Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

International onthult: ‘Ik voel me bij Koeman wat prettiger dan bij Van Gaal’

Laatste update:

Teun Koopmeiners vindt dat fans van het Nederlands elftal ‘de Koopmeiners van Atalanta’ nog te weinig hebben gezien, zo vertelt de middenvelder in een interview met De Telegraaf. Ook gaat hij in op zijn relatie met teamgenoot Marten de Roon.

“Als je het omrekent, kan ik ongeveer dezelfde statistieken overleggen per minuut”, antwoordt Koopmeiners op de vraag waarom hij bij Oranje minder bepalend is dan bij Atalanta.

Toch vindt hij dat hij zich moet verbeteren in het shirt van het Nederlands elftal. “Ik zoek naar de Koopmeiners van Atalanta, maar zo makkelijk is dat niet. Sommige dingen moet je hier heel anders doen. Er wordt iets heel anders gevraagd.”

Koopmeiners verklaart zich nader: “Bij de club speel ik in een ander systeem, neem ik de penalty’s, de corners en de vrije ballen, er zijn daar meer automatismen en sta ik op een heel andere plek.”

Bondscoach Ronald Koeman mag voor het EK van komende zomer slechts 23 spelers meenemen. Het heeft er alle schijn van dat Koopmeiners deel uitmaakt van de selectie. De spelverdeler staat tot dusver op tien doelpunten en drie assists in de Serie A.

“De concurrentie is moordend. Het wordt een hele klus voor Koeman om een selectie van slechts 23 spelers samen te spelen, maar ik voel het vertrouwen.” Vervolgens vraagt interviewer Mike Verweij of hij zich net zo prettig voelt bij Koeman als bij de vorige bondscoach, Louis van Gaal. “Ik voel me bij deze trainer zelfs wat prettiger.”

Ook doet Koopmeiners in het interview een boekje open over zijn transfer van AZ naar Atalanta. “De Roon heeft me fantastisch geholpen. Hij en zijn vrouw zijn echt goud waard geweest. Dankzij hen heb ik me geen moment eenzaam gevoeld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mijn conclusie uit zijn woorden: gebruik Koopmeiners op de manier zoals hij bij Atalanta speelt, of gebruik hem niet. Want in een andere rol komt hij dus blijkbaar niet uit de verf.

21 maart 2024 om 07:59

Fijne conclusie die Teun stelt maar je gaat niet op Koopmeiners bouwen als je een Xavi, Depay of Gakpo hebt ook. Kan die zich niet aanpassen en aankomende interlands een bepaald niveau halen dan moet je gewoonweg andere keuzes proberen

21 maart 2024 om 08:45

Voor Simons geldt nog veel meer dat het er in Oranje nog niet uitkomt natuurlijk. Daarbij lijkt het me geen twijfel dat het er in zit en dat ie ontzettend belangrijk gaat worden, maar toch jammer dat er een aantal spelers zijn waarbij het er in Oranje totaal niet uitkomt.

21 maart 2024 om 09:37

Xavi zou ik meer voor de aanvallende linie gebruiken, toch een andere rol dan Koopmeiners.

Hopelijk gaat Koeman ook 4-3-3 proberen/experimenteren, want met Gakpo Depay Xavi Malen heb je voorin genoeg keuze's. Met Zirkzee en Brobbey heb je straks genoeg keuzes.

Normaliter heb je ook voldoende keuzes op het middenveld.

21 maart 2024 om 19:03

@rgb7

Dat is ook helemaal niet zijn conclusie. Zijn conclusie, is dat het wennen is. Ik snap niet waarom mensen maar gewoon interpreteren wat hij zegt terwijl het vrij duidelijk is.

Xavi speelt ook niet zo goed als bij Leipzig in een ander systeem en vaak niet op dezelfde positie.

Ook maar keuzes maken en hem thuislaten? Of laten wennen?

23 maart 2024 om 07:57

Nergens dat ik zeg dat je een van de jongens thuis moet laten, maar als je al meerdere wedstrijden niet je niveau of richting het niveau kan komen van je club. Dan kan je inderdaad andere dingen proberen, en maakt mij niet uit als Simons daardoor ook een tijdje op de bank zit. Als het gerechtvaardigd door slechte optredens dan moet je andere jongens ook kansen gaan geven

21 maart 2024 om 08:17

Maar hij stelt ook dat hij per minuut ongeveer dezelfde statistieken kan overleggen. Ligt er maar net aan wat je leest.
Kan me in algemene zin niet voorstellen dat je een Wieffer, Taylor of Schouten boven Koopmeiners zet. Dus hij zal wel meegaan. Verwacht echter een driehoek met De Jong, Reijnders en Simons op het middenveld (mits fit natuurlijk), maar een Koopmeiners achter de hand klinkt niet heel verkeerd.

21 maart 2024 om 09:19

Wieffer en Schouten spelen op een andere positie, wat Taylor in die opsomming doet is me overigens een raadsel.

21 maart 2024 om 08:50

Mijn conclusie uit zijn woorden: hij is bij het Nederlands elftal waardevoller dan bij Atalanta. Als hij dezelfde statistieken kan overleggen per minuut zonder dat hij de vrije trappen en corners mag nemen, is dat eigenlijk heel knap.PS: los van deze bijdehande reactie, volledig met je eens 😉.

21 maart 2024 om 08:51

En hij voelt de bui dus blijkbaar al hangen dat het EK mogelijk aan hem voorbij zal gaan wat ook niet heel gek is gezien wat hij in Oranje heeft laten zien.

@poeheeej, Wieffer en Schouten staan echt wel hoger in de pikorde dan Koopmeijners die vooralsnog vooral een clubvoetballer is net als Xavi Simons.

21 maart 2024 om 19:00

@onsberry

Als je negatief ingesteld bent, dan is dat de conclusie.

Als je er wat positiever naar kijkt, geeft hij aan dat hij moet wennen. Zo vaak is hij er niet bij geweest en zo vaak heeft hij niet gespeeld.

Volgens mij is Koopmeiners typisch een speler die excellereert zodra hij in een team komt dat goed samenwerkt en op elkaar ingespeeld is. Dat Koopmeiners weet wanneer De Roon zijn plekje overneemt, weet hoe de spits aangespeeld wilt worden, hoe lang de linksback erover doet om op te stomen, etc. Bij een nationaal elftal krijg je helaas die kans vaak niet. Er is immers veel minder tijd beschikbaar om te trainen en beelden te analyseren. Ik hoop dat Koemand weet hoe hij dat alsnog voor elkaar kan krijgen.

21 maart 2024 om 09:46

Zijn er spelers die ook excelleren wanneer ze niet hun sterke punten kunnen benutten dan?

Koopmeiners maakt een fantastisch seizoen door, is aan de statistieken en zijn spel te zien bij Atalanta Bergamo. Zit daar goed in zijn vel, en hopelijk kan die die lijn qua vorm meenemen.

Het zou ook niet echt handig zijn als hij zegt dat Louis zijn voorkeur heeft. Maar verder begrijpelijk dat het allemaal net iets anders is dan bij je club echter maakt het voor de échte toppers soms minder uit dan voor gewone goede spelers.

Louis is ook veel harder en directer dan Koeman.
Als je daar tegen kunt, dan kun je dat enorm waarderen.
Kun je er echter niet zo goed tegen, dan sla je vaak dicht.

21 maart 2024 om 08:47

Heb ook het idee dat Van Gaals manier niet meer zo goed bij de huidige werkcultuur past waarbij de baas vooral niet de baas moet spelen, iedereen gehoord moet worden en je met alles en iedereen rekening moet houden. Je merkt dat in het bedrijfsleven ook met mensen uit andere, meer hiërarchische culturen dat ze echt in shock zijn wat mensen hier allemaal tegen de baas roepen. In die zin is Van Gaal een beetje een ouderwetse "baas".

21 maart 2024 om 09:05

Dnsdkr

En dat is nou exact het verschil tussen bereiken wat binnen jouw kwaliteiten ligt of toch net iets verder komen is.

Kijk maar naar die programma's als Kamp van Koningsbrugge en Special Forces.

Onder Koeman hoeven de jongens minder pijn te leiden om het goed te doen en een fijne feedback te krijgen. Met Koeman ga je dus niet verder komen dan de kwartfinale!

Ik hoop overigens wel dat ik er naast zit.

21 maart 2024 om 09:17

shenkie, voetbal is toch niet alleen maar pijn leiden? Dan ga je toch aan het mentale, intelligente en persoonlijke aspect voorbij.

Persoonlijk denk ik dat we een leuker toernooi tegemoet gaan dan in Qatar. Daar is v Gaal te ver doorgeschoten met z’n 5-3-2 en heeft vooral het volk geleden door tenenkrommend voetbal te aanschouwen. Kun je wel zeggen door de latere winnaar uitgeschakeld, maar Argentinië was met wat meer branie best te pakken.

21 maart 2024 om 09:25

Niet elke aanpak werkt voor iedereen. Denken dat dit wel zo is, lijkt me nog erger. En dat is nou net de reden dat Louis bij vrij veel clubs met slaande deuren is vertrokken. Geen ruimte voor reflectie en aanpassing.

21 maart 2024 om 09:52

Migi

Dat eerste ben ik volledig met je eens, maar zodra het om topsport gaat, wordt die scheidslijn in mijn ogen wel dunner... je bent fysiek, mentaal wel goed genoeg of niet.

Wat je daarna zegt klopt ergens wel, maar je weet vast wel dat van Gaal daarvoor wel even overal heeft overperformed? (Az Kampioen - United FA Cup - Bayern de dubbel - Barca 2x op rij kampioen waaronder voor het eerst in 5 jaar - Ajax CL en Uefa cup)

Koeman is er binnen 1,5 jaar uitgevlogen bij Valencia, Benfica, Barcelona en Everton.

21 maart 2024 om 10:02

Pieterpost

Je weet vast wel dat je ook mentaal soms pijn moet kunnen leiden?

Als een trainer je op je donder geeft of negatieve feedback geeft moet je slikken... dat is mentaal pijn leiden... kan je dat niet, ben je niet goed genoeg (in belang van groepsproces). Ik ga daar dus allerminst aan voorbij.

Met branie misschien best te pakken, maar met 4-3-3 waren we in poulefase misschien wel uitgeschakeld. als als als.... Van Gaal had een doel, wereldkampioen worden, daar had hij zijn manier voor, die best logisch was omdat we niet de beste aanvallers hadden.

Hopelijk hebben we dat nu beter voor elkaar inderdaad waardoor we een leuker EK kunnen spelen, maar dat staat los van het punt van Gaal of Koeman...

maar als je mij vraagt de kwartfinale zoals in 2008 of wereldkampioen met het voetbal van 2022... dan geven we denk ik allebei hetzelfde antwoord.

21 maart 2024 om 10:48

Oh maar dat Van Gaal een betere trainer is dan Koeman behoeft ook geen discussie nee haha. Denk alleen dat Van Gaal nóg beter was geweest als ie iets buigzamer was.

21 maart 2024 om 15:57

Ja eens met zowel Migi als Shenkie. En het is ook zo dat spartaanse aanpak in topsport voor sommige spelers een absolute must is om meer te bereiken.

Maar wat je ook bij Kamp Koningsbrugge of Special Forces ziet, is dat als een sporter heeft laten zien steeds tot het uiterste te gaan en zijn grens te verleggen (vaak vanuit intrinsieke motivatie), de coaches per direct veranderen van drillmaster naar de menselijke variant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren