Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eenhoorn: ‘AZ is de fase voorbij dat het alles maar moet accepteren’

Laatste update:

De KNVB besloot na het stopzetten van het Eredivisie-seizoen het beste Champions League-ticket toe te kennen aan koploper Ajax. AZ, dat vanwege een minder doelsaldo dan de Amsterdammers op de tweede plek stond, was het hier niet mee eens en wendde zich tot de UEFA om deze beslissing aan te vechten. De manier waarop de Alkmaarders deze stap zetten, zonder de KNVB en Ajax in te lichten, kwam de club vervolgens op veel kritiek te staan. Algemeen directeur Robert Eenhoorn toont zich hier echter niet door van zijn stuk gebracht.

De bestuurder legt zaterdag in gesprek met Het Parool uit dat zijn club op 21 april een brief naar de KNVB heeft gestuurd, daar de bond zelf niet met plannen naar buiten kwam. Op deze brief kwam echter geen antwoord en drie dagen later kwam AZ opnieuw van een koude kermis thuis toen de club het verzoek neerlegde om het draagvlak voor de verdeling van de Europese tickets te onderzoeken. Eenhoorn geeft aan dat er bij AZ het gevoel heerst dat er nu ‘willekeurige keuzes’ zijn gemaakt en dat de club daarom heeft besloten de gang naar de UEFA te maken.

Dat dit besluit voor verbazing zorgde bij de KNVB, had de algemeen directeur wel verwacht: “Dat Eric Gudde (directeur betaald voetbal van de bond, red.) roept dat de KNVB is verrast, verrast mij weer niet. Als je je niet in een ander verdiept, dan is het niet meer dan logisch dat je verrast kan worden. Zo werkt het binnen en buiten het veld”, stelt Eenhoorn. “Hij had namelijk vanaf 21 april precies kunnen weten hoe wij in de wedstrijd zitten. Meer zeg ik er niet over, omdat de procedure nog loopt en volgens de regels van de UEFA is het niet toegestaan om er dan inhoudelijk en publiekelijk over te spreken. Wij willen gewoon antwoorden op onze vragen en als de KNVB die niet geeft, dan stappen we naar een ander.”

Naast de verbazing vanuit de KNVB, werd er ook verrast gereageerd op het besluit van AZ om Ajax niet in te lichten. Deze stap werd door sommigen zelfs omschreven als ‘achterbaks’ en Eenhoorn is zich ervan bewust dat een dergelijk besluit tot veel emoties kan leiden: “Zeker in Nederland roep je zo weerstand op. Eigenlijk is dat een goed teken: we maken blijkbaar iets los. Zowel in positieve als negatieve zin, omdat de meeste mensen blijkbaar denken dat AZ tevreden moet zijn met een tweede plaats. Maar daar vergissen ze zich in. We zijn de fase voorbij dat we alles maar moeten accepteren.”

Vind jij het terecht dat AZ naar de UEFA is gestapt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Linksom of rechtsom Eenhoorn is een verademing qua communicatie, altijd een goed onderbouwde mening of je het er nu mee eens bent of niet.

27 juni 2020 om 12:36

Vind je? Onzinnige reactie van de heer Eenhoorn waarbij elke logische motivatie ontbreekt waarom AZ wel door zou moeten gaan. Daarnaast getuigt zijn laatste zin van een hoog Calimero gehalte. Prestaties dwingen je positie en status af, niet dit soort holle en betekenisloze uitspraken. Weet niet wat deze meneer als toegevoegde waarde kan brengen bij bv Feyenoord waarover gesproken wordt. Inhoudsloos figuur.

27 juni 2020 om 13:05

Hoed74,vz knipt en plakt het hele artikel weer dusdanig in elkaar dat het er op zijn zachtst gezegd nogal ongelukkig uitkomt. Lees het hele artikel even in Het Parool, dan krijg je een veel beter beeld van de kant van AZ.

27 juni 2020 om 13:20

Ik val over dat het hij het achterbakse goed praat. Kan je mij vertellen hoe hij dat dan wel als gewoon achterbaks uitlegt in het Parool?

27 juni 2020 om 13:30

Ah ok. Dat had ik kunnen weten. Zal zeker het stuk proberen te achterhalen, dank voor de tip.

27 juni 2020 om 15:05

@formus zie je constant hameren over achterbakse taferelen. Is pure onzin en is je al 100x verteld dat de knvb geen gehoor geeft aan de communicatie vanuit AZ kant door gewoon de telefoon niet op te nemen en de mail niet te beantwoorden terwijl AZ direct aangaf het niet eens te zijn met de beslissingen. Dat AZ dan een stap hogerop gaat is logisch. Verder vind ik het pure onzin om ajax in te lichten in deze. Die heeft namelijk niets te maken met de besluitvorming van de knvb. Als AZ wel in het gelijk was gesteld dan had ajax er pas zaak in geworden en hadden ze dit kunnen aanvechten. Dus van achterbaks is geen sprake.

27 juni 2020 om 18:15

Azb100, knap van je dat je mij constant ziet hameren, want dit is de tweede keer. Maar als jij dat constant vindt, prima. Maar ik zal je vertellen waarom: AZ en Ajax wilden beiden de competitie beëindigen, zaten vaker samen aan tafel die periode om te praten over een solidariteitsfonds en AZ gaat simpelweg achter de rug om eisen dat zij eerste horen te zijn?! En Eenhoorn doet dit af als des Nederlands om daar op te reageren? Nou, dan mag ie van mijn part terug naar Amerika. Ik hou van openheid en transparantie. En niet van dingen achter mijn rug om. Dus gewoon samen aan tafel zitten en bewust iets verzwijgen niet ok vinden keur jij af? Nou, gelukkig heb ik mijn normen en waarden wel hoog in het vaandel zitten. En ben ik blij dat heel veel mensen hier over vielen. En als Ajax dit bij AZ had geflikt als de situatie andersom was, was ik er ook over gevallen. En jij waarschijnlijk ook, of zit ik daar mis?! Eerlijk antwoorden please.

27 juni 2020 om 12:39

Bovenstaand stuk ondersteunt jouw mening in ieder geval niet bijster goed. Hij onderbouwt nu toch helemaal niks? Hij zegt dat er willekeurige keuzes zijn gemaakt zonder daar verder op in te gaan. Verder willen ze zelf een totaal willekeurige keuze dat Az de eerste plek gaat terwijl op basis daarvan nog nooit een Nederlandse stand is opgemaakt.

27 juni 2020 om 13:04

@inkemontana "terwijl obv daarvan nog nooit een NL stand is opgemaakt" Van alle scenarios was er maar 1 die voor AZ gunstig uitpakt. Bjj alle andere Ajax. En dan heeft deze man het nog over willekeur....

27 juni 2020 om 12:41

Mwa, hij weet zijn onderbuikgevoel leuk te verwoorden maar erg sterk zijn zijn argumenten niet. Er is werkelijk geen enkel sterk argument waarom AZ dat champions league ticket verdiend i.p.v. Ajax

27 juni 2020 om 12:44

Daar gaat het niet om, het gaat erom dat de Knvb gewoon niet antwoordt op de vragen die AZ stelt, daarom stappen ze naar de Uefa. Dat staat ook heel duidelijk uitgelegd in het artikel in Het Parool, maar zoals gewoonlijk wordt er alleen een klein stukje uit gepakt.

27 juni 2020 om 13:05

Ja, al dat gedoe is puur en alleen omdat de knvb wat vragen niet beantwoord. Dat geloof je toch zelf niet. Het is een achterbakse manier om dat CL ticket te bemachtigen. Niks meer, niks minder. Als het om wat onbeantwoorde vragen ging had AZ wel wat meer geduld gehad met de knvb.

27 juni 2020 om 13:29

@azrico - Die reactie kregen andere clubs ook niet, ook Ajax had voorstellen gestuurd die onbeantwoord bleven. Reden van Gudde : hij wilde onafhankelijk blijven en zich niet voor een karretje laten spannen of in ieder geval de schijn opwekken dat dit het geval was. Daar is hij wel geslaagd, maar door totaal geen reactie te geven heeft hij wel talloze clubs boos gemaakt omdat de Knvb vanuit een soort ivoren toren zat zonder de indruk te wekken dat ze er samen moesten uitkomen, laat staan dat ze empathie toonde. Qua communicatie scoort de Knvb een ruime onvoldoende. Maar goed, zwakke communicatie is geen argument om het inhoudelijke besluit in het voordeel van AZ aan te passen via de Uefa. En wat betreft communicatie... na weken radio stilte komt Eenhoorn eindelijk met wat tekst en uitleg over de actie van AZ. Dat vind ik eerlijk gezegd ook zwak, dat wanneer je een actie onderneemt achter de rug om van de Knvb (en Ajax) je bij het uitlekken weigert de pers te woord te staan.

27 juni 2020 om 13:45

Adzevedo, nmar precies, daar gaat het toch om? In ieder geval wel wat mij betreft. Ik heb het al een aantal keer gezegd, maar het maakt me echt niet uit of AZ 1e of 2e wordt. Ik zou met de 2e plaats ook harstikke trots en blij zijn, want we hebben een geweldig seizoen gehad. Maar de manier van handelen en communiceren van de Knvb, schiet mij (en AZ) gewoon in het verkeerde keelgat. En dat ook Ajax en andere clubs hetzelfde ervaren, bevestigd eigenlijk alleen maar dit beeld. Had je Eenhoorn en AZ ook gehoord als er vanaf het begin duidelijk was gecommuniceerd en AZ direct antwoord op haar vragen en voorstellen had gehad? Nee natuurlijk niet. Uiteraard zal de teleurstelling van het besluit dan ook nog nagalmen, maar dat is niet meer dan logisch.

27 juni 2020 om 14:12

Daarmee verander je niets aan de Europese ranking voor de CL. Dat staat los van elkaar. Echter dat hoor ik mijnheer Eenhoorn niet zeggen.

27 juni 2020 om 14:19

@azrico - De zaak bij de Uefa gaat uiteindelijk toch niet om de bedroevende communicatie maar de inhoudelijke gevolgen van het besluit? Aan de bedroevende communicatie valt helaas niks meer te doen. Gudde betaald sowieso de prijs, na deze crisis is zijn draagvlak dusdanig onderuit gehaald dat het einde oefening is. Voor de rest alle begrip voor ergernissen rondom het proces, maar inhoudelijk staat er nu een besluit. Zeker in het geval van de rangschikking valt er weinig op af te dwingen. Ik ben blij dat de Uefa heeft voorkomen dat het seizoen geheel nietig verklaard werd, dat zou hoogst onrechtvaardig geweest zijn voor AZ. Maar met de huidige besluit zou AZ vrede horen te hebben in mijn optiek. Ik hoop van harte dat de zaak binnenkort gaat rusten en dat de blik op komend seizoen komt te liggen. Daarin heeft AZ sportief het zelf in eigen hand om in de CL te komen.

27 juni 2020 om 14:43

@adzevedo, haha we zijn het er in ieder geval over eens dat we allebei hopen dat het zo snel mogelijk gaat rusten. Maar de zaak van de Uefa gaat weldegelijk over de openstaande vragen die AZ bij de Knvb uit heeft staan. AZ is niet naar de Uefa gestapt omdat ze alsnog 1e wilt worden, maar omdat ze antwoorden willen op hun vragen. Dat is ook een punt wat overal weggelaten wordt, maar wel essentieel is voor de beeldvorming en voor de reputatie van AZ. Ik hoop in ieder geval dat er na de corona-crisis een gigantische bezem door die hele organisatie gaat. Je moet voor de grap ook eens aan de Tweede Kamer vragen wat die van de Knvb vinden, Klaas Dijkhoff is ook niet helemaal over de communicatie en onderbouwing te spreken.

27 juni 2020 om 12:43

@Baradona, goed onderbouwde mening? AZ is de fase voorbij dat ze alles moeten accepteren? AZ snapt niet dat ze in de fase zitten waar in ze werkelijk waar op geen enkel vlak iets te eisen hebben. Op alle fronten behalve een nieuwe zelf verzonnen regel eindigen ze tweede of lager.

27 juni 2020 om 12:49

Tot het moment dat Ajax na 25 wedstrijden evenveel punten had en 2x van AZ had gewonnen gedurende het seizoen. Maar op basis van iets nietszeggend als een doelsaldo 2e word. Ik denk dat Marc Overmars ook hemel en aarde had bewogen en dan had je er zeer waarschijnlijk iets meer begrip voor gehad.

27 juni 2020 om 13:04

@Baradona, Natuurlijk mag je het proberen als club zijnde, het gaat om veel geld. Alleen moet je wel beseffen dat de politiek het voetbal onmogelijk maakte. De KNVB een besluit heeft genomen en daar in word gesteund door zowel de UEFA als de rechtbank in Nederland. Ga je als AZ zijnde tegen zowel KNVB, UEFA, Overheid en rechtbank staan omdat je vind dat het niet terecht is? Op een gegeven moment moet je accepteren dat een situatie is wat het is. Zeker als vier zulke belangrijke instanties zich allemaal al hebben uitgesproken. Waar vecht je dan nog voor en tegen welke kosten?

27 juni 2020 om 13:11

@baradona wellicht kunnen we toch een wens van Eenhoorn inwilligen. Onderzoek eens of er draagkracht is. En dan voor de Europese tickets de volgende scenario’s voorleggen:1- huidig seizoen schrappen. Tickets verdeling op basis van vorig seizoen. 2-tickets op basis van de 1/2 van het reguliere seizoen. 3-Tickets voor zo veel als is gespeeld van het seizoen. Ik hoop werkelijk op dit scenario. Eens kijken of AZ dan beslissingen accepteert?

27 juni 2020 om 21:25

Baradona psv is op basis van een nietszeggend iets als doelsaldo twee keer kampioen geworden ten koste van...... Ajax. Dus zo nietszeggend is doelsaldo... Je kan er kampioen mee worden.
AZ is zeer egoïstisch bezig en persoonlijk vind ik het heel jammer dat de competitie niet is afgemaakt want ajax had gewoon de titel gepakt (hebben al meer dan 10 jaar een uistekende seizoenseinde, het blijven mooi weer voetballers) en feyenoord had ik az ook wel zien passeren, en dan nu praatjes alsof ze kampioen waren vanwege hun resultaat tegen ajax waarbij meneer vergat dat de thuiswedstrijd van az tegen ajax met heel veel geluk gewonnen werd. Ik denk dat volgend seizoen heel veel clubs een tandje extra bijschakelen tegen az.

27 juni 2020 om 13:00

Kost hem alleen wel een maand voordat hij eindelijk tekst en uitleg geeft, waardoor ik zijn communicatie helemaal niet zo geweldig vind. Hij had dit moeten zeggen toen uitlekte dat AZ naar de Uefa was gegaan. Maar nee, toen wilde niemand van AZ verantwoording voor de actie afleggen.

27 juni 2020 om 14:28

Begrijpend lezen moeilijk? Hij geeft toch duidelijk aan dat zolang eea in behandeling is, hij er niets over kan/mag zeggen?

27 juni 2020 om 15:59

Dit gehele interview met het Parool had hij ook weken geleden kunnen doen. En dat je dan niet alles kan zeggen, oké. Maar nu was na het uitlekken van de actie van AZ niemand bereid tot het geven van commentaar of uitleg. Ik vind dat zwak, helemaal als je voornaamste verwijt richting de Knvb gebrekkige communicatie en transparantie is.

27 juni 2020 om 13:12

Goed onderbouwd? De kritiek is niet dat AZ alles maar moet accepteren. Maar het gaat om de manier waarop, vervolgens naar anderen wijzen. Recht lullen wat krom is noem ik dat niets verademing.

27 juni 2020 om 13:16

Baradona goed onderbouwd is het niet misschien wel in het artikel in het Parool. Vermakelijk is het wel. Wat een moeilijk leven heeft deze man. Is dit de topper die Feyenoord wilde? Probeert de Amerikaanse houding aan te nemen. Maar goed het is vermakelijk.

27 juni 2020 om 14:31

Ik neem aan dat je sarcastisch bent?! Hij zegt hier eigenlijk met heel veel woorden dat hij niet het antwoord heeft gehad dat hij wil, dus daarom zonder anderen te informeren een stapje verder gaat. En daarnaast is zijn hoofd argument dat er willekeurige keuzes zijn gemaakt. Hoe dan? Dit degene die bovenaan stond het eerste ticket toe te kennen?

27 juni 2020 om 16:37

Dat het verhaal van AZ van geen kant klopt ziet iedereen, behalve de mensen in Alkmaar zelf. Bijzonder, want het is toch door meerdere mensen, op verschillende momenten, vanuit verschillende instanties, vanuit verschillende invalshoeken heel erg vaak goed uitgelegd de afgelopen maanden. Pas zat er bij het praatprogramma M iemand die langzaam doof en blind werd. Ik denk dat de mensen bij AZ te maken hebben met een soortgelijk probleem aangaande de verdeling van tickets. Ze lijken niks mee te willen krijgen van de buitenwereld en ja, dan blijft alleen je eigen kleine, eenrichtingsverkeer wereldje over.. Hoe ik het nu vertel is natuurlijk erg hard en grof, maar andere manieren van dialoog lijken niet echt bij AZ'ers binnen te komen.. Ze mogen blij zijn met die tweede plaats, want het seizoen nietig verklaren was de andere optie en dan had men geen voorronde Champions League. AZ profileert zich in alles als een kinderachtig, arrogante, ondankbare club met waanideeën. Zo jammer en zonde van een club die jarenlang de sympathie van heel voetballend Nederland voor zich heeft gewonnen.

En toch moet je je er een keer bij neer gaan leggen dat AZ 2e is geworden...Cambuur en De Graafschap hebben zich ook direct na de uitspraak van de rechter er ook bij neergelegd. Wordt voor AZ ook de hoogste tijd om dat een keer te gaan doen.

27 juni 2020 om 12:35

Heeft denk ik meer met status te maken, Az wordt ineens onder de top4 geschaard dit seizoen. Wat mij overigens enigszins verbaasd. Heeft ook meer lucht(geld) en status, om hierin tegenin te gaan. Tevens betreft dit een Europese ticket, en niet een promotie binnen eigen grenzen.

27 juni 2020 om 12:40

Met status? Nee eerder met realiteitszin. Cambuur en De Graafschap hadden een stuk meer recht van spreken, maar zagen dat het geen zin had. Az blijft roemloos doorgaan.

27 juni 2020 om 12:46

Hoezo zou je roemloos ten onder gaan hierdoor. Lees ten eerste het artikel door op het parool, en er zal een hoop meer voor je duidelijk worden. En mocht het gewoon vrcl blijven, wat dan nog? Nee heb je, ja kun je krijgen.

27 juni 2020 om 13:06

@Ruud_AZ wellicht kan de KNVB eens onderzoeken of er draagvlak is om de Europese tickets te verdelen op basis van de stand op 31-12 of het schrappen van de competitie. AZ gedraafd zich als een verwend kind dat zijn zin niet krijgt. Zij hebben tov vele andere, werkelijk niets te klagen over het besluit van de KNVB.

27 juni 2020 om 13:15

@tipptopp Dan zou Az 3 punten achterliggen en nog steeds op plek2. Daarachter zou wel wat wijzigen. Verder hoezo nou weer verwend nest. Was je bij het hele gebeuren? Weet niet hoe jij in het echte leven staat. Maar als ik bijvoorbeeld genegeerd wordt door me manager ga ik ook hoger op. Ik had het er persoonlijk al bij laten liggen, bijzondere situatie maar moet daarbij ook zeggen dat ik niet erbij geweest ben bij het hele gebeuren.

27 juni 2020 om 13:47

@Ruud_AZ verwend nest omdat zij volgens de tot nu toe geldende regels het maximale hebben gekregen en nog niet tevreden zijn. Als AZ al zo zit te mekkeren... wat moet Utrecht, Feyenoord en de 1/2 keuken divisie dan niet doen? Of OSV, die hebben ook nog wel wat scenario’s waarin zij er beter uit komen. Er wordt gevraagd om samen de uitdagingen aan te gaan. AZ wil echter als enige er een slaatje uit slaan.

27 juni 2020 om 21:31

Ruud az ik heb het hele artikel in het parool gelezen en deze boekhoorn is echt wereldvreemd. Praat volledig in zijn eigen straatje, mag niks zeggen maar zegt wel dat uefa tegen knvb heeft gezegd dat sportieve resultaten van 2019/20 moeten gelden voor kwalificatie uefa plaatsen. Dus je zegt toch iets wat je niet mag zeggen. Daarnaast zeg je dus dat uefa de ranglijst van lopende seizoen aanhoudt en daar staat ajax echt op 1 en az op 2, want bij gelijk aantal punten telt doelsaldo, dat is al langer dan 50 jaar zo in Nederland. Een club als Bayern wordt in Duitsland gehaat bij andere clubs omdat ze zo vaak kampioen worden, boekhoorn denkt als ik ook zo gehaat wordt wordt ik ook vaak kampioen. Dat is de kromme logica van boekhoorn.

Voordat iedereen weer los gaat over de discussie wie er eerste had moeten eindigen; daar gaat het hier helemaal niet om. Waar het hier om gaat is dat Eenhoorn uit probeert te leggen waarom AZ naar de Uefa is gestapt. AZ heeft al vanaf het begin een verschil van inzicht met de Knvb over het beindigen van de competitie (dat hebben ze destijds ook meteen aangegeven, kijk de website van AZ) en daarom proberen ze de dialoog met de Knvb aan te gaan. En of je het nou eens bent met het standpunt van AZ of niet, de dialoog moet je altijd met elkaar aan kunnen gaan, helemaal als het om zulke miljoenenbedrijven gaat. Als de Knvb hier keer op keer geen gehoor aan geeft, dan is het logisch dat AZ verhaal gaat halen bij het orgaan dat daarboven staat; in dit geval de Uefa. Zo gaat het in het bedrijfsleven ook. Krijg je geen antwoord van je leidinggevende? Dan ga je naar de leidinggevende van jouw leidinggevende. Vind ik dat AZ eerste had moeten eindigen? Weet ik niet. Er is voor allebei de kampen wat te zeggen. Vind ik dat AZ Ajax in had moeten lichten? Absoluut. Vind ik dat AZ er goed aan heeft gedaan om naar de Uefa te stappen? Als de Knvb keer op keer niet antwoord, vind ik dat zeker. AZ wordt overal in de (sociale) media compleet afgeslacht om haar manier van handelen, maar zoals altijd zit de vork iets anders in de steel dan men in eerste instantie doet vermoeden.

27 juni 2020 om 13:00

De Knvb volgde gewoon het reglement. Hoezo moet dat uitgelegd worden? Eenhoorn noemt het volgen van het reglement willekeur. Bizar! Juist het voorstel van AZ was willekeur en puur eigen belang. Punten en doelsaldo worden niet alleen na het competitie einde toegepast, maar na elke speelronde, wat zeg ik, na elke wedstrijd! Daar is niks willekeurigs of raars aan. Ik stel altijd voor mijzelf de vraag: wat is je mening als de rollen omgedraaid zouden zijn.bij wel of geen penalty of wel of geen rood. Maar nu ook in dit geval. Ik zou stevig balen, maar gewoon accepteren dat dit nu eenmaal het reglement is en zou mij de commotie goed kunnen voorstellen als in dat geval plots het ticket naar Ajax op nr 2 zou gaan. Ik vraag mij af hoeveel van de mensen hier die deze beslissing schandelijk vinden, deze beslissing nog steeds schandelijk zouden vinden als de rollen waren omgedraaid. Als je mening dan draait, is ie niks waard. En ik vermoed dat dat precies is hoe we deze uitspraken van Eenhoorn moeten taxeren.

27 juni 2020 om 13:07

Oigatinha, Deze discussie gaan we niet voeren, want er is helemaal geen regelement voor een onafgemaakte competitie. Dat betekent dus inderdaad dat de Knvb een beslissing moet nemen die niet vastgelegd is in de statuten, en dus zullen er clubs benadeeld worden. Maar communiceer dan eerst van tevoren daarover en wees ook ontvankelijk voor input die de Bvo's je aanreiken. Dat is gewoon helemaal niet gebeurd. En daar wringt het, wat AZ betreft.

27 juni 2020 om 13:31

Dat reglement is er wel. De competitieleider is bevoegd de competitie te eindigen in geval van overmacht. Staat gewoon in het Reglement Betaald Voetbal, artikel 16. Ik concludeer enkel dat de Knvb verzaakt heeft een kampioen aan te wijzen en clubs te laten promoveren of degraderen. Voor wat beteft jouw punt heb jij OOK een punt. In artikel 17 staat nl "wanneer de wedstrijd niet tijdig conform het bepaalde onder a, b, c dan wel d kan worden gespeeld, beslist het bestuur betaald voetbal, gehoord hebbende de beide betrokken clubs.". Heel flauw kun je stellen dat de Knvb de clubs gehoord heeft, maar ik ben het met je eens dat "horen" toch echt communiceren is en niet alleen luisteren en dan niks terug zeggen. De Knvb heeft belabberd gehandeld, maar de reglementair correcte beslissing genomen inzake het verwijt van AZ. Nogmaals, keer de zaken om en ik zou last hebben van plaatsvervangende schaamte als Ajax de beslissing zou aanvechten (ik denk niet dat ze dat zouden doen overigens) en ik zou de verontwaardiging begrijpen. Ook die van AZ, want dat zouden ze zeker zijn in dat geval.

27 juni 2020 om 13:51

oigantinha, Artikel 16 – Vergadering en besluitvorming overige organen (staat niets in over gevallen van overmacht, heb het zojuist opgezocht). Nogmaals, het gaat niet om het besluit an sich, maar om de totstandkoming van het besluit. Zoals je zelf ook al aangeeft, die is gewoon belabberd en daarom is AZ naar de Uefa gegaan.

27 juni 2020 om 14:09

Excuseer, in het gedownloade pdf staan meerdere reglementen en ik had naar de eerste pagina gescolled. Het is het reglement Wedstrijden Betaald Voetbal van 3 december 2019. Titel 3: Competities. Artikel 16, lid 4b en lid 10d.

27 juni 2020 om 13:05

En toch heeft Eenhoorn het over "willekeurige keuzes" mbt de ticketverdeling, dus het heeft daar wel degelijk mee te maken.

27 juni 2020 om 13:11

Steve, uiteraard heeft het daar uiteindelijk mee te maken, want AZ wilt natuurlijk die directe Champions League plaats krijgen. Elke club die in deze situatie zat had dat natuurlijk gedaan. Maar de reden dat AZ uiteindelijk naar de Uefa is gestapt, is omdat er nul bericht komt vanuit Zeist. Die antwoorden gewoon niet. Sturen niet eens een ontvangstbevestiging van officiele brieven. Dat kan toch niet als Knvb zijnde? En daar gaat het hele interview in Het Parool over.

27 juni 2020 om 14:05

Er is nog geen directe CL plaats dat ten eerste, want daarvan is Nederland afhankelijk wie de CL wint. De kans is wel groot.
Ik ben dan ook benieuwd of AZ dan net zoals Ajax nu doet 3 milj afstaan ipv de 500.000, want dat is toch een behoorlijk verschilletje.
Maar daar hoor je AZ niet over

27 juni 2020 om 14:30

Ik denk dat AZ graag 3 miljoen afstaat wanneer daar in de ruil via een vriendjespolitieconstructie 30 miljoen voor de andere kant op komt. Zegt de uitdrukking een sigaar uit eigen doos geven jou iets?

27 juni 2020 om 16:19

Haha AZ en haar supporters zijn wel een belachelijk goede combinatie... Ajax heeft dat ticket te danken aan vriendjespolitiek? Kijk de stand en reglementen eens na. Wat een onzin zeg.

27 juni 2020 om 18:09

Wat AZ wil is juist willekeurig. In een lopende competitie staat Ajax bovenaan op basis van het doelsaldo. Dan is de competitie afgelopen en telt dat opeens niet meer. Dan gaan we opeens andere regels hanteren... Daarnaast is het standpunt van AZ dat doelsaldo niet eerlijk is vanwege een ongelijk programma, maar met datzelfde argument zijn de punten dan ook niet eerlijk, want het programma is ongelijk. Dan moet je dus kijken naar wedstrijden die beide clubs gespeeld hebben (bijvoorbeeld PSV-uit) en wie staat er dan bovenaan...? Ajax!

27 juni 2020 om 22:49

1. Welke vriendjespolitiek? 2. Welke 30 miljoen? Az schrijft absoluut niet zomaar 30 miljoen bij als ze de CL ingaan. AZ heeft namelijk niet dezelfde uefa ranking als ajax.

27 juni 2020 om 13:11

AZ verschuilt zich achter het feit dat de knvb gebrekkig heeft gecommuniceerd. Het gaat Eenhoorn en Az simpelweg om dat CL ticket en de bijhorende miljoenen. Blijkbaar heeft de club dat zo hard nodig dat ze hun goede naam er voor op het spel willen zetten. Zonde.

27 juni 2020 om 13:14

De Knvb communiceert niet gebrekkig, de Knvb communiceert gewoon helemaal niet. En daar heeft AZ gewoon een ijzersterk punt, los van het feit wie er nu eerste of tweede wordt. Als je een professionele organisatie bent, kan je niet op deze manier met je belanghebbenden omgaan.

27 juni 2020 om 14:43

Nou stel dat de Knvb keurig aangeeft waarom het tot deze keuzes is gekomen. Dat is volgens jou immers de kern van het probleem, dat dat niet gebeurt is. Dan zegt Eenhoorn natuurlijk; oke, dat zijn goede argumenten, nu laat ik de zaak rusten. Onzin, AZ wil gewoon die eerste plaats afdwingen op een manier die ten eerste niet netjes is en ten tweede kansloos. Verschuil je nou niet. Az vindt dat het eerste hoort te staan op basis van onderling resultaat. Dát is de kern van de zaak. Voor die theorie zijn gewoon heel weinig voorstanders te vinden dus probeerde ze het maar bij de Uefa. Ik snap echt niet dat Az hier zo lang over door blijft gaan.

27 juni 2020 om 13:30

Waarover wil men in dialoog dan? Wat is het doel van die dialoog dan? De KNVB heeft een besluit genomen en de gevolgen daarvan zijn bekend. Als er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn, kan je daarover weer in gesprek en kan er mogelijk iets worden gewijzigd. Er was echter niks nieuws. AZ was het alleen niet eens met de uitkomst. Dat kan en daarover kunnen ze een keer wat vragen stellen aan de KNVB en de KNVB kan die vragen dan een keer beantwoorden, maar een dialoog hoeft dan niet. Daarbij had en heeft de KNVB het veel te druk met andere, meer belangrijke, zaken omtrent de Coronacrisis, de gevolgen voor het professionele en amateurvoetbal, een plan opstellen en indienen voor steun van de overheid, het opstellen van een protocol om voetbal weer mogelijk te maken en ga zo maar door. Lijkt me logisch dat AZ even niet top of mind was bij de KNVB. Zeker niet omdat de KNVB AZ toch al niks meer te melden of te geven had. Het besluit was genomen, punt uit. Dat AZ zich daar niet overheen kan zetten is hun probleem, niet het probleem van de KNVB.

27 juni 2020 om 13:37

De Toekomst, ik hoopte al dat jij hierop zou reageren. Ik vind je normaal gesproken altijd goed beargumenteerde reacties plaatsen op VZ. Ik weet niet of je het volledige artikel in Het Parool hebt gelezen, maar dat is sowieso een goede aanrader. Daar komt namelijk een heel ander beeld naar voren dan de paar alineas die VZ hier plaatst. Om nog even inhoudelijk op je vragen in te gaan; AZ heeft al voordat er een beslissing genomen was, een heel plan geschreven voor de Knvb, waar dus nooit formeel op gereageerd is (zelfs geen bevestiging van ontvangst). Ja het klopt dat de Knvb meer aan hun hoofd heeft, maar ik ben echt van mening dat je hier wel gewoon een antwoord op kunt formuleren, aangezien het om de 1e plek van de hoogste competitie in de Nederlandse voetbalpiramide gaat. Als er na de beslissing en herhaaldelijk verzoek voor contact vanuit AZ nog steeds niet gereageerd wordt, dan klopt AZ inderdaad aan bij de Uefa. Nogmaals, ik vind het ook best als AZ tweede wordt hoor, prachtige prestatie. Maar hoe de Knvb hier de vermoorde onschuld speelt ("we zijn nooit ergens over ingelicht", kan gewoon echt niet.

27 juni 2020 om 13:58

@AZRico, en jij denkt dat AZ de enige club is die plannen en ideeën heeft aangedragen bij de KNVB? Jij denkt dat de KNVB op dat moment de tijd had om al die plannen te evalueren, hierover contact te hebben met alle clubs, wel alle clubs het gevoel kon geven dat er wat met hun plannen was gedaan en er dan geen ontevreden clubs waren? Iedereen heeft plannen ingediend en de KNVB heeft bewust de keuze gemaakt naar geen van die plannen te kijken, omdat andere clubs dan de indruk konden krijgen dat de KNVB zich door één of meerdere clubs heeft laten beïnvloeden. Als Ajax een plan schrijft en ze voeren dat uit, is de wereld te klein. Als AZ een plan schrijft en ze voeren dat uit, is de wereld ook te klein. De KNVB heeft zijn eigen keuzes gemaakt, wat hun goed recht is, en daar moeten we (alle clubs en supporters) mee dealen. De KNVB is verder ook niemand uitleg verschuldigd op dit moment, omdat de beslissing met alle clubs is genomen en waar dat mogelijk was in deze tijd voldeed aan de bestaande reglementen. Ik kan heel goed begrijpen dat AZ, andere clubs en misschien ook Ajax over sommige besluiten een negatief gevoel hebben overgehouden en de keuze die de KNVB heeft gemaakt om niet te communiceren over individuele plannen van clubs kan dit gevoel versterken. Dat is er bij AZ denk gaande. AZ moet echter begrijpen dat dit los staat van de geldigheid van het genomen besluit. En als je dat gevoel hebt, kan ik ook nog begrijpen dat je het bij de UEFA probeert, maar dan is het wel zo netjes/volwassen als je dit ook meldt bij Ajax en de KNVB. Dat zou de uitkomst niet veranderen, maar zorgt er wel voor dat je op goede voet blijft met de KNVB en Ajax. Nu doe je het achter hun rug om, zet dat toch kwaad bloed (al zal niemand dit in de media laten merken) en bestaat de kans dat AZ door deze actie in de toekomst eens teruggepakt gaat worden.

27 juni 2020 om 14:12

@toekomst Nee natuurlijk is AZ niet de enige. Maar een ontvangstbevestiging kan er ook niet uit? Of gewoon een simpele 'nee, want...'? En dat is het nu juist, ik vind dat de Knvb juist wel uitleg verschuldigd is. Je kan in deze tijd toch niet meer vanuit je ivoren toren regeren en elke vorm van kritiek of weerwoord zomaar in de wind slaan? Om ook nog even in te haken op het melden bij de Knvb dat ze naar de Uefa zouden stappen; in het artikel in Het Parool staat ook dat AZ tot 2 keer aan geeft gegeven dat "het anders gaat handelen als het uitblijven van antwoord zo doorgaat". Dat staat zo letterlijk in het volledige artikel. Dat is juist ook het hele punt dat ik hier probeer te maken, AZ doet niks achter niemands rug om.

27 juni 2020 om 14:25

@AZRico, dus jij denkt dat AZ zich erbij neer had gelegd als er een ontvangstbevestiging was geweest? De reden dat de KNVB er niks mee heeft gedaan is bekend, dus daarover hoeft geen extra reactie naar AZ gestuurd te worden.. Alleen het niet ontvangen van een ontvangstbevestiging is de reden dat AZ nu alles aangrijpt om de eerste plaats te claimen? Als dat zo is, maakt AZ een hele grote poppenkast om een ontvangstbevestiging.. En nogmaals over die uitleg, juist nu was daar geen tijd voor. Er was een crisissituatie. Alles werd stopgezet, er kwam van alles op de KNVB af. Zaken waar nooit iets voor was geregeld, moesten nu relatief snel worden geregeld binnen een bureaucratische organisatie als de KNVB. Er was geen tijd, en zeker totaal geen prioriteit, om individuele clubs te woord te staan. Er waren grotere problemen/uitdagingen dan de onvrede van AZ. Als je denkt dat jouw club op dat moment een uitleg van de KNVB verdiende, maak je je club echt veel te groot en belangrijk. Op dat moment waren er zoveel zaken die groter, belangrijker, urgenter waren dan het te woord staan van AZ...

27 juni 2020 om 14:33

Ik ben het ook met je eens dat de knvb had moeten reageren. Is gewoon een normale manier van met elkaar omgaan. Wat ik echter niet geloof, is dat AZ zich bij een NEE had neergelegd en toch naar de Uefa was gegaan. Hierachter kunnen ze zich nu mooi verschuilen. En dat is nu imo wat ze nu ook doen

27 juni 2020 om 14:34

@toekomst, Zonde dat je zo denigrerend over AZ praat. Ik had je heel hoog zitten altijd zoals ik al eerder aangaf. AZ is gewoon een hele belangrijke partij in het betaalde voetbal, net zoals Ajax, Psv, Utrecht, Cambuur, Graafschap en alle andere clubs dat zijn. Het verbaast me dat je reageert alsof je precies weet wat er zich bij de Knvb allemaal afspeelt, want dat weet namelijk niemand, behalve wellicht de mensen die er werken. En zover ik je de afgelopen jaren heb kunnen volgen, werk jij niet bij de Knvb. Dat AZ nu zo'n heisa maakt is inderdaad te danken aan het feit dat ze geen enkele reactie hebben gekregen, net zoals veel meer clubs uit het BVO daar ab-so-luut niet over te spreken zijn. Als Ajax-supporter is het makkelijk praten nu, jullie gaan de Champions League in. Maar voor AZ, Utrecht, Cambuur etc. is het heel anders.

27 juni 2020 om 14:46

@hansje, dat is natuurlijk iets wat we nooit te weten zullen komen. Het is wachten tot het definitieve antwoord van de Uefa, dan gaan we zien hoe AZ daar weer op reageert.

27 juni 2020 om 14:57

@AZRico, ik praat niet denigrerend over AZ als club. Hetzelfde geldt voor alle clubs die toen een reactie van de KNVB verwacht hadden... De problemen van individuele clubs stelde, op dat moment, niks voor in verhouding met de grote problemen waar de KNVB op dat moment mee moest dealen. Als je niet begrijpt dat AZ en hun onvrede op dat moment echt totaal geen prioriteit waren voor de KNVB, houd het op. Verder kan iedereen die het nieuws volgt en na kan denken zelf wel invullen dat de KNVB met veel grotere issues bezig was..

27 juni 2020 om 15:15

@azrico Ja dat wordt wachten tot begin augustus. Al naar gelang de uitkomst, kunnen AZ en Ajax niets meer doen gezien de tijd. De Uefa heeft al wel laten weten dat het een nationale zaak is wie ingeschreven wordt en de knvb had goed gehandeld. Snap het tijdrekken van de uefa dan ook niet zo

27 juni 2020 om 18:11

Azrico, wat zou er eigenlijk in die plannen van AZ staan? Die plannen zijn er gewoon op gericht dat AZ een zo groot mogelijke punt van de taart krijgt. Als ik het voor het zeggen had zou ik daar ook niet op reageren. Je krijgt namelijk de andere clubs in je nek als je wel iets met die plannen doet.

27 juni 2020 om 18:35

@azrico: Ik zal eens even ingaan op dat artikel uit het Parool waar men hier steeds naar verwijst. AZ had een plan met daarin 5 punten.......... Punt: 1: "ga voor solidariteit en compensatie" , heel goed AZ! Ware het niet dat CL-deelnemers 25% moesten afstaan en EL-deelnemers 15%. Az zit hier dus gewoon het geld van Ajax uit te geven......... Punt 2: "speel de bekerfinale en de twee inhaalduels AZ − Feyenoord en FC Utrecht − Ajax, waardoor iedereen op hetzelfde aantal wedstrijden komt;" , dit natuurlijk me als reden dat AZ nog een kansje maakt op die eerste plek op doelsaldo of op punten......... Punt 3: "bij het niet uitspelen van de competitie, vindt AZ onderling resultaat objectiever dan doelsaldo" , waarom zouden ze dat nou toch vinden??? Oh ja, Cl!!! Maar als doelsaldo bij een verschillend programma niet objectief is waarom de punten dan wel? Volgens de argumentatie van AZ zou je dus naar wedstrijden moeten kijken die beide clubs gespeeld hebben (zoals PSV-uit) en wie staat er dan bovenaan?? ........... Punt 4: "breid de eredivisie met Cambuur en De Graafschap uit tot twintig clubs. Zo wordt ook tv-partner FOX met meer wedstrijden gecompenseerd. Compenseer ook de Keuken Kampioen Divisie" , als je de eerste drie punten gelezen hebt weet je natuurlijk gelijk dat dit een soort schijnheiligheid is om zogenaamd heeeeeel solidair over te komen......... Punt 5: "az is tegen het nietig verklaren van de competitie" , nee natuurlijk niet want dan hebben ze in Alkmaar ook geen voorronde CL meer, dat gaat dan naar Psv.

27 juni 2020 om 22:09

@Michael2410, dat AZ-supporters daar zo graag naar verwijzen is ook vanwege de eenzijdige inhoud van dat artikel.. Wij van WC-eend adviseren WC-eend.. Wij van AZ adviseren AZ als nummer 1... Alsof Eekhoorn een interview geeft waarin hij kritisch wordt benadert haha. Als hij tegen kritiek kon, was hij ook bereid om de media te woord te staan toen hun stap naar de UEFA uitlekte.. Eekhoorn heeft gewoon een journalist gevonden die zijn eenzijdige verhaal wilde publiceren en nu verwijzen AZ-supporters ernaar alsof het een op bijbelverhaal is. En net als bij de bijbel, het is zo waargebeurd als je jezelf wijs wilt maken. Als je erin gelooft is het waar, maar met een beetje logica prik je er in beide gevallen doorheen.

27 juni 2020 om 13:33

@ Azricomet uitzondering van die ene vergadering is AZ er zelf bij geweest en gingen ze gewoon mee met de rest. Tijdens die vergaderingen had AZ moeten opstaan als ze wat wilde, om dan vervolgens achteraf te zeggen dat je het er niet mee eens bent en stappen onderneemt komt naar mijn mening niet sterk over. Daarnaast denk ik dat wij nooit zullen weten hoe de vork echt in de steel zit, als er een groep mensen niet te vertrouwen zijn; dan zijn het bestuurders van grote commerciã«le/publieke instellingen. De mix van ego's, politieke spelletjes en financiã«le belangen is wat dat betreft altijd al een giftige soep waar het eigenlijk alleen maar gaat om het bespelen van de publieke opinie.

27 juni 2020 om 21:58

Niemand gaat hier los, maar als jij je az bril afzet en het stuk in het Parool leest, kom je echt tot andere conclusies.de knvb verwijten niet te communiceren (en ja Gudde heeft de zaak stil gehouden tot het overleg, maar dat deed hij consequent naar alle clubs) en dan zelf zonder het naar de knvb te communiceren naar de uefa gaan, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. AZ kan alleen als 1e eindigen als onderling resultaat leidend is met de huidige ranglijst en dat is absoluut niet gebruikelijk. Ik denk dat veel Nederlandse voetbalsupporters in de lach schieten als de uefa de knvb adviseert alleen de resultaten te tellen tegen de clubs waar ajax en az de thuis en de uitwedstrijd al tegen gespeeld hebben, dan heb je een faire vergelijking.

Duidelijk verhaal, of je het er nu mee eens bent of niet. Zover ik me kan bedenken is dit ook wel een unieke situatie die nog nooit voor is gekomen. Eens moet de eerste keer worden. We gaan het wel zien wat het uiteindelijk wel wordt, al verwacht ik geen verandering. Zelf hoop ik dat de selectie bij elkaar blijft. Dat nog wat sterkhouders verlengen en dat we door de knockout fase komen. Dat zou voor mij en de club echt geweldig zijn, en een bekroning van het seizoen toch nog. De CL is toch het parade paartje, ipv de EL. Zowel voor de club, speler en de supporters.

27 juni 2020 om 12:45

@Ruud_Az, de UEFA heeft al aangegeven de landelijke bonden te volgen. De KNVB kon niet anders dan schrappen aangezien de politiek het verboden had. Dus de KNVB had een paar opties, en de huidige optie is het meest gunstig voor AZ. Bij een nietig verklaring zouden ze verder van huis zijn. Ze noemen Ajax arrogant maar AZ die denken dat ze ergens recht hebben op meer is pas arrogant, laat staan onredelijk en onrealistisch

27 juni 2020 om 12:56

@bergkamp: Niet helemaal. De Europese voetbalbond belooft nog wel begin augustus om naar de protesten van AZ en FC Utrecht te kijken. Maar ik heb geen illusie dat het nog veranderd gaat worden hoor. Zou het alleen mooi vinden als we dan de vr CL doorkomen. Wat een mooie bekroning zou zijn. En heb wel vertrouwen daarin als de selectie in takt blijft.

27 juni 2020 om 13:01

@Ruud_AZ, ik gun Nederlandse clubs niets anders dan succes in Europa. En het is niet dat ik AZ geen CL gun. Het gaat er om dat er uitspraken zijn geweest vanuit de nationale bond, de Europese organisatie en zelfs een rechter heeft uitspraken gedaan over de be-eindigde competitie. En toch blijft Eenhoorn volhouden, stug en bijna zielig. Het doet AZ geen goed op deze manier in geen enkel opzicht.

27 juni 2020 om 13:18

Je moet ook begrijpen dat Eenhoorn nu pas van zich heeft laten horen. Reden zou ik ook niet weten, het vuurtje wordt nu alleen weer opgestoken. Opzich geeft hij ook duidelijk aan de beweegreden, maar daarvoor moet je wel het artikel op het parool bekijken.

27 juni 2020 om 13:21

Bergkamp, Ik vind het jammer dat veel Ajacieden het zien als een hetze van AZ tegen hun club. Dat is namelijk helemaal niet zo. Hetgeen waar AZ zo verontwaardigd over is, is de Knvb. Nu is de afgelopen jaren natuurlijk al vaker gebleken dat de Knvb een uiterst incompetente, niet functionerende ouderwetse organisatie is. Maar dat bewijst het hier opnieuw. Stel dat de situatie andersom was geweest; AZ stond eerste op doelsaldo, maar Ajax had twee keer van AZ gewonnen. Dan zou Ajax natuurlijk dezelfde argumenten gebruiken als dat AZ nu doet, puur om die ticket te bemachtigen. En ik had Ajax dan ook heel goed gesnapt. Natuurlijk had ik dan gehoopt dat de huidige beslissingen zouden blijven staan, maar ik had de manier van denken van Ajax prima begrepen.

27 juni 2020 om 13:34

@Ruud_AZ, als jullie de voorrondes doorkomen, wat ik echt hoop, zou ik het wel heel erg jammer voor de AZ supporters vinden als ze niet bij de duels aanwezig kunnen zijn. AZ in de Champions League is bijzonder, supporters horen daarvan mee te mogen genieten in het stadion.

27 juni 2020 om 13:40

@AZRico, ik zie het niet als een hetze tegen Ajax, en dat AZ dergelijke dingen probeert is logisch gezien de geld bedragen die er mee gemoeit zijn. Alleen moet je als bestuurder/club wel weten wanneer je op houd. Er is slechts 1 mogelijkheid waarmee AZ die plek zou krijgen, ten opzichte van vele andere en meer logische beslissingen in. De KNVB heeft uitspraak gedaan, De politiek heeft uitspraak gedaan, De UEFA heeft uitspraak gedaan en de rechtbank in Nederland ook. Tegen wie is AZ allemaal aan het vechten nu?

27 juni 2020 om 13:46

@D-Bergkamp, en alle instanties geven de KNVB gelijk. Er zit totaal geen enkele verbetering in voor AZ. Overal krijgen ze een afwijzing, omdat er geen enkele gegronde reden is het besluit terug te draaien of ook maar iets in het voordeel van AZ te veranderen. Een ezel stoot zich in het algemeen geen twee keer aan dezelfde steen...

27 juni 2020 om 20:20

AZrico, zie het totaal niet als een hetze tegen mijn club. Heel eerlijk ben er super gelukkig mee. Mijn club heeft nu het perfecte excuus om zonder gene de jeugdopleiding van AZ leeg te roven. Kost ze alleen wat meer. Je moet een gentleman zijn om beroep te kunnen doen op een gentleman's agreement.

28 juni 2020 om 10:39

@toekomst, Snap ik, maar bijzondere tijden gevent opofferingen. Moet wel kunnen vind ik hoor

Les 1 uit de cursus: "redeneren naar het antwoord dat je wenst", door Robert Eenhoorn. De club zit in een bond, dus bespreek je zaken met elkaar, en dat doet hij dus niet, en uiteindelijk blijft hij zelfs weg bij een vergadering. Je zin doordrammen en wegblijven is niet hoe je met elkaar samenwerkt, en dat merkt Eenhoorn uit het resultaat. Hilarisch hoe hij stelt dat hij vindt dat Gudde zich niet verdiept in de ander, terwijl hij dat juist niet doet. Gudde is bezig met het totale profvoetbal, niet alleen AZ, dus hoezo moet Gudde direct aan alle verzoeken van Eenhoorn voldoen?

27 juni 2020 om 12:39

Haha je bent gewoon verontwaardigd omdat hij dit doet tegen je club ajax. Robert Eenhoorn heeft gewoon juist gehandeld en verdedigd de belangen van zijn werkgever. Hij hoeft het "almachtige" ajax ook niet in te lichten.

27 juni 2020 om 12:52

Nee, ik vind dat je altijd in gesprek moet blijven. Althans, als je iets wil veranderen.

27 juni 2020 om 13:42

@Varenak, hij hoeft Ajax niet in te lichten, maar netjes is het wel. Ook zegt echt niemand dat hij de belangen van AZ niet mag verdedigen of iets in die richting. Dat moet hij wel gewoon doen. Echter doet hij het, in mijn ogen, niet goed. Ajax en de KNVB onthouden dit echter wel hoor. Zo'n streek gaat je niks opleveren, maar zal je later wel iets kosten. Als hij goede argumenten had gehad, was het anders geweest.

27 juni 2020 om 17:14

Overigens, Varenak, jij snapt niets van mij, want ik ben oude garde Ajacied, het type dat de hand in eigen borst steekt en niet zit te wachten op giften en rechtzaken om prijzen of tickets te winnen. Wij kijken alleen naar onszelf en alles moet op sportieve basis gebeuren met als leidraad de regels die opgesteld zijn door de Knvb. Iets waar Wesley Sneijder, die in zijn boek suggereert dat PSV Vitesse zou hebben omgekocht in 2007, iets van kan leren. Wij, Wesley inclusief, hadden destijds meer moeten scoren, nu hebben wij het niet verdient. Daarnaast vind ik dat Ajax (nu) helemaal nergens recht op heeft, want de competitie is niet uitgespeeld. Het zou mij echt een worst zijn als wij voorrondes zouden moeten spelen; die moeten wij doorkomen, anders hebben wij niets in de CL te zoeken.

27 juni 2020 om 12:39

Jij snapt echt de clue van het verhaal niet. Lees het hele artikel even in Het Parool, dat raad ik je aan. Het gaat er juist om dat AZ helemaal geen respons krijgt vanuit de Knvb en dat ze daarom dus naar de Uefa zijn gestapt.

27 juni 2020 om 12:56

Het staat anders letterlijk in dit artikel: "op deze brief kwam echter geen antwoord en drie dagen later kwam AZ opnieuw van een koude kermis thuis toen de club het verzoek neerlegde om het draagvlak voor de verdeling van de Europese tickets te onderzoeken." Drie dagen geen antwoord, poeh hee! Ik weet niet hoor, maar als ik de Gemeente hier een brief stuur, moet ik vaak langer dan 3 weken wachten op een antwoord. Een antwoord dat ik niet wens te krijgen Hoe lang het ook is, doet er niet eens toe. Hij is eigen gereid en achterbaks en uiteindelijk gooit hij zijn eigen glazen in. Overigens was het de Uefa die besloot hoe de tickets verdeeld zouden worden, dus waarom hij denkt een ander antwoord te krijgen bij diezelfde Uefa , is mij een raadsel.

27 juni 2020 om 13:03

Donco, dat klopt, dat is dus ook verkeerd geciteerd door VZ. Als je als AZ zijnde meerdere keren formeel contact zoekt en daar geen antwoord op krijgt, dan mag je het hogerop zoeken. In hetzelfde artikel staat ook dat Eenhoorn uitlegt dat het AZ wel lukt om met 1500 partners te communiceren toen dat dak instortte, dus waarom zou de Knvb dan niet fatsoenlijk met 34 clubs kunnen communiceren? Lees het hele artikel in Het Parool even en kom dan met een gefundeerde mening. Ik reageer echt nooit op VZ, maar nu vind ik het wel even tijd om het eea recht te zetten.

27 juni 2020 om 13:20

Ik heb het artikel inmiddels gelezen en de termijn van drie dagen staat letterlijk in dat artikel. Dat vind ik echt onredelijk en zelfs absurd; de Knvb moet met elke club rekening houden en heeft enorm veel zaken om rekening mee te houden die verder gaan dan club A of club B; een redelijke oplossing zoeken, vergt maanden. Jouw argument dat het communiceren in 1500 gesprekken wel lukt, doet niet ter zake. Buiten dat die mensen ingehuurd worden, commerciele partners zijn en meestal financieel baat hebben bij die gesprekken waren alle plannen en gesprekken in 3 dagen klaar? Of heeft dat zoals het daadwerkelijk was maanden geduurd? De inhoud van die brief is ook precies zoals ik omschrijf: hij wil een bepaalde uitkomst, AZ op nr 1 op de ranglijst, en daar zoekt hij louter argumenten voor die daarbij passen. Dat is gewoon niet hoe het werkt. Daarnaast spreekt hij zichzelf tegen, want hij wil de 75 regel toepassen en dan is Ajax volgens de regels kampioen. Maar goed, ik snap heel goed dat wij het oneens blijven.

27 juni 2020 om 13:27

Dan doet mijn argument ineens niet ter zake. In hetzelfde artikel staat ook dat de Knvb 5 weken (!) lang geen enkel teken van leven laat horen naar de Bvo's. Dat vind ik in zo'n crisissituatie toch van iets andere proportie. Prima als we het niet eens zijn hoor, maar ik ben gewoon van mening dat de Knvb slecht communiceert. AZ kan wel communiceren naar haar 1500 partners (bellen, crisissituatie uitleggen, vervolgstappen bespreken etc), maar de Knvb kan dat bij een crisissituatie niet. Dat wringt. En dan gaat het er niet om wie de stakeholders zijn, maar puur om de output die je naar de belanghebbenden geeft. Ik laat volledig in het midden wie er recht heeft op de eerste plek, ik zou er ook absoluut vrede mee hebben als AZ definitief tweede eindigt. Maar de Knvb moet nu gewoon een keer aangepakt worden op haar lakse manier van handelen en daar steun ik AZ volledig in.

27 juni 2020 om 13:45

Ik denk niet dat je mij begrijpt; dat dakverhaal is een heel ander verhaal dus het is appel met peren vergelijken. Het is whataboutism, dit heeft niets met deze zaak te maken. Het is overigens niet eens jouw argument, maar Roberts argument; die voert dat immers aan in de krant. Ze zijn al het hele jaar met dat dak bezig, dus hij lult recht wat krom is. Het klopt van geen kant wat hij allemaal aanvoert, ook bv de kwalijke suggestie dat de Knvb en Ajax onder een hoedje zouden spelen, en dat is precies wat ik bedoel. Hij argumenteert naar het antwoord wat hij wil hebben. Dit is een hele kinderlijke manier van beargumenteren. Het is echt doodnormaal om maanden bezig te zijn om zo'n situatie, het stilleggen van de competitie in alle redelijkheid op te lossen. De Knvb moet de tijd krijgen om onafhankelijk een besluit te nemen en Eenhoorn en AZ proberen vanaf het begin die onafhankelijkheid te beinvloeden. Wat denk je wat het is om na 3 dagen direct naar de Uefa en de krant te stappen? Vind je dat geen beinvloeding soms? Dit stuk in het Parool ook weer, dit is onderdeel van het mediaoffensief om de zin door te drijven.

27 juni 2020 om 13:54

Volgens mij snapt hij wel meer niet. Ik vind het weer hilarisch dat wanneer AZ iets uit eigen belang doet het "hilarisch" is, maar wanneer Overmars uit eigen belang roept dat de competitie moet stoppen is het een held en toont hij leiderschap.

27 juni 2020 om 14:42

@alkmaar54, Het is jou blijkbaar ontgaan, maar het hilarische, de ironie, is dat Eenhoorn alleen in eigen belang denkt en dat vervolgens een ander verwijt. Of het waar is of niet wat Eenhoorn over de Knvb beweert, wat vaststaat is dat Robert een enorm bord voor zijn kop heeft. Jouw repliek over Overmars is tekenend voor de vertroebeling van de rede, want wie heeft het over Overmars gehad? Eenhoorn niet en ik niet!

27 juni 2020 om 14:56

Maar wat voor respons verwachten ze dan? Alles wijst naar Ajax als kampioen. Dan lijkt het me vrij duidelijk. Dan kun je er als bestuurder argumenten bij gaan halen om de boel een mooi laagje te geven, maar dit was duidelijk een poging om die 1 procent kans op succes nog uit te buiten. Tja, daar gaan mensen logischerwijs iets van vinden.

27 juni 2020 om 16:15

@AZRico, dat je de crisis waar de KNVB mee te maken kreeg durft te vergelijken met het instorten van het dak bij AZ is absurd. De crisis bij de KNVB was in zo ontzettend veel zaken groter en compexer dan dat dak... Je wekt de indruk dat als AZ piept, de KNVB alles moet laten vallen en AZ prioriteit moet geven boven alles. Hoe jij hier reageert is echt schrijnend en arrogant. Die tweede plaats is een cadeautje, want Ajax is duidelijk nummer 1 en de andere optie was geweest dit hele seizoen nietig te verklaren. Het is echt precies zoals DonCoXxX zegt; AZ heeft een tunnelvisie waarin zij ervan overtuigd zijn dat zij echt recht hebben op de eerste plaats, zo naïef. Daar kan ik met de beste intenties geen goed woord voor opbrengen. Het is logisch dat Eekhoorn de belangen van AZ zo goed mogelijk probeert te behartigen, maar dit is duidelijk een geval van je verlies pakken. Voor AZ zou het beter zijn om hun energie in positieve zaken/de toekomst te steken in plaats van hier tijd, geld, energie en goodwill aan te blijven verliezen. Het interview in Het Parool is echter weer stuitend, omdat het laat zien dat ze na zoveel tijd van bezinning en afwijzingen nog steeds oogkleppen op hebben.

27 juni 2020 om 17:10

@de Toekomst; je begint een beetje vervelend te worden. Ik vergelijk helemaal niets, het is een vergelijking die Eenhoorn maakt. Je hebt kennelijk na herhaaldelijk verzoek nog steeds het volledige artikel niet gelezen in Het Parool. Ga dat eerst eens doen voordat je drogredenen en assumpties als waarheid gaat verkondigen. Door figuren zoals jij ontstaat er dus een verkeerde publieke mening.

27 juni 2020 om 17:16

@AZRico, een verkeerde publieke mening, omdat het niet in het voordeel van AZ is?

27 juni 2020 om 18:19

@azrico wat zou er eigenlijk in die plannen van AZ staan waar de Knvb niet op reageerde? Die plannen zijn er gewoon op gericht dat AZ een zo groot mogelijke punt van de taart krijgt. Als ik het voor het zeggen had zou ik daar ook niet op reageren. Je krijgt namelijk de andere clubs in je nek als je wel iets met die plannen doet.

27 juni 2020 om 12:42

@don, kom op zeg. Lees eerst maar het artikel op het parool voordat je weer zo reageert.

27 juni 2020 om 13:51

Punt 2, punt 3 en punt 5. Meer zeg ik niet.

28 juni 2020 om 10:36

Je zegt idd, heel weinig. Je hele verhaal is ergens nergens op gebasseerd. Kan je wel met punten komen, maar zie al dat je het niet gelezen hebt.

27 juni 2020 om 14:34

Les 1 uit de les ‘lezen en het hele artikel lezen ipv een paar geknipte quotes van VZ’. De vraag is waarom AZ naar de UEFA is gestapt. En dat legt hij hier heel duidelijk uit. Misschien zouden we hier eens wat meer verontwaardigd moeten zijn over de KNVB die het blijkbaar tot 2x toe niet eens kan opbrengen netjes te reageren op een brief van een van haar belangrijkste BVO’s.

Ik begrijp hem grotendeels wel, alleen dit stukje niet: Naast de verbazing vanuit de Knvb, werd er ook verrast gereageerd op het besluit van AZ om Ajax niet in te lichten. Deze stap werd door sommigen zelfs omschreven als ‘achterbaks’ en Eenhoorn is zich ervan bewust dat een dergelijk besluit tot veel emoties kan leiden: “zeker in Nederland roep je zo weerstand op. Eigenlijk is dat een goed teken: we maken blijkbaar iets los. Zowel in positieve als negatieve zin, omdat de meeste mensen blijkbaar denken dat AZ tevreden moet zijn met een tweede plaats. Maar daar vergissen ze zich in. We zijn de fase voorbij dat we alles maar moeten accepteren.” Hij gaat er helemaal niet op in of hij Ajax wel of niet in had moeten lichten, dus ik begrijp niet zo goed wat hij hier wil mee zeggen. Verder mag het van mij nou wel klaar zijn met het gezeur hierover. Iedereen heeft nou wel gezegd of hij het wel of geen goede actie vond, uiteindelijk is het zeker geen ramp dat Az Ajax niet heeft ingelicht, elke club doet wel eens iets meer of minder netjes. Over naar de orde van de dag wat mij betreft.

27 juni 2020 om 12:40

@ Ewoud, lees het hele stuk maar door op de website van het parool Vz doet alleen gedeeltes, waardoor je niet alles mee krijgt..

27 juni 2020 om 12:41

Hij hoeft ajax niet in te lichten. Als jij naar een advocaat stapt voor iets hoef jij de tegen partij toch ook niet in te lichten. Wat is dit voor flauwekul. Az heeft hier juist gehandeld.

27 juni 2020 om 12:47

@Varenak, als je tegelijkertijd op dezelfde dagen met dezelfde mensen in 1 vergadering zit over hoe verder te gaan. Dan is het wel enigszins hypocriet te noemen toch? Samen proberen afspraken te maken om vervolgens via een andere omweg je eigen zin te krijgen.

27 juni 2020 om 12:48

@Varenak: 1) ik zeg nergens dat Az dat moet, ik zrg dat ik de uitleg van Eenhoorn hierover niet begrijp. 2) Ik geef nota bene zelf aan dat ik het gezeur hierover overdreven vind. 3) Ik zei 'het was misschien netjes geweest', niet 'volgens de wet is Az dit verplicht en nu zijn ze strafbaar'. Even rustig aub.

@Ruud: bedankt, ik zal het hele artikel idd even opzoeken.

27 juni 2020 om 13:24

@Varenak: misschien ook beter nadenken, Ajax is hierin helemaal geen tegenpartij. AZ heeft achterbaks gehandeld, niets meer en niets minder.

27 juni 2020 om 14:01

Goed dat je dat door hebt @4ever4ajax. Misschien kan je dan stoppen met krokodillentranen huilen over AZ omdat het je niet zint dat ze een bedreiging zijn voor jouw succesvolle club. Net zoals jouw lokale minder succesvolle club FC Utrecht heeft AZ het volste recht om naar de overkoepelende voetbalbond te stappen wanneer zij het idee heeft dat de landelijke bond geen behoorlijk bestuur voert.

27 juni 2020 om 14:13

@Alkmaar54: natuurlijk heeft AZ dat recht, maar het duurt nu lang en Eenhoorn heeft hier totaal geen zelfreflectie. Een andere AZ-er begint zelfs over “maar Vd Sar” dan. Ik zie maar weinig AZ-ers hier die ook gewoon kritisch op de eigen mensen kan zijn. Ook vind ik het frappant waarin je in mijn teksten ziet waar ik vind dat AZ een bedreiging voor Ajax is. Ik vind geen enkele club een bedreiging. En dat bedoel ik totaal niet arrogant trouwens, niemand is alleenheerser in de competitie en de beste wint aan het eind van het seizoen.

27 juni 2020 om 14:36

Heb jij aan tafel gezeten toen er gesproken werd tussen de clubs? Lijkt mij dat hij ook toen heeft aangegeven het niet eens te zijn met de gang van zaken. Anders was hij door de andere TD’s allang uitgemaakt voor hypocriet of leugenaar.

27 juni 2020 om 14:38

Omdat AZ zelf officieel niet heeft gereageerd. In het volledig (en wel gestructureerde en genuanceerde) artikel zegt Robert Eenhoorn dat hij dat niet publiekelijk mag reageren volgens de procedure van de Uefa. Verder zijn er zat zaken waar ik het niet met het AZ bestuur eens ben. Neem bijvoorbeeld de wijze waarop het nieuws van de gang naar de Uefa is uitgelekt. Ik vind vooral de rol van de Knvb enorm kwalijk. Ongeacht of AZ nu wel of geen punt heeft, het Nederlandse voetbal staat voor lul. Ik hoop dan ook dat we snel een sterkere eindbaas krijgen bij de voetbalbond dan Gudde.

Eenhoorn zit daar voor het belang van AZ, niet voor Ajax of de Knvb dus als hij denkt dat dit in het belang is van zijn werkgever dan probeert hij zijn werk gewoon goed te doen, niks mis mee.

Die fase is az voorbij???
Beeetje hoogmoed van deze meneer.
Doe eerst eens 5 jaar mee om de titel, Europees wat bereiken en kom dan eens terug.
Dit was gewoon een vieze manier om iets te proberen te bereiken wat nooit zou kunnen.

27 juni 2020 om 12:46

Dus omdat je niet traditioneel in de top 3 speelt mag je niet opkomen voor de belangen van je eigen werkgever. Az ontwikkeld zich en voert goed beleid en het feit dat je bezwaar kan maken tegen besluiten ipv je daar bij neer te leggen is ieders recht. Dus ik snap niet zo goed waarom je hier prestaties bij nodig hebt vh verleden. Hij heeft gewoon gehandeld zoals hij zou moeten opkomen voor de belangen van Az.

27 juni 2020 om 12:48

Dus dit he. Prima hoor als je ambitie hebt. Maar dit riekt naar overschatting. En maar blijven benoemen je wint 2x van Ajax. Dat is gewoon niet de regel. Klaar. Wtf..Je doet t 1 jaar weer goed, iedereen bij AZ denkt er al te zijn. Kanses, laat t maar aankomend seizoen weer eens zien. Dat gaat al moeilijk zat worden. Sterker nog, denk dat PSV samen met Ajax zullen uitmaken wie er kampioen wordt. En dat Feyenoord uiteindelijk ook nog boven AZ gaat eindigen.

27 juni 2020 om 12:51

Ik denk inderdaad dat ze die fase voorbij zijn. AZ levert uitstekende talenten af die in het verleden vaak naar Ajax gingen. Deze fase is voorbij. Ajax is niet bereid om de bedragen te betalen die AZ vraagt voor talenten als Stengs en Boadu. Pure winst voor AZ.

27 juni 2020 om 14:53

@master 1 - Als je nog met een begroting van 25 miljoen euro moet werken, ben je helemaal geen fase voorbij en zit het momenteel gewoon even allemaal mee. Groeien is niet zo makkelijk als het soms lijkt. Je zult in elk aspect moeten groeien en dat kost nou eenmaal heel veel geld. Iedereen praat over die talenten die ze hebben, maar die gaan ook geen 40 miljoen euro per speler opleveren.

27 juni 2020 om 13:06

Ga jij je mond eens even spoelen Ajaxart? Europees wat bereiken? Dat hebben wij ook jarenlang niet gedaan, pas de laatste jaren is het weer succesvol, in de jaren daarvoor werden we kansloos afgemaakt door clubs die het grotendeel van de VZ-leden niet eens kennen. Bovendien heeft AZ het niet eens zo heel slecht gedaan de laatste jaren. Niet zo goed als Ajax natuurlijk, maar wel een stuk beter dan de grootmachten PSV en Feyenoord. Het was een niet-collegiale manier van handelen om Ajax niet in te lichten over de vervolgstappen van AZ, maar dat is nou eenmaal gebeurd. Het gaat mij er niet eens zozeer om dat AZ dit gedaan heeft, maar wel in de tijd en met de bijbehorende omstandigheden die toen/nu speelden. We wilden saamhorigheid, alle clubs zochten naar een oplossing om gezamenlijk de financiã«le klappen op te vangen. Dan is het niet sjiek om even een mes naar Ajax te werpen. Verder maak ik me er niet zoveel zorgen om; de Uefa heeft aangegeven het besluit van de Knvb te accepteren, bovendien is het volgens de reglementen die gelden bij een weliswaar volledig seizoen. Tuurlijk, dit is een uitzonderlijke situatie, maar Ajax stond nou eenmaal op de eerste plaats, al was het op basis van doelpunten saldo. Bovenaan is bovenaan. Leuk dat je dan als AZ zijnde twee keer van Ajax hebt gewonnen, je staat nog steeds niet boven de Amsterdammers. Dat betekent dat je het gewoon minder goed hebt gedaan dan Ajax, simpel zat. Het enige argument, wat ik niet eens een juist argument vind, om AZ tot nummer 1 te bombaderen is dat het twee keer van Ajax gewonnen heeft, that's it! Ajax heeft veel meer argumenten; meer goals, winterkampioen, eerste staan ondanks twee keer verloren te hebben van AZ en het heeft de (volledig seizoen weliswaar) reglementen mee. De enige clubs die genaaid zijn door het besluit van de Knvb zijn Utrecht en Cambuur. De Graafschap naar mijn idee niet en zeker AZ niet.

Als je tevreden bent wanneer je kritiek krijgt omdat je als slechte verliezer wordt gezien die graag de spelregels wil veranderen omdat je je zin niet krijgt; gefeliciteerd Robert. Dat heeft AZ inderdaad losgemaakt. Je hebt een lading goodwill verloren met een kansloze missie. Ik weet niet of je dat nu echt moet willen.

27 juni 2020 om 13:12

Ik denk inderdaad dat AZ een flinke lading goodwill kwijt is. Nou wil ik dat voor mijzelf misschien niet hardop zeggen, iedereen maakt wel eens fouten. AZ heeft dit/afgelopen seizoen hartstikke leuk voetbal laten zien, dat is niet voorbij door een smakeloze actie.

Wanneer je als adel wordt uitgedaagd door het plebs . Geintje natuurlijk, AZ moet het lekker proberen en dat gepraat over ‘achterbaks’ en ‘oncollegiaal’, tja, die club probeert gewoon vooruit te komen net zoals alle andere clubs. Zelf vind ik de verdeling van de tickets een eerlijke (gezien het feit dat in NL doelsaldo boven onderling resultaat gaat in de eindstand) en ik ben ervan overtuigd dat Ajax het beter gaat doen in Europa, maar voor AZ is het zuur. Wel hoop ik natuurlijk dat Ajax AZ volgend jaar twee keer van de mat veegt .

Meneer Eenhoorn,
Je blijft maar hameren op de onderlinge duels met Ajax..
Maar je vergeet dan ff voor het gemak de resultaten tegen de andere tegenstanders.. Alsof de competitie alleen maar ging tussen Ajax en AZ. Nee, hier slaat hij echt de plank volledig mis.. En is het gedrag dat hij nu vertoont in mijn ogen idd achterbaks te noemen

27 juni 2020 om 12:49

das nou ook t punt competitie is niet afgemaakt ajax heeft andere tegenstanders gehad dan ajax dus op dat gebied zou onderling resultaat wel invloed moeten hebben omdat dat een betere graadmeting is

27 juni 2020 om 12:51

Of je kunt de stand van vorig jaar pakken. Of de eindstand in de winterstop, toen iedereen 1x tegen elkaar gespeeld had. Of alleen de wedstrijden meetellen die beide clubs gespeeld hebben. Of de Europese plekken verdelen aan de hand van de coefficientenlijst. Iedereen zal net die variant kiezen die zijn/haar club het beste uitkomt. Onderlinge duels is niet logischer dan 1 van de andere varianten.

27 juni 2020 om 12:53

Of alle duels meenemen die beide clubs hebben gespeeld. Dan komt Ajax ook als eerste naar boven. Is en blijft zielig calimerogedrag van az die maar van geen wijken weten.

27 juni 2020 om 13:08

Als je de doelpunten uit die duels niet wilt laten meewegen, dan kun je ook de punten uit die duels niet laten meewegen en is er dus geen sprake van gelijke stand en boeit het onderlinge resultaat al helemaal niet meer. Het is tenslotte een competitie, geen beker knock out. Het doelsaldo geldt als medecriterium na ieder duel, niet alleen na het competitie-einde. Ik gaf hierboven al aan: draai de rollen om en kijk dan of je nog steeds de zelfde mening hebt. Ik vermoed dat de instemmers dat wel hebben en de tegenstanders dan hun mening 180 graden draaien. Dat is dus geen mening, maar clubhaat.

27 juni 2020 om 14:54

Waren de rollen omgedraaid dan had Ajax ook niet moeten zeuren in mijn ogen.. Maar dit is gewoon de stand op het moment van stoppen, daarbij heeft Ajax volgens mij zga het hele seizoen bovenaan gestaan. Heeft dus niks met clubhaat te maken maar met relativeren en realistisch zijn 😉

AZ is zoveel good will verloren de afgelopen maanden. Het zo ze sieren nu hun verlies te nemen en komend seizoen er met frisse moed er weer tegen aan te gaan. Maar ze blijven maar in hun kansloze missie steken. Als een klein verwend kind die zijn zin niet krijgt, blijft AZ maar proberen te krijgen waar ze geen recht op hebben. Persoonlijk vind ik het misschien wel eerlijker als onderling resultaat geldt, maar dan moeten die regels voor het begin van de competitie zo zijn.

27 juni 2020 om 12:55

Paul, lees even het hele artikel in Het Parool, of het stukje dat ik hierboven heb getypt. Het is juist de Knvb die schuldig is aan deze hele rompslomp, omdat AZ al vanaf dag 1 met ze in contact probeert te komen, maar er steeds maar geen antwoord komt van de Knvb. Het is zo ontzettend zonde dat de naam van AZ nu bedoezeld wordt, terwijl het de Knvb juist is die gewoon enorm nalatig is. Utrecht en Cambuur hebben hier ook al meermaals over geklaagd.

27 juni 2020 om 13:15

Rico, lees ff mijn stukje dat ik hierboven heb getypt. De regels zeggen dat doelsaldo voor onderling resultaat gaan. Ik zeg ook dat ik het daar persoonlijk niet helemaal mee eens ben. Maar dat waren de regels bij aanvang van de competitie. Die kun je niet opeens veranderen omdat het jou beter uit komt. AZ is bezig aan een kansloze missie, ze hebben al te horen gekregen dat er niets verandert gaat worden aan de verdeling, dus als je toch vond dat je dit had moeten proberen, neem dan nu je verlies en blijf er niet in hangen...

27 juni 2020 om 14:51

Los van het feit dat ik dat hele CL dossier van AZ nogal triest vind, is goodwill ook maar tijdelijk. Het is altijd even leuk als de underdog boven komt drijven, maar daarna komt er kritiek en lig je als club onder een vergrootglas. Bovendien ben je dan als bestuurder en vertegenwoordiger van de club snel geneigd om te veel in jezelf te gaan geloven.

Een beetje zelfreflectie doet je geen pijn hoor Eenhoorn... alleen maar bezig z’n straatje proberen schoon te vegen.

27 juni 2020 om 12:54

Zoals edwin vd sar deed bedoel je? Bij die jeugdwedstrijd van ajax feyenoord. Als er 1 club is die niet over straatje schoonvegen mag praten is het ajax wel.

27 juni 2020 om 13:27

@Varenak: Ah, de zielige reactie “maar jullie dan” is weer eens binnen. Menig Ajacied (ik ook) is destijds ook zeer kritisch geweest over Vd Sar in dat voorbeeld, maar daar gaat het hier niet om. Maar bedankt voor deze reactie, daarmee geef je dus toe dat dit een zielige actie van AZ is, in tegenstelling tot wat je hierboven beweert.

27 juni 2020 om 12:54

Zoals edwin vd sar deed bedoel je? Bij die jeugdwedstrijd van ajax feyenoord. Als er 1 club is die niet over straatje schoonvegen mag praten is het ajax wel.

Ik snap het verhaal van AZ grotendeels, alleen kom je dan bij het punt van "willekeurige keuzes". Volgens mij is de KNVB (uiteindelijk weliswaar) vrij transparant geweest. Als AZ het gevoel heeft dat sprake is van willekeur, los van de discussie over wel/geen 1e plek, dan is het haar goed recht om te escaleren. Echter, hoezo niet Ajax ingelicht over jouw voornemen? Dit is een unieke situatie, jij vindt dat sprake is van willekeur en je kent de redenen niet of niet duidelijk vernomen van de KNVB. Het ontbreekt volgens jou aan transparantie. Wees dan zelf "the bigger man" en wees transparant richting betrokkenen, dat zou AZ sieren. Dat men hier niet voor kiest zegt wel wat over de status van AZ, "David versus Goliath". Maar dan nog..

Nogal pedant dat de Knvb en kennelijk ook Ajax verrast is dat laatstgenoemde niet is ingelicht door AZ. Zonder enige kennisgeving zocht Ajax zelf de pers om tot verrassing van vriend en vijand voor zijn beurt te praten over het stopzetten van de competitie en dan vreemd opkijken als een andere club ook op eigen houtje opereert? Zeker als AZ zou ik me daar ook niet moreel toe verplicht vinden; in Alkmaar zijn ze allerminst te spreken over de achterbakse manier waarop Ajax jeugdige AZ-talenten de laatste jaren heeft benaderd en de ziekelijke proefballonnetjes voorafgaand aan een treffen met AZ over eventuele transfers van haar topspelers naar Amsterdam - met de hartelijke medewerking van Telegraaf - is onderhand een halfjaarlijkse traditie aan het worden. Dus ik snap Eenhoorn wel, die hier ook heel helder uiteenzet waarom de Knvb het gevoel verrast te zijn volledig aan zichzelf heeft te danken. Ook bij Cambuur en FC Utrecht werd al geklaagd over een onbereikbare Knvb, die niet reageert op mail en ook geen toenadering zoekt. Juist de clubs die toch de dupe worden van het stopzetten van de competitie moet je opzoeken om uitleg te geven, draagvlak te creeren of op zijn minst begrip te krijgen. Hoewel ik de kop van dit artikel van een enorm calimero-gehalte vind: petje af - of eierdopje - voor hoe Eenhoorn hier helder verklaart waarom AZ haar eigen koers is gaan varen.

27 juni 2020 om 12:50

@Gomes1PSV, misschien heb je het niet gemerkt, de Telegraaf is al een aantal jaar niet meer de beste vriend van Ajax, ene heer Driessen schijnt nogal wat negatiefs te vermelden over Ajax. Verder zijn de oorspronkelijke ingangen van de Telegraaf bij Ajax verdwenen.

Mocht het zo zijn dat spelers zich gevleid voelen door de interesse van Ajax, dan zegt dat genoeg over de statuur van Ajax en AZ is het niet?

27 juni 2020 om 13:06

Luister vooral even de periodieke Telegraaf Voetbalpodcast en stel dan je beeld even bij. Na het succesvolle seizoen 2018/2019 speculeren Driessen, Verweij en Seday er lustig op los over hoe Ajax Nederland zal ontgroeien; van eenzijdig negatief sentiment is al lang geen sprake en De Telegraaf is gewoon tot medio 2023 mediapartner van Ajax. Wanneer Ajax pogingen wil ondernemen om voor een wedstrijd van AZ jongens als Stengs, Wijndal en Boadu weer eens wil prikkelen, is die krant bereid en gewillig hoor. Wie heeft het er trouwens over dat die gasten zich gevleid voelen?

27 juni 2020 om 13:32

@gomes1psv: hoezo slinkse manieren om jeugd van AZ naar Ajax te halen? Dat kan en mag gewoon, ook als straks het herenakkoord is ingegaan.

27 juni 2020 om 12:58

En denk je dat, gezien zijn interviews, Overmars is ingefluisterd door de overige directieleden van Ajax of dat hij dit uit eigen naam heeft geroepen mbt stopzetten competitie? En hoezo de rest niet ingelicht, AZ heeft zich er zelfs achter geschaard, net als de rest van de top 3 (Feyenoord even daargelaten) . Hoefden ze zeker niet te doen. Daarnaast vind ik het niet van collegialiteit getuigen als je als AZ zijnde volop in gesprek bent over steunfonds, waarbij Ajax logischerwijs de grootste afdrachten zou doen, deze stap te zetten. Wat betreft je opmerking over het benaderen van jeugdspelers, men gedraagt zich roomser als de paus, deze discussie is hier vaak gevoerd maar om die discussie te spiegelen aan het gebrek aan transparantie van AZ, prima hoor. Blijkbaar praat men in dit land wel vaker langs mekaar heen, getuige de recente discussies.

Ik snap best dat AZ zich ergerde aan de Knvb en de communicatie. Volledig begrijpelijk dat ze boos waren en dat de poging de competitie geheel nietig te verklaren woede wekt. Maar .... die poging is al gestrand voor de uiteindelijke uitkomst door de Uefa richtlijnen. Plek 2 had AZ absoluut recht op, maar de poging als nummer 1 aangewezen te worden was natuurlijk een belachelijke onderneming. Dat Eenhoorn de Knvb en Ajax besloot niet in te lichten was niet netjes, maar wat mij vooral stoorde was zijn lafheid. Nadat het naar buiten was gekomen was ineens niemand in Alkmaar bereid tot commentaar of verantwoording. Als je er dan echt een punt van maakt, ga pal voor je zaak staan en geef tekst en uitleg. Nu leek het vooral op een huilend klein kind wat stiekem bij de Uefa aanklopt omdat de Knvb de beslissing niet speciaal heeft ontworpen zodat AZ alles krijgt wat het wil. En daarna wegduiken om verantwoording af te leggen. Nee, Eenhoorn en AZ hebben hier een hele slecht beurt mee gemaakt.

"Willekeurige keuzes"???? Deze man is compleet de weg kwijt.
De cl-plaats is naar de club gegaan die bijna het hele seizoen op nr 1 stond, inclusief de laatst gespeelde ronde. En dan zou het volgens hem logischer zijn om de cl-plaats aan de club te geven die het hele seizoen níét op 1 heeft gestaan....

27 juni 2020 om 14:49

Tja, die is echt te veel in zichzelf gaan geloven. Alle scenario's wezen naar Ajax behalve 1 waarin de kans nog steeds 50-50 was.

Duidelijk verhaal van Eenhoorn. Goed dat hij de willekeur en eenzijdige gerichtheid van de Knvb aan de kaak stelt. Nu heb ik sowieso al het gevoel dat hij in zijn pink al meer intellect heeft dan het hele Knvb bestuur bij elkaar. Ook frappant dat zijn verhaal in de enige echte A´damse krant verschijnt. Nu heb ik al eerder aangegeven dat de echte Amsterdammer nooit een voorkeur voor Ajax heeft gehad maar voor helaas inmiddels in de vergetelheid verdwenen veel mooiere A´damse clubs.

27 juni 2020 om 14:47

Lekker objectief ook. Het verhaal van Eenhoorn is vooral ontzettend hypocriet. Ik vind het namelijk veel meer van willekeur en eenzijdige gerichtheid getuigen als je je vastklampt aan 1 argument voor de CL plaats dit in het voordeel van AZ is maar niet strookt met de reglementen van de Knvb, terwijl alle andere argumenten naar Ajax wijzen. Dat kun je dan als supporter vervelend vinden, maar zo zit de vork wel in de steel.

Eenhoorn heeft zich in deze kwestie gewoon niet netjes gedragen en dat had hij nu best toe mogen geven. De Knvb heeft gedurende het proces niet gereageerd op mails, dat is volledig terecht, want de Knvb moest tijdens dit proces zelf een onafhankelijke beslissing nemen. Het zou uiterst onprofessioneel zijn als de Knvb met een aantal clubs zou het proces zou gaan bespreken, want dit zou de schijn kunnen opwekken dat de betreffende clubs enige inspraak hebben gehad. Dit heeft Gudde achteraf ook gemeld en dat is een volledig begrijpelijke uitleg.daarnaast hoeft de Knvb geen uitleg te geven aan AZ, want de stand is gewoon aangehouden, AZ kan komen met het argument dat doelsaldo niet rechtvaardig is bij een niet afgemaakte competitie. Dat is een goed argument, maar ga je deze regel verder bekijken, dan kom je er dus op uit dat de behaalde punten ook niet kunnen tellen, want die zijn ook behaald tegen verschillende tegenstanders. Dan eindigt dus iedereen op 0 punten. Je kan namelijk niet zeggen dat het doelsaldo niet telt en de punten wel. Ik vind het persoonlijk terecht dat het gewoon om het doelsaldo gaat, aangezien dat in Nederland de regel is. Daarnaast zijn de punten en het doelsaldo van de onderlinge wedstrijden ook al verwerkt in de stand, dus die 6 punten en +3 voor AZ en -3 voor Ajax zijn ook gewoon in de stand verwerkt. Zelfs daarmee staat AZ dus achter Ajax, dan kan je dus stellen dat AZ het in die andere 25 wedstrijden niet goed genoeg heeft gedaan,

Ben het hier eigenlijk ook wel met AZ eens. Ik zeg niet dat de beslissing van de knvb moet veranderen, maar vindt wel dat veel te snel de plaats aan Ajax is toegewezen. Andersom hadden de Ajax supporters ook wel wat anders laten horen dan nu. Geloof dat niet veel andere competities doelsaldo boven onderling resultaat stellen. Halverwege doelsaldo nemen is natuurlijk oneerlijk. Vind ik alleen bij volledig programma vergelijkbaar. Maarja.... Beslissing ten voordeel van Ajax worden volgens mij wat sneller gemaakt dat in het nadeel van Ajax, al is dit slechts een gevoel. Hopen dat nooit meer voorkomt dit.

27 juni 2020 om 13:33

Waarom zou het doelsaldo na 25 wedstrijden niet tellen en de behaalde punten wel? De punten heb je ook tegen verschillende tegenstanders gehaald, dus die kunnen dan ook niet meetellen. Dan zou je dus de stand na 17 wedstrijden moeten nemen, of het seizoen nietig verklaren.

27 juni 2020 om 15:54

In welk opzichten zou een doelsaldo na 25 wedstrijden minder wegen dan onderlinge resultaat over 2 wedstrijden??

Feit is dat AZ, zelfs met die 6 punten behaald tegen Ajax, niet boven Ajax staat. Maar goed, dit is een discussie waar we het nooit uit gaan komen 😉.

Het is hun goed recht om zaken aan te kaarten bij de UEFA. Maar met de uitspraken van Eenhoorn tekent het de houding van AZ in deze. Dat kent toch wel een heel groot Calimero-gehalte. Bovendien gaat er niets veranderen aan de keuzes die al gemaakt zijn.

Probleem van de Knvb is dat zij zich als baas gedragen terwijl feitelijk de clubs zeggenschap hebben over de Knvb. Een beetje bescheidenheid past de Knvb. Mooie uitspraak van Eenhoorn: dat de Knvb verrast werd verrast mij niet, als je je niet in de ander verdiept ...

Ik weet niet of Voetbalzone bewust misleidend knipt en plakt uit het interview van Eenhoorn met het Parool, maar de strekking die Voetbalzone eruit weet te halen is totaal anders dan zoals het interview in het Parool. Ik kan iedereen adviseren het echte artikel te lezen. Want dit is gewoon misleidend.

27 juni 2020 om 14:43

De titel is wellicht nogal selectief, maar dat kun je des te meer zeggen van de keuze van AZ om naar de Uefa te stappen. Bijna alle mogelijke scenario's wijzen naar Ajax als kampioen en AZ pikt er 1 scenario uit waarin zij nog enigszins aanspraak kunnen maken en die strookt absoluut niet met de reglementen van de Knvb. Dan kun je er elk argument bijhalen, maar het is gewoon een merkwaardige beslissing van AZ. Ze waren bij voorbaat al kansloos. Om die zin van de titel dan ook maar in de mond te nemen is al vreemd, ongeacht de context.

Gewoon goed gehandeld van AZ. Als mijn club in deze situatie zat had ik graag gezien dat de club alle opties nakijkt om er zo goed uit te komen. Dat ze dat hadden moeten communiceren met Ajax vind ik ook niet nodig. Ik vind niet dat ze de betere ticket verdienen, maar ze hebben het recht om t te proberen

Kap er gewoon mee. 75% van Nederland kan dit gezwam niet meer aanhoren. De rest gaat er over door uit liefde voor AZ of (het merendeel) uit hun haat jegens Ajax. De beslissing is genomen, laten we erover ophouden. Dit zal altijd een non-seizoen blijven en van mij mogens ze zelfs het kampioenschap uit de boeken halen en het seizoen zonder winnaar afdoen.

Kap er gewoon mee. 75% van Nederland kan dit gezwam niet meer aanhoren. De rest gaat er over door uit liefde voor AZ of (het merendeel) uit hun haat jegens Ajax. De beslissing is genomen, laten we erover ophouden. Dit zal altijd een non-seizoen blijven en van mij mogens ze zelfs het kampioenschap uit de boeken halen en het seizoen zonder winnaar afdoen.

27 juni 2020 om 15:21

Ik denk dat 75% van NL juist zat te wachten op een reactie van AZ kant. Ik begrijp het volledig , AZ is zonder reactie bijna een fatale kaart getrokken door knvb. Zonder iets te zeggen wilden ze AZ 4e laten eindigen. Als ik eenhoorn was zou ik dan alles maar dan ook alles doen om het maximale eruit te halen en de knvb schofferen. Zo kan je niet met de vraag n gedeeld no1 omgaan en zeker niet door niks te zeggen of t reageren

Voor het eerst in jaren heeft de Knvb iets goed aangepakt. Waar ze nu voor gekozen hebben was de enige logische uitkomst. Maar bij elke beslissing waren er clubs de dupe geweest. AZ vindt dat ze de eerste CL-plaats hadden moeten hebben omdat ze 2 x van Ajax gewonnen hebben. Maar in dit geval wordt er een competitie gespeeld, dus telt het totaal in plaats van 2 wedstrijden. Dat AZ een plan heeft ingediend om hun claim te staven is logisch. Dat zullen wel meer clubs gedaan hebben. Maar bij elke andere uitkomst was de Knvb voorbijgegaan aan objectiviteit, waardoor er alleen maar meer trammelant van gekomen was. Ik begrijp nog steeds niet waarom AZ zich hier niet bij neer kan leggen, want op deze manier komen ze niet verder. Ik ben geen fan van de KNVB-bestuurders die er nu zitten en ik vind dat ze een heleboel andere dingen verkeerd aanpakken. Om een voorbeeld te noemen de recente opzet van O-21 voetbalcompetitie en daarvoor de O-19 te schrappen....

Knvb bestuur, onder aanvoering van Jaake, Gudde en Vossen(psv) besloten in eerste instantie dat de ranglijst van vorig jaar zou worden aangehouden waarbij AZ benadeeld zou worden en PSV voorronden Champignonsleague zou gaan spelen.toen ging het voor AZ al mis. De Uefa verklaarde dat de huidige stand moest worden aangenomen.

27 juni 2020 om 15:18

Precies. Dan wordt je toch gillend gek! Ik snap wel dat je knvb dan wilt aanpakken. Zonder reactie te geven aan AZ en als het aan hen lag ook het ticket aan psv geven. als je dan niet inziet dat AZ dit heeft gedaan , probeer je dan eerst te verplaatsen in hun situatie.

Is ook meer dan logisch.

Als je niet voor 35 mio gaat maar voor 0 euro had ik me enorm opgewonden en had ie moeten vertrekken

Kom op jongens, je staat beide met gelijk aantal punten bovenaan en op sportieve gronden moeten de tickets worden verdeeld. AZ probeert met Ajax en knvb daar een modus in te vinden die recht doet aan de situatie maar blijft zonder tegenreactie achter. Dus met aardige kans op nul euro

Als je dat niet begrijpt, probeer je dan eerst in hun schoenen te verplaatsen. Kom op zeg!

27 juni 2020 om 16:01

Je staat niet met beiden bovenaan. Ik heb nooit 2teams op 1gezien, jij wel?

28 juni 2020 om 07:42

Waar is dat gat van 0 en 35 miljoen euro op gebaseerd? Volgens mij moeten ze allebei voorlopig nog voorrondes spelen, dus niks is zeker.. Daarbij leveren die voorrondes ook geld op, zelfs als je alles verliest.. Voorlopig heeft Ajax echter wel al miljoenen in het Nederlandse voetbal gestoken, zonder zekerheid op groepsfase Champions League. Ajax is de gentleman, terwijl AZ een ordinaire dief is die wil stelen wat niet van hen is en waar ze geen recht op hebben.

Iedere club heeft rechten en plichten.
De KNVB dient er voor alle clubs te zijn, en niet alle clubs voor de KNVB, waarbij het geen pas geeft zich te verschuilen achter OMT en of regering. Zoals iedereen weet zijn er nog meer clubs die de kinderen van de rekening zijn geworden en het is gotspe te veronderstellen dat men ermee weg komt. Hoe arrogant kan de macht zijn.
De heer Eekhoorn heeft gewoon gelijk!

27 juni 2020 om 15:36

De enige club die wat mij betreft recht had op klagen was Utrecht omdat zei een wedstrijd minder hebben gespeeld. Maar waarom AZ met de tweede plaats de eerste plek opeist, gaat nergens over. En Jean verschuilen achter geen antwoord krijgen, is gewoon hypocriet. Bij een NEE van de knvb zouden ze hun zin ook doorgedramd hebben. Je staat tweede, leg meer gewoon bij neer. Stel dat Ajax tweede gestaan zou hebben en de knvb had ineens onderling resultaat ingevoerd, dan zou het knjb hier niet van de lucht zijn geweest

27 juni 2020 om 16:00

Lekker veel praten maar helaas geen onderbouwing. Waarin heeft hij gelijk? Dat hij dit mag proberen, zeer zeker. Dat dit op een heleboel negativiteit kan rekenen mag je er ook bij bedenken. Zonde als je iets moois aan het opbouwen bent.

Eigenlijk zeg je dus, we maken in de samenleving afspraken met elkaar waar we allemaal voor tekenen. Als de uitslag niet in ons voordeel valt ga ik er tegen in en probeer achter de rug van andere om iets te bewerkstelligen. Hier kan ik mee leven en vind het ok dat de rest hier anders over denkt.

Dit doet me enorm aan mijn zoontje van 10 denken. Heel kinderlijk en ten koste van anderen je doel bereiken. Ik begrijp oprecht niet dat je er echt in gelooft. Het is een wanhoopspoging, die fout uit heeft gepakt.
AZ voetbalde leuk afgelopen seizoen en is echt niet erg om 2e te staan. Best een prestatie voor een provincie clubje. Nu zijn ze weer bij af en zal het een stuk minder worden de komende 5jaar. Iig tijd zat om er eeen sterker dak op te plaatsen.

Ik zal eens even ingaan op dat artikel uit het Parool waar men hier steeds naar verwijst. AZ had een plan met daarin 5 punten.......... Punt: 1: "ga voor solidariteit en compensatie" , heel goed AZ! Ware het niet dat CL-deelnemers 25% moesten afstaan en EL-deelnemers 15%. Az zit hier dus gewoon het geld van Ajax uit te geven......... Punt 2: "speel de bekerfinale en de twee inhaalduels AZ − Feyenoord en FC Utrecht − Ajax, waardoor iedereen op hetzelfde aantal wedstrijden komt;" , dit natuurlijk me als reden dat AZ nog een kansje maakt op die eerste plek op doelsaldo of op punten......... Punt 3: "bij het niet uitspelen van de competitie, vindt AZ onderling resultaat objectiever dan doelsaldo" , waarom zouden ze dat nou toch vinden??? Oh ja, Cl!!! Maar als doelsaldo bij een verschillend programma niet objectief is waarom de punten dan wel? Volgens de argumentatie van AZ zou je dus naar wedstrijden moeten kijken die beide clubs gespeeld hebben (zoals PSV-uit) en wie staat er dan bovenaan?? ........... Punt 4: "breid de eredivisie met Cambuur en De Graafschap uit tot twintig clubs. Zo wordt ook tv-partner FOX met meer wedstrijden gecompenseerd. Compenseer ook de Keuken Kampioen Divisie" , als je de eerste drie punten gelezen hebt weet je natuurlijk gelijk dat dit een soort schijnheiligheid is om zogenaamd heeeeeel solidair over te komen......... Punt 5: "az is tegen het nietig verklaren van de competitie" , nee natuurlijk niet want dan hebben ze in Alkmaar ook geen voorronde CL meer, dat gaat dan naar Psv.

Goed interview, volledig in Parool. Blootgelegd dat knvb 1 grote faalhaas is. Wat een schande. En terecht jongens, er mag ook best normaal omgegaan worden met een kleinere club. Reageren als Bond is een randvoorwaarde, geen keuze. Ze hadden nooit de competitie moeten beëindigen dat kost ons het kampioenschap, maar dat er in weken tijd geen plan komt om het startgeld van de tickets op een fatsoenlijke manier te verdelen is schandalig. Je hebt twee keer op je broek gehad van AZ dat keihard op weg was naar de titel. Beetje meer respect mag dan wel

28 juni 2020 om 12:10

Waarom? Sinds jaar en dag geldt het doelsaldo bij tussenstanden en eindstanden. En AZ op weg naar de titel? Bij Ajax kwamen alle geblesseerden weer terug en hadden we eindelijk ons onverslaanbare elftal van de eerste seizoenshelft weer terug. In die samenstelling garandeer ik je dat Ajax alles zou hebben gewonnen.

28 juni 2020 om 13:30

Doelsaldo geldt, formeel, alleen bij eindstanden. Om een tiebreaker te hebben. Het is in ieder geval niet bedoeld om, in geval een competitie moet worden beëindigd door een wereldwijde pandemie, een kamopioen aan te wijzen. Daarin is de rechter trouwens al heel erg duidelijk geweest. Daarnaast vind ik je garantie heel mooi. Ik kan jou ook wat garanderen. Ik kan jou garanderen dat Ajax niet alleen niet alles ahd gewonnen, Ajax had zelfs geen punt meer gepakt, met die onverslaanbare selectie. Zoals ik je ook nog kan garanderen dat Ajax op zeker vierde was geworden, op doelsaldo net vóór FC Utrecht en achter, in willekeurige volgorde, Psv, AZ, Feyenoord. En ik kan je ook garanderen dat ik op 10 juli a.s. de Staatsloterij ga winnen én dat PSV de komende tien jaar landskampioen gaat worden. Onderbroken, in één seizoen, door een titel voor AZ. Allemaal garanties die allemaal mogelijk zijn, met evenveel autoriteit als jouw garantie. Waarom? Omdat we het nooit zullen weten, hoe het uiteindelijk gelopen was. Daarom.

29 juni 2020 om 02:19

De competitie is nu toch formeel beëindigd? Dus doelsaldo. Overigens was mijn post gericht op de post erboven. Daar wist iemand heel zeker dat AZ kampioen zou worden. Ik denk ik zeg het even over Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren