Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil overbodige Sergiño Dest terug naar Nederland halen

Laatste update:

PSV gaat zich bij FC Barcelona melden voor Sergiño Dest, zo bevestigen het Eindhovens Dagblad en Voetbal International na berichtgeving van het Spaanse Mundo Deportivo. De 22-jarige rechtsback, die in Catalonië geen toekomst meer heeft, kan zodoende terugkeren in de Eredivisie. In het seizoen 2019/20 speelde Dest in de hoofdmacht van Ajax, alvorens hij een droomtransfer naar Barcelona maakte. In het Spotify Camp Nou ligt hij nog tot medio 2025 vast. PSV zou Dest in eerste instantie willen huren, zo bevestigt zijn entourage.

Technisch directeur Earnest Stewart is momenteel in gesprek met Barcelona en Dest over een eventuele huurtransfer. Een definitieve overname lijkt momenteel niet haalbaar, daar Barça in 2020 nog ruim 20 miljoen euro neertelde voor de vleugelverdediger. Hedendaags wordt zijn marktwaarde door Transfermarkt ingeschat op zo'n 10 miljoen euro. Trainer Xavi zou niet rouwig zijn om een vertrek van Dest, daar hij in het Spotify Camp Nou overbodig is. Peter Bosz ziet in de 26-voudig international van de Verenigde Staten wel een versterking voor de Eindhovense defensie.

Dest speelde de afgelopen drie jaar 72 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 4 assists. In Spanje wist de rechtspoot enkel beslag te leggen op de Copa del Rey (2020/21). In het afgelopen seizoen speelde de Almeerder op huurbasis voor AC Milan, maar in Italië wist Dest allesbehalve te imponeren. Dest kwam slechts 632 speelminuten in actie, verdeeld over 14 officiële optredens. Daarin wist de offensieve back geen enkele bijdrage aan doelpunten te leveren. Met Dest kan Bosz mogelijk een verdediger aan zijn selectie toevoegen die op beide flanken inzetbaar is. In zijn profcarrière speelde hij namelijk ook 17 officiële wedstrijden als linksback, al gaat zijn persoonlijke voorkeur uit naar de rechtsbackpositie.

In het Philips Stadion zal Dest moeten concurreren met Jordan Teze, Philipp Mwene en Shurandy Sambo. Tot dusver werd Teze het vaakst op de rechterflank geposteerd, maar zijn voorkeur gaat uit naar een plek centraal achterin de defensie. Mogelijk zet PSV daardoor in op de komst van Dest, om zo André Ramalho naar de bank te verwijzen. Hoewel PSV tot dusver ieder officieel duel wist te winnen, laat de Braziliaan behoorlijk wat steekjes vallen. Journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf noemde Ramalho in de voetbalpodcast Kick-off onlangs een ‘spookrijder in de eigen verdediging’.

Zou Dest een aanwinst zijn voor PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Nou breekt mijn klomp, een verdediger

17 augustus 2023 om 08:02

Een verdediger die niet kan verdedigen dus eigenlijk niet echt een verdediger.

17 augustus 2023 om 08:05

Een aanvallende, Amerikaanse back. Niet geheel onverwacht moet ik zeggen. Als PSV eind van de maand CL binnenhaalt (fingers crossed) komt er nog een sterke CV bij hoop ik en lozen we Ramalho. Dan ben ik toch wel dik tevreden hoor!

17 augustus 2023 om 08:06

Ik zou sowieso dik tevreden zijn met CL!

17 augustus 2023 om 08:25

Is het niet handiger om die CV te fixen voordat je de beslissende playoff ronde van de CL speelt?

17 augustus 2023 om 08:36

De laatste wedstrijd tegen Rangers is als ik het goed heb. 30 augustus. Wat tevens de sluitingsdag van de transfermarkt in nederland is. Dus dan heeft earnie 2uur na het behalen van de CL de tijd

17 augustus 2023 om 08:39

Jawel. Maar die is te duur en een alternatief voor Sangare (Schouten) had hogere prio. Maar ben het met je eens hoor Myvision, dat had eerder al opgelost moeten zijn (lees andere keuzes gemaakt moeten worden)

17 augustus 2023 om 08:40

En dus moet die jongen van Anderlecht al goed voorbereid zijn. Je brengt het als een onhaalbare actie.. Transfermarkt sluit toch na de 31e?

17 augustus 2023 om 08:53

Transfermarkt is tot en met 1 september geopend voor Nederland. Dus dan heeft ie nog 2 dagen na 30 augustus.

17 augustus 2023 om 08:55

Even de knokkel-methode gebruiken, maar augustus heeft 31 dagen. Ook kan de markt later sluiten als de datum bijvoorbeeld in het weekend valt.

17 augustus 2023 om 09:13

Klopt ja, ik eis een rectificatie van Rschuit 01.

17 augustus 2023 om 10:00

Bij deze heb ik de knokkel methode gebruikt. En wil ik mij aan iedereen op dit platform verontschuldigen. Ook wil ik hieraan toevoegen dat ik mijn eerste bakkie koffie nog niet op had.

17 augustus 2023 om 08:08

Dit moet fake nieuws zijn.

17 augustus 2023 om 08:24

Man man.. Wat was ik blij dat hij bij ajax weg was. Een speler die 0,0 verdedigde. Aanvallend zag het er spectaculair uit omdat hij nogal vaak een akka probeerde, die overigens 1 op de 4x lukte en een killer actie willen maken terwijl het vaak logischer en simpeler is om gewoon even de val terug te spelen om ervoor te zorgen dat je geen counter om de oren krijgt. Daarnaast gingen zijn voorzetten steevast het stadion uit of kwamen ze niet voorbij de dichtsbijzijnde verdediger. Nou goed hij speelde veel omdat mazraoui dat seizoen sukkelde met blessures. Maar gelukkig waren zijn periodes bij barca en milan wel zo top! Hij is overigens wel heel aanvallend maar verwar dat niet met positieve kwaliteiten want door zijn aanvalsdrang laat hij vaak enorme gaten achter zich liggen en ook dat aanvallende gedeelte laat zoals ik hierboven al omschreef te wensen over. Nee mij hoor je niet klagen dat hij naar psv gaat hahahhahahaha. Graag zelfs. Want die verdediging van psv was al het zorgenkindje. Met dest gaat het er alleen maar op achteruit. Zegt verder ook genoeg dat barca, dat al jaren problemen heeft op de rechtsback positie hem graag weg heeft

17 augustus 2023 om 10:34

Psv aast wel vaak op ex Ajacieden. Geen idee wat hij moet kosten. Wel mooi dat ze kiezen voor een gaten kaas achterin.

17 augustus 2023 om 10:46

Denk eerder dat het feit dat hij amerikaans is dat stewart bij hem uitkomt.

17 augustus 2023 om 15:39

Best grappig dat jullie aanvoerder een eoud Psv'er is dan.

17 augustus 2023 om 14:43

Op een positie die feitelijk al driedubbel bezet is met Mwene, Teze en Sambo. Daarnaast kan Dest nauwelijks verdedigen, hij is vrij aanvallend ingesteld als typisch Ajax product. Centrale verdediging zou prioriteit moeten hebben. Als PSV backs terug had willen halen hadden we wel iets kunnen lezen over Arias en Angelino maar misschien komt dat nog

Wat heb je aan een back die niet kan verdedigen en niet kan aanvallen?

17 augustus 2023 om 07:58

Hij kan, zeker op Eredivisie niveau, wel degelijk aanvallen.

17 augustus 2023 om 08:02

Ik denk dat de Dest die vertrok is als de huidige Dest. Hij kan op het moment echt 0,0 aanvallen, ook niet in de eredivisie.

17 augustus 2023 om 08:05

Messi. Bij Ajax was het toch ook gewoon niet veel? Zag er altijd spectaculair uit, maar zijn voorzet vloog steevast over de tribune of kwam 3 meter van de grond om paar meter later weer op de grond te komen.

17 augustus 2023 om 08:06

Het is ook niet veel. Maar aanvallend een klasse beter dan Teze die er nu staat. Verdedigend een klasse zwakker. Gezien Ramalho die daar achter staat zou ik het PSV dan ook niet aanraden

17 augustus 2023 om 08:10

Voorzetten zijn niet de enige aanvallende bijdrage van een back. Dest was steevast dreigend met individuele acties, de overlap aan zowel de binnenkant als buitenkant en was voetballend, qua positiespel en in de kleine ruimtes, een verrijking. Hij hield Mazraoui een seizoen op de bank, zegt dat niet veel?

17 augustus 2023 om 08:12

Op.diy moment is de tactiek dat teze niet hoeft aan te vallen en dat v anholt wat verder naar voren staat en die er continu overheen mag gaan. Teze is meer een derde centrale verdediger in balbezit.
Ik hoop dat dit trouwens een verlate 1 aprilgrap is. Is totaal niet geschikt voor de top. Vond hem altijd onterecht opgehemeld.

17 augustus 2023 om 08:17

Op de bank vanwege blessures ja. Nous is veel beter alleen qqs toen vaak geblesseerd dus zegt niks

17 augustus 2023 om 08:19

Mwoah. Teze is best aanvallend, maar anders dan Van Aanholt aan de andere kant. Van Aanholt komt veel op en heeft de voetballende dreiging (waar hij niets mee doet trouwens). Teze staat inderdaad minder diep, maar voegt aanvallend wel veel toe met zijn scherpe, vroege voorzetten. Hierdoor staat hij verdedigend vaak nog "veilig" achterin, maar voegt hij ook zeker aanvallend veel toe. Alleen niet met snelheid en een actie.

Niet dat ik een groot fan van Teze ben, maar de keuze in de tactiek van Bosz is mij de laatste partijen wel duidelijk geworden. En Teze voert dit verrassend goed uit

17 augustus 2023 om 09:50

Even ter duidelijkheid voor iedereen hier. Dest kan zeker goed opkomen, maar aanvallen zeker niet. Elke voorzet vliegt het stadion uit, z’n acties zijn leuk maar werken 1/4 keer en verdedigen kan hij al helemaal niet. Verder hielt hij ZEKER niet Mazraoui op de bank, Mazraoui sukkelde veel met blessures dat seizoen, anders had Dest wss nooit het 1e gehaald.

17 augustus 2023 om 10:14

Maar die Ramalho kan dan toch juist mooi vervangen worden door Teze.

17 augustus 2023 om 08:00

Kan het team aanmoedigen vanaf de bank. Kan ie vanaf de bank ook mooi Amerikaans lullen met Ricardo Pepi

17 augustus 2023 om 08:02

Wat is Amerikaans?

17 augustus 2023 om 08:04

Like english, but better and bigger!

17 augustus 2023 om 08:16

Engels met een hete aardappel in de mond. Klinkt altijd een beetje overdreven.

17 augustus 2023 om 08:56

en Tillman. Ik vind het altijd wel slim als clubs een aantal spelers van dezelfde nationaliteit aantrekken, dan hebben ze en hun gezinnen wat steun aan elkaar.

17 augustus 2023 om 12:30

Wel belangrijk voor Dest. Die is opgegroeid in de harde en verre Almere (ghetto?)

Die kan zeker steun gebruiken

Maar zonder gekkigheid, is echt een blinde paard. Wat was.ik blij dat Overmars er 20 mil voor kreeg

17 augustus 2023 om 08:05

Wat een negativiteit hier, dus ik reageer maar op de eerste.

Deze jongen heeft Mazraoui een tijd uit de basis gehouden en ging weg toen Mazraoui echt door begon te breken, wat een transfer naar Bayern opleverde. Dest is bloedsnel, technisch vaardig, heeft bravoure...

Verdedigend wat zwakker, maar dat zijn bijna alle backs tegenwoordig tenzij je er een veredelde centrale verdediger neer zet (teze, Veltman, Geertruida). Van Aanholt, Pedersen, Rensch zijn matig Salah Edine en Wijndal slecht, Hartman schopt bij wijze van alles overhoop waar hij net niet bij kan enz.

Nu wordt er gedaan alsof hij er niets van kan? Voor de eredivisie echt een prima speler. Ik had graag gezien dat Ajax gewoon Dest had gehaald i.p.v. een compleet onbekende Gaaei.

17 augustus 2023 om 08:08

Ik had Dest ook graag gezien bij Ajax. Een jongen die aanvallend uitstekend is en goed aan de binnenkant kan spelen. Zou voor het positiespel en de aanvallende dreiging een verrijking zijn. Kan ook de buitenspeler wat ontlasten. Zo een Kudus heeft het nu 1.5 jaar moeten doen met een Rensch en Jorge Sanchez achter zich...

17 augustus 2023 om 08:18

Op de bank gehouden vanwege blessures bij Nous niet omdat die beter was

17 augustus 2023 om 08:23

Shenkie, het is juist raar om te doen alsof Dest wel zoveel kan. Hij was zijn basisplek weer kwijt he, Mazraoui heeft zeer lang problemen gehad met blessures. Het was ongekend toen Barcelona met 25 miljoen aan kwam zetten voor hem, geen Ajacied die dat begreep. De gigantische mankementen die hij toen had heeft ie niet afgeleerd. Als dat zo blijft opvallen bij clubs die qua balbezit en spelbeeld eigenlijk altijd domineren (Barcelona en AC Milan) dan gaat dat bij PSV ook weer niks worden.

17 augustus 2023 om 08:26

Kaulobeat

2020 tegen RKC, PSV Vitesse, Ado den Haag, Groningen, Willem 2

Dest basis
Mazraoui bank

Zoek de feiten even op voordat je iets roept.

17 augustus 2023 om 08:31

En waarom zat Nous op de bank? Hele seizoen had hij pijntjes dat was het jaar na de CL halve finale dus zoek jij maar je feiten op voor je iets roept hij zat met een reden opnde bank en datvwws niet omdat dest beter was je kunt gewoon opzoeken hoeveel nous dat seizoen geblesseerd was spelers beginnen meestal op de bank na een blessure

17 augustus 2023 om 08:32

Jeetje, hij hield Mazraoui zes wedstrijden op de bank? Nee, dan snap ik dat Barca er 25 miljoen voor betaald

17 augustus 2023 om 08:34

Bongiorno

Bij Barcelona heeft hij in zijn eerste seizoen gewoon 30 competitie wedstrijden gespeeld.

In het 2e seizoen was het éã©n grote tombola op de rechtsback met Dest, Alves, Mingueza en Sergi Roberto en ging hij naar Milan. Daar had hij met Florenzi en Calabria concurrentie die je in de eredivisie niet hebt, dus jouw stelling in jouw laatste zin ben ik het niet mee eens en valt in mijn ogen niet eens feitelijk te onderbouwen waarom dat zo is.

M.b.t. je andere reactie: Ik heb natuurlijk niet alles gecheckt... dit rijtje wedstrijden was het in ieder geval wel zo. En los daarvan Mazraoui was ook gewoon beter, maar dat zegt dan toch niet dat Dest slecht is?

17 augustus 2023 om 09:05

Hij speelde ongeveer 21 keer de 90 minuten. Dat ie concurrentie had van een bejaarde Daniel Alves, een oerslechte Mingueza en een middenvelder doet er niets aan af dat Dest weinig heeft gebracht

17 augustus 2023 om 10:16

Er is nogal een groot verschil tussen 25M waard zijn en naar Barcelona gaan en basis spelen, of bij PSV rb worden.

Vind het zeker geen slechte move van PSV, daar hij waarschijnlijk weinig tot niets hoeft te kosten en je zo je selectie toch aardig op orde brengt.

17 augustus 2023 om 11:02

Helemaal eens hoor. Natuurlijk komt Dest te kort voor de top zoals Barca, maar bij een team als PSV in de Eredivisie is hij natuurlijk meer dan prima.. Had liever hem gezien dan Nieuwkoop..

17 augustus 2023 om 11:12

Nou, die Leprof die jouw dit groene randje heeft gegeven moet wel een grote Dest fan zijn. Mazraoui zat op de bank, omdat die meer geblesseerd dan fit was. Dest kan er gewoon weinig van. Heeft snelheid en voor een back een goede techniek. Maar tactisch is het echt een hele matige speler. Staat gewoon te vaak uit positie en op het moment dat hij zich aanvallend meldt mist hij het overzicht om de juiste keuzes te maken. Heeft ook weinig gespeeld de afgelopen seizoenen.

Laat Sambo en Teze het maar uitvechten. In de huidige tactiek met Teze als extra CV lijkt hij goed te renderen. in Sambo zie ik wel potentie. Die heeft gewoon ff wat tijd nodig om aan te haken op het niveau.

17 augustus 2023 om 12:34

"shenkie

"een transfer naar Bayern opleverde"

Knap zeg, aangezien hij daar nooit onder contract heeft gestaan.

Die man voetbalde met oogkleppen op. Totaal geen overzicht of inzicht.

17 augustus 2023 om 14:56

MR Krillin

Ik doel op Mazraoui om aan te geven dat Dest er niet uit is gespeeld door de eerste beste koekenbakker!

Je leest met oogkleppen op :P

Net als Hoever vorig seizoen… wordt vast een denderend succes

17 augustus 2023 om 08:00

Dest ga sowiezo meer aan hebben dan Hoever.

17 augustus 2023 om 08:04

Ik betwijfel het.. maar goed je hebt altijd van die mensen die elke aankoop verdedigen. Al halen ze iemand van het 6e niveau. Er zit altijd wel iemand bij die denkt dat hij nog wel van waarde gaat zijn. Al is het maar voor de breedte voor op de bank.

17 augustus 2023 om 08:10

Dest heeft bij Ajax toch wel meer laten zien dan Hoever ooit in z'n hele carrière?

17 augustus 2023 om 08:14

De man heeft daarna nog 83x gespeeld voor Barcelona, en daar lang niet zo slecht gespeeld als iedereen vind. Een Hoever kan daar alleen van dromen.

17 augustus 2023 om 09:05

Enige reden waarom vele negatief zijn: ze willen het liefst dat hij terug gaat naar zijn eigen club.

Ik snap dat wel, op zich wel een goede back. Alleen vraag ik mij af, kan PSV beter niet op CB kijken ipv een RB. Je hebt daar nu Mwene en Sambo, eventueel Teze.

Volgens mij was het meer dat de LB en RCB door het niveau zakken en PSV versterkt zich op andere positie. Ik snap dat je een kans soms niet wilt missen, maar vind het onlogisch.

En de volgende speler waar Feyenoord eerst naar informeerde en PSV nu mee aan de haal gaat met meer geld. Het is echt ongekend (zie 1908 en Vi.nl)

17 augustus 2023 om 07:55

Dus je wil credits naar Feyenoord voor het eerder “scouten” van een speler die gewoon eerst bij Ajax speelde? In beide gevallen is er geen sprake van een bijzondere scouting lol

17 augustus 2023 om 08:07

Nee natuurlijk niet, maar ik las dit op VI PRO en het viel mezelf ook al langer op: 'gekscherend vragen ze zich bij Feyenoord af of PSV misschien in de computers heeft zitten rommelen. Vrijwel iedere speler die naar Eindhoven gaat, stond ook in Rotterdam op de lijst.' Het lijstje is Schouten, Ivanusec, Pepi, Tillman, Lang, Veerman (eerder). Spelers waar Feyenoord zich eerder voor meldde, maar waarbij PSV meer betaalt/kan betalen. Niks mis mee, maar Dest is er ook weer zo eentje (feyenoord eerder geïnformeerd maar te duur).

17 augustus 2023 om 08:15

Kijk de datums er maar op na PSV had eerder interesse (volgens de media) in Pepi dan Feyenoord. Toch enorm logisch dat psv en Feyenoord in ongeveer dezelfde ballenbak graaien? Allebei ongeveer dezelfde begroting. Spelen allebei voor minimaal plek twee of het kampioenschap, spelen allebei in de eredivisie. Het is maar een select groepje spelers die interesse heeft in zo een stap. Verder informeren clubs natuurlijk bij honderden spelers en zullen bijvoorbeeld Schouten en lang als Nederlands international bij elke topclub in Nederland op het lijstje staan. Dat is niet zo spannend. Voor PSV waren ze alleen haalbaar.

17 augustus 2023 om 08:26

Uiteraard, dus je zou dit elk jaar verwachten dan. Maar op de een of andere manier valt het nu echt op bji Feyenoord (en ook bij mij uit de media). Vaak heb je een overlap van 1 of 2 spelers, nu van een stuk of 5-6. Verder zoek ik er niks achter trouwens, maar het is wel opvallend.

17 augustus 2023 om 08:42

Als er wordt gezegd dat Lang op een lijstje van Fey staat, dan zou ik gezien zijn uitspraken dat lijstje niet serieus nemen.

17 augustus 2023 om 09:25

@aadhandgranaat, een paar jaar geleden had Feyenoord ook gewoon een stuk minder te besteden terwijl PSV gewoon aankopen van 10 miljoen deed. Met het Champions league geld kan Feyenoord dit ook

17 augustus 2023 om 08:25

En de volgende speler die van Ajax naar het buitenland vertrekt en door PSV wordt opgehaald...

17 augustus 2023 om 08:30

Haha PSV wordt het nieuwe Ajax. Peter Bosz maakt er echt een ploeg van die op de Ajax manier gaat spelen.

17 augustus 2023 om 08:32

Eerder deed psv dat bij Ajax, toen die het qua aankoopbeleid goed voor elkaar hadden. Nu heeft Feyenoord het goed voor elkaar en volgt psv hen. Psv is een volg club, zelf nooit inventief.

17 augustus 2023 om 09:22

Ja of je hebt transfertargets maar kunt ze puntje bij paaltje niet betalen. Wat een ongelooflijke onzin..

17 augustus 2023 om 11:04

Hahaha, wat een onzin comment. Blijf lekker in die waan. PSV was bijvoorbeeld eerder concreet voor Pepi dan Feyenoord. En logisch dat we allemaal een beetje in dezelfde vijver vissen, beetje zelfde budget.

17 augustus 2023 om 11:21

Wel knap dat je een volledig groen balkje hebt terwijl je zulke onzin uitkraamt. PSV heeft een prima scoutingsapparaat, Stewart een eigen netwerk, het is logisch dat Nederlandse topclubs zo nu en dan bij dezelfde spelers uitkomen.

Verder lijkt Dest mij overbodig, er zijn drie spelers die op rechtsback uit de voeten kunnen.

17 augustus 2023 om 12:24

Dus jij denkt dat Stewart hem niet in de gaten had en doordat Feyenoord hem op het lijstje had hem benaderd? Niet omdat ze beide Amerikaans zijn misschien en dus al met elkaar te maken hebben gehad bij nationaal elftal? Lijkt me misschien iets logischer dan jouw beredenering.

Past precies in het Bosz spel, een kamikaze verdediger die alleen een beetje kan aanvallen, maar 0 verdedigend inzicht heeft.

17 augustus 2023 om 08:03

Aanvallen kan die tegenwoordig ook niet.

Prima speler voor de eredivisie, zou wel een stunt zijn. Nu nog een centrale verediger erbij!

17 augustus 2023 om 08:12

Waarom een stunt?

17 augustus 2023 om 08:59

Prima speler voor de Eredivisie. 22-jarige verediger met 70 duels ervaring bij Barcelona en een wedstrijd of 15 bij Milan. Eens dat hij wellicht (nog) tekort komt voor die clubs, maar zo'n talent aantrekken mag toch best een stunt genoemd worden? Er zijn spelers van die leeftijd met een stuk minder ervaring.

17 augustus 2023 om 09:13

Het is hem duidelijk gemaakt dat er simpelweg 0 toekomst voor hem is bij Barca, en ook bij Milan al niet goed uit de verf gekomen.

Het is inderdaad een prima speler voor de Eredivisie, maar hij heeft dus nog niet aangetoond dat hij een hoger niveau ook aan kan. Ik vind het vanuit Dest's perspectief een logische stap eigenlijk.

17 augustus 2023 om 09:18

Gezien zijn nationaliteit en ervaring denk ik dat hij ook best bij pakweg een Porto of Benfica mee kan, ergens in de subtop van Spanje/italie/duitsland of de middenmoot in Engeland. Dat hij dan voor PSV zou kiezen is toch best een stunt? Uiteraard speelt zijn Nederlandse paspoort ook mee. Zou hem ook best weer bij Ajax willen zien, hij is beter dan Rensch.

17 augustus 2023 om 09:29

Niet voor niets dat Porto aanklopt bij Ajax voor Sanchez, en niet bij Barca voor Dest. Overigens zit er tussen de Portugese competitie en de Eredivisie niet veel verschil, toch?

Ik vind het gewoon niet direct een stunt als je een overbodige speler zonder al te veel concurrentie oppikt. Het is een leuke transfer, en zoals je zegt voor de Eredivisie een goede speler. Maar er is verder (voor zover ik weet) weinig concrete interesse in hem. Dan is het een logische transfer als hij speelminuten wil maken.

Whahahaha ik zeg doen psv. Man hier moet je toch nooit aan beginnen? Die jongen kan leuk aanvallen ( zonder een goede voorzet te hebben ) maar verdedigen kan ie niet. Hier wordt je niet beter van

17 augustus 2023 om 08:11

Echt? Dan zien we dat toch anders Soccerfan. Een ex-back van Ajax en Barcelona met een bulk aan ervaring eerst kunnen huren om vervolgens te bepalen of je tot koop over zult gaan (met Bosz als trainer)? Altijd doen!

17 augustus 2023 om 08:35

Psv heeft verdedigers nodig. En Dest kan niet verdedigen

17 augustus 2023 om 09:20

En waarom heeft Psv verdedigers nodig? ze winnen iedere wedstrijd en houden ook nog vaak de 0 af en toe eentje tegen.. er zijn ploegen die er meer tegen krijgen en waarbij er niet word gezegd we hebben verdedigers nodig ofniet Ajaxsoccerfan..3 om de oren tegen Anderlecht 3 om de oren tegen Augsburg 3 om de oren tegen Dortmund 3 om de oren tegen een ploeg van het 3de niveau van Duitsland Unterhaching en zelfs 1 om de oren tegen Heracles Almelo en 1 om de oren tegen G A Eagles.. ..

17 augustus 2023 om 12:16

Volgens mij heeft Ajax inmiddels Medic gehaald en zijn ze bezig met Sutalo, Gaaei en Ito. Daarnaast vergeet je nog even te melden dat PSV er 2 tegen kreeg tegen Sturm Graz en in de voorbereiding alleen tegen Nottingham Forest FC de 0 heeft gehouden. Overigens heb ik geen idee wat de uitslagen van Ajax in oefenwedstrijden te maken hebben met het feit dat PSV Dest wil halen?

Dat zou voor PSV een top aankoop zijn. Ik heb het gevoel dat PSV wel eens een heel sterk seizoen gaat hebben.

Haha ik zag mensen dit al voorspellen een week terug of zo. Wel een goede transfer, vond hem zelfs bij Barcelona goed voordat hij noodgedwongen rechtsbuiten moest spelen. Verder goed voor de Amerikaanse enclave. Make PSV great again!

17 augustus 2023 om 08:04

Ik snap de reacties hier ook niet. Dest zou, na Geertruida, de beste rechtsback van de Eredivisie zijn. Aan de bal is hij erg goed, weliswaar niet in de vorm van voorzetten, maar dit is nou een speler die aan de binnenkant kan spelen en die diep kan staan en in de kleine ruimtes kan spelen. En het verdedigende verhaal is ook overtrokken. Ja, hij is verdedigend te matig voor de Europese topcompetities, maar in de Eredivisie zou hij geen moeite hebben met zijn snelheid om gaten dicht te lopen.

Dat zou een goede huurdeal zijn voor psv. Past perfect in boszball. Het tandem bosz Stewart brands begint te overtuigen

17 augustus 2023 om 08:02

Een tandem bestaande uit 3 personen? Volgens mij bedoel je een trio....

Maar vond je Dest bij Ajax nou zo ontzettend goed? Ik vond hem verdedigend niet heel sterk en aanvallend liep hij meer in de weg dan dat hij een bijdrage leverde.

17 augustus 2023 om 08:06

De hype was na een goed begin zo groot, dat een periode met enkele degelijke wedstrijden hij, ook door zijn overkomen, finaal afgebrand werd. Dest was goed genoeg voor Ajax en heeft bij Barca twee seizoenen heel degelijk meegespeeld. Uiteindelijk is hij niet goed genoeg voor een topclub in een Europese topcompetitie, maar in de Eredivisie kan hij makkelijk mee.

17 augustus 2023 om 08:09

Bij ajax vond ik hem wel goed ja, beter dan wat er afgelopen 2 jaar rondliep. Het best vond ik hem onder koeman bij barca. Ik denk dat bosz leuke dingen met hem kan doen

17 augustus 2023 om 08:12

De afgelopen twee jaar niet. Mazraoui is wel echt een klasse beter dan Dest. Kan niet begrijpen dat je hem minder vind (en ja, hij is maar 1 seizoen weg). Maar Dest is 100% beter dan Rensch en zeker dan Jorge Sanchez.

17 augustus 2023 om 08:15

Mazraoui inderdaad niet, dacht dat hij al 2 seizoenen weg was

Wat is psv toch allemaal aan het kopen yo. Ik dacht dat ze praktisch failliet waren. Of nemen ze vast een optie op de champions league

17 augustus 2023 om 08:04

Volgens mij was dat opgelost door de verkoop van gakpo en madueke. En dit zou om een huurtransfer gaan.

17 augustus 2023 om 08:07

Ja bij de verkoop van Gakpo werd dat opgelost en het geld van Madueke mocht sowieso geïnvesteerd worden.

17 augustus 2023 om 08:25

Moesten gakpo en Madueke niet verkocht worden om het gat op te vullen? Dat zou de relatief lage prijs en het vertrek halverwege het seizoen nog wel verklaren.

17 augustus 2023 om 09:09

Nee alleen Gakpo

17 augustus 2023 om 10:03

Gakpo is voor dat gat verkocht. Overigens is 42 miljoen voor PSV wel gwn een hoog bedrag. Zeker na wat magere jaren. Zonder gat was hij alleen vast niet weggegaan op dat moment/voor dat bedrag.
Vervolgens is Madueke wel gwn voor de hoofdprijs verkocht. Goede speler maar nog weinig laten zien en vooral erg twijfelachtig door zijn vele blessures in hoeverre hij zich als topspeler zou kunnen ontwikkelen op moment van verkoop.
Hierna is expres vooral ingezet op huurspelers, aangezien er in de winter veel betaald moet worden voor spelers, om dus in deze belangrijke transferperiode te kunnen knallen. Overigens zijn daarnaast dure spelers vertrokken zoals Bruma/baumgartl etc. en zijn ook nog best wat leuke bedragjes ontvangen voor wisselspelers.

17 augustus 2023 om 08:05

Waar heeft ooit gestaan dat PSV praktisch failliet is? Is al zo vaak uitgelegd, maar sommige willen het überhaupt niet horen zo blijkt. Dan kunnen ze in ieder geval bij iedere transfer zeggen, “waar halen die toch iedere keer het geld vandaan?”

17 augustus 2023 om 08:30

Het is geen aanval, volg psv alleen maar vanuit hier. Maar in de Corona crisis is er toch een behoorlijk gat ontstaan. Moesten gakpo en madueke vertrekken tegen een relatief laag bedrag halverwege het seizoen om het gat op te vullen. Dus ja, dan ontstaat de indruk inderdaad dat het financieel niet best ging. Dan zie ik nu relatief veel spelers die worden aangetrokken, dat mag dan toch best opmerkelijk zijn. En ik volg ze niet op de voet, dus als je deze discussie al 10x hebt gevoerd en je bent die zat, moet je niet reageren.

17 augustus 2023 om 08:16

Ja Westend. Er wordt nu wel degelijk hoog ingezet met het oog op 2 kansen CL. Maar met een deel van de miljoenen van Madueke en een transfer van Sangare is dat op zich wel te verantwoorden..

17 augustus 2023 om 08:26

Is sangare al vertrokken dan? Hoor alleen maar dat er veel te laag word geboden

17 augustus 2023 om 09:20

Iedereen fixeert zich op Gakpo en Madueke, maar sinds afgelopen zomer zijn er heel veel meer spelers vertrokken met hele hoge salarissen. Gotze, Max, Bruma, Romero, Baumgartl, Zahavi, Guti , Xavi en Van Ginkel. Dan hebben we nog enkele miljoenen ontvangen voor Seelt en percentages ontvangen voor Bergwijn en doorverkoop % voor Scammaca (4 miljoen).

Een speler die nooit echt uit de verf is gekomen op de 1 of andere manier. Speelt alleen maar naar voren en kan niet verdedigen. Toch al bij mooie clubs gespeeld en altijd nog maar 22 jaar. Misschien zou deze stap goed voor hem zijn, ben er erg benieuwd naar.

Ben niet zo'n fan van hem. Hopelijk gaat het niet ten koste van de kansen van Sambo.

Dan kan Teze naar het centrum, maar weet niet of PSV er hier veel beter op gaat worden. Vond hem bij Ajax nou niet echt top. Liep aanvallend meer in de weg dan dat hij een bijdrage had.

17 augustus 2023 om 10:06

Puur en alleen al om die eerste 6 woorden is het antwoord op jouw twijfel 'ja.' Laat Sambo maar lekker met Dest concurreren en zet voor nu Teze naast Boscagli. En dan komt er hopelijk nog een CV later (het liefst ook nu).

Er zijn uiteindelijk toch veel spelers die voor grote bedragen van de Nederlandse top vertrokken, maar het in de Europese (sub-)top niet hebben gered.. Dit is ook weer zo’n voorbeeld.

Prima verdediger voor top ED. Het transferbeleid van PSV straalt meer ambitie uit dan dat van Ajax. Hele matige transferzomer terwijl er zoveel geld is binnengekomen.

Ik zie dit wel zitten mits er een optie tot koop bij zit. Vind Dest een goede speler, past precies in het spelletje van Bosz.

Na zijn vertrek uit de ED overal geflopt, niet aan beginnen

Leuke voetballer maar kan totaal niet verdedigen en dat heeft Psv juist nodig.
Bozs is aanvallend ingesteld en verdedigend laat hij het maar waaien dat had hij ook al bij Ajax.
Dus beter echt een verdediger halen

Hou op hoor. En dan wat een LB en een RB die niet kunnen verdedigen en aanvallend slecht zijn. In het huidige voetbal zijn de rollen van de backs steeds belangrijker aan het worden en wie hebben wij straks in de back posities Dest en van Aanholt. Ga weg…

Wat moet Sambo wel niet denken! Ook een soort gelijke rechtsback. Te klein, aanvallend goed, verdedigend matig.

17 augustus 2023 om 15:50

Het contract van Sambo loopt zomer 2024 af en er is vooralsnog geen signaal dat hij gaat verlengen. PSV moet ook aan de continuïteit blijven denken.

Blij voor Barca mocht dit gebeuren en ook voor de concurrentie van PSV. Dest is een mislukte vleugelaanvaller: redelijk rap, kan op zich dribbelen en heeft techniek. Kan niet dekken, heeft geen gevoel voor positionering, kan niet 1 op 1 verdedigen, is slecht in de passing en is met andere woorden totaal geen capabele verdediger.

Nee ernie aub niet. Hier hebben we niks aan. Stop nou eens is met al die oud aja spelers te halen. Daar heb ik mijn seizoenkaart niet voor verlengd. Het ging best goed maar dest NEE NEE NEE. Komop zeg is er echt niks beters. Pffff. Doorpakken en ga eens in zuid Amerika of in Azië of daar geen nieuwe Alex , vampeta of Lee rond loopt. Die gaan teminste voor op in de strijd ipv zo'n kleine smurf als dest

Barca wilt toch van hem af?. Dus ik ben benieuwd of ze akkoord gaan met een huurdeal.
Daarnaast lijkt het me ook dat Barca zoveel mogelijk van zulke spelers alleen wilt verhuren als het andere team het volledige salaris overneemt, om hun salariskosten naar beneden te brengen. Of wordt het salaris van verhuurde speler niet meegenomen voor Laliga?.
Want mocht dat zo zijn, dan zou PSV aardig dik salaris moeten gaan betalen.

Wel mooi zo zien we wel echt veel ex Ajacieden terug in de Eredivisie.
Davinson Sanchez ging niet door, wie weet nog Tadic erbij 😃

Ondanks dat ik denk dat hij wel een meerwaarde kan zijn, betekent hem halen wel dat Sambo niet zal verlengen. Dat zou ik wel erg zonde vinden, omdat ik daar veel potentie in zie.

Lijkt mij dat PSV zich beter kan focussen op een rcv of linksback. volgens mij is dit RB op dit moment prima.

Of je moet Teze centraal zetten.

Waar PSV een paar jaar geleden op de Duitse toer ging met Roger Schmidt, lijkt PSV nu vooral voor de Amerikaanse invloeden te gaan door Ernie Stewart.

Niet verrassend dat dit ter sprake komt. Men roept constant ex Ajax spelers, dit gaat echter puur omdat Stewart veel Amerikaanse connecties heeft. Elke TD vist eerst enkel en alleen in zijn bekende vijvertje. Ben persoonlijk geen fan van Dest. Benieuwd hoe sSambo het gaat doen als hij de kans krijgt

Wordt op deze manier een schande als psv geen kampioen wordt beste selectie van Nederland

Ik was nooit zo kapot van Dest, heb ook nooit begrepen wat Barca met hem moest. Hij is aanvallend natuurlijk beter dan wat we momenteel hebben lopen maar voor iemand die de ontwikkeling van Sambo in de weg gaat staan met een tijdelijk verblijf weet ik het nog zo net niet.

17 augustus 2023 om 14:03

Nee hoor wij hoeven hem niet past totaal niet in plaatje thuis

Ik denk dat Bosz Teze naar het centrum verhuisd omdat Bosz gecharmeerd is van Teze. Eventueel Dest op rechts met Sambou als backup

Nou kunnen ze echt geen betere spelers spotten
Waarom hij nu weer die is nog maar net weg uit nl ?

Waarom lijkt het altijd "we doen maar wat" als het komt tot verdedigers aantrekken?

Bosz werkt aan een 3-5-2 opstelling, totdat hij een echte heerser in het centrum krijgt. Dan heb je 2 snelle wingbacks nodig en liefst dubbel bezet. Dan is de keuze voor Dest te begrijpen, zeker in een huurconstructie waar je ook snel van elkaar verlost kunt zijn. Mocht het aantrekken van Dest een direct vertrekken van Sambo inhouden, dan is er sprake van slecht management en maakt PSV met een nieuwe TD nog steeds dezelfde fouten. De stap van Sparta 1 naar PSV 1 is heel groot, maar is te maken, dat bewijst indirect het aantrekken van Schouten.
Anderzijds lijkt het ook wel PSV supportertje pesten om werkelijk elk jaar van alles en iedereen aan te trekken voor bijna alle posities, behalve die van de RCV, waar blijkbaar heel Nederland om vraagt.
Een 3 5 2 opstelling is dan in ieder geval een m.i. juiste tussenoplossing, totdat deze onvindbare RCV alsnog gevonden wordt.

Ik hoop dat dit niet waar is. We hebben al genoeg verdedigers die niet kunnen verdedigen. En als Bosz in balbezit met 3 achterin speelt (teze wordt 3de CV, Van Aanholt gaat hoog staan), dan heb je dus helemaal niks aan deze Dest.

17 augustus 2023 om 11:07

En Stuart zou mij toch wel een beetje tegenvallen als hij deze haalt. Pepe, Tillman en Dest... Hoop niet dat hij nog zijn oude scoutingslijstjes uit zijn tijd bij Team USA gebruikt....

Dest staat continu aan de verkeerde kant te dekken, en dan staat hij ook nog eens op zijn hakken in plaats van de voorvoetjes, waardoor hij bij de minste geringste kapbeweging uitglijdt of omvalt. Dat is, als hij uberhaupt al denkt aan terugverdedigen. Absoluut niet goed genoeg.

Waardeloos dit. Dan liever Brenet, kent de club en doet t goed. Is snel, kan aanvallen en verdedigen. Kan op links en rechts (destijds bij psv).

19 augustus 2023 om 12:20

en schijnt een clausele van 1,2 miljoen in zijn contract te hebben, ben je qua salaris en transfersom goedkoper dan de huursom en salaris voor Dest. Speelde Donderdag bij Twente ook op lnks al ging dat nie al te best rechts is duidelijk zijn betere kant.
Of had van Van Ewijk binnen gehaald toen het nog kon

Serieuze kapitaalvernieting het huren (waar we van af wouden????)met Sambo, Commencia, V/d Blaak en Kwaaitaal hebben we nog jeugidge alternatieven op rechts die allemaal een halt worden aangeroepen door Dest zodat we Kamikaze voetbal kunnen spelen en verdedigen alleen aankomt op onze central mannen van 1,81 en dat straks tegenover een Haller, Haaland en of Kane in de Cl.
Zo dan niet vreemd opkijken van een nederlaag met nulletje of zes of meer.
Het huren van een linksback waar we alleen een huurling hebben lopen, door blessures , kun je verantwoorden, maar ja waarschijnlijk weet Steward geen beschikbare Amerikaanse linksback anders was die al binnen gehaald

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren