Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars strikt volgende aanwinst: ‘Nu hebben we toegeslagen’

Laatste update:

Ajax won zondag met 2-0 van Feyenoord en na afloop was Marc Overmars tevreden over het resultaat tegen de aarstrivaal. De directeur spelersbeleid liet zich in gesprek met Het Parool ook uit over Nicolás Tagliafico, de nieuwe linksback van Ajax, en over Rasmus Nissen, die volgens Overmars definitief is losgeweekt van FC Midtjylland en naar verluidt vijfenhalf miljoen euro kost.

Overmars pakte afgelopen weekend door met de komst van de rechtsback, die maandag of dinsdag wordt gepresenteerd in Amsterdam. "Een sterke rechtsback van 1 meter 85. Onze scout in Scandinavië, John Steen Olsen, heeft hem al langer in het vizier", aldus Overmars over de Deen, die voor vierenhalf jaar gaat tekenen bij Ajax. "Vorig jaar wilde zijn club hem nog niet laten gaan. Nu hebben we toegeslagen."

De sportbestuurder haalde met Tagliafico ook al een linksback naar Ajax. De Argentijn debuteerde in de Klassieker en werd meteen uitgeroepen tot man van de wedstrijd. “Daar had ik alle vertrouwen in”, vertelde Overmars. “Veel spelers hebben een gewenningsperiode nodig als ze naar Ajax komen, maar Nicolás is 25 jaar en loopt al een tijdje mee op het hoogste niveau. Wat hij liet zien vandaag, was prima. Niet alles was goed, in de eerste helft was hij Steven Berghuis even kwijt, maar gelukkig hebben we een uitstekende keeper (André Onana, red.).”

Is Rasmus Nissen een goede aankoop van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben benieuwd hoe deze jongen gaat spelen.
Verdedigend is veltman ijzersterk en zal hij hem er niet zomaar uitspelen.
Aanvallend zal hij vast sterker zijn dan veltman.

22 januari 2018 om 13:59

Hij hoeft hem er ook niet uit te spelen, maar als Veltman in de zomer weggaat, staat er een vervanger klaar. Bovendien, toen Veltman geschorst was, keek ik met angst naar Zeefuik.

22 januari 2018 om 18:00

Wat betreft Zeefuik die kan maar beter om zich heen gaan kijken naar een club waar die wel toekomstperspectief heeft.

22 januari 2018 om 19:31

Zeefuik is nog lang niet klaar en gaat het denk ik ook niet worden. Maar is ook pas 17 dacht ik. Tis ook niet zijn schuld dat hij moest spelen. Dat had alles te maken met de selectie die niet op orde was. Benieuwd naar onze nieuwe Deen

22 januari 2018 om 14:01

Nu backup van Veltman en in de zomer zal Veltman wel verkocht worden. Speelt dit seizoen ijzersterk. Vanuit zijn kant komen er zelden gevaarlijke kansen voor de tegenpartij.

22 januari 2018 om 14:01

Ik zie dat hij in 87 wedstrijden voor Midtjylland in alle competities betrokken is bij 28 goals, dat is toch wel een zeer aardig moyenne voor een rechtsback (19 assists, 9 goals). Aangezien Zeefuik tekort komt voor het eerste en ook Orejuela vooralsnog niet kan overtuigen vind ik het wel een slimme aankoop met het oog op een eventueel vertrek van Joël in de zomer. Ben benieuwd naar deze jongen!

22 januari 2018 om 15:50

Absoluut, veelbelovende statistieken. Ben benieuwd hoe hij het hier gaat doen. Natuurlijk speelde hij daar ook regelmatig als rechtervleugelmiddenvelder in een 352 of 343. Werd tijd dat Ajax eindelijk gewoon kwaliteit gaat halen i.p.v. talentjes en middelmaat als Sinkgraven, Van der Hoorn, Dijks, Westermann en zo kunnen we er nog wel een paar aan toevoegen. Ben wel benieuwd wat er nu met Orejuela gebeurt, ook aardig wat geld voor neer gelegd!

22 januari 2018 om 17:09

Ja dat ben ik ook. Orejuela is eigenlijk een halve miskoop vind ik als je nu ook deze rechtsback haalt.

22 januari 2018 om 19:00

Dat 3-5-2 en dat nieuwe 3-4-3 zijn eigenlijk systemen met 3 Cv's en 2 backs die de hele zijkant moeten bestrijken. Ik zou dat geen middenvelders willen noemen, want vrijwel al die spelers zijn opgeleid als back.

22 januari 2018 om 14:04

Is ook deeltijds RM in een 343, aanvallend doet hij veel bijdragen voor zijn teams al moet hij tactisch nog bijgespijkerd worden. Schijnt heel allround te zijn.

22 januari 2018 om 14:18

Ja dat zag ik imderdaad wolterx, maar volgens de stats op transfermarkt speelde hij toch wel het grootste deel van zijn wedstrijden als rechter vleugelverdediger, namelijk 60 stuks: hierin gaf hij 15 assists en maakte hij 4 goals. De overige wedstrijden speelde hij ook als RM zoals jij al aangaf maar ook als linksback, CVM en zelfs een enkele keer rechtbuiten, het lijkt dus inderdaad een vrij veelzijdige speler. Nogmaals, ik ben benieuwd of hij snel een plekje kan afdwingen in Jong zodat we kunnen zien wat hij in zijn mars heeft!

22 januari 2018 om 18:49

Wat ik van hem gezien heb op youtube, is hij zeer aanvallend. Je ziet hem heel veel in de vijandelijke zestien. Schoten en voorzetten zijn allemaal wel heel wild en ongecontroleerd, daar moet zo te zien nog het een en ander aan bijgeschaafd worden, maar hij heeft een grote potentie.

Orejuela kan zijn koffers al inpakken, die zien we waarschijnlijk niet meer terug in Ajax 1.

Een nieuwe verdediger waar velen van ons de laatste tijd nog niet veel over hadden gehoord, schat ik zo! Een verassing.. Ajax pakt goed door! Goed voor hun dat ze dit keer al midden in het huidige seizoen beginnen met versterkingen, in plaats van als het al te laat is!

22 januari 2018 om 19:38

Ik had het niet verwacht. Maar na jaren (!) leren ze toch eindelijk van hun eerder gemaakte fouten

Goed bezig! Blijkbaar zit er bij de volgende lichting van de jeugd te weinig om nu door te stromen. Top dat je dan voor het nieuwe seizoen al toeslaat. O17 barst van het talent dus hopelijk voldoet deze aankoop. Hulde Marc!!!!

22 januari 2018 om 13:59

Ik ken die lichting niet zo goed. Welke voetballers van O17 gaan het misschien tot het eerste schoppen, verwacht jij?

22 januari 2018 om 14:07

Unuvar, Gravenberch onder andere.

22 januari 2018 om 14:07

O17/2001 valt tegen. Enkel Van Gelderen zie ik het wel halen. De huidige o16 is wel heel talentvol. Paar ervan ook al debuut in o19 gemaakt (Brobbey en Gravenberch)

22 januari 2018 om 14:08

Unuvar is pas o15 qua leeftijd, is 14. Gravenberch is o16, pas 15 dus.

22 januari 2018 om 14:13

Moeilijk te zeggen nog maar Van Gelderen, Hoever, Reiziger, broertjes Maduro, Llansana, Gravenberch, Brobbey, Hansen, Zamani en Unuvar zijn nu volgens mij allemaal 14-16 en hebben echt veel talent. Maar Brobbey bijv. heeft nu al het lichaam van een 20-jarige lijkt het, dus zo'n gast zal het misschien niet maken doordat hij fysiek bijgehaald gaat worden. Talentvolste generatie sinds Fosu-Mensah, De Ligt, Riedewald, Nouri en Van de Beek denk ik. Maar de meeste zijn nog 15, dus het zal nog wel 3/4 jaar duren voordat je ze in Ajax 1 ziet. Daarnaast zullen er ook nog wel wat naar Engeland gaan helaas. Op korte termijn zie ik het alleen Gravenberch snel halen. Die kan misschien net zoals De Ligt en Kluivert op zijn 17de al debuteren en anders wel op zijn 18de zoals Van de Beek.

22 januari 2018 om 15:54

Vak112,
Talent zegt niet alles hoor. Kijk maar naar bijv. Maher en Van Rhijn. "Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt."

marc is geweldig bezig, Ajax was al een jaar bezig met Rasmus Nissen en heeft hem nu definitief aan de haak.

Tagliafico lijkt ook een goede aankoop te zijn, was Ajax ook al langer mee bezig.

Het versterken van Ajax gaat in een stroomversnelling en hopelijk gaan er einde seizoen niet al teveel weg, goed bezig en weer goed begonnen aan de tweede helft.

22 januari 2018 om 14:16

Ben wel benieuwd wat nu de plannen zijn met Zeefuik en Orejuela. Verwacht dat Veltman na dit seizoen vertrekt, en Zeefuik wellicht verhuurd word. Dan is deze aankoop wel broodnodig.

Dacht overigens dat de bedragen inmiddels aardig aardig aan het aantikken waren. Orejuela iets van 4 miljoen, Tagliafico 5 miljoen, deze aankoop 5 miljoen, Wober 7 miljoen, Johnsen 2 miljoen, Schuurs 2 miljoen, Bande 8 miljoen, Neres 12 miljoen, Ziyech 11 miljoen, Cassiera 5 en Sanchez 5. Dat is in 1,5 a 2 jaar tijd iets van 66 miljoen.
Maar daar tegenover staan weer verkopen van 160 miljoen.

Marc mag wel op deze voet doorgaan dus

22 januari 2018 om 14:48

Ik denk (en hoop) dat de grote berg cash juist minstens gelijkwaardig blijft. Dat geeft immers aan dat de spelers goed gepresteerd hebben (of er niemand verkocht en gekocht word, maar daar ga ik liever niet vanuit). Afgelopen zomer alleen al voor 80 miljoen verkocht. Op termijn zullen De Ligt, Onana en Veltman vertrekken, met wellicht Younes al deze winter. Gaat er ook erg vanaf hangen hoe spelers als Neres en Kluivert zich ontwikkelen, en of iemand als Dolberg zijn hoge niveau weer haalt.

Kijk eigenlijk nu al uit naar het Europese seizoen volgend jaar.

22 januari 2018 om 14:53

Die berg geld kan tot ongekende hoogte stijgen aan het eind van dit seizoen. Spijtig genoeg zullen Ziyech, de Ligt en Frenkie worden verkocht tegen recordbedragen. Die zouden gezamelijk al rond de 100 miljoen kunnen uitkomen. Dolberg en wellicht ook Kluivert zouden de kers op de taart betekenen voor de boekhouding. Als supporter heb je daar natuurlijk niks aan dus moet je tegenwoordig wel blijven kopen om een beetje niveau te kunnen vasthouden.

22 januari 2018 om 15:20

Gabstra hoezo gaat Frenkie De Jong Ajax in de zomer al verlaten? Hij heeft net verlengd tot 2022. Hangover96 Ajax had over dat boekjaar ook een nettowinst van 49,5 miljoen, dus op basis van wat neemt het vermogen af? Na 30 juni is Sanchez bijvoorbeeld nog verkocht voor 42 miljoen en Riedewald voor 9. Dat is 51 miljoen aan inkomsten. Daarnaast hebben we Bandé, Siem, Kühn, Kristensen, Wöber, schuurs en Tagliafico gekocht voor +-30 miljoen, dus ook hier heb je een positieve transferbalans van 21 miljoen en wellicht komt daar nog wat bij als Younes verkocht wordt.

22 januari 2018 om 15:41

@gabstra

Het blijft voor iedereen natuurlijk koffiedik kijken, maar waarom verwacht je dat Frenkie en De Ligt weg gaan? Die zijn nog zo jong en hebben er echt heel veel aan om nog een jaar te blijven. Het risico is anders zo groot dat je gaat zitten verpieteren op de bank bij een topclub.

Bovendien zien spelers van dit kaliber ook dat als ze een tussenstap maken, en het bij hun nieuwe club goed doen, dat die nieuwe club ze steeds moeilijker laat gaan. Dat zie je aan Van Dijk bij Southampton, maar ook een stap hoger aan een Coutinho bij Liverpool.

Dus als je de echte top op het oog hebt, kun je om twee redenen beter nog een jaartje wachten.

22 januari 2018 om 15:50

Daarnaast gaf van de Beek in een interview vorige week aan dat ze met een aantal jongens hebben gezeten met het oog op de toekomst. Daarin is unaniem besloten om onderdeel uit te maken van een goede basis voor de komende jaren. Nu zegt dat niet zo heel veel, maar het zijn intelligente jongens die met beide benen op de grond staan. Als ik bijvoorbeeld een De Ligt hoor zou je - als je niet beter wist - denken dat het de aanvoerder is.

22 januari 2018 om 18:26

Vraag me af in hoeverre die afneemt aangezien Ajax momenteel +50 miljoen als transferbalans heeft voor het seizoen 2017/2018. Plus dat Ajax nog eigen jeugdspelers (de Ligt, Veltman, Kluivert, Dolberg (in mindere mate) ) die men minimaal voor 10 miljoen pp kunnen verkopen. En dan heb ik het nog niet eens over Ziyech, Neres en een Wober.

22 januari 2018 om 18:56

Hangover96 de meeste aandeelhouders zijn gewoon fans die het leuk vinden om bijvoorbeeld 0,1% van Ajax te bezitten. Als je denkt winst te maken op Ajax aandelen dan ben je geen goede investeerder. Als fan vind ik het prima dat ze van de 100 miljoen cash 25% beleggen. Als je er niks mee gaat doen dan kun je er beter rendement uit halen.

23 januari 2018 om 11:56

@zytto34

Als je denkt winst te maken oo Ajax aandelen ben je sowieso een uilskuiken. Ajax heeft sinds de beursgang exact één keer dividend uitgekeerd. Normaal gesproken mag je als aandeelhouder van een beursgenoteerd bedrijf verwachten dat er minstens één keer per jaar divedend uitgekeerd wordt, zeker als je zoveel winst draait als Ajax doet.

23 januari 2018 om 11:59

@hangover96

Zoals ik net zei, blije aandeelhouders van Ajax weten al vanaf het begin dat het houden van aandelen Ajax inhoudt dat je daar geen rendement op maakt. Dividend wordt nooit uitgekeerd, op één keer na. Je hebt die aandelen dus voor sentimentele waarde, niet voor financiële bedoelingen.

Dat Ajax dus kennelijk nu ook nog aan het speculeren slaat met het geld dat is onder de huidige marktverhoudingen gewoon slim. De rendementen zijn momenteel weer uitstekend, door een aanhoudende groei op de internationale markten, dus daar pik je dan als club gewoon de graantjes van mee. Als je winst uit belegging zodanig is dat je daar weer een speler van kunt aantrekken, is dat mooi meegenomen. Zaak alleen om wel op tijd daar weer uit te stappen.

22 januari 2018 om 14:16

Maar is dit niet een duidelijk signaal maar Oreujula? (Of hoe je het ook typt) want hem hebben we nog niet zo een lange tijd geleden gehaald. Verder ben ik wel blij dat Ajax inderdaad zo goed doorpakt, voorderest hoef ik ook geen versterkingen meer te zien op dit moment, alles is nu goed dubbelgezet. Alleen als Onana weggaat komt er een gat in de verdediging, Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk hij is ik dit huidige elftal, ook bij die kopbal van berghuis gister houdt hij Ajax op de been, zo een redding zie ik van leer niet maken hoor. Ook voetballend is hij 3x zo ver als dat van leer is.

22 januari 2018 om 14:34

@ AjaxBarca023

De kans is aanwezig dat Veltman deze zomer een avontuur in het buitenland aangaat. Deze Nissen kan het dan uitvechten met Orejuela en wellicht nog Zeeffuik in de nieuwe voorbereiding van het komende seizoen.

22 januari 2018 om 14:43

Orejuela is nog niet voldoende, dat is denk ik wel duidelijk. Zeefuik is gewoonweg te slecht dus als volgend jaar Veltman weg is dan moet je een nieuwe rechtsback hebben. Dan heb je waarschijnlijk Nilsen in de basis en Orejuela als back up. Ik ben echt blij dat Overmars niet te lang stilstaat bij een verkeerde aankoop, ik was echt bang dat volgend jaar Ajax alleen orejuela en Zeefuik zou hebben.

22 januari 2018 om 15:04

Ja vind je dat duidelijk? Ik heb hem pas 2x gezien bij Ajax 1 en zo een slechte indruk maakte hij niet. Maar op dit aspect zal ik mijn mede Ajacieden moeten geloven, ja en zeefuik... ik snap niet waarom mensen hem voorheen zo een groot talent hebben genoemd, vind hem zo Ajax onwaardig. Overmars doet inderdaad echt goede zaken en pakt lekker door, daar kan ik echt van genieten als Ajacied. En een back van 1.85 ben ik sowieso wel blij mee, ik ken de speler voorderest niet, maar denk je dat hij er meteen staat volgend seizoen? Anders krijg je weer hetzelfde probleem. Des al niet te min ben ik heel blij met Veltman ook rechtsback, echt een irritant ventje maar zo een iemand moet je gewoon in je team hebben.

22 januari 2018 om 15:44

Alleen al het feit dat hij zo weinig gespeeld heeft, zegt wat. Dat Zeefuik wel werd opgesteld, en hij niet.

Ik heb hem zelf ook nauwelijks zien spelen, maar het is bekend dat als je goed speelt, je bij Ajax dan kansen krijgt. En als je ze niet krijgt, dan ben je er dus niet klaar voor, blijkbaar.

22 januari 2018 om 14:32

Nu kan je zien hou hypocriet jullie zijn en maar zeggen PSV is een koop club en wij hebben eigen jeugd we betalen niet meer dan 5 miljoen.

Inmiddels jeugd wordt afgeserveerd door overmars en alleen maar kopen boven de 5 miljoen.

22 januari 2018 om 14:44

Dus daarom is er alles aan gedaan om De Ligt, Van de Beek, Frenkie (niet eigen jeugd, maar wel jeugd) en Kluivert te laten verlengen? Nog altijd een aardig verschil tussen selectie aanvullen met aankopen en een selectie vol aankopen.

22 januari 2018 om 14:45

De ligt, veltman, vd beek, kluivert, dolberg, cerny (maar blessure) nouri was er gewoonlijk bijgeweest
Als wissels nog siem, dijks
Meer dan genoeg uit de jeugd van Ajax dus

22 januari 2018 om 14:48

Hypocriet ben je als je alle supporters van een club over een kam scheert. Het vermogen van Ajax is de laatste jaren enorm veel gegroeid, daarbuiten is de transfermarkt ook nog eens ontploft: het zal dus vaker gaan voorkomen dat Ajax (maar ook jouw club PSV: zie Romero) duurdere aankopen zal gaan doen. Dat onzinverhaaltje over dat de jeugd wordt afgeserveerd heb ik hier onder ook al een keer weerlegd en dat ga ik niet weer uitgebreid doen, er staan 4 spelers die al bijna heel hun leven bij Ajax spelen wekelijks in de basis en nog eens 3 die in de jeugd naar Ajax zijn gekomen. Dat zijn er 7 van de 11 elke week, en dan kunnen er soms ook nog invallen en dan is Nouri er wegens de tragische gebeurtenissen nog tussenuit gevallen anders had je er nog 1 extra. Kortom, een beetje aanstellerig die stelling van je, vind je niet?

22 januari 2018 om 14:50

Eigen jeugd wordt afgeserveerd? Gisteren stonden op het veld: De Ligt, Kluivert, Van de Beek en Veltman. Allen afkomstig uit de eigen jeugd.

22 januari 2018 om 14:59

Nou nou, ik als Ajacied schaam me dood voor ‘onze’ hypocrisie en het koopgedrag van onze club...

Onze directeur voetbalzaken ‘serveert’ met deze gerichte aankopen enkel eigen jeugd ‘af’, waar de doorstroom qua kwaliteit naar het eerste niet afdoende is. Je kunt niet alles opvullen vanuit de opleiding en zal gaten moeten dichten door aankopen. En waarom niet als het geld er is?

Verder stromen er genoeg jongens door. Denk aan De Ligt, Kluivert, Van de Beek, Eiting, Dolberg, Cerny.

Overigens kostte Lozano, Pereiro en Romero ook ietsje meer dan 5 miljoen.

22 januari 2018 om 15:11

Je moet niet met alle geweld enkel voor je jeugd kiezen. Zij zouden echter wel de voorkeur moeten krijgen, mits ze goed genoeg zijn (in potentie) en dat is nog steeds het geval. De kansen krijgen ze wel. Uiteindelijk heb ik liever een Tagliafico dan een Dijks in de basis.

22 januari 2018 om 15:24

Volgens mij haal jij wat dingen door elkaar. De letterlijke woorden van Brands waren vorig voor jaar toen hem gevraagd werd wat hij van de aankoop Neres vond bij Ajax. Ajax heeft lange tijd een beleid gehad dat aankopen van 5 miljoen de max waren en daar zijn ze nu duidelijk vanaf gestapt. Wij als Psv kunnen, willen en gaan daar niet in mee, voor ons is 6 miljoen ongeveer de max. Om vervolgens in een half jaar 2 spelers inclusief constructies voor ver boven de 10 miljoen per stuk te kopen. Een psver die over hypocriet begint dan staan mijn haren meestal gelijk overeind.

22 januari 2018 om 16:15

Over hypocriet gedproken. 2 feb 2017; "Je ziet dat de prijzen enorm worden opgestuwd door de ontwikkelingen in Engeland en China. Waar je vroeger in landen als Mexico zaken kon doen voor 4 à 5 miljoen euro zijn de prijzen nu richting 10 à 12 miljoen aan het gaan. Daar beginnen wij niet aan. Dat is niet ons businessmodel", zegt Gerbrands in De Telegraaf.
"Wij kopen spelers aan voor bedragen tussen de 4 tot 7 miljoen euro en hopen ze verder te ontwikkelen en voor een hoger bedrag te verkopen"
Binnen 10 maanden Lozano voor 8+ en Romero 10+ terwijl er een gat was in de begroting.

22 januari 2018 om 16:15

Over hypocriet gedproken. 2 feb 2017; "Je ziet dat de prijzen enorm worden opgestuwd door de ontwikkelingen in Engeland en China. Waar je vroeger in landen als Mexico zaken kon doen voor 4 à 5 miljoen euro zijn de prijzen nu richting 10 à 12 miljoen aan het gaan. Daar beginnen wij niet aan. Dat is niet ons businessmodel", zegt Gerbrands in De Telegraaf.
"Wij kopen spelers aan voor bedragen tussen de 4 tot 7 miljoen euro en hopen ze verder te ontwikkelen en voor een hoger bedrag te verkopen"
Binnen 10 maanden Lozano voor 8+ en Romero 10+ terwijl er een gat was in de begroting.

22 januari 2018 om 18:41

@arsen(e)al

Hoe kom je erbij dat PSV een selectie vol aankopen heeft?
Of zit je lekker te provoceren?

22 januari 2018 om 23:39

Waar zegt hij dat PSV dat heeft dan Sander? De enige die dit beweert is Psveindhoven19 en die zegt het juist over Ajax, inderdaad om lekker te provoceren ja want het slaat als een tang op een varken...

23 januari 2018 om 12:18

buitenspelval

Je doet een beetje cynisch, maar het punt dat wordt gemaakt snijdt wel degelijk hout. Er zijn hier zat mensen die het PSV beleid bekritiseren omdat de jeugd nooit kansen krijgt (terwijl er gewoon al het hele seizoen de helft van de basis uit eigen gelederen komt (zoet, Brenet, Hendrix, Locadia, Bergwijn) én er zelfs spelers als Lammers, Gudmundsson, Mauro Jr., Rosario, Paal en Rigo speeltijd hebben gekregen). En dat de club 'alleen maar koopt'.

Dan is het niet zo heel raar dat mensen gaan vaststellen dat bij Ajax nou exact juist de omgekeerd richting wordt bewandeld. Het percentage spelers uit eigen gelederen (en die discussie over wat nou wel of niet 'eigen jeugd' is die sla ik over, want die is niet interessant en nog minder relevant) wordt minder en minder. Onder Bosz was het al zo dat die met meer gehaalde spelers speelde. Dat beeld zet zich nu door. En Overmars haalt nu zelfs gewoon eventjes vier spelers in korte tijd binnen. Daarvan was alleen een linksback écht noodzakelijk. De overige gehaalde spelers zullen geen direct bestaande gaten opvullen. Sterker nog, niemand kan eraan ontkomen te zien dat het juist veel meer ten koste gaat van spelers uit eigen gelederen.

En dan snap ik best wel dat dan het argument wordt aangevoerd dat die spelers ' niet voldoen' of niet goed genoeg zouden zijn. Dat was namelijk ook het argument dat PSV supporters gebruikten. Maar het tegenargument dat daaruit voortkwam, dat dit veroorzaakt werd doordat PSV (en vooral Cocu) jonge spelers 'te weinig speeltijd' gaf en zij zich dus niet konden ontwikkelen, dat zou je hier natuurlijk óók kunnen tegenerpen. Althans, ik zie niet in dat dit argument hier voor Ajax niet zou gelden. Als je Neres niet had gehaald, dan had Kluivert zich waarschijnljik sneller ontwikkelt en had een andere vleugelspelers uit de jeugd kunnen doorbreken. Oftewel, ik zie niet in waarom de argumenten die thans aan de PSV directie worden gemaakt niet ook voor Ajax zouden gelden. Of gewoon omgekeerd. Waarom zou PSV geen spelers halen, als blijkt dat de jonge spelers nig niet toe zijn aan het grote werk? Dan is het halen van nieuwe spelers, lees ik net in jopuw bijdrage, toch eerder logisch dus toch?

Aanvallende back met scorend vermogen Kristensen. Durft ook in de 16 te komen en is een vrij aggressieve speler. Maar we moeten zien hoe hij zich in dit half jaar aanpast. Ik denk dat we hem snel bij Jong Ajax gaan zien.

Ja, en nu zal het geld als de sneeuw voor de zon verdwijnen. Geen enkel opstakel meer van de JC jongens die het vizier op de jeugd hadden. Ik geef toe dat de back posities zwak bezet waren en dat er wat nodig was. Maarja, dan zie je Tete wegkwijnen op de bank bij Lyon, heb je Wober net gehaald en dan komen er twee nieuwe bij. Het heeft ook te maken met wat een coach kan want die moet uiteindelijke het meeste rendement uit elke speler en het collectief halen.

22 januari 2018 om 14:07

Tete speelt gewoon regelmatig bij Lyon hoor. Bovendien is Wöber een CV en zullen Viergever en Veltman waarschijnlijk komende zomer vertrekken. Dan heb je dus: Nissen en Orejuela (RB), De Ligt, Wöber, Schuurs (CV) en Tagliafico, Sinkgraven (en Bakker) (LB). Ik zie het probleem van deze aankopen totaal niet, het is eerder pure noodzaak en ik ben blij dat het eindelijk een keer op tijd gebeurt..

22 januari 2018 om 14:09

Tete laatste 3 wedstrijden bank volgensmij trouwens, gek aangezien hij het er heel aardig deed.

22 januari 2018 om 14:25

Ja klopt hij heeft een paar keer op de bank gezeten nu inderdaad, echter noem ik dat niet direct 'wegkwijnen op de bank'. Verder is het mij een raadsel hoe Piranha denkt dat het geld als sneeuw voor de zon gaat verdwijnen. Ja, er is in anderhalf jaar tijd ruim zestig miljoen uitgegeven, maar ook meer dan 150M binnengekomen. En met Ziyech, De Ligt, Kluivert, Donny, Dolberg, Frenkie, etc. lopen er ook nog heel wat potentiële hoge transfersommen op het veld natuurlijk. Nee nee Piranha, zo lang Overmars op zijn stoel zit zul jij geen geld als sneeuw voor de zon zien verdwijnen hoor, ik denk eerder dat het vermogen juist verder zal stijgen.

22 januari 2018 om 18:03

Ik hoop het SK, maar je ziet wel een duidelijke verandering met de tijd dat Jonk en Bergkamp er nog zaten, later alleen met Bergkamp waar wel vast werd gehouden aan de lijn dat we geen extra talenten hoeven te kopen als we die zelf hebben. Van de backs snap ik het, zoals ik ook al aangaf, maar zo'n middenvelder van Utrecht voegt natuurlijk weinig toe. Dan liever Klaassen terug..
Maar ik houd mijn hart vast met Overmars die ook snapt dat het net als Sars laatste kans is om te slagen. Er is geen technisch hart houvast meer met de andere twee en dus is falen geen optie: Kopen om het kopen en om eventuele ellende te besparen..

22 januari 2018 om 18:32

Welke middevelders heeft Ajax van Utrecht gehaald?

22 januari 2018 om 14:08

En nog steeds met jongens als De Ligt, van de Beek, Veltman en Kluivert(evt de Jong) in de basis. Op de bank: S. De Jong, Eiting en Maz.... en dan zijn Dolberg en Cerny nog geblesseerd. Vind het allemaal wel meevallen. Het wegvallen van Klaassen werd opgevangen door eigen jeugd. Ajax heeft genoeg zelf opgeleide jongens in de selectie.

22 januari 2018 om 14:24

Dit betekent dus wel dat psv (‘koopclub’) en Ajax (‘opleidingsclub’) op het moment weinig van elkaar verschillen. Psv met Bergwijn, Hendrix, Brenet en Zoet als eigen jeugd in de basis (tot vorige week ook nog Locadia). Ajax met De Ligt, Veltman, van de Beek en Kluivert in de basis. Psv met Mauro jr, Lammers, Rigo, Gudmundsson. En Ajax zoals jij zegt met Cerny, s de jong, Eiting en Dolberg. Dus of het valt mee hoe erg ajax een opleidingsclub is, of het valt heel erg mee of psv een koopclub is.

22 januari 2018 om 14:30

Mauro, Gudmundsson, etc. zijn allemaal ingekocht voor Jong PSV he. Ik reken zulke jongens ook altijd mee als jeugd mits ze straks doorgroeien naar het eerste maar dan moet je voor de goede orde ook Onana, Frenkie (die allebei al basis staan) maar ook bijvoorbeeld Johnssen ook meerekenen, die zijn allen op een zelfde manier (aansluiten in O19/Jong) en zelfde leeftijd aangetrokken door Ajax dan Gudmundsson en Mauro door PSV.

22 januari 2018 om 14:47

Bergwijn komt uit de jeugd van Ajax, Zoet van Veendam.
Dus alleen brenet en Hendrix zijn eigen jeugd van psv. En dat is ook niet veel soeps..

22 januari 2018 om 16:08

Euh vergeet even biet welke spelers er allemaal vertrokken zijn....

22 januari 2018 om 16:08

Euh vergeet even niet welke spelers er allemaal vertrokken zijn....

22 januari 2018 om 17:41

@iseldiroed,

Zoals gewoonlijk verkondig je weer onzin: Zoet was 15 toen hij naar PSV ging, Bergwijn 14. Als dat geen eigen jeugd is, dan is niemand het meer. Schijnbaar hanteer je verschillende criteria wanneer het je uit komt. Of dacht je dat de talenten van Ajax op de Toekomst geboren worden?

23 januari 2018 om 12:25

Er komen bij Ajax meer spelers uit de jeugd door die daadwerkelijk ook in het eerste debuteren dan bij PSV, Feyenoord en AZ bij elkaar.. Niet alles blijft een vaste waarde maar er komt wel veel meer door.. En daarom is Ajax meer een opleidingsclub dan PSV..

23 januari 2018 om 12:26

@skede

Locadia is dan ook geen 'eigen jeugd' van Psv, maar van Willem II. Brenet ook niet, kwam op zijn 17e van Zeeburgia. Kenneth Paal uit de opleiding van Nec, Rosario speelde voor Almere, Ajax, Feyenoord en DWS in de jeugd, is dus ook geen eigen jeugd. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

En als we dan toch bezig zijn, dan zijn dus Dolberg, Johnsen, Cerny, Cassiera, Frenkie de Jong etc. etc. allemaal geen eigen jeugd.

Doelloze en zinloze discussie verder. Staat er in een reglement ergens dat een club verplicht is om spelers vanaf hun zesde jaar zelf op te leiden om door bepaalde mensen serieus genomen te worden? Wat een onzin eigenlijk. Fisher, Eriksen, Andersen, Alderweireld en Vertonghen zijn ook allemaal door Ajax weggekocht uit de jeugdopleidingen van andere clubs. Voor heel veel geld zelfs. So what?

23 januari 2018 om 12:32

Johndevries

De discussie is niet zozeer of Ajax nou méér een opleindingsclub is of niet. Jaarlijks deelt de Knvb een prijs uit voor die eer, maar op de een of andere manier heb ik niet het idee dat het in bijzonder hoog aanzien staat om die award ook echt te winnen. Gek genoeg zijn de landstitel en de beker prijzen die om welke reden ook meer tot de verbeelding spreken dan de prijs voor de jeugdopleiding.

Maar de discussie is veel meer of je PSV nog wel te pas en onpas een 'pure koopclub' kunt noemen als je ziet hoeveel spelers Ajax momenteel aan het kopen is. Daarbij valt me echt op hoe makkelijk er nu wordt geroepen dat 'spelers uit de jeugd niet goed genoeg zijn'. Hoezo weet je dat dan, als ze nauwelijks nog kansen krijgen? Tuurlijjk, De Ligt, Vdbeek, De Jong, prima. Maar wie breken er dit seizoen dan door bij Ajax? Genoemde namen zijn al een tijdje doorgebroken, zeg maar. Het stokt momenteel.

Ik wijd dat aan het feit dat er nu zoveel aankopen zijn en worden gedaan. Zo krijgen jonge spelers alleen nog maar minder kansen, toch? En dan vind ik de kritiek op Psv, die exact hetzelfde is, wat schraal.

22 januari 2018 om 14:12

Dat is wat mij betreft echt onzin. Sanchez werd gehaald voor iets van 5 miljoen en een jaar later verkocht voor 45 dus alleen daar al van kun je je een aantal aankopen permitteren.

22 januari 2018 om 14:31

Wat een onzin, duurdere aankopen zorgen ook voor duurdere verkopen. Dus juist voor meer geld. Of denk je dat Ajax straks Ziyech voor een appel en een ei gaat verkopen?

Tet wilde al jaren niet bijtekenen, dat is algemeen bekend dus hou daar nu eens over op.

22 januari 2018 om 14:54

Piranha, houd toch eens op over Tete. Die wilde niet bijtekenen.

Marc is on fire jalalalal!

ps. Utrecht haalt middenvelder Klich. Labyad naar Ajax?

22 januari 2018 om 14:08

Klich naar Utrecht?

22 januari 2018 om 14:09

Gehuurd tot einde seizoen van Leeds.

22 januari 2018 om 14:42

Zo lust ik er ook een paar, Klich speelt centraal op het middenveld en Labyad als aanvallende middenvelder, heeft dus totaal niks met elkaar te maken deze transfer.

Ajax wordt steeds meer een koopclub. Is niks mis mee. Iedereen zijn eigen visie. Maar ze hoeven zich dus niet meer te pretenderen als opleidingsclub. Afgelopen 2 a 3 jaar hebben ze ruim 20 spelers aangetrokken. Voor een opleidingsclub een belachelijk hoog aantal. Desalniettemin denk ik dat Ajax goede zaken aan het doen is qua selectieniveau. Andere teams zullen mee moeten, anders gaat er een langdurige periode van kampioenschappen aankomen voor de Amsterdammers ben ik bang.

22 januari 2018 om 14:09

Om je te blijven ontwikkelen moet je wel kopen. Visie is: kunnen we het niet met eigen jeugd, doen we een aankoop.

22 januari 2018 om 14:11

Kowalski

Op zich een visie die kan, maar de vraag inmiddels is of de balans bij Ajax momenteel niet iets te veel doorslaat naar de ene kant. Afgelopen seizoen al stonden er meer aankopen in het veld dan spelers uit eigen gelederen. Die trend zet zich nu nog sterker door.

22 januari 2018 om 14:28

Als meer dan de helft uit de eigen gelederen komt, en op de bank nog genoeg zit, wat is dan precies het probleem?

22 januari 2018 om 15:16

De talenten van Ajax zitten nu in de B selectie. Vandaar dat er even wat aankopen bij moeten.

22 januari 2018 om 21:04

En het afgelopen seizoen stonden we ook in de finale. En je kan niet met 11 talenten aantreden.

22 januari 2018 om 14:11

Man man de ene keer is het omdat we teveel opgeleide spelers hebben en dan moeten we meer kopen en als we het een keer doen dan is Ajax een koopclub. Er zit genoeg eigen jeugd in de selectie en posities die versterkt moeten worden moet je kopen.

22 januari 2018 om 14:31

Meteen een goede reden om voor eens en voor altijd die hele discussie over opleidingsclub of niet achterwege te laten. Als PSV 11 Messi's koopt is het weliswaar een koopclub maar halen ze ook veel prijzen en hebben ze het dus goed gedaan. Als Ajax met 11 jonkies uit eigen jeugd speelt die er nog niet klaar voor zijn is het wel een opleidingsclub maar staan ze ieder jaar voor paal en halen ze nooit een prijs.

Het is een vol-strekt onzinnige discussie. Ajax koopt nu meer dan ooit, dat klopt. En de afgelopen 10 jaar hadden ze meer jeugd dan lang daarvoor, dat klopt ook. Boeien! We hebben (hadden) 130 miljoen in kas maar presteren ho maar, nou, dan moet je je beleid dus bijstellen. Volgende topic, graag.

22 januari 2018 om 16:30

@arvel en dat is meteen de crux van de discussie. De kans dat een Nederlandse club een Messi binnen de gelederen krijgt is groter via de jeugdopleiding dan via aankoop (zie ik jeugdaankopen ff los van). Daar begint het mee. Maar dat is ook meteen het probleem. Een Messi in je opleiding doen ze in het buitenland echt alles voor om deze alsnog over te nemen. Dus het is een spanningsveld waarbinnen Nederlandse clubs opereren. Ajax lijkt in raptempo van alles te kopen, maar dat is wel twee ledig. Deels jeugd aanvullen deels directe versterkingen. We zien in de zomer of het een verstandige zet was of niet. Of we zitten met een overvolle selectie zoals vroeger of er is uitstekend geanticipeerd. Wat mij wel deugd doet is dat veel van de versterkingen voor het eerste ook daadwerkelijk speelminuten krijgen en niet dodelijk eenvoudig voorbij worden gestreefd door eigen jeugd.

22 januari 2018 om 14:12

En hoeveel hebben ze er opgeleid? Juist ja, het hoogste aantal (actieve spelers in een nationale hoogste divisie wereldwijd) van alle teams in Europa.. Als Ajax geen opleidingsclub is bestaan er geen opleidingsclubs.. PS: in onze eigen basiself staan er met Veltman, De Ligt, Van de Beek en Kluivert wekelijks 4 jongens die al bijna heel hun leven bij de club spelen en met Onana, Frenkie en mits fit Dolberg nog 3 die voor weinig geld als jeugdspeler zijn aangetrokken en doorontwikkeld zijn via O19 en Jong tot basisspeler in het eerste. Ga nou niet doen alsof Ajax een ordinaire koopclub is die het geld met bakken over de balk smijt want dan kom je niet echt realistisch over, vind je wel?

22 januari 2018 om 16:18

Onana, de Jong en Dolberg zijn gewoon aankopen. Niks meer, niks minder.

22 januari 2018 om 16:38

Het zijn zéér goedkope aankopen van jeugdspelers (met z'n 3en bij elkaar net 1 miljoen ofzo), die na aansluiten bij de A-jeugd van Ajax, via Jong (Dolberg sloeg Jong over) naar het eerste kwamen. Dat zijn dus gewoon ook nog 2-3 jaar van de opleiding die ze bij Ajax hebben genoten. Jeugdspelers op zwakke posities in je O17 en O19 aantrekken hoort OOK bij een opleidingsclub. Verder geef ik ook genoeg voorbeelden van 4 jongens die wél van diep uit de eigen jeugd komen en wekelijks spelen. Dan heb je in Jong Ajax nog een hele lading aan opgeleide spelers die hun debuut in Ajax 1 nog wel gaan maken/al hebben gemaakt (denk bijvoorbeeld aan Eiting, Sierhuis en Bakker), dan had je Nouri er nog bij gehad als toptalent uit eigen opleiding maar hem mogen we helaas niet meer aanschouwen En dan zijn er met Klaassen, Tete, Riedewald en El Ghazi ten slotte nog redelijk recent 4 spelers vertrokken naar een top-5 competitie die ook allemaal uit de opleiding komen en in het eerste hebben gespeeld. Maar blijf jij jezelf vooral wijs maken dat Ajax enkel spelers koopt en niets opleidt als je daar beter van slaapt.

22 januari 2018 om 16:42

Correctie haal El Ghazi maar uit dat lijstje want die sloot ook pas in O19 aan bij Ajax (weliswaar voor zo goed als gratis) maar volgens jouw logica is dat natuurlijk een aankoop, niets meer niets minder

22 januari 2018 om 14:16

Veltman, De Ligt, Van de Beek en Justin Kluivert. Allemaal basisspelers. En daarnaast is Ajax meer een opleidingsclub dan koopclub. Daar bedoel ik mee dat ze er met spelers vroegtijdig bij zijn. Dus ik zeg niet dat het jeugdspelers van Ajax zelf zijn

22 januari 2018 om 14:34

Dat is niet correct, bij Ajax spelen vier eigen spelers uit de D-tjes, drie eigen spelers uit jong Ajax en vier aankopen voor het eerste. Dat is een uitstekende verhouding, dat zie je bijna nergens.

Overigens kon je vroeger jongens van 16 jaar gratis aantrekken, tegenwoordig moet Ajax daarvoor betalen. Duus zie je veel meer jeugdaankopen dan vroeger.

22 januari 2018 om 14:46

Ach joh wat maakt het uit. Het gaat uiteindelijk om het resultaat. Ook al koopt Ajax zijn hele basiselftal en ze worden kampioen is er niemand in Amsterdam die daar om maalt. En andersom, als je speelt met merendeel eigen jeugd en ze winnen nooit meer iets, dan zijn ze dat ook gauw zat.

Het enige wat misschien wat zorgelijk is als je zoveel koopt zijn de salarislasten. Spelers kopen met een hoge transfersom vragen doorgaans ook een veel hoger salaris dan jeugdspelers die doorgroeien. Dat zou op termijn een probleem kunnen vormen in je exploitatie. Maar weet niet of dat op dit moment al een probleem is.

Ik vind het verstandig dat Ajax probeert nu al zijn selectie voor komend seizoen op orde te krijgen. Ze hebben eindelijk geleerd van de fouten van het verleden.

22 januari 2018 om 15:53

Ik denk dat er meer dan genoeg Ajacieden zijn die het echt niet prettig vinden als Ajax kampioen wordt met alleen maar aankopen.

22 januari 2018 om 15:53

Ik denk dat er meer dan genoeg Ajacieden zijn die het echt niet prettig vinden als Ajax kampioen wordt met alleen maar aankopen.

22 januari 2018 om 16:34

Ben ik niet 100% met je eens. De echte Ajax fans volgen ook de jeugd elftallen en die vinden het wel degelijk belangrijk om die jongens uiteindelijk te zien doorstromen naar Ajax 1. Daarom deed het 'verlies' van Nouri ook extra pijn. De meeste fans zagen die jongen al sinds de F-jes over het veld dartelen. Om hem nu nooit echt in Ajax 1 in actie te zien, doet daarom extra pijn.

Neemt niet weg dat je het alleen met een jeugdopleiding niet gaat redden. Je bent deels afhankelijk van het talent dat er in de regio is, alsmede het talent dat wordt weggekocht op jonge leeftijd. Dan moet je vroeg of laat aanvullen. Helemaal niks mis mee, de balans is op dit moment goed. Maar daarin moet Overmars ook niet doorslaan, alhoewel ik betwijfel dat dat gaat gebeuren.

23 januari 2018 om 12:36

Kowalski

Ik denk ook dat er best Ajacieden zijn die het niet prettig vinden als Ajax met alleen aankopen kampioen wordt. Maar die zullen zich, na wat knorrige opmerkingen, ook gewoon laten meesleuren door de polonaise en gewoon de feestjes mee vieren. Want het resultaat telt, niet hoe je daartoe bent gekomen natuurlijk.

Dit wordt pas een probleem als Ajax juist niet kampioen wordt. Pas dan zal de achterban zich gaan roeren en zal het klagen over de aankopen pas beginnen.

22 januari 2018 om 14:45

Opleiden & kopen is prima! Ajax staat bekend om het goede opleiden, scouten en nu ook kopen.

Zolang we maar geen huurclub worden vind ik alles prima ;-)

22 januari 2018 om 14:46

Er is de afgelopen jaren toch wel gebleken dat er met eigen spelers te weinig resultaten worden behaald. En ajax koopt niet om het kopen, ze kopen nu (eindelijk) spelers voor posities waar de eigen spelers niet voldoen. Zeefuik als opvolger van Veltman? Dat wordt hem niet bijvoorbeeld.

En je bent geen opleidingsclub, je wil een club zijn die zoveel mogelijk zelf opleid. Dit heb je niet altijd in de hand. Sommige lichtingen zijn beter dan andere. Maar nu afgelopen zondag, De Ligt, Veltman, vd Beek, Kluivert. 4 spelers uit jeugdopleiding. Dat is in principe een prima aantal. Het liefst willen ze er hier natuurlijk 6 of 7 van hebben, maar dat ga je vaker niet redden dan wel.
Ajax moet prijzen winnen, zo simpel is het. Dus een jaar wat minder eigen spelers en meer aankopen, dat zal erbij horen.

Ik ben blij dat Overmars nu "de baas" is en gewoon duidelijkheid verschaft. Alles wat niet voldoet mag gaan en voor plekken waar niet genoeg kwaliteit is, komt nieuwe kwaliteit. Zo kan je een combinatie maken tussen ervaring en jeugd. Een balans vinden is wat nu de taak is van Overmars. Hoe beter je eerste team, hoe hoger het niveau wordt bij de rest van de club. Jong ajax traint met ajax 1 en wordt beter, A1 traint met jong ajax en wordt beter etc etc.

22 januari 2018 om 15:49

Ajax heeft wel 2 teams dat betaald voetbal speelt. Het zijn niet alleen maar aankopen voor Ajax 1.

22 januari 2018 om 17:24

@atleticofc

Ik snap je opmerking, maar ik vind het wel wat kort door de bocht. Je zegt dat Ajax de afgelopen jaren genoeg spelers heeft aangetrokken waardoor ze zich niet meer voor kunnen doen als opleidingsclub. Dit is naar mijn mening volledige onzin.

Alleen het afgelopen seizoen al zijn er bij Ajax 7 spelers gedebuteerd. Bij Feyenoord en PSV zijn dit respectievelijk 3 en 2 spelers.

Ajax gebruikte dat seizoen (dat door EU succes uit meer wedstrijden bestond) 16 spelers afkomstig uit de eigen jeugd opleiding.

Ook hier lopen Feyenoord en PSV weer achter met 9 en 7 spelers.

Ik vind dus dat Ajax, voor Nederlandse begrippen zeker, gezien mag worden als opleidingsclub. Zijn er (top)clubs die aan dit aantal tippen? Ze zijn er vast maar ik hoor ze graag

OT: AZ zit de laatste jaren ook hard aan de weg te timmeren! Al uitgeroepen tot beste jeugdopleiding van NL. AZ had 4 debutanten en speelde met 14 'zelf opgeleide' spelers, prestatie!!!!

22 januari 2018 om 18:22

Als Ajax kampioen wordt dan heeft de leiding gelijk. Dit jaar moet Ajax al kampioen worden anders zal het gemor losbarsten. Dus het moet nog maar blijken. Opleiding zegt helemaal weinig meer, het gaat toch vooral over het kopen van jonge veelbelovende spelers overal en nergens vandaan. De club in Nederland die het predicaat opleidingsclub heeft dan is het AZ wel, als er zoals iets is als Cruijff beleid, dan voert AZ die uit. Veel eigen jeugd met een incidentele aankoop. Ajax heeft een opvallende koerstwijziging en machtswisseling ondergaan. Het kan niet op. Sympathiek? Niet echt, vind ik als Ajax fan. Maar als je wint heb je gelijk.

22 januari 2018 om 20:51

Elke keer zelfde gezeur. De rode draad bij ajax is nog steeds jonge spelers eerlijke kans geven door te breken. Dit is nog steeds t geval volgensmij. Echter, als de kwaliteit ontbreekt moet er worden aangetrokken. Want jonge spelers de kans geven, moet ook gepaard gaan met presteren.

Lijkt me een goede zaak. Nissen lijkt een prima speler te zijn, een Ajax-waardige rechtsback.

Ondanks dat er veel mensen op hem haten is Veltman een uitstekende speler voor Ajax en één van de sterkhouders. Denk ook niet dat Nissen hem er wel eventjes uitspeelt. Maar momenteel zit na Veltman er helemaal niets. Orejuela valt vooralsnog tegen. Of het een miskoop is of dat hij meer tijd nodig heeft moet de tijd uitwijzen. Zeefuik komt ruimschoots tekort. Als Veltman weg valt kan je momenteel beter met 3 verdedigers spelen dan hem te vervangen. Dus een goede standin voor hem lijkt me absoluut noodzakelijk. En als Veltman dan ooit toch voor een mooi bedrag vertrekt, heb je in ieder geval één basiswaardige speler staan.

Als je het mij vraagt kunnen we beter een aanvaller gebruiken. Kluivert en Neres zijn prima aanvallers maar zeker Kluivert houd het geen 90 minuten vol elke week. en als een van de 2 wegvalt hebben we weinig alternatieven.

verdedigend hebben we nog altijd Viergever en Wóber

toch vind ik het zeker geen slechte zaak al denk ik dat je in mijn ogen gewoon Tete had moeten houden afgelopen zomer.

22 januari 2018 om 14:49

Dit is een aankoop voor volgend jaar, wanneer Tetes contract was afgelopen. Bovendien is Veltman gewoon beter dan hem. Tete heeft dan wel meer talent maar hij kan alleen 1 op 1 verdedigen, alles behalve dat is gewoon dik onder de maat. Ik weet niet waarom je over Wober en Viergever begint want dat zijn spelers voor een andere positie. En Viergever is volgend jaar weg, en Wober zal gewoon weer centraal komen als De Jong naar het middenveld gaat.

22 januari 2018 om 14:57

Ten eerste is Veltman beter dan Tete en ten tweede wilde Tete niet bijtekenen. Wat had Ajax dan moeten doen?

Je kan Ajax over de laatste jaren echt van alles kwalijk nemen op beleidstechnisch gebied, maar ze leren wel heel snel van hun fouten. Vorige zomer verkocht Ajax eerst en probeerde ze de vervangers daarna nog te halen, dit was geen succes. Als oplossing hebben ze nu bedacht dat ze gedurende het seizoen al versterkingen halen, zodat de vervanger al aanwezig is, erg sterk gedaan! Hetzelfde geld voor het salarisplafond en de aankoop van spelers onder een bepaald bedrag van om nabij de 5 miljoen, bijna allemaal miskopen, nu wordt er gelukkig echt geïnvesteerd als het nodig is. Ik ben zelf echt niet altijd positief geweest over het beleid van Ajax sinds de Cruijff revolutie, maar dat fouten erkent worden en ervoor wordt gezorgd dat dit niet nog een tweede keer gebeurd vind ik erg goed om te zien.

De standaard vraag uit Amsterdam zou zijn: Is er geen jeugd die kan doorbreken dan? Zoveelste aankoop..

22 januari 2018 om 15:45

Heb je Zeefuik zien spelen?

22 januari 2018 om 18:35

Touché

22 januari 2018 om 18:01

Blijkbaar niet. Of weet jij iemand?

22 januari 2018 om 18:37

Ik ben geen Ajax insider, maar vind het bijzonder dat men dat altijd over ‘ons’ roept.. dit is toch niet wat Cruijff voor zich had denk ik zo.

22 januari 2018 om 20:05

De jeugd dat doorstroomd is natuurlijk een ideale scenario, maar uiteindelijk draait het profvoetbal m.n. een topclub niet alleen om de jeugd maar om prijzen.

Met deze zoveelste aankoop kunnen we vaststellen dar er afscheid genomen is van de visie Cruijff.

22 januari 2018 om 14:31

Als visie Cruijff inhoudt dat je als club je lot overlaat aan spelers die er nog niet aan toe zijn, of wachten met kopen totdat het te laat is, dan ben ik blij dat Ajax niet blindelings zijn visie volgt.
Veltman dacht er afgelopen zomer al aan om te vertrekken, dus het lijkt me dat het er komende zomer definitief van komt.
Dan heb je Zeefuik en Orejuela. Welke moet dan basis? Opleiden kan (en moet in de Ed), maar als de kwaliteit ontbreekt...

22 januari 2018 om 14:54

Inderdaad. Cruijff haalde bij Ajax ook wel Jan Wouters, Danny Blind, Peter Larsson, Mark Verkuijl, Ron Willems etc. En bij Barcelona Koeman, Romario, Laudrup, Stoichkov, Witschge, Zubizarreta, Bakero en nog wat Spaanse talenten van andere clubs.

22 januari 2018 om 15:10

visie Cruijff is zelf opleiden en incidenteel aankopen doen op plekken waar nodig.

De verdeling eigen jeugd en aankopen is nu de andere kant aan het doorslaan. Niks op tegen, maar het is niet de volgens de visie van Johan.

22 januari 2018 om 15:16

Hier is het toch nodig? Dus ik snap niet waarom juist deze aankoop de doorslag in jouw conclusie geeft.

22 januari 2018 om 15:40

Lebowski, precies zoals Arsen(e)al zegt. Op deze plekken is versterking nodig, dus wat is jouw probleem hiermee?

22 januari 2018 om 15:46

Inderdaad misschien niet specifiek bij deze aankoop. Maar het begint (mij althans) nu op te vallen dat er veel spelers van buitenaf worden aangetrokken. Ik heb daar geen probleem mee. Echter is ajax niet de opleiding club zoals cruijff voor ogen had.

22 januari 2018 om 16:50

Je spreekt jezelf eigenlijk tegen. Enerzijds geef je aan dat deze spelers daadwerkelijk gekocht moesten worden (precies zoals Cruyff dat voor ogen had) en anderzijds zeg je dat er veel spelers van buitenaf worden gehaald waardoor de club afwijkt van wat Cruyff wilde.

22 januari 2018 om 17:11

Dan moeten we terug gaan naar het begin waar we het 'geweldige' idee hadden om contracten pas met 17 te vergeven. Dat heeft ons dat jaar 2 grote talenten en een gigantisch talent gekost aan respectievelijke Man City, Real Madrid en de meest pijnlijke aan Man U. Die met 16 rustig elders konden tekenen. Sinds hun vertrek hebben Malen, Antonucci (al is deze dubbel aangezien deze juist kwam om een gat in de opleiding op te vullen), Redan, JFC, Baars (na ruzie maar toch een gat dat valt), Lopez (toegegeven, geen fan van maar toch weer plek waar je sowieso iemand terug voor moet halen) zien vertrekken naar Europese subtop. Spelers als JFC, Dilrosun en vooral Fosu-Mensah hadden nu mits ze zich door hadden ontwikkeld in Ajax 1 kunnen staan. Misschien ook Bobby maar die ging voor zijn 16e al naar Barcelona, werd slachtoffer van de straf, ging naar PSV op huurbasis en speelt nu voor Liverpool. Niet iedereen ervan is goed vervangen en zoals altijd moet je eigenlijk bij elke lichting wel iemand bijhalen van elders omdat je nooit 5 jaar op rij goede lichting hebt. Van bovenstaande namen waren meeste aanvallers (Redan, 16, debuut voor tweede team van Chelsea al gemaakt. Malen, 18, zat gisteren op de bank bij PSV. Bobby, 18, scoorde gisteren 2x voor Liverpool u23. JFC, 17, speelt meeste wedstrijden voor Chelsea u18. Baars, 17, Man U u18. Dilrosun, 18, niet echt gevolg eerlijk gezegd, kijk niet veel Man City jeugd) waarna Ajax dus veel aanvaller van 16-19 heeft gehaald laatste 3 jaar als reactie erop met wisselend succes. Positief zoals Dolberg (die door vertrek van Malen kwam) maar ook vooralsnog negatief zoals Horvath (scheurde binnen maand spier af, nu zo'n 15 maanden al niet echt fit meer geweest) en dan moet je dus maar kijken of het aanslaat. Laatste 12 maanden hebben we aanvallers Kuhn, Thethani, Danilo Pereira, Johnsen en Bande gehaald (laatstgenoemde komt in zomer pas) in de hoop aanvallende gat te dichten. Maar dat staat blijkbaar gelijk aan jeugd verwaarlozen. We hebben Wober gehaald omdat Riedewald vertrok, Tagliafico omdat we al jaren een back zoeken. En nu Nissen omdat voor het eerst sinds Vd Wiel er geen rechtsback uit eigen jeugd klaarstaat om stokje over te nemen. (Vd Wiel, Van Rhijn, Tete, Veltman) Zeefuik is er niet klaar voor dus moeten we verder kijken, is niet uit te sluiten dat Fosu-Mensah daar nu had gestaan als hij was gebleven. Enkel doelmannen lijken we gewoon niet op te kunnen leiden, al langere tijd niet. Middenveld had Vd Beek en Nouri moeten worden, achterin waren De Ligt en Fosu-Mensah de pareltjes en ervoor Riedewald. Aanvallend hadden we hoop dat Malen het zou kunnen worden. Uiteindelijk is het Kluivert geworden. Al die namen zitten binnen 2 jaar van elkaar (muv Riedewald en Redan) je kan van de opleiding niet verwachten dat ze elk jaar 3 spelers klaar voor Ajax 1 hebben. 1/2 moet streven zijn, alleen vertrekken de talenten al met 21 dus zal je nooit grote groep houden. Maar even van de teams van 1996 tot 1999, dat zijn 4 jaar dus, hebben er genoeg Ajax 1 gehaald en basis gespeeld. Spelers als Tete, Riedewald, De Ligt, Kluivert, Vd Beek, Nouri, Kishna en minder wedstrijden zoals Zeefuik en Eiting. Jong aangetrokken spelers (dus voor ze officieel senior waren) zoals Dolberg, Onana en Frenkie zijn nu belangrijke spelers in elftal. Ik denk niet dat probleem in de opleiding of kansen zit, maar meer bij het behouden van talenten. Maarna je zelf extra bij moet scouten om te voorkomen dat je dure, matige krachten bij moet kopen.

22 januari 2018 om 17:01

Dan heb je de visie van Cruyff totaal niet begrepen. Cruyff wil het liefst spelers zelf opleiding maar als het moet, wel degelijk versterking kopen. Zo deed hij het zelf ook in zijn tijd als trainer bij Ajax en bij Barcelona.

Dus heb je een goede linksback of rechtsback in de jeugd, dan bij voorkeur die laten doorstromen., Heb je ze niet, of vallen ze tegen zoals Zeefuik, dan zal je ze aan moeten trekken.

Dat is de visie van Cruyff, het liefst jeugd maar ook gericht kwaliteit aankopen, zowel voor het erste elftal als voor de opleiding. En proberen geen breedte aankopen te doen die de eigen jeugd in de weg zit.

Wel duidelijk dat Overmars nu meer te zeggen heeft. Je kan vasthouden aan Cruijff wat zeker niet slecht is, maar we zitten nu in een andere tijd. Overmars doet gerichte aankopen, waar Ajax direct sterker van wordt. Belangrijk ook nu hij waarschijnlijk niemand ziet in de jeugd/b-elftallen die een dergelijk niveau op korte termijn kan halen.

Op elke positie is er nu een dubbele bezetting van (bijna) gelijkwaardige spelers en dat kan wel eens bepalend gaan worden in de titelrace en....., Marc is al aan het participeren op het komend seizoen.

Al die aankopen zullen niet allemaal Tagliaficootjes zijn, maar geen enkele club scoort 100% met zijn aankopen. Dus prima dit, bovendien heb ik een goed gevoel over het scoutingsapparaat van Ajax. Het is jammer voor de spelers die het door deze aankopen net niet gaan halen, maar ja, dat is topsport. Ook hun niveau gaat nu op de trainingen omhoog, iedereen moet maximaal presteren. Haal je het dan (net) niet, dan heb je toch zo af en toe je gezicht kunnen laten zien en kun je meestal prima mee bij een club net onder het Ajax-niveau.

Ik denk dat je alleen maar op een hoger nivo kan komen door goeie spelers te kopen en op te leiden die elkaar beter maken dus ik ben het eens met de weg die Ajax op dit moment in slaat

Ajax is lekker bezig! Er wordt heel snel gehandeld, en vult alle zwaktes op in slechts 1 maand. Als dit zo door gaat, zullen de top clubs mee moeten, anders zal er de aankomende jaren een flink gat ontstaan.

Een dikke pluim voor Marc en co. !

Dit zal wel betekenen dat Orejuela als mislukt gezien kan worden, dat bleek al toen Veltman niet kon spelen Zeefuik er in kwam in plaats van hem maar nu haal je nog een rechtsback en kan je hem dus gewoon zien als je vierde optie op die positie.

Apart wel dat die jongen zo snel al is afgetest, dan denk ik toch als je hem wat uitgebreider of intensiever had gescout dan had je dit ook kunnen zien lijkt me want iedereen lijkt het al te hebben gezien na een paar potjes bij hem.

22 januari 2018 om 20:06

Wellicht was Orejuela in eerste instantie een aankoop geweest voor Jong Ajax, die n.l. ook betaald voetbal speelt.

Goed om te anticiperen. Maakt niet uit hoeveel spelers je achter de hand hebt als je een buitenkansje kan scoren en je hebt het geld dan kan dat geen kwaad om te proberen. Natuurlijk zal er wel eens eentje tegenvallen maar zolang je klappers als Sanchez er tussen hebt ( en mogelijk ook Neres ) dan kan je het veroorloven. Beter dan het recente beleid van het ophalen van middelmaatjes en uitverkoopjes als Sana .
Waar ik ook doodmoe van wordt is die zinloze en oerdomme discussie over koop of nietkoopclubs. Uiteindelijk draait het bij een club op het winnen van prijzen . Ook in de dagen van het grote successen van Ajax ( of Feyenoord of PSV ) kwamen een helebooel spelers van elders .wat kan het je schelen ??? Ik kan me voorstellen dat het een andere zaak wordt als de club zijn naam , tenue en stadion etc. moet gaan aanpassen tbv de commercie.

Ajax zal wel moeten blijven kopen.als je toptalenten al op hun 18e in de belangstelling staan van grote clubs, kun je dat never vanuit de jeugd aanvullen. Daarnaast blijkt deze manier de beste kans te geven op een gevulde kas. Stel je voor wat Ajax nu zou vragen voor Neres. Dat wordt een record denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren