Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi is niet te stoppen door Arsenal en maakt er vier

Laatste update:

Lionel Messi heeft dinsdagavond weer laten zien waarom hij zich de beste voetballer van de wereld mag noemen. Waar vorige week Barcelona lang veel te sterk was voor Arsenal, daar was het nu enkel de Argentijnse dribbelaar die de Engelsen dwars zat. In het Camp Nou kwam de equipe van Arsène Wenger nog wel op voorsprong, maar vervolgens stond Messi op en schoot hij Barcelona met liefst vier treffers naar de volgende ronde van de Champions League. Daar wacht Internazionale.

/

Wanneer Messi ook dan weer zo scherp zal zijn, zal de tweede finale op rij slechts een formaliteit zijn. De aanvaller was in de eerste helft ongrijpbaar voor de defensie van Arsenal, dat via Nicklas Bendtner nog wel op voorsprong kwam. Twee minuten later ramde Messi echter alweer de gelijkmaker binnen, waarna de dribbelaar op aangeven van Pedro ook de derde treffer van de avond voor zijn rekening nam. Het doelpunt waarmee hij zijn hattrick complementeerde was het mooiste: met een lobje werd Manuel Almunia kansloos gelaten. In de tweede helft kon Arsenal niet meer terugkeren, waarna Messi ook nog nummer vier maakte. De defensie van Real Madrid is, met El Clásico in aantocht, gewaarschuwd.

Evenals vorige week maakten Barcelona en Arsenal er een boeiende ontmoeting van. Waar de Spanjaarden in het Emirates Stadium echter oppermachtig waren, daar konden zij in eigen huis niet zo dominant zijn. Arsenal had duidelijk geleerd van haar fouten en stond beter, maar Messi werd nog wel een paar keer opvallend vrij gelaten. Hij was dan ook betrokken bij de eerste twee kansen voor Barcelona, maar het was Arsenal dat op voorsprong kwam. De pass van de doorgebroken Theo Walcott op ploeggenoot Bendtner was niet goed, maar in twee instanties kon de Deen toch scoren.

/

Gezien de 2-2 remise in de eerdere wedstrijd was de spanning weer helemaal terug, maar Messi zorgde ervoor dat dit niet te lang duurde. Slechts twee minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk, nadat Messi de bal onbedoeld terugkreeg van Arsenal-verdediger Mickael Silveste en het speeltuig met een enorme snelheid achter de kansloze Almunia ramde. De Spaanse doelman had vervolgens ook geen antwoord op de tweede- (bekeken schot na een slim passje van Pedro) en derde inzet (fraai lobje) van Messi, waardoor Barça met een riante marge de kleedkamer in ging.

Een tegendoelpunt van Arsenal zou de wedstrijd weer spannend maken, maar de Engelsen leken niet echt in deze treffer te geloven. Barcelona, en dan vooral Messi, zette na rust wat minder gas en zag Arsenal nog wel mogelijkheden krijgen via Bendtner (te lang getreuzeld) en Thomas Rosicky (gehaast schot over het doel van Victor Valdes), maar in gevaar kwam de voorsprong eigenlijk nooit. Bentner en Walcott raakten nog wel op de paal maar stonden buitenspel, waardoor Barcelona haar marge met succes verdedigde en vlak voor het einde nog uitliep naar 4-1. Messi zette een solo in en stuitte in eerste instantie nog op Almunia, maar was bij zijn tweede poging wel succesvol en schoot de keeper door de benen. Het betekende, tot blijdschap van de Arsenal-defensie, het slotakkoord van de Messi-show.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 Woord en 1 Naam om deze wedstrijd te omschrijven:

Geweldig!
Messi!

6 april 2010 om 22:38

Sjah, hij blijft een van de wonderen in onze wereld! Arsenal is totaal gedeklaseerd, na het vertoonde overmacht in Londen is er vandaag gewoon gedegen gespeeld met een wonderbaarlijke Messi als afmaker...

6 april 2010 om 22:40

De commentator zij het ook al:

Het blijft de vraag of messi wel van onze planeet afkomstig is.
Want een ongelofelijk speler is dat zeg.
Echt genieten om naar te kijken.

6 april 2010 om 22:51

ja de commentator ja. Gelukkig had hij ook een barca bril op:s

6 april 2010 om 22:55

nouja barca bril...
als je met 4-1 van arsenal wint is het logisch dat je lyrisch bent over barcelona. Helemaal met het vertoonde spel. Volgens mij is het eerder zo dat je hier een groep mensen hebt met een anti-barca brilletje

6 april 2010 om 22:58

ja met 4-1 geef ik je gelijk, maar is het begin toen het 0-0 stond, prees hij barca ook al de hemel in.

6 april 2010 om 23:00

Hij gaf wel toe dat wanneer een overtreding op een Barca speler werd gepleegd deze vanuit alle punten werd uit vergroot.

Neemt niet weg dat Barca natuurlijk meer dan verdiend is door een weergaloze Messi. Enige dat jammer was, was dat na de 3-1 de wedstrijd niet echt meer een wedstrijd was.

6 april 2010 om 23:28

Dat komt doordat de regie in handen van de spanjaarden was.
Maar ook dat die gast die met Youri en Ron presenteerde echt duidelijk maakte dat Diaby een overtreding maakte op Milito bij de goal van Arsenal maakte me best wel kwaad want dat was het echt niet en constant Barca de lucht inprijzen pff gloryhunters haha, Barca was geen schim van het team dat vorige week domineerde. Eerste 2 goals van Messi was gewoon 2x niet goed verdedigen van Silvestre en ook onoplettendheid van Denilson die heeft nog veel te leren.
Hopelijk doet Arsenal een paar sterke aankopen en blijven volgend seizoen sleutelspelers fit zodat ze echt een goeie gooi naar de Cl-cup kunnen doen.

6 april 2010 om 22:38

Nou nou nou. het is Jezus niet. Messi is zonder twijfel de allerbeste. maar die 1-0 en 4-1.. wil Arsenal dat hij scoort ofzo? De 3-1 was Briljant. die andere goals had iedere degelijke spits gemaakt. Nouja barca helaas gefliciteerd. Super Gunners!

6 april 2010 om 22:40

Pfff, misschien voor jou niet, maar voor mij is hij meer dan Jezus...

Heb nog geen wonderen van Jezus gezien, heb ze op het veld wel gezien van Messi...

6 april 2010 om 22:42

We gaan toch niet wéér in het fabeltje geloven dat Messi geen strobreed in de weg wordt gelegd he?

6 april 2010 om 22:42

Jezus kon een blind iemand weer laten zien, Messi kan een rond bal in de goal krijgen..

6 april 2010 om 22:43

Ja, Messi is zeker de Jezus van het hamstervolk, net zo scheinheilig iniedergeval

6 april 2010 om 22:45

@afgking,

Heb je dat gezien? Ik niet hoor. Heb Messi wel wonderbaarlijke dingen zien doen met een bal... God-like voetballer...

@thiagosilva,

Waar slaat die opmerking op dan? Beetje lopen haten voor niets... :/

6 april 2010 om 22:45

Wil je alsjeblieft niet zo over Jezus praten. kan voor gelovige mensen nog al gevoelig liggen maargoed.

Messi is geweldig, maar nog geen heilige. Op het WK heeft hij de kans te laten zien dat hij echt tot de beste allertijde hoort

6 april 2010 om 22:46

Dit zijn de woorden van een gefrustreerde Arsenal supporter. Als je objectief naar Barcelona kijkt en met name Messi zie je gewoon dat ze te hoog zijn gegrepen voor Arsenal. Messi maakt vier briljante goals: de eerste is wonderschoon, amper ruimte tot schieten en Messi legt hem in de kruising. De tweede was een slechte voorzet van Keita, maar goed opgelet van Pedro die hem goed meegeeft aan Messi die hem goed afrond. De derde is gewoon pure klasse van een wereldspeler: één op één alle overzicht en met een prachtig lobje breekt hij Arsenal. Die vierde goal zet hij zelf op, bewaarde de rust en rond hem voor de vierde keer goed af. Messi is met afstand de beste voetballer van de wereld en heeft in z'n eentje Arsenal de das omgedaan!

6 april 2010 om 22:50

Stelletje ongelovigen,
er is maar 1 god en jullie aanbidden hem als een god.
Pas op met wat jullie zeggen.
Hij is een levende legende en hou het daarbij.

6 april 2010 om 22:51

@ftorres

Jij begint toch over Jezus of niet dan?

Messi is een heilige voor de Barcelona fans. Dat Argentinie hem niet optimaal kan laten renderen ligt echt niet aan hem hoor. Als dat wel zo is, dan had Nederland al 3x op rij WK moeten winnen met al die wereldsterren...

Dus referen naar een aankomend tournooi waar hij zich dan werkelijk zou moeten laten zien, terwijl hij in het afgelopen jaar vrijwel alle prijzen op zijn naam heeft mogen schrijven is wel een beetje raar he...

6 april 2010 om 22:56

Misschien heb ik dat niet gezien, maar ik geloof. Ja ik heb vandaag Messi zelfs dingen zien doen met de bal die bijna niemand kan maar, om hem te gaan vergelijken met Jezus hmm...

6 april 2010 om 22:56

Dan heb jij de woorde gemist dat Messi geweldig is? want ik ben niet gefrustreerd maar teleurgesteld. Maar ik heb Messi wel eens beter zien spelen hoor! Toen bendtner 3x scoorde tegen porto wilde ook neit zegge dat hij een goalgetter is. Ik heb Messi beter zien spelen maar nu maakt hij er 4 en toen niet.

6 april 2010 om 22:58

Bendtner speelt dan ook bijna 2 volledige seizoenen de pannen van het dak in alle denkbare competities toch? Grappenmaker...

6 april 2010 om 22:58

vind ik niet
Hij is de allerbeste, natuurlijk! En als hij het deze zomer laat zien, wordt hij 1 van de grootste allertijde!

dat is wat ik ermee wil zeggen, je moet nooit tevreden zijn. altijd beter willen zijn en worden en dat wil Messi vast wel.

6 april 2010 om 23:00

@ Analyse

Messi is geen Jesus.. of god.. of...

Messi = Messias

7 april 2010 om 08:36

Jezus; wat was hij goed.
En Messi ook.

7 april 2010 om 09:40

Messi bestaat. Jezus niet. Einde discussie.

ON: Ik moet maar rap even deze wedstrijd terugzien, heb het gemist. Barcelona wint the champions league, Inter kan Messi ook niet stoppen, en Bordeaux, Lyon, Man Utd of Bayern ook niet. En als ze messi stoppen dan zijn daar nog Iniesta, Xavi, Zlatan, Bojan, Henry, Pedro etc.etc.

7 april 2010 om 09:44

Het is Jezus niet? Het enige dat hij nog mist is een 'as' achter zijn naam

7 april 2010 om 14:25

en Jezus is een Geloofsprofeet en Messi een Voetbalprofeet

7 april 2010 om 14:28

@ Tottiman
Praat niet zo alsjeblieft, er zijn hier veel gelovigen en hoe weet jij dat nou zo zeker?
Als je de wedstrijd niet gezien hebt waarom oordeel je dan over Messi die de hele team van Inter voorbij kan gaan, misschien waren zijn goals wel geluk en intikkertjes alle 4.

6 april 2010 om 22:40

Nieuw woord voor in de woordenboek: Messi = Fenomenaal!!!!!!!!!!!!

6 april 2010 om 22:41

dat moeten ze er wel bij zetten hahaha een synoniem voor Fenomenaal -> Messi

6 april 2010 om 23:09

is het nog te vroeg om een messi in deze vorm de beste speler ooit te noemen? het is bijna niet meer vol te houden. bizar goed.

6 april 2010 om 23:42

Er is naar mijn mening op dit moment geen twijfel wie de beste ter wereld is, in het heden. Maar de beste ooit? Te vroeg, Messi is geweldig, maar het gaat er om hoe lang hij het volhoudt.

Volgens mij is het geen discussiepunt of hij de beste ooit is, omdat je dat nu simpelweg nog niet kan zeggen. Over een jaar of 10/15/20 is dat al een stuk beter te bepalen/opvatten, maar ook dan zal daar altijd twijfel/discussie over blijven, simpelweg omdat dat voetbal is! Geweldig toch

7 april 2010 om 00:05

Allereerst voor de ongetwijfeld vele Barca-fans hier: Gefeliciteerd.

Ik ben zeker geen Barcelona-fan (gewoon een Ajacied ) en was vanavond voor Arsenal.
Ben ook geen fan van Messi, ondanks dat hij geweldig kan voetballen, laat daar geen twijfel over zijn.

Maar wat wel ”leuk” is aan het feit dat Arsenal is uitgeschakeld, is dat wanneer Bayern Manchester United uitschakeld er voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003 (!) geen Engelse ploeg in de halve finale van de Champions League staat.

Aangezien het Engels voetbal Europa de laatste jaren redelijk domineerde zou ik het helemaal niet erg vinden als het een keer helemaal niet zo is. Een Italiaanse, Spaanse, Duitse en Franse club mag ook wel een keer van mij!

Ik hoop niet dat er Barcelona, Arsenal en/of Manchester-fans zijn die zich nu op hun teentjes getrapt voelen. Zie dit als een reactie van (gewoon) een Ajacied

7 april 2010 om 00:19

95% vind Messi nog steeds beste voetballer op aarde. En 5 procent niet. Het begint elke keer minder te worden. Met elke doelpunt overtuigt hij meer mensen van zijn klasse. Wat is hij toch een genot om naar te kijken. Het prachtige van het voetbal dat hij vertoond en de reden waarom elke voetballiefhebber achter de tv's aan het kijken zijn.

Lionel Andres Messi, Je bent de beste en dat zal je altijd blijven. Ik wil nog langer van je genieten, en zaterdag ga je madrid even laten zien wat voetbal voor jou betekend..

Een "leo Messi" Fan..

Visca el Messi

7 april 2010 om 12:44

@bergie10: de enige uitslag die geflatteerd was, was de 2-2 van vorige week, toen had het bij rust al 0-4 moeten staan. Ik ben zelf een neutrale supporter en ik begrijp je frustratie maar er was helemaal niks geflatteerds aan die 4-1. De klasse van een speler met het nummer 10 in Barca shirt droop er vanaf. Arsenal heeft zowel uit als thuis nooit haar spel kunnen spelen en dat is een feit. Je kunt dit Barcelona alleen bestrijden met een hechte defensie en een blok van 5 beren met middenvelders en 1 topspits. Dat hadden ze bij Chelsea door. Met ieder ander concept graaf je je ondergang tegen de op dit moment beste ploeg ter wereld. Geen schande, maar absoluut verdiend en totaal niet geflatteerd.

7 april 2010 om 16:47

Messi beste ter wereld? De beste van het heelal.

Wat een ongelooflijke goeie voetballer zeg. Ik kreeg gewoon tranen toen hij zijn hat-trick maakte.
Ik wist natuurlijk allang dat hij de beste ter wereld was. Elke wedstrijd gaat hij vooruit. HIj speelt op dit moment z'n beste tijden als voetballer. Barcelona ook. Arsenal was voor de tweede keer kansloos.

6 april 2010 om 22:45

Dat is geen woord, maar een zin, dus wat je zegt slaat nergens op.

On: Barca had misschien 6 of 7 kansen en scoort er 4 en Arsenal had gewoon veeeeeel meer uit het balbezit moeten halen. De uitslag is zeker geflatteerd, maar uiteindelijk hebben we het thuis laten liggen in de eerste helft.
Arsenal was vandaag veel meer opgewassen tegen barca dan tijdens de heenwedstrijd, maar nu wint barca wel en toen kwam Arsenal nog terug. Er zat veel meer in voor ons, maar helaas.....

Dan pakken we de Premier League maar!!!

Arsenal 4 Life!!!!

6 april 2010 om 23:18

ik denk niet dat arsenal de pl wint
ze gaan zeker al verliezen van Man city

6 april 2010 om 23:46

@bergie10, hoe zeer ik het Arsenal ook gun, want ze hebben een leuke jonge ploeg, het getuigt van weinig realisme dat je zegt dat er voor Arsenal veel meer inzat. Ze werden vorige week volledig van de mat gespeeld en ook vandaag was Barca gewoon beter in het spelletje dat ze allebei graag spelen. Op tempo met veel balbezit. Het net zo lang rondkaatsen totdat er iemand vrij loopt beheerst Barca echt tot in het perfecte. Gewoon Xavi constant aanspelen met een man in zijn rug, dan terug kaatsen en dan weer 2 anderen tussen de linies aanspeelbaar. Het was tactisch ook weer van een waanzinnig hoog niveau dit keer, zelfs terwijl niet alles lukte zoals vorige week. Dan loopt er daarnaast nog een man van de klasse van Messi. Is gewoon bijna niet van te winnen. Het zou dan ook gewoon jammer zijn als ze niet weer de dubbel (CL + Primera division) pakken met zo'n schitterend spel.

Verder snap ik niet dat mensen oneens hebben geantwoord op de stelling. Messi heeft Barca vandaag eigenhandig naar de halve finale geschoten op het moment dat het er echt om ging....

Ik hoop wel dat Arsenal de premier league gaat winnen, maar ik verwacht gewoon Chelsea.

7 april 2010 om 07:57

leuk woordenboek wordt dat dan, waarin zeker ook staat: woordenboek, de

een woord geniaal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En dat zeg ik als arsenalfan

6 april 2010 om 22:41

Beetje rare supporter ben jij dan als je het geniaal vind dat Barca Arsenal afslacht met 4-1....

6 april 2010 om 22:46

vind het niet raar als iemand dat zegt want het is gewoon een feit dat het geniaal was

6 april 2010 om 22:48

Waarom is dat raar? Arsenal was voetballend gezien gewoon veel slechter dan Barca en Barca speelde goed voetbal. Plus Messi speelde geniaal dus daar kan je alleen respect voor hebben.

6 april 2010 om 22:48

Jonge, je kan toch ook gewoon eerlijk en objectief zijn? Vondt Sevilla ook gewedig spelen toen zij Barcelona versloegen in de beker. Niet iedereen hoeft kortzichtig te zijn als jij...

6 april 2010 om 22:49

geniaal is altijd nog subjectief, dus dat kan nooit een feit zijn.

6 april 2010 om 22:51

@analyse

Ja, je kan wel zeggen barcelona was beter of iets dergelijks. Maar op te zeggen geniaal!!!!!!! Dan krijg ik een beetje het gevoel dat je hebt zitten te genieten van een dikke verlies partij van je "eigen" club in hoevere dat nog jou club zou moeten zijn

6 april 2010 om 23:20

wat jij zegt klopt niet barca speelde beter maar had geen geluk
en arsenal kan geen topploeg aan dat heeft Patrick Evra al eens gezegt

6 april 2010 om 23:29

Ik ben het met Thiagosilva eens. Een beetje blij lopen doen als je eigen club 4-1 is ingemaakt.

7 april 2010 om 00:20

Jullie zijn raar.
Toont iemand respect voor de tegenstander, is hij een slechte supporter.

7 april 2010 om 00:30

Jij je zin: Barcelona was geniaal veel beter!!!!

7 april 2010 om 07:06

Wat moeten de Madrilenen dan wel niet over zichzelf denken nadat ze in 1995 met 0 - 2 werden weg getikt door Ajax en en masse (maar dan ook echt het hele stadion) een staande ovatie gaven aan de Ajacieden? Ik vind het van klasse getuigen als je kunt toegeven dat je bent weg getikt. Waarvoor hulde!

7 april 2010 om 08:19

@ harmr, inderdaad je hebt helemaal gelijk.

Zelfs de Madrilenen weten wanneer ze volledig zijn weggetikt. Ze gaven ook Barca een staande ovatie toen ze in Madrid met 6-2 wonnen van Real (twee seizoenen geleden dacht ik).

Dus ik vind het maar schijnheilig dat de meeste Arsenal fans hier niet kunnen accepteren dat ze volledig zijn weggetikt in het spelletje wat hun ook heel goed kunnen namelijk: het positiespel spelen.

7 april 2010 om 16:48

Als je ieders mening verzamelt begint het een beetje objectief te lijken! Vind je niet?

Messi; wat een wonderbaarlijke speler! Ik heb genoten ook als neutrale kijker. Mijn dank daarvoor Lionel!

FC Messilona!
Onvoorstelbaar. Pure klasse.

Zonder twijfel de beste speler ter wereld. Chapeau! Hij was fantastisch!

6 april 2010 om 22:45

Op dit moment bedoel je waarschijnlijk?

Hij was zeker geweldig!

6 april 2010 om 23:06

Anders wel op elk moment Sanmarocs!!

Voetbal van heden, is veel sneller.. verdedigers ook wel wat slimmer dan toen.. 1+1=2

Messi is gewoon de beste aller tijden... Beter dan Cruijff en de zijne.. beter dan Beckenbauer en de zijne.. beter dan Pele en Maradonna !!!

(mijn Mening.. Thank you)

7 april 2010 om 01:31

zo kan ik 1 1 = 2 ook wel in mijn voordeel gebruiken, een nonsens conclusie eerste klas.

Messie krijgt veel betere (gerichtere training) dan vroeger, hoewel verdedigers inderdaad slimmer zijn kan hetzelfde worden gezegd van de aanvallers, juist door die training, of juist omdat ze meer gepushed worden om tot het uiterste te gaan (iets wat voor een maradonna, die een middenmoter als Napoli aan de titel hielp, hoogstwaarschijnlijk opging).zelfde geld overigens voor de snelheid van het spel. Wanneer een Maradonna van jongs af aan gewend zou zijn te spelen met deze spel-snelheid zou ook hij een betere voetballer zijn.
Verder zijn er natuurlijk veel betere voetbalschoenen en voetballen. zoek aub even op youtube garricha op, en als je ziet wat die vent met zulke primitieve schoenen en bal doet is dat ook aardig bewonderingswaardig

Waarschijnlijk zeggen we hetzelfde over Messi over 10 jaar. (neemt trouwens niet weg dat hij waarschijnlijk in het rijtje dat jij net op noemt past)

Hoewel je inderdaad gelijk hebt dat het nu sneller gaat, was het vroeger veel meer op techniek, inzicht en passing terwijl het tegenwoordig gaat om handelingssnelheid, versnelling en fysiek.

Wie er beter is, is meer een twistpunt van : welke punten vind jij het belangrijkst. (en hoe bespeel je je tegenstander)

en die 3e (of 4e goal, in ieder geval die goal door de benen van Almunia) had hij gewoon af moeten geven.

Sodeju. FC Messi... Inter gaat wel winnen van Barcelona hoop ik. Het verschil tussen Barcelona en alle andere ploegen wordt anders wel erg groot...

6 april 2010 om 22:41

Inter is toch al gedeklaseerd door Barça...

6 april 2010 om 23:00

Ik denk niet dat Inter een vuist kan maken tegen Barcelona. Zijn we vergeten dat Barca en Inter elkaar in de groepsfase al troffen? Waar we inter in italie dwongen te verdedigen. En in Barcelona gewoon wonnen? Ik hou hier een goed gevoel aan over.

We leven in het tijdperk Lionel Messi.

6 april 2010 om 22:46

Briljant idd.. ik weet niet hoe Maradona, Pele en Cruijff waren, maar Messi is echt de beste voetballer die ik ooit gezien heb! Soms denk ik wel eens is dit de tijd dat alles kan.... want in iedere sport lijkt het tegenwoordig maar beter te worden, en mijn gedachte moet toch zijn het moet toch ergens ophouden:

Ferderer knalt alle records uit de boeken!
Usain Bolt loopt zelfs het vrij oude wereldrecord van Johnson uit de boeken op de 200!
Schumacher een aantal jaar geleden verpletterd alles
Michael Phelps!
Sven Kramer wil ik ook wel noemen!
Tiger Woods.. enz enz.

Wauw. Echt prachtige voetballer, maar een ellendeling om tegen te spelen.

Verdiend gewonnen van Barca t.o.v 2 wedstrijden. Maar vandaag overklaste niet Barca Arsenal, maar was het Messi die een geweldige wedstrijd had.

Voor Arsenal was de wedstrijd al verloren toen we thuis 2-2 speelden, maar de kans was er en Arsenal begon geweldig aan de wedstrijd door die 0-1 te scoren. Maar waar het mis ging vandaag, was weer te danken aan Wenger.

Waarom laat je in godsnaam Campbell en Silvestre samen starten tegen Wolves als je weet dat je erg gelimiteerd bent. Het was onnodig om Clichy te laten rusten tegen Wolves want die kerel is onvermoeibaar. We konden beter met Silvestre zaterdag spelen en vandaag met Campbell, want Campbell is toch wel veel beter dan die Silvestre.

Want noch heeft die Silvestre positionering, noch inzicht en veel te zenuwachtig.
We kunnen de eerste 2 doelpunten op naam van hem schrijven. De eerste kan erg ongelukkig lijken, maar als je ziet hoe overhaast hij daar naar de bal toe rent, is het normaal dat je zo'n reactie kunt verwachten.
Bij de 2de doelpunt begrijp ik het helemaal niet, je ziet dat Vermaelen de eerste paal dekt, waarom in godsnaam ook naar de eerste rennen??? Als hij gewoon op zijn positie was gebleven kon Bojan nooit die bal gehad hebben waardoor die doelpunt ontstond. Dat is juist het verschil met Campbell.
Campbell brengt veel rust in spel en laat de speler om zich heen veel beter spelen. Hij staat altijd goed opgesteld ook al is hij traag, hij kan tenminste het spel lezen.

De derde doelpunt valt ongelukkig, Vermaelen wint niet volledig het duel, bal komt met geluk bij Keita en dan een geniale Messi. Al vraag ik me af waarom Almunia niet veel eerder uitkwam.

Tenslotte, over het laatste doelpunt, het was weer een geweldige individuele actie van Messi, maar waar ik me het meest aan ergerde was Almunia.

Ja ik ga die kerel weer afkraken en terecht ook want hoe dom kan een keeper zijn. Bij dat laatste doelpunt maakt hij een goede redding, maar dan trapt hij de bal gewoon zomaar naar voor i.p.v de spel snel te hervatten door vanachter op te bouwen. Er waren 5 spelers van Arsenal en 1 speler van Barca, waarom trap je die bal dan in godsnaam zomaar naar voor !!!! Dit heeft hij heel de wedstrijd lang gedaan, waardoor Barca terug opnieuw de bal herovert en terug kan opbouwen.

We hebben vandaag verloren omdat we gewoon op 2 plaatsen zeer zwak waren. De doelman en centraal van achter, als we volgend jaar ons daar verbeteren, dan zie ik ons zeer ver komen in CL en mss EPL winnen.

Ook hebben we vandaag wat positieve punten gezien van Arsenal zoals een Diaby, Vermaelen of Bendtner die een redelijke wedstrijd hebben gespeeld.

Al bij al, Barca was vandaag beter, als ieder team zijn sterkste elftal had, kon het anders aflopen, maar dit Barca is echt niet zoveel klasse beter dan Arsenal dan men denk. De score van vandaag geeft totaal geen beeld van de verhouding Barca - Arsenal. Het was vandaag Messi show en zoals ik al veel eerder zei, was het vandaag individuele klasse dat Barca heeft weten te redden en als we Messi wisten te stoppen net als vorige week, dan hadden een totaal ander wedstrijd.

Maar goed, nu hopen dat het in de EPL meezit

7 april 2010 om 00:55

Wat mij betreft kunnen we de uitslagen van beide wedstrijden omwisselen, dan hebben we van beide wedstrijden de juiste verhoudingen uitgedrukt in de score.

7 april 2010 om 08:13

Sorry Mudi, maar Campbell??? Dat is wel echt een zwakke schakel op Europees topniveau. Zelfs in zijn beste tijd kwam hij te kort in de CL. Silvestre was opgesteld vanwege zijn snelheid, en volgens mij maar goed ook, want ondanks dat hij een aantal fouten maakte, heeft hij ook vanwege die snelheid een aantal aanvallen eruit kunnen lopen waaruit met Campbell zeker doelpunten waren gekomen. Campbell heeft de snelheid van een amateurvoetballer, de draaicirkel van een vrachtwagen en hij heeft een acceleratie van een oude Lada. Oftewel, ik ben het niet helemaal eens met je analyse, hoewel die verder zeer prettig was om te lezen.

Verder denk ik dat het niet zoveel uitgemaakt had wie er gestaan hadden, als Messi zo speelt zouden ook Terry en vd Sar het verschil niet gemaakt hebben (als ze ipv Silvestre en Almunia zouden spelen).

Geweldige speler..
Barcelona-fans, gefeliciteerd!

Op naar Real!

De wedstrijd van Messi, wat een held.

Arsenal kon niks inbrengen! =(

zie je wel dat arsenal een pak slaag ging krijgen

wauw wat een weergaloze show ,en nu op weg naar Madrid om ook afstand te nemen van real Madrid

FC Messi heeft het laten zien zeg.. poeff

Messi, een echte held. Ik vond Pedro ook sterk spelen eigenlijk speelde heel Barca wel goed. Arsenal daarentegen vond ik (tot de 3-1) een zwakke indruk achter laten. Zonder van bijvoorbeeld de kansen van Clichy en Rosicky dat ze te snel schoten. Met Messi in deze vorm denk ik dat Barcalona niet is af te stoppen.

Aardige wedstrijd. Mooi voetbal van Barca en Messi was gewoon briljant. Zeker de beste voetballer van de wereld. . Pedro speelde ook sterk ook al vond ik dat Messi bijna alle kansen zelf wou afmaken en de andere spelers niet ging gunnen zoals de 1 na laatste bij Pedro en laatste bij Keita. Arsenal had zeker kans moest beter met de kansen omgaan maar dat hebben ze niet gedaan jammer !!! Anders was het nog spannend maar nu naar Madrid en dat word zeker geen makkelijke klus maar met een Messi in vorm moet het wel lukken. Xavi en Diaby speelde op het middenveld erg sterk. Xavi brengt zoveel rust uit. Diaby is gewoon een beest op het middenveld bijna niet van de bal af te krijgen ik zou hem ruilen tegen Yaya Toure met Arsenal.

Zoals verwacht rolt Barcelona Arsenal met speels gemak op.

En dan hoor ik Wenger vaak klagen dat de teams in de EPL zo lopen te schoppen....

Ik vond het trouwens wel een beetje meevallen.

Hij had een paar geniale acties maar vorige week was Barca veel en veel beter.

6 april 2010 om 22:39

Wat Barça vorige week liet zien, kan geen enkel team op de wereld voor elkaar krijgen. Tenminste, op dit moment.
Duss het is geen schande om dat geen twee Europese wedstrijden achter elkaar te doen.

6 april 2010 om 22:40

Nee maar toen waren ze veel minder opgewonden dan nu over Messi.

Ik heb toen zo genoten terwijl ik de 2e helft zelfs delen saai vond.

6 april 2010 om 22:43

Barça had op dat moment al 3 doelpunten gescoord en het belangrijkste was de bal in de ploeg houden en op een rustige manier de aanval zoeken.
Je gaat niet dan alsnog alles eruit gooien als je over een paar dagen een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar moet spelen.
Bij een 0 - 0 zou ik de kritiek nog kunnen begrijpen, maar nogmaals, Barça had er al 3 gescoord en op het einde kreeg je er nog een bij.

6 april 2010 om 22:52

True, maar dan alsnog ik vond Messi bij vlagen geniaal maar zoals ik mensen hierboven hem zie aanbidden... kom op zeg.

6 april 2010 om 23:07

Er is geen speler die ook maar in de buurt kan komen van wat Messi voor elkaar krijgt. Ik vraag me dan af wat mensen als jij nou verwachten. Wil je dat ie élke keer dat ie de bal heeft zó dribbelt? Dat gaat gewoon niet.

6 april 2010 om 23:11

Messi is niet alleen vandaag goed he vriend... dedre!!!

die gast.. Lionel.. speelt al maanden zo niet het hele seizoen al geniaal.. en kijk ook naar zijn wedstrijden sinds hij gewoon bij Barça speelt.. hij speelt gewoon geniaal.. klaar!!

Koning Messi

Hulde voor Messi, wat een held!

A Legend !!
De Beste Speler Ooit !!!

Niet normaal meer wat hij doet !!

Als Real Fan wordt je hier toch bang van !! XD

6 april 2010 om 23:34

kom op zeg wat een reactie

waarom zouden we bang moeten zijn ?

7 april 2010 om 00:33

Omdat de kans vrij groot is dat Real komend weekend gewoon verliest.
Maar de bal is rond zeggen we dan

7 april 2010 om 00:36

Omdat Messi deze Cl-wedstrijd 4x scoort, en komend weekend naar het Bernabeu gaat om daar tegen Real te spelen. Kans is dus groot dat ie daar weer scoort.

7 april 2010 om 01:50

1 omdat een team als lyon, met alle respect jullie met relatief gemak aankan
2omdat jullie er vorig seizoen er in eigen huis 6 om de oren kregen
3 omdat barce ehm beter is?
4 omdat deze overwinning hun zelfvertrouwen nog groter zal zijn
5 mij ga je niet vertellen dat als je deze wedstrijd gezie nhebt als real speler, je toch even niet in je achterhoofd zult denken, damn die messi hopelijk heeft ie niet z'n dagje zaterdag

Barça speelde degelijk, Messi ronduit fenomenaal.

Tja, wat zal ik hier eens over zeggen. Ik kan een hele analyse van de wedstrijd maken, maar dan ben ik snel klaar. De ploegen waren gelijkwaardig en Messi was een klasse apart. Arsenal had geen antwoord op hem. Hij liep overal en Arsenal wist zich daar geen raad mee. Iedereen vroeg zich elke keer af wie Messi moest oppakken. Ik vind het een fout van Wenger om Messi in de zone te dekken, dat vond ik vorige week ook al. Hij had beter een man kunnen opofferen, die Messi overal op het veld volgde. Die zou dan wel helemaal gek worden van Messi waarschijnlijk, maar die zou zich dan dood kunnen lopen en net na de rust gewisseld worden.

Ik hoop in elk geval dat de discussie over wie de beste van de wereld is nu afgelopen is. Messi is op dit moment een klasse apart, waar zelfs spelers als Ronaldo en Rooney niet bij in de buurt komen.

De rest van de wedstrijd was ook best boeiend. Arsenal kwam al snel op voorsprong, maar had geen antwoord op de Messi show die daarna begon. De tweede helft was iets minder interessant, het was eigenlijk jammer voor de wedstrijd dat Arsenal de aansluitingstreffer niet wist te maken. Uiteindelijk nog een goal van Messi en daardoor was de wedstrijd definitief beslist. Barcelona heeft zeer terecht gewonnen, Arsenal miste wel wat spelers maar Barça miste ook gewoon nog Iniesta, Zlatan, Puyol en Piqué. Ik denk dat Barça dit seizoen weer erg moeilijk te stoppen zal zijn

zo ben blij dat ik dit mag mee maken zeg om messi te zien voetballen meer hoef ik niet meer te zeggen.

Messi, Messi en nog eens Messi. ongeloofelijk.

Deze man, nu al een legende.

Even voor de Barcelona fans

Dit is een Barcelona tegen een matige verdediging. Iedereen weet dat de achilleshiel van Arsenal is.

Nu mogen ze het gaan laten zien tegen Inter die een goede stabiele verdediging heeft. Eentje die ook constant is en structureel goed doet.

Arsenal was kansloos. Hopelijk beseft Wenger dat er nu ingekocht moet worden, en dat op de transferlijst niemand op O U T gaat en minstens 3 spelers I N.

Ik neem het deze Arsenal niks kwalijk. Zijn nog jong, onervaren en hadden geen individuele actie spelers die het verschil kunnen maken.

6 april 2010 om 22:42

ben blij dat je genoten hebt van messi heheheh

6 april 2010 om 22:44

Dream on dude, Arsenal heeft maar weer eens bewezen dat als het er echt om gaat dat ze er gewoon niet staan. Ik begrijp dat ze blessures hebben, maar vorige week stond er gewoon een heel sterk Arsenal en toen werden ze al van de mat gespeeld. Vandaag is gewoon de klus afgemaakt die vorige week al afgemaakt moest worden.

Inter ? Hebben we die in de poulefase al niet zoek gespeeld ? Uit was een beetje hetzelfde als vorige week, Barca was heer en meester maar vergat te scoren waardoor het 0-0 bleef. Thuis werd er (let op) zonder Messi en Ibrahimovic gespeeld en werd er eenvoudig 2-0 gewonnen. Ik wil nu niet zeggen dat Barca, Inter zomaar al afdrogen integendeel het zal een spannende strijd worden.

Maar jij bent gewoon erg provocerend bezig en zoekt op alles wel wat, ik begrijp het aan de ene kant wel jou balkje die helemaal groen is zegt eigenlijk al genoeg. Daarom laat ik het hierbij bedankt voor je felicicaties als objectieve Gunner, en de beste heeft gewonnen.

Forza Barca!

6 april 2010 om 22:46

Een heel sterk Arsenal?

Arshavin terugkerend van blessure. Die er snel afgaat.
Gallas terugkerend van blessure. Die er snel afgaat.
Fabregas terug van blessure, niet in goede doen.

Sorry, maar wat was er precies sterk aan de elftallen die Arsenal liet zien de vorige 2 wedstrijden?

Edit: Barca020, mijn groene balkje is minder geworden omdat ik een aantal keer om streams heb gevraagd. Ik heb al vrij wat bans erop zitten. Dit komt niet omdat ik elke keer onzin zit uit te kramen hier. Verder kijken dan je neus lang is.

6 april 2010 om 23:29

Goh en maar weer excuses zoeken, ze waren gewoon fit anders speelden ze niet lijkt mij. Geef gewoon toe dat Barca de terechte winnaar is ? Arsenal is over 2 wedstrijd gedeklasseerd en als je dat niet kan accepteren dan stop ik de discussie met jou.

Frappant dat Arsenal elk jaar of weer blessures heeft, of de spelers zijn weer te jong en zijn onervaren (iets waar Wenger zelf voor kiest). Nee, Arsenal is een leuke club om naar te kijken maar het is zeer zeker geen Europese grootmacht en ze liggen er terecht uit.

6 april 2010 om 22:44

edit: chichy heeft zijn bericht veranderd dus deze eerste alinea lijkt nu misplaats

haha successupporters, nou nee.
Al die successupporters zijn al over gelopen naar madrid omdat ze dachten met al die sterspelers wel even een goed team te kopen/maken. De barca supporter is een echte supporter.

Wat een fenomeen is het ook, het gaat allemaal zo makkelijk bij Messi. Het lijtk wel als of hij wanneer hij wilt een wedstrijd kan beslissen. Aresenal had weinig in te brengen maar dit buitenaardse niveau kom je ook niet tegen in Engeland.

6 april 2010 om 22:54

Nou, volgens mij zijn al die succes-supporters na een paar maanden al weer terug gelopen, en anders zeker na vandaag! En her restje dat dan misschien nog overblijft zal na het weekend waarschijnlijk ook wel terug zijn

6 april 2010 om 22:54

Ach hou toch op man.. barcelona hoeft helemaal niets meer te bewijzen.

En wat betreft inter.. toevallig de groepswedstrijd in camp nou gezien dit seizoen ? toen barca inter zonder zlatan en messi helemaal van de mat speelde..

6 april 2010 om 23:01

Ik neem Arsenal ook niks kwalijk, ze vochten voor wat ze waard waren en dat waardeer ik. Arsenal is vandaag niet eens zoveel minder dan Barcelona, dat niet zo geweldig speelde. Alleen door verdedigende fouten werd het 4-1.

Gefeliciteerd Barcelona! Volgend seizoen veegt Arsenal jullie van de mat met hun sterkste elftal.

6 april 2010 om 23:24

ja de verdediging van barca was ook geen eerste keus als piqeu en poyul op het veld waren was het een andere soort wedstrijd

Verdiend Barca fans, Gefeliciteerd.
Leuke wedstrijd maargoed, tegen een Messi in deze vorm valt niet te winnen.

Kun je zeggen als als als Arsenal compleet is etc, Dan nog, Messi deed het gewoon..

Zulke spelers maken het verschil daar kun je alleen maar respect voor hebben als Arsenal fan.

Jammer maar helaas..

1 meter 69 en toch de grootste voetballer.
Prachtig om iemand als Messi aan het werk te zien!

6 april 2010 om 23:04

Ik begrijp niet waarom je zijn lengte erbij haalt, haha eigenlijk best komisch. Nu lijkt hij een nog betere voetballer omdat die ZO klein is .

Dit is het bewijs dat hij op dit moment de beste van de wereld is. Wat een goals!

Aan alle Barca-fans gefeliciteerd met de overwinning, jullie waren 10x beter. Arsenal moet volgend jaar EL gaan spelen.

Messi is de beste voetballer die ik ooit heb gezien. Tekenend voor deze wedstrijd was dat hij volgens mij de enige Barcelona speler was die op doel had geschoten. Hij is de spil waar alles om draait en vult die rol met verve in. Een geweldige speler die ook nog eens een leuke symphatieke uitstraling heeft. Laten we hopen dat we nog lang van dit wonderkind mogen genieten.

geweldigg.. en pas 22 jaar!!

zonder twijfels beste van de wereld !!

6 april 2010 om 22:42

Haha, geniale reactie. Je hebt wel gelijk.

inter hahah
lat me niet lachen .ben je vergeten dat inter niks kon brengen in de groepswedstrijd. zij hebben snijder de gevaarlijke en eto'o .barca is heeft n waslijst. hopelijk is ibrakadabra ook terug

6 april 2010 om 23:07

Inter is helemaal veranderd met de komst van Pandev andere formatie en het gaat ook beter(in de CL dan he).

proficiat alle barca fans ik als arsenal wens jullie nog verder succes.

maar ik haat barca
en zonder messi was arsenal halve finalist geweest maar hij moest er bij zijn

nogmaals proficiat en nu maar hopen dat mijn club Arsenal de titel in engeland grijpt
en volgend jaar maar hopen eens een jaar blessure vrij te zijn

want ik weet zeker met een fitte van persie fabregas en arshavin was dit een andere avond geweest.

6 april 2010 om 23:26

haha grapjas hoe kun je haat hebben van een ploeg die echt mooie voetbal speelt
daar wil ik widde dat fabregas volgend sezoen gewoon terug thuis komt

6 april 2010 om 23:30

ik haat barca gewoon omdat het nu al de 2de keer is

en vandaag voetbalde ze zeker niet zogoed als tegen arsenal uit

en nog iets fabregas komt lekker niet zet dat uit je hoofd

en barca heeft geluk met hun talenten maar ook hun krijgen ooit nog eens een zware blessure en dan hopen dat het goed komt

ronaldo is na die voetbreuk niet meer de ronaldo geweest van voor de voetbreuk
ik hoop je genoeg te hebben geinformeerd

Laten we duidelijk zijn; dit verdient Arsenal niet.. Met hun sterkste ploeg maakten ze eerlijk is eerlijk nog een kans aangezien de prutser nummer 1 in de spits staat bij hun, Bendtner.. Hij scoort dan wel 1x, maar jemig de kansen die hij mist.. Nee.. Barcelona kwam op sommige momenten goed weg..

Gelukkig hebben we dan daar nog Messi rondlopen, 4x.. geweldig.. ieder goal die hij maakt heeft een prachtige schoonheid, een streep, een lob, 3 man uitspelen.. Nee.. hij gaat het maken, als hij t nog niet gemaakt heeft..

Ik kijk erg uit naar zaterdag, El Clasico.. Real zal het zwaar krijgen nu Iniesta terug is.. Al is het de vraag hoe het met Abidal gaat..

7 april 2010 om 02:25

bij barca speelden, henry ibrahimovic iniesta pique en puyol niet

Ach ja, leuk geprobeerd. Opzich ben ik helemaal niet zo ontevreden over Arsenal. Ze hebben overduidelijk geleerd van de wedstrijd in het Emirates, en in de 2e helft lagen zeker mogelijkheden zij het niet dat het elftal van Arsenal wat kwaliteit te kort komt vandaag.

En vandaag bewijst Messi alweer wat ik altijd heb gezegd. Hij kan gigantisch hard knallen, pure techniek. De beste speler ter wereld... by far.

Arsenal is vrij makkelijk te bespelen, simpelweg omdat Wenger vertikt een speler op te offeren. Daarom schitteren vaak individuen in topwedstrijden tegen Arsenal. Dan een Ronaldo, dan een Rooney en nu een Messi. Misschien iets minder koppig en gewoon wat tactischer spelen?

6 april 2010 om 22:45

Hoe kun je Drogba vergeten

ps; Messi is een living legend, and it hurts me too say it because i hate Barca.

6 april 2010 om 22:55

Mwa, ik ben ook niet zo van het spelers opofferen. Ik denk dat het team nog wat meer naar elkaar toe moet groeien. De spelers moeten weten wat ze moeten doen, en hoe hun medespelers erop reageren. En vooral spelers als Song, Diaby en Denilson nog een stuk meer spelinzicht moeten krijgen. En er is nog een echte leider nodig in de verdediging. Als Campbell speelt staat het op 1 of andere manier een stuk beter. En ik denk dat dit puur komt omdat Campbell wel de leiding geeft die Gallas niet geeft. Vermaelen heeft wel de potentie om dat te worden, maar is nog wat te jong. Het zou ook heel wat zijn voor een speler als Vermaelen om dit nu al te doen in zijn eerste jaar. Spelers als Gallas, Silvestre en Campbell moeten dat nu nog doen. Met Silvestre stond het vandaag wel aardig, maar hij is individueel heel slecht. Mocht Gallas toch nog weggaan dit zomer, dan pleit ik voor of een ervaren verdediger met zeer veel leidinggevende kwaliteiten. Of een jonge potentiële top verdediger en dan Vermaelen die rol geven. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat kan. Gallas doet dat te weinig, maar dat krijg je er ook van als je jaren naast Terry staat, dan hoef je zelf niet meer zoveel te zeggen.

Ik ben er dus van overtuigd dat niemand opgeofferd moet worden voor een individuele speler. Als team moet dit goed op te lossen zijn, Barca doet dit goed. Ze moeten blindelings weten wat ze aan elkaar hebben en wie wie oppakt. Ze missen op dit moment een echte leider.

6 april 2010 om 23:17

Tja, Arsenal dekt niet door. Messi mocht constant vrij aannemen. Vermaelen dekte in het Emirates wel door, maar Song voerde zijn defensieve taken niet goed uit. Ik denk dat hij het niet aan durfde door te dekken op Messi en dan Silvestre 1 op 1 te laten spelen.

6 april 2010 om 23:32

@persiangooner
'ze hebben geleerd van hun fouten'.. Dat zou wel, maar Arsenal speelde vandaag een van hun slechtste wedstrijden. Ik heb geen een uitgespeelde kans aan Arsenal-zijde kunnen bespotten. De zogenaamde kansen die er waren ontstonden uit ongecontroleerd verdedigen. Zonder Fabregas zie je een Arsenal dat inspiratieloos rondrent en uiteindelijk kinderlijk weggespeeld wordt door een echte voetballend ploeg.
Jullie ware aard kwam vandaag duidelijk naar boven. Niks voetballend proberen op te lossenaar constant smerige overtredingen.
Arsenal zou nooit leren van zijn fouten..

6 april 2010 om 23:48

gaat vrij lastig vind je niet om het voetballend op te lossen tegen de best voetballende ploeg van de wereld? De opstelling was ook neit bepaald de sterkste vind je niet? De wedstrijd tegen porto (zonder cesc) was zeker ook ondermaats?

Ga eerst maar eens wedstrijden van arsenal kijken voordat je zo reageert..

6 april 2010 om 23:53

Nou wat kinderachtig zeg. Kom op, er stond een complete B-aanval op het veld. Een compleet B-middenveld en een Z-verdediger.

Jouw Chelsea (toch?) dondert al in elkaar als Essien weg valt.

En die smerige overtredingen viel ook reuze mee. Diaby timde een keer verkeerd, Rosicky kwam te hard in. Verder was het gewoon sportief. Denilson kreeg zelfs een onterechte gele kaart.

Ook insinueer je dat Arsenal geen echte voetballende ploeg is, wederom sneu. Daar laat ik het bij.

7 april 2010 om 00:28

Nee, bij Barca stond wel een waardige A-elftal op het veld??? Kom alsjeblieft met wat betere argumenten. Oh en zeker omdat jullie nog Altijd een hele jonge ploeg hebben en zo weinige ervaring..
Tuurlijk, Messi was buitengewoon goed, maar hij zou achteraf ook afgevraagd hebben hoe makkelijk hij het vandaag gehad heeft. Ik moet zeggen, jullie Arsenal durft het wel, zoveel vrijheid gunnen aan de beste voetballer van de wereld. Wenger, goed gedaan!

6 april 2010 om 23:27

Tja, was ook wel logisch eigenlijk. Er werd geprobeerd wat vroeger druk op de bal zetten, waardoor het middenveld van Barca minder dominant kon zijn. Lukte aardig.

Maar een Arsenal moet in zo'n wedstrijd veel meehebben en dat zat het niet vandaag. Niks aan te doen, maar gewoon klasse van Messi.

6 april 2010 om 23:45

De verdediging en het middenveld moet naadloos in elkaar overgaan. Dit is nog zeker niet het geval. Hier moet Wenger nog aan spijkeren. Maar het zal toch het mooiste zijn dat alles soepel loopt en Arsenal potdicht zit achterin. We hebben er zeker de spelers voor alleen moet het nog net wat beter gaan draaien en moet iemand echt het voortouw nemen.

Sublieme messi zoiets heeft de wereld nog nooit gezien.

6 april 2010 om 22:46

Overdrijven is ook een vak. Het is knap, maar nog nooit gezien???

6 april 2010 om 22:54

1e goal van Messi was goed ingeschoten, maar die had Rooney ook gemaakt.
2e goal stond hij weer vrij omdat Wenger wil dat hij scoort door geen man op hem te zetten
3e was inderdaad klasse
4e was wat lucky, omdat hij alweer vrij stond, maar wel goed afgestraft

Overdrijven is ook een vak.

6 april 2010 om 23:32

Football4eva

Ik ruik jaloezie. Dus vrij staan is geluk hebben? Ook al had Wenger Messi laten dekken, dat had geen zin gehad. Hij wandelt de hele verdediging voorbij en anders hadden Pedro en Bojan dat wel gedaan.

Dit is juist alles behalve overdrijven. Over Ronaldo wordt overdreven, vind ik. Dit is gewoon week in week uit plezier!

7 april 2010 om 00:05

Hij overdrijft, dus doe ik het tegenovergestelde. Natuurlijk weet ik dat het Messi's klasse was, maar ik wilde hem even laten weten dat hij niet moet overdrijven. En vond je niet dat Arsenal slecht verdedigde?

Dit was echt een schitterende prestatie van Messi.. en dat mensen nog zeggen dat hij niet in het rijtje thuis hoort met Maradonna.. tjonge hij bewijst het toch nog steeds weer..

Argentinie maakt hij niet wereldkampioen (alles is mogelijk maar ik zie dat niet gebeuren) maar hij laat in het club voetbal toch echt wel zien dat hij de man is.. Hoe goed is deze jonge gewoon het is abnormaal..

Buitenaards..

7 april 2010 om 13:39

Hij hoort ook NOG niet tussen het rijtje met Maradonna. Messi moet eerst nog Argentinie eigenhandig wereldkampioen maken.

Barca was vandaag iets minder dominant op voetballend gebied maar dat drukte zich vandaag uit in de score. Arsenal leek te gaan stunten na de 0-1 maar toen kwam Messi even onder stoom en toen kwam Arsenal terug op aarde. Schitterende voetballer, het lijkt allemaal zo gemakkelijk hoe hij het.

Koelbloedig alles afgemaakt, maar toch heb ik een opmerking. Dit is niet om Messi neer te halen maar meer om de verdediging van Arsenal neer te halen. Ze kregen toch minstens 3 van die 4 doelpunten zeer dom tegen door kleine fouten in de verdediging die gewoon werden afgestraft. Silvestre dramatische speler, snap niet dat hij nog bij Arsenal mag spelen.

Verdiend gekwalificeert voor de halve finale. Daarin zullen ze ongetwijfeld voetballend beter zijn dan Internazionale maar daar zullen ze niet zo gemakkelijk gaten vinden waar je gewoon naar het doel kan lopen.

6 april 2010 om 22:59

Als je de uitslag tegen inter erbij zet, kan ik me toto al vast invullen!! Sjongejonge

Wie denk jij wie wendbaarder zijn/sneller om hun as draainen/sneller zijn ???
a) silvestre, sagna en clichy ; of
b) zanetti, lucio, materazzi/samuel... en maicon is meer over de middelijn!

Nou die verdediging van Arsenal dus... dat wil zeggen, dat messi makkelijker door de interverdediging zou kunnen lopen... tenzij die neergeschopt wordt! Iedere overtreding op Messi op snelheid is geel...

Heb jij de poulewedstrijden gezien tegen Inter ... uit die 0-0 werden ze weggevaagd (bijna arsenal uit niveau), in Camp Nou was het voor rust ook 1 richtingsverkeer .. en na rust was het niet eens meer nodig omdat het al 2-0 was!

En natuurlijk heeft Inter kans, maar dat jij die kansen haalt uit de verdediging van Inter haalt... Nee. Barca is meer dan alleen Messi en nogmaals dat heb je in die uitwedstrijd daar kunnen zien!

Barca in vorm is niet te stoppen!

6 april 2010 om 23:14

Het gaat niet altijd om snelheid je kan ook geen ruimte geven aan Messi en hem gewoon kort dekken dan heeft al een stuk minder snelheid.

Bovendien heeft de verdediging van Inter meer ervaring en Morinho gaat niet zo dom doen als Wenger om Messi alleen te laten gewoon een beer als Sameul of Lucio op zetten heb je al een stuk minder dreiging.

En mensen moet geen wedstrijden halen uit het verleden in de zomer heeft Inter verloren van Chelsea en een paar weken geleden heeft Inter gewonnen van Chelsea dus presentaties uit het verleden zijn niet altijd garantie om te winnen en Inter speelt ook na de komst van Pandev in een ande formatie hoor dus alles kan anders gaan.

On:
Messi was heel goed vandaag gewoon geweldig 4 goals geen andere woorden.

6 april 2010 om 23:18

Shenkie
Alvorens je reageert moet je maar eens kijken wat ik schrijf. Ik zeg toch duidelijk dat Barca voetballend veel beter is als Internazionale. Maar bij Arsenal had je veel meer gaten in de verdediging en dat zal bij Inter niet zo snel het geval zijn. Tuurlijk wat Barca beter dan Internazionale in de poule wedstrijd, maar dit is de halve finale en dan kan alles anders lopen. Als je naar het spel kijkt dan zou Barca de logische finalist zijn, maar helaas werkt dat niet zo. Barca is een fantastische voetballende ploeg maar Inter is een goede vooral tactisch enorm sterke ingestelde ploeg. Vergeet dat maar niet, zoveel doelpogingen als tegen Arsenal denk ik niet dat Barca zal krijgen tegen Internazionale.

Vandaag was Arsenal voetballend een stuk beter dan in de thuiswedstrijd en was Barca minder voetballend dan in de uitwedstrijd maar de score was duidelijk. Barca was ook de verdiende winnaar, daar niets op aan te merken. Alles klopte als een bus, Xavi was ook weer goed zoals verwacht. Jammer dat hij nooit echt vernoemd wordt want hij verdiend dat in zekere zin ook wel.

Toch konden enkele doelpunten vermeden worden als de bal niet klungelig werd weggewerkt. Dat was toch minstens twee keer het geval, al heeft dat natuurlijk niets te maken met het spel van Messi maar eerder met het amateuristische werk van een Silvestre bv.

6 april 2010 om 23:30

Achja, dat Silvestre het niveau niet aankan is de meest al lang duidelijk. Hij is dan ook normaal gesproken 5e of 6e keus centraal achterin. Het is niets voor niets dat Gallas werd klaargestoomt voor de heenwedstrijd.

Verder stond het verdedigend wel vrij goed. De 1e is een klutsbal die Messi fantastisch maakt en twee andere doelpunten is de buitenspelval verkeerd.

6 april 2010 om 23:05


Natuurlijk zijn 3 van de 4 doelpunten door fouten van de verdediging en niet door het fantastische spel van Messi.

Je hoopte dat ze op hun bek zouden gaan maar helaas niet hé jongen.

Ik zie je nog schrijven dat C. Ronaldo beter is als Messi, laat me niet lachen......

6 april 2010 om 23:47

90% van de goals ontstaan uit fouten van de verdedigende ploeg, maar het is nog apart om dan uiterst efficiënt te zijn! Elke keer opnieuw hoor je mensen zeggen 'messi krijgt ze wel makkelijk voorgeschoteld' maar hij maakt het dan ook perfect af!
Je kan zeggen wat je wil en dat de verdedigers van alle topploegen in Europa veel te zwak zijn en Messi zijn zin laten doen. Uiteindelijk scoort hij er wel 4 in de kwartfinale van de Champions League en lukt het andere spelers als bv Higuain niet om te scoren op zo'n cruciaal moment.
Elke verdediging maakt fouten, maar het is aan de andere ploeg om die fouten ook af te straffen, en Messi is daar uiterst efficiënt in!

6 april 2010 om 23:52

Kortom gezegd, ik heb gelijk
Ik zeg toch ook dat hij het koelbloedig afmaakt en hij alles doet alsof het allemaal zo gemakkelijk lijkt. Dat het hier allemaal over Messi gaat valt langs één kant te begrijpen omdat hij vier doelpunten scoorde maar dan doe je één man toch dik te kort: Xavi. Scoort misschien niet maar wat die allemaal doet op het middenveld is gewoon meesterlijk.

7 april 2010 om 00:15

Kortom gezegd, je opmerking was vrij nutteloos aangezien je zo elk doelpunt kunt verantwoorden.

Ohja het hele middenveld domineerde Arsenal wanneer ze maar even aanzetten. Dat Messi het fantastisch afrond wil niet zeggen dat Barcelona niet meer is dan Messi. Als ipv Messi daar een Pedro, Jeffren of Bojan had gestaan hadden ze ook wel een paar goals gemaakt.

Xavi is zoveel beter dan de rest van de middenvelders die vandaag op het veld stonden en als dat dan gaat lopen is er geen houden aan. Als Barcelona 2 wedstrijden lang had aangezet was het simpeltjes 10-2 ofzo geworden. Je moet wel stekeblind zijn om dat te ontkennen.

Messi is zonder twijfel de beste voetballer die deze planeet ooit heeft gekend. Wat een weergaloos talent. Dit is de zoon van god.

7 april 2010 om 04:42

Ik heb Maradona zien voetballen. Die speelde net als Messi genoeg van zulke wedstrijden.
Vergelijk maar niet. Geniet er van.

Ik heb er geen woorden voor....

wat een voetballer

Fantastisch, Leo Messi bij de naam krijg je al watertanden
Dit is het verschil tussen Messi en Ronaldo, Messi die even 4x scoort, Ronaldo is meestal onzichtbaar als het erg echt om draait.
Knappe 4-1 want Arsenal is een goed team, Diaby is een hele goede speler en ze miste Arsjavin, Robin Van Persie en Cesc maar alsnog een heel gevaarlijk team.

Even nagenieten van deze machtsvertoning

Ik vraag me af wie de man-of-the-match is....

Er is niet zo heel veel te vertellen hierover, dit spreekt dik en dik voor zich!
Hoe kan je niet van Barça houden? Dit is Geweldig..
Messi bedankt! Barça bedankt..

Arsenal Goodbye!

Next : Inter ! Again

6 april 2010 om 22:56

waarom provoceer je

je weet goed wie man van de match is

en je hoeft ook niet zo simpel te doen over van goodbye arsenal next inter

want arsenal met een gehavend team tegen barca wat 2 spelers mist is wat anders dan

arsenal met het complete team en barca dat messi en xavi mist

6 april 2010 om 23:32

hey Hoe kan je Ibra vergeten hij scoorde twee mooi goals vorig week

Haha. Dit is geweldig. 4-1! Jammer dat ik niet mee deed met toto voor uitslagen, want ik had 4-1 voorspeld en dat is toch een uitslag waarbij je een hoge quotering heb neem ik aan

Wat een show van Messi!!
Qua veldspel vond ik Barca in Londen wel een stuk beter, maar dit keer was Messi geweldig, daar waar ze in Londen de kansen veel lieten liggen. Maar het zegt genoeg dat Barca niet groots is en toch 4-1 wint!
Nadat Bojan eruit ging, vond ik het wel een stuk minder. Messi speelde daardoor als spits, maar hij liet zich hele wedstrijd al terugzakken. Dus er was niemand die diepte maakte en daardoor kon Barca alleen rondspelen op het middenveld, maar geen steekbal geven. Maar ach, wat maakt het ook uit. Duidelijke cijfers! Inter is de volgende.

Gefeleciteerd , echte Barcelona-supporters en niet de 1000den gloryhunters hier . Barcelona speelde degelijk en Messi was wel goed , maar vergeten we Xavi weer doodleuk even ? En Arsenal had een verzwakte verdediging met Silvestre erin , dan weet je dat je al 1-0 voor staat in het begin . En nog : ben geen Arsenal fan , nog Madrid fan . Gewoon een fan van Belgische ploegen ;-)

Jammer. Volgend jaar beter.

Hoe kunnen een aantal mensen in die poll hierboven nog steeds ''oneens'' aanklikken....
Dan heb je echt totaal geen verstand van voetbal.
Het was maar weer de Lionel Messi Show vanavond!
Wat een weergaloze voetballer!

6 april 2010 om 22:50

Dat zijn Of Barca Haters, Of mensen die tegen iedereen in willen gaan, Of Madrilenen (al valt dat onder hetzelfde als de 1e)

Messi is de beste met afstand, Xavi en Ronaldo mogen uitvechten die de 2e is

6 april 2010 om 23:03

Omdat Patrick Pothuizen ook nog altijd voetbalt!!

6 april 2010 om 23:13

Lachen man...

Gewoon klasse apart.

Shevchenko heeft 't ook gedaan tegen fener (FB 0-4 milan)
niet normaal Messi..de voetbal van barca op de middenveld pffff die driehoekjes enzoo

6 april 2010 om 22:48

Dat klopt, van nistelrooy ook en geloof dado prso van monaco tegen deportivo ook.
maar het is en blijft op dit moment de beste voetballer van de wereld messi

Ben een Chelseafan maar kan en mag niet ontkennen dat dit een levende legende is.
Onbegrijpelijk maar waar!

Had liever gehoopt dat Chelsea hier stond tegenover Barcelona, die konden nog waarschijnlijk tegenstand bieden tegen dit Fc Messi.

Chapeau Messi je hebt dit verdiend!

(wil na dit avond geen Ronaldo meer horen)

Nee man, dit is niet gezond. Dit is nog beter dan gezond.. !
Beste Speler Ooit !!

Hier wordt je als Real & Inter Fan toch bang voor !!

Ik als Real Madrid supporter, wordt toch bang van dit Barca.

Wanneer Messi niet gestopt kan worden, zal het nog een zware kluif worden om van dit Barca te winnen. De verdediging van Real Madrid wil nog wel eens wat foutjes maken, tegen Messi in deze vorm, mag dat absoluut niet gebeuren. Laten we hopen dat Pellegrini een manier vind om Messi en consorten af te stoppen.

Gefeliciteerd Barca supporters!

Hopen dat wij jullie a.s. zaterdag weer eens een verlies kunnen bezorgen .

ik heb het al eerder vermeld maar als hij zo doorgaat kan ie binnenkort een telefoontje verwachten van fred rutten

Messi dit, Messi dat. Man oh man maar wat heb ik ook weer genoten van Xavi!

7 april 2010 om 00:23

-- FC Messilona

Hoeveel zogenaamde Arsenal fans zullen nu opeens voor Barcelona worden ?

Leuke wedstrijd voor mij als neutrale supporter, met vlagen goed spel, met af en toe en foutje waardoor er ook nog doelpunten vallen

6 april 2010 om 22:45

Geen een. Omdat wij Arsenal supporters/fans eenmaal van Arsenal houden en niet van de prijzen die gewonnen worden. Ons maakt het niet uit of er prijzen worden gewonnen.

We houden van de club en alles wat er mee te maken heeft. In tegenstelling tot Barcelona ' supporters' die van de Galacticos nu Barcelona 'supporter' zijn.

Begrijp me niet verkeerd, er zijn vast heel veel die wel echt supporter zijn. Maar als Barcelona 4 - 5 jaar geen prijzen pakt dan zijn ze zo weer weg. De nepperds dan.

6 april 2010 om 22:48

Groen randje voor jou Clichy!

Alhoewel elke supporter prijzen wilt zien natuurlijk Maja de reden voor die prijzen is meestal te verklaren (En nee, niet met die bullshit aankomen van te jong etc etc).

6 april 2010 om 22:54

deze Arsenal fan in ieder geval niet!
Ik ben geen succes supporter, Arsenal till I die!

7 april 2010 om 00:58

Ik niet, ik ben en blijf voor Arsenal, zelfs als ze de komende 20 jaar geen enkele prijs winnen.

7 april 2010 om 09:25

@ 2meter en de rest

houd hier alsjeblieft op met termen als gloryhunters of successupporters van welke club dan ook.

ieder weldenkend mens weet ook dat iedere zogenaamde fan die hier met een icoontje van een voetbalclub een of andere alterego creeert dat niet doet omdat ze naast het stadion wonen. Of omdat hun vader dat met de paplepel erin gegoten heeft. Kom op he: alle Arsenal, Chelsea, Milan, United, Liverpool en alle andere grote club fans.... Allemaal omdat het grote clubs zijn, allemaal successupporters want als deze clubs 2e divisie zouden spelen waren ze er niet. Kijk maar naar Newcastle supporters. Foetsie. Hoevaak hebben de beste mensen hier het stadion van binnen gezien, en dan bedoel ik niet via de camera of met een playstation joystick in handen.... Precies.

Verder een prachtige clash tussen Arsenal en Barcelona gezien. Arsenal is goed en iedereen kan er denk ik vrede mee hebben dat het tot hier kwam en niet verder. Barca is een maat te groot. Hopelijk hebben we de beste wedstrijden van Barca nog niet gezien, ik ga er weer lekker voor zitten in de volgende ronde. En tegen Madrid zit ik er ook weer, rechts op de bank met in mn linkerhand een afstandsbediening. Gegroet allemaal. Forza Barca

Ach joh, 4x scoren tegen Arsenal dat kan ik ook wel xd

Messi is geniaal gewoon, zoveel respect voor die man nu maar laten zien wat die op een Wk kan.

iedereen heeft het over Messi, maar ik vind dat Xavi zeker zoveel lof verdient. Heb op 'm zitten letten en heb hem maar 1 bal zien verspelen. Ongelooflijk hoe goed hij een bal in ploeg kan houden... de dirigent van barcelona.

7 april 2010 om 00:26

Xavi is geen speler die je kunt vergelijken met Messi. Ben blij dat hij in me team zit maar hoor af en toe te vaak Xavi, Messi vandaag buiten zijn immense doelpunten had hij openingen die prachtig waren, elke wedstrijd weer. Messi is echt een fenomeen geworden. Jammer dat Xavi hier onder de schaduw valt maar dat moet dan maar want een Messi maak je niet vaak mee, bijna nooit zelfs..

ja wat wil je ook als je hem niet goed verdedigd:s Eigen schuld van Arsenal, moeten ze messi maar een keer aanpakken! slap gedoe.....

kan iemand hier serieus op antwoorden.

is messi een mens?

6 april 2010 om 23:05

Ik kan hier serieus op antwoorden, en tot grote verbijstering kan ik je mededelen dat Messi toch echt een mens is.

6 april 2010 om 23:09

Ik snap niet waarom iedereen Messi zo ophemelt naar aanleiding van deze match. Hij scoort dan wel 4 goals, maar 3 van deze goals had iedere andere goede spits gemaakt. Dit is niet een wedstrijd waarin hij nou laat zien hoe goed hij is. Hij heeft zoveel betere wedstrijden gespeeld. De hele tweede helft die beste jongen niet gezien. Tot dan die goal die hij op een presenteerblaadje krijgt aangeboden. Verder alleen maar respect voor Barcelona.

6 april 2010 om 23:53

Niet alleen naar aanleiding van deze match maar van iedere match die hij gespeeld heeft dit jaar(en andere jaren).
Hoe vaak heeft hij er wel niet 3 of meer gemaakt?
Messi is gewoon fenomenaal.
Kan niet begrijpen dat er toch mensen moeten zijn die nu kritiek leveren op Messi of op de mensen die hem ophemelen! Hebben jullie nou echt zoveel haat of wat is het probleem?
Ik heb in ieder geval nog nooit zo'n speler gezien (ben 23) maar ik vraag me af of Pele of Maradonna ook echt zo goed waren.

Ik ben blij dat ik in het Messi-tijdperk leef, dit wil toch niemand missen.
Hopen dat Messi nog minimaal 10 jaar zo door kan gaan en als grootste speler ooit de boeken in mag gaan! Voetbal anno 2010 = Leo Messi
Leo Messi = God, Jezus, alles bij elkaar.... O U T O F S PA C E

7 april 2010 om 00:27

Jij kijkt geen wedstrijd van Barca. Stop met reageren. Elke wedstrijd heeft hij overtuigd en nu bewijst hij waarom hij de beste voetballer is en zometeen in december weer the title best player of the world aanpakt..

7 april 2010 om 09:29

@ analisttt

Hij is een Messi-as

wa een alien jonge

Messilona wat een helden team alleen verdediging kan nog wat beter vooral voor zaterdag

Genieten! Dat was het vanavond! Wat is Messi G E N I A A L! Heerlijk!

De solo waarin messi die verdediger van arsenal door de benen speelde was echt geweldig.

6 april 2010 om 22:47

dat was idd een mooie actie.. jammer dat het niet is gelukt om het compleet af te maken.. had hij die bal er toch ingelegd dan zou dat toch echt het mooiste doelpunt van deze wedstrijd zijn geweest..

Tja, ik kan niets anders zeggen dan dat Barca verdiend door is. Ik kan me er ook niet voor schamen dat we eruit liggen, en waarschijnlijk geen enkele Arsenal-supporter. Tegen dit Barcelona kan niemand op, en het is absoluut geen schande te verliezen. Ik ben al blij dat we bij tijd en wijle nog aan voetballen toekwamen. Ik moet nu maar juichen voor Barca de komende rondes.

Wat een geweldenaar, ongelooflijk. Langzaam maar zeker komt hij in de buurt van sterren zoals Maradona en Cruijff!

6 april 2010 om 22:47

Hij is na deze wedstrijd deze gasten al voorbijgestreefd.

6 april 2010 om 22:48

Hehe in de buurt van... Hij is ze na mijn mening al lang voorbij

7 april 2010 om 00:16

Cruijf is hij al voorbij, immers Cruijf is ook nooit wereldkampioen geworden. Tenminste zo wordt door iedereen beredeneerd, hij komt pas in het rijtje van Pele,maradona als hij wereldkampioen wordt (...)

7 april 2010 om 00:29

in de buurt van?? Weet je het blijf ieders mening. Maar Cruijf noooit Messi heeft hem allang voorbijgestreefd en Maradona is niet veel minder maar absoluut niet meer. Maradona had zoveel op die leeftijd nooit bereikt...

Voor de mensen die geen fan zijn van Messi. Probeer van die man te genieten anders verspil je deze jaren waar Messi echt de ster is..en ga je later terugkijken wat jammer is natuurlijk want live is echt wat anders..

7 april 2010 om 08:18

Jullie kennen Cruijff en Maradona als voetballers absoluut niet goed genoeg om dit te zeggen, maar hij is zeker nog niet voorbij Cruijff en Maradona, dan moet hij toch nog een paar jaar zo doorgaan. Als je Cruijff en Maradona met zijn leeftijd vergelijkt is hij de beste, maar als hij vanaf nu niks meer is heeft hij Cruijff en Maradona op zijn 35e echt niet ingehaald.

Wel grappig Allemaal,

Messi-as

of

FC Messilona

....

(geen woorden voor.)

Dit is Messi!

"inhouden en weer versnellen, laten vallen en afmaken in de rebound"

nou geweldige wedstrijd van messi. Is op dit moment de beste voetballer.
Alleen de vraag voor hoe lang dat duurt.

2 clubs die geestelijk dood zijn. Profiterend op een succes van enkele spelers in de selectie. Ik heb minutenlang een speld kunnen horen vallen in een stadion van 95.000 man. Dat is wat commercie doet. Want met alle respect, wat is Barcelona zonder Messi en vooral, zonder succes?
Arsenal heb ik al mogen ervaren met Twente uit. Het is een dagje uit voor de mensen geworden. Een voetballend bedrijf. Een echt harde kern is er niet meer. Trieste gewaarwording.
Ik ben benieuwd naar Inter - Barca. Tenminste nog een club met fanatieke aanhang en een ziel.

6 april 2010 om 22:50

Dan moet jij je oren nog eens laten nakijken. Ik was namelijk helemaal geconcentreerd op de wedstrijd, en nog steeds hoorde ik het publiek gillen (vooral "messi! Messi!" was geliefd) en fluiten (elke keer als Arsenal aan de bal was).

6 april 2010 om 22:52

Wat praat je wat is Barca zonder Messi? Ik weet niet of jij het weet dat Barca de 2 beste middenvelders van de wereld heeft? Xavi en Iniesta daarnaast heb je Puyol, Pique en de beste rechtervleugelverdediger van de wereld Daniel Alves nog. Net als toen met Ronaldinho zei iedereen Barca is Ronaldinho. Ook onzin!

6 april 2010 om 22:55

Dat je Ajaxsupporter bent heeft ook ermee te maken dat jij mijn opmerking totaal verkeerd interpreteert. Als je niet begrijpt waar ik het over heb, reageer dan gewoon niet.

7 april 2010 om 00:33

Laat je niet afleiden door mensen die zeggen dat Barca niks is zonder Messi. Want dat is grote bullshit Barca heeft zo veel kwaliteit Xavi Iniesta weet iedereen al maar een Dani Alves en een Toure zijn allemaal zulke goede spelers. Messi heeft veel te danken juist aan Barca, het spel dat Messi wilt spelen en speelt kan namelijk het beste bij Barca.

En uiteraard is het ook zo dat Barca Messi heeft en Messi zijn waarde toont. Barca is niet niks zonder Messi maar is met Messi een streepje te veel voor alle teams..!

6 april 2010 om 23:11

Kom op man lul niet zo dom.

Je weet zelf heus wel dat de Sfeer geweldig was en beter dan de Sfeer in alle stadions van Nederland.

Nu On topic:

Wat is Messi toch weer geweldig maar ook lof voor de rest van het team.

Messi had zijn laatste doelpunt wel af mogen spelen maar wel weer geweldig.

6 april 2010 om 23:14

Heb jij een speld horen vallen tussen de gezangen van Barcelona? Dan zal dat toch zijn omdat het geluid van je televisie uitstond. Wat is Barcelona zonder Messi? Een wereldploeg die Inter Milaan zomaar even van het kastje naar de muur speelde.

En ik snap niet dat je durft zeggen dat Barcelona een commerciële club is!! Unicef op de truitjes, een kledinglijn opgericht voor het goede doel, talloze voetbalscholen in kansarme landen... Ja inderdaad dat is allemaal pure commercie! Sterk dat je dat zo goed gezien hebt.

En natuurlijk is Boixos Nois geen harde kern hoor, dat is alleen maar een zielig hoopje salonsupporters die op hun stoeltje zitten en nooit iets roepen.

Man man man wat ik van jou vind ga ik gewoon niet uitdrukken op deze site omdat ik anders geband word wegens iemand volledig in de vernieling praten.

6 april 2010 om 23:35

@twentet
Ik denk eerder dat het aan de volumeknop van je tv ligt... Wat een gelul zeg.

Ooit bij een wedstrijd van Barca geweest? Moet je eens doen (als je je haat even opzij kunt zetten). En wat versta je onder een harde kern? Een stel van die malloten met capouchons die alleen bezig zijn met tegenstanders beledigen en rotzooi trappen? Als je bij Barca op de tribune kijkt zie je mensen van 6 tot 80. Als dat geen harde kern is?

Iedere topploeg heeft toch een topspeler? Real (ronaldo), Manchester (rooney), Inter (sneijder), Bordeaux (gourcuff), Bayern (robben), Chelsea (drogba) enz. enz. En trouwens, Barca kan beter zonder Messi dan zonder Xavi.

7 april 2010 om 00:50

Sorry hoor maar in Italie heb je tegenwoordig alleen maar halfvolle stadions! Daarbij zijn die zogenoemde supporters maar een stelletje racisten daar....

7 april 2010 om 09:38

@twentet

Barcelona is cultuur, FC Barcelona is cultuur.
In slechte tijden in de historie is deze fc een houvast geweest, een ontsnapping uit de realiteit.
Een plaatselijke trots.
Een historisch stadion en mooie prijzen met mooi voetbal.
Veel eigen inbreng uit een goede jeugdopleiding.
Respect voor de helden uit het verleden.
Een bomvol stadion met mensen van alle lagen uit de bevolking die met trots naar hun cluppie kijken.
En dan ook weer eens een tijdperk met legendarisch voetbal.

En daar kom jij, twentet met je kortzichtige lompe boerenmening. Zelf uit verveling waarschijnlijk eens een keer met je maatjes naar de Grolsch veste gegaan omdat je er anders misschien niet bij zou horen. Grolsch veste, hoe commercieel en geestelijk dood kan een voetbalclub zijn als ik jouw woorden mag gebruiken
Praat alsjeblieft geen poep over een van de mooiste clubs van de hele wereld, een club die tot in de sloppenwijken van verre landen nog gevolgd wordt.

er is gewoon geen betere speler dan Messi die zomar door de verdediging kan en een mooie goal scoren. viva Messi en Barca...!!

viva messiiiii !!!

Barcelona is de meest intelligente ploeg op deze wereld en de rest is gewoon minder slim of zelfs dom en dan gebeurd er dit.

Messi is gewoon de beste en de slimste, Silvestre en Vermaelen zijn dan weer niet bepaald pro's. Dit samenvoegend leidt tot een wervelende voetbalshow van Messi.

6 april 2010 om 23:33

Vermaelen heeft in mijn ogen niet zoveel fout gedaan. Elke verdediger die op 1 op 1 komt met ruimte in zijn rug is in mijn ogen kansloos tegen Messi. Het slechte uitverdedigen bij de tegengoals is een grotere fout (silvestre).

Wat kan je hier nou van zeggen? Een Arsenal dat niet slecht speelde. Clichy verdiende een ruime voldoende en dat mag ook wel gezegd worden van Vermaelen(ondanks de tegendoelpunten). En Diaby mag genoemd worden, veel body in de strijd wat nodig is tegen dit Barca maar het mocht niet baten.

Nasri speelde niet best. Denilsson idem, had veel overtredingen nodig, onopvallende wedstrijd.
Walcott probeerde het maar haalde ook geen hoog niveau, wat ook meteen geldt voor de rest.

Maargoed, wat wil je tegen dit barcelona? Je wordt compleet zoek gespeeld door dat middenveld onder leiding van Xavi met daarvoor Messi, hoe kun je dan in hemelsnaam een goede wedstrijd spelen? Arsenal kwam gewoonweg tekort en daar hoeft Arsenal zich zeker niet voor te schamen.

Barca gefeliciteerd, terecht door. Nu wacht inter, als ik het niet verkeerd heb, wat ook gewoon moet lukken.

Grappig, vorig jaar 3 Engelse teams bij de laatste 4, nu is alle Engelse hoop gericht op Manchester United! De Engelse teams hebben veel last van blessures maar toch wel een groot verschil met vorig jaar.

Messi werkelijk waar fantastisch. Ben benieuwt hoe Barca zou spelen als hij tegen Inter bijvoorbeeld geblesseerd is. Barca lijkt heel erg afhankelijk van Messi. Zou toch wel leuk zijn als de finale zou beslissen wie speler van het jaar wordt, Rooney of Messi. Rooney begon veel beter en is enorm belangrijk geweest voor United. Maar Messi maakt de laatste weken maar al te goed duidelijk waarom hij die prijs vorig jaar heeft gewonnen.

Ik verwacht binnenkort de eerste clubexperts over Messi en waarom hij de beste speler ter wereld is.

Gefeliciteerd Barca, ik zou het nog steeds wedstrijd voor wedstrijd nemen, en niet al denken dat je in de finale staat. Inter is verdedigend stukken sterker dan Arsenal zeker met al die geblesseerden.

Commentator is zeer pro-barca, maarja dat is niet zo gek En om eerlijk te zijn staat Arsenal nou niet in de sterkste opstelling op het veld, ik zeg niet dat Arsenal had gewonnen maar het maakt wel veel uit als je van persie, fabregas, gallas en arshavin mist. Jammer, vind arsenal een leuker team. Sinds Barca die belachelijke aankoop/constructie heeft gedaan met Ibra vind ik ze een stuk minder. Eto'o was gewoon perfect, maarja.

6 april 2010 om 22:50

Wij misten, Pique, Puyol, Zlatan en dat zijn ook niet de minste lijkt me.

6 april 2010 om 22:56

Wij misten Fabregas, Gallas, Song, Arshavin en Van Persie. Zonder deze spelers is Arsenal subtop vriend.

6 april 2010 om 23:34

Pique en Puyol waren geschorst, is toch wat anders dan een blessure Imo.

Maar goed, Barca kon hun afwezigen beter opvangen dan Arsenal. Simpel feit.

ik hoor weinig arsenal fans nog piepen haha
en @clichy we hebben het al een keer aan inter met hun zogenaamde stevige verdediging laten zien hoorr ben je de groepsfase al veregeten?
en mensen die zeggen fc messi en weet ik veel wat nog meer het is gwn fc barcelona klaar want zonder een keeper 4 mans verdidiging 3 middevelders en 2 aanvallers nog zou hij het niet redden tegen arsenal het is gwn fc barcelona en messi speelde fantastisch punt uit
nu zondag ff naar real en ff laten zien wie de Baas is Barcelona 4 ever

6 april 2010 om 22:50

Hoezo piepen, Als Arsenal fan kun je toch alleen maar respect hebben voor een speler als Messi? Ook al beuk je de world x team verdediging erop, dan nog scoort ie er 4 in deze vorm..

Dat maakt niet uit welke tegenstander er staat, let maar op met Inter, zul je hetzelfde meemaken.

Ik als Gunner kan ook niet teleurgesteld zijn met het resultaat, Zown speler kan ik alleen maar respect voor hebben.

7 april 2010 om 00:36

@ theanit
Stop met provoceren ja. Elke supporter doet voor de wedstrijd zijn uitspraak en elke arsenal fan had vertrouwen en moet dat hebben. En de meeste Gunners die ik hier zie hebben respect. En geloof ik heb ook respect voor hen. De enige die van mij de CL mocht winnen waren hun, daarom had ik hun liever in de Finale, jammer dat het zo ging. Ik ben heel blij dat FCB door is en de teleurstelling onder de gunners begrijp ik..

Nogmaals Gunners laat je niet provoceren door dit soort FCB Fans, zijn het niet waard...

7 april 2010 om 01:07

Baornmessi, respect voor jou. Ben blij dat de relatie tussen Barcelona- en Arsenalfans over het algemeen goed. is. Zal wel komen omdat beide teams het mooiste voetbal van hun competities spelen.

7 april 2010 om 01:32

Ben ik ook blij mee. Maar door die goede prestaties van Barca komen er altijd van die types die niks begrijpen en het verpesten voor de andere reele supporters van Fcb.

Ik ben trots op de Barca van nu maar daarmee hoef ik andere team niet af te zeiken als we winnen. Want als wij, Fcb, verliezen dan hoor je al die provocerende types niet meer maar alleen de echte supporters van Barca, die hun egt steunen.. Dit geld dan wel voor meerdere team denk ik maar mij als barca fan valt dit heel erg op..

Jammer voor de neutrale kijkers dat de gelijkmaker zo snel al viel...

Sjonge jonge wat een voetbalshow. Alleen verdedigend vond ik Marquez en Milito nog wel zwakker ogen dan vroeger. Toure bakte er overigens weinig van. Over Arsenal zwijg ik. Die gasten voetbalden weer zo belachelijk verdedigend.

Messi.. geen woorden voor. Xavi ook niet. Pedro weer geniaal. Bojan liep geweldige lijnen. De rest.. thanks.

6 april 2010 om 22:59

belachelijk verdedigend??? je bedoelt de verdeging was belachelijk. en anders
: 4-1 vind ik al veel genoeg. ze hoeven niet nog eens 4 goals om de oren te krijgen

6 april 2010 om 23:40

Heb je de wedstrijd wel gezien? Toure viel in de 56e minuut pas in. Pakte bijna gelijk de regie als verdedigende middenvelder.

Ik denk dat Messi in potentie de beste voetballer aller tijden kan worden.
Wat heeft deze jongen talent en wat is hij ongelooflijk goed.
Hij is 1.69 maar niet van de bal te krijgen, Ronaldo, Rooney en andere zijn van een niveau lager zoals ik het vandaag heb gezien.
Of je nou voor Barcelona bent of een ander team je kan het nou gewoon niet meer ontkennen.
Word groter als Maradona, Cruijff en Pele geloof mij maar!

6 april 2010 om 22:50

Messi is 1.69..scheelt toch 6 cm.

6 april 2010 om 23:25

Nu zullen velen mij voor gek uitmaken maar voor mij is Ronaldo de beste van de wereld. In ieder geval die ik ooit heb zien spelen. En dan heb ik het natuurlijk over Il Fenomeno!

okee, jaah gewoon eerlijk, barcelona was gewoon beter en een maatje te groot voor arsenal, opzicht speelde barcelona niet heel goed, maar dan heb je weer de individuele klasse van messi. arsenal veels te weinig gecreeërd en de kanse die ze krege gingen ze slecht mee om zoals, de kans voor rosicky en bendtner. er was een moment wat misschien de wedstrijd een ander beeld heeft gegeven en dan was met bendtner, als bendtner nie terug gefloten was, was het 1-2 voor arsenal geweest en was het misschien een andere wedstrijd geweest, want het was geen buitenspel. maar uiteindelijk Barcelona de verdiende overwinnaar. nu arsenal eruit ligt mag Barcelona de cup mee naar huis meenemen.

Veel Succes Barca !!

6 april 2010 om 23:23

Zeker spijtig dat Bendtner werd teruggefloten want dat had de wedstrijd zeker anders laten verlopen, mocht hij scoren. Wel moet gezegd worden dat Arsenal geen potten kon breken, ze hebben verdiend verloren zo zie je dat ze nu toch echt eens een keer een nieuw beleid moeten voeren. De net niet spelers hebben ze volop, maar de echte toppers of werkers die het verschil maken ontbreken gewoon op een paar na. Wanneer Barca met bankspelers speelt kunnen ze nog steeds de tegenstander hun spel opleggen, Arsenal totaal niet, veel te afhankelijk van Fabregas, Van Persie en Arshavin...

Nu maar hopen op een Barca - Bayern, go Louis!


Messi Messi en nog is Messi !!! Geniaal!

6 april 2010 om 22:56

En nog eens messi, heeft 4x gescoord

Lionel Messi!! wat een held echt wat heb ik weer genoten van hem echt niet normaal hoe goed deze speler is kijk nu al uit naar Real Madrid-barcelona

Wat een wedstrijd, wat een elftal en wat een wereldvoetballer hebben wij.

Ik heb echt genoten vanavond en het was vanavond niet alleen Messi maar ook Xavi en Pedro wat een pass op Messi bij dat doelpunt

Op naar Real en daar weer beschikken over Puyol, Pique, Iniesta en hopelijk Zlatan en heb er het volste vertrouwen in.

Die scheids was wel een beetje onder de indruk van Camp Nou trouwens...wat stond die gozer slap in zijn schoenen zeg
Hij durfde niet voor Arsenal te fluiten ofzo.

6 april 2010 om 22:52

vriend, ik vind arsenal een fijne club maar met dat soort uitspraken zet je jezelf voor schut! niks op aan te merken! er was een klasse verschil, en ja arsenal miste belangrijke schakels maar in welke versnelling arsenal ook zou staan... messi schakelt door tot in zn 10.

6 april 2010 om 22:55

Ja het lag aan de scheidsrechter zeker hahahaha

6 april 2010 om 23:13

niks op aan te merken, op de scheids goede wedstrijd gefloten, misschien dat moment met bendtner die 1 op1 op valdes liep wat onterecht werd afgefloten wegens buitenspel maar hij gaat uit van grensrechter.

6 april 2010 om 23:37

Het had verder geen invloed op de uitslag, maar hij floot wel een beetje de wedstrijd kapot door iedere scheet (met name tegen Barca) aan te grijpen om een vrije trap te geven. Deed die van vorige week beter.

6 april 2010 om 23:46

Dat vond ik wel meevallen hoor. Ik vond juist dat die scheidsrechter zo vaak mogelijk de tempo in het spel probeerde te houden.

Maar Bergie10, het heeft nu geen zin meer om de scheidsrechter erbij te halen, want zo ken ik er ook een paar.

6 april 2010 om 23:41

Ja inderdaad. Hij vergat te fluiten bij die overtreding op het middenveld vlak voor de 0-1.....

Volgend jaar Champions League liedje hoor je geen Le Champions meer maar Lionel Messi !!
Dit is toch niet normaal meer.

Real Fans, houdje hart maar goed vast aankomende Zaterdag.. xd
Ik voel voor jullie, hahahaha.. xD

In een woord Geniaal!!! Wat kan die man voetballen zeg . fijne constatering om te weten dat als ze spelers missen als puyol , pique , henry , zlatan en iniesta dat ze dan toch nog messi hebben en hele goede vervangers om arsenal alsnog compleet van de mat te spelen. Ik heb echt genoten en sta wederom vol bewondering te kijken naar dit prachtige voetbal in deze elftal en dan vooral naar het voetbal van deze fenomenale speler echt fantastisch. Ik kan het niet met genoeg woorden onderdrukken wat ik de afgelopen twee jaar van deze elftal heb gezien en vooral messi.
zo'n voetbalmachine heb ik nog nooit gezien. Ik denk zelfs dat ze het dream team van cruijff en ajax uit de jaren 90 voorbij zijn , die twee teams komen niet eens in de buurt.
Ik geniet hier ook vooral van omdat Barcelona altijd al samen met ajax mijn nummer 1 club is geweest sinds de komst van cruijff in 88. Toen ben ik als 8 jarig jongetje begonnen met het volgen van Barca en nu op mijn dertigste doe ik dat nog steeds metdezelfde bewondering. Echt prachtig , ik krijg er gewoon bijna tranen van in mijn ogen. Op naar Madrid zaterdag, ik heb er echt het volste vertrouwen in.

Hier heb ik maar 1 woord voor: Onvoorstelbaar
is nog maar 22 en nu al zo goed!
er is maar 1 manier waarop barca de champions league niet gaat winnen: Messi raakt geblesseerd.
anders wint barca zoeizo de champions league, messi is niet te stoppen door geen enkele verdediger.
hoe goed die jongen is is niet normaal meer, in mijn leven heb ik nog nooit zo'n goede voetballer zien voetballen.
zonder twijfel nu al 1 van de beste voetballers aller tijden!

FC Messi.
Wat een geweldige voetballer zeg.
Overigens ben ik wel van mening, dat hij bij het moment van zijn vierde doelpunt, de bal misschien beter af had kunnen leggen.
Maar wat een geweldenaar. Ik denk dat iedere voetballiefhebber op dit moment superlativen te kort komt, om deze, pas 22 jarige man, de lof toe te spreken!

Barca goed gespeeld

Eerste 15 minuten dacht ik nog even Arsenal maakt een kans maar barca moest zowtezien nog warm draaien. 4goals van Messi vorig wedstrijd was hij nergens maar deze wedstrijd laat hij zich toch wel weer heel goed zien zelfs. Allemaal goede doelpunten en net als altijd zijn balbeheersing perfect.

7 april 2010 om 00:40

@mourinho.

Mooi man om te zien dat een Madrid-fan, net bij de poll heeft gestemd dat Messi de beste voetballer is. Respect daarvoor, objectief een wed bekijken en analyseren missen nog veel mensen..

Overigens ben het niet met je eens over de vorige wed, want toen scoorde hij niet maar dat was de functie ook niet toen ging alles via Zlatan, en vandaag ging dat allemaal via Messi en je zag zelf dat via Messi alles een veel groter kans heeft op een doelpunt..

Al met al toch een reel mening van je..

Visca el Messi

7 april 2010 om 13:43

Jah op dit moment valt hij meer op als Ronaldo die bij Real speelt. Maar het komt ook meerendeels omdat het team om Messi heen is gebouwd. Nu nog wachten tot zondan voor de grootste wedstrijd.

Cronaldo9

7 april 2010 om 14:16

En real is niet gebouwd om Ronaldo heen. Weet nog dat dat de bedoeling was in het begin..
Kan ook niet meer wachten tot el classico.

messi 4 - 1 arsenal

messi was idd geweldig maar zonder hem was het vanavond toch heel anders geworden want

Niemand van barca heeft volgens mij serieus op goal geschoten behalve messi

en ik geef mijn complimenten aan de barca fans en wens ze geluk verder toe maar

met een volledig arsenal : van persie fitte fabregas,en arshavin was het hier denk ik 3-1 voor arsenal geweest.
wordt echt tijd dat die verdediging eens op kracht en pressie wordt getraind want zodrag en druk op hun komt wordt arsenal zenuwachtig en komen er fouten.
en ik weet het is achter af maar wanneer heeft arsenal eens geen blessures heeft hebben ze ook eens een kans

kijk messi is nooit ernstig geblesseerd geweest
rooney staat nu aan de kant dat zal manu morgen ook wel kapot breken.

achterin moet wenger deze zomer ingrijpen er moet gewoon iemand met spierballen achterin komen. want alleen chamakh gaat arsenal geen kampioen maken.

ik hoop dat arsenal nu de titel wint want eerlijk is eerlijk ze verdienen dit jaar een prijs want
weer eindigen ze allemaal opgehemelde blessures

6 april 2010 om 22:54

Ja tuurlijk is dat zo, en Arsenal heeft nou eenmaal zoveel geblesseerde, maja als als schieten we niks mee op,

Beter feliciteer je Barca met zown juweel in de spits..
Daar kan elk ander team hard bij weg kwijlen, want zonder hem is Barca ook een stuk minder, maargoed. Wat maakt het uit.

6 april 2010 om 22:59

het maakt niet uit maar daarom was deze wedstrijd zinloos
arsenal had net zo goed kunne voorbereiden op tottenham

kijk ik wens de echte barca fans veel geluk en messi is een wereld speler

maar ik wil wel eens een rematch zien

met een compleet arsenal tegen een compleet barca

ik zeg 4-2 arsenal want verdediging van barca is ook niet zoveel de enige goede is puyol

6 april 2010 om 23:04

Klopt, maargoed dat is voetbal, de 1 heeft het geluk de ander niet, wij dus niet afgelopen jaren met die lange blessures.

Maja, dat is voetbal

6 april 2010 om 22:57

Als dit het excuus is voor het verlies ken ik er ook nog een paar:

- Geen Puyol
- Geen Pique
- Geen Zlatan
- Niet fitte Iniesta

Scheelt ook wel een beetje lijkt me.

Als je eerlijk bent is Arsenal overklas vanavond en heeft vorige week wat mazzel gehad.

En dat Messi bijna nooit geblesseerd is ligt ook aan hemzelf want hij kijkt altijd of er geen malloot aankomt en trekt meestal zijn benen op tijd op.

6 april 2010 om 23:03

dat van dat messi nooit geblesseerd is onzin
want die overdreding van denilson was helemaal geen overtreding maar omdat die messi zijn voet laat staan tuurlijk raak je hem dan met een sliding

en nee het is geen excuus

je vergelijkt appels met peren

want puyol kan worden opgevangen bij barca.
van persie bij arsenal neit omdat van persie een van de beste misschien wel de beste van arsenal is.
pique kan worden opgevangen fabregas niet want fabregas is de regiseur op het middenveld bij arsenal.

als arsenal vandaag vermaelen had moeten missen had arsenal niemand gehad bij
barca hebben ze dat wel

6 april 2010 om 23:35

@joshie: Vorige week was het Zlatan, nu is het Messi.. Dit is gewoon Barca, iedereen kan het verschil maken... Al vind ik wel dat Zlatan in het begin van de wedstrijd werd gemist, niemand kon de bal bijhouden vooraan...

7 april 2010 om 02:36

@tipi
Je zegt het net alsof Ibra het jaar lang super heeft gepresteerd.nou egt niet, hij moet me meer overtuigen,etoo maakte er veel meer. Nou weet ik wel dat Ibra ook niet zo een producerend type spits is maar dit mag wel veel meer, want de kansen die hij soms mist, zijn onder zijn klasse.. Vorige week deed zlatan als spits zijn werk, bij zulke pasen een op een moet hij het kunnen. Maar wie verwacht er nou 4 van Messi. Dat gebeurd niet vaak 4 keer scoren in een wedstrijd. Zlatan speelde goed, Messi speelde te goed uitstekend van een andere aarde immens super sonisch Goed.

6 april 2010 om 23:03

Die spelers die jij noemt vind ik niet belangrijker voor Barca dan de spelers van Arsenal voor Arsenal.

Zonder de spelers die Arsenal nu mist is het gewoon een gemankeerd elftal. Barca zonder de spelers die jij opnoemt kan nog makkelijk mee in Europa.

Het is appels met peren vergelijken. 1 team mist spelers waardoor ze 2 niveaus lager voetballen. 1 team mist spelers en blijven op hetzelfde niveau.

6 april 2010 om 23:06

Het missen van Cesc, Persie en Arshavin is als het missen van Xavi Iniesta en Messi!

7 april 2010 om 01:36

@joshie @chlichy

Hier begrijpen jullie de essentie denk ik niet echt.. FCB misste spelers en Arsenal ook. Maar dat Arsenal ze niet kan opvangen heeft niet zozeer met geluk te maken maar met de breedte van de team. Bij Arsenal is er een speler die ik persoonlijk een van de beste van wereld vind, Fabregas en die was er niet dat is een echt gemis zoals, Messi of Xavi bij ons. Maar arshavin van persie moet Arsenal wel kunnen opvangen met de breedte van de squad. Dit gebeurd elk jaar weer en vind het heel jammer voor Arsenal, maar hier moet je toch wat aan doen denk ik als Arsenal zijnde.

Messi gewoon geniaal!
Op dit moment waarschijnlijk gewoon weer de beste speler ter wereld
Rooney is geweldig bezig, maar als ik dan naar messi kijk .. wow

Jammer dat bojan wat tegen viel, verheugde me erop dat die wel wat zou laten zien.

het is geen schande om tegen dit barcelona te verliezen met de maestro messi en zonder cesc, v persie, gallas, arshavin en song maar wat wel een schande is is de verdediging die messie heeft geholpen om deze vernederende uitslag op het scorebord te zetten. maar deze uitslag was niet nodig als arsenal nog die grote kansen uispeelde. rosicky was echter vandaag een hersenloze kleuter en de slechtste man op het veld. diaby was ook matig..clichy was uitermate dom in zijn passes en schot. nasri heeft niet opgebracht wat ik van hem verwacht had. we misten cesc tog enigszins want er ontbrak vaak de beslissende pass. jammer dat we uiteindelijk 4-1 verloren want dat was te veel van het goede.

Jammer voor arsenal. daarbij had ik gehoopt op een spannenderen wedstrijd.
aan de uitslag te zien was het dat niet.
heb de wedstrijd helaas niet kunnen bekijken.
Dus kan er verder neit over oordelen.

Mooi voor messi dat hij het toch maar weer laat zien.

7 april 2010 om 09:44

@evie31

hoe kun je nou op een spannende wedstrijd hopen als je de wedstrijd niet gaat kijken

Messi was goed maar Barca moet met de voetjes op de vloer blijven. Er is nog niets gewonnen.

Ik vraag me trouwens af wie die 12 zijn die denken dat messi niet de beste is. Ik hoop trouwens wel dat de ajax selectie hier wat van heeft opgestoken.

7 april 2010 om 01:38

-

Tot Zaterdag Real !
Bernabeu gaat een echte wereldster aan het werk zien, jullie zijn gewaarschuwd.
Als Messi speelt zoals de laatste weken (eigenlijk maanden, eigenlijk jaren) kunnen jullie je borst nat maken.

Achterin was Barcelona vrij kwetsbaar, zowel vandaag als vorige week. Tegen een ploeg die verdedigend goed in elkaar zit (wat bij Arsenal dus duidelijk niet het geval is) gaat Barcelona het gewoon enorm lastig krijgen. Arsenal mist helaas teveel mensen in deze cruciale fase om de prijzen te pakken.

Ben ik de enige die zich kapot ergert aan de aanstellerij bij Barcelona? Bij elk duel dat ze verliezen gaan ze als een stervende zwaan naar de grond.

Een vroege erentreffer van Bendtner.

Rosicky was echt slecht!

Maar Arsenal zit altijd in mijn hart al zouden ze met 9-0 verliezen onze tijd komt nog, Go Gunners.

En owja ik was bijna onbeleefd, Messi ....... zucht!

6 april 2010 om 23:22

mee eens arsenal moet gewoon investeren in de verdedeging

en bentdner wordt ook nog een goede want hij had 3-2 opd e schoen was net de aannamen
en de tijd wat hij nodig had maar ook bendtner is pas 21 over 5 jaar hopelijk is hij dan ook sneller met reageren.

en hopelijk kunnen we volgend seizoen een gooi doen naar de champions league
als de selectie maar fit en breder wordt

Het verbaasd me hoe mensen alleen Messi op kunnen hemelen, Messi is "slechts" de geniale laatste schakel in een systeem waarin onder andere Xavi een belangrijke motor is. Ook Busquets is belangrijk, hij is de olie die de ketting schoon houd door alles rustig te controleren, dit doet hij overigens samen met schoffelaar Keita (zo nu en dan dan).

Ik heb net genoten van de Messi show in het Camp Nou! wat een wedstrijd, wat een sfeer! Pedro vond ik naast Messi de beste man, en wat was het weer heerlijk om Iniesta en Xavi samen te zien! Op naar Madrid en Inter!

Toch veel respect voor Arsenal, die met zo veel blessures toch zo goed weten te spelen. Arsenal kan met opgeheven hoofd naar Londen en vechten voor de PL. Bendter speelde geweldig, alleen jammer dat hij bijna de enige die er nog echt voor wilde (en bleef) vechten..

En nu de Ramblas op en lekker feesten met mijn mede culés

Visca El Barca!

Ik begin me zo langzamerhand te ergeren aan de fouten in de teksten van voetbalzone...de titel slaat ook totaal nergens op. Wordt eens tijd dat er iets aan gebeurt!!

Maar ff ontopic, magere wedstrijd, of misschien had ik te hoge verwachtingen...maar als ik zeg dat Messi super speelde, dan is dan nog waarschijnlijk een understatement! Wat een klasse die jongen!

6 april 2010 om 23:05

titel vat de hele wedstrijd anders goed samen hoor
messi, messi, messi en messi, dat was het vanavond, hij was (zoals de titel zegt) niet te stoppen door arsenal...

7 april 2010 om 00:10

Het belangrijkste van een titel is, is dat het duidelijk is. En het moet te begrijpen zijn door de meest domme mensen. Als ik zo naar de titel kijk en ik doe me dom voor, dan kan ik hier ook in zien dat Arsenal 4 heeft gemaakt, maar dat Messie supergoed speelde.
Een goede titel zou zijn: "messi scoort 4 doelpunten en laat Arsenal verbijsterd achter" of zoiets, maar wat ze nu hebben slaat echt nergens op.

Wat voelt het toch heerlijk om weer in die halve finale te staan. Vooraf had ik ook verwacht dat Barca zou gaan winnen, maar eigenlijk is de uitslag een klein beetje geflatteerd. Barca had het op bepaalde momenten in de wedstrijd zeer moeilijk. Arsenal zette in het begin vooral veel druk op Milito en Marquez die niet wisten hoe ze daar mee om moesten gaan. In deze wedstrijd was weer eens te zien hoe belangrijk Piqué vooral opbouwend voor ons is.

De wissel van Guardiola om Touré erin te brengen voor Bojan begreep ik totaal niet. Bojan zat niet lekker in de wedstrijd, maar we werden op die manier aanvallend minder sterk omdat daar alleen maar Pedro en Messi stonden waardoor we een beetje achterover gingen zakken. Dat was ook de fase waarin Arsenal haar beste spel liet zien. Die 1-1 van Messi was zó belangrijk, als dat doelpunt lang uit zou blijven zouden de spelers onzeker worden en was het een hele andere avond geworden. Gelukkig is het niet zover gekomen.

Zoals ik al zei vond ik Marquez en Milito erg onzeker in het begin, maar ze groeiden beiden in de wedstrijd en vooral in de tweede helft stonden ze goed. De twee backs, Abidal en Alves, vond ik actief maar ook vaak te slordig. Xavi was weer continu aanspeelbaar en Bsuquets speelde net als vorige week een verdienstelijke wedstrijd. Keita vond ik na Xavi en Messi de beste bij Barca, wat is het toch heerlijk als je zo'n speler achter de hand hebt als Iniesta geblesseerd is.

Pedro en Bojan vond ik beiden een mindere wedstrijd spelen. Bojan liet zich te makkelijk wegzetten en Pedro maakte te vaak de verkeerde beslissing. Het terugleggen op Messi bij dat tweede doelpunt was wel erg goed van onze kleine Pedrito. En tja, over Messi hoef ik niet veel kwijt. Wat was hij vandaag weer goed en ongelooflijk belangrijk voor ons.

We zijn over twee wedstrijden gezien gewoon verdiend door. Ik gun Arsenal die Engelse titel wel, maar ik ben bang dat ze met het materiaal waarover ze op dit moment beschikken het niet gaan halen. Nu niet te vroeg juichen, want zaterdag wacht alweer een minstens net zo belangrijke wedstrijd in Madrid. Als we die winnen, zijn we toch weer aardig op weg om weer zo'n mooie seizoen als vorig jaar te beleven (op de beker na).

6 april 2010 om 23:12

Eigenlijk denk ik er nu pas aan, nu ik je post lees.
Wellicht wil hij Bojan rust geven voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. Veel wedstrijdritme heeft ie niet en om nu 3 zware wedstrijden in 1 week tijd te spelen kan dan wellicht teveel zijn.
Ik weet dat het nog niet zeker is met Zlatan, maar gezien de voorsprong zou het kunnen dat ie het liefst het zekere voor het onzekere wilde nemen. En misschien was dit ook een manier om Touré vertrouwen te geven na zijn grote fout van afgelopen zaterdag.
Ik wil namelijk niet geloven dat Guardiola het zekere voor het onzekere wil nemen op deze manier. Dat zou niet des Barça en Guardiola zijn.

6 april 2010 om 23:14

Mooi beschreven, het spelbeeld bied zeker perspectief voor ons. Vandaag misten we de kwaliteit om dat door te drukken. We misten wat breedte en dat hoort ook gewoon bij de selectie. Barca heeft verdiend gewonnen, Arsenal kan zich nu volledig gaan richten op de titel. Dit word nog lastig zat met al die belangrijke spelers die geblesseerd zijn. Het is te hopen dat Van Persie er snel weer is anders kon het nog wel weer eens een prijs loos jaar worden.

Volgend jaar waarschijnlijk met Chamack en hopen op nog een verdediger. Dan zie ik ze wel ver komen volgend jaar. Vooral als de rest gewoon blijft.

Messi heeft kapot gemaaaaaakt Wis wel dat Barca ging winnen maar 4x Messi pfff.

Jammer genoeg heb ik niet kunnen kijken

Gefelicteerd Barcelona (Y)

Er is er maar 1 de beste en dat laat die op het wk ook zien C.ronaldo
Messi kreeg vandaag de ballen met geluk mee als de verdedigers gewoon op staan te letten is er niks aan de hand

6 april 2010 om 23:03

ja, als de verdedigers gewoon op blijven letten maakt ronaldo ook geen kans...
we zullen zien, ik heb ronaldo minder geweldige dingen zien doen dan messi dus voor mij is messi op dit moment de beste spelers van de wereld.
plaats 2 gaat naar rooney of ronaldo, ik kan niet kiezen

6 april 2010 om 23:06

En altijd maar een reden zoeken om de kwaliteiten van Messi te onderdrukken.

Wat was hij toch weer fenomenaal niet normaal acties waarbij hij 4-5 man aan de kant zet.
En nog maar 22 jaar dit belooft wat.

En nu nog zaterdag'' ff ''madrid de les wijzen al vrees dat ik dat het niet zo makkelijk gaat als vandaag.

Visca Barça!

7 april 2010 om 01:45

Grapje, geintje, poepje. Waar heb je het over C.ronaldo, Wie is dat?> Voor 90 miljoen euro gekochte speler die wel even de CL zou winnen voor Madrid? De jongen die nou in de finale en vorige wed in camp nou heeft verloren van FCB en Messi.

ACh ja. Cr7 je bent ingepakt en aan de kant gezet door Messi dit jaar, lijkt me duidelijk! En dan nog wel te bedenken dat hij laatst een artikel had waarin hij honderd procent garantie gaf dat hij de gouden schoen en the fifa world player of the year zou worden dit jaar. Dacht HET Niet! Gaat over Rooney en Messi, maar geef Messi mocht hij in deze ritme verder gaan 90procent kans dat hij die prijzen wéér wint..

Nooit eerder vertoonde klassen

Man man man daar kijk ik voetbal voor. Messie wat een geweldenaar.

6 april 2010 om 23:08

*correctie het is Messi EN Niet Messie

Dit doet pijn als Arsenal-supporter. Arsenal kon (dankzij blessures) gewoon niet tippen aan Barcelona. Het begon super. Barca had veel balbezit, maar kon niks forceren. Schitterend hoe Arsenal aan het jagen was waardoor er veel balverlies werd geleden door Barca. En dan die openingsgoal met al dan niet een overtreding vooraf. Beter kan het niet. 3 minuten helaas krijgt Messi de bal enigszins gelukkig voor de voeten en rondt schitterend af. Hij krijgt later nog 2 100% kansen en benut deze eveneens. Dat Messi de beste is, is geen twijfel over mogelijk. maar dat is niet naar aanleiding van deze wedstrijd. Hij krijgt 3 kansen die veel spitsen hadden gemaakt. Die eerste goal was overigens wel van grote klasse.

Valt het niemand op dat Messi en Barcelona veel effectiever zijn als Ibrahimovic niet speelt? Messi speelt stukken minder met Ibrahimovic in het team.

Hey jongens even kalm aan. De verdedigers zaten ongelofelijk te slapen en de doelpunten hadden vrij weinig te maken met Messi zijn kwaliteiten. Natuurlijk zijn ze mooi afgemaakt maar dit is echt niet allemaal te wijten aan zijn voetbalkunsten.

6 april 2010 om 23:07

Geloof je het zelf om hou je jezelf van de domme?

Messi heeft geen voetbalkunsten want hij is een voelbalgod!

6 april 2010 om 23:07

Weinig met Messi zijn kwaliteiten te maken? Sowieso al 4 x in een kwartfinale(!!!) scoren is bovengemiddeld.
Die eerste en derde goal. De manier van afwerken. Om je vingers bij af te likken.

6 april 2010 om 23:13

Datzelfde geldt voor de doelpunten van Rooney, of heeft het dan ineens wel te maken met zijn kwaliteiten? (:

6 april 2010 om 23:21

Rooney heeft ook doelpunten die gemaakt worden door slechte verdediging. Die tegen Bayern is daar een voorbeeld van. Ik zeg niet dat Messi nooit kwaliteits doelpunten maakt.. Als je nou heel realistisch kijkt, wat erg moeilijk is voor een gloryhunter die vast houd aan het succes van Barca en over een aantal jaar wanneer het minder gaat de volgende club opzoekt, dan zie je dat Bij alle 4 de doelpunten slecht verdedigd werd. De 1e en 3e goal waren overigens goed afgewerkt, maar als jij niet kunt toegeven dat er slecht verdedigd is zal ik toch gaan twijfelen aan je objectiviteit.

6 april 2010 om 23:32

Je hebt wel gelijk dat hij soms teveel ruimte kreeg, maar het is ook een kunst om die ruimtes te crëeren en die ballen (4 stuks) ook daadwerkelijk af te ronden.

6 april 2010 om 23:36

Ayoze, ik ben blij dat jij nog enig objectiviteit in je hebt. En ik ben het ook echt met je eens, Messi heeft de ruimte prima benut. Maar een beetje CL team mag dit niet laten gebeuren..

7 april 2010 om 09:53

gloryhunter?

En jij zou manunited ook kennen als ze de laatste 20 jaar in de 3e divisie gespeeld hadden?
lekker belangrijk als er mensen of kinderen zijn die hun voorkeur voor de grote europese clubs veranderen. Vroeger was heel nederland voor ac milaan toen onze 3 daar speelden.
Of ben jij toevallig 1 van de weinigen die al 20 jaar een seizoenkaart van Manunited heeft?

Geniet gewoon van het voetbal. Heb Arsenal mooie counters zien maken en Barcelona was gewoon een maat te groot. Mooie wedstrijden, publiek de grote winnaar. Messi was inderdaad weer eens fenomenaal. Dolde tweemaal een man of 4 en hij poort er 2x1 van Arsenal en scoort ook 4 maal. Hij scoort met links, rechts en als het kan met de kop. Wat wil je daar nou over zeggen?

6 april 2010 om 23:29

nee vooral die laatste dat die ff agterom kykt, inhoudt, mannetje dolt en dan panna maakt is de schuld van de arsenal verdedigers en heeft niks te maken met messi. als je al niet kan zien dat messi vandaag juist zijn kwaliteiten liet zien ben je voetbalblind.

6 april 2010 om 23:34

Hahaha ja Messi hield in om nog wat extra mannetjes te dollen, schoot vervolgens expres op Almunia om vervolgens ook Almunia nog een panna te geven. Jezus wat zijn Messi aanbidders toch hilarisch. Sorry dat ik hem gekwetst heb, ik vind hem echt wel een goede voetballer hoor!

7 april 2010 om 09:59

@didioni

je moet de woorden van 4barca4 niet verdraaien vriend.

Jij maakt ervan dat hij die 'extra' zou dollen, jij maakt ervan dat hij 'expres' tegen almunia schiet.

Ik weet niet waar je begrijpend lezen hebt geleerd hoor.
Maar je dekt je al in voor mijn reactie door af te capituleren met 'ik vind hem echt een geweldige voetballer'.

Hou is op man. Ga anders gewoon serieus op iemand anders in ipv de woorden van een ander te verdraaien. Messi speelde gewoon geweldig en dat is niet omdat de verdediging zo slecht was. Reageer daar dan op.

7 april 2010 om 16:58

Het is eigenlijk een hele sarcastische reactie. Hij zegt, even in zijn eigen woorden voor je mij weer op mijn Nederlands afkraakt: 'nee vooral die laatste dat die ff agterom kykt, inhoudt, mannetje dolt en dan panna maakt'.

Hij suggereert dat Messi inhield om nog een extra panna te geven. Dat vond ik zo een belachelijke taal dat ik er heel sarcastisch op door ging en het steeds erger maakte, ook wel climax genoemd.

Dus ik weet niet waar jij begrijpend lezen hebt geleert, maar mijn reactie was heel sarcastisch en hyperbolisch wat jou blijkbaar niet opgevallen is.

Fc Messi - Arsenal = 4-1

Wat een klasbak. Ik vond Arsenal goed spelen, kwamen op voorsprong en het zag er goed uit. Maar wij hebben geen Messi, die is echt fantastisch. Van zo'n voetballer is het geen schande te verliezen, Arsenal heeft goed gespeeld en de hele wedstrijd partij gegeven en als je dan verliest is het geen schande. Respect voor dit Barcelona, respect voor Messi en veel succes tegen Internazionale en Mourinho want die zullen minder lief voor jullie zijn.

Haha wat een heerlijke show geeft die kleine tovenaar toch weer aan de Barcelonafans! Ik geniet nog steeds na. Maar ik vind dat hij niet alle lof moet krijgen. De verdediging verdient een hele grote pluim aangezien ze toch veel aanvallen er op tijd konden uithalen. Met name Milito vond ik op zijn foutje na zeer sterk.
Ik hoop trouwens dat Abidal geen zware blessure heeft opgelopen! Hij is toch echt belangrijk voor dit Barcelona. Ik vond hem zeker niet altijd even goed spelen deze wedstrijd maar net voor zijn wissel was hij beter in de match aan het geraken.

Wie ook zeer veel lof verdient is Sergio Busquets! Ik word elke week een beetje meer fan van hem ( al word ik ook soms minder fan na weer een flatertje ) ! HIj speelde zo rustig en beheerst en toont dat hij nog heel wat kan gaan betekenen voor Barcelona.

Bojan had ik graag wat meer zien spelen, maar ik denk niet dat hij meer dan 3 ballen geraakt heeft. Ik hoopte echt dat hij zijn goede lijn kon doortrekken en dan wordt hij zo snel gewisseld om tactische redenen. Pedro speelde ook niet bepaald zijn beste wedstrijd.

Heel wat positieve punten gezien, maar tegen Madrid zal het toch echt beter moeten vrees ik.

Nou mijn voorspelling is uitgekomen, 4-1
Achja, Barcelona kon niks maken zonder Messi, maar ze hebben hem wel.
Nu is aan real de taak om messi uit te schakelen zodat andere spelers moeten opstaan, en zonder ibrahimovic zie ik dat niemand doen. Bojan ook niet.

Feit is wel dat Messi nu supergoed bezig is en het real zeer maar dan ook zeeer lastig gaat maken.

Ik ben benieuwd zaterdag, ik heb werkelijk geen idee wie er zal winnen. Ik zie Madrid zo verliezen maar ook winnen, ala sevilla thuis.

6 april 2010 om 23:12

Als Real Messi gaat proberen uit te schakelen, komt er wellicht meer ruimte op het middenveld. En daar lopen Xavi en Iniesta. 2 weergaloze spelers die zo een Bojan of Pedro alleen voor de keeper kunnen zetten.
Maargoed je hebt wel gelijk dat het zaterdag alle kanten kan op gaan. En ik hoop uiteraard op een soort gelijk scenario als de 2-6 van vorig jaar.

dit is gewoon een gave van god die ons messi heb gegunt om te genieten van het sport.
arsenal okal waren jullie met jullie beste selectie zullen jullie niks kunnen doen tegen dit barca als hun ook met hun alle beste spelers waren dan was het in de 45min beslist!!!
ik hoop verder dat barca real zaterdag een dikke dikke pakslaag gaat geven en dan messi laat zien dat ie beter is dan ronaldo okal weet men dat ie al beter is hopelijk zet ie ronaldo verschut met een actie.
en ik hoop ook dat arsenal dit klap hard hard aan komt en dat totteham ze ook gaan vernederen arsenal wordt geen kampioen geloof me

hala messi god dank u voor dit argentijnse man soms denk ik echt hij hij wel een mens of gwn een wezen is dit noem ik messi van andere planeet
voetbal god messi

real madrid maak jullie verdedigers vast nat en jullie keeper want messi is dit seizoen beter dan iedereen en ik hoop dat ie 2x zo beter wordt dan dat ie al is

ik kan hier wel een hele verhaal schrijven
maar geen woord geen zin geen tekst is
genoeg voor die man van 1.69m hij is
simpelweg Fantastich Leo Messi
buitenaards en bij xavi begin ook te twijfelen
of die van deze aardbodem komt

Erg jammer voor Arsenal. Had veel liever Arsenal zien doorgaan dan Barcelona, maarja, het is nu eenmaal niet zo.
Waarom er een Silvestre in de basis komt is mij ook een vraag. Zoveel heb ik van zijn snelheid niet gemerkt...

Ik vond het ook wel jammer dat telkens Arsenal een snelle vrije trap wou nemen, ze werden teruggefloten, maar aan de andere kant mocht dit steeds doorgaan (waar ook nog eens een goal uitvolgt).

Ben benieuwd wie de Champions League gaat winnen.

Barca is weldegelijk slechter zonder puyol, pique, zlatan en vooral iniesta. Dus gunners jullie zoeken excuusjes die niet helemaal opgaan want met 2 sterkste elftallen en geen nonchalant barca in beide wedstrijden was je nog steeds kansloos. Ik heb wel respect voor het voetbal wat arsenal speelt, maar bij barca komen ze echt niet in de buurt. Zeker niet als het een beetje lekker loopt.

6 april 2010 om 23:18

wat een onzin reactie

een vrije trap en goal als vanpersie hem neemt

de kap bewegingen van vanpersie schakelen abidal makkelijk uit laat me niet lachen

fabregas als die fit is is een vogel in de vrije lucht

arshavin die zogoed tussen de linies kan spelen als hij in de wedstrijd zit

niet doen alsof het evengoed 4-1 was geweest want
het lag vandaag alleen maar aan messi. Hij was de gene die als enigste op goal schoot
of dacht je dat almunia zich moest inzetten van dat schot van pedro en dat hakje van xavi dat laat me niet lachen.

ik ga mijn agressie niet uiten op barca of messi want die messie speelden goed

barca zelf vond ik wat minder maar ook een voldoende

maar ik ga mijn ergenis wijten aan het slechte opbouw voorzetten bal rond laten gaan van arsenal

en de blessures..... want ik kan er werkelijk niet meer tegen.
toen nasri 1ste helft die schop kreeg dacht ik even let op ook die moet arsenal weer missen.

elk jaar heeft arsenal in de belangrijkste fasen van het seizoen hier mee te maken

kijk maar begin van het jaar als je de openings wedstrijd tegen everton met 6-1 wint dan begin je als serieus titelkandidaat
maar als je dan in november al gibbs-djourou-van persie kwijt bent begint het gesukkel al weer

en dat is ook meneer wenger schuld
waarom haalt die man geen boomstammen voor achterin zeer rappe buiten spelers ala walcott.

nee arsenal wil niet investeren maar incasseren.

kijk manu die geeft gewoon 100 mil uit en staan weer lekker 600 in het rood maar pakken wel weer prijzen.

arsenal doet dat niet

het geld van henry.hleb,flamini.gilberto,pires,nooit iets krachtigs van terug gezien.

waaaaaaaar is Walcot van vorige weeek?

Visca Messsssssssssssssssssssssssssi !!!

Barca4ever

6 april 2010 om 23:30

Die gaf nog de assist op Bendtner . De overschatte Abidal was hem nog kwijt.

7 april 2010 om 02:20

Nou nou, overschatte is ook wat overdreven. Hij komt net terug van een blessure en kan ook zijn wedstrijd niet hebben. Tuurlijk is Walcot niet makkelijk te verdedigen, maar als je meer wedstrijden van Abidal zou zien, zou je begrijpen waarom.

7 april 2010 om 12:01

Dat kwam omdat hij er logischerwijs vanuit ging dat het spel wel zou worden stilgelegd.
Het was gewoon een enorme blunder van de arbiter om te laten doorspelen na die overtreding van Diaby op Milito. Hij schoffelde Gaby volledig onderuit!

Het is dan zover 13 jaar nadat ik betoverd werd door een geniale speler heb ik er vandaag weer 1 gezien die net zo getalenteerd is. Geweldig gespeeld door messi je kan alleen maar lof hebben voor zo een speler.

Voor de rest barca speelde aardig spaarde zich een beetje voor aanstaande zaterdag. Echter hoop ik dat de puberale barca fans eindelijk inzien waarom een busqeuts ten alle tijden de vookeur moet krijgen boven toure

Ik zeg eerlijk ik vond Barca echt wel meevallen, was niet echt om van Wow te zeggen net als vorige week. Maar Messi.. hij zit op zo'n hoge niveau op dit moment dat alles wat hij doet makkelijk lijkt. Vooral bijna elke keer als hij de ruimte kreeg was het wel even schrikken voor Arsenal. Eigenlijk zijn dit me 2 favoriete clubs, ik heb zwak voor Arsenal. Maar ik vind het toch beter dat ze verloren hadden. Volgens mij zouden ze echt geen Inter aan kunnen. Vooral als je 4-5 basisspelers mist?

Het prachtige is ook nog hoe hij kinderlijk blij met die wedstrijd bal loopt te stuiteren. Ik houd mijn hart trouwens vast dat hij geen ernstige blessures op loopt.

barca terecht door. Denk dat ze in madrid wel wat zweet tussen de billen hebben na de 4 van messi. Had laatst een discussie met een c. Ronaldo fan die pretendeerde dat de portugees 2 klasses beter is. Toen lachte ik al hard, maar vanavond liet messi maar weer eens zien 2 klasses beter te zijn als ronaldo. Het gemak waarmee die jongen iedereen dolt. Genieten. Over deze voetballer vertel ik verhalem aan mijn kleinkinderen. Wat een privilege om hem te mogen zien regeren over t veld.

Barca speelde niet echt schitterend vind ik... dat kwam door die blessures, en Arsenal had ook blessures, maar als je alleen maar op de counter speelt, valt dat minder op...
Zlatan werd het meeste gemist vind ik, omdat Messi in het begin de bal nergens kon afspelen vooraan.. Bojan vond ik heel zwak.... Bojan is een speler die het goed doet, als Barca goed draait tegen mindere ploegen, dan wordt hij minder gedekt ofzo, en daar maakt hij gebruik van, maar in zo'n wedstrijden zie je gewoon dat hij te kort komt, voor een club als Barca...

messi is groter dan god, messi is niet van deze planeet, barca is geweldig en meer van dit soort uitspraken lees ik hier........... allemaal waar natuurlijk
in nederland hebben we eenzelfde situatie, van mindere klasse uiteraard maar van groot belang voor de clubs maar goed dan worden de betreffende clubs fc ruiz of fc suarez genoemd, zijn de spelers mazzelaars en de clubs losers omdat ze niet zonder hun sterren kunnen.

6 april 2010 om 23:38

@afcalimburg
Zeg dat AUB niet dat is heel kwetsent voor mensen die in god geloofen

””messi is groter dan god,”” ' messi is niet van deze planeet, barca is geweldig en meer van dit soort uitspraken lees ik hier........... allemaal waar natuurlijk'


Ontopic:
Barca was vandaag minder dominant als vorig week maar meer efficent en daar gaat het om !!!
Ik zie barca zeker inter verlslaan,eerlijk wie kan op dit moment barca afstoppen... ??
Ik weet het niet.
Ik heb er nu al zin in zaterdag,pff wat gaat real het zwaar krijgen met messi

7 april 2010 om 09:17

waarom is dat kwetsend het is zijn manier van geloven. als je hem daarop wijst kan het kwetsend zijn.

7 april 2010 om 10:07

@didioni

ga je ook nog wat zinnigs zeggen vandaag?

zijn manier van geloven

Het is inderdaad raar als mensen vergeleken worden met een god.

Messi is fenomenaal en het is mooi om zijn voetbal te mogen zien.

7 april 2010 om 16:31

Dat vind jij. Als hij Messi ziet als god dan is dat zo en zul je dat moeten respecteren. Sommigen zien Buddha als hun god dat is ook een mens. Jij vind het raar om Messi als god te zien, vind ik eerlijk gezegt ook raar, maar ik vind het ook raar dat mensen überhaubt in een god geloven. Dat jij het er dan niet mee eens bent is jouw probleem. Laat die jongen geloven en stap af van de monopolie. Dank u.

die 4 van messi zeggen me niet zoveel
hij maakt ze op geweldige wijzen maar tegen een gehavend team is dat ook niet moeilijk

wie is nou bang voor silvestre sorry voor die man maar zet daar een kiezel harde verdediger neer en die messi maakt er vandaag maar 2

6 april 2010 om 23:39

En wat is je punt? Dan ben je nog steeds uitgeschakelt

6 april 2010 om 23:41

klopt maar de reactie dat messi zo goed is enz die ruimte zou hij nooit krijgen bij kiezel hard verdedigers

die zouden eerder de noppen in zijn benen hebben gezet

6 april 2010 om 23:51

Nou, dan zet je lekker de noppen in zijn benen, regent het kaarten en komt er nog meer ruimte voor Messi, en anders wel voor Pedro, Bojan, noem maar op.

Messi creert zijn eigen ruimte, toegegeven, hij had het vandaag wat makkelijker, maar die jongen zal altijd zijn mannetje passeren en voor dreiging zorgen

7 april 2010 om 09:19

Je kan ook te ver gaan in je verering voor 1 man. Hij is goed maar zo geniaal als jij hem neer stempeld is overdreven..

Pijnlijk, maar een verdiende zege van Barca. Nu hopen dat we de PL pakken.
GO gunnerss

langzamerhand komt ie n de buurt van maradonna en cruijff ? is dat de grap van de avond
.hahaha

ik volg voetbal van de seventies en de sixties .en het is niet te vergelijken. alleen de snelheid van het spel ligt nu veel hoger dan van toen . dus messi is voorbij maradonna en cruijff en pele .

niet uitgerekend vandaag, maar dit bewijst ie al sinds hij de bodem van barca treed !!!!!

ik vond het begin wel een beetje slordig van allebei die ploegen!
maar nu komt de vraag
de situatie waar arsenal de 1-0 maakt was dat geen overteding
eerste instantie op messi?
maargoed
2 minuten later maakte messi toch de 1-1
alsnog wil k zeggen
die messi wat een klasse is dat mannetje
respect voor deze man!

Wat is de NOS pro Barca zeg. Van objectiviteit is eigenlijk geen sprake meer van. Net als die commentator. Alles wat Barcelona deed was van een ander planeet bla bla bla, whatever. Ik vind Messi een hele grote voetballer maar laten we hem niet groter maken dan dat hij is. Het is nog altijd geen Maradona, Cruijff, Pele etc. Om hen te evenaren heeft hij nog een lange weg voor te gaan. Vond overigens Arsenal ook wel sympathiek spelen eigenlijk. Zo'n afgang verdienden ze nou ook weer niet maar dat zat eraan te komen als je Arshavin, van Persie, Fabregas, Gallas en Song moet missen. Er zat hier veel meer in voor Arsenal dan dat ik had gedacht.

7 april 2010 om 10:11

@morri

daar kun je je aan storen.

ik stoor mij daar niet aan, het mag van mij nog wel wat fanatieker. Liever dat dan een saaie piet.

Nu is het messi, vanavond misschien robben die bejubeld wordt. Of als er een ander opstaat bij manu of munchen, die speler. Gooi er maar wat gepeperde slogans in tijdens de wedstrijd. Prima hoor.

ik vindt messi ook een hele goede voetballer maar Cristiano Ronaldo of Theo Walcott had die doelpunten ook wel kunnen maken vanuit die postitie. maar ik vindt Messi nog te licht voor de absolute top van de wereld hij heeft op dit moment te weinig body. hij doet er goed aan om kracht training te doen ik zou messi aan raden om Kickboks trainingen te volgen niet om van messi een vechtmachine te maken. maar gewoon voor de kracht voor het op te been te blijven tijdens de wedstrijd en voor zijn hele body iets te verstevigen zie Cristiano Ronaldo zeer sterke speler aan de bal die je niet zomaar van de bal af zet. en het zelfde is bij walcott Tevez, Sneijder, Ribéry, Robben, Amrabat, Essien, Fabregas, dit zijn maar enkele voetballers die een hele goede body hebben en die heel goed hun mannetje kunnen staan en niet met een lichte schouder duw om ver zijn te krijgen. dat was vandaag wel enkele keren het geval bij messi maar ondanks dat - puntje is het toch wel de beste van de wereld. als messi die body ook nog krijgt dan word het de allerbeste hij zit nu al tegen wereld top aan maar dan gaat hij over wereld top heen.

6 april 2010 om 23:40

Wow... Het doet werkelijk pijn aan mijn ogen om zo'n reactie te lezen waar zoveel onzin in staat. Messi te licht voor de absolute top? Ooit bij stilgestaan dat Messi de absolute top is?

Messi wordt helemaal niet vaak van de bal gezet. Hij is voor iemand die maar 1,69 meter is juist erg moeilijk van de bal te zetten. Sommige spelers hebben al die kracht niet nodig, alles is natuurlijk

6 april 2010 om 23:46

a.u.b laten we deze vvvfan16 niet alte serieus nemen.want hij slaat wartaal uit

6 april 2010 om 23:56

@vvvfan16
Dit is wel de meeste onnozele reactie die ik in tijden hier heb gelezen. Messi te licht voor de absolute top.... De wereldvoetballer van 2008/2009 is te licht voor de top!!! Tja, daar kun je beter niet op reageren. En die voetballers die jij opnoemt met een geweldige body....robben, Amrabat, Walcott. Heb je wel eens een wedstrijd gezien?

6 april 2010 om 23:56

Of hij komt zes dagen te laat met zijn 1 april grap, dat kan ook

Messi is toch een topspeler? Anders win je niet de gouden bal en wordt je niet topschutter van de Champions League lijkt me. Voor iemand die zo klein is is hij juist bijzonder stevig en sterk en krijg je hem enorm moeilijk van de bal gezet. Je moet echt een Buldozer zijn ala Materazzi of Chiellini om hem omver te krijgen denk ik. Kracht is inderdaad ook niet alles, voetbal is toch negentig procent met het hoofd werken? Intelligentie, looplijnen, inzicht hebben en het spelletje aanvoelen is niet voet iedereen weggelegd, voor hem duidelijk wel.

wat een fenomeen is die messi ik werd wel een beetje emotioneel door.ik heb nog nooit zo een speler gezien die zo goed was. messi de koning van het voetbal.wat een solo,s heeft die man in huis.maar verdedigers kunnen er nooit iets aan doen.het lijkt wel of hij lijm op de bal doet.hij laat verdedigers vallen ze tackelen hem en nog is hij niet te stoppen.voor mij de beste voetballer allertijden.de barca publiek gingen door hun knieen voor messi

Als je 4 doelpunten maakt ben je natuurlijk de grote man, maar wat heb ik weer eens genoten van Xavi.
Altijd volledige controle over de situatie, altijd aanspeelbaar, zeer zorgvuldig in balbezit en een uitstekende voortzetting, met zo nu en dan een geniale steekbal.
Casilias had groot gelijk met zijn uitspraken vandaag, een Xavi op stoom en Barca is niet te stoppen

de reden dat walcott niet uit de verf kwam is heel simpel .

in het begin viel hij op omdat hij dan inog helemaal op adem is.

wat krijg je 20 min op adem meteen een goal

wat gebeurde vorige week 65 min kwam hij erin 67 min was het raak 20 min bij die 67 zit je in de 87 minuut is dus rond einde wedstrijd

nu maakt hij in de 1ste 20 min een assist levert 1-0 op
de rest van de wedstrijd was hij niet zichtbaar hoe komt dat omdat hij geisoleerd wordt door abidal.

conclussie wenger had niet met walcott moeten beginnen maar rond de 70 min moeten inbrengen
dan was het anders gelopen dan nu.

Alle lof voor Messi en Barca, maar Arsenal is gewoon een perfecte tegenstander voor Barca!
Ik kan nu al zeggen dat de wedstrijd tegen Inter een stuk minder makkelijk zal vergaan.
Arsenal geeft zoveel ruimte weg, Barca werd nooit onder druk gezet en de spelers van arsenal liepen de hele tijd een paar meter van de tegenstander vandaan, zo kan Barca zijn spel spelen.

Gewoon geen woorden meer voor deze buitenaardse wezen Stop met voetbal messi wat doe je ons iedere week aan

asjeblief zeg, dus jij wil me zeggen dat messi makkelijk van de bal is te zetten?
elke keer als hij werd omgeduwd trapt of wta da ook kreeg hij bijna altijd een vrijetrap mee
dus ga me neit zeggen dat hij zwak of neit sterk genoeg is om de bal vast te houden
wat een nutteloze reactie!

Maradonna, Pélé, Cruyff & Messi.
Ik zet hem er al bij voor de zekerheid.
Als hij blessurevrij blijft, dan zal hij het waarmaken.

@ joshie: blijft leuk om te lezen hoe jij denkt dat het anders was gelopen als.........

Positieve ervan is dat je een Gunner in hart en nieren bent maar helaas die bril....

Barca speelde de 1e wedstrijd arsenal zoek maar blijft op 2-2 steken, de return speelden ze niet eens zo groots maar zegt de uitslag genoeg.

Messi is by far de beste ter wereld!

6 april 2010 om 23:49

ik geef ook toe dat barca verdiend heeft gewonnen en messi goed was vandaag

maar geef jij ook een toe dat dit nooit een wedstrijd vandaag is geweest

het leek wel of barca tegen hull city speelde
sorry klinkt hard maar zo is het

arsenal kan zeker potten breken tegen dit barca maar dan moet het wel een compleet team tegen een compleet team zijn

want bekijk de statistieken eens en tel de schoten van barca zonder die van messi

nogmaals hoop volgend jaar barca te treffen in de groups fase

en dan een rematch een fit arsenal tegen een fit barca

want alle respect voor deze wedstrijd van te voren had arsenal al gewonnen ze hadden geen regiseur op het middenveld
geen spits die uit stand een goal kan maken
en geen verdediger die eens even hard durft in te komen

trouwens vond dat milito ook geel had moeten hebben voor de charge op nasri
want in principe was het zelfde wat denilson deed bij messi en dat was wel geel

ik hoop echt dat arsenal en barca in 1 poul zitten
dan zie je echt een heel ander arsenal ben ik van overtuigd

7 april 2010 om 00:26

joshie,

hoe oud ben jij eigenlijk? 12? ik heb nu al een paar reacties van je gelezen en telkens heb je het over een rematch. jonge kom op, wordt volwassen. het is geen schande om te verliezen hoor van barcelona. iedereen hier weet dat arsenal een fantastisch team heeft, en dat arsenal zonder al die geblesseerde beter had gespeeld, maar om eerlijk te zijn presteerd arsenal al jaren niks meer, of beter gezegd ze pakken geen prijzen meer. het is het gewoon net niet. ze missen de echte killers die nodig zijn in het topvoetbal. spelers die weten wat er nodig is om prijzen te pakken. kijk een man utd, een chelsea, een inter, een barca. dit zijn teams met ervaring en die gewoon een stap verder zijn als arsenal.
neemt niet weg dat ik arsenal verder een fantastisch team vind, en dat ik hoop dat ze de PL winnen ( al denk ik van niet omdat die andere teams gewoon een stuk verder zijn)

dus zoek je excuus niet bij de blessures maar bij het aankoopbeleid.

Voor iedereen die wil nagenieten:

http://www.sport1.nl/video/107074-fc-barcelona-ars...

Wat een geweldenaar \o/

Heb genoten vanavond.

Mensen, de kwaliteiten van Messi staan buiten kijf. Die kleine mannetje kan verschrikkelijk goed voetballen.

Er is één punt waar ik me mateloos erger aan Messi. Het is waarschijnlijk ook anderen niet ontgaan.
Beste vz'ers, Messi speelt voor zichzelf. Werkelijk waar, ik heb nooit sinds ik van klein af aan voetbal kijk zo'n egocentrische speler gezien als Messi.
Messi heeft bijna nooit oog voor andere spelers, zijn 4 en laatste goal zegt heel veel.

De laatste keer dat ik echt super genoten hebt van een speler was de Ronaldinho van Barcelona en Psg, die man speelt samba voetbal en laat anderen goed voetballen. De Messi van nu komt nooit in de buurt van de Ronaldinho van Barcelona en Psg, geen twijfel mogelijk.

Bij het huidige Barcelona is het andersom, Iniesta en Xavi laten Messi beter voetballen.

Het is maar waar van je houdt.

6 april 2010 om 23:56

De goal waaruit de 2-1 valt word toch echt op gezet door een geweldige steekbal van Messi op Abidal.
Toegegeven, hij kiest inderdaad voor zichzelf, maar als je zo vaak scoort en zo beslissend voor je team bent vind ik dat eerder je kracht als je zwakte.
Ronnie was een andere voetballer, en ik genoot ook meer van zijn spel, maar Messi is ook gewoon een geweldenaar

7 april 2010 om 00:07

@swiertje....je begrijpt heel goed wat ik bedoel. Ik ontken zeker niet dat Messi een geweldige voetballer is met een fenomenale techniek.

ff ter herinnering: de goal van Ronnie tegen chelsea en de pass aan Guily tegen Milan in 2006, zoiets heb tot heden Messi niet zien doen.

geniet van deze video: Ronnievsmessi
http://www.youtube.com/watch?v=g4ojtss-k-w

het is weliswaar de Messi van een aantal jaar geleden, maar zelfs nu doet Messi Ronnie niet eens na.

7 april 2010 om 08:53

Kom op man dit slaat ook nergens op. Ik weet precies welke goal je bedoelt als je het over die van Giuly tegen Milan hebt. Prachtig gedaan door Ronaldinho. Feit is dat Messi en Ronaldinho verschillende spelers zijn. Overigens moet ik wel zeggen dat het een goed voorbeeld is om te vergelijken met het huidige barcelona. Dan kan je zeggen dat Xavi die rol heeft van ronnie 'overgenomen' en Messi die van Giuly. Begrijp je mn punt? Waarom zou Messi zulke ballen moeten geven, als hij de kwaliteiten heeft ze te ontvangen en hieruit te scoren?

Wat een heerlijke speler die Messi. Gewoon pure klasse. Echt genieten. Amen.

Brrr, gewoon kippenvel na deze avond, koning Leooooo!

Normaal ben ik niet zo weg van rapportcijfers, maar bij deze:

Víctor Valdés: 6
Daniel Alves: 7
Rafa Márquez: 6
Gaby Milito: 7
Eric Abidal: 6,5
( Maxwell: 7)
Xavi Hernández: 9
Seydou Keita: 8
Sergio Busquets: 7
Pedro Rodriguez: 6,5
( Andrés Iniesta: 7)
Bojan Krkíc: 6
( Touré Yaya: 5)
Leo Messi: N / A

Ik zie de titel van zaterdagavond al voor me:

Weergaloos Barça fileert Real

7 april 2010 om 01:03

Je geeft Iniesta die 5 minuten speelde een 7 en pedro die 85 minuten speelde, erg hard werkte en zelfs een paar mooie verdedigende acties maakte een 6.5. ok......

7 april 2010 om 12:06

Ja ik weet het Iniesta speelde wat kort, maar hij speelde goed.

Pedro liet op, nota bene twee verdedigende acties na, niets zien. Dat kwam natuurlijk ook omdat Messi twee keer had kunnen afspelen maar voor eigen succes ging. En terecht...

7 april 2010 om 02:26

Ik zie hem ook voor me:

''oppermachtig Madrid dendert over Barcelona heen''

OT: Messi is beste speler ter wereld. En ja ook beter dan Ronaldo en Rooney. Barcelona zelf vond ik niet indrukwekkend voetballen, maar de klasse van Messi maakte het verschil. Tegen Madrid zal het toch wat beter moeten, vooral de 2e helft. Maar goed, ik hou maar op, want voordat je het weet worden we 2-6 van de mat gespeeld..

Lionel Messiah .... Wat zou ik nu dolgraag een Catalaan willen zijn :P

Heerlijke wedstrijd, gezien de beiden wedstrijden is het toch wel duidelijk dat Barca een maatje te groot is voor dit Arsenal.
Messi bewijst maar weer eens waarom hij de beste speler van de wereld is, na de 0-1 was't wel ff billen knijpen maar wie anders dan Messi staat op en scoort er dan eroplos, wat een geweldenaar!
Hopelijk houdt Messi deze vorm en raken Ibrahimovic en Pique fit en op naar Madrid waar hopelijk deze voetbalshow zal worden vervolgd.
Geweldig hoe ook de publiek tekeer ging na die 4de goal van Barca/messi!!!

Forca Barca ! ! !

ps. Kan een iemand me vertellen wat de publiek zong in't spaans na die 4de goal ?

7 april 2010 om 00:46

Ik verstond het niet echt, maar ik kan je wel vertellen dat het een sneer richting de Madrilenen was.

7 april 2010 om 00:52

Ja,ja,ja wij gaan naar Madrid

Messi is een klasse apart. Niks arrogantie (c.ronaldo), hele gewone jongen met buitenaardse kwaliteiten. Maar er is één speler voor mij die ik toch wil noemen en dat is Xavi. Zo'n overzicht, perfecte passing. Hij strooit met ballen en verdeelt het spel alsof hij snoepjes uitdeelt. Altijd in beweging, altijd aanspeelbaar, wendbaar en ook geen Ene(!) keer balverlies.

Om ff in te haken op een comment van Ayoze.
Messi is fysiek beresterk ondanks zijn 1.69 vergis je daar niet in.

Als ik dit stuk zo lees merk ik wel dat deze schrijver een pro barca persoon is met ze 'messi-show' en 'de real madrid defensie is gewaarschuwd'.
Messi was voor de rest wel weer weergaloos vond ze eerste 2 goals wel wat gelukkig tot standgekomen behalve de afronding maar de 3e en 4e waren wel smullers.

7 april 2010 om 08:58

inderdaad, laatst nog volgens mij tegen Zaragoza. Daar zie je ook Messi in duel, gebruikt zijn lichaam op een geweldige manier, verovert de bal en rent vanaf middenlijn om te scoren.

http://www.youtube.com/watch?v=mxtrinlanfsenfeatur...

Wat een geweldige voetballer en tevens prestatie van Barcelona, petje af. Arsenal kon niet gek veel doen. Mede door de nodige afwezigen maar ook omdat Barcelona gewoonweg de beste ploeg ter wereld is. Messi is echt weergaloos.

Messi is gewoon de beste speler van de wereld niemand kan hem aan. Wat een speler van een andere planeet een Fenomenaal.
Elke voetballiefhebber geniet van Messi. Met dit vorm denk ik dat het een gelijk spel wordt of winst voor Barca tegen Real. Barca is in bloedvorm.

messi!!!!............buig..............messi!!!!!<...
Geweldige wedstrijd van Barca. Jammer voor Arsenal. Ze hadden zowat niets in te brengen.

messi kan je gewoon in 1 woord omschrijven: Fenomenaal

de klasse druipt ervan af, ongelooflijk. de echte toppers nemen een team bij de hand als het moet, maar deze jongen neemt een hele club erin mee.

men vond c'ron veel geld waard, maar messi is met 1 miljard nog spotgoedkoop, deze man levert je gewoon zoveel op als club zijnde, de beste van dit decennium en we gaan er nog meer plezier van beleven want hij zit echt niet aan zijn top nu!

Waar ik ook mee zit is dat Samuel, Cambiasso en Zanetti waarschijnlijk op de rem tegen Messi zullen spelen haha :9. Zie Samuel niet 100% voluit een sliding maken tegen Leo.

Messi, de nieuwste en verbeterde versie van maradona??

Hoeveel goals heeft onze kleine tovenaar nu al gemaakt in alle competities? Hij komt aardig dichtbij die 42 van Ronaldo denk ik, niet?

7 april 2010 om 00:15

ja klopt in alle competities heeft messi er al 40 in (echt een ziek getal als ik er zo over nadenk)

on: Messi is gewoon een god die tussen de voetbal mensen rond loopt... meer kan ik niet zeggen.

Wat een geweldenaar die Messi, zonder twijfel beste ter wereld.
Echt genoten van zijn individuele akties, ook die controle van hem is belachelijk.
Werd wel moe van die commentator, die in elke zin de naam "messi" gebruikte!

Mensen jullie verspillen je toetsenbord, je hoeft alleen maar 3 woorden te typen; Respect voor Messi!

Arsenal heeft niet van Barcelona verloren maar van Messi...

dus barca is ook afhankelijk van een speler vroger Ronaldinho en nu Messi neem niet weg dat hij echt fantastich is om naar te kijken maar echt jammer vor Arsenal

dit gaat echt nergens meer over...

Ik had arsenal ook graag zien winnen het is altijd leuker als de underdog wint en bovendien wordt Barca zo wel erg goed als ze elk jaar zoveel prijzen pakken.. De begroting zal steeds beter worden en dan wordt het verschil met andere clubs wel erg groot wat het voetbal wel saaier zal maken aangezien eht dan enigszins voorspelbaar zou gaan worden wie er wint..

en jezus wat is messi toch goed zeg, het mooie en die knul vind ik ook dat hij geen sterallures zoals C. Ronaldo heeft. Dat is miss ook wel goddelijk dat je zo goed bent en dan geen sterallures hebt

de naam fc barcalone bestt niet meer is gewoon F.C messi

en dan zie je messi na de wedstrijd met die bal lopen, en dan is hij zo blij als een kind van 10, zo loopt tie met de bal te stuiteren.

7 april 2010 om 09:56

Ja zag t ook en dacht precies hetzelfde. geef hem een bal en hij laat m niet meer los!

Vergeet trouwens Messi niet hoor, speelde een dijk van een wedstrijd met 4 goals!

Ik snap bepaalde reacties van mensen niet. Het is toch geweldig was messi laat zien. Dan reacties van arsenal verdedigde niet goed.. messi schoot hem met geluk in... (4e goal) het is klasse gewoon. Voetbal is een spel van wie profiteert van de fouten van de tegenstander, het beter in spelen daarop. Als er geen fouten worden gemaakt, dan wordt er ook nooit gescoord en is het ook geen voetbal wedstrijd

7 april 2010 om 00:43

had je graag een compliment willen geven, maar dat kan ik niet
eindelijk iemand die het snapt. lees het ook in zoveel reacties: messi had geluk dat hij niet werd aangepakt en dit en dat. sorry maar het is als speler de kunst om te profiteren van andermans fouten. als elke speler een foutloze wedstrijd speelt wordt er ook niet gescoord.

Ik denk dat als Van Persie, Arshavin, Fabregas en Gallas + een goede keeper op het veld zouden gestaan hebben dat het anders zou gelopen zijn. Mss toch nog verliezen maar allesins niet overklast worden.

FC messi ja heel leuk en zeker briljant. Maar FC Xavi was er ook mensen. Even serieus, ik vond deze man weer geniaaal. Al jarenlang vind ik dit de beste speler die er is, als je kijkt als hij de bal heeft, hij raakt hem niet kwijt. Heeft zo een geweldig overzicht. Zonder Xavi is er ook weinig messi. Dat is weer het mooie van barca, ze hebben elkaar nodig en dat zie je terug bij argentinie.
Moet er wel bij zeggen dat messi natuurlijk geweldig was en Arsenal speelde gedurfd, ook respect voor mooi wedstrijden alle twee. Heerlijk positiespel werd er gespeeld.

Arsenal heeft geroeid met de riemen die ze hadden en werden uiteindelijk uitgeroeid door Messi

De krachten waren niet gelijkwaardig
Barca zonder Messi zou een veel spannendere en eerlijkere wedstrijd zijn geweest

Toch genoten vandaag en gefeliciteerd Barca
Arsenal kan nog volop voor de PL gaan en alsnog een geslaagd seizoen hebben

@sjaakzwart
Hij is ook de beste speler van de wereld
van nistelrooy kan zn veters niet eens vastbinden

Lol Het was gewoon Messi v.s Arsenal, maar ik moet eerlijk toegeven. Er is gewoon geen verdediger opgewassen tegen deze kanonsslagen die om de oren vlogen en als een sneltrein langs iedereen afgaat. Enige manier om Messi uit te schakelen is te zorgen dat ze zorgen dat ze de bal al afgepakt hebben voordat Messi hem heeft

als Madrista wil ik barca en meer bepaald messi feliciteren..!! Prachtig voetbal!! top klasse.. En nu hopen op een mooie pot voetbal dit weeked..

hala madrid!!

Messi is een levende legende en de verdediging van Arsenal kon deze fenomeen voor geen meter afstoppen. Maar oke met alle respect Vermaelen moet nog even wennen aan het niveauverschil van de eredivisie en de Champions League.

Barcelona zal waarschijnlijk weer in de finale staan. ik zie internazionale niet winnen van Barca. Ookal is Sneijder in vorm of speelt Eto'o in zijn oude stadion.

Finale: Barcelona - Bayern Munchen

Mensen worden nu echt te lyrisch over Messi dat geen ene verdediging tegen hem is opgewassen maar Messi had tegen Chelsea weinig in te brengen en zal tegen Inter geen makkelijke avond kennen.

Hij is super goed maar Arsenal heeft hem te veel vrijheid gegeven om zo te schitteren.

7 april 2010 om 01:40

Ik weet echt niet wat jou altijd bezield volgens mij als Messi in z'n eentje tegen 11 man speelt en als hij dan nog wint is het niet overtuigend genoeg voor jou, je hebt altijd wel wat te klagen..
Net als nu ga je weer een wedstrijd van vorig jaar erbij halen, voor wat ?
Feit is gewoon Messi is de beste speler op dit planeet, of je het nou leuk vindt of niet het is gewoon zo, jij hebt pech dat hij jou ploeg in z'n eentje helemaal stuk heeft gemaakt!

7 april 2010 om 01:53

Jij zit met je hoofd zover in het achterste van Messi dat enkel je schoenen te zien zijn waardoor je niet realistisch kan blijven. Ik zeg duidelijk dat hij super goed maar aan de andere kant is het niet zo dat er geen verdediging op aarde is die hem kan stoppen.

Anders scoorde hij een hatrick elke wedstrijd

7 april 2010 om 02:31

@ Breda17

Luister is.. Messi is de beste ter wereld, laat daar geen twijfel over bestaan. Hij is zo ongelofelijk goed dat hij nauwelijks af te stoppen is. Maar Zizou gaat alleen op de feite af. Messi was meerdere malen onzichtbaar tegen Chelsea. Maar toen zat A.cole ook constant in Messi's nek te hijgen en bovendien is Cole een van de beste backs in de wereld. Chelsea is verdedigend sowieso ongelofelijk goed (vooral vorig seizoen) dus het is geen wonder dat Messi onzichtbaar was tegen hun.

Maar ik denk dat jij niet echt meer objectief kunt oordelen..

7 april 2010 om 02:39

Zeg eerlijk die grap was goed met je schoenen eruit
Probeer me maar woorden in de mond te leggen en net doen of ik baal dat Arsenal eruiy ligt. Ik heb eerder genoten van het spel van Barca en Messi.
Ik denk dat Messi voorbij Maradonna zal gaan als hij deze lijn doorzet en zelfs misschien voorbij Zidane (al lijkt het een mission impossible)
Een voetballiefhebber die Messi niet goed vindt bestaat niet.

Ik zeg alleen dat er nog een lange weg te gaan is en dat er geen speler op aarde is die onhoudbaar is. Je kunt niet elke wedstrijd fenomenaal zijn en het is niet alleen Messi. Zonder het team om hem heen was hij ook niet geworden wat hij nu is

7 april 2010 om 22:49

hahaha hoe krijg jij dat groene randje, en dat bedoel ik met
dat jij zidane met maradonna vergelijkt. zidane is een goede voetballer maar alstjeblieft, zidane niet zo goed, laat staan gelijk met maradonna, om alleen maar in de buurt te komen van maradonna is voor zidane een "mission impossible"!!!

Jammer dat Arsenal niet met de sterkste loeg kon aantreden. Ik had ze graag tegenover Barcelona zien staan met Gallas, Van Persie, Fabregas en Arshavin erbij. Barcelona zou dan misschien ook wel beter zijn geweest, alhoewel ik ze niet eens zo goed vond spelen. Ze hebben Messi in de ploeg en dat scheelt een slok op een borrel. Als Messi nou ook eens geblesserd was geweest, en Xavi, dan hadden we met de afwezigheid van Puyol en Henry een gelijkwaardige pot gehad.

En, nog even zeuren hoor, met name in de eerste helft, toen het er nog om ging vond ik Arsenal ook wel erg ongelukkig met de arbitrale beslissingen. Bendtner geen buitenspel, maar wordt wel gefloten. Bendtner onderuitgelopen op rand 16, wordt niet gefloten. Randje buitenspel (volgens mij erover) aan de andere kant wordt niet gefloten (doelpunt tot gevolg) en kleine overtredingen op Xavi, Messi en met name ook Alves worden ollemaal gefloten. Zo kun je een wedstrijd ook laten kantelen als scheidsrechter. Misschien niet bewust, maar het viel me wel op. En ook hier geldt weer: misschien had Barcelona dan ook wel gewonnen, maar je weet het niet.

Overigens een weergaloos knappe goal, dat lobje, fantastisch, want dat is zo moeilijk, zo in de loop rechdoor gespeeld.

Geniale vertoning van Messi, daar kan niemand onderuit. Maar ook veel credits aan Xavi, de controleur op ´t middenveld. Als was ´t in de 2e helft niet helemaal vlekkeloos. Hoop onnodige foutjes e.d., maar al met al een topprestatie. En nee, kom niet aan met 'te jong, te onervaren, blessures, etc.´ Gewoon je meerdere erkennen in een superieur team gisteren.
Dat wordt nog wat tegen Internazionale: dan is Zlatan er weer bij, Iniesta met meer minuten en het beste centrale duo van 2009, Puyol en Pique. Dat wordt weer smullen!

IK moest verdomme zelf trainen. Heb alleen de tweede helft mee kunnen pakken.
Matige wedstrijd gezien van Arsenal zijde. Ga morgen de hele herhaling op sport 1 kijken.
Maar wat ik gezien heb van Messi is pure poezie. Hij belichaamt de liefde die ik voor deze sport heb.
Niks tactiek. Pure intuitie en talent. Heerlijk om te zien. Ik ben absoluut geen Barca fan , maar Messi. Jezus, zijn er superlatieven voor Messi te bedenken? De laatste keer dat ik zo'n gevoel kreeg was de goal van Zizou tegen Leverkusen en vandaag had ik dat gevoel gewoon 4 keer in 1 wedstrijd ik kan er nog steeds niet bij.
Nadat Maladini gestopt is heb ik eindelijk een nieuw idool in de voetbalwereld. Messi de absolute koning die een een normale jongen is gebleven.

Vermaelen: "niet bang voor Messi"

7 april 2010 om 02:30

Moest hij dan bang zijn voor de wedstrijd ? Dan begin jij goed bezig zeg ..

7 april 2010 om 02:36

Ach en nog steeds hij is niet bang denk ik. Hij heeft hem helemaal niet gezien in de wedstrijd

7 april 2010 om 02:46

Je snapt het niet he xD Voor de wedstrijd zei hij dit ...
Snap je dat ?

Domper van de avond is wel dat Abidal er 10 dagen eruit ligt.

7 april 2010 om 02:33

Ja.., maar wees blij dat je tegen Madrid Andrés terug hebt. Dat is een speler die het Madrid en eigenlijk elke ploeg lastig maakt. Maxwell is dan niet zo goed als Abidal, maar wel een meer dan degelijke vervanger.

Kan er als Arsenal fan alleen maar respect voor hebben op de wijze dat Barca door is gegaan.
Arsenal had een aantal leuke kansen maar ook deze wedstrijd was Barca gewoon de betere.
Gefeliciteerd Barca en alle fans, jullie zijn verdiend door.
Jammer dat we er uit liggen maar tegen dit Barca is dat geen schande.

ten eerste gefeliciteerd barca messi is ongetwijfeld de beste van de wereld op dit moment. Verder kan ik niks anders zeggen dat ik arsenal toch wel moet complimenteren dat ze toch veel beter speelde dan in de heenwedstrijd alleen de klasse is veels te groot. Nu vol richting de kampioenschap dan maar gaan btw wenger mag volgend seizoen echt een verdediger kopen serieus als gallas uitvalt is er geen serieuse back up plan. En er mag veel ingekocht worden wengerb lijft zich maar indekken ( zie de website ) met dat het middenveld blijft groeien en groeien bull ! We willen de tijden terug waar we de dubbels wonnen. Maar we blijven altijd in je geloven wenger ! Arsenal till i die !!

Ze zouden het stadion naar Messi moeten noemen. Camp Messi

Ik heb genoten van Messi - Arsenal, mooie doelpunten veel fouten maar dat maakte de wedstrijd nou leuk.

|k vond het qua wedstrijd niet zo leuk als vorige week, maar wat was die Messi weer fantastisch zeg.

In mijn ogen zijn er tot heden maar 3 voetballers waar ik gewoon ongelooflijk veel van heb genoten.

Messi, Ronaldinho en Zidane al zijn het verschillende spelers. maar! wat is messi toch verschrikkelijk goed. Hij heeft zn schot zo goed verbeterd zichzellf zo sterk ontwikkeld en dat nog maar op zijn 22ste...

Wat een held die Messi! Geweldige pot voetbal gister met zeer mooie doelpunten. De eerste goal en het lobje waren het mooist. Echt een formidabele speler

Jammer dat wij verloren hebben maar ik moet je eerlijk zeggen wat is dit een geweldige speler!!

Wat waren de woorden van Vermaelen ook alweer? Hij was niet bang voor Barça toch? Had hij beter wel kunnen zijn. Wat een speler, niet normaal.

M.e.s.s.i (lionel) = God

ik ben sprakeloos en geniet nog steeds, wat een acties en wat een doelpunten! Hij legt alle verdedigers in de luren en blijft zo ongelooflijk rustig vlak voor het doel en dat is de echte klasse.
Vertragingen, versnellingen, kappen, rennen en overzicht houden in 1 aanval; hij doet het niet 1x maar gewoon 4x... met een klein beetje mazzel legt hij er 6 in. En dat in een CL kwartfinale tegen een goed Arsenal! Laten we wel wezen, de vergelijking met van Nistelrooij en Fennegoor gaat ook helemaal nergens over, zij scoorden hun doelpunten tegen Sparta Praag en Gotheborg.... bovendien heeft Arsenal in Almunia 1 van de beste keepers van de wereld dus des te knapper is de prestatie van Koning Lionel.

7 april 2010 om 09:05

Voor dat Barcelona tegen Arsenal speelde was Almunia nog een grote koekenbakker. Almunia hoort helemaal niet bij de beste keepers terwereld

7 april 2010 om 09:12

... jij hebt de wedstrijd vorige week niet gezien?
... jij volgt Arsenal niet in de Premier League?
... nee dus

7 april 2010 om 12:00

Dat hij vorige week goed werk heeft verricht ontken in niet. Maar volg jij de premier league wel? Want als je dat deed wist je heus wel dat Almunia geen wereldkeeper is.

Geweldige wedstrijd! Ja messi is toch een klasse apart. Volgens mij moet je tegen barca vol op de aanval spelen en druk zetten en zorgen dat messi niet aan de bal komt. Vond dat arsenal niet goed genoeg druk zetten. Vooral met het uitspelen van kansen gingen ze erg slordig om.

Ik als ajacied vond het leuk dat er toch weer 2 ajacieden op het veld stonden, vermealen en maxwell. En dan ook nog sneijder bij inter.

Messi!

In mijn jeugd waren Maradonna,gullit en van Basten de helden!
Maar zo groot als Messi nu al is op zijn leeftijd.....
Nou mensen ik denk dat hij de beste speler ooit word.

... hoe zal Christiano Ronaldo hebben gekeken?
zo goed wordt ik nooit!&#148;

... hoe zal de selectie van Ajax en Feyenoord hebben gekeken?
wij hebben niets te zoeken in Europa!&#148;

en dan die blik van Guardiola: vol ongeloof streek hij over zijn hoofd. Hij keek een paar keer omhoog en dankte de Grote Trainer voor het zenden van een van zijn Engelen :-)

7 april 2010 om 10:28

feyenoord en ajax selectie hebben genoten in een stadion dat zo groot is als de arena en kuip bij elkaar waar 2 teams een mooie partij hebben laten zien met meer spektakel dan in de hele eredivisie bij elkaar. En oja, Suarez had geen tijd om te kijken want die was zijn visitekaartjes aan het ronddelen bij mensen die zich afvroegen wie hij was

Ik kan niet zeggen dat Barça geen goed team is maar al zeggen dat Real wordt afgemaakt denk ik niet.

Veel Succes Inter !

Bah bah wat ben ik aan het balen
Heb vandaag tentames dus ben gisteren vroeg naar bed gegaan .
Dus ik heb helemaal niks gezien !
Zo te horen speelde messi het voetbal van de eeuw
Misschien dat we zondag eens wat beter voetbal zien aangezien de halve eredivisie daar op de tribune zat

7 april 2010 om 09:31

Nee hoor, Barca speelde niet superbijzonder. Arsenal heeft het zichzelf ook af en toe moeilijk gemaakt en de kansen niet afgemaakt die ze zelf hadden. Messi had een paar prachtige acties, maar soms zag je hem 20 minuten niet. Laatste goal vond ik trouwens dat hij had moeten afspelen, maar ging hij voor eigen succes..
Maar wat een wereldspeler verder.

Ik heb genoten van messi gisteren! baalde erg toen arsenal op voorsprong kwam, maar dacht nog wel dat het goed zou komen, en gelukkig was messi daar.

Ik baalde van de loting, nu ligt arsenal eruit, had ze liever wat verder zien komen..

ik word trouwens moe van al die excuses van arsenalsupporters van 'wij misten die en die', 'als we compleet waren was het heel anders gelopen!'
complete onzin natuurlijk, ten eerste: barca was ook niet compleet: puyol, pique, iniesta (nog niet volledig fit) en ibrahimovic waren er niet bij. Vier belangrijke spelers voor barca
ten tweede: je kunt niet weten hoe de wedstrijd zou zijn verlopen als beide teams compleet waren, de wedstrijd is gespeeld zoals ie gespeeld is, er komt geen herkansing. Barca dendert over arsenal heen. Barca door, arsenal eruit.

7 april 2010 om 10:35

En? Trots op jezelf?
Kennelijk ken jij het verschil niet tussen belangrijke en belangrijkste.
Ik zal het met een voorbeeld uitleggen;
Barca miste een paar belangrijke spelers
Arsenal miste al haar belangrijkste (sleutel)spelers.

Vergelijk gemis van Fabregas met Xavi
Gemis van Van Persie met Messi (al weegt Messi's gemis veel zwaarder)
Gemis van Arshavin met Ibrahimovic
Gemis van Song met Yaya Touré
Gemis Gallas met Puyol

Verder ben ik het met je eens dat Barca een veel betere team is omdat hun vervangers vooral achterin veel beter zijn dan onze koekenbakkers (silvestre en Campbell) en ook omdat ze niet een in opbouw fase zijn maar juist een paar jaar verder zijn dan Arsenal dat nog in ontwikkeling is en alleen maar door blessures wordt getergd.

Al had Arsenal al hun spelers aanwezig denk ik dat Barca kwalitatief beter is maar het verschil zou veel minder zijn en Arsenal zou meer kans maken op winst door vorm van de dag, mentale weerkracht en tacktische aanpak. Al heeft Barca met Messi in de gelederen een massavernietigingswapen

Volgende slachtoffer: Inter
Als Barca zo door blijft winnen ze wel weer de CL

Ik saluteer uw mijne hoogedelachtbare Señor Messi!

Al die Arsenal supporters die lopen te zeuren dat hun tegenstanders harde overtredingen maken, heb gister toch ook wat pittige overtredingen van de Arsenal spelers gezien...

7 april 2010 om 12:40

Vind je?
Ik in ieder geval niet, tenzij de eerste 10 min, die heb ik niet gezien

Ik vond eerder dat er voor elke overtreding van Arsenal werd gefloten, en voor elke overtreding van Barcelona gewoon werd doorgespeeld.

Messi verdient bij deze een plekje in het Nieuwe Testament, wat een geweldenaar is die jongen. FC Messi - Arsenal FC was een beter affiche geweest. Incroyable.

7 april 2010 om 15:12

Messi had het trouwens niet gerd met zo'n fantastisch team om zich heen. Daarom doet hij het ook niet fenomenaal bij Argentinie.

Geweldige Voetballer, hij heeft weer eens laten zien wie de beste is.

Ik ben zelf ook echt veel meer van de Messi kant.
Maar scoort Ronaldo er vier in de Champions League of dadelijk op het WK er 12 maakt is hij opeens de beste van de wereld. Begrijp me niet verkeerd, Messi is geweldig, in mijn ogen de beste voetballer ter wereld.maar ik heb het idee dat er hier mensen op VZ zitten die één keer in het jaar een wedstrijd zien en dat is dan deze , en opeens is Messi de nieuwe Messias. Wat een vergelijking is die je volgens mij beter kunt laten. Overigens speelde Pedro en Xavi ook goed.

messi is gewoon een god

Mensen die hier zeggen dat andere spitsen die goals ook maken kunnen beter niet reageren. Het gaat ook om dat Messi 1 op 1 bijna altijd scoort en altijd zo effectief is Ook in de manier van spelen is hij gewoon 10 keer beter dan de rest.. Pietje die in de 6de klasse D speelt kan zulke ballen ook scoren. maar daar gaat het niet om. Het gaat om de manier hoe die goals tot stand komen, en Messi is daar een meester in om zich steeds vrij te spelen.

Messi was super, zeker, maar ik vind dat er een beetje wordt overdreven. Ik vind dat Messi slecht speelde, hij scoorde alleen wel mooie goals. De goals waren echter voornamelijk gelukjes, behalve de 3de dan. De andere drie waren alledrie in de opbouw via Arsenal spelers of uit de rebound.

Overigens vind ik dat heel Barça slecht speelde... Ik zag alleen een falende Milito, Xavi die 15 meter van zijn eigen doel rustig heen en weer dribbelde met drie spelers van Arsenal om zich heen, en Messi, die vier goals scoorde.

Messi Messi Messi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zoals het er nu uitziet wint Messi nog een keer de Gouden Bal... en dan is er gewoon ''bewijs'' dat Messi beter is dan iedereen (ja ook dan Ronaldo).

Hoewel ik zelf meer geniet van Ronaldo dan van Messi, staat dat als een paal boven water.

Mensen met Sport1 hier, vinden jullie ook niet dat die irritante commentator nou eens moet opzouten? Bij die eerste goal van Messi was het ineens een fenomenale goal - het was een goeie goal, maar kom op, als Inzaghi hem zo maakt zegt ie dat niet... En dan zijn overduidelijke Barça-liefde laten blijken door te proberen Spaanse commentatoren na te doen met hun ''goooolllll Goool Gooolll"... Terwijl het normaliter een eersteklas azijnpisser is, vooral als het om Real Madrid gaat...

Hoe dan ook is Barcelona de beste ploeg die er is denk ik - samen met Man Utd...
Gefeliciteerd Barça-fans

Mijn visie op voetbal is veranderd na deze wedstrijd te hebben gezien.
Ik begrijp nu waar die haat tegen ajax vandaan komt.

Arsenal tja Mijn Favo team tegen barca
ik dacht dat ze kans maakten.
maar de 1-1 van messi brak ze.

Zulke goals dammmmnnn

je hebt goals en je hebt goals.
maar die 1-1 die brak arsenal

barca succes
mijn haat is nog steeds diep tegen jullie
maar jullie hebben me een nieuwe kijk op voetbal gegeven
daarvoor bedankt

Ik weet nu dat de weg nog lang is
maar het gaat me lukken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren