Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Louis van Gaal tot tweemaal toe denigrerend over ‘krantje’ De Telegraaf

Laatste update:

Tijdens de persconferentie voor zijn officiële presentatie als bondscoach van het Nederlands elftal raakte Louis van Gaal dinsdagmiddag in discussie met Valentijn Driessen. De nieuwe keuzeheer herhaalde tijdens de persconferentie enkele keren dat het 'niet makkelijk' gaat worden om succesvol te worden met Oranje, maar Driessen kon zich niet vinden in die framing. De journalist van De Telegraaf wees op de kwaliteit binnen de selectie.

Met de vertegenwoordiging van clubs als Manchester City, Manchester United, Liverpool, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en Internazionale in de 25-koppige voorselectie, en WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september) in het vooruitzicht, kan Van Gaal volgens Driessen moeilijk volhouden dat hem een loodzware klus te wachten staat. "Ik heb ook gezegd dat ik geloof heb in de spelersgroep. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar we zitten dun in de keepers en de linker- en rechterspitsen. Dat zijn nou net de bouwstenen van de Hollandse School, waar jij het altijd over hebt in je krantje", reageerde de bondscoach.

Van Gaal tegen Valentijn Driessen: 'Zet dat maar in je krantje'

Driessen leek niet echt gediend van de denigrerende woordkeuze van Van Gaal "Krant. Krant hè", zei hij. Van Gaal vervolgde zijn antwoord: "Als je daar nou zo dun in zit, kun je eigenlijk al niet 4-3-3 spelen. Maar dat wil jij maar steeds. Ik denk niet dat we de spelers hebben. Jij zegt van wel, dus ik hoop dat je ook je schaduwelftal een keer in je krantje zet." Van Gaal gaf evenwel toe dat de spelers met wie hij tot dusver heeft gesproken, een voorkeur hebben voor het 4-3-3-systeem. Tijdens het EK speelde Oranje onder Frank de Boer in een 5-3-2-systeem en bleek de achtste finale het eindstation.

Van Gaal wilde niet verklappen met welke spelers hij gesproken heeft. "Ik luister altijd naar mijn spelers, maar ik kijk naar de kwaliteit van de tegenstander, en naar de kwaliteiten van mijn eigen selectie, en daar pas ik dan een systeem op toe. Dat heb ik mijn hele leven gedaan als trainer, en dat heeft wel wat succes opgeleverd. Maar zo ver ben ik nog niet, dat ik 1-4-3-3 ga spelen", gaf hij aan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb me in tijden niet zo vermaakt tijdens een voetbalpersco en dan als klap op de vuurpijl Valentijn met z’n zuigende ellende dat ze bij de telegraaf journalistiek noemen. Dit gaat echt genieten worden, JUICHEN BOYS!!

17 augustus 2021 om 16:52

Die Driessen stelt ook de verkeerde vragen. Als hij nou had gevraagd wat de trainerskwaliteiten van Blind zijn had Van Gaal denk ik met zijn mond vol tanden gezeten

17 augustus 2021 om 18:19

Hoe krijg je het toch voor elkaar om ook bij dit artikel, compleet off-topic, weer even een sneer naar Blind uit te delen, Japie? Echt, wat een vreemde vogel ben jij zeg, niet normaal... Overigens denk ik dat Van Gaal probleemloos enkele sterke punten van Blind als assistent trainer opnoemt, hij neemt hem toch niet voor niets op in zijn staf. Het was een fiasco als bondscoach maar Blind is gewoon een prima assistent (in Van Gaal's ogen sowieso in ieder geval).

17 augustus 2021 om 18:29

Sanderk91. Inderdaad het is vreselijk met Japie. Japie is een ster in het herhaaldelijk uitdelen van sneren. Ook in het ophemelen van zijn held depay. T is echt ongelooflijk met Japie.

17 augustus 2021 om 19:39

Noem mij eens twee of drie spelers die geweldige herinneringen hebben gedeeld over assistent coach Blind. Ik heb spelers lyrisch horen zijn over Ten Hag en Rutten toen die nog assistent coach waren maar de naam Blind heb ik nooit horen vallen

18 augustus 2021 om 00:25

Ja, want me moeten op de kunde van Japie vertrouwen. Who the f.... is van Gaal met z'n geringe ervaring, die bekend staat om vriendjespolitiek. Nee, die heeft natuurlijk op aandringen van Truus Danny Blind erbij gehaald.

18 augustus 2021 om 09:59

Leg mij dan eens uit wat de kwaliteiten van zijn voormalige assistenten Andries Jonker, Hoek en Stuivenberg zijn. Die hebben net als Blind nergens wat gepresteerd. Van Gaal neemt idd graag zijn vrienden mee

18 augustus 2021 om 10:50

Ik sta er niet naast, jij wel?

17 augustus 2021 om 17:14

Mooi de roddelpers krijgt eindelijk een paar tikken terug, heerlijk idd!

17 augustus 2021 om 17:58

Die roddelpers is goed in het afzeiken van mensen die zich niet ter plaatse kunnen verdedigen. En je gaat zien dat ze bij VI ook weer helemaal losgaan over hoe ze Van Gaal een arrogante kwal vinden. 1 ding is zeker, ze zijn altijd voorspelbaar.

17 augustus 2021 om 20:50

Ik vind het gewoon ronduit triest. Het tekent de persoon Van Gaal. Altijd andere kleineren en zichzelf op de borst kloppen over de rug van een ander. Journalisten zijn de ene keer lovend en is alles hosanna en op het andere moment vernietigend. Een voetbaltrainer hoort daar boven te staan. En de vraag van Valentijn is toch terecht. Het wordt een moeilijke klus bla bla bla. Noorwegen heeft 1 hooguit 2 absolute topspelers. Turkije en Montenegro 0 tot 1. Nederland heeft 6 a 7 topspelers, 2 a 3 topverdedigers centraal, 2 top middenvelders en een magiër (volgens Spaanse kranten) voorin. Daar kun je genoeg omheen bouwen. De as is van wereldniveau.

17 augustus 2021 om 18:49

Haha heerlijk hoe hij er bij Voetbal International en de Telegraaf er met gestrekt been inging en tussendoor bij het Jeugdjournaal een lieve knuffelbeer leek. Heerlijk ook hoe hij Vabeltijn even laat weten waar hij en zijn krantje staan, die zelf overigens regelmatig op een denigrerend toontje is te betrappen.

hoezo denigrerend? Het is maar een krantje? Die stukken van Valentijn zijn 80% van de tijd nergens op gebaseerd.

Het mooiste moment van de persconferentie, nog even die griezel op z'n plaats zetten. Klasse hoor Louis!

17 augustus 2021 om 18:16

Griezels onder elkaar he? Maar wel mooi inderdaad dat Driessen eens op zijn plaats wordt gezet. Hoe die engnek het ook weer inkleedt door gewoon de clubs te noemen. Wat boeien die clubs als de status van de spelers daar niet hetzelfde gewicht meedragen. Ik speel per week even vaak bij Manchester United als Donny van de Beek, Nathan Aké is geen onbetwist basisspeler bij Manchester City en Wijnaldum, De Ligt, De Vrij, De Jong en Memphis zijn hooggewaardeerde spelers bij hun clubs, maar toch zeker niet álles bepalend vooralsnog; alleen Virgil van Dijk stijgt er in zijn totaliteit bovenuit zoals Haaland dat voor de Noren doet. Bovendien typisch dat Driessen inderdaad selectief vergeet wat voor armoede er op onze flanken staat. Berghuis is een Eredivisionist waar je internationaal geen potten mee breekt, Gakpo moet nog doorgroeien om voor Oranje een vuist te kunnen maken, Bergwijn en Malen moeten zich nog op een hoger plan bewijzen en wat daarna volgt is helemaal om te huilen. Én we hebben geen linksback van de gewenste kwaliteit. Verder moeten we op een Kuyt-scenario hopen wat betreft de harde voeten van Dumfries en moet Van Gaal aan de bak met nauwelijks enige voorbereiding. Dus lekker genuanceerd weer Valentijntje.

17 augustus 2021 om 20:59

De Vrij heeft in Italië een hele grote status. De Jong ook bij Barca. Een Noorwegen, Turkije en Montenegro zouden bij wijze van spreken een moord plegen om spelers als Malen, Gakpo, Dumfries / Karsdorp, Lang, Blind e.d. te mogen / kunnen selecteren. Het is je gewoon laf indekken en terecht dat Valentijn daar kritische vragen over stelt. Alleen God van Gaal kan niet tegen kritiek. Van Gaal is een narcist pur sang waarbij de hersencellen qua zelfkennis ontbreken / nooit geen verbinding hebben gemaakt.

17 augustus 2021 om 23:32

Hun status is niet gering, maar een impact zoals Van Dijk heeft bij Liverpool hebben ze ook weer niet. Maar je hebt gelijk, die tegenstanders zijn kwalitatief over de hele breedte nog twee, drie klassen minder af. Alleen blijft het opportuun van Driessen om dan met een volkse onderschatting op de proppen te komen, die eerder passen bij een Oranjefan dan een kritische journalist wiens vak het is de materie dagelijks op de voet te volgen.

Het is toch niet voor niets dat de Zwitsers van Frankrijk wonnen, Hongarije gelijk weet te spelen tegen Duitsland en Engeland hulp van de scheidsrechter nodig heeft om Denemarken opzij te schuiven? Het EK heeft laten zien wat je als collectief kunt bewerkstelligen; individueel is elke Tsjech op zijn positie zwakker dan zijn Nederlandse collega. En toch zakken gewezen sterren als Depay en Wijnaldum volledig door de mand. Kortom: wat nuance is gewoon op zijn plaats. Het past niet om geringschattend over de opgave te doen die er ligt.

Zonder meer heb je gelijk over Van Gaals narcistische inslag en zijn overtuiging het gelijk altijd aan zijn zijde te hebben. Maar heeft hij met Valentijn Driessen niet precies zo'n griezel tegenover zich?

Allemaal leuk dit, maar waar ik mij op verheug is het volgende interview van, Van gaal met Hansie gaat genieten worden.

17 augustus 2021 om 16:35

Haha, maar echt ik vind alleen dat Hansie nooit zoveel fout doet maar Van Gaal mag hem gewoon echt niet ofs haha

Hahaha, heerlijk, was al lekkere tv en krijgt Driessen nog een veeg uit de pan ook! Middag kan niet meer stuk. Bovendien is het ook maar een krantje.

Prachtig om te zien dat Van Gaal zich niet uit de tent liet lokken door de negatieve, als val bedoelde, vragen van Valentijn Driessen. Gewoon lekker meelullen met zijn vragen of hij dan niet juist niét de juiste persoon is als bondscoach en even later tussen neus en lippen door De Telegraaf 'dat krantje' te noemen. Als Valentijn zijn vak als journalist niet serieus neemt, hoeft Van Gaal hem als journalist ook niet serieus te nemen.

17 augustus 2021 om 18:12

Van Gaal neemt de spelersboycot van VI gewoon over en heeft daar ook de Telegraaf aan toegevoegd. Valentijn mag alleen nog vragen stellen op persconferenties.

17 augustus 2021 om 18:29

Bij deze dan het advies om die lijn voor Valentijn dan ook door te trekken naar de persconferenties!

Dit is echt genieten. Valentijn even op z’n plek zetten, want hoewel Van Gaal naar kan zijn, is Driessen toch echt een stuk naarder.

17 augustus 2021 om 23:19

Hij zou in Naarden moeten gaan wonen.

Wat heerlijk dit, wat ik zo kan waarderen van v Gaal is dat hij geen enkele confrontatie uit de weg gaat.

Mooi om Van Gaal zo te zien , die Driessen en ook Derksen denken dat ze heel wat zijn met hun gezwam.

17 augustus 2021 om 16:39

Als er 1 iemand is die denkt dat hij heel wat is, dan is het natuurlijk Louis.
Waarom je Derksen dan noemt onder een artikel dat niets met hem te maken heeft is ook vrij apart.
Verder wel een prachtige persconferentie, hij is weer helemaal terug!

17 augustus 2021 om 16:54

Ik erger me dood aan die journalisten die hun mening willen door drukken en willen overkomen als een soort experts, natuurlijk is Van Gaal ook een blaaskaak maar neemt wel zijn verantwoordelijkheid

17 augustus 2021 om 17:19

Derksen is natuurlijk geen journalist, maar die zit bij een programma om juist zijn mening te geven. Wat betreft Driessen geef ik je gelijk, hij draaft echt te ver door in bepaalde zaken.

17 augustus 2021 om 17:45

Derksen is een journalist en analist die altijd heel hoog van de toren blaast maar zelf eigenlijk heel weinig heeft bereikt. Die draaft ook veel te ver door in bepaalde zaken.

één woord: H-E-E-R-L-I-J-K. wat is het toch weer een genot om die man terug aan het roer te hebben. Valentijn die op zijn plek wordt gezet en zich in zijn hemd voelt gezet. zuigen en uitdelen kan, maar dan zul je ook moeten kunne incasseren.

Tja heeft van Gaal toch gewoon gelijk in. Telegraaf is gewoon een flut krant vol met meningen in plaats van dat er een verslag over de gebeurtenis staat. Vroeger waren het verslaggevers die verslag deed van wedstrijden en nieuws publiceerden. Tegenwoordig denken ze allemaal analisten te zijn.

Van Gaal had toch Bergwijn en Lang op kunnen roepen? Heb je weer 2 flankspelers erbij om 4-3-3 te kunnen spelen.

17 augustus 2021 om 16:42

Ik denk zomaar dat hij de Belgische competitie te min vind en Bergwijn, zolang hij niet wekelijks speelt, niet op de radar staat. Ergens wel te begrijpen.

17 augustus 2021 om 16:44

Zou kunnen inderdaad over de Belgische competitie. Eventueel had Van Gaal hem kunnen selecteren om te kijken wat het niveau van Lang precies is. Bergwijn had hij kunnen oproepen, vooral omdat hij Van de Beek ook geselecteerd heeft.

17 augustus 2021 om 16:56

Als je een topspeler uit de Belgische competitie niet meeneemt omdat je die competitie te min vindt, terwijl die competitie maar iets onder de Eredivisie zit, en je Bergwijn niet selecteert terwijl hij de laatste 6 wedstrijden van Spurs basis staat (waaronder laatste 3 tegen Arsenal, Chelsea en City), dan moet je als bondscoach niet zeuren dat je zo weinig flankspelers hebt.

17 augustus 2021 om 18:56

Een wisselspeler van Tottenham of een andere grote club die niet iedere week speelt is nog altijd beter dan buitenspelers uit de eredivisie die wekelijks spelen.

Het interesseert mij persoonlijk geen fluit wat v Gaal over de Telegraaf zegt, of wat hij en jullie denken over Valentijn Driessen. Zijn vraag is gewoon zeer terecht, Nederland moet landen als Noorwegen, Montenegro on Turkije oprollen. Verplicht 9 punten halen, minder zou een afgang zijn. Dus volledig terechte opmerking van Valentijn

17 augustus 2021 om 16:50

je hebt dezelfde wijn als Valentijn ingekocht? Laten we eerst maar eens kijken hoe het staat tegen Noorwegen. Iedereen kent echt wel zijn taak en wat de belangen van komende wedstrijden zijn. Het Feit dat 80% van de verhalen van Valentijn niet kloppen of vaak anders uitvallen (gaf hij zelf aan in de podcast) is het toch prima dat er iemand een keer een opmerking maakt? uitdelen is incasseren. Van Gaal hoef je niet uit te leggen welke belangen hier op het spel staan. Daar was hij al heel duidelijk in.

17 augustus 2021 om 17:12

@reserve-coach het probleem is alleen dat Van Gaal exact hetzelfde is. Wel willen uitdelen maar niet willen incasseren op het moment dat hij het niet waar maakt

17 augustus 2021 om 16:59

Een afgang om van Noorwegen te verliezen? Dat is een goed team en daar kun je gewoon over uitglijden, maar wij Nederlanders denken altijd wij zulke fantastische voetballers hebben, maar een Haaland hebben wij niet in huis. Odegard, Sorloth en Midsjo zijn ook prima spelers dus hier gaat geen enkel land makkelijk van winnen.

17 augustus 2021 om 17:16

Geen enkel land? Roemenie ging er 3-0 overheen in de nations league en dat is nog geen jaar geleden. Ik kan geen recentere resultaten pakken want ze zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor afgelopen EK. Helemaal eens dat Nederland niet zomaar van deze landen gaat winnen, want zo goed is Nederland niet. Maar je hoeft Noorwegen ook weer niet gigantisch groot te maken.

17 augustus 2021 om 17:21

Groter moeten we noorwegen inderdaad ook niet maken. Maar wanneer je na 2 gemiste eind toernooien en een EK waar je niet veel klaar speelde tegen een land komt te spelen met o.a. Haaland en Odegaard gaat het ook veel te ver om te zeggen dat we die zo maar even gaan oprollen. Aanvallen zou ik zo willen ruilen met die Noren in ieder geval.

17 augustus 2021 om 17:17

Op basis waarvan moet Nederland Noorwegen en Turkije oprollen?
We hebben nog nooit makkelijk van Turkije gewonnen, laat staan dat we ze hebben opgerold.
En ook dit noorwegen heeft genoeg kwaliteit om het Nederland iig lastig te maken. Met met Haaland, Sorloth en Odegaard hebben ze aanvallend in ieder geval meer stootkracht en creativiteit dan Oranje.

Valentijn Driessen is de Geert Wilders van de voetbalwereld. Schreeuwen dat dingen niet goed zijn maar nooit zeggen hoe het anders moet. Mooi dat Louis hem meteen op zijn plek zet. Dit gaan leuke persco’s worden.

De hele persconferentie van Van Gaal was om van te smullen. En het klapstuk was natuurlijk hoe hij die rioolrat van een Driessen heerlijk op zijn plek zette met zijn krantje.

Dat er spelers bij Oranje zitten die bij top-clubs zitten dat wil nog niet zeggen dat je een goed team hebt.

Was een prima interview, van Gaal beaamde een aantal opmerkingen van Driessen.
Volgens mij stelde Driessen prima vragen en gaf van Gaal uiterst correct antwoord

Wow, we weten allemaal dat de Telegraaf het huiskrantje van ajax is, maar dat Louis gezien zijn ajax-verleden er zo tegenin gaat verbaast mij wel.

Je bent een krantje als je bijna als laatste pas een vraag mag stellen, dan heeft hij gewoon gelijk toch?

Hij heeft gewoon gelijk, beste moment van de persco!

Als je al hoopt op een confrontatie tussen de pers en louie moet je toch diep gezonken zijn in je leven. Goed dat Louie weer terug is. Hopelijk kunnen de ego's van de media dit verwerken.

Beste heer Van Gaal. Duizendmaal dank! Het werd tijd dat iemand Valentijn ( en zijn krantje) de mond snoerde. Ik heb mij zeer kostelijk vermaakt!. Ik wens u en de spelers die u oproept veel succes toe in de kwalificatiereeks en dat het WK in Qatar een mooie resultaat oplevert. Met de hartelijke groet,

Wat wordt die Valentijn toch voor paal gezet zeg heerlijk

Ben van Gaal nu al zat. Arrogantie ten top.

Prima even een koekje van eigen deeg. Niks mis mee, kan Driesen ook eens laten zien of hij incasseringsvermogen heeft.

Lekker, lekker gedaan Louis. Even die fucker van een Driessen gek maken! Top gedaan en ga hier vooral mee door! :-)

De Telegraaf speelt sinds de tweede wereldoorlog al een - ik zeg het maar voorzichtig - discutablele rol.
Geen idee waarom iemand 'dat krantje' nog serieus neemt? Van Gaal niet!

Ben ik dan 1 van de weinige die zich geërgerd heeft tijdens deze persconferentie en het niet meer aan kon zien ? Zelden een nieuwe trainer zich zo in heeft in lopen dekken dan dat van Gaal het nu deed. Hij liet het over komen ansichten HIJ een wereldprestatie levert als ze zich kwalificeren. Met onze spelers en de tegenstanders moet je je kwalificeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren