Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Graafschap-fans eisen dat duel wordt stilgelegd na medisch noodgeval op tribune

Laatste update:

Het duel tussen De Graafschap en ADO Den Haag is dinsdagavond in de tweede helft bij een 1-1 tussenstand stilgelegd. Even daarvoor werd de wedstrijd vanwege een medisch noodgeval op de tribune door scheidsrechter Marc Nagtegaal tijdelijk gestopt en weer hervat, maar nadat supporters van de thuisploeg middels fluitconcerten en het gooien van bekers aangaven dat er alsnog niet verder gevoetbald moest worden, werd het duel wederom gestaakt.

Vroeg in de tweede helft ging het mis. Op de thuistribune zou een supporter onwel zijn geworden, waarna de medische staf van De Graafschap zich richting de fan snelde en arbiter Nagtegaal de wedstrijd stillegde.

Kort daarna kreeg de scheidsrechter te horen dat het duel doorgespeeld kon worden, waarna hij dit bericht overbracht op de spelers en de intentie om door te spelen kenbaar maakte. Dit gebeurde tot onvrede van de supporters van De Graafschap, waarna zij besloten bekers op het veld te gooien. Hierna werd het duel wederom gestaakt en zochten de spelers de kleedkamers op.

Vlak voor het hervatten van het duel gaf Nagtegaal bij ESPN een korte update. De arbiter liet weten dat de supporter in kwestie aanspreekbaar is, door de aanwezige medici is behandeld en het stadion heeft verlaten. Na een korte warming-up kon het treffen in de Keuken Kampioen Divisie-play-offs hervat worden.

Op het moment van staken stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord. Beide goals werden gescoord in de eerste helft.

Binnen een kwartier zette Alexander Büttner de thuisploeg op voorsprong. Zijn keiharde poeier van net buiten de zestien bleek ADO-doelman Nick Marsman te machtig.

Binnen het half uur wist De Graafschap orde op zaken te stellen. Een voorzet van Jari Vlak werd door Amir Absalem uiterst knap binnengekopt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Super goed gedaan door de supporters van de Graafschap! Respect

14 mei 2024 om 22:33

Den haag een ronde verder anders blijven supporters bekers gooien er is gekeken en overleg geweest wie bepaalt dan of er doorgespeeld wordt het publiek of de knvb

15 mei 2024 om 09:48

In elke situatie van een medisch voorval, met of zonder afmelding van de diensten, moet het voetbal even stoppen. Scoort de thuisploeg is het feest op de tribune en hindert de hulpdiensten, ook als het goed gaat en de supporter wordt even naar buiten gebracht. Dergelijke prikkels veroorzaken juist een negatieve invloed.

Gewoon het fatsoen opbrengen. Wat een onmenselijkheid heerst er hier.

14 mei 2024 om 22:34

Ben ik het niet mee eens. Het is belangrijk dat het goed gaat met de supporters en daarvoor is de medische staf ook de tribune op gekomen. Als dam door de instanties wordt aangegeven dat men verder kan, dan moet er gewoon verder gespeeld worden. Wat mij betreft alsnog doorspelen of reglementair verlies

14 mei 2024 om 22:38

Inderdaad. Als het echt totaal foute boel was, dan was het ongepast geweest om door te spelen. Maar laat het maar doorspelen. Reglementair verlies vind ik zwaar gestraft aangezien de supporters handelen door het welzijn van een mede supporter. Vind ik wat anders dan bekers gooien omdat je club verliest. Al heb ik ook wel een zwak voor De Graafschap. Misschien daarom ook niet echt objectief.

14 mei 2024 om 22:43

Je hebt spelregels en fatsoensregels. Als een supporter nog onder behandeling is op de tribune, dan moet je fatsoenlijk zijn en niet verder spelen.

Ik hou niet van eigen rechter spelen, maar als het om dit soort fatsoensnormen gaat, dan petje af voor deze supporters.

14 mei 2024 om 22:48

De beste man lag nog midden op de tribune en moest nog afgevoerd worden. Het gehele stadion wist niet waar ze aan toe waren.

15 mei 2024 om 00:00

Dan is het inderdaad een ander verhaal. Je kunt niet verder gaan als zoiets nog bezig is.

15 mei 2024 om 01:02

Nagtenaal wilde na een kleine 5 minuten alweer doorspelen terwijl de supporter nog werd behandeld en afgeschermd door vlaggen. Rest van de supporters waren niet op de hoogte van de status en gingen zelfs nog uit van het ergste.

Misschien is de uitleg van Nagtegaal plausibel, maar dat wisten de supporters niet. Zijn beslissing was dus erg slecht en ongelukkig getimed.

Actie van de supporters, die duidelijk werd gesteund door de Ado supporters, was meer dan terecht.

Klasse actie van de supporters! Welzijn van je mede-supporter is belangrijker dan het spelletje.

Ik hoop zo dat De Graafschap promoveert. We moeten er met zijn allen toch niet aan denken dat ADO promoveert ? Garant voor ongeregeldheden. capuchons, wapens categorie B , drugs .. Brrr moet er niet aan denken.

14 mei 2024 om 22:37

Het is dat je ADO zegt, maar je omschrijft nu eigenlijk elke club met een fanatieke aanhang toch? Blijkbaar hoort dat er allemaal bij in die groepen.

14 mei 2024 om 22:49

Gezien de ongeregeldheden in die pot tegen Excelsior mogen ze wmb wel even wegblijven.

14 mei 2024 om 22:55

Tsja, zo heeft een deel van de harde kern van Groningen ook geen al te best imago maar dat is behoorlijk verbeterd afgelopen seizoen. Het is nooit goed te praten om je ongenoegen kenbaar te maken door rellen en/of bewust wedstrijden te traineren.

14 mei 2024 om 22:44

Valt allemaal reuze mee Ebegumeci

14 mei 2024 om 22:52

Nagenoeg elke club heeft z'n 'rotte appels' in de aanhang rondlopen. Wellicht dat die van ADO zich iets meer gemanifesteerd hebben in het verleden en dus wat meer de aandacht getrokken hebben.

15 mei 2024 om 03:23

klopt int verleden waas best erg maar als je naar afgelopen jaren kijken zonder naamen te noemen valt het bij ado nog best wel mee

14 mei 2024 om 22:53

ik hoop dat Ado, Nac of een Roda promoveert. Wat al werd aangegeven, dat heb je bij elke club... Praat het niet goed, maar dan kan in jouw ideale wereld 3/4 van de clubs niet spelen in de Eredivisie

14 mei 2024 om 23:15

@ebegumeci23 Helaas is er bij elke club wel een groepje die het verpest voor de rest. Kan me trouwens ook nog wel herinneren dat een de Graafschap aanhanger het veld op kwam om iemand proberen te molesteren. Maar helaas voor je. De Graafschap wil helemaal niet promoveren. Een aantal jaren geleden liet de Graafschap al een reclame vliegtuigje boven Enschede vliegen, met de tekst : Nooit meer naar Enschede. Gezien deze uitslag, willen ze zich daaraan blijven houden. Wel jammer want de Graafschap is wel een verrijking voor de Eredivisie.

15 mei 2024 om 00:22

ADO waren de laatste jaren dat ze in de eredivisie waren toch juist een van de meest nietszeggende clubs die er waren?
Qua beleving/sfeer/troosteloos stadion etc
Doe maar weer eens wat nieuws/verrassing

15 mei 2024 om 01:05

Je bedoelt die man die de grensrechter een beuk gaf? Bezopen, maar als dat je argument is dan doen de Graafschap supporters het toch best aardig want dat is al héél wat jaartjes geleden én een eenmansactie.

15 mei 2024 om 09:40

Ik neem aan dat hij doelt op het massaal aanvallen van de spelers van Go Ahead Eagles.

15 mei 2024 om 11:55

Volgens mij was het aanvallen van supporters die op de hoofdtribune zaten.

15 mei 2024 om 22:45

Praat dat niet goed, maar met GAE was een actie-reactie geval. Gebeurde andersom ook. Rotte appels heb je helaas overal.

15 mei 2024 om 03:19

jhahaen adoos dus waar je druk om maakt detea.s uit deeredivisie niet goed ginfomeerd ben jij gebeuren nog wel meer dingen dan bij ado maar bedankt voor je uiters neutralen mening😘

Het is mij even onduidelijk; was de supporter al weer opgekrabbeld/had de supporter het stadion al verlaten? Of was de behandeling nog bezig?

14 mei 2024 om 22:45

De behandeling was nog bezig waarop de supporters reageerden met bekers op het veld gooien.

15 mei 2024 om 00:50

Sterker nog, het duurde nog een goede 10 minuten voordat ie het stadion, mede gevlagd door de harde kern om pottenkijkers te weren, het stadion verlaatte. Was een heftige situatie, zelfs vanuit de andere vakken. Ongekend om dan al te willen voetballen.

15 mei 2024 om 01:06

Nee, en behalve de scheidsrechter (en driehoek) was nog vrijwel niemand op de hoogte van zijn status. Werd nog behandeld eb afgeschermd door doeken. Op dat moment zit nog niemand te wachten om het spel te hervatten.

Hulde voor de supporters dikke respect!

In grote stadions gebeurt dit vaker zonder incidenten waar de emotie regeert. Vreemde gang van zaken. Scheidsrechter heeft de regels perfect toegepast

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren