Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hoe je het wendt of keert: PSV is verder en beter dan Ajax’

Laatste update:
/

PSV kreeg dinsdag een tik in de Champions League, omdat Atlético Madrid te sterk was na strafschoppen. Er is voor de Eindhovenaren geen tijd om te treuren, omdat zondag de kraker tegen Ajax in de Eredivisie op het programma staat. Fred Rutten, ex-trainer van PSV, denkt dat zijn ex-werkgever de landstitel pakt.

“Hoe je het wendt of keert: zij zijn verder en beter dan Ajax. Al zag ik tegen sc Heerenveen voor het eerst dat ze iets hadden van: oei, we kunnen niet winnen. Maar kijk naar de posities en de spelers die er staan”, laat Rutten optekenen in Voetbal International.

Rutten vindt PSV op vrijwel alle posities beter. Hij noemt Jeroen Zoet beter dan Jasper Cillessen, het centrale duo achterin is volgens Rutten beter, het middenveld is beter en Luuk de Jong is volgens hem beter dan Arek Milik.

PSV is beter en verder dan Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Ajax fan ben ik het helaas toch eens met de stelling...

16 maart 2016 om 14:23

Ik ook. Verbaas me er ook over dan 25% het niet met de stelling eens is. Kijk met angst uit naar Zondag

16 maart 2016 om 17:18

Ik ben ook van mening van niet. Een maand geleden riep iedereen nog dat ajax de beste was. Ja ik heb HEEL veel respect voor psv voor wat ze hebben laten zien. Maar mijn conclusie is dat dit de ervaring is geweest. Als ajax op elke linie een de jong, guardado en bruma hebben staan winnen ze de champions league (voetbal humor), maar minstens even ver of verder waren ze dan wel gekomen

16 maart 2016 om 17:31

Maar dat heeft Ajax niet dus kun je concluderen dat PSV verder is..

16 maart 2016 om 17:48

Ik weet niet wie een maand geleden riep dat Ajax beter is, maar zeker geen meerderheid hoor.

16 maart 2016 om 14:24

Ook met zijn uitleg? Ik vind ze namelijk op de meeste posities goed aan elkaar gewaagd. Over de hele selectie genomen ligt het in mijn ogen zelfs dermate dicht bij elkaar dat je niet kunt zeggen dat de een beduidend beter is dan de ander. Vooralsnog krijgt Ajax met die kennelijk mindere doelman en centrale verdedigers ruim 25 procent minder tegengoals. Wel kun je zeggen dat PSV meer ervaringen heeft. Of ze beter blijken zien we zondag, maar het verschil is kleiner dan menigeen denkt.

16 maart 2016 om 14:28

Ik zou zeggen dat Cillessen, Tete en misschien Younes bij PSV in de basis zouden staan.

Ik ben wel echt een fan van Veltman dit seizoen maar Bruma vind ik niet minder. Daarnaast heeft hij het ook in Europa laten zien en is Veltman alleen de laatste maanden zo goed bezig, Bruma al het hele seizoen.

16 maart 2016 om 14:36

@manodedios: Ik vind PSV op eigenlijk ieder plek een betere speler hebben. Op de Keeper na en als Tete fit is de rechtsback dan niet.

En dan zijn Zoet en Arias ook zeker geen slechte spelers. Hoe je het went of keert je ziet gewoon dat die ervaringbelangrijk is in Europe. In Nederland doet Ajax het goed, puu door dat ze daar vrijer kunnen spelen en de rest van de teams ook geen ervaring en geslepenheid hebben. In Europa is dit gewoon nodig, even die slimheid en de ervaring. Als je gisteren ziethoe goed Moreno het doet en vooral ook een Bruma nu naast hem.

En helemaal de bank van dit PSV is zo sterk, dat is voor een Nederlands team gewoon heel knap. Als je ziet dat ze Lestien, Hendrix, Brenett, Narshing, Schaars kunnen inbrengen. en er een Maher en Peirero niet eens bij zitten is dat voor Nederlandse begrippen een geweldige bank.

Over heel het jaar zie ik Ajax zeker kans hebben, want die hebben ook genoeg kwaliteit. Maar 1 tegen 1 dan zie ik PSV toch wel als de favoriet.

16 maart 2016 om 14:38

Ja, ik denk dat ze toch wel een stuk meer kwaliteit hebben. Bovendien zijn ze heel goed in de topwedstrijden en hebben ze met gasten als Moreno en Guardado, spelers met een mentaliteit die ik bij Ajax mis. Ze hebben 2 keer van Feyenoord gewonnen en eerder al van Ajax. Ook vond ik ze heel goed in de CL. Dat zie ik Ajax gewoon niet doen. Maar misschien ben ik te pessimistisch

16 maart 2016 om 14:40

@manodedios, dat geringere aantal tegengoals geldt volgens mij met name vanwege het grote aantal wedstrijden met Tete en Riedewald achterin. Zonder hun is het gemiddelde aantal tegengoals volgens mij gestegen.

En daar ligt meteen mijn grote angst voor as zondag, ons centrale verdedigingsduo, dat gaat het heel lastig krijgen, mn met Psv's diepgaande middenvelders.

Ik zie Ajax gewoon verliezen, Rutte heeft gelijk.

16 maart 2016 om 14:54

@ Capis, als PSV op iedere plek een betere speler heeft dan Ajax. Mogen we dan stellen dat F. de Boer het extreem goed doet en Cocu redelijk? Aangezien het puntverschil maar 1 punt is en Ajax de mindere selectie heeft.

16 maart 2016 om 15:11

Misschien krijgen ze in de Nederlandse competitie meer doelpunten tegen omdat ze meer verwacht worden het spel te maken. In de CL kunnen ze hun favoriete spel spelen. Leunen op de verdediging en dan gevaarlijk worden met een counter. En zondag hoeven ze niet te komen, kunnen ze dus gewoon het spelletje spelen als in de CL

16 maart 2016 om 15:14

@ Finalvoetbal

Snap niet zo goed wat dit ermee te maken heeft, het mag toch duidelijk zijn dat de selectie van Ajax vele malen beter is dan de rest van de clubs waar ze tegen spelen.
Bedoel Rutten of Capis zeggen toch niet dat de selectie van Ajax gelijkwaardig is aan die van Feyenoord of ADO ofzo, dat die minder is dan die van PSV wil toch niet zeggen dat Ajax dan slecht is

16 maart 2016 om 15:17

@final: Als het zo makkelijk was zou Leicter ook geen kampioen kunnen worden. En een paar jaar geleden een Atletico ook niet.

Ajax heeft voor Nederland gewoon een geweldige selectie wat ik ook al aan geeft. Het is toch ook duidelijk dat beide veel te sterk zijn in Nederland. Staan niet voor niets beide 20 punten voor op de rest. En dan kan je ook als PSV wel eens punten laten liggen, maar beide verspelen amper punten in Nederland.

Alleen internationaal kan je heel goed het verschil zien. En dan niet eens vorig jaar een Ajax in de CL. Maar ook nu in Europa, ze worden vaak afgetroeft door ervaring. Zijn niet eens minder dan hun tegenstanders maar missen een beetje de voetbal inteligentie die dan nodig is.

Al doet de Boer het ook gewoon zeker erg goed bij Ajax! Maar Als ze beide alles winnen kan je er weinig aan doen. Maar zoals aangegeven vind ik PSV 1 op 1 beterd an Ajax. En al spelen zeop dit moment 10x tegen elkaarverwacht ik dat PSV 7 keer zal winnen.

16 maart 2016 om 15:21

Een kwestie van smaak denk ik. Persoonlijk zie ik liever Klaassen dan Propper en Bazoer dan van Ginkel. Ook denk ik dat Veltman een betere speler is dan bruma en arias, op beide posities. Guardado, Moreno, Willems en de Jong staan wat mij betreft niet ter discussie, de rest is een kwestie van smaak. En smaak is voor ieder anders.

16 maart 2016 om 15:21

Ach wat is beter en verder? Wat PSV nu presteert is gewoon knap en goed. De vraag is kun je dat op lange termijn vasthouden. Ajax investeert meer in e lange termijn. Ze spelen anders, het een is niet beter of slechter dan het ander, het is een keuze soms pakt het ene goed uit, soms het andere. De selectie is op veel plekken gelijkwaardig, vind de aanval van PSV wat meer ervaren en zit wat meer slagkracht/daadkracht in.

16 maart 2016 om 15:24

@wande: Inderdaad, Voor Nederlandheeft Ajax een geweldige selectie. En staan niet voor niets samen met PSV zo ver los van de rest. Dit neemt niet weg dat PSV dan nog steeds een betere selectie heeft.

16 maart 2016 om 16:06

Klaassen zou echt wel in de basis staan ipv Propper/v ginkel. Klaassen younes Tete en cillessen zouden idd de enige echte versterkingen zijn. De rest van Ajax is minder of evengoed.

16 maart 2016 om 16:06

Wat denken jullie van Klaassen? Zeker beter dan Propper/Van Ginkel, anders maar wel beter. Verder is het verschil tussen jullie rechtsbuiten Narsingh/Pereiro en El Ghazu ook miniem. Veltman zou ik er zeker ook in hebben, dit seizoen gewoon top. Zou kiezen voor Cillessen, Tete, Veltman, Bruma/Isimat, Willems, Guardado, Propper, Klaassen, Younes, de Jong, Pereiro/El Ghazi als ik een team mocht kiezen.

16 maart 2016 om 14:24

Ze zijn ook verder. De spelers zijn nou eenmaal rijper en meer ervaren, maar dat zegt ook veel over Ajax dat ze met een veel jonger elftal alsnog maar 1 punt achter staan.

16 maart 2016 om 14:30

Komt vooral doordat PSV aan het begin van het seizoen zoekende was met een redelijk nieuw elftal en daarom veel lullige punten liet liggen tegen het rechter rijtje.
Doet niets af dat Ajax verdedigend een goede organisatie heeft en weinig fouten maakt.

16 maart 2016 om 14:42

Dat vind ik gelul, Ajax had dat net zo goed, nog wel meer. Het is gewoon een makke van PSV dat ze die punten hebben laten liggen. Daar zijn geen excuses voor.

16 maart 2016 om 14:45

Een nieuw elftal? Als 2 wijzigingen al een nieuw elftal is, dat is ieder jaar zo? Psv is op dit moment een stuk beter, maar is ook een stuk ouder, het middenveld van allebei isvan een hoog niveau, hoop voor zondag dat psv het volhoud om weer 90 minuten vol gas te gaan, ik zie ajax wel winnen

16 maart 2016 om 14:47

Je moet niet onderschatten hoelang het duurt voordat een verdediging goed op elkaar is ingespeeld. Het verschil tussen PSV in het begin van het seizoen en nu is voor het grootste deel dat de verdediging nu veel beter is. Laatst nog iets van 5 clean sheets. Dat was nooit gebeurt in het begin van het seizoen. Ik denk dat Ajax die defensieve stabiliteit al vanaf het begin meer had.

16 maart 2016 om 14:47

Vergeet ook niet dat Ajax nu al een tijdje met een B-centrum speelt he... Tete en Riedewald zijn vaste basisspelers normaal. Van der Hoorn en Viergever zijn echt wel een stuk minder.

16 maart 2016 om 15:09

Oooh, dus alleen PSV was zoekende en Ajax niet?
Ook in zijn eigen tijd bij PSV was PSV beter....tuurlijk Rutje
Kan me nog heugen dat, hij de supporters moest kalmeren.

Als PSV wint is het TOP en hebben ze de beste selectie dan welke Nederlandse club ook. Als Ajax wint is het weer de armoe, dat PSV en Feyenoord het hebben laten liggen.

Zo zou Ajax ook niet meedoen om het kampioenschap en zou het gaan, omdat zij een Guardado hebben en een Kuyt en Ajax niet.

Ik vind dat PSV zelf ook wel een goede en misschien wel de beste selectie heeft, maar het zegt niets als je zondag verliest of als je kampioen wordt.
De beste wint niet altijd, de betere in een wedstrijd wel.

Ik ben meer benieuwd, als Ajax met de schaal zal staan, wat er dan gezegd wordt. Weet wel dat beide ploegen het zelf in de hand hebben.

Ik hoop op een mooie pot en moge de beste winnen.

16 maart 2016 om 15:14

Eens, kijk eens wie Ajax moest inpassen; Tete, Riedewald, Dijks, Gudelj en Younes. Psv?

16 maart 2016 om 15:27

Tete, Riedewald en Dijks zijn helemaal bij Ajax opgeleid en al redelijk op elkaar afgestemd. Dat is wat anders dan een totale nieuweling als Moreno (en Lestienne, Propper, Pereiro).
Maar goed, hoe dan ook bij PSV heeft het gewoon langer geduurd dat de verdediging goed liep dan bij Ajax, en dat is naar mijn mening de reden dat Ajax nog zo dichtbij staat. Hoe het kwam dat het bij PSV langer duurde weet ik niet precies.

17 maart 2016 om 07:47

Nieuw elftal ja, Dijks, Riedewald, Tete, Gudelj en Younes, allemaal nieuw en nu basis, bijna een half elftal. Dus 5 nieuwe spelers in plaats van de door jou genoemde 2.

16 maart 2016 om 14:36

ze zijn een stuk stabieler dan ons. maar ja dit zegt niks over aankomende zondag. Maar eerlijk gezegd als ze dit niveau zondag halen is Ajax jammer genoeg kansloos.

16 maart 2016 om 14:50

Cillessen is beter dan Zoet. Een WK is niet niks.

Daarnaast, gisteren zag je ook dat Luuk de Jong ook geen stappen zet in Europa. Vond hem erg matig. Propper (samen met Arias, Zoet en Bruma de uitblinker) speelde hem drie of vier keer strak in, maar hij kreeg de bal gewoon niet onder controle. Dat kan niet op dat niveau.

Vond Brenet gisteren ook veel beter dan Willems.

Gelukkig is het niet altijd de beste die wint Fred.

16 maart 2016 om 14:56

Ook toen Rutten bij PSV zat had PSV de ''betere'' selectie. Het was echter Ajax die kampioen werd.

16 maart 2016 om 14:16

PSV is wat sterker qua selectie en ik denk ook een beter uitgebalanceerd team en meer ervaren spelers.
Dat betekend niet dat Ajax niet kan/ zal winnen. Ajax heeft ook gewoon een sterk elftal en als het mee zit en PSV niet is hersteld van de enorme krachtsinspanning gister, kan het zomaar heel anders lopen.

16 maart 2016 om 15:07

Maar voor Nederland is het wel te hopen dat PSV wint. PSV heeft onomstotelijk aangetoond meer in de Champions League te zoeken te hebben dan Ajax.

16 maart 2016 om 19:02

Hoor je dan niet te hopen dat Ajax kampioen zal worden, omdat PSV dus meer kans maakt in de kwalificatie?

16 maart 2016 om 19:17

In die onomstotelijk zware poule die ze zijn doorgekomen zeker?
Manchester U op papier een wereldclub behalve de laatste 5 jaar..dus dat gaat niet op . Wolfsburg een grote club, maar geen categorie wereld club. Om over Cska nog maar te zwijgen. Eindstand maken de eerst twee genoemde een zeer matig jaar door. PSV heeft hierin gemazzeld, ook met de loting voorafgaand t CL seizoen.
Eerlijk is eerlijk.. PSV heeft het voortreffelijk gedaan hoor . Super.. Maar die poulefase was ivm die van Ajax toch stukken minder zwaar... Geen clubs als Barca, Real, Dortmund, PSG , City.. Die allemaal om de bovenste Twee plaatsen spelen. Elk jaar weer. En dan in een poule nog én Barca én Dortmund hebben, of Real Én City.. Toch even een paar schaken hoger.

Maar om misverstanden te voorkomen, nogmaals, PSV heeft f gewoon mooi en super gedaan..
Maar om nou te zeggen dat PSV ineens de enige Nederlandse club is die wat in de CL te zoeken heeft is wat overdreven.

Voogaande jaren presteerde PSV ook slecht tegen derderangs clubs, zoals Ajax dit seizoen deed.

17 maart 2016 om 08:20

Leuk om alle tegenstanders van PSV te declasseren maar de poule van Ajax in de EL was toch ook te doen. PSV speelt nog net iets volwassener dan AJAX.

Europees gezien doet alleen PSV het goed op dit moment. Ajax mist gewoon nog een paar andere spelers

Je kan blijven discussieren over Zoet en Cillessen maar Cillessen laat het nu al een aantal jaar zien en is constant en Zoet is dit jaar pas echt een punten pakker. Daarnaast zijn het beide geen penaltykillers.

16 maart 2016 om 14:31

Zoet heeft al heel wat penaltys gepakt. Gisteren lagen er echter mogelijkheden idd.

16 maart 2016 om 14:55

Gisteren zeiden ze dat er 1 gemist was tegen Zoet en dat die werd overgeschoten. Dat is de informatie die gisteren werd gebracht tijdens de uitzending daar ga ik dan vanuit.

16 maart 2016 om 14:57

Gisteren hoorde ik op tv anders, dat Zoet 9 penalty's tegen gekregen heeft, maar daarvan geen 1 gehouden heeft. (namelijk 8 gescoord en 1 op de lat tegen Cska). Dus hoezo heeft hij al heet wat gepakt?

16 maart 2016 om 15:09

Ik word daar best moe van. Steeds dat gezeik rondom Cillissen ; Ja, maar hij pakt geen penalty's blabla. Edwin van der Sar deed dat ook pas veel later en Zoet is ook alles behalve een penalty-killer. Iets met 2 maten en ermee meten heet dat geloof ik .

16 maart 2016 om 15:14

@ajaxwatcher dat ging alleen over dit seizoen. Vorig seizoen heeft Zoet er toch 3 (?) tegengehouden meen ik.

16 maart 2016 om 15:15

6 echt gestopt in totaal (doumbia schoot over): http://www.transfermarkt.com/jeroen-zoet/elfmeters...

16 maart 2016 om 17:48

Zoet en cillissen zijn gelijkwaardig. Het nadeel is dat cillissen niet beter is geworden na het wk en dat Zoet wel steeds beter word. Zoet vergeleken met vorig jaar is een heel verschil. Dat komt mede door de CL wat toch een geweldige leerschool is waardoor je beter word. Daarom te hopen dat zowel Ajax als PSV de CL in kunnen. Dat is alleen naar goed voor het Nederlands voetbal !

16 maart 2016 om 15:09

In principe nam ik rutten ook wel serieus, tot hij bij de keepers aankwam. Toen herinnerde ik me zijn psv-bril. Ik vind dat psv ook wel meer kwaliteit cq ervaring heeft, maar van ajax gaat de laatste tijd ook meer volwassenheid uit

tja Rutten...dat zegt niks. Toen jij hoofdtrainer was had psv ook de beste selectie...maar de resultaten waren bedroevend.

16 maart 2016 om 14:29

Hmm.. ik vond de selectie onder Rutten juist helemaal niet zo goed. Ajax had het destijds met spelers als Suarez, El Hamdaoui, Van der Wiel, Anita en Vertonghen toch beter voor elkaar. Maar wisten AZ en Twente ook niet van het landskampioenschap af te houden.

16 maart 2016 om 15:28

Nee, dat was de selectie van Dick Advocaat. Toen hadden we echt een ziek middenveld en een hele goede aanval alleen stonden er in de verdediging een paar pannenkoeken.

Tja als je Zoet al beter vind dan is het duidelijk dat je alleen naar PSV in de CL heb gekeken. Zoet liet tegen Heerenveen zien waarom Cillessen beter is. Over het algemeen ja PSV is dan duidelijk de betere maar moeten we deze man na zijn statement over Zoet nog serieus nemen? Dit soort oppertunistische reacties vind ik zo vreselijk vervelend en van weinig intelligentie betuigen, logisch dat deze man over heeft gefaald.

16 maart 2016 om 14:30

En Zoet heeft het gewoon heel goed gedaan in de CL, 1 goal tegen in de laatste 5 CL wedstrijden en dat was ook nog eens een penalty. Cillessen heeft duidelijk laten zien over een lange periode dat hij een stabiele keeper is, wat Zoet nog moet laten zien. Echter laat Zoet dit seizoen zien dat hij beter is geworden en momenteel beter in vorm is dan Cillessen. Nu is de vraag is dit tijdelijk of gaat hij het over een langere periode laten zien. Want al ben je niet met Rutten eens je kan niet ontkennen dat Zoet groei door maakt en Cillessen niet, want die blijft steken op het zelfde niveau.

16 maart 2016 om 14:37

Cillesen is vooral erg constant en dat doet hij beter dan zoet. Om nog stappeb te maken zal hij denk ik naar het buitenland moeten gaan.

16 maart 2016 om 14:39

Zoet is helemaal niet beter in vorm, Zoet beging zondag nog een blunder. Zoet presteerd alleen in de CL. Cillessen laat ieder weekend zien hoe belangrijk hij is. Zoet is veel te wisselvallig om beter in vorm te worden genoemd.

16 maart 2016 om 15:36

Haha wat heeft Zoet dan verkeerd gedaan tegen Heerenveen? Hij had de 1 op 1 tegen tevrede zelfs nog bijna.

Ik vind Cillessen beter als Zoet hoor. Voor de rest heeft hij wel gelijk, maar moeten niet vergeten dat Tete en Riedewald nu geblesseerd zijn. Verder is het toch alleen maar logisch dat PSV verder is? De sterkhouders zijn vaak toch wat ouder dan bij Ajax.

Is ook hetgene wat Ajax fout doet in mijn ogen. Ze leunen te veel op jonge, talentvolle spelers. Voor de Eredivisie is dat goed, maar Europees gezien heb je gewoon wat ervaren mannen nodig. Spelers als Moreno, Guardado en de Jong.

Wat wel weer zo is, als PSV zoveel beter en verder is als Ajax, waarom is het verschil in de Eredivisie dan maar 1 punt?

16 maart 2016 om 14:32

Omdat ze aan het begin van het seizoen lullige punten lieten liggen tegen mindere teams. Ik zie dat nu niet meer gebeuren.

16 maart 2016 om 14:38

Vorige week lieten ze nog lullige punten liggen. Dus ik zie niet zo zeer waar dat vertrouwen op gebaseerd is.
Tegen Ajax zullen ze wel weer een prima wedstrijd spelen. Die inspanning van gisteren staat daar in mijn beleving los van en gaat alleen een rol spelen als het lang spannend blijft.

Grootste gevaar voor PSV lijkt me juist het feit dat ze na Ajax gaan denken dat ze er al zijn.

16 maart 2016 om 14:36

Dat er maar 1 punt verschil tussen zit komt voor namelijk voort door de kwaliteiten van de andere ploegen. PSV en Ajax zijn gewoon veel te sterk voor de rest van de competitie, als beide ploegen het beter zou lukken om nog meer geconcentreerd te spelen dan zouden ze denk ik alleen maar punten moeten verliezen van elkaar. Gelukkig zijn het ook mensen die voetballers, en daardoor laten ze zich wel eens verrassen door tegenstanders die minder zijn dan hun, want anders was het voetbal wel erg voorspelbaar.

16 maart 2016 om 16:22

Omdat Hansson de 2-2 scoorde uit een corner in de wedstrijd Ado Den Haag - PSV

Ik ben het grotendeels met Fred eens, echter vind het onzin dat Zoet beter is dan Cillessen...

Grootste verschil tussen PSV en Ajax benoemt die echter niet (althans volgens Voetbalzone), want dat is toch het verschil in 'volwassenheid'. PSV heeft spelers die in het verleden prijzen hebben gepakt, meegeweest zijn naar Wk's, spelers die bij grote clubs gespeeld hebben etc (niet allemaal even succesvol maar toch)... Ajax heeft vooral (zeer) talentvolle spelers, die het echter nog niet allemaal bewezen hebben.

Desondanks zou het me ook niet verrassen als Ajax kampioen zou worden onder leiding van een sterk middenveld en als een van de aanvallende talenten definitief zou doorbreken...

16 maart 2016 om 14:31

Dan is het toch des te knapper van Ajax dat het verschil tussen beide maar 1 punt bedraagt.

16 maart 2016 om 14:54

Ajax was ook vroeg uit de europa uitgeschakeld, daardoor hadden ze bijna een week rust. PSV had soms naast bekerwedstrijden, eredivisie en CL. 3 wedstrijden per week, ik vind juist van psv knap dat ze nu nog met 1 punt meer staan dan Ajax

16 maart 2016 om 15:03

@ Cr7, Ajax liet juist na de uitschakeling in Europa veel punten liggen in de ED. En PSV speelde juist slechts maar 1x gelijk in 2016. Dus je stelling klopt niet helemaal.

16 maart 2016 om 15:28

Wat een onzin zeg! Juist toen Ajax nog Europees speelde stonden ze eerste. Echt soms denk ik dat het geheugen van sommige fans niet verder terug gaat dan 3 weken.

16 maart 2016 om 15:32

Laat ik het dan duidelijker zeggen, dat we nu in belangrijke fase van de competitie zitten hoeveel wedstrijden zijn er nog 9/10? PSV heeft gisteren moeilijke en slopende wedstrijd gespeeld en zondag ook eens tegen Ajax. Ook al was het 1x in 2016, maar je zit wel in belangrijke fase en spelers hebben nu juist meer rust nodig, omdat je al zoveel wedstrijden in de benen hebt.

16 maart 2016 om 14:54

Vind ik een beetje flauwekul, cillessen al aantal keer kampioen met ajax en afgelopen wk eerste keeper. Veltman zelfde verhaal, alhoewel geen basisspeler. En ga maar door, klaassen, schone, serero, fischer die hebben ook aantal kampioenschappen meegemaakt.

16 maart 2016 om 15:50

Ik weet het nog niet, ik vind Cillessen beter dan Zoet, Dijks beter dan Willems(over het paard getild; die was gisteren ook weer aan het zwerven en maakte fouten), Tete beter dan Arias, Younes beter dan Locadia, Klaassen beter dan Pröpper, Bazoer beter dan van Ginkel.
Daarnaast kun de Internationale resultaten niet vergelijken. Ajax is 5 keer Real of Barca tegengekomen en PSV niet een ploeg van dat niveau. Het is knap wat ze doen, maar de loting was in de voorronde niet beroerd.
We zullen zondag zien, ook die ontmoeting is niet maatgevend, dam moet je 2 fitte selecties hebben.

Het huidige centrale duo, eens. Het centrale duo wat er hoort te staan ben ik niet eens. Met Tete en Riedewald in de verdediging vind ik Ajax daar wel iets sterker. Het middenveld vind ik PSV iets beter (vooral ook in de breedte) en de aanval ben ik wel eens. Bij Ajax zijn ze nog niet lekker op schot. Younes vind ik een erg leuke en sierlijke voetballen dus laten we zeggen van het niveau PSV maar verder is het bagger. Schöne doet het vaak leuk maar dan houd het ook wel op. Ajax gaat het in de slotfase verliezen omdat de verdediging nu gewoon beroerd is.

Zondag gaat PSV winnen met 3-1 gok ik. Helaas. Kan helaas niet kijken ;

16 maart 2016 om 14:34

Tete is inderdaad beter dan Arias maar verder vind ik Moreno-Bruma het beste duo van de eredivisie. Die kunnen echt alles, gisteren ook weer fantastisch gespeeld.

16 maart 2016 om 16:45

Toch heeft Ajax 7 doelpunten minder tegen dan psv waarvan er 7 zonder de beste verdediging waren (Tete - Veltman - Riedewald - Dijks). In ieder geval in de Eredivisie is de verdediging van Ajax duidelijk sterker dan die van psv.

16 maart 2016 om 17:34

Dat komt vooral doordat Ajax voorzichtiger speelt en opbouwt.

Grotendeels gelijk. Centraal achterin met Viergever en van der Hoorn bij Ajax is psv beter. Middenveld kan je over discussiëren. Dat zal zondag duidelijk worden. Maar Fredje? Zoet is absoluut niet beter dan Cillessen.

Ik verwacht dat PSV er zondag opklapt. Van Ginkel, Pröpper en Guardado zullen het middenveld domineren. Pereiro, De Jong en Locadia maken Van der Hoorn en Viergever helemaal gek. 4-0 lijkt me een prima uitslag om het krachtsverschil te benadrukken.

16 maart 2016 om 14:26

Jullie wonen thuis zelden met meer dan 2 doelpunten verschil van de meeste eredivisieclubs en dan zou 4 doelpunten verschil een prima uitslag zijn om het krachtsverschil te benadrukken?

16 maart 2016 om 14:34

Prachtig dat zelfvertrouwen patriot. Doet me een beetje denken aan atletico dag ging juichen toen PSV uit de koker kwam: appeltje eitje, ze konden al nadenken over de tegenstander in de kwartfinale.

PSV is favoriet, laat daar geen misverstand over ontstaan. Maar waar jij het gevoel van superioriteit vandaan haalt is mij een raadsel. Het beste middenveld, met de beste CV en de beste keeper heeft vors meer tegengoals geïncasseerd..

16 maart 2016 om 14:46

Heel eenvoudig. Bruma en Moreno staan als een huis. Zoet is in vorm. Luuk de Jong heeft een makkelijke dag tegen Mighty Mike en die gespierde spijker naast hem. Van Ginkel is de beste voetballer zonder bal. Die loopt nagenoeg elk gat dicht, zit de tegenstander constant op de huid en is niet kapot te krijgen met zijn loopvermogen. Ook Pröpper loopt iedereen stuk. Bazoer kan leuk van afstand scoren tegen de lamme en de blinde, maar krijgt die tijd en ruimte natuurlijk nooit van Van Ginkel en Pröpper. Voorin is Ajax onthutsend zwak. Younes is nog wel een grappig ventje aan de bal. Milik is enorm beperkt. Die scoort echt niet tegen Bruma en Moreno. Wie de rechtsbuiten is, weet ik niet eens. Maar het is niet veel. Elke andere uitslag dan een ruime overwinning voor PSV zou me zondag zwaar tegenvallen.

16 maart 2016 om 14:49

Wat een misplaatste arrogantie. Ik snap dat psv gisteren een geweldige prestatie neer heeft gezet maar vergeet niet dat psv 2 wedstrijden lang enkel heeft verdedigd in de hoop op verlengen. 4-0? Ik neem aan dat je gewoon probeert te provoceren. Zo niet, dan zou de wedstrijd zondag behoorlijk tegen kunnen vallen

16 maart 2016 om 14:54

@patriot Luuk maakte gisteren helemaal niks klaar.

16 maart 2016 om 15:22

Tegen het Uruguyaanse Alcatraz niet, nee. Maar Viergever en Van der Hoorn zouden bij Atletico nog niet met de A1 mee mogen doen. Dat wordt echt makkelijk. Ajax is geen Atletico Madrid. Op geen enkele positie.

16 maart 2016 om 15:31

Ik moet het allemaal nog maar zien. Ik verwacht een zware wedstrijd.

16 maart 2016 om 17:10

Zondag zal het uit wijzen,psv heb 3 een halve dag om te,
herstellen.ik zal het zo niet weten wie er de beste selectie heb.

16 maart 2016 om 14:53

@ patriot. Enige realiteitszin is jou vreemd. Als PSV van Ajax wint met 4-0 hadden ze Atletico ook moeten oprollen. PSV kan prima winnen, maar het krachtsverschil wat jij schetst is echt overdreven.

PSV heeft nu een beter elftal maar Ajax heeft natuurlijk in potentie een veeel beter elftal maar ja daar heb je nu niks aan

16 maart 2016 om 14:29

In potentie heb je in Nederland inderdaad niet zoveel aan. Potentie wordt vaak al weggekocht voordat je het volledig kunt gebruiken. Een goede balans tussen ervaring en potentie is wat PSV sterk maakt, nu en voor de toekomst.
Ajax richt zich veel te veel alleen op jeugd en daarmee zul je dus nooit de stap naar boven gaan maken, maar blijf je contacten bouwen.
Het is ook gek dat PSV verder is, terwijl Ajax toch een aantal jaar kampioen is geworden en kapitaal heeft vergaard...

16 maart 2016 om 14:31

Contacten moet constant zijn...

16 maart 2016 om 14:39

Psv durft gewoon meer risico te nemen met aankopen. Bij Ajax denken ze aan het talent wat eraan zit te komen en dat die niet in weggelopen worden. Maar ze vergeten vaak dat die ontwikkeling sneller gaat aan de hand van een routinier. Uiteindelijk als resultaten van PSV goed zijn dan is het een weloverwogen risico maar pakt het een jaar of 2/3 verkeert uit dan hebben ze qua financiele huishouding vaak wel een probleem.

leuk allemaal maar verschil is maar 1 punt op de ranglijst. En zoet vind ik eigenlijk helemaal niet zo goed als ik naar het hele seizoen kijk. Psv heeft dacht ik al 2 seizoenen niet thuis gewonnen van psv. PSV zie ik niet zo maar even winnen van Ajax.

16 maart 2016 om 14:34

PSV heeft dit seizoen alle grote wedstrijden gewonnen. Ajax gaat het erg moeilijk krijgen en moet uitkijken om niet een zware afstraffing te krijgen. Maar goed, dat zeg ik met een gekleurde bril, zoals velen deze week met een gekleurde bril naar komende zondag kijken... Zondagavond zullen we er allemaal weer over kunnen praten en discussiëren

Lijkt me logisch. Hebben al jaren de sterkste selectie. Ook dit jaar een volwassen groep en kunnen in de sterkste opstelling spelen. Bovendien beheersen ze meerdere systemen en is niemand aantoonbaar uit vorm.

Vooral Narsingh pfff...en niet alleen omdat hij die strafschop mist, ongelofelijk dat hij uberhaupt opgesteld is, geef Bergwijn toch het vertrouwen.

De selectie van PSV is meer in balans en dan heb ik het met name over ervaring. Je kunt zoals Ajax wel talenten en een lage gemiddelde leeftijd hebben, maar daar schiet je niets mee op als die talenten na 2 jaar vertrekken en er nieuwe talenten komen die weer 2 jaar jonger zijn. Een beetje ervaring erbij in de as doet wonderen. Je hoeft ook geen 5 dertigers in je selectie te hebben, maar een beetje levenservaring is geen luxe.

Het is ook een keuze, ajax gaat voor 80% eigen jeugd wat natuurlijk een risico is en psv koopt goed in en af en toe komt er eens wat eigen jeugd door..voor zo ver is de optie van psv beter gebleken.

16 maart 2016 om 16:05

Blijkt wel weer Hendriks zit nu weer op de bank voor van Ginkel en Pröpper, daar gat je talent. Bijna alleen maar gekochte spelers, Weer laten ze het eigen talent op de bank zitten. Het zou anders, maar ze kopen alles bij elkaar. Cocu zou meer met de jeugd werken, dat durven ze niet! Slap! Ordinaire koopclub a la Bayern, Chelsea etc.

16 maart 2016 om 16:10

Precies, ze hinken op 2 gedachten, althans zo brengen ze het naar buiten.De realiteit is dat de jeugd bijna geen kans krijgt en dat ze blijven inkopen op de posities, dat maakt ook niet uit maar geef dan een duidelijk signaal af naar de buitenwereld en profileer jezelf niet als club die de jeugd veel kansen geeft.
Zoals ik al zei doen ze het erg goed met de aankopen die ze doen maar de eigen jeugd blijft op de bank zitten...keuzes..

In potentie heeft Ajax beter materiaal, maar aan potentie heb je helaas niks als je naar de realiteit kijkt. En de realiteit is dat PSV een ijzersterk elftal heeft wat heel lastig te bespelen is, wat zich zelfs op internationaal podium heeft bewezen.

Toch zegt dat weinig over de kansen in de titelrace, het zegt eigenlijk alleen wat voor de kansen van aankomende zondag. Die wedstrijd is wel in grote mate bepalend voor de titelstrijd, maar daarmee houd het ook op. Mocht PSV niet winnen (toch ook geen ondenkbaar scenario aangezien SC Heerenveen vorige week een punt pakte) van Ajax dan zijn de kwalitatieve verschillen tussen Ajax en PSV niet meer relevant en gaat het puur om wedstrijden die beide ploegen sowieso dienen te winnen omdat ze op voorhand favoriet voor het duel zijn.

Overigens is de analyse dat het centrale duo van Ajax minder is vrij logisch, Veltman staat nu rechtsback bij afwezigheid van Tete en Riedewald ligt er ook voor de rest van het jaar uit. Met 2 spelers die normaal bankzitter zijn leg je het vrijwel automatisch af tegen een concurrent met twee basisspelers. Stel je voor dat PSV met De Wijs en Ismait zou moeten aantreden als centrale verdedigers. Zijn voorkeur voor Zoet is het enige waar ik het echt mee oneens ben. Zoet keept eindelijk een aantal wedstrijden op niveau nadat hij jarenlang een te wisselvallige keeper zonder uitschieters naar boven was, voor een toplcub althans.

Maar goed we gaan het zien zondag in Eindhoven, als er 1 club in Nederland instaat is om de strijd met PSV aan te gaan is het Ajax wel. Dat laat de stand van de Eredivisie duidelijk zien. Een beetje triest dat we door sommige zo tekort gedaan worden. Dat we tegen een sterker PSV tot speelronde 28 gelijk op gaan zegt ook dat Ajax zelf iets goed doet.

Ik verwacht dat we zondag helaas gaan verliezen, maar hoop oprecht op een stunt. En waarom ook niet? Als PSV tegen een sterker Atletico Madrid kan stunten, waarom zou die vlieger voor ons niet kunnen opgaan? Vorig jaar waren de krachtsverschillen nadeliger en wisten we toch te winnen in Eindhoven. De spanning begint heel langzaam al een beetje op te lopen naarmate zondag dichterbij komt. Ik heb er echt zin in.!

Ja en nee.

Zoet is de laatste tijd geweldig in vorm, maar Cillissen is over t algemeen toch constanter en de grootste reden dat Ajax zo weinig goals tegen krijgt.

Verdediging van PSV vind ik wel beter, maar dat komt natuurlijk ook omdat Tete en Riedewald geblesseerd zijn. Sinds die weg zijn is t met Viergever en Vd Hoorn ook behelpen.

Middenveld is denk ik een kwestie van voorkeur, Klaassen, Bazoer engudelj of Propper, van Ginkel en Guardado. Is geen gigantisch verschil. Als ik uit die 6 mocht kiezen ging ik voor Propper, Guardado en Klaassen.

De aanval. Milik en De Jong zijn een beetje het zelfde type maar denk ik dat de Jong gewoon beter aanvoer heeft (vooral) Willems. Younes en Locadiais vrij gelijk als is Younes beter in vorm. El Ghazi en Narsingh zijn 2 heel verschillende voetballers, maar beide niet in beste vorm.. Beetje lood om oud ijzer denk ik zo.

Denk dat het verschil vooral door de bank gemaakt word. En daar zit PSV denk ik wat luxer met Pereiro, Brenet, Hendrix en Lestienne

Het is inderdaad moeilijk om 2 jaar achter elkaar van jezelf te winnen @cydal
Maar klopt, maar vorig jaar won Ajax best wel gelukkig bij PSV door die van richting veranderde vrije trap.
En dit is natuurlijk weer een wedstrijd op zich. PSV heeft weer een heel ander team dan vorig jaar.

Dit psv is zo volwassen en zelfs bij penaltys bleven ze rustig, ondanks alles hebben ze geweldig prestatie neergezet, vorig jaar kampioen en dit jaar doen ze weer mee en nog eens ver gekomen in de CL! Dit PSV heeft echt goede team gekregen onder Cocu, daar heb ik respect voor in de begin dat Cocu trainer werd hadden ze het moeilijk, maar iedereen stond achter Cocu! Verder hoop ik dat Ajax ook net zo prestatie in de cl neergezet en psv natuurlijk ook! In de CL zit het meeste geld en als je zo ieder jaar tot 8ste of kwart finale komt pak je nog eens vele miljoenen.. Daarvan kun je weer investeren in de club om beetje bij te blijven, anders weet ik echt niet hoe je anders vele miljoenen moet verdienen. Elke jaar je beste speler verkopen schiet je ook weinig op

Vind Zoet en Cillessen gelijkwaardig. Beiden niet top, maar voor Nederlandse comp. prima. Vind Krul net wat beter en meer uitstraling hebben. Wordt tijd voor weer eens een lichting Vd Sar, van Breukelen, Van Beveren etc

Wat een onzin verhalen waar in men PSV zo op hemelt . Bij Ajax hebben ze de pech gehad dat men in de 2e seizoen ,s helft Met blessures is komen te zitten Van Klaassen - Tete en Riedewald . Als dat niet gebeurd was dan had Ajax zeker 3punten los gestaan . Een van Hoorn en Veltman zijn beide wat minder en dat heeft Ajax gewoon punten gekost . En zondag word het gewoon een gelijk spel .Of ik zie Ajax winnen Vooral omdat PSV gisteren 120 minuten hebben gespeeld ,aan het eind liep haast iedereen op zijn tand vlees .

16 maart 2016 om 15:01

PSV heeft ook last gehad van blessures. Beetje slap excuus....

16 maart 2016 om 15:10

Ajax verliest 2 basisspelers midden in het seizoen. Dat verlies heeft PSV dit jaar niet gehad. Het is ook geen excuus maar wel een constatering.
Bij Ajax zijn dit gewoon belangrijke spelers en aantoonbaar beter dan Viergever en vd Hoorn. Iedereen is het denk wel mee eens dat Viergever en vd Hoorn subtop (az, Utrecht, Heerenveen) zijn en Tete & Riedewald top zijn.

16 maart 2016 om 15:35

PSV heeft het een halfjaar zonder Willems en Lestienne moeten stellen.

16 maart 2016 om 16:08

Welke blessures?

16 maart 2016 om 16:52

Willems, Lestienne, de Jong en Guardado miste nog enkele wedstrijden

Ik ben het niet oneens met Fred. Ik zou het eerder wel willen benoemen dat Philip Cocu verder is dan Frank de Boer. de tactisch onbenul.

Toch respect hoe Philip zijn team gisteravond tactisch op de been had staan, maar ook credits voor Jeroen Zoet. Wat speelde die een goede partij zeg.

mag zo zijn, maar het blijft een feit, dat PSV een koopclub is en Ajax ze ook wel koopt, jong en dan opleid en dat is het verschil. Alleen zijn ze heus wel aan elkaar gewaagd.

16 maart 2016 om 15:29

koopclub is een term die negatief klinkt en is verzonnen door fans van clubs die doen alsof de spelers die zij opleiden vanaf de luiers bij hun spelen en gratis kwamen binnen wandelen.
Wat maakt het nou uit als je spelers koopt, wanneer je het geld ervoor hebt? Vele bedrijven worden groot door mensen aan te trekken en complete bedrijven over te nemen om er beter van te worden. Het is zo romantisch te denken dat een bedrijf of voetbalclub alleen maar groot mag worden door zelf op te leiden. Dat is slechts een middel.

Hoe ver zou Ajax zijn als ze wel een keer eens goed in de buidel tasten?

16 maart 2016 om 15:30

Ja en? Wat maakt dat in godsnaam uit? PSV koopt Bruma voor 2 miljoen euro van Chelsea en vangt volgend seizoen waarschijnlijk 20 miljoen euro voor die zelfde Bruma. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

16 maart 2016 om 15:40

@jolano: Wat is nu eigenlijk je punt PSV is een koopclub en Ajax koopt ook welmaar dan jong?

Dus als je jong koopt ben je geen koopclub meer? Maar als de Engelse clubs jong hier weg kopen zijn het ook koop clubs?

Zowel Ajax als PSV zijn koop clubs de uitgaven liggen niet ver uit elkaar. Het verschil is alleen dat PSV anders inkoop dat Ajax meer niet. En het lijkt me dat je voor succes gaat, maakt niet uit of je dat doet door te kopen of niet.

16 maart 2016 om 15:47

Nee zeker niet, maar het is algemeen bekent dat PSV veel inkoopt en de jongeren die ze in hun midden hebben bijna tot niet door laten stromen naar het eerste, bv bazoer is niet voor niets weg gegaan en ja ook bij Ajax gebeurd dat ook dat de spelers verkopen of laten gaan. Maar Ajax laat wel meerdere spelers doorstromen en dat is het verschil en ja dat de fans de naam koopclub hebben gegeven, ja, hoe noem je het anders dan.

16 maart 2016 om 16:01

@jolano: Er is laatst ook eengroot talentvan ajax naar PSV vertrokken. Dat precies Bazoer nu zo goed uitpakt is 1 voorbeeld.

Maar dan zie ik nog niet wat dit t emaken heeft met het feit dat PSV nu beter is dan Ajax? Toch stroomt er ook bij PSV zat talentd oor. En als Ajax talent koopt wat is dan het verschil? Dat staat "eigen" talent net zo in de weg.

Maar dan blijft de vraag wat is nu het hele punt hier van in dit topic?

16 maart 2016 om 16:18

Zat talent naar het 1e?Hou toch op..willems, locadia en zoet..en de rest is gekocht.
Zoals ik al zei maakt dat geen ruk uit, dit is de club die een keuze maakt en het brengt ze succes maar verkondig niet dat je talent een kans geeft...ze staan ook niet bekend als club waar de doorstroming goed is.

16 maart 2016 om 17:49

Brenet en Hendrix spelen ook regelmatig. Zijn al 5 spelers die uit de jeugd komen / jong zijn aangetrokken. Is al een hele verbetering in vergelijking met een paar jaar geleden.

16 maart 2016 om 17:53

De vraag is wat het uitmaakt. Als jij het koopclub wil noemen is dat toch prima. Noem ik Ajax een opleidingsclub. Ook belangrijk.

Rutte kletst een beetje uit zijn nek,om te stellen dat alle spelers verder zijn dan bij Ajax.
Cillesen is de beste keeper van Nederland.
Het centrum achterin bij Ajax is minder klopt.
Milik minder dan de Jong niet mee eens,de jong kan alleen koppen is een beperkte voetballer.
Klaassen speelt op het Ajax middenveld,wie is er beter dan Klaassen.
PSV is misschien wel iets slimmer iets verder maar er lopen ook bij PSV een paar beperkte spelers...
Narsingh

16 maart 2016 om 17:25

De Jong is een kopspecialist, maar heeft nog veel andere kwaliteiten. Hij is de meevoetballende spits die Milik niet is. Zijn handelingssnelheid ligt wel wat laag, zijn schot is misschien minder dan dat van Milik. Verder heeft De Jong toppers beslist, waar De Boer het blijkbaar niet eens ziet zitten in Milik.

Veel mensen hier gaan er hier te makkelijk vanuit dat PSV zondag gaat winnen van Ajax.
Natuurlijk heeft PSV het voordeel van het punt voorsprong en een beter team, maar ik heb het idee dat Ajax zich er aan optrekt dat veel mensen denken dat ze gaan verliezen, net als laatst met Az.
Ik denk dat Ajax getergd en in de vechtmodus naar Eindhoven komt en dan maken ze gewoon een reële kans.

sorry ik vind ze niet verder dan ajax. ajax in champ altijd moeilijke tegenstanders. 2015 barca en Psg. 2014 barca ac milaan( wat toen beter was als het milaan van nu) + ajax 3e met 1 punt minder dan 2de. als ik na afgelopen 3 jaar kijk zie ik dat ze alle 2 gewoon te wisselvallig zijn in Europa. En ik vind ze in champl. het altijd wel leuk doen ajax barca bv en nu weer psv atletico. Maar als we verder gaan kijken europl daar kunnen ze geen potten breken.en nu in eredevisie zijn ajax en psv verre weg de beste ploegen van nl. Ik vind ze gelijkwaardig op dit moment ze hebben hele goeie momenten die ze afwisselen met weer hele slechte optredens. Ik vind wel dat psv beter omgaat met de problemen die binnen de club afspelen. Ze houden dat altijd voor zich zelf hoor zelden dat er problemen zijn bij staf ofzo, maar bij ajax licht het heeeel snel op straat . En ik vind dat ajax weer beter omgaat met finac en jeugdspelers. Ik vind ze gelijkwaardig. Niet omdat psv atletico op een gelijkspel is psv gelijk verder dan ajax is makkelijk roepen kijk naar het totale plaatje en je ziet dat Nederlandse top in europ niet top is Psv treft een heel zwakke manu en een mindere wolsburg en een heel zwak csk tegen atletico vond ik ze wel leuk. Maar nederlandse top moet heel veel geluk hebben om een 8ste finale te halen DaT baart mij pas echt zorgen. Ik heb geen hooge pet op van nl compt en vind het soms zelfs sneu bv europl. Alleen MET Geluk KAN EEN Nederlandse Club EEN ROL Betekenen IN EU

en nu ook iedereen zo positief over psv dat ze zich zelf gaan overschatten. het was beter geweest om heeeeel kritisch te zijn zodat ze gebrand waren om te laten zien dat de publieke opinie het fout had

In nederland word er te snel optimistisch gedaan over spelers bv maar ook over teams, en wanneer dat team ff slecht speelt dan worden ze afgemaakt

Als Ajax fan ben ik het deels met Rutten eens. PSV is over het algemeen gewoon een stukje verder. PSV is hetgene waar Ajax de afgelopen jaren naar streefde. In ieder geval op het gebied van progressie. Een mix van jong/oud (onervaren/ervaren), kampioen worden en succes boeken in Europa.

Naar alle waarschijnlijkheid (mijn inziens) gaat PSV zondag van Ajax winnen. Ze zijn gewoon beter, slimmer, geslepener, komen beter voor de dag in topwedstrijden en spelen thuis. Bij Ajax zie je dan toch dat het allemaal eigenlijk 'net niet' is.

Ik teken voor een gelijkspel, en dan bidden dan PSV nog wat puntjes laat liggen ergens!

16 maart 2016 om 15:33

Eens, met je verhaal. Juist datgene wat Ajax predikt (al jaren) gebeurt nu bij psv.

Ajax ligt gewoonweg achter bij psv en alhoewel dat verschil zich niet hoeft uit te drukken zondag, is het wel een feit.

16 maart 2016 om 16:54

Ik denk dat Ajax die geslepenheid ook gewoon kan hebben hoor. Cillessen, Klaassen, Veltman en Dijks kunnen allemaal geslepen spelers zijn. Allemaal zijn ze slim, zij zullen het nooit zijn die domme fouten maken op Europees niveau. Het is bij Ajax het probleem dat er teveel jonkies om die as heen staan. Tete, Riedewald, Bazoer, El Ghazi en Milik hebben allemaal potentie, dat kan je meteen zien. Dat zijn stuk voor stuk toptalenten, maar ze zijn allemaal nog wisselvallig, op Tete na misschien dan. Daarbij heb je nog Younes, Fischer en Gudelj waarbij je nog maar moet weten hoe goed ze in vorm zijn. Dit allemaal bij elkaar opgeteld heb je een te onervaren selectie.

2 jaar bij elkaar blijven en het komt goed zou je zeggen. Het is niet zo dat PSV nou een stokoude selectie heeft. Bij PSV is alleen bijna iedereen 23/24/25, bij Ajax eerder 20/21.

Fred Rutten heeft ook in deze een prima kijk op de verhoudingen tussen PSV en Ajax.
Zet voor zondagmiddag gerust je geld op PSV - en met minimaal 2 doelpunten verschil!
Even de huidige verhoudingen verklarend: keepers verschillen amper qua niveau,
verdediging van PSV stukken sterker dan van Ajax (wordt nog versterkt door het gemis bij Ajax van vooral Tete - van der Hoorn afgelopen zondagmiddag nog zien schutteren?), middenveld van PSV stuk sterker - vooral veel volwassener, aanval PSV veel gevarieerder met ook nog eens een veel sterkere spits - alleen Younes doet bij Ajax nog iets creatiefs..
Daarnaast, iedereen heeft de campagnes in Europa van de twee ploegen dit seizoen toch wel gevolgd??? En de eerste onderlinge confrontatie??
Moeten we nog verder???

16 maart 2016 om 15:32

Dat hoorde ik men vorig seizoen ook zeggen toen psv thuis moest tegen ajax. Volgens mij wonnen wij toen toch echt met 2 doelpunten verschil.
Dus ga alsjeblieft ergens anders heen met je glazen bol!

Zou kunnen Fred, maar ondanks dat kan Ajax gewoon winnen van Psv. PSV was ook beter en verder dan excelsior, roda, heracles, utrecht, heerenveen en Den haag. Maar daar werd toch niet van gewonnen. Elke wedstrijd staat weer op zich. Atheltico Madrid is in weze ook beter en verder dan Psv, maar we hebben gezien wat je in een 1:1 duel toch kunt bereiken.

En hoe goed je dan ook moge zijn, als je zondag verliest heb je t kampioenschap niet meer in eigen hand.

Ik denk juist dat Ajax nou een goede kans maakt na gister.
De spelers van PSV hebben gister 120 minuten gespeeld en uiteindelijk verloren.
Zowel conditioneel als geestelijk kan dit in het voordeel van Ajax zijn.

En Rutten vindt Zoet beter dan Cillessen?Tete is ook zeker niet minder dan Arias! Dat verklaart mssn waarom hij er een potje van heeft gemaakt bij Feyenoord. Dit zegt hij btw ook omdat hij PSV minded is..

Ik ben het deels met Rutten eens, namelijk in zoverre dat PSV over het algemeen gezien de beste papieren heeft wat mij betreft. In de breedte een betere selectie, die vooral constanter is gebleken op het hoogste niveau en meer ervaring heeft. Echter vind ik Cillessen gewoon nog steeds beter dan Zoet. Zoet moet het eerst nog maar eens over een langere periode laten zien. De verdediging van PSV is zonder meer de betere, maar dat komt deels ook doordat Tete en Riedewald in de lappenmand zitten. Dat zijn beiden toptalenten, die over een paar jaar goede kans maken om alweer verder te zijn dan een Bruma nu. Ook Bruma laat het nu pas zien. Die was de vorige jaren ook heel wisselvallig. Willems vind ik vooral in aanvallend opzicht beter dan Dijks. Verdedigend zijn ze allebei gemankeerd, maar vind ik Dijks prettiger om naar te kijken omdat hij fysiek sterker is en er af en toen nog de beuk in kan gooien als het moet. Het middenveld van PSV vind ik vooral op het gebied van ervaring beter, maar toch zie ik de slag daar niet zo heel makkelijk gewonnen worden door Psv. Een fitte en gretige Klaassen kan het een Guardado gewoon heel lastig maken. Van Ginkel heeft misschien iets meer ervaring dan een Bazoer, maar die laatste heeft in mijn ogen veel meer potentie en doet op dit moment denk ik ook niet zo zeer voor hem onder. Pröpper en Gudelj doen ook niet veel onder voor elkaar, waarbij ik Gudelj fysiek waarschijnlijk iets hoger inschat en Pröpper tactisch. Voorin vind ik Younes gevaarlijker dan Locadia en Luuk de Jong iets completer dan Milik, alleen vond ik Luuk de Jong tegen Athletico tegen vallen. Maar goed, tegen Van der Hoorn en Viergever zal hij zich wel weten te weren. Rechts voorin zijn beide ploegen niet heel constant, maar een Pereiro die zijn dag heeft en mag zwerven overklast iedere speler van Ajax die dit seizoen op rechts heeft gespeeld.

het verschil tussen ajax en psv is eigenlijk heel simpel
psv heeft laten zien dat zij meerdere systemen kunnen spelen wat heel europees volwassen is net zoal van gaal met oranje heeft gespeeld dat kan ajax dus niet en dat maakt gewoon dat psv beter is
!

Moreno , Guardado en De Jong is het verschil en dan hebben ze ook Pereiro nog , Die maken het verschil , ervaring dus. Al hoop ik dat Ajax voor een stunt kan zorgen uiteraard ......

Als club vind ik PSV inderdaad verder, zeker qua gevoerd beleid. Alleen zegt dat uiteraard niets over de wedstrijd van zondag. Dat kan echt alle kanten op.

Helaas ben ik het ook eens met de stelling. Ajax zal het zeer zwaar krijgen zondag in Eindhoven. PSV is sterker op dit moment sowieso, en ze spelen ook aantrekkelijker dan het team van Frank 'overrated' de Boer. Ik denk dat het zondag 3-1 of misschien zelfs wel 4-1 wordt.

Mwa Fredje overdrijft hier natuurlijk met zijn PSV bril. Persoonlijk vind ik PSV dit seizoen iets sterker dan Ajax, en dat komt voornamelijk door het centrale duo achterin, en Luuk de Jong.

Keepers en de backs ontlopen elkaar niet zoveel, momenteel vind ik de backs van Ajax beter (veltman en Dijks, Willems is uit vorm). Het middelveld doet niet veel voor elkaar onder, en voornamelijk Luuk de Jong is een erg fijne spits.

Wat PSV wel veel beter doet dan Ajax is realistisch kijken naar de tegenstander. Ajax wil altijd het 'ajax spel' spelen, maar daar speel je niks mee klaar in Europa. PSV heeft verschillende systemen goed onder de knie, wat ongetwijfeld te maken zal hebben met de meer ervaren selectie.

Behalve over de keepers kan ik het op zich wel eens zijn, maar de betere wint niet altijd... (hoop ik...)

Als PSV het op kan brengen om zo volwassen als gister te spelen, geef ik Ajax geen schijn van kans. Want dan is er altijd wel dat momentje dat van der Hoorn de Jong uit het oog verliest. Alles zal wel afhangen van de sfeer in de groep van Psv.
Als PSV de teleurstelling weet om te schakelen in een motivatie van: "kom op, dan leren we zondag Ajax maar af", gaat PSV winnen, dan maakt ook het niet topfit zijn niet uit.

Zondag zal het uit wijzen,psv heb 3 een halve dag om te,
herstellen.ik zal het zo niet weten wie er de beste selectie heb.
Ajax moet eerst maar eens kampioen zien te worden om Cl,
te kunnen spelen.psv weet ook wat Cl spelen is en daarom.
Om op dat hoogste niveau voetballen word je alleen maar sterker.

Ben ik de enige die het niet ziet zitten in klaassen ? Als ik de ajaxcieden hoor is het een kruising tussen ozil, messi en onze lieve heer.

Over twee wedstrijden niet onder doen voor Atletico, Man United, Wolfsburg en Cska. Dat zie ik geen andere Nederlandse club nadoen. Eindhoven voetbalhoofdstad van Nederland.

Ach dat beter op alle posities zal ook wel meevallen. We staan 1 punt achter...
Ja het zal zeer lastig worden voor Ajax om punten te halen uit Eindhoven...maar het is zeker mogelijk.

Verder vergeet men voor het gemak dat Ajax heel veel met jeugd speelt, en PSV met meer gelouterde spelers.

Dat zie je vooral terug in Europa...ajax kan op een goede avond verrassen in de Cl,maar laat het veel afweten tegen vooral minder tegenstanders. Al die jonge spelers dragen daar zeker aan bij.

PSV heeft veel meer routine door de leeftijd, waardoor ze vaak meer resultaat halen.
Ik denk als je spelers vergelijkt, je dan ook de potentie moet meenemen...ik denk namelijk dat de meeste Ajax spelers over een paar jaar verder zullen zijn dan de huidige spelers van Psv.

Zoet doet het heel goed, en zal met Cilissen strijden om de nr1 plek in Oranje als hij zo doorgaat.
Guardado is gewoon een schot in de roos...willems ben ik ook nog steeds niet van overtuigd...in de meeste grote wedstrijden is hij er gewoon niet...maakt veel fouten...ook tegen A Madrid...vond hem ongeveer de zwakste op het veld.

Verder blijft er dan niet heel veel over wat de top zal bereiken bij Psv. Bij Ajax zie ik er wel een paar die dat zouden kunnen...de toekomst zal het uitwijzen.

Maar zondag zien we of Ajax echt zo zwak is, en PSV zo sterk...ik denk dat het verschil zal meevallen, en denk niet dat we worden afgeslacht.

Helaas heeft Fredje gelijk., maar ik vind Cillissen wel beter dan Zoet. Zoet is echter wel goed in vorm op dit moment.
Ik vind dat PSV op zeker 8 posities een betere speler heeft. Daarnaast zijn ze over de breedte ook wat sterker. Er zit daar een stuk minder verschil tussen bank en basis dan bij Ajax, waar op dit moment ook wat geblesseerde spelers zijn die normaliter in de basis zouden staan..

Ik hoop dat Ajax wint zondag, maar ik heb er een hard hoofd in.

We zullen zien zondag ; Als je zoals PSV in de knock-out fase van de CL bij het nemen van strafschoppen verliest , met 8-7 nog wel , dan komt dat hard aan en zal deze nederlaag lang in de koppies van de spelers blijven doorwerken. Het is ook duidelijk dat PSV fysiek veel gegeven heeft . Als je hoofdzakelijk verdedigt kost dat meer energie dan als je aanvalt. Het lijkt mij dat het geen uitgemaakt e zaak is dat PSV zondag wint. Naar mijn idee zal Ajax nipt winnen , omdat het conditioneel en mentaal zondag sterker zal zijn. De angst om nu te verliezen zal bij PSV enorm zijn. Die druk zou wel eens te veel kunnen zijn

Als Fred Rutten zegt dat Zoet beter is dan Cillissen, dan moet je deze voorspelling niet serieus nemen.

Hoe komt zo'n man aan die wijsheid ?

PSV heeft Atletico nog in de benen en er hangt een beetje een sfeer van we winnen wel even van Ajax omheen. Dat is beetje misplaatst en Ajax maakt daar gebruik van: 1-3

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren