Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een gepaste reactie op Bazoer zou een schorsing van een jaar zijn geweest’

Laatste update:

Riechedly Bazoer wenste zich deze week niet te melden bij Jong Oranje, dat zich momenteel voorbereidt op de vriendschappelijke wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Finland en Oostenrijk. De middenvelder gaf de voorkeur tijdens de interlandweek aan een verblijf bij zijn club VfL Wolfsubrg en meldde zich aldus af bij bondscoach Art Langeler. Columnist Henk Spaan stelt dat de Nederlandse voetbalbond hard moet optreden tegen het gedrag van Bazoer.

"Een gepaste, onmiddellijke reactie van de KNVB zou een schorsing voor vertegenwoordigende elftallen van een jaar zijn geweest", schrijft Spaan in Het Parool. "Hetzelfde had de bond deze zomer moeten doen met de afzeggingen voor het EK onder 19 onder Aron Winter. Ze kunnen wel keihard studeren op een Belgisch competitiesysteem, maar alles begint met volwassen gedrag van spelers en trainers."

"Denk je dat de Engelse, Duitse en Franse bond zoiets hadden geaccepteerd?", vraagt Spaan zich hardop af. "Wat ik leuk vind, is dat Frenkie de Jong bondscoach Langeler schijnt te hebben gebeld met de vraag waarom hij niet was geselecteerd. Een dag later mocht hij komen in plaats van Bazoer", aldus de opinieschrijver, die het gedrag van Bazoer hekelt. "Met spelers als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Bart Ramselaar had een basisplaats niet voor de hand gelegen, maar dit gedrag op zijn leeftijd doet geen gezwinde loopbaan vermoeden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat je als speler zelf mag bepalen of je interlands wil spelen of niet. Als Klaassen tegen Blind zegt dat hij deze week niet wil komen dan is dat Klaassen zijn eigen keus. Om er dan een schorsing op te zetten is onzin, want een persoon mag zelf bepalen wat hij doet met zijn leven en niet Henk Spaan.

22 maart 2017 om 20:14

En een bondscoach mag bepalen wie hij selecteert. Hij zal zeggen dat de speler een motivatiegebrek heeft en alleen 100% inzet verlangt.

22 maart 2017 om 20:18

Dat zal best, maar dan mag de speler nog steeds bepalen of hij dat wil of niet .

22 maart 2017 om 20:19

Wat heeft dat voor nut als de speler als bedankt heeft?

22 maart 2017 om 20:35

Van mij mag Bazoer het ook zelf weten.
Als hij dan ook maar de consequenties aanvaardt....en daar heeft Spaan het volgens mij over.
De bondscoaches hebben vervolgens net zo goed de vrije keus om Bazoer in het vervolg ook niet meer op te roepen (op momenten dat hij dat wel weer wil)

Als Bazoer niet voor Jong Oranje wil spelen moet ie ook de consequentie aanvaarden dat ie voorlopig niet meer voor welk Oranje-team dan ook in aanmerking komt.
En ik heb niet het idee dat dat besef er is.

22 maart 2017 om 21:17

Tuurlijk mag hij dat. Moet hij ook de consequenties accepteren als hij dan een jaartje niet hoeft op te draven (en ook in kwaad voetlicht staat voor het echte oranje)

22 maart 2017 om 20:44

Mee eens 3 ajax.
Toen onana niet naar afrikacup wou moedigde half nl hem aan om niet te gaan. Veel mensen hoopten ook dat ahmadi niet zou gaan.
Het is alleen goed als het in het voordeel is van nederlandse voetbal. En als het in het nadeel is krijg je dit.

22 maart 2017 om 21:00

Totaal anders. Onana zou naar een toernooi gaan dat gedurende Europese competitiewedstrijden wordt gespeeld. Daardoor zou hij dus wedstrijden van zijn club missen en mogelijk zijn basisplaats kwijtraken.

Bezoer wordt opgeroepen tijdens een interland periode en mist dus niets bij zijn club.

22 maart 2017 om 21:13

En het is ook maar de vraag of Onana hiervan de gevolgen gaat ondervinden.

Ik kan me goed voorstellen dat zijn bondscoach hem voorlopig niet wil selecteren als gevolg van deze keuze.
Die keus moet Onana dan ook aanvaarden.

Wauw, want uitkomen voor Jong Oranje is zo speciaal. Laat die jongen gewoon zijn gang gaan joh.

22 maart 2017 om 20:33

Jazeker, dat is nu juist het probleem dat voor Oranje uitkomen speciaal behoort te zijn zowel bij Jong als het grote Oranje. Er zijn zat jongens die hiervoor alles willen geven en voor je land uitkomen wel speciaal is. Schorsing is onzin want een bondscoach moet ze gewoon niet meer oproepen.

23 maart 2017 om 01:32

En hoeveel van die jongens zouden liever bij hun club blijven, zichzelf in de basis spelen om vervolgens als betere spelers bij Oranje aan te kloppen? Ja Jong Oranje is leuk, maar niet meer dan dat. Ik denk dat een speler meer baat heeft om bij zijn club te spelen, zichzelf daar te ontwikkelen en later van een toegevoegde waarde voor het nationale team te zijn.

23 maart 2017 om 05:20

De wedstrijden van Jong Oranje zijn, net als de wedstrijden van het grote Oranje, in de interlandperiode. Dat betekent dat je zowel jezelf in de basis kan spelen bij je club en hier nog wat extra ritme en ervaring op kan doen, wat je indirect weer klaarstoomt voor een basisplaats bij je club en ook voor de stap richting het grote Oranje. Dat is ook de reden dat Jong Oranje bestaat. Bazoer heeft gewoon geen zin om op de bank plaats te nemen, want dat is exact wat er zou gebeuren. Net als bij Ajax kiest hij voor de makkelijke weg en dat is ook precies de reden waarom deze jongen zijn volledige potentie niet waar gaat maken, tenzij hij zijn mentaliteit veranderd.

23 maart 2017 om 11:30

Je weet dat Bazoer niet echt een vaste waarde is voor Wolfs? Hij heeft wat wedstrijden gespeeld, is ook geblesseerd geweest, maar nog steeds niet echt een stempel gedrukt. Ik vind je conclusie wel erg kortzichtig, vooral omdat er uit de directe omgeving nauwelijks informatie hierover naar buiten is gebracht.

Ben het helemaal met Spaan eens. En als de knvb niets onderneemt dan moet Langeler hem gewoon nooit meer selecteren. En met Blind afstemmen dat die hem tot na het WK niet selecteerd. Ongeacht hoe goed hij het doet bij welke club dan ook. Dan pas geef je een signaal af aan die over het paard getilde gastjes.

22 maart 2017 om 20:55

Nou als hij volgend jaar een gemiddeld seizoen draait bij Wolfsburg dan hebben we hem gewoon hard nodig. De tijden dat we Seedorf en van bommel thuis konden laten is alweer een tijd geleden.

22 maart 2017 om 23:01

Wat een overdreven gedoe. Die jongen speelt nu bij Wolfsburg en wilt die plek behouden. Geeft tegelijkertijd andere talenten de kans om zich te bewijzen. Geef hem groot gelijk aangezien onze bondscoach Blind is en hem waarschijnlijk na een paar basisplaatsen alweer selecteert. Het niveau is gewoon droevig. Helaas

22 maart 2017 om 20:39

Hij zegt omdat hij zich te goed voelt voor Jong Oranje, dat vind ik een heel ander verhaal. Karma dat hij vandaag is uitgevallen in de wedstrijd, iets wat hij juist wou voorkomen.

22 maart 2017 om 21:04

Maar hij had ongetwijfeld niet afgezegd voor het grote Oranje. In dat opzicht ben ik het met Spaans eens.

Je wil voor Nederland spelen of je wilt het niet. Als je wordt opgeroepen dan kom je. Wil je niet, dan is dat prima maar dan hoef je in de nabije toekomst ook niet te komen.

22 maart 2017 om 21:07

Het geeft toch aan dat hij te arrogant is voor het beloftenelftal? Terwijl hij nog niet goed genoeg is voor het grote Oranje. Die arrogantie en sterallures zijn een wederkerend probleem bij jonge Nederlandse voetballers. Daar kun je als bond dan best tegen op treden als je het ooit wil oplossen. Zoals hij al zei: de Spaanse, Duitse of Franse bond accepteert zoiets ook niet.

Kijk naar jongens als Deulofeu, Vallejo, Asensio etc, zijn die jongens minder dan Bazoer? Nee veel beter zelfs, maar die staan wel gewoon in jong Spanje te voetballen zonder zich daar te goed voor te voelen. Bij Duitsland net hetzelfde. En Frankrijk net zo, spelers als Laporte, Zouma, Coman etc. Dat is een verschil in mentaliteit en dat zal van hen toppers maken en van Bazoer hoogstwaarschijnlijk niet. En als ie wel een topper wordt wees maar zeker dat hij nog veel verder kan komen met de juiste mentaliteit.

22 maart 2017 om 22:45

Volledig met je eens! Je vergeet wel Haller te benoemen bij jong Frankrijk..

Nee zonder dollen, als iemand zich niet 100% wil of kan inzetten heb je er ook niks aan.

Deze instelling moet gelijk de kop in worden gedrukt. Henk spaan heeft hierin in mijn ogen gelijk. Ik zou hem aankomende jaren volledig negeren. Pas als hij oprecht excuses aanbied en inziet dat hij een land dient te vertegenwoordigen zou ik hem in genade nemen. Je hoort je land niet te weigeren...

Compleet overtrokken reactie van Henk Spaan. Het is niet meer dan logisch dat Bazoer niet staat te trappelen om uit te komen voor Jong Oranje, zeker nu hij zijn concentratie en fitheid beter kan gebruiken om zijn plek bij Wolfsburg te verdedigen. Een schorsing van een jaar is volstrekt belachelijk, het is aan de speler zelf of hij uit wil komen voor een jeugdelftal.

Toch zie je een andere instelling bij bijvoorbeeld jeugdelftallen in Spanje. Daar is het duidelijk een grotere eer om voor je land uit te komen. Denk bijvoorbeeld aan Asensio, Saul, Bellerin en Denis Suarez die nog gewoon voor Spanje onder 21 uitkomen terwijl ze allen bij topclubs in Europa spelen. Daar kan het dus blijkbaar wel, waarom kunnen onze ballerina's van een voetballers niet zowel voor club als land uitkomen? Waarom kunnen Spaanse talenten het wel opbrengen voor een jeugdelftal te spelen? Dit is precies het verschil met de toplanden op dit moment. Het ontbreekt de Nederlandse talenten simpelweg aan vechtersmentaliteit en werktempo.

22 maart 2017 om 20:55

Als iemand die in nl.geen toekomst meer had en nu kiest voor speel minuten. Om beter te worden. Mag dat niet ? Sommige mensen zijn al blij dat ze spelen.

22 maart 2017 om 21:07

Natuurlijk mag dat, wie ben ik om daarover te oordelen? Dat is overigens ook niet mijn punt. Gerard Deulofeu koos ook voor een uitleenbeurt aan AC Milan om beter te worden en speelde daarnaast gewoon alle wedstrijden bij Jong Spanje. Is nu ook terecht opgeroepen voor het grote werk.

Natuurlijk kan je kiezen voor een stap naar een club waar je meer aan spelen toe komt, maar dat hoeft niet ten koste te gaan van het feit dat je ook genoeg kan leren door uit te komen voor een nationaal jeugdelftal. Al leer je (als je er dan toch met kop en schouders bovenuit steekt) dan alleen al leiderschapskwaliteiten.

22 maart 2017 om 21:32

nou nou, je doet nu net alsof elke speler die wat duels speelt afzegt bij Jong Oranje maar dat is absoluut niet het geval. In oktober van het afgelopen jaar deden Rekik, Tete, Boetius, Ghazi, Kishna en Ake ook 'gewoon' nog mee. Weliswaar geen spelers van het niveau Asensio of Saul, maar wel spelers die bij een voor NL-begrippen 'grote' club spelen.

Bazoer heeft afgezegd voor Jong Oranje en dan zouden alle spelers het een kleinere eer vinden? Beetje overtrokken vind je niet?

Overigens ben ik het wel met je eens dat het een overtrokken reactie is van Spaan. Bazoer zit net in Wolfsburg en dan kan ik me heel goed voorstellen dat je daar wil blijven om je verder te settelen, zowel op als naast de club.

22 maart 2017 om 22:16

Nou, nee. Eigenlijk niet. Het gaat me eerder om de opzet waarin het Nederlands elftal op dit moment functioneert. De jonge talenten spelen in principe altijd in de nationale jeugdelftallen, zelfs als je uitblinkt bij je club. Dat is niet een kwestie van talent, maar een kwestie van leeftijd. Ben je de beste van Nederland op jouw positie, dan kom je in aanmerking voor Oranje. Nu zien we jonge talenten al ontzettend vroeg bij Oranje, terwijl die ook een normale ontwikkeling door moeten maken door eerst zich te bewijzen in de jeugdelftallen. Dat constant moeten knokken voor je plek werpt zijn vruchten af, dat zien we nu gebeuren bij landen als Frankrijk, Spanje en Duitsland.

Een jongen die zich wil en moet bewijzen voor het nationale elftal (jeugdelftal of niet) meldt zich niet zomaar af. Tenzij dat in samenspraak met de trainer is natuurlijk, wat in dit geval zeker verstandig zou zijn. Bazoer zit net bij een nieuwe ploeg en begint net lekker te draaien. Bespreek dat dan lekker met de trainer en houdt de media erbuiten. Ook dit is weer een teken van zwakte bij de Nederlandse voetbalbond.

Heeft er iemand ooit aan gedacht dat Bazoer precies hetgene doet dat goed is voor z'n carriã¨re? Z'n vertrek bij PSV omdat hij geen zicht had op speelminuten in het eerste, z'n vertrek bij Ajax omdat de trainer liever een middenveld met Gudelj en Klaassen zag staan en nu hij eindelijk een basisplek heeft bij Wolfsburg, geen risico nemen met blessures door te spelen voor het 2e team van Nederland. Misschien moet het even tot sommigen doordringen dat dit echt een jongen is die aan z'n carriã¨re denkt.

22 maart 2017 om 21:07

Dat was een middenveld met klaassen gudelj en bazoer. Dat draaide niet en werd ziyech gekocht. Daarna was het schone klaassen en Ziyech. En dat staat beter dan net bazoer. Dus klopt niet helemaal wat je zegt

22 maart 2017 om 22:35

Die jongen zat is een vormdip, en blijkbaar heeft de trainer hem het gevoel gegeven dat hij het niet meer in hem zag zitten. Het is normaal dat een speler die in een vormdip zit, even aan de kant wordt gezet voor een andere speler, alleen werd hij in mijn ogen volledig afgeschreven door Bosz.

23 maart 2017 om 01:35

Je kunt niet echt van een vormdip spreken als een speler veel meer zwakke wedstrijden heeft gespeeld dan goede. Je zou eerder kunnen zeggen dat hij misschien nog niet klaar was om een vaste basisspeler te zijn.

23 maart 2017 om 07:56

Ja joh, dat draait zo veel beter dat we inmiddels kansloos zijn voor de titel, nog steeds tegen kleine tegenstanders punten laten liggen en nog altijd zeer wisselvallig zijn.

23 maart 2017 om 11:08

Weet ik net zo min als jij. Maar als die gebleven was had hij nu waarschijnlijk de minuten gemaakt die vd beek nouri en de Jong maken. En dan moet je daarin het ongelijk van de trainer bewijzen.

23 maart 2017 om 11:09

En door zijn Europa. En als dat middenveld was blijven staan stonden we nu rechter rijtje

22 maart 2017 om 21:34

Precies. Die jongen moet heel hard aanpoten om mee te kunnen in de fysiek zware bundesliga. Dan kan hij beter zijn rust pakken ipv met jong oranje spelen. Zijn ckub betaalt

22 maart 2017 om 21:38

Ok zie iemand die steeds wegrent als het heel even niet zint. Niet knokken voor meer minuten, maar verkassen.

22 maart 2017 om 22:32

Kom eens met argumenten. Waarom zien jij en vooral de Ajacieden dit op die manier? Wat is zie is een verstandige jongen die speelt bij een club uit een veel sterkere competitie dan de onze, en een club die regelmatig speelt in de Champions League speelt. Daarnaast is Wolfsburg met alles een stap hogerop dan Ajax, en daar heeft hij zich in de basis geknokt. Ligt de fout dan bij Bazoer, of bij Peter Bosz en Ajax?

22 maart 2017 om 22:33

Ik zie dat dus totaal niet, denk dat zowel van PSV naar Ajax en van Ajax naar Wolfsburg gewoon juiste keuze was. Hij wilde een carrière als middenvelder en PSV had een ander traject met hem voor, dat heeft niets met wegrennen te maken maar dat is een bewuste keuze voor zijn carrière aangezien hijzelf ervan overtuigd was dat hij in een meer aanvallende rol zou moeten spelen ( krijgt naar mijn idee gelijk ) Dat hij daarna bij Ajax voor 25+25 verkocht kon worden maar zegt nog niet klaar te zijn voor het buitenland ( wintertransferperiode 2015-2016 ) en dus blijft lijkt me ook weer het puur kiezen voor je carrière. Na 1,5 jaar basisspeler te zijn geweest laat de nieuwe trainer hem vallen, sprak uit dat hij andere de voorkeur zou geven maar toch blijft hij nog een half jaar.(met de intentie zich de basis in te spelen ?) Hij was nieteens meer 4e keuze op het middenveld maar voor het Gudelj senario gewoon 5-6e keuze waarna hij besloot te vertrekken, er was geen uitzicht op speeltijd en dit is de leeftijd waarop hij enorm veel kan leren. Ik zou als speler ook de route pakken waarin ik denk me het beste te kunnen ontwikkelen en speelminuten kan meepakken, zeker als je daardoor voor Nederlandse begrippen 2 mooie transfers maakt. Dat hij zijn eigen carrière op dit moment belangrijker vind dan met Jong Oranje meedoen kan ik begrijpen, Jong Oranje is irrelevant voor een (oud-?) international.

Laat die jongen lekker voetballen en daar zijn best doen.. hoe beter hij daar presteert, hoe meer we aan hem hebben in de toekomst bij het eerste elftal. Zodra hij bij zijn club op de bank beland, is hij ook meteen opeens "niet goed genoeg" voor het Nederlands elftal.

Wat maakt het uit dat hij thuis blijft om zich te focussen op een basisplaats bij Wolfsburg. Ik begrijp hem wel, hij wilt in beeld komen bij het echte Oranje door zich als vaste basiskracht te ontwikkelen bij Wolfsburg.

Spaan moet zijn mond houden. Die vent krijgt betaald om onzin uit te kramen. We hebben het niet over het grote Oranje maar over Jong Oranje waar hij het nu prefereert om zich te laten zien bij Wolfsburg. 1 jaar schorsing? Ik kan beter colums gaan schrijven over wat logisch is en de echte reden achter veel keuzes. Logisch nadenekn is daar 1 van en Spaan doet dit al heel lang niet meer.

Ik snap het wel van Bazoer. Tenslotte gaat het maar om oefenwedstrijden.

Ik vraag me echt af wat zijn argumentatie is. Die jongen heeft een half jaar niet gespeeld, dus van overbelasting kan geen sprake zijn. Pure minachting en tekenend voor z'n mentaliteit wat mij betreft. Moet ie ook niet gek staan te kijken dat hij niet bij het grote Oranje wordt opgeroepen als hij goed speelt.

Henk Spaan begint langzamerhand een zielig mannetje te worden. Je bent niet verplicht interlands te spelen, als de voorkeur geeft aan verblijven bij je club sta je daar volledig tot toe in je recht. Heel simpel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren