Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Getafe - Ajax was een verschrikking, een schande voor het voetbal’

Laatste update:

Ajax staat op de rand van uitschakeling in de Europa League na de 2-0 nederlaag tegen Getafe. De ploeg van trainer Erik ten Hag wist niet goed om te gaan met het fysieke spel van de Spanjaarden. Hoewel de wedstrijd inclusief blessuretijd 97 minuten duurde, bedroeg de zuivere speeltijd slechts slechts 42 minuten en 36 seconden. In die tijd slaagden de Amsterdammers er geen enkele keer in om een bal tussen de palen te schieten. De Nederlandse kranten zijn vrijdagochtend dan ook niet mals in hun oordeel.

Volgens De Telegraaf stapte Ajax zo’n beetje in elke valkuil waarvoor vooraf was gewaarschuwd. “Ajax liet zich intimideren door de Spaanse straatvechters, kwam daardoor – behoudens in de slotfase – niet in zijn eigen spel en liep in de extra tijd ook nog eens tegen de mogelijk peperdure tweede tegentreffer aan”, zo schrijft verslaggever Mike Verweij. Ajax kwam geen moment in de wedstrijd en had veel moeite om tot kansen te komen. “De wedstrijd die intern bij Ajax de moeilijkheidsgraad ’FC Utrecht-uit plus’ kreeg, bleek inderdaad een loodzware opgave. Vanwege Getafe, dat de Ajax-spelers als een stel onvermoeibare steekvliegen op de huid zat, maar ook door het merendeel van de Ajacieden zelf, die het duel ondanks alle waarschuwingen vooraf te lichtzinnig opnamen, in balbezit te slordig waren en veel te weinig lef toonden.”

Bij Ajax was men vooraf positief gestemd, daar Daley Blind en Hakim Ziyech weer vanuit de basis begonnen. Eerstgenoemde maakte een goede indruk, terwijl Ziyech het moeilijk had in Madrid. “Blind maakte die kwalificatie aan de bal meer dan waar, maar Ziyech ging lange tijd kopje onder in hetzelfde moeras, waarin de meeste van zijn ploeggenoten verzopen. Pas toen de tovenaar van Ajax, die als excuus kon aanvoeren dat hij net terug is na zijn blessure, veel zuiverder werd in zijn spel, beleefde Ajax zijn beste fase”, zo klinkt het. De verslaggever is van mening dat Ajax geen recht van spreken had. “Anders had het zich ook mogen beklagen over de Franse scheidsrechter Buquet, die voor zijn optreden in de buitenwijk van Madrid geen bloemetje verdiende. De thuisfluiter bestrafte een schouderduw van Edson Álvarez met een gele kaart en een vrije trap tegen, waar prompt de 1-0 uitviel. De slapende én onterecht appellerende Amsterdamse defensie moest die treffer van Deyverson op aangeven van Mathias Olivera echter ook zichzelf aanrekenen.”

Ten Hag: 'Je mag op dit niveau geen fouten maken en dat weet mijn ploeg'

“Getafe maakt Ajax helemaal gek”, zo kopt het Algemeen Dagblad. Er wordt gewezen naar de ervaring die directeur voetbalzaken bewust heeft ingekocht, juist voor avonden zoals donderdag tegen Getafe. Desondanks lieten de Amsterdammers zich toch uit de tent lokken. “Duizendmaal waren de spelers van Ajax gewaarschuwd voor de zuigers van Getafe. Een knokploeg, die elke gelegenheid aangrijpt om de tegenstander uit het spel te krijgen en te houden. Overtredingen, aanstellerij, klagen, zeuren. Continu lag het spel stil. Ajax kreeg het complete pakket voorgeschoteld in het voorstadje van Madrid. Maar in plaats van erboven te staan, lieten de Amsterdammers zich op een volkomen onprofessionele manier meesleuren”, zo klinkt het oordeel van de krant.

De krant omschrijft een actie van Ryan Babel in de tweede helft als symbolisch. Hij kreeg geel na een overtreding op Allan Nyon en rolde vervolgens zelf theatraal over de grond om aan te tonen in welke mate zijn tegenstander zich aanstelde. “En Babel ging maar door. Ook het hinken van Nyom werd door de aanvaller van Ajax feilloos geïmiteerd. Het ultieme bewijs dat Ajax niet met zichzelf, maar alleen maar met de tegenstander bezig was. Alle waarschuwingen vooraf ten spijt: de Ajacieden dwaalden stuk voor stuk als gefrustreerde spelers over het veld.”

Ook Trouw zag dat Ajax tegen Getafe in alle valkuilen stapte. De krant wijst naar de matige vorm waarin de Amsterdammers al langere tijd steken. Spelers als Quincy Promes en David Neres worden gemist door de ploeg van Ten Hag. “Opnieuw werd duidelijk hoeveel finesse er de afgelopen maanden uit het spel van Ajax is verdwenen. In de eerste helft slaagde zelfs geen enkele Ajacied erin op doel te schieten. Daarbij vormde de doelman ook een bron van onzekerheid. Bruno Varela, de vervanger van de geschorste Onana, liet een paar keer met halfslachtig uitverdedigen zien dat Ajax met hem een soort Russische roulette speelde. Aan de doelpunten kon hij overigens weinig doen. De 2-0 werd ingeluid door een fout van invaller Schuurs. De kansjes die Ajax in de slotfase kreeg, waren niet aan Babel en Van de Beek besteed. Enig lichtpuntje: Daley Blind hield het 94 minuten lang vol.”

Spaanse kranten: ‘Van de Beek verkeert in slecht gezelschap: Ziyech’

De Spaanse kranten waren eveneens hard in hun oordeel over Ajax.Lees artikel

“Op de avond dat de catwalk van de Champions League was ingeruild voor de loopgraven van de Europa League, liet Ajax zich wegzetten als een haveloos leger dat snakt naar verlossing. Getafe – Ajax was een verschrikking, een schande voor het voetbal, een ritueel van aanstellerij en onbeschoftheid.”, schrijft Willem Vissers van de Volkskrant. Hij noemt het duel ‘vreselijk’ en zag elke vorm van respect tussen ‘acteurs’ ontbreken. “De domheid van toch ervaren Ajacieden, volledig uit hun spel gehaald door clubhistorie schrijvende mannen van stavast. De provocaties, de schwalbes van Getafe. Eigenlijk zou een scheidsrechter, de Fransman Buquet op deze avond, moeten kunnen zeggen: mannen, stop alsjeblieft met de aanranding van het spel. We loten wie naar de volgende ronde gaat. Een fijne avond verder.”

Waar Daley Blind geprezen wordt voor zijn niveau tegen Getafe, krijgt Ziyech ervan langs in de krant. “Op deze avond openbaarde zich ook de vervelendste versie van Hakim Ziyech, de laatste aankoop van Chelsea, waar hij vanaf volgend seizoen voetbalt. Het misbaar, de gebaartjes, dat voortdurende gemekker, het was niet te doen, nog afgezien van zijn belabberde spel. Fysiek ook volledig afgetroefd. Vrijwel geen bal gaf hij goed. Geregeld bracht hij teamgenoten in gevaar met zijn onbezonnen passes.”

Verwacht jij dat Ajax zich alsnog plaatst voor de achtste finales van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel de wereld weet al dat getafe zulk voetbalt speelt en nog trappen ze erin bij ajax... maar ajax speelt het heilige voetbal die iedereen op de wereld kan verslaan..

21 februari 2020 om 12:08

@messibarca.... Liverpool had hier ook niets klaargespeeld????Hoe durf je dat clubje van jou in een adem te noemen met Liverpool? Dan moet je ze toch niet allemaal op een rijtje hebben. Ajax is niet een maar een paar klassen minder dan de Engelse lijstaanvoerder.En nog wat anders. Ook Getafe is een maatje te groot voor die juffrouwen uit Duivendrecht.Ajax wordt smadelijk uit de EL troostcup gegooid. 100% zeker.

21 februari 2020 om 07:14

Ik vind het wel grappig en tegelijk pijnlijk om te zien dat Ajax sinds de 0-3 nederlaag tegen Redbull Salzburg in 2014, dat net zoals Getafe enorm hoog druk zette/ veel druk op de bal, gewoon 0,0 verbetering is geweest. Schrijnend.. oke, ze gingen eraf met een doelpuntje minder tegen..

21 februari 2020 om 07:17

???
Finale e.l.
Halve fimale c.l

Maar nee geen verbetering.

21 februari 2020 om 07:20

Begrijpend lezen; ik bedoel tegen dit soort tegenstanders Niels...

21 februari 2020 om 07:23

2014, doe even normaal dat is 6 jaar geleden. Compleet ander elftal speelde er toen.

21 februari 2020 om 07:31

Des te frappanter toch? Zelfs met betere spelers kan Ajax dit niet handelen

21 februari 2020 om 07:34

Het is een compleet ander elftal dus kan je het onmogelijk met elkaar vergelijken. Je doet net alsof dezelfde spelers in het veld staan met een paar betere spelers.

21 februari 2020 om 07:39

nee @doen92, ik doe alsof Ajax bijna niets beter is geworden tegen clubs dat hoog druk zet en goede timing heeft, wat gewoon klopt,en het feit dat er totaal ander spelers staan, maar het nog steeds een ding is, geeft voor mij aan dat Ajax blijkbaar hier nauwelijks op traint of antwoord op heeft.

21 februari 2020 om 07:43

Het voetbal van Red Bull destijds was anders dan wat Getafe liet zien. Gisteren zag je in elk duel dat een Ajacied een tikje kreeg of even uit balans werd gebracht. Hierdoor werd Ajax heel slordig en konden ze niet combineren. Het tempo lag te laag en door domme fouten kon Getafe optimaal profiteren.

21 februari 2020 om 07:46

Maurootje, best knap dat je zo ver terug kan denken, maar deze pot lijkt nog niet misschien op de pot tegen Salzburg. Toen werden we oprecht weg getikt tegen een, die wedstrijd, hele goede ploeg. Met mooie erg goals en goede spelers. Ik was er bij die wedstrijd en toen werden we echt voor schut gezet. Ik ben de eerste die dat toe geeft. Ik weet niet of je alleen de uitslag hebt bekeken gister, maar dit was echt een schande voor het spelletje voetbal. En leek alles behalve op de pot tegen Redbull.

21 februari 2020 om 07:48

Want vorig jaar zette real Madrid, juventus en Tottenham geen hoge druk volgens jou? Je pakt nu een slechte wedstrijd eruit om je punt te maken en vergelijkt het met een wedstrijd uit 2014.

21 februari 2020 om 07:49

Redbull had niet dat theater enz nee, maar de druk die getafe zetten,waardoor Ajax vaak de bal verloor, was bijna excact het zelfde als wat Redbull deed. Dat samen met geniepig zijn en het tempo timingmatig uit de wedstrijd halen wanneer hun dat uitkomt, zorgde Getafe voor de doodsteek voor Ajax

21 februari 2020 om 07:57

Maurootje. Leuk punt hoor, los van dat je Getafe in geen enkel opzicht met Salzburg kan vergelijken is het gewoon goedkoop scoren. Dit had namelijk niet alleen met hoge druk te maken maar voornamelijk met het onmogelijk maken om te voetballen en continu zuigen, provoceren en zelf hard spelen. Zelfs Liverpool is hier niet tegen opgewassen zoals je dinsdag kon zien. Barca en Real lopen zich ook vaak genoeg stuk tegen dit soort teams. Ik weet dat iedereen zijn mening mag geven, maar ik denk dat als fan van AC Milan het vrij gepast is om andere teams in ieder geval niet zo omlaag te praten

21 februari 2020 om 08:16

Ik vind dat wat makkelijk. Natuurlijk is Ajax niet in goede doen. Maar je kunt je niet wapenen tegen een ploeg als Getafe ook al weet je hoe hun spel is. Die gasten trekken echt alles uit de kast en pakken een sportman precies daar waar ie gevoelig voor is: onsportiviteit. Of je nou Ziyech of Messi heet, daar word je echt knettergek van. Als het dan ook nog eens niet echt loopt met je ploeg dan vecht je tegen jezelf en tegen Getafe.

21 februari 2020 om 08:40

Klopt dat Ajax er alsnog intrapt. We hebben ook volledig terecht verloren, maar hetzelfde kun je echter over de scheidsrechter zeggen. Ik zag het dinsdag ook weer bij Atletico Madrid. Scheidsrechters moeten dit toch ook weten en hier tegenop treden? Zo lang scheidsrechters dit soort gedrag door de vingers blijven zien en het vaak zelfs nog belonen blijven clubs als Getafe en Atletico het doen (en gelijk hebben ze).

21 februari 2020 om 08:47

Laten we het positief bekijken. Doordat Getafe zo veel op de grond lag zijn we er niet met meer dan 2-0 afgegaan.

21 februari 2020 om 09:40

Tegen zo'n 'voetbal' valt nu eenmaal weinig te beginnen, zeer moeilijk om tegen te spelen. In Spanje weet men ook al lang hoe Getafe speelt en toch staat Getafe 3de. Zijn al die andere Spaanse ploegen dan zo ontzettend dom dat ze er nog steeds in trappen? Misschien kan de grote voetbalkenner Aad3barkie hen tactisch bijspijkeren maar ik denk dat die ploegen ook wel weten wat ze doen. Tegenstanders als Getafe, Atletico Madrid, Antwerp... zijn gewoon ontzettend lastig om te bekampen. Ze beletten de ander het voetballen volledig en halen het bloed onder je nagels vandaan.

21 februari 2020 om 13:13

Nadeel van Ajax in de EL is dat we (ze) meteen denken favoriet te zijn! Dus iedere tegenstander wordt wel effe weggespeeld!
Dus als je dan tegen zo’n kut ploeg als Getafe speelt en niet de focus hebt die je normaal hebt als je tegen Juve/Real Madrid speelt - want je pakt ze wel effe - dan krijg je dus dit!!!
In eerste plaats ligt het aan Ajax zelf: weinig goede passes gezien en weinig vecht/werklust
Daarna ligt het aan Getafe die hun spelletje uitstekend speelden
En pas daarna ligt het aan de scheids! Die liet zich vaak foppen, maar dat kon je inschatten vantevoren

Wat waren we belabberd zeg, niet te doen. Ik ga geen smoesjes bedenken, het was kansloos. Laatste treffer totaal niet nodig. Maar ik heb in mijn leven nog nooit zo'n zaadploeg gezien als dit Getafe. Wat een mietjes en spelbedervers zeg. Vooral die geblondeerde dwaas. Walgelijk, echt een schande voor de sport.

21 februari 2020 om 07:39

Ik snap niet dat daar niet tegen wordt opgetreden. Puur spelbederf. Dit hoort in het theater tuis. Dit heeft niets met voetbal te maken en dus moet het voetbal tegen dit soort zaken beschermt worden. En ja, dat kan wel. Simpel stellen dat als iemand telkens als een stervende zwaan naar de grond gaat er spraken is van spelbederf. Je hoeft geen duidelijke grenzen stellen want dat is er bij een andere overtreding ook niet altijd. Maar de scheidsrechter wel handvaten geven.

21 februari 2020 om 11:47

Voor spelbederf kun je toch in principe een gele kaart geven? Getafe had dan bij rust nog maar met 9 of 8 man op het veld mogen staan. Dit is ook wat mensen bedoelen als ze zeggen dat de scheidsrechter de wedstrijd niet onder controle had: niet omdat het een wedstrijd met bikkelharde overtredingen was, maar omdat hij het voetbal niet voorop stelde door toe te laten dat de 'wedstrijd' bestond uit 94 minuten vol spelbederf en onsportiviteit.

21 februari 2020 om 09:01

Dan kijk jij of sinds kort pas voetbal of heb je een kort geheugen, maar die Portugezen hebben er ook een handje van om lekker te zagen, net als Atletico of Real in el clasico... Ik kan het ergens wel waarderen, een team waar het resultaat heilig is. Beetje in de categorie van 'wie nier sterk (goed) is, moet slim zijn'.

21 februari 2020 om 22:29

Joh nederlandse elftal speelde ook niet aantrekkelijk op het WK, maar toch goede resultaten geboekt. Hoorde niemand klagen toen

21 februari 2020 om 10:06

Ajax heeft met Van de Beek, Huntelaar, Veltman en Tadic vier spelers rondlopen die dus prima meekunnen met Getafe. Dat zijn net zo goed spelbedervers en matennaaiers, en daar heeft elke Nederlandse club al mee te maken gehad.

21 februari 2020 om 12:16

Als je matennaaiers en tijdrekkers als een Tadic, Tagliafico, Veltman, Onana en Huntelaar in je ploeg hebt spelen dan is het zwaar hypocriet een ander van spelbederf te beschuldigen

21 februari 2020 om 13:28

Het zegt al genoeg dat de zuivere speeltijd gisteren 42:36 minuten was.

Ik vind t irritant worden hoor. ‘Schande’ voor het voetbal? Alsof Ajax het alleenrecht heeft op hoe het voetbal gespeeld moet worden. Getafe maakt t de tegenstanden lastig en daar dient Ajax zich tegen te wapenen. Dat is overduidelijk niet gelukt. Hand in eigen boezem en door naar volgende week.

21 februari 2020 om 07:11

Precies dit! Getafe had met elf man naïef naar voren moeten rennen om ruimte te maken. Geldt overigens niet alleen voor deze wedstrijd, je hoort het vaker.

21 februari 2020 om 07:44

Dus jij kijkt graag altijd dit soort wedstrijden?

21 februari 2020 om 07:46

Nee, dat zeg ik niet

21 februari 2020 om 10:02

Natuurlijk kijk je hier niet graag naar, maar het betekend niet dat Getafe verplicht is om mee te werken aan de grote Ajax show.

21 februari 2020 om 10:05

Ik kijk net zo graag naar dit soort wedstrijden als een wedstrijd waar een ploeg 95% balbezit heeft en hele tijd tikkie breed of tikkie terug legt...

21 februari 2020 om 07:14

Tot ze tegen jou clubje spelen! Dan piep je wel anders! Maar het is een schande ja, je zal maar supporter zijn van Getafe... krijg je toch echt een raar beeld van voetbal...

21 februari 2020 om 07:27

Buiten het toneel kan ik anders toch wel genieten van Getafe. Heerlijk zo'n ploeg die andere ploegen puur op wilskracht aftroeft.

21 februari 2020 om 07:49

Puur op wilskracht?er liepen best een aantal jongens in die wel iets met een bal konden. Die pijlsnelle krullenbol, die perioxide gast kon ook aardig ballen en zo waren er wel meer hoor.

21 februari 2020 om 08:53

Tja Benzema, daar ben ik het wel mee eens. Echter, Getafe kan niks zonder al het toneel. 42 minuten en 37 seconden zuivere speeltijd is echt schandalig.

21 februari 2020 om 09:07

Was het maar puur op wilskracht, maar dit was vooral schoppen, provoceren, acteren, aannaaien etc etc.knap dat je het zo ziet trouwens..

21 februari 2020 om 10:57

@unisHet gaat uiteindelijk om resultaat in voetbal en met name op Europees niveau... Zoals het gezegde geldt 'het maakt niet uit hoe je wint, als je maar wint'. Verschrikkelijk voor de neutrale toeschouwer en irritant voor de tegenstander maar zo is het nou eenmaal. Dit is helaas ook het gevolg van Ajax nieuwe status als recent halve finalist van Champions league want vele clubs onder de top zijn toch wel angstig voor Ajax. Daarnaast weten ze ook wat DE manier is om Ajax alsnog op de knieen te krijgen en dat is krachtvoetbal, ontregelen, irriteren en dat is ze gelukt. Het is heel triest, maar zo werkt het helaas.

21 februari 2020 om 18:33

Mijn ‘clubje’ speelt (als ze mazzel hebben) gemiddeld 6 wedstrijden in europa. Grote kans dat ze Getafe mislopen

21 februari 2020 om 07:18

Wat ik jammer vind is dat niemand blijkbaar ziet, behalve wellicht niet-Ajacieden, dat ze voetballend dikke prima waren. Vooral die krullenbol en hun spitsen kunnen wel ballen. Als ze alleen theater deden en kunnen verdedigen, bezet je niet de 3e plek in Spanje...

21 februari 2020 om 07:22

Zeker die Cuccurella is gewoon een hele goede voetballer. Die won duels, is erg snel en zou gewoon prima mee kunnen komen bij Ajax.

21 februari 2020 om 07:31

Nou sorry maar vond gister alle spelers als de spelers van ajax , dus gaan ze dan allemaal naar ajax , ajax kon niet eens de bal 5 keer overspelen . zo veel balverlies heb ik van ajax nog nooit gezien

21 februari 2020 om 07:42

@diegelbereds,goeie speler, ik ben van mening dat als hij er niet was, dat Getafe-Ajax heel anders was gelopen. die jongen bepaalde met zijn voetbal onder andere het tempo bij Getafe, wat zo bepaalde was

21 februari 2020 om 07:43

@gelbereds: Niet alleen die Cuccurella kan meekomen. Het halve elftal wel lijkt mij. Alsof ajax een veel beter team heeft

21 februari 2020 om 07:20

Omdat ze niet voetballen. Het enige wat ze doen is afjagen, op enkeltjes trappen en theater maken. Er zitten geen acties of combinaties bij waar de gemiddelde voetballiefhebber zijn vingertjes bij aflikt, dus ja: geen voetbal, maar ANTI-voetbal.

21 februari 2020 om 07:22

Je kunt het anti-voetbal noemen, maar het is nog steeds voetbal. Ajax 53% balbezit en geen schot op doel tegen een ploeg die niet voetbalt... iets gaat hier niet goed.

21 februari 2020 om 07:50

Dit begint ziekelijke vormen aan te nemen. Totaal los van de realiteit en de essentie van het spelletje

21 februari 2020 om 07:51

Kom op zeg... die eerste goal vanuit de vrije trap was een meesterlijke combinatie.

21 februari 2020 om 08:04

Precies ja. Uit de vrije trap. Dat is een dode spelsituatie. De hele wedstrijd was een dode spelsituatie.

21 februari 2020 om 08:18

Haha, hier moest ik even om lachen. De hele wedstrijd was een dode spelsituatie! Goed gevonden en komt aardig in de buurt van de werkelijkheid. Wat was het? 43 minuten zuivere speeltijd?

21 februari 2020 om 08:23

Wat overigens nooit een vrije trap zou mogen zijn!

21 februari 2020 om 07:41

Ajax is net zo goed verantwoordelijk voor het droevige spel, maar het is makkelijker om naar een ander te wijzen. Getafe is slimmer en beter. Ajaz had een Europese uitschieter vorig seizoen, dit is hun niveau. Thuis kan je nipt winnen, maar ik ben er bang voor. Je zag in alles dat Getafe beter is. Ziyech moet even gaan draaien.

21 februari 2020 om 08:39

Het gaat meer om het aannaaien van kaarten en het faken van blessures. Daarmee probeer je gewoon collega's te naaien en dat hoort niet thuis op een voetbalveld. Prima als je een vervelende speelstijl wil hanteren, dat is je goed recht, maar acteren en naaien heeft niets met voetbal te maken.

21 februari 2020 om 08:50

onzin. weldegelijk schande voor het voetbal. Als dit voetbal gespeeld zou worden was ik vroeger wel bij een andere sport gegaan. Het was tandenknarsend. schande, schande, schande!!

21 februari 2020 om 10:44

ja een schande. schwalbes, aanstellen, zeuren bij de scheids. Dat hoort gewoon niet bij voetbal. En dit heeft niks met ajax te maken. Een team mag best de bus parkeren en agressief voetballen. Maar onsportief gedrag hoort in geen enkele sport thuis. Wat ik vooral irritant vind is dat mensen het goed gaan praten.

21 februari 2020 om 16:39

Als je tactiek is om zo min mogelijk voetbal te spelen kan je best spreken over een schande wat mij betreft. Je hoeft geen hoge druk te zetten maar als je niet eens aan 45 minuten zuivere speeltijd komt is dat wel heel erg. Wordt tijd dat er eens zuivere speeltijd komt.

Ajax moet thuis alle zeilen bij zetten en een stuk minder slordig zijn. Het is niet onmogelijk en met de steun van het fantastische publiek moet dat extra stimulans geven

21 februari 2020 om 08:51

thuis gaat het nog veel erger worden. Het publiek gaat er lekker in mee doen en de spelers laten zich daardoor beinvloeden. Zag je ook bij Valencia

21 februari 2020 om 12:38

Gelukkig is de ene wedstrijd de andere niet . Hopelijk hébben ze van deze wedstrijden ondertussen geleerd

22 februari 2020 om 17:32

Dat dacht ik ook na Valencia thuis

Een schande voor het voetbal? Het is heel simpel, de scheids bepaalt hoe ver je kan gaan. En we moeten ook objectief blijven. Ajax heeft gewoon ruk gespeeld en liet zich 9 van de 10x aftroeven in de duels. De speelstijl van Getafe kan je niet aanstaan, maar om het dan een schande te noemen vind ik echt heel sneu. De commentator zei ook: dit verdient geen respect... een 2-0 overwinning op Ajax verdient áltijd respect, zeker als je begroting een kwart is van dat van de tegenstander.

21 februari 2020 om 12:02

@diegelbereds: Ajax heeft het verlies volledig aan zichzelf te wijten. Ze speelden zelf slecht, kwamen niet onder de druk uit, kwamen niet tot serieuze kansen en verdedigden kinderlijk naief bij de tegengoals. In de (nog geen) 43 minuten die er van deze wedstrijd overbleven was Getafe ook voetballend Ajax de baas. Wat dat betreft kan je de scheids niet verantwoordelijk houden voor het verlies van Ajax.dat neemt niet weg dat de scheids drama was. De scheids bepaalt hoe ver je kan gaan, maar moet zich wel aan de regels houden. Tijdrekken en schwalbes mogen/moeten bestraft worden met een gele kaart en dat is geen moment gebeurd. Diverse schwalbes werden beloond doordat dan een Ajacied geel kreeg en met nog geen 43 minuten zuivere speeltijd mag duidelijk zijn dat ook het tijdrekken volop loonde. Daarmee was de scheids verantwoordelijk voor het laten ontsporen van dit duel dat geen moment een voetbalwedstrijd werd. Ajax was te naã¯ef om zich daarin te laten meesleuren en heeft geen moment aanspraak gemaakt op een resultaat. Dus je kan de scheids niet verantwoordelijk houden voor het verlies van Ajax. Wel voor de frustrerende parodie op een voetbalwedstrijd die de theatermakers uit Spanje ons gisteren konden voorschotelen.

Eigen schuld. Deze vorm van spelbederf was van te voren al algemeen bekend en toch hebben ze zich als een stel kleine kleuters in hun hemd laten zetten. Ajax heeft dus wat goed te maken volgende week. 1 voordeel: veel slechter als gisteren is nagenoeg onmogelijk.

21 februari 2020 om 09:04

Moet jij eens opletten, als je denkt dat het niet erger kan blijkt dat toch opeens te kunnen....

Niks mis met verdedigend spel, loeren op de counter of hard spel. Dit wat Getafe doet heet list en bedrog. Echt een walgelijke club. 3 a 4 spelers met individuele kwaliteiten en verder aangevuld met simpele schoppende werkpaardjes als Nyom die het vooral van hard spel, provoceren en theater moeten hebben. Net als tegen Valencia een Franse scheids die overal voor fluit. Maar goed, uiteindelijk kan Ajax zichzelf verwijten dat het hier met open ogen intuimt en kinderlijke fouten maakt. Erg zonde dat je na uitduels bij Real, Bayern, Juve, Spurs, Chelsea en Valencia je je eerste uitnederlaag lijdt bij een ploeg als deze. Maar helaas dik en dikverdiend. Dit gaat Ajax niet meer goed maken, en misschien maar goed ook. De EL zit vol met ploegen als deze en Ajax kan zich er simpelweg niet tegen wapenen.

21 februari 2020 om 10:09

Zoals altijd ligt het weer aan de scheidsrechter. Afgelopen zondag krijg je nog een penalty mee door een fopduik, Tadic loopt al anderhalf jaar 90 minuten lang kaarten aan te naaien, Veltman wordt door heel Nederland uitgekotst, Onana is de meest smerige tijdrekken van de Eredivisie. En maar zeuren op anderen als het een keer tegenzit.

21 februari 2020 om 11:51

@ FR-RKC Heb jij zijn reactie niet gelezen, want hij geeft toch duidelijk aan Ajax het aan zichzelf te wijten heeft. Wat is het toch met een aanzienlijke groep mensen op deze site, dat ze uit een op zich goed onderbouwde reactie er een enkel puntje uithalen, om vervolgens daar alle clichématige (anti) argumenten daar op los te laten (en ja; er zijn ook Ajacieden die zich hier schuldig aan maken).

21 februari 2020 om 12:09

Als je eerst 10 regels schrijft over hoe klote Getafe is, dat ze puur afhankelijk zijn van list en bedrog, dat de scheids overal voor fluit, dat ze het moeten hebben van provoceren en theater. Het hele stuk gaat over Getafe, en ergens in twee tussenzinnen gaat het erover dat het wel terecht was en dat ze erin trappen. Maar zelfs daar ontbreekt het aan een zelfkritische blik. Nee dat je zelf niets creëert, dat je ballen over 3 meter niet in kunt spelen, dat je achterin als een achterlijke in gaat stappen in de 93e minuut. Dat lees ik dan niet terug, alleen dat Getafe zo verschrikkelijk is en dat Ajax daar niet mee om kan gaan.

21 februari 2020 om 17:16

Ik benoem mijn eigen waarnemingen. Dat jij je als Feyenoorder niet ergert aan Getafe (waarschijnlijk omdat ze de rivaal verslaan) is jouw mening. Sowieso vinden Feyenoorders al gauw dat het puur aan Ajax zelf ligt (b.v. het Zagreb verhaal in 2011 en Chelsea uit dit seizoen) maar zelf wel continu beginnen over de wedstrijd tegen Roma, de ironie. Verder maakt het niets uit hoeveel letters ik aan iets besteed of in welke volgorde dat gebeurd. Ajax heeft het aan zichzelf te danken dat het geen enkel schot op doel lost en hier verliest. Verder benoem ik hoe irritant Getafe was en hoe zwak de arbitrage was, ik leg er echt geen verband tussen. Mocht jij dat zo opvatten dan bied ik speciaal mijn welgemeende excuses aan

Lekker makkelijk lullen hier. Tuurlijk raak je gefrustreerd wanneer een tegenstander je elke keer probeert te naaien. Het helpt ook niet dat de scheidsrechter erin mee ging, wat allemaal meer frustratie opbouwde. Elk team zo geprovoceerd raken tegen een tegenstander die zo speelt. Als uefa zijnde wil je een team als getafe toch niet in je toernooi, waneer je over teksten als "respect" neerzet.

21 februari 2020 om 08:13

Valentinho, ik ben oprecht wel geïnteresseerd waaruit je opmaakt dat ik mijn gram wil halen? Ik ageer tegen het feit dat Getafe een schande voor het voetbal wordt genoemd. Volgens mij is het meest negatieve dat ik over Ajax heb gezegd dat ze 9 van de 10 duels verloren gisteren. En dat ze maar 1x op doel hebben geschoten. Nogmaals, ben oprecht geïnteresseerd naar jouw beleving. Ben trouwens volkomen met je eens dat Blind een goede pot speelde!

21 februari 2020 om 07:39

Nee de uefa wilt het liefst alleen maar teams zoals ajax. Want die spelen het voetbal wat iedereen wilt zien. Misschien moet ajax straks bepalen wie er in de cl en ul mogen spelen. Dan voorkomen we deze discussie

21 februari 2020 om 07:56

Lastig he lezen? Waar zeg ik dat ajax moet bepalen welke teams erin komen? Ik vind alleen dat de harder moet optreden tegen dit theater en spelbederf door bijvoorbeeld een scheidsrechter op te stellen die hier niet in meegaat.

21 februari 2020 om 08:23

Ik zeg nergens dat jij dat zegt. Ik doe een voorstel. Tuurlijk moet er harder opgetreden worden. Maar ajax is ook geen heilig boontje natuurlijk. Nu worden ze overklast en is de wereld te klein. Maar als tadic net doet alsof hij vermoord wordt terwijl er niks aan de hand is hoor je bijna niemand.

21 februari 2020 om 09:04

Daar ben ik het dan mee eens. Ook Tadic is hier vaak schuldig aan. Maar wat we gisteren hebben gezien is echt een overtreffende stap. De scheidsrechters moeten hier gewoon harder tegen optreden tegen elk team dat dit doet. Als Getafe met dit spel op een derde plek staat in de spaanse competitie, vrees ik dat andere teams dit gaan overnemen en dan zitten we straks bijna elke week naar dit soort potjes te kijken.

21 februari 2020 om 12:11

Als we harder gaan optreden tegen spelbederf, dan gaat Ajax ook nog een probleem krijgen met all-time recordhouder in tijdrekken Onana, schwalbekoning van de Beek en types als Veltman en Tadic die bij elk duwtje verongelijkt naar de scheidsrechter kijken hoe schandalig het wel niet is dat ze een duwtje krijgen.

Ten Hags getover met de opstelling heeft duidelijk consequenties. Als je topscorer vorig jaar altijd van links komt en Ziyech internationaal het best op zijn recht komt vanaf rechts, als Donny uitblinkt op tien maar je ze allen op een andere plek neerzet zonder dat ze veel rendement tonen en dat blijft volhouden maak je het team vanzelf kapot. En dat allemaal omdat Babel erin moet en Traore, twee middelmaat spelers zonder toekomst. Hopelijk komt ten hag tot zijn zinnen en komen we tot een normale opstelling waarin de beste spelers kunnen staan waar ze renderen voor het team.

21 februari 2020 om 15:55

Eens. Tadic punt ziyech rechts Babel Links dan maar. Donny Martinez centraal met iemand erbij. Dan heb je die CL vibe te pakken. Ziyech centraal kan nog wel maar dan moet je neres en promes voor die vleugels hebben en die zijn er niet toch.

Heel simpel, dit is het verschil tussen CL en EL. En ja, natuurlijk ging Ajax er in mee.. en ja natuurlijk was het slecht.. maar dit is echt zonde van je avond.. Als het aan mij ligt.. geef die thuis pot op.. en laat de EL lekker gaan.. gooi wat extra geld op je spelers, dan heb je de vergoeding er ook uit! Wat een schande voor het toch hele leuke spelletje dit!!!

Als Ajax zo goed is, waarom staan ze nu met 2-0 achter? Schandalig is klagen terwijl je zelf maar 1 schot hebt geproduceerd en niet eens op doel. Het probleem zit meer in het feit dat wij in NL dit soort spel niet zijn gewend en bij ieder contact/of geen contact wordt afgefloten. Naief zou ik het noemen van de kant van Getafe om onze ajacieden niet aan te pakken en alles er voor over te hebben om te winnen.

Het grappige is dat Getafe al dat typisch Spaanse gedoe helemaal niet nodig heeft. Ze waren duidelijk een maatje te groot voor Ajax. Ik dacht dat Ajax mooi ging wegkomen met een 1-0 nederlaag, maar gelukkig viel de meer dan terechte 2-0 nog op het einde, dat is wel een redelijke reflectie van het spelbeeld.

21 februari 2020 om 15:56

Gelukkig zelfs. Gaat het? Snap nooit zo goed hoe je daar blij mee kan zijn. Dat getafe beter was kan ik nog inkomen, eigenlijk met name ajax heel zwak.

En Ziyech, die van arrogantie nauwelijks uit zijn ogen kan kijken werd volledig afgeschminkt. Een les voor al die naieve Nederlandse trainers.

Wat een kinderachtig gedoe van Ajax. Dit was bekend en andere ploegen kunnen er ook gewoon onderuit voetballen en van ze winnen. Dat Ajax dit niet lukte, kunnen ze alleen zichzelf verwijten. Zo jammer dat ze zich dan zo laten kennen.ajax mag nog blij zijn dat er maar 42 minuten zuivere speeltijd was. Ajax had namelijk geen enkele aanspraak om nog een doelpunt te maken die wedstrijd. Bij 90 minuten zuivere speeltijd was Ajax met 4-0 het schip in gegaan.

43 minuten effectieve speeltijd... Tja, zelfs als we nog 47 minuten extra hadden gespeeld, hadden we niet gescoord. Hoe irritant Getafe ook was gisteren, het gaat erom dat wij ons niveau gewoon niet haalden. Ik hoop zo dat we volgende week het tij kunnen keren, maar ik ben er bang voor.

21 februari 2020 om 15:57

Dit is helemaal waar. Je hoeft wat mij betreft niet te klagen over de tegenstander als je zelf zo belabberd speelt. Zeker voorin. Tadic Babel ziyech wauw wat waren ze slecht met Babel zijn kopbal als dieptepunt.

Ajax was gewoon heel slecht. Getafe heeft gespeeld naar hun mogelijkheden en die optimaal benut. En Ajax is niks roomser dan de paus. Met Onana die zo ongeveer de bedenker is van de spelvertraging en een Veltman die alle smerige trucs ook al eens heeft uitgehaald. Iedereen stond vorig jaar op de banken na de overteding van Ekkelenkamp op Ronaldo. Maar je moet bij jezelf te raden gaan en kijken waarom Ajax zo ongelooflijk slecht was. Daar was echt helemaal niks positiefs over te melden. Grote spiegel kopen en stoppen met wijzen.

Buiten het feit dat Ajaxhand in eigen boezem moet steken, want ja het was gister verschrikkelijk. Is dat Getafe toch een regelrechte schande? Dat constante gerollebol, 5 minuten doen over iedere dooie spelmoment, al dat theater in de rust en zo kunnen we nog wel even doorgaan hoort toch niet in het voetbalthuis? Dat speelstijl kan je je tegen wapenen die randzaken van ze zijn gewoon een schande. Spelbederf pur sang. Daar mag best tegen ingegrepen worden.

Allereerst, we verdienden niet meer dan dit want het spel was belabberd. Feit is wel dat de scheids Getafe liet gaan als dolle stieren zonder daarbij op te treden. Dan ook nog dat theatrale gedoe erbij van die artiesten en dan staat er een uitslag als deze.
Mag hopen dat de uefa ook heeft gezien dat hier tegen opgetreden moet worden want 42min zuivere speeltijd is gewoonweg een schande!

Iedereen in Nederland, naja met name analisten, oud spelers en Ajax fans noemen het een schande. Maar Theo Janssen zei het eerder al goed, je weet dat ze dit doen, je weet dat je geen kleine overtredingjes moet maken bij hun. Dit hadden spelers als Alvarez op ten duur ook door en die begon harder te spelen. Al had Ajax nog uren doorgespeelt, ze hadden niet gescoort. 0 kansen op doel, de opbouw was door Getafe effectief uitgeschakelt en wanneer Ajax het dan toch op zijn heupen kreeg werd er gauw aan de noodrem getrokken. Het is dan ontzettend naief om met je vinger naar de tegenstander te kijken die je gewoon gedomineers heeft. Een tegenstander die zelfs niet zoveel minder balbezit had. In grote competities gebeurd dit gewoon erg vaak. Getafe snapt ook wel dat als ze aanvallend voetbal spelen dat ze afgaan, dus waarom zouden ze dat doen? Al bij al is een kinderlijk Ajax met een tactisch zwakke Ter Hag verslagen door een sluwe Bordelas. Hier zag je qua pressie, wachten op fouten en inzet dezelfde dingen als toen ze tegen Groningen speelden. We kunnen wel gaan klagen over alles en nog wat, maar als we zo spelen, zo weinig kansen creeeren en achterin zo veel fouten maken, heb je niks te zoeken in europa.

Tuurlijk is Getafe een vreselijke ploeg, maar Ajax wordt nog zo gewaarschuwd van te voren, maar nee bij Ajax weten ze alles beter en denken met hun eigen spelletje maar even te winnen. Als het niet loopt moet je iets anders proberen (beginnen bij keihard werken, maar ze lieten zich als makke lammetjes naar de slachtbank leiden) en dat vind ik dan ook niet sterk van Ten Hag die tactisch ook geen antwoord had vandaag en Ajax maar met hetzelfde spel in de valkuil liet trappen. Tuurlijk is het logisch dat je gek wordt van dat Getafe, maar ze doen dat alleen maar om je uit de tent te lokken en dat is ze goed gelukt want Ajax was niet meer bezig met de wedstrijd alleen maar alleen nog maar bezig met de tegenstander. Verder ook 0 aanknopingspunten gezien vanavond waardoor het volgende week wel goed zak gaan, behalve dat je zo slecht niet 2x achter elkaar kan spelen. Ik zie het somber in volgende week. Ook voor de eredivisie een wijze les, haal Ajax een beetje op deze manier uit de wedstrijd en je maakt altijd kans. Is ook niet de eerste keer dat het Ajax overkomt, dit seizoen Valencia thuis hetzelfde en in het verleden ook wel een aantal keer

Ik hoop dat ze bij ajax en vooral hun supporters inzien dat het behalen van de halve finale van de CL een incidentje was. Ajax behoort, zoals sommige hier meermaals hebben geroepen, niet bij de Europese top. Op dit moment is het gewoon een Europese middenmoter en dat is ook helemaal prima! Blaas alleen niet zo hoog van de toren als het een keer allemaal meezit en ga niet lopen janken als het een keer niet allemaal meezit. Amen!

Ten Hag had moeten zeggen: vanavond zijn we geen Ajax. We spijkeren de boel zakelijk dicht. Geen risico. Probeer te voetballen maar zo niet dan niet. Maar het aller belangrijkste... wees vanavond even niet het populaire arrogante mannetje dat je probeert te zijn.. Laat die lui van Getafe maar zuigen en buig je hoofd. Houd je kop er bij. Wees groter dan dat en denk aan het resultaat. Dan haal je achteraf je gelijk en ben je een Professional. Niks van dit alles.. het waren vanavond 11 onzekere kleine jongetjes die zich op een totaal verkeerde manier wilden bewijzen..nl. met hun gedrag en maniertjes. Stelletje kinderen zijn het. Bah!! Dat ik nog steeds fan ben...

Ajax speelde als een natte krant.dat is waar,maar de arbiter moet die getafe komedianten Geel geven voor Spelbederf.zoals spelers ook Geel krijgen voor een schwalbe en tijdrekken.de scheidsrechter was de grootste tijdrekker in deze waardeloze wedstrijd.

Als neutrale kijker heb ik me de pleuris geërgerd aan Getafe. En dat zullen vast meer mensen met mij eens zijn. De ene naar de ander speler viel spontaan op de grond. Een zwanenmeer! Toch wel vreemd dat de arbiter zich zo liet imponeren door Getafe. Jammer, jammer.

Ik heb er weinig problemen mee om met 4-0 van de mat getikt te worden hoor. Dat kan een keer gebeuren.maar ik kijk voetbal omdat ik voetbal wil kijken. Ik zit niet te wachten op tijdrekken, opstootjes, aanstelleritis. Begin eens met het invoeren van zuivere speeltijd, want dit kan echt niet meerdaarnaast had Ajax helemaal nergens recht op. Getafe was gewoon veel feller en beter, dan mag je nog blij zijn met 2-0.Zet die Tadic, Babel en Alvarez maar mooi op de bank. Wat een armoe allemaal zeg.daarnaast zal Lampard na gister wel even zijn bonnetje van Ziyech gezocht hebben. Wat liet die zich uit de tent lokken zeg.

Getafe vervelend irritant etc? Om heel eerlijk te zijjn , ik vond de commentator 10 x erger. Daarnaast het spijt mij zeer maar hoeveel schoten had ajax op doel, en hoeveel getafe? Getafe was met alles en alles en alles beter, het enige waarin ajax meer in uitblonk was die zogenoemde 10 meer balbezit. Als ajax op exact zo een manier had gewonnen hadden dezelfde mensen (die je ook veel al op twitter ziet klagen) het geweldig gevonden het is ooh zo typisch hollandse hypocrisie. Dat het jammer is voor nl voetbal dat ze verloren ja das een ander verhaal en dat snap ik, maar men moet gewoon eerlijk wezen en stellen dat Ajax gewoon niks klaarspeelde.en door dat irritant commentaar kon ik nog genieten ook van die tweede tegengoal..alsjeblieft.echt belachelijk die commentator en de vele , ik noem ze jankerds, die het maar niet kunnen hebben dat hun club verliezen.als je zo goed bent als je beweert schiet dan op zijn minst 1 x op doel :D

Onzin zeg. Moet Gerafe dan de rode loper uitrollen voor Zijne Hoogheid Ajax? Schei uit. Ze weten ook wel dat Ajax voetballend veel beter is, en het laatste wat je dan moet doen is zelf voetballen. Getafe heeft het gewoon prima gedaan. Het theater en al dat aanstellerij is niks nieuws in het Spaanse voetbal, mag ook niet als excuus worden gebruikt. Je hebt verdiend verloren omdat je voetballend niet meer zo goed bent als vorig jaar. Verder lijkt Zyech met zijn hoofd al in Londen te zitten, heb hem zelden zo slecht zien spelen

Ja Getaffe was irritant, maar dan nog. Ik vind dat we helemaal niet naar Getaffe moeten kijken, het was gister weer ouderwets "de mannen vs de jongetjes" terwijl er genoeg ervaring is. Al is geen een van de oudere spelers een echte leider, want het is niet de eerste keer dat de ervaren spelers niet thuisgeven wanneer het niet loopt. Er waren zat momenten dat Ajax iets kon doen, maar vervolgens zo ongeconcentreerd de ballen simpel verspeelde, maar ze hielpen elkaar ook totaal niet. Blind zag ik vaak het gebaar maken van "ik kan de bal niet kwijt" want man wat was het spel ook statisch. We kunnen er veel woorden vuil aan maken, maar ik vind dit net zo schandalig als toen Ajax zich door Salzburg zo liet afdrogen in eigen huis. Tadic mag van mij ook weleens een keertje vanaf de bank beginnen, en is het te hopen dat Ajax Babel na dit seizoen niet nog keertje terug haalt. Buiten zijn slechte spel was zijn toneelstukje echt beschamend, waardoor hij nota bene ook nog geel pakte; op het moment dat de spelers van Getaffe juist bestraft werd. Hoe dom kun je zijn. Ajax heeft wat mij betreft schandalig grotendeels gewoon van zichzelf verloren.

Ik snap het niet atletico madrid deed tegen Liverpool hetzelfde als wat getafe deed. Dan vind de pers het mooi wat Simione en atletico doen maar als getafe dit doet tegen Ajax wordt er door iedereen schande van gesproken. Het is van beide clubs niet mooi om te zien maar wel effectief en er staat nergens dat het niet mag.

21 februari 2020 om 14:39

De trainer van getafe werd door de commentator weggezet als een clown terwijl simeone door hetzelfde heerschap verheerlijkt werd. Lastig om neutraal te zijn met je ajax jasje aan in de commentator box. Vreselijk commentaar gister.

Provicaties van getafe ten spijt, ik kon me niet aan de indruk ontrekken dat er al bij de eerste corner van getafe spullen naar de spelers gegooid werd vanuit het uitvak. Dit resulteerde in een awardwinnende verfilming van een stervende zwaan bij de 1:0. Vreselijk om te zien maar iedereen gaat voorbij aan het hufterige gedrag van de ajax fans waardoor mogelijk de scheids de rest van de wedstrijd beinvloed werd. Dom gedrag wat waarschijnlijk, en terecht een staartje gaat krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren