Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Onana krijgt het nu héél zwaar, die straf heeft mijn carrière kapotgemaakt’

Laatste update:

Het nieuws over de dopingschorsing van André Onana maakt nogal wat los in de voetbalwereld. Voormalig FC Twente-verdediger Douglas leeft intens mee met de doelman van Ajax, die door de sanctie van de UEFA een jaar niet kan spelen. De verdediger werd in zijn periode bij Sporting Portugal geschorst na het gebruiken van verboden middelen en ging door die straf door een diep dal.

Douglas werd geschorst nadat hij in april 2017 zonder toestemming van de medische staf van Sporting diureticum, een soort plaspillen, had gebruikt. De 33-jarige verdediger bracht de schorsing zelf naar buiten in februari 2018, waarop de Portugese topclub zijn contract enkele maanden later verscheurde. Wat volgde was een periode vol depressiviteit en overgewicht en Douglas wist in augustus 2020 met het Duitse Würzburger Kickers pas een nieuwe club te vinden. "Mijn wereld stortte in. Een nachtmerrie. Alles ging kapot", zo blikte hij vorig jaar met Voetbal International terug op het pijnlijke vertrek uit Portugal.

De ex-stopper van FC Twente leeft als ervaringsdeskundige erg mee met de geschorste Onana. "Wat erg voor hem", zo klinkt het vrijdag in een reactie aan Voetbal International. "Zo’n geweldige keeper. Hij gaat het nu héél zwaar krijgen, geloof mij maar. Ik weet hoe het is. Die straf heeft mijn carrière kapotgemaakt." Douglas kreeg net als Onana in eerste instantie een schorsing voor één jaar opgelegd. "We gingen in beroep, daarna werd het teruggebracht naar zes maanden. Dat zal bij Onana ook gebeuren, denk ik. Als je geen drugs hebt gebruikt, is een half jaar normaal gesproken de straf. Bij mij kwamen er later nog wel wat maanden bij, maar dat kwam door ingewikkelde juridische problemen."

Douglas kon na zijn dopinggeval bij Sporting Portugal twee jaar lang geen club vinden.

Douglas hoopt vurig dat Ajax ondanks de dopingproblemen voor honderd procent achter Onana blijft staan. "Hij heeft zoveel voor de club betekend. Ik stond alleen toen, dat was een extra klap. Ik hoop dat Ajax hem niet laat vallen. Ze moeten hem op alle mogelijke manieren helpen in deze moeilijke periode", zo geeft de routinier mee aan de Amsterdamse club. Douglas hoopt daarnaast dat de doelman niet dezelfde weg zal bewandelen als hijzelf. "Ik wist niet wat ik moest doen en verloor de drive om te sporten. Het ís ook lastig om fit te blijven, als je niet eens meer mag meetrainen. Onana wordt daarin hopelijk beter begeleid. Hij moet zijn koppie erbij houden nu. Zich niet gek laten maken."

De leeftijd van Onana, de doelman is 24 jaar oud, is wat betreft Douglas een voordeel in het licht van alle dopingperikelen. "Hij is nog jong, voor hem hoeft het allemaal niet zo slecht uit te pakken als voor mij. Even wat meer genieten van je familie is goed, maar niet te veel. Onana moet nu juist keihard gaan werken. Individueel kan hij genoeg doen. Hij moet eigenlijk nog harder gaan trainen dan normaal, dan kan hij straks misschien sterker terugkomen", zo besluit de in Duitsland actieve Douglas. Onana rept op Instagram over 'een menselijke fout'. "Ik heb een medicijn met een door het WADA verboden stof aangezien voor een eenvoudige aspirine. Het medicijn was voorgeschreven aan mijn vriendin en ik heb het abusievelijk voor een aspirine aangezien de verpakking bijna identiek was, wat ik zeer betreur."

André Onana komt op Instagram met reactie op dopingschorsing

De sluitpost van Ajax reageert voor het eerst op zijn schorsing van twaalf maanden wegens het overtreden van de dopingregels van de UEFA.Lees artikel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"ik hoop dat Ajax hem niet laat vallen." dat verwacht ik ook niet. Zo we zitten echt in de hoek..eerst gedoe met Promes en nu nog steeds over betalingen, Haller niet ingeschreven en nu beste keeper geschorst... Trouwens JC zou zeggen ieder nadeel heb zijn voordeel...in de EL spelen we met Neres en Tadic spits, kans dat Onana nu weggaat is heel klein. Zal denk dan ook bijtekenenen. Alleen Promes moet nog blijken wat voordeel is als hij veroordeeld wordt of niet vertrekt. O ja las net en talenten die weg gegaan zijn

5 februari 2021 om 14:25

En je vergeet even voor het gemak de slepende kwestie Nouri

5 februari 2021 om 18:21

Zou ajax nog een keeper mogen halen in de plaats van Onana? zoals bv barca die nog een spits mochten halen omdat ze veel spitsen moesten missen.

Kijk, hier komt alweer naar voren dat een half jaar normaal is voor een straf. Zag net meerdere Feyenoorders iets zeggen over dat Ajax blij moet zijn dat het maar een jaar is, dat 2 jaar de maat is. Puur omdat een NL voorzitter van de doping autoriteit dat zegt, die dus niet bij de Uefa zit.

5 februari 2021 om 14:14

@silver in eerdere stukken stond dat de maximale straf 4 jaar is en nu 1 jaar door verzachtende omstandigheden.
Heeft niks met Feyenoorders te maken zo stond het eenmaal in eerdere topics.

Maar toch 1 vraagje als jij hoofdpijn heb en je wil een paracetamol kijk jij dan welk doosje paracetamol is?

5 februari 2021 om 14:28

Ik slik zelf nergens medicijnen voor, behalve een paracetamol of ibuprofen op z'n tijd. Die pillen lijken ook helemaal niet op elkaar, dus ik zou ze niet zo snel door elkaar halen. Heb ze wel altijd in losse strips in huis liggen, zonder het doosje.

Ik zeg ook nergens dat Onana geen fout heeft gemaakt, natuurlijk is dit ontzettend dom. Een topsporter zou inderdaad juist altijd op moeten letten wat hij slikt. Maar dan is een schorsing van 12 maanden, als de Uefa al de conclusie trekt dat het een onbewuste fout was, toch wel erg fors?

5 februari 2021 om 14:30

Ja het is een forse straf maar als hiervoor normaal 4 jaar staat is 1 jaar natuurlijk geen forse straf.
Het is een beetje het perspectief daarin denk ik.

5 februari 2021 om 14:38

Silverfront en bliek,

Lasimac en een aspirine/paracetamol lijken daarentegen wel weer heel erg op elkaar. Allebei dezelfde formaat ongeveer en rond met een witte streep/invoeging door het midden. Ik geloof dus wel dat Onana zich vergist heeft.

Ik hoop dus voor Onana en Ajax dat het inderdaad omgezet wordt naar een half jaar.

5 februari 2021 om 17:37

De tablet lijkt idd op een paracetamol, daarintegen de verpakking totaal niet. Het is dus op z'n minst redelijk onnozel. Buiten dat alles ken ik geen enkele doping gebruiker die op het moment dat hij gepakt wordt direct bekend, dus laten we het allemaal gewoon maar even afwachten. Wellicht was deze plastablet wel om iets anders te maskeren of snel het lichaam uit te krijgen. We gaan het horen. Buiten dat is het natuurlijk gewoon erg jammer voor ajax en Onana en hoop ik dat het met een sisser afloopt voor hem. Zie hem graag weer onder de lat

5 februari 2021 om 19:42

Ik kijk wellicht door een Ajax bril, maar vraag me oprecht af waarom Onana het dan juist expres zou doen? Sporters zoals wielrenners hebben veel baat bij doping, juist vanwege dingen als uithoudingsvermogen etc. Maar wat moet een keeper van Ajax met doping? Daarnaast las ik ook dat een plastablet als deze tegenwoordig niet meer zoveel maskeert, omdat ze juist weer veel kunnen terug vinden door nieuwe technieken.

5 februari 2021 om 21:37

Fijn dat je zegt dat je door een ajax bril kijkt en dat snap ik. Clubliefde is groot immers. Wat ik niet snap en dat zie ik bij meer mensen op vz is dat mensen zeggen/denken dat doping geen effect heeft op voetballers. Dat is totale onzin. Met doping kun je geconcentreerder zijn, kun je spieren kweken, uithoudingsvermogen kweken. Allemaal ook handig voor een keeper. Week in week uit trainen is aan aantasting op het lichaam.

Op de vraag of het een geloofwaardig verhaal is heb ik mijn twijfels. Elke sporter die gepakt is op doping ontkend. Daarbij heb ik altijd de grootste twijfels bij maskeringsmiddelen aangezien die vaak een heleboel maskeren. Het verhaal van zijn vrouw kan kloppen maar als ik aan zo'n middel zou willen komen kan dat inderdaad via mijn geliefde regelen. Hierdoor kan ik het altijd verantwoorden met een geloofwaardig verhaal. Toch ben ik benieuwd naar hoe lang de vrouw al het middel gebruikt. Is dat even dat is een vergissing logischer dan al een hele tijd.

Mrja voor nu moet de eredivisie een goede keeper missen.

5 februari 2021 om 14:14

Lees het bericht van Van Essen, die kreeg wel 2 jaar en speelde op een niveautje lager. Dus ja 1 jaar is echt relatief laag. Na meerdere berichten hier op voetbalzone, krijg ik niet het gevoel dat er helemaal geen straf volgt. Lijkt mij lastig uit te leggen dat een speler als Van Essen 2 jaar schorsing krijgt voor hetzelfde product en Onana geen straf.. Ook dit akkefietje gaat Ajax weer veel geld kosten.

5 februari 2021 om 14:17

Nja, het is toch ook best een vreemd verhaal? Uitgerekend voor een test per ongeluk een pilletje nemen van je vrouw. Ik geloof niet dat iemand clubvoorkeur er iets mee te maken heeft dat een jaar, of misschien een half jaar, iets is waar zowel Ajax als Onana blij mee moet zijn.

5 februari 2021 om 14:31

@ Feyenoordgr. Het was een buiten competitie test. Je weet niet wanneer die is, die kan op elk moment zijn. dus de toevalligheid dat het vlak voor een test gebeurd geloof ik. Maar als ik een medicijn pak, kijk ik altijd op de verpakking. Maar ik ben het met je eens De fans van Ajax moeten stoppen met het roepen dat niet ajaccieden het allemaal prachtig vinden en Onana voor het leven verbannen zien worden. Dat is gewoon niet waar. Ik ben niet voor Ajax, maar vind het jammer dat dit is gebeurd. Maar dat heeft nu eenmaal wel consequenties. Denken omdat het Ajax is er wel een uitzondering wordt gemaakt is niet echt realistisch.

5 februari 2021 om 14:37

Ah oke, dan heb ik dat verkeerd begrepen. Laat dat dan inderdaad toeval zijn. Heel toevallig, maar niet onmogelijk. Toch blijf ik het een vreemd verhaal vinden. Ik ben, zoals duidelijk is te zien aan mijn naam, voor de rivaal en zelfs ik vind het jammer. Er is echter niet echt een grijs gebied wat doping betreft en dat lijkt mij een hele goede zaak.

5 februari 2021 om 14:59

Hoe vaak hebben voetballer een buiten competitie test? En net dan pakt hij een verkeerd pilletje. Wat iemand max 1 x in zijn leven overkomt.

6 februari 2021 om 02:46

Het zou ook kunnen dat onana elke avo d aan de coke zit en elke avond zo een pilletje neemt om het te vedoezelen. En dat hij dit verhaal al klaar had voor het geval dat hij betrapt zou worden. Misschien zullen we het nooit weten.

5 februari 2021 om 14:20

Ik verwacht inderdaad dat dit gereduceerd zal worden naar 6 maanden na dat Onana in hoger beroep zal gaan.
Vind ik overigens voldoende voor het vergrijp.

5 februari 2021 om 14:24

Op basis waarvan? Dat het niet met opzet genomen is? Dat zal vast breed uitgemeten worden door Ajax. Maar als ik kijk naar eerdere veroordelingen speelde sterk mee dat sporters behoren te weten welke middelen ze niet mogen nemen en dat ze bij twijfel de club moeten inlichten. Een halfjaar is heel kort, maar ik hoop met je mee ..

5 februari 2021 om 14:49

Op basis van dit artikel over Douglas die zelf zegt dat zijn initiële straf van een jaar voor een plaspil gereduceerd werd tot een half jaar..

Overal wordt nu geopperd dat een 4 jaar straf normaal zou zijn geweest is helemaal niet waar. 4 jaar krijg je als bewust meerdere overtredingen hebt begaan en is ook nog eens een maximumstraf.

Kijk naar het Russische olympisch comité. Russische atleten mochten aanvankelijk 4 jaar niet meedoen aan internationale toernooien na grootschalige fraude, maar dat is nu omgezet naar 2 jaar.

5 februari 2021 om 14:58

Dat zijn twee andere zaken andere zaken weer. Dan kunnen we elke keer weer een andere casus aanwijzen en ons daarop blindstaren in plaats van te bekijken wat de maatstaven van die casussen waren. Een belangrijke heb ik hierboven gezet. Onana moest het weten, ga daar dan op in ipv een andere zaak noemen, dan kan ik ook een zaak noemen die weer dichter bij een jaar komt

5 februari 2021 om 15:00

Lees verder ook de reactie van Olfers

5 februari 2021 om 15:03

Omdat Uefa ook heeft erkent dat hier geen kwade intentie achter zat.
Is maar een onderbuik gevoel....
Vind je een half jaar kort ja? Zomaar een gokje hoor maar ik denk dat dat ongeveer 30 wedstrijden zijn...
Volgens mij zal ieder weldenkend mens na 30 wedstrijden schorsing wel 2x nadenken voordat ze weer zo iets doen.
Het doel is immers om dit uit de wereld te helpen , ik denk dat dat met 30+ wedstrijden echt wel lukt.
Bovendien zie ik de logica er niet van in dat een keeper dergelijke middelen nodig heeft.
Ik denk dat dat allemaal zal mee wegen.

5 februari 2021 om 15:17

@vegitosan,
Waarop is jouw hoop gebaseerd?
Volgens de kenners heeft Onana al gelukt met een jaar schorsing waarom zou de Uefa daar een half jaar van maken?

5 februari 2021 om 15:18

Ja, maar je moet kijken naar wat kort is bij soortgelijke gevallen, niet naar wat jij kort vindt. Ik vind een jaar ook lang, maar kan het prima plaatsen bij soortgelijke uitspraken. De vraag is ook niet is het lang, maar meer te lang. Dat jij de logica er niet van inziet is natuurlijk geen argument, de lijst is de lijst en een overtreding is een overtreding

Wat mij betreft meteen contractverlenging aanbieden als steun in de rug. We laten onze spelers niet vallen, klaar.

5 februari 2021 om 14:12

@ajaxf1 dat sowieso en hopelijk dan gelijk 3 jaar bij tekenen en dat Onana nog minimaal 2 jaar gaat keepen voor ons.

5 februari 2021 om 14:18

Het heeft 2 kanten hoor. Of je geeft inderdaad de indruk dat je je spelers steunt of je zegt keihard nee je wordt op staande voet ontslagen. Dit geeft dan de indruk dat je bepaalde keuzes ongelukkig of niet totaal niet accepteert binnen een professionele organisatie.
Denk dat Onana ook een droomtransfer kan vergeten nu. For life bij Ajax zal ik mooi vinden vandaar dat ik ook hoop op een verlenging.

5 februari 2021 om 14:18

Maar betaal je hem ook 100% uit vraag ik mij af? Hij mag immers niet spelen.
Met 20% van zn salaris zal die ook niet op een stokje hoeven kauwen.

5 februari 2021 om 14:25

Dat is er eentje voor de legal afdeling Vegito. Ik heb geen flauw idee hoe dat in elkaar zit, lijkt me dat ze geen 100% uitbetalen maar denk dat ze daar onderling wel uitkomen.

5 februari 2021 om 14:59

@ Ajaxf1: ik snap je redenatie als Ajax fan (contractverlenging voor Onana) maar als buitenstaander kijk je hier anders naar dan als Ajax fan.

Hij is betrapt op het gebruik van een middel dat doping/drugsgebruik maskeert. Bovendien is het product dat hij genomen heeft maar 6 uur zichtbaar in het lichaam. Dat wil dus zeggen dat Onana ofwel ontzettend veel pech gehad heeft dat hij net in die krappe periode van 6u gecontroleerd werd of... of hij heeft het product bewust genomen om iets anders te maskeren.

Het is hoe dan ook een ontzettend raar verhaal en ontzettend 'onhandig' (om het woord dom niet te moeten gebruiken) van Onana dat hij zo een fout maakt.

Hoe dan ook is een schorsing op zijn plaats want je kan niet omdat het nu toevallig een Ajax speler betreft ineens andere regels toepassen (lijkt me)

6 februari 2021 om 16:52

Of gewoon wel 100% uitbetalen en het contract met 3 jaar verlengen tegen dezelfde voorwaarden

5 februari 2021 om 14:24

En geldt dat alleen voor de spelers die geliefd zijn, want voor een Promes gaat de "we laten onze spelers niet vallen, klaar" niet echt op?

5 februari 2021 om 14:29

De organisatie neemt Promes toch ook in bescherming? Traint mee, speelt mee, is onderdeel van de groep. Ik wil Promes kwijt op basis van zijn spel, niet de rechtszaak. Vreemde opmerking, als er iets blijkt uit de houding van Ajax is het wel dat ze Promes steunen.

5 februari 2021 om 14:31

Want? Die speelt toch gewoon? Misschien geen contractverlenging, maar ze hebben hem de dagen na het onderzoek gewoon weer in de selectie opgenomen. Weet niet wat ze meer hadden kunnen doen in die situatie om te laten blijken dat ze achter hem stonden.

5 februari 2021 om 15:17

@rhynocerys inderdaad, bij Promes zie je mensen hier al roepen om de schade van een misgelopen transfersom op hem te verhalen maar Onana moet contract verlenging krijgen. Bijzonder. Je zou bijna denken dat het vooral is omdat het Ajax zelf goed zou uitkomen dat hij verlengt die straf krijgt hij toch wel. Kans wordt zo wel steeds groter dat Onana gratis de deur uitloopt op deze manier.

5 februari 2021 om 14:39

Had je dit ook gezegd als het hier pakweg Schuurs of Ekkelenkamp betrof?

5 februari 2021 om 14:44

Hoe vreselijk ik het ook vind dat die 2 een Ajax shirt dragen; ja. Simpelweg uit principe. Als ze bijna uit contract zouden lopen na een jaar schorsing tenminste, maar ik ken hun contractsituatie niet.

5 februari 2021 om 15:00

@ Davila: nee dat zouden de meeste Ajax supporters dan niet doen. Nu het Onana betreft moeten de dopingregels aangepast worden want de straf zou buiten proportie zijn. Mocht het een of andere Russiche speler zijn, de straf van 12 maand zou niet zwaar genoeg zijn. Objectiviteit is veel Ajax supporter vreemd.

5 februari 2021 om 15:19

Blablabla, generaliseren tot je erbij neervalt. Er is echt wel een meerderheid aan Ajacieden die ook bij een speler als Dumfries deze straf zwaar gevonden hadden. Niet meteen weer reageren als een stier op een rode lap.

5 februari 2021 om 15:54

Och och, krijgen we dat riedeltje weer hoor. Alleen ajacieden dit, en alleen ajacieden dat. Zo makkelijk en typisch weer. Als jij oprecht denkt dat supporters van andere clubs "objectiever" zijn dan die van Ajax, dan heb je echt een plaat voor je kop. Of het is gewoon afgunst. Dat tweede klinkt een stuk aannemelijker.

5 februari 2021 om 16:28

Ja, behalve als het Schuurs was overkomen. Je statement is lief maar wel naïef. Zijn domme actie en Ajax nalatigheid om hier duidelijke policy voor te hebben kost je wel punten en eventuele prijzen. Onana komt pas Februari 2022 in actie, na dat meer dan de hele van de competitie 2011/2022 gespeeld is, de CL (mochten we die halen) rondes gespeeld zijn en de beker ver gevorderd is. Je gaat niet je prestaties een jaar uitstellen om te wachten op de enige goede keeper die je hebt. Ik zou hem lekker laten vallen, schade op hem verhalen en Cilissen terughalen van de zomer. Tot die tijd moeten we het doen met de reserves. Bedankt voor je amateurisme Andre en Marc.

Ik vrees dat incident de komende weken, en misschien wel maanden vreselijk uitgemolken gaat worden. Een ieder zal er zijn mening over hebben, en willen geven natuurlijk. 🙄

5 februari 2021 om 14:13

@sulekmanii wie is volgende, Davids?

5 februari 2021 om 14:18

Haha, het zou zomaar kunnen kerel! Triest voor ons zo voor het weekend, maar natuurlijk al helemaal voor Onana wel echt een domme fout! Fijn weekend man!

5 februari 2021 om 14:33

Kan ook zomaar De Boer zijn heren. Of ze bellen snuifduif Mutu eens op

5 februari 2021 om 15:46

Dat zal wel meevallen. Er valt niet veel meer over te zeggen. Het is nou eenmaal zo en als topsporter moet je nou eenmaal heel goed oppassen wat je in 't lichaam stopt. Een zware les voor Onana, al geloof ik geen moment dat er meer achter zit dan pure naiviteit.

Moeilijk verhaal dit. Als de straf van 12 maanden gehandhaafd blijft, dan zou ik als Ajax toch wel een afspraak met Onana maken. Zijn vorm gaat eraan. Zijn marktwaarde krijgt een opdonder. Als je dan het vertrouwen in je keeper houdt, dan denk ik dat Onana nog wel wat jaartjes bij Ajax zit.
Tegelijkertijd: als het verhaal zo slecht is dat Onana alle schijn heeft dat ie expres dit middel genomen heeft, of iets verbergt, kun je, ethisch gezien, dan door met iemand als club?

5 februari 2021 om 14:16

Maar het verhaal is toch duidelijk? Zowel Onana als de Uefa geven beide aan dat het per ongelijk was en onbewust.

5 februari 2021 om 14:17

vervelend inderdaad en een goede keeper die gaat niet komen want die weet dat Onana er volgend jaar weer in staat na zijn schorsing

5 februari 2021 om 14:50

Kan je hem niet wegzetten bij een club in Zuid-Amerika of Noord-Amerika of iets dergelijks voor een jaar? Het is tenslotte een schorsing door de Uefa.

5 februari 2021 om 14:56

Ik denk dat de Fifa die straf dan overneemt.

Ik denk niet dat Douglas en Onana in dezen te vergelijken zijn.. Douglas is na zijn vertrek bij Twente toch niet meer de speler geweest die hij in Nederland wel was, waardoor hij minder aantrekkelijk is geworden.
Onana is al jaren de nr. 1 keeper van Nederland en Afrika en zou bij menig topclub niet misstaan. Mocht er een schorsing volgen dan blijft hij misschien een jaar langer bij Ajax voor hij bij een andere club terecht komt, maar ik denk niet dat een schorsing dezelfde gevolgen voor Onana gaat hebben als bij Douglas het geval was.

5 februari 2021 om 15:05

@hoppy: ik hoor en lees altijd van Ajax supporters hoe geweldig Onana wel niet is maar feit is dat hij na 4 jaar nog steeds bij Ajax onder de lat staat en zowel de topploegen als de sub-topploegen geen (concrete) interesse tonen in Onana.

Zo zie je dat Chelsea liever een 28 jarige doelman van Rennes koopt dan dat ze het 'risico' met Onana nemen.

Uiteraard is Onana een zeer degelijke keeper maar ik twijfel ook of hij dat stapje hoger dan Ajax wel zo vlot zou verteren als de gemiddelde Ajax fan beweert (en blijkbaar denken er veel clubs net zo over). En deze affaire gaat hem natuurlijk niet helpen.

5 februari 2021 om 15:54

Deze affaire gaat hem inderdaad wel imago schade opleveren, waardoor hij wellicht nog minder snel concreet op de lijstjes van de topploegen terecht komt. Dan is het alleen de vraag of dit voor Ajax heel erg is, aangezien hij alleen weg wil voor een topclub en hij anders wel langer bij Ajax blijft waar hij het gewoon heel goed doet.

5 februari 2021 om 16:04

Of alle clubs zijn al voorzien wellicht? En was die doelman van Chelsea niet een stuk goedkoper? Het is nou niet zo dat de clubs staan te smijten met geld in deze onzekere tijden.

Van der Sar heeft bovendien meermaals aangegeven dat er verschillende clubs hebben geïnformeerd naar Onana. Hij wil alleen naar de echte top (a la Frenkie, Matthijs). Dus je verhaal klopt al niet.

Neen, als je niet inziet dat Onana echt een geweldige keeper is (voor mij top 15), dan wil je het gewoon niet zien. Tegen AZ ook weer geweldig gekeept. En dan kom jij met "degelijke keeper".

Voordeel voor Onana is dat hij wél kwaliteit heeft.

5 februari 2021 om 14:26

Douglas blijft voor mij altijd een held. Ongeacht wat hij na zijn Twente-tijd wel/niet gepresteerd heeft. In die tijd ging ik bij een corner tegen ons regelmatig van mijn plaats om een biertje te halen; niemand scoorde toch uit een corner tegen ons en werkelijk alle hoge ballen waren voor onze verdediging. Heerlijke tijd met hem als verdediger man.

5 februari 2021 om 15:14

Mee eens hoor! Jammer dat hij het buiten Nederland niet heeft kunnen waarmaken.

Hoewel veel mensen dit misschien niet geloven is dit echt niet ongeloofwaardig. Fouten met medicijngebruik zijn behoorlijk veel voorkomend. Dit is iets wat natuurlijk ook voetballers kan overkomen. Hoe je hiermee moet omgaan is lastig. Want je wilt natuurlijk ook zeker weten dat je de sport schoon houd maar je wilt natuurlijk niet mensen zeer lang schorsen omdat ze een fout hebben gemaakt.

5 februari 2021 om 14:17

Het zal denk ik niet meer teruggedraaid worden .. het enige lichtpuntje voor ons is dat hij hopelijk nog 3 jaar blijft...

Hopelijk valt de straf weg, maar realistisch gezien lijkt de straf dus op een half jaar of misschien toch een jaar te zitten. Als je zo'n lange tijd geen wedstrijden mag spelen is natuurlijk klote, maar daar kom je wel overheen. Dat niet mee mogen trainen lijkt me een erger scenario. Als dat idd ook niet mag, wordt het een stuk lastiger.

5 februari 2021 om 14:20

je zal toch wel ergens een parkje in Amsterdam hebben en bij Ajax een keeperstrainer die ballen kan inschieten

5 februari 2021 om 14:40

Volgens mij mag hij alleen geen wedstrijden spelen, van oefenpotjes tot CL en interlands. Trainen mag volgens mij wel.

5 februari 2021 om 14:42

Vallen interlands er overigens ook onder? UEFA legt een straf op, is die dan automatisch ook geschorst vanuit CAF bij Kameroen?

5 februari 2021 om 15:11

Zowel nationaal als internationaal. Onana kan zich het komende jaar focussen op tuinieren. Terwijl een Pickford bijvoorbeeld die Van Dijk zowat doormidden heeft gezaagd al weer lekker staat te keepen.

5 februari 2021 om 15:13

In een interview dat Van der Sar op het Youtube kanaal gaf zei hij dat Onana ook niet mag meetrainen.

5 februari 2021 om 18:10

Walgelijk inderdaad. Maar helaas zijn dit soort organisaties vaak te druk met zo veel mogelijk ergens racisme in zien en vervolgens hard op te treden om zich voor te doen als helden

De straf maakt zijn carrière niet kapot. Maar dat heeft hij zelf gedaan door bewust of niet een verboden middel tot zich te nemen. Bewust of niet is helaas niet aan te tonen. Maar dat hij het heeft genomen staat vast. Dus is een straf terecht. En de straffen moeten wel zwaar zijn om per ongeluk van alles tot je te nemen te voorkomen. Hij heeft het aan zichzelf te danken en niemand anders.

Wat een gelul dat je niet mee mag trainen trouwens!
Als Ajax Onana fit wil houden door hem mee te laten trainen, wie is de Uefa om te bepalen dat dat niet mag? Die sportbonden hebben echt hele kromme regels, bijna militair regime daar.

Dit kost Onana gelijk zijn (internationale) carrière...hij is weliswaar nog jong, maar er is geen topclub die hem nu nog gaat contracteren.

5 februari 2021 om 14:49

Stel dat de 12 maanden blijven staan, dan staat ie nog een klein half jaar onder contract en daarna is ie transfervrij op te pikken (en hij is dan net 26 jaar oud). Ik denk juist dat er menig club geïnteresseerd zal zijn in zijn diensten eerlijk gezegd. Aan Ajax de taak om zijn contract te verlengen zodat hij -als hij zomer van 2022 vertrekt- in ieder geval niet gratis de deur uitloopt.

Iedereen gooit wel eens willekeurige medicijnen naar achteren. Zeker als profsporter let je niet op zoiets...

Ik vind het jammer voor hem, maar het verhaal vind ik verdacht. Als het niet bewust is dan is het alsnog dom.

5 februari 2021 om 15:42

Je zou toch denken dat je als topsporter juist wel let op wat je in het lichaam werkt als je om de haverklap een dopingcontrole moet ondergaan...

5 februari 2021 om 16:33

Dat was ook sarcastisch van mij Daarom vind ik het ook verdacht.

Het is een vochtafdrijvend middel. Denk je nou echt dat hij dat voor zijn lol slikt en zeker niet voor een wedstrijd. Man, dan moet die gast steeds pissen. Wel handig voor bij de dopingcontrole, maar doping voor een wedstrijd? no way!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren