Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Iran laat Spanje na flipperkastgoal Diego Costa ontsnappen

Laatste update:

Spanje heeft woensdagavond voor het eerst dit WK een wedstrijd weten te winnen. Het team van Fernando Hierro had het in Kazan moeilijk met Iran, maar kon door een doelpunt van Diego Costa in de tweede helft toch voor het eerst drie punten bijschrijven: 0-1. De Spanjaarden gaan samen met Portugal aan kop in groep B, al mag ook Iran met een wedstrijd tegen de Portugezen voor de boeg nog altijd hopen op de volgende ronde.

Spanje maakte in zijn eerste groepswedstrijd tegen Portugal (3-3) bij vlagen indruk met frivool voetbal, maar tegen het Iran van bondscoach Carlos Queiroz had de wereldkampioen van 2010 het lastig. Het Aziatische land, waar de niet geheel fitte Alireza Jahanbakhsh en Reza Ghoochannejhad beiden op de reservebank begonnen, hield de ruimtes bijzonder klein en slaagde er in de eerste helft met verve in het positiespel van de Spanjaarden te ontregelen.


La Furia Roja genoot weliswaar veruit het meeste balbezit, maar wist dat niet om te zetten in grote kansen. Het grootste gevaar kwam pas in de blessuretijd van de eerste helft van de voet van David Silva: zijn schot van afstand vloog via een Iranees been ternauwernood voorbij het doel van Alireza Beiranvand. De keeper zag in de eerste 45 minuten de ene na de andere aanval opgezet worden door Spanje, maar hoefde zich eigenlijk geen enkele keer echt in te spannen.

Beiranvand moest vier minuten na de onderbreking plots wel bij de les zijn toen Sergio Busquets zijn geluk beproefde van afstand. Het schot van de middenvelder werd uiteindelijk met moeite gepareerd door de doelman. Spanje was prima aan de tweede helft begonnen, maar kwam kort na de kans voor Busquets zeer goed weg: Karim Ansarifard kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten na een afgeslagen ingooi, waarna de aanvaller rakelings naast volleerde.

Spanje opende vervolgens vrijwel onmiddellijk aan de overzijde zelf de score. Andrés Iniesta soleerde door de as van het veld, waarna hij in het strafschopgebied van Iran Diego Costa wist te bereiken. De spits leek zich vervolgens stuk te lopen op een verdediger, maar kreeg de bal plots tegen zich aangeschoten en belandde zo als doelpuntenmaker op het scorebord: 1-0. Het betekende voor Diego Costa zijn derde doelpunt dit toernooi, nadat hij tegen Portugal al goed was geweest voor een dubbelslag.

Na de openingstreffer ontbrandde het duel volledig. Iran kroop meer uit zijn schulp en dacht na ruim een uur voetballen langszij te komen. Saeid Ezatolahi schoot raak nadat Spanje de bal niet wist weg te krijgen na een vrije trap, maar zijn doelpunt werd na raadpleging van de videoscheidsrechter afgekeurd door arbiter Andrés Cunha. Het was voor Iran wel aanleiding om alle remmen los te gooien, met Jahanbakhsh het laatste kwartier nog als invaller binnen de lijnen. Mehdi Taremi was acht minuten voor tijd nog zeer dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte na een fraaie actie van Nadiem Amiri uiteindelijk net over.

Welk land haalt de volgende ronde niet?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iran had zeker een gelijkspel verdiend, zo jammer dit.

Spanje is echt niet zo sterk als verwacht (of ook net niet). Want het is geen Spanje van 10 jaar geleden.

20 juni 2018 om 21:55

Op basis van wat verdiende iran een punt?

20 juni 2018 om 21:58

Op basis van de schwalbes

20 juni 2018 om 21:59

Iran had de grootste kansen, Spanje het balbezit en een goal waar geluk nog een understatement is.

20 juni 2018 om 22:07

Op basis van de drie aardige kansen die ze hadden en de tweede helft, zeker na de goal, speelde Iran best aardig. Het park the bus is niet mooi, maar deden ze wel erg gedisciplineerd. Spanje weinig kansen eerste helft. Dus ja 1-1 was op zich verdiend.

20 juni 2018 om 22:14

Op basis van vies en asociaal hard spel, eindeloos tijdrekken en continu spelbederf. Hulde voor het voetbal dat gewonnen heeft!

20 juni 2018 om 22:20

‘Vies en asociaal hard spel, eindeloos tijdrekken en continu spelbederf’, klinkt een beetje als een gemiddelde Spaanse topwedstrijd...

20 juni 2018 om 22:33

@nec Maar die combineren het nog met fantastisch voetbal. Tijdrekken en spelbederf is dan nog steeds kut, maar minder erg als je in ieder geval kan genieten van het voetbal.

20 juni 2018 om 22:44

Fantastisch voetbal? Heb jij een andere wedstrijd gezien? Spanje speelde zelf ook als een krant. Kon nog wel genieten van Isco, die speelde wel sterk. De rest was kon echt geen potten breken. Spanje heeft vrijwel 0 kansen gecreëerd, het was gewoon oeverloos rond getik...

20 juni 2018 om 22:54

-NEC-

Ze hadden een paar goede kansen, klopt. Maar hebben het grootste deel van de wedstrijd op de grond of voor hun goal gelegen.

Dan verdien je in mijn ogen niks. Ik ben blij dat het theater en antivoetbal vandaag niet gezegevierd heeft.

20 juni 2018 om 22:58

@nec ik heb het niet over spanje, maar over de 'spaanse topwedstrijd' waar jij het over had. Ik ging er van uit dat je barca-real bedoelde ofzo, en die doen ook aan matenaaien, maar dat is nog leuk om naar te kijken vanwege het niveau. En spanje kon, vooral tot voor de goal, vrij weinig anders dan rondtikken omdat iran met zijn alle in de 16 stond. Ruimte voor een schot was er amper. En alsnog heeft spanje veel meer kansen (volgens voetbalzone)

20 juni 2018 om 23:14

NEC, Spanje speelde onderhand in balbezit op halve kracht had ik het idee.. In de omschakeling moesten ze wel gaan aangezien Iran enigzins op de counter speelde..

20 juni 2018 om 23:37

Lacazette, dus het is wel leuk om naar te kijken als spelers het doen die heel goed tegen een balletje kunnen trappen? Beetje vreemde redenatie. Erger me dan net zo dood als sterren het doen, dan dat Iran dat doet.

21 juni 2018 om 00:05

@nec nee dan is het net zo irritant, maar dan heb je buiten die onzin nog een mooie pot. In het geval met iran kijk je naar een kut pot EN heb je die matenaaierij. We zijn het er in ieder geval over eens dat al die onzin moet stoppen. En dat kan makkelijk met zuivere speeltijd en de videoref gebruiken om schwalbes te bestraffen. Geen idee waarom de fifa/uefa hier nog steeds niet mee komt.

21 juni 2018 om 00:08

Geluk ??? duidelijk buitenspel en hands. Iran heeft 1 goede kans gehad en dat was die kopbal na die panna. Spanje heeft niet geweldig gespeeld maar dat komt grotendeels door dat tijd rekken van Iran met bijvoorbeeld dat theater van die keeper.
Scheidsrechter was ook matig door niet in te grijpen tegen dat tijdrekken en de voordeel regel kende hij volgens mij niet.

21 juni 2018 om 00:26

Juist! Eindelijk iemand die het er over eens is mbt zuivere speeltijd! Simpele en goede oplossing.

21 juni 2018 om 01:01

Beste Nec, wat jij hier zegt slaat nergens op en is zeer onterecht. Hoe verwacht jij van Spanje dat ze hemels spelen net als bijvoorbeeld tegen Portugal (3-3) als er 11 man rond de eigen zestien spelen. Dan is het onmogelijk om goed te spelen omdat het onmogelijk wordt om te combineren wat Spanje’s spel is. Hoe kan je nou weer zeggen dat ze als een krant speelden?

21 juni 2018 om 07:16

Halve kracht... die smoes gebruiken mensen al 5 wedstrijden lang. Spaans voetbal is leuk als ze de ruimte krijgen maar als ze moet haasten komen de helft van die mooie balletjes niet aan.

20 juni 2018 om 21:57

Tegen een ploeg als Iran lijkt iedereen zwak, Spanje is nog heel goed en dat lieten ze tegen Portugal ook zien. Het is gewoon vreselijk voetballen tegen een ploeg als Iran.

20 juni 2018 om 22:03

Ze ogen al eventjes niet meer zo fris en speelvol, kan ook moeilijk wanneer die generatie van 8-10 jaar geleden op leeftijd is.

Als je wat lef laat zien dan vallen ze te pakken. Geen idee hoe de verdere loting is maar ik wil ze wel eens tegen Rusland zien. Ik zie Rusland nog winnen.

20 juni 2018 om 22:11

Op dit moment is elke topland te pakken maar Spanje is nog steeds ongeloofelijk goed, men vergeet dat Spanje in 2010 ook zo moeilijk had met het scoren van doelpunten maar toch wonnen ze het toernooi. Nee wedstrijden als deze maken je nog beter, met meer ruimte tegen toplanden bv zal Spanje overhand nemen.

21 juni 2018 om 01:13

Dan wordt waarschijnlijk geen enkel land wereldkampioen want niemand speelde echt goed. Spanje is de enige die een echte grote wedstrijd heeft gespeeld (tegen portugal). En verdiende daar om te winnen. Vooraf dacht ik Brazilië, maar dat vele balverlies van Neymar enz doet me twijfelen

21 juni 2018 om 07:20

Maar ze laten hier toch zien hoe je ze kunt aanpakken. Wie gaat Spanje nu nog de ruimte gunnen om te voetballen.

20 juni 2018 om 21:58

Wat een ongelofelijke onzin, Iran verdiende helemaal niks met dat anti voetbal. Heel realistisch hoor en prima dat ze het zo proberen, maar de hele wereld geniet van dit verlies voor Iran.

20 juni 2018 om 22:04

Naja, maximaal 99 procent dan toch. Ik ken er 80 miljoen die teleurgesteld zijn

20 juni 2018 om 22:17

Denk dat er genoeg mensen voor de underdog zijn hoor tijdens zon wedstrijd ongeacht het spel (ik wel in ieder geval). Die Spanjaarden zijn verwende mannetjes die al genoeg winnen en verdienen dan is het ook leuk als een ander land / team een keer wat te vieren heeft.

20 juni 2018 om 22:51

Spanje heeft ook 0,niks gecreëerd. Die hebben dan helemaal niks verdiend.

20 juni 2018 om 23:04

Je kan het ook zo zien. Een team dat voor de helft in iran speelt en een aantal in de middenmoot van europa hebben nog goed stand gehouden en konden nog gelijk spelen ook. Toen iran begon te voetballen zag je dat ze het wel konden maar kom op, ze kunnen toch niet ala spanje tiki taka spelen dat is gewoon zelfmoord. En dan nog heeft spanje door een flipperkast goal kunnen winnen echt heel zuur.

21 juni 2018 om 07:23

Genoeg? Ik vind dat mensen ze zwaar overschatten. Op papier is het mischien wel het beste elftal maar in het veld tegen zowel Iran als Portugal vond ik ze echt zwak. Ook die wedstrijd tegen Tunesië laat zien dat je met wat snelle aanvallers genoeg kansen kunt creëren tegen Spanje.

20 juni 2018 om 21:58

Ik had ze wel een gelijkspel gegund. Na de 1-0 ook een aantal keer gevaarlijk geweest. Jammer dat ze na zoveel strijd uiteindelijk met een lucky goal verliezen.

20 juni 2018 om 22:03

Dat komt ervan. We zien dit WK veel owngoals en penalties. Dat gebeurt nu eenmaal als je met 11 constant voor de goal ligt. Speel je op de helft van de tegenstander, heb je dat niet.

Vind het een oververdiende overwinning voor Spanje. Iran moet zich afvragen of hun plan A wel het juiste was. Ze toonden na de 0-1 dat ze echt wel kunnen voetballen - wat was er gebeurt als ze vanaf minuut 1 met die ingesteldheid hadden gespeeld?

20 juni 2018 om 22:31

Tegelijk lieten ze zien tegen Marokko dat ze juist helemaal niet kunnen voetballen, bizar dat ze er vandaag wel bij momenten uitkwamen.

20 juni 2018 om 22:00

Veel spelers bij Spanje haalde niet hun niveau, zeker na de goal was het heel slap en nonchalant. Pique en Alba voorop die speelde erbarmelijk slecht. Grote verschil met 10 jaar terug is het spel bij balverlies, 10 jaar terug dook de hele ploeg op de man met de bal om die bal zo snel mogelijk terug te winnen, nu loopt iedereen slap terug en staan Pique en Ramos 5x 1 tegen 1.

20 juni 2018 om 22:35

Lucas,
Hoeveel meer wil je jagen als je meer dan 80% balbezit hebt?

20 juni 2018 om 22:45

Ik heb het over momenten van bal verlies... Paar jaar terug werd dan gelijk met de hele ploeg druk zetten, dat heb ik vandaag niet gezien bij balverlies.

20 juni 2018 om 22:00

Spanje is te voorspelbaar, ze zijn niet direct minder. Maar iran is gewoon een heel erg vervelende ploeg. Kijk alle uitslagen, verliezen nooit dik, winnen vrijwel nooit dik. Meestal 1 goal verschil die pas laat in de wedstrijd wordt gemaakt. Is geen toeval, zo spelen ze al jaren.

20 juni 2018 om 22:02

En zie hier weer de typische waan van de dag voetbalkijker. Spanje speelt Portugal helemaal ondersteboven en speelt ongelukkig 3-3. Nu tegen een team dat met 11 man in de eigen 16 staat loopt het iets minder en meteen zijn ze niet zo sterk als verwacht. Echt lachwekkend.

20 juni 2018 om 22:04

Wat is dit nu weer, ik vond alleszins niet dat Spanje Portugal ondersteboven speelde.

Ieder zijn mening maar je ziet dat er duidelijk nog grote verschillen zijn.

20 juni 2018 om 22:08

Portugal had geen moer gecreëerd.. Een penalty. Een blunder een een vrije trap.. Spanje was veel beter. Maar goed. Volgende wedstrijd wint Spanje met 5-0 en dan sta jij waarschijnlijk te schreeuwen dat ze wereldkampioen worden.

20 juni 2018 om 22:59

Ik had deze wedstrijd al verwacht dat ze met 5-0 zouden winnen. ;

Ik zie momenteel nog geen enkel team dat er echt boven uit steekt. Redelijk wat leuke wedstrijden, onverwachte scores dus ik hoop eerder dat er wat grote namen uit gaan.

20 juni 2018 om 22:56

Ik heb nog nooit zo’n draak van een team gezien. Wat een acteurs vooral die keeper. Verschrikkelijk.

20 juni 2018 om 23:16

Gelukkig is dat niet gebeurd medelin! Wat een drama om daar naar te moeten kijken, verschrikkelijk gewoon. Hopelijk vliegen ze er echt uit.

Jammer dat de kansen er niet ingingen, vandaag bij Iran. Echt een leuk elftal die mij het meest verrast hebben tot nu toe, dik WK. Goeie lange ballen die bijna altijd aankomen, goeie verdediging en best dynamisch spel. En mooie vrouwen ook trouwens, op de tribune. Hopelijk verslaan ze Portugal en gaan ze een ronde verder.

20 juni 2018 om 21:56

Na de goal speelde zebest leuk. Maar daarvoor was het een absolute wanvertoning gedomineerd door antivoetbal en onsportiviteit.

20 juni 2018 om 21:57

Dynamisch spel? leuk team? goeie lange ballen? Ik vraag me soms echt af wat voor voetbal sommige mensen kijken. Dit kan je toch niet leuk voetbal noemen, bahlve als je in iran geboren bent en ze support.

20 juni 2018 om 22:02

Ik vind het tot nu toe ook zwaar tegenvallen jammer genoeg. Hopelijk wordt het vanaf de knock out fase leuker..

20 juni 2018 om 22:04

Dit geklaag hoor ik elke twee jaar wel. Het is ook nooit goed

20 juni 2018 om 22:18

Geklaag is er altijd, maar ik kan mijzelf niet herinneren dat ik een WK tot dit moment zo saai heb gevonden als deze keer. Enige wedstrijden waar ik echt van genoten heb zijn Duitsland tegen Mexico en Spanje tegen Portugal. En ja, ik heb alles gezien..

20 juni 2018 om 23:25

Count me in. En qua weddies die wel bevielen... idem dito.

20 juni 2018 om 23:44

@Harmr
Denk dat het ontbreken van Ned veel te maken heeft met jouw genotsbeleving.

Als je het mij vraagt, is dit WK vele malen mooier dan het EK van 2 jaar geleden. Dat was mij pas een saai toernooi. Het mooiste aan een WK vind ik de clash tussen voetbalculturen. Je ziet dat de wijze van verdedigen vd Iraniers anders is dan de meeste Europese landen. Worstelen is in Iran een zeer geliefde sport. Ze zijn ontzettend gedisciplineerd en blijven de hele tijd met zijn allen dicht op de man. Hoeveel fysiek contact er ook is.. echt vieze overtredingen worden er niet gemaakt. Theater, Iran wint jaarlijks een Oscar voor haar prachtige films, is ook verweven in hun tactiek. Het is ze gelukt om de snelst tikkende ploeg uit hun spel te halen en de baltempo omlaag te krijgen. Hoe gepassioneerd ze ook strijden, zij blijven met het hoofd spelen.

Ik vind de negatieve reacties hier meer met voorkeur te maken hebben dan met de wedstrijd. Iran heeft gewoon iedereen verrast. Men hoeft niet te ver in de dagen terug te gaan om te kijken hoe denigrerend men over de Iraanse ploeg sprak. Men wist niet dat zij zo georganiseerd konden voetballen. Het is niet de best voetballende ploeg, maar is wel een echte team. Ze strijden met elkaar, maar ook bij aanvallen zoeken ze mekaar op. Er is niet 1 speler die de show wil stelen ten koste van het team. Een ploeg die speelt naar zijn mogelijkheden. Erg knap.

Wat is dat Iran toch een verschrikkelijk elftal. Ik snap dat je met de kwaliteiten van de spelers die ze hebben achterover gaat leunen, maar dit was toch wel heel erg, met in het bijzonder die keeper. Eerste helft niks aan, Iran bleef hangen voor de 16 en Spanje was zelf erg onzuiver in de passing. 2de helft begonnen de Spanjaarden goed, door wat meer de flanken te zoeken. Uiteindelijk met wat geluk een doelpunt mee, waardoor Iran wel moest. Iran heb hierna nog wat kansen gekregen om de 1-1 te maken, zoals die kopbal. Al met al blij met de overwinning voor Spanje met als hoogtepunt de corner variant.

Nog een punt waar ik kritiek op heb, waar ik overigens het merendeel van de wedstrijden last van heb, zijn de commentatoren. Hebben die af en toe wel benul van wat ze zeggen? Wat een drama is dat.

20 juni 2018 om 22:02

Moeten ze bij Iran anders de Spanjaarden de weg naar het doel wijzen om de wedstrijd interessant voor je te maken? Ik denk dat 'achterover leunen' het beste tactiek is dat bij Iran past ivm hun spelersmateriaal. Ze hebben door hun manier van spelen bovendien bijna voor een punt gezorgd.

De award voor beste inworp gaat in iedergeval naar Iran

21 juni 2018 om 00:28

Poging tot*. Zou wat zijn als uit die inworp daadwerkelijk ‘n doelpunt zou ontstaan haha.

Wat is dat Iran toch een verschrikkelijk elftal. Ik snap dat je met de kwaliteiten van de spelers die ze hebben achterover gaat leunen, maar dit was toch wel heel erg, met in het bijzonder die keeper. Eerste helft niks aan, Iran bleef hangen voor de 16 en Spanje was zelf erg onzuiver in de passing. 2de helft begonnen de Spanjaarden goed, door wat meer de flanken te zoeken. Uiteindelijk met wat geluk een doelpunt mee, waardoor Iran wel moest. Iran heb hierna nog wat kansen gekregen om de 1-1 te maken, zoals die kopbal. Al met al blij met de overwinning voor Spanje met als hoogtepunt de corner variant.

Nog een punt waar ik kritiek op heb, waar ik overigens het merendeel van de wedstrijden last van heb, zijn de commentatoren. Hebben die af en toe wel benul van wat ze zeggen? Wat een drama is dat.

Wat een misselijke ploeg is dit Iran zeg! Vieze overtredingen maken en zelf bij alles maar dan ook alles gaan liggen. En dan hebben we het nog niet over het feit dat zelfs hun spits vanaf minuut 1 randje zestien stond te verdedigen. Nee dit Iran gun ik niets anders dan een enkeltje terug naar Iran. Bah.

20 juni 2018 om 22:03

Wel jammer, ze hebben erg veel kwaliteiten en konden zeker 2/3-1 winnen hier, dit Spanje was onthutsend zwak. Iran onderschat zichzelf zo hard en overschat Spanje echt, als ze de hele wedstrijd speelden zoals ze deden na dat doelpunt, hadden ze minimum gelijkspeeld en misschien zelfs gewonnen. Hun onsportiviteit en anti-voetbal deed hun de das om.

20 juni 2018 om 22:31

erg veel kwaliteiten? ja kwaliteit om antivoetbal te leveren en het spel kapot te maken, wat een tering voetbal spelen ze stront vervelend net wijven.

20 juni 2018 om 23:13

@cholo10

Hopelijk speelt iran tegen portugal zoals ze na de 1-0 hebben gedaan. God mag weten of er een wonder uitgehaald kan worden. Mensen beseffen niet iran barst van het talent maar door regering omstandigheden kan de bondscoach niet trainen op een aanvallend manier. We hebben amper oefenwedstrijden gehad dus dan moet je wel spelen zoals ze nu doen.

Bovendien heeft niemand sympathie voor het team dat bereid is om alles te doen voor zijn land? De passie die ze hebben ookal is het soms bij momenten smerig spel. Smerig spel zien we ook vaak bij barca vs real maar dan is dat weer temperamemt en beleving bla bla bla. Bijvoorbeeld ijsland speelt ook zo maar die jongens krijgen wel waardering.

20 juni 2018 om 23:19

Dat hele onsportieve en theatraal gedrag is een smet op heel de sport imo, zowel in de clasico als op het WK. Je kan dat gedrag niet goed praten dat is gewoon spelbederf.

20 juni 2018 om 23:45

Welke vieze overtredingen heb je gezien?

Vond die ingooi hoogtepunt van de wedstrijd

En terrecht. Gatverdamme wat een zielige ploeg is dit iran. Fifa zou ze moeten diskwalificeren.

Wat een ontzettende saaie pot zeg, maar gellukig heeft het voetbal gewonnen. Met 11 man in de 16 staan van iran was echt overdreven en je zag dat ze nog aardig speelde af en toe toen ze moesten. Dat sommige mensen dan spanje betichten van saai spel is al helamaal om te janken. Voor de komende wks, jammer dat de fifa juist meer van deze teams erbij wilt in 2026. Wat mij betreft ga je eerder terug naar 16 of 24.

20 juni 2018 om 23:49

Als je teruggaat naar 16 of 24 zou ik dan graag een eerlijke verdeling naar aantal landen per continent willen zien. Ik ben het zat om een verkapte EKs te zien.

21 juni 2018 om 00:13

Dan zit je met hetzelfde probleem als nu met slechte teams die waardeloos spelen. De beste landen komen nou eenmaal uit europa. Ik heb het liefst de top van europa met zuid america en een handvol goede teams uit de rest van de wereld zoals mexico. Als een van de beste landen als iran niet eens normaal kan voetballen, wat doen ze dan op een wk. Wat mij betreft ga terug naar een toernooi zoals in 1966. Met groep a: engeland, Frankrijk, mexico en urguay, groep b: Argentinie, spanje, west duitsland en zwitserland. Als je terug gaat naar 16 lande wordt de groepsfase weer een feest om naar te kijken. Nu vind ik de groepsfase een verschrikking.

21 juni 2018 om 00:25

@Lacazette
Naar mijn mening heeft de Fifa en de macht van Europa dit gecreeed. Europa was helemaal niet veel beter dan Azie en Afrika in de jaren 70 en 80.

Alleen als Europa ieder WK 3 a 4x zoveel landen mogen aanleveren en daarna de verdiende miljoenen onderling kunnen verdelen en in de eigen bonden kunnen investeren dan ontwikkelt het voetbal in Europa sneller. Betere faciliteiten en door de ticketverdeling bijna een garantie om ieder 4 jaar miljoenen bij te schrijven. Waar een Ned eens in de 20 jaar een Wk mist, moeten een Egypte , Tunesie en Marokko vanwege de grote concurrentie wachten op die ene (of misschien 2) kans(en) in 20 jaar. Je kunt nooit gestaag bouwen aan betere voetbalomstandigheden en investeren in betere faciliteiten. Dit trieste systeem, wat koloniale trekken heeft, zorgt ervoor dat het voetbal zich niet overal evengoed kan ontwikkelen. Feitelijk moet Europa komend 50 jaar maar 3 a 4 landen leveren en Afrika / Azie 10 landen. Ik wil dan over 50 jaar zien hoe goed al die Europese landen zijn als de Europese bonden geen cent te makken hebben. Maar zo ver zal het nooit gaan. Europa zou dan een of andere list bedenken om uit de Fifa te stappen.

Jouw definitie van wk-feest is landen waar je binding mee hebt, landen die jij goed vindt voetballen. Mijn definitie van een wk-feest is dat ik de clash der verschillende voetbalculturen kan aanschouwen. Maar dan moeten de tickets / faciliteiten zo eerlijk mogelijk worden verdeeld. Ik zou dan nog willen zien of Europa zo zou domineren.

21 juni 2018 om 01:34

Ben ik het absoluut niet mee eens. Je hebt landen als nigeria, Kameroen, zuid korea, japan en VS die al heel veel toernooien mee deden en nog steeds vrij matig zijn. Net als veel teams in europa als schotland, zweden, hongarije, bulgarije, czechie etc, of een paraguay. Al die landen hebben vrij vaak mee gedaan, maar zijn nog steeds vrij matig. Het ligt meestal aan de inwonersaantallen dat een land zo goed is in voetbal. Voetbal in europa was niet beter dan azie en afrika? Ga toch weg man. Er zitten af en toe leuke spelers uit die continenten, maar over het algemeen is het drama. Het niveau van een land wordt echt niet bepaald door een keer mee te kunnen doen met het wk. Europa is zo goed omdat ook het competitie voetbal zo goed is in het land wat ze zelf opgebouwd hebben. Zeker decenia geleden kreeg je echt niet zoveel geld voor een eindronde. Dat je dit systeem koloniaal noemt vind ik ook nergens op slaan.

21 juni 2018 om 02:18

@Lacazette
Ik denk dat jij de confrontaties tussen Europese en Aziatische / Europese landen hebt gemist in de jaren 70 en 80. Lees wel goed... niet veel beter staat er in mijn tekst. Het is anders wanneer je er 'niet beter' van maakt.

Dan Tsjechie..?? Bedoel je het oude Tjechoslowakije? Was een grootmacht in Europa. Of het Tsjechie die in de periode 1996- 2006 een van de mooiste en best voetballende ploegen van Europa? Zweden dat een WK finale heeft gespeeld? En in 94 3e is geeindigd? De Hongaren hebben het voetbal prachtige spelers geleverd. Tot ze door vervolgingen een groot deel van hun selectie hebben verloren.

Ik merk dat mijn verhaal zo rauw op jouw dak is gevallen dat je gestopt bent met nadenken. Mijn verhaal is heel makkelijk, en als ik het ga vertalen nr de CL en de verdeling van dr Cl-plaatsen/gelden per land en de daardoor ontstane gat tussen de landen die frequent clubs mogen leveren, en die clubs mogen cashen, en de landen die met moeite eens in de paar jaar 1 a 2 clubs kunnen leveren zie je idd dat de kloof tussen de voetballanden veel groter wordt. Waar in de jaren 70 en 80 clubs uit de Oostbloklanden, Ned, Fra en Belgie gewoon meededen met de prijsverseling, zie je dat een Real per jaar zo en 130 miljoen kan verdienen aan de Cl en een Ajax eens in de zoveel jaar 25 miljoen. Durf je dan ook zo te stellen dat dat niets uitmaakt?

En maakt het landen niet weerbaarder als ze om de 4 jaar meer kans hebben om mee te doen aan een WK, als ze uit Europa komen, terwijl Afrikaanse en Aziatische landen de ene keer wel en de andere keer niet mee kunnen doen? Als er 14 landeb uit europa mogen meedoen, en 5 uit een Afrika.. dan is de kans - los van het feit dat Afrikaanse landen nog niet van het niveau van Europa zijn - dat een Europees land een WK wint ook gewoon bijna 3x zo groot.

De competitie in Europa is zo goed, omdat de bonden in de Euroese landen geld krijgen door steeds deel te nemen aan een WK. Bond is rijker en kan dus meer investeren in velden, trainers en faciliteiten. Een Egypte is afgelopen 30 jaar 5 of 6x Afrikaans kampioen. Maar kon met hun elftallen door de moordende concurrentie niet een keer zich kwalificeren. Deze concurrentie, daar heeft een Italie 1 of 2x per 2 decennia last van.

Schotland is juist het bewijs dat jouw verhaal niet klopt. Veel vaker niet dan wel op een Wk. Japan was tot 2002 nog nooit gekwalificeerd naar een WK. Japan was oom het eerste gastland die zich niet wist te kwalificeren naar de 2e ronde. Zuid Korea bereikte de halve finale. Daarvoor was Zuid Korea denk ik maar 1 of 2x gekwalficeerd. Als je de Zuid Korea van 1998 (was het niet 5-0 verloren van Ned?) vergelijkt met die van de afgelopen Wk's dan zie je dat zij in die 20 jaar veel vooruitgang hebben geboekt. Ze weten veel meer wat er op een WK verwacht wordt, fysiek, tactisch, conditioneel. En dat geldt ook voor Japan. Japan die al jaren heel goed voetbal speelt, maar geen goede resultaten weet te boeken. Het is zo grappig dat inleving niet vanzelf komt. Als Ajax /PSV enkele jaren geen CL spelen, en dan weer wel, ziet iedereen dat ze moeten wennen aan dat niveau. Ze zijn dat niet gewoon. Maar volgens jou boeken landen geen vooruitgang als ze ieder WK mogen spelen tov de landen die dat niet doen. Wat een grappige theorie.

Vanaf 1990 is het Wk in commercieel opzicht veel veranderd. Sinds 1994 is de kloof tussen Europa in financieel gewin en de rest vd wereld alleen maar vergroot. Zelfs Zuid Amerika vindt het sindsdien moeilijk om europa bij te benen. Veel te veel landen die meedoen, hoeveel je er ook uitschakelt.. er blijven altijd een paar over. En dat is geen WK zo. Als Europa maar 6 of 7 kandidaten had sinds 1998, dan wil ik nog maar zien dat ze 4 vd 5 wk's zouden winnen.


21 juni 2018 om 02:28

@lacazette
Over jouw laatste zin.

Dit systeem laat Europa het voetbal teveel claimen.

Een WK is van de hele wereld en Europa heeft in niets meer recht op plezier dan welk ander land die van voetbal houdt.

Er zijn mensen die hier beweren dat een land als Iran geboycot moet worden voor de komende wks omdat haar stijl 'ons' niet aanstaat. Iran kent meer dan 80 miljoen inwoners. Gisteren stond er een rapportage vd keeper van Iran, wat hij ervoor over had om keeper te worden. Wat hij heeft moeten opofferen. En dan komen wij hier doodleuk beweren dat zij niet mogen doen? Wie geeft ons dat recht? Wie zijn wij? Er is een soort arrogantie over veel mensen. Hoevaak ik wel niet heb gelezen dat een Italie en Ned veel beter zou zijn dan een groot deel vd landen die meedoen. Ned en Italie hebben meegemaakt wat veel landen uit deze werelddelen meemaken. Miljoenen voetballiefhebbers, veel passie, te weinig zetels, dus kleine kans op kwalificatie.

Dit systeem koloniseert het voetbal voor Europa. Vanaf het begin had Europa alle toegang tot het WK en de Afrikanen en Aziaten met veel moeite 1 of 2 plaatsen. De enige reden dat er steeds uitbreidingen komen vd zetels is omdat Europa bij iedere zetelherverdeling nog meer zetels wil.. terwijl ze al 40 procent vd deelnemers leveren. Dit is ongekend. Dat er werkelijk logisch nadende mensen zijn op de wereld, die dit als fair en rechtvaardig durven te verkopen. Zelfs een voetbalfeest voor de hele wereld moet Europa er een machtsspelletje van maken.

21 juni 2018 om 11:29

@diegopeladona: je kan nu wel noemen dat zweden, hongarije en tsjechie zo goed waren vroeger, maar waar staan ze nu? Ze hebben een eeuw lang 10 plus keer mee gedaan en hoe goed is het team nu? Hongarije is slechter dan menig afrikaans team, tsjechie is middelmatig en zweden hoort alles behalve bij de beste van europa, terwijl al die landen meer deelnames hebben dan bijvoorbeeld portugal. Ook hun nationale competitie is middelmatig tot bedroevend slecht. Wat mijn punt bewijst, veel wk deelnames helpen niet veel aan het nationale niveau.

Als je de CL erbij gaat betrekken vind ik het ook logischer. Via die competitie komt merendeel van het geld binnen(en niet het wk) je ziet idd zoals je zegt een afname in niveau van de Oostbloklanden over de jaren. De oplossing voor afrika en azie is dan ook de nationale competities verbeteren en hun CL aantrekkelijker maken zodat je daar meer geld van binnen krijgt. Dat gaat veel meer opleveren dan een wk inkomsten eens in d 4 jaar.

Je kan het van 2 kanten zien, afrika komt nooit ver omdat ze minder deelnemers hebben, of afrika krijgt minder deelnemers omdat ze nooit ver komen. Ik zie het als het tweede. Als je bijvoorbeeld kijkt naar marokko, die hebben allemaal splers in europa die een prima begeleiding krijgen en ongeslagen plaatsen in afrika zijn alsnog waardeloos op het wk (speelde wel nog leuk voetbal). Marokko heeft dan echt wel genoeg faciliteiten, maar het niveau is er gewoon niet.

Schotland bewijst Juist dat het wel klopt wat ik zeg. Schotland was voor 2000 een gebruikelijke kanidaat en heeft vaker mee gedaan dan welk afrikaans land dan ook(8 keer), en waar staan ze nu? Een waardeloze competitie met een dramatisch nationaal elftal. Japan was er vanaf 98 al bij. Die zijn dan weer wel gegroeid, maar dan moet je ook naar de nationale competitie kijken, hoe is die gegroeid in die periode. Want ik denk dat het niveau van een nationaal elftal grotendeels bepaald wordt door de nationale competitie. Als die al voor de wk deelnames erg groeide heb je daar je reden voor de groei van het nationale elftal.

Als er maar 6 of 7 landen uit europa mee deden, waren dat meestal frankrijk, duitsland, italie, spanje, engeland, portugal en nederland. Dan veranderd er nog niks aan de wk winnaars dan haal je de zwakke eruit (wat ik prima vind) en houd je de wk winaars nog over.

"dit systeem laat europa het voetbal teveel claimen. Ik vind dat ook meer dan terecht. Europa heeft het wk gemaakt en opgebouwd. Waar waren de afrikaanse en aziatische landen in de opbouw van het wk? er deden amper landen mee. pas rond 66/70 begonnen er wat meer landen zich aan te melden. toen had de fifa afrika wel een plekje meer kunnen geven. maar voor die tijd melden minder dan 5 landen zich aan europa en zuid america hebben het wk opgebouwd en gebracht waar het nu is.zij hebben het niveau bepaald en omhoog gebracht..zonder europa en zuid america zou het wk nooit zijn wat het nu is. ik vind het dan niet meer dan terecht dat zij de meeste plaatsen krijgen.

een wk is ook een competitief toernooi, de beste moeten eigenlijk alleen meedoen. bij welk ander internationaal toernooi zie je de zwakke of slechte deelnemers zoveel kans op een deelname krijgen als bij het wk voetbal?? nergens!

Ik zie Iran wel doorgaan naar volgende ronde. Spanje is zeker geen titelkandidaat.

20 juni 2018 om 22:00

Als dit 'parkeer de bus + schwalbes' team doorgaat dan ga ik nooit meer naar voetbal kijken

20 juni 2018 om 22:03

Wk begint pas na de groepsfase, tegen Portugal was het ook al heel erg goed. In de knockout fase wordt alles weer recht getrokken en staan de top landen gewoon weer in de halve finale, inclusief Spanje.

20 juni 2018 om 22:05

Op basis van wat? Voetballen kunnen ze niet en ze moeten(waarschijnlijk) winnen tegen portugal.

20 juni 2018 om 22:07

Komop, zodra Iran niet meer met hun elven voor het doel lagen liet Spanje toch heerlijk voetbal zien? Welk team had dit Iran even helemaal zoek getikt dan? Wat een opportunisme weer zeg... Een wedstrijdje tegen een stugge tegenstand en Spanje is al gellijk weer afgeschreven.

20 juni 2018 om 23:51

@MrChelsea
Men onderschat idd hoe gedisciplineerd de Iraniers verdedigden. Het is zo moeilijk om niet in de verleiding te komen om de Spanjaarden ruimte te geven te doen waar ze zo goed in zijn. Spanje was zo zwak niet, die gaan zeker dit WK imponeren.

Hopen dat iran portugal uitschakeld, heb al een bloedhekel aan dat team sinds 2004.

Mooie ingooi op het einde!

Wat deed die jongen toen hij ging inworpen? 😂😂😂

20 juni 2018 om 21:56

even een dubbele koprol

tactisch slecht ook vandaag hoor dat Spanje. alles door het centrum spelen ipv het spel breed houden terwijl je weet dat er 10 man in dat centrum staan. een beetje Frank De Boer voetbal, veel balbezit maar er niks mee doen verder. de bedoeling van balbezit is kansen creeren

20 juni 2018 om 22:07

Wat wil je aan de zijkant doen dan? De goal staat in het midden... je kan de bal wel naar de corner spelen maar wat schiet je eemee op?

20 juni 2018 om 22:13

@lacazette

lijkt me logisch toch? verdedigers naar de zijkant lokken zodat er in het centrum meer ruimte ontstaat. dat is normaal gesproken de bedoeling van flankspelers, het spel breed houden

Spanje denkt dat ze met zijn allen door een centrum heen kunnen combineren waar al 10 man op ze staan te wachten, dan is het niet zo raar dat je amper kansen creeert

20 juni 2018 om 22:26

Als je 11 spelers van iran in de 16 hebt, schiet je naar de zijkant echt niks op. Iran kantelt dan net zo makkelijk mee en schuiven ze gewoon wat meters naar de zijkant op. En buiten dat stond spanje gewoon redelijk breed.

20 juni 2018 om 22:41

@lacazette

ik heb toch echt niemand buitenom zien gaan bij Spanje. alles trok naar het centrum. als je flankspelers aan de zijkant blijven voetballen ipv naar het centrum te trekken zullen de backs van Iran toch ook moeten uitwijken naar de zijkant waardoor er achterin bij die Iranezen veel meer ruimte ontstaat.

nu werd Spanje extreem voorspelbaar waardoor ze ook makkelijk te verdedigen werden voor Iran. ze speelden eendimensionaal voetbal zonder een plan B. het was naar binnen trekken, naar binnen trekken en nog eens naar binnen trekken zonder dat er ook maar iemand op het idee kwam om een keer iets verrassends te doen en een keer buitenom te gaan

Wat hebben we van Iran-Spanje geleerd?

Blijkbaar mag je wel theater spelen als je Spanje bent, als je Brazilie bent, als je Portugal bent. Blijkbaar mag je wel anti-voetbal spelen als je Chelsea bent, als je United bent. Allemaal hypocriet geleuter waarom de ene team het wel mag en de ander niet.

Iran heeft het gewoon heel goed gedaan met al hun beperkte spelers, en dat zijn er veel. Iran is in alles de mindere. Ga je dan een 1-1-8 spelen? Tuurlijk niet. Je speelt het spelletje van de top. Tijdrekken, irriteren en goed, compact spelen. We deden het heel goed, creeerden zowaar nog kansen en hadden echt kunnen scoren als we betere spelers hadden.

Hopelijk kunnen we het Portugal het ook zo moeilijk maken. Laat ze maar werken voor hun geld.

Btw. De panna van Pique was toch echt smerig! Als die had gezeten, rende ik naakt de straat op

20 juni 2018 om 22:05

Nou ja goed, ook de teams die jij opnoemt heb ik een hekel aan. Wat dat betreft velen met mij denk ik. Wel is het zo dat als je wint vele het ineens niet erg meer vinden

20 juni 2018 om 22:08

Niks hypocriet aan ook die ploegen krijgen gewoon bakken met kritiek door theater dus dan dit ook.

20 juni 2018 om 22:10

Ik weet niet of je het weet, maar iedereen hekelt het matenaaien bij andere landen/teams. En veel mensen hekelen ook het antivoetbal van mourinho of chelsea. Je hoeft ook niet 1-1-8 te spelen, maar 9-1 is ook erg overdreven. Met een 5-3-2 ofzo kan je ook prima verdedigen en voetballen.

20 juni 2018 om 22:45

@lacazette

als United het doet met een miljoenenselectie met geweldige spelers is het natuurlijk wel anders dan als een Iran of pakweg een Excelsior het doen met hun beperkte materiaal. een United hoort van eigen kracht uit te gaan want die hebben ze, voor de kleinere landen is het overleven en proberen een zware nederlaag te voorkomen en een puntje weg te sprokkelen in het beste scenario

20 juni 2018 om 23:55

@Lacazette
Wie van jullie hier heeft van der sar gehekeld toen die een schwalbe heeft gemaakt bij de luchtstoot van Ortega in 1998?

21 juni 2018 om 00:15

Ik kijk pas voetbal sinds 2004, dus ik heb geen idee. Maar ik blijf tegen schwalbes ok van mijn eigen team.

21 juni 2018 om 02:34

Heb je die schwalbe van vd sar nooit gezien?? Rode kaart Ortega aangesmeerd. Legendarisch moment en ik denk 1 vd momenten waarib het Ned volk het meest trots op Vd Sar was. Zoek het op zou ik zeggen. Daarna scoorde Bergkamp de welbefaamde goal tegen de Argentijnen.

20 juni 2018 om 22:11

Eens met je hoor. Maar ga hier niet verkondigen dat we het zo leuk vinden hoe Portugal speelt. Heel Nederland haat dat voetbalteam al jaren. Verder hadden jullie best de 1-1 verdiend.

20 juni 2018 om 22:25

Dat Nederland, Portugal haat, komt vooral doordat Portugal een angstgetner is voor Nederland.

20 juni 2018 om 23:43

Zermatt_person, niet echt. Portugal was gewoon geen leuk team om tegen te voetballen. Stervende zwanen en zeuren om kaarten, terwijl het zelf ook geen lieverdjes waren. Dat is de grondslag waarom er weinig sympathie voor de Portugezen te vinden was. De laatste jaren is dat sterk verbeterd, maar het is lastig om van zo'n reputatie af te komen.

20 juni 2018 om 22:13

De grootste reden is kwaliteit... als je niet beter wordt als je anders gaat spelen, dan snap ik dat je zo speelt als Iran. Gaan die aanvallen etc, dan krijgen ze non stop klop. Chelsea en United zijn in mijn optiek beter in aanvallen dan in verdedigen. ik denk dat beide ploegen meer punten zouden hebben gehaald met aanvallend spel dan hoe ze het nu hebben gedaan. Daarom vind ik het bij hun anti-voetbal, omdat ze liever ontregelen dan zelf creeeren. Bij iran is dit spel de beste optie.

20 juni 2018 om 22:15

Voor jou als Iraniër is dat wel allemaal leuk en spannend maar voor de gemiddelde voetbalfan is dit gewoon niet om aan te zien. Het spelbederf van Portugal,Brazilië,etc maakt het niet meteen juist voor Iran om dat ook te gaan doen. In de 2de helft zag je dat ze kwaliteiten hebben en ook kunnen voetballen, waarom dan heel de wedstrijd lopen tijdrekken en blessures faken? Ik heb niks tegen defensief spel maar onsportiviteit is wel een smet op de hele sport. Spanje had moeilijkheden in de slotfase en wie weet als Iran naar hun kwaliteiten hadden gevoetbald hadden ze misschien nog is gewonnen ook. Kijk maar naar bijvoorbeeld Marokko die maakte het Portugal ook loodzwaar.

20 juni 2018 om 22:47

@cholo10

Oranje niet gezien op het Wk2014? anti voetbal van de bovenste plank ook en een Robben die zwaar liep te matennaaien tegen die Mexicanen en er een onterechte penalty uitsleept met een smerige schwalbe

of het Wk2010 met een smerige Heitinga, Van Bommel en Nigel De Jong die grossierden in de meest vieze overtredingen

dat scheelde toch niet zo heel veel met hoe Iran nu speelde en toen vonden we het wel allemaal geweldig in Nederland

21 juni 2018 om 00:10

Ho ho, vonden we weinig geweldigs aan. T werd enigsinds getolereerd omdat er gewonnen werd maar op de banken staan voor dat elftal....nee. .dank je

21 juni 2018 om 01:37

@Japie
Ga de wedstrijden tegen Spanje, Mexico en Costa Rica nog eens terugkijken. Dan kom je tot de conclusie dat er helemaal geen sprake was van anti voetbal. Je slaat complete onzin uit.

21 juni 2018 om 02:40

Oranje op het WK 2014 speelde defensief maar totaal geen anti-voetbal zoals Iran dat doet. Wat Japie hier zegt klopt gewoon niet, er zit een gigantisch verschil tussen Oranje van destijds en Iran.

20 juni 2018 om 22:34

dit was niet alleen antivoetbal, dit was gewoon ******* zijn. Als je niet bereid bent om te voetballen kan je beter in je dictator land blijven.

20 juni 2018 om 22:44

Je hebt 10000000% gelijk Dysentery Gary! En tuurlijk kraken velen die "topploegen" die hetzelfde doen af Cholo10 en Lacazette. Alleen is het aantal mensen die dat "tactisch geniaal" en "een enorme kwaliteit" vinden opeens veel groter en zijn er veel minder mensen zo agressief naar die ploegen toe want het wordt dan opeens als een kracht gezien.
Nu is het opeens bijna verboden hoe erg het wordt verafschuwd zoals bijvoorbeeld Sharafdin hier doet.
Ik vind het alleen maar mooi dat de Spanjaarden eens zien hoe het is om een koekje van eigen deeg te krijgen met die aanstellerij en irritant gedoe.

Klinkt raar met ik zeg dat Spanje wel geluk gehad heeft hoor. Klungelgoal en Iran had de beste kansen. Ja ik weet dat het antivoetbal is en veel theater. Maar ze spelen niet om de wereld een goed potje te laten zien. Ze spelen om Iran en haar volk punten te bezorgen en ik gun het Iran wel hoe slecht ze ook zijn. Mooi land met een prachtige cultuur.

3e 1-0 van de dag, jammer. Als het qua voetbal nog interessant was, oke, maar dit is helaas drama

20 juni 2018 om 22:02

Wat een kutdag he? Had me zo op vandaag verheugd ook ;

20 juni 2018 om 22:04

Laten we maar hopen dat het morgen leuker wordt. Ga er wel van uit met Kroatië - Argentinië en Frankrijk - Peru.

20 juni 2018 om 22:04

Argentinie-Kroatie wordt wel leuk, 2 voetballende ploegen.

20 juni 2018 om 22:05

Argentinie en Frankrijk? Ik ben niet hoopvol

Zou me niet verbazen als Australie-Denemarken de leukste pot is

20 juni 2018 om 22:15

Die 2 zijn op papier wat interessanter, al had ik ook veel verwacht van Portugal Marokko. Zeker vanaf morgen tot Belgie-Engeland zijn het milde wedstrijden

Beste kansen Iran, bizar toch.
De inworp, wereldklasse, absoluut hoogstandje

20 juni 2018 om 22:11

Ja die kusjes op de bal hielpen wel ja.

Wat vallen er weinig goals dit WK zeg. Volgens mij zitten we inmiddels onder het gemiddelde van het EK 2016.

Over de wedstrijd: Ontzettend stroperig Spanje. Hebben echt te weinig spelers die een 1 op 1 kunnen uitspelen of uit het niets kunnen scoren.

20 juni 2018 om 22:13

Volgens wiki zit dit wk net boven het ek van 2016 qua goals per wedstrijd. 2,25 op het wk om 2,12 op het ek.

Ingooi in de laatste minuut lichtpuntje van de wedstrijd

Met momenten toch een aantal keer helemaal stuk gegaan om Iran. Geweldige acteurs.
Denk dat ze een workshop van Brat Pitt hebben gekregen?
Maar aan vond het strijden wel mooi om te zien.

Zonde dat Iran in de 2e helft pas ging voetballen. Ze hadden er wel een gelijkspel uit kunnen halen

Marokko wint en Iran hopelijk ook. Maar denk het niet. Christie is te aan..

De FIFA moet direkt na dit WK zuivere speeltijd instellen , dan zijn dit soort wedstrijden verleden tijd. Alles is geoorloofd zolang een blinde en dove scheidsrechter niet ingrijpt maar wat Iran liet zien wat tijd rekken betreft sloeg dit alles

20 juni 2018 om 22:07

Idd, de eerste helft werd er maar 30 van de 45 minuten gespeeld. Elke iranier liep een denkbeeldige blessure op en telkens 15-20 seconden nemen voor een vrije trap/ingooi. In de eerste 10 minuten is denk ik elke Iraanse veldspeler minimaal 1 keer gaan liggen.

20 juni 2018 om 22:20

En de scheidsrechters nemen enorm hun tijd om op vrije trappen en corners lieden uit elkaar te halen, zo irritant. Fluit gewoon fout of penalty als die moet gefloten worden, verspil er geen halve minuut speeltijd aan op voorhand!

20 juni 2018 om 22:12

Klopt verdedigen kan net zoals Ijsland maar dan ook dat theatraal gedrag en met name die keeper dan wordt je er helemaal gek van.

20 juni 2018 om 22:20

Op een gegeven moment moest hij uittrappen en deed ie alsof ie de bal niet zag, terwijl die letterlijk 4 meter naast hem lag, wat een figuur toch ook🤣

Toch wel misselijkmakend om te zien hoe wij heel erg ons hun best doen om Asensio te claimen terwijl die jongen totaal niet omkijkt naar Nederland en Nederlanders. Waarschijnlijk vind hij het maar een koude cultuur. En voelt hij zich veel meer verbonden met de warme Spaanse cultuur.
Als je aan Asensio vraagt: hoe gaat het? Zegt hij hoogstwaarschijnlijk: no compreendo.

20 juni 2018 om 22:03

Vindt je dat raar? Hij is in alles een spanjaard. En komt in aanmerking voor spanje. Dan is de keuze snel gemaakt. Speelde hij bij celta de vigo ofzo en had hij geen kans gemaakt op spanje had hij vast wel voor nederland gekozen. Of als laatstgenoemde top was dan had hij het zeker overwogen. Nu is spanje in alles beter, dus ja

20 juni 2018 om 22:08

Volgens mij was het punt toch meer dat de Nederlandse pers blijft benoemen dat hij Nederlands is terwijl hij in alles een Spanjaard is.

20 juni 2018 om 22:34

@Zinedin

Goed lezen.

20 juni 2018 om 22:40

Zelfs als hij in alles spanjaard is,had hij wel voor nederland gekozen als hij niet voor spanje in aanmerking kwam. Diego costa is in alles ook een braziliaan toch kiest hij voor spanje.

20 juni 2018 om 22:07

Inderdaad ja. Er wordt elke wedstrijd minstens 3 keer verteld dat hij een halve Nederlander is. Paar jaar geleden was dit nog een leuk feitje maar inmiddels is de kans zo'n beetje 0% dat je als voetbalvolger dat feitje nog nooit hebt gehoord. Zelfs als je hem maar 20 minuten hebt zien spelen met Nederlands commentaar. Laat het los en praat over relevante dingen.

20 juni 2018 om 22:22

Commentator zei nog toevallig dat toen Asensio met Van Nistelrooij en Blind had gebeld, hij in perfect Nederlands antwoord gaf. Zal wellicht dus toch wel een beetje Nederlands spreken, gaat ook regelmatig op bezoek bij zijn oma in Rotterdam.

20 juni 2018 om 22:37

Dan is dat toch wel gek dat hij nog nooit in het Nederlands een interview heeft afgegeven.

Wat een lelijke eerste helft van Iran, maar na de 1-0 lieten ze zien waarom ze op het WK zijn. Had het ze uiteindelijk zelfs een gelijkspel gegund. Waarom apeel je de hele wedstrijd dan niet zo. Ik denk dat het zeker geen gespeelde wedstrijd ia voor Portugal tegen Iran. Portugal gaat het nog knap lastig krijgen denk ik

20 juni 2018 om 22:18

Denk dat Iran ze het vuur aan de schenen leggen. Hoop dat Iran kan stunten en tegen Portugal is alles mogelijk maar de voorhoede moet wel in vorm zijn. Azmoun speelt niet best misschien die choochie erin voor Azmoun

Ben trots op Iran <3 natuurlijk de mindere wat logisch is maar ze hebben hun huid duur verkocht. Hoop op een wonder tegen Portugal. Had niet verwacht dat Iran zo sterk was als team. Tegen Marokko en Spanje maar 1 goal tegen en kansen gehad op meer tegen Spanje. Ook al zullen ze niet doorgaan ze zijn zeker niet de minste ploeg en zelfs niet in de poule <3

20 juni 2018 om 23:04

Ik vind iran eerlijk gezegd wel de minste in de poule. Marokko voetbalt nog vrij aardig tegen prtugal terwijl iran alleen in de 16 liep te verdedigen.

20 juni 2018 om 23:10

Maar dat doen ze goed kan je ze niet kwalijk nemen het is gewoon een goed geheel. Fortuna zal tegen PSV ook zo voetballen en hopen op spaarzame kansen. Gaan aanvallen zou naief zijn. En als je als team goed staat kun je resultaten halen ook al heb je minder kwaliteit. Marokko heeft goede individuele spelers maar lang niet zo'n goed geheel als Iran

21 juni 2018 om 00:07

@lacazette
Marokko heeft individueel wellicht betere spelers, maar tactisch niet, als team speelt Iran slimmer voetbal.

21 juni 2018 om 00:17

@corona vrijwel niemand speelt zo eeg antivoetbal als iran. Als je bv kijkt naar excelsior, die spelen ook nog aardig mee tegen betere teams en die zijn ook veel minder. Fortuna zal zeker gaan verdedigen tegen psv, maar zo erg als dit, zonder aanvallende intenties, zullen ze hoogstwaarschijnlijk niet doen.

Ik had even gehoopt op minimaal een punt voor Iran. Niet dat ik het Spanje misgun of Iran fan ben maar dat was zo lekker spannend geweest voor de poule. Nu zie ik Spanje wel doorgaan als er geen hele gekke dingen gebeuren en Portugal waarschijnlijk ook. Want Iran moet komen en aanvallen is niet hun kracht.

Gelukkig begon Iran te voetballen na de 1-0 voor Spanje. Daarvoor was het echt tenenkrommend slecht en saai...

Is die coach van Iran toevallig bevriend met Mourinho?

Meest slechte dag van dit WK man man man wat een slecht niveau deze 3 wedstrijden. Je hebt nog steeds twee ploegen nodig voor een leuke wedstrijd en zeker 3 ploegen waren niet van plan te voetballen. Spanje kon vanavond ook nog zomaar in levensgrote problemen komen.

Spanje mag nu echt blij zijn dat het zo was afgelopen. Als ze nu niet de finale bereiken of halve finale minimaal, dan weet ik het ook niet. Op zo een wk waar italie en nederland of chilli er niet bij zijn, waar duitsland wss niet in de knockout fase zit, en de knockout fase je wel wordt gegund. Dan kan je niet een mooiere kans vinden om de titel te pakken

Gelukkig dat Spanje de winst nog heeft weten binnen te slepen. Ik moet er niet aan denken om nog twee wedstrijden van Iran te moeten aanzien. Wat een anti-voetbal is dat zeg!

Walgelijk voetbal speelt Iran.
Antivoetbal is nog een te lichte benaming.
Alles aanpakken om te vertragen. Acteren zijn ze de beste in en zelfs Ronaldo valt nog mee met vallen.
Iran heeft de stervende zwaan act naar een nieuw niveau gebracht.
Tel daarbij de harde overtredingen op (wonderbaarlijk dat er niet zoveel geel werd gegeven) en je hebt anti-anti voetbal met als hoogtepunt die belachelijke inworp op het laatst.
Iran mag zich kapotschamen. Gelukkig maar dat dat doelpunt buitenspel was.

20 juni 2018 om 23:40

Ach jongen. Ga ergens anders janken. Dit was de beste tactiek met zo’n spelersgroep tegen het grote Spanje. Lekker hun uit het spel halen, want als je ze laat tikken ga je er met 6-0 af.

“Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.” - de voetbal God van Nederland.

Niet opgelet? Of ben je van dit millenium?

Ik vind sowieso dat er weinig gele kaarten worden gegeven als je het aantal overtreden ziet in elke wedstrijd en sommige zijn echt gemeen

Mooi is het niet, en daarom ben ik blij dat Iran waaarschijnlijk niet door gaat. Logisch is het wel. Ze waren hier toch heel dicht bij een stunt. Nee , dan dickie advocaat die met een doldwaze kamikaze tacktiek zich helemaal het snot voor de ogen laat spelen tegen Frankrijk .

Ben geen fan van Spanje maar ben blij dat deze keer het antivoetbal verloren heeft. Mourinho zou met een grijns naar ploegen als b. v. Iran gekeken hebben.

Ik vindt Spanje een slechte bejaarde elftal .. Iran speelde erg goed .. met geluk heeft Spanje gewonnen.

21 juni 2018 om 01:36

Iran speelde met 11 man in de eigen 16. Hoe kan je dat goed noemen?

Spanje kan beter gaan spelen met Asensio in de basis, Isco op tien, daar achter Koke en Busquets, en Silva vanaf rechts. Tegen Iran hadden ze meer moeten scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren