Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontketend AZ walst met 6-1 over Vitesse heen en grijpt Europees ticket

Laatste update:

AZ begint volgend seizoen in de tweede voorronde van de Conference League. In de returnwedstrijd in de finale van de play-offs om Europees voetbal werd zondag namelijk met ruime cijfers afgerekend met het povere Vitesse: 6-1. Dat was ruim voldoende om de 2-1 nederlaag van donderdag in Arnhem weg te poetsen. AZ legde de basis voor de overwinning in het eigen AFAS Stadion in de eerste helft.

De Alkmaarders kenden een droomstart in eigen huis. Na een hoekschop in de derde minuut kwam de bal voor de voeten van Jordy Clasie, die vervolgens Vangelis Pavlidis op maat wist te bedienen. De Griekse aanvaller tikte van dichtbij binnen, tot grote vreugde van het AZ-publiek. Vitesse had al snel langszij kunnen komen in Alkmaar. In minuut elf kwam de bal op de lat terecht en wist Thomas Buitink in de rebound en bij de verre paal voor een leeg doel te missen. Het kwam de bezoekers uit Arnhem duur te staan, want na 25 minuten spelen verdween een zwabberschot van Tijjani Reijnders langs Jeroen Houwen in het doel: 2-0.

Jesper Karlsson leek tien minuten voor rust de 3-0 te hebben gemaakt, maar de Zweedse aanvaller werd teruggefloten door arbiter Bas Nijhuis, die oordeelde dat AZ een vrije trap kreeg. Kort daarna lag het spel even stil voor een blessurebehandeling bij Karlsson. Drie minuten voor het rustsignaal kwam AZ alsnog op 3-0. De mee opgekomen linksback Milos Kerkez legde de bal panklaar voor Dani de Wit, die bij de tweede paal geheel vrijstaand in een leeg doel kon schieten. Een ongekende weelde dus voor AZ halverwege de tweede confrontatie met Vitesse om een Europees ticket.

Een eventuele comeback van Vitesse werd zeven minuten na rust definitief in de kiem gesmoord. Karlsson gaf met een pass van eigen helft een vrije doortocht aan Reinders. De uitblinkende middenvelder van AZ kon niet worden gestuit door Danilo Doekhi en schoot van net buiten de zestien de bal door de benen van de uitgekomen Houwen: 4-0. Halverwege de tweede helft kwam Zakaria Aboukhlal, vorige week nog de matchwinner in de halve finale tegen sc Heerenveen, binnen de lijnen als vervanger van Pavlidis. Luttele minuten daarna zag Hakon Evjen een hard schot van afstand maar net langs het doel van Houwen verdwijnen.

Met nog een kwartier op de klok was het de beurt aan Karlsson om een doelpunt te maken. De Zweed krulde een vrije trap zeer fraai over de muur van Vitesse en langs de kansloze Houwen in de bovenhoek: 5-0. Riechedly Bazoer deed drie minuten later aan de andere kant hetzelfde als Karlsson, al was zijn benutte vrije trap onder de muur door en langs muurligger Evjen slechts een doekje voor het bloeden voor Vitesse. Het was het laatste wapenfeit van de middenvelder, die de Arnhemmers transfervrij gaat verlaten binnenkort. Drie minuten voor tijd wist invaller Marcus Steffen van bijna op de doellijn van AZ en voor een leeg doel over te koppen namens Vitesse. Een minuut voor het eindsignaal bepaalde de uitblinkende Karlsson de eindstand in Alkmaar op 6-1, waardoor AZ zich mag gaan opmaken voor een Europese tournee.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi! Ik had Vitesse een Europees ticket gegund na hun prestaties dit jaar, maar AZ moet gewoon Europa in. Zij hebben een grotere kans op succes door hun coëfficiënten en daarmee hopelijk gunstigere lotingen.

29 mei 2022 om 17:02

Ik gun Vitesse helemaal niks! In een kolkend stadion heb ik vandaag gejuicht en geschreeuwd om AZ europa in te knallen! En we waren heer en meester, AZ is Europa waardig! Het seizoen is geslaagd. Op naar volgend seizoen.

Wil ik iedereen nog een fijne zomerstop wensen!

29 mei 2022 om 17:05

Niet heel ruimdenkend van u meneer Prem,het misgunnen van Vitesse..

29 mei 2022 om 17:10

Heeft het in het AFAS-stadion ooit 'gekolkt'?

29 mei 2022 om 17:11

Ben jij er weleens geweest Bongiorno? Vast niet

29 mei 2022 om 17:14

Nou ik wel en het enige wat daar kolkt is de wind

29 mei 2022 om 17:18

Zo kolkend was het niet Prem. Ik zat in het uitvak dus ik kan het weten. Overigens wil ik nog wel jouw excuses voor je opmerking van zondag. Het AZ stadion zat verre van vol en er waren zelfs minder mensen dan in de GelreDome zondag. Belachelijk om jouw eigen woorden te gebruiken.

Verder gefeliciteerd, Vitesse maakte geen aanspraak op de winst.

29 mei 2022 om 17:19

Prem_93

Gefeliciteerd man! Meer dan verdiend en voor het NL voetbal, ook beste dat AZ doorgaat in Europa.

Hoe kijk jij tegen de trainer aan? Mag hij aanblijven? Lees van verschillende fans, dat zij hem liever kwijt zijn.

29 mei 2022 om 17:46

Tja Mr Krillin: doelstelling was Europees voetbal halen, dat is gelukt. Het verval was alleen wel groot af en toe. Ik zou een meer ervaren man of vrouw willen zien als trainer om het team echt beter te maken.

Dank voor je felicitaties!

29 mei 2022 om 17:51

Prem

Ligt het niet aan Max? Ik vind - sta er wel wat vanaf - dat hij de trainer heeft opgezadeld met middelmaat en krappe selectie.

Onwijs veel spelers verkocht en voor veel geld en bijna niets voor terug gehaald.

29 mei 2022 om 17:52

Tuurlijk geslaagd. Europees voetbal gehaald, halve finale beker en overwinteren in Europa. Voor een club als AZ bovengemiddeld.

29 mei 2022 om 17:53

Waar is dit nou voor nodig Prem? Er was een leuk sfeertje, maar kolkend is het niet bij ons. Jammer, maar het is een beetje triest om dat toe te eigenen als het niet zo is. Complimenten naar de Vitesse uitsupporters trouwens. Die maakten het beste ervan en hadden de nodige zelfspot met het spandoek en liederen.

29 mei 2022 om 17:57

Sfeer in het uitvak was erg goed azchelsea. Dat maakte de waardeloze middag in ieder geval goed. Wat stond er op het spandoek? Ik kon dat niet zien in het uitvak logischerwijs.

29 mei 2022 om 18:15

Haha die spandoeken waren mooi. Eerste was Together en tweede Europe. Die tweede was al in de rust weggehaald en die eerste later op z’n kop gehangen

29 mei 2022 om 19:38

@AZ Chelsea. Was jij er echt? Heb jij niet gezien wat er na de wedstrijd onder andere gebeurde? Er renden duizenden mensen het veld op een ware pitch invasion. Tevens was de sfeer echt top waar ik zat. Vraag me daadwerkelijk af of jij er bent geweest

29 mei 2022 om 20:51

Prem93, houw op zeg.. ik zat ook in het stadion en het was verre van kolkend. Sterker nog de sfeerimpressies van het zwaar verliezende uitpubliek was indrukwekkender dan het eigen "kolkende" thuis publiek.

29 mei 2022 om 21:49

@prem

In een kolkend stadion? Hadden jullie de waterkraan open gezet overal dan want het was net zoals bij ons bij lange na niet uitverkocht.

30 mei 2022 om 08:06

Het sfeer was ok. Ook door de uitsupporters maar 'kolkend' was het helemaal niet

29 mei 2022 om 18:13

Ik heb in t stadion ook wel genoten van de humor van de Vitesse supporters. Mooie middag best vermakelijke pot met veel kansen ook aantal voor Vitesse. Voor AZ redelijk waardig afscheid van een verder teleurstellend en uiterst moeizaam seizoen.

Beste voor de Europese puntjes. Vitesse verliest veel sterkhouders en AZ heeft financieel meer mogelijkheden en presteert regelmatig in Europa. Daarnaast verdiend AZ het ook gewoon als nr 5

29 mei 2022 om 18:44

Helemaal met je eens. Als Vitesse supporter heb ik ook genoten van het spel van AZ vandaag. Over 2 wedstrijden dik verdiend gewonnen. Die extra potjes voetbal zijn wel leuk, maar AZ had dit jaar zoveel meer punten dan de nrs. 6, 7 en 8.

Jammer. Aardig vertekend beeld. Vitesse was niets minder en verdiende in mijn ogen de overwinning meer.

29 mei 2022 om 16:31

Wat lette ze om 6 extra doelpunten te maken dan?

29 mei 2022 om 16:34

Schubert keepte helaas niet zijn beste wedstrijd.

29 mei 2022 om 16:37

Schubert keepte überhaupt niet. Houwen stond op doel. Je maakt je zo wel weinig geloofwaardig mbt je eerste comment...

29 mei 2022 om 16:39

Vanaf de bank?

29 mei 2022 om 16:58

Schubert was slecht in de warming up denk ik?
Ontopic: uiteindelijk een zeer wisselvallig seizoen met matig voetbal en een geweldige Europese campagne. Het tweeluik met az is wel tekenend voor dit seizoen. Gefeliciteerd az met de winst

29 mei 2022 om 17:03

Schubert keepte idd niet zijn beste wedstrijd
Komt vooral doordat hij op de bank zat

29 mei 2022 om 16:33

Het eerste halfuur misschien. Als Buitink die bal erin schiet, is het een hele andere wedstrijd. Daarna was het een walkover.

29 mei 2022 om 16:37

Hoe kan je dat bij een kansloze 6-1 zeggen

29 mei 2022 om 16:41

en dan ook nog roepen dat Schubert niet best keepte, die zat letterlijk op de bank. Straks gaat hij nog roepen dat Hajek een blunder maakt en dat als Dasa de corners beter had genomen ze wel gewonnen hadden

29 mei 2022 om 16:48

Dat je toch zoveel mensen op de kast krijgt met zo'n duidelijk niet-serieuze opmerking..

Gelukkig Az Europa in!

Vitesse heeft het goed gedaan in Europa dit seizoen, maar met de “onrust” binnen de club en het verlies van de sterkhouders verwacht ik meer van Az in Europa volgend seizoen.

29 mei 2022 om 17:06

Bedankt Burwatti. Inderdaad verwacht ik van AZ meer. Maar dan ook met Twente een ploeg die niet veel punten zal behalen. Enfin, kan niet elk jaar feest zijn

29 mei 2022 om 17:16

Laten we het maar afwachten. Als je ploegen als Dundalk treft kan Twente echt wel door. Alleen in die laatste voorronde kan gezien loting wel eens lastig worden.

29 mei 2022 om 18:51

Dat dacht men dit jaar van Vitesse ook

29 mei 2022 om 19:38

Waarom verwacht je dat Twente niet veel punten gaat halen?

29 mei 2022 om 21:57

Omdat hij het nogal hoog in zijn bol heeft met zijn cluppie. Misgunt anderen iets en denkt dat ze het zelf enorm ver gaan schoppen. Dat wil ik nog wel eens zien omdat Az zelf ook nogal wisselvallig speelt en ik wil het nog maar eens zien hoever ze het gaan schoppen. In ieder geval zal ik hard gaan lachen als ze er zelf in de 2e voorronde er al uitliggen. Niet voor die club maar voor deze vent die zichzelf nogal hoog aanschrijft ook.

29 mei 2022 om 22:04

@Vitessegek, zo te lezen heb jij een nare dag gehad. Snap ik ook wel na een 6-1 nederlaag.
AZ was gewoon de betere ploeg, waarom accepteer je dat niet gewoon?
Wij zijn gewoon de betere ploeg en hebben ook qua kennis en beleid een club met status. Zeg het niet graag maar dat is de waarheid.

Wat een bizarre uitslag zeg, Vitesse lijkt het helemaal kwijt te zijn. Ik hoop niet dat ze in paniek raken in Arnhem, want die trainer zal het volgend seizoen weer prima doen. Mits hij een redelijke selectie krijgt, wat twijfelachtig is door die gehele Russische situatie natuurlijk.

29 mei 2022 om 16:32

Letsch doet het helemaal niet prima. Het spel is al een jaar niet om aan te gluren, hij maakt constant rare wissels en vergooit wedstrijden door ineens van tactiek te veranderen. Donderdag bijna verloren omdat hij Hajek er in de rust in bracht en van 433 naar 532 ging, waardoor AZ ineens totaal het overwicht kreeg. Dus nee, wat velen in Arnhem betreft mag hij weg.

29 mei 2022 om 17:12

Echt dramatisch om met Vitesse 4de en 6de te eindigen. Bekerfinalist en kwartfinale, en dan nog een geweldig Europees seizoen in de conference League waar over 25 jaar nog over gesproken gaat worden.

En dan vooral zeuren over dat het voetbal niet om aan te gleuren is. Alsof je bij subtoppers leuk en attractief voetbal mag eisen naast goede resultaten. Dat kan toch niet?

29 mei 2022 om 17:45

Scorebord journalistiek adzevedo, we hebben in de afgelopen twee jaar van elke degradatiekandidaat verloren, we hebben een diep negatief doelsaldo, we hebben dit seizoen slechts 2 keer met meer dan 1 doelpunt verschil gewonnen en we hadden heel veel wedstrijden moeten verliezen die we nu gelijk gespeeld hebben en gewonnen. Ik heb al anderhalf jaar in de eredivisie geen fatsoenlijke wedstrijd meer gezien. Letsch blijft bizar eigenwijs vasthouden aan een falend 532 systeem en blinkt uit in waardeloze wissels.

We spelen de tweede wedstrijd tegen Utrecht goed in een 442 en de eerste helft AZ ook in een 442. Vervolgens verpest hij het bijna weer door 532 in de tweede helft te spelen en verpest het helemaal in deze wedstrijd. Onder Letsch hebben we mooie dingen meegemaakt, vooral in Europa, maar het is al te lang te slecht. Hopelijk vertrekt hij nu, kan hij via de voordeur naar buiten.

29 mei 2022 om 17:52

Adzevedo, ik sluit mij volledig aan bij de woorden van 026vitesse. In de wedstrijden om Europees Voetbal zat een hele andere drive en motivatie dan in de competitie. We hebben belachelijke resultaten geboekt, met name thuis.

29 mei 2022 om 18:27

@026vitesse
Uiteindelijk draait het daar om in het voetbal, resultaat. Geloof me, er is geen supporter die klaagt over spel als de resultaten belabberd zijn. Dan is het altijd een pleidooi over de rampzalige resultaten en dan daarna komt een stukje over het spel dat (wat met slechte resultaten meestal van toepassing is) ondermaats is. Denk je nou werkelijk dat ze in Heerenveen, Utrecht, Alkmaar, Groningen en Enschede werkelijk geweldig voetbal hebben gezien aflopen seizoen? Je bent subtopper, klagen over hoe het voetbal eruit ziet dat snap ik nog wanneer het gaat over Ajax en PSV (en misschien Feyenoord). Daar mag je wel iets van verwachten.

Wat je over twee nog weet zijn de uitschieters naar boven en naar beneden. Dus inderdaad dat gekke duel met Sparta (wat gestaakt werd) en de nederlagen met 5 doelpunten verschil tegen Ajax, PSV en AZ zul je nog wel onthouden. Maar wat staat daar tegenover? De twee wedstrijden tegen NEC in de Eredivisie, misschien de resultaten in de competitie tegen Feyenoord (2-1) en AZ (2-1) , het 130 jarig bestaan tegen Ajax (2-2), de thuiswinsten in play-offs en vooral natuurlijk een geweldige Europese campagne via Dundalk, Anderlecht, Mura, Tottenham, Stade Rennais, Rapid Wien en AS Roma. Volgens mij weegt zoiets zwaarder. Ik was bij jullie 130 jaar bestaan als Ajacied, en als je ziet hoe weinig seizoenen daarin terugkwamen. En wat stond er naast de bekerwinst vooral in de aandacht? Dat sportief matige seizoen 2002-2003, waarin jullie competitie hopeloos was (vechten tegen degradatie) maar waar jullie Werder Bremen lieten struikelen en tegen Liverpool nipt tekort kwamen.

Overigens prima als je afscheid van Letsch wilt nemen nu, hij heeft met een langer verblijf alleen maar te verliezen in mijn optiek omdat het sowieso heel veel minder gaat worden in Arnhem. Ik weet niet of Vitesse supporters zich daar voldoende bewust van zijn, maar je kan zomaar een paar jaar tegemoet gaan zoals FC Groningen : kleurloos en eindigen in het rechterrijtje. En dan zul je toch anders terugkijken op de periode Letsch. Wat Vitesse in Europa heeft neergezet was weergaloos en dat zal blijven staan. En die paar hopeloze wedstrijden die nipt gewonnen werden tegen PEC of een belabberde middag tegen Go Ahead ... niemand die het echt zal bijblijven omdat vrijwel iedere subtopper handen vol van dat soort wedstrijden speelt.

29 mei 2022 om 18:57

Wij verliezen al jaren van de kleine clubs. En pakken de punten tegen de (sub)top. Van mij mag hij nog wel een jaartje door. Of je moet hem goed kunnen verkopen. Volgend seizoen zullen we het waarschijnlijk toch van de eigen jeugd moeten hebben.

29 mei 2022 om 21:15

Hazardos zie de reactie van Adzevedo, soortgelijk zou die van mij zijn. Dankbaarheid blijft helaas toch een gouden goed, bij ons was het voetbal ook niet altijd goed. Maar toch ben ik dankbaar voor wat we gekregen hebben.

29 mei 2022 om 21:17

026Vitesse zie mijn reactie aan Harzardos dat had ik exact ook tegen jou gezegd. Uiteraard heeft een ieder recht op zijn eigen mening.

Fijn en verdient! Heb meer vertrouwen in AZ europees dan vitesse. AZ heeft door ranking kans op een betere loting ook nog. Knvb stop met de play-offs graag.

Wat een kut keeper die Houwen man man. Heeft ze aardig wat punten gekost.

29 mei 2022 om 18:59

Beide keepers vergooiden dit seizoen punten.

Heel goed voor het Nederlandse voetbal. AZ stroomt al in in de tweede voorronde van de ECL en is daarmee een potentiele puntenpakker. Daarnaast staat er daar een stabiele selectie en zijn de financiele middelen aanwezig om het vertrek van dragende spelers op te vangen. Bij Vitesse lijkt het volgend seizoen toch enigszins in te storten. De Europese afvaardiging is in ieder geval bekend. De doelstellingen moeten hoog liggen om plek zes veilig te stellen. Ajax dient te overwinteren in de CL, PSV en Feyenoord moeten de Ronde van 32 in de EL minimaal halen, van Twente verwacht je minimaal deelname aan het hoofdtoernooi van de ECL en AZ zou weleens de puntenkoning kunnen worden met hun geplaatste status. Een achtste finale ECL moet toch wel hun minimale doel zijn.

29 mei 2022 om 16:50

Doelstellingen zijn leuk, maar als je net even nadelig loot heb je gewoon pech en lig je eruit 🤷‍♂️

29 mei 2022 om 17:10

Achtste finale heeft AZ dit jaar al gehaald. Beetje ambitieus blijven. Kwartfinale zou een doelstelling moeten zijn voor AZ.

Merkwaardige ploegen zijn dit toch…

Ik zou toch zweren ergens gelezen te hebben hier dat Vitesse er altijd staat in grote wedstrijden en dat Az uitgeblust was en dat Karlsson arrogant is etc etc… Jammer voor Vitesse maar voor de punten beter dat AZ de UCL in gaat.

Nijhuis maakt zich weer lekker ouderwets belachelijk vandaag. Misschien dat het ook in de kosten bespaart om gewoon geen VAR meer mee te nemen met Nijhuis gezien ze schijnbaar zelf het nut ook niet inzien van hem corrigeren in zijn beslissingen (als mede in het verleden hij net als Lindhout toch al vooraf zijn mening klaar heeft). Bespaart die mensen ook weer een reis, kunnen ze iets anders gaan doen op de zondagmiddag.

Al met al is het seizoen gewoon te lang gebleken voor Vitesse en worden ze (onder andere door vermoeidheid maar ook zeker door kwaliteit) vandaag gewoon overklast. Stel je maakt zelf wat kansen af dan kan er nog wat gebeuren, echter is het hele seizoen dit al een probleem dat er enerzijds te veel kansen nodig zijn en anderzijds veel te weinig creativiteit in het elftal zit. Neem hierbij mee het gebrek aan kwaliteit in de diepte, de afwezigen en een werkelijk waardeloze keeper, dan zou je sommige wedstrijden ook gewoon op papier af kunnen doen. Verder waar een Barcelona jarenlang een Messidependencia heeft gehad is dit bij Vitesse eigenlijk al het hele seizoen het geval met Openda geweest, waar een Bazoer in de eerste seizoenshelft nog wel een beetje een dragende kracht is geweest is hij na het kwakkelen met blessures eigenlijk nooit meer echt op het niveau van daarvoor gekomen.

Gefeliciteerd aan de fans van AZ, want over twee wedstrijden waren jullie gewoon de betere en hebben jullie meer kwaliteit in de ploeg.

Nou dat was me het reisje naar Alkmaar wel waard. Gefeliciteerd AZ.

29 mei 2022 om 17:09

Vreemde vraag misschien, maar hoe was de sfeer na de wedstrijd? Weer ongeregeldheden of hebben ze zich nu wel rustig kunnen gedragen?

Kon er helaas niet bij zijn vandaag (en achteraf stiekem ook wel blij mee)

29 mei 2022 om 17:20

Enigszins ongeregeldheden, maar dat was snel opgelost moet ik zeggen. Sfeer in het uitvak was erg goed verder ondanks het waardeloze voetbal.

29 mei 2022 om 17:53

Oke dat is in ieder geval top, fijn om het positieve ook weer eens te horen!

29 mei 2022 om 19:12

Inderdaad wat 026vitesse zegt. Ben erg blij met hoe de uitsupporters zich gedroegen vandaag. Was ondanks het resultaat erg gezellig.

29 mei 2022 om 20:58

Vond t uitvak vanaf de andere kant beoordeeld wel sfeervol eruit zien. In ons stadion kan je het meestal niet horen van elkaar (akoestiek / wind zeg t maar) maar men leek op enig moment de wedstrijd gezien te hebben en lekker met de andere AZ supporters voor de sfeer op te zoeken. Na afloop gingen talloze AZ supporters het veld op, maar zover ik kon overzien niet veel gekkigheid ?

30 mei 2022 om 09:24

Nee was tijdens het verlaten van het uitvak. Een deel van de supporters stond vast op de parkeerplaats en een deel was binnen opgesloten. Dat zorgde voor wat geschreeuw en getrek, maar dat was binnen 5 minuten wel klaar.

Had niet verwacht dat AZ Vitesse zo van het veld zou blazen, maar terecht en verdiende overwinning voor AZ.

Vind die Reijnders een goede speler, is mij dit seizoen al vaker opgevallen. Zijn huurperiode bij RKC Waalwijk was destijds geen succes, maar bij het eerste van AZ maar ook bij Jong AZ vond ik hem eigenlijk altijd wel goed spelen en dacht eigenlijk dat hij pas 'n jaar of 19 à 20 was. Maar hij is dus blijkbaar al 23 en wordt over 2 maanden 24, dus dat is toch al relatief oud en hoop dat hij gewoon basisspeler kan blijven bij Az.

Met Kerkez heeft AZ denk ik ook een goede vervanger voor Wijndal. Deed het tegen SC Heerenveen en Vitesse gewoon prima, en dat is iets wat AZ altijd wel goed doet. Bepaalde spelers binnenhalen in de winterstop die dan eerst een halfjaar worden klaargestoomd, om dan basisspeler te worden.

Ik ben benieuwd hoe AZ het volgend seizoen zal doen. Kunnen met een aantal versterkingen denk ik wel meestrijden met Feyenoord, maar moeten dan vooral hun verdediging versterken en ik denk eigenlijk niet dat Jansen een goede trainer voor AZ is die AZ met Feyenoord mee kan laten strijden. Maar die zullen ze niet ontslaan, zeker niet nu hij de play-offs heeft gewonnen.

Zie overigens Wijndal in de aankomende transferperiode wel vertrekken en Karlsson waarschijnlijk ook wel. Ga je er wel weer op achteruit, maar over het algemeen haalt AZ wel goede vervangers binnen en voor Wijndal hebben ze dus al Kerkez rondlopen.

29 mei 2022 om 17:04

Hoezo raar?

Ik denk dat ik uit het verhaal lees dat Rochester een leuke discussie/topic wil starten.

@rochester het is bij ons altijd afwachten ieder seizoen. Het lukt niet vaak een team structuur lang te behouden

29 mei 2022 om 17:47

Op welke aanwinsten hoop je aankomend seizoen? Waar kunnen jullie nog spelers gebruiken?

30 mei 2022 om 08:25

Een nieuwe CV, 1-2 nieuwe middenvelders en rechtsbuiten een reserve spits. Wijndal en Midstjo gaan waarschijnlijk weg en van mij kunnen Hadzi en Aboukhkal oog vertrekken

29 mei 2022 om 17:12

AZ heeft een goede jeugd en kan bijzonder vaak hun sterkhouders goed opvolgen met een andere speler. Ik hoop dat dit weer het geval is volgend seizoen

29 mei 2022 om 17:27

Rochester

Die Max doet het redelijk. Gevoelsmatig vind ik juist dat hij het over het algemeen niet goed (of tijdig) elftal versterkt.

Heeft erg goed verkocht, maar begin dit seizoen amper ingekocht en de trainer met smalle selectie opgezadeld.
Aanvallend is alleen Karlsson echt goed.
Middenveld vind ik op Midsto na ook niet bijzonder. Verdediging steekt alleen Wijndal boven. Keeper ook matig.

AZ zal zuinigheid ook wat moeten loslaten en paar versterkingen. Zie Feyenoord met goedkope spelers als Tauner en Aureser (pff naam verkeerd) goedkope versterkingen.
AZ zal ook voor iedere linie minimaal 1 directe versterkingen moeten halen.

Na de grote mond van Vitesse supporters totaal niet rouwig om! AZ is voor het Nederlands voetbal ook gewoon een stuk fijner om in Europa te hebben. Gefeliciteerd AZ supporters!

29 mei 2022 om 16:50

Ik denk dat je elke wedstrijd wel een supporter van desbetreffende club kan betrappen op arrogantie. Bij ADO - Excelsior zal ik er ook vast een paar kunnen vinden. Kan je beloven dat die paar luide mensen niet spreken voor de hele club hoor .

29 mei 2022 om 17:10

Eens Vitessekoen. Elk club heeft leuke supporters maar ook arrogante nep supporters.
Ik hoop dat jullie jezelf kunnen herpakken nu er veel sterkhouders weggaan en volgend jaar weer in de subtop aanwezig zijn!

29 mei 2022 om 17:28

VitesseKoen

Nou ik denk dat je bij mijn club Ajax, absoluut geen arrogantie kan aantreffen onder de fans. Meest nuchtere, bescheiden fans

29 mei 2022 om 18:14

Zeker, bescheiden en realistisch, maar als je club het beste is, is dat niet zo gek, toch? [/Ajax-mode] .

Nou toch nog een leuke afsluiting van een verder toch stroef en matig seizoen. Nu doorschakelen en de broodnodige versterkingen halen want dat de selectie kwaliteit ontbeert is dit seizoen wel pijnlijk duidelijk geworden. De jeugd komt er weer aan maar ter overbrugging moeten er toch zeker een stuk of 4 a 5 goede spelers bij.

Benieuwd hoe het Vitesse vergaat nu de club toch de nodige financiële support kwijt dreigt te raken.

29 mei 2022 om 18:33

Het was stroef en matig t/m wedstrijd 25 maar de resultaten verbloemden het spel. Daarna was het natuurlijk 1 groot drama met slechts 10 punten uit 9 wedstrijden. Als je toch ziet tegen wie ze in die wedstrijd speelden dan hadden ze minimaal 21 punten moeten hebben maar ze gooiden het steeds in de laatste minuten weg. Leuk dat ze de beste wedstrijd tot het laatst hebben bewaard maar die wedstrijd had natuurlijk tussen Twente en Vitesse gespeeld moeten worden'l. Janssen krijgt van mij nog het voordeel van de twijfel maar dat heeft hij al anderhalf jaar en is niet eeuwigdurend. Het wordt ook de hoogste tijd dat Max eens gaat leren van zijn herhaalde fouten uit het verleden en eens een keertje op tijd en knap in gaat kopen ipv wachten tot na de eerste wedstrijd. In het begin deed Max het geweldig en bewees hij goed te kunnen verkopen maar het ontslag van Arne Slot sloeg werkelijk helemaal nergens op. Sindsdien heb ik hem niet meer op iets goeds kunnen betrappen.

29 mei 2022 om 21:02

Volledig eens. Snap ook niet dat Max nog steeds Flemming niet gehaald heeft. Kom op zeg, hoeveel open sollicitaties moet je krijgen ?

Had liever Vitesse in Europa gezien maar als je met 6-1 klop krijgt verdien je het ook niet.

Twee wedstrijden die het hele seizoen voor Vitesse samen vatten. Zo ontiegelijk wisselvallig. Ik heb niets met beide clubs, maar voor het Nederlands voetbal denk ik dat het beter is dat AZ Europa in gaat. Meer perspectief en meer kans op punten.

Eindelijk AZ! Jullie laten weer eens ouderwets goed voetbal zien! Helaas is het de laatste wedstrijd ...
Op naar volgend jaar!

Als je creative spelers zoals Evjen, Reijnders en Karlsson zoveel tijd en ruimte geeft krijg jij een pak slag. AZ was goed maar Vitesse behoorlijk slecht vandaag.

Samenvatting:

- Letsch lijkt maar niet te begrijpen dat het 532 systeem NIET meer werkt. Dit zag je al in de thuiswedstrijd toen Vitesse in de eerste helft 41212 speelde en in de tweede helft 532.
- Buitink mag wat mij betreft gewoon met pensioen gaan. Hoe je zo'n kans mist en vooral als SPITS zijnde is gewoon lachwekkend.
- De eerste goal van AZ had NOOIT goedgekeurd mogen worden. Belachelijk dat er niet eens naar gekeken werd.
- Vitesse had een penalty moeten hebben, maar ook hier werd niet eens naar gekeken. Cornelisse werd misschien maar heel even vastgehouden, maar vasthouden is vasthouden. En dat is een overtreding. Voor wie zegt dat de overtreding start buiten de 16; het gaat om waar de overtreding eindigt. Niet waar deze begint.
- Yapi, je komt van Brighton af. Je zou daar niet voor niks over contract hebben gestaan, zou je zeggen. Nou, ik denk het wel. Wat is dat een klungelige, incapabele speler. Niet te doen. Alles wat hij doet, gaat fout. Iedere pass, iedere tackle, iedere loopactie.
- De manier hoe De Wit provoceerde bij de 3-0 sloeg ook nergens op. Doe gewoon normaal, schiet die bal binnen en ga DAN pas juichen. Had gewoon geel moeten zijn volgens de regels, maar prima.

Vink zei het al voor de wedstrijd. Het probleem met 532 tegen AZ. Vitesse speelde zeker niet goed, maar denk dat het nog wel spannend had kunnen zijn al was Letsch slim geweest en gestart met 41212.

Het enige lichtpuntje is Manhoef, die multifunctioneel inzetbaar is en ik hem wel eens zou willen zien als spelmaker vanaf de rechterkant, zoals een Ziyech. Hij heeft dat inzicht, flair en de techniek.

Gefeliciteerd AZ. Hoop dat jullie wat puntjes pakken in Europa!

AZ was zwaar favoriet, heeft verdiend de playoffs te winnen, maar het zat ze erg mee vanmiddag. Zeker na de 3-0 was het gedaan, Vitesse was krachteloos. Ik hoop dat Letsch blijft. Er zal veel veranderen en hij is iemand die nuchter met de nieuwe situatie om zal gaan. Ongetwijfeld zullen veel jonge spelers worden ingezet, veel van hen hebben we af en toe al gezien en dat kan best aardig worden. Wonderen mogen we niet verwachten, zeker niet als er geen nieuwe geldschieter komt, en dan bij voorkeur uit onverdachte hoek. AZ succes, en een beetje mazzel met de loting gewenst.

Beste wedstrijd van het seizoen voor het laatst bewaard. Prachtige wedstrijd gezien met uitblinker Reijnders. Wat was die ongelooflijk goed zeg! Toch het seizoen nog een beetje gered. Met een beetje mazzel ook een mooi Europees uittripje voor de boeg deze zomer, dus dat is ook leuk meegenomen.

29 mei 2022 om 18:08

Ik kende hem niet, maar tweede seizoenshelft een paar keer zien spelen. Vind hem echt een hele goede voetballer. Wat een techniek ook. Jammer dat die al 23 is. Dan denk ik, hoe is het mogelijk dat zo een goede voetballer al die jaren niet bij een passende club kon voetballen. Ben erg benieuwd naar zijn volgend seizoen.

Prettig resultaat, met een beetje hulp (in het begin) van Nijhuis (goal had afgekeurd moeten/kunnen worden, pingel momentje en een potentiele rode kaart), maar uiteindelijk wel duidelijk afstand genomen.

Het feit dat we op 2-0 kwamen hielp natuurlijk wel, want daardoor moest Vitesse komen en daar hebben we uitstekend gebruik van gemaakt.

Karlsson wederom bewezen dat hij eigenlijk te goed is geworden voor AZ en ik ben bang dat we die aan het begin van het volgende seizoen niet meer zullen kunnen bewonderen.

Reijnders bewees heel duidelijk dat hij gewoon een veel betere speler is dan de Wit en die zal nu toch hopelijk in de rangorde wel een keer basisspeler mogen worden, in het volgende seizoen. BMI weer een paar keer aan het schutteren en Beukema bewezen dat hij in de basis hoort. Hatzidiakos op rechtsback voegt heel weinig toe, ook verdedigend af en toe onvoldoende.

Al met al nog steeds een matig seizoen en ik zou het vertrek van Janssen nog steeds toejuichen, maar dat zal niet gebeuren.

30 mei 2022 om 08:35

Reijnders moet op 10 spelen, maar heeft te vaak op 6 gespeeld. Met het systeem vandaag met 3 CVs (een soort 3-5-2) moet Evjen meer verdedigen als rechte wingback. Reijnders was dus vrij om zijn eigen aanvallende spel te spelen, met hulp van Vitesse. Maar ik zie hem liefst op de plek van de Wit

Tot zover het zogenaamd rampzalig slechte seizoen van AZ (volgens menig te kritisch AZ supporter). Ondanks dat je praktisch je hele inboedel verpatst eindig je toch 5de en haal je Europees voetbal via de play-offs. Wat geloof ik ook de eerste keer is dat de play-offs gunstig voor AZ uitpakken. Halve finale beker gehaald en Europees overwinterd : zoveel meer zat er eigenlijk niet in voor AZ. Misschien wat geluk in de verlenging tegen die Noren en als het slot van de competitie iets beter was geweest hadden ze met wat geluk 4de kunnen worden. Maar als je dit een rampjaar noemt dan vrees ik voor de steun die AZ zal ontvangen wanneer ze echt een keer een rampseizoen krijgen. Dit noem je gewoon een tussenjaar. Het is wel zaak dat AZ gaat investeren in zijn selectie, want deze selectie is prima voor de subtop maar zeker geen garantie voor plek 4, laat staan om de traditionele top drie te gaan uitdagen onder normale omstandigheden (wat de doelstelling geloof ik is).

Voor Vitesse jammer dat het seizoen zo moet eindigen. Toch wel erg genoten van het Europese avontuur van Vitesse dit seizoen, dat zal me nog wel lang bijblijven. Wat betreft de beker en competitie, resultaat technisch gewoon prima gedaan. Wel heel wisselend zoals hierboven benoemd is. Er wacht een enorme uitdaging voor Vitesse om een nieuwe selectie samen te stellen die op niveau is waarmee je in de top 7/8 gaat eindigen. Helemaal met al dat gedoe rondom de eigenaar gaat dat zwaar worden. Een tussenjaar ligt voor de hand. Ik hoop dat jullie nogmaals zoiets kunnen opbouwen als de afgelopen twee seizoenen.

29 mei 2022 om 19:09

Niemand die het een rampzalig slecht seizoen noemt. Een tussenjaar is ook geen enkel probleem voor de supporters, maar een tussenjaar doe je omdat je bezig bent met een ontwikkeling. Bijvoorbeeld de ontwikkeling om nieuwe spelers in te passen in het elftal, die uit de jeugd doorbreken. En precies daar is dit jaar vrijwel niets gedaan, waarbij er wel alle mogelijkheden waren.

Geen enkele AZ-fan zal een probleem hebben met de resultaten, maar wél met een aantal van de tactische keuzes van de trainer. Zoals het vrijwel continue kiezen voor BMI en Hatzidiakos, ten opzichte van Beukema en de Wit in plaats van Reijnders.

In de "normale" basis van AZ speelden twee spelers die zijn doorgekomen uit de jeugd en beiden waren al basisspeler toen Janssen aantrad (hatzidiakos en Wijndal). Verder dus geen enkele speler die echt is doorgebroken dit jaar.

Ook het niet voldoende tijd geven aan spelers als Peer Koopmeiners, Barasi en Taabouni en het continue in laten vallen van Aboukhlal, die duidelijk heeft aangetoond niet voldoende kwaliteiten te hebben voor Az.

Risico van deze keuzes is dat er nu grote talenten gaan verkiezen om niet bij te tekenen en te vertrekken.

29 mei 2022 om 19:27

Nou dat leek wel even de tendens naar Heerenveen uit hier op VZ.

Wat betreft talent, ik kan daar moeilijk heel veel uitspraken over doen. Maar de stap van de onderkant van de KKD (waar Jong AZ toe behoort) naar de subtop van de Eredivisie is geen kleine stap. En dan moet je toch even bedenken dat zo'n Peer Koopmeiners met zijn 22 jaar misschien meer een KKD speler is na 2 jaar dan een AZ speler. De keuze tussen talenten de kans geven en tegelijk presteren blijft een lastige balans, helemaal als het sportief onder druk staat. Bij Ajax zagen we dat ook dit seizoen, waar die doorstroming dit seizoen ook veel minder goed was.

AZ zal moeten doorselecteren. En inderdaad, dan zou ik wel eens heel kritisch naar de centrale duo kijken van Hatzidiakos en Indi. Dan zie ik ook veel meer in een Beukema. Die Rijnders ontwikkelt zich ook goed, ik snap dat je daarvoor pleit. En aanvallend heb je er gewoon echt nog een goede optie bij nodig, want daarin ben je qua productie wel erg afhankelijk van twee spelers.

Totale schande. Maar het is beter zo. Gefeliciteerd AZ!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren