FC Mopedlads
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Zondag, 10 november 2013
  • FC Mopedlads
  • 73 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 165
  • 51 jaar (9-10-1971)
Persoonlijke berichten
10 januari 2014 om 15:07
#1

Beste Mopedlads,

Met mijn opmerking doelde ik niet op roddelbladen, maar op voetbalnieuws, sportkranten, websites en dergelijke. Waarom is het zo wereldschokkend als een voetballer uitkomt voor zijn voorkeur voor mannen? Dit wordt door de (sport)media massaal overgenomen, wat voor mij totaal niet nodig lijkt.
Juist door er zo veel aandacht aan te besteden, maak je het (in mijn ogen) lastiger voor een homo om voor zijn geaardheid uit te komen. Wanneer je het doet, heeft nu iedereen wel een mening over je, goed of slecht. Kijk nu maar naar alle commotie rond Hitzlsperger.
Wat ik dus probeer te zeggen, is dat dergelijk nieuws lekker beperkt moet blijven voor de roddelblaadjes, homo of hetero. Al die "aandacht" die er nu aan besteed wordt geeft mij meer het idee dat de actievoerders het voor hun eigen imago doen. Neem de Knvb met die boot op de Gay-pride (of parade ofzoiets), dergelijke acties zie ik meer als een schreeuw om aandacht van: "oh kijk ons toch eens goed bezig zijn voor de homoseksuelen in het voetbal." Naar mijn mening heeft dat niets te maken met het werkelijke belang.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot voorstander van acceptatie van elk "type" mens in het voetbal, blank, zwart, homo, hetero, voor mijn part zelfs transseksueel, maar in mijn ogen is dit niet de juiste manier van accepteren.

Dat het in de kleedkamer geen issue zou moeten zijn of je een vriendje of een vriendinnetje hebt, ben ik het roerend met je eens. Maar is dat de taak van ons als publiek/media? Nee, daar hebben wij totaal geen invloed op. In een van de vriendenteams bij ons op de club zit ook een homo, die is daar zelf voor uitgekomen, niet omdat er een hele poppenkast op tv en whatever gehouden werd, maar puur omdat hij de jongens van de club vertrouwde en graag open wilde zijn. Wat de buitenwereld ervan denkt, maakt hem helemaal niet uit. Zo zou het in het profvoetbal toch ook moeten kunnen? Ja, er is een wezenlijk verschil, aangezien je ook te maken hebt met massa's publiek en dergelijke. Juist daarom zou ik zaken en privé gescheiden houden in die wereld. Je kan ook gewoon het team vertellen waar je voorkeur ligt, en het daar verder bij laten. Waarmee ik niet wil zeggen dat het verkeerd is dat voetballers er openlijk voor uitkomen, absoluut niet, maar de buitenwereld moet er niet zo'n jacht van maken om homo's uit de kast te krijgen, al die aandacht is nergens voor nodig.

Wat betreft de andere sporten, dat wil ik juist als voorbeeld aanhalen hoe het ook kan. Je hoeft geen boot met hockeyers of tennissers te laten varen tijdens de gay-pride, je hoeft geen volle krantenkoppen te wijden aan de geaardheid van een volleyballer, in die sporten wordt er ook niet continu de volle aandacht op gevestigd wanneer er iemand een andere voorkeur heeft.

Prettig weekend

10 januari 2014 om 16:54
#2

Nou, ik denk niet dat het wereldschokend is dat Hitzlsperger uit de kast komt. Een nieuwswaarde heeft het zeker wel. En terecht dat ook serieus media, zoals Volkskrant er over schrijft.

Ik vind dat het juist de taak van media is om er aandacht aan te brengen. Want alleen als er meerdere spelers uit de kast komen is het geen subject meer. Een opmerking bij Persoonlijk-rubriek over een vriendje veroorzaakt dan geen commotie. Daar ben ik het eens met je; dat is de ideale situatie. Maar zo ver is het nog niet.

Ik denk dat het over een tijd publiek en medespelers uiteindelijk geen flikker mee ruitmaakt of je homo of hetero bent. Het gaat er om of je goed speelt of niet. Maar wij hebben deze fase even nodig. Helaas.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren