Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heitinga levert ‘heel veel geld’ in: ‘Na vier jaar heeft PSV ons afgetroefd’

Laatste update:
/

Ajax en het management van John Heitinga hebben maandag op hoofdlijnen een akkoord voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar, bereikt. Er staat alleen nog een afrondend gesprek op het programma. Dat zal plaatsvinden zodra de 31-jarige verdediger van Hertha BSC terug is van zijn vakantie. Daarna zal Heitinga hoogstwaarschijnlijk de overstap van Berlijn naar Amsterdam maken: de Bundesliga-club verlangt geen transfersom voor het doorlopende contract.

Beide partijen bereikten eerder deze maand al een akkoord over een contract voor twee jaar, maar daar waren commissaris Theo van Duivenbode en adviseur Tscheu La Ling het niet mee eens. Heitinga wil niet bevestigen dat hij water bij de wijn heeft gedaan. “Maar het is een feit dat ik graag naar Ajax wilde komen en daarvoor bereid was om heel veel geld in te leveren ten opzichte van Hertha BSC”, erkent Heitinga dinsdag in De Telegraaf.

/

Heitinga wijst op zijn prachtige verleden als Ajacied en vindt het een uitdaging om de jonge jongens te helpen. De aanwezigheid van Frank de Boer heeft ook een belangrijke rol gespeeld in zijn beslissing om voor Ajax te kiezen. “Hij heeft aangegeven dat hij me er graag bij wilde hebben.” Heitinga genoot belangstelling uit het Midden-Oosten en China. “Maar dit voelt als thuiskomen. Geld is geen drijfveer, slechts de sportieve uitdaging.”

Heitinga hoeft niet gemotiveerd te worden. “Na vier seizoenen heeft PSV ’ons’ afgetroefd", zo besluit de verdediger in het dagblad. "Het is zaak om de volgende kampioensschaal weer naar Amsterdam te laten komen. Maar het eerste doel is plaatsing voor de Champions League. We spelen direct ergens om. Dat gevoel heb ik te lang gemist

John Heitinga gaat slagen bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou het verschil tussen Hertha en Ajax dan zo groot zijn? Baart me wel zorgen dat een Hertha meer salaris geeft dan onze Ajax.

16 juni 2015 om 07:30

Denk dat het niet zozeer om Hertha het met clubs in de Bundesliga kunnen blijkbaar meer besteden, of hebben geen groot transferbudget meer de lonen liggen daar ook gewoon hoger.

16 juni 2015 om 07:31

Die spelen in de Bundesliga, dus die zullen wel meer geld krijgen.

16 juni 2015 om 07:32

Hoef je je geen zorgen over te maken hoor.

De Bundesliga is een veel grotere competitie, veel meer TV geld en veel lucratievere sponsor contracten.

Ajax is binnen Nederland een begrip en heeft 10 tallen jaren geleden grote dingen gepresteerd in Europa maar in het hedendaagse voetbal stelt Ajax op zowel financieel als sportief gebied niet zo veel meer voor.

16 juni 2015 om 07:34

Heitinga was een van de grootverdieners bij hertha met 2 miljoen. Vergeet niet dat hertha een grote club is in Duitsland.

16 juni 2015 om 07:41

Hoef je niet tegen mij te vertellen hoor :P Alleen het stadion kunnen al meer dan 20.000 mensen in dan in de Arena geloof ik.

16 juni 2015 om 07:44

30.000 volgens mij..
Mooi stadion met de Ostkurve fanatiks

16 juni 2015 om 07:52

Kom op, dat stadion is niet geweldig hoor. Wel groot,maar kwa uiterlijk niet een vd mooiste.

16 juni 2015 om 07:52

Wel een mooie geschiedenis heeft het stadion natuurlijk

16 juni 2015 om 08:22

Vind jij de Arena wel mooi dan?

Heel deze discussie gaat toch om het financiële aspect. Groter stadion betekend meer inkomsten uit kaartverkoop / grotere achterban / lucratievere sponsor contracten etc.

Of dat stadion wel of niet mooi is is totaal niet relevant en bovendien subjectief. Ik durf te wedden dat de supporters daar het wel een mooi stadion vinden. Net als jij de Euroborg vast een mooi stadion vind en ik het Philips stadion een mooi stadion vind.

16 juni 2015 om 08:32

@fcgtom

Het is een verschrikkelijk indrukwekkend stadion, zowel vol als leeg maakt de enorme donkere betonnen bak gewoon echt een gevoel los.

Ik zou de geschiedenis van het stadion alleen niet 'mooi' willen noemen. Het is toch het symbool van de Nazi-spelen van 1936. Daarbij zijn er duizenden kinderen (hitlerjugend, maar toch kinderen) gesneuveld tijdens de laatste dagen van WO 2 in de strijd tegen de Russen.

Dus, een rijke historie wel, mooi zou ik het niet durven noemen.

16 juni 2015 om 08:51

Klopt, verkeerde woordkeuze.

16 juni 2015 om 08:53

Was wel mooi dat Jessie Owens een paar keer goud won terwijl Hilters besnorde kop in het stadion zat

16 juni 2015 om 09:07

Financieel staat ajax juist erg strerk. Heel veel vermogen hebben ze. Mvg, profanalist

16 juni 2015 om 13:59

Sinds wanneer is Hertha een grote club in Duitsland? ja in Berlijn maar niet in Duitsland zelf. De grote clubs in Duitsland zijn Bayern en Schalke met afstand.

16 juni 2015 om 07:55

Ja hehe.. Maar ook in de Premier League is dat het geval. West Brom betaalt al meer dan Ajax. Maar ik snap de aankoop van Heitinga aan de ene kant niet helemaal. Ze hebben met Van der Hoorn en Veltman al twee rechter centrale verdedigers. Met name over Veltman is De Boer lyrisch.

Met Viergever en Riedewald heb je nog twee linkspoten voor het centrum. Ik vraag me dan af wat de noodzaak is van Heitinga. Het lijkt wel alsof ze zo graag routine wilde hebben dat de positie ze niet eens uitmaakt. Beetje apart beleid. Maar dat is hetzelfde als dat ik niet snap dat ze 7 middenvelders hebben ofzo.

16 juni 2015 om 09:24

Heitinga kan op alle posities achterin uit de voeten. Begon als rechtsback en daar is concurrentie ook wel nodig. Kan oik als defensieve middenvelder uit de voeten. Heitinga is een echte ajacied en mooi dat die terug komt. Denk dat ze veel aan hem.hebben. hoop dat dit voorbeeld sommige volgend jaar over de streep trekt de jong/ sneijder

16 juni 2015 om 09:36

Zoals je zegt defensieve middenvelder, dat is de positie waar ik hem graag had gezien.

16 juni 2015 om 09:38

Heitinga kan ook op VM. Klaassen kan dan een linie door.

16 juni 2015 om 10:19

En Bazoer dan? Dat is eigenlijk een cvm, en als je hem cm zet, waar zet je Gudelj dan? Dan heb je ook nog spelers als Sinkgraven, Serero en hoop det Donny van Beek dit seizoen doorbreekt. Je hebt dan een overbezet middenveld... Ik zou Heitinga achterin zetten naast Veltman, linksback een nieuwkomer of desnoods Riedewald/Viergever. Rechtsback van Rhijn.

16 juni 2015 om 11:52

Het zal 'm met name in de ervaring zitten. Veltman, van der Hoorn, Riedewald zijn jong, en Viergever is allround. Met Heitinga achterin haal je een speler in huis met veel ervaring die de boel aanstuurt. Staat fysiek z'n mannetje en gooit de beuk er altijd in. Daar kunnen de andere verdedigers nog veel van leren.

16 juni 2015 om 21:39

Overbezet? Je hebt een bank nodig. Bazoer zal ongetwijfeld een terugval krijgen en je krijgt vast pijntjes en blessures, dan heb je Bazoer, Heitinga, Sinkgraven, Gudelj voor de basis nodig, Serero kan daar bij komen maar moet meer laten zien en dan komt van de Beek daar als 6de bij waardoor je alles dubbel bezet hebt.

16 juni 2015 om 10:10

De Nederlandse competitie stelt internationaal vrij weinig voor. Dit zie je dan ook terug in de recente resultaten. Ajax die vier keer op rij kampioen wordt, maar wel 4 keer op rij de groepsfase van de CL niet weet te bereiken. PSV dat in de EL wordt uitgeschakeld door Oostblok clubs....

We moeten het allemaal met lede ogen aanzien, maar de competitie gaat vrijwel ieder jaar in kwaliteit achteruit. Dan heb ik het nog niet eens over de verschillen tussen de Nederlandse topclubs (ajax, Psv, Feyenoord) en het buitenland. De gehele begroting van PSV (ongeveer 65 miljoen) is maar de helft van wat clubs die in het seizoen 2016/17 degraderen uit de BPL alleen al aan prijzengeld ontvangen (133 miljoen!!). ;;

16 juni 2015 om 10:13

Het stadion waar vorige week de champions finale zich af heeft gespeeld is de thuis haven van Hertha. Club uit de hoofdstad. Die stellen wel wat voor ja

Ben benieuwd, als Overmars van dit soort spelers blijft binnen halen zie ik het somber in voor Ajax. Ik ben niet echt onder de indruk van Heitinga. Hij heeft zijn beste tijd lang geleden gehad en zal buiten de ''kleedkamer'' niet zo veel meer toevoegen ben ik bang.

16 juni 2015 om 07:39

Uitstekende mentor voor het eerste team. Hij heeft ook niet de intentie om een vaste basis speler te worden bijvoorbeeld. Maar hij kan zeker talenten aansturen. PSV had dat met Guardado en Ajax had niemand.

16 juni 2015 om 07:44

Denk dat het inderdaad een goede mentor zal zijn. Echter gaat de vergelijking met Guardado niet helemaal op. Guardado is voetballend misschien wel de belangrijkste schakel in het huidige team van Psv, dat gaat Heitinga nooit meer worden. Ik denk dat je het eerder kan vergelijken met een Ooijer ofzo.

16 juni 2015 om 08:05

Guardado vergelijken met heitinga is heiligschennis. Een heerlijke speler is guardado. Er is Ajax succesvol een ervaringscomplex aangeluld. Terwijl het om kwaliteit gaat, jammer dit.

16 juni 2015 om 08:05

Waarom denkt iedereen toch dat heitinga een 'goede mentor' zal zijn? Hij straalt nou niet bepaald intelligentie of doortastendheid uit, hij heeft de uitstraling van een bos uien. Gaan de jonkies daar iets van aannemen? Ik laat me graag positief verrassen, maar neem niet op voorhand aan dat dat goed gaat. Ook voetballend ben ik niet overtuigd van zijn meerwaarde.

16 juni 2015 om 08:08

hij heeft niet de intentie om vaste basisspeler te worden?? hij is pas 31! als hij dat niet ambieert hoeft ie van mij niet te komen...

ik zie hem inderdaad als een soort ooijer, veel (internationale) ervaring en in de toppers zal hij zeker een belangrijke rol spelen voor de jonge en nu zwakke ajax defensie

16 juni 2015 om 08:35

Een mentor heeft, los van ervaring, ook bepaalde coachende eigenschappen nodig. En het is ook handig als hij op het veld een vorm van authoriteit uitstraalt, mede door goed en indrukwekkend spel.

Eerlijk gezegd verwacht ik beide zaken niet van Heitinga. Hij zal samen met Veltman misschien best een aardig blok kunnen vormen centraal achterin, maar een leider is het natuurlijk niet.

16 juni 2015 om 08:36

Ik vind dat je de mentor-rol overdrijft. Als Heitinga te weinig of nooit speelt zullen jonge jongens, die zelf wel in de basis spelen, zijn 'adviezen' nooit helemaal serieus nemen. Als Heitinga autoriteit wil afdwingen bij de jongere garde moet hij elke week in de basis spelen.

16 juni 2015 om 14:03

Guardado is niet klasse beter maar drie klasse beter zoal als voetballer en als mens. Heitinga heeft moeite met 1 plus 1 laat staan dat hij juiste mentor is voor de jongere spelers.

16 juni 2015 om 11:04

"dit soort spelers" hij werd bij Everton gewoon in 2012 speler van het jaar. Everton eindigde 7e dat jaar, dus hoe zo doet iedereen alsof hij niets bereikt heeft in het buitenland? Hij gaat samen met Veltman een uistekend duo vormen centraal achterin. Maar Ajax doet het wel slim, als het blijkt dat hij toch dusdanig verminderd is dan is hij na een jaar weer weg. Of te wel dit is dus altijd een goede actie van Overmars. Laag risico, hoog rendement.

Toch wel dé goede instelling die de andere mogelijke routiniers niet hebben. Geld inleveren én je rol als routinier om de jongeren te helpen in te zien. Dat is wat Ajax nou precies nodig heeft.

Zwaar belachelijk. Heb het al eerder gezegd. Onder het mom van ervaring, strijd , ex-interternational en ajacied kun je stam ook een Ajax shirt aantrekken. Voetballen is niet belangrijk joh.

16 juni 2015 om 07:41

Als hij grootverdiener was bij Hertha met 2 mil. Dan is het toch goed dat hij ajax versterkt als hij flink veel salaris inlevert?
Je bent duidelijk nog niet van mening veranderd maar een professionele organisatie heeft niet alleen talenten maar ook ervaring nodig.
Deze cocktail is goed, kijk maar naar andere grote en brede selecties.

En een alternatief dan? Iemand die ook een WK gespeeld heeft, Europese velden heeft gezien, en weet hoe het bij ajax werkt?
Met jong talent alleen, dat is zeker het laatste jaar gebleken, red je het niet.

16 juni 2015 om 07:46

Je hebt ervaring nodig. Maar geen deplorabele verdediger als heitinga, maar we zullen zien. Ajax heeft heitinga vorig seizoen nog afgetest. Als die mislukt mag overmars wel moven.

16 juni 2015 om 08:33

Ik vind dat je Johnny hier wat te kort doet. Heitinga was in zijn vorige tijdperk bij Ajax een topverdediger. Fantastische opening, kan goed inschuiven en een sterke verdediger. Wat ook een rol zal hebben gespeeld is dat er niemand meer Ajacied is dan Johnny Heitinga. De band die hij had met het Ajax-publiek was waanzinnig.

Ben het met je eens dat hij zich nu weer moet bewijzen, nadat wij hem allemaal een beetje uit het oog zijn verloren. Om hem gelijk weg te zetten als een deplorare verdediger vind ik persoonlijk heel ver gaan. Deze jongen kan zomaar weer opbloeien als hij terug is bij zijn oude liefde.

16 juni 2015 om 08:37

Johnny was ook in zijn eerste periode bij Ajax absoluut geen topverdediger hoor. Je herinnert je de goede dingen, maar hij maakte ook verschrikkelijk veel fouten door zijn traagheid en zijn ongeconcentreerdheid.

Heitinga haalt echt het niveau van Bruma nog niet eens.

16 juni 2015 om 09:19

@hoppa
Hoezo haalt Heitinga het niveau van Bruma niet ?

Kijk eens naar de carriere van Heitinga + het aantal gespeelde interlands.

We moeten niet doen of Heitinga één of andere snotneus is. Geen wereldtopper, maar die hebben we totaal niet in NL rondlopen, Heitinga is een meer dan prima verdediger voor de Eredivisie.

16 juni 2015 om 09:41

Vergane glorie is heitinga. Heeft nooit geur of smaak aangezeten modale centrumverdediger.

16 juni 2015 om 08:51

Vind het ook een beetje raar dat Ajax in elke ex-Ajacied is geïnteresseerd. Als Ajax de groepsfase van de CL wil halen dan moeten ze niet over the hill spelers gaan aantrekken. Zelfs niet als ze gratis komen spelen. Spelers die de afgelopen jaren niks hebben laten zien worden als versterking voor Ajax gezien. Dat is toch belachelijk? Als je ervaring zoekt kijk dan naar spelers tussen de 25-30, spelers die tenminste 90 minuten vol kunnen maken. Niet spelers die nog ff een jaartje of twee ergens willen afbouwen.

Ik vind dat ie over the hill is. Heel goed bewijs: hij is niet opgeroepen door LVG voor Oranje.

Ajax zou dankzij de fluwelen revolutie langzaam terugkeren naar de europese top, sporadisch succesvol zijn. Prima. Maar het gebeurt niet met zo'n fantasieloze scouting.

Ik vrees dat Heitinga in het rijtje valt onder miskopen van Overnars. Die lijst begint lang te worden...

16 juni 2015 om 08:02

Hij heeft wel degelijk onder Van Gaal interlands gespeeld, sowieso die dramatische oefenpot tegen de Belgen die we verloren en volgens mij was hij er ook bij met die oefentrip in Azië tegen Indonesië en China. Overigens vind ik hem ook over the hill, eigenlijk al sinds zijn 27ste is hij aan het aftakelen voor mijn gevoel.

Nou ja, ik was dan wel geen echte voorstander hiervan, maar nu het echt gebeurt: welkom thuis Johnny!
Ik hoop dat ik mij zwaar blijk te vergissen en dat Heitinga het wel goed gaat doen.
Aan zijn woorden en instelling zal het in ieder geval niet liggen: zelfs ik raak weer opgepept na het lezen van dit artikel en de uitspraken van Heitinga!

Heerlijk, weer een echte clubman in je selectie. Welkom terug Johnny!!

Dacht even te lezen dat heitinga naar psv kwam....

16 juni 2015 om 09:16

een verdediger als Johnny zou psv wel kunnen gebruiken, ipv over het paard getilde veel verbeeldende jongetjes....

16 juni 2015 om 14:06

De slappe hap jongen, mentaal en geestelijk zeer zwak begaafd.

16 juni 2015 om 16:43

hahaha, calimero heb woordje geleerd...

Hoe het voetballend ook gaat verlopen; wat geeft deze man een goed signaal af naar de groep. Hij wil echt terugkomen om de rest te helpen! Goede zet van Ajax!

16 juni 2015 om 09:33

Of komt hij terug naar Ajax, omdat er verder totaal geen club geïnteresseerd is in hem? Die clubs die wel kijken naar de prestaties van Heitinga in de afgelopen vijf jaar en niet alleen een speler beoordelen op het feit of hij 30+ en oud-Ajacied is?

16 juni 2015 om 10:13

Hij had ook nog een jaar bij Herta op de bank kunnen zitten voor 2 miljoen

Krijgen we nu weer de hele dag aparte berichten hierover terwijl dit soort nieuws bij andere clubs ( al zit er weken tussen ) in updates word gepropt?

Lijkt me een slechte aankoop , is niet beter dan wat er liep.

Hoe wilt Ajax ooit de weg omhoog inslaan (europese (sub)top), als je uitkomt bij spelers als vd Vaart en Heitinga. Spelen bij degradatiekandidaten in Duitsland, maar moeten Ajax naar de top brengen?
Natuurlijk hebben de jonge spelers ervaring nodig, maar is dit dan de man die de Ajax talenten naar de top brengt? Voorheen met Stam kan ik het me voorstellen, maar Heitinga?

16 juni 2015 om 08:11

Stam, die toen ook mentor moest zijn, kon het niet meer opbrengen en is toen halverwege het seizoen per direct gestopt met voetballen. Maar dat lijkt iedereen ineens vergeten. Ik hoop dat Johnny het beter doet, maar ben zeer sceptisch

16 juni 2015 om 08:26

Stam kan het ook niet opbrengen om in een klaslokaal te zitten.

Wellicht heeft Jaap snel het gevoel dat hij zich ergens niet goed bij voelt en besluit er dan meteen mee op te houden. Prima maar dit geldt niet voor iedereen.

Beetje jammer dat een kind van de club, zo ernstig naar beneden wordt gehaald door eigen supporters. Laat dat lekker over aan anti-Ajcieden! Natuurlijk is hij heel wat minder, dan toen hij naar Madrid vertrok. Maar al komt Heitinga in een 'Ooier/Poulsenrol' naar zijn cluppie, is hij al van veel waarde voor onze jonge grut. Hopelijk worden de puntjes gladgestreken, en dan is het welkom terug Johnny! Oh zing een liedje voor mij..

16 juni 2015 om 08:07

Ik ben geen anti-ajacied maar snap wel dat mensen zo sceptisch zijn. In oranje kan Heitinga niet meer mee en was hij eigenlijk al bij het wk in Zuid-Afrika de mindere achterin. Het niveau van de Nederlandse verdedigers is weer een actueel onderwerp, al vier jaar, maar werkelijk niemand komt er nog serieus met Heitinga als optie. Dit terwijl er door sommigen zelfs voor brouwers wordt geopteerd, wat ik ook geen optie vind overigens. Ik hoop dat het meevalt, maar zijn niveau in 2012 was al ronduit belabberd, en ik ben bang dat het alleen maar erger is geworden.

16 juni 2015 om 21:49

Baardgrasmus

Ik begrijp je beweegredenen, maar waar wij vooral aan 'kapot' zijn gegaan is het gebrek van ervaring en leiderschap. Ik ben er van overtuigd dat hij de Ooijerrol zou kunnen vervullen, misschien wel zelfs de Poulsen die ons kan helpen in moeilijke wedstrijden.

Het blijft natuurlijk wel afwachten, maar ik ben blij dat hij terugkeert.

16 juni 2015 om 08:40

Dus Ajacieden moeten enthousiast zijn en anti-Ajacieden moeten hem afkraken? Het feit dat je supporter bent van een club betekent dat je geen kritiek mag hebben op spelers die de club haalt?

Dan heb je een wel heel overzichtelijk leven. Je bent zeker ook nog steeds blij met Duarte?

Het verschil tussen Ooijer/poulsen en Heitinga is dat de eerste twee coachende vaardigheden hebben en zichzelf fatsoenlijk uit kunnen drukken als ze iets uit willen leggen. Als Heitinga je iets uit probeert te leggen kun je hooguit in de lach schieten.

16 juni 2015 om 08:52

"als Heitinga je iets uit probeert te leggen kun je hooguit in de lach schieten." Kijk eens aan, iemand die seizoen in, seizoen uit bij hem in de kleedkamer heeft gezeten.
Slaat natuurlijk nergens op.

16 juni 2015 om 08:58

Daar hoef ik niet voor met hem in de kleedkamer te hebben gezeten. 1 televisie-interview met een lastige vraag zegt genoeg.

16 juni 2015 om 21:59

Hoppa!

Had geen reactie meer van jou verwacht, na ons ´brandje/incidentje´ over Afellay lol. Maar vind het wel leuk, dat je dat toch doet..

On topic:

Ik had wellicht een woord moeten kiezen, zoals supporters van andere clubs. En natuurlijk mag je als fan zijnde, wel kritiek hebben op een speler dat doe ik zelf ook. Ik vind het alleen jammer, als een echte Ajacied door eigen supporters voorbij kritiek geheel de grond in wordt geboord.

Heel grappig, maar nee ik ben niet blij met Duarte. Ik vind het wel eeuwig zonde hoe het gelopen is, dat gaf ik toendertijd ook aan. Ik weet niet of je toevallig de wedstrijd van hem tegen Ac Milan gezien hebt? Hij was toen de beste man, en kreeg een zware blessure. Daarna heeft hij gewichtsproblemen gehad, dus ook mentaliteitsproblemen dat heeft zeker ook debet gehad aan zijn aftocht.

Waarom heb je dat gevoel dat je hooguit in de lach kunt schieten?

17 juni 2015 om 08:52

Afellay incidentje? Geen idee waar je het over hebt eigenlijk? En al had ik dat wel, ik ben niet iemand die lang een 'grudge' houdt tegen iemand. Al helemaal niet op een forum, dat is wel heel kansloos anders.

Maar goed, Duarte was een voorbeeld. Natuurlijk mag je als fan/supporter ook spelers van de club de grond in boren als ze niet presteren. Dat heb ik bij PSV-ers ook vaak genoeg gedaan. Bouma in zijn tweede periode bijvoorbeeld. Dat was gewoon droefenis.

En bij Heitinga lijkt me dat toch duidelijk. Die man is in alles zo monotoom en kent geen woorden met meer dan drie lettergrepen. Als dat een coachende rol op zich moet gaan nemen, dan verwacht ik daar niets van.

18 juni 2015 om 00:38

Hoppa!

Was een behoorlijke clash over Afellay, over zijn niveau en keuze voor Olympiacos. Maar inderdaad, ik hou trouwens nooit een grudge het is maar een forum..

Tuurlijk mag iedereen dat zelf bepalen, dat zei ik ookal in het andere bericht. Alleen vind ik het jammer, als men dat doet over een eigen speler een jongen van de club. En dan zeg ik er wat van, maar uiteraard zullen de meningen verschillen.

Ik heb andere verhalen gehoord over, wellicht dat het niet zo opviel op tv. Maar in de kleedkamer, en hoe hij onderling met de jongeren omging was fantastisch. En van Ooijer, vond ik ook niet dat hij zo erg opviel maar belangrijk was hij wel degelijk.

16 juni 2015 om 08:51

Ajax gaat nu dus echt voor de 5de plek. Hopelijk gaan overmars en de boer hierna weg.

Wat een held! Zijn genoeg spelers die gewoon nog even willen cashen, daarnaast is 31 jaar nog

16 juni 2015 om 08:27

Vroeg

16 juni 2015 om 08:31

Het siert hem zeker om deze stap 'terug' te maken. Helaas blijft hij niet zo lang pieken als een Robben of Sneijder die een beetje uit dezelfde generatie komen. Dan moet je in de spiegel kijken en erg blij zijn dat je nog gewoon bij Ajax kunt voetballen. Wie weet bakt hij er niet meer veel van, wie weet verrast hij ons zo erg dat een plek bij het NL elftal er weer in zit.. je weet 't niet.

16 juni 2015 om 08:41

Ja, hij brengt het mooi ja. Ik denk ook niet dat er heel veel interesse voor hem is verder.

Eindelijk weer eens iemand achterin die een bal op de stropdas van een buitenspelen kan leggen. Kan je het middenveld ook eens overslaan. En hij wil graag voor Ajax voetballen. Goede zet van Ajax. Welkom terug Johnny!!

Bla bla bla...
wat steelt ie de harten van die 50000 teletekst supporters toch weer...
Prachtige worden..

16 juni 2015 om 08:49

Goede grap, moet je nagaan hoeveel die-hards Ajax heeft als maar 50.000 van haar supporters in de categorie 'teletekst' vallen.

Alleen hierom wil ik John in Ajax 1 hebben. Iemand die niet voor het geld voetbalt, maar voor het rood en wit dat voor Ajax staat. Mensen zeggen wel dat hij weinig heeft gespeeld na 2010, maar dat maakt mij niks uit. Dit is een echte Ajacied de Ajax voorop stelt. John gaat iedereen positief verrassen.

16 juni 2015 om 10:42

Niet voor het geld? Hij ging toch juist weg bij ajax voor het geld?

16 juni 2015 om 14:08

Dan had hij moeten blijven voor leven in Amsterdam... niemand wilde hem hebben mag blij zijn dat hij bij ajax de bank warm mag houden word een grote flop.

Prachtig die poll, nu het erop lijkt dat die komt is het ineens een aanwinst? En eergister ging het niet door was iedereen blij Lijkt me als je bij hertha al niets brengt dat je bij Ajax net zo weinig brengt, wat is de eredivisie afgegleden zeg dat we al blij worden van een Heitinga wat een grap.

Dit wordt helemaal niks. Alleen maar gehaald op basis van sentiment en het toverwoord ervaring. Ajax doet maar wat.

Geweldige zet! Echte clubman ( van der vaart is dat duidelijk niet) en eindelijk wat ervaring in de jonge ploeg. Ook heeft hij de juiste drive, wat nu hard gemist wordt. Ik weet dat hij ook op VM kan spelen, we zouden Klaassen dan door kunnen schuiven naar de spits positie. Middenveld met Heitinga/Bazoer, Gudelj, Sinkgraven en aanval El ghazi, Klaassen, Fischer. Nog twee LBs erbij en de selectie is er klaar voor

Een rol van mentor komt volgens mij pas echt op als je minstens 3 oude rotten in het team hebt. Daarmee kan je echt een blok vormen en autoriteit uitstralen. In je eentje tegenover 20 jonkies haalt niet veel uit.

16 juni 2015 om 12:59

@ Givati

Precies, het was volgens mij de bedoeling dat er voor elke linie een ervaren man komt, maar daar zal denk ik weer weinig van terecht komen. Nu weet ik niet of dit klopt, maar ik hoor iedereen zeggen dat hij niet voor de basis word gehaald. Alleen naar mijn mening hebben we juist ervaring nodig die voor de basis gehaald word omdat onze jonkies of het nu nationaal of internationaal is continue "guidance" nodig hebben. Als rasechte Ajacied is hij natuurlijk welkom maar ik blijf toch mijn vraagtekens houden omdat we nu niet kunnen stellen dat hij in het buitenland geslaagd is. Daarom weet ik niet of die broekkies hem serieus zullen nemen.

Blijkbaar mag iedere Ajacied terugkeren en is een versterking. Op het moment dat top5 clubs intresse hebben in een bankzitter bij een degradatie uit de Bundesliga, dan roept iedereen dat diegene niets toevoegd. Zodra het om een Ajacied die ooit leuke wedstrijden heeft gespeeld is hij in een keer belangrijk en een goede mentor. Deze jonge zit niet voor niets op de bank bij een degradatie kandidaat.

John Heitinga compleet mislukt in het buitenland, hij wil in NL weer voor de prijzen spelen.
Erelijst

2002 Kampioen van Nederland
Knvb beker
Johan Cruijff Schaal
2004 Kampioen van Nederland
2005 Johan Cruijff Schaal
2006 Knvb beker
Johan Cruijff Schaal
2007 Knvb beker
Johan Cruijff Schaal
2008 Gouden Schoen

Heerlijk dit! Tot op het bot gemotiveerd om weer keihard te beuken voor ajax.

Tuurlijk hij is echt slecht bezig de laatste seizoenen maar "we spelen direct ergens voor en dat gevoel heb ik te lang gemist" geeft voor mij al aan dat hij er zin in heeft.

Een gemotiveerde zoon van de club met de ervaring van zelfs een wk finale is altijd een aanwinst ook al is het alleen in de kleedkamer.

Ongelofelijk wat een vooroordelen van velen hier, laten we die man eerst eens pak 'm beet 10 wedstrijden aan het werk zien voordat we hem afschrijven. Ik durf te wedden dat minstens 70% hier hem de laatste seizoenen niet heeft zien spelen, ik zelf ook niet. Daarna kunnen we een conclusie over hem trekken, wat ik in ieders geval wel zeker weet is dat, als je in de hoogste divisies van Engeland en Duitsland hebt gespeeld, je in de Eredivisie redelijk makkelijk op de been zou moeten kunnen blijven, zelfs een Heitinga. Want veel slechter dan een Viergever en een (nog onervaren) Riedewald kan hij nooit zijn.

Ik ben nog nooit onder de indruk geweest van Heitinga. Hoeft niets over de persoonlijkheid te zeggen, maar als voetballer... Nee, buiten Ajax, nergens geslaagd. Met andere woorden... Overal mislukt.. Misschien is de ere-divisie dan toch daadwerkelijk de mickey mouse competitie? Heitinga gaat Ajax echt niet Redden! Maar goed, de clubs op zijn CV, waar hij op de bank heeft mogen zitten, zijn nog altijd groten dan Ajax.......

16 juni 2015 om 21:41

Behalve bij Ajax en juist daar gaat hij spelen, had altijd een geweldige trap en lange bal in zijn rechter.

17 juni 2015 om 19:38

Ja maar is dat juist niet veelzeggend?

Onbegrijpelijk dat Ajax voor Heitnga gaat. De goede man was in zijn beste jaren al een matige verdediger en heeft de afgelopen 4 jaar geen knikker meer geraakt. Bij Hertha werd Heitinga kleurenblind getikt door modale aanvallers en kon je al zien dat de sleet er op zat. Deze beperkte verdediger, zonder enige vorm van leiderschap, zal helemaal niets toevoegen, Op zijn favoriete posities staan Van Rhijn en Veltman, het middenveld zal hij ook niet halen met spelers als Klaassen, Gudelj, Bazoer en Sinkgraven voor zich.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren