Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Leo is de beste op aarde, dus logisch dat hij dit jaar alles wint'

Laatste update:
/

Lionel Messi won donderdag voor de tweede keer in zijn loopbaan de prijs voor beste speler van Europa en het moet raar lopen wil daar begin 2016 niet ook de FIFA Ballon d’Or op volgen. Voorzitter Josep Maria Bartomeu van Barcelona kan zich niet voorstellen dat een ander met die onderscheiding aan de haal gaat. “Lionel is simpelweg de beste ter wereld”, zei hij na afloop van de ceremonie.

Messi brak in het seizoen 2014/15 onder meer het all-time topscorerrecord in de Primera División, dat jarenlang op naam stond van Telmo Zarra. Ook veroverde hij met zijn club de Spaanse landstitel, de Copa del Rey en de Champions League. “Hij werkt enorm hard. Daarom is deze onderscheiding terecht”, vindt Bartomeu. “Wat de Ballon d’Or betreft: Leo is de beste speler van de wereld, dus het is normaal als hij alles wint.”

De preses hoopt dat de watervlugge Argentijn het elftal van Luis Enrique nog voor die tijd naar de volgende grote prijs kan leiden. In december staat het WK voor clubteams op de rol, waar Barcelona uiteraard de grote favoriet is. “Het belangrijkste is dat Messi erbij is. Hij is bezig aan een geweldig jaar. We hopen nu vijf prijzen te winnen.” Vorige week moesten los Azulgrana de vurige gewenste Spaanse supercup wel aan Athletic Club laten.

Wint Lionel Messi ook de Ballon d'Or?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het moet wel heel raar lopen inderdaad, als Messi niet de Ballon D'or wint. Vorig jaar was het Ronaldo die hem verdiende, al waren er wat mensen die het niet konden hebben, maar dit seizoen is het zonder enige twijfel; Messi.

Verder vind ik een persoonlijke prijs voor Messi niet zo boeiend, ik hoop dat we dit seizoen gewoon weer echte prijzen pakken ipv een gouden bal voor 1 van de spelers.

28 augustus 2015 om 10:10

het is idd niet erg boeiend, maar toch hoop je dat de beste elk jaar de eer krijgt om de bal omhoog te houden, de vorige keer was dat terecht Ronaldo, nu is het toch zonder twijfel Messi die hem verdiend. uiteraard zijn de collectieve prijzen belangrijker maar dit zijn toch ook wel prijzen die tellen

28 augustus 2015 om 10:15

Ja hij blijft maar records breken die we dachten nooit gebroken zouden worden. Hij verdient sowieso de Ballon D'or. Ronaldo verdiende hem vorig jaar ook maar dit jaar is niemand dichtbij Messi gekomen

28 augustus 2015 om 12:04

@leoneymar

Ronaldo maakte er meer in la liga en evenveel in de champions league. Bracelona won alle prijzen en daarom verdiend Messi hem. Maar je moet niet doen dat het verschil immens is

28 augustus 2015 om 12:12

Als je kijkt naar het totaalplaatje van afgelopen seizoen, dan is Messi gewoon veruit de beste geweest. Heeft niet met alleen zn doelpunten een belangrijke aandeel gehad met het succes van Barcelona, maar ook met zn fantastische assist en spel. Vorig jaar won Ronaldo de gouden bal zwaar verdiend, in Januari heeft Messi hem zonder twijfel. Dus er mag best uitgesproken worden dat Messi afgelopen seizoen een heel stuk beter was dan Ronaldo. Ookal blijven ze alle 2 van een andere planeet.

28 augustus 2015 om 12:34

Ik zeg zeker niet dat Messi hem niet verdiend, maar het verschil wordt uitvergroot. Ronaldo presteerde zeker in de buurt van Messi, alleen won Barca de prijzen dat is het verschil. Een heel pak beter is gewoon overdreven

28 augustus 2015 om 13:19

Maar daar zeg je het precies zoals het is nerazurri9

Ronaldo maakte er meer in la liga en en evenveel in de CL. Dat zijn (geweldige) goalstatistieken. Maar dat is het dan ook. Messi is voetballend zoveel beter. Toegegeven, als je op basis daarvan een gouden bal uitdeelt had Messi hem al 8 jaar achter elkaar gewonnen. Maar Messi heeft er ook voor gezorgd dat Neymar en Suarez hun aantallen konden halen. Letterlijk elke aanval begon bij hem. Bij Ronaldo heb ik in veel wedstrijden sterk het gevoel gehad dat hij zijn eigen prestaties belangrijker vond dan die van Real Madrid. Messi laat heel het team beter spelen, Ronaldo alleen zichzelf. En dat terwijl voor in deze tijd het begrip 'team' heel erg belangrijk is geworden.

Vorig jaar won Ronaldo hem terecht, maar hij presteerde net zo constant als de vorige jaren. als je dan ook nog eens de CL wint, zijn de kansen gelijk een stuk groter. Messi presteerde ongelofelijk genoeg altijd beter behalve vorig seizoen waarin hij gewoon een 'minder' seizoen had die niet eens echt veel minder was. Voor mij is het verschil echt groot.

Maar goed, ieder zijn eigen mening natuurlijk.

28 augustus 2015 om 13:26

Uiteraard ieder zijn mening, als je Messi wegneemt bij Barca en ziet bij Argentinië dan zie je gewoon dat hij het niet op sleeptouw neemt. Ik zou de sterkte van Barcelona hier niet onderschatten, want je hebt een team dat wereldkampioen werd en Europees kampioen. Dat is ook gewoon een feit.

28 augustus 2015 om 13:40

Ronaldo heeft 5 (nutteloze) goals meer gemaakt dan Messi in La Liga, lekker belangerijk? 2 hattricks in de laatste 2 wedstrijden, tegen 2 middenmoters en die wedstrijden gingen heeeelemaaal nergens meer om, dat betekent echt niet dat je in de buurt komt van Messi's voetbalkwaliteiten van afgelopen seizoen

28 augustus 2015 om 14:06

Nezzari

Sorry maar jij kijkt dus puur en alleen naar goals?? Messi is de veel betere voetballer. Zijn inzicht, overzicht het vermogen om geweldige steekpasses te geven, te dribbelen en mensen te passeren met een simpelen schijnbeweging dat zie ik ronaldo nooit doen. Die komt alleen iemand voorbij op pure snelheid en kracht of misschien 1x op de 100x omdat hij een schaar maakt. Echt spelers verslaan doet hij al jaren niet meer op wat uitzonderingwn na. Hij kopt tikt en schiet van heel dicht bij in 1 aanraking heel veel ballen binnen en dat is uiteraard ook een kwaliteit. Maar voetballend is het gewoon heel matig. (Sorry kan geen alinia's maken zit op de telefoon)

28 augustus 2015 om 14:40

nezazzurri9

Waarom haal je in hemelsnaam de nationale ploeg erbij? Ronaldo laat helemaal niks zien bij Portugal.. Dus snap niet dat je dat als argument erbij haalt? Je kunt niet gaan roepen" maar Ronaldo laat het wel zien bij Portugal" en dat dit dan direct een goed argument is om jou voorkeur voor Ronaldo mee te beargumenteren. Jij vind Ronaldo gewoon beter (het is mij absoluut een raadsel waarom je dat vind maar een goede discussie aangaan erover (objectieve zou al heel veel helpen)

28 augustus 2015 om 23:23

@nerazzurri9

Het verschil is niet immens maar zeker noemenswaardig.
Afgelopen seizoen was Ronaldo een doelpuntenmachine en Messi voetballend een maestro. Dribbels als vanouds, goed opbouwend spel en dan voorzetten a la Pirlo.

Ik denk dat voetballiefhebbers het afgelopen seizoen makkelijker hadden om van laatstgenoemde te genieten.

Neemt niet weg dat Ronaldo's effectiviteit natuurlijk van onschatbare waarde is voor welk team dan ook..

Terechte bewering! Messi heeft een topseizoen gedraaid! Ik blijf echter wel heel erg benieuwd hoe hij het bij een andere club/ in een andere competitie zou doen. Messi lijkt gemaakt voor het spel van Barca maar zou hij dezelfde prestaties kunnen leveren in bijvoorbeeld Engeland of Italië?

Off: het artikel spreekt over 'de vingervlugge Argentijn'. Nu is Messi snel maar of hij ook vingervlug is? Dat vind ik meer een term voor een pianist! Watervlug lijkt mij beter op z'n plaats!

28 augustus 2015 om 10:35

Nee joh de beste speler ooit zou helemaal niks presteren buiten barca.
Hahaha wat een onzin.

28 augustus 2015 om 10:38

Waarom zou hij het bij een andere club moeten laten zien ? hij speelt bij de beste club van de wereld en daarna komen Madrid en Bayern als je bij 1 van deze ploegen speelt hoef je nergens meer naartoe tenzij je op een zijspoor raakt. Als je zo graag van Messi wilt genieten in een ander team moet je nog ff geduld hebben na barca vertrekt hij naar Argentina

28 augustus 2015 om 10:49

Ik zeg niet dat hij naar een andere club moet ik ben alleen benieuwd hoe hij het bij een andere club zou doen. Een man als bijvoorbeeld Ibrahimovic heeft bij (bijna) elke club waar hij speelde het team naar een hoger niveau getild. Dat vind ik een enorme prestatie dat je land en club onafhankelijk jaren achter elkaar zo goed presteert. Mijn 'messi bij een andere club' gedachte is puur hypothetisch, hij is immers vergroeid met Barca.

28 augustus 2015 om 10:51

Hij zou bij Barca zijn carriere willen afsluiten. Het zijn alleen geruchten dat hij bij Newells wil stoppen. Hij speelt sinds zn 14de daar

28 augustus 2015 om 11:01

Ibra was niet echt gelukt bij Barça daar zie je al wat voor niveau je moet hebben

28 augustus 2015 om 11:05

Dat Ibra niet gelukt is bij Barca is onzin, hij moest weg. Kon het niet met Pep vinden en daardoor was die niet meer welkom.

28 augustus 2015 om 11:10

Haha je praat onzin, Ibra is een wereld spits! Hoebedoel je zie je wat voor niveau je moet hebben..

28 augustus 2015 om 12:05

@leoneymar

Leer eerst iets van voetbal. Ibra is een wereldspits en is totaal niet mislukt maar vertrokken omdat hij in onmin leefde met Guardiola.

28 augustus 2015 om 14:25

Als Aguero,silva,hazard etc kunnen schitteren in de PL moet Messi die nog een klasse beter is dat zeker kunnen.

28 augustus 2015 om 23:25

Ik denk het wel getuige spelers die hun hoogste niveau niet meer halen in de Spaanse competitie maar het in de BPL erg goed doen. Pedro en Fabregas zijn voorbeelden hiervan.

"messi bij een ander team" is ook een flut stelling naar mijn mening.
Er is een groep die beweert dat Messi zo goed speelt omdat hij het spel van Barcelona door en door kent.
Maar waarom zou een speler die zo goed presteert in één van de beste teams ooit een stap lager willen doen? Ik bedoel...de verwachting is toch dat de beste speler voor één van de beste teams hoort uit te komen?

Mijn punt is dat het feit dat hij uitblinkt bij Barcelona geen excuus zou moeten wezen maar getuigt van zijn kwaliteiten.

Voor de rest vind ik ook dat Messi het tegendeel bewijst bij Argentinie.
Vind hem consistent het beste presteren van alle spelers uit de laatste paar elftallen.

Ikzelf vind Leo ook de beste , alhoewel ik fan ben van Ronaldo . Ben blij dat ik zo een legende als hij aan het werk kan zien, wie weet komt er nog eens een messi / ronaldo over 10 jaar pas nog es . Lekker genieten van deze mensen dus .

Ronaldo heeft weer het nakijken, de wedstrijden tegen city en bayern en juventus waren heerlijke wedstrijden van MESSI prachtig! En verdiend dat hij hem weer wint!

Messi verdiend het dit jaar ook gewoon!
Vorig jaar was cr de beste nu weer Messi.
Denk alleen niet dat cr Messi nu ooit nog gaat inhalen qua gouden ballen.
Iets wat cr volgens mij heel belangrijk vindt! Ik zie namelijk geen speler op zijn 32,33,34 3 jaar achter elkaar de bal winne,

28 augustus 2015 om 10:40

Behalve als het niveau van voetbal omlaag gaat. Dan is t makkelijk om de Ballon D'or te winnen

28 augustus 2015 om 10:42

Tjah Ronaldo is ook gewoon niet zo goed als Messi.Dus niet meer dan logisch dat hij er minder krijgt/heeft.
Ronaldo was vroeger een schitterende aanvaller maar is nu eigenlijk alleen een afmaker geworden. Z'n mannetje voorbij gaan lukt hem al nauwelijks.Scoort 1 x per jaar een vrije bal En hij is al 30.Messi inhalen is voor hem onmogelijk. Heb ook het gevoel dat het voor Ronaldo heel belangrijk is om net zo goed te zijn als Messi of iig zo in de boeken te staan. Maar Messi is gewoonweg een paar niveaus hoger. Niemand kan tippen aan z'n dribbels snelheid techniek inzicht en passing.
Imo de beste speler ooit.

28 augustus 2015 om 10:47

ik vraag me af of messi zo goed was als ronaldo er niet was en andersom..
je ziet dit vaker in sport.. bij de nba had je in de jaren 90 lary bird en magic.. en vormde later het dreamteam.... ze haalde het beste in elkaar naar boven...

ronaldo heeft dingen die messi niet heeft en andersom.
ik vrees dan ook voor een hele saaie periode als de twee heren enkel nog te bewonderen zijn voor het goede doel..

ja volkomen eens met wat hier gezegd wordt over messi. Dit seizoen de beste. Blijf me ook maar verbazen wat hij allemaal weet te presteren. Zou inderdaad benieuwd zijn hoe hij het doet in een andere competitie maar ben ook blij als hij voor de rest van zijn carriere bij barca blijft spelen.

is messi echt de beste speler? op basis van hoe er nu gestemd wordt natuurlijk wel.
Ik bedoel hier niet mee dat ie niet terecht wint. al jaren vraag ik me af hoe kan je neuer bijvoorbeeld nou met messi vergelijken of ronaldo met messi of pirlo met ramos etc... verschillende soorten spelers verschillende posities verschillende invullingen van het spel.

ik voel meer voor een beste keeper aanvaller etc.. maar goed..

ik heb natuurlijk het gehele seizoen door een blanco bril gekeken en ook ik zie dat hij fantastisch was en is...
maar eigenlijk moet men een diepe buiging maken voor suarez en neymar die voorin er werkelijk alles aan doen om messi nog meer ruimte te geven om zijn beste spel te tonen.
ik heb echt veel wedstrijden met bewondering zitten kijken.

deze individuele prijs is wellicht meer een team overwinning dan het in eerste opzicht lijkt...

28 augustus 2015 om 11:35

Nee Messi is slecht? Tuurlijk is hij de beste. Afgelopen jaar was hij magisch. En hij had meer assists op de 2 heren die jij noemt, dan andersom..

28 augustus 2015 om 11:47

je leest mijn bericht verkeerd..ik zeg juist dat ik hem fanatisch vind.. ik deel je mening in mijn ogen is er ook geen twijfel over mogelijk.
Ik snap dan ook totaal je reactie niet.

alleen ik bedoel te zeggen dat verdedigers en keepers en zo niet te vergelijken zijn met een nummer 10. kijk ronaldo en messi ok daar kan ik nog inkomen met de vergelijking.. maar bijvoorbeeld neuer met messi niet.

28 augustus 2015 om 12:06

lezen is ook een kunst of niet dan? hij zegt dat hij het beter vind om voor elke linie zo'n prijs te doen want dat is realistisch gezien veel beter en daar heeft hij helemaal gelijk. jij ben t duidelijk weer zo'n zielige messi fanboy die niks leest behalve wat hij wil lezen.

28 augustus 2015 om 11:45

Als je zo twifjelt wie de beste zou moeten zijn moet ook aangeven wie volgens jou wel de beste is, maar met real in jou denk ik niet dat ik jou serieus moet nemen.

28 augustus 2015 om 11:45

Te snel getypt met veel spelfouten. Verdwijder bericht vz

28 augustus 2015 om 11:56

Dat heb ik al gezegd.. Messi.. zie mijn bericht zonder twijfel.. ik ben voor real maar dat betekend niet direct dat ik ronaldo de beste vind. in tegen deel zelfs.. ik heb er geen enkel moeite mee om aan te geven dat messi beter is.

ronaldo heeft door zijn spel veel mooie dingen gebracht voor real maar zijn onuitstaanbare manier van doen heeft de club meer prijzen gekost.. Messi daarin tegen weegt altijd het team belang af .. ik hou daar van.. hij combineert zijn uitzonderlijke talent met teamspirit.. dat vind ook ik magisch.

ik ben voor real maar ik geniet van de speler als messi en zie hem graag spelen.

waar ik op doelde is dat bijvoorbeeld een keeper nagenoeg nooit echt in aanmerking komt of een verdediger om die prijs te winnen.. ze hebben een andere rol dan een 10 of een 9 in het veld.. ze vallen minder op terwijl ze wellicht de aller beste zijn van de wereld op die positie..

ik ben dan ook voor het verkiezen per positie en dan als toetje de Mvp...zo kan je elke positie belonen en uitzonderlijke belonen

28 augustus 2015 om 14:09

Juist! Nu staan we op een lijn.

28 augustus 2015 om 15:16

san real: Eigenlijk wordt de beste speler per positie al gekozen in het team van het jaar (fifa XI volgens mij). Daarnaast is er een gouden bal voor de voetballer van het jaar, een soort extra prijs voor de speler die er het meest bovenuit stak. Dat is meestal een aanvaller ja, maar die zijn dan ook het meest populair en vallen meer op dan verdedigers en middenvelders. Dat neemt overigens niet weg dat Messi hem hoogstwaarschijnlijk meer dan terecht gaat winnen dit jaar.

Die individuele prijzen zijn gewoon pure commercial en onzin. In voetbal ben je enorm afhankelijk van je teamgenoten. Vind het echt belachelijk.

28 augustus 2015 om 12:24

In elke sport heb je individuele prijzen, als het nou een teamsport is of niet. Het slaat wel ergens op. 1 speler kan echt wel het verschil maken

Messi verdient deze prijs na zijn prestaties van afgelopen seizoen benieuwd wie er na messi en Ronaldo weer een keer de gouden bal wint..

28 augustus 2015 om 11:09

Hazard, Neymar, Pogba, J.Rodriquez, Bale, Gotze, Aguero.

Begint dat gezeur nu al? Ga toch weg met dat gepromoot en laat ons gewoon onze favoriete speler kiezen, want daar gaat het toch om?

De beste spelers is een begrip waarin keeper en verdedigers nooit voorkomen, dus ik zou een speler kiezen die het goed heeft gedaan en die ik 'likeable' vind.

Zeker dat Messi hem verdient ook al ben ik voor Real Madrid. Messi heeft n topseizoen achter de rug terwijl Cr7 net naast alle grote prijzen greep.
Ballon d'or 2016 is gegarandeerd voor Lionel Messi.

Messi gaat hem krijgen omdat Barca alles won. Maar de verschillen zijn er niet hoor individueel. Ronaldo maakte er evenveel in de champions league en meer in la liga. Dus individueel geen verschillen, wel kwa teamprestaties

28 augustus 2015 om 12:56

Je kijkt alleen maar naar doelpunten. Als je toch op statistieken ga beoordelen pak dan voor het gemak de assists van beide heren erbij. Dan zie je dat Messi toch wel ruim voor ligt op Ronaldo.

28 augustus 2015 om 13:39

Kijk jij wel voetbal? of is het gewoon even snel zijn aantal doelpunten opzoeken en vergelijken?

28 augustus 2015 om 23:37

Kijk aub de wedstrijden voordat je zo een post plaatst.

De goudenbal gaat over het kalenderjaar 2015 en daarin heeft zowel Messi meer goals en assists+de gewonnen prijzen.het zou heel raar moeten lopen met Messi als die de bal niet zou winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren