Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars: ‘Er gebeurt de hele maand niks, tot de laatste week’

Laatste update:

Als Ajax nog inkomende of uitgaande transfers wil doen, heeft het nog een paar dagen de tijd. Directeur voetbalzaken Marc Overmars verblijdde Frank de Boer deze zomer reeds met Arek Milik, Richairo Zivkovic en Nick Viergever en deed ook een poging Samuel Eto’o aan te trekken: dat laatste lukte niet. Qua verkopen bleef het rustig in Amsterdam en gingen alleen Siem de Jong en Jody Lukoki de deur uit bij Ajax.

/

Daley Blind houdt men het liefst aan boord: eerder al zei Overmars dat alleen de absolute hoofdprijs bespreekbaar zou zijn en dat Ajax geen afscheid wil nemen van de verdedigende middenvelder. Donderdag sprak Overmars echter over ‘rare dagen’ in een interview met de NOS. “Er gebeurt de hele maand niks, tot de laatste week. Het zou zo kunnen dat er morgen wat gebeurt”, zei hij, wijzend richting vrijdag.

Of hij daarmee doelde op ontwikkelingen rondom Blind werd niet duidelijk. Wel gaf Overmars aan dat Ajax op dit moment een sterk team heeft staan. “Ik denk zelfs beter dan de laatste jaren. Ons doel is eigenlijk om het team een beetje bij elkaar te houden. Dus wij willen Daley ook helemaal niet kwijt. Dan zijn we geslaagd in ons doel.”

Denk jij dat de selectie van Ajax intact blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat de selectie redelijk bij elkaar is gebleven.
Om nou direct te zeggen dat het de sterkste selectie in jaren is betwijfel ik.
Maar toch mogen we trots zijn op de prestaties van Marc, Edwin en Frank!

29 augustus 2014 om 14:49

Tja.. De Jong en Poulsen weg, dus ook brokken met ervaring weg

29 augustus 2014 om 15:04

Maar Blind, vermeer, Schone en moisander zijn gebleven. Allemaal ervaring op champions league niveau en jarenlange ervaring in de eredivisie.

29 augustus 2014 om 15:06

Haal Van der Vaart nu terug, betaal wat meer en geef hem de rol van leider. Kan hij makkelijk aan, er is een ervaren man nodig.

29 augustus 2014 om 15:14

Dijks is ook verkocht toch..?

Het elftal is wel redelijk ingespeeld nu en je ziet ook dat het heel mooi kan zijn. Ze moeten scherp krijgen, door stomme knullige fouten krijg je twee counters tegen tegen Psv. Een echte leider mist misschien dan. Nu gaan er geruchten over Sinkgraven die ik een goede speler vind en die Marokkaanse speler van Barcelona. Ben benieuwd, spelen iig leuker voetbal dan vorig seizoen.

29 augustus 2014 om 16:08

Maar die speelde vorig jaar toch niet bij Ajax, dus is er niets veranderd in de selectie wat dat betreft.

29 augustus 2014 om 17:25

Ajax heeft Dijks ondanks een nog 1-jarig contract gratis naar W2 laten vertrekken.

Vind Ajax wel een beter team hebben dan afgelopen jaren.
Ajax begon qua aanvallende insteek tegen PSV erg goed, en ook leuk om naar te kijken.
Maar het team moet ook goed kunnen anticiperen op een andere speelstijl dan die ze gewend zijn van tegenstanders, PSV speelde op de counter en daar wist men op het middenveld en achterin geen raad mee.

Maar al met al verwacht ik dat dit team nog wel gaat groeien en dan zullen die plooien hopelijk ook plat gestreken worden.

29 augustus 2014 om 15:51

Ach komop man. Ik sta achter het beleid wat 4 jaar geleden is ingezet door Ajax maar nu zijn ze compleet doorgeslagen naar de andere kant. Je hebt een hoop ervaring verloren doordat de Jong en Poulsen weg gegaan zijn maar je haalt er niets voor terug. Milik is geen directe versterking gebleken, Zivkovic moet langzaam wennen maar voetbalt vol frustratie in het 2e..(zie de actie die een rode kaart opleverde) Dan hebben we alleen Viergever (naar het zich laat aanzien) als aanwinst. Maar dit zijn niet de "aanwinsten" die ons aan punten gaan helpen in de CL. Het beleid strookt dan ook niet met de ambities, om door te komen in de CL poulefase maar gtegelijkertijd niet willen investeren in spelers die het niveau omhoog tillen. Met name in de spits maar ook op linksbuiten hebben we een probleem want met talenten en Sigthorsun gaan we het zeker niet redden. Inkomsten uit transfers en als enige een CL bijdrage maar geen geld uitgeven aan echt goede spelers. Dit valt niet meer te verdedigen naar de seizoenskaarthouders die wel elk jaar meer moeten betalen maar de beste spelers weg zien gaan en geen versterkingen zien binnen komen. Dat we door de Boer 4 x achter elkaar kampioen geworden zijn verbloemt hetgeen wat er daadwerkelijk aan de hand is. Ajax investeert niet meer onverantwoord, nee Ajax investeert bijna helemaal niet meer. En kom niet aan met het argument dat we in het verleden daardoor in de problemen zijn gekomen. De supporters vragen niet om onverantwoorde investeringen maar wel om spelers die een toegevoegde waarde zijn. 3 spelers kopen en hopen dat er wat bij zit is geen beleid! Als Ajax een "masterplan" heeft en bv hun eigen aandelen of stadion willen kopen communiceer dat dan. Nu zorgt het aankoopbeleid alleen maar voor frustraties en onbegrip. Zo, dat is er uit..

29 augustus 2014 om 16:11

Je kan geen goede spelers halen voor het geld wat Ajax kan uitgeven. In ieder geval niet het niveau dat jij nastreeft. Dat zijn namelijk spelers die meer dan 10 miljoen kosten, maar ook nog eens miljoenen salaris vragen. Als je er nu mee begint, dan gaat de begroting zo hard omhoog dat we weer structureel verlies gaan draaien en het geld op de bank zo rood wordt als een kreeft.

Edit: en natuurlijk kunnen ze niet communiceren dat ze de aandelen of het stadion willen kopen. Dat is namelijk verboden als beursgenoteerd bedrijf.

29 augustus 2014 om 16:55

Volgens Transfermarkt zouden de volgende versterkingen de volgende marktwaarde hebben:

Iraola - 5 miljoen euro
Obi Mikel - 15 miljoen euro (alleen halen als Blind vertrekt)
Buonanotte - 1,5 miljoen euro
Babel - 4,75 miljoen euro

Dus geef 26,25 miljoen euro uit. Ajax heeft bijna 100 miljoen euro te spenderen dus dat moet kunnen lijkt mij.
Voor Babel en Mikel mag je een uitzondering maken op het salarisplafond.

29 augustus 2014 om 17:01

Gedeeltelijk met je eens maar je kan ook zoals Rbs, FC baselof Apoel Nicosia goed scouten en creatief zijn zodat je wel spelers kan halen die veel potentie hebben of al op CL niveau zijn. Nu wordt er mijns inziens met oogkleppen geregeerd en het stokpaardje van de kosten binnen de perken houden wordt mij iets te vaak bereden. Ik denk dat je best een middenweg kan bewandelen, het is niet zwart wit zoals het nu wordt voorgesteld. Je hebt natuurlijk wel gelijk dat ze niet kunnen communiceren of ze de aandelen willen kopen, stadion lijkt me dat het wel kan?

29 augustus 2014 om 18:09

Ja hoor, het volgende topic waar je met exact hetzelfde lijstje komt. De spelers zijn niet realistisch en/of compleet overbodig.

De enige posities die Ajax zou moeten versterken zijn de positie van aanvallende middenvelder en de spitspositie. Als aanvallende middenvelder zijn Serero, Duarte onvoldoende en staat er geen talent klaar om die plek in te vullen. Sightorsson is niet het kaliber spits wat Ajax wil hebben en Zivkovic zal nog tijd nodig hebben. Heb je daar ook spelers voor in gedachten of ga je het volgende nieuwsbericht weer vol gooien met dit overbodige lijstje?

29 augustus 2014 om 18:36

Marktwaarde en verkoopwaarde is natuurlijk iets heel anders, maar dat lijk je niet te snappen. Babel zou ik nooit van zijn leven meer betalen dan Sigthorsson, aangezien die in mijn ogen helemaal niet beter is. Buonanotte is een leuke voetballer, maar voor een plek die er bij Ajax helemaal niet is (is namelijk een 10) en die kan echt niet voor minder dan 10 miljoen aangetrokken worden (aangezien ie net pas bij zijn nieuwe club zit). Mikel zal nooit van zijn leven naar de Nederlandse competitie willen (en Alex Song is een jaar jonger en maar 14 miljoen) en hetzelfde geldt voor Iraola. Exact wat ik zeg dus. Duidelijke versterkingen zijn bijna niet haalbaar en diegenen die wel willen, die zullen overdreven veel geld willen verdienen (zoals Eto'o).

Even een leuke. Jouw site geeft aan dat Vermeer een marktwaarde van 4 miljoen heeft. Ajax verkoopt hem voor 1. Zit je al met je marktwaarde en de realiteit. Ajax heeft trouwens ook al winst gemaakt op Zivkovic, want die is nu al 4 miljoen waard. Oftewel snap je totaal niet het verschil tussen marktwaarde en transferwaarde of wil je het niet snappen.

29 augustus 2014 om 20:55

En jahoor,jij komt weer met een overbodige en totaal niet kloppende reactie. Ten eerste zijn die spelers wel haalbaar. Iraola is gewoon 2e back bij Bilbak maar nog altijd 10x beter dan Van Rhijn, en ook de rest is haalbaar. Daarnaast zou Ajax verstandig aandoen om dit soort spelers te halen die geert vs oonoemd anders boek je nooit vooruitgang

29 augustus 2014 om 20:56

Mikel en Iraola zouden bedt voor Ajax willen spelen indien Ajax is wat hoger salaris zou geven aan betere spelers.

30 augustus 2014 om 13:56

@ Polop,

Ik gooi dat lijstje er weer in omdat niet iedereen het topic bekijkt waar ik het voor het eerst in plaatste. We zijn het gewoon niet met elkaar eens over het realisme van de transfers.

Aanvallende middenvelders heeft Ajax toch zat? Serero speelde vorig seizoen uitstekend en is echt wel goed genoeg. Duarte ook, technische speler die fysiek ook zijn mannetje staat.

Spitspositie heb je gelijk over. Maar ik kan niet veel spitsen bedenken behalve Babel en Soriano. Maar he, jij zit me steeds af te kraken zonder zelf met spelers op de proppen te komen. Maak jij maar eens een mooi lijstje.

@ Nijogeth,

Buonanotte kan ook rechts- of linksvoor spelen hoor. Het is zijn secundaire positie maar ik denk dat hij in het Ajax systeem goed zal gedijen.

Mikel heeft in Noorwegen gespeeld voor hij naar Engeland ging dus lijkt het me niet dat hij zich te goed voelt voor de Eredivisie.

Wat je zegt over de marktwaardes van Transfermarkt, dat klopt. Soms krijg je meer en soms krijg je minder. De som van de transfers zal toch wel redelijk in de buurt liggen van de som van de indicatie lijkt me.

@ Sevillafcdaak,

Bedankt!

29 augustus 2014 om 17:35

Ik weet het zo net nog niet met Overmars.. Ben geneigd te zeggen dat hij het uitmuntend doet maar als je kijkt naar alle miskopen de laatste jaren..

29 augustus 2014 om 17:44

Alle miskopen? Alleen Sana kan bestempeld worden als miskoop vind ik. Kostte gelukkig relatief weinig.

29 augustus 2014 om 18:37

slecht scouting beleid bij ajax... Echt droevig.. Chapeau voor frank en edwin, maar Marc.. Och och

Ik vind dat onze basiself er echt wel op achteruit is gegaan hoor maar in dd breedte echt vooruit. Hopelijk nu eens overwinteren in de cl en leuk/aantrekkelijk voetbalspelen.

29 augustus 2014 om 15:05

Hoe moeten ze nou overleven? Zlaten tegen Veltman of Messi tegen Veltman enough said.

29 augustus 2014 om 15:17

Waarom kom je met namen? Noem verdedigers die hun wel kunnen afstoppen dan? Zijn wereld aanvallers!

29 augustus 2014 om 15:19

Nog zeg enough said hoor.. Iedereen is kansloos tegen een messi of zlatan in vorm. Op het wk hebben de vrij en vlaar ook messi,aguero, higuain in de toom gehouden dus waarom veltman niet?Ajax moet weer boven zichzelf uitstijgen om een kans te maken op puntjes tegen deze ploegen. 3de plek zou ook helemaal geen schande zijn dus je hebt niks te verliezen. Gewoon weer met branie en lef voetballen tegen die gasten en niet te erg onder de indruk zijn zoals afgelopen seizoen.

29 augustus 2014 om 16:43

Veltman heeft al eerder tegen Messi gespeeld toch? Hoe heeft hij het toen overleeft?

Elk jaar weer hetzelfde en schijt iedereen in ze broek voor de absolute top. Ik houd me vast aan wat ik zie en de statistieken.

Nederlandse clubs spelen heel goed tegen topteams, met wisselend succes, maar we worden nooit overlopen. Ajax, PSV en Twente hebben allen goed gepresteerd tegen diverse topteams in de CL de laatste jaren, tegen de minderen lieten ze het vooral liggen.

Er is nooit genoeg gezegd kwandak...

29 augustus 2014 om 16:01

Terence/ajax

Over welke periode bedoel je dat het basisteam achteruit is gegaan? Want hoe kan het basisteam nou er op achteruit zijn gegaan als er geen basisspeler vertrokken is t.o.v. vorig seizoen? De Jong was het hele seizoen zo ongeveer geblesseerd en Poulsen was al een wisselspeler, de basis is dus nog hetzelfde als die van vorig jaar.

29 augustus 2014 om 16:46

Ajax is sterk en als Blind blijft staat er echt wat. Mensen staren zich blind op de laatste uitslag tegen Psv, maar PSV speelde ook gewoon goed en effectief.

Ajax speelde goed voetbal, maar je kan gewoon niet altijd winnen. Het is ook nog vroeg in het seizoen en een Zivkovic moet nog echt aansluiten. Siem de Jong is geweldig, maar is vorig jaar al opgevangen door Klaassen. Viergever vind ik helemaal niet slecht ten opzichte van Poulsen.

Mitchell dijks is ook vertrokken naar willem 2. En nog een aantal spelers, maar ik denk niet waarde toevoegend voor het eerste elftal.

29 augustus 2014 om 15:15

Hoesen niet te vergeten.

Ik denk dat het over Munir El Haddadi gaat. Schijnt dat hij voor 2 seizoenen aan Ajax word verhuurd.

29 augustus 2014 om 14:54

Is al door Mike Verweij als onzin bestempeld.

29 augustus 2014 om 14:56

Ach jammer! Had gehoopt dat het klopt.

29 augustus 2014 om 14:55

Ik hoop het! Zal wat zijn zeg. Eindelijk geen afgedankte speler van barca!

29 augustus 2014 om 14:56

Lol :D

29 augustus 2014 om 14:57

"schijnt dat hij...." .. Hiermee suggerreer je dat je iets weet wat niemand anders weet, welk gerucht gebruik je dat deze jongen zou komen ?

29 augustus 2014 om 14:58

Sport1, en op twitter werd het gezegd.

Ajax is wederom bang om te investeren. Ze hebben een berg geld, maar doen er niks mee. Dit jaar gaat dat het kampioenschap kosten.

29 augustus 2014 om 16:16

Wat moeten ze dan investeren? Het is namelijk niet zo dat ze spelers van 10 miljoen of meer kunnen halen, die ook nog eens minimaal 2 miljoen per jaar verdienen. Als ze dat gaan doen, dan schrijven ze binnen no time structureel rode cijfers.

Investeren kan, maar alleen aan buitenkansjes (zoals bijvoorbeeld Eto'o). Andere gearriveerde spelers zijn bijna niet haalbaar en jonge talentvolle spelers die al goed genoeg zijn, die willen niet naar Ajax. Blijven spelers over die ze nu halen (type Viergever), waarbij Ajax ongeveer de top zal zijn en die blij zijn daar te voetballen. Maar ook die zouden eventueel kunnen groeien (wie had verwacht dat Viergever meteen zo'n goede indruk achter zou laten?).

29 augustus 2014 om 18:22

Inderdaad. Maar als ze de buitenkansjes niet kunnen krijgen moeten ze ook geen miljoenen betalen voor spelers Duarte. Dan liever niemand. Spelers van dat kaliber moeten gratis of voor heel weinig komen en anders lekker blijven waar ze zaten.

29 augustus 2014 om 18:25

4 miljoen voor een jonge speler, die bij Heracles wekelijks opviel door de beste te zijn in het positiespel en de korte passing, lijkt me niet heel veel. Als het nou 4 miljoen was voor een speler die 28 is en bij een elftal voetbalt wat alleen maar countert, maar Heracles speelde heel aanvallend en verzorgd.

29 augustus 2014 om 20:57

Ja en die 4 miljoen is nu wel weg want die jongen speelt elke week bij Jong Ajax. Duarte is heracles materiaal, niet ajax.

30 augustus 2014 om 12:07

Duarte kan echt wel hoger dan Heracles. Een club als Twente, AZ zou die echt wel aan moeten kunnen.

Edit: vergeet niet dat ie nog maar 24 is en misschien in zijn tweede jaar wel door kan breken.

Ik denk dat de hele selectie in stand blijft en heel misschien dat er nog iemand bij komt. Ajax heeft nu een verstandige directie dat niet meer zo snel in paniek zal raken als er toch iemand zal vertrekken vandaar dat het nu 1 van de gezondste clubs van Europa en verder is geworden.

29 augustus 2014 om 14:54

Dat is ook wat waard, ik vind het ook wel knap dat je geen geld uitgeeft terwijl je pakhuis tot aan de nok vol zit met euro's.

29 augustus 2014 om 15:05

Dat pak met geld is er wel gekomen door er heel verstandig mee om te gaan en niet als vorige besturen bij Ajax dat bij elke trainer die er kwam hun wensenlijstje te honoreren wat pakken met geld koste maar niets opleverde qua prijzen.

29 augustus 2014 om 15:07

Stel nou dat volgende zomer Blind, Klaassen, Schone en Moisander weggaan.
Een beetje het Feyenoord scenario van deze zomer.
Dan heeft Ajax nog voldoende geld achter de hand om de selectie weer op pijl te krijgen! Waardoor we niet zover afzakken als Feyenoord.

Een grote buidel met geld is handig voor wanneer het echt nodig is. Aangezien de selectie op pijl is gebleven is de noodzaak er niet geld te investeren

Hij kon weleens gelijk hebben, als het team bij elkaar blijft zijn de kansen groot dat het weleens het sterkste team van de afgelopen jaren is, maar dan moeten ze er ook naar presteren, en Boilesen afleren om als een dolle stier naar voren te stuiven om in de tweede helft niet scherp meer te zijn.

Ik sta volledig achter de fluwelen revolutie. Maar toch was het geen overbodige luxe geweest, om een vervanger te kopen van Eriksen. We ontberen nog altijd creativiteit op het middenveld, Ziyech had zomaar het ontbrekende puzzelstukje kunnen zijn. En een ervaren routinier in de vorm als Poulsen, was schrijnend duidelijk dat zo een type werd gemist tegen Psv. Dat Siggy eerste spits blijft, heb ik dan iets meer vrede mee. Nee hij heeft niet de benodigde kwaliteiten van een Ajaxspits, maar werkt zich wel altijd een slag in de rondte en staat er vaak met topwedstrijden.

29 augustus 2014 om 14:59

Je hoeft niet oud te zijn om ervaring te hebben. Blind heeft inmiddels ook veel ervaring. Moisander ook. Ik vind dat ze qua ervaring niet veel achteruit zijn gegaan, want iedere dag komt er voor heel de groep ook ervaring bij. Kijk maar eens hoeveel ervaring Kishna en El Ghazi en Veldman in een korte tijd hebben opgedaan.

29 augustus 2014 om 15:58

Bierpens

Maar Blind heeft niet de agressiviteit die een Poulsen had, kan je de wedstrijd van vorig jaar nog herrineren toen Poulsen van Bommel en Toivonen even met beide voeten op de grond zette. Dat doet een Blind niet, en Veltman vind ik zelf niet goeg genoeg. Ik zie liever van der Hoorn.

29 augustus 2014 om 15:00

Eriksen was een speler van uitzonderlijke klasse bij Ajax die je niet zomaar kan vervangen omdat er zo weinig van zijn. Ik had gehoopt dat Andersen het zou worden maar het zit mentaal (nog) niet goed bij hem.

29 augustus 2014 om 16:00

Janta

Daar heb je wel gelijk in, kan je me uitleggen wat jij in Andersen ziet? Nooit begrepen wat sommige supporters, en Frank de Boer in hem zien. Heeft geen enkele wedstrijd iets laten zien, waarvan ik dacht wauw dit kan een topspeler worden.

29 augustus 2014 om 16:20

De aanname, het inzicht en de balbehandeling. Genieten om te zien hoe kort die jongen een balletje kan houden. Ik moet zelf zeggen dat ie de eerste 20 minuten tegen PSV (dus net na rust) veruit de gevaarlijkste man van het veld was. Hij was overal te vinden en creëerde 2 a 3 grote kansen voor anderen. Daarna zakte Ajax erg snel in en dat was ook bij Andersen het geval.

29 augustus 2014 om 18:52

Een gewldige technisce voeballer net heel veel overzicht, een groot talent maar het komt er tot nu toe niet uit. Ik blijf hopen wat hij heeft de potentie om de 2e Eriksen te worden.

31 augustus 2014 om 15:43

Nijogeth

Hoop dat je gelijk krijgt, maar ik heb er een hard hoofd in. Vind het maar een flegmatieke jongen, die veel tekort komt.

29 augustus 2014 om 18:27

Ik kan je prima vinden in je verhaal. Het vertrek van Eriksen is niet voldoende opgevangen. Er zijn miljoenen betaald voor een speler die maximaal leuk mee kan hobbelen terwijl het vertrek van Eriksen een heel flinke aderlating was. Van Ginkel was een goed alternatief, maar die bleek helaas niet haalbaar. Maher was echter wel haalbaar. Achteraf gezien presteert die niet veel beter dan Duarte, maar die heeft wel vele malen meer potentie. Dat is natuurlijk geen garantie, maar ik zag veel liever dat Ajax voor zulke spelers echt de knip trekt dan dat er alsnog veel geld betaald wordt voor de B keus.

31 augustus 2014 om 15:46

Polop

Ik kan me ook vinden in jou stuk, van Ginkel was echt mijn droom kandidaat. Maar Vitesse wilde hem niet aan Ajax kwijt, tot frustratie van Jansen en Van Ginkel zelf. Ik ben benieuwd of er nog wat gebeurd na Blinds vertrek, en ja Eriksen als die er nog geweest zou zijn echt jammer.

Wel meer spelers zijn vertrokken. Naast De Jong en Poulsen zijn ook De Sa, Hoesen en Bojan weg. Natuurlijk, niet de meest dragende spelers, maar afgelopen seizoen toch geregeld belangrijk met hun inbreng.

Ajax komt nog met een voorhoede speler. Misschien op huurbasis. EL haddidi zou erg leuk zijn @ vd vaart Ik dacht er ook al aan.

29 augustus 2014 om 15:01

Je hebt een bron of verzin je gewoon wat?

Erg jammer dat Ajax geen fatsoenlijke spits heeft aangetrokken.

Met een goede spits erbij had je dit seizoen echt een stap vooruit kunnen zetten. Het is een aanfluiting dat je niet in staat bent (voor het zoveelste seizoen) om een fatsoenlijke spits tussen de 5 en 10 miljoen aan te trekken. Milik is nu al afgeserveerd door De Boer, en terecht als ik moet oordelen op basis van wat ik gezien heb. Sigthorsson is een aardige speler, maar het is daarmee altijd net niet. Niet constant genoeg, aannames niet goed genoeg en ook het aantal goals niet. We zijn opnieuw zeer wisselvallig in de aanval, alleen Schone is constant. De rest, inclusief de aanvallende middenvelders, niet. Ajax had daar deze zomer wat aan moeten doen, dat waren ze eigenlijk aan hun supporters verplicht. Geld moet absoluut niet over de balk gesmeten worden, maar voor een acceptabel bedrag had een goede spits aangetrokken moeten worden. Dan zwijg ik nog over een creatieve middenvelder, die hebben we namelijk ook niet in onze selectie. We mogen ook wel weer eens verwend worden met goed en mooi voetbal, daarmee bedoel ik aanvallend voetbal, frivool voetbal, dominant (niet obv balbezit alleen) voetbal. Helaas.

29 augustus 2014 om 15:57

Helemaal mee eens! Het beleid is doorgeslagen van onverantwoord investeren naar niet investeren en hopen dat er af en toe een gelukstreffer bij zit. Baal hier stevig van.

Een ervaren nummer 10 voor Ajax zal mooi zijn, ja ik weet dat klaasen daar speelt maar die gaat niet 50 duels 90 minuten spelen. Als je dan iemand hebt met kwaliteit en ervaring dan komt dat alleen maar ten goede !

29 augustus 2014 om 15:08

Wat is een ervaren nr.10 waard als Ajax onder FdB nooit met een echte nr.10 gespeeld heeft.

Ik ben er niet echt kapot van. Sigthorsson die gewoon blijft, Moisander en Schone met aflopend contract; wat gaat daarmee gebeuren? Krijgt Denswil zometeen een basisplaats? Leuk die jonge spelers in de aanval, maar kan je daar een heel seizoen op rekenen? De Boer die ineens Viergever als vervanger van Blind ziet en zelfs nu al twee maal met Blind en Viergever op het middenveld gaat spelen. Er mist creativiteit, durf. Gelukkig is het spel al iets beter dan vorig jaar, maar er kan zoveel meer uitgehaald worden als er net iets andere keuzes werden/worden gemaakt. Je kan als Ajax echt uitlopen van de concurrentie, niet eens zozeer door heel veel geld uit te gaan geven, maar wel door de juiste spelers binnen te halen en te houden. De Boer lijkt toch van wat andere spelers te houden dan de spelers die volgens mij nodig zijn om echt te kunnen domineren, zoals Frank het zo graag ziet en zegt.

Ik hoorde dat Ajax wel degelijk nog bezig is om de voorhoede te vesterken of het lukt weet niemand maar een ruiz en EL haddidi staan zeker op het lijstje van Ajax om een jaar op huurbasis voor Ajax uit te komen. Wie weet. We wachten af. Diegene die dat tegen mij zei zit er niet vaak naast hoor. Of het lukt valt te betwijfelen.

29 augustus 2014 om 15:21

"@mikeverweij: Vandaag in De #telegraaf geven @frankronald1970 en Marc #overmars hun mening over @ksigthorsson en daarnaast ... verrassing (;"

Het gerucht gaat (voor wat dat waard is) dat het om een zeer talentvolle jeugdspeler van Barcelona gaat.

29 augustus 2014 om 15:28

Een jeugdspeler, 15-18? Die er nog niet staat, het Ajax spelletje niet kent. Daar heb je dus niks aan.

29 augustus 2014 om 15:59

Die verrassing was het verlengen van Sigthorsson. Een zeer onplezierige verrassing dus. En diezelfde Mike Verweij meldde dat het gerucht over Munir(de zeer talentvolle jeugdspeler van Barcelona) onzin was.

Kom op zeg. Sterker team dan de laatste jaren? Van de basiself zouden er maar bar weinig in de basis hebben gestaan vergeleken met het team van bv 2010-2011. Iedereen ziet toch dat het steeds minder is geworden. De totale transferwaarde van de selectie is sinds jaren niet zo laag geweest, al 2,5 jaar geen uitwedstrijd gewonnen in Europa, vorig jaar maar 7 uitwedstrijden in de Eredivisie waarvan maar 1 tegen een club uit het linker rijtje (feyenoord) en Beker en JC-Schaal verloren tegen, met alle respect, PEC Zwolle. Ajax haalt al jaren geen versterkingen meer maar vervangers. En de spelers die met miljoenen gehaald worden spelen bij Jong Ajax (duarte en Van der Hoorn). Mokotjo die maar 1,5 miljoen kostte, werd niet gehaald omdat volgens Overmars Ajax oa al Andersen en Duarte had voor het middenveld. Die er beide helemaal niets van bakken. Met als dieptepunt Andersen die tegen PSV 40 minuten lang alles maar dan ook alles verkeerd deed. Ajax maakt zich belachelijk. Van het willen aantrekken van een topspits naar ''we hebben een schaduwlijstje/plan B '' naar contractverlenging van de spits die je eigenlijk al weg wou hebben. Het wordt een rampseizoen voor Ajax.

30 augustus 2014 om 12:10

Andersen was de eerste 20 minuten tegen PSV de gevaarlijkste man op het veld. Als je niet met een objectieve blik kan oordelen, dan kun je beter helemaal niet oordelen. Andersen creëerde verschillende kansen voor anderen en verloor amper de bal. Toen het niveau van heel Ajax minder werd, werd dat van Andersen echter nog minder.

30 augustus 2014 om 12:19

Verschillende kansen? Wat een lachertje! Hij heeft 0, ja 0 voorzetten gegeven die aankwamen! Gevaarlijkste man op het veld... Alle ballen kwijt, breed of naar achter. Met als dieptepunt dat hij met bal en al over de achterlijn dribbelde.. Ik heb in geen lange tijd zoveel mensen boos zien worden bij mij op vak 126 dan op Andersen afgelopen zondag.

30 augustus 2014 om 18:28

0 voorzetten die aankwamen, omdat ze niet werden binnengelopen. Dat heeft niet altijd met de voorzet te maken, maar dat kan ook met fout inlopende mensen, of goed verdedigen te maken hebben. Doe je oogkleppen en af en zie dat niet alles wat die jongen doet slecht is. Die jongen staat er niet voor niets en als ie echt niets goed kon, dan zou De Boer hem er niet inzetten.

Als Blind toch nog vertrekt en Overmars haalt niemand in de plaats dan mag hij wat mij betreft ook vertrekken.

30 augustus 2014 om 12:11

Want? We hebben Viergever al op zijn plek. Moet er nu per se een ander bij?

30 augustus 2014 om 12:15

Viergever is gehaald als back-up.

30 augustus 2014 om 18:30

Viergever is gehaald als vervanger van Moisander, die eventueel op andere posities uit de voeten kan. Moisander is een basisspeler, dus is Viergever als zodanig gehaald. Alleen vertrekt Moisander nu niet, dus kan Viergever mooi de plek invullen die wegvalt nu Blind is vertrokken. Ik moet zeggen dat ie dat tot nu toe nog niet slecht deed in mijn ogen, maar dat de combinatie Viergever en Blind op het middenveld mij iets te controlerend was. Nu kan er op de plek langs Klaassen gewoon plek komen voor Serero, die hopelijk een keer wat meer vrijheid naar voren krijgt van De Boer.

Ajax is bezig met EL haddidi. Echt of het lukt? Ik weet het niet

@ bloomfield ik ben het met je eens. Een ramp seizoen valt nog te betwijfelen voor de rest ben ik het met je eens. Niks meer aan toe te voegen.

29 augustus 2014 om 16:24

Hoessen is ook verkocht zijn dus 3spelers weg

29 augustus 2014 om 20:44

Gemakshalve word Muric even vergeten die nu nog trainingsachterstand moet inhalen maar volgens insiders een supertalent van het kaliber Eriksen.

Het financieel beleid is hetzelfde als wat Ajax op het veld laat zien. Risicoloos en zonder spektakel.
Het gevolg is dat Ajax in tegenstelling tot wat de leugenaar Overmars verkondigt, met het jaar zwakker wordt. Tot heden is dat verbloemd met de landskampioenschappen en enkele leuke wedstrijden in de Champions League. Het is wachten op een drama seizoen voor Ajax.

Ik weet niet of dit al gezegd is maar de "marokaan" van Barcelona zal wel eens naar Ajax kunnen gaan.

Barcelona kan contractueel vast leggen dat hij niet tegen Barcelona mag spelen..
Zo maken ze de speler beter en Ajax in de Champions-league.

Gouden zet zal dat zijn!!

Ik wordt weer een beetje moe de laatste dagen met het gezeik op Overmars.
Er staat 1 keer in de krant dat Ajax een Eigen vermogen heeft van ongeveer 100 miljoen en dan moeten er maar gelijk spelers gehaald worden tegen belachelijke bedragen.

Maar als Ajax dan 2 keer geen kampioen wordt en geen CL speelt en het vermogen gaat weer de rode cijfers in, is het ook weer niet goed want ja die flop aankoop heeft niet gebracht wat hij moest brengen.
Dus Ajax moet ff lekker veel geld gaan steken in 1 spits??? die na 1 schop naar de klote kan zijn???
Nee dan vond ik de optie eto´o de beste geen transfer bedrag maar een hoger salaris risico minimaal.

Kijk is even bij Chelsea Diego Costa nu waarschijnlijk 6 weken uit de running maar had ook zomaar een half jaar kunnen zijn.
Chelsea kan dit opvangen door een nieuwe spits te gaan kopen maar kan Ajax dat ook??

We kijken allemaal lekker koffiedik, maar op dit moment is het gewoon niet haalbaar om een Europese subtop spits naar Nederland te halen, deal with it.
Want een Europese top spits komt zo en zo niet naar Nederland.
En laten we nou eerlijk zijn welke spits in de ED zou een verbetering zijn voor Ajax?? ik zie ze niet.

Nee geduld is een schone zaak het jeugd beleid omarmen en vertrouwen in de kennis en kunde hebben in de trainers op de toekomst en de scouts die jaarlijks jeugdtalenten halen naar Amsterdam dat lijkt me de beste optie.

nogmaals 100 miljoen is zo weg als je gekke dingen gaat doen.

30 augustus 2014 om 12:28

Ajax hoeft helemaal geen spelers te halen voor enorme bedragen. Misschien kunnen ze dat geld besteden om spelers langer vast te houden? Nu halen ze waarschijnlijk weer een rits aardige talentjes die ze -zodra die iets kunnen- weer voor een paar centen naar een wanhopige Engelse koopclub verschepen.
Ze hadden Blind volgend jaar ook nog kunnen verkopen. Dan hadden ze er minder voor gekregen (maar dat geld gebruiken ze toch niet), en hadden we misschien nog in Europa leuk mee kunnen doen. Maar nu spreken ze elk jaar de doelstelling uit om in de Champions League te overwinteren om meteen na de loting de handdoek in de ring te gooien en de sterkhouders te verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren