Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV komt met update: ogenschijnlijk ernstige knieblessure voor Sergiño Dest

Laatste update:

Het seizoen van Sergiño Dest is vanwege een op de training opgelopen knieblessure zo goed als zeker voorbij, zo bevestigt PSV zondag. De medische staf van de Eindhovenaren onderzoekt momenteel de ernst van de blessure van de linksback, die in het slechtste geval maandenlang moet revalideren. Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International meldden eerder al dat Dest een vervelende blessure heeft opgelopen.

"Sergiño Dest heeft, tijdens de training van zaterdag, een ogenschijnlijk ernstige knieblessure opgelopen. Hoe lang de vleugelverdediger aan de kant staat, wordt nog onderzocht. Dat het om een langere periode gaat, is zo goed als zeker", meldt zondag PSV op de officiële website.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

PSV komt pas met details omtrent Dest als er meer duidelijk is over zijn kwetsuur. Bronnen rondom de Eindhovense club lieten eerder al aan het Eindhovens Dagblad weten dat de vleugelverdediger sowieso 'een tijd eruit is' en dat het om een serieuze blessure gaat. Volgens PSV gaat het dus om een ernstige knieblessure.

Dest was juist bezig aan een sterke periode bij PSV op de linksbackpositie. Hij tekende bijvoorbeeld voor het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-1 winst). De van FC Barcelona gehuurde verdediger kwam tot dusver tot 37 duels namens PSV in alle competities. Daarin tekende hij voor twee goals en zeven assists.

Koploper PSV sluit het seizoen in de Eredivisie af met uitwedstrijden tegen sc Heerenveen en Fortuna Sittard en thuiswedstrijden tegen Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. Dest ontbreekt sowieso donderdag in Heerenveen en het lijkt zeker dat hij de overige drie duels ook moet missen vanwege blessureleed.

De blessure van Dest is een tegenvaller voor trainer Peter Bosz, die wel over enkele alternatieven beschikt in zijn selectie. Patrick van Aanholt lijkt de meest logische vervanger, maar de doorgaans op het middenveld opererende Mauro Júnior kan ook als linksback fungeren.

Toekomst onzeker


Hans Kraay junior was vorige week bij ESPN nog lovend over Dest. "Deze hele moderne rechtsbenige linksback is een van de weinige backs in Europa die niet alleen goed opkomt en een aardig voorzetje heeft, maar ook op volle snelheid recht op de back van de tegenpartij afgaat en net zo makkelijk binnendoor passeert als buitenom."

Kraay junior weet dat PSV Dest vanwege de koopoptie in de huurdeal met Barcelona over enkele maanden definitief naar Eindhoven kan halen. "Ze kunnen hem natuurlijk voor tien miljoen euro overnemen. Maar ook Ajax gaat zich melden in de strijd om de handtekening van de man van tien miljoen", voorspelde de verslaggever die Dest zag excelleren tegen hekkensluiter en degradant Vitesse (6-0 winst).

Dest heeft overigens een verleden bij Ajax. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en debuteerde in 2019 in de hoofdmacht. Ondanks 38 duels in het eerste elftal bleef een definitieve doorbraak uit, waardoor Dest in oktober 2020 koos voor Barcelona. Bij de Catalaanse grootmacht staat de linksback tot medio 2025 onder contract.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 april 2024 om 16:48

Goed balen dit. Fantastische voetballer, een van de sensaties van het seizoen.

Gelukkig is het kampioenschap al bijna binnen

21 april 2024 om 15:49

Dat moeten we nog maar eerst zien

Nu al.. met nog 4 hele wedstrijden te gaan

Allemachtig! PSV en blessureleed. Het houdt maar niet op.
Gatverdamma.

21 april 2024 om 16:32

Ja jullie zijn echt de enige

Grootste verassing van dit seizoen voor mij bij psv. Wat heeft deze man mij doen verassen. Hopelijk blijft het niet bij een seizoen want hij is echt belangrijk. Heel erg zonde dat hij geblesseerd is geraakt, bracht veel energie en heeft een goede actie. Ook verdedigend staat hij steeds beter.

21 april 2024 om 14:44

Is gewoon een uitstekende back, zijn weinig verdedigers met zo’n uitstekende techniek. Als hij zn hoofd er bij houdt kan hij makkelijk mee op het niveau net onder de top van Europa.

Oefff, ben je zo belangrijk geweest, mis je het feest op het veld. We kunnen het wel uitzingen met Patrick van Aanholt. Of Mauro Jr! Dat zou ik zelf nog leuker vinden.

Mauro als test ook voor volgend seizoen, 4 potjes daar laten spelen.

Blessures en PSV. Het is een ongekende combinatie. Het valt altijd zo ontzettend op dat belangrijke spelers uit het niets geblesseerd raken, en ook nog is lang uit de roulatie. Er moet serieus interm gekeken worden naar de medische staff. Ismail Saibari is ook zo vreemd verhaal. Sinds zijn terugkeer van de Afrika Cup, alleen maar geblesseerd. Het is niet alleen dit seizoen trouwens, het is al jarenlang aan de gang met deze onzin.

Sneu voor Dest. Geweldige seizoen gespeeld. Misschien een klein voordeel voor PSV dat ze hem wat makkelijker kunnen kopen nu gezien die nu geblesseerd is en niet meer in actie komt.

21 april 2024 om 15:04

In april 2020 is die medische staf nog ' op de schop ' geweest. Het is er niet beter op geworden. Eigenlijk is het te amateuristisch voor woorden dat we 4 jaar later dan wéér de medische staf op de schop moeten doen, maar liever een beetje gezichtsverlies daarin, dan dat je deze mensen nog langer laat aanmodderen. Het kost ons gewoon teveel.

21 april 2024 om 15:35

Worden alle blessures dan veroorzaakt door de Medische staf? Voetbal is een intensieve sport em contactsport. Blessures kunnen door allerlei redenen ontstaan.

21 april 2024 om 15:51

Het gebeurt me net iets te vaak dat een speler tegen een niet-contact blessure aanloopt, en veel te vaak dat een PSV ' er na het revalideren weer gaat spelen en meteen weer een terugslag krijgt.

21 april 2024 om 15:14

Het seizoen is toch voorbij dus dit is prima gepland door de medische staf van psv.

Grote zorgen…omdat? Seizoen is toch al afgelopen

Das niet best voor Dest.

Dat word auto wassen met de hand voor Sergino! (weddenschap met Rob Maas) Kampioenschap zogoed als binnen, dus voor PSV geen groot probleem.

Zuur voor hem, maar psv heeft niet bepaald belangrijke wedstrijden meer te spelen. Vooral uitzingen tot het einde en een feestje vieren.
Benieuwd of er veel interesse vanuit buitenlandse clubs voor Peter Bosz gaat zijn, verwacht persoonlijk van wel na dit seizoen.

21 april 2024 om 15:02

Zie Bosz niet naar een andere club gaan.
Wellicht alleen Oranje mocht de KNVB iemand anders zoeken na het EK.

21 april 2024 om 15:35

heeft al aangegeven dat PSV zijn laatste club is die hij wilt trainen. gaat gewoon de 3 jaar afmaken en dan op z'n handen zitten totdat het Nederlandse elftal aanklopt. dat is toch wel een trainer die ik HEEL graag bij Oranje zou willen zien.

21 april 2024 om 15:47

Ja want het woord van een trainer is wat waard? Advocaat, van Gaal en Jans hebben ook wel is geroepen

Extra zuur dat hij straks de auto van Rob Maas moet wassen.. ben benieuwd of hij nog een seizoen blijft. Heeft het echt boven verwachting gedaan maar heb wel het idee dat hij hier op z'n plek zit en niet per se te goed is voor de eredivisie zoals sommige beweren

Benieuwd hoe lang hij eruit ligt.
Zou nog eens een geluk bij een ongeluk kunnen worden.
Als hij er een tijdje uitligt zien misschien potentiële clubs die intresse in hem hebben hier niet iets in, waardoor een verblijf bij psv wellicht een optie wordt.
Hopelijk herstelt hij snel, toch zonde om het einde van het seizoen niet te kunnen uitspelen met een kampioenswedstrijd.

Wat is dit nou weer voor belachelijke titel. ‘Nu al’ terwijl het seizoen zo goed als voorbij is. En dan ook nog ‘grote zorgen’. PSV is al kampioen en speelt verder nergens meer voor. Natuurlijk is een blessure nooit welkom. Maar als er dan een ‘geschikt’ moment is dan is het wel nu.

Klinkt lullig, maar voor PSV niet zo heel erg. Nu gaat een topclub misschien de gok niet wagen en kan PSV hem overnemen van Barca.

21 april 2024 om 15:12

Idd. Het kan juist misschien juist wel heel goed uitkomen dat hij nu geblesseerd is.

21 april 2024 om 16:44

Juist!dat zou juist zomaar juist kunnen zijn

Dit is het teken voor Bosz om nu Mauro 4 wedstrijden op deze positie neer te zetten. Ook kijkend naar de invulling van volgend seizoen en als teken van waardering voor zijn sterke spel de laatste tijd. Asjeblieft niet aankomen met een huurspeler als van Aanholt.

Heel zielig voor Dest. Mist misschien het kampioensfeest en heeft zich dit jaar binnen en buiten het veld geweldig gedragen. Een absolute sterkhouder. Een transfer naar een andere club zal nu 100% geen doorgang vinden. Een langer verblijf bij PSV is zo wel een stuk groter geworden maar moet PSV dit willen? Als ik lees dat PSV het een ernstige knieblessure noemt verwacht ik dat hij minimaal de eerste seizoenshelft uitgeschakeld is en vrees ik meer voor een Mauro/Boscagli scenario. Treurig nieuws voor iedereen.

Sneu voor Dest maar uiteindelijk positief voor PSV. Dit vergroot de mogelijkheden om Dest te behouden voor de club.

Silver lining dat PSV nu ineens meer kans heeft om hem vast te leggen?!

Hoopte dat het een enkelblessure zou zijn. Maar nu het om een ernstige knieblessure gaat is het altijd de vraag hoe hij terugkomt. Zeker vior een beweeglijke speler als hij……balen voor hem. En voor psv natuurlijk.
Na hartman, nu Dest. Psv en fey beginnen dus beide verzwakt. Dest, saibari, noa lang, babadi…….gaat lekker. Gelukkig is t seizoen bijna voorbij. Heerenveen uit wordt lastig zat (zenuwen). Maar fey krijgt het naar verwachting ook niet makkelijk bij de Eagles…..je ziet toch altijd verassingen bij doordeweekse wedstrijden

Platte kar staat al klaar,dus alleen vervelend voor Dest.en door................

Liggen de hoeveelheid lange blessures bij PSV wellicht aan de te intense trainingen onder Bosz?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren