Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi legt Ajax over de knie en evenaart record van Raúl

Laatste update:

Ajax heeft in de Champions League opnieuw verloren van Barcelona. De Amsterdammers kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op de krachtmeting, want zeker voor rust speelde het team van trainer Frank de Boer een uitstekend duel. In een huiskamer ergens in Madrid zal met afgrijzen naar de wedstrijd gekeken zijn, want de twee doelpunten van Barcelona werden gemaakt door Lionel Messi: 0-2. De dribbelaar van Barcelona passeerde daarmee Cristiano Ronaldo (70 goals) en evenaarde Raúl (71) op de ranglijst aller tijden van de Champions League.

/

De Amsterdammers speelden zeker in de eerste dertig minuten een uitstekende wedstrijd. Neymar zorgde met een afgekeurd doelpunt weliswaar voor het eerste gevaar, maar daarna nam Ajax de regie in handen. Lucas Andersen (rakelings naast) en Lasse Schöne (te weinig kracht) openden de beschietingen; Davy Klaassen maakte het écht gevaarlijk. Op het moment dat Barcelona met de rug tegen de muur werd gezet combineerde Klaassen door het centrum van de Barcelona-defensie. Zijn volley met links werd door keeper Marc-André ter Stegen ternauwernood weggewerkt.

Daarnaast had Ajax tot twee keer toe een strafschop kunnen hebben. Andersen miste slimmigheid toen hij werd vastgehouden en Jordi Alba keerde een inzet met zijn arm, maar de linksback kreeg genade van scheidsrechter Pedro Proença. De Portugees floot zeker niet zijn beste wedstrijd en de leidsman gaf Joël Veltman niet veel later een gele kaart, toen Neymar na een rappe counter van Barcelona wel erg makkelijk ging liggen. Die vrije trap leverde indirect de 0-1 op. Cillessen keerde de vrije trap van Messi nog, maar de sluitpost kwam vervolgens onnodig uit en tastte mis in een duel met Marc Bartra. Messi stond op de juiste plek om binnen te koppen.

/

Na rust probeerde Ajax weer naar voren te voetballen. Na een klein uur resulteerde het in een werkelijk fantastische aanval door het hart van de Barcelona-defensie, maar tot een goed schot kwamen de Amsterdammers niet. Degene die de doelpunten zou moeten maken, Kolbeinn Sigthórsson, was sowieso compleet onzichtbaar. Ex-Ajacied Luis Suárez was dat ook, maar na een handig passje van Messi had de Uruguayaan wel voor 0-2 moeten zorgen. Cillessen hield Suárez echter van scoren af. Ondertussen had De Boer genoeg gezien en bracht hij Arek Milik binnen de lijnen voor Sigthórsson. De Pool was na een paar minuten al gevaarlijker in Sigthórsson in het uur daarvoor: de aanvaller kopte in vrije positie op de paal.

Een slotoffensief zou er niet komen en dat had alles te maken met een rode kaart voor Veltman. De mandekker onderbrak een veelbelovende aanval van Barcelona door Messi naar het gras te helpen. Dat leverde hem een terechte gele kaart op; omdat het zijn tweede was moest hij douchen. Het was koren op de molen van Messi, die tegen de tien van Ajax combineerde met Pedro en de bal over de lijn gleed voor nummer 71 aller tijden. Door de nederlaag maakt Ajax geen kans meer op overwintering in de Champions League; het zal met APOEL Nicosia gaat uitmaken welke ploeg door mag in de Europa League.

Ajax had minimaal een punt verdiend

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax begon zo goed en een doelpunt had er echt ingezeten en was ook verdiend geweest. Dat Ajax hier nu verliest vind ik best wrang. De hele situatie met El Ghazi/doorspelen van Barca/offside staan van Barca (ook al nam hij niet deel aan het spel) en dan het doelpunt is gewoon verkeerd.

Mijn broertje had deze wedstrijd en die van Bayern goed voorspeld. Enkel mag hij niet gokken van mijn ouders.

5 november 2014 om 22:35

Haha..je laatste zin!

Maar wat zijn we afgeslacht he? Ik denk dat de eerste 35minuten vrijwel geen club in Europa buiten de 3 legends (madrid en Bayern, misschien Psg) kan als hoe Ajax dat deed. Dat zij zelf én de scheids Ajax dan weer de das om moeten doen is ergerlijk.

Zo'n handsbal als in de eerste helft wordt nu ineens niet gezien. Als Ajax uit bij Apoel speelt dan is bal geen hands en wordt dat wél gezien door zo'n zielig mannetje op de achterlijn.

Het is echt om gefrustreerd van te worden..ieder jaar zwaarste poule, ieder jaar krijgen ze de kansen door eigen spel & strijd. Ieder jaar op een lullige manier er uit. Nee, dat is niet kwaliteit. Dat is domme pech.

5 november 2014 om 22:41

Ajax heeft inderdaad vaak pech, zowel met de loting als met het verloop van de wedstrijden. Doelpunten in de laatste minuten tegen, onterechte penaltys tegen en ga zo maar door.

5 november 2014 om 22:42

Precies! Ajax zou Chelsea en City compleet wegspelen als ze zo spelen als in de eerste 35 minuten. Ze deden het absoluut erg goed hoor, maar overdrijven is ook een vak.
Ajax heeft mij toch (alweer) positief verrast. Er had toch wel meer in kunnen zitten.

5 november 2014 om 22:43

Geluk dwing je af, daar moet je ook wel weer eerlijk in zijn. Maar als supporter is dit zo zuur. Vooral omdat ik wekenlang hier tegen al die koopclubsfanboys aan het opboksen ben..

5 november 2014 om 22:43

Nederlanders zijn te braaf. Als die handsbal andersom was, stormt er een leger van 11 spanjaarden op de scheids af. Als Ajax een stuk feller is op dat gebied, krijgen ze meer beslissingen mee.

5 november 2014 om 22:44

@jansen: Een minder Ajax speelde (misschien ook een minder) City aardig weg 2 jaar geleden vriend. Daarbij zeg ik dat ik dit City en Chelsea niet zie doen. Die hebben altijd hele andere tactieken tegen clubs als Barca en die zouden dit absoluut niet durven en ik denk ook niet kunnen.

5 november 2014 om 22:45

"ik denk dat de eerste 35minuten vrijwel geen club in Europa buiten de 3 legends (madrid en Bayern, misschien Psg) kan als hoe Ajax dat deed"

Respect voor de prestatie van Ajax, het eerste halfuur was geweldig voor een ploeg met het budget van Ajax, maar je moet nu niet te hoog van de toren blazen.

5 november 2014 om 22:47

Belgunner...wie dan? Ik zie nooit iemand zo tegen Barca spelen hoor.

5 november 2014 om 22:48

sorry, maar dit vind ik zo een grote onzin wat je momenteel zegt. Dus mogelijk is "elke" loting pech voor Ajax? Als je in de Champions league speelt, dan zitten er eenmaal top clubs uit heel Europa in het toernooi. Ze zijn niets voor niets eerste of tweede in hun eigen competitie geëindigd. De Nederlandse competitie stelt niets meer voor. Dit al jaren. Dus haal de fantasie maar uit je hoofd over de "poule des doods", mocht Ajax weer kampioen worden van 2014/2015, kan ik je garanderen dat het "weer" in de poule des doods komt...

5 november 2014 om 22:56

Kevin..
Barcelona, Psg, Ajax, Apoel
Barcelona, Milan, Ajax, Celtic
Dortmund, Real Madrid, Ajax, Manchester City (zwaarste poule ooit, bewezen)
Madrid, Lyon, Ajax, Zagreb (grootste naai-poule ooit)

Ga mij niet vertellen dat Ajax niet ontzettend veel pech met lotingen had de laatste 4 edities.

Geef mij maar eens de poule Porto, Donetsk, Borisov, Bilbao..

5 november 2014 om 22:57

Alleen poule E is sterker. Poule C,G of H zou een poule zijn waar Ajax wel in had willen zitten.

5 november 2014 om 22:59

Als je een beetje geluk had met de loting, dan had je een sterke tegenstander een arsenal een maribor geloot. Dus idd pech, dat je al 4 jaar naar spanje vliegt Italie. Barcelona had het eerste half uur verdomd lastig en dat eerste doelpunt moet de scheidsrechter gewoon af fluiten. In eerste instantie (weet ff niet wie dacht Suarez) wil die Barca speler naar de bal, op dat moment had de scheids al moeten fluiten. Dat hij zich later bedenkt, doet er dan al niet meer toe. De Ajax spelers kunnen dit al zien als buitenspel en is gewoon een regel, van hinderlijk buitenspel staan. Zijn we weer een penalty vergeten en etc.... En dat is al met al weer gewoon pech!!!

5 november 2014 om 23:04

dit is natuurlijk onzin...je kunt uit pot1 en 2 veel makkelijker tegenstanders treffen.

bijvoorbeeld een arsenal...die ploeg kan heel goed zijn, maar ook heel ver weg zakken. Dan heb je veel meer kans dan tegen barca of real.

natuurlijk krijgen ze nooit een makkelijke poule, maar zoals de laatste paar jaar is wel extreem.
vorig jaar bijvoorbeeld met 3 andere landskampioenen

5 november 2014 om 23:05

De hele loting gaat nergens over. - - #Champions leaugue met de nummers 1 t/m4 uit de grote koopcompetities. De daadwerkelijke kampioenen zouden sowieso al in pot 1 moeten. Maarja, bij de uefa draait alles om de centen. Fuck het moderne voetbal.

5 november 2014 om 23:12

Ik weet niet hoe je het in het geval van Ajax geluk kan afdwingen. Het gezegde gaat dan wel zo, maar in het geval van Ajax is het gewoon ronduit kut. Het is nu elk jaar het zelfde geval. Dit jaar is Ajax genaaid, vorig jaar ook, het jaar van de"7-1" en ga zo maar door.

Het zou fijn zijn voor het Nederlandse voetbal als het nu eens een keer mee zit in Europa, want op deze manier zullen we niet zo gauw meer aan klimmen op de landen ranglijst.

On: Ajax heeft echt een goede pot gespeeld en verdiende het hier niet om te verliezen. Ze verdienden minimaal een punt, naar mijn mening verdienden ze de 3 punten zelfs meer dan Barca dat deed.

5 november 2014 om 23:26

Idd dat viel me ook op! Er werd helemaal niet geprotesteert terwijl het een overduidelijke penalty was. Dat missen onze ploegen idd in Europese wedstrijden

5 november 2014 om 23:28

Helemaal eens, probeerde mn eigen uitlatingen te nuanceren maar de wijze waarop Ajax er steeds uitvliegt is ongelooflijk.

5 november 2014 om 23:31

@reserve bankje
Je moet de bal raken, de keeper zijn zicht belemmeren of een tegenstander fysiek hinderen om strafbaar buitenspel te staan. Er naar toe willen vanuit buiten spel positie maar die actie voortijdig af breken is Geen strafbaar buitenspel.

5 november 2014 om 23:38

je hoeft de bal niet te raken, de intentie is al genoeg. En er naar toe willen kan hinderlijk en onduidelijk zijn. Als de Ajax spelers daar tegen geprotesteerd hadden, had de scheids het misschien ook nog afgekeurd ook. Kijk de regels maar even naar. Als een speler de intentie heeft, kan de scheids al fluiten.

6 november 2014 om 01:24

Als Ajax verliest heeft het pech, als ze winnen zijn de steengoed. dat verhaaltje kennen we nou wel.

Overigens vind ik het oprecht jammer dat Ajax verloren heeft. Maar ik vind het altijd zeer vermakelijk om al die Ajacieden te zien die dit verlies proberen recht te lullen, met de gebruikelijke excuses en verwijten. Ze hebben ook altijd pech in Amsterdam. Doet me aan B100 denken van Bassie en Adriaan.

Accepteer nou toch eens dat je je zelf al bijna 20 jaar niet meer kan meten met de top in europa. Individuele wedstrijden maken daar geen verandering in, het gaat om het eind resultaat.

Als dit als dat scenario's hebben we niks aan.

6 november 2014 om 01:41

Dat verhaaltje andersom wordt ronduit vermoeiend.

Ajax komt 4x achter elkaar in de moeilijkste poule, wordt 4x op corrupte wijze uitgeschakeld (vooral Ajax-Real/Zagreb-Lyon) en 4x tonen ze één of meerdere wedstrijden de absolute top aan te kunnen pakken. Dus het is meer pech dan kwaliteit dat ze de afgelopen jaren nooit konden overwinteren.

6 november 2014 om 01:50

Oke, ik moet je gelijk geven. Niet volledig afgeslacht zoals ik vanmiddag beweerde dat zou gaan gebeuren. Wel verloren, waar jij Ajax nog 50% kans gaf. Je gebrek aan realisme speelt je parten. Niets dan lof hoe graag je het wil. Maar sorry, je zegt dat de eerste 35 minuten erg sterk waren. Ze waren sterk, maar ook Barcelona had er in deze periode een aantal in kunnen prikken. Op een gegeven moment, rond minuut 35 zei ik, die krijgen binnen 5 minuten een goal tegen. Je zag het gewoon aankomen. Barcelona begon aan te zetten. En dan is Ajax nergens. Ze hebben gewoon niet de topspelers die zij wel hebben. Dat Veltman dan moet vertrekken is heel vervelend, maar wel terecht. Uiteindelijk Barcelona verdiend gewonnen zonder goed te hoeven spelen. Ajax komt wat dat betreft gewoon tekort. Over de loting vind ik je wel gelijk hebben. Het verhaaltje dat je van iedereen moet kunnen winnen om verder te komen gaat niet op. Sommige pouls zijn beduidend zwakker dan degene waar Ajax te afgelopen jaren in terecht is gekomen. Hopelijk worden ze nu derde en zien we na de winter 3 ploegen doorgaan in de Europa League. En dan volgend jaar hopen op een poultje waar we met gemak doorheen waaien.

6 november 2014 om 06:02

Hoeveel echte kansen heeft Ajax gehad in die 35 minuten?

6 november 2014 om 06:38

@myvision

Ik vind het helemaal goed al die excuses. Sommige Ajacieden zoals jij hebben last van hoogmoedswaanzin.

Je hebt gelijk dat Ajax geen geluk heeft met de loting. Maar Ajax wilt toch weer mee doen in de subtop van Europa, als dat alleen maar lukt als je makkelijke tegenstanders loot dan heb je daar toch niks te zoeken.

Begrijp me niet verkeerd, ik denk uberhaubt niet dat een Nederlandse club capabel is om dat de realiseren. Waar ik tegen aan stoot is dat sommige mensen denken dat dat wel mogelijk is, waaronder de Ajacieden en Cruijf dus. Dan leeft je naar mijn mening in een droomwereld. Het grappige is dat er seizoen op seizoen wel weer een excuus klaar is waarom ze voor de zoveelste keer uit de groepsfase worden geknikkerd. Of het nou de scheids is, een omkoop schandaal of een slechte loting, er is altijd wel een excuus.

Er zijn maar weinig Ajacieden die realistisch zijn. Het feit is gewoon dat Barcelona maar half gas moet te geven om een club als Ajax te verslaan. Alleen onderschatting van de tegenstander kan hun de das om doen want het kwaliteits verschil is gewoon te groot.

Wat Ajax kan doen om dit Europische ''succes'' te realiseren (meedraaien in de subtop) is investeren in de spelers groep en zorgen dat de goede spelers blijven.

Ajax mag dan wel 100 miljoen op de bank hebben, dat is nogsteeds niet geoeg om dit europese succes waar ze van dromen op de lange termijn te realiseren. Ajax is verreweg de rijkste club in Nederland en zelfs dat voor nederlandse begrippen astronomische bedrag op de bank gaat weinig aan hun positie in europa doen.

Gewoon weg om het feit dat Ajax niet altijd het ''geluk'' zal hebben alle championsleague inkomsten naar binnen te harken, kampioen te worden. Als ze willen meedraaien kunnen ze ook hun beste spelers niet meer direct verkopen en dat betekend fors minder inkomsten in vergelijking tot nu.

Een Nederlandse topclub heeft op de langere termijn dat geld nodig om hun beste spelers zo nu en dan te verkopen, anders krijgen ze gewoonweg de begroting niet rond. Zelfs Ajax moet afentoe verkopen ondanks dat astromomische bedrag op de bank.

6 november 2014 om 07:00

4x op corrupte wijze...

Geval van Dinamo geef ik je gelijk in, maar de andere 3x hadden jullie gewoon pech. Als je in een poule met Dortmund, City en Real/Barca laatste kan ik me even niet herinneren. Dan heb je dikke pech, maar corruptie op die manier denk ik niet.

Corruptie in het voetbal is er wel. Dat speelt al veel langer trouwens in het voetbal, vandaar dat Nederlandse clubs nooit meer een rol van betekenis zullen spelen in de CL

6 november 2014 om 07:07

4x op corrupte wijze uitgeschakeld? Als je zelf gewoon had gewonnen van zagreb ( in een westrijd waarin je veel beter was) was er niets aan de hand

6 november 2014 om 07:34

2 mogelijkheden, met El Ghazi en Klaassen, tegen 1 superkans van Barca, Jordi Alba. Dus je vraag is wel logisch.

6 november 2014 om 07:44

Ja de handbal Is niet gezien. El ghasie had ook zijn tweede geel moeten krijgen na die schwalbe dat is ook niet gezien. Zo streep je de fouten tegen elkaar weg. Als je wilt winnen moet je scoren, en dan deden ze niet. Terechte overwinning barca.

6 november 2014 om 08:11

@ panerai. Jij noemt het grootheidswaanzin. Maar is het niet eerder hoop en vertrouwen. Moeten we ons er nu allemaal bij neer leggen dat het geslagen gat te groot is??

Absoluut niet. Mijn voorspelling: tijden veranderen. Over een aantal jaar (2 a 3) bulkt ajax van het talent en hebben ze de financiële mogelijkheden om goeie contracten aan te bieden en sterke aankopen te doen. Dan winnen we hem weer een keer.

6 november 2014 om 08:28

Wat kan jij slap lullen zeg...
Hoe weet jij nou wanneer een ploeg op halve kracht speelt?
Misschien speelde Ajax uit bij Barcelona wel op halve kracht en verloren ze daarom? Vertel mij eens hoe jij dat kan meten Einstein?

6 november 2014 om 10:14

@ stambec, hahaha! Dream on! De nl clubs gaan de europese top nooit meer halen!

En ik vind het niet alleen pech, als je dit vier! keer achter elkaar gebeurt heeft het ook met een gebrek aan kwaliteit te maken!

6 november 2014 om 12:39

@panerai&horrel
Bij doorgaan of niet doorgaan in de CL valt het kwartje voor Ajax de laatste 4 edities steeds aan de verkeerde kant. En dat wordt continu beslist op details. Dat is de voorgaande edities te zien aan hoe dichtbij Ajax achter de nr 2 zat, dat is te zien aan de (onterechte) details als de 7-1 Lyon tegen Zagreb, de 2 onterecht afgekeurde buitenspeldoelpunten van Ajax tegen Madrid, die waardeloze pengel van Balotelli (overigens heeft Ajax vorig jaar tegen iedere Europese tegenstander een pengel tegen gehad, daar waar ze hem nooit meekrijgen) in de laatste minuut, de afstraffingen van Ajax van miljoenenclubs als Man City en last but not least de gigantische poules des doods waar Ajax steeds in komt.

Dan is het niet raar dat een Ajacied steeds de hoop houdt want als er maar één detail een keer meevalt (of een keer niet corrupt is) zitten gewoon bij de beste 16 en is dat hele overwinteringsgedoe een keer voorbij.

5 november 2014 om 22:36

Ajax over de knie? VZ laat me niet lachen.

5 november 2014 om 22:44

met 0-2 is ajax nog mild geweest.
Als ze de 100 % kansen hadden afgemaakt was het 1-7 geworden.

5 november 2014 om 22:47

Fransen is ook niet meer serieus te nemen. Als Ajax de kansen had afgemaakt van het eerste half uur had het wel 5-2 kunnen worden. Hoe kun je zo anti Ajax zijn dat je ze zelfs in europa niks gunt.

5 november 2014 om 22:53

Ajax was beter en had zeker een goal verdiend, misschien zelfs wel twee. Echter heeft Ajax niet of nauwelijks 100% kansen gehad (1 op 1, intikkertjes, vrije schot in de 16). Barca heeft er hier wel 3 of 4 van gehad, waarvan ze er 2 maken.

5 november 2014 om 22:53

5-2? Ajax heeft 2 goede kansen gehad. Barcelona had er ook nog twee met Alba en Suarez.

5 november 2014 om 22:54

Met beter bedoel ik de periode tot 5-10 minuten voor de goal. Al iets daarvoor en daarna heeft Ajax op die kana van Milik vrije weinig gevaar gesticht.

5 november 2014 om 22:57

Fransen bedtijd! Zoals ik net ook al zei donderdag wordt het weer laat als jullie de kraker tegen de huidige nummer 6 van Griekenland. Spannend!!

5 november 2014 om 23:22

Arwinos

Achja, lui als Fransen kan je beter negeren. Als je alleen al ziet wat hij de laatste weken uitgekraamd heeft, in het eerste halfuur was Ajax gewoon erg goed bezig.

6 november 2014 om 06:03

Welke kansen bedoel je?

6 november 2014 om 08:43

Je verdient niet een goal, die maak je

5 november 2014 om 22:37

Ik ben geen Ajax fan, maar kan me zo kwaad maken dat de scheids het spel niet stil legde toen El Ghazi aan zn hoofd geblesseerd raakte. Naar mijn weten is dat nog steeds een regel. Ook heerlijk sportief dat Terstegen de bal er niet uitgooit voor blessurebehandeling.... Nee hoor, doorvoetballen en uit de counter een vrije trap verdienen die leidt tot een doelpunt. So much for fair play...

5 november 2014 om 22:41

Waarom moet Barca de bal buiten zetten, als Ajax juist ervoor de bal had en zelf verder speelde terwijl hun eigen speler op de grond lag.

5 november 2014 om 22:44

Dat Barcelona is sowieso een zielige jankclub, met Alba en die huilebalk van een Neymar die zoals de commentator gelukkig beaamde echt bij elk zuchtje wind omvalt, Alba met zijn verontwaardigde kop en gezeik. Ik vind het jammer dat Suarez uitgerekend in dienst van zo´n smerige club in de Arena terug moet komen.

Ajax had een punt verdiend, maar toen de 0-1 viel was de 0-2 ook wel terecht. Ajax was het wel wat kwijt na de tegengoal en Barcelona bleef toen gewoon rustig en wist dat het moment nog wel zou komen. Messi speelde prima: niet heel actief en opvallend, maar wat hij deed was goed.

5 november 2014 om 22:57

@vakkiel,een ajax speler gaf de bal voor terwijl el ghazi op de grond lag.die speler maakt een onvergfelijke blunder,daardoor kwam de counter en legt de scheidsrechter het spel niet stil.ajax speelt zelf door.!

5 november 2014 om 23:07

Idd Vakkie,

twee afgekeurde goals tegen real
onterechte penalty milan
onterechte penalty apoel
scheids van vandaag hanteert de regels niet.
penaltys tegen barca niet gekregen
alba had rood moeten krijgen

even een opsomming van wat voorkomen had kunnen worden met videoref. ben vast nog wat vergeten.

Nee ben geen ajax fan.

Ohh ja, ik vergeet deze.. Lyon Zagreb, fifa fair play kiss my

Dit is alleen nog maar 1 club, laat staan alle fouten die gemaakt worden

Waarom kijken we nog voetbal vraag je je dan af.

5 november 2014 om 23:09

@liefhebber, gelijk heb je. en nog steeds moet de scheids de regels hanteren. Maakt niet uit wie begon met doorspelen.

5 november 2014 om 23:23

Dat is het precies wat je zegt: dit is alleen een opsomming van hoe 1 club genaaid is. Kun je nagaan. Het is te triest voor woorden en voetbal begint steeds meer op een toneelstuk te lijken waarvan de uitkomst vooraf bepaald is.

5 november 2014 om 23:29

En je vergeet de 7-1 met onterecht afgekeurde "buitenspelgoals" tegen Real..

6 november 2014 om 01:21

Ajax had moeten winnen.
1ste doelpunt was onrechtvaardig en daar besliste de ref de wedstrijd.
Toch knap van ajax dat 2 jaar op rij voetballes geeft aan barca.

6 november 2014 om 06:29

@bon Sai

Ben maar blijd dat de scheids de regels niet hanteerde want anders had Ajax twee extra rode kaarten gekregen.

6 november 2014 om 07:30

Vorig jaar ook een onterechte penalty van Barcelona tegen Ajax. Was buiten de 16.

5 november 2014 om 22:38

Klopt. Om van dit sterrenteam+ Neymar te winnen heb je een meevaller nodig. Die krijgt Ajax helaas nooit in de CL. Opnieuw wat dubieuze momenten. Penalty niet gegeven (+tweede geel) maar aan de andere kant wel weer een vrije bal + gele kaart omdat mevrouw Neymar weer eens door de lucht vliegt. Zonde. Overigens denk ik dat Barca dan ook wel gewonnen had. Maar een meevaller zou ook weleens leuk zijn.

5 november 2014 om 22:40

Ajax krijgt nooit een meevaller in Cl?
kan mij nog Ajax - PSG Herinneren , was dat geen meevaller dan?

5 november 2014 om 22:43

Wat dan? Volgens mij in ieder geval belachelijke penalty uit bij Nicocia. Verleden jaar zelfs drie belachelijke penals tegen. Nu weer 100% penalty niet gekregen. Vind ik toch best veel.

5 november 2014 om 22:44

En dat El Ghazi in eerste instantie rood had moeten krijgen voor die elleboog en later z'n tweede geel voor een schwalbe, vergeten we voor het gemak maar even.

5 november 2014 om 22:44

Neymar is toch echt wel een ster. Maarjah als je boos bent zeg je rare dingen.

5 november 2014 om 22:49

Nou, dat vind ik wel weer heel erg overdreven. Eerste was dom inkomen dat klopt. Maar dan kan je aan de andere kant ook wel een paar keer rood trekken. Schwalbe is geen herhaling van laten zien, maar ook daar kan je Neymar dan in de eerste twintig minuten al van het veld sturen.

Ajax verliest uiteindelijk verdiend maar toch blijft het gevoel hangen dat als het eens meezit je hier gewoon wint. Het is zo jammer dat het in de CL continu hetzelfde liedje blijft.

5 november 2014 om 22:52

Een ster ongetwijfeld, maar met nare maniertjes.

5 november 2014 om 23:10

Dom inkomen. Was gewoon een bewuste elleboog stoot. Ook moisander had er af gekund. Verder gewoon jammer dat ze verloren hebben. Had vandaag meer in gezeten.

5 november 2014 om 23:41

Echter, zoals zo vaak is aangegeven red je het niet op het hoogste niveau met een spits zoals Sighthorsson. Op het hoogste niveau dien je namelijk de spaarzame kansen af te maken.

6 november 2014 om 00:11

Superfnoord,

Ff serieus, rood voor dit? Laat me niet lachen man.

6 november 2014 om 01:28

Hahaha rood voor anwar haha alleen barca supporters zouden dit rood noemen.
Veldvoetbal is nog steeds een mannensport.
Mss moet barca zaalvoetbal gaan spelen?
Trots op de ajax jonkies die weer lieten aien wat ze waard waren.
Xavi bijvoorbeeld heeft meer met de ref staan praten dan wat anders.
En mevrouw neymar heeft weer vaak over het gras gerold.
Kop op Ajax want je bent niet minder dan barca.

6 november 2014 om 08:22

Mannensport is het als je hard ingaat of bij een tackle de man ook meeneemt. Een elleboog, daar is niks mannelijk aan en hoort dan ook totaal niet thuis op de velden.

5 november 2014 om 22:43

En die elleboogstoot van El Ghazi was rood, de swalbe later een tweede geel. Kijk eens door een neutrale bril.

5 november 2014 om 22:45

Schwalbe geel? Dat was de wedstrijd gestaakt denk ik omdat Barca te weinig spelers op het veld had staan.

5 november 2014 om 23:26

Elleboog? rood? Nee. Gewoon nee. Als je een elleboog wil zien moet je even Zlatan bij Ajax YouTuben, dat waren ellebogen. Maar goed. Jij kijkt door een neutrale bril, haha, lul niet.

5 november 2014 om 22:44

Kom kom, Barcelona was zo slecht de eerste helft, niet normaal gewoon. Nou moeten we niet net gaan doen alsof Ajax Barcelona het vuur aan de schenen heeft gelegd.

5 november 2014 om 23:19

Barcelona speelde precies hetzelfde toen het overklast werd als de rest van de wedstrijd. Dat kwartier was Ajax gewoon oppermachtig. Typisch Nederlands om te zeggen dat de ene ploeg slecht speelde ipv toegeven dat de andere ploeg gewoon heel goed speelde. Ik zie dat echt nergens zo als op Nederlandse forums.

5 november 2014 om 23:34

Wat lul je nou weer slap Vossing? Zeg nou eens wat je echt vindt in plaats van er omheen te draaien. Dus jij vond Ajax slecht? Of Barcelona slecht? Wat vind je nou? Die Brabantse indirectheid (wat geen woord is) speelt je parten. Want ja, er waren zeker momenten in de wedstrijd dat Ajax Barcelona het vuur aan de schenen legde. Jij kan dat ontkennen, maar stiekem weet je ook wel dat het zo is. En stiekem weet je ook wel dat Ajax pech had met de scheids en Barcelona goed gebruik maakte van een speler die op de grond lag met letsel aan zijn hoofd. Ajax heeft daardoor verloren, en door twee cruciale individuele fouten, van Cillesen en Veltman. Sowieso is Barcelona een stukje beter, maar als die dingen (scheids, onsportiviteit, individuele fouten) ook niet mee zitten, dan wordt het lastig.

5 november 2014 om 23:38

Oh grapje. Ik zie het al. Je vond dus niet zozeer Ajax goed, maar Barcelona slecht? Die discussie is nog vermoeiender dan de zwarte piet discussie, want zo kan je elke overwinning of goede wedstrijd toeschrijven aan slecht spel van de tegenstander. Is het niet altijd een combinatie van: je dwingt een ander team slecht te spelen? Ik vond Ajax namelijk wel degelijk bij vlagen goed spelen, en dan werd Barcelona in de verdediging gedrukt, waardoor ze slordiger speelden. Is ook een verdienste van Ajax dus.

5 november 2014 om 22:46

Je moet je kansen pakken op dit niveau. Uiteindelijk weer geen overwintering in de CL, negen jaar al nu voor Ajax en acht jaar alweer voor een Nederlandse team.

5 november 2014 om 22:47

Hahha dat doorspelen van Barca heeft Ajax aan zichzelf te danken. Zelf doorspelen en dan moet de scheids affluiten omdat Barca aan de bal is. Nee. Ajax hoort zelf gewoon die bal uut te trappen. Verder was een gelijkspel wel verdiend geweest, maar helaas dat er 2 doelpunten vallen door fouten van Ajax. Echt jammer.

5 november 2014 om 23:29

Ik denk dat jij de regels niet ken. Bij een blessure aan het hoofd dient de scheids direct af te fluiten. Dat hij Ajax bij wijze van door liet spelen is fout 1.

5 november 2014 om 23:06

Ik vond vooral El-Ghazi echt goed spelen, Milik goeie invalbeurt, voor de rest was gelijkspel verdiend geweest maar Ajax heeft wel gestreden ! Gefeliciteerd Barca

Als de scheids gewoon had gefloten bij de hoofd blessure van El Ghazi dan had veltman ook niet in hoeven grijpen op die counter. De scheids heeft het verziekt vanavond. Ik ben trots op dit Ajax, als je kijkt naar het vermogen verschil etc heeft Ajax het zeer verdienstelijk gedaan voor de rode kaart!

5 november 2014 om 22:36

haha het ligt ook nooit aan jullie.
Terechte rode kaart en een verdiende overwinning voor Barcelona die veel hoger uithad moeten vallen.

5 november 2014 om 22:36

Ik zeg toch niet dat die rode kaart niet terecht was? Hij had die eerste geel niet hoeven pakken als de scheids zich aan zijn boekje hielt? Of wil je me nou ongelijk geven?

5 november 2014 om 22:39

De 1e gele kaart was ook terecht.
Het was geen overtreding tegen El Ghazi dus de scheidsrechter hoeft daar niet voor te fluiten.
En op deze manier kan je alles wel een blunder van de scheidsrechter noemen, al zijn jullie er altijd wel goed in om de schuld altijd bij anderen te leggen en nooit bij je zelf.

5 november 2014 om 22:41

Veltman was de beste van het veld. Eerste geel was helemaal niets, tweede moest hij maken. En aangezien Jordi Alba net wegkwam met hetzelfde was het te proberen. Ajax moet slimmer worden in bepaalde situaties. Als Barca doorspeelt bij blessure dan moet er direct een neer op de middellijn. Tweede goal hetzelfde. Boilesen wordt neergelegd maar gaat heel veel moeite doen om door te kunnen spelen en verliest de bal gewoon gaat zitten en er volgt zeker geel.

5 november 2014 om 22:41

Als een speler een hoofd blessure heeft dan moet de scheidsrechter het spel stil leggen. Hij kreeg overigens duidelijk de voet tegen het hoofd (niet expres). Je zit lekker te provoceren..

5 november 2014 om 22:42

Haha jij moet je ajax bril juist afzetten.
Het 1e half uur speelde ajax leuk mee maar Barcelona kon het lachend afmaken zonder zelf goed te spelen.
Qua kansenverhouding had het ook zo maar 1-7 kunnen zijn,

5 november 2014 om 22:42

Veltman maakt dan misschien wel een domme fout, maar stopte de rest van de wedstrijd samen met moisander een hele boel aanvallen. Het zat echt heel goed dicht in het midden bij Ajax. Veltman is gewoon een goede verdediger. Moet dit soort domme fouten niet maken maarja, dat gebeurt nu eenmaal wel eens.

Ajax tot de 0-1 absoluut de betere, pech met de kopbal van milik op de paal en een penal die niet gegeven werd. Had net zo goed 2-2 kunnen zijn!

Kijk nou eens objectief en geef toe dat Ajax het hier prima heeft gedaan!

5 november 2014 om 22:42

Zelfde scenario als bij Twente Ajax. Toen was Twente de betere in het begin, maar ging Ajax er met de punten vandoor. De Ajax supporters zeiden dat het verdiend was.

Vandaag was Ajax in het begin de betere, maar Barcelona ging er met de punten vandoor. Dus laten we maar zeggen dat Barcelona verdiend heeft gewonnen.

5 november 2014 om 22:44

Buiten die rode kaart speelde Veltman anders uitstekend. Alternatieven zijn er ook echt. Dat BMI daar in de basis staat lijkt wel een hele slechte grap van Hiddink

5 november 2014 om 22:46

En ook qua kansen heeft Barcelona dik verdiend gewonnen.

5 november 2014 om 22:47

Fransen, het gaat er niet om of het een overtreding is ja of nee. Een blessure aan het hoofd betekend gewoon het spel stil leggen

5 november 2014 om 22:48

@murica

Tuurlijk wint Barca verdient! alleen zie je gewoon duidelijk dat de arbitrage alles in het voordeel van barca fluit, en niks in het voordeel van Ajax. Barca had denk ik sowieso wel gewonnen, het blijft toch barca hea!

5 november 2014 om 22:49

Cocqie laat hem. Begrijpend lezen is voor sommige heel moeilijk.

5 november 2014 om 22:54

Moisander kon ook rood krijgen met die sliding op de enkel

5 november 2014 om 22:57

Alba had ook z'n tweede geel kunnen krijgen.. Man kunnen sommige nou echt niet lezen.

5 november 2014 om 23:02

Fransen, ga weg, echt, je zit hier alleen maar te proveceren en ajax zwart proberen te maken. Bemoei je gewoon met je eigen club als je toch niks zinnigs over ajax te zeggen hebt.

5 november 2014 om 23:06

Fransen heeft een andere wedstrijd gekeken. Weinig heb ik mensen zulk dom praat zien uitslaan als wat jij nu doet. Hier op vz lokt het nogal veel reakties uit, maar ik zou als ik jou was met je vrienden niet over voetbal gaan praten, want die lachen je uit.

5 november 2014 om 23:50

BMI of Veltman is voor mij echt lood om oud ijzer. Veltman is een leuke voetballer, maar maakt veel te vaak een cruciale fout. Bij Nederland zou ik het liefst Vlaar met van Dijk of de Vrij zien. De Vrij ben ik ook niet helemaal overtuigd van, maar dat is wel een bewezen goed duo met Vlaar.

6 november 2014 om 00:10

Fransen, nogmaals, de scheid had het spel stil moeten leggen omdat hij op zn hoofd geraakt is. Bewust/onbewust doet niet ter zake, het zijn de regels, en die knakker achter de lijn heeft het gezien.

Niet dat Ajax dan gewonnen zou hebben, maar het was wel een compleet andere wedstrijd geworden.

On: Ajax heeft gevochten, maar helaas niet gewonnen. Ik was best weer verrast door de lef die Ajax toonde. Helaas de dat kleine beetje geluk werd ons weer niet gegund..

6 november 2014 om 00:30

Voor zover ik weet hoort de scheidsrechter een wedstrijd stil te leggen bij een hoofdblessure, als speelt Ajax verder. Als het spel volgens de regels was stilgelegd had Veltman z'n 1e geel niet te pakken, was Barca (op dat moment) niet op voorsprong gekomen en had Ajax het momentum gehouden die ze hadden. Daarnaast hoor ik niks over een overduidelijke handsbal in de 16? Nee Ajax is gewoon weer genaaid in de Champions League, maar heeft zoals altijd zichzelf weer tekort gedaan.

On wat een anti-club dat Barcelona zeg. Fkking walgelijke mannetjes die Neymar en Alba. Hebben echt Barca DNA in hun genen.

6 november 2014 om 07:40

Sanajax, het klopt natuurlijk dat de scheids af had moeten fluiten, het was ook niet zn enige fout van de avond, maar als je merkt dat hij niet fluit en je ziet el ghazi oo de grond liggen, dan speel je hem toch zelf uit? Beetje raar om dan boos te worden, ookal had de scheids moeten fluiten. Julloe hadden doe wedstrijd toch nooit gewonnen, dus het maakt allemaal niet uit

6 november 2014 om 07:55

Fransen wat is er met jou? Slipper nodig? Serieus ajax speelde barca van de mat tot de 35ste min ongeveer. Verder open wedstrijd wees nou een s een volwassen vrouw en heef het toe.

6 november 2014 om 08:25

Praat toch geen onzin. Een hoofdblessure moet dan ook daadwerkelijk een hoofdblessure zijn om het spel stil te leggen. Dit was geen overtreding en al helemaal geen hoofdblessure.
Stel je voor dat die regel echt zou zijn zoals jij zegt. Dan kan iedereen bij elk gevaarlijk moment voor de tegenpartij gewoon gaan liggen en naar het hoofd grijpen zodat de scheidsrechter het spel wel moet stilleggen.

6 november 2014 om 10:00

Hij had wel degelijk een hoofdblessure. Kijk de beelden er even opna vriend. Als twee hoofden tegen elkaar klappen, is het geen overtreding maar wel een blessure. Evenals een knie in je gezicht. Wat doet die vent achter de lijn eigenlijk?

6 november 2014 om 19:48

nee, maar hij had pijn aan zijn hoofd en in het algemeen staakt men de wedstrijd en dan hoef er ook geen overtreding te zijn geweest, regels eens goed gaan bekijken, fransen

6 november 2014 om 19:51

mijn vrienden hebben meer verstand van voetbal dan de meeste mensen hier op vz. En zeker meer als degene die zo fel op mij reageren.

5 november 2014 om 22:37

Als bestaat niet in de voetbalwereld. Het is zoals het is, daar moet je genoegen mee nemen

5 november 2014 om 22:39

Ik ben ook trots op Ajax. Veltman (op zn rode kaart na, wat echt dom was), Moisander, Serero, Klaassen, Schone, Andersen allemaal prima.

5 november 2014 om 22:42

Schöne vond ik echt slecht maar dat kan ook aan mij liggen.

5 november 2014 om 22:45

Schone omwisselen met El Ghazi!

5 november 2014 om 22:47

Ik vond Schöne niet bepaald slecht, maar goed is wat anders. Vond El-Ghazi goed spelen. Misschien af en toe onvolwassen, maar zeker dreigend

5 november 2014 om 23:01

Schone kwam handelingssnelheid tekort,ajax viel mij wel mee.ze komen echter slimheid tekort om lichte overtredingen te maken in situaties waar dat kan ,maar ze maken ze niet en daardoor moeten ze later veel meer risico leggen in verdedigende acties ,wat dan resulteert in rood,of geel,of soms maar tenauwernood goed afloopt.
Ajax viel mij zeker mee,maar ze komen echt slimheid tekort en dat is ervaring maar ook kwaliteit

5 november 2014 om 23:08

Boilesen niet vergeten, Suarez heeft bijna de hele wedstrijd niks te vertellen gehad.

5 november 2014 om 23:18

@Sanajax @AFCA0123 zaten jullie in het stadion of lekken jullie tv? In het stadion ergerde iedereen zich namelijk dood aan El Ghazi. Hij heeft een paar leuke acties laten zien, maar verdedigend stond hij altijd verkeerd of liep hij gewoon totaal niet mee (op tv zie je dit soort dingen misschien niet). Hij speelde niet slecht, aanvallend dan, maar voor het team was El Ghazi echt niet goed vandaag. De backs waren ook dramatisch, maar het centrum was ineens echt geweldig. Dat die scheids zo makkelijk kaarten gaf nekte Veltman uiteindelijk, maar hij en Moisander speelden echt goed. Middenveld deed t ook prima. Alleen Sigi was, zoals altijd eigenlijk, echt dramatisch. Sta je 0-1 achter, gaat ie niet meer jagen. Zweep de ploeg dan op als spits en ga jagen. Volgende wedstrijd Milik aub

6 november 2014 om 08:27

Hij is dan ook geen verdediger, dus dat is niet zijn hoofdtaak waar we hem op beoordelen. El Ghazi speelde een heel aardige wedstrijd en dwong Jordi Alba constant om achter hem aan te rennen.

6 november 2014 om 19:53

Rotterdammer el Ghazi speelde inderdaad een redelijke wedstrijd en is al weken de enige ajacied met dreiging.

6 november 2014 om 00:55

Kan goed zijn maar Ajax speelt ook gewoon door terwijl hij op de grond ligt en als ze hem dan kwijt raken moet er ineens gefloten worden!

En het klopt dat de scheids de wedstrijd kapot heeft gefloten maar boor beide clubs!

Ajax verliest door onnodige fouten en door de arbitrage. Barca was vandaag te pakken. Aan de andere kant heeft Ajax ook niet echt uitgespeelde kansen gehad.

5 november 2014 om 22:37

ajax verliest omdat Barcelona zelfs in slechte vorm veel beter is.
De rode kaart was gewoon terecht.
En dan heeft Barcelona ook nog heel wat 100 % kansen.

5 november 2014 om 22:49

Tuurlijk, Barca was in slechte vorm. Jij wel fransen!

5 november 2014 om 22:50

Moet jij je frustratie ergens om kwijt ofzo? Zie jou constant reageren op anderen beetje te sarren.

Rode kaart was natuurlijk terecht, maar Ajax speelde Barca in de eerste helft soms helemaal weg. Heb twee penalties gezien die niet gegeven werden en balen dat het kwartje niet is een keer de goede kant op valt.

Barcalona heeft op ervaring gewonnen.

Scheidsrechters maken veel foute beslissingen word is tijd voor de video referee.

5 november 2014 om 23:09

Wil je zeggen dat Barca in vorm is dan?
Kijk eens naar de Spaanse competitie.

6 november 2014 om 00:21

Het is toch altijd wat. Als Ajax de CL wint dan ligt het aan de tegenstanders. Hoeveel excuses we de afgelopen jaren wel niet hebben gehoord. Barca speelde met een B elftal, City was zwaar uit vorm, United neemt EL niet serieus, Milan was het zwakste Milan ooit. Het ligt nooit aan Ajax.

Ben gewoon blij dat Ajax zich niet laat afslachten door de absolute top van Europa zoals een hoop andere teams dit wel doen. Ben gewoon trots op dit Nederlandse team dat er nog wat van probeert te maken. Tis immers de absolute top, ik zit diverse NL clubs mindere resultaten behalen tegen teams waar we amper wat van gehoord hebben.

6 november 2014 om 01:47

2 penalty's laat me niet lachen man!

Altijd smoesjes want was niks aan de hand en de scheids was voor beide kanten slecht!

Oh ja Ajax 1 doelpoging wat goed zeg.....

6 november 2014 om 10:06

Met de doelpogingen heb je gelijk. De scheids was zeker meer pro Barca.

6 november 2014 om 13:12

Wil je zeggen dat Ajax in vorm is, de afgelopen weken?

6 november 2014 om 13:18

@wijze Kip

Doelpogingen, had Ajax zat, ik denk dat je schoten op doel bedoeld?
Daar had Ajax er echter ook meer dan 1 dus je moet toch nog even de wedstrijd terug gaan kijken denk ik.

Ajax had minstens vier penalties kunnen krijgen als het wat slimmer zou spelen. 1 penalty was heel opzichtig maar de scheids heeft het helaas niet gezien.

6 november 2014 om 19:55

@sander: sttt niet met feiten komen daar kunnen amsterdammers slecht tegen.
Vooral als de feiten niet in hun voordeel zijn.

6 november 2014 om 19:56

@scadan: ajax kan niet beter dus dat heeft niet zo veel met vorm te maken.

5 november 2014 om 22:40

Jammer dat het er niet in zat vandaag voor Ajax. Barca was sterker maar met een beetje lef weet je het nooit en had Ajax kunnen verrassen. helaas had het de scheidsrechter niet mee in een aantal belangrijke beslissingen en ook hadden ze zich niet moeten laten provoceren door terug te gaan schoppen en zo onnodig geel een rood te pakken. Daar komt nog wat onervarenheid bij kijken.
Het waren wel een stelletje duikelaars bij Barca en kaarten naaiers. Vooral die Neymar wat een tuimelaar is dat.

5 november 2014 om 22:40

Milik met de kopbal? Aardig uitgespeeld lijlt me

6 november 2014 om 19:58

dat was inderdaad een goede kans maar daar had Barcelona er ook een stuk of 7 van.

Ik baal echt van die scheidsrechters altijd in de Champions League. Altijd in het nadeel van Ajax fluiten. Lijkt bijna een opdracht van de Uefa! Al die grote clubs worden altijd beschermt door die omgekochte scheidsrechters!

Je wordt wederom genaaid door een falende scheids. Ajax verdiende een penalty door 100% handbal van Alba en de goal was buitenspel, Messi staat eerst buitenspel en maakt m vervolgens ,dan doe je toch aan het spel mee, dan is het dus buitenspel en Ajax verdiende nog een penalty toen El Ghazi naar de grond werd getrokken en voor z'n hoofd geschopt door die zelfde Alba.. betekend gewoon dikke (rode kaart)!

Frank: Ik vind je een toptrainer en we hebben veel aan je te danken, maar je begint nu wel eigenwijs te worden door die Sigthorsson steeds maar vertrouwen te blijven geven. Volgende keer gewoon Milik opstellen, is er niks aan het handje

Kortom: We liggen uit de Champions League. PSG en Barca door, nu moeten wij samen met Apoel uit maken wie voor plek 3 mag uit komen in de EL koker.

5 november 2014 om 22:38

Nou nou messi legt ajax over de knie.. Jaja ik weet 0 2.. Scheidsrechter was dramatisch penalty niet gegeven hands, hoofdblessure el ghazi doorspelen?! Ajax goed gespeeld eerste half uur barca bij de strot helaas verloren. Met opgeheven hoofd van het veld!!

5 november 2014 om 22:38

Milik had ook wel mogen scoren toen hij tegen de paal kopte, zo zonde.

Ajax had echt minstens 1 punt verdiend. Eigenlijk drie maar goed.

5 november 2014 om 22:45

Milik met 25min voetbal en siggy 3 jaar niks gepresteerd.. die jongen komt erin met 0-1 achterstand tegen Barca

5 november 2014 om 22:58

Ik zeg niet dat hij iets fout deed, was wel lekker geweest als die zat.

5 november 2014 om 23:10

Moet je een beetje geluk mee hebben, zelfde geld komt die een cm meer naar links en vliegt die het doel in. Maar volgende wedstrijd meteen basis.

5 november 2014 om 22:45

Ja man alle scheidsrechters hebben opdracht gegeven Ajax te benadelen. Vandaar ook dat Barca vele gele kaarten kreeg en Moisander en El Ghazi weg kwamen met geel. Het is ook zo vervelend hoe de scheids die fout maakt waar de 1-0 uit komt (of was het toch Cilessen?). Ik vond Ajax in de eerste helft goed spelen en ze hadden meer verdiend, de scheids floot niet goed maar om nou met complottheorieen te komen vind ik erg raar.

5 november 2014 om 22:46

Ik zeg "niet goed", maar zeg maar gerust slecht. De scheids floot slecht.

5 november 2014 om 22:51

Had Alba dan ook geen rood moeten hebben?

5 november 2014 om 23:02

Dat bedoel ik nou juist. Hij floot slecht beide kanten op. Hij wilde Ajax niet benadelen maar sommige van zijn rare beslissingen vielen gewoon slecht uit voor Ajax. Ik vind het jammer want ik denk echt dat er wat te halen viel voor Ajax met een goede scheids. Ik wil alleen aangeven dat ik genoemde complottheorie nergens op vind slaan.

5 november 2014 om 23:08

Zo ken ik er nog wel een paar. Ajax is benadeeld, punt uit.

5 november 2014 om 23:18

Lees nou eens gewoon wat ik zeg, hoe moeilijk is dat nou? Ik zal het nog een keer zeggen: Ajax had pech met de slechte scheidsrechter maar de complottheorie slaar nergens op. Ik hoop dat ik het geen vierde keer hoef uit te leggen, sjongejonge.

6 november 2014 om 00:26

Je hebt gelijk. Scheids was gewoon erg slecht, beide kanten op. De "kleintjes" worden dan snel de dupe, niets complot idd, gewoon een feit.

Iemand zei het hierboven al. Had Ajax zo'n handsbal gemaakt in de 16, hadden er 11 spelers om die vent achter de goal gestaan dat hij wel een penalty had doorgegeven.

6 november 2014 om 10:54

Die-ene@ ik zal je ff helpen herinneren van 3 jaar terug.. Ajax - Real 0-3 (waar 2 onterechte goals van Ajax zijn afgekeurd) en de dag dat Zagreb 1-7 verloor van Lyon (plus) de groeten van opvallend: een knipoog van Zagreb-verdediger Domagoj Vida

Is het nu helder? duidelijker kan het gewoon niet meer.. deze zelfde man als gisteren, deed exact als 3 jaar geleden met zijn Portugezen maatjes.

Hij heeft nu lekker geld gekregen.. en kan met opgeheven hoofd de Arena verlaten.. mooi sprookje of niet?

6 november 2014 om 14:10

Oke jongen als jij dat graag gelooft zal ik je niet uit je droom helpen.

6 november 2014 om 20:00

dat is een heel mooi sprookje inderdaad.

5 november 2014 om 22:50

Nou, blijkbaar snap je de buitenspelregel dan niet.

Tenzij je direct voordeel uit je positie haalt (als de bal bv terugkomt van de paal) of meedeelt aan het spel (wat niet het geval was) of hinderlijk buitenspel staat (wat ook niet het gevak was), sta je geen buitenspel.

Als er daarna weer een pas komt en je staat op gelijke hoogte met de laatste man, word het buitenspel weer opgeheven.
Geloof mij niet, zoek de regels zelf op.

Ik ben de grootste fan, maar Barcelona was vreselijk vandaag. Snap niet hoe jullie niet hebben kunnen scoren, leuk en aardig spelen heb je helemaal niets aan, als je elke jaar kansloos naar de EL wordt gedeponeerd.

Maar goed, 3 punten, daar gaat het uiteindelijk om.

5 november 2014 om 23:14

Die buitenspel stond had eerst de intentie naar de bal te gaan. Op dat moment moet de lijnrechter vlaggen, aangezien er een onduidelijke situatie kwam. Al loopt hij 10 cm richting die bal, dan kan het al misleidend zijn en valt het onder de noemer hinderlijk buitenspel. Als je de scheidsrechter cursus doet is dat 1 van de eerste dingen die je leert over buitenspel. Of hij hem daarna aanraakt of niet heeft er dan niks meer mee te maken. De intentie van die speler moet de scheidsrechter beoordelen en die was in eerste opzicht naar de bal, dus dan had die moeten fluiten.

6 november 2014 om 09:46

Dit was degelijk buitenspel, om jouw 2e rede, Messi deed namelijk wel mee aan het spel. Toen de bal er over heen werd gelegd, zag je Messi eerst richting bal lopen, daarna beseffen dat hij buitenspel liep en toen wandelde hij weg alsof hij niet aan het spel mee deed.

Ajax is hier flink benadeeld, aangezien ze vlak daarvoor een penalty hadden moeten krijgen.

5 november 2014 om 22:51

Helemaal mee eens behalve de 1-0. Grensrechter volgt simpelweg de regel. Hij nam op dat moment niet deel aan het spel. Dat hij vervolgens de bal kan inkoppen tussen alle ajax verdedigers heeft toch niets met het eerdere buitenspel te maken?

5 november 2014 om 23:18

Lees even mijn reactie hier boven. Dan had de vlagger juist moeten vlaggen en af moeten fluiten. Wat v.d. Vaart zegt klopt niet. Maar er was een ander argument.

5 november 2014 om 23:28

haha jij snapt er niks van. Dus omdat Messi twee stappen naar achteren doet met zijn rug naar de goal, is het hinderlijk buitenspel?

5 november 2014 om 23:42

Dan kan je het zien als hinderlijk buitenspel, zo zijn nu eenmaal de regels. Heeft niks met snappen te maken. Ik fluit zelf de 2e klasse en sta op nominatie voor de eerste, zal als ik jou was even de spelregels erbij pakken. De intentie erheen te gaan en de bal te pakken te krijgen is er gewoon.

Helaas afgelopen... Maar Veltman is weer ongelofelijk dom!! Waarom op deze manier je ploeg zo benadelen en je op deze manier kansloos maken...
Vind dit eerlijk gezegd net zo'n blunder als van Cillisen.

Maar Ajax mag trots zijn hoe ze de eerste 65 minuten hebben gevoetbald tegen dit Barcelona!

5 november 2014 om 22:44

Die Veltman is echt niet zo slim, maar niet meer in het Nederlands elftal.

5 november 2014 om 23:08

Veltman is gewoon zwaar overschat

5 november 2014 om 23:15

veltman speelde goed alleen de twee gele kaarten waarbij de eerste en ook de tweede zwaar zijn, Je kunt ook met een vermaning doen. Waarom Alba wel de ogen dicht geknepen?

5 november 2014 om 23:46

veltman is gewoon een gemaakte verdediger, een veredeld middenvelder

Ik vind dat Messi, Kolo Toure moet trakteren op een gebakje. Messi was veel minder bezig met het record en dan komt het van zelf. Vind zijn stats sowieso indrukwekkender omdat hij 20 minder wedstrijden speelde dan Ronaldo.

5 november 2014 om 22:46

Volgens mij heb je niet gekeken want messi was driftig opzoek om het record te verbreken

5 november 2014 om 22:48

Natuurlijk zou hij dat record graag willen pakken, maar wat Ronaldo gisteren deed was echt forceren en dan gaat het niet.

Nou, wat zijn we afgeslacht he? Ik denk dat de eerste 35minuten vrijwel geen club in Europa buiten de 3 legends (madrid en Bayern, misschien Psg) kan als hoe Ajax dat deed. Dat zij zelf én de scheids Ajax dan weer de das om moeten doen is ergerlijk.

Zo'n handsbal als in de eerste helft wordt nu ineens niet gezien. Als Ajax uit bij Apoel speelt dan is bal geen hands en wordt dat wél gezien door zo'n zielig mannetje op de achterlijn.

Het is echt om gefrustreerd van te worden..ieder jaar zwaarste poule, ieder jaar krijgen ze de kansen door eigen spel & strijd. Ieder jaar op een lullige manier er uit. Nee, dat is niet kwaliteit. Dat is domme pech.

5 november 2014 om 22:42

Ik vind ook niet dat het een kwaliteitskwestie is dat Ajax niet doorbekert in Europa, maar eerder een mentaliteitskwestie. Er mist een absolute winnersmentaliteit en gif om door te drukken wanneer het moet en het vol te houden. En wanneer het even tegen zit, zakt iedereen even in en dan gaat het van kwaad naar erger. Dat moet er ook uit. Pas wanneer De Boer een vechtmentaliteit weet te slepen in deze selectie zal het potten gaan breken.

5 november 2014 om 22:46

Er zit wel heel veel potentie in deze club. Als ze nou de koppen bij elkaar steken en afspreken om als selectie nog twee jaar bij elkaar te blijven in ieder geval, zodat je wat meer ervaring en routine hebt, dan kan je best een keer overwinteren en een kwartfinale halen. Moisander lekker twee jaar verlengen, Schone mag wel weg op een mooi avontuurtje. Cillessen, Veltman, Klaassen vormen een fantastische as. De winnaarsmentaliteit moet komen maar heeft ook grotendeels te maken met ervaring.

5 november 2014 om 22:49

Eens..zie je ook niveautje lager in de Europa League. Hoe Nederlandse clubsd aar verliezen/uitgeschakeld wordt. Om te janken!

5 november 2014 om 23:04

@jordinhoo

Ervaring is het sleutelwoord deze wedstrijd. Ajax verliest hier gewoon door dingen die alleen maar met ervaring komen. Winnaarsmentaliteit, gif, slimmigheidjes die je de overwinning kunnen bezorgen enz.. Ik hoop ook echt dat deze ploeg wat langer bij elkaar kan blijven, want ik heb echt het idee dat we op de rand zitten van uitgeschakeld worden in de groepsfase en een flink end doorbekeren tot misschien wel de halve finale. Er zit echt heel veel potentie in deze groep.

Moisander hoeft trouwens niet verlengd te worden. Denswil staat te trappelen om zijn plaats over te nemen en Viergever is er ook nog, dus ik denk eigenlijk dat hij wel weg zal gaan.

5 november 2014 om 23:07

Ik zie liever Moisander dan Viergever als ik eerlijk ben, speelde vorig seizoen ijzersterk en ook vanavond liet hij weer zien op dit niveau van waarde te zijn. Denswil heeft talent maar is onstuimig, zie hem liever volgend seizoen verhuurd worden aan een Heerenveen of AZ of iets in die richting.

En inderdaad, ervaring is waar het om gaat. Dat is wat ons seizoen na seizoen opbreekt. Moet je je voorstellen als een Klaassen nog twee jaar aan technische, fysieke bagage erbij heeft en twee jaar extra ervaring, terwijl de buitenspelers ook al tot wasdom zijn gekomen en er achterin echte mannen staan. Als Ajax de spelers bij zich had gehouden die de club de afgelopen drie jaar hebben verlaten, dan had het serieus kunnen concurreren om door te gaan.

Het zou leuk zijn als de spelers zich dat beseften en de club wellicht ook, en de kasreserves aanspreekt om dit soort jongens met hogere salarissen twee jaar langer bij zich te houden.

5 november 2014 om 23:23

Volgens mij is dat waar Ajax nu mee bezig is. Spelers verlengen massaal hun contracten en Ajax bouwt een steeds groter vermogen op. Die fluwelen revolutie begint echt vruchten af te werpen.

5 november 2014 om 23:45

Met 8 dezelfde spelers als vorig jaar tegen Barcelona ook, dat kwam niet zo vaak meer voor bij Ajax.

6 november 2014 om 10:43

Kom op zeg, Moisander lekker laten gaan man. Voor de rest wel met je eens.

Erg jammer dat Ajax vandaag met 0-2 verliest van Barcelona. Als Ajax in de eerste helft beter met de kansen omging was een gelijkspel zeker mogelijk maar Sigi viel wederom erg tegen. Het is denk ik wel duidelijk dat Milik de voorkeur moet krijgen boven Sigi en Moisander mag er ook wel tijdelijk uit en Denswil erin.

5 november 2014 om 22:39

Moisander speelde een prima wedstrijd. Prima als je wilt meepraten met de kudde, maar slaat vandaag nergens op. En Denswill? Laat m eerst maar is leren je benen bij elkaar te houden in de 16.

5 november 2014 om 22:44

Siqtorsson is op 't veld echt zo een type dat als je net gepoept hebt dat je dan merkt dat hij net de laatste paar wc-papiertjes heeft opgemaakt. Wat is hij slecht zeg woow. Hem een basisplaats geven om z'n waarde op te krikken is hetzelfde als een doof persoon een mp3 speler geven op z'n verjaardag als verjaardagscadeau (nutteloos).

Barcelona komt hier zo goed weg, ze waren helemaal niet goed. Ik had beter verwacht hoe je zag hoe goed dat Ajax was in de eerste helft, ja je hoort het goed ''ajax''. Dit Barcelona komt ook helemaal niet ver, Neymar die met een windblaas vliegt. Suarez die totaal niet op de rest is ingespeeld, Xavi en Alves die niet meer mee kunnen en zo kan ik wel weer verder gaan. Het is toch zuur voor Ajax die goed spel hebben geleverd, maar van dit soort momenten leer je dan maar van.

el Ghazi begon goed, na wat provocaties van Alba werd hij onzichtbaar. Goed talent, maar moet niet teveel Ronaldo imiteren. Nergens voor nodig!

5 november 2014 om 22:40

Niet goed? Je ziet gewoon dat Barca maar een beetje gas hoeft te geven om dit Ajax weg te spelen. Wat is daar niet goed aan? En Neymar was gewoon lekker bezig. Hij maakte heel de rechterkant kapot met zijn snelle bewegingen. Over Messi hoeft er niet eens gepraat te worden. Hij creëert zoveel kansen voor teamgenoten maar ze maken het maar niet af. Het hele seizoen al.

5 november 2014 om 22:51

Tot de rode kaart was Barcelona dramatisch, en dat met alle respect tegen Ajax die veel minder kwalitatieve spelers heeft dan Barcelona zelf. Je aag gewoon hoe diep de vormcrisis was vooral de eerste helft, maar je verwacht natuurlijk niet van Ajax dat ze het de hele wedstrijd volhouden, zoals je het zelf ook zegt.

Jammer Ajax, eerste helft beter dan Barca, maar door blunders van Cillisen en Boilesen onderuit. Barca is al met al gewoon een paar klasses te hoog. Hopen dat we ver geraken in de EL.

waarom toch die sigthorson waarom???

5 november 2014 om 22:39

Het wordt echt gewoon schandalig dat de betere speler met ook nog eens meer potentie op de bank zit achter de reeds niet goed genoeg bevonden Sigthorsson.

1e helft goed gespeeld en wel meer verdiend, maar tweede helft aardig kapot gespeeld op het einde. Zonde, die fase in de eerste helft was super.

5 november 2014 om 22:39

tweede helft kapot gespeeld? Ik heb niks met Ajax maar waar werden ze kapot gespeeld?

5 november 2014 om 22:50

Door de beste aller tijden

5 november 2014 om 23:57

de beste allertijden? deed paul scholes ook mee dan? raar heb hem niet gezien.

5 november 2014 om 22:41

De 0-1 was de dooddoener. Maar zelfs met 10man werd Ajax niet echt weggespeeld.

5 november 2014 om 22:48

Omdat Barcelona het toen wel geloofde en zelfs op halve kracht had Barcelona 7 keer kunnen of zelfs moeten scoren.

5 november 2014 om 22:50

Was een hele dure fout van Cillessen. Maar eerlijk, Barca had de tweede helft veel meer overwicht, met de rode kaart als gevolg. Daarna was het echt wel over. Het had zomaar nog 3-0 kunnen worden, maar dat werd het gelukkig niet, want dat was zeker niet verdiend geweest.

5 november 2014 om 22:50

Hoezo heb jij nog geen ban, provocateur?

5 november 2014 om 22:58

Heb jij de laatste tien minuten niet gezien dan? Ik ben helemaal niet aan het provoceren, ik geef ajax toch ook complimenten voor de eerste helft. Toen speelden ze ook gewoon heel goed. Alleen vond ik Barca de tweede helft een stuk beter en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Van mij had ajax mogen winnen, had mooi geweest voor het nederlandse voetbal, maar het zat er helaas niet in. Daar kan ik ook niks aan doen.

5 november 2014 om 23:09

Zei het tegen Fransen, Berliner. 1-0 en rode kaart hebben de wedstrijd kapot gemaakt. Tel daarbij op een niet gegeven strafschop en een raar buitenspelval en het had weleens anders kunnen lopen. Na rood, viel er geen eer meer te behalen.

5 november 2014 om 23:19

ah ok sorry. misschien is de grootste fout nog wel Sigi erin zetten en niet Milik. Maar ja dat is maar als als gedoe. Ik hoop dat Ajax EL haalt en daar dan ook zo speelt, dan halen ze nog wel wat punten binnen. Die hebben we hard nodig als land.

5 november 2014 om 23:27

Ik denk dat myvision het tegen fransen heeft en niet tegen jou. Die vent loopt de hele avond al te zuigen.

5 november 2014 om 23:28

Haha, laat maar. Zat ondertussen kennelijk al 20 minuten te lezen zonder te refreshen.

5 november 2014 om 23:41

Klopt! Morgen moeten jullie samen met PSV even knallen en dan met 3 ploegen in de EL!

Weer figurant in de champions league dankje wel frank en Marc

5 november 2014 om 22:49

Hahaha, alsof dat enig verschil had kunnen maken Ajax speelde goed maar toch wat onervarenheid.

5 november 2014 om 22:55

Wie had Marc "netto" moeten halen dan, die vandaag het verschil had gemaakt? Vind het stomzinnig om maar steeds alles aan het transferbeleid van Ajax te verwijten.

Erg jammer dit! De eerste helft zag er eventjes heel leuk uit van Ajax kant. Jammer dat we dit seizoen tot nu toe de kansen niet af maken. Nu gaan we ons maar richten op de 5de op rij.

Messi wat was hij weer bezig pfff. beste die er momenteel is. zelf kansen creeren en afmaken en steeds dreiging hebben. fenomaal!

Messi de beste aller tijden. Wordt straks de topscorer van de CL. EN ook nog eens van La Liga. Je ziet het weer. Hij hoeft maar eventjes aan te zetten en het is afgelopen.

5 november 2014 om 22:45

Tuurlijk, als Messi scoort heeft hij weer aangezet.

5 november 2014 om 23:12

volgens mij maakte hij de aanval gozer.

6 november 2014 om 01:17

Ronaldo heeft Ajax zovaak in zijn eentje vernederd. Vraag de amsterdammers hier. Dat was pas pijnlijk..

Wat kreeg ik medelijden met Barcelona tot de rode kaart. Man man, hoe je word kapot gespeeld door met alle respect Ajax!

Ajax moest niet verliezen vandaag, 1 penalty ontnomen en die kans op de paal en zo mooi voetbal laten zien. Zo jammer.

5 november 2014 om 22:42

Hm, 1 schot op doel van Ajax en Barca had ook voor de rode kaart veel meer balbezit.
Kapot gespeeld is toch echt iets anders in mijn beleving.

5 november 2014 om 22:51

Deze madrid fanboy moet je niet serieus nemen.

5 november 2014 om 22:47

Kapot gespeeld ? Dat was maar 10/15 minuten daarna had Barca weer de touwtjes in handen. En Barca heeft het gewoon met Ajax een team die snel druk zet en Barca kan niet zo goed counteren ala Real.

5 november 2014 om 22:50

Vergeet al die kansen niet die Barcelona miste.
Het 1e half uur leek ajax goed mee te voetballen maar dat was maar schijn want ze creëerden bijna geen kansen. Terwijl Barcelona wel heel veel kansen creëerde.

messi, proficiat, je bent een fenomeen, maar ik ben ondanks dit verlies toch wel trots op ajax, ze hebben gestreden en veel tegen zich gehad,

5 november 2014 om 23:08

Helemaal mee eens , El-Ghazi vond ik echt voortreffelijk, veel lef en Milik zoals altijd ook erg goed!

5 november 2014 om 23:46

Het contrast tussen Milik en Sigtorsson was weer belachelijk groot. Sigtorsson wandelt over het veld, elke bal springt van z'n voet, dramatische instelling en weinig finesse. Milik rent meteen overal achteraan, wint duels, speelt de bal naar een medespeler, scoort bijna, doet mee, enz enz. Wat een drama die Sigtorsson. El Ghazi goed gespeeld inderdaad; groot talent is dat.

Ajax uitgeschakeld, hun mogen zich richten op de el. Ajax verloor door domme fouten want in de 1e helft speelde ze erg goed.

We hebben niet voor schut gestaan. Bij vlagen waren we zelfs echt goed maar over de hele wedstrijd hebben we verdient verloren. De spelers die de laatste tijd goed spelen vielen een beetje tegen vandaag. Dan bedoel ik Klaassen, Veltman en Cillessen.

Ajax is mee erg meegevallen. Tot de domme rode kaart van Veltman waren ze de bovenliggende partij. Zonde dat je de kansen dan niet afmaakt. Dan had je zomaar een punt kunnen overhouden aan de wedstrijd, en misschien wel meer.

5 november 2014 om 22:52

Voor de rode kaart had Barcelona al een paar keer moeten scoren.
Zoals Suzrez die alleen op de keeper af komt.
Maar daar je Frank de Boer en de ajax supporters bij de NOS niet over.

5 november 2014 om 22:56

Klaassen had ook moeten scoren. Hetzelfde geld voor Milik. En de 0-1 was een enorme blunder van Jasper. Voor de rest prima gevoetbald.

Ajax eerste helft beter, Barca tweede helft. Vond Barca tegenvallen hoop dat ze tegen Almeria beter spelen. Fenomeen Messi naast Raul, denk dat Ronaldo niet blij is

Afgezien van de scheidsrechter die gewoon slecht floot voor beide ploegen, is deze wedstrijd heel erg tekenend voor Ajax in Europa. Dan speel je Barcelona van het veld, begin je in een goed ritme te komen en het geloof om de wedstrijd te winnen groeit en groeit en dan krijg je een penalty niet en zink je een beetje in. Vervolgens gaat het achterin mis, krijg je een tegendoelpunt en alle overtuiging is met een klap weggevaagd en de wedstrijd gaat van kwaad naar erger. Ajax mist gewoon een winnersmentalieit, dat extra beetje gif, om te overwinteren in Europa. We zitten er echt dicht tegen aan, maar er moet een switch gemaakt worden willen we een keer doorbekeren.

Eerlijk, kijk hoe Messi strooit met steekpassjes en succesvolle aanvallen opzet. Dat is toch bijna niet te verdedigen voor Ajax.

5 november 2014 om 22:40

Was simpel te verdedigen, Messi scoorde uit 2 individuele fouten van de Ajacieden. Dus wat hebben zijn passen bereikt

5 november 2014 om 22:48

Frustasties ? Henrikh . Die 2de was een prachtige zelf opgezette aanval .

5 november 2014 om 22:51

Messi heeft al 150 assist gegeven die simpel te verdedigen waren.

Ajax verliest door domme blunders. Scheidsrechter is daarbij niet van invloed geweest. Blunder van Cillissen komt ajax duur te staan. Voor de rest was een matig Barca nog beter dan ajax.

Beetje eenzijdig verslag. Ajax heeft natuurlijk zelf ook niet mogen klagen dat El Ghazi en later Moisander geen rood kregen.
Ze hebben een half uur aardig gespeeld, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Slechts 1 schot op goal wil toch wel wat zeggen.

Na de 1-0 was het afgelopen en leek de pijp leeg. Enorme blunder van Cillessen natuurlijk. Het geklaag over de blessure is wat dat betreft te makkelijk. Ajax speelde in eerste instantie zelf door en dan moet je ook niet klagen dat Barca dat doet.

Barca verder ook ondermaats en dus een weinig enerverende pot. Scheidsrechter gaf te veel geel wat mij betreft. Suarez heeft het duidelijk nog niet.

Al met al kan Ajax redelijk met opgeheven hoofd vertrekken. Ze hebben even leuk meegedaan en dat is netjes.

5 november 2014 om 22:53

Helemaal waar.
De eerste helft heeft Ajax een aantal goed periodes gehad maar toch veel te weinig gevaarlijk geweest.
Bovendien zijn alle wedstrijdstatistieken (behalve het aantal kaarten) in het voordeel van Barcelona en dat haal je niet echt uit dit verslag.

5 november 2014 om 23:02

Beetje rare verslag. Je zegt: ze hebben even leuk meegedaan en Barca speelde ondermaats. Ajax was tot aan de eerste goal de bovenliggende partij en Barca had het heel moeilijk dat is volledig de verdienste van Ajax.

5 november 2014 om 23:22

Waarom heeft jou reactie een groene kleur. Ik heb dit al vaker gezien maar ik snap nog steeds niet waarom sommige reacties dat hebben. En nee VZ, dit is gewoon een vraag geen gebrek aan onderbouwing/niets toevoegend bla bla het is gewoon een normale vraag.

6 november 2014 om 00:00

als de scheids rechter gewoon de regels volgt dan had messi er na 5 minuten al vanaf gekund het door gaan op de doelman. en had alba er na 35 min ook niet meer op horen staan en macherano had er na een uur spelen ook af gekunnen. dus al met al word ajax genaait door de scheids en de fifa daar weer het aanstellen van een bekende pro barca op een wedstrijd van barca.

We geven teveel cadeautjes weg. Alle tegendoelpunten ontstaan door persoonlijke fouten. Verder moest je zelf al 2x scoren.

Zonde van die scheidsrechters de laatste tijd toch heel vaak voor barca twee belangrijke momenten had hij moeten fluiten toen el ghazi op de grond lag zeker want dat was een hoofdblessure daar bn je verplicht voor om te fluiten om nog niet over de penalty te praten en dat de scheidsrechter continu in de wegliep waardoor moisander geel kreeg

El ghazii de beste aan de kant van ajaz, veltman de domste, en cillissen de stomste!!

5 november 2014 om 22:47

Volgens mij heeft cillessen na die blunder ajax meer dan genoeg gered bijv. Die een op een met suarez

Ajax hoeft zich nergens voor te schamen. Met een beetje geluk had het heel anders kunnen lopen. Ajax was in de eerste helft veel beter dan Barcelona, en de 0-1 was dan ook totaal onnodig. Jammer dat je dan door 2 persoonlijke fouten 2 tegengoals krijgt.
Overigens is het mij een raadsel waarom Alba geen rode kaart heeft gekregen. Buiten zijn gele kaart maakte hij tot 2x toe hands, en daarnaast plantte hij ook zijn arm in het gezicht van El Ghazi.
Heb me trouwens, net zoals gisteren, weer ontzettend zitten te ergeren. Bij elke bal die Messi en Ronaldo kregen werd weer dat domme record aangehaald.

Ik ben geen ajax fan maar ik vind die Sightorsson echt HELEMAAL NIKS!! Die Milik is een killer, geef hem het vertrouwen en hij schiet er gewoon 3 in. Barca speelde extreem traag en voor ajax waren hier genoeg kansen om te winnen vandaag

"kolbein Sigthórsson, was sowieso compleet onzichtbaar. "

Sightorsson Motm . Meest Onzichtbare MAN VAN HET Jaar!

Laten we hopen dat we niet geloot word met salzburg in EL

5 november 2014 om 22:42

Waarom niet? Revanche zou mooi zijn, vaak ben je te bang.

Helaas, waardig tegenstand geboden en bij vlagen Barca zelfs helemaal weggespeeld in de eerste helft, barca werd helemaal terug gedrukt. Toch blijft ajax altijd een paar slordigheidsfoutjes maken die eruit moeten en je moet dodelijker zijn voorin, met afwerking maar ook in de eindfase.

Daarnaast zag ik weer wat concentratie foutjes, zeker bij Boilesen leverde dat de 2-0 op. Daarnaast moet ook Serero wat slimmer zijn en Messi eerder vasthouden als hij weet dat beide CVs al geel hebben.

Als we voldoende budget hebben (operationeel resultaat) dan kunnen we hopelijk een keer een Nigel de Jong samen met Huntelaar / Eto'o aantrekken. Dat in combinatie met nog betere jeugdspelers en die komen eraan in de A jeugd, kortom positief gestemd.

Barca fans gefeliciteerd net als Messi.

Mooie pot! Uiteindelijk word de druk te groot en pakt veltman rood. Ervaring speelt daar ook in mee. Mooi dat Messi Raul heeft geëvenaard vandaag.

Hele goede wedstrijd van onze landskampioen. Trots! Zonde dat veltman voor zo'n lullig dingetje geel krijgt, waardoor we met tien man staan. Daarvoor positief verrast door Ajax' spel. Natuurlijk weer een penalty niet gegeven, altijd pech he Ajax. Ook nog bal op de paal... Maargoed: spel was heel goed, al helemaal tegen zo'n club als Barca.

5 november 2014 om 22:45

Gewoon terrecht geel, Serero had Messi moeten vasthouden. Pech dwing je ook af, Ajax moet naar zichzelf kijken, op CL niveau moet het gewoon beter zeker tegen de absolute top zoals Barca.

De eerste helft deed mij als Ajacied zijnde echt glunderen, het was natuurlijk niet geweldig. Maar als je deze wedstrijd vergelijkt met vorige week, zag ik passie, druk en vooral durf. Ik vond ons met vlagen, zelfs beter spelen dan Barcelona. Ik ben normaal gesproken geen fan van de scheidsrechter aanhalen, maar hoe kan je nou zo opzichtig pro-Barca fluiten? Die niet gegeven penalty alleen al, maar aan de andere kant had El Ghana rood verdiend. Waneer houdt hij nog op met die rare maniertjes? Ik ben altijd voorstander geweest van Siggy, zoals vele van mij weten wellicht. Maar Milik moet nu gewoon de voorkeur krijgen, ondanks dat Sigi verkocht moet worden. Wat is belangrijker de eventuele titel, of die eventuele schamele miljoen die je voor hem krijgt. Bij mij het laatste! Moisander nooit meer opstellen, wat is die man toch om te huilen. Al met al trots op me cluppie, en erg leuk was die ondersteuning van andere supporters bij live meepraten. En Cillissen is echt in vreselijke doen op het moment, maar dat komt wel weer goed met die jongen erg talentvol.

Het zat Ajax ook echt niet mee. Penalty niet gekregen die het had kunnen krijgen, bal op de paal en een scheidsrechter die elke overtreden met geel begeleid. Ik ben in ieder geval blij dat ze dit keer hun huid duur verkochten en niet met knikkende knieën stonden. Bij vlagen heel mooi voetbal gezien en een aantal laten ondanks hun leeftijd echt zien over talent te beschikken. Had dit elftal wel eens 5 jaar ouder willen zien, maar dat is helaas een utopie. Ajax komt steeds beter in vorm en hopelijk geeft deze wedstrijd ze het laatste zetje in de rug.

5 november 2014 om 22:47

Er zat niet meer in jongen.

5 november 2014 om 22:59

Ten opzichte van die kansloze wedstrijd van vorige de keer, kun je in ieder geval even met opgeheven van het veld. Misschien voor jou niets waard, maar voor mij wel.

5 november 2014 om 23:37

Absoluut wel. Psg en dat griekse clubje waren gewoon te pakken en tegen dit barcelona hoef je ook niet zonder punten te blijven.

Beste Ajax van dit seizoen gezien vanavond! Eindelijk passie in hun spel!
Helaas voor Ajax zit de scheidsrechter dan even niet mee, en pakt Veltman vrij knullig twee keer geel en ga je er uiteindelijk toch weer met een nederlaag vanaf.

Echt jammer dit had niet gehoeven.
0-1 fout Cillessen en die 0-2 door een fout van boilessen.

Als je van de mat gespeeld wordt heb ik er wel vrede mee maar hier baal ik zo van.

5 november 2014 om 23:12

Het zal zeker frustrerend zijn, maar je mag ook best trots zijn, ze hebben het goed gedaan. Zonde dat je zo'n sigi voorin hebt lopen, die milik is een veel betere afmaker. En die had je deze wedstrijd goed kunnen gebruiken, juist de eerste helft.

5 november 2014 om 23:52

trots zeker ben ik dat en ze hebben ook goed gespeeld maar het is wel frustrerend dat die 2 goals ontstaan door fouten.
Een gelijkspel was gewoon verdiend geweest.
Barca heeft ook goede kansen gehad.

En ja wat sigi betreft, snappen maar weinigen denk ik waarom hij wekelijks speelt.
Milik zorgt voor veel meer dreiging.

de spaanse grootmachten hebben inderdaad vaak de scheids mee! Real madrid al helemaal. Ik weet nog 2/3jaar geleden 2 zuivere ajax goals gewoon afgekeurd! die handsbal van alba was inderdaad een penalty maar voor de rest vind ik dat de scheids voor beide ploegen veel floot. neymar kreeg veel vrije trappen mee maar als je zag hoe van rhijn op hem aan het jagen was is dat begrijpelijk. van rhijn ging zelden voor de bal

5 november 2014 om 22:50

Tja wat moet je op deze onzin nog zeggen? Lijkt me gewoon provoceren aangezien het met de wedstrijd niets te maken had.

Je wist van te voren dat de arbitrage Ajax zou naaien want dat gebeurd zowat elke CL wedstrijd de laatste 3 jaar. Je moet dan als verdedigers wat slimmer zijn en zorgen dat je de Barca spelers geen kans geeft het theaterspel op te voeren. Zo zonde dat Veltman er toch weer in trapt.

Verder speelde Ajax gewoon een goede wedstrijd en had het met een beetje geluk gewoon kunnen winnen.

5 november 2014 om 23:22

Als Ajax altijd door de arbitrage genaaid wordt, zou er dan misschien een heel klein kansje zijn dat Ajax hier zelf ook iets mee te maken heeft? Zoals je zelf al aangeeft moeten de verdedigers wat slimmer worden, dan is het niet echt fair om de arbitrage de schuld te geven van een domme tweede gele kaart van Veltman. Toegegeven, die eerste was onterecht, maar dat doet niets af aan het feit dat je met geel op zak geen onnodige overtredingen moet maken.

5 november 2014 om 23:41

Tuurlijk! Zo'n 6e official met rontgen-ogen ( tegen fc-gyros) komt natuurlijk door ajax. Helaas ziet die lul vandaag dan weer niet die 100 handsbal die in het voordeel had kunnen werken.

6 november 2014 om 00:06

Ok, ik had het misschien ander moeten formuleren. Ik doel erop dat er gedaan wordt alsof de arbitrage altijd tegen Ajax is, terwijl men beter naar het team zelf kan kijken. Veltman krijgt onterecht geel, maar maakt met geel op zak een domme overtreding op Messi waarbij de scheids op dat moment niet anders kon dan geel geven aan Veltman. Moet je dan de arbitrage de schuld geven, of zou Veltman hier zelf ook deels schuldig aan zijn? Bij de 1-0 gaat Cilessen zelf de fout in en verliest Veltman een belangrijk kopduel van een twee koppen kleinere Messi. Hier hoor je vervolgens niks over, maar er word moord en brand geschreeuwd over de scheidsrechter die het spel niet stillegde.

Je kunt inderdaad niet zeggen dat Ajax de scheidsrechters vaak mee heeft in de CL, maar laten we niet gaan doen alsof het altijd aan de scheidsrechters ligt.

kan iemand ( het liefst een ajax-supporter ) mij eerlijk uitleggen waarom er in zo'n grote wedstrijd veel lege stoelen zijn de laatste 5 minuten?

5 november 2014 om 22:51

Denk dat het er mee te maken heeft dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd in de 71e minuut al te beeindigen.

6 november 2014 om 00:03

Nooit geweten dat Veltman ook scheidsrechter was..

5 november 2014 om 23:07

Verbaasd mij ook altijd.
Blijf gewoon zitten en applaudisseer voor je team na afloop.

Wat was barca slecht vandaag niet normaal, ajax speelde 1e helft goed alleen zoals altijd met de nl clubs scoren we niet.
Hopelijk kan ajax 3e worden en verder in de Europa league, dan hebben ze nog kans om een paar rondes verder te komen.

Maar als barca zo blijft spelen vliegen ze er de volgende ronde eruit.

5 november 2014 om 22:47

Precies, dat dacht ik ook. Zie ze in Camp Nou ook niet winnen van PSG en gewoon 2e eindigen. Met een beetje pech kom je een Bayern of Chelsea tegen en is het game over.

5 november 2014 om 22:48

Ajax was ook gewoon erg goed.

Wat ik niet snap was waarom speelde Ajax met zo weinig voorzetten? Milik is 189 hoorde ik van de commentator en was gelijk gevaarlijk met die kopbal, waarom kreeg hij zo weinig voorzetten?

Moet het altijd over de grond en mooi zijn?

5 november 2014 om 23:43

Omdat in de fase dat ajax echt gevaarlijk was, milik nog op de bank zat en houten klaas sightorson daar ergens rond scheen te lopen. Dat heb ik overigens van horen en zeggen, want ik heb hem eigenlijk niet gezien.

Als Ajax kan je beter niet meer meedoen met de CL je weet van te voren toch wel dat je weer alles tegen krijgt... wat een matennaaierij bij die 0-1 dan geen penalty die je normaal als ajax 100% tegen zou krijgen.
En toch trap ik er ieder jaar weer in, volle hoop op overwintering in de Cl

Het was wel weer theater-Barcelona on tour zeg...wat een huilerds en duikelaars. Zonde want dat hebben ze echt niet nodig. Die scheids was overigens ook om te janken. Wedstrijd gekilled met het eerste doelpunt waar een overtreding van een speler van Barca aan vooraf gaat, eens cheids die niet stillegt ondanks dat iemand aan zijn hoofd geblesseerd is, gevolgd door een schwalbe van koningvalpartij Neymar....pfffft zat niet mee!

In vrijwel geen reacties zie ik de blunder van Cillessen terugkomen. Juist in een sterke fase van Ajax maakt hij zo'n domme fout, want hij gaat veel te soft naar de bal.

Ajax was erg goed. Maar ik ben wel blij voor messi dat her recoor geëvenaard heb.

Messi die Raul evenaart, wat een legenda al!

Goede eerste helft gezien, paar keer pech met beslissingen van de scheidsrechter ook, nog een puntje had er misschien ingezeten maar goed denk dat Ajax zich toch echt niet hoeft te schamen.

Directe oorzaken aan het verlies:
1. Arbitrage
2. Ajax zelf
3. Arbitrage
4. Barcelona heeft uiteindelijk meer kwaliteit dan Ajax en wist in 1 minuut "goed" voetballen een goal te maken.

Al met al was 4 ondergeschikt aan 1 t/m 3 aan het resultaat vanavond, zeker in de eerste helft. Jammer, maar wel hoopgevend. Dat hele record-gedoe kan me niks bommen, zowel voor Ronaldo als Messi niet. Geef gewoon eens goede ballen aan Suarez, behalve die ene halverwege de tweede helft.

5 november 2014 om 22:55

Suarez zijn kansen komen heus nog wel.

Bovendien heeft Suarez die ene goede bal gewoon gekregen vandaag, maar deed hij er niks mee.

5 november 2014 om 22:56

Het mooie was dat hij vooraf al aan gaf dat hij hoopte dit keer geen rood te krijgen.
En ja hoor weer een terechte rode kaart net als vorig jaar.

Wat een hoop calimero opmerkingen hier. Ajax heeft altijd pech met de loting, ajax had een penalty moeten krijgen. Wat denke jullie, dat je in de CL zomaar een paar gemakkelijke tegenstanders loot?!? Het maakt niet veel uit wat je tegen krijgt, het is allemaal moeilijk.
Nu maar hopen dat ze een keer wel ver in de EL komen zodat er wat punten gescoord worden voor het nederlandse voetbal. Als Feyenoord en PSV dan ook nog een ronde verder komen, kan het toch nog een succesvol jaar worden voor de nederlandse clubs.

5 november 2014 om 22:58

Had je anders verwacht dan?
Het ligt toch nooit aan hun zelf en ze worden altijd door iedereen benadeeld.
Messi speelde ook vals door 2 keer te scoren.
Dat is niet sportief tegen zulke slechte verdedigers.

"de Amsterdammers kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op de krachtmeting, want zeker voor rust speelde het team van trainer Frank de Boer een uitstekend duel."
Leuk en aardig, maar dat zeggen we elk jaar weer en je hebt er geen bal aan...... Elk jaar weer gaat het over de mogelijkheden die we gehad hebben, het jammerlijke dat we niet beloond worden etc, etc..... Dit geldt niet alleen voor Ajax, maar voor alles dat we internationaal proberen neer te zetten.... Of we geven gewoon toe dat we het niet meer kunnen bijbenen, of we gaan er gewoon eens anders mee om en stoppen met dat gezeur om mooi voetbal en gaan gewoon eens op resultaat spelen. Dan maar lelijke wedstrijden en punten pakken in plaats van aanvallend en attractief voetbal tegen de grote jongens en er simpel afgeveegd te worden....
We denken, doordat we wel veel overwicht (krijgen) hebben in wedstrijden tegen grote clubs, dat we ook niet echt een achterstand hebben op de top in Europa.... Maar we kunnen er beter vanuit gaan dat de top ons de ruimte geeft en de kans vanzelf wel ziet komen.....
We moeten met z'n allen maar eens wat realistischer gaan worden...

5 november 2014 om 22:57

Klopt helaas, ik denk dat dit toch inherent is aan het feit dat we zulke jonge elftallen op de been moeten brengen. Die hebben net die slimmigheid en het vernuft niet om van een halve kans toch een goal te maken.

5 november 2014 om 22:59

En over de vele 100 % procent kansen die Barcelona miste hoor je ze dan weer niet.

5 november 2014 om 22:59

Lelijk, dat mogen jullie wel weer een keer doen dan. Zoals vroeger, was PSV best wel een zekerheid maar niet om aan te zien.

5 november 2014 om 23:06

Het zou mij persoonlijk een zorg zijn hoe PSV wint, als we maar winnen..... En die gedachte moeten we meer hebben!

5 november 2014 om 23:10

Daarom ben jij voor PSV en ik voor Ajax. Ik hoef geen lelijk voetbal, ik geniet van mannen als Depay.

Maar ben het eens hoor, over killersmentaliteit. Dat mist heel de Nederlandse top momenteel.

5 november 2014 om 23:13

En met mooi voetbal bereiken wij als Nederlandse clubs binnen Europa niks meer..... Dus wil je resultaat of de gedachte dat je leuk hebt kunnen meevoetballen, maar helaas geen punten in de tas kunt steken?

5 november 2014 om 23:43

Ach, ik kan me de wedstrijden herinneren tegen Barca vorig jaar, Milan vorig jaar, City, United..allemaal met mooi voetbal en resultaat. Ajax moet vaker die bovengrens halen en meer geluk hebben.

Respect voor Ajax! Ajax speelde goed en het komt wel volgend jaar of jaar erop wel goed met ze. Zeker als de jonge Ajacieden die vandaag hun partij winnend afsloten tegen Barca verwacht ik veel van. Er zitten toppers aan te komen bij Ajax met El Ghazi, Nouri, el Azzouzi, El Idrissi, Klaasen, Bazoer, Andersen komt het goed. En hopelijk halen we paar goede verdedigers. Zn waarom haalt Ajax Tielemans of Praet niet op bij Anderlecht??

5 november 2014 om 23:05

Maar deze jongens vertrekken ook weer..... Net als Vertonghen, Suarez, Vermaelen, De Jong etc.... We kunnen in NL amper bouwen aan een elftal... Dat zie ik al jaren bij mijn club. En ga er maar vanuit dat Depay en Wijnaldum na dit jaar vertrokken zijn. Zulke jongen moet je eigenlijk nog een jaar of twee behouden wil je vooruit kunnen bouwen....

6 november 2014 om 00:46

Wat moeten Tielemans en Praet in de eredivisie bij Ajax gaan zoeken, met alle respect? Ze zitten in een quasi gelijkwaardige competitie en spelen ook gewoon europees. Ze hebben alles wat ze nodig hebben bij Anderlecht.

Ze zijn trouwens beiden zeer duur. Zeker meer dan 15 miljoen.

Ik moet de herhaling misschien nog een keer zien maar hoe waren dat ooit 2 kaarten voor Veltman???1ste is gewoon een schwalbe van Neymar (verrassing verrassing) meen ik en de tweede is 1. nauwelijks een overtreding, is geen blokkeren hij draait alleen richting Messi en die loopt er tegenaan, is een reflex als voetballer 2. er stond nog iemand achter Messi waardoor Messi er nooit bij had gekund als ie door kon, dus geel was misplaatst als het dan al een overtreding was. Als dit een overtreding was dan was bijv. dat afschermen van Busquets op Serero ook een overtreding (wat het natuurlijk niet was). Overigens floot de scheids sowieso voor iedere buiteling van Barca.

5 november 2014 om 23:00

Zet wel even je ajax bril en je Calimero dopje af als je de herhaling bekijkt.
Beide kaarten waren gewoon terecht.

5 november 2014 om 23:09

Die eerste was inderdaad een duik, maar dat kun je verwachten als je tegen Barca en Neymar speelt.... Die tweede was gewoon dom van Veltman.... Simpel en twee terechte kaarten, hoewel Veltman dat zelf dus had kunnen voorkomen....

Trots op dit ajax , als je kijkt qua vermogens en status.
We hebben ze op een bepaalt punt helemaal zoek gespeeld, barca had toen niks te vertellen.
Ik ga niks over de scheids zeggen of over Valcelona. Gefeliciteerd met de overwinning

5 november 2014 om 23:10

Ik vraag me dan altijd af.... Waren wij dan zo goed of lieten ze ons in die waan.......?

Jammer van de scheids en Veltman..
Verder heerlijk spel gezien.
Snap alleen niet dat sigi weer speelde.. milik kwam erin en was meteen gevaarlijk.. sigi heeft werkelijk niks gecreëerd.

Er zat meer in.. jammer

Saai, slecht en ongeïnspireerd Barca dat tegen een Ajax moet dat gewoon tekort komt en te veel fouten maakt om echt een rol te kunnen spelen in Europa. Messi liep ook weer als een zoutzak over het veld, maar liet toch op een aantal momenten zijn klasse zien en toen was Barca ook meteen heel gevaarlijk. Messi was dan ook een van de weinigen die een voldoende haalde deze wedstrijd.

Veltman heeft toch weer laten zien het niveau niet aan te kunnen. Geen schande, maar die toekomstige topverdediger die mensen in hem zien is nog ver weg.

Helaas goed ajax gezien, maar we hebben net niet dat geluk en vernuft om vanuit een overwicht dan goals te maken. Volkomen logisch ook want dat is inherent aan de jeugdige elftallen. Hopelijk dit spel meenemen naar de competitie en de europa league.

En Frankie zet Milik er nou eens in verdomme!!!

5 november 2014 om 23:02

jullie missen de klasse om kansen te creëren dus dan zal je nooit winnen.
Zelfs niet tegen een matig spelend Barcelona.

5 november 2014 om 23:26

En jij mist het verstandelijk vermogen om objectief te reageren. Al jouw reacties zijn provocerend. Onbegrijpelijk dat jij geen definitieve ban krijgt.

5 november 2014 om 23:17

Chef, die Milik miste toch wel een 100 procent kans. Sigthorsson had hem knalhard in het net gekopt!

5 november 2014 om 23:33

Sigi is weer te slap om die kans te creeren en staat oo verkeerde plek.

Als El Ghazi zich niet zo aan had gesteld en meteen was opgestaan of juist meer had aangesteld en lang was blijven liggen, dan hadden we dat gezever met die vrije trap niet gehad.
Nu staat er een persoon met een op het oog zeer zware hoofdwond (not) in de muur, is Ajax helemaal overstuur en valt er een goal. Koppie er bij houden dus, geen theater maken, want daar hebben we en hekel aan in Amsterdam en voetballen. Dus ook Boilesen niet jammeren als je een balletje tegen je wang aan krijgt maar voetballen. Jan Mulder zeg er eens wat van!

Ik zeg eerlijk jullie penaltie zou het verschil nog niet maken 2-1 zou het dan zijn en als je over onzin gaat praten kansen bla bla dan had barca ook wat kansen suarez heeft jullie nog gered dus stil maar messi heeft er 2 gemaakt en ajax 0 verdriet ik weet pijnelijk maarjahh dit is het spel een beeje geluk moet je gewoon mee hebben soms

Verschil tussen Ajax en Barcelona: de scheidsrechter. Jammer dat Ajax zichzelf niet heeft kunnen belonen voor het goede spel, een punt was zeker verdient.

5 november 2014 om 23:17

@PF10 scheids??? Jij praat onzin zware onzin..

6 november 2014 om 00:05

hij heeft wel gelijk barca had na 5 min al met 10 man op het veld moeten staan met het doorgaan van lionel ( ik denk dat ik alles kan maken) messi. 1 penalty niet gegeven de 1 -0 is direct af te leiden uit een fout van de scheids waar hij gewoon moet af fluiten voor een hoofd blessure. en barca mag zich als club ook schamen met het gedrag van de spelers door spelen bij een hoofd blessure tot 3 keer aan toe. en helemaal een negatieve nood naar neymar met het aangeven rond 35 min van ik wil de bal uitspelen en daarna snel iemand uitspelen die verwacht dat hij hem uitgaat spelen zo'n speler moet gewoon even duidelijk gemaakt worden dat zoiets echt niet kan. ik hoop zo dat er iemand komt die neymar echt een keer volledig door midden trapt want als je je zo gedraagt dan verdien je dan. onsportief zak stront dat het is

6 november 2014 om 17:58

@mastaaban: Bedankt voor het uitleggen, dat was idd wat ik bedoelde. Had het natuurlijk over de wedstrijd van gisteravond specifiek. Schijnbaar vind Largo66 hands maken normaal of een doorgebroken speler (El ghazi vs Alba) neerhalen.

Respect voor de heren van vak410, bleven achter hun club staan. Zouden ze vaker moeten doen

Als je vooraf besluit om de wedstrijd met tien man te beginnen en er wordt er dan ook nog 1 afgestuurd dan is het met 9 man al helemaal niet te doen.zelfs tegen een matig barcelona.

Ik zal er wel weer een paar tegen het zere been schoppen maar zet deze maar op het conto van de boer wat mij betreft.

5 november 2014 om 23:34

Ach gut, en maar klagen over de arbitrage. Het ligt weer aan de arbitrage dat Ajax de volgende ronde van de Champions League niet haalt.

6 november 2014 om 00:03

Ajax had twee strafschoppen moeten hebben en tegen real twee jaar terug zijn ze door corrupt dynamo zagreb zwaar genaaid en tegen real waren twee goals ten ontrechte afgekeurd eant anders waren ze wel door. Ik ben geheel neutralal hierin maar feit blijft dat het het walgelijk is dat clubs als real en barcelona als het erop aankomt door de uefa zwaar worden gematst.

6 november 2014 om 00:10

Mis, zelfs met die twee doelpunten erbij was Ajax toen niet door geweest. Dat neemt natuurlijk niet weg dat die wedstrijd in Zagreb een luchtje had.

6 november 2014 om 08:18

Ajax mocht niet winnen gisteren, dat was wel weer duidelijk, met normale arbitrage staat Ajax gewoon op 1-0 omdat er wel een pingel gegeven wordt en speelt barca met 10.
En die pingel op Cyprus tegen, tja....grotere fouten dan zulke zie je echt niet. Dus of het aan de arbitrage ligt weet ik niet, maar een cruciale rol spelen ze wel, en niet voor het eerst dit jaar

En weer stellen we teleur in cl. Straks spelen we daar ook nog voorronde voor. De amsterdamers hadden met al hun geld een veel beter elftal kunnen halen en daarmee beter kunnen presteren. Het geld is binnen en daar gaat het allemaal om.

Wat is dit Barcelona zielig en slecht!! Fair play?'!!!!!!!!! Ajax is de enigste nl ploeg trouwens die nl Europees een kleurtje geeft.

6 november 2014 om 00:08

barcelona liet deze wedstrijd even zijn ware aard zien met het tot 3 keer doorspelen bij een hoofdblessure en neymar is helemaal een vervelend stuk vreten. hij geeft aan van ik wil de bal uitspelen en dan hauw alsnog voor de actie gaan om te proberen te scoren. nee dit barca moet zich schamen en als ze echte mannen zijn en voor fair play zijn dan bieden ze hun excuses aan voor hun gedrag.

Ik ben erg benieuwd welke beelden jullie gezien hebben, in het stadion leek het wel een toneelstuk van de scheidsrechter, er werd vrijwel geen beslissing goed genomen en al helemaal niet in het voordeel van Ajax.

5 november 2014 om 23:44

none, in het stadion zag ik Moisander een overtreding maken die direct had moeten worden bestraft met een diep rode kaart. Moisander kwam nog goed weg met een gele kaart. Je lult compleet uit je nek wanneer je beweert dat de scheidsrechter alleen maar in het voordeel van Barcelona floot!

6 november 2014 om 14:02

Zou je iets accurater kunnen zijn? Welke minuut ongeveer? Ik zal vast wel iets over het hoofd gezien hebben, maar voor mijn gevoel heb ik toch heel wat dingen meer en in ieder geval beter gezien dan de scheids deed doen lijken te zien.

6 november 2014 om 00:09

ja hij heeft het vaker gehad deze man meeste aarte waren ook niet nodig en floot meer voor barca, uefa mafia dat zijn de feiten. niet alleen om vandaag maar altijd al. heb ik het niet eens over de penalty die Ajax niet kreeg. dam dat zie je nergens in de Cl kijk de wedstrijden maar terug van vandaag en gister.

6 november 2014 om 11:01

Ik stem, wat een vreselijke provocateur zeg. En Ajax het met de nodige ervaring, deze wedstrijd gewoon kunnen winnen.

genoeg van messi ajax enz luiz adriano scoort er 9 keer in 4 wedstrijden dat deed niemand ooit tijdens het bestaan van de Ucl

Niets anders dan lof voor Ajax, maar wat een contrast met het Barcelona van pakweg 2/3 jaar geleden...

Toch messi die het record eerder evenaart. Geweldig voor hem! Toch wel jammer als je 2 favoriete int tegen elkaar moeten en je niet kan kiezen. Ajax speelde wel een goede eerste helft, maar ik denk dat na de rust de tank al leeg was. Ook leuk om te zien dat messi de mensen de mond snoert over wie eerder dat record zou evenaren, want bijna iedereen dacht Ronaldo.

5 november 2014 om 23:56

Ja, Gotze ja, ik gun hem Tedje van de Pavert ook wel.

Vond Ajax vooral de eerste helft erg goed en gedurfd spelen. Genoot vooral erg van El Ghazi.
Na zo'n rode kaart weet je jammer genoeg gewoon dat het gedaan is..

Trots op mn joden! Heerlijke eerste helft gespeeld waarin je jezelf moet belonen met minimaal 1 goal. Lullig foutje van cilessen en het staat 0-1. 2e helft minder goed als de eerste maar als Milik zn kopbal aan de andere kant van de paal ploft sta je gelijk. Na de rode kaart van Veltman was het voorbij. Niet slim natuurlijk zo n overtreding want zoals onze Johan altijd zegt

Ik denk eerlijk gezegd dat dit Barca niet ver gaat komen als Messi geen goede dag heeft..

Ajax gaat steeds zeer onterecht uit de championsleague door scheidsrechterlijke dwalingen en ongelukkigheden. Maar toch blijven we de media napraten dat de Nle clubs niets in de cl te zoeken hebben. Waarom?

Oke maar ff he, je kan wel zeuren over de poules maar als je de grote clubs in groepsfase vermijd krijg je ze in de kwart finale wel, verder is het niveau in de champions league gewoon veel hoger en moet je niet steeds zeuren over hoe zwaar t is

Ajax speelde goed. Meer verdiend. El Gazi mag wel blij zijn dat hij geen rood kreeg voor die domme elleboog. Maar was speelde Ajax lekker. Met name Andersen. Met sigthorson kun je op dit niveau echt niet aankomen zat ik weer. Als Ajax dit niveau nou eens volhield in competitie zou dat ook leuk zijn om te zien. Maar komend weekend verliezen ze zo weer van een Cambuur.

indd neefb geen toeval meer gebeurd te vaak, maar vergeet niet dat de mafia etc gwoon i de fifa uefa etc zitten helaas de keiharde waarheid grote clubs moeten door . maar of het nou de schuld van de arbitrage is ik denk het niet die krijgen ook opdracht van hoger hand. kan toch niet anders? On. maar wat Ajax betreft we komen er wel spelers als van rhijn klaasen veltman elghazi anderson. lange en duure contracten aanbieden plus een a 2 oudere spelers ala wes of raf tadic etc. plus talent. komt echt wel goed zeg ik al aantal jaartjes en in deze potjes zie je dat terug. als het i zo gaat draaien in de Eredivisie worden we kampioen met een lengte van punten op de nummer 2 en 3. de vraag waaneer dat gebeurt? schat zo binnnen nu en 8 jaar. het is te hopen. en nu feyenoord en psv winnen. me gevoel is goed het moet. punten pakken.

Valt me tegen. Gezien dit het beste Ajax is sinds jaren (volgens Overmars) had Ajax deze wedstrijd moeten winnen. Vorig jaar wisten ze ook te winnen. Nu vier jaar De Boer. Vier keer landskampioen, maar nul keer presteren (overwinteren) in de Champions League. Iets wat sowieso vorig jaar en dit jaar een doelstelling was.

Wel een heel erg Ajax gekleurd verslag trouwens. Wel melden dat Ajax twee (twee?) penalty's had moeten hebben, maar niets over de rode kaart die El Ghazi tot twee keer toe had kunnen krijgen. Of Moisander met zijn gestrekt been jegens Messi. Valt mee dat de schrijver de tweede geel voor Veltman nog als terecht beschrijft.

Ajax had weer leuke wedstrijden erbij zitten, maar als puntje bij paaltje komt zijn ze toch weer uitgeschakeld voor de CL.

6 november 2014 om 00:29

Bosche Bol, Ajax is toch niet afgegaan tegen Bracelona? Jouw club presteert al 4 jaar onder de maat in de Eredivisie en de Europa League. Wanneer puntje bij paaltje komt is het toch weer armoedig in Eindhoven? On Topic, Messi was weer geweldig, het is geen schande wanneer je verliest van een elftal met meer kwaliteit!

al met al heeft ajax zich niks om zich voor te schamen maar dit barca heeft heel veel om zich voor te schamen. ze moeten het logo van fairplay maar gewoon van hun shirts halen want het lijkt wel of ze toch niet weten dat het bestaat. messi met het doorgaan ne 5 min op de keeper ( wat rood had mogen/moeten zijn) naschoppen alba als el ghazi op de grond ligt 3 keer snel door spelen als er een ajax speler met een hoofdblessure op de grond ligt, en neymar spant helemaal de kroon hij geeft aan van ik wil de bal uitspelen en dan snel doorspelen om zo proberen een kans te creëren zo'n persoon hoort niet op de velden thuis. als dit barca echt van de fairplay is dan bieden ze hun excuses aan voor hun gedrag. en dan deze scheidsrechter messi had rood mogen/moeten hebben na 5 min, alba na 35 er af gemogen en mascerano had er ook wel vanaf gemogen. en de penalty die niet gegeven word en ja de kaarten voor ajax waren wel terecht daar niet van. maar de fifa zet weer een bekende pro barca scheids op een wedstrijd van barcelona het word tijd dat clubs bij zulke acties gewoon is een keer de wedstrijd boycotten en dit niet accepteren.

Messi ;

'zo'n persoonlijke mijlpaal is prachtig Maar het belangrijkste is dat we drie punten hebben gepakt en met Paris Saint-Germain in de race blijven voor de groepszege. Het ging niet gemakkelijk. Ajax is een erg goede ploeg. Toen zij rood kregen werd het simpeler, maar we waren over de hele wedstrijd gezien niet veel beter. Het duel was in balans.'

Vond Ajax vandaag zeer goed spelen, tegen mij verwachtingen in. Het is niet dat Barca slecht speelde, maar de Amsterdammers hadden gewoon het betere spel. Dit was zeker die eerste 40 minuten. Kijkend naar dit Ajax is geweldig. Helaas..., Helaas zeg ik nogmaals heeft Ajax een tegenstander nodig die op papier sterker moet zijn dan hunzelf. Hierdoor voetballen ze naar hun kunnen.

Het is gewoon jammer, Ajax kan dit niveau op zich wel aan, alleen moet er continu gepresteerd worden. Het simpele Pec uit Zwolle, moet net zo hard aangepakt worden als dit Barcelona.

Het is allemaal lood om oud ijzer. 'uitstekend' spelen tegen Barca, het zal allemaal wel. Het kwaliteitsverschil is gewoon te groot. Niks opgeheven hoofd, het was gewoon een kansloze wedstrijd. Dat geeft niet, maar doe niet net alsof Ajax dichtbij een punt was. Dat waren ze nooit.

Als ajax deze poule niet aankan, maken ze zeker geen kans om de finale te winnen.

Ajax heeft het verlies helemaal aan zichzelf te wijten, veel te naief bij beide goals (blunder Cillessen, domme fout Veltman, twee goals). Verder kan Ajax trots zijn, vooral de eerste helft was uitstekend, met een excellerende Serero en El Ghazi. Ook Schone, Boilesen en Klaassen speelden goed. Het einde van Sigthorsson is denk ik nabij, na het terechte honende gedrag van het publiek.

Die scheidsrechter Proenca is trouwens de meest zelfingenomen, ijdele, narcistische scheids die ik ooit heb gezien. De meest belachelijke gele kaarten en verkeerde keuzes. Deed me heel erg denken aan die dramatische thuiswedstrijd tegen Real Madrid een paar jaar geleden, toen hij - niet toevallig - ook de scheids was.

6 november 2014 om 06:59

Ajax heeft het niet aan zichzelf te danken. Ondanks een uitstekende 1e helft heb ik nooit de indruk gekregen dat er wat viel te halen. Daarvoor waren de kansen voor Barcelona toen al vele malen groter dan die van Ajax. Op de bal op de paal na waren ze de 2e helft duidelijk de mindere en was het wachten op de goals van Barcelona.
De scheidsrechter floot niet goed voor beide partijen. Geen rood, geen penalty en rare gele kaarten.
Ajax speelde gewoon voor hun doen heel goed maar komen gewoon duidelijk tekort op dit niveau. Wat overigens geen schande is.

Edit: Typo's

6 november 2014 om 12:33

Tot die blunder van Cillessen speelde Ajax vrij goed en hadden ze Barcelona op een paar uitbraakjes na onder controle. Ik ben van mening dat als ze met 0-0 de rust in waren gegaan en Veltman niet die domme rode kaart had gepakt, een 0-0 of 1-1 zeker tot de mogelijkheden had behoord.

Iedereen praat over die record en alles maar dit moet barca niet boeien want het is ver gezakt ! Ajax was beter vandaag en als er een ander team was tegenover barca zouden ze afgemaakt worden

6 november 2014 om 17:36

Hoezo ver gezakt? In de CL met 0-2 winnen is gewoon goed. Ajax was niet beter zoals jij beweert maar maakte het ze wel lastig. Dat mag op het conto van Ajax worden geschreven. Dit is ook wat de spelers van Barca na afloop aangaven. Maar heb zelf nooit het idee gehad dat Ajax gisteren punt(en) zou pakken.

Gaan al die mensen nou serieus trots zijn omdat ze een half uur goed spelen tegen Barca. Jullie willen je toch meten met de subtop. Dan is er veel meer voor nodig dan een leuke eerste helft. Er mag best meer verwacht worden vind ik.
Soms moet je ook gewoon boos zijn dat die kansen er niet ingaan ipv alleen maar respect hebben dat ze leuk spelen de eerste helft

Barca is toch een maatje te groot voor Ajax, zelfs in de matige vorm waarin ze momenteel verkeren.
Is niet nieuw, dat weten we allemaal al langer toch?
Om aan te haken met de top van Europa is meer nodig dan wat NL teams op dit moment kunnen opbouwen.
De sterkste fase van een speler (tussen 23 en 30 jaar zeg maar) maken ze meestal door in het buitenland. Om NL teams echt beter te maken zouden de spelertjes van 18, 19 een paar jaar langer trouw moeten blijven aan hun club (waar ze overigens ook een behoorlijk salaris verdienen, een veelvoud van hetgeen de meeste bezoekers van deze website verdienen denk ik!).
Vanaf je 25e kun je dan best nog 5-7 jaar groot geld binnenharken in het buitenland. Niveau clubs in NL stijgt daardoor, marktwaarde spelers eveneens, kans op europese successen nemen toe, weer meer inkomsten, zo zou het geleidelijk aan kunnen gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren