Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United neemt per direct afscheid van Moyes

Laatste update:

David Moyes is niet langer de hoofdtrainer van Manchester United. De Engelse landskampioen bevestigt dinsdag op de officiële website van de club dat de samenwerking met de oefenmeester per direct is stop gezet. In het korte statement dat United naar buiten heeft gebracht wordt niet gemeld wie het takenpakket zal overnemen: volgens Engelse media zullen Nicky Butt en Ryan Giggs het seizoen als interim-duo afmaken. Louis van Gaal zou in de zomer moeten gaan komen.

/

Volgens De Telegraaf zit Van Gaal momenteel in Portugal, waar hij in alle rust met United zou kunnen praten over een eventuele samenwerking. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal wil echter wel dat alles eerst netjes wordt afgehandeld met Moyes en daar is United inmiddels mee bezig. De Schot arriveerde dinsdagochtend vroeg op het trainingscomplex van de regerend landskampioen en kreeg toen te horen dat hij op straat wordt gezet.

Moyes, die pas tien maanden de leiding had bij United, wordt verantwoordelijk gehouden voor de belabberde resultaten van the Mancunians. United werd vorig seizoen nog kampioen van Engeland, maar speelt dit voetbaljaar geen rol in de titelrace en staat slechts zevende in de Premier League. Bovendien werd het uitgeschakeld in de Capital One Cup, FA Cup en Champions League: nu is al zeker dat United volgend jaar niet mee zal doen aan laatstgenoemd toernooi.

Afgelopen zondag verloor United in de competitie met 2-0 van Everton, de oude werkgever van Moyes. Dit bleek de druppel die de emmer deed overlopen te zijn, al beweren enkele Engelse media dat al voor het duel op Goodison Park was besloten om afscheid te nemen van Moyes. De opvolger van Ferguson haalde in zijn periode op Old Trafford twee dure spelers naar United: in de zomer werd er ruim dertig miljoen euro betaald voor Marouane Fellaini en in januari werd het transferrecord gebroken voor de komst van Juan Mata.

Het ontslag van David Moyes is terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

doe het eerder of doe het na het seizoen ... dit heeft geen nut

22 april 2014 om 09:39

vz maak een edit voor die app aub...

edit: ze moesten hem in december al ontslaan en marcelo bielsa halen of gewoon hrm de tijd geven tot na het seizoen.

22 april 2014 om 09:51

En ruim 5 jaar salarissen meekrijgen. Hoe fijn is zijn leven 😄

22 april 2014 om 09:52

Dit jaar is toch al verpest en niet meer goed te maken. Dan kunnen ze zich beter zonder Moyes op volgend jaar gaan richten. Vind het wel verstandig dat ze hem nu ontslaan en niet pas aan het einde van het seizoen.

22 april 2014 om 09:57

Wat een misser voor het voetbal, Moyes bedankt voor het geweldige jaar dat jij de barclays PL hebt gegeven. #weloveyoumoyes

22 april 2014 om 09:57

Azalkmaar2

Volgens mij is er in zijn contract een clausule opgenomen dat wanneer Manu de CL niet haalt, hij slechts een jaarsalaris mee krijgt.

22 april 2014 om 10:09

Teleurstellend 5,2mln meekrijgen voor falen

22 april 2014 om 10:11

Wereld nieuws voor van Gaal natuurlijk. Gun het hem wel om op het hoogste niveau werkzaam te zijn. Al denk ik wel dat hij een moeilijke taak krijgt. Het team is nou totaal uit balans. Zelfs de aankopen zijn in mijn ogen niet op elkaar afgestemd en dat is eigenlijk de grootste fout die ik Moyes aanreken. Hopelijk krijgt hij een zak met geld om zelf een mooi team op te zetten en een klein beetje opnieuw kan beginnen.

22 april 2014 om 10:46

Dat zal wel meevallen, er staan vast wel clausules in zijn contract dat bij mislopen van CL de club van hem af kan.

Hij zal daarnaast nu op non-actief staan er doorbetaald krijgen, echter als hij ergens anders aan de slag gaat hoeft Manutd hem niet meer door te betalen.

22 april 2014 om 10:52

Nee. Er is een clausule opgenomen in zijn contract dat het mislopen van de CL betekent dat hij extra jaar uitbetaald zal krijgen. De Glazer familie zijn zakenmensen puur sang, die hebben een contract uitgestippeld waar ze zo min mogelijk aan kwijt zijn.

22 april 2014 om 12:03

Hij krijgt extra betaald omdat hij de cl niet heeft binnen gebracht? Zo goed zijn die glazers blijkbaar niet in zaken doen.

22 april 2014 om 12:17

Nee hij krijgt gewoon de salaris mee van 1 jaar, dat is juist goed gehandeld. Normaliter krijgt de coach zijn resterende salaris uitbetaald of betaald totdat hij een nieuwe werkgever heeft.

22 april 2014 om 13:43

Heerlijk toch ieder persoon wilt nu in zijn schoenen staan. Fucking uitbetaald krijgen voor de werkzaamheden die je niet meer gaat doen.

22 april 2014 om 09:43

ik vind van wel, de nieuwe trainer kan zich nu wat eerder inwerken en bemoeien met eventuele transfers

deze man heeft ook echt 0,0 uitstraling, wat zal hij nu spijt hebben dat hij weg is gegaan bij Everton, maar dat is natuurlijk achteraf..ik denk dat elke trainer ja gezegd zou hebben tegen manchester united

voor mij zouden van gaal en klop de voorkeur hebben, klop zou in mijn ogen nog een betere optie zijn ivm zijn leeftijd

22 april 2014 om 09:50

Lekker makkelijk alles afschrijven op Moyes. Fergusson was een wereldcoach, hij maakte het team beter dan het was. Hetzelfde team was echter middelmatig en was aan vernieuwing toe. De fout die Moyes gemaakt heeft is om daar niet direct op in te spelen, maar eerst aan te kijken wat die had, hij had immers voor 6 jaar getekend. Dat klikte echter totaal niet met zijn spelopvatting en methodes, en het werd van kwaad tot erger.

Plaats Moyes bij een subtopper of zelfs een willekeurige club, geef hem de tijd en je zal zien dat het een erg goede coach is. Wat die bij Everton heeft opgebouwd is sensationeel te noemen. De reden dat Fergusson hem verkoos was echt niet alleen omdat ze beiden Schotten zijn.

Ik zie Moyes nu wel bij Tottenham terechtkomen, al lijkt me dat ook niet bepaald de juiste club voor hem met hun korte termijn visie

22 april 2014 om 09:50

Klopp speelt ook voetbal dat past bij United.

22 april 2014 om 09:55

Uitstraling komt vanzelf zodra je wint. Zonder het succes van Klopp zou er ook weinig over blijven.

22 april 2014 om 10:24

Ik vind Simeone wel bij United passen. Simeone, Klopp en van Gaal zijn de beste opties. In ieder geval iemand met uitstraling.

Achteraf kun je zeggen dat Moyes het slachtoffer was van Saf's erfenis. Door het jaar Moyes is iedereen nu gewend aan een United zonder Saf. Hierdoor kan een echte topcoach als Simeone, Klopp of van Gaal alles veel makkelijker oppakken volgend seizoen. In ieder geval moet de bezem flink door de selectie gehaald worden, en moet er flink doorgeselecteerd worden.

22 april 2014 om 11:37

Ik ben het met je eens dat Ferguson een wereldmanager was..manchester united heeft ook zeker een mindere selectie dan City en Chelsea..maar ze verliezen ook heel veel punten tegen clubs waar ze makkelijk van kunnen, moeten winnen.

uitstraling komt niet vanzelf, tuurlijk tellen resultaten maar charisma en uitstraling moet je ook al hebben van jezelf..moyes is een echte engelse coach voor een middenmoter in Engeland waar weinig druk is

22 april 2014 om 09:56

Haha echt he. Net zoals de coach van Norwich ontslagen werd.

22 april 2014 om 10:44

Moyes sacked he is taking a rooney but still gets payed! XD Wat een leven serieus en wij werken onze asses off..

Eindelijk! Het beste nieuws van het seizoen voor een united fan. Als ze het nou maar in januari hadden gedaan, dan konden ze misschien nog de 4e plek halen.

22 april 2014 om 09:47

Inderdaad, wat heeft het voor zin om hem 3 wedstrijden voor het einde van het seizoen te ontslaan? Laat hem dan die 3 wedstrijden afmaken, en zoek daarna rustig naar een opvolger, want je hebt tijd zat in de zomer.

22 april 2014 om 09:57

Er gaan geruchten, dat ze hebben gewacht tot het moment dat ze niet meer de CL konden halen. Hiermee zou er een clausule in het contract worden geactiveerd en konden ze hem voor een ''redelijk'' (4,5 miljoen pond) van de hand doen.

22 april 2014 om 10:01

Het gaat ook rond dat een aantal spelers naar SAF liepen en hem vroegen of Moyes ontslagen kon worden

http://www.dailymail.co.uk/ sport/football/article-2609782/David-Moyes -reign-Manchester-United-ended -senior-players-went-running -Alex-Ferguson-pushing- change.html

22 april 2014 om 10:09

Dit werd ook al gedeeld op redcafe, op zich wel goed want het kon echt niet meer wat die man aan het doen was.

Viel van mijn stoel toen ik zijn reactie zag na de wedstrijd van afgelopen weekend. Hij was vanaf het begin al niet op zijn plek daar.

Wat wel ludiek is, dat de engelse nu wellbeck als een held beschouwen na zijn vertrekwens van afgelopen weekend.

''moyes out or me''

22 april 2014 om 10:18

De reactie waarbij Moyes zei: "we played well..."?

Zat er aan te komen , hij heeft genoeg kansen gekregen maar niet waar gemaakt.Moyes is gewoon een suptop coach hij kan de druk niet aan.

Het is jammer maar niet meer te voorkomen. Een club als Manchester United hoort niet 7e staan

Het zat er dik aan te komen.
Tijd voor Louisje om te schitteren!

22 april 2014 om 10:45

kan louis een geweldig elftal opbouwen en volgend jaar weer kampioen worden, een voordeel is dat united nu volgend seizoen geen champions league heeft, kunnen ze ook beter geen europa league halen.

Erg jammer dit. Tuurlijk was het een moeilijk seizoen voor United en Moyes maar ik had verwacht dat hij meer tijd zou krijgen om dit team opnieuw op te bouwen. Die tijd had Ferguson immers ook gekregen..

22 april 2014 om 11:24

Dat waren andere omstandigheden mathijs. Man Utd was een laagvlieger destijds, waardoor je de tijd mag hebben. Nu is Man utd een absolute topclub. Een tussenjaar wat plek 2tm4 op zou leveren kan nog wel, maar 7e is dramatisch. Gewoon terecht ontslagen en proberen een andere coach aan te trekken die dit team wel laat voetballen of in ieder geval laat winnen.

Misschien van Gaal als opvolger?

Edit: lees nu net dat iedereen dat al denkt, sorry voor de overlast

Moyes is wel een goede trainer, maar meer voor een degradatieclub die moet verdedigen in plaats van een een club die meestal hoger wordt ingeschat dan de tegenstander en het spel moet maken.

Benieuwd wat Giggs en Butt kunnen veranderen om de fans nog een beetje een goed gevoel te geven na afloop van dit seizoen.

Met het ontslag van Moyes bereik je niets. Het spelersmateriaal is ook niet al te best. Ik denk dat Man Utd direct had verwacht dat Moyes er zou staan. Als de club dit als een overgangsseizoen had gezien, dan durf ik te wedden dat het volgend jaar wel was goed gekomen onder Moyes.

Vergeet niet dat er na 27 jaar iemand anders achter het roer staat!

22 april 2014 om 10:47

je hebt wel gelijk, met een contract van zes jaar zou je ook zeggen dat hij de tijd krijgt. 27 jaar is ziek lang, vervang maar eens zon held.

Jammer dat de club niet meer geduld heeft. Maar het gaat nou eenmaal zo in het voetbal. Moyes bedankt en nu verder kijken naar de toekomst. Weet niet of van Gaal nou de beste optie is.

22 april 2014 om 10:56

Geduld tot een bepaalde mate. Een United elftal is altijd gretig en energiek en zowel Moyes als de spelers maakte een ongeïnspireerde indruk. Heel ongelukkig, het sprookje met the chosen one was mooi, maar de tijden zijn gewoonweg veranderd. Winnaars moeten een winnaar voor zich hebben.

22 april 2014 om 11:36

Mee eens. Blijkbaar zijn SAF en Wenger de laatste der Mohikanen.

Waauw dat is wel heel snel ik had wel verwacht dat Moyes het seizoen zou mogen afmaken. Hier bereik je ook niet veel mee eerlijk gezegd.

triest dit. spelers krijgen altijd 1 seizoen om aan te passen aan omgeving (zie ozil bijvoorbeeld). waarom coaches dan niet. dit moment maakt geen sense. laat hem op zijn minst het seizoen afmaken

22 april 2014 om 09:48

Bij Ozil zeggen ze maar wat in de hoop dat het nog goed gaat komen, aangezien ze er 50 miljoen voor hebben betaald...

22 april 2014 om 10:14

Heeft vooral te maken met het feit dat er voor spelers gewoon veel betaald is, in het geval Özil 50 miljoen. Dan ga je hem ook niet zomaar weg sturen, want dan raak je de investering kwijt. Ook als je hem nu wanhopig weg zou doen.

Ben wel met je eens dat de coaches altijd te makkelijk worden weggedaan en in mijn ogen teveel verantwoordelijkheid aangepraat krijgen. Er zijn natuurlijk meerdere mensen verantwoordelijk voor het transferbeleid, de manier van trainen en dan heb je natuurlijk nog de spelers zelf.

Verrassend zeg, ik had wel verwacht dat Moyes wat meer tijd zou krijgen. Fergusons eerste jaar was ook schijt, en hij kreeg wel de tijd.

22 april 2014 om 09:50

Inderdaad, ik ben ook verbaasd, dacht echt dat hij sowieso wel de tijd zou krijgen. Paniek heerst dus echt bij United. Jammer, ook omdat Van Gaal nu misschien niet naar Spurs gaat..... had hem daar heel graag gezien.

22 april 2014 om 09:59

Inderdaad, Van Gaal zou zeker United boven Spurs kiezen (wie niet, met alle respect?). Dit is zo niet des-uniteds.

Gerucht gaat rond dat een aantal spelers naar SAF liepen om te vragen of Moyes ontslagen zou worden:

David Moyes' reign at Manchester United was ended after senior players went running to Sir Alex Ferguson pushing for a change

22 april 2014 om 10:50

Onzin vergelijking... andere tijden in het voetbal, Manchester United was lang niet zo groot als nu en Ferguson begon in november. Toen Fergie begon stond United 21ste maar eindigde Ferguson als 11de.

Moyes heeft gewoon een enorme wanprestatie geleverd.

22 april 2014 om 10:58

utd was zelf toen ook niet zo groot als nu.. Saf heeft het groot gemaakt.

22 april 2014 om 11:00

Zullen we dat argument alsjeblieft links laten liggen ?

De verschillen toen en nu zijn als water en vuur. United stond al pakweg 20 jaar droog, de jeugdopleiding was om niet te spreken en het fundament was niet als die van nu. Moyes heeft een kampioens team geërfd, ervaren spelers, talenten, faciliteiten die op en top zijn en een fundament wat sterk is. Het verval van kampioen naar een top 7 is te dramatisch, de nederlagen tegen teams die 20-30 jaar nooit van United hebben gewonnen, de slappe vertoningen in de topwedstrijden. Nee, het was duidelijk dat Moyes niet de motiverende kwaliteiten had om deze jongens op scherp te zetten.

22 april 2014 om 11:25

Dat is dan ook wel weer waar, het was me ook niet duidelijk dat de verschillen groter zijn dan ik dacht. Wie zou jij graag zien als opvolger dan?

Snap dat Manu dit niet zag aankomen... maar wat een beleid. Iemand even voor zes jaar laten tekenen om hem vervolgens na amper een jaar de deur uit te trappen. Natuurlijk volkomen terecht na de opsomming van wanprestaties.

Het is ook niet dat er een duidelijk concept te spelen valt met de huidige spelers. Je zit met een overbetaalde Rooney, waarvan Van Gaal al geen fan was in het verleden. Teveel spelers hebben hun beste jaren gehad en echt uniek talent loopt er niet rond om Giggs, Scholes, Ferdinand of Vidic te vervangen.

Van Gaal is de juiste keuze, maar de gifbeker moet eerst leeg en met v. Gaal leg je vooral een goede bodem voor se jaren erop. Hij saneert, renoveert en geeft het elftal door aan een resultatencoach.

22 april 2014 om 12:46

Precies! Al die overbetaalde gasten eruit fietsen, net als alle net-niet toppers. Dan het elftal op een aantal cruciale plekken verstevigen, tussenjaartje om een team te smeden en Utd kan weer knallen!

Had toch wel verwacht dat een club als United haar trainer meer tijd zou geven. In de zomer investeren en verder bouwen. Helaas is het Moyes niet gegund.

Edit: Hier wel een leuk plaatje van Redcafé, Manchester United forum

https://pbs.twimg.com/media/blw3kylciaavj3x.jpg

22 april 2014 om 09:49

Ik ook, ik vond het juist altijd prachtig hoe United hun trainers tijd gaven, maar helaas... echt jammer.

22 april 2014 om 09:54

Vraag me af hoe dat nu in de toekomst zal gaan, stel dat een Van Gaal ook niet direct presteert. Wat dan? Als ze maar niet met coaches omgaan zoals een Chelsea dat doet, dat zou echt zonde zijn voor het imago. En het lijkt er nu wel op, want Moyes wordt in mijn ogen gewoon niet genoeg tijd gegeven om zichzelf te bewijzen, ondanks dat hij fouten gemaakt heeft.

22 april 2014 om 10:03

Van Gaal is een opbouwtrainer, zulke trainers moet je juist wat tijd geven. Moyes is ook een trainer die je de tijd moet geven, kijk maar naar zijn tijd bij Everton. Als je trainers voor de korte termijn wilt, moet je bij types als Mourinho uitkomen.

22 april 2014 om 10:05

Idd. Het is gewoon zonde dat United een traditie verbreekt. Ik vraag mij ook af hoe het zal gaan. De gene die komt heeft iig nog meer druk er op zitten. Van Gaal lijkt mij niet in het United plaatje passen maar aan de andere kant is hij wel iemand die iets neer kan zetten voor de toekomst. Nu de vraag waar gaat de club voor. Ervaring of jonge honden. Giggs. Scholes Neville? Of van Gaal. Klopp etc

22 april 2014 om 10:11

ik blijf het apart vinden, dat er niemand is die heynckes naar voren schuift. Lijkt mij de ideale tussenpaus voordat misschien Klopp er zin in heeft.

Blanc vind ik ook wel een goede coach.

22 april 2014 om 10:13

Ik weet niet of United nog een gok wil wagen, door onervaren trainers als Giggs en Scholes voor de groep te zetten. Moyes had ook geen ervaring bij een topclub, en dat is toch heel wat anders dan het managen van - met alle respect - Everton.

Klopp zie ik nog niet vertrekken eerlijk gezegd, maar zo iemand lijkt me wel de beste keuze. Van Gaal is oud, wil nog een laatste trucje, en is eigenlijk gewoon een idioot . Zou wel spektakel opleveren bij de persconferenties in ieder geval!

22 april 2014 om 10:22

Heynckes is met pensioen, denk niet dat hij daarop terug wil komen, net als Saf.

Nu is hij niet meer 'The Chosen One', maar 'The Sacked One'. Jammer voor iedereen die geen United fan was want hij maakte het de rest van de clubs wel makkelijker, maar het werd natuurlijk wel eens tijd met zijn belabberde resultaten dat hij zou worden ontslagen. Toch zorgt dit niet meteen voor betere resultaten want er moeten ook nieuwe spelers worden gekocht.

22 april 2014 om 09:55

Iemand komt even zijn gram halen:D. Dat heeft je een jaar dwars gezeten?

Ik heb het gevoel dat Moyes de komende 6 jaar geen club gaat coachen !


Wel jammer, ik had van club als United meer tijd verwacht, blijkbaar worden ze ook zo makkelijk beinvloed door de media.

22 april 2014 om 09:49

Ik zeg dat ie voor het nieuwe seizoen bij Newcastle zit...

Triest iemand contract voor 6 jaar geven en bij een minder (dramatisch) seizoen zo weer ontslaan. Zou heb je een coach voor 27 jaar en zo heb je er een voor een nog geen jaar. Vreemd besluit van United, doe het dan na het seizoen, er valt nu toch niks meer te redden.

22 april 2014 om 10:55

Ik ben eigenlijk wel blij dat ze niet gaan wachten om het wachten.

Natuurlijk verwacht je dat een trainer tijd krijgt, maar ik begrijp ook heel goed dat ze er klaar mee zijn. Er zit sinds het begin van het seizoen eigenlijk nagenoeg geen enkele verbetering of lijn in het spel. Elke week verbaast hij weer met de meest onmogelijke opstellingen.

De wedstrijd tegen Everton was van cruciaal belang in de strijd om nog Europees te halen en dan staat ineens Nani weer in de basis en begin je met Jones en Evans centraal achterin. Daar kan je toch weinig logica in zien.

Ik hoop dat ze snel schakelen met oog op volgend seizoen zodat ze ook niet weer veel te laat zijn met transfers. Ze zullen toch een hele hoop werk moeten hebben aan de onderhandelingstafel.

Hij heeft niet het maximale uit deze selectie gehaald dus is het niet meer dan logisch dat hij weg moet. Zowel qua spel als resultaten bleef het team aanmodderen. Van Gaal zou een goede opvolger zijn.

United heeft geluk dat ze nu geen Champions League meer kunnen halen, nu kost het ze ''slechts'' een jaarsalaris!

Meulensteen weer aan boord nemen

Misselijk hoeveel miljoenen Moyes meegekregen heeft? Hij heeft nu toch al zijn 6 overige seizoenen uitbetaald gekregen?

22 april 2014 om 09:54

Niet noodzakelijk. Ze hebben gewoon deal gesloten. Het is te verwachten dat hij gewoon geld gaat verdienen in die jaren. Dat hij 12 mil meekrijgt denk ik wel, enorm veel geld natuurlijk.

22 april 2014 om 09:54

Nee, had een clausule dat als die geen CL haalde dat die (maar) één jaarsalaris meekreeg.

22 april 2014 om 09:55

Ah oke. Daar komt Manchester United goed weg dan.

22 april 2014 om 10:16

@ Yaya_psv
waarom? Als Moyes Cl voetbal had gehaald was ie niet ontslagen..

Wat verrassend hoop zo dat van gaal der heen gaat

Dit schiet werkelijk niets, maar dan ook he le maal niets op. En van Gaal aanstellen zou al helemaal een drama zijn.

Belachelijke beslissing. Ik dacht dat wij anders waren dan clubs zoals Chelsea en City die managers er doorheen rammen, blijkbaar niet.

22 april 2014 om 09:54

Maar had je niet verwacht dat hij het ondertussen wel iets beter op de rails zou hebben gekregen? 51 wedstrijden, 51 verschillende opstellingen, en met een team dat vorig jaar dominant was in de PL nu gewoon 7e staan. Het gaat eigenlijk gewoon bergafwaarts.

22 april 2014 om 10:02

Hij had er nooit een goed geheel van kunnen maken. Het is jammer dat ze hem niet eerder eruit hebben gegooid. Het was gewoon zoals hodgson bij liverpool, alleen maar ellende en voor beide partijen beter als ie weg zou gaan.

Jammer, ook niet makkelijk om het goed te doen bij een club die net kampioen is geworden..

de trainer gemixed met het enorm verouderde materiaal heeft gezorgd voor de resultaten

Jammer voor Moyes, het blijft immers een hardwerkende man die het beste met de club voor had en ook z'n best deed om resultaten te boeken. Ik had 'm al het succes van de wereld gegund, helaas mocht het niet baten. Dit is de beste oplossing voor beide partijen. De keiharde waarheid is dat Moyes nooit de controle had over de kleedkamer en dat was ook zichtbaar op het veld. Hopelijk kan de club nu een goede opvolger strikken, iemand capabel genoeg is om een topclub te leiden.

Wauw ik zag het wel aankomen maar dit gaat wel te snel liet hem maar die seizoen afmaken

Achja, had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Maar eerlijk gezegd leek het spel ook nergens op, heb nooit begrepen hoe hij precies wilde spelen??

Hij krijgt maar 1 jaarsalaris mee omdat hij de Champions league niet heeft gehaald.
Volgens mij stond dit in z'n contract

Hij heeft zijn doelstelling Champions League voetbal niet gehaald. Contractueel hoeft United hem dan maar 1 jaarsalaris uit te betalen. Ik hoop eigenlijk op Klopp. Kan hij gelijk Reus meenemen.

Klopp king of ruhr moet komen. Van gaal gaat floppen op het wk.

Had hem netjes het seizoen laten afmaken.. Kon toch bijna niet slechter gaan met man u. Maar nu.. Van gaal? Blanc ? Martino ? Denk toch gewoon Van Gaal.. Maar eerste jaar geen CL voetbal voor man u. Is toch iets wat bij een club als man u absoluut d'r moet zijn. Jammer voor man u en voor moyes dat het niet gelukt is bij man u maar.. Had hij de goede middelen ervoor ? Had veel geblesseerde spelers. dure aankoop Mata.. Hadden ze beter een goede verdediger kunnen halen want Mata en ook felanni.. Vind ze veel te duur.. Hadden ze beter Ibra kunnen kopen. Betaal je 20 miljoen nu nog voor. Salaris 16 per jaar. Is altijd goedkoper dan 1 Mata. Zonder salaris.

Nice. Louis op zn plek. Hij heeft toch bij alle clubs waar ie heeft gewerkt toch een goede en nieuwe basis weten te leggen.

Tja, de allergrootste fout die hij gemaakt heeft is om de technische staf te wijzigen. Had hij de assistenten van Ferguson erbij gehouden dan had hij er de komende jaren nog gezeten....

Ik snap dat Moyes liever succesvol was geweest met Manu dat dikke salaris maar dit moet ook wel lekker zijn.

Krijgt hij nu zijn salaris uitbetaald totdat hij een nieuwe club vindt zoals Avb of krijgt hij een afkoopsom?

22 april 2014 om 11:50

Hij krijgt een klein bedrag omdat hij geen top4 gehaald heeft.

Was eigenlijk niet te vermijden. Ik vind het wel jammer. Ik geloof best dat moyes volgend jaar of het jaar daarna dan best het team aardig op de rails kon krijgen. Dit seizoen zag je het al bij vlagen.

Ook is het redelijk verrassend dat hij na 10 maanden al weg wordt gestuurd; niet omdat fergie een matig jaar beleefde in zijn eerste jaar, maar omdat het helemaal niet de clubcultuur is om iemand zo snel te ontslaan.

Ik hoop voor moyes dat er een leuke club voor hem komt, misschien Newcastle aangezien Pardew zichzelf onmogelijk heeft gemaakt lijkt het.

United moet zoeken naar een coach die op de snelle combinatie speelt

Pff alsof moyes ontslaan helpt, niemand kan het nadoen wat saf bereikt heeft met united, een nieuwe trainer zal echt niet ervoor zorgen dat ze gelijk weer meedoen bovenin.
Ben altijd fan geweest van Moyes bij Everton, maar ik denk niet dat dit de oplossing zal wezen. Er is meer dan een trainerswissel nodig daar bij united

Nog langer geduurd dan ik gehoopt had, bij Manu moet je een iemand met uitstraling neerzetten, iemand die de club kan dragen Moyes komt over als een lulletje en zo handelde hij ook. Daarnaast Fellaini halen is meteen de grootste fout die je kon maken sowieso..

Kwestie van dagen dat Louis gepresenteerd wordt. Hoe gaaf is dat. Dat hij in zn laatste jaren daar nog een klus mag doen!!!

Ontslag gun je niemand.
Maar Man utd is wel duidelijk een maatje te groot voor Moyes.
Dezelfde materiaal maar dan slechts 1 jaar ouder, van landskampioen naar nr 7. Dan is het in mijn ogen voor minimaal 70 te verwijten aan de coach.

Er valt gewoonweg niet te ontkennen dat dit seizoen vreselijk ondermaats is geweest. Na iedere overwinning volgden er enkele nederlagen en dat vormde zich tot een vicieuze cirkel, waarbij supporters 'blij' waren als er niet met 0-4 werd verloren, maar met 0-2. Dat is voor een club als United onacceptabel.

Moyes begon al met een blunder door Meulensteen en consorten te laten vertrekken. Ja, het recht heeft hij gehad om een nieuw staf om zich heen te vormen, maar hij dat nog een seizoen later kunnen integreren, als hij wat meer kennis en ervaring had opgedaan met de United standaard.

Vervolgens met de uitspraken als deze selectie is niet goed genoeg. Dat kwamen veel spelers in het verkeerde keelgat. Ja, de spelers zijn een jaar ouder, maar het is wel de huidige kampioen. Überhaupt zijn PR statements zijn ongelukkig geweest dit seizoen. Woorden als we gaan proberen om het Newcastle moeilijk te maken. Zoals Giggs zou zeggen : 'we are United for f** sake''.

Filosofie ? Wel filosofie, van duizend voorzetten die in niemandsland belanden tot geen enkele idee achter het spel. Een voorwaarde voor Moyes was het laten zien van progressie. Progressie ? of bedoeld men de 14 (!) records die verbroken zijn met Moyes aan boord. Een paar voorbeelden,

1. United are guaranteed to finish the season with their lowest ever Premier League points tally
2. United fail to qualify for the Champions League for the first time since 1995
3. United's worst home league form for over a decade
4 First home defeat to Newcastle since 1972
5 First home defeat to West Brom since 1978
6. First time Everton have beaten United home and away since 1969-70
7. First time Everton & Liverpool have ever done a league double over United

Bovengenoemde zijn statistieken die United onwaardig is. Tussen al deze records door heb je Moyes, die een uitstekende prestatie heeft geleverd bij Everton, aan de zijlijn met Steve Round, waarvan de spelers volgens mij ook niet weten wat zijn functie nou precies is. Negatieve lichaamstaal, het niet kunnen inspireren van spelers en ongelukkige uitspraken. Ik heb het idee dat Moyes niet echt het gevoel heeft dat hij hier thuis hoort. Een manager bij United moet de stoute schoenen aantrekken en een koers uitzetten en hier volledig overtuigd van zijn.

Iedere United supporter hem het beste. Moyes is a good manager, but United needs a great manager'. Deze uitspraak zegt alles eigenlijk.

22 april 2014 om 11:31

Ik sluit me hierbij aan.

Na 51 wedstrijden, 51 verschillende opstellingen gebruikt te hebben zegt ook wel genoeg. De beste man wist niet wat te doen.

22 april 2014 om 12:19

Dat is natuurlijk erg en dat aantal hoorde minder te zijn, maar blessures hebben hem daarbij ook zeker niet geholpen moet je toegeven. En de vorm van spelers ook.

22 april 2014 om 12:27

Sommige spelers hebben wedstrijdritme nodig om de juiste vorm te krijgen.

Moyes heeft kansen genoeg gehad, en niets wijst erop dat het volgend seizoen beter zou gaan, dus dan is dit de enige juiste beslissing.

Met name zijn commentaar na de wedstrijden sloeg nergens op. De beste man had er een heel andere kijk op.

Op zich is verliezen van Everton niet eens een schande maar dit was natuurlijk een opstapeling van teleurstellende resultaten. Dit besluit was waarschijnlijk, zoals de tekst al zegt, eerder genomen, maar door dit verlies en het definitief mislopen van Champions League voetbal is het in een stroomversnelling gekomen. Ik had verwacht dat United hem langer de tijd zou geven, maar dit kan een grote club als United natuurlijk niet laten gebeuren.

Louis?

Heerlijk als Van Gaal naar Manu gaat! Dan voorspel ik dat Robin blijft, Strootman komt en wellicht ook een paar andere NL internationals !!!

Denk dat het de bedoeling is dat Van Gaal het voor een seizoen of 2 oppakt en dat daarna bijvoorbeeld een Giggs het overneemt. Van Gaal heeft bewezen iets neer te kunnen zetten maar is geen trainer die lang zal blijven (ivm leeftijd) en dat is denk ik dus ook niet de bedoeling.

Was wel te verwachten dit. Speelt echt dik onder het niveau wat Unuted nog het jaar daarvoor heeft laten zien.

Ben er 80% van overtuigd dat Louis naar United gaat. En als hij komt, ben ik er ook van overtuigd dat hij het goed gaat doen. Want je kan over hem zeggen wat je wilt, maar het is een top coach waar spelers tegenop kijken, iets wat Moyes niet had.

Dat werd tijd...Het spel onder Moyes was niet United waardig, meerdere mensen klaagte over zijn manier van trainen, Moyes was de spelersgroep meer dan kwijt, had nietr goed doorgeselecteerd (al is dit meer dr fout van SAF geweest die nog een jaar had kunnen blijven om het grondwerk te leggen). De spelers gaan ook niet vrijuut maar uiteindelijk is Moyes hoofdverantwoordelijk en ik denk dat hij meer dan genoeg tijd had gekregen om te laten zien dat dit niks werd. Iemand als Louis van Gaal zou perfect zijn om het nieuwe Man Utd te bouwrn maar mijn voorkeur gaat voorlopig naar Klopp omdat hij wat jonger is.

Ik zie het al helemaal voor me
Van Gaal ergens op een balkonnetje in Manchester!

Met zijn legendarische speeches.

Who are the best of England? MUFC! haha jaja

Als Van Gaal er heen gaat wordt het nog wat met de persconferenties!!
De media in GB maken korte metten met hem. Ik geef hem daar een jaar..

Ik moet nog maar zien of het wel een goed idee is om v Gaal daar aan te stellen , ik zie liever een andere coach komen dan die zelf ingenomen vent, ik zie liever een coach als Simione komen als je ziet wat voor ploeg hij heeft gemaakt van Atletico Madrid ik acht v Gaal totaal ongeschikt voor United .

Natuurlijk volkomen terecht. Heeft werkelijk niets gepresteerd bij United het afgelopen jaar. Selectie is goed genoeg om bovenin de Premier League mee te draaien. Ik ben benieuwd wie de opvolger zal worden.

Dit kon niet uitblijven. En toch ben ik verrast. Simpelweg omdat United niet die naam heeft om trainers te ontslaan. Ferguson kreeg ook de tijd, maar toen was United ook nog in opbouw. Het was al een prachtclub, maar Ferguson maakte er een wereldclub van. En ze dachten dat Moyes die lijn zou doortrekken. Dat kan niet, daar is veel tijd voor nodig. Maar omdat er zoveel aandacht is voor Moyes en alle ogen op hem zijn gericht verhoogt dat de druk. Daarom vind ik het jammer dat hij zijn werk niet verder kan doen, al is het wel te begrijpen want bij de meeste clubs zou je er al na twee maanden uit liggen.

ik vind het best wel ironisch dat man u supporters Arsenal jaren hebben uitlachen, maar uiteindelijk zelf meteen uit de top 4 wordt geknikkerd en daardoor Cl missen. Dit is echt aderlating voor man u.

Heeft toch geen zin wie aan de macht komt daar bij man u, let maar op volgende trainer is even slecht of ietsjes beter. De verandering van saf naar een andere trainer is veel te snel gegaan, ze moesten het veel soepeler brengen, misschien meulensteen en phelan behouden en promoveren.

Ik zou voor Klopp gaan. Van Gaal is natuurlijk een prima trainer-coach, maar zijn relatie met de pers is natuurlijk niet geweldig. Dan kan ie z´n borst nat maken in Engeland. Ik denk dat dat toch meespeelt in het aanstellen van een nieuwe trainer.

Sorry maar dit zat er toch echt aan te komen..
Slechte resultaten,slecht voetbal,ontevreden spelers, ene negatieve record na het andere.

Dit was een klote jaar, dus even weer back to the basics!
Van Gaal is wel iemand die een fundament kan leggen voor een goed team, alleen ik ben bang dat zijn manier van spelen niet des United is.
Aan de andere kant is Van Gaal wel iemand die bijvoorbeeld een Giggs/butt/neville kan klaarstomen voor het echte werk, een betere leermeester is er niet!.

Moyes zit volgend seizoen gewoon bij Barca!

Stom, had gewoon in het begin van het seizoen gelijk aanvullende aankopen moeten doen. Nu heeft die zichzelf in zijn voet geschoten. De coach die volgend jaar komt zal gelijk een dozijn aan spelers doen laten vertrekken want ze moeten volgend jaar de CL wel halen, wat met de terugkeer van Liverpool aan de top veel moeilijker wordt uiteraard.

Logische beslissing. United is misschien niet een club die om de havenklap een trainer ontslaat, maar Moyes was onhoudbaar. Natuurlijk begon Ferguson ook slecht, maar dat waren gewoon andere tijden. Het voetbal is onder Moyes in een heel seizoen totaal niet verbeterd, er zit geen lijn in en volgens mij luisteren de spelers ook gewoon niet naar hem.

Tja, als het slecht gaag met een ploeg, en als de spelers dan niet voor je opkomen in de media. Dan weet je min of meer wel, hoe laat het is.

Ik ga dat lied, we're going wild wild, wel missen

Ik hoop echt dat ze niet voor Louis vg gaan. Mens is rond de 70 jaar en zou gewoon een tijdelijke oplossing zijn. En speelt ook niet echt bepaald mooi voetbal. Ik zou voor Bielsa, Valverde, Simeone of Klopp gaan.

Geniet van je pensioen Moyes. Je hebt Man Utd getraind. Kan je leuk vertellen aan je kleinkinderen later.

Giggs the new Guardiola!:P

Het blijft raar dat ze hem maar zo kort de tijd hebben gegeven, na 20 SAF denk ik dat het moeilijk is om in één jaar zijn erfenis op te halen maar soit.

Trouwens vind ik het onrespectvol dat ze hem nu ontslagen, nudat ze minder moeten betalen doordat ze mathematisch zijn uitgeschakeld voor de CL hebben ze de balen aan hun lijf om hem te ontslaan. Goede management call, slecht people management.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren