Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederland gaat onderuit tegen Portugal en verliest Nations League-finale

Laatste update:

Nederland is er zondagavond niet in geslaagd om de eerste editie van de Nations League te winnen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman ging met 1-0 onderuit in de finale tegen Portugal. Gonçalo Guedes besliste in de tweede helft de wedstrijd met een hard schot. Nederland zette in de slotfase wel aan, maar wist de gelijkmaker niet te produceren.

Koeman koos voor dezelfde elf namen als tegen Engeland (3-1 winst). Quincy Promes werd door sommige media in de basisopstelling verwacht, maar de keuzeheer hield vast aan de vleugelspitsen Ryan Babel en Steven Bergwijn. Bondscoach Fernando Santos wijzigde de opstelling van Portugal op drie plekken. Danilo en Guedes kregen de voorkeur boven Rúben Neves en João Félix, terwijl José Fonte de geblesseerde Pepe verving.

In de openingsfase van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar af, waarna Portugal het beste van het spel had. Het eerste dreigende moment kwam na een klein half uur spelen van Fonte, die zijn kopbal gekeerd zag worden door Jasper Cillessen. De doelman van Oranje moest even later opnieuw handelend optreden bij een gevaarlijke poging van Bruno Fernandes. Nederland stelde daar vrijwel niets tegenover: het wist in de eerste helft geen enkel schot op doel te produceren.

Na rust was er direct meer te beleven in Estádio do Dragão. Georginio Wijnaldum kwam oog in oog met doelman Rui Patrício, maar bleek buitenspel te staan. Een Portugese hoekschop was daarna dreigend, maar Cillessen kon ingrijpen. Aan de andere kant brak Memphis Depay gevaarlijk door, maar de spits wist geen medespeler te vinden. Een kwartier na rust waren het de Portugezen die de ban braken.

Knap voorbereidend werk van Bernardo Silva leidde tot een schietkans van Guedes, die met een hard schot Cillessen verschalkte. De Oranje-doelman zat nog aan de bal, maar kon een tegentreffer niet voorkomen. Nederland ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg via Depay een vrije kopkans. De aanvaller mikte echter precies in de handen van Rui Patrício. Een afstandspoging van Marten de Roon ging net over.

Koeman bracht in de slotfase Luuk de Jong, die direct invaller Donny van de Beek met het hoofd aan het werk zette. De Ajacied kon de mogelijkheid echter niet benutten. Ook een kopbal van De Jong kon Portugal daarna niet verontrusten. De krachten leken weg te vloeien bij Nederland en het was voor Portugal steeds makkelijker om de tegenstander van het doel te houden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iedereen riep dat Donny van de Beek ons zou verlossen als hij speeltijd zou krijgen. Ik heb er niets van gezien. Los daarvan heeft Portugal gewoon een sterke ploeg en waren ze over de hele wedstrijd gezien net ietsjes beter. Misschien dat Nederland een penalty had kunnen hebben, maar deze werd helaas niet gegeven.

Edit: met iedereen bedoel ik ongeveer de helft van de forumleden plus enkele presentatoren op tv die hem disproportioneel ophemelen. Het is een prima speler, maar is niet DE oplossing van een mogelijk probleem zoals veel mensen stellen.

9 juni 2019 om 22:36

Van de Beek lostte inderdaad hier niets op. Portugal was gewoon beter qua spel, dan kun je in je uppie niet zoveel op het middenveld.

Overigens valt Cilessen best wat te verwijten bij die goal. Een van de enige momenten dat hij werd getest in de tweede helft buiten dat afstandschot, maargoed. Zwakker dan Dumpfries was hij niet, want wat speelde die gast een slechte wedstrijd zeg. Ik snap niet waarom ik hem heb lopen verdedigen afgelopen wedstrijd tegen Engeland. Portugal had desondanks de fout van Cillesen wel gewonnen denk ik.
Blijft toch wel een angstegner voor Nederland

9 juni 2019 om 22:37

Plus Portugal had extra voorbereidingstijd, speelden thuis... Heeft er allemaal mee te maken.

En tuurlijk had Cilessen die bal moeten hebben, slap handje, leek nergens op.

9 juni 2019 om 22:38

Inderdaad. Jasper had die bal moeten hebben. Aan de andere kant heeft Portugal een beter elftal. Terechte winnaar.

9 juni 2019 om 22:40

Ik denk dat Koeman ook een hoop te verwijten valt, zo lang blijven vasthouden aan Babel en Dumfries? Het is ongelofelijk.

9 juni 2019 om 22:40

Cilissen valt hier niks te verwijten. De bal was hard ingeschoten.

9 juni 2019 om 22:40

Als je Cilessen iets verwijt bij die goal, moet je ook De Ligt meenemen.

Ik zou als ik hem was niet naar La Liga verkassen maar lekker naar een club in de EPL gaan. Valt me op dat hij iets teveel moeite heeft met kleine behendige spelers. Weer door de beentjes gespeeld ook waar die goal uit kwam.

9 juni 2019 om 22:41

Zoet eerste keeper maken. Ben helemaal klaar met Jasper.

9 juni 2019 om 22:42

Ach ajaxrkc hou toch op. Dit was gewoon een blunder hard ingeschoten of niet.

9 juni 2019 om 22:43

Nu opeens heeft Portugal een beter elftal. Wat een smoesjes. Oranje was kei slecht en daarom hebben we verloren. Niemand op van dijk na haalde zijn niveau. Depay, Frenkie, de Roon, Gini, Babel, Dumfries, de Ligt waren zeer slecht. Cil pover. Donny en promes kwamen niks doen. Tsja dan verlies je terecht.

9 juni 2019 om 22:44

Hoe vaker dit gezegd wordt, hoe sneller je het gaat geloven. Kom op, doe niet zo Calimero. Gewoon terecht verloren, klaar. Is ook gewoon machtig mooi dat ze verloren hebben.

9 juni 2019 om 22:44

@blindevogel

tegen de Spurs en Engeland liep De Ligt ook achterin te schutteren dus of het dan handig is naar de Premier League te gaan weet ik niet

9 juni 2019 om 22:45

Ieder zijn eigen mening dat is ook een beetje afgunst van de fans die het niet kunnen hebben dat hij eerste keeper is.

9 juni 2019 om 22:46

FCT 4 ever, gaat alles goed met je? Heb je een identiteitscrisis?

9 juni 2019 om 22:49

@japie_krekel

Het schutteren tegen Spurs kwam niet zozeer van De Ligt, die verloor bij de 2-3 alleen een duel van Llorente wat gewoon kan gebeuren. Het was de man van Tagliafico die in het gat dook, Magallan die niet goed stond (en uitgleed) en Blind die niet helemaal goed stond.

Of je moet het feit bedoelen dat hij mee naar voren was bij de 2-1 samen met Blind, dat kan wel.

9 juni 2019 om 22:53

@adzevedo

die 2 momenten bedoelde ik idd en ook het feit dat hij Llorente elke keer liet lopen waardoor de kleine Blind die moest gaan staan verdedigen en elk kopduel achterin daardoor werd verloren

9 juni 2019 om 22:55

Nee hoor, ben gewoon niet voor Nederland. Sowieso niet voor interlandvoetbal maar als ik moet kiezen kies ik voor Die Mannschaft

9 juni 2019 om 22:56

Bart Bertus want dat had veel uitgemaakt? Zoet is een goede keeper, maar niet beduidend beter dan Cillessen. Hij moet zich achter de oren krabben, hoe het in vredesnaam mogelijk is dat een reservekeeper van Barca eerste keus is. Helaas voor velen kan bij Koeman niet met predicaat "Ajacied" gestrooid worden, van de traditionele topdrie heeft hij het meeste met Feyenoord meermaals uitgesproken door hem.

9 juni 2019 om 22:59

Typisch twents, gaan jullie ook gelijk naar de 2e bundesliga?

9 juni 2019 om 22:59

Was inderdaad een ontzettende blunder. De bal rolde heel zachtjes over de lijn en vlak voordat hij de bal wil oppakken ging de bal via zn handen door zn benen. Hou toch op. Dit is verre van een blunder. Gewoon een hard schot waar hij zijn handen nog tegenaan kreeg.

9 juni 2019 om 23:04

@japie_krekel

Alleen was dat bij de 2-3 niet het geval, het was De Ligt die het duel aanging alleen Llorente maakte gewoon slim gebruik van zijn grote en sterke lichaam en kreeg de bal nipt bij een ploeggenoot. De echte fout zat hem daarbij meer bij Tagliafico en Magallan. En misschien Blind omdat hij te ver naar voren stond. Het niet goed afstemmen wie er naar voren gaat bij de 2-1 was inderdaad wel een fout.

Vandaag was zijn instappen bij de goal natuurlijk niet goed. Tegelijk vind ik de omvang van de fout niet betekenen dat we deze goal direct aan hem moeten wijten. Verdedigers zijn net als spitsen die kansen missen, soms grijp je onvoldoende in. Zoals tegen Engeland, dat is echt zeer verwijtbaar.

Uiteindelijk mag die bal er gewoon niet in gaan. Van een keeper op dit niveau mag verwachten dat hij die bal eruit haalt. Cillessen moet die bal gewoon hebben. Deed me een beetje denken aan de goal van Lingard in de oefeninterland tegen Zoet. Ook daar is het niet een opzichtige blunder, alleen een keeper op dit niveau moet die ballen gewoon uit zijn doel tikken.

9 juni 2019 om 23:05

Onzin. Hij moet m hebben. Hij had ook iets eerder kunnen gaan. Bal kon alleen in die hoek.

9 juni 2019 om 23:06

Blind was ook goed.

9 juni 2019 om 23:11

@adzevedo

ik vind De Ligt ook gewoon een geweldige verdediger hoor. wat ik alleen probeer aan te geven is dat hij de laatste tijd in een wat mindere vorm steekt. ik verwacht dat hij nog constanter zal worden als hij straks in een Europese topcompetitie speelt waar hij wekelijks tegen een zwaardere weerstand speelt.wat de competitie is die het best bij hem past durf ik niet te zeggen maar in principe heeft hij wel het talent overal te slagen

9 juni 2019 om 23:18

@superstick

Sterker nog, naar mijn mening was Blind absoluut de beste man aan de kant van het Nederlands elftal. Zowel verdedigend als aanvallend deed hij het gewoon heel erg goed. Ik denk dat hij bijna geen fout heeft gemaakt vandaag. Aan hem heeft het absoluut niet gelegen, helaas teveel spelers om hem heen die hun niveau niet hebben gehaald.

@japie_krekel

Volledig mee eens!

9 juni 2019 om 23:33

Gast Cilessen is de enige reden waarom Oranje niet met 3-0 is afgedroogd! Oranje had meer balbezit, maar bijna alle doelpogingen in de eerste helft waren voor Portugal!
Patricio is de hele wedstrijd alleen bij de kopbal van Depaay echt in actie gekomen.

9 juni 2019 om 23:34

Zoet gaat hetzelfde doen. Zou liever Bizot een kans geven dan Zoet.

9 juni 2019 om 23:35

Lekker de commentator napraten, wat een slap excuus! Aanvallend wederom onmachtig maar dat zal nog wel even zo blijven vrees ik...

9 juni 2019 om 23:45

Jürgenklopp:niet naar jou toe gericht,maar er was hier ook een comment betreft de keeper van Zwitserland die er blijkbaar niks van kon tegen Portugal!

9 juni 2019 om 23:51

Loeft dat lijkt mij geen goed idee, ik vind Zoet wel veel beter en volwassener dan Bizot is.

9 juni 2019 om 22:36

Helemaal eens maar toch wel belachelijk dat er niet eens naar die ippon op De Jong en de handsbal nadien werd gekeken?

9 juni 2019 om 22:36

Van de Beek voor Bergwijn vond ik wel een vrij aparte wissel.

9 juni 2019 om 22:37

Eens, ging nergens over. Sowieso werden alle kleine overtredingen van NL afgefloten en van Portugal veel minder..

9 juni 2019 om 22:40

Donny was het probleem niet. De Roon is huis, tuin en keuken voetballer. Dumfries is geen schim meer van de eerste seizoenshelft en deed alles verkeerd. Voorhoede niks gecreerd. Van dijk, gini en blind waren de enige die een goed niveau haalden. Portugal gewoon slim gespeeld. Precies zoals ze ook het EK hebben gewonnen...

9 juni 2019 om 22:40

Vd Beek voor Bergwijn was echt een waardeloze wissel. Koeman heeft met zijn keuzes deze 2 wedstrijden echt meer fout dan goed gedaan.

9 juni 2019 om 22:46

Bergwijn was nog onze beste aanvaller en de Roon voegt niks toe, maar 1+1 is blijkbaar geen 2 voor Koeman.

9 juni 2019 om 22:52

Snapte ook niks van die wissel. Hoezo opeens een buitenspeler eruit voor een middenvelder? Volgens mij werd het een vreemde 442 waar niemand wat van snapte. De Roon speelde tegen Engeland al slecht maar had af en toe nog een pass door het midden, nu liep hij alleen maar achteruit. Ook frenkie liet zich ver terugzakken waardoor we niks creeerden. Verder leek het alsof we onder Hiddink of Blind speelden. Alles alleen maar breed en achteruit... tsja dan komt er ook niks

9 juni 2019 om 23:01

Dat van Frenkie is logisch als de links voor naast je staat ipv voor de spits zich terug laat zakken ipv ruimte naar voren te creëren. Lullig dat Bergwijn gewisseld werd ipv van Babel jammer dat we verloren hebben. Maar vandaag zat er niet meer in.

9 juni 2019 om 22:36

In ieder geval meer dan de roon heeft laten zien en Depay weet niet wat team sport inhoudt wat is alleen maar met zich zelf brzig

9 juni 2019 om 22:38

Memphis is niet per se met zichzelf bezig maar doet zolang over het aannemen van een bal dat dit wel zo lijkt. Dumfries wil ik het al helemaal niet over hebben. Als je zo'n jongen in nota bene Oranje ziet vraag je je toch af waarop jeugdspelers in eerste instantie gescout worden. Een afgetraind lichaam blijkbaar? Volgens mij moet dat gaan over aannames en inzicht. Die man neemt de bal hetzelfde aan als mijn schutting wanneer ik de bal er tegenaan schiet.

9 juni 2019 om 22:46

Oi oi oi wat is die Depay slecht, tegen Engeland was hij ook al waardeloos. Laat dan Luuk de Jong lekker balvast met z’n rug naar de goal spelen. Dit sloeg nergens op.

9 juni 2019 om 22:36

De eerste actie van de wedstrijd ergens in de 65ste min kwam uit een voorzet van DVB. Deed het niet super, maar ik heb er wel iets van gezien

9 juni 2019 om 22:39

Je zag dat vd Beek gewend is aan de manier van druk zetten zoals Ajax doet. Geen verwijt maar de jong en de ligt hebben dit hetzelfde.. terwijl er totaal andere spelers lopen.
Dan sta je met druk zetten vaak alleen ipv met je gehele middenveld of voorhoede op de 16 van de tegenstander.

Vond dumfries en depay echt zwaar tegenvallen vandaag.. maar ach, kijk waar NL 1 jaar geleden stond en hoe er, op deze wedstrijd na, gespeeld wordt. Gewonnen van Duitsland, Frankrijk en Engeland.

9 juni 2019 om 22:36

Haha waarom specifiek vd beek benoemen, onze hele voorste linie was compleet waardeloos vandaan. Zelden zo'n ongeïnspireerde aanval gezien als vandaag.

9 juni 2019 om 22:39

Niet helemaal waar, Bergwijn speelde heel aardig. Die speelde balvast en goed tussen de linies. Depay en Babel deden inderdaad niks goed. Echt helemaal niks.

9 juni 2019 om 22:40

Omdat het halve forum de afgelopen dagen roept dat het belachelijk is dat De Roon speelt en dat Van de Beek 10x beter is en eigenlijk al tot de Europese top behoort. Hij is een goede speler, maar sommige presentatoren op tv en forumleden hier gedragen zich als hysterische fangirls.

9 juni 2019 om 22:54

Nou je kan vullen wat je wilt maar ik had graag vdb gezien voor de Toon. Want De Roon had al moeite met de bal over 10m bij de juiste persoon te krijgen.

9 juni 2019 om 22:55

@Piet dat jij Donny niet zongedroogde vind is tot daar maar om je gram te halen na deze wedstrijd waarin hij invaller is en de wedstrijd iets anders vraagt is wel een beetje jammer en maakt je punt niet sterker. Daarbij vind ik nog steeds dat je zulke finales met Donny moet spelen i.p.v. de Roon. Ik miste de aanvallende drang en het druk zetten. Koeman speelt helaas wat behoudender. Nu ga je op het laatst alles naar voren spelen.

9 juni 2019 om 23:01

En terecht. Hij liet juist direct zien waarom zoveel mensen hem wilde zien. Met Donny kwamen we aan voetbal in en rondom de 16 van de Portugezen toe. Wist ballen vast te houden waardoor de aanval doorkon. Maar he, hij heeft niet gescoord dus niets toegevoegd toch.

9 juni 2019 om 22:36

Dat kwam omdat hij tot aan een minuut of 60 ook geen speeltijd kreeg he. Daarna heb je denk ik niet zo goed gekeken. De eerste kansen die Nl kreeg kwamen voor vanuit vd Beek.

9 juni 2019 om 22:37

Heb donny idd niet eens gezien idd. Achja wat zal het. Was toch een mooi toernooitje jammer dat je geen prijs pakt maar denk niet dat we hier wakker van liggen toch?

9 juni 2019 om 22:37

beetje makkelijk om donny ergens de schild van te geven, viel gewoon redelijk in. Dumfries, Cillessen depay en de roon vond ik echter zeer matig.

9 juni 2019 om 22:37

Was ook wel lastig invallen zo en slecht vond ik hem niet. Ik denk dat het ontbreken van een topkeeper een groter probleem is voor Nederland.

9 juni 2019 om 22:42

In welk opzicht?

9 juni 2019 om 22:38

Pietfriet dat roep jij trollie, niemand heeft beweert dat Van de Beek Oranje wel even gaat verlossen. Dat zijn jouw verzinsels, ik had wel graag Donny van de Beek ipv De Roon gezien omdat hij diepte bracht wat we nodig hadden tegen die stugge Portugezen.

9 juni 2019 om 22:38

Het lag echt niet aan Donny hoor, Portugal was de hele wedstrijd de betere en had de controle over de wedstrijd. Frenkie, Depay, Babel heel matig. Danilo en Carvalho hebben bijna alle duels gewonnen op het middenveld. Dumfries was denk ik toch wel de slechtste op het veld, wat heeft hij het moeilijk gemaakt voor zich zelf.

9 juni 2019 om 22:39

Vrijwel hele ploeg was niks. Dumfries en de Roon dramatisch, Cillesen moet die bal hebben, voorin niets bijzonders gedaan, Portugal terechte winnaar van het kampioenschap der vriendschappelijke wedstrijden

9 juni 2019 om 22:39

Haha alsjeblieft zeg dan niks het team speelde gewoon drama. Ik had liever propper gezien ipv de roon. Je hebt gewoon meer voetbal nodig op het middenveld.

9 juni 2019 om 22:39

Voor voetballende nauwkeurigheid vanaf het middenveld was het vandaag beter geweest om al in de rust Propper in te brengen. Van de Beek is niet zozeer van de goede passing maar meer van op het juiste moment in de 16 komen. Denk dat Propper meer goede technische impuls aan het middenveld had kunnen toevoegen.

9 juni 2019 om 22:40

@piet wat is jouw definitie van iedereen?

9 juni 2019 om 22:40

Zolang wij geen fatsoenlijke aanval hebben zullen we helaas nog niet meespelen om de prijzen. Als Depay een goeie dag heeft kunnen we echt bijna van iedereen winnen, alleen heeft hij vaker een slechte dag dan een goeie. We hebben een fantastische verdediging, maar winnen doe je pas door doelpunten te maken. Bergwijn kan nog wel wat worden, Depay is toch niet stabiel genoeg om de topper te zijn die hij zichzelf toedicht. Babel mag je wel afschrijven. Hopen dat spelers als Kluivert, Malen en Stengs zoals Frenkie en De Ligt zich stormachtig ontwikkelen in twee jaar tijd.

Verder had Portugal organisatorisch zijn zaakjes op orde. Speelde eigenlijk 4-5-1, waardoor bijna alle 2e ballen op het middenveld voor hun waren. Wanneer onze aanvallers amper bewegen creeer je gewoon geen kansen. Met Promes ging het wel iets beter, maar teveel spelers hadden hun dag niet. Mag hopen dat spelers als Karsdorp, Tete of zelfs Veltman gewoon de vaste rechtsback worden. Dumfries hoort niet thuis in dit Oranje.

9 juni 2019 om 22:41

Maar je wilt ook niet toegeven dat het beter ging? Meer diepgang, meer balbezit in de linie van de 16. Donny kan niet alles in zn eentje, maar is een goede verbindingsspeler. Die 3 renpaarden voorin die kunnen geen bal 3 keer naar elkaar passen. De roon dumfries en depay man man man, neem Weghorst lekker mee ofzo

9 juni 2019 om 22:41

Hij bracht er wel wat meer energie in en ik vond hem zeker niet slecht invallen. Nee, het loste niks op maar dat kwam omdat er gewoon niet in zat bij Nederland.

9 juni 2019 om 22:44

Donny kon hier toch niks aan doen. Je kan geen wonderen van die jongen verwachten. Blijft een jonge speler.

9 juni 2019 om 22:44

Piet friet ga fietsen kerel. Met Donny erbij waren we gevaarlijker voor het Portugese doel dan het hele uur daarvoor. Dat Depay zijn perfecte voorzet niet binnenkopt kan die jongen verder niets aan doen.

9 juni 2019 om 23:38

Het was vooral onze falende voorhoede die het probleem was - en is!

10 juni 2019 om 00:42

Van de Beek valt bij Ajax op omdat hij tussen De Jong, Tadic en Ziech rond loopt. Hij wordt dan op zijn best "nuttig". Dat geldt ook voor Wijnaldum, De Roon en in zijn tijd ook Strootman. Zulke voetballers zijn altijd ontzettend populair bij de trainers. Ik weet ook niet waarom als dit soort trainers analyseren op TV zijn ze altijd voor sierlijke voetballers, maar op het moment dat ze trainer worden kiezen ze altijd voor zo'n type. Zet gewoon drie voetballers op het middenveld die om hun as kunnen draaien, de ball in de dekking durven te krijgen en tussen de linies komen. Laat ook gewoon een spits daar voetballen die zich aanbiedt en de bal GEWOON kaatst in plaats van irritante amateur gedraai van zo'n Memphis. Laat die jongen gewoon aan de zijkant zijn ding doen. Je hebt Pröper op de bank zitten. Als je allen 2/3 wedstrijden van hem in BPL hebt gezien dan ben je toch gewoon niet goed in je hoofd dat je zo'n voetballer op de bank zet, en dan moeten wij bijna 80 minuten kijken naar een voetbal-gehandicapte De Roon met zijn tentoonstelling van ik-wordt-geëxecuteerd-door-de-Mafia-als-ik-een-keer-vooruit-spel.
Ik hoorde de laatste tijd ook elke keer na een wedstrijd van Nederlandse elftal Koeman beginnen met: "we waren slecht in de eerste helft maar tweede helft kregen we meer controle". Ik vraag me af of dat, heel klein beetje, te maken heeft met de opstelling.Toevallig is in de tweede helften de meest voorkomende wissel (meerdere wedstrijden) De Roon eruit.....Pröper erin. Maar, Hoe ga je spelen in een volgende wedstrijd Ronald?
Met De Roon, natuurlijk!
Net Valverde met Vidal, ook een nuttige speler.

Het is duidelijk wat Nederland nog nodig heeft. Een keeper, een rechtsback, een spits en een buitenspeler. Op deze vier plekken komt nederland echt tekort!!!

9 juni 2019 om 22:36

En een De Roon die op de bank blijft zitten, en Proper die er vanaf komt.

9 juni 2019 om 22:36

Niks mis met de keeper. Waan van de dag regeert weer op dit forum. Iedereen had die bal ook zeker gepakt. Je weet het ook allemaal zo goed hè.

9 juni 2019 om 22:39

Precies... een forum! Daar geef je je mening. Jij vindt hem goed, ik niet. Simple as that.

9 juni 2019 om 22:39

Wat heeft het met allemaal zo goed weten te maken? Die bal was gewoon houdbaar. Cillessen handelt met regelmaat erg matig in die spaarzame speeltijd die hij krijgt.

Daar mogen mensen toch gewoon een mening over hebben?

9 juni 2019 om 22:43

Cillissen heeft spaghetti polsjes, dat is zijn probleem. Daarom kan die ook geen penalty stoppen.

9 juni 2019 om 22:44

@voetbalvlogger

Je kan niet ontkennen dat Cillissen die bal toch echt had moeten hebben, vond hem ook niet bepaald sterk bij spel opvattingen (opbouw, uitschieten etc.).

9 juni 2019 om 22:46

Bal was niet onhoudbaar, maar dat hij hem niet pakt, maakt het nog niet perse een fout en zeker niet dat Jasper een matige keeper is. Betere hebben we overigens ook niet.

9 juni 2019 om 22:51

Niks te maken met de waan van de dag. Cillessen is geen topkeeper, verre van. Ik vind het dan ook vreemd dat men Cillessen (alsook Depay) vaak linkt aan Europese (sub)topclubs als Inter of Arsenal. Wat hebben zij, en dan vooral Cillessen, daar te zoeken? Er is een reden dat niemand Cillessen als eerste keeper komt halen. Niet toen hij bij Ajax zat, en niet nu hij bij Barca op de bank verpietert.

9 juni 2019 om 23:05

Cillesen is geen absolute topkeeper, maar zal gewoon 1e keeper kunnen zijn bij arsenal of inter. De reden dat hij nog niet gehaald is heel simpel. Bij ajax was het barcelona die hem kocht en barcelona wilde hem niet laten gaan en vroeg een belachelijk hoog bedrag voor hem, waardoor de meeste teams hem niet gingen halen.

9 juni 2019 om 23:24

Zijn we het er dan niet over eens dat Handanovic en Leno duidelijk een stuk beter zijn?

Ik wist dat er iemand over dat bedrag zou beginnen, maar het zegt me niet zo veel. Een echt goede keeper die gewoon 1e keeper zou kunnen zijn bij Inter of Arsenal is dat waard, maar zo goed is hij niet, en daarom wil niemand dat bedrag op tafel leggen. En bij Ajax was hij al helemaal niet belachelijk duur, maar niemand kwam hem halen.

9 juni 2019 om 23:43

Cilessen en Depay zijn nationale top, maar absoluut geen Europese top. Een topkeeper had het doelpunt voorkomen en een topspits had veel meer gebracht de twee wedstrijden in Portugal. Maar onze aanvalslinie is een groot probleem aan het worden. Zou Robben Oranje ook als optie willen zien?;-))

10 juni 2019 om 00:01

@Musi

Ik hoef Cillesen echt niet te zijn als 1e keeper bij Arsenal. Leno is gewoon veel beter, Cillessen blundert best veel terwijl hij ook amper minuten maakt.

10 juni 2019 om 09:14

Bon Jovi

Depay vind ik nou net een verkeerd voorbeeld op basis van Oranje. Hij is bij elk Oranje doelpunt betrokken geweest in 2019 middels een assist, of een goal. Als een Ronaldo slecht speelt en bij veel doelpunten betrokken raakt noemen we hem een wereldspeler.

9 juni 2019 om 22:36

Keeper is goed genoeg, voor de rest ben ik met je eens. De hele aanval is ondermaats.

9 juni 2019 om 22:39

Hoezo? Zijn trap is matig. Hij schat situaties slecht in (zoals de diepte bal op Guedes die letterlijk 5 meter binnen de 16 valt en hij niet komt. Hij laat teveel ballen door die je moet hebben. Dit was zijn 3e blunder in 3 wedstrijden (!). Dan begin ik nog niet eens over strafschoppen.

9 juni 2019 om 22:39

Keeper eens zorgen dat ie gewoon altijd keept en geen vakantie hou met paar bekertjes. Jasper moet spelen, punt!

9 juni 2019 om 22:45

Maar eerlijk, welke goede club wil Jasper nu nog hebben? Is de 30 gepasseerd en is geen zekerheid meer.

9 juni 2019 om 22:51

Ajax, Roma, Valencia, Benfica, etc. zullen hem best willen.

9 juni 2019 om 23:06

Dat schot vandaag had ie moeten pakken, ben ik het volledig mee eens. Maar hij is gewoon onze eerste keeper, we hebben niks beters. Jammer maar helaas.

9 juni 2019 om 22:38

Ik vind persoonlijk dat Koeman ook desbetreffende verlies aangerekend mag worden, hij dacht dat het een makkie zou worden. Maar zo lang blijven vasthouden aan Dumfries? Het is ongelofelijk, deze verlies is onnodig geweest en zo zuur voor Van Dijk.

9 juni 2019 om 22:40

Hij had Donny moeten brengen voor de Roon, Bergwijn had 100% in het veld moeten blijven staan. Vervolgens direct na de goal Luuk inbrengen en je had meer kans gemaakt.

9 juni 2019 om 22:48

Eens, hij wachtte veels te lang met Luuk. Je merkte aan Depay dat hij steun nodig had daar voorin. Met Luuk voorin werden we iedergeval gevaarlijk.

9 juni 2019 om 22:41

De keeper heeft genoeg reddingen verricht. Je kan beter de aanval iets kwalijk nemen. Die waren onzichtbaar.

9 juni 2019 om 22:41

Dumfries is pure middelmaat, maar je hebt niet veel keuze op die positie. Hateboer is precies hetzelfde. Het rent en het vliegt maar het is voetballend heel weinig.

Maar weer eens een verloren finale. Dit krijg je dus als je geen leering wil trekken uit je vorige wedstrijd vanuit het zogenaamde 'never change a winning team' principe. Blijk van tactisch onvermogen bij onze coach. Leuke was dat het 'winning team' de voorgaande wedstrijd voort kwam uit gedane wissels. Het middenveld moet je laten bestaan uit De Jong, Wijnaldum en Vd Beek. Dat gaat 100 procent voor veel meer dynamiek en techniek zorgen. Gedane wissels waren in deze wedstrijd trouwens waardeloos. Goed spelende Bergwijn inwisselen voor middenvelder Vd Beek? Waardeloze Depay laten staan? De Roon laten staan wanneer het spel verder vooruit moet? Last but not least, Dumfries kan niet op dit niveau.

9 juni 2019 om 22:39

Wat een onzin allemaal zeg. van de Beek heeft in de tijd dat hij speelde absoluut niks laten zien. Was compleet onzichtbaar, net als de Jong die alleen maar balletjes breed en terug tikte.

Bergwijn was al een twijfelgeval om uberhaupt te starten deze wedstrijd omdat hij fysiek op was, dus zo gek was de wissel niet, net als dat het helemaal niet zo gek was om Depay te laten staan aangezien hij met afstand onze beste aanvaller is.

Dat Dumfries op dit niveau niet kan ben ik ook niet met je eens, hij was inderdaad verschrikkelijk vandaag maar mag het ook eens? Hij is nog hartstikke jong en speelde een paar jaar geleden nog bij de amateurs.

9 juni 2019 om 22:45

Haha, omdat hij een paar jaar geleden nog bij de amateurs speelde mag hij slecht spelen in een finale? Wat een waardeloze gedachtegang. Dumfries komt gewoon inzicht en techniek tekort om op dit niveau te acteren. Hij kan beter aan atletiek gaan doen.

9 juni 2019 om 22:46

Hoe kon Bergwijn op zijn? Dat is een serieuze vraag. Hij heeft lang niet zoveel wedstrijden gespeeld als de spelers van Ajax. Van de Beek probeerde wel voor dreiging te zorgen. Na de goal had De Jong ingebracht moeten worden. En over Dumfries is alles gezegd. Hoe kon Koeman hem laten staan?

Edit: en Wijnaldum en Van Dijk hebben zelfs nog meer wedstrijden gespeeld. Dus hoe kan Bergwijn op zijn?

9 juni 2019 om 22:47

Je zegt dat mijn verhaal complete onzin is, maar bevestigd vervolgens juist waarom al mn omzettingen zouden moeten worden gedaan. Vd Beek zorgde voor onze eerste echte kans in minuut 65 van de wedstrijd beste vriend. Bovendien wisselde Koeman hem dom door hem erin te zetten voor Bergwijn. Waardoor het middenveld niet zo stond als ik hierboven zeg. Wijnaldum ging namelijk naar rechtsbuiten, vd Beek naar '10' en de Roon en De Jong kwamen nog naast elkaar te staan. Juist om de Jong de bal te kunnen laten afspelen moeten wijnaldum en vd beek naast elkaar staan op het middenveld. Nu geeft de Jong inderdaad veel ballen breed en terug omdat hij de bal naar voren nooit kwijt kan. Zie het verschil van spel van de Jong tussen Ajax en Oranje. Wat betreft Dumfries. Nee, dat kan en mag niet. Dan zijn er wel betere opties die dit kunnen invullen.

9 juni 2019 om 22:49

Ik zeg toch ook dat hij verschrikkelijk speelde vandaag? Alleen nu reageren dat hij niet mee kan op dit niveau, ondanks dat hij meer dan voldoende goede wedstrijden achter de rug heeft slaat gewoon nergens op. Of moeten we de Ligt ook maar niet meer oproepen omdat hij als een amateur stond te schutteren in de 1e helft tegen Engeland? Of zijn dramatische debuut?

9 juni 2019 om 22:50

Naar wie moet FDJ de bal dan spelen? Babel? Depay? 😂

9 juni 2019 om 22:54

Wat verwacht je van Frenkie De Jong als alle aanvallers achter hun mannetje gaan staan en de middenvelders niet mee combineren? Frenkie heeft voetballers als Ziyech, Tadic en Van de Beek nodig om te kunnen exceleren. Niet Babel die de hele wedstrijd achter zijn man gaat staan of depay die een one man show wil geven.

9 juni 2019 om 23:09

@finjaloff,

Specsavers misschien? Depay's enige echte kans kwam voort uit doorzetten en voorzet van Donny. 2e grote kans, was Donny zelf. Dat is een pak meer dan heel veel andere spelers hebben laten zien. Dan hebben we het geeneens erover dat Donny wel in en rondom de 16 de bal in de ploeg wist te houden en bij de juiste kleur wist te krijgen. Maar he, hij was onzichtbaar toch.......

9 juni 2019 om 22:39

Eens vwb Van de Beek. Veel meer drang naar voren toen hij mee deed.

Dumfries wil ik het niet eens over hebben. Wat een prutser is dat..

9 juni 2019 om 22:40

Pfff idd wat waren de wissels slecht zeg. Blijkt maar weer eens dat Koeman tactisch geen wonder is. Heeft deze wedstrijd eigenlijk alles fout gedaan.

9 juni 2019 om 22:43

Waan van de dag wederom. Koeman heeft het tot nu toe super gedaan met deze groep. Vandaag lukt het niet en da's jammer. Maar om Koeman nu af te schrijven op zijn tactiek gaat mij te ver..

9 juni 2019 om 22:48

Koeman is wellicht niet de beste trainer ooit. Maar je kan niet ontkennen dat Nederland stappen heeft gezet. Zeker hoe er onder Blind werd gespeeld.

9 juni 2019 om 22:50

Nee dat is van mijn kant in ieder geval geen waan van de dag. Ik vond het hem tegen Engeland ook al totaal verkeerd hebben neergezet, wat nog enigszins gelukkig werd recht gebreid (vooral door Engels onvermogen). Verder hoorde ik dat Nl al in 10 vd laatste 14 wedstrijden op achterstand is gekomen. Dan begin je wedstrijden tactisch toch niet sterk heb ik het idee.

9 juni 2019 om 23:03

Hoezo waan van de dag? Koeman heeft het vaker tactisch niet goed neergezet bij Oranje. Tegen Slovakije, Frankrijk, Engeland en Duitsland was het tactisch ook niet zo goed. Vandaag weer te laat met een aanvallende wissel, terwijl de Jong meteen voor gevaar zorgde. Hij kan ze prima motiveren na een achterstand, maar doet ook veel dingen fout. Bovendien was het bij Everton tactisch ook erg zwak.

9 juni 2019 om 23:18

@Real: mensen vergeten dat Blind niet over dezelfde spelers beschikte als Koeman doet. Frenkie speelde nog niet en veel spelers (waaronder Robben!) waren de meeste wedstrijden geblesseerd. Blind moest roeien met de riemen die hij had.

9 juni 2019 om 22:55

Weetje wie ons middenveld echt zou helpen, Ziyech

9 juni 2019 om 23:01

Haha ja! Of als rechtsbuiten Was vandaag even aan het mijmeren hoeveel beter onze rechterkant was geweest als Ziyech en Mazraoui daar vandaag hadden gespeeld.

Nederland heeft goed gestreden. Portugal bleek helaas gewoon een klasse of twee beter. Rafa Silva heb ik enorm van genoten, wat kan die lekker dribbelen zeg. Heeft zelfs van Dijk te kijk gezet.

9 juni 2019 om 22:44

Een klasse of twee beter in welk opzicht? Voetballend, nee.. in de meerderheid zichzelf belachelijk veel aanstellen om niets of amper contact, jazeker! Verschrikkelijk kinderachtig waarin ze keer op keer de kroon spannen. Vandaag winnen ze verdient, maar voetballend heeft Nederland over het algemeen gewoon minimaal een gelijkwaardig elftal.

9 juni 2019 om 22:52

Zulke ploegen zijn gewoon een ramp voor de sport. Zo ongelooflijk onsportief. Gunfactor van nul.

9 juni 2019 om 22:58

Ieder zijn mening. Ik vind het basiselftal van Portugal duidelijk sterker, en bij uitbreiding ook de volledige kern. Ze hebben meer alternatieven en wisselmogelijkheden achter de hand. Nederland valt of staat met Frenkie en Depay, en heeft voor hen geen echte alternatieven.

9 juni 2019 om 23:09

Portugal was gewoon beter hoor. Tot die 1-0 waren ze overal beter.

9 juni 2019 om 22:45

Bedoel je niet Bernardo Silva, die kwam er een aantal keren goed doorheen idd. Rafa viel pas laat in.

10 juni 2019 om 09:15

Sorry ik raak snel verward met al die Silva's :

9 juni 2019 om 22:53

Nederland speelde ook maar met 6 man vandaag he 😉

Heel slechte wedstrijd van Nederland, we mogen nergens aanspraak op maken. Denk dat ik 2 (?) oke doelpogingen heb gezien.

9 juni 2019 om 22:39

Eens. Portugal verdiend gewonnen. De nodige wissels kwamen ook veel te laat. Bergwijn eruit snap ik niet, misschien moe? De Jong had er eerder in gemoeten, het liep voetballend toch niet. Dumfries was je sleutelspeler in deze pot maar die deed alles fout. Helaas terechte nederlaag, veel te weinig gecreëerd. Ook weinig weggegeven, verdediging stond prima. Van Dijk en Blind besten bij Nederland.

9 juni 2019 om 22:41

Portugal liet bewust dumfries aan de bal komen. Die hadden goed gezien dat dumfries zelden iets goed met de bal doet. Je moet alleen zijn voorzetten eruit halen.

9 juni 2019 om 22:44

Herhaling van wat ik hierboven schreef, ik had Propper in de rust ingebracht. Je had een speler nodig vanaf het middenveld met een nauwkeurige pass, die technisch vaardig is. Kamikaze De Jong had idd ook eerder gekund, al vanaf 65e minuut zou ik zeggen. Depay deed ook niks goed namelijk, eigenlijk net als alle aanvallende spelers behalve Bergwijn die ik nog wel oke vond.

9 juni 2019 om 22:40

Vorig jaar vergeten? Die deed mij toch echt goed hoor..

Waarom hebben we het toch altijd zo zwaar tegen Portugal, vreselijk frusterend en ik houd altijd zo een vieze nasmaak aan die partijen over tegen hen.

De Ligt en Dumfries kunnen veel beter, dan dat we gezien hebben vandaag. We waren te vermoeid door die wedstrijd tegen de Engelsen.

Maar eigenijk hadden we helemaal geen uitblinker overigens zag Cillessen er ook niet lekker uit bij de tegengoal.

Al heeft Portugal terecht gewonnen helaas, van harte gefeliciteerd Portugezen.. 😔

Edit: Wissel van Bergwijn begreep ik niet, was amper van de bak te krijgen en speelde simpel en degelijk.

9 juni 2019 om 22:37

Gewoon te goed binnen geschoten. Nog knap dat je hem aanraakt.

9 juni 2019 om 22:37

Gewoon te goed binnen geschoten. Nog knap dat je hem aanraakt.

9 juni 2019 om 22:40

Niet dat ik Cillessen een erg goede keeper vind, maar aan deze goal kon hij niet heel veel doen vind ik. Werd echt heel hard ingeschoten.

9 juni 2019 om 22:46

Volgens mij is er geen enkel land waar Nederland een slechtere balans tegen heeft. Zeker als het gaat om belangrijke wedstrijden kunnen we blijkbaar gewoon bijna niet van ze winnen. Die nare nasmaak is waarschijnlijk omdat we nooit wraak hebben kunnen nemen.

10 juni 2019 om 18:07

Jeremy ik vrees dat je gelijk hebt.

9 juni 2019 om 23:14

deze. keer. was P gewoon klasse beter

Wat een laag niveau. Rare opstelling. Wissels te laat. Jasper weer dramatisch. Koeman is een te ouderwetse coach.

9 juni 2019 om 22:40

en een stompzinnige fout van De Ligt. Het kan verkeren.

9 juni 2019 om 22:46

Ja, hij stapte weer heel naïef in. Geen idee waarom hij bij het Nederlandse Elftal vaak zo instapt, ik zie hem dat namelijk bij Ajax niet doen.

9 juni 2019 om 22:51

Deed ie anders wel in de thuiswedstrijd tegen Tottenham.

9 juni 2019 om 23:16

Dat instappen is geen grote fout. Het niet maken van de professionele overtredingen daarentegen wel. Bal missen kan, maar op dat soort momenten dan maar de speler. FF shirtje of armpje pakken, geel incasseren en klaar. Zeker als je middenvelders zo slecht ruimtes overnemen. Gewoon de overtreding dan maar. Dat is iets dat Blind wel doet en de Ligt niet. Heeft Blind toch mooi in Engeland geleerd, niet bij Ajax. Dat is de laatste stap van de Ligt. Momenten beter op waarde schatten. Wanneer wel en wanneer niet de overtreding. Dat stukje ervaring en professionaliteit dat hij mist.

Begin echt mijn vraagtekens te zetten bij bepaalde keuzes van Koeman. Waarom blijf je in hemelsnaam die Dumfries en De Roon op stellen? Ik snap dat hij het uitstekend doet in Italië maar hij brengt zo erg de vaart uit het spel. Dumfries kan er helemaal niks van, kan geen voorzet geven, geen normale pass, kan niet verdedigen. Hij kan alleen opstormen en hele grote passen zetten. Veltman gewoon neerzetten daar voortaan.

Brengt voortaan ook veel eerder De Jong, zijn eerste balcontact was meteen gevaarlijker dan het gevaar dat Babel, Promes en Bergwijn hebben gesticht de hele wedstrijd, idem Van de Beek, er kwam zoveel meer voetbal bij toen hij er in kwam.

Wijnaldum, De Jong en van Dijk een dikke voldoende. Depay en Blind ook een voldoende, de rest een onvoldoende. De Ligt ook weer met de zoveelste fout tegen een groot land. Waarom ga je bij een 0-0 stand zo aggressief happen? Ga voor vastigheid en geef De Vrij een eerlijke kans. Ik ben ervan overtuigd dat De Ligt bij de wereldtop gaat horen maar nu nog eventjes niet.

9 juni 2019 om 22:37

Veel mensen zijn onterecht lyrisch over Koeman. Hij heeft in de duels heel veel geluk gehad. Soms had het Nederlandse elftal 3 kansen en wonnen we met 3-0. Hij leunt aanvallend puur op Depay, de rest speelt niks klaar. Dumfries had in de rust gewisseld moeten worden. De Roon valt nog wat voor te zeggen.

9 juni 2019 om 22:41

Ohja nu is het weer allemaal geluk en bakt niemand er meer wat van. Was gewoon mooie reeks wedstrijden. Vandaag mocht het helaas niet baten. Koeman levert goed werk af. We moeten niet doen alsof we hier een ek finale verliezen. We hebben een aantal leuke talenten en een centrum met wereldtop verdedigers. EK halen is het doel en daar gaan we koeman op beoordelen

9 juni 2019 om 22:48

Ik was de vorige wedstrijd ook kritisch. Het was ook een goede reeks als het gaat om resultaten, maar iedereen kon wel zien dat er een aantal dingen goed mis gingen. In de voorhoede heeft het team niet eens een plan. Het is lekker rondspelen en zie maar of er een kans komt. Het herhaaldelijk opstellen van Babel die op zijn eerste paar wedstrijden bij NL na niks meer raakt is ook frappant. De wissel van Bergwijn vandaag ook.

Het probleem met Koeman is dat hij heel statisch is. Idem dito met kwestie strafschoppen en Cillessen. Iedere weldenkende coach kiest dan voor Vermeer. Hij wisselt bijvoorbeeld altijd Bergwijn, ongeacht hoe goed hij speelt. Hij besluit een stormram pas te brengen als het nagenoeg te laat is.

9 juni 2019 om 22:58

Ben het met je eens wat betreft babel. Vind hem echt niks toevoegen. Zou lekker gewoon Promes neer zetten. Meer snelheid en dreiging. Maarja weet je heb liever dat we hier op onze bek gaan dan in de kwalificatie. Dumfries mag van mij part ook plaats nemen op de bank. Voegt toch echt aanvallends niks toe. Veltman maar is weer proberen? Weet anders even niet wie we daar kunnen neer zetten

9 juni 2019 om 22:38

Nou nou nou wat een super fout zeg. Krijgt een bal door de benen gespeeld. Gebeurd altijd zeker. Jonge jonge zeg.

9 juni 2019 om 22:47

Geen super fout, maar wel een fout waardoor de goal wordt ingeleid, dus een fatale fout. Soms lijkt het alsof je hier De Ligt niet mag bekritiseren.

9 juni 2019 om 22:41

Ben het aardig eens met jouw analyse. Dumfries kan alleen als een dolle vooruit stormen maar zodra het op voetbal aankomt dan is ie echt abominabel slecht. Ben overigens wel fan van De Roon. Vandaag vond ik hem, net als driekwart van het elftal slecht. Wisselwerking Frenkie en De Roon werkte ook niet vandaag. En eens wbt De Ligt. In de laatste 3 wedstrijden dat ik hem heb zien spelen heeft ie exact 5 fouten gemaakt die fataal waren. 3 tegendoelpunten tegen de Spurs, 1 tegen Engeland en vandaag weer tegen Portugal. Groot talent, grootste van de wereld in mijn ogen, zeker verdedigend, maar hij lijkt niet meer scherp de afgelopen tijd. Geef de Vrij maar eens de kans.

9 juni 2019 om 23:24

Dit is echt onzin. De ligt maakt geen 5 fatale fouten in de wedstrijd tegen Spurs, Engeland en Portugal. Tegen Spurs zelfs geen een. De 2-1 meters ruimte achter hem en genoeg mensen, dat iedereen als een slappe zak inkomt en niemand die speler alla eiting neerlegt is de fatale fout. De 2-2 heeft echt alles te maken met schone die onana in de weg zit en de 2-3 met Magallan die ff lekker wegglijdt waardoor er ruimte om iittehalen vrij komt. Dat iedereen zeikt op de Ligt omdat hij mee naar voren ging is onzin. Doet hij namelijk altijd bij corners en vrije trappen die voorgeslingerd worden, en dat heeft nog regelmatig een doelpunt opgeleverd. Engeland fatale fout. Vandaag fout door zelf niet gewoon de overtreding te maken. Het fatale zit in de periode daarna, waar blind lucht dekt, Dumfries zijn man kwijt is waardoor Virgil moet uitstappen en niet een middenvelder mee verdedigt, maar iedereen op een afstandje staat te kijken. En dan hebben we het er geeneens over dat het een houdbare bal was.

Het was verschrikkelijk pover, Dumfries en Memphis voorop. Ook opvallend is dat die tractor De Roon weer zo lang mag blijven staan van Koeman, en Luuk de Jong 9 minuutjes voor tijd erin komt. Van mij mag Proper ook wel in basis staan voortaan, lijkt dan tenminste nog een beetje naar voetbal.

Ik mag toch hopen dat we naar het EK gaan met een fatsoenlijke rechtsback, en met wat meer aanvallende kwaliteiten.

Jasper had m moeten hebben. Dumfries heeft werkelijk niets goed gedaan. Babel en bergwijn zwak. De roon zakte veel wanneer frenkie ook inzakte. Wijnaldum is geen echte 10. Alleen blind en de 2 cvs goed.

Teleurstellende wedstrijd. Je zag dat de NL spelers moe waren, maar toch ook weer zoals gewoonlijk kansloos verloren van een net zo middelmatig Portugal

9 juni 2019 om 23:07

Ach Portugal lijkt misschien middelmatig qua voetbal maar het is een enorm geslepen en moeilijk te bekampen ploeg, van hen verliezen is echt geen schande. Al was de manier waarop wel teleurstellend.

9 juni 2019 om 22:39

Dumfries en Depay.

Verdient. Verschrikkelijke wedstrijd. De roon en met name dumfries waren echt bizar slecht.

9 juni 2019 om 22:37

Dumfries en Mephis.

9 juni 2019 om 23:01

De Roon en Babel??

9 juni 2019 om 23:06

Nederland heeft veel aanvallende kwaliteiten ingeleverd met Robben, Sneijder en vPersie. Vandaag had ik namelijk het gevoel dat een echte spits ontbreekt. Depay vind ik namelijk meer een schaduwspits.

Cillessen en Dumfries dramatisch slecht. De Ligt eveneens voor de tweede keer op rij.

ik hoor steeds dat die Cillessen naar een Europese topclub moet of dat hij Burki moet vervangen bij Dortmund maar ik zie nog steeds niet waarom

als je dan naar de selectie van Portugal kijkt zie je toch dat die veel meer kwaliteit en vooral creativiteit in huis hebben als dit Oranje

9 juni 2019 om 22:55

Het zou wel helpen als Cillessen gewoon weer eens een heel seizoen wedstrijd ritme krijgt. Je kan natuurlijk doen alsof al dat trainen en die paar bekerpotjes je vorm op peil houden maar dat verhaal is na 3 jaar wel een beetje klaar. Cillessen moet gewoon weer 50 duels per seizoen gaan keepen.

En dan nog zal Cillessen zijn mindere momenten houden waarschijnlijk, het is ook geen echte Europese topkeeper. Het is gewoon een uitstekende doelman.

Ik vind het trouwens wel meevallen met die veel meer kwaliteit van Portugal, ik vind alleen dat de kwaliteit evenwicht is verdeeld. De aanvallende kwaliteit van het Nederlands elftal is gewoon te mager, het aantal schoten vandaag verraad eigenlijk alles.

9 juni 2019 om 23:01

@adzevedo

Portugal is niet 3 klassen beter ofzo maar ze hebben wel creatieve en aanvallende kwaliteiten die wij missen. wij zijn in de achterhoede wel sterker overigens

9 juni 2019 om 23:12

Precies, het is creativiteit en de aanvalende kwaliteiten die we missen. Portugal is gewoon meer in balans.

Vandaag was het gewoon te mager, helaas terecht verloren. Nog een jaar om te groeien en te sleutelen aan het team. Als we tenminste onze plicht doen door Noord-Ierland onder ons te houden.

En terecht.. Wat een schijtbakkenvoetbal man! Hebben we überhaupt op doel geschoten? Dat ellenlange rondtikken op eigen helft is leuk als je daarmee wat bereikt, maar vandaag was het 0,0 effectief!

Portugal heeft Nederland gewoon weggespeeld.
Wel verdient gewonnen.

9 juni 2019 om 22:56

Mwah, weggespeeld dat ook weer niet. Balletje had nog vervelend kunnen vallen, een mogelijke strafschop of een paar centimeter bij dat shot van De Roon waren het verschil tussen verlengen en winnen.

Het was verdiend, maar echt weggespeeld was het ook niet.

9 juni 2019 om 23:18

1e helft: P 8 doelpogingen, N 0

10 juni 2019 om 00:40

Tja, die doelpogingen van Portugal stelde ook niet bijzonder veel voor moet ik je zeggen. Als ze nou voortdurend Cillessen lastig hadden gemaakt of net langs de paal schoten ... maar dit was niet heel erg indrukwekkend.

Heel, heel zuur deze nederlaag. Portugal blijft toch echt een ware angstgegner, kwamen er voetballend af en toe gevaarlijk uit. Uiteindelijk vond ik het wel een zaadpot en wint Portugal een beetje zoals de EK finale. Desondanks mogen we trots zijn!

Verliezen kan gebeuren, maar verliezen van Portugal kan ik echt niet hebben. Wat een stelletje zeikwijven blijven dat toch. Driewerf bah..

Overwinning was niet onverdiend helaas, maar ik gun die muppets echt niets.. Driewerf bah!

9 juni 2019 om 22:37

Ach ach wat een haat. Viel hartstikke mee, en het is een team met hele mooie voetballers.

9 juni 2019 om 23:13

Jammer dat "haat" zo'n modewoordje is tegenwoordig. Is gewoon afgunst mijnerzijds, haat heb ik niet..

9 juni 2019 om 22:39

Dacht even dat je het over Frenkie de Jong had. Die dacht Ronaldo toch een kaart aan te gaan smeren, zo smerig. Wees blij dat je geen penalty tegenkrijgt, want dat was het gewoon.

9 juni 2019 om 23:13

Want dat zou Ronaldo nooit doen natuurlijk

9 juni 2019 om 23:14

Mwoa, Ronaldo ging daar niet vrijuit.

Ennuh, welke penalty heb je het over? Die waar De Jong onder het gras gejudo't werd?

9 juni 2019 om 23:12

Portugal was wel beter vandaag. Die zeikwijven winnen toch gewoon.

10 juni 2019 om 10:10

Portugal was ook absoluut beter, geen kwaad woord over het krachtsverschil..

Hele zwakke pot van NL, met maar weinigen die een voldoende hebben gehaald. Geen moment ook maar op iets aanspraak kunnen maken. Aantal spelers komt ook wel duidelijk te kort op dit niveau, wat geen verrassing is uiteraard. Al met al wel een erg knappe prestatie gezien de hele Nations League campagne.

Depay zeg, hij heeft echt bijna geen bal goed aangenomen en als dat wel lukte verspeelde hij hem weer gelijk.

De goal begint al dat de ligt verkeerd uitstapt 2 grote fouten in 2 wedstrijden. Daarnaast staat dumfries totaal niet bij zijn man en kan die vrij inschieten en cillesen ziet er ook totaal niet goed bij had de bal kunnen hebben. De aanval was ook weer is dramatisch zelfde geld voor promes die erin kwam. Dumfries heeft geen 1 goede pass gegeven en maar een paar ballen onder controle gehouden terwijl die elke keer zoveel ruimte had, uiteindelijk passten de spelers maar gewoon niet meer de bal naar dumfries. Frenkie kwam ook niet volledig tot zijn recht doordat de aanval te weinig in beweging kwam en daardoor gaf die veel balletjes breed. Voor mij waren alleen van dijk, de roon en wijnaldum redelijk tot goed aan de kant van Nederland. Heb het idee dat de haat op de roon hoog is omdat iedereen donny erin wil hebben. Ik heb ook genoten van de voorste vier van portugal ronaldo die lekker vrij speelde op zijn gemak, bernardo silva vond ik echt fantastisch met zijn dribbels en fernandes ook goed lijkt zo soepel te gaan.

Aanvallend is het zo pover. We missen kwaliteit voorin. Niks lukte en het was gewoon machteloos. Er moet iemand doorbreken ofzo in de aanval voor het EK.

9 juni 2019 om 22:41

De tactiek was ook matig. Portugal ging bewust achterover leunen, toch begin je met niemand die iets kan doen met een voorzet. Nederland moet misschien maar weer eens gaan spelen met een echte spits. Dat maakt het voor Blind en Dumfries ook makkelijker. Blind heeft zo'n magistrale voorzet in huis (soms) maar niemand om hem binnen te koppen. Dumfries weet ook hoe hij een speler zoals De Jong moet bereiken (of Weghorst).

9 juni 2019 om 23:08

Ja klopt voorzetten geven terwijl er niemand staat. Alle voorzetten komen nota bene uit bij Dumfries.

Wat besielt je op met babel te beginnen en ok nog 10 mintuen voor tijd de jong er in zetten en die dumpfries mag ok opdonderen en Jasper ok zoet mag weer komen

9 juni 2019 om 22:42

Dankzij de Jong kwam er meteen gevaar en twee 'kansen'. De Jong kwam veel te laat in het veld.

9 juni 2019 om 23:01

Die wedstrijden die Zoet keepte bij Oranje was hij echt slecht. Was toen heel wisselvallig. Wanneer gaat die eens een transfer maken of is die ook niet zo goed voor een stap hogerop?

Nederland heeft een topspits en een topkeeper nodig. Depay wilt te veel en lijdt te veel balverlies. Dumfries rent van ergens naar nergens zonder een plan.

9 juni 2019 om 22:41

Keeper lijkt me niet de grootste prio.. een voorhoede en een rechtsback zou ik zeggen

9 juni 2019 om 22:42

Als je hier een degelijke keeper had ging je gewoon verlengen. De keeper is misschien de allergrootste prioriteit. Jasper is echt heel matig.

9 juni 2019 om 22:46

Alsof je met de rechtsback verloren hebt.... onzin natuurlijk!

9 juni 2019 om 22:50

Nee met de keeper dan

9 juni 2019 om 22:53

Tuurlijk Cillessen had hem moeten hebben maar ik vind niet dat je hem nu als zondebok moet neer zetten. Aanvallend was het heel pover en je moet ook constateren dat Portugal terecht gewonnen heeft.

9 juni 2019 om 22:53

Ja, want hij blunderde bij de goal van Portugal.

9 juni 2019 om 23:06

Als we een fatsoenlijke voorhoede hadden, kregen we wel meer kansen. Helaas zijn onze aanvallers niet van het niveau dat we verlangen, onmachtig tegen een verdedigend ingesteld team.

Dumfries, de Roon en Babel niet meer oproepen komen paar niveaus te kort

Depay speelt maar voor 1 ding en dat is Depay

9 juni 2019 om 22:45

Gewoon eerder De Jong moeten brengen. Top spits of niet, gevaar starte we degelijk toen hij erin kwam

Nederland heeft maar door een iemand verloren. Door Memphis "Lionheart" Depay (en misschien een klein beetje Cillessen). Een speler die alles doet op instinct, maar instinctief alles fout deed. Verdeding prima, middenveld ook een voldoende en Bergwijn prima. Maar als je aanvalsspel zo afgespeeld is op een speler die echt helemaal niets goed heeft gedaan dan ga ik me zorgen maken.

9 juni 2019 om 22:41

@vincfred

precies. het lag verder gelukkig niet aan Cillessen en De Ligt die lopen te blunderen achterin

9 juni 2019 om 23:58

Inderdaad Bergwijn heeft geweldig gespeeld!!Op basis waarvan als ik vragen mag ? Het aantal x dat hij in beeld is geweest of de momenten dat hij over zijn teugels struikelde.Leuk een balletje door de benen spelen.Helaas is dit geen pana straat voetbal

9 juni 2019 om 22:43

Wat een onzin. Als Cillessen die bal tegenhoudt scoort Portugal niet. Dan is het 0-0 en 'verlies' je niet. Gebruik een beetje logica joh.

9 juni 2019 om 22:48

Ja en als die spaarzame kansen verzilverd werden, had Nederland ondanks de tegentreffer wel gewonnen. Over logica gesproken.

9 juni 2019 om 22:52

Nee, dat is gewoon onzin. Dan kan je dat met alles omdraaien. Als De Jong zijn omhaal lukte en hij hem perfect raakte had Nederland gewonnen.

Ik heb het over blunders.

9 juni 2019 om 22:53

Iedereen heeft z'n eigen logica, jij ook knul. Ik zet bewust Cillessen tussen haakjes, aangezien de goal niet onhoudbaar was (geen blunder). Depay heeft op een balletje breed of terug na echt alles maar dan ook alles fout gedaan. Babel overigens ook, maar Depay is de grote vedette waar het volledige spel op is afgestemd.

10 juni 2019 om 00:06

Arsenallz, Precies als Cillessen nou net dat ene balletje tegenhoudt..dat weerhoudt Portugal er inderdaad van om nog meer te scoren.Daardoor kan Nederland dat 1× op doel heeft geschoten,natuurlijk volop scoren toch! Het is maar goed dat andere die logica niet snappen he👍👍

9 juni 2019 om 22:46

Memphis speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, maar winnen doe je samen en verliezen doe je ook samen. Memphis was zeker niet de enige dissonant in een verder geweldig Oranje ofzo.

Maar dat je je zorgen maakt over de aanval is niet zo gek. Dat is verreweg onze zwakste linie.

9 juni 2019 om 22:58

Ik gebruik graag superlatieven en je hebt een punt hoor. Maar ik heb me gewoon geweldig aan Depay lopen ergeren. Een speler van de buitencategorie mag zich wat mij betreft als een vedette gedragen, elke bal opeisen en een sleutelrol krijgen in een team. Maar als die speler de slechtste speler is van de ploeg, dan krijg je terecht een draai om de oren.

9 juni 2019 om 22:50

Nou ik vind Dunfries ook een eervolle vermelding waard. Wat is die gozer slecht. Was gewoon zielig. En dan zegt Van Hooijdonk in de rust dat Van Dijk en De jong meer naar rechts moeten openen. Tja dat deed van dijk en toen dacht hij laat ik dat maar niet meer doen.

9 juni 2019 om 23:41

@vincfred, ik had precies dezelfde analyse. In dit topic krijgt vooral Dumfries ervan langs, maar verdedigend was hij prima. Aanvallend pover, maar alle andere opties op RB is lood om oud ijzer, dan kun je beter gokken dat Dumfries zich doorontwikkeld gezien zijn carrierewandel en leeftijd. Tete kan ook totaal niet aanvallen en slide teveel, Veltman kiest sowieso de aanval niet en is trager, verdedigend gelijkwaardig; in de kern toch een cv. Hateboer is slordiger verdedigend. Karsdorp kan er helemaal niets van; zowel aanvallend (niet meer) en verdedigend is hij de slechtste speler van Roma. Cillessen idem, hij had die bal in mijn ogen moeten hebben, maar we hebben simpelweg geen vervanger.

Maar alle commentaar op deze twee voor lief genomen, het lag vanavond niet aan hen. De verdediging en het middenveld stonden goed. Maar voorin, en ja met name Depay, alleen maar balverlies. We hebben tot de 80e minuut geen kans gehad. Sterker nog, geen mogelijkheid. Maar dat kwam met name doordat Babel niet mee deed en Depay elke bal die hij kreeg meteen inleverde.

Engeland maakte nog fouten waardoor Depay zijn aandeel kon hebben in de doelpunten. Portugal maakte deze fouten niet. Met Memphis als spits kunnen we echt niet meer door in de kwalificatie poule, dat is dan misschien de wijze les van vanavond. We hebben een stug elftal, maar zijn ook een tandeloze tijger met teveel momentenvoetballers voorin. Daar moet echt een kapstok bij.

Nederland heeft het ook gewoon niet verdiend. De meest simpele passjes gingen fout vandaag. Vond portugal ook zeker niet geweldig maar eigenlijk wel goed dat we weer even met beide benen op de grond komen te staan

9 juni 2019 om 22:49

Beste samenvatting tot nu toe. Het mocht gewoon niet zo zijn vanavond..

Teveel spelers in elke linie hadden de vorm niet. Dan weet je dat je het tegen die sluwe vossen niet ga redden...

Eeuwige haat aan Portugal. Na 2004.. 2006.. nu 2019...

9 juni 2019 om 23:14

Terwijl de vorige wedstrijd die ze speelde tegen Portugal volgens mij gewoon ruim werd gewonnen.

Wat gebeurd er nu moest Portugal in hun poule na ukraine en servie eindigen? Gaan ze alsnog naar het EK? Want via nations league krijg je 4 EK tickets voor elke divisie? Ik las vandaag als noorwegen van Servie wint de halve finale ( nations C) dat ze tegen de winnaar van schotland finland uitkomen& de winnaar daarvan krijgt een EK ticket ??

Zo zie je maar als je F. De Jong niet aan spelen laat toekomen is het niets. Die gast gaat een zwaar seizoen krijgen in Barcelona

10 juni 2019 om 12:05

Je ziet dat tegenstanders nu vaak anderhalve man op hem zetten om hem te neutraliseren en dan lukt het nog wel eens om hem (groten)deels af te stoppen. Maar bij Barcelona heb nog een aantal spelers die aardig kunnen ballen, waardoor tegenstanders vaak niet de luxe hebben zich zo specifiek op Frenkie vast te bijten. Als ze al iemand in dubbele dekking gooien is het eerder Messi... Dus dan zal er wel zat ruimte zijn voor Frenkie om ook te shinen.

MOTM = Jeroen Grueter. Echt een verademing t.o.v. die afgrijselikke Sierd de Vos. Die kan echt niet meer.

9 juni 2019 om 22:57

Verademing. 90 minuten ergenis met die zwemcommentator. Die man zit zo in mijn irritatiezone met zijn ondeskundige depressieve gewauwel.

9 juni 2019 om 23:32

Wauw. Hoe anders was mijn ervaring.
Ik heb me dood geërgerd aan de commentator. Heeft naar mijn idee 0.0 insightful dingen gezegd.
Sierd is nog erger, die geef ik je.

Sorry hoor maar dit is gewoon de schuld van Koeman. Je ziet de vorige wedstrijd al dat de helft er doorheen zit na 75 minuten. Dan wordt het nog verlengen ook. Je speelt tegen een Portugal dat op een paar afstandschoten na toch alleen maar zal verdedigen, en dan nog speel je weer met De Roon. Die gast levert elke bal weer in die hij goed verovert. Zet dan Propper daar neer. En begin eens met Van de Beek. Wijnaldum kan prima op de flank. Desnoods rechtsback, want Dumfries kan je zo toch niet 90 minuten laten staan? Die was na vijf minuten al rijp voor een wissel. Nederland zat er doorheen. Logisch. Stel dan fitte jongens op. Ongelooflijk zeg. Zo een zaadpot dit. Die prijs maakt nog niet eens heel veel uit. Het gaat er gewoon om dat je niet opgewassen bent tegen ploegen die tien man rond de eigen 16 houden. Hateboer heeft een prachtig seizoen gedraaid. Had hem een kans gegeven. Met Propper draaide het perfect tot zijn blessure. Geef hem een kans.

De jongetjes tegen de mannen, de mannen hebben gewonnen. Cillesen moet ritme en basiskeeper worden bij een andere club dan Barca. Hij mist ritme! Ik mis gochme, voetbalintelligentie bij onze jongens.... op een eindtoernooi is iedere match een match op zich en dan moet er gestreden worden coor iedere meter.

Gelukkig stelt dit toernooi niet veel voor, het heeft totaal geen aanzien zoals een EK of WK. Het is alleen maar weer om het geld te doen voor de FIFA. Als ze de spelers nu meer rust geven ipv alleen maar meer wedstrijden in een seizoen te proppen

Wat ik heb me vandaag geërgerd aan het hele elftal. Geen enkele speler had de wil om te winnen. En laat voorlopig Dumfries maar thuis, die is niet nodig. Wat een matige speler is dat zeg. Maar ik heb me weer genoeg geërgerd vandaag. Portugal is een sterke ploeg die alle credits van me krijgen, een leuk elftal om naar te kijken.

9 juni 2019 om 22:40

Dumfries was de slechtste man aan Nederlandse zijde en speelde erg slecht, zonder twijfel. Maar ik vind hem echt verre weg de beste rechtsback die we momenteel in huis hebben. Bovendien heeft hij het ook een heel aantal wedstrijden behoorlijk gedaan.

Het elftal was gewoon leeg na donderdag, dat zag je gewoon. Het was hopen dat het 0-0 bleef en dat er een moment kwam dat de bal goed viel. Die momenten kwamen uiteindelijk wel tegen het einde, maar toen was de 1-0 al gevallen.

9 juni 2019 om 23:27

Ik kan niet geloven dat Hateboer of Veltman vandaag nog slechter zouden hebben gedaan dan Dumfries.

9 juni 2019 om 23:55

@kyle66, Veltman komt uberhaupt niet mee op en is een stuk trager, zwakker, en kleiner. Verdedigend vind ik hem gelijkwaardig met Dumfries, maar Dumfries is meer een pure rechtsback en heeft nog doorgroeimogelijkheden. Hateboer vind ik verdedigend slordiger, aanvallend misschien iets beter. Het is lood om oud ijzer. Maar maakt het echt uit? Dit verlies kwam toch niet door de rechtsback vanavond? Blind was in mijn ogen aan de andere kant Motm, maar met zijn ragfijne passes en voorzetten werd ook niks gedaan door de voorwaartsen. We hebben in de 80e minuut pas de eerste grote kans gehad, en die kwam door een vroege voorzet van jawel Dumfries op De Jong. Het lag aan (met name) Depay en Babel in mijn ogen.

10 juni 2019 om 00:36

@kyle66

Tja, was Hateboer niet vorige keer in Oranje het mikpunt van kritiek? Veltman zou in ieder geval zeker balvaster zijn geweest en verdedigend misschien wel iets beter. Maar zoals al vaak aangegeven mist hij wel absolute snelheid en in aanvallend opzicht denk ik dat je meer aan Dumfries hebt (normaal gesproken). Vandaag speelde hij gewoon heel slecht, maar zelfs als hij het goed had gedaan betwijfel ik openlijk of we daarmee de wedstrijd gewonnen hadden.

@mt87

Prima analyse

Nederland heeft een goede Nations Cup gespeeld, maar verliest de finale terecht van Portugal. In aanvallend opzicht te onmachtig, Babel, Depay en Bergwijn dat is gewoon een te magere voorhoede momenteel. We waren als een wesp zonder angel.

Tel daarbij op het verschil in rust, na donderdagavond 120 minuten en slechts 2 rustdagen terwijl Portugal na 90 minuten op woensdag 3 rustdagen had. Onbegrijpelijk dat ze bij de Uefa nog steeds niet ieder team minimaal 3 rustdagen geven tot de finale.

Jammer, Portugal gefeliciteerd met de terechte overwinning!

Wat een dramatische wedstrijden van Depay, niet te geloven dat dit onze allerbeste spits is. Vorige wedstrijd nog wel eea goed gedaan, maar deze wedstrijd...

Nou je mag Koeman hier wel de schuld van geven hoor.. die Dumfries moest al na 15 minuten naar de kant.. want wat was die slecht zeg! Net zoals Babel.. die deed niet eens mee! Terwijl die toch in het veld stond..

Altijd zo afwachtend die trainers terwijl ze zien dat het niet loopt. Eigenschuld dikke bult en gefeliciteerd Portugal.

Kan de hype ook weer de ijskast in voorlopig

Dumpfries wat een een vrijheid geen normale bal kunnen voor geven! Babel niet gezien! Depay geen bal vastgehouden! Zonde.... wel kunnen genieten van het beest van dijk wat een muur is dat.

Typische Portugal wedstrijd, nauwelijks voetballen toch scoren...

Maarja Nederland speelde zelf ook niet best, te veel fouten, te veel uit vorm.

Stiekem toch wel jammer dit verlies.

Kan nu wel allemaal spelers opnoemen die iets slechts hebben gedaan, maarja doet de rest hier wel

Gênant om zo te verliezen van een matig ploegje als Portugal, m.u.v. Ronaldo natuurlijk. 1 fout van De Ligt, volledig verkeerd instappen en het wordt nog afgestraft ook. Heerlijk naïef van Koeman om te wachten tot de 80e minuut wacht met het inbrengen van Luuk de Jong.

9 juni 2019 om 22:39

Stapte inderdaad heel naief

9 juni 2019 om 22:49

Ronaldo is natuurlijk een fenomeen, maar vandaag was hij niet serieus gevaarlijk. Bernardo Silva was verreweg de beste speler aan de kant van Portugal. Maar Ronaldo zal wel weer alle credits krijgen.

9 juni 2019 om 22:50

Haha en dan niet eens Bernardo Silva noemen. De absolute uitblinker vandaag. Ronaldo speelde een degelijke pot. Maar totaal niet de ster die hij vaak wel is

Man man die voorste linie is matig zeg. En De Roon en Dumpfries zijn aan de bal echt ondermaats

Portugal op technisch vlak zoveel beter...

En die De Roon nooit meer oproepen voor het NL elftal die voegt werkelijk niets toe

He bah. Natuurlijk is de Nations League geen EK of WK, maar ik had hem heel graag gewonnen. Op zich niet onverdiend, Portugal had veel meer doelpogingen (hoewel zelden gevaarlijk). Maar Oranje had meerdere momenten dat de bal op zich op de stip had gekund en als dat dat niet gebeurt, wordt het een lastig verhaal als je verder weinig kan creëren.

Koeman pak je koffers maar. Wat een waardeloze coach. Eerst al de waardeloze opstelling en daarna rare wissels. Afscheid nemen van die laffe vent.

Pijnlijk duidelijk dat er een aantal spelers niet thuis horen in dit Nederlands elftal wanneer er prijzen gewonnen kunnen worden: Dumfries, De Roon, Babel, Cillessen en een Depay in deze vorm.
Portugal veel beter maar het was geen mooie finale.

Tis altijd net nier met Nederland. Iedereen was net niet. Memphis was weer Memphis, weer niet goed. Dat wordt echt geen wereldtop. Cillessen blijft ook een mietje. Natuurlijk kan hij die bal bij de 1-0 niet pakken. Maar goed, het was misschien teveel van het goede. 4 dagen geleden nog 120 minuten gespeeld, dag minder rust, thuisvoordeel van Portugal. Allemaal in het voordeel van Portugal. Erg jammer. Weer een finale verloren. Wel wederom weer een prijs voor Cristiano met zijn land. Pakt die toch ff mooi mee op zijn 34e. Doodzonde. Dit Portugal speelde gewoon weer op de counter, en weer trap je erin. Typisch Nederland.

9 juni 2019 om 22:40

Ned niet....

Jammer dat het van een minderwaardig land is, maar wel hartstikke terecht verloren natuurlijk!
Helaas de eerste en laatste kans om dit te winnen is verkeken, maar met deze generatie zullen gewoon geen prijzen gepakt kunnen worden.

Snap sowieso niet dat je met Babel en in mindere mate De Roon begint terwijl die tegen England al te weinig brachten.... Ach ja, Nederland en finales.... we denken zo goed te zijn, maar op het moment suprême.....

Maar volgens Driessen hoefde we alleen maar Ronaldo uit te schakelen.... Nou, hij zat er weer eens naast jongens. Ronaldo was vandaag echt niet van een abnormaal niveau en zijn ploeggenoten vond ik zeker niet minder. Bij Oranje vond ik Dumfries heel slecht (heeft volgens mij één terugspeelbal goed geraakt?), Wijnaldum vond ik veel met de bal lopen/te lang vasthouden , Babel en Bergwijn waren niet veel bijzonders en hetzelfde geldt voor De Roon... Ook was dit niet Frenkie zijn beste wedstrijd. Al met al een terechte uitslag en verdiende winnaar. Portugal, gefeliciteerd!

Verdiend. Het was aanvallend een drama. Bijna 0% creativiteit, gekoppeld aan een gebrek van lef. Leermoment laten we zeggen.

Nooit, maar dan ook nooit meer deze keeper opstellen. Werkelijk geen uittrap ging goed, schuldig aan de tegengoal en die actie in de laatste minuut, die kopbal..... dieptepunt

9 juni 2019 om 23:12

1 probleem, we hebben niet beter

Cilissen zijn fout!! Punt!

9 juni 2019 om 22:51

Heb je gezien hoe hard dat schot was. Wat deed hij daar fout dan? Ik zie het oprecht niet en laat mij graag informeren..

9 juni 2019 om 23:29

Toch bijzonder: ik heb hem ook uitstekende reddingen zien verrichten maar die tellen blijkbaar niet mee.

Ik kan prima leven met deze uitslag. Tuurlijk, de goal van Portugal was een fout van De Ligt, plus Jasper had 'm kunnen hebben, maar dat neemt niet weg dat Portugal gewoon meer kansen heeft gehad.
Nederland is qua team inprincipe echt wel beter en voetballend is het prima, maar vandaag zat het er gewoon niet in. Jammer, maar het zij zo. Gefeliciteerd Portugal!
Op naar de EK kwalificatie!

Dus dit is nu de Nations league?
Twas verdomd net of ik een ofenpotje Nec-Ado zat te kijken!
Alleen Dumfries al..dat gaat toch echt helemaal nergens over of ben ik nu gek?!

Zeer slechte wissels van Koeman. Haal je Bergwijn eraf voor van de Beek. Babel in mijn ogen veel te vroeg gewisseld. Terwijl de Jong een slechte wedstrijd speelde. De Ligt trouwens ook. Was steeds te laat op cruciale momenten. Of hij stond net niet goed. En hij speelt paniekerig.

Tja, als je kijkt waar Oranje vandaan komt is dit geen schande. Portugal heeft gewoon een beter elftal en speelt dan ook nog eens thuis. Verdedigend stonden beide ploegen goed. Voorin heeft Portugal gewoon veel meer kwaliteit. Bernardo Silva de grote uitblinker. Ronaldo net zo onzichtbaar als Luuk de Jong in die 10 minuten.

Heb zelden in mijn leven zo'n laffe coach gezien als Koeman. Pas in de 81e minuut echt aanvallend wisselen. Je hebt nota bene de topscoorder van de eredivisie op de bank zitten! Breng hem dan al in de 67e minuut! Waarom met Babel starten, die komt nog geen lantaarnpaal voorbij! Wie the hell is Marten de Roon?

Nederland en finales het blijft een slechte combi evenals de opstelling van onze bondscoach

Geen beste wedstrijd. Dat slappe handje van Cillessen, had veel beter gekund en vooral gemoeten. Luuk de Jong had eerder gebracht moeten worden maar jeetje Bernardo Silva.. die gozer heeft gespeeld met ons. Het gaat allemaal zo makkelijk. Portugal heeft een mooie lichting klaarstaan. Gefeliciteerd aan de Portugezen. Met een goede verdediging gaat Nederland niets winnen als de aanval zo pover blijft.

Portugal was op alle fronten beter en slimmer en hebben ook zeer terecht gewonnen.

Terechte overwinning van Portugal , het is ook een klein wonder dat Nederland in die finale is gekomen. Buiten het centrale duo is het allemaal vrij pover.

9 juni 2019 om 22:45

Nou vriend de Ligt was anders ook niet om te pruimen vandaag!
Constant te laat,verkeerde pass,verkeerd dekken.....gewoon net een wedstrijd te veel ben ik bang.

Belabberde wedstrijd van Nederland. Geen van allen opgestaan om de ploeg te leiden. Niet De Jong, De Ligt, van Dijk of Depay. Depay dramatisch zoals tegen Engeland maar nu geen assist dus valt het op.

Vervelendste van alles is weer verliezen tegen dat rotte Portugal in een wedstrijd die erom doet.

NL heeft verdediging en middenveld die met de top mee kan, maar aanval is niet top. Bij gebrek aan beter denken we dat Depay dat is, maar is veel te wisselvallig; was deze twee wedstrijden toch de zwakste schakel bij NL, samen met Dumfries.
Snap wissel Bergwijn niet, was de enige die nog gevaar stichtte.

9 juni 2019 om 22:45

Het middenveld mist ook veel creativiteit.

9 juni 2019 om 22:50

Mwoah, alleen cv. Backs zijn allemaal backs met flinke gebreken. Blind is niet snel genoeg, Dumfries mist handelingssnelheid, v Aanholt is verdedigend niet super, Veltman en Ake brengen als back aanvallend te weinig etc.

9 juni 2019 om 23:28

Is het niet een optie om de Vrij centraal te zetten en de Ligt op de positie van Dumfries? Denk dat je dan nog meer stabiliteit hebt achterin.

Ik vraag mijzelf toch af hoeveel fouten De Ligt mag maken voordat bijv. Een de Vrij of Ake erin komt. Het is echt een geweldig talent(grootste verdedigende talent) maar maakt wel te veel individuele fouten. Tegen Engeland en nu weer!!

Buiten dat ben ik wel trots op wat een sprongen dit team heeft gemaakt. Wat een verschil met een paar jaar terug!

Kan iemand mij vertellen waarom Dumfries zo lang in het veld stond,Ik kan me niet voorstellen dat hij beter is,dan van aanholt,of Ake.
Cillesen had die bal ook moeten houden.
Maar ja al met al ben ik trots op Oranje.

9 juni 2019 om 22:47

Van Aanholt is een linksback. Ake is een centrale verdediger die ook linksback kan.
Dumfries is een rechtsback.

Je ziet waar het mis gaat he?

9 juni 2019 om 22:52

Ik had die gok genomen,had denk ik niet veel slechter uitgepakt.

9 juni 2019 om 23:31

@Sammerens: Hateboer of Veltman. Kan me niet voorstellen dat die het slechter zouden hebben gedaan.

Niet meer dan terecht. Nederland speelde veel te voorzichtig/bang. Pas na een achterstand gingen ze wat meer voetballen, maar dat is veel te laat. Voorin komen we echt stootkracht tekort, zeker als Memphis het niet heeft. Babel hoef ik echt niet meer in een Oranje shirt te zien. Die brengt echt helemaal niets en zit ook geen toekomst in. Dumfries moet echt wat rustiger worden, dan zit er wel wat in, maar zo is het een ongeleid projectiel. Verder zat het hele team niet lekker in de wedstrijd. Veel onnodig balverlies, laag baltempo en teveel balletjes terug.

Maar Portugal stelt buiten Ronaldo toch weinig voor had Sint Valentijn gezegd?

Ben ik de enige die de schuld legt bij cillessen en Koeman?, met zijn dramatische wissel om bergwijn te wisselen, en het om daarna weer recht te zetten met kutje de Jong.. Depay was weer eens zo slecht als de eerste wedstrijd, maar ga dan die wisselen Koeman!.. prutsert

9 juni 2019 om 23:12

Zowat de helft van de reacties: "de nederlaag is de schuld van Cillessen (en ook van Depay en Dumfries en Koeman)"

FcGrunn10:"Ben ik de enige die de schuld legt bij cillessen en Koeman?"

Waarom mag de topscoorder van de eredivisie niet een hele helft meedoen?

9 juni 2019 om 23:00

Tadic is geen Nederlander he

Het was jammer, het was niet makkelijk. Portugal speelt erg sluw spel en je komt er moeilijk doorheen. Je zag duidelijk dat Oranje daar moeite mee had. Maar goed, stappen zijn gemaakt, helaas dat je hier niet wint.

Moet wel zeggen, er zijn toch nog wat zwakheden helaas. Vooral Dumfries, man man man, dat is echt een domme speler, sorry hoor. Geen enkel intelligentie in zijn spel. Tegen makkelijke teams is het oke maar tegen de toplanden of wanneer je weinig ruimte krijgt is het niks. Dan zie ik liever een Hateboer dan maar of een Tete ondanks dat hij niet veel speelt.

de Ligt had beter kunnen blokken ipv weer de bal door de benen te krijgen

Wat zijn we toch een verwend volkje. We staan boven ieders verwachting, na een van de meest dramatische periodes, in een finale en verliezen deze. Heel zuur, maar laten we even niet vergeten hoe we er in 2016 en 2018 rond deze tijd bij zaten. Juist ja, toen werden we als oefenmateriaal gebruikt voor teams als Oostenrijk en Ierland die zich wel hadden gekwalificeerd voor de eindrondes. Kop omhoog en hopen dat de nieuwe lichtingen snel goed genoeg zijn om de basis van dit team aan te vullen.

Weer een finale verloren, jank zucht steun. Zal ook maar een meezitten in een finale.

Babel is klaar. En anders absoluut geen basis meer. Neem dan een extra talent als Malen of Danjuma mee.

Dumfries heeft het moeilijk met voetballend tegenstanders. Maar ja, wat zijn de alternatieven?

Niet te veel teleurgesteld zijn jongens. Dit is geen EK en zeker geen WK. Deze eindronde wordt wat gehyped nu maar tijdens de voorronde zijn de spelers met de CL in hun hoofd. Duitsland kan de volgende editie zelfs niet meedoen... door jullie. Jullie hebben een mooi team, alleen hopen dat de toppers geen blessure hebben tijdens het EK of WK. Succes met de kwalificatie voor het EK en hopelijk nog eens een Belgie-Nederland op een groot tornooi.

En terecht, dit Nederland gaat helaas geen prijs pakken. De voorhoede is gewoon erg ondermaats. Meeste dreiging komt van kopballen van nota bene v Dijk. Verdedigend staat het bij tijd en wijlen goed kenmerkend met foutjes van De Ligt (die hij ditmaal niet heeft weten te verbeteren) middeveld ook ondermaats frenkie de jong rendeert leuk in een draaiende ploeg maar is geen killer met een dodelijke assist of afstandsschot. Nee ik zie dit Nederand dan in de toekomst ook geen prijs pakken.

9 juni 2019 om 22:57

Probleem bij De Jong is dat hij goed wordt vastgezet, hierdoor zullen andere spelers meer ruimte moeten krijgen om te voetballen maar De Roon is daar niet de speler voor waardoor je meteen 2 middenvelders mist en dus het spelletje ontregeld.wordt

die jeroen grueter is 1 grote grap met de ligt van dijk beste cv van de wereld lol, nee dat is chiellini en skriniar.

Ik kan er niet meer tegen weer 2e ik ga een andere sport volgen

9 juni 2019 om 22:55

Misschien doen de vrouwen het beter

Onze voorhoede is van een dramatisch niveau. Ook dumpfries komt echt tekort. Deze ploeg gaat met deze spelers nooit een prijs pakken

9 juni 2019 om 22:54

Is het reeel om nu al meteen aan prijzen te denken. Tuurlijk als je meedoet aan een EK oF WK wil je winnen, maar we zullen maar een outsider kunnen zijn die het grote ploegen lastig kunnen maken, maar de echte grote toppers hebben we niet of in ieder geval niet genoeg. Vooral voorin missen we toch niveau. Achterin is het wel oke al was Dumfries vandaag niet erg sterk

Onze voorhoede is van een dramatisch niveau. Ook dumpfries komt echt tekort. Deze ploeg gaat met deze spelers nooit een prijs pakken

Depay is het grootste probleem in het team. Totaal ongeschikt. Ook een sfeerverpester. Hetzelfde bij zijn club en daarvoor bij United. Onbegrijpelijk dat de totaal overschatte bondscoach Depay blijft opstellen.

Heb de wedstrijd niet gezien, maar wat was de voornaamste reden van het zwakke spel van De Jong?
Omdat Carvalho op hem stond?

9 juni 2019 om 23:47

Klopt inderdaad, de Jong heeft nog niet het niveau om zichzelf in de wedstrijd te spelen wanneer een tegenstander specifiek in het veld staat om hem te ontregelen. Portugal heerste op het middenveld, het enige gevaar van Nederland kwam vanaf de vleugels.

Alweer, hoe kan dit toch zo zijn. Altijd verliezen van Portugal. Dit is zo belachelijk, alleen in oefenwedstrijden winnen we. En onze aanval, zo drama. Hoge ballen terwijl niemand kan koppen en dan Luuk de Jong zo laat inbrengen en Bergwijn eruit halen, ronduit belachelijk. Waarom De Roon laten spelen in plaats van Beek of Propper?

Aanvallend is het toch nog wel schrikken en te veel afhankelijk van de vorm van Depay. Misschien iets anders proberen met een aanspeelpunt als Weghorst en Depay eromheen zwervend. Hopen dat er voorin nog wel wat gaat gebeuren en dat bepaalde spelers zich goed gaan ontwikkelen om voorin echt iets te kunnen betekenen. Bergwijn is hard opweg en speelde tegen Engeland sterk, maar ik verwacht meer dreiging van een voorhoede speler. Daarnaast heb je Kluivert, Malen, Gakpo, Dilrosun en Groeneveld die echt wel potentie hebben maar nu nog wel tekort komen

Een spits van de buitencategorie zou dit team een stuk verder op weg helpen!

Wat doen we allemaal dramatisch , het is geen EK of WK finale wat er is verloren hoor. Je krijgt er niets extras voor , je bent niet automatisch gekwalificeerd voor EK of WK of CL , je krijgt geen extra plek in Europa . De mannen kunnen nu lekker gaan genieten van hun verdiende vakantie .

Heel heel jammer, maar ben trots op Oranje. Thuis in Porto, met een dag meer rust en een beter elftal. Dit was echt een horde te veel. Ik heb een hekel aan die Portugezen maar vandaag hebben ze terecht gewonnen.

Ik las continue de reacties bij de live talk. De ene na de andere vervelende opmerking. Serieus, waar waren we ander half jaar geleden? Weten jullie dat niet meer? Als je ons vergelijkt met landen als Duitsland, Frankrijk of Engeland dan zijn wij toch minder? En, die hebben we achter ons gelaten. Vaak met goed voetbal.

We zijn er nog lang niet. Ik mis absoluut nog een goede nummer negen en een middenvelder met een actie. Vinden we die dan zullen we misschien ook van Portugal in hun huis winnen.

Echt, laten we eens blij zijn met het laatste ander half jaar. Ik stond zelfs voor de tv Luuk de Jong aan te moedigen...Dus hopelijk kunnen we volgend jaar mooie stappen maken. Deze pil is vreselijk door te slikken, maar laten we wel realistisch blijven. Oranje verdient veel lof!

10 juni 2019 om 13:29

Als ze in de finale staan dan moeten ze hem ook winnen dan zie je dat ze niet de juiste mentaliteit hebben

10 juni 2019 om 13:37

Hallo, we speelde wel tegen een ploeg die thuis speelde, één dag meer rust hadden en op dit moment meer kwaliteit hebben dan Oranje. Het is zeer vervelend om weer tegen Portugal te verliezen, maar de verloren wedstrijden van de laatste twintig jaar waren veel pijnlijker dan deze.

Toch wel bizar hoeveel kwaliteit we missen voorin, creativiteit is ver te zoeken, het is vooral heel degelijk wat we laten zien. Maar als de spelers waar je wat meer van verwacht (memphis) dan echt totaal geen knikker raken en er een beetje verloren bij loopt dan wordt het heel lastig tegen een sluwe en goed team zoals Portugal.

Vond het overigens een zeer matige Finale met weinig hoogstandjes en creativiteit, vond Bernardo Silva de beste man aan Portugal kant.

Maar er wordt ook gedaan alsof dit een belangrijke internationale prijs is, maar het is gewoon niet meer en niets minder dan een veredelde prijs voor het winnen van oefenwedstrijden. Die naast dat het geld oplevert geen enkele status of meerwaarde met zich meebrengrt (of is Porugal nu geplaatst voor het Ek??)

9 juni 2019 om 22:55

Zoals ik eerder al schreef , het stelt niets voor dat je deze prijs wint .

9 juni 2019 om 22:56

We missen een goede nummer negen. Bergwijn moet volgend jaar stappen gaan maken. Babel is einde oefening. Ook op het middenveld mis ik minimaal één echte creatieve speler. Ik hoop dat Bergwijn, Justin Kluivert, Gakpo, Ihattaran en hopelijk ook Lammers echt uit de schaduw gaan komen. Ik hoop op het beste.

Was vanavond echt bij verre niet goed genoeg. Maarrrr: mannen bedankt en succes met de kwali-campagne! Nu lekker vakantietje pakken

Jammer maar helaas, verdiende nederlaag want het spel leek weer nergens op.

De kansen kwamen pas nadat van de beek en Promes erin stonden... weer... Die moeten gewoon altijd basis staan vind ik maar goed. Blijkbaar is een werker als de Roon super belangrijk volgens mensen en is het aantoonbaar betere spel met deze 2 erin niet genoeg... Leuk hoor als hij een bal afpakt af en toe (wat ik ook niet bijzonder vaak zie trouwens) maar als hij hem daarna weer meteen inlevert of terug speelt dan heb je er weinig aan... Babel weer erg slecht ook samen met Dumfries. Maar goed, natuurlijk kunnen we zeuren op Dumfries maar de harde realiteit is wel dat er niks beters loopt op rechtsback. Blind en van Dijk de beste spelers aan de kant van Nederland. Van Dijk wederom erg sterk verdedigend, Blind blijft een prima speler die als 1 van de weinigen de ruimte ziet tussen de linies en bijna iedere bal perfect speelt.

Nou, laten we hopen dat Malen en Kluivert zicht razendsnel doorontwikkelen met Stengs (en Boadu voor mijn part) en dat we niet moeten wachten totdat Brobbey en consorten klaar zijn. Op het middenveld is ook wat extra smaak wel fijn als dat er komt, een extra optie met creativiteit is welkom.

En tja, op de backpositie moeten we helaas wachten op de generatie Dest gok ik.

Het toernooi zelf is wel een succes, want ik vind het oprecht jammer dat we em niet hebben gewonnen. Verder een compleet verdiende overwinning. Gewoon niet goed genoeg vandaag.

9 juni 2019 om 23:35

Nou jammer,niet echt! 94,98,2000 is echt jammer met mooi voetbal en wilskracht.Daarentegen vind ik het jammer dat wij dit in hd lcd en allerlei foefjes kunnen meemaken.

9 juni 2019 om 23:35

Liever andersom

Heel erg jammer. Zat er vandaag gewoon niet in maar, we mogen nog steeds heel trots zijn op dit elftal. Als je mij had verteld bij de loting van de nations league we de finale zouden hallen dan had iedereen je uitgelachen. Jammer boys op naar het EK

Als je in blessuretijd bij een ingooi nog steeds terug gooit naar de keeper dan wil je ook niet winnen. En dan ook nog eens zo ingooit dat de keeper hem meteen verspeelt dan ben je wel heel dom bezig. Traag spel amper aanvallende stootkracht. Misschien toch vermoeidheid. Maar ook die handsbal die gewoon aan de kant geschoven wordt.....kleine dingetjes die Portugal mee kreeg. Extra dag rust....Kreeg daar toch een vreemd gevoel bij.

9 juni 2019 om 23:01

Bij dat moment zette Portugal gewoon goed druk, terwijl een ploeg op dat moment vaak terug zakt. Gewoon goed gedaan door Portugal.

Nederland heeft in korte tijd van een redelijk uitzichtloze situatie met matige spelers in een hele korte tijd een heel behoorlijk elftal alleen de euforie is dan ook weer te groot wat misschien ook wel logisch is. Van Engeland winnen is leuk maar Portugal is toch van een andere orde, waar je tegen Engeland zag dat de Nederlandse spelers veel vaardiger zijn de houterige Engelse spelers is het tegen Portugal precies andersom, tactisch is het allemaal wel gelijkwaardig maar technisch vind ik de Portugese spelers veel vaardiger, als je zo'n Carvalho met de Roon vergelijkt daar zit een wereld van verschil in, ik vind het sowieso vreemd dat Carvalho niet bij een PSG of een Real speelt, geweldige voetballer is dat. Dumfries kun je niet eens vergelijken met 1 van de andere spelers op het veld, verdedigend best aardig maar aan de bal echt de allerzwaksten, en onze keeper is gewoon een net niet keeper, vaak een voldoende maar uitzonderlijke reddingen zie je te weinig bij hem. Al met al gewoon een terechte overwinning van een iets slimmere ploeg met een over mijn lijk mentaliteit.

Jammer dat we de finale verliezen (opnieuw een finale helaas). Portugal was vandaag gewoon beter. Daarom kan ik deze nederlaag ook makkelijker accepteren dan eerdere wedstrijden tegen Portugal.

Wel vind ik dat er wat mutaties nodig zijn in het team:
Babel heeft met het weer opbouwen van Oranje zeker geholpen, maar zijn tijd is echt voorbij. Laatste wedstrijden draagt hij weinig tot niets bij. Niet meer oproepen.
De Roon nog altijd een nuttige kracht, maar gebruik hem tegen mindere tegenstanders, wel graag bij de selectie houden als back-up voor het middenveld.
Zelfde geldt voor Dumfries. Inzetten als back up wanneer nodig en geef Hateboer de kans of desnoods Tete (al ben ik geen fan van hem).
Ondanks dat Blind prima speelt wil ik toch meer snelheid zien op links. Laat Ake daar eens staan. Ik hoop dat Willems ook weer zijn niveau weet op te schroeven. We hebben gewoon een echte back nodig.
Verder mag Memphis zijn onaantastbaarheid in Oranje nu wel kwijt raken. Begrijp me niet verkeerd. Hoort zeker in Oranje thuis, maar durf hem eens te wisselen of op de bank te zetten.

Portugal nogal wat beter met Benardo als uitblinker..
Veel te weinig gecreeerd, 1e kans na een uur pas
Goeie zelfkritiek Frenky

Jammer, maar wel een terechte uitslag denk ik. Portugal had net wat meer stootkracht voorin. Bij ons hadden alle aanvallers hun dag niet of zijn gewoon niet in vorm. Toch vind ik dat deze wedstrijd wel weer bewijst dat we ons kunnen meten met de andere Europese toplanden.

Terecht overwinning van de Portugezen in elk opzicht, zoals ook in 2004 en 2006 het geval was. Ik weet dat het geen excuus mag zijn maar je zag duidelijk dat Nederland 120 minuten in de been had en ook een dag minder rust dan Portugal. Veel foute passes vrij laag tempo en kansen die slecht werden uitgespeeld. Cillessen had hem moeten pakken maar het hele team was ondermaats. Babel ongelukkig Memphis weer eens onzichtbaar en Dumfries was helemaal tenenkrommend. Beste waren wederom De Ligt en Van Dijk. Dat is denk ik ook de reden dat het maar 1-0 was. Met name in het laatste gedeelte van de wedstrijd werd Nederland overlopen doordat ze er helemaal doorheen zaten.

Portugal was gewoon veel en veel beter en nee ik overdrijf niet, elke counter was gevaarlijk ze hadden nog een penalty kunnen krijgen na de tackle van blind.

Ik vond Nederland echt zwak vandaag en frenkie werd ook vaak overlopen

Hahaha doen nu net of we een WK finale hebben verloren , dat vond ik toen erg .

Man man vorig jaar verloren we nog thuis kansloos van Engeland .
Twee jaar geleden dachten we allemaal nog dat het pas in 2024 beter zou worden.
Nu staan we hier alweer met een jonge ploeg.
We moeten nog een spits hebben (misschien zirkzee of redan of brobbey) en wat meer keuze op backposities.
Maar kom op he we mogen niet klagen

Ik weet niet of ik naar een andere wedstrijd heb zitten kijken maar volgens mij was Portugal de laatste 20 minuten beter voor de rest heb je ze toch ook niet gezien.

 


Tjonge tjonge,Als ik al zeg dat Ronaldo de beste speler is op het veld en tegelijkertijd de slechtste wedstrijd ooit heb zien spelen. Als dit het niveau is van aankomende ek/wk....Tegerlijktijd hard gelach.Men loopt nu al weg met dit Nederlandse elftal en droomt al van een winst van een ek🤔Virgil van dijk als beste verdediger ooit beschouwen!wij hebben F.de Boer Jaap stam etc geha
Virgil van Dijk,zo vermoeiend 1 top seizoen gespeeld en nu al benoemd tot beste verdediger🤔Ramos,Chiellini,Maldini,Nesta,Cannavaro,Puyol,M.Sammer,P.Lahm Thuram etc.Allemaal uit het netvlies verdwenen!

Zelfs liever Vilhena dan de Roon.

Vilhena de Jong Wijnaldum. Daarna eventueel Propper voor Vilhena.

Al die negatieven reacties, het was niet goed en Portugal was gewoon beter. Dit is voetbal dat kan gebeuren, je leest van alles "Nederland is gewoon nog steeds zwak" blabla. Ze zijn van niet eens de WK halen naar de finale van de nations league, nu doorgroeien en knallen naar dat EK.

Je kan ook niks zeggen over Koeman, de jong eerder brengen had niks meer uitgemaakt, dumfries was de enige die het niveau van NL niet haalt. Ik zie Tete dit beter doen, maar ook Ake kan dit beter. So be it. Koeman is de bondscoach niet wij.

Wat een teleurstellende pot was dit. De koppen staan niet dezelfde kant op. Het mooiste voorbeeld hiervan vind ik toen Frenkie op het middenveld een aantal keer de bal vroeg aan de Roon om vervolgens open te draaien naar de aanvallers en de Roon vervolgens de bal niet durfde passen. Dit Oranje mist echt de 'ballen' om iets te proberen.

Daarnaast hoop ik dat er een goede linksback opstaat zodat we met een middenveld van Blind, vd Beek en Frenkie kunnen spelen. Wijnaldum is een goede voetballer maar hij mist de diepgang en drive om voor dreiging te zorgen.

Ook moet er iets gebeuren aan Depay wat vroeger een speler was met een behoorlijke techniek is nu veranderd in een lompere speler waar het maar niet bij lukt. Wat geeft hij bizar veel slechte passes(te hard) en lijken zijn dribbels heel slordig. Het is jammer dat Depay een 'vedette' status heeft op het moment want dat verdiend hij niet.

De Roon prima voetballer, maar kan geen creativiteit leveren. Was aan de bal saai. Dumpfries, had een paar keer de achterlijn gehaald. Met Virgil en Matthijs kun je best een hoekschop forceren. Depay, je mag ook gewoon aannemen.

9 juni 2019 om 23:25

Volgens de commentator had v.Roon een bijna doelpoging!Ja bijna als het doel ongeveer diezelfde hoogte heeft als het rugby doel,inderdaad bijna net niet gelukt helaas 👍

Gaat iedereen hier nu serieus andere opstellingen en wissels voorstellen? Dit terwijl iedereen met enige voetbalkennis ziet dat dit Nederlands elftal al maanden prima maar zeker (nog) geen topelftal is? Als er voor sommige basis sleutelspelers (de Ligt, Blind Wijnaldum, Frenkie) op het einde van een slopend seizoen pijntjes en pap door ook nog een verlening tegen Engeland in de benen zit dan wordt het een lastig verhaal. De middelmatige spelers (vooral Dumfries de Roon en de volledige aanval) vallen daardoor nog meer door de mand en kunnen zich moeilijker optrekken aan het gewenste niveau van de dragende spelers. Daarbij blijft het voor elke NLse voetballiefhebber pijn doen om een finale voor wat dan ook na zo’n teleurstellende wedstrijd te verliezen!

Wat een flut toernooi trouwens die nations league. Je kan niet eens een EK kwalificatie ticket verdienen met dit toernooi. De Oranje spelers waren niet tot op het bot gemotiveerd om de prijs te winnen en deden gauw de medailles af. Het leek meer een veredeld oefenpotje. Afschaffen dit fluttoernooi. De spelers meer rust en vakantie geven is belangrijker voor hun clubs.

9 juni 2019 om 23:51

Als Nederland gewonnen had, had je niet zo'n onzin gezegd. Verliezers zoeken altijd na iets

Die Bernardo Silva is verschrikkelijk goed. Naar mijn mening ook een kandidaat voor de Gouden Bal. Hij kwam dit seizoen voor zowel Portugal als Manchester City in totaal 61 wedstrijden in actie. In 61 wedstrijden was hij betrokken bij 35 doelpunten. 17 goals en 18 assists. Verder heeft hij ook heel veel gewonnen.

- FA Community Shield
- League Cup
- FA Cup
- Premier League
- UEFA Nations League.

Één van de betere spelers van het moment en afgelopen seizoen naar mijn mening

Om een beetje het niveau aan te geven, Dumfries die al die meters heeft gelopen en zowel tijd en ruimte heeft ! Vervolgens simpel inlevert bij een portogees: kijk eens mischien weet jij wat jij er mee kan doen🤔🤔

Een paar wedstrijden terug zei iedereen over Dumfries wat een beest is dat , nu kan hij er helemaal niets van. Depay vinden we ook niets , maar zo is Memphis . Twee wedstrijden uitmuntend en 3 wedstrijden zie je hem niet . Als hij echt zo werelds zou zijn speelde hij bij Barca of een andere topper. Maar als hij het op zijn heupen heeft dan is hij heel goed.

Het was inderdaad een klote wedstrijd, maar alle negatieve berichten die ik hier lees zijn wel zwaar overdreven als je het mij vraagt.
We zijn op de goede weg met een goede selectie en een goede coach.

Zolang je een oefentoernooi als oefenwedstrijd blijft beschouwen, zelfs als je het eerste land ooit kan zijn dat het wint dan krijg je dit soort dingen. De Roon is. Gewoon een schande,voor hem kun je iedere speler opstellen van Feyenoord, az, Vitesse en Heerenveen. Allemaal leuke voetballer maar totale B garnituur

Zo en weer met beide benen op de grond.
Pijnpunten zijn goed bloot gelegd door Engeland en Portugal.
Als Noord-Ierland morgen wint van Wit-Rusland en wij verliezen in en tegen Duitsland in september, dan wordt het nog een hele uitdaging om erbij te zijn volgend jaar.........

Dumfries had een slechte wedstrijd maar om meteen te roepen dat hij niet goed genoeg is is onzin. Toen hij tegen frankrijk mbappe volledig uit de wedstrijd speelde was hij opeens DE rechtsback die we zoeken. Het is echt de waan van de dag

Portugal op alle fronten beter dus de terechte winnaar.
Nog een reden waarom cillessen achter ter Stegen staat. Is gewoon een matige keeper.

Daar gaan we weer. Allemaal excuus verzinnen waarom Nederland heeft verloren. Nederland was gewoon niet goed genoeg. Klaar!!

Zo dan, 2 grote titels voor PT in 4 seizoenen, topcoach ook die Fernando Santos.
PT weer grote kanshebber op het EK, om de titel te prolongeren, want versla ze maar eens.
Hoewel, eerst nog kwalificeren natuurlijk, geldt ook voor Nl.
Hoog (ex-)Benfica-gehalte in de selectie: Dias - Pizzi - Félix - Rafa Silva - Nelson Semedo - Bernardo Silva - Guedes, Benfica blijft maar kwaliteit afleveren aan de absolute top, wel tegen topprijzen doorgaans; behalve met Jovic hebben ze zich verkeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren