wickedbark.
Algemeen
Vrienden (5)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Dinsdag, 19 januari 2010
  • wickedbark.
  • 83 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 786
  • Onbekend
  • 5
Persoonlijke berichten
22 december 2011 om 18:10
#1

Op Redcafe is het overigens verboden om het over Hillsborough of het Heyzeldrama te hebben. Je had eender welk ander United-forum kunnen vernoemen maar nu net niet Redcafe

22 december 2011 om 18:26
#2

Heh, ik ga dan maar veronderstellen dat je Rawk-bezoeker bent

25 december 2011 om 19:55
#3

Oei, nog lager niveau dan Rawk?


Wat vind je van deze trouwens?
http://www.redandwhitekop.com/forum /index.php?topic=,92451.80
http://www.redandwhitekop.com/forum /index.php?topic=,93131.0

(spaties na 'forum' verwijderen om de link bruikbaar te maken)

26 december 2011 om 11:22
#4

Ik vind dat je bij een aantal zaken de bal wel serieus mis slaat eigenlijk.

Eerst en vooral wat dat 'what happens on the pitch, stays on the pitch' betreft. Dat kan natuurlijk niet. Als er op een voetbalveld zaken gebeuren die gewoon echt maatschappelijk niet aanvaardbaar zijn, dan mag daar gerust voor gestraft worden. Ook nadien, als de scheids er niet op heeft gereageerd.
Een speler die in zijn ogen racistisch beledigd is heeft alle recht om dat aan de scheids kenbaar te maken. Ook al proberen ze alles bij Liverpool om Suarez als slachtoffer en Evra als leugenaar en snitch af te schilderen.

Dan wat die polarisatie betreft, je beseft toch ook dat dat slechts voor 5% aan de FA ligt en voor de resterende 95% aan Liverpool FC? De manier waarop de club haar communicatie heeft behandeld is gewoon beschamend, kinderachtig en onprofessioneel. Hadden ze het iets professioneler opgepakt had er veel minder heisa rond geweest. Ze hadden de hele heisa kunnen ontmijnen door een simpele statement zoals Chelsea die heeft gemaakt. Zonder dat schieten op Evra en de FA. En dat is niet enkel mijn standpunt of dat van United-supporters, maar dat van zowat elke niet-liverpool based journalist in Engeland op dit moment.
En van de FA kan je toch niet verwachten dat ze met twee maten en twee gewichten gaan meten, gewoon uit angst voor verhoogde polarisatie tussen beide supportersgroepen? Zo werkt het ook niet natuurlijk.

Of het bewijs te licht is weet ik niet. Daarvoor moeten we op de FA wachten en hun bewijs. Daar geef ik je trouwens gelijk in, dat de FA haar uitspraak nooit had mogen doen zonder de bewijzen meteen ook op tafel te leggen. Nu zit je in een soort vacuum, waar zowat iedereen maar iets roept, inclusief de club Liverpool FC, zonder eigenlijk het fijne te weten.
Maar als de geruchten (die nu echt wel overal te lezen zijn) kloppen dat Suarez gewoon toegegeven zou hebben een bepaald woord te gebruiken (ook al was het anders bedoeld, wat ik niet geloof), dan is het toch gewoon terecht dat hij gestraft wordt?

Dat deze hele zaak enorm veel verborgen racisme aan het licht heeft gebracht klopt. Heb ik ook gezien. Je moet maar eens naar Stan Collymore's twitter page gaan kijken bij favorieten. Gelukkig is de politie ook een aantal van die tweets aan het onderzoeken.

Je gaat er trouwens aan voorbij dat alle commentaren die je bij Man Utd supporters hoort de laatste weken, identiek dezelfde zijn als die je bij Sunderland-, Stoke-, Arsenal-, en ga zo maar door -supporters hoort. In deze zit het probleem dus echt wel bij Liverpool, en niet louter een verhoogde polarisatie bij beide supportersgroepen. Zelfs City-supporters steunen United en Evra in deze zaak. Kan je het je voorstellen?

26 december 2011 om 17:18
#5

Nu, ik lees eigenlijk heel veel assumpties en ook wel wat samenzweringstheorieën. Zowel naar FA als naar media toe. Misschien heb je gelijk, maar de kans lijkt me eerlijk gezegd vrij klein. Ik zie niet in waar de media de beslissing van het panel zou hebben beïnvloed. Ik vond ze eigenlijk verbazingwekkend weinig over de zaak schrijven in de periode voordat de beslissing viel. Er ging veel meer negatieve aandacht naar Terry vond ik.

Verder heb je het over een 'trial by media' maar dat is natuurlijk net wat Liverpool ook heeft geprobeerd door Evra meermaals te trachten beschuldigen van al eerder the race card te hebben gespeeld. Dat is een bewezen leugen en desondanks besloot Liverpool in haar statement nog maar eens die leugen naar buiten te brengen in haar officiële reactie. En dat is natuurlijk vrij degoutant.

Verder, het is niet omdat het niet bij wet verboden is om het over de zaak te hebben, dat dat je een vrijkaart geeft om te schrijven wat Liverpool heeft naar buiten gebracht. Allemaal leuk en mooi om een siege mentality te creëren, maar dat kan je ook doen zonder je club belachelijk te maken natuurlijk. Daarvoor hoef je geen wilde beschuldigingen en zelfs leugens/smaad voor te gebruiken. Daarvoor hoef je ook nergens belachelijke en nietszeggende excuses verzinnen zoals 'maar zijn grootvader is zwart dus kan hij geen racist zijn'. Eerst en vooral slaat die uitspraak nergens op (vrouwenhaters zouden namelijk ook niet bestaan, aangezien die allemaal wel een grootmoeder hebben gehad), maar bovenal is ze volledig irrelevant aangezien de FA niet beweert dat Suarez een racist is, enkel dat hij Evra heeft beledigd op een manier dat op zijn huidskleur sloeg.

Een simpele 'we take notice of the Fa's decision to ban Luis Suarez. We are disappointed with the decision and will decide whether to appeal or not in the following days, pending the information provided by the FA concerning the reasons to punish Luis Suarez.

Iets in die aard toch. En dan wacht je op het bewijs, en dan pas, afhankelijk van dat bewijs, ga je klagen over of er al dan niet genoeg bewijs was of wat dan ook. Nu zeggen ze in het begin van hun statement dat ze benieuwd zijn naar het bewijs dat de FA had. Om daarna te zeggen dat de uitspraak op veel te weinig bewijs is gestoeld. Dat is hoe een professionele organisatie zoiets aanpakt. Wild om je heen schoppen helpt niemand. Tenzij natuurlijk om jezelf als club bij je eigen achterban interessant te maken. Maar ik mag hopen dat dat in het geval van een voetbalclub niet echt meer nodig is.

En nogmaals, denk je nu echt dat de FA deze beslissing enkel en alleen heeft genomen op basis van wat Evra zei? Toch wel heel erg naïef, niet?
Nu ja, mocht dat toch het geval zijn dan zal je uiteraard gelijk krijgen bij het Cas. Maar ik vermoed dat ook de FA bij zijn rechtsspecialisten informeert vooraleer dergelijke straffen uit te spreken.

Je zegt dat de FA xenofoob zou zijn, maar is dat echt zo? De vreemdste, ergste en zwaarste straffen de laatste jaren worden gewoonlijk aan Engelse spelers gegeven vreemd genoeg. Toch in Man Utd's geval. Als je ziet dat Rio 8 maanden geschorst wordt voor het missen van een drugtest, als je ziet hoe Rooney en Scholes werden behandeld na dat vriendschappelijk toernooi in Amsterdam of hoe Rooney verbazingwekkend genoeg 2 wedstrijden krijgt voor godbetert 'fucking what?' te roepen in de camera. Dan heb ik er eigenlijk wel moeite mee om de FA xenofoob te noemen. En als je twee wedstrijden krijgt voor zoiets, lijkt 8 wedstrijden voor racial abuse me ook niet te veel eerlijk gezegd. Er is trouwens een precedent, John Mackie, die ook 8 wedstrijden kreeg voor racial abuse. Weliswaar 5 daarvan voorwaardelijk, maar hij pleitte dan ook schuldig, verontschuldigde zich bij publiek en slachtoffer en doneerde nog een paar weken loon aan de Kick it out campagne.

De FA is vaak wel enorm inconsequent, maar xenofoob lijkt me wel een heel zware beschuldiging. Ook één die in dit geval misschien zal bevestigd of ontkracht worden mocht Terry beschuldigd worden.

26 december 2011 om 18:12
#6

Haha, ja. Die foto's met dat zwarte kindje. Belachelijk. Terry net zo goed als Suarez uiteraard, die net hetzelfde deed. Liverpool bracht zelfs een docu-filmpje uit van Suarez die enkele zwarte jongeren ging bezoeken in één of andere arme wijk in Uruguay. Ongetwijfeld ook toevallig.

Je claimt dat Suarez door de media aan de schandpaal werd genageld maar dat is toch helemaal niet het geval? Integendeel. Voor de Engelse pers waren ze nog heel mild. Nu ja, totdat Liverpool om zich heen ging gaan schoppen natuurlijk. In plaats van de hele zaak te ontmijnen ga je zo natuurlijk nog meer de aandacht van de media op je vestigen. Daar mag Liverpool gerust de hand in eigen boezem steden wat dat betreft.

Je weet verder wel goed genoeg waar die onzin over Evra over gaat. Dat gaat natuurlijk niet over zijn gedrag in het Franse elftal, waar de bond en bondscoach evenzeer schuldig waren als Evra of de rest van het team. Maar dat is hier compleet irrelevant. Het gaat om de insinuaties als zou Evra eerder mensen onterecht van racisme hebben beschuldigd. Dat terwijl hij in zijn hele carrière (nu ja, alleszins sinds hij in Engeland speelt, daarvoor kan ik niet zeker zijn) nog nooit een speler van racisme beschuldigd.

Het uiten van beschuldigingen dat ik niet op al je punten inga als je dat zelf ook niet doet komen natuurlijk ook vrij belachelijk en hypocriet over. Ik merk dat je geagiteerd raakt en een volwassen discussie dus onmogelijk wordt en we het er inderdaad best hierbij houden. We zullen er niet uitraken

13 april 2012 om 01:39
#7

Hey ja man, ik ken bijna alles van Dave Chappelle. Ik vind die man werkelijk ge-wel-dig, één van de weinige comedians die mij echt pakt. Mijn soort humor!

13 april 2012 om 21:09
#8

Ik heb hem al gehoord inderdaad. Talksport is sowieso waardeloos met hun anti-arsenal, met als dieptepunt onze vriend Durham. Man hoe erg laat hij zich daar kennen zeg, dan ben je echt laag. Bovendien maakt hij verbaal gehakt van Wolves en alle ginger kids met glasses .

Die gast zou nooit meer op de radio moeten komen.

Ik erger me sowieso aan al die so called celebrities, oud-spelers en wannabe journalisten die hun mening verkondigen over een spelletje dat ze totaal niet begrijpen. Piers Morgan met dat uitdagen van Nasri vond ik ook zo hypocriet he. En talksport ach, dat noem ik niet eens journalistiek. Begrijp niet waar zij hun bestaansrecht aan ontlenen.

14 april 2012 om 20:53
#9

Heerlijk :D

5 juli 2012 om 12:21
#10

Thanks, ach ja. Het grootste probleem is, dat wij als club kennelijk geen vertrouwen naar de spelers kunnen uitstralen. Al die spelers vertrokken om dezelfde redenen, dan vraag je je toch af hoe het gelopen was als ze waren gebleven. Al was de helft gebleven...

Arsenal eindigt toch wel weer in de top-4, verder dan dat gaat onze ambitie niet, daar moeten de fans mee leren leven i guess. Die Gazidis kan ik wel wat aandoen trouwens, wat een (k)neus. Arsenal moet echt Dein terug halen.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren