Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gudelj vindt PSV niet beter dan Ajax: 'Ja, men meet met twee maten'

Laatste update:

Ajax verspeelde dinsdagavond in eigen huis punten tegen Heracles Almelo en kwam zondagmiddag niet verder dan een gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade. De Amsterdammers zijn de koppositie in de Eredivisie nu kwijtgeraakt aan PSV, maar de branie is niet verdwenen.

/

Nemanja Gudelj is van mening dat PSV niet beter is dan Ajax: “Zij krijgen veel doelpunten tegen. En dat is toch ook niet altijd fijn”, zei de middenvelder tegen Metro. “Ik vind dat er veel kritischer naar Ajax wordt gekeken dan naar PSV. Ja, men meet met twee maten.”

Ricardo van Rhijn zit al een tijdje bij Ajax en is dit wel gewend; hij zegt dat er nu eenmaal anders naar Ajax wordt gekeken dan naar andere clubs. De verdediger wijst er verder op dat Ajax er in de afgelopen jaren wel eens slechter voor heeft gestaan, dus dat men de huidige situatie ook niet moet dramatiseren. Volgende week wacht voor Ajax de Klassieker tegen Feyenoord.

Ajax is niet minder dan PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Psv is sterker gewoon omdat ze onderling dat hebben laten zien in de arena.

31 januari 2016 om 20:37

PSV is gewoon beter omdat hun wel durven te investeren en ajax het op halve kracht denkt te kunnen

31 januari 2016 om 20:41

hele leuke reactie dit van gudelj maar hij weet zelf hoe het er voor staat. Ajax is niet door in europa en psv is door in CL. Ajax barst van het talent maar daar win je op een gegeven moment geen wedstrijden meer mee.

31 januari 2016 om 21:05

Als er een iemand zn mond moet houden is het deze gudelj wel , heeft niks bijzonders laten zien en speelt zo slap. Echt geen schim meer nu die in het ajax spel speelt. Kunnen beter eerst een naar hunzelf kijken aangezien t toch echt beter moet willen ze tegen feyenoord winnen.

31 januari 2016 om 21:09

Zelfde verhaal als vejinovic bij feyenoord....

31 januari 2016 om 21:19

Op basis van 1 wedstrijd ben je niet de betere want dan is zijn er veel clubs beter dan psv, namelijk alle clubs waar ze ooit van verloren hebben en andersom. Wie na 34 wedstrijden bovenaan staat is de beste geweest ( dit seizoen)

1 februari 2016 om 00:49

Ik ben voor Ajax maar PSV is beter. Dat supporters dat niet zien oke tot daar aan toe, maar dat je bij Ajax werkt en het niet ziet... PSV heeft geïnvesteerd Ajax niet. PSV moet met deze selectie kampioen worden en gaat helaas ook gebeuren

31 januari 2016 om 20:40

Ja, en Excelsior is beter dan PSV want die wonnen in Eindhoven. Simpel gelul. PSV is beter want die kopen voor een posities meerdere spelers waar Ajax nog niet eens een spel aantrekt maar vrijwel overal eigen jeugd neerzet. Als Ajax met deze selectie tweede wordt is dat heel normaal. Wat dat betref is de kritiek echt te bizar voor woorden.

31 januari 2016 om 20:44

Over welk seizoen heb jij het? Excelsior dat won in Eindhoven?

31 januari 2016 om 21:54

De kritiek is bizar voor woorden, als ze tweede worden is dat normaal? Dus Ajax is gewoon een opleidingsclub die geen kampioen hoeft te worden of een rol vam betekenis in Europa hoeft te spelen. Een revolutie heeft zich plaatsgevonden in Amsterdam en de woorden klonken ambitieus, maar nu men je gaat meten naar de maatstaf die je zelf hoog legt, dan is het allemaal oneerlijk?

31 januari 2016 om 20:50

Op basis van 1 wedstrijd valt niet te zeggen wie er beter is. Als je kijkt hoe vaak PSV punten heeft laten liggen tegen kleinere clubs als excelsior dan getuigt dat niet van een titelwaardige ploeg als je t mij vraagt

31 januari 2016 om 21:55

We vroegen je het niet, masr niemend houd je tegen om je mening te geven natuurlijk. ;-)))
Alles goed en wel, maar op dit moment heeft het stabiele Ajax een punt meet verloren dan het niet stabiele PSV. Volgende week weer een spannende competitieronde!

31 januari 2016 om 21:56

Uiteindelijk zijn er op dit moment minder punten verloren dan bij de andere teams in de eredivisie, dus er is geen enkele titelwaardige ploeg in Nederland volgens jou.

31 januari 2016 om 23:59

Moet je voorstellen als ze die wedstrijden wel wonen dan stonden ze nu 10 punten voor op Ajax.

1 februari 2016 om 00:27

yup vorig seizoen wonnen we die kleine wedstrijdjes vaak nipt en 1e seizoenshelft nu telkens weggegeven en best wat pech. Nu toch best stabiel bezig, psv geeft die koppositie niet meer weg

1 februari 2016 om 08:23

Ja benzema dit is zo'n nutteloze als, als reactie. Als de graafschap alles had gewonnen stonden ze ook boven aan.

1 februari 2016 om 09:53

Wat een onzin dat PSV sterker is op basis van 1 wedstrijd in de arena, Ajax had een hele slechte dag.

Begrijp me niet verkeerd: ik zeg niet dat PSV niet sterker is, maar doe dat niet op basis van 1 onderlinge wedstrijd.

Hou nu maar je mond dicht. Iedereen is beter dan Ajax op dit moment. Niemand speelt zo saai als Ajax.

31 januari 2016 om 20:31

Nu vindt ik saai spel geen reden om te zeggen dat een club slecht is. Maar de huidige resultaten zeggen wel dat PSV beter is. PSV staat bovenaan en is nog op alle fronten actief. Ajax is dat ook al niet. Dus....

31 januari 2016 om 20:32

Feyenoord?

Ach nee toch, gaan we zielig doen in Amsterdam. Ga zelf presteren man.

31 januari 2016 om 20:58

Ja idd , als ajacied zijnde ben ik echt jaloers op sommige spelers en des de vaker ik die millik zie speler des de meer dat ik me verbaas dat ze bij ajax dachten dat luuk de jong geen ajax spits is..

PSV doet nog hartstikke goed mee in de CL, Beker en de Competitie. Met alle respect maar, Ajax heeft alleen de competitie nog en doet het niet echt best....

31 januari 2016 om 20:43

Ajax doet het precies hetzelfde als PSV in de competitie. Vandaar ook het minieme onderlinge verschil. Het klopt wel dat er anders naar beide clubs wordt gekeken. Dat geeft ook niet, maar is wel zo. PSV is momenteel wel een stu beter dan Ajax, niet zo gek ook gezien de investeringen in de ploeg. Wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat PSV veel minder presteert.

31 januari 2016 om 20:47

Dude, heb je mijn verhaal wel gelezen? Minder presteert? Ronde door in de CL? Bekert verder? Staat eerste? Wanneer heeft Ajax dit voor het laatst bereikt?

31 januari 2016 om 20:52

Investeringen? Alsof ajax niet evenveel uitgeeft of zelfs wel wat meer. Zo kocht ajax de laatste tijd nog een sinkgraven voor 7 miljoen en gudelj voor 6 miljoen. Psv koop guardado voor 3 en moreno voor 3. Ze geven niet meer uit maar investeren het beter.

31 januari 2016 om 21:06

Ajax heeft afgelopen vier jaar in totaal voor 40 miljoen gekocht.

PSV heeft in diezelfde periode voor bijna het dubbele aangekocht. Sterker nog, bijna het hele huidige elftal is in dezelfde periode aangekocht.

PSV koopt niet beter, ze kopen gewoon veel meer waarvan jij alleen de pareltjes onthoudt, je vergeet de rest van afgelopen vier jaar te noemen:

Oscar Hiljemark
Mathias Jørgensen
Luciano Narsingh
Rik Schouw
Ruud Swinkels
Mark van Bommel
Jagoš Vuković
Boy Waterman
Bryan Ruiz
Ji-Sung Park
Santiago Arias
Stijn Schaars
Jeffrey Bruma
Jorrit Hendrix
Florian Jozefzoon
Adam Maher
Stanislav Manolev
Danny Wintjens
Nicolas Isimat-Mirin
Andrés Guardado
Andrija Luković
Luuk de Jong
Boris Cmiljanić
Remko Pasveer
Héctor Moreno
Gastón Pereiro
Davy Pröpper
Maxime Lestienne
Luuk Koopmans
Simon Poulsen

31 januari 2016 om 21:15

Maar PSV heeft ook veel spelers met een flinke winst doorverkocht. De inkomsten van transfers zijn de laatste jaren hoger dan de inkomsten van transfers van Ajax.

31 januari 2016 om 21:18

Een heleboel van die spelers die jij noemt zijn eigen jeugd, waren transfervrij of zijn meer dan 4 jaar geleden naar PSV gekomen.

31 januari 2016 om 21:21

Natuurlijk onthoud je alleen de pareltjes, maar de andere zorgen ervoor dat je wat keuze hebt en niet iedereen kan een topper worden. Maar bij Ajax moet ik toch wel al ver terug in de tijd gaan om een pareltje te bedenken die gekocht/eigen jeugd is en voor dikke winst is doorverkocht. Bij Ajax kan ik een dergelijk lijstje maken als jij nu over PSV gemaakt hebt, maar daar wordt niemand echt vrolijk van volgens mij. Zeker als je dan nog de bedragen wat ze gekost hebben erachter zet.

31 januari 2016 om 21:23

Ajax investeert in shit aankopen en af en toe zit er een enkeling bij waar je wat aan hebt.
PSV doet daarentegen vrijwel alleen goede aankopen en af en toe eens een misser.
Maar bij PSV is er visie. Kunnen meerdere systemen spelen.
Bij Ajax is er geen visie en kunnen alleen maar breien.
Bij PSV is er ambitie om verder te komen.
Bij Ajax is er geen ambitie zover ik zie.

Vandaar dat PSV gewoon een veel completere selectie heeft met op elke positie dubbel bezet.
Ajax heeft sommige posities niet eens enkel bezet naar mijn mening.

Dus niet gek dat PSV boven aan staat, mee doet in Europa en nog in de beker zit.

Ajax staat vier jaar stil en zolang Overmars blijft zitten, staan we het nog een paar jaar.

Dus wat Gudelj zegt slaat helaas nergens op, PSV is gewoon een stuk verder. Dat waren ze vorig jaar ook en Ajax heeft verzuimd het gat te dichten of kleiner te maken. Maar ja als je niet wil versterken dan moet je eerlijk zijn en tegen je supporters ook gewoon zeggen we gaan voor plek 2.
En als je geen mogelijkheid hebt om gericht te investeren (zoals bij Feyenoord) dan is het niet anders. Maar dit is pure onkunde dat beleid bij Ajax. Helaas doen ook veel supporters het hiervoor. Ik ga er al jaren tegen in en dat blijf ik maar doen. Maar of het helpt....

31 januari 2016 om 21:23

Ja een keer in de 8 jaar een keer kampioen worden, vervolgens mazzelen met de loting zowel in de beker als in champions league en nu een grote bek omdat ze een punt los staan maar nog veel zware uitwedstrijden moeten spelen die ajax al gehad heeft.

31 januari 2016 om 21:24

Zullen we gewoon Psv de credits geven, welke ze op dit moment verdienen? Door in europa, in de race voor de beker en bovenaan in de competitie.
Bovendien beschikken zij wel over de zo gewenste ervaring in iedere linie.
De bedragen voor Sinkgraven en Gudelj tegenover Moreno en Guardado vergelijken is logisch, want dat zijn recente aankopen. Om dan zo'n lijst over 4 jaar aan aankopen erbij te halen is een beetje raar.

31 januari 2016 om 21:25

Hierbij vergeet je alleen dat de volgende spelers geen aankopen maar eigen jeugd:

Hendrix
Tamata
van Leer
de Wijs
Leemans
Zoet
Ritzmaier
Koch

en hierbij nog transfervrije spelers en huurspelers. Vraag me af hoe jij in dit rijtje aan 80 miljoen gaat komen??

31 januari 2016 om 21:26

Haha. Wat een slecht verhaal.

31 januari 2016 om 21:27

Dat argument over mazzelen met de loting in de CL is grote onzin.
Ajax haf deze poule nooit overleeft. Geef credits wanneer dat terecht is.
Dat afzeiken vanwege clubvoorkeur is triest.

31 januari 2016 om 21:28

PSV heeft alle toppers al gewonnen, alleen nog Ajax thuis.

Maar je hebt gelijk, Ajax had een loodzware nloting inn de EL. PSV boft maar met een easy loting in de CL.

Zeg eens, tegen wie moet Ajax volgende week in de beker? En volgende maand in de CL?

31 januari 2016 om 21:31

@the Jump

Zo lang is dat niet hoor, Erikssen is pas twee jaar geleden verkocht. En Bazoer had afgelopen winter verkocht kunnen worden.

Ajax heeft afgelopen vier jaar 40 miljoen uitgegeven. PSV zit daar ver boven.

31 januari 2016 om 21:38

@johan97

Daar heb je gelijk in, ik haal ze uit de lijst. Komt doordat ze uitgeleend waren, daardoor zijn ze aangemerkt als inkomende transfer.

Ik kan alle bedragen niet maar als jij de kent inclusief het tekengeld, vul ze maar in.

Maar mijn punt blijft hetzelfde, het merendeel van deze lijst is geflopt, alleen doordat PSV zoveel spelers koopt, lijkt het dat PSV geweldig inkoopt. De mindere aankopen worden gewoon vergeten. Daarnaast heeft PSV gewoon veel meer geld uitgegeven.

@admanticus

PSV heeft ook nimmer in de El gepresteerd. De EL boeit niemand.

31 januari 2016 om 21:39

ja maar ook zo'n 70 miljoen binnen gekregen ik zal wel even opnoemen voor je:
Depay 30 miljoen
Wijnaldum 20 miljoen
Strootman 18 miljoen
Matavz 4 miljoen
Mertens 10 miljoen
lens 9 miljoen

Misschien wel veel uitgegeven maar dit geld is in deze jaren ook binnengekomen en ook goed geïnvesteerd in nieuwe talentvolle spelers, ja hier zitten ook miskopen tussen die maar ook deze worden zonder veel verlies verkocht.

31 januari 2016 om 21:39

Laat ons allemaal nou eens realiseren dat we in Nederland gewoon allemaal Calimero zijn. Ajax bakt er werkelijk geen pepernoot van in Europa en geeft deze week door slappe hap voetbal een comfortabele voorsprong weg in de competitie. Daar zit geen prestatie van PSV achter, das gewoon stom van Ajax zelf. En ja, PSV overwintert in de CL, maar had ook mazzel met de loting, geen slechte ploegen, maar ook geen een echte topploeg. En als Man Utd dan ook nog eens zichzelf uitschakeld, is er een mogelijkheid om door te gaan. De volgende ronde hebben ze weer geen echte topploeg, dus wellicht komen ze nog wel een ronde verder, maar ik zou er niet teveel op rekenen....

31 januari 2016 om 22:08

@hansje1969

Kijk gewoon eens naar de lijst van Psv, ook daar kan je een compleet elftal inclusief reserves samenstellen uit de miskopen.

Ajax staat niet stil, Ajax heeft het roer omgegooid en is vol voor de jeugd gegaan en jeugdaankopen. Tergelijkertijd is de beroerde financiele situatie opgelost. Het enige wat nog ontbreekt is de volgende stap namelijk het investeren in kwaliteit. Daarvoor zal het tranferbudget en het salarisbudget omhoog moeten.

31 januari 2016 om 22:20

Haha @ giannini.
PSV treft weer geen topploeg? Atletico Madrid, vorig jaar de Primera division gewonnen boven barca en real en voor kort nog lijstaanvoerder van het huidige seizoen. Atletico is een kanshebber om deze beker te pakken, en jij noemt dit geluk?

Laat ons niet lachen.

31 januari 2016 om 22:24

Ajax betaald meer voor spelers dan psv gudelje 6,5 sinkgraven 7 mill. Psv heeft niemand die zoveel koste. En als ij alle ajaksieden moet geloven, hebben ze een speler op het middenveld lopen die zo met barcelona mee kan. Eidenlijk sprlen zi in a'dam dus veel verder onder hun kunnen dan in Ehv.

31 januari 2016 om 22:39

Als je het toch zo graag wil vergelijken, merk dan ook op dat Ajax als derde geplaatst werd in de groepsfase en PSV als eerste. Verder heb je gelijk hoor, maar een bekerwedstrijd in de kuip tegen Feyenoord kun je ook verliezen. Psv won van Heracles en Cambuur met 3-2 waar het ook de andere kant op had kunnen vallen. Zo overtuigend was dat niet. Maar het wordt nu moeilijker met de blessures. Ik moet het nog maar zien, maar het kan ook heel snel nu niets worden voor PSV.

31 januari 2016 om 22:48

Adam Maher kostte toch ook 8 miljoen? Dus meer dan Sinkgraven en Gudelj. En hoeveel kostte Luuk de Jong?

31 januari 2016 om 22:56

Voordat Ajax 4x kampioen werd, waren ze ook 7 jaar geen kampioen. Wat is je punt?

31 januari 2016 om 23:23

Ik zie bryan ruiz...

I rest my case

31 januari 2016 om 23:44

Eriksen, Vertonghen? Zo moeilijk is dat toch niet..

1 februari 2016 om 08:29

Gomes, volgens mij is voor pereiro en guardado ook wel meer dan 6 miljoen betaalt. En wat dacht je van maher? Speelt ook geweldig. Of isimat? Staat er ook haast nooit in. Simon poulsen?

1 februari 2016 om 08:27

Adnaticus, hoezo doen ze het niet echt best? Ze staan maar 1 punt achter, alleen omdat er nu 2x gelijk wordt gespeeld is meteen het hek van de dam? Wat een onzin zeg. Dan is psv in de competitie ook niet goed bezig want het verschil is maar 1 punt. Gudelj heeft dus gewoon gelijk. Toen psv 2e stond en punten verspeelde werdt er lang niet veel bekritiseert zoals nu. Ajax komt 1 puntje achter te staan en iedereen doet alsof ze 4x geen wedstrijd hebben gewonnen. Kom op man wat een onzin. We zijn net 2 wedstrijdjes bezig.

Snap gudelj ook wel. Maar psv creëert tenminste kansen. Ajax doet dat de laatste 5 wedstrijden echt bar weinig als ajax zijnde. Daarbij schreeuwen de bij ajax altijd om mooi voetbal etc. Psv speelt vaak eerst wel goed. Maar laat de tegenstander te vaak terug komen.. Psv neemt te veel gas terug. Waardoor de tegenstander hun spelletje kan spelen.. En er nog 1 of 2 doelpunten worden gemaakt. Ajax kan veel beter en mooier voetballen dan het laat zien.! Psv heeft daarin tegen misschien wel wat meer ervarende spelers.

Psv is aanvallend veel sterker,zit ook nog terecht in de champions leaqe.

31 januari 2016 om 20:30

Nee zo erg is het ook weer niet, PSV is één puntje beter. Zoveel scheelt het allemaal ook weer niet.

31 januari 2016 om 20:39

Ach, de stand kan veel verbloemen. Als je niet verder kijkt dan je neus lang is, word je ook niet wijzer. Feyenoord speelt niet eens aanzienlijk slechter dan voor de winterstop, maar het scorebord/resultaten vermeden toen een crisis. Als je daar alleen naar kijkt, heb je niet alle informatie.

31 januari 2016 om 20:43

Valt wel mee, statistieken zeggen best wel veel en die zien er bij Ajax prima uit. Ajax heeft het zonder Tete wat moeilijker achterin maar zo erg is het allemaal nog niet. Zodra van Rhijn wat beter in vorm komt, staat Ajax er weer gewoon.

PSV heeft onbetwist een beter elftal maar dat niet om weten te zetten in een gorte voorsprong. Ook zij krijgen het komende maand lastig door de blessures.

31 januari 2016 om 20:46

Est-1913. Het is echter ook niet zo dat Psv veel beter speelt dan Ajax. De stand kan veel verbloemen maar doet dat in deze niet. Psv speelt ook vaak genoeg afgrijselijk slecht in de eredivisie en wint dan. Dat is overigens precues hetgeen dat Gudelj hier ook bedoelt.

31 januari 2016 om 20:56

@inkemontana Ajax heeft het al meerdere wedstrijden gepresteerd geen enkele kans in een hele helft te creëren. Dan ben je imo echt kampioen onwaardig. Niet te vergelijken met de slechtere wedstrijden van Psv.

31 januari 2016 om 20:57

InkeMontana, PSV heeft ook slecht gespeeld. Maar PSV heeft wel laten zien dat de top veel hoger ligt dan bij Ajax. Ajax heeft een paar goede wedstrijden gehad (Vitesse-uit, Roda-thuis, etc.). PSV heeft het in toppers laten zien. PSV heeft elk verloren punt omdat het niveau niet werd gehaald of door nonchalance.

31 januari 2016 om 21:01

Speedy, PSV wordt nu juist minder gekweld door blessures dan de eerste seizoenshelft. Laten we Guardado maar afwachten. Verder is alleen Lestienne licht geblesseerd, maar hij is helaas al 4 maanden niet beschikbaar. Als het een beetje meezit wordt PSV alleen sterken met de terugkomt van Willems en Lestienne.

31 januari 2016 om 21:08

Gio69. Daarentegen krijgt Ajax ook weinig kansen tegen en Psv heeft het gepresteerd in een aantal wedstrijden wel genoeg kansen tegen te krijgen tegen mindere ploegen. Verdedigen is ook een kwaliteit die een kampioen moet bezitten denk ik dan. Zover liggen de ploegen echt niet uit elkaar in de competitie. Het wordt inderdaad allemaal een beetje overdreven.

31 januari 2016 om 21:08

Klopt maar in februari speelt PSV dubbele wedstrijden, dit houdt aan tot begin maart. Die moet PSV ongeschonden zien door te komen, pas daarna weten we waar PSV staat.

31 januari 2016 om 22:45

@inkemontana Ik zie topclubs zo vaak domme kansen weggeven tegen mindere clubs. Ik zie ze alleen nooit 0 keer op goal schieten in een hele helft tegen de nummer 13 van de competitie.

Tja... Met een slogan als "wij zijn Ajax, wij zijn de beste" leg je jezelf die vergrootglas ook wel op... Als het dan wat minder gaat is men er snel bij om je dit ook te laten voelen...
Clubs die sympathieker over komen zullen dit minder hebben.

31 januari 2016 om 22:31

Bij PSV zingen ze 'het kampioenschap zal weer in het zuiden zijn' en bij Feyenoord 'niets is sterker dan dat ene woord'. Je kan moelijk zingen dat je tussen 2010 en 2014 vier maal kampioen werd en het laatste jaar effe niet, dat wordt een lastig metrum.

Gudelj heeft gelijk. Psv is niet beter dan Ajax. Psv is veel beter dan Ajax.

31 januari 2016 om 20:37

Daarom zou ik van jou wat meer respect verwachten voor Frank de Boer die na 20 wedstrijden slechts een enkel puntje achter PSV staat, ondanks dat PSV veel beter materiaal heeft.

31 januari 2016 om 20:44

Maar PSV doet gewoon op drie fronten volop mee, en Ajax: 1..

31 januari 2016 om 20:46

Ik kijk niet alleen naar de prestaties in de eredivisie.

31 januari 2016 om 20:53

Dat begrijp ik maar met een elftal dat zoveel minder is dan het geweldige Psv, is een achterstand na 20 wedstrijden van een enkel schamel puntje toch een geweldige prestatie of niet soms?

31 januari 2016 om 21:00

Pff dat gezeik over die fronten. Ja de CL overwintering is gewoon een hele knappe prestatie, dat kan ik ook zeker niet ontkennen. Maar die beker? Kom op zeg. Het feit dat Ajax uitgeschakeld is en PSV nog meedoet, is puur en alleen vanwege de loting. Ajax speelde uit in De Kuip, PSV kreeg Genemuiden thuis.. Klein verschil.

31 januari 2016 om 21:05

Vooruit. Dat is een geweldige prestatie.

31 januari 2016 om 21:19

En PSV kreeg in Europa te maken met Man Utd, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg. Ajax kreeg te maken met Molde, Celtic en Fenerbahce. Klein verschil. Dat PSV nog meedoet op drie fronten en Ajax alleen nog voor de competitie heeft natuurlijk ontzettend veel invloed op de resultaten die worden behaald in de Eredivisie. PSV speelt veel meer wedstrijden dan Ajax en zal dus ook sneller vermoeid zijn.

31 januari 2016 om 21:25

En hoe deed PSV het 2 jaar geleden in de Europa League groep met Ludogorets, Zagreb en Chornomorets? Sjonge wat hebben sommige mensen een korte termijn geheugen. Zowel Ajax als PSV presteren veel beter in de CL tegen betere tegenstanders dan in de El.
En tot nu toe heeft psv 1 wedstrijd meer gespeeld dan Ajax. Het verschil zal vooral binnenkort (hopelijk) verschijnen.

31 januari 2016 om 21:32

PSV was twee jaar geleden ook veel minder ver dan dat ze nu zijn. De selectie is tegenwoordig een stuk beter in balans. Gudelj heeft het erover dat Ajax momenteel niet minder is dan PSV, maar dat is duidelijk wel het geval.

31 januari 2016 om 21:38

Een geweldige prestatie? Je probeert goed te praten wat er aan het begin van het seizoen fout is gegaan, een waardig team neerzetten.

31 januari 2016 om 21:43

1 wedstrijd meer gespeeld? Ajax zal, als het niet uit kijkt, zometeen op zelfs 4 punten achter staan.
En inderdaad, 2 jaar geleden deed PSV het helemaal niet goed in de Europa League en Ajax aardig in de Champions League. Toen was Ajax stabieler en kregen zij de lof. Nu zijn de rollen omgedraaid. Ik vind niet dat spelers en media er zo'n probleem van moeten maken. Het gaat ook alleen om de fans. PSV-fans mogen nu trots zijn op hun cluppie, Ajax 2 jaar geleden.

31 januari 2016 om 21:48

@psvnumber1

Het aankoopbudget van Ajax is stukken kleiner dan dat van PSV dus is Ajax vele meer afhankelijk van wat er doorkomt bij de jeugd. Dat is het beleid van Ajax.

Met dat mindere elftal heeft Ajax tot nu toe aardig stand weten te houden en staat slechts een enkel puntje achter op PSV terwijl er al 20 rondes gespeeld zijn. Nu heeft PSV nog een loodzware maand februari voor de boeg, Guardado is al geblesseerd geraakt, de rest mag vol aan de bak.

Kortom, Ajax heeft nog alle kans op de titel, een geweldige prestatie met een elftal dat zoveel minder is dan dat van Psv.

31 januari 2016 om 22:05

@ Kerzoep

Duidelijk het geval? Als PSV duidelijk beter is, hadden ze geen 20 speelrondes nodig om over Ajax heen te gaan.
Bovendien moet ik mezelf corrigeren, Ajax heeft dit seizoen 3 wedstrijden meer gespeeld. Namelijk de 4 voorronde wedstrijden (EL en Cl), en PSV 1 ronde meer in de beker.
PSV heeft een team wat op dit moment makkelijker scoort, maar ze krijgen ook vele malen makkelijker een goal tegen. Ik denk dat PSV ook een beter team heeft, maar dat laten ze tot nu toe in de competitie nog niet echt zien. Ajax won in december pas voor de eerste keer met maar 1 goal verschil. Daarvoor alles met minimaal 2 goals verschil gewonnen. Sinds De Graafschap thuis is de klad erin gekomen, maar dit zou ook zomaar weer om kunnen slaan na bijv een 3-0 overwinning in de Klassieker aankomende zondag.
Het wordt in ieder geval erg spannend.

31 januari 2016 om 21:47

Des te knapper de achterstand van maar 1 punt. Echt als ik sommigen hiero moet geloven staat Ajax al 20 punten achter op het super presterende psv.... Man wordt wakker.! Nationaal is het allemaal huilen !

In alle opzichten. Eerst maar eens naar zijn eigen spel kijken.

Tsja, vast wel, maar dat komt met name doordat ze bij Ajax ook alles op zich zelf betrekken. Niet alleen de slogan van de fans: Ajax is de beste. Maar het zit in de hele uitstraling van bijna alles aan Ajax. dan kan je ook verwachten dat men meer kritisch naar je kijkt. Daar dan over vallen is een beetje jammer, want je roept het over jezelf af. Als er bij ajax iets niet loopt is het, wij hebben gefaald maar zelden hoor je een complimentje voor de tegenstander. Terwijl bij PSV naast dat ze naar zichzelf kijken dan ook een goed woordje overhebben voor de tegenstander.

Heel goed jongens, lekker je kop in het zand blijven steken, wij allemaal zien het verkeerd. Jullie stralen namelijk enorm veel spelplezier uit. Jullie komen ook meerdere malen alleen voor de goal. Jullie staan er ook echt als 1 team. Jullie spelen ook echt zoals Ajax bekend stond in Ajax, jullie zijn echt TOP in alles. Europees was het ook echt genieten geblazen. Echt zeer overtuigend allemaal. Sorry dat wij jullie zo onterecht bekritiseren. We zullen het nooit meer doen!

31 januari 2016 om 20:40

Dank dat wordt zeer gewaardeerd. Geniet jij dan gewoon lekker van het spelplezier en prestaties bij Vitesse, zal ik daar ook niets over zeggen op mijn beurt.

31 januari 2016 om 20:43

Wat heeft Vitesse ermee te maken?

31 januari 2016 om 20:50

Ik waardeer gewoon dat je de komende tijd wat minder kritisch over Ajax bent en op mijn beurt zal ik wat minder kritisch zijn over de prestaties van Vitesse, die tenslotte nog veel minder zijn afgelopen januari.

31 januari 2016 om 21:23

Hahahaha SpeedyAFC, op je pikkie getrapt? Gudelj zegt hier dst Ajax niet minder is dan PSV en dat iedereen alleen maar kritisch is op Ajax en niet op de andere clubs. Tjongejonge, wat een Calimero gedrag. Wanneer PSV zo slecht zou spelen als Ajax nu doet, dan zouden ze net zoveel kritiek krijgen.

31 januari 2016 om 21:26

Speedy is gewoon een beetje gefrustreerd. Is ook niet erg!

31 januari 2016 om 21:55

@kerzoep

Nee hoor, ik vind PSV betere spelers hebben dan Ajax momenteel. Dus vind ik het best knap van Frank de Boer dat Ajax maar een puntje achterstaat na 20 competitierondes. En dan begrijp ik Gudelj wel omdat ze best veel over hun heen krijgen terwijl ze eigenlijk best knap bij blijven.

Alleen wanneer iemand uit Arnhem, waar men toch ook een heel behoorlijk elftal heeft, maar waar men na de winterstop echt dramatisch presteert, gaat afgeven op Ajax, ja dan denk ik, steek die hand eerst maar eens in eigen boezem.

31 januari 2016 om 22:53

@speedyafc
Ik begrijp best dat je het zelf niet doorhebt maar zo langzamerhand worden je reacties echt belachelijk. Eerst was je argument dat Ajax toch maar mooi bovenaan stond met de meeste doelpunten voor en nu dat niet meer zo is, is het best knap dat ze maar één punt op PSV achterstaan. Hoe dan ook tegen beter weten in blijf je samen met wat andere verblinden Ajax, De Boer en Overmars de hand boven het hoofd houden alhoewel iedereen ziet dat de Titanic meer kans van blijven drijven had dan Ajax nu op het kampioenschap.
Probeer het eens met wat objectiviteit!

31 januari 2016 om 23:28

Als je na 21 speelrondes op 1 punt achterstaat terwijl je concurrent de komende maand dubbele wedstrijden speelt en een van haar beste spelers zwaar geblesseerd is, dan heb je nog alle kans op de titel. Dat zijn gewoon feiten.

Iedereen is het erover eens dat PSV een beter elftal heeft dan Ajax. Dan is het zeer knap van de trainer dat hij slecht een enkele punt achter staat na 21 speelrondes. Ook gewoon een feit.

1 februari 2016 om 00:33

En aan het eind van het seizoen verdient de Boer alle lof dat hij maar 4 punten minder heeft behaald dan de kampioen Psv, ondanks dat de eredivisie de enige competitie was waar ze sinds de winterstop aan meededen. En dan veranderen we de doelstellingen van volgend seizoen gewoon naar '1 punt minder hebben dan PSV vlak na de winterstop, en geen beker of Europees voetbal'. Dan heb je het volgend jaar rond deze tijd weer uitstekend gedaan als je dezelfde resultaten behaald!

Frank de Boer, Marc Overmars: jullie doen het geweldig!

En dat is nou het ontbreken van een topsportklimaat. Dan licht je niet een detail eruit wat bij de tegenstander misschien statistisch minder is, maar dan wil je op alle fronten beter zijn.

Ben benieuwd als ze naar eindhoven komen , als het spel zo blijft zullen we de mondjes even snoeren , daarbij mag gudelj sws niet praten want die laat constant zn man lopen met zijn slappe inzet en ik zou eerst even maar hezelf kijken , op dit moment zijn ze zowel kwalitatief als mentaal toch echt een heel stuk minder

Haha, ik denk dat Calimero is verhuisd van Eindhoven naar Amsterdam. Weet je wat het is, er is de laatste jaren zoveel stront over Eindhoven gevallen dat ik niet kan stoppen met genieten van al het positieve nieuws over Psv. Ajax had de landstitels, Feyenoord had zijn jeugdspelers en PSV had telkens de beste selectie maar werd het net niet. Kortom: PSV was het lachertje van Nederland. Nu is het 2016 en alles is omgedraaid. Maar we moeten wel realistisch blijven kijken want PSV heeft ook nog genoeg te verbeteren. Er is nog steeds een mentaliteitsprobleem wat nu nog de goede kant op valt maar wat morgen ook weer anders kan zijn. Ik hoop dat PSV op de rails blijft na het uitvallen van Guardado want ik ben bang dat hij de komende maanden afwezig zal zijn. Andres is toch het type speler wat je nodig hebt als het even tegen zit.

1 februari 2016 om 00:28

PSV kennende zullen ze ze inderdaad zeggen dat Guardado er maanden uit ligt, maar uiteindelijk draait ie na een paar weken alweer volledig mee. Zo onrealistisch is het niet wat Gudelj zegt, de strekking van het verhaal is dat Ajax er wel eens minder voor heeft gestaan en dat het nu allemaal niet gedramatiseerd moet worden. Daar heeft hij wat mij betreft volkomen gelijk in.

Dat bedoel ik....altijd maar weer de aandacht afleiden
van alles wat slecht is door maar te zoeken naar
positieve punten. Struisvogels!

Nemanj, dat is een uitspraak van Calimero, daar werd PSV altijd mee geassocieerd, vooral in de haren 80-90.

Zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk.

Gewoon voetballen jonge, niks aantrekken van wat er geroepen wordt maar je stinkende best doen. En wie weet wordt je dan kampioen.

Mwa PSV staat er t.o.v. een paar jaar geleden gewoon beter op, in alle fronten. De jeugd wordt waar mogelijk ingepast, (al mag een Bergwijn wel klaargestoomd worden voor volgend jaar) de club heeft veel gedaan aan zijn imago en in Europa hebben ze ook potten kunnen breken dit jaar. Waar PSV progressie gemaakt heeft, is Ajax stil blijven staan. Daarom krijgt PSV lof en Ajax in mindere mate. Maar Gudelj speelt wat dat betreft nog in andere tijden bij Ajax. Als Ajax pak hem beet 10 jaar geleden ook zo speelde als nu, dan had hij pas geweten hoe kritisch ze zijn in Amsterdam. Nu heb ik het idee dat de resultaten heiliger zijn dan voorheen.

Maar waar maakt deze speler zich druk om. Hij wou graag naar Ajax omdat hij dat de grootste club vond. Hij wist van te voren dat er ook het meest over Ajax gesproken werd.
Ajax speelt al lange tijd geen aantrekkelijk voetbal. Als de resultaten dan ook nog tegenvallen, dan moet je niet naar andere clubs gaan wijzen, maar eerlijk over je eigen spel.

Nemanja Gudelj is van mening dat PSV niet beter is dan Ajax: “zij krijgen veel doelpunten tegen. En dat is toch ook niet altijd fijn”

Niet alleen een Ajax onwaardige voetballer maar ook een Ajax onwaardige opmerking. Zolang je meer scoort dan de tegenstander maakt het aantal tegendoelpunten geen bal uit!

Spelers zonder zelfreflectie, spelers en trainer die zich niks aantrekken van kritiek. Er lijkt geen einde aan te komen aan de ellende bij Ajax.

Resumerend:
Je staat in de competitie onder Psv.
Je bent kansloos uitgeschakeld in een hele matige Europa League-poule, terwijl PSV overwinterde in de Champions League.
Je bent uitgeschakeld in de derde ronde van de beker, terwijl PSV nog bij de laatste acht zit.

En je snapt niet waarom er mensen zijn die PSV beter vinden? Dan moet je misschien toch eens de lat wat hoger gaan leggen voor jezelf...

31 januari 2016 om 21:39

Haha nu je het zegt, heel veel argumenten kan Gudelj niet hebben. Gewoon beetje gefrustreerd over de wedstrijd van vandaag, zijn spel van het hele seizoen en zijn transfer...

Gudelj moet niet zeuren. Je weet dat erbij ajax naar meer wordt gekeken dan alleen winnen. Winnen moet ook nog gebeuren met oogstrelend mooi voetbal.

Dat is ook exact de reden waarom PSV verder is dan Ajax. Jongens als Guardado en Moreno interesseert het volgens mij echt niet hoe er van Cska Moskou gewonnen wordt, ALS er maar gewonnen wordt.

Maar Ajax verliest weer vaker, dus wat is het probleem? Bovendien roepen ze bij Ajax altijd Wzawzdb dus dan zou je verwachten dat je wat stevigere kritiek krijgt, wetende dat je ook nog 25 miljoen meer op de bank hebt staan dan Psv. Je kan niet én een grote mond hebben én verwachten dat de kritiek mild is.

Hahaha kinderachtig gedrag, maar hij heeft gelijk we spelen niet al te best maar winnen wel. Wij staan bovenaan en wie weet volgende week jullie weer. Dat houdt de spanning erin!

Wat spreekt Gudelj zichzelf toch weer lekker tegen. PSV vermaakt zijn publiek veel meer dan Ajax dit seizoen doet. Verder zegt hij zelf ook nog eens ontevreden te zijn met het spel van Ajax. Als de spelers van Ajax zich zo storen aan de favorietenrol van Psv, doe er dan zelf wat aan en ga eens wat beter spelen. PSV krijgt dan wel meer doelpunten tegen maar maakt er ook meer en wint toch zijn wedstrijden. Daarentegen is PSV dit seizoen wel degelijk beter dan Ajax. PSV staat er in Europa goed op, is koploper geworden en zit nog in het bekertoernooi.

Wat een onzin praat deze Gudelj. Ben blij dat psv voor propper koos. Is vele malen beter. Gudelj is zeker de vernedering in de arena vergeten tegen psv. Psv trad zelfs aan zonder de jong,lestienne,narsingh en een half fitte Guardado. Kan je nagaan als ze compleet waren geweest. Ik noem dit calimerogedrag Gudelj. Zij zijn groot en wij zijn klein.

Ow god, daar hebben we Gudelj. De man die geen vlees eet maar alleen maar groente. Heeft ie niet nodig vind ie, energie uit groente is meer dan genoeg.

Even een tipje voor deze vaatdoek. Eet op zaterdagavond ff een steak van een kilo, hopelijk krijg je er wat energie van voor de volgende dag... Heb je hard nodig.

31 januari 2016 om 22:12

Wat een onzin, vlees is totaal niet relevant. Elke sporter neemt eiwit shakes om aan genoeg proteine te komen voor het spierherstel en de spier aanmaak. Oook zijn er genoeg plantaardige producten die vol zitten met eiwitten zoals bonen.

Nemanja, als je wordt geschoren moet je stil zitten, dat zijn de wetten van een topclub en dat moet je nog leren. PSV speelt nog CL, wij niet meer EL, PSV laat beter voetbal zien met meer rendement en staat boven ons. Over een paar weken, zelfs een week, kan het weer anders zijn, maar na vandaag ff dimmen, je grote bek houden en alle focus op Feyenoord graag !

1 februari 2016 om 00:23

Amen.

Welkom bij Ajax, Gudelj. Men verwacht meer, van het neutrale publiek tot pers tot supporters.

Gudelj,je speelt zelfde als je denkt.
Want een onzin een blinde ziet nog dat PSV duidelijk verder en beter is.
Hoe Ajax speelde tegen Vitesse achterover leunend.
Als PSV zo speeld thuis tegen Vitesse maken ze gehak van Vitesse 6-0 bijvoorbeeld.
Hoezo dan niet verder.

Ajax is dit qua niveau zo veel slechter dan Psv. Psv heeft niet voor niets overwinterd in de Champions League en Ajax niet een in de Europa League. Totaal geen creativiteit bij Ajax. Het is niet om aan te zien. En het ergste is nog, het allerergste is dat alle spelers en de trainer een bord voor de kop lijken te hebben. Ajax stevent echt af op een hopeloos seizoen.

1 februari 2016 om 00:07

Hij heeft het over de eredivisie prestaties. iedereen is het erover eens dat PSV uitstekend heeft gepresteerd. Ook zal niemand betwisten dat Ajax het in de EL niet goed gedaan heeft.

In de eredivisie doen de prestaties nauwelijsk onder dan die van Psv. Ook bij PSV ziet het er af en toe werkelijk niet uit, ook PSV laat punten liggen bij tegenstanders. Ajax staat nu na 21 speelrondes op precies een enkele punt afstand maar nog wel een beter doelsaldo. Dus nee, het seizoen is niet hopeloos, alle kans nog op de titel en sowieso minimaal een tweede plek.

Psv is wel door in de cl dat is het verschil

Zelfkennis is ver te zoeken laat staan zelfreflectie. Gudelj is nog steeds boos dat PSV niet hem maar Guardado haalde. Zijn pap zag hem al in de CL bij PSV.

Psv is beter, hoeven we echt als ajax fans niet moeilijk over te doen. Wat mij juist boeit is of PSV rondom de weken van de CL nog veel punten laat liggen.

1 februari 2016 om 00:08

Precies en daarbij komen ook nog de bekerwedstrijden terwijl Guardado geblesseerd is. De maand februari zal voor PSV zeer zwaar zijn. Ajax kan daar het verschil maken.

1 februari 2016 om 01:38

@ Speedyafc

Je zal mij niet horen zeggen dat we geen kampioen meer kunnen worden, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat er op het veld of intern enige verbetering zal optreden. Ajax zit al jaren in een neerwaartse spiraal, wat dat betreft zijn we sportief weer helemaal terug als voor de revolutie.

1 februari 2016 om 18:44

Dat is niet correct, voor de revolutie werden we 7 jaar geen kampioen, sinds Frank de boer gekomen is wonnen we vier landstitels op rij. Sportief zijn we wel degelijk wat opgeschoten.

Financieel waren we voor de revolutie zo goed als blut. Na vijf jaren de Boer staat er inmiddels 120 miljoen op de bank.

Vijf jaar geleden kregen talenten geen kans in het eerste, inmiddels is de halve selectie afkomstig uit de jeugd.

Het is nu gewoon tijd voor de volgende stap, dik geld uitgeven voor een echte topspits. Daarna haak je aan bij PSV en kan je groeien op het sportieve vlak. Het geld staat gewoon op de bank, nou nog het lef van de RvC om de stap te durven nemen.

Gudelj mag vinden wat ie wil!hij heeft geen gelijk.
Ajax loopt op het moment achter de feiten aan.
Dit allemaal door een heel slecht beleid door M Overmars.
Als je kijkt wat ajax op hun bankrekening heeft staan door div spelers te verkopen,
En dan met Jeugd hopen door te breken,op bazoer naalhoewel deze ook uit de jeugd komt van psv.
Je moet als club net als psv doenjeugd combineren met ervaring.
Psv dacht jaren terug hetzelfde als Ajax mede door het feit dat psv inversteerders ging terug betalen.
Wat logisch is maar ook stom,psv ging achteruit met spelers,waardoor ook sportief.
Harrie van Raay had toen gelijk net als in het zakenleven moet je inversteren om vooruit te komen.
Dus gudelj jammer jongen Ajax zakt op het moment door het ijs.
dankzij ajax en div anderen clubs en nl elftal stort nl naar beneden op de ranglijst.
Jammer maar waar.
maar hopen dat ajax geen kampioen word wand dan vallen we europees in een diep gat.
Belgie staat zelfs op 1 !how low can you goo

Dit is de zelfde Gudelj die gisteren nog zei dat hij niet naar kritiek in de media luisterde

Pfff wat een kermisniveau hier zeg ! Wij zijn beter , nee wij , wij kopen en verkopen beter , nee wij !!!

Zowel Ajax als PSV doen het gelukkig op hun eigen manier en hebben daar beide successen mee gehad. Momenteel lijkt het dubbeltje onze kant op te vallen maar ook PSV weet dat het juist tegen de kleintjes punten heeft verspeeld en dat bv. Enkele blessures of schorsingen de situatie kan veranderen! Of je nu vind dat de loting gunstig was of niet. PSV verdiend alle complimenten door de 2e ronde te bereiken van de CL. Juist iedereen moet er op hopen dat ze nig een ronde verder komen omdat de broodnodige punten dan gehaald worden om ook de nummer 2 dan CL kan gaan spelen. Halen we die punten niet glijden we alleen maar verder af en kom je ook niet zo snel weer terug !

Pffff wat een babbels weer van onze pseudo profs, laat ze eens naar zichzelf kijken en zich afvragen waarom het in vredesnaam elke keer toch weer mogelijk is dat ze elke wedstrijd het niet kunnen opbrengen om een fatsoenlijke wedstrijd mentaliteit en wedstrijd concentratie op te brengen. Als men dat zou kunnen opbrengen zou ik op het moment daar tevreden mee zijn omdat ze duidelijk niet beter kunnen, maar het is verdomme al teveel gevraagd om inzet en concentratie op te brengen. Dat is zeker ook niet fijn om dit als supporter jaar in jaar uit te moeten zien, maar who gives about the supporters toch Gudelje ?

De speler die wel het lef had om gewoon te zeggen was ook meteen mond dood gemaakt. Het lijkt politiek Den-Haag wel, die bagatelliseren ook altijd alles, weten het altijd wel zo te verdraaien dat het niet aan hen zelf legt etc etc etc. Ook die lakse houding van van Rhijn is mij persoonlijk al jaren een doorn in het oog, ook vandaag weer stond hij weer ouderwets een aantal keer te slapen. Dan met name bij de 1-2 waar hij weer eens aan het schijn verdedigen was, tis ongelooflijk dat de hij nog mag blijven. Europees doet PSV het gewoon ook beter, na tig jaar afwezigheid in de Champions League bereiken ze meteen de tweede ronde, daar waar Ajax het van de vier keer; het drie keer in eigen hand had, maar het zelf steeds verprutste. Eigenlijk is het niet verbazingwekkend dat de Ajacieden niet een realistisch beeld kunnen geven over hun prestaties, ze hebben een trainer die zelf ook van alles ziet wat er niet is en zelf ook amper tot niet leert van zijn fouten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren