Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Feyenoord is titelkandidaat, daar kan je niet omheen'

Laatste update:

Feyenoord kroonde zichzelf tot grote winnaar van het afgelopen weekend. De ploeg van Ronald Koeman klopte AZ (3-1) en pakte daarmee als de enige ploeg uit de top vijf de drie punten. Feyenoord steeg na de overwinning naar de derde plaats van de ranglijst en heeft nog maar drie punten minder dan koploper PSV, dat over een kleine twee weken op bezoek komt in De Kuip.

/

Volgens Rob Jacobs, oud-speler en trainer van Feyenoord, is het landskampioenschap zeker haalbaar. "Als je gedeeld tweede staat, na de drie punten tegen AZ, dan ben je titelkandidaat. Daar kan je niet meer omheen", zei Jacobs tegen Feyenoord TV. "Je staat drie punten achter op PSV en die ploeg komt over veertien dagen op bezoek. Als je die wedstrijd wint, dan doe je gewoon mee om de bovenste plek en dus voor het kampioenschap."

Koeman sprak na de overwinning op AZ nog zijn verbazing uit over de stand op de ranglijst, omdat er in zijn ogen betere ploegen zijn dan Feyenoord. Daar was Willem van Hanegem het echter niet mee eens en ook de Kromme liet maandag weten dat hij denkt dat de landstitel voor Feyenoord haalbaar moet zijn. In Rotterdam kon in 1999 voor het laatst een kampioenschap gevierd worden.

Ik zie Feyenoord dit seizoen kampioen worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
12 februari 2013 om 11:50

Ik niet. Ajax heeft afgelopen zondag wederom een kans gemist om dichterbij te komen. Dit breekt Ajax uiteindelijk op. Nu mag Ajax tegen Twente uit, AZ uit en Psv uit, nauwelijks nog punten verliezen om het weer in eigen hand te krijgen. Helaas is Psv op dit moment en over twee weken misschien zelfs wel Feyenoord en grotere kanshebber, dan Ajax.

12 februari 2013 om 12:49

Maar het systeem dat Ajax nu hanteert en behalve Feyenoord, niemand druk durft te zettten, dan zie ik Ajax 2 van de 3 wedstrijden wel winnen. Az maakt 't Ajax wel moeilijk, ik denk dat zij wel durven druk te zetten op de verdediging en Psv en Twente hebben we al gezien, die kunnen/durven/willen niet druk zetten, dat heeft me verbaasd, maar dat kan zijn omdat van Bommel anders niet mee kan in 't tempo.

Feyenoord zette dan niet goed druk, maar dat is wat anders.

On;
Ik denk dat wij kampioen gaan worden, we gaan naar de coolsingel, maar dat roep ik al anderhalf jaar, het geloof straalt er van af bij de jongkie's, thuis zijn we tot nog toe onverslagen en we halen de punten tegen de, met alle respect, 'kleintjes'. Je wordt kampioen als je tegen de kleintjes de volle buit pakt.

Je mag verliezen van de groten, maar Ajax is het bewijs, het wint van Feyenoord, maar verliest punten tegen Vitesse en Roda en dan staan we ineens weer naast Ajax.

Feyenoord kan op verschillende speelwijzen spelen, als 't even niet gaat over de flanken, dan kan 't Pelle aanspelen en opportunistischer gaan spelen. Je kan de bal altijd kwijt bij Pelle...feyenoord verliest daarom weinig punten tegen de kleintjes en daarom denk ik dat Feyenoord kampioen wordt, zoiets voel ik.

12 februari 2013 om 14:00

Chafa,

***on;
Ik denk dat wij kampioen gaan worden, we gaan naar de coolsingel, maar dat roep ik al anderhalf jaar, het geloof straalt er van af bij de jongkie's, **

Ja ik durf het nog niet te zeggen, althans niet hardop hahaha.
Maar ik lees net een stuk in het AD van Cor Adriaanse over die "jonkies" en ja dan zou je zeggen dat dat het best wel eens kan gebeuren dit jaar.
Die jonge gasten weten gewoon niet wat verliezen is, ze hebben al zoveel gewonnen in de jeugd en zijn mentaal erg sterk..maar goed, geen woorden maar daden was het he!!!

12 februari 2013 om 15:10

@justbecause

Ik snap wat je bedoelt, maar dat je als 18 jarigen zo'n prestatie neerzet en zonder ddruk kan spelen in een volle Kuip waar de verwachtingen abnormaal hoog zijn en waar euforie snel de overhand neemt en realisme op de achtergrond lijken te verdwijnen.

Op tv wordt er veel gepraat over de "grote" wedstrijden, natuurlijk win ik liever van de eeuwige rivaal, maar als je tegen de 'kleintjes' geen punten pakt, dan heeft het ook geen zin om de wedstrijd van het jaar te winnen en geen kampioen te zijn of tot de laatste speelrondes te voetballen.

De jonkies spelen met flair, durf en passie, gekoppeld aan effectiviteit en leggen zichzelf geen druk op, dus waarom zou de buitenwacht dat dan wel kunnen doen?
Natuurlijk kunnen we zondag om half 5 weer heel anders praten over dit Feyenoord en zijn we ineens geen kampioenskandidaat meer, maar de rest blijft ook morsen. Feyenoord kan zondag wederom als winnaar uit de bus komen.

Rkc - Ajax en Psv - Utrecht, hele lastige potjes, vooral omdat Ajax de EL in de benen heeft.

Zwolle uit is ook heel lastig, vooral omdat ik Zwolle's positiespel erg goed vind, maar dat van AZ is van een nog hoger niveau, dus neem ik aan dat Feyenoord de 3 punten pakt en zich gaat opmaken voor de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen....psv thuis!!!

Dit team lijkt zich nergens druk om te maken en als 't in de koppies goed zit, dan gaat er iets moois ontstaan...

Geen woorden maar daden....gedeelde 2e plek.

12 februari 2013 om 18:01

@chafa

Als Ajax wint van Twente en Psv, zoals jij zegt 2 van de 3, dan zal het heel spannend kunnen worden/blijven tot het einde. Echter zie ik Ajax dit niet doen. Als Ajax zoals jij ook al aangaf geen punten verspeeld tegen Vitesse en Roda, dan wordt Ajax kampioen. Maar ja, als als. Koop je niks voor. En ach wij zijn afgelopen 2 jaar eindelijk weer eens kampioen geworden, dus niets moet. Feyenoord, krijg het bijna mijn strot niet uit , verdiend echt wel een prijs. Ze doen het goed op de eigen manier en dat is mooi dat Ajax en Feyenoord dat kunnen, zonder al die miljoenen.

12 februari 2013 om 12:43

Titelfavoriet en kandidaat zijn twee verschillende zaken. Ik zie Feyenoord niet als favoriet maar wel als serieuze kanshebber.

12 februari 2013 om 12:57

ik zie zowel Ajax als Feijenoord en PSV als titelkandidaat. Maar deze beste man kan dit beter gaan roepen als Feijenoord inderdaad over 2 weken wint van Psv.

12 februari 2013 om 13:01

Hij bedoeld het dan ook niet op basis van het vertoonde spel. Rob Jacobs is namelijk een hele nuchtere vent en eerder kritisch dan lyrisch. Als je op dit punt in de competitie op 3 punten staat doe je mee. Ook al hebben andere teams betere spelers, scoren andere teams makkelijker of wat dan ook. Dat is waar hij op doelde, al lijkt het in het artikel alsof hij Feyenoord de hemel in praat.

Tegen AZ speelden we prima, laten we die lijn eerst maar eens doorzetten. Voor de Klassieker hadden de spelers een grote blaffer en maakten ze het niet waar.

12 februari 2013 om 14:05

Patrickstern
Zelfs als Feyenoord verliest van PSV doen we nog gewoon mee. Feyenoord heeft dan alle grote ploegen gehad en mag zich op gaan maken voor 10 wedstrijden waarin het naar mijn mening heel veel punten moeten pakken. Aangezien de overige clubs in de bovenste regionen van de competitie nog veel tegen elkaar moeten, zullen ook zij punten verliezen.
ik ga niet zeggen dat we kampioen worden, maar meedoen gaan we zeker. Ook als we tegen PSV verliezen.

12 februari 2013 om 18:04

@livinglegend

Het is natuurlijk wel zo dat je na Psv ineens op 9 punten kan staan, bij wijze van. Dan wordt het een heel ander verhaal, terwijl als Feyenoord beide wedstrijden wint staat het gelijk met Psv en hebben ze alle 'groten' behalve Vitesse gehad. En die komen langs in de Kuip. Dan maak je ineens een hele goede stap, waarin je eigen alleen week tot week geen misstap moet maken.

13 februari 2013 om 00:11

Als je het logisch bekijkt zijn er zelfs 18 kandidaten. Dus ja, Feyenoord is er ook 1.

Beetje overdreven. Ze winnen een potje van Willem II en vervolgens winnen ze met behulp van de scheids tegen AZ. En ineens is alles hosanna. Ik denk dat ze het afleggen tegen PSV over 2 weken en dat ze te kort gaan komen voor de titel dit jaar.

12 februari 2013 om 11:46

De scheids was niet best, maar zelfs als AZ fan moet ik toegeven dat het niet alleen aan de scheids heeft gelegen.

12 februari 2013 om 11:47

Begrijpend lezen is moeilijk he?
Omdat 1 iemand zegt "ze zijn titelkandidaat" is het dus geen hosanna in Rotterdam, maar de hosanna mening van 1 oud speler/trainer.

12 februari 2013 om 12:02

@johannes Dat het ineens hosanna is in Rotterdam is gewoon onzin, dat ligt aan de gekke competitie in het algemeen. Wie een goede serie weet neer te zetten doet gewoon mee om de titel. Misschien zijn er wel betere selecties, maar er zijn amper ploegen die als team zo goed functioneren. Geen enkele ploeg speelt in ieder geval overtuigend genoeg om Feyenoord uit de top te spelen. Dus het is logisch dat Feyenoord in beeld komt.

12 februari 2013 om 18:08

Wij kunnen idd de titel winnen. Maar dan mag je niet meer verliezen en gelijkspelen.

Alhoewel tegen PSV kan je gelijkspelen want die moeten nodig een aantal bikkele wedstrijden maar eigenlijk moeten we winnen.

Mits we kampioen worden ga ik vanaf die dag aan de alcohol en slapen zit er dan niet in.

Ik doe de vogeltjesdans met elke feyenoorder die ik tegenkom ^^

12 februari 2013 om 12:49

Voor de winterstop hebben ze ook al een paar potjes gewonnen. Ze staan 2e in februari met 3 punten achterstand. Dan ben je titelkandidaat.

12 februari 2013 om 14:08

Inderdaad Migi, we hebben meer wedstrijden gewonnen dan Ajax en staan met samen met hen op 3 punten achterstand van Psv. Dan mag je best zeggen dat je meedoet, ook omdat we het 'eenvoudigste' programma hebben.

12 februari 2013 om 13:21

PSV heeft het al jaren moeilijk in de kuip. Ik voorspel niet zomaar een overwinning voor Psv, sterker, ik verwacht zelfs dat PSV verliest in de kuip. Zet ze opeens als gedeelde koploper, als er dit weekend niets raars gebeurd!!!

Toch knap al hoop ik dat Feyenoord op deze koers doorgaat, en niet wanneer ze weer geld hebben de zelfde fout maken. Hopelijk voor Feyenoord kunnen ze dit team nog 3 jaar bij elkaar houden.

12 februari 2013 om 11:53

Ik hoop het eerlijk gezegd niet dat ze dit team vasthouden,over jaar of twee moeten mathijssen,immers en mischien schaken er wel uit en moeten achabar of vilhena oo 10 en martins indi centraal

12 februari 2013 om 11:54

Dat is de angst die de meeste Feyenoorders hebben. Hopelijk vervallen we niet in oude fouten.

12 februari 2013 om 11:59

Ik heb liever dat Feyenoord geen geld heeft dan is het beleid veel beter.
Het slarishuis mag iets groter worden waardoor je spelers als Clasie, De Vrij en BMI eenvoudiger binnen de club kan houden. Ook kun je iets makkelijker versterkingen halen op posities waar je op dat moment even geen jeugd heb. Maar daar ligt het gevaar van miskopen gelijk weer op de loer.

12 februari 2013 om 12:07

Doordat Feyenoord geen geld heeft zijn spelers als Te Vrede, Mathijsen, Immers en Verhoek aangetrokken, met meer geld zouden dit soort jongens niet snel aangetrokken worden. Ja, er zouden meer miskopen gedaan worden, maar er zullen ook meer goede spelers bij komen. Als Feyenoord maar blijft vasthouden aan de meest talentvolle jeugd.

12 februari 2013 om 13:02

Te Vrede is voor niets gehaald en heeft een miniem salaris , hij werd gehaald omdat er op dat moment geen enkele spits aanwezig was en dit was "een gokje" hij is ook een type aanspeelpunt en daar was men naar op zoek , deze jongen verdiend 60.000 per jaar dus dat was het gokje wel waard.

Verhoek is in een ruil betrokkenmet Cabral die bij Feyenoord was uitgespeeld en anders later voor niets zijn vertrokken , Verhoek valt idd zwaar tegen maar op moment dat hij gehaald werd was iedereen hier wel positief over , hij was imeers 2 jaar geleden de beste rechtsbuiten in de Eredivisie en werd zelfs bij Oranje genoemd. Als Feyenoord wél geld had hadden ze hem waarschijnlijk een jaar eerder gekocht van ADO dus hier gaat jouw stelling ook weer niet op.

Mathijssen is een logische aankoop , Vlaar vertrok en je kon zomaar de andere CV van Oranje aantrekken , de ontwikkeling van BMI was toen nog niet zo ver dat we de gok al konden wagen het met hem alleen te gaan doen , er vertrok met El Ahmadi , Vlaar , Guidetti en Bakkal een hele as en ook enorm veel ervaring dus ook deze aankoop was niet raar en geen noodgreep.

12 februari 2013 om 14:23

Dat zien we dan beiden anders. Ik denk dat Verhoek nooit was gekomen. Toen hij naar Twente ging koos hij ook voor de sportieve vooruitgang. Dat nu iedereen positief over hem was is alles behalve waar. Meer dan de helft vd mensen wilde hem er niet bij hem. Hij was immers bankzitter bij Twente en dus logischerwijs niet goed genoeg. Waar de vreugde vooral voor bedoelt was, was het vertrek van Cabral.

Verder zou een 'gokje' als Te Vrede niet gedaan worden als er geld was, want dan had Feyenoord een betere gok genomen. Jouw argument was sterker geweest als je had gezegd dat Pelle dan waarschijnlijk nooit was gekomen. Feit blijft dat beleid voeren makkelijker is met geld. Je kunt dan immers uit een grotere range aan spelers kiezen.

12 februari 2013 om 12:46

3 jaar gaat nooit lukken. Maximaal 1 jaar aangezien vrijwel alle spelers langdurig vastliggen. Maar dan nog zal er komende zomer grof geboden gaan worden op sommige spelers. Zo'n wedstrijd tegen Italie gaat de hele wereld over. Daar ziet men 4 Feyenoorders spelen en dus staan die in alle boekjes. Ik hoop dat als er een speler weggaat het een verdediger is. Met Kongolo hebben we een toptalent achter de hand die al goed in heeft gevallen dit jaar. Als een jongen als De Vrij bijvoorbeeld zou vertrekken dan kunnen we dat prima opvangen. Clasie zou al een stuk lastiger worden.

12 februari 2013 om 13:06

De Vrij weg zou ook niet zomaar op te vangen zijn omdat we dan met een geheel linksbenig centrum zouden moet gaan spelen.

3 jaar bij elkaar of in ieder geval grotendeels bij elkaar houden gaat alleen lukken indien we dit jaar kampioen worden. Dan spelen we Champions League, kunnen de spelers zich blijven ontwikkelen en kunnen de salarissen meegroeien.

12 februari 2013 om 13:17

Zoals Fey100r al aangeeft is de Vrij juist moeilijker op te vangen dan Mathijsen of Martins Indi. Dat zijn allen linksbenige spelers en Koeman prefereert - ondanks dat het af en toe niet anders kon - toch een rechts- en linkspoot in het centrum. Daarnaast moet je maar afwachten hoe Kongolo het na zijn blessure oppakt. Haakt hij gelijk weer aan, duurt het een tijd voordat hij weer op niveau is of komt hij nooit meer op niveau.

Van alle ploegen boven in gun ik het Feyenoord eerlijk gezegd wel. Zware tijden achter de rug, zou leuk zijn voor ze als ze dat kunnen belonen met een kampioenschap. Ik zie ook niet in waarom dat niet zou kunnen.

12 februari 2013 om 12:05

Omdat we op dit moment nog te weinig kwaliteit hebben denk ik. Als Pelle een keer zou weg vallen of er ontstaat een periode waarin vrij veel tegen zit (schorsingen / blessures) dan is de bank niet capabel genoeg om dit goed op te vangen. Tenzij Feyenoord de rest van het seizoen geen last heeft van blessure / schorsingen zie ik het niet gebeuren. Al heeft Feyenoord wel het beste schema vanaf nu.

12 februari 2013 om 12:50

Feyenoord kan redelijk wat opvangen hoor. De spitspositie blijft uiteraard wel twijfelachtig maar verder ben ik eigenlijk totaal niet bang voor een schorsinkje of twee a drie. Blessures zijn uiteraard altijd vervelend.

12 februari 2013 om 13:21

De enige twee spelers die op dit moment moeilijk te vervangen zijn, zijn Janmaat en Pelle. Als je gaat kijken naar de selectie, dan kan je concluderen dat Lamprou - ondanks wat grote fouten - toch een aantal behoorlijke potjes gekeept heeft en er absoluut potentie in die jongen zit. Mokotjo op rechtsback is ook niet alles en Leerdam zal geen minuten meer maken. Centraal zit het goed, want mocht daar iemand wegvallen komt Indi centraal te staan en Nelom op links. Ditzelfde geldt als Indi wegvalt, want ook dan komt Nelom erin. Op het middenveld heb je met Vormer en Singh prima spelers als back-ups. Voorin gaan de vleugelspelers ook steeds meer met elkaar concurreren. Boëtius in inmiddels vast in de basis beland, Verhoek gaat steeds beter spelen, Schaken is wat minder dan vorig jaar maar kan nog steeds iets leuks uit z'n hoed toveren en ook Achahbar toont aan goed op de vleugels uit de voeten te kunnen.

12 februari 2013 om 13:39

Klopt, ik zie Feyenoord ook zeker niet als favoriet, maar in deze competitie kun je door drie overwinningen achter elkaar al de koppositie overnemen, dus het is zeker wel mogelijk. Maar dat geld ook voor Twente, Ajax en Psv.

12 februari 2013 om 14:31

ik ben het helemaal met je eens. totzover vind ik dat feyenoord dat kampioenschap het meeste verdient.

12 februari 2013 om 16:21

@cloud, ik gun het feyenoord ook. maar alleen immers niet, hij heeft echt een klote gedrag. feyenoord heeft altijd een mooi imago gehad, daar past immers niet in

12 februari 2013 om 15:33

Ik gun het een club als Feyenoord ook naar niet de arrogante supporters er van...

12 februari 2013 om 16:59

Arrogante supporters heb je overal.
Ik hoorde er veel van Feyenoord zeggen dat ze kampioen zouden worden...dat past totaal niet bij Feyenoord.
Bij Ajax zijn we het arrogante wel gewend...
Maar ook bij PSV kunnen ze er wat van.
Ajax mag dan voor deze 2 jaar, ruim 6 jaar geen kampioen zijn geworden...maar we zaten er vaak dichtbij met als toppunt het seizoen 2007-08
Bij Ajax heerst nou eenmaal het gevoel van er moet gewonnen worden en Ajax hoort kampioen te worden etc.

Tegen de "kleine" ploegen doet Feyenoord het erg goed, tegen de grote ploegen helaas een stuk minder. Maar als ze van alle kleine ploegen weten te winnen is de kans groot dat ze kampioen worden, Feyenoord heeft namelijk een makkelijk programma.

12 februari 2013 om 11:54

Tegen de grote ploegen thuis doen we het echter weer beter, en we hebben alle uitwedstrijden tegen grote ploegen al gehad. Als we PSV thuis winnen, denk ik echt dat we een kans maken om kampioen te worden.

12 februari 2013 om 12:17

Al Feyenoord thuis tegen PSV wint doet het zeker mee om de titel. Maar gezien de resultaten dit jaar in topduels schat ik die kans voorlopig nog niet erg hoog in. In vrijwel alle onderlinge duels met de topclubs waren ze behoorlijk minder. Echter kan het in de Kuip wel spoken en de meeste scheidsrechters kunnen die druk niet aan. Puur voetballend legt Feyenoord het flink af tegen Psv. Als echter over 2 weken schoppen van Immers zoals tegen AZ en eerder dit jaar Ajax wederom niet voldoende bestraft worden en minder erge overtredingen van PSV wel kan het zwaar worden.

12 februari 2013 om 12:37

Dat komt omdat we vooral uitwedstrijden gespeeld hebben tegen topploegen, tegen Ajax en Twente waren we thuis de betere partij - en hadden we eigenlijk allebei moeten winnen. Aangezien we in de beker maar met 2-1 verloren hebben en we sinds november 2011 geen thuiswedstrijd meer verloren hebben, zie ik een winst of tenminste een gelijkspel zeker als een mogelijkheid.

12 februari 2013 om 12:48

Feyenoord is al 22 thuisduels ongeslagen en daar zaten meer dan genoeg topwedstrijden tussen. Ik zie niet in waarom ze van PSV ineens zouden verliezen.

12 februari 2013 om 13:08

Uit tegen Vitesse waren we ook een stuk beter. We hadden eigenlijk al bovenaan moeten staan met een punt of 4 voorsprong

Veel zal afhangen van de aankomende 2 wedstrijden. Eerst een lastige uitwedfstrijd bij Zwolle, op kunstgras. Daarna komt PSV op bezoek. Win je deze beide wedstrijden, sta je minimaal op de 2e plaats en heb je veruit het makkelijkste programma t.o.v. de andere concurrenten (ajax, PSV en Twente).
Dan kan Feyenoord zomaar weer eens kampioen worden.

12 februari 2013 om 11:54

Ook een gelijkspel tegen psv zou geen ramp zijn, aangezien psv nog zat lastige potjes voor de kiezen gaat krijgen.
Bovendien is alles boven plek 5 puur bonus voor Feyenoord, niets meer.

12 februari 2013 om 12:00

Als we maar niet weer tweede worden. Dan kun je ineens weer alles mislopen!

12 februari 2013 om 12:24

Als je derde wordt kan je ook alles mislopen.

12 februari 2013 om 17:01

Zelfs Europa league zou goed voor Feyenoord zijn.
Je verdiend er misschien niet veel aan.
Maar 3 thuis wedstrijden in een volle kuip levert ook weer wat op.
CL zou natuurlijk helemaal top zijn, gezien je dan sowieso 6 a 7 miljoen uit het 'landelijke Cl' potje krijgt mits er 2 teams in de CL zijn.

12 februari 2013 om 18:44

het is voor Feyenoord te hopen dat Pelle komend weekend geen geel krijgt want dan is hij tegen PSV geschorst en valt het hele Feyenoord strijdplan uit elkaar.ik zou namelijk niet weten wie de Pelle rol op zich moet nemen

In deze rare competitie is alles mogelijk en dat is toch harstikke leuk. Volgens mij ligt Rotterdam 7 dagen plat als het gaat gebeuren. Tis nog nooit zo spannend geweest, alleen is er volgens mij nog nooit zo slecht gevoetbalt door de top 5. Neem nu Twente bv, wat spelen die slecht, de aanval van Ajax droevig, de laatste linie van PSV om te janken. Bij Feyenoord zit het eigenlijk wel top in elkaar eigenlijk. Alle linies wel redelijk gelijkwaardig, alleen blijf ik mijn twijfels houden bij Mathijsen, die volgens mij gewoon niet meer meekan. Ik zou het super vinden als F kampioen wordt, lekker met veel eigenl jeugd, door geldgebrek weinig tot niets gekocht. Mooi beleid hoop dat ze door kunnen groeien zo. En dat alle topclubs die zelf geen eigen jeugd hebben met de pootjes van alle talenten afblijven.

Komende 2 wedstrijden zijn erg belangrijk, die kan je zo maar verliezen, maar win je beide, dan krijg je veel vertrouwen, om die laatste 10 wedstrijden er iets moois van te maken, maar realistisch gezien, is plek 3 het maximale op dit moment, maar wie weet na 32 wedstrijden misschien is het dan nog mogelijk een top 2 klassering.

Als je realistisch bent dan zijn er ook ploegen die op papier beter zijn dan Feyenoord. Echter doen ze het zeer goed en zijn behoorlijk constant. Sterker nog Als ze van Psv winnen hebben ze alleen nog maar Vitesse en Utrecht op het programma staan van de 'zwaardere' tegenstanders en beiden, net als Psv, in de Kuip. Dan heeft Feyenoord het ineens in eigen hand en Ajax, Psv en Twente niet meer.

Geen idee of Feyenoord het vol kan houden, maar ach waarom niet.

12 februari 2013 om 11:56

Ach er is geen enkele ploeg die constant speelt, zo verliest PSV weer van Pec, speelt Twente er tegen gelijk en Ajax speelt ook wedstrijden waarvan je denkt "wat zijn jullie aan het doen"

maar de week daarna spelen al deze ploegen ineens weer de sterren van de hemel....feyenoord zou kampioen kunnen worden maar ik geloof er niet echt in, nog niet ieder geval, maar.....het zou zo maar kunnen dat de laatste speeldag pas besloten word wie er kampioen word en dat zou wel lachen zijn

Feyenoord is zeker titelkandidaat. Alleen psv, utrecht en vitesse thuis en NEC uit. De overige wedstrijden zijn gezien de stand van de tegenstanders in principe makkelijker.
Ze spelen prima voetbal, hebben veel vertrouwen in elkaar en er zijn nauwelijks meer blessures.

Oppertunisme ten top. Zo is Vitesse, Twente, Utrecht en nu weer F'noord allen (ex) kampioenskandidaten..

Leuk dat ze meedoen in de top 3, maar je zag in de beide wedstrijden tegen PSV dat Clasie, de Vrij en Immers het allemaal niet zo goed konden bijhouden.

Pelle werd goed uit de wedstrijd gehouden, en zonder een goed spelende Pelle valt heel F'noord als een kaartenhuis in elkaar.

Lekker kwalificeren voor de EL, en laat de strijd maar tussen PSV en Ajax gaan (waarvan de eerste uiteraard kampioen wordt :-)

12 februari 2013 om 11:51

Het verschll is allleen dat Vitesse af aan het haken is na veel puntverlies, en Feyenoord alleen maar dichter in de buurt komt, nu Theo Janssen drie weken niet meedoet word het in Arnhem ook niet makkelijker.

Utrecht doet leuk mee bovenin, maar die worden echt geen kampioen, dat weten ze zelf ook en wie dat de wereld in heeft geholpen begrijpt het allemaal niet zo goed, maar wel petje af voor Utrecht.

12 februari 2013 om 11:55

Laten we dit maar opvatten als "dat je bang bent dat feyenoord weer meedoet".

Ik heb ajax ook zien spelen tegen ploegen en dat sommige zogenaamde wereldtalenten van jullie geen knikker raken, maar dan was er weer een slap excuus voor.

als je gewoon heel eerlijk ben zie je gewoon dat feyenoord helemaal niet veel slechter is als ajax dit seizoen.

En ga niet beginnen over Eriksen, Fisscher en Cuenca, dat die beter zijn als de talenten van feyenoord, want die hebben nog niks laten zien dit seizoen op 3 wedstrijden na misschien.

12 februari 2013 om 12:57

Ik ben geen Ajax supporter (verre van zelfs).

Ik heb het over PSV in dit geval. Toegegeven, PSV had al een punt of negen voor moeten staan, maar 3 (4 inclusief doelsaldo) is ook een buffer.

Zoals Hiddink ooit eens zei:
De rest moet maar zorgen dat ze dat inhalen.

12 februari 2013 om 13:24

Als er een club al ver voor had moeten staan was het Ajax. Utrecht 2x , ado , Feyenoord uit , Heracles , Roda hadden met gemak 18 punten moeten opleveren maar door slechte 10 minuten ging het constant mis. Psv heeft elk punt die ze verloren hebben op Nec uit na verdiend verloren.

12 februari 2013 om 13:28

Als, als, als.. daar hebben we toch zoveel aan he.

12 februari 2013 om 13:32

Als je zo gaat beredeneren had iedere club op dit moment meer punten gehad. Feyenoord verdiende thuis tegen Ajax en Twente meer dan het kreeg, terwijl ze ook uit bij Vitesse te weinig kregen. Dat zijn dus al op z'n minst 7 punten. Ook Ajax heeft zulke wedstrijden gehad, net als Psv. Het is van PSV kant juist een schande dat de voorsprong nog maar drie punten betreft, aangezien jullie veruit de beste selectie hebben. Het kan dus gewoon alle kanten op, maar dat is moeilijk toegeven.

12 februari 2013 om 13:42

@vondelpark
Als mijn tante een plassertje had gehad was het mijn oom geweest.
Wat voor een nietszeggende provocerende onzin is dit dan:

"als er een club al ver voor had moeten staan was het Ajax. Utrecht 2x , ado , Feyenoord uit , Heracles , Roda hadden met gemak 18 punten moeten opleveren maar door slechte 10 minuten ging het constant mis. Psv heeft elk punt die ze verloren hebben op Nec uit na verdiend verloren."

Alle wedstrijden die je van die geweldenaars van jouw zijn terecht in een gelijkspel geeindigt waarin ze niks meer verdiende(muv roda )

Of moet er voor jullie een aparte regel ingesteld worden dat jullie maar 80 minuten hoeven te spelen?
Wat een volstrekte onzin een wedstrijd duurt 90 minuten en als je dan keer op keer gelijk speelt dan is dat ook gewoon een kwestie van een tekort aan kwaliteit.

12 februari 2013 om 15:38

Ook Vitesse thuis was gezien het spelbeeld onterecht. En RKC was niet nodig geweest. Plus dat ook tegen Ajax er een puntje gestolen had kunnen worden.

Maar gedane zaken nemen geen keer. Ik ben positief over Psv. Positief genoeg om te denken dat ze deze voorsprong niet zomaar meer weg zullen geven.

In de Kuip wordt het inderdaad lastig, maar als PSV kampioen wil worden zullen ze daar toch minimaal een puntje weg moeten halen.

12 februari 2013 om 18:42

Inderdaad als als als....wat als die Polletje Piekhaar uit Den Haag z'n kansen allemaal had afgemaakt, dat wáren we al kampioen.... Maar goed zover is het nog lang niet en ik twijfel eraan of het ook wel zover gaat komen...ik zet mn poen op volgend seizoen....

Het is overigens wel ongekent spannend

12 februari 2013 om 12:07

Iedereen roept wel dat andere ploegen beter spelersmateriaal hebben en jij nu ook over Clasie, de Vrij en Immers. Uiteindelijk bepaalt het aantal punten dat je behaalt wie er kampioen wordt en niet wie de beste spelers heeft. Als Feyenoord in 22 wedstrijden 3 punten minder heeft dan de nummer 1wil dat zeggen dat Feyenoord met deze groep blijkbaar bijna net zoveel punten haalt als PSV met een, naar jouw mening, betere spelersgroep. Dat duel uit bij PSV levert net zoveel punten op als thuis tegen Willem 2, Roda of Pec. Zolang Feyenoord tegen de kleintjes blijft winnen en in de toppers uit verliest(thuis moeten we nog zien) doen ze gewoon mee om de titel - concurrenten laten namelijk keer op keer punten liggen tegen 'de kleintjes'.

12 februari 2013 om 15:42

Enorm stompzinnige reactie waar ik probeer iets zinnigs op te zeggen :

PSV heeft meer kwaliteit op het veld dan F'noord, dus daarom staat iedere club waar ze moeten staan. Van PSV mag niets anders verwacht worden dat ze kampioen worden (terecht) Zelfde geldt ook voor Ajax (in iets mindere mate)

Van F'noord verwacht niemand iets en kunnen frank en vrij voetballen. Zodra er daar druk op komt te staan gaat het mis (bekerwedstrijdje vergeten?)
Toen konden Clasie en de Vrij alleen maar op schenen schoppen van Strootman, Bommel en Mertens.

12 februari 2013 om 16:45

Doe normaal man. Niemand speelt in Nederland beter in de topwedstrijden dan Clasie. Als er iemand zat te trappen in die wedstrijd dan was het van Bommel wel. Die man had er makkelijk 3x afgestuurd kunnen worden. De Vrij had maar 1 harde tackle en Clasie geen een. Feyenoord heeft misschien minder top-spelers (clasie, Indi, Pellè, de Vrij en Janmaat enkel) maar heeft geen echte zwakke plekken. Dit heeft PSV echter wel. Hun volledige verdediging is één grote zwakke plek en geen van de verdedigers van PSV zou er bij Feyenoord in staan.

12 februari 2013 om 16:56

Clasie wist toch aardig de scheentjes van Strootman te vinden. Dus praat geen onzin.

F'noord geen zwakke plekken? Mathijssen, Clasie, De Vrij, Janmaat. Allemaal spelers die bij PSV gewoon op de bank zouden zitten.

En een blik op het doelsaldo leert toch echt dat de PSV defensie in ieder geval stabieler is dan van F'noord.

Check eerst even de cijfertjes voordat je iets roept, komt wat beter over dan.

12 februari 2013 om 17:32

Hahahah de vrij en Janmaat zouden er gewoon in staan PSV heeft slechtste verdediging van top 6

12 februari 2013 om 20:38

F'noord geen zwakke plekken? Mathijssen, Clasie, De Vrij, Janmaat. Allemaal spelers die bij PSV gewoon op de bank zouden zitten.

Nee, die toppers van jullie verdediging zoals de Rijck, Marcello, Pieters, Willems en (hij is nu even weg) Manolev, die zouden zelfs in de topklasse op de bank zitten

12 februari 2013 om 20:51

Dat hebben Vitesse en F'noord (beiden 28 tegendoelpunten) Ajax en PSV beiden 24 tegendoelpunten.

Dus nee, hou die verdedigers van jullie maar.

12 februari 2013 om 20:53

Behalve dat er bij ons geen met coke doorgesnoven types op de tribune zitten, die wanneer de club iets wint de halve stad afbreken bedoel je?

Dat is maar een klein verschil inderdaad

12 februari 2013 om 21:18

Let maar op dat PSV als een kaartenhuis in elkaar zakt en niet Feyenoord.
Kom maar op,wij hebben niks te verliezen.psv gaat eraan.

12 februari 2013 om 21:35

We gaan het zien. Voorlopig heeft PSV al twee keer gewonnen van F'noord dit seizoen.

Als je nu nog op 3 punten van de nr 1 staat ben je simpelweg gewoon titelkandidaat.
Ik verwacht echter dat Ajax aan het langste eind zal gaan trekken en dat Feyenoord opnieuw de tweede plaats in beslag neemt.
PSV is erg wisselvallig en heeft nog een aantal lastige wedstrijden voor de boeg.
Feyenoord heeft relatief gezien het makkelijkste schema en lijkt dit seizoen juist van de mindere ploegen steeds weer te winnen i.t.t. vorig seizoen.
FC Twente is hun vorm kwijt en deze zie ik ze oook niet zo snel herpakken met Mclaren.

Uhu..en volgende week verliezen ze weer en dan is alles slecht en mogen ze blij zijn met een 4e plek....laat het nou maar eens zien ipv deze praatjes.

12 februari 2013 om 12:27

Volgens mij is de plek waar ze nu staan gewoon dik verdiend hor. En is de kans gewoon aanwezig dat ze nog hoger eindigen ook. Ook laten ze het gewoon zien en heeft er niemand praatjes, 1 iemand zegt alleen maar dat ze kampioenskandidaat zijn.

12 februari 2013 om 12:53

Kerel...ik kan niet geloven dat ik het ga uitleggen maar goed:
Ik ben iemand die niet van praatjes houdt maar van daden. Feyenoord staat daar voor en ik ben het ermee eens. Ik (!) vind dat je dus (het is vaker vermeld dat ze kampioen kunnen worden) het gewoon moet laten zien en laat dit soort uitspraken lekker. De eredivisie is zo wisselvallig dat er niks over te zeggen valt. Dus nogmaals...ik heb het niet specifiek over Feyenoord, maar eigenlijk bedoel ik alle clubs. Snap je het nu?

12 februari 2013 om 13:34

Je bent iemand die niet van praatjes maar van daden houdt zeg je. Waarom ben je dan in godsnaam voor Ajax, want daar komen vaak de meeste praatjes vandaan? Daarnaast hoor je niet veel mensen over het kampioenschap, behalve als daar naar gevraagd wordt. Kijk naar de spelers en staf. Allen houden het kampioenschap in hun hoofd, waar weten als geen ander dat als ze weer tweede worden of gewoon de derde plaats weten vast te houden, het seizoen alweer geslaagd is. Er heeft dus vrijwel niemand praatjes. Dat is de manier van interpreteren en die van jouw is duidelijk niet goed.

12 februari 2013 om 14:39

Wat ik bedoel te zeggen is dat het te wisselvallig is dit seizoen om zoiets echt te bedenken. Je mag het wel zeggen, maar het heeft toch geen nut gezien te prestaties. De uitslagen dit jaar zijn nog verrassender dan ervoor. Het is afwachten en we hebben niks aan dit soort uitspraken. En nee ik hou niet van praatjes..schiet je niks mee op. Waarom ik dan voor Ajax ben..? Beetje rare vraag hé? Alsof ik mijn clubvoorkeur baseer op een leus.

12 februari 2013 om 15:19

Dat was ook meer een sarcastische vraag. Ik snap ook wel dat je club voorkeur niet op een leus gebaseerd is. Had er misschien een smiley achter moeten zetten, maar dat is mijn fout.

Verder kan je toch niet zeggen dat Feyenoord wisselvallig is. Tegen de kleintjes presteren we constant en daar pakken we ook de punten. Tegen de grotere ploegen hebben we het dit jaar zwaar, maar tegen de grote wordt je ook geen kampioen, tenzij zij ook van alle kleintjes winnen. Dit is echter niet het geval dit jaar.

Ik ben er ook niet van dat mensen gaan roepen dat we kampioen worden, maar er mag toch wel aangegeven worden dat we kandidaat zijn? Niemand heeft het over een favorietenrol of iets dergelijks en de meeste Feyenoorders hebben het in 95% van de artikels over het kampioenschap direct ook over dat Feyenoord met deze selectie boven verwachting presteert. Ik wilde dus aanduiden dat het geen praatjes zijn, maar dat er wel even naar gekeken mag worden.

Ons programma is het grote voordeel, we krijgen alleen Vitesse en PSV nog thuis, als iedereen fit blijft dan kunnen we in de laatste 2 maanden toeslaan met een met alle respect makkelijk programma tegen de mindere goden, laatste wedstrid is ook Twente - Psv...

12 februari 2013 om 12:09

Eerst maar eens winnen bij Pec. Vorig jaar gingen ze ook de mist in tegen Vvv.

Motto moet zijn dat de eerstvolgende wedstrijd het belangrijkste is, wat daarna komt is nog helemaal niet van belang. Dan kan het wat worden.

12 februari 2013 om 12:10

Dat gelul over gemakkelijkste programma wil helemaal niks zeggen.
Zowel ajax twente psv maar ook feijenoord verspelen veel punten tegen de "kleintjes".
Het is gewoon afwachten wie het minste morst.
Je kan wel alles denken te pakken tegen de kleintjes maar als je tegen een zeperd aan loopt bijvoorbeeld tegen psv sta je gewoon weer op 6 plus 1 punten achter.
Ongeacht hoeveel wedstrijden je daarna nog tegen die zogenaamde kleintjes wint.

12 februari 2013 om 12:14

Dat is helemaal waar, de wedstrijden tegen bijvoorbeeld Zwolle volgende week zijn het belangrijkst, in ieder geval wordt er overal gezegd dat Feyenoord alleen van de kleintjes wint, dus ik hou me daar maar aan vast.

Zwolle is goed voetballende ploeg, ik ben er ook niet helemaal zeker van, afwachten dus...

12 februari 2013 om 12:28

Tegen 'kleintjes' valt puntverlies wel mee.
Tegen Heerenveen, Groningen en NAC gelijk (die wedstrijden man minder)
Het is alleen drama tegen top 5 (4 verlies, 2 gelijk)

42 van de 48 punten in wedstrijden tegen nrs 6 tot 18

6 uitwedstrijden nog waarvan 4 in rechterrijtje staan

12 februari 2013 om 12:32

Feyenoord speelt met de lange bal op Pelle, die houdt de bal vast tot er aansluiting en beweging rond hem komt en dan komt er actie. Het is een simpele strijdwijze maar in de Eredivisie, en vooral bij de mindere ploegen, pakt het erg goed uit omdat de centrale verdedigers geen grote sterke kerels zijn. Die winnen het niet van Pelle. Zolang Grazie niet geblesseerd raakt heb ik er het vertrouwen in dat we van clubs als PEC etc. gaan winnen.

12 februari 2013 om 12:53

Ja joh Sens10, die steekballen van Clasie gemist zeker? De passeerbewegingen van Boetius zijn je niet opgevallen? Het goede combinatiespel tussen Vilhena en Boetius is je ook volledig ontgaan?

Niet alles wat Derksen zegt is de waarheid (het gros is zelfs pertinent onwaar).

12 februari 2013 om 13:13

Het kan dat Derksen dat van Sens10 ook gezegd heeft hoor maar Koeman gaf dit zondag avond bij Studio Voetbal zelf ook aan.
En Clasie geeft inderdaad steekballen en Boetius passeert zijn man maar dat neemt niet weg dat het overgrote deel van de aanvallen van Feyenoord via Pelle verlopen. Heeft de tegenpartij een sterk duo achterin staan dan krijgt Feyenoord het heel lastig.

12 februari 2013 om 20:40

feyenoord wint bijna elke wedstrijd van de ploegen van 6 t/m 18. Dus daar kun je de verliespotjes uit tegen de toppers mee compenseren, ook als je nog van PSV en Vitesse zo winnen.

dat is het verschil met de rest van de toppers ... Feyenoord wint redelijk gemakkelijk van de kleintjes.

Ik denk dat er gewoon nog 4 ploegen strijden om de titel.
Komende weken gaat alles nog dichter naar elkaar toe kruipen simpelweg omdat er niet 1 club is die sterk genoeg is en constant genoeg om afstand te nemen van de rest.
De competitie heeft geen uitgesproken leider meer zoals de afgelopen 5 jaar al het geval is geweest.
Het zal heel lang onduidelijk zijn wie de schaal gaat pakken en mischien gebeurt het wel weer op wedstrijddag 34.
Dat niemand er niks van kan zeggen moge duidelijk zijn want over twee weken staat de boel nog dichter op elkaar en kruipt vitesse nog wel dichterbij.

Ze zijn titelkandidaat, maar zullen de titel uiteindelijk niet pakken! Ik zet mijn geld in Ajax! Zeker zolang Marcelo in de basis staat bij Psv!

ieder seizoen zijn er ploegen die lange tijd boven hun stand leven en aan het einde afhaken als het op het verdelen van de prijzen aankomt. dit jaar zijn feijenoord en vitesse dat.

12 februari 2013 om 13:05

Uhuh, want met 4 Oranje basisspelers in je gelederen heb je natuurlijk helemaal niet de kwaliteit in huis om bovenin mee te doen. Jongens die Duitsland op 0-0 houden en Italie bijna verslaan. Nee, die hebben duidelijk boven hun stand geleefd.

12 februari 2013 om 15:23

Oranje zegt me niks en doet me niks. Kom niet aan met het gelul dat oranje bij de top hoort want dat is niet zo. Vantevoren hoeft er geen toernooi gespeeld te worden want het is volgens velen al bekend dat oranje de beker op komt halen.alleen gaat er altijd een ander mee vandoor. WK finale was ook meer geluk dan wijsheid. Men had niks re klagen als Brazilië in de kwartfinale al dik voor had gestaan en nl komt metgeluk langszij.4 spelers in de basis van oranje zegt me dus ook niks. Let maar op mijn woorden . Nu doen ze misschien nog een tijdje bovenin mee , maar aan het eind vallen ze weg zoals az en Heerenveen vorig jaar.

12 februari 2013 om 20:42

boven je stand?????? Als je voor het 2e seizoen op rij mee doet om de titel?

Ik vind dat Twente al 2 jaar ruim boven zijn stand speelt, en nu Vitesse ook.

Ja we doen mee. Nee we zijn geen favoriet. Met deze stand en het programma dat we nog hebben is het gewoon onzin te verkondigen dat we niet mee doen.

In mijn ogen komen ze toch nog wat te kort, maar ze staan toch gewoon op een puike tweede plek. En dan te bedenken dat ze een relatief eenvoudig programma hebben, met name in de uitwedstrijden, de tweede seizoenshelft. Zeker als je dat vergelijkt met het programma van psv en ajax.
Als Feyenoord geen punten laat liggen in de uitwedstrijden tegen de kleinere clubs, zit een tweede plek of misschien zelfs een eerste er wel in.
Spannend is het in ieder geval wel.

Titelkandidaat zijn we zeker! Titelfavoriet zijn we niet. Dat zijn in mijn ogen Ajax en Psv. Maar als deze ploegen punten blijven verspelen zou het zomaar kunnen gebeuren. Maar goed, over twee weken kunnen de zaken weer totaal anders zijn.

Natuurlijk zijn ze titelkandidaat! Ze staan tweede met 3 punten achter op de nummer 1, die over twee weken in de Kuip op bezoek komt. PSV heeft wel de betere papieren, maar Feyenoord zou zo maar eens voor een verassing kunnen zorgen. Ze hebben een jonge gemotiveerde ploeg die het ver kan schoppen. Maar als je volgende week uit bij Zwolle verliezen en thuis van PSV is het ineens weer een heel ander verhaal, maar zo gaat het er aan toe in de Eredivisie.

Als we winnen van de kleintjes, dat zijn zo'n 12 ploegen, dan worden we gewoon kampioen in deze competitie. Er is hier geen Barca dat elke wedstrijd wint.

12 februari 2013 om 12:29

Ja hoor....."gewoon" kampioen :s Laatste x was in 1999, zo "gewoon" is het dus niet!

Dus staan we nu in gedachte al te springen op de Coolsingel.
Laten we zo zingen, samen hand in hand,
Uit volle borst tot het stil wordt aan de overkant.
Hart van een krijger, ziel van een strijder.
Onderweg naar de top, competitie de leider.

Het wordt moeilijk voor Feyenoord om kampioen te worden met Immers en Mathijsen in de basis. Deze jongens komen momenteel gewoon tekort voor de Nederlandse top. Aan de andere kant heb je in Vilhena, Pelle, Boetius, Clasie, Indi en De Vrij gasten die het gewoon prima doen. Het wordt in ieder geval spannend. Ook voor Oranje zou het ideaal zijn omdat deze gasten dan ervaring kunnen opdoen in CL.

12 februari 2013 om 12:10

Tja, dat roept de hele wereld al het hele seizoen. Voorlopig staan we gedeeld 2e met 3punten achterstand MET Immers en Mathijssen in de ploeg. Immers vind ik trouwens een prima box to box speler die ook afgelopen zondag weer erg goed was. Zn techniek is minder, maar dat wordt gecompenseerd door werklust. Daarnaast heeft ie gewoon pech in de afronding. Maar 10goals is een prima prestatie totnu toe.

12 februari 2013 om 20:46

wat een gezeik over Immers en Mathijssen. Inderdaad, met hun staan ze tweede. twente met zijn supertoppers Chadli en Tadic staat 4e, en Vitesse met superspits Bony gewoon 5e.

13 februari 2013 om 00:44

De vraag is of Feyenoord gedeeld 2e staat dankzij of ondanks deze 2 heren. Ik denk namelijk het laatste. Het alternatief heeft nooit een (eerlijke) kans gehad. Ik hoop dat Feyenoord zich structureel in de top nestelt en dat kan alleen door gezond beleid te voeren. Dat betekent dat je jeugdspelers voortrekt of in ieder geval een eerlijke kans geeft. Stel dat het niet goed gaat met spelers die je zelf hebt opgeleid dan ga je kijken naar spelers van buitenaf. Maar nu gebeurt het omgekeerde. Daarbij komt dat deze 2 heren niet onomstreden zijn. Het lijkt me niet meer dan redelijk dat jeugdspelers in ieder geval een kans krijgen. Werklust juich ik toe maar talent juich ik nog meer toe en te meer omdat zij Feyenoord ook meer zullen opleveren.

En het erge is, dat ik koploper PSV niet als titelkandidaat zien. Wat een ongeïnspireerd zooitje zeg. Zoveel goede spelers en dan zo weinig chemie in het spel. Ongelooflijk. Ik hoop dat Feyenoord kampioen word.

12 februari 2013 om 17:03

Blijkbaar is er genoeg chemie om de meest scorende ploeg te zijn.

12 februari 2013 om 18:22

Ja zeg, dat mag ik toch hopen met zulke spelers! Als je dan ook niet het meeste scoort is het wel erg triestig.

12 februari 2013 om 20:25

Maar verder is er geen chemie volgens jou? Wat is dan wel chemie? Veel balbezit hebben maar toch maar net aan winnen?

Over 2 jaar is dit Feyenoord echt veruit de beste met al die super talenten.
En als de scheidsrechters dit jaar zoveel kadeautjes blijven geven, hebben ze ook dit jaar een goede kans. Want dat mag ook wel een keer gezegd worden.

12 februari 2013 om 12:09

je doet je naam eer aan

12 februari 2013 om 12:35

Jij ook, kritiek leveren is not done toch.

12 februari 2013 om 13:14

Niemand is kritischer dan de het Feyenoord publiek.
Maar het moet wel terecht zijn.
Als we echt kado's hadden gehad stonden we nu ruim bovenaan..
Zondag kregen we het nog enigzins lastig door de scheids

12 februari 2013 om 13:24

Wat vertel jij weer een onzin met je Feyenoord gekleurde bril.
Bij Ajax moet er gewonnen worden met mooi voetbal.
Bij Psv moet er gewonnen worden.
Bij Feyenoord moet er gebikkeld worden... thats it.
Kijk al die pingel en rode kaarten maar eens na en wees eens eerlijk joh.
Dat is natuurlijk een charme van de Kuip maar eerlijk is het niet.

12 februari 2013 om 13:37

Die pingels en rode kaarten zijn 90% terecht en eigenlijk hebben we nog veel te weinig pingels gehad. Scheidsrechters doen vaak het tegenovergestelde om niet bekend te staan als pussy die bezwijkt onder de druk van de Kuip.

En als je dan zo graag wil geloven dat het aan de Kuip en zijn supporters ligt, waarom is er dan geen andere club die dit ook gaat realiseren ipv van het zeiken op de scheidsrechter als het weer niet eerlijk zou zijn...

12 februari 2013 om 14:18

Pingels weet ik niet maar de rode kaarten hebben jullie toch wel duidelijk mee dit seizoen. Ook afgelopen zondag weer

12 februari 2013 om 14:31

Zondag was gewoon terechte rode kaart
En die van Moisander ook voor dat je daar weer over begint

12 februari 2013 om 13:36

De Vrij en BMI houd je nooit meer 2 jaar. Ajax koopt gruwelijk veel jeugd in en uit eigen opleiding die klaargestoomd worden Andersen , Meleg , Fischer , Bazoer , Veltman , El hasnaoui , dus dat is onmogelijk te zeggen dat Feyenoord over 2 jaar verder is. Ik denk dat over 2 jaar Ajax en Feyenoord weer samen jaren gaan heersen in de top en Psv terug gaat zakken.

12 februari 2013 om 13:49

En ik denk dat jij je laat leiden door blinde haat en jezelf volstrekt belachelijk maakt door keer op keer de grootst mogelijke onzin over psv erbij te halen.
Dat de haat bij je overheerst t.o.v de liefde voor je eigen vereniging was ons hier allemaal al lang duidelijk maar dat we je niet serieus nemen moet je ons dan ook maar niet kwalijk nemen.

Je kan in deze competitie niet eens 1 week vooruit kijken , hoe wil jij dan "voorspellen "wat er de komende twee jaar gebeurd??

Van een student verwacht ik een hoger niveau.
Reageer inhoudelijk zonder haat en je zal zien dat je veel serieuzer genomen wordt.

12 februari 2013 om 14:08

@De kar is kla.

Gast wie ben jij om te denken dat jou niveau hoger is dan mijn niveau. Wie bepaalt hier wie wie serieus neemt. Ik heb net paar van jou reacties gelezen en dan lach ik plat gezegd
mijn ballen uit mijn broek.

Ajax en Feyenoord zijn structureel de beste in het opleiden van talenten. Ajax en Feyenoord hebben hier al lang op geanticipeerd. Psv heeft tot nu toe nog redelijk geluk gehad dat Brands ze voorzien heeft van prima spelers. Maar bij Psv is er geen plan B er valt nergens op terug te vallen. Ik heb het idee en met mij miljoenen anderen in dit land dat de toekomst komende jaren ligt bij Feyenoord en Ajax. Dus hoezo kom jij met haat aanzetten ?
Je ziet aan alles dat Feyenoord en Ajax volgens een filosofie spelen.

Mensen nemen mij wel serieus want ik krijg heel veel reacties die ik ook netjes weer beantwoordt.

Maar ook al zal jij net als veel mede psv fans dit compleet negeren wil ik van jou wel eens horen wat jij denkt wat er gebeurt als Psv dit jaar geen kampioen wordt ? Denk je dat jullie het volgend jaar gaan redden met Hiljemark ,wijnaldum, Van Ooijen, Ik vermoed dat psv niet financieel maar sportief een enorme tik gaat oplopen als ze dit jaar zich niet plaatsen voor de Champions league. Want een Strootman en een Mertens zijn niet om de 2 jaar te koop.

12 februari 2013 om 15:50

Die 'eigen jeugd' zal ook niet allemaal gaan doorbreken. Eriksen is al jaren niet meer dan een talent, en ook Fischer kan het niet iedere wedstrijd brengen.

F'noord moet eerst maar eens zorgen dat ze niet weer dezelfde fout(en) gaan maken. En hopen dat de zogenaamde supporters zich maar eens gaan gedragen, voordat je t weet worden ze weer geschorst en mogen ze weer geen Europees voetbal meer spelen.
Laten we het erop houden dat het F'noord enorm veel geld heeft gekost.

En PSV wegzakken? PSV speelt al jaren bij de top van Nederland. Dat gaat niet veranderen. Sterker, wanneer PSV kampioen wordt mogen ze de CL weer ik eigen zak steken. Jeugdopleiding van PSV zit op de goede lijn en er is geld om te investeren.
Niets aan de hand, jammer voor jou

12 februari 2013 om 16:33

Net als 2 jaar geleden zeker helemaal niks aan de hand. Ik ken toevallig de editor van een psv fansite die dagelijks nogal goed geïnformeerd is over de gang van zaken. Financieel hebben ze niet vergoot op de CH League maar geloof mij maar dat het niet behalen van de Ch League catastrofaal is voor de financiën. Want er zijn hier genoeg fans die denken dat Lens , Mertens , Strootman voor 40 miljoen verkocht gaan worden dan gaat natuurlijk niet gebeuren. Maar de jeugdopleiding zit helemaal niet goed in elkaar want de meeste spelers willen gewoon weg.

12 februari 2013 om 16:58

Zozo, de editor van een fansite. Dat zijn pas bronnen.

Ik heb gewoon het jaarverslag doorgelezen. Maar dat staat natuurlijk in schril contrast met jouw bron.

Zomaar wat roepen, beetje sneu

12 februari 2013 om 17:59

Want in het jaarverslag staat ook zeker de rode draad van eigen jeugd en de plannen van psv in de toekomst. Staat zeker ook hoeveel talenten er debiteuren binnen nu en 4 jaar ?

12 februari 2013 om 18:53

weet je wat mij opvalt vondelparkje . Als er in een topic iets over PSV wordt gezegd ben jij er als de kippen bij. Zit het je zo hoog ??? Wat is je frustratie?? Je bent echt een gefrustreerd zielig mannetje die de hele dag met een Ajaxbrilletje op alle topics afgaat om andere clubs en dan vooral PSV af te zeiken. Vertel jij mij eens waarom de jeugdopleiding van PSV niet goed in elkaar zit terwijl zelfs jou geliefde clubje er spelers vandaan haalt.

12 februari 2013 om 20:26

Die laatste zin klopt voor geen meter. Misschien kun je 'm nog een keer proberen te typen zodat iedereen snapt wat er staat. Voor de rest sluit ik me aan bij ehvtje. Je komt een beetje sneu over.

13 februari 2013 om 10:34

debiteuren crediteuren???
Er zijn er schijnbaar toch meer die vinden dat je er als de kippen bij bent als er iets te zagen valt.
Een medelid vat het hier mooi samen in 1 woord : sneu.

14 februari 2013 om 12:32

Zeg jij nou pro psv fan die overal zijn mening op geeft vooral op ajax topics dat ik sneu ben ? Omdat ik jou al meerdere malen de mond heb gesnoerd ben ik sneu ?

hahaha moet wel een beetje lachen...denk dat feyenoord gewoon gaat verliezen van Pec. Als je word betiteld als kampioenskandidaat zul je zien, wordt meteen in het eerste duel weer punten verspeeld....zie Psv, Vitesse, Twente en Ajax.

laten we realistich blijven Feyenoord doet het goed eigenlijk boven verwachting want afgelopen zomer zijn we onze hele as kwijt geraakt en konden we opnieuw beginnen. we hadden het in het begin moeilijk en het is steeds klein beetje beter gegaan in de topwedstrijden komen we steeds een klein beetje tekort. maar vorig seizoen lieten we punten liggen tegen de kleintjes en nuis het andersom. en ik lees hier dat Feyenoord zondag gewonnen heb vanwege Nijhuis die heeft dan niet goed gekeken. want de eerste 20 a 25 minuten waren voor AZ maar daarna was het alleen maar Feenoord en had Feyenoord met de kansen die ze kregen het al veel langer af moeten maken Feyenoord hield AZ in de wedstrijd. maar hopen dat het lukt maar een tweede of derde plaats zouden wij hier ook erg trots mee zijn hoor. als je ziet weining tot geen investeringen kunnen doen en heel veel jeugd erin en als je naar clubs als psv , vitesse , twente en 020 kijkt kopen veel spelers en sommige clubs hebben beter spelers materiaal maar zit het niet goed in elkaar dus blijft het spannend

12 februari 2013 om 12:50

Bla bla, Ajax is toch ook Vertongen, Anita, Janssen en nog 20 spelers kwijt geraakt. Wees is niet zo laf.

Aanvulling van mijn andere comment wat ook hier staat; Ajacieden worden arrogant genoemd, maar Feyenoorders mogen wel is laf genoemd worden. Slechts een enkeling durft gewoon net als Boetius uit te spreken dat ze weer mee doen, jullie willen toch weer een topclub zijn? Toon dan ook is wat ballen en gooi de doelstelling gewoon omhoog. Lager dan dat Feyenoord nu staat zouden jullie niet moeten willen eindigen.

En qua aankopen heeft 020, je mag ons ook gewoon Ajax Amsterdam noemen ook niet bijster veel geinvesteerd

12 februari 2013 om 13:53

ja inderdaad uitspreken dat we weer mee doen bovenin maar we moeten ook gewoon realistisch blijven, het is mogelijk omdat het een rare competitie is maar we zijn geen favoriet. ik zie het wel gebeuren als de jonkies nog een jaar of 2/3 bij elkaar blijven. op dit moment is het niet realistisch om je doelstelling omhoog te gooien naar top 3, ze moeten van wedstrijd naar wedstrijd leven en dan zien waar het schip strand, laat k voorop stellen dat k maar al te graag hoop dat wel aan het einde op de coolsingel staan maarja dat merken we vanzelf wel

12 februari 2013 om 23:02

Maar iedereen heeft last van deze rare competitie? En Ajax heeft toch ook een jonge selectie?

Als je nu op 3 punten van de koploper gedeeld tweede staat, en je niet durft uit te spreken dat je voor de titel gaat is het gewoon laf. Tuurlijk is er een realistische kans dat het mislukt, maar daar hebben PSV Twente en Ajax ook last van en wij durven tenminste te zeggen dat we voor het kampioenschap gaan. Maar eerlijk is eerlijk, Feyenoord is afgelopen 10 jaar geen topclub geweest dus het is wellicht ff wennen voor jullie

Ik als Psv-supporter vind het zelfs mooi dat Feyenoord zo goed draait. Met weinig middelen qua geld, toch een goed elftal op de kaart weten te zetten dat gewoon bovenin meedraait. De spelers zijn allemaal gretige jonge honden die er vol voor gaan. Dit vind ik mooi om te zien, zou PSV eens moeten doen. Feyenoord behoort net als Psv, Ajax, Fc Twente en Vitesse tot de kandidaten.

In de eredivisie is het gewoon spannend en kan er nu nog niets gezegd worden en dat vind ik juist mooi. Stel dat er een club nu al veel punten los zou zijn ( neem bijvoorbeeld Barca ) dan is dat niet leuk meer. Hoe je het went of keert Feyenoord kan zo maar kampioen worden.

12 februari 2013 om 12:27

Vitesse kan je wel wegstrepen met 8 punten achterstand op jullie denk ik hoor!

12 februari 2013 om 13:04

Winnen ze volgende week en verliest PSV zijn het nog maar 5 punten. Je doet hier om de week wel of niet mee om de titel, dus streep nog maar niemand weg. Ik zie ze geen kampioen worden, maar het verschil zal op het einde geen 8 punten meer zijn denk ik.

12 februari 2013 om 12:32

Ik als Feyenoord supporter ben al mijn sympathie voor PSV verloren na alle investeringen met Gemeenschapsgeld en de 1*- * .

Wel denk ik dat PSV en Ajax de grootste kans hebben.
Maar stiekem hoop ik natuurlijk dat Feyenoord de lachende 3e wordt.

12 februari 2013 om 13:40

Precies wat jij zegt door de gemeente staat psv nu waar het staat. Ik zou der minder problemen mee hebben gehad als de supporters plus spelers niet zo arrogant zouden reageren op alles en iedereen.

12 februari 2013 om 14:15

Je vergeet erbij te vermelden dat PSV het grond van het stadion en trainingscomplex heeft verkocht aan de gemeente. Daarvoor word een vergoeding betaald aan de gemeente, dus uiteindelijk heeft PSV geen geld gekregen maar ''iets'' verkocht. Blijkbaar voor de meesten deze constructie moeilijk te begrijpen, om dit te begrijpen hoef je geen econoom te zijn, het is een win win situatie voor club en gemeente.

12 februari 2013 om 15:37

Iets verkocht voor een bedrag ver boven de marktconforme waarde ja. Zelfde trucje wat real Madrid en de stad Madrid overhoop hebben gehaald door de grond van het trainingscomplex te verkopen voor een belachelijk bedrag om de schulden weg te werken en de club te redden van een ondergang.

12 februari 2013 om 17:02

Er is geen gemeenschapsgeld geinvesteerd. Als je niet goed geinformeerd bent, reageer dan niet.

12 februari 2013 om 12:33

Vitesse is afgehaakt hoor staan 8 punten achter.

Denk niet dat ze uiteindelijk mee gaan doen, PSV en Ajax hebben toch de langste adem vermoed ik.

12 februari 2013 om 12:25

Ajax speelt nog Europees, dat zou ze wel eens kunnen gaan opbreken. Normaal gesproken wordt PSV denk ik kampioen, zeker als Toivonen weer terug is, want die wordt daar toch wel gemist. Maar goed, er gebeuren gekke dingen deze competitie, lastig te voorspellen.

12 februari 2013 om 12:27

Denk ook dat PSV de meeste kans maakt, dan Ajax, dan Feyenoord. Twente en vitesse zie ik niet mee doen.

Het nadeel is dat ze het zo slecht doen tegen de toppers. Als ze thuis verliezen van Psv, wordt het heel moeilijk. Maar oke, als de rest ook punten laat liggen tegen de kleinere en Feyenoord blijft die winnen..het is vooralsnog heel erg koffiedik kijken. Totaal niet te voorspellen wat het gaat worden, dat maakt het natuurlijk extra leuk en spannend. Ik denk dat PSV aan het langste eind gaat trekken.

12 februari 2013 om 12:38

Feyenoord hoeft tegen alle top clubs niet meer uit alleen nog tegen PSV en Vitesse thuis. Dat is natuurlijk een ontzettend voordeel en ik hoop dat ze ervan kunnen profiteren. Feyenoord doet het een stuk beter tegen de kleinere clubs dan vorig seizoen en ik hoop dat ze daarmee doorgaan want dan is inderdaad een titel mogelijk.


Als Az-supporter gun ik het Koeman en Feyenoord van harte om weer eens kampioen te worden. Ze doen het fantastisch en ze hebben een team dat van iedereen kan winnen. Dus het wordt nog spannend de laatste paar wedstrijden. Hoop dat AZ dit seizoen nog een aantal mooie wedstrijden gaat spelen en veel punten gaat pakken tegen de toppers. Meer zit er niet in voor ons.............

12 februari 2013 om 14:59

AZ speelt leuk voetbal, die moeten gewoon nog gaan stijgen, alhoewel het einde van de competitie begint te naderen. We zijn al op bijna tweederde. Toch zie ik AZ zich nog wel meedoen in de play-offs om europees voetbal. De 8e plek is maar 4 punten bij AZ vandaan.

ON: Het zou fantastisch zijn als Feyenoord kampioen of 2e wordt. Ik denk dat ze het in de voorronde CL nu ook beter zullen doen dan afgelopen zomer. Toen mistte Feyenoord El Ahmadi, Bakkal en Guidetti nog heel erg. Inmiddels is het team ingespeeld, heeft het een duidelijke speelwijze en het team blijft vermoedelijk grotendeels bij elkaar (geen aflopende contracten).

Ik zie PSV nog steeds als de grootste favoriet, maar in deze vreemde competitie is het elke week weer stuivertje wisselen in de stand. Feyenoord heeft op papier het makkelijkste programma van de huidige top 3, dit kan zeker in hun voordeel gaan uitpakken, des te meer omdat Feyenoord ook redelijk stabiel is tegen de 'kleintjes' dit seizoen. Veel zal afhangen van de aankomende 2 wedstrijden tegen Zwolle en Psv. Worden deze wedstrijden in winst omgezet dan is de kans aanwezig dat ze aan het einde van de rit kampioen zijn.

Feyenoord doet dit seizoen inderdaad mee om de titel, erg knap wat er nu in Rotterdam gaande is. Toch moet gezegd worden dat Feyenoord een stuk of zeven wedstrijden verdiend, maar zeer, zeer nipt en moeizaam won. Alleen tegen Twente kregen ze te weinig, maar ik kan me serieus geen andere wedstrijd indenken waarin dat het geval was - dit is in schril contrast met andere grote titelkandidaten Ajax en Psv, die bijna altijd domineren maar dan alsnog punten verspelen door een lullige counter of doordat ze een zondagsschot in de verkeerde kant van het netje zien vliegen (ik zie Twente momenteel overigens meer als outsider).

In die zin is dit seizoen er wel een dat voor de Rotterdammers vooralsnog niet onfortuinlijk verloopt. Uiteraard is dat voor een deel ook effectiviteit en kwaliteit, maar het geluk speelt ook wel enigszins mee daarin.

Dit wil overigens niet zeggen dat ik het Feyenoord niet gun hoor, ik heb diep respect voor hoe goed ze het daar momenteel doen. Ik ben benieuwd hoe lang Feyenoord zich tussen Ajax en PSV kan handhaven dit seizoen, of dat ze zelfs voor een grote verrassing kunnen gaan zorgen.

12 februari 2013 om 13:07

Vitesse uit hadden we ook meer verdiend

12 februari 2013 om 13:10

Niet alleen tegen FC Twente kregen ze te weinig, ook de uitwedstrijd tegen Vitesse werd op een zeer ongelukkige wijze verloren. Dit was absoluut niet nodig en ook niet verdiend. Maar goed dat soort wedstrijden heb je er wel eens tussen zitten, daar waar het een aantal jaren geleden standaard tegen zat, zit het nu eens mee en daar geniet ik dan ook extra van.

12 februari 2013 om 13:47

Oh ja, true, bij Vitesse verdienden ze inderdaad ook meer. Het is inderdaad mooi dat dit seizoen (hoewel, vorig seizoen uiteraard ook al) alles op zijn plaats valt in Rotterdam. Als jullie de talentvolle spelers lang kunnen behouden, kan Feyenoord vanaf volgend jaar definitief weer meespelen om de titel (voor zover dat dus dit seizoen niet al het geval is). Dat is alweer een tijdje geleden, en wordt ook zeker weer tijd. Hoe meer titelkandidaten hoe beter (mits uiteraard het niveau van die topploegen ook omhoog gaat ).

12 februari 2013 om 14:27

Heerenveen Thuis 2 te weinig
Vitesse Uit 3 te weinig
Ajax Thuis 2 te weinig
Twente Thuis 2 te weinig

Is 9 punten die je te weinig hebt gehad.
Uit bij Groningen en uit bij Nac heb je misschien 2 punten teveel gehad dus in totaal 7 punten te weinig.

12 februari 2013 om 16:39

Ajax heeft het zelfde probleem

Feyenoord uit ondanks dat het laatste kwartier dik voor Feyenoord was onterecht verloren door rode kaart en het geweldig druk zetten van Feyenoord.

Heracles uit
Utrecht uit
Az thuis
Roda thuis
utrecht thuis

allemaal wedstrijden die je had kunnen winnen ( waar het terecht zou zijn geweest )

12 februari 2013 om 16:43

1. Je hebt Feyenoord uit niet verloren maar gelijk gespeeld.
2. De rode kaart was gewoon terecht.
3. Feyenoord was de enige die recht had op de 3 punten!

De rest kan ik niet over oordelen.

12 februari 2013 om 19:42

2. Die rode kaart was complete onzin. Die tweede geel kan je geven, maar bij die eerste maakte hij gewoon een prima tackle op de bal. Bovendien had Clasie allang tig keer geel moeten krijgen, maar die kwam elke keer goed weg. Die actie op Babel is er zelfs eentje waar je direct rood voor kan krijgen namelijk alleen maar de intentie om Babel te schoppen, want de bal was allang weg.
3. Feyenoord speelde helemaal niet zo fantastisch als men blijkbaar doet voorkomen. Die rode kaart hielp ze terug de wedstrijd in en hooguit op basis van het spel daarna hadden ze recht op de 3 punten.

Als je die wedstrijd gaat noemen als te weinig gekregen dan ben je echt alle realiteit uit het oog verloren. Net voor tijd terugkomen tot een 2-2 en dan doen alsof je dik de 3 punten verdiende.

Zodra de andere 16 ploegen (alle ploegen behalve Ajax en Feyenoord zelf dus) eindelijk eens door krijgen hoe ze de angel uit de aanval van Feyenoord kunnen halen zullen ze het vermoedelijk nog een stukje lastiger krijgen. Ik begrijp nog steeds niet waarom ploegen de aanvoer naar Pelle niet gewoon wat vaker proberen te blokkeren.

Ik zie ze eerlijk gezegd ook nog steeds niet als titelkandidaat, puur omdat ik denk dat een Ajax en een PSV gewoon over veel meer kwaliteit in hun selecties beschikken. Wanneer bij PSV bijvoorbeeld Lens weg valt hebben ze Matavz en wanneer bij Ajax Siem de Jong weg valt hebben ze Schone/sigthorsson en daar ontbreekt het bij Feyenoord gewoon aan.

12 februari 2013 om 12:57

We hebben al heel het seizoen over de aanvoer naar Pelle maar tot nu toe is het bijna niet te stoppen. Ik denk dat het moeilijker is dan dat veel mensen denken. Vergeet niet dat Pelle ontzettend sterk is, vooral in de Eredivisie. Je ziet bij Vitesse dat bijvoorbeeld Bony ook moeilijk is af te stoppen omdat hij ook zo sterk is.

12 februari 2013 om 23:09

Ajax heeft het laten zien, 2 centrale verdedigers strak naast elkaar en een verdedigende middenvelder vlak voor hem

12 februari 2013 om 23:38

Klopt maar ik zeg ook ''bijna niet te stoppen''

Het betekent trouwens niet dat als clubs nu hetzelfde doen dat ze automatisch Feyenoord ermee stoppen want het ligt natuurlijk ook aan de kwaliteit van de spelers. Ik vind Alderweireld en Poulsen een stukken beter dan bijvoorbeeld 2 spelers van Rkc, Groningen, VVV etc.

12 februari 2013 om 13:12

Denk je nou werkelijk dat al die 16 andere ploegen niet zien dat de aanvoer naar pelle zo belangrijk is? Het is gewoon een kwestie van niet instaat zijn om het af te stoppen. Als zij dit niet proberen zou jij zo bij 16 eredivisie clubs aan de slag kunnen als coach

Over de bank van feyenoord ben ik het wel met je eens. Deze is aanzienlijk zwakker vergeleken met ajax en psv.

12 februari 2013 om 13:25

Alleen Twente en Ajax hebben verdedigers die goed genoeg zijn om Pelle te neutraliseren. De andere clubs kunnen gewoonweg niet tegen zijn kracht op. Als het zo makkelijk was zouden ze het wel doen.

Ajacieden worden arrogant genoemd, maar Feyenoorders mogen wel is laf genoemd worden. Slechts een enkeling durft gewoon net als Boetius uit te spreken dat ze weer mee doen, jullie willen toch weer een topclub zijn? Toon dan ook is wat ballen en gooi de doelstelling gewoon omhoog. Lager dan dat Feyenoord nu staat zouden jullie niet moeten willen eindigen.

12 februari 2013 om 13:12

Volgens mij heeft Koeman dat ook gezegd in studio voetbal dat feyenoord titelkandidaat is.

Ben benieuwd hoe die jonge gasten zich gaan gedragen als ze bovenaan staan en de volle druk bij hen ligt. Tot nu toe heeft Ronald Koeman altijd de underdog kaart gespeeld. En vergeet niet dat Feyenoord al 2 seizoenen geen europees voetbal speelt en zodoende minder wedstrijden spelen.

Ik hoop dat er eindelijk weer eens meer smaak komt in de eredivisie, dit kan als Feyenoord weer eens kampioen wordt, helaas zie ik dit (nog) niet gebeuren. Lijkt me echt fantastisch!

Man, dit had ik twee jaar geleden niet eens durven dromen! We zijn uit dat diepe dal geklommen (waar geen eind aan leek te komen), financieel gaat het beter, sportief gaat het goed en het ene na het andere talent breekt door (ook bij Oranje), fantastisch! Of we nou kampioen worden of niet, ik ben al trots op wat er de afgelopen tijd is bereikt bij Feyenoord. We doen weer lekker bovenin mee, daar waar we horen en die schaal komt van zelf wel weer in onze handen!

Ik vind dit soort berichten altijd wel grappig. 3 of 4 weken geleden verloor Feyenoord bij Ajax en waren ze kansloos en nu opeens kandidaat? En mochten ze volgende week weer verliezen dan is het weer anders. Kwestie van interpretatie.

Feyenoord, Ajax, PSV zijn de grootste van NL en dus altijd kandidaat. Ja Feyenoord heeft wat mindere jaren gehad maar ze doen gewoon weer mee. In mei weten we het zeker en tot die tijd is elke week iemand anders favoriet.

Onze lieve heer heeft rare kostgangers maar die Adena1510 is er toch wel eentje van Hore-categorie!! Waarom zou een supporter van een club een andere club geen kampioenschap gunnen? Ik behoor niet tot de groep die een ander het liefst een kogel, enge ziekte of weet ik veel meer gunt. Als F na 34 wedstrijden bovenaan staat en er een waar volksfeest in Rotterdam losbarst dan hebben ze het dik en dik verdiend en dan ben ik blij voor Koeman, al die gasten en iedereen die de club een warm hart toedraagt. Maar goed, het schijnt heel raar te zijn als je dat denkt. Laat mij dan maar raar zijn Adena1510, maar zo iemand als jij zou ik niet willen zijn!!

12 februari 2013 om 14:16

Volledig met je eens. Schijnbaar ben je geen "echte" supporter als je jou waardering kan uitspreken voor je concurrenten. Ik vind het ongelooflijk dat men intense haat kan voelen jegens een andere club. Wanneer men elkaar afmaakt vanwege verschillende geloofsovertuigingen is het krankzinnig, maar wanneer het om supporten van een club gaat moet je de ander het licht uit de ogen gunnen anders ben je geen echte supporter. Kortzichtig en dom.

Als Ajax weer zijn doelpuntjes gaat maken, word Ajax weer kampioen. Ajax speelt gewoon het beste voetbal en domineert wedstrijden het gemakkelijkst, ook uit. PSV is in uitwedstrijden te instabiel en Feyenoord gaat het nog wel moeilijk krijgen als er een aantal jongens hun dag niet hebben.

12 februari 2013 om 14:09

@fvanasperen als Ajax doelpunten gaat maken, wordt Ajax kampioen, Als PSV niet meer verliest wordt PSV kampioen. Als Feyenoord alles wint wordt Feyenoord kampioen.
Maar,ja Ajax scoort niet makkelijk, Maar,ja PSV verdedigt niet makkelijk , en de jonkies van Feyenoord zijn dit seizoen waarschijnlijk nog niet stabiel genoeg.
Mijn raad trek volgend seizoen alvast maar een pampertje aan, want dan zijn deze jonkies dus echt niet te houden.

Feyenoord rules

Zoalng Feyenoord blijft winnen tegen de kleinere doe je serieus mee.. Aangezien er door de topploegen veel punten worden verspeelt tegen juist de kleintjes.. Tegen de topploegen komt Feyenoord echter te kort, dat hebben we inmiddels wel gezien.. Maarja, je wordt kampioen over 34 wedstrijden en niet alleen in de toppers, dus kanshebber zijn ze sowieso..

Het is een wonder dat we zo hoog staan, aangezien het spel echt niet goed is, het hele seizoen al niet. Veel te veel afhankelijk van Pelle, en met Immers op het middenveld kun je echt niet opbouwen, ook met Verhoek in de basis weet je dat het niet veel gaat worden.
Het is niet voor niets dat we in de toppers telkens het deksel op de neus krijgen, omdat Feyenoord voetballend dan niet meekan.

13 februari 2013 om 11:42

Ik denk dat je best wel eens gelijk zou kunnen hebben. Feyenoord heeft nog niet echt een super wedstrijd gespeeld. Maar ze winnen wel. Ja Pelle is super belangrijk maar de andere 10 moeten hem wel in de positie stellen.

Feyenoord is een goed voorbeeld van een collectief. Knokken voor elkaar en op mentaliteit een wedstrijd winnen. Ze doen het prima en alle lof voor Feyenoord maar Ajax en PSV hebben een super selectie en die hadden nooit zoveel verliespunten mogen hebben. Helemaal PSV niet met de beste selectie van NL op papier.

Ook dit jaar komt er weer een kampioen van de armoede. 3 jaar geleden werd Twente kampioen met 85 of 87 punten oftewel: amper verliespunten. Nu kan de kampioen dat niet eens meer halen. Ja het is spannend maar ik had voor mijn eigen gemoedrust liever gehad dat Ajax niet 9x zo dom gelijk had gespeeld. In ieder geval 6 van de 9 keer was het totaal onnodig. en dan had je als team 12 punten meer gehad en dus 9 punten los gestaan. Dit geld natuurlijk voor elk team maar ik geef mijn persoonlijke voorkeur aan ;-)

Feyenoord doet leuk mee bovenin en ik gun het Feyenoord van alle Eredivisie ploegen het meeste om kampioen te worden.

Probleem met Feyenoord is dat ze buiten de Kuip gewoon niet constant zijn en zelfs bij kleinere ploegen opeens een off-day kunnen hebben. Daarnaast is de selectie niet breed genoeg om eventuele blessures en schorsingen op te vangen.

Als ze van PSV winnen dan geef ik ze wel een kleine kans. Dan hoeven ze niet meer tegen toppers maar wat kleinere ploegen, krijgen alleen Vitesse dan nog op bezoek maar dat is voor mij geen topper.

12 februari 2013 om 14:57

Juist tegen de kleine ploegen doet Feyenoord het dit seizoen vooralsnog buitengewoon goed. Ze laten het vooral in de topwedstrijden afweten.

12 februari 2013 om 17:28

We zijn dit seizoen nog tegen geen enkele 'kleine' tegenstander door de mand gevallen. Toon mij maar aan wanneer dan.

Elke twee weken is het weer veranderd bovenin, op dit moment doen ze vollop mee met 3 punten minder dan Psv (eigenlijk 4 met doelsaldo meegerekend). En inderdaad wanneer je over 2 weken zomaar wint van Psv sta je ineens gelijk. Maar goed in deze competitie kan iedereen zomaar van iedereen winnen en dus is zelfs Twente en Vitesse nog niet eens uitgeschakeld.

Het wordt gewoon kijken wie er 5 wedstrijden voor het einde nog bovenin meedraaien om wat beter te zeggen wie er titelkandidaten zijn. Op dit moment doen er gewoon veel ploegen nog mee.

Natuurlijk is Feyenoord een serieuze kandidaat; maar dat geldt ook voor Ajax en Psv, en zelfs voor Twente. Nadeel van Ajax is dat Ajax moet nog op drie fronten strijden. Voordeel van PSV is dat het is nu koploper en heeft nog de beste doelsaldo van alle titelkandidaten. En niet Twente onderschatten he? Twente speelt voor zekerheid en dat heeft die ook gedaan met succes in het kampioensjaar. Als Feyenoord blijft met de frisse, voorwaartse, snelle aanvallende speelstijl, kan het zomaar dat de schaal naar de Kuip gaat. Feyenoord is echt sterk, niet voor niets dat er veel internationaals daar spelen.

Ze winnen weer eens een wedstrijd en ze zijn weer titel kandidaat pfff,laat me niet lachen man

..dat feyenoord dicht bij de koppositie staat samen met een paar andere zegt toch iets over de stijgende lijn van de Eredivisie..

Wat betreft Altidore en Maher..

Ik denk dat ik heel wat cafeine nodig heb
om een goede risicoanalyse te maken van dit probleem
en een originele oplossing vergt toch wel wat creativiteit..

12 februari 2013 om 14:34

Ik zou juist wat minder cafeine pakken als ik jou was...

12 februari 2013 om 17:26

Haha waar heb jij het over man. En idd zou die cafeïne maar even laten staan en waarschijnlijk nog wel meer

als je beste talenten ( wijnaldum en fer) naar twente of psv gaan. dan ben je geen titelkandidaat

12 februari 2013 om 14:54

Onze beste talenten zijn Boëtius, Vilhena, Bmi, Clasie en De Vrij. Heb jij twee jaar onder een hele grote zware steen geleefd?

Hun gingen weg omdat t toen slecht ging met feyenoord toen werden ze 12e ofzo? Maar op dit moment ziet t er anders uit, feyenoord is titel kandidaat maar zou waarschynlyk 3e worden achter psv en ajax

Feyenoord heeft gewoon een goede selectie.
Nu komt er nog jeugd door en die is van Europese top niveau. Wellicht de beste lichting van geheel europa.
Met een mix van Jonge ervaren spelers Clasie, Bmi, de Vrij , Exceptionele talenten zoals Boetius en Vilhena, Ervaren rotten Schaken, Mathijsen. Is het de ideale mix om succes te maken.
Ik denk dat het net als vorig jaar zal spannen om Feyenoord en Ajax.
En dan kan Feyenoord gezien het programma zomaar kampioen noemen aan het eind van de rit. Want het is om te janken hoe vreemd de ploegen spelen. Ze laten teveel punten liggen tegen mindere ploegen

Ik zie mijn club ook als kampioenskandidaat. Maar verwacht zelf nog niet dat ik dit jaar op de coolsingel zal staan met duizenden met mij.
In principe kan je de top 4 allemaal kandidaten noemen gezien het feit dat zij na meer dan de helft van de competitie binnen een achterstand van 4 punten staan.
Zo is er bij elk team wel wat te noemen;
* PSV wordt geen kampioen want de verdediging is te zwak
* Ajax speelt niet constant genoeg
* Feyenoord is geen kandidaat zolang Joris en Lex er nog in staan
* FC Twente is geen kandidaat omdat ze geen goede nummer 9 hebben en te weinig creativiteit.

Op elk van de 4 ploegen is wel iets aan te merken. Als ik zo op mijn gevoel af moet gaan geef ik PSV de meeste kans, maar zoals ik al zei elk team die nu nog in de top 4 staat kan aan het einde de schaal in handen hebben.

Als Feyenoord kampioen word zeg ik m'n eredivise live abbo op... Kom op zeg Feyenoord moet ook nog tegen Vitesse..

Op basis van de ranglijst zijn we inderdaad titelkandidaat, echter moeten we nog wel even "gewoon" winnen van Pec. Als dat gebeurd wordt PSV thuis heel spannend en belangrijk. We hebben op het einde een relatief makkelijk programma. Echter zou ons doelsaldo ons nog wel eens kunnen opbreken, ik vind wel dat we nu al doelstelling moeten houden om in ieder geval de 3e plek te behouden. Dan heb je wederom een goed seizoen gedraaid. Alles daarboven is schitterend meegenomen.

Ik vind de eredivisie heerlijk om te smullen, een superspannende competitie waar ze in Engeland, Italie, Spanje ,duitsland alleen maar van kunnen dromen. Het is hier super spannend en leuk en er komen super talenten /leuke spelers aan de hele tijd. Nederland heeft de toekomst, met de juiste visie en beleid kan Nederland weer gaan meetellen in Europa. Tegen Italie met een Eredivisie elftal overeind blijfen is ook gewoon knap. Nederland dwong een veel respect af tegen Italie, met een fris en jong elftal.

12 februari 2013 om 17:16

Kun je toch niet vergelijken, hangt echt van jaar tot jaar af.

Moet je kijken naar Engeland vorig jaar, City stond op kop, laat Manu terug komen.

Manu wint de laatste wedstrijd, virtueel kampioen en in de extra 3 minuten scoort City waardoor ze winnen en kampioen worden. Ik heb nog niet spannender geweten?

Misschien wel, toen Ajax thuis tegen Twente speelde won om zo kampioen te worden. Al was City net dat beetje spannender omdat ik dat niet voor mogelijk hield.

12 februari 2013 om 17:55

Vooral doordat er telkens minimaal 3 clubs meedoen tot het einde van het seizoen en nu nog 5 clubs ,vitesse schrijf ik nog niet af.

Denk dat Feyenoord niet met de druk om kan gaan. Die gaan ze nog voelen als ze eventueel bovenaan komen te staan. Fey - PSV wordt interessant.

Feyenoord maakt sowieso een kans, imho zijn ze het meest constante.

De druk ligt nu bij Feijenoord en zullen ook snel punten laten liggen. Dit elftal is geen kampioens kandidaat. Ik schat Ajax, PSV en Twente hoger in.br Ze hebben wel het geluk zich volledig op de competitie te kunnen richten.

Achja ze hebben het makkelijkste programma van allemaal. En ben bang dat Ajax het niet gaat redden hebben verruit het zwaarste programma en als ze nog een ronde verder weten te bekeren in de EL gaat het ze opbreken ben ik bang. Twente en Vitesse haken af. Denk dat PSV de beste papieren heeft jammer genoeg

zijn er nog twee zulke weken waar iedereen punten laat liggen en feyenoord niet waarom kunnen ze dan geen kampioen worden aangezien bij FC twente en Vitesse er al een dip heerst als dat nu gebeurt bij ajax of PSV dan is alles nog mogelijk als je maar wint van de 'kleinere' zullen we maar zeggen

de meeste hier zijn echt kuddedieren, iedereen gebruikt dezelfde argumenten. word er gek van, je mag je eigen mening hebben maar onderbouw het dan gewoon met je eigen argumenten en ga niet Johan Derksen na lopen doen allemaal. Feyenoord is gewoon een titelkandidaat simpelweg om dat ze een goed team zijn, individueel zijn er betere maar Feyenoord doet het door passie en strijd, we hebben het beste programma en als we geen blessures en dergelijke krijgen zijn we wel degelijk een titelkandidaat. ook al verliezen we tegen psv.. en nu komen er weer mensen reageren dat ik dooor een feyenoordbril kijk. maar dat moeten ze zelf weten ik zelf weet dat het niet zo is.

Het is simpelweg niet te voorspellen wie het wordt. Feyenoord heeft op papier weliswaar het makkelijkste programma (ook geen beker verplichtingen meer) maar geen enkele speler van deze selectie heeft al eens eerder deze situatie meegemaakt. Ajax heeft dan wel de afgelopen 3 jaar na de winterstop goede reeksen neergezet maar is in die jaren bijna een compleet elftal kwijtgeraakt en de huidige selectie is weliswaar talentvol maar zeer onevenwichtig. PSV is thuis ijzersterk maar is uit zeer zwak. Twente kampt met blessures en een vorm dip en Vitesse moet hopen op puntverlies van de eerder genoemde clubs en bidden dat Bony blijft.

Ik gun het Feyenoord van harte. Hoe ze uit dit diepe dal omhoog geklommen zijn is mooi! Ik zie Twente niet meer meedoen,helaas, maar dat is erg slecht voetbal moet ik met pijn in mn hart zeggen. Ik gun het van de bovenste drie op dit moment Feyenoord.

Ik gun dit Feyenoord zeer en zeer zeker niet ! De scheids hielp zowiezo een handje aan de wedstrijd mee maar uiteindelijk is het het gedrag van de supporters van feyenoord ( in de kuip ) Die schreeuwden : er staat een schaap in het veld. Dit is uitermate racistisch en hoort niet op de voetbalvelden thuis. Feyenoord hoort kwa supporters in de topklasse waar deze uitspraken als normaal worden gezien. En het fijne is ook nog eens dat de scheids niet eens ingreep.

Echt zo totaal geen titelkandidaat.. Voetballen lekker mee onder Koeman maar zullen gaan spelen voor 3e plek. Ajax en PSV gaan uitmaken wie kampioen wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren