Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Officieel: dit is het tenue waarmee het Nederlands elftal gaat spelen op het EK

Laatste update:

De KNVB heeft maandagochtend het officiële tenue gepresenteerd waarmee het Nederlands elftal zal gaan uitkomen op het EK aankomende zomer. Het is een minimalistisch oranje thuistenue en een blauw uittenue met geometrische patronen. Komende vrijdag zal het tegen Schotland voor het eerst worden gedragen.

Het nieuwe thuisshirt is vanzelfsprekend oranje en bevat ook een kroon in de kraag. Nike beschrijft het als 'een statement van minimalisme en geometrie, gekenmerkt door drie subtiele tinten blauw'.

De bekendmaking van het shirt was een bijzonder moment. Ronald Koeman droeg het shirt over aan Frenkie de Jong, wat ons deed denken aan Rinus Michels, die dat ooit ook deed bij de huidige bondscoach voorafgaand aan het gewonnen EK van 1988.

"We hopen zeventien- en achttienjarige jongens en meisjes te inspireren", aldus Dave Dekker, commercieel directeur bij de KNVB, die namens de voetbalbond mede over het tenue beslist. Daarna verklaart Dekker dat Nike precies weet welke muziek er onder jongeren populair is. “Zoals Frenna en Broederliefde.”

Het nieuwe thuisshirt is een breuk met het vorige thuistenue. Daarbij vielen vooral de lichte strepen op in het oranje. De strepen waren toen bedoeld als leeuwenmanen en moesten verwijzen naar de tatoeage van Memphis Depay van de Nederlandse leeuw. Het nieuwe design is meer Scandinavisch, heel strak.


Komende interlandperiode staat voor Oranje in het teken van de voorbereiding op het EK van aankomende zomer. Er worden oefenwedstrijden afgewerkt tegen Schotland (22 maart) en de Duitse nationale ploeg (26 maart).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 maart 2024 om 10:12

Prachtig shirt. Trots dat ik een Nederlander ben.

18 maart 2024 om 10:32

@vedatovic
Is dat puur vanwege dit shirt?

18 maart 2024 om 11:14

Trots waarop dan precies? De kleur oranje?

18 maart 2024 om 11:28

We staan nog steeds 5e op de wereldwijde geluksindex. Tuurlijk zijn er een hoop problemen die moeten worden opgelost. Maar dat we een kut land zijn is natuurlijk onzin 🦁

18 maart 2024 om 12:09

Wij Nederlanders zij natuurlijk ook een stel klagers bij elkaar... Weten allen dat we het prima hebben (al is het in sommige gevallen maar vanwege hun gratis uitkering) maar klagen is best lekker af en toe!

Thuis shirt vind ik mooi maar van het uitshirt ben ik nog niet zo kapot... Iemand die van België gezien? geïnspireerd op Kuifje..

18 maart 2024 om 13:28

Omdat wij altijd hard werken om ergens te willen komen. Bovendien bieden wij velen een toekomstperspectief. Natuurlijk zijn er ook zaken dat beter kan, zoals ouderenzorg.

Terugkomend op voetbal, tientallen jaren zorgen vrijwilligers op voetbalverenigingen dat het Nederlands voetbal zich blijft ontwikkelen tot wereldtoppers. Het oranjeshirt is voor mij het resultaat en beloning voor al die vrijwilligers die zaterdagochtend om 7.00u doeltjes plaatsen langs het veld en ouders die het vervoer regelen naar uitwedstrijden. Daar mogen wij met z'n allen trots op zijn!

18 maart 2024 om 10:27

Zeker een mooi shirt! Ik hoop vooral dat ze dit (weer) gaan combineren met witte of zwarte broekjes. Niet de volledig oranje outfit.

18 maart 2024 om 10:35

Ik denk oranje of donkerblauw aan de accenten te zien.

18 maart 2024 om 10:42

Het worden (helaas) wel oranje broekjes en oranje kousen.

18 maart 2024 om 16:15

Ja inderdaad. Je kunt het tenue op footyheadlines zien. Maar het zou kunnen dat ze het soms met de uit broekjes combineren.

18 maart 2024 om 18:41

Vind dat gehele oranje qua tenue ook wel jammer!

Vind het wel wat hebben, echter vind ik de logo overdreven groot & kwa kleur er niet bij passen.

18 maart 2024 om 11:08

Ja inderdaad. Ik vind het oprecht een mooi shirt.

Prachtig filmpje, prima shirt. Verder houd ik mijn hart vooral vast voor komend toernooi, haha.

18 maart 2024 om 10:05

Want? Heb je de loting al beetje bestudeerd? We zitten vrij gunstig. Zijn miss land 6 of 7 qua kwaliteit

18 maart 2024 om 10:26

Stec

Omdat? We hebben mindere selecties gehad.

Met Frimpong hebben we één van de beste wingers van dit moment, maar Koeman kennende gaat hij voor Dumfries, wat natuurlijk ook geen matige speler is.

Met Ake en Virgil heb je 2 van de beste verdedigers ter wereld.

Frenkie is wereldtop.
Reijnders heeft vorm, Koopmeiners ook alleen is de vraag of die het in Oranje nou eens een keer kan. Daarnaast denk ik dat Timber dynamiek en strijd toe kan voegen, wat we voorheen wel misten.

Als Brobbey, Simons, Gakpo en Depay vorm hebben heb je echt een prima aanval, waarvan veel toplanden wel een spelertje hadden willen ruilen.

Het enige waar je je dan nog terecht druk over kan maken is je keeper.

18 maart 2024 om 10:58

@shenkie Want het is raar dat Koeman voor Dumfries gaat? Heeft in Oranje altijd een hoog niveau gehaald, genoeg krediet opgebouwd. Ik zie ook liever Frimpong maar je kan niet zeggen dat Dumfries het niet verdiend heeft gezien zijn prestaties.

Ake is goed maar behoort imo niet tot de beste verdedigers, Koopmeinders heeft nog geen goede wedstrijd in het Nederlands elftal gespeeld en voorin heb je geen stabiele factor. Voor elke speler geldt hetzelfde, alles of niets.

18 maart 2024 om 11:06

Gezien de prestaties dit seizoen moet het echt 10000% zeker Frimpong zijn als je met wingbacks speelt. De ene is bankzitter voor Darmian, de andere speelt een waanzinnig seizoen bij Leverkusen.

18 maart 2024 om 11:14

Aanvallend zijn we veel te zwak. Simons en gakpo laten nooit wat zien in oranje en memphis stelde afgelopen toernooien ook teleur. Ik verwacht er niet veel van.

18 maart 2024 om 11:31

Aan de andere kant hebben we wedstrijden gespeeld met Joris Mathijsen en Johnny Heitinga centraal achterin. Een elftal heeft altijd wel zwakke plekken. Een nationaal elftal met te veel goede clubvoetballers zorgt misschien wel voor een disbalans kijk naar 2002 missen WK Ierland.

18 maart 2024 om 12:51

Fcvoetbal23

Volgens mij reageer jij om het reageren...

Waar zeg ik dat Dumfries geen krediet verdient?

M.b.t. Koopmeiners zeggen we hetzelfde en m.b.t. de aanvallers... ja dat is alles of niet... maar je kan je glas half vol of leeg hebben... ik zie het vanuit het positieve, maar als we dat niet doen kunnen er 23 gekwalificeerde landen beter thuis blijven en mag Frankrijk de cup hebben.

18 maart 2024 om 14:51

Zou graag indien dumfries op rechts speelt, frimping op links willen zien. Dan heb je echt 2 wingbacks van wereldklasse

19 maart 2024 om 10:41

Nou ja, de wedstrijden die ik heb gezien (en dat is vrijwel alles) waren weinig spannend, en niet bepaald goed, toch? Of laat ik het zo zeggen: degelijk. Ik wil weer genieten.

18 maart 2024 om 10:37

Dat filmpje vind ik juist frustrerend. Heel veel flitsen en een kort afstandsshot van het shirt.

Ik zou graag wat meer close ups zien om het shirt fatsoenlijk te kunnen bekijken. Volgens mij wordt ik een oude man haha

18 maart 2024 om 10:39

Hahaha, dat noemen ze teasennnn Feye_88. Die mooie vrouwen op de instagramsch zijn ook interessanter als ze niet alles tonen, toch?

18 maart 2024 om 11:35

Hmja, maar daar krijg ik geen hoofdpijn van hahaha

18 maart 2024 om 16:17

Kijk maar op footyheadlines. Daar kun je het thuis en uittenue zien.

Ik vind het een tof shirt hoor! Enorme verbetering vergeleken met de vorige shirt. Ga er zeker eentje halen voor het aankomende EK. Gaat de eerste worden sinds het WK 2014 haha.

18 maart 2024 om 10:32

Is voor mij ook al een tijdje geleden dat ik een Oranje shirt gekocht heb idd....maar deze komt zeker in aanmerking.
Jammer dat er geen aandacht is voor het uit tenue in het filmpje. Ben ik ook wel nieuwsgierig naar....komt dat er ook een beetje retro uit te zien?

18 maart 2024 om 11:13

Je kan ze checken bij de NOS. Daar kan je ze op foto’s zien. Dat uitshirt is minder retro maar de kleur vind ik wel mooi.

18 maart 2024 om 11:32

Ik heb nog een shirt van Robben die in 2010 een jurk was en inmiddels past ie perfect 😜

Prima. Ik heb wel eens minder mooie oranje shirts gezien, van die fluorescerende schreeuwerige hesjes.
Maar deze is prima. De commercial is ook wel in orde. Beetje nostalgie doet het tegenwoordig goed hè

18 maart 2024 om 10:07

Ik dacht het ook al, die filmpjes zijn echt allemaal hetzelfde tegenwoordig.

18 maart 2024 om 10:54

Haha. We kijken terug naar mooie tijden en leggen een linkje naar vandaag. En om het compleet te maken doen we in het nieuwe shirt een elementje dat daar naar hint. Het hoeft niet eens een hele duidelijke te zijn. Brabants Ruitje of een gloeilampje bij psv, rasta kleurtjes en wat vogeltjes bij Ajax en zo kunnen we vast meer voorbeelden vinden.

Heel even dacht ik met deze teaser film, dat het nieuwe shirt ook duidelijke elementen zou hebben naar het shirt uit 88, maar dat valt mee…of eigenlijk tegen.

Het shirt van 88 werd overigens vervloekt door velen voor en tijdens het toernooi.

Mooi shirt. Goed patroontje. Niet te simpel, en niet te veel. Stukken beter dan dat vlekken shirt van vorig wk.

"Daarna verklaart Dekker dat Nike precies weet welke muziek er onder jongeren populair is. "Zoals Frenna en Broederliefde."

Daarna verklaarde Nike ook nog dat vz leden graag danoontjes eten.

Daarnaast verklaarde Nike ook nog dat er onder ouderen graag gescrabelt word.


Kom om zeg. Kap met dit soort commerciële praatjes. Het slaat echt nergens op net zoals mijn voorbeelden in betrekking op t shirt.

Wel mooi shirt hoor

Eindelijk weer eens een mooi thuisshirt! Jammer van het uittenue.

18 maart 2024 om 11:35

Uittenue is lelijk ja.

Nu nog de titel in Duitsland pakken, maakt het helemaal af!

Een flinke verbetering tov het vorige shirt. Toch ben ik zelf geen fan van alle patroontjes, doe mij maarveen egaal shirt. Bijvoorbeeld zoals de thuisshirts van 2008 en 2014.

De eenvoud in het shirt is een vooruitgang, al die rare prints is zo onnodig. Vind dit shirtje wel prima, al is die dikke blauwe lijn die doorloopt van de mouwen naar heel de zijkant niet zo mij ding. Had wat mij betreft gewoon Oranje mogen zijn. Maar ja, 18 miljoen mensen, 18 miljoen shirt-designers

Als we hiermee Europees kampioen worden dan wordt dit vanzelf een iconisch shirt.

Prachtig filmpje, mooi shirt, logo inderdaad wat groot. Een shirt wordt hoe dan ook iconisch als het verbonden is aan een toernooiwinst, ongeacht hoe het eruitziet.

Mooi shirt...als het Koeman nou ook eens inspireert om aanvallend te gaan voetballen dan hebben ze er nog iets aan en kan het een leuk toernooi worden. Anders wordt het een mooi "3-wedstrijden-tenue".

18 maart 2024 om 11:09

Nee ik denk dat oranje, zoals meestal, zal vasthouden aan de huisstijl van Ajax.

5 verdedigers dus 😜

Prima shirt. Nu vlammen op dit EK en hopelijk iedereen fit er bij!
We zijn absoluut geen favoriet, maar als je meedoet maak je altijd kans. En als Koeman er een echt team van weet te maken en een beetje geluk heeft, kan het altijd.

Gok dat Frankrijk, Portugal en Engeland bij de favorieten horen.

En dan heb je nog outsiders als Italië, Nederland, Kroatië (al vind ik het daar wel wat minder worden, maar goed) en wellicht België, maar ook daar verwacht ik niet heel veel van. Defensief wel kwetsbaar en als Courtouis niet op goede voet is, moet je het met Casteels op doel doen geloof ik...

We moeten gewoon de speelstijl aanpassen aan de spelers die we hebben. En met de beschikbare defensie en de beperkte goede vleugelaanvallers zou ik altijd kiezen voor die 3 mans/5 mans defensie!

18 maart 2024 om 10:51

Zou Belgie niet onderschatten, die hebben een hele metamorfose doorgemaakt. Veel jonkies die bij hun club goed spelen en renderen. Die oude garde is merendeels eruit op Vertonghen en Courtois na.. Kortom, spelers met veel ervaring die, die jonge gasten kunnen sturen.

18 maart 2024 om 11:31

Volgens mij is Courtouis juist ook eruit en gaat die niet mee naar het EK wat ik gelezen heb. Is niet helemaal content met Tedesco en o.a. omdat hij geen aanvoerder was boven Lukaku een keer geloof ik.

Maar wat er allemaal van waar is, laat ik in het midden....

Vind het Belgisch elftal niet meer zo spectaculair als voorheen hoor.
Wat mij betreft hebben ze nog twee absolute wereldtoppers: De Bruyne & Courtouis, waarvan ik de laatste niet bij de selectie verwacht.

Dan hebben ze inderdaad leuke, talentvolle spelers zoals Vermeeren, Theate, Onana, Vrankcx, Doku, Bakayoko, De Ketelaere, Debast, De Winter en een Openda.

En dan nog wat (qua leeftijd middenmotors) zoals Tielemans, Lukebakio, Castagne, Faes en Mangala.

En wat ''oudjes'' als Batshuayi, Lukaku, Trossard, Vertonghen, Casteels, Selz.

Denk een leuk elftal, maar dat het toch wel aan wat kwaliteiten ontbreekt. Maar laat mij uiteraard verrassen.

18 maart 2024 om 11:08

Casteels is toch gewoon een uitstekende doelman? Zou bij oranje gewoon de nummer 1 zijn denk ik.

18 maart 2024 om 11:26

Casteels is prima ja, maar is geen Courtouis. Die is nog wel een paar klasses beter.
Misschien zou hij inderdaad in Oranje keepen, misschien niet.

Hij keept ook al 10 jaar bij een Wolfsburg hé. Heeft nooit echt een grotere stap gemaakt, dus misschien zegt dat ook wel voldoende?

Nogmaals: geen slechte keeper hoor, maar ook niet zo goed als een Thibaut.

18 maart 2024 om 11:51

Hij is al eens beste doelman van de Bundesliga geweest. Dat zegt genoeg lijkt me. En natuurlijk is het geen Courtois. Maar nog steeds een uitstekende doelman.

Mooi shirt, echt een verbetering tov het huidige.

Nu alleen hopen dat we eindelijk weer eens ver komen. Het laatste echt leuke EK van Oranje is die van 2008 geweest.. dat is gewoon 16 jaar geleden. Toen kwamen we niet eens ver maar speelden we wel geweldig voetbal.

Hopen dat we er een mooie editie van kunnen maken, doet ook altijd wel iets voor de saamhorigheid in het land.

18 maart 2024 om 11:23

Best bizar dat we sindsdien ook gewoon maar 2 Ek's gespeeld hebben, want in 2016 waren we er niet eens bij. In 2012 was het een ramp, en 2021 begonnen we nog aardig maar strandden we meteen in de KO fase. Een halve finale zou leuk zijn!

18 maart 2024 om 11:33

Heel bizar. Stel je bent in 2005 of daarna geboren, dan ben je nu dus 19 en heb je alleen 2014 bewust meegemaakt op 9-jarige leeftijd, verder niks.

Heel karig als je dat afzet tegen de generaties daarvoor, zelfs in de jaren 80 viel het niet zo tegen. Toen hadden we tussen ‘78 en ‘88 niet zo’n beste generatie kennelijk, maar haal je binnen 10 jaar een WK en EK finale.

Ze hebben het vaak over de pech generatie qua studiefinanciering, maar het is ook in voetbal opzicht een absolute pech generatie.

Mooi shirt! Doet me een beetje denken aan het tenue rond 2003. Vond die ook erg mooi

Ben ik de enige die het maar 'okeetjes' vind?

Mooi thuis shirt, maar dat uit-shirt..
Gadverdamme, maak het dan puur blauw, in plaats van al die rare "design" er door.
Zo'n rare hals, blokken in verschillende vormen en kleuren. NEE.

Voor het groepsgevoel is het oprecht erg goed dat een geblesseerde Frenkie gewoon in Nederland is. Ik denk dat het fijn zal zijn als hij ook in Zeist is

Als ze nou ook nog een beetje betaalbaar waren...

Best een mooi shirt. In elk geval stukken beter dan de vorige. Vind het alleen jammer dat het broekje ook oranje is. Ben ik persoonlijk niet zo'n fan van. Wit vind ik het mooist erbij.

Die oude beelden.. Nostalgie.. Oranje had veel meer prijzen kunnen en moeten pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren