Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rob Jansen gaat met Koeman, Kuijt, Bergkamp en Larsson club kopen in Engeland

Laatste update:

Dirk Kuijt, Ronald Koeman, Dennis Bergkamp en Henrik Larsson gaan samen met Rob Jansen een club kopen in Engeland, zo meldt laatstgenoemde in de podcast KieftJansenEgmondGijp. De spelersmakelaar kan nog niet zeggen welke club het quintet op het oog heeft, maar duidelijk is dat de plannen serieus zijn.

“We zijn bezig om een club in Engeland te kopen”, vertelt Jansen maandag. “Ik mag nog niet zeggen welke club. Ik kan wel zeggen met welk groepje we het gaan doen. Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Henrik Larsson en Dirk Kuijt.”

“We zijn nu aan het kijken naar de League Two of League One. Dat doen we met wat mensen om ons heen en de financiers hebben we ook staan. Het hoeft niet in Londen te zijn”, benadrukt de zaakwaarnemer.

“Het plan is om de voetbalclub te managen in de breedste zin van het woord. Dus zoals wij denken dat het moet. Trainingen, hospitality, merchandising, marketing, alles. We hebben een groep, en misschien komen er nog een of twee bij.”

“De namen die ik noem gaan ook een bepaalde arbeid verrichten binnen de club. Henrik Larsson zou hoofdcoach willen worden. Bergkamp gaat de academie opzetten. En Koeman komt ook over om zijn dingen te doen.”

“Het wordt gecheckt of het reglementair mag, maar in principe mag het”, weet Jansen. “De koopprijs per club verschilt heel erg in Engeland. Je hebt er, naast het kopen, natuurlijk ook nog een heel financieringsplan omheen. Hou maar tien miljoen een beetje aan.”

“Maar de beleving is enorm daar. Als je die clubs bezoekt daar. De beleving is niet te vergelijken met andere clubs in Europa. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer het allemaal definitief gebeurt.”

“We nemen wel de tijd om de club te selecteren. We zitten nu in de omgeving van Manchester en Birmingham te kijken. Het wordt heel serieus opgepakt nu”, aldus Jansen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Krijg hier de kriebels van. Ze willen graag meedoen met de grote jongens maar zijn het niet. Moeten ze met zo’n groep samen gaan, maar niemand uit deze groep heeft het begrip loyaliteit hoog in het vaandel staan. Wat mij betreft gedoemd te mislukken.

26 februari 2024 om 19:50

Loyaliteit niet hoog in vaandel? Gebaseerd op…?

26 februari 2024 om 20:01

Koeman z’n trein maar verder weet ik het ook niet.

26 februari 2024 om 20:08

Koeman die bij een mooie stap gelijk de benen neemt, Bergkamp heeft binnen Ajax niet de beste reputatie wat betreft collegialiteit, de Wikipedia van Larssen als trainer biedt ook niet echt hoop voor een lange termijn als trainer (mede door bedreigingen), van Janssen en Kuyt durf ik niets te zeggen. Die laatste was in elk geval niet loyaal naar zijn vrouw.

26 februari 2024 om 22:32

Het is maar net hoe je het bekijkt : Koeman die ambitieus is die 2x een enorm mooie kans krijgt, Bergkamp die enorm lang bij Arsenal heeft gezeten en wellicht gewoon de waarheid zegt binnen Ajax, Larsson die lang bij Feyenoord en bij Celtic zat en ook nog terugkeerdd naar Helsingborg en Kuijt die zo loyaal was naar Feyenoord dat hij na een mooie carrière terugkwam en ze naar het kampioenschap schoot.... Misschien toch best loyaal en ambitieus

26 februari 2024 om 21:01

Dit is inderdaad echt een treurige, typisch Nederlandse reactie. Als je je kop boven het maaiveld uitsteekt, moet hij eraf. Ik zie iemand anders zelfs het mislukte huwelijk van Kuyt erbij halen. Wat moet je ontzettend ontevreden over jezelf zijn, om iemand die je niet kent zo af te vallen op een voetbalforum.

26 februari 2024 om 21:34

Hahahaha is V Driessen jouw broer ?

Zulke voetbalgrootheden die alles meegemaakt hebben en gewonnen hebben. Dat kan haast niet verkeerd gaan met zoveel ervaring en kennis op voetbalgebied. Ik zou willen dat ze AS Roma zouden overnemen. Maar AS Roma speelt helaas alleen tegen Brighton in Engeland.

26 februari 2024 om 19:37

Haha?

26 februari 2024 om 20:29

Dit soort gasten zien een club meer als een speeltje. Het waren goede voetballers, maar hebben op operationeel vlak niets laten zien in het voetbal en zullen bij de kleinste tegenslag of onderlinge confrontatie de handdoek in de ring gooien. Gedoemd te mislukken dit.

26 februari 2024 om 20:41

Vind dit wel heel voorbarig wat je hier beweert, en heb het idee dat dit helemaal niet zo is. Vertel mij is waarom hun dit als een speeltje zien en niet als iets serieus? Ik denk dat onderlinge meningsverschillen eerder het plan doen mislukken dan het feit dat hun dit als een speeltje zien, wat gewoon nergens op gebaseerd is.

Of het gaat lukken of niet, met zo’n groep jongens een voetbalclub kopen is toch wel een droom!

Rochdale, Stockport, Wigan, Bolton, Walsall? Keuze zat in League One/Two rond Manchester en Birmingham. Salford wordt het niet met al die ex-Mancunians.

26 februari 2024 om 21:19

Rochdale en Stockport verkeren in zwaar weer. Dat zijn clubs die voor relatief weinig over te nemen zijn. Maar de vraag is natuurlijk in hoeverre zij in staat zijn om als groep een verschil te maken. Als je er echt wat van kan maken hadden investeerders er wel bovenop gedoken.

Er komt dus een vervolg in Engeland op het verhaal van de behangkoning John van Zweden die in 2002 mede-eigenaar werd van Swansea City voor 60.000 euro en in 2016 zijn aandelen verkocht voor circa 8.500.000 euro. Swansea City is overigens een club in Wales waar een groot deel van de bevolking in armoede leeft, eigenlijk vooral sinds het stopzetten van de mijnbouw aldaar. Ik ben benieuwd welke club dit consortium van Rob Jansen op het oog heeft maar het zal vast geen club in Londen zijn, eerder een club uit Wales of Schotland vermoed ik. Anyway, ik wens ze veel succes.

Laat Koeman dan gelijk trainer worden bij deze club. Zijn we hem bij het Nederlands elftal kwijt.

26 februari 2024 om 19:55

En wie moet dan het stokje overnemen: van “t Schip

26 februari 2024 om 20:19

Ik zie graag van Bosz nog even 3 seizoenen hierna bij psv blijven maar daarna zou het een goede optie voor Oranje kunnen zijn.

26 februari 2024 om 22:20

Ja daar schieten we echt veel mee op, not.

FM real-life. Even een clubje in Engeland kopen met wat vriendjes en lekker spelen.

Zolang ze 'the shrimps' Morecambe maar met rust laten. Deze gasten zijn niet heel betrouwbaar gebleken laatste jaren dus de club die ze kopen gaat binnen de kortste keren de verdoemenis in.

26 februari 2024 om 20:34

Ik wilde juist zeggen, laat ze naar Morecambe gaan (ben ik fan van, paar keer geweest inmiddels)
De club staat in de verkoop, voor hun begrippen fikse verliezen geleden de laatste twee seizoenen en een potentiële nieuwe eigenaar, Sjabal nog wat, kon geen volledige inzage geven in zijn financiën. Laat ze juist naar Morecambve gaan.
'niet te vertrouwen' vind ik een groot woord, daarentegen hebben ze wel kijk op het spelletje en op talent!

27 februari 2024 om 19:41

Enige voordeel dat ik zie is dat hun netwerk ontiegelijk groot is waardoor ze makkelijker het vertrek van stockton op zouden kunnen vangen.

Wie geld heeft kan geld maken. Je hoeft maar te promoveren en je kan cashen. Kijk naar QPR in het verleden, volgens mij een prima voorbeeld.

26 februari 2024 om 21:06

Of kijk naar, zoals ik hierboven al schreef, behangkoning John van Zweden die 8,5 miljoen verdiende aan Swansea City.

Bergkamp en Larsson waren voor mij echt grootheden, om dan Kuijt aan dit rijtje toe te voegen is wel een smet.
Zou niet weten wat nou zijn toegevoegde waarde is.
Heb die zo veel te makken dan die Kuijt?

Verleden van Bergkamp bij Arsenal, Larsson in Schotland en Man U en Kuijt Liverpool, Koeman tussen Southampton en Liverpool in gezeten. Ze kunnen echt alle kanten op qua locatie van de club die ze willen kopen.

26 februari 2024 om 22:37

Nee je mag Kuijt blijkbaar niet, want Larsson was niks groters dan Kuijt. Meer dan 200 wedstrijden bij Liverpool, gescoord in de CL finale, basisplaats op een wk waar we tweede werden.

Een bondscoach dieneen club koopt die is klaar als manager van NL kan toch niet. Maar ben benieuwd ik vind het doodzonde dat Bergkamp niet bij Ajax bezig is met de aanvallende spelers in de as.

Geen grotere kwal dan die Jansen. Complete nitwit en over het paard gevallen voetbalmakelaar...denken dat je alles kunt en beter weet. Beetje zielig

Ik weet wel een mooie club! Zou toch mooi zijn als deze mannen ons bevrijden van Venky's

26 februari 2024 om 21:16

Ja man we gaan op deze manier weer richting League One. Venky's zitten sowieso ook diep in de shit, we gaan hoe dan ook de naweeën ervan meekrijgen... Kon er maar weer een nieuwe Jack Walker instappen. Het blijft ongelofelijk dat de Venky's onze mooie stabiele PL club (toendertijd uiteraard) zo heeft weten te ruïneren. 12 jaar buiten de PL al weer, en counting uiteraard. Enige lichtpuntje van het seizoen is Szmodics, daar gaan we nog wel de miljoenen voor vangen die we hard nodig hebben🥺

Hebben zeker teveel naar Wrexham gekeken en denken nu hetzelfde voor elkaar te kunnen krijgen om hun ego’s te kunnen strelen.

Alleen waar ze geen rekening mee houden is dat geen van allen het charisma hebben om als oprecht en symphatieke eigenaren over te komen. En ja voor je het weet wordt je al snel uitgekotst

26 februari 2024 om 21:09

Charisma of niet, in Engeland staan heel wat mensen op de banken voor Bergkamp, ook Koeman en Kuijt zullen daar niet meteen afgebrand worden vermoed ik.

26 februari 2024 om 21:12

Ah, want Wrexham was de eerste club die door een groepje vrienden werd overgenomen.

Verder is je hersenspinsel over charisma, sympathie en oprechtheid denk ik puur af te schrijven op je afgunst voor een van de betrokkenen.

27 februari 2024 om 07:29

De meeste eigenaren in Engeland kennen het alfabet niet eens😂

Volgens mij kom je alleen als oprecht en sympathiek over met een zak geld.

Samenwerken met Bergkamp. Weet je het zeker?

Zoveel vermogen hebben deze jongens niet toch? Alles bij elkaar zo een 25 mil investering? Daarmee koop je misschien een Championship club uit de rechterrijtje mee.

26 februari 2024 om 22:24

Die mannen hebben waarschijnlijk allemaal een vermogen van 50+ miljoen. Die zijn ook al van jongs af aan bezig met investeringen.
Daarnaast hebben ze het over League One of League Two clubs en hoef je natuurlijk niet direct alle aandelen te kopen.

Ze weten van gekheid niet wat ze met alle miljoenen moeten doen.

Oud nieuws. Dit vertelde hij al een paar maanden geleden in dezelfde podcast. Op zich wel grappig zo’n experiment

Mooi zo! In Engeland een team bouwen met Nederlandse enclave of in iedergeval spelers uit het Nederlandse competitie. Ons kent ons. Stuur Gaaie een enkeltje die kant op por favor!

Lijkt allemaal leuk maar met zo’n grote groep die ook allemaal de wijsheid in pacht hebben lijkt me dat een recept voor een mislukt avontuur. Maar goed, ieder mag bepalen waar die z’n centen aan uitgeeft.

Voor 10 miljoen kunnen ze beter Telstar kopenen daar iets leuks mee gaan ontwikkelen. In Engeland kom je met dat bedrag en zulke plannen alleen in Nowhere ergens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren