Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool bezorgt Man City eerste nederlaag in doelpuntenfestijn

Laatste update:

Manchester City hoopte het Premier League-seizoen ongeslagen te voltooien, maar dat is de ploeg van Josep Guardiola niet gelukt. De koploper van de Premier League werd zondag door Liverpool geklopt in een doelpuntenfestijn: 4-3. The Reds speelden grote delen van de wedstrijd ijzersterk, maar in de slotfase werd het nog spannend. Door de zege stijgt Liverpool naar de derde plek, met evenveel punten als nummer vier Chelsea en nummer twee Manchester United. Lijstaanvoerder Manchester City heeft een voorsprong van vijftien punten.

Een lichte hamstringblessure hield Virgil van Dijk aan de kant tegen de club die zijn komst ook wel zag zitten. Georginio Wijnaldum had wel een basisplaats bij Liverpool, dat al vroeg op voorsprong kwam. Alex Oxlade-Chamberlain zette Anfield in vuur en vlam nadat hij de bal overnam op het middenveld, langs Fernandinho dartelde en vanaf een kleine twintig meter de verre hoek vond met een laag schot. Hij maakte zijn derde competitiedoelpunt voor Liverpool in 20 wedstrijden; in zijn laatste 71 duels voor Arsenal maakte hij er ook drie. Liverpool kwam veel feller voor de dag dan Manchester City en de voorsprong was daarom niet onlogisch.

Gaandeweg de eerste helft kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd. Doelman Loris Karius werd in de eerste veertig minuten niet echt op de proef gesteld, maar zag bijvoorbeeld een schot van Leroy Sané net naast vliegen. Een afstandsschot van Kevin De Bruyne rolde veilig in de armen van Karius. De eerste echt grote kans leverde echter direct een doelpunt op voor de bezoekers. Na een afgemeten lange bal van Kyle Walker nam Leroy Sané het leer aan met de borst. In één beweging passeerde hij de naïef verdedigende Joe Gomez, om het zestienmetergebied te bestormen en hard uit te halen in de korte hoek. Het schot leek houdbaar voor Karius, maar die bleef een antwoord schuldig.

Het tweede bedrijf begon met gevaarlijke momenten aan weerszijden. Zes minuten na rust kopte Nicolás Otamendi plots op de lat, nadat hij Firmino en Joël Matip aftroefde bij een corner. Karius was geklopt, maar kon opgelucht ademhalen. Daarna trok Liverpool het duel echter naar zich toe. Doelman Ederson hield een schot van Oxlade-Chamberlain nog knap uit de korte hoek en zag Mohamed Salah op de lat schieten, maar vervolgens werd Ederson in korte tijd driemaal verschalkt. De 2-1 kwam van Firmino, die John Stones aftroefde in het duel en met een prachtige stift de uitgekomen Braziliaan passeerde.

Twee minuten later was het opnieuw raak. Vlak nadat Sadio Mané van afstand de paal trof, was hij trefzeker met een feilloos geplaatst schot in de kruising. De ploeg van Jürgen Klopp overklaste Manchester City en was vastberaden om het duel definitief te beslissen door de score op te voeren. Dat gebeurde via Salah, die van grote afstand raak schoot. Hij pikte de bal op toen Ederson het leer slecht wegwerkte en twijfelde geen moment, door over de keeper te mikken: 4-1. Bernardo Silva zorgde zeven minuten voor tijd voor de 4-2, waardoor het toch weer spannend werd. In de blessuretijd mocht de ongemoeide Ilkay Gündogan er 4-3 van maken en daar zou het bij blijven, omdat Sergio Agüero na een vrije trap net naast kopte.

Verwacht je dat Manchester City in een dip terechtkomt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 januari 2018 om 18:56

Als nog en CV en linksback kopen, kunnen ze gewoon de CL winnen hoor. Simpel op te lossen en ik zie Man City dat ook nog wel doen, maar ik zie Real Madrid als favoriet

14 januari 2018 om 18:58

Madrid favoriet voor de CL eindzege? Wat een grap

14 januari 2018 om 18:59

Ja nog meer uitgeven....wat kansloos. Hebben al drie backs gehaald voor krankzinnige bedragen.

14 januari 2018 om 19:02

@Martijn_ajax, Ja Real is favoriet. Waarom? Omdat dat de enige hoofdprijs is die Real Madrid kan winnen. In La Liga doen ze het matig, omdat in die competitie het geloof volledig weg is, maar in CL komt het geloof weer terug en gaat iedereen bij Real Madrid vlammen. De basiself die ze hebben is hetzelfde als vorig jaar en met de basiself (als iedereen fit is) hebben ze Juventus en Man Utd van de mat getikt. Om die reden is Real Madrid favoriet naar mijn mening

14 januari 2018 om 19:09

als real scherp staat is het bij uitstek toch echt wel de CL-favoriet samen met barca.

14 januari 2018 om 19:19

Dat was vorig seizoen/begin dit seizoen. Dit gehele seizoen is gewoon erg matig tot slecht voor Madrid. Iedereen is hopeloos uit vorm en dat heeft niks met geloof te maken. Ook in de Champions League spelen ze niet op het niveau dat ze vorig seizoen hadden.

14 januari 2018 om 23:05

Cl winnen of kopen?

15 januari 2018 om 02:13

Real Cl winnen en jouw ploegje, Barcelona, cl kopen

14 januari 2018 om 18:57

Inderdaad een geweldige wedstrijd!
De verdediging van Liverpool is anders ook wel ontzettend zwak. Door die verdediging kwam man city nog terug in de wedstrijd.

14 januari 2018 om 18:58

Ja wie gaat hem dan pakken Psg en Barca zijn enigste ploegen die het constants zijn op dit moment

14 januari 2018 om 18:58

Jij springt snel tot conclusies. Als jij deze wedstrijd zwaarder telt dan de vorige 22 die niet verloren gingen, dan heb jij een ijzeren plaat voor je kop die groter is dan kompany zn voorhoofd.

14 januari 2018 om 18:58

Hahahaa kijk ik weet 100% dat jij hier het hele seizoen op wacht kom op real Madrid is zo stroef in de competitie maar zijn ze kansloos ? 1 wedstrijd en de haters komen boven drijven zwak ja maar kansloos

14 januari 2018 om 19:01

Omdat Liverpool een wereldpot speelt en City daardoor dwingt tot een offday, maakt het niet ineens een slechte ploeg. Spelen een wereldseizoen en in een eerste CL-knock-outwedstrijd zou 4-3 verliezen niet eens heel dramatisch zijn.

14 januari 2018 om 19:16

Lekker opportunistisch weer..

Ja ik ben het met je eens, dat City nog kan dromen van de CL titel, en ze hebben terecht (!) verloren, maar zo’n slechte verdediging hebben ze niet.

Enkel het doelpunt van Firmino zou je kunnen zeggen dat het een fout van Stones was. Aan de andere kant. Stones had ook gewoon naar de grond kunnen gaan. Dan zou het mssn wel een overtreding zijn geweest want contact was er. Had de scheids gefloten dan was er niks aan de hand.

14 januari 2018 om 19:27

De scheids liet aardig wat toe, dus die tackle van Firmino had hij waarschijnlijk gewoon door gelaten aangezien er weinig aan de hand was. Wel weer slim gelopen van hem, ondanks dat het een *** pass was.

14 januari 2018 om 20:01

Stones had naar de grond kunnen gaan, maar dan was er net zo goed geen reet aan de hand. Firmino zet gewoon zijn schouder in.

14 januari 2018 om 19:47

Ik merk aan alles dat jij City niks gunt, ze hadden een off-day helaas is dat tegen Liverpool geweest, die straffen gelijk fouten af. City heeft wel degelijk bewezen dat ze een van de betere ploegen zijn op dit moment, 20 winst 2 gelijk 1 verlies en je schrijft ze gelijk af voor de CL? Jij bent niet serieus te nemen.

14 januari 2018 om 20:03

@DreamsZ.
23 wedstrijden: 20 winst, 2 gelijk 1 verlies. 67 doelpunten voor, 17 doelpunten tegen. Alleen Manchester United en Chelsea hebben minder tegendoelpunten (beide 16). Dan vind jij dat Manchester City een zwakke verdediging heeft? Je moet jezelf echt laten onderzoeken man... Als je nou zegt dat Arsenal een zwakke verdediging heeft... dan heb je volkomen gelijk, maar Man City... pfff.

Een terecht overwinning van Liverpool. Speelde overtuigender en met meer passie.
Begrijp niet dat Karius de voorkeur krijgt voor Mignolet, Ook deze wedstrijd een onzekere indruk achte gelaten. Liverpool heeft geen topkeepers en dat is het eerste wat ze moeten gaan vervangen. Maar Mignolet vind ik zelf beter dan Karius. Snap de keuze van klopp totaal niet.
Salah is momenteel aan een fenomenaal seizoen bezig, dit had ik echt niet verwacht. Maar wel leuk voor deze kleine man. Wat heeft Liverpool het zich trouwens op het einde toch zeer moeiljk laten maken
Voor de competitie is dit natuurlijk wel leuk. Nu moet United morgen gewoon winnen.
Aan alles liverpool fans gefeliciteerd,dit was een terechte overwinning.

14 januari 2018 om 19:01

Mignolet en Karius zijn allebij geen Liverpool waardige keepers hoop dat ze deze winter al een nieuwe keeper halen

14 januari 2018 om 23:19

Ik vind echt dat er wat meer mag gesproken worden over ox. Hij lrijgt echt niet de krediet die hij verdient. Hij speelt al enkele wedstrijden op rij echt gewoon de pannen van het dak maar niemand die hem wat bevestiging erop geeft op deze fora, dat vind ik wat spijtig.

We've got Salah, ooooh Mane Mane, Bobby Firminoooo. Wat een wedstrijd van mijn cluppie. :D Maar ook een spektakelstuk in het algemeen, met een verdiende winnaar.

De eerste helft ging op en neer maar de tweede helft was helemaal voor Liverpool, tot de 80e minuut dan. Daarna was het nog even nagelbijten.

Wijnaldum speelde fantastisch op het middenveld, Robertson die Sterling in zijn achterzak hield en werkelijk alles gaf en dan die voorste drie, daar moet ik niet veel meer over zeggen denk ik. En dat ook nog eens zonder Van Dijk (en Coutinho)!

Enkel jammer dat Karius zo'n natte krant is en Mignolet ook niet veel beter is.

14 januari 2018 om 19:04

Ah man. Man of the match Robertson. Sterling zat diep in zijn broekzak. Daarnaast had die ook nog het mooiste moment in de wedstrijd. In 75e minuut met een 4-1 voorsprong druk zetten van linksachter positie helemaal tot aan de rechtsbuiten positie. Geweldig!!

14 januari 2018 om 19:04

Liverpool kan voor Ospina gaan. Hij zit toch te rotten op bank trerwijl hij meermaals bewezen heeft een super goede keeper te zijn.

Arsenal laat heel makkelijk hun spelers gaan, dus 20mil op ospina en hij is weg.

14 januari 2018 om 19:10

20 miljoen op Ospina? Liverpool heeft geld als water. 100 miljoen clausule van Oblak activeren. Kunnen we de komende 10 jaar vooruit.

14 januari 2018 om 19:20

Dan moet Oblak Atletico wel voor Liverpool willen inruilen. Het kan, maar zo eenvoudig als even de clausule betalen is het natuurlijk niet.

14 januari 2018 om 19:37

ehmm dat is het dus in pricipe wel, kijk maar naar Neymar!

de enige randvoorwaarde is dus dat Oblak naar Liverpool zou moeten willen. op dit moment misschien gelijkwaardig aan elkaar (atleti en Liverpool) maar Klopp is wel met iets bezig... je zal maar de keeper zijn van het team wat voor het eerst in 30 jaar kampioen wordt bij Liverpool, ook wel iets wat je graag op je CV wil hebben

dus Mits Oblak zelf wil, staat er niks een transfer in de weg

14 januari 2018 om 19:41

Ska_4
Goed spul wat jij vanmiddag op hebt? Ospina? Are you nuts

@keizer
Oblak is een lijnkeeper, wij hebben een sweeper keeper a la Neuer nodig met onze hoge verdediging. Maar net zoals Neuer is Oblak natuurlijk Fifa madness, die nergens op slaat. We moeten kijken naar een Horn of die Allison, want dat zijn toppers in de dop.

Mooi dat Liverpool deze wedstrijd heeft gewonnen! Man City is weliswaar m'n eerste club, maar Liverpool heeft de punten harder nodig! Je ziet toch wat zwakke punten bij Liverpool, zoals de keeper en de rechtsback Gomez. Gelukkig komt Clyne bijna terug en dan kan hij op rechtsback spelen. Het enige wat Liverpool nog moet kopen, is een CV, keeper en een sterke CAM. Als ze dat doen, zijn ze voor volgend seizoen klaar om mee te doen om de titel! Verder had Man City vandaag gewoon een matige dag. Hopelijk leren ze hier van en overkomen ze hun dit niet in CL

14 januari 2018 om 18:55

Clyne die zit zogezegd aan de coke, dus of die meteen terugkomt betwijfel ik hoor.

14 januari 2018 om 19:07

Dus gerucht.. Jij brengt het ook zo mooi over als een feit, is toch niet netjes om zo over iemand te praten zonder dat ‘t bewezen is?

14 januari 2018 om 19:07

Geruchten maar jij verkondigd het hier wel als de waarheid.

14 januari 2018 om 19:08

Aangepast, je hebt gelijk.

14 januari 2018 om 19:10

Volgens mij heeft dit niets te maken met wel of geen goede dag voor City, want ze werden gewoon helemaal afgejaagd. Je ziet dan direct de zwakte van spelers als Stones, Otamendi, Gundogan en Fernandinho. Die werden volledig overlopig!
Daarbij moet je eerlijk zijn en zeggen dat City al een aantal keer heel goed is weggekomen.
Overigens is dit alweer de zoveelste mooie wedstrijd in de PL. Deze competitie staat mijlenver boven de rest in elk opzicht!

14 januari 2018 om 22:25

Ze verwachten clyne in februari terug, maar vond gomes, een Cv, het toch niet slecht gedaan hebben hoor.
Karius is een Liverpoolonwaardige keeper. Die stelt zelfs Nottingham forrest niet op!!

Wat een lekkere wedstrijd, top!

14 januari 2018 om 19:02

Lekker idd! Arsenal kan nog veel leren van deze Liverpool en Klopp.

14 januari 2018 om 20:02

Arsenal moet gewoon geld uitgeven en tuchel aanstellen. Wenger is gewoon niet meer wat hij ooit is geweest. De verfijnde tacticus in zich is gewoon gestorven.

Wow Liverpool, wat een geweldige prestatie! Zonder Coutinho, Virgil, Henderson en Moreno en dan alsnog zo een pot spelen. En ik dacht nog wel dat alleen Coutinho altijd mooie doelpunten kon maken, maar stuk voor stuk waren ze prachtig vandaag ... toch wel knap dat city nog bijna terugkomt, maar de achterstand was gelukkig al te groot. Hoop dat City moeite heeft om de mentale klap te verwerken en komende weken meer punten zal morsen, een gat van 6 of 8 punten zou het iig een stuk spannender maken dan het nu is.

14 januari 2018 om 19:00

Moreno en Henderson? Die spelen geen basis en zijn zeker géén garantie voor geweldig voetbal.

14 januari 2018 om 19:14

Henderson 15x in de basis gestart dit seizoen en was al voor de kerst geblesseerd, Moreno 12 X en heeft er ook al 6 gemist. Ben het met je eens dat het geen spetterende spelers zijn maar zijn verminderd wel de opties voor Klopp en daarom des te knapper

14 januari 2018 om 19:09

Moreno mag wat mij betreft op de bank blijven. Robertson is toch een klasse beter, zowel verdedigend als aanvallend geweldig talent.

Wat een invloed heeft die van Dijk nu al op de groep!

Ot: Knappe overwinning van Liverpool. De verdediging van City kon de fysieke als mentale druk niet aan. Nu gaan we zien wat City werkelijk waard is. Ook al krijgen ze nu weer een paar makkelijkere potten.

14 januari 2018 om 18:58

“Nu gaan we zien wat City werkelijk waard is” .City heeft zich dik bewezen in de PL dit jaar. Staan nog altijd meer dan 10 punten voor op nummer 2. Pep kennende zal hij dit elftal wel scherp krijgen tegen de volgende wedstrijd. Ik voorspel alvast een 6-0.

14 januari 2018 om 19:06

Hij heeft gelijk. City heeft bet tot nu toe alleen maar in de BPL laten zien. City wordt en wil vergeleken worden met de grootste clubs. Ze zijn nog niet daar.

14 januari 2018 om 19:14

Chelsea, PSG, man city zullen in geen honderd jaar de klasse en uitstraling hebben van een echte door en door bewezen topclub zoals Real Madrid, United, Liverpool, AC Milan.

14 januari 2018 om 21:03

Denk niet dat er 1 team is die een betere eerste seizoenshelft gekend dan Manchester City dit jaar. Zowel in Engeland als Europa maar de prijzen worden pas na de tweede seizoenshelft verdeeld. Het is te hopen dat City gewoon doorgaat met waar ze gebleven waren al zal deze nederlaag wel hard aankomen. We weten allemaal dat City inderdaad nog lang niet bij de traditionele topclubs behoort maar het zal niet lang duren voor de prijzenkast gaat groeien. Niet dat ik heel veel heb met City, was ook blij dat Liverpool het heeft volgehouden vandaag. Want zij verdienden de 3 punten ook het meeste maar dat mag geen reden zijn om City nu naar meteen naar beneden te praten. Ok, het is allemaal niet eerlijk door de miljoenen die ze uitgeven maar als voetballiefhebber kan je toch gewoon niets anders dan genieten van het spel wat City dit seizoen al heeft laten zien. Ik geniet gewoon ban een de Bruyne of tie nou 1 euro of 100 miljoen heeft gekost.

Wat een wedstrijd zeg echt waanzinig
maar dan ook weer echt Liverpool om het zo spannend te maken

Wat een fantastische wedstrijd. Liverpool blijft een schitterende club, terechte overwinning uiteindelijk. En dat is niet niks tegen dit City.

Gefeliciteerd Liverpool fans!

Wat een geweldige wedstrijd. Dat het publiek sterling zo uit de wedstrijd heeft kunnen halen vind ik ongelofelijk. Wel typerend voor liverpool dat ze het zichzelf zo spannend maakt. En als er nu nog steeds mensen zijn die beweren dat liverpool een spits nodig heeft, firminio is de belangrijkste schakel voor hoe liverpool wil spelen

14 januari 2018 om 19:03

Heel erg met je eens. Met een afmaker in de spits zouden Salah en vorig jaar Mané nooit zo veel gescoord hebben.

14 januari 2018 om 19:11

Inderdaad geweldige spits en zeg het niet graag want wil niet dat die weggaat maar eigenlijk is Firmino de perfecte spits voor Real Madrid. Is technisch perfect, kan scoren maar laat ook zijn medespelers beter spelen.

Ouch. Snel vergeten en focussen op de volgende wedstrijden. De hele verdediging was ongelofelijk zwak vandaag inclusief Fernandinho. Al mogen de credits vooral naar Liverpool, blijft een heksenketel dat stadion van hun. Dit Liverpool gaat nog hoog eindigen op deze manier, en dat is ze gegund met hoe ze voetbal spelen. Heerlijk om naar te kijken.

Fantastische wedstrijd gezien! Dit City is echter echt nog lang niet zo goed als sommige ploegen waarmee ze vergeleken zijn. Zet dit City onder druk met een aanval van kwaliteit en de verdediging laat direct weer de oude zwaktes zien. Onzekerheid sluipt ook in de ploeg waarna alle automatismen weg lijken te ebben.

Gelukkig voor City vandaag, en de neutrale kijker, is Liverpool ook verre van perfect waardoor City nog kon terugkomen tot 4-3. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning voor Liverpool.

#pepout!

Snel handelen, Wenger binnenhalen om City weer uit deze mailaise te trekken!

14 januari 2018 om 20:25

Wenger?? Nee, Van Gaal!! Die heeft nog een rekening open staan, hoor ik steeds meer de laatste tijd. Louitje gaat Pep en United laten weten hoe het voetbal echt gespeeld wordt.

Een wedstrijd vol vernuft! Ik heb hartstikke genoten van het spel van Liverpool. Ze waren duidelijk de sterkere ploeg. Een grote compliment aan Chamberlain en Wijnaldum. Achterin stond het als een huis bij Liverpool. De rest fantastische goals van Mane, firminio en Salah. City stond achterin alleen maar te kloten. Sane was het enige lichtpuntje. Aguero was onzichtbaar KDB s passen kwamen niet aan en kon zijn stempel niet drukken. Stones en Otamendi speelden de hoofdrol in het verlies van City. Ik denk dat City er goed aan zal doen om basiswaarfige verdedigers te kopen want Stones is dat niet.

14 januari 2018 om 19:12

Sane lichtpuntje? Ik heb hem buiten zijn doelpunt amper gezien.

14 januari 2018 om 19:37

Chamberlain doelpunt en assist, maar o zoveel foute passes en beslissingen. Speelt wel op hetzelfde niveau als zijn top bij Arsenal nu en ik verwacht dat hij beter gaat worden.

14 januari 2018 om 20:05

Ox speelde het 1e half uur ijzersterk vond ik. Klopp maakt optimaal gebruik van zijn sterke punten. Sleuren, jagen, onderscheppen en gelijk door etc.. Was bijna niet van de bal te krijgen in het begin van de wedstrijd. En zijn intercepties in combinatie met zijn snelheid zorgden gelijk voor veel gevaar. 2e helft was het wat minder en maakte de een paar foutjes.

City is dit seizoen heel goed weggekomen steeds. Dit was dan eindelijk hun verlies, dat eigenlijk tegen Crystal Palace al moest zijn.
Mooi spel van Liverpool. Leek op een oorwassing te worden, maar dit is zo typisch Liverpool.
Denk wel dat City kampioen wordt, maar dit kan nog vele verliespunten inleiden.

14 januari 2018 om 19:01

Ik denk het wel zeker krijg net via en journalist via twitter dat man city tot en overeenstemming is gekomen met Arsenal en dat Arsenal united heeft gebruikt om de prijs op te schroeven

14 januari 2018 om 19:38

Sánchez zal pas gaan als er een vervanger binnen is.

14 januari 2018 om 19:02

Naja, het is eigenlijk een kern-merk wat we vele jaren bij United zagen. Dat goed weg komen. Vooral die slotfase momenten van City dit seizoen zijn echt bizar.
Maar goed jouw naam spreekt boekdelen toch 😊

Niemand over hoe Can het middenveld domineerde?

14 januari 2018 om 18:58

Zou wat zijn als hij verlengd en Keita bij aankomst door gaat met zijn Buli niveau.

14 januari 2018 om 19:00

Hij heeft toch al getekend bij Juventus?

14 januari 2018 om 21:49

Keita van Leipzig, niet Balde Keita van Lazio.

14 januari 2018 om 19:07

Mee eens knul! De.meesten kijken naar de goals, diegene die verstand hebben kijken naar de waardevolste mensen: Can en Robertson.

14 januari 2018 om 19:18

Dat constante druk zetten en doordekken van Can is essentieel voor Liverpool. Geweldige pot inderdaad.

Moment van de wedstrijd voor mij was het jagen van Robertson vanaf de linksback tot aan de rechtsbuiten positie, geweldig!

Wat een magnifieke teamprestatie!
Tja wie was uitblinker?
Robertson,can,firmino,wijnaldum outstanding,mané en Salah zaten ietsje minder in de wedstrijd maar scoren weergaloze doelpunten.

14 januari 2018 om 21:45

Ik hoop dat Van Dijk meer stabiliteit achterin gaat brengen waardoor je het op het einde niet (altijd) spannend hoeft te maken. Liverpool verspeelt veel punten tegen mindere clubs of krijgt relatief kostbare goals tegen waardoor ze altijd in de achtervolging moeten. Dit seizoen gaat City wel kampioen worden. Komend seizoen moet Liverpool er vanaf wedstrijd 1 constant aanhaken. Net zoals mijn club Feyenoord vorig seizoen. Jullie zijn daartoe in staat, zeker met V. Dijk.

Zoals verwachg een heerlijke wedstrijden met veel doelpunten. Liverpool laat zien dat ze van iedereen kunnen winnen als het lekker draait. Verwacht ook dat ze als iedereen blijft gaan groeien als team en dat ze over 3 of 4 jaar die titel kunnen pakken. Wel grappig dat liverpool inmidels (zo lijkt het) arsenal is voorbij gestreefd..

Ongelofelijk. Wat een heerlijke wedstrijd om te zien. Beide ploegen hebben keihard gevochten voor de punten. Wijnaldum speelde (in mijn ogen) echt een prima pot.

14 januari 2018 om 19:15

Wijnaldum idd goed gespeeld als balafpakker en in de pressie. Maar het is toch eigenlijk ongelooflijk dat Wijnaldum in Nederland als nummer 10 kon spelen. Want je ziet dat het toch wel erg matig wordt als die in de buurt van de 16 komt. Weinig overzicht en handelingssnelheid aan de bal. Maar als lopende middenvelder erg nuttig.

14 januari 2018 om 21:49

Dat hij wat overzicht tekort komt zag je bij Feyenoord ook al zijn. Dat is altijd al 1 van zijn mindere punten geweest maar handelingssnelheid heeft hij echt genoeg hoor mede door zijn geweldige balgevoel en behandeling.

Weer een leuke wedstrijd gezien met twee topploegen die beide willen voetballen. Heerlijk!

Robertson is echt een baasje aan het worden.

Liverpool toch.. je speelt zo’n sterke 80 minuten & dan geef je het nog zo bijna weg. De tegen goals die ze krijgen zijn ZO onnodig & slordig.
Maar buiten dat, Liverpool liet vandaag zien hoe je van City kan winnen. Druk hoog zetten & hoog houden, kort op ze zitten & ze niet laten voetballen. Geen tijd & ruimte geven. Want dit City zal haar momenten zeker krijgen & dat resulteerd vaak in een doelpunt. Over doelpunten gesproken, die van Liverpool waren wel echt Nice tho!
Vooral die van Mane, BOEM! Zo in de kruising!


Nog een dingetje, leuke weetje die statestieken dat City maar liefst 15(!) jaar niet heeft gewonnen op Anfield

Van Harte Gefeliciteed Liverpool fans met deze toch wel overtuigende overwinning! (Uiteindelijk)

Verdiende overwinning, maar wat maakt Liverpool het zichzelf toch weer ongelofelijk moeilijk op het einde. Alleen maar verkeerde keuzes aan de bal waardoor er veelvuldig en vooral onnodig balverlies geleden werd. Gelukkig toch over de streep getrokken en terecht. Firmino was weergaloos, Salah & Mane waren minder, maar scoren allebei prachtig. Man of the match is voor mij echter Robertson. Vanaf minuut 1 Sterling in zijn broekzak en nam met zijn felheid en inzet zowel het stadion als de ploeg mee.

Liverpool staat er goed voor in de competitie. Arsenal en City al gehad in de tweede seizoenshelft en ook de twee beste ploegen buiten de top 6 wat mij betreft met Burnley en Leicester al gehad. Top vier is een must.

Welverdiende overwinning van Liverpool en gerechtigheid. De eerste ontmoeting waren ze ook beter tot aan de ongelukkige rode kaart van Mane.

Maar wat zaten ze weer te slapen.
Ze missen wel creativiteit en een vervanger voor Coutinho moet snel gehaald worden, het liefst deze winter al. Ze winnen door hun geloof, energie en wil, maar “aantrekkelijk” was het niet. Maargoed, het is ze gegund.

City aan de andere kant was matig. Op Anfield winnen is niet makkelijk, en zeker niet voor City dat bijna nooit in Liverpool heeft gewonnen, maar als ze Cl willen winnen moet het echt beter.

14 januari 2018 om 19:06

Inderdaad moet veel beter om een CL-kandidaat te worden. Een barca zou koelbloedig onder die hoge druk de wedstrijd hebben uitgespeeld. Liverpool heeft echt een geweldige aanval en middenveld maar die verdediging is toch echt zo slecht. Geven zoveel ruimte weg, tegen een real of psg word je gewoon keihard bestraft.

14 januari 2018 om 19:24

Misschien zag je iets over het hoofd de laatste 10 min, Liverpool zat er compleet doorheen. Niet gek ook als je zo druk moet zetten. Je kon ook goed zien dat Bernardo Silva (fris) daarom zo'n impact had.

Dit soort druk kon Barca met Xavi en Puyol nog aan, maar Barca anno 2018 is niet meer zo koelbloedig als jij denkt.

14 januari 2018 om 19:32

Hoop nu echt op een CL-kwartfinale Liverpool-Barcelona.

14 januari 2018 om 19:36

Dat kunnen de Lfc fans nu ook wel beamen denk ik. Wij houden wel van een uitdaging

14 januari 2018 om 20:19

Nou prima hoor! Liverpool is op zijn best wanneer de tegenstander het spel wilt maken, vandaag ook weer kunnen zien. Zo als schop zegt, fijne uitdaging!

Liverpool verdient gewonnen. Zaten er continu boven op waardoor City niet in de wedstrijd kon komen. Motm is naar mijn mening Robertson. Die gast speelde fenomenaal. Wijnaldum speelde trouwens ook goed. City daarintegen liet vandaag niet zo veel zien. De Bruyne zat niet lekker in de wedstrijd net als Sterling en Aguero. Gundogan vond ik wel goed spelen. Verdediging van City liet ook de nodige steken vallen. Hoop dat Liverpool nog als tweede gaat eindigen. Vind ik toch wel leuker spelen dan Chelsea en ManU.

Wat één geweldige wedstrijd, al was de blessuretijd niet goed voor mijn hart. Dik verdiende overwinning in ieder geval. Firmino, Mané en Salah, wat een goals....

Hopelijk is Van Dijk er wel weer bij de volgende wedstrijd! Centraal achterin blijft het toch armoedig.

14 januari 2018 om 23:24

De goal van ox vond ik persoonlijk het mooist. Het stoort me wat dat niemand over hem praat terwijl hij de laatste tijd echt gewoon fantastisch speelt.

Heerlijk dit! Geweldige wedstrijd met fantastiche goals. Liverpool terecht gewonnen jammer dat we het spannend maken op het eind maar de 3 punten zijn binnen en daar gaat het om!

De tegendoelpunten die Liverpool krijgt zijn wederom zorgelijk, maar gelukkig maakt het nu niet uit. Geweldige ploeg, geweldig voetbal, geweldige passie, geweldige inzet. Kan ik alleen maar van dromen op dit moment..

Terechte overwinning en leuk dat Ox het goed deed.

Emre Can most valuable player on the pitch!
Op.moment dat hij wegvalt is het los zand op t.middenveld. Juventus lacht zich rot. Can kan beter in de PL blijven.

14 januari 2018 om 19:29

Zag net nog iets van je over 'mensen met voetbalvestand', dus kan hier wel om grinniken. Ze zaten er compleet doorheen bij Liverpool inclusief Can, dus de wissel was logisch. Can is goed in intercepties ja, maar vertraagd doorgaans het spel vrij vaak en onder druk laat hij ook nog wel eens een directe tegenstander glippen.

In deze wedstrijd werd het dus 'los zand' door de vermoeidheid.

14 januari 2018 om 19:55

Nou nou Schop1989, ik raad je aan om alleen de eerst 20 minuten van de wedstrijd opnieuw te kijken, let dan alleen op Can. Wat een gaten loopt die beer dicht, ook onder druk maakte hij goede keuzes. Daarnaast heeft hij De Bruyne helemaal uit de wedstrijd gehaald. Na de wissel vam Can was het balans op het middenveld er niet. Dit heeft te maken met het feit dat Can positioneel de passlijnen voor De Bruyne/Gundogan uitschakelt. Lallana kan dit niet omdat hij nooit met de punt naar achteren heeft gespeeld. We moeten overigens Wijnaldum hierin ook niet vergeten, die is zo dynamisch, niet normaal !

14 januari 2018 om 21:48

Verdedigend is Can uitstekend, zeker in deze beladen wedstrijden. Aanvallend vertraagt hij nogal vaak, vooral in de wedstrijden tegen de mindere goden. Als hij sneller weer te schakelen dan is het een wereldklasse middenvelder.

Wat een wedstrijd!!! Dit is toch waarom we voetbal kijken?

Beide teams die willen winnen, willen aanvallen, schitterende doelpunten gezien, passie, strijd en op het einde nog de spanning van de gelijkmaker. Wat wil je nog meer?

Chapeau voor beide teams! Beide spelen het leukste voetbal in Engeland, samen met af en toe de Spurs. Laat United en Chelsea bijv. hier een voorbeeld aan nemen. Dit is hoe je een topwedstrijd benaderd, niet dat laffe gedoe door de hele wedstrijd voor je eigen doel hangen.

Ik heb genoten.

Wat een geweldige pot, dit had alles, mooie goals, fouten, passie (met een hoofdletter P), publiek wat hartstochtelijk meeleeft en een heen en weer slingerende score-verloop.

Ik heb genoten. Reclame voor het voetbal.

Werner als vervanger van Firminho en Weigl als vervanger van Can. Weigl en Keita op cm, Firminho op 10 en dan voorin Mané, Werner en Salah.

14 januari 2018 om 19:12

Fimino moet niet op 10. Is juist de perfecte spits voor het systeem waarin Liverpool speelt onder Klopp. Die gozer is zo ontzettend slim en goed vanuit de punt. Waarom zou je dat helemaal gaan omgooien?

14 januari 2018 om 19:24

je kan hooguit een type Van Persie achter Firmino posteren om positiewisselingen te kunnen doen. (niet Van Persie zelf natuurlijk hehe)

dan kan de hele groep van 4, net als met Coutinho door elkaar bewegen, een nachtmerrie voor elke tegenstander

Sodeju wat een zondag zeg! City wist even niet meer waar ze het moesten zoeken. Desondanks toch knap teruggekomen

Geweldige wedstrid. De vechtlust spatte ervan af. Heerlijk Liverpool gezien en die voorhoede is gewoon niet normaal snel. Kan je echt heel goed druk ook mee zetten. Er is natuurlijk nog niks aan de hand voor City, maar dit is wel een knappe prestatie van Liverpool. Ik heb ook genoten van Gini!

Geweldige entertainment!

Nu nog een topkeeper halen een een top middenvelder halen en Liverpool maakt de aansluiting naar de absolute top.

Klopp is trouwens echt een fenomeen. Bij lange na niet zo geroemd als Guardiola, maar ook de ploegen van Klopp spelen volgens een hele duidelijke en aantrekkelijke filosofie: full-gas fussball!

14 januari 2018 om 19:21

Het is even afwachten hoe Keita het zal gaan doen. Speelde gisteren ook weer zeer sterk tegen Schalke. Als hij zich blijft ontwikkelen hebben ze die top middenvelder. Of had je hem al in beschouwing genomen?

14 januari 2018 om 19:38

Ik vind dat ze nu al met Can nog 1 top middenvelder ontberen. Hoewel Oxlade en Wijnaldum geen onaardige pot speelden, vind ik het geen materiaal voor de absolute top.

Can is zo goed als rond met Juve toch? Erg jammer, maar daar moeten ze echt nog een goede voor terug halen. Volgens mij is Kovacic erg geschikt voor het voetbal van Klopp, en Weigl werd hierboven ook al genoemd, ook geen slechte optie.

14 januari 2018 om 20:00

Can lijkt inderdaad te gaan vertrekken. Snap ik eigenlijk niets van als je ziet wat voor een passie die man toont op het veld. Geeft echt 200% en schreeuwt de longen uit zijn lijf bij de goals van Liverpool.

Weet ook niet hoe het zit met zijn contractsituatie. Misschien een Liverpool fan die hier meer over weet? Weigert hij om bij te tekenen?

14 januari 2018 om 20:10

Gevalletje Goretzka wilt om prijzen spelen. Liverpool heeft hem in 1e instantie een lage aanbieding gedaan nadat ie een half seizoen om de bank had gezeten en 2e helft van het seizoen wel ineens ging voetballen. Sinds dien botert het niet meer tussen de onderhandelingen. Liverpool heeft aantal keer salaris verhoogd in de onderhandelingen maar het is om verschillende redenen spaak gelopen. De geruchten zijn dat Can een acceptabele afkoopsom wil en dat Liverpool daar niet aan mee wil werken. Ik vind het prima dat hij vertrekt, wil niet bijtekenen dus prima. Is zijn goed recht, daarom louter respect voor zijn houding en inzet elke wedstrijd. Zou een kleine Braziliaan die vandaag totaal niet gemist werd een voorbeeld aan kunnen nemen.

Vier tikken op de bakkes van Pep! 4-3 is uiteindelijk een magere afspiegeling van de verhoudingen, want City werd volledig weggespeeld de tweede helft.
Van tevoren snapte ik niet waarom men ervan uitging dat City wel zou gaan winnen. Liverpool is thuis ijzersterk, perfect gemaakt om het spel van City te dwarsbomen en bovendien was Liverpool in de wedstrijd in het Etihad met 11 man ook al beter dan City.
City heeft goede wedstrijden gespeeld en wedstrijden waarin ze zeer veel geluk hadden. Maar dat dit team niet the invincibles zou gaan evenaren, was wel te verwachten. Dat team was veel completer dan dit City. Daarbij is de concurrentie nu groter dan toen.

14 januari 2018 om 19:28

er zal voorlopig geen Invincible team meer komen, toen had je per seizoen 2 a 3 clubs die kampioen konden worden, en waren de lagere teams (10 t\m 20) ook echt veel minder sterk dan de top, (beetje zoals de Eredivisie, waar een wedstrijd tussen clubs als Ajax en Nac standaard een overwinnig voor Ajax zijn)

nu alleen hebben alle clubs veel geld, dus ook de lage teams een paar best goede spelers, en de top bestaat nu uit 6 teams waarvan er meestal 4 wel echt goed draaien(zij het niet elk seizoen de zelfde 4)

14 januari 2018 om 20:53

Stengun,

Daar heb je absoluut een punt! In geen enkele andere competitie is de top zo breed en zit de rest zo dicht tegen deze top aan. Elke wedstrijd vergt weer volledige scherpte en kracht. Ik denk dat dit ook de reden is dat Engelse ploegen het ook wat lastiger hebben in Europa dan de Spaanse en Duitse topploegen. Die kunnen op halve kracht bijna alles winnen, wegens een gebrek aan tegenstand. En dan durven mensen de Liga hoger aan te slaan dan de Premier League, met als argument Europese prestaties van de laatste jaren. Tja...

14 januari 2018 om 21:43

Wat betekent 'hoger' in dit geval? Het lijkt alsof je entertainment en kwaliteit door elkaar haalt.

Kwalitatief is er geen twijfel mogelijk dat La Liga superieur is aan de PL. Dit jaar, na miljarden van uitgaven en fatsoenlijke coaches in hun 2e jaar is het gat eindelijk enigszins gedicht, maar de marge is er nog hoor.

Wat betreft spektakel/entertainment heb je inderdaad gelijk, daar kent de PL geen gelijke. Maar dat komt bij lange na niet altijd door de kwaliteit van het voetbal.

14 januari 2018 om 21:54

Ben het gedeeltelijk eens met je Chi7, maar je merkt ook dat de meest gewilde trainers liever in Engeland werken dan in Spanje. Misschien het begin van een ontwikkeling naar competitie die niets zal onderdoen qua kwaliteit? Ik geloof best dat Real en Barca altijd tot de wereldclubs zullen behoren, maar ik zie de PL enorme stappen maken, vooral door de aanwezigheid van deze coaches. Afgezien van deze wedstrijd laat City al een tijdlang voetbal zien wat nog niet eerder (ik vond Arsenal invincibles toch anders voetballen) is vertoond in de PL. De concurrentie gaat zich aanpassen, zeker met al dat geld. Kwestie van tijd denk ik zo.

14 januari 2018 om 22:09

@dani

Ik ben het volledig met je eens. De PL heeft ongekende tv deals gesloten, en zal langzamerhand weer dé competitie zijn.

Ik kijk niet gek op als binnen 2 jaar er weer standaard 3-4 Engelse ploegen bij de laatste 8 van de CL zitten.

Fantastische pot, wat maakten ze het nog spannend ook.

Liverpool speelde goed en hebben verdient gewonnen maar vind het wel jammer dat ze onze reeks verpest hebben en dat we nu de invincibles niet meer kunnen evenaren!

14 januari 2018 om 19:38

Ik denk dat het heel lang gaat duren voordat het record van de invincibles geëvenaard wordt. Voornamelijk omdat er veel teams zijn die potentieel een heel hoog niveau kunnen halen.

14 januari 2018 om 19:59

Ja er is simpelweg teveel concurentie en het team van de invincibles heb ik helaas nog nooit meegemaakt maar uit verhalen van mijn oom (arsenal fan) zou het echt een ongelovelijk team zijn!

Die Firmino he, wat een speler is dat zeg. Salah en Mane zijn wervelwinden die gigantische pieken en dalen hebben qua afronding, Firmino ook wel een beetje, maar voor de rest echt zo slim en behendig.

Daarbuiten waren The Ox, Can, Gini, Robertson lekker aan beuken, waardoor het misschien niet mooier werd qua spel, maar wat een intensiteit zeg. Ik vond het prachtig.

Laatste 14 minuten op het tandvlees toe moeten doorbijten, maar knap dat ze het volgehouden hebben. City is gewoon niet slecht en ze uit het spel halen kost gewoon gigantisch veel energie. Vandaag was het genoeg.

14 januari 2018 om 19:57

Roberto Firmino, is erg belangrijk voor Mane en Salah, want hij maakt ruimte voor ze! Ondanks dat ik voor Man City ben kon ik wel genieten van het spelletje wat ze speelde en de ongelovelijke sfeer op Anfield voel je gewoon op de bank!
Nu gebleken is dat Man City niet onverslaanbaar is moet er misschien nog wel een nieuwe cv komen, want Stones maakt nog wat foutjes en Kompany is te vaak geblesseerd!
Als Can echt weg gaat moeten ze echt een gelijkwaardige vervanger halen, want hij is een speler met ongelovelijke kwaliteiten!

14 januari 2018 om 20:13

Typisch puntje. Firmino die met een sliding de Bruyne van de bal afzet rond de eigen 16 meter. Firmino is gemaakt voor deze club en het spel wat Klopp wil geven. Liverpool wil hem contract geven tot het einde van zijn carrière. Dat zou ik een fantastische move vinden voor beide partijen.

15 januari 2018 om 21:34

Firmino is een ondergewaardeerde kracht!
En 1 van van de belangrijkste spelers of misschien wel de beste, want zonder Firmino produceren Salah en Mane ook veel minder doelpunten!
Hoop dat Klopp ook voor lange tijd bij Liverpool blijft! Ik weet zeker dat Klopp zijn project goed gaat afsluiten en Liverpool weer in de absolute top terug te brengen!
Firmino een contract geven zou een goede zaak zijn voor beide partijen.
Timo Horn kan ook wel een stap hogerop en lijkt me een goede aankoop! Verder misschien N,zonzi kopen, want hij is een echte cvm die aanvallen eruit kan halen!

Mooi om te zien dat Oxlade goed speelt. Toch een redelijk constant niveau zonder blessures tot nu toe.

Gefeliciteerd Liverpool. Thuishonk heeft het verschil gemaakt hé.

City domineerde maar Liverpool heeft vandaag het geluk gehad een goal meer te maken. Wat werd er weer dramatisch verdedigd/gekeept bij de goal van Sané.

14 januari 2018 om 20:03

Hahahahahaha, welke wedstrijd heb jij dan gezien joh? Liverpool was in alles beter dan City vandaag, met uitzondering van efficientie.

City heeft natuurlijk meer dan terecht verloren. Liverpool stond de laatste 10 minuten zoals vanouds weer te schutteren achterin waardoor het nog spannend werd, maar 4-3 is geen juiste afspiegeling van de verhoudingen. Het had makkelijk 8-3 kunnen worden. Makkelijk.

Eén klein vraagje: waarom speelde David Silva niet? Je merkte echt dat city iemand miste in het midden om de combinatie aan te gaan met de bruyne en fernandinho

14 januari 2018 om 20:54

Die heeft familie omstandigheden

Tja en wat werd er dramatisch verdedigd door Stones,otamendi en Ederson...
Gelukig doen wij wel investeringen in de verdediging,maar vooral vol blijven houden dat het achterin bagger is bij ons,haha...
Een groots collectief heeft vandaag de overwinning in de wacht gesleept, 4-3 who cares...

Klasse gespeeld door Liverpool. Met durf,passie en hoge druk de wedstrijd weten te winnen. Verlies van Man City zat er aan te komen na Crystal Palace (0-0) en Bristol (2-1).

Helaas de hele wedstrijd niet kunnen zien, maar de samenvatting zag er alleraardigst uit.

In deze post wil ik het vooral over 1 man hebben: The Ox. Hij lijkt echt op te leven bij Liverpool. Zijn dribbels zijn niet meer alleen voor de sier. Godzijdank heeft het diepgang gekregen. Bovendien speelt hij eindelijk, net als het hele team trouwens, met bezieling, geslepenheid en durf. Een hele andere Ox dan dat ik ken van zijn laatste tijd bij Arsenal.

Het team leverde een topprestatie. Er kan niets anders gezegd worden. Vooral de verdediging zag er af en toe schutterend uit. Maar trouwe Liverpool-supporters zijn dat wel gewend. Wij hebben onze kringspier goed getraind, waardoor we nauwelijks billen hoeven te knijpen .

Toch bleef de verdediging soms heel knap overeind tegen spelers van een hoog kaliber. Die hele aanval van Manchester City is namelijk sick. Ook daar kan ik van genieten. Maar, toch laat niets dit seizoen mijn hartje zo snel kloppen als de voorhoede van Liverpool. Snel, oog voor elkaar, doelgericht, creatief en vertrouwen zijn de sleutelwoorden die ik tijdens het typen van dit bericht zocht. Om het toch wat simpeler te zeggen: weergaloos.

Bedankt voor de overwinning mannen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren