Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap

Laatste update:

ADO Den Haag heeft dinsdagavond een grote stap gezet richting de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Op bezoek bij De Graafschap wist de ploeg van Darije Kalezic er een terechte 2-3 zege uit te slepen. In de tweede helft lag het duel lange tijd stil wegens een medisch noodgeval op de tribune, waarbij de supporters zich van hun beste kant lieten zien.

De aanwezige supporters hoefden niet lang te wachten op het eerste doelpunt. In de dertiende minuut belandde een afvallende bal voor de voeten van Alexander Büttner, wiens harde poeier te machtig bleek voor doelman Nick Marsman: 1-0.

Een kwartier later trok ADO de stand gelijk. Een voorzet vanaf rechts van Jari Vlak werd door Amir Absalem vakkundig over De Graafschap-keeper Thijs Jansen heen gekopt: 1-1. Nog voor rust hadden de Hagenezen op voorsprong moeten komen, maar Henk Veerman raakte de bal oog in oog met Jansen volledig verkeerd.

Met een 1-1 stand zochten de spelers en stafleden de kleedkamers op. Na zo'n tien minuten in de tweede tweede helft ging het mis op de thuistribune, waar een supporter van De Graafschap onwel zou zijn geworden. De in het stadion aanwezige medici haastten zich richting de fan, waarna deze behandeld werd.

Het duel werd stilgelegd, maar kort daarna kreeg scheidsrechter Marc Nagtegaal te horen dat er doorgespeeld kon worden, waarna hij dit bericht overbracht op de spelers en de intentie om door te spelen kenbaar maakte. Dit gebeurde tot onvrede van de aanwezige supporters, waarna zij besloten bekers op het veld te gooien en fluitconcerten in te zetten. Hierna werd het duel wederom gestaakt en zochten de spelers voor een tweede keer de kleedkamers op.

Vlak voor het hervatten van het duel gaf Nagtegaal bij ESPN een korte update. De arbiter liet weten dat de supporter in kwestie aanspreekbaar is, door de aanwezige medici is behandeld en het stadion heeft verlaten. Na een korte warming-up kon het treffen hervat worden.

Snel na de hervatting ging het mis in de defensie van de Superboeren. Joran Hardeman poogde de bal terug te koppen richting zijn keeper, maar ADO-aanvaller Daryl van Mieghem kon onderscheppen en de 1-2 binnentikken.

In minuut 66 werd de schade voor De Graafschap nog groter. Vlak bereikte Veerman in de vijandelijke zestien met een hele fraaie steekpass, waarna de lange spits Alex Schalk bediende. Laatstgenoemde passeerde met wat geluk twee verdedigers en werkte binnen: 1-3. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd dacht Van Mieghem zijn oude werkgever voor een tweede keer pijn te doen, maar de 1-4 werd afgekeurd wegens buitenspel.

De Graafschap zou via Devin Haen en David Flakus Bosilj proberen iets terug te doen, maar zij faalden. Het duurde uiteindelijk tot de blessuretijd totdat de ploeg van Jan Vreman een aansluitingstreffer vond. Absalem maakte hands in de eigen zestien, waarna aanvoerder Jeffrey Fortes vanaf elf meter de 2-3 op het bord zette.

Uiteindelijk was het ADO dat terecht zegevierde. De Hagenezen hadden wellicht zelfs recht op een grotere voorsprong op De Graafschap. De return in Den Haag vindt plaats op zaterdag 18 mei om 20:00 uur.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde. Op deze manier is de volgende pot ook direct de laatste van het seizoen. Wie weet is het de volgende wedstrijd andersom, zou me niet verbazen. Niet dat je met deze selectie veel kans maakt in de Eredivisie, maar met een beetje geluk en (hopelijk, eindelijk) degelijk beleid kan je zomaar een vaste Eredivisieclub worden.

15 mei 2024 om 00:16

Het enige wat Eredivisie ademt zijn de supporters. Ik wil haast Champions league niveau zeggen. Rest is onderkant kkd

15 mei 2024 om 08:33

Je post is vrij opportunistisch. De Graafschap is nog nooit een vaste eredivisieclub geweest.

15 mei 2024 om 09:08

De potentie is er zeker, maar zoals hierboven al gezegd: het beleid is er doorgaans niet naar. Veel te veel gericht op het in de Achterhoek alom tegenwoordige 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'-principe waardoor enige ambitie flink geremd wordt. Jammer, want je kan echt wel een stabiele Eredivisieclub hebben in de Achterhoek. Verder is de Graafschap sinds de eeuwwisseling in bijna de helft van de seizoenen Eredivisionist geweest (en de jaren voor 2000 óók met vrij mooie resultaten).

15 mei 2024 om 11:51

8 jaar op rij eredivisie geloof ik, totdat ene Peter Bosz de club liet degraderen...

15 mei 2024 om 22:46

Die ook nog Huntelaar op de bank liet zitten.

Manschot, wat is dat toch met jou en ADO.
Heb je een balk in je oog?

Toch fijn dat Absalem vlak voor tijd nog even het YMCA dansje inzette. Met 1-3 was het klaar geweest. Verder was die shirtjes actie echt heel gaaf. De Graafschap leeft nog! Ietsje beter verdedigen mag wel 😅

Dubbele gevoelens na die tweede van hun. Ene kant denk ik nu ga je sowieso voetballen en dan maak je het ze heel zwaar zoals vandaag. Aan de andere kant is 1-3 gewoon lekkerder dan 2-3. Maar goed ik vond het sowieso geen pingel, smerig duwtje en dan die bal tegen de hand.

Nu busreisje terug naar onze hometown! Bedankt allen in het uitvak geweldige sfeer geen moment stil!

Op naar zaterdag, het afmaken in eigen huis!

Als ADO zo thuis speelt wordt het “gewoon” 4-1 of 5-1 ik vond de graafschap op laatste 10 minuten na serieus slecht die zouden van een quickboys ook verloren hebben en dat met zo’n stadion vol passie achter je. De bal is rond zullen we maar zeggen maar de jongens tegen de mannen wordt nooit gewonnen door de jongens.

Zonde van die trieste penalty nu komen ze toch met een ander gevoel naar Den Haag

Zie ADO wel terug komen. Die zijn te sterk voor Excelsior.

15 mei 2024 om 07:33

Ook te sterk voor rkc.

Die coach van de Graafschap ook, dat is toch de aller saaiste man uit het betaald voetbal? Wat een treurigheid als zoiets je hoofdtrainer is zeg. ADO gaat dit natuurlijk met speels gemak afmaken thuis.

15 mei 2024 om 09:00

Oogt langs de kant zo, maar saai is hij zeker niet!Tegelijkertijd ook niet de beste tacticus en uit noodzaak weer hoofdcoach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren