Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gijp snapt niks van aanstelling Lodeweges en oppert 102-voudig international

Laatste update:

Dinsdag maakte de KNVB bekend dat niet Sipke Hulshoff, maar Dwight Lodeweges als assistent-bondscoach met het Nederlands elftal meegaat naar het EK in Duitsland komende zomer. Het nieuws bereikte ook René van der Gijp, die werkelijk niets begrijpt van de aanstelling van Lodeweges.

Hulshoff is al jarenlang de trouwe assistent van Arne Slot en is sinds 2023 ook assistent trainer bij het Nederlands elftal. De huidig Feyenoord-trainer lijkt naar Liverpool te vertrekken en zijn assistent zal hem volgen, waardoor er een plekje vrijkomt bij Oranje.

Dat gat wordt dus gevuld door Lodeweges, tot grote verbazing van Van der Gijp. "Ik sloeg vanochtend de krant open en toen las ik dat Ronald Koeman Dwight Lodeweges meeneemt als assistent", begint de oud-prof zijn relaas in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

"Dwight Lodeweges... Dan denk ik bij mezelf: neem nou lekker Van Persie mee, of neem Van Nistelrooij mee. Maakt niet uit, maar Dwight Lodeweges...", zegt Van der Gijp vol onbegrip.

Wim Kieft denkt wel te weten waarom Koeman voor Lodeweges kiest. "Die vult Koeman waarschijnlijk aan", aldus de oud-spits. "Nee, natuurlijk vult-ie hem niet aan", reageert Gijp.

Ook de andere assistent van Koeman komt ter sprake: zijn broer Erwin. "Dat spreekt voor die jongens toch veel meer aan", denkt Kieft. "Hij was mee naar het EK van 1988, die loopt er een beetje bij en neem je serieuzer dan Dwight Lodeweges, denk ik."

Met de komst van Lodeweges, ziet de staf van Oranje voor het EK 2024 er nu als volgt uit:
Ronald Koeman (bondscoach), Erwin Koeman, Dwight Lodeweges en Michael Reiziger (assistent-bondscoach), Patrick Lodewijks en Khalid Benlahsen (keeperstrainer).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen echt Feyenoorders weten dit, maar RVP heeft intern bij Feyenoord aangegeven in zichzelf totaal geen assistent te zien. Dit is ook een van de redenen dat hij vertrekt. Feyenoord wilt hem nog geen hoofdtrainer maken en hij wilt totaal geen assistent trainer zijn.

14 mei 2024 om 22:12

En nu weten wij het ook!

Overigens heeft Gijp een punt. Koeman is een weinig vernieuwend coach.

14 mei 2024 om 22:14

Maar gewoon een ek meelopen en als assistent mee gaan kan je echt wel veel leren, zowel van Persie als de spelers. Moet de klik natuurlijk wel goed zijn tussen Koeman en van Persie

Gijp… wat heeft die man toch weinig inhoudelijks over voetbal te vertellen. Dus in plaats van een echte bewezen veldtrainer moet er een oud topvoetballer mee puur omdat het een topvoetballer geweest is. Hij kan echt zo dom lullen die vent

14 mei 2024 om 22:29

Nou... Hier heeft hij wel een punt vind ik.
Daarnaast van Marwijk had in 2010 ook aardig wat succes met de Boer en Cocu die onervaren waren

Knap dat Gijp weet dat Lodeweges Koeman natuurlijk niet aan vult.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel moeilijk kan beoordelen hoe belangerijk een assistent is en wie de juiste assistent is voor Koeman..

De heren van VI weten alles!
Als het hen niet aanstaat dan breken ze liever iemand af dan dat ze meedenken en het van een andere kant bekijken.
Koeman is verantwoordelijk en als hij liever Lodeweges meeneemt ipv een oud topspeler dan is dat zijn recht. Koeman wordt afgerekend op resultaat en niet op zijn samenstelling van zijn team!
Maar het is zo makkelijk om iemand af te breken op tv dat het gewoon gênant is om te doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren