Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Door Marokko opgeroepen Ihattaren debuteert in voorselectie Jong Oranje

Laatste update:

Mohamed Ihattaren maakt zijn debuut in de voorlopige selectie van Jong Oranje, zo maakt de KNVB woensdagmiddag bekend. Het zeventienjarige talent van PSV werd vorige week ook opgenomen in de voorselectie van de Marokkaanse nationale ploeg en lijkt daardoor op korte termijn een keuze te moeten gaan maken. Naast Ihattaren maakt ook AZ’er Myron Boadu zijn debuut in de voorlopige selectie.

“Ik voel me vereerd dat ik in de voorlopige selectie zit, maar ik ga mijn keuze nog niet maken. Ik houd het voorlopig zo. We zien wel. Ik wil gewoon belangrijk zijn en ook internationaal naam maken. Als dat bij het Nederlands elftal is, is dat mooi. Als dat bij het Marokkaanse elftal is, is dat ook mooi”, reageerde Ihattaren afgelopen weekend nog bij FOX Sports op zijn opname in de Marokkaanse voorselectie.

Ihattaren wordt vergezeld door ploeggenoten Cody Gakop en Jordan Teze, terwijl Ajax hofleverancier is voor de voorselectie van Jong Oranje. Vanuit Amsterdam zullen Dani de Wit, Perr Schuurs, Noa Lang, Kjell Scherpen en Kik Pierie zich namelijk aansluiten bij het keurkorps van trainer Erwin van de Looi.

De spelers van Jong Oranje gaan zich voorbereiden op de eerste wedstrijd van de kwalificatiereeks voor het EK Onder-21 dat over twee jaar wordt georganiseerd in Hongarije en Slovenië. Jong Cyprus is op dinsdag 10 september op De Vijverberg de eerste tegenstander in die cyclus.

Volledige selectie Jong Oranje:

Doel: Kjell Scherpen (Ajax), Jan Hoekstra (FC Groningen), Thijmen Nijhuis (FC Utrecht), Maarten Paes (FC Utrecht)

Verdediging: Perr Schuurs (Ajax), Kik Pierie (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Justin Hoogma (FC Utrecht), Tyrell Malacia (Feyenoord), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Jordan Teze (PSV), Sherel Floranus (SC Heerenveen), Armando Obispo (Vitesse), Danilho Doekhi (Vitesse)

Middenveld: Dani de Wit (Ajax), Noa Lang (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Ludovit Reis (Barcelona), Azor Matusiwa (FC Groningen), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Mohamed Ihattaren (PSV), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam)

Aanval: Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Myron Boadu (AZ), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Tahith Chong (Manchester United), Cody Gakpo (PSV), Mitchell van Bergen (SC Heerenveen) en Jay-Roy Grot (Vitesse).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopen dat hij kiest voor Nederland. Die gaat het echt wel halen...

21 augustus 2019 om 13:16

Dat zal nog moeten blijken Labyad en Bakkali waren ook zogenaamde toptalenten hoor ik ook niks meer van.

21 augustus 2019 om 13:18

Ik heb het idee dat hij deze jongen er wel een goede kop op zit. Dit heeft een duidelijke missie en dat is slagen bij PSV. Die andere twee hadden dat duidelijk niet. Ook vind ik hem iets hebben, wat ik bij die andere twee niet heb gezien. Maar de tijd zal het inderdaad leren.

21 augustus 2019 om 13:21

Afellay, Ould-Chikh, Aisatti allemaal zogenaamde supertalenten waar je niks meer van hoorr.

21 augustus 2019 om 13:23

Volledig met je eens kleinegeneraa, komen verstandige teksten uit.

21 augustus 2019 om 13:26

Affellay is anders, zoals gesuggereerd, nog de aanvoerder in de kleedkamer van Psv.

21 augustus 2019 om 13:31

@FCBogarde, dus zijn carriere is geslaagd?

21 augustus 2019 om 13:34

Afellay heeft gewoon een heel aantal interlands gespeeld. Bij Barca gespeeld heeft pech gehad met blessures

21 augustus 2019 om 13:35

Afellay is een van de beste Nederlandse voetballers van de laatste 10 jaar. Je moet wel haast achterlijk zijn als je hem in het hetzelfde rijtje plaatst als Ould Chikh en Aisatti.

21 augustus 2019 om 13:37

Hahaha Afellay in dat rijtje? Die jongen is jarenlang eerste wissel geweest bij het sterkste Barcelona van de laatste 15 jaar. Schei uit.

21 augustus 2019 om 13:39

Wat hebben Labyad en Bakkali ermee te maken? Omdat het Marokkanen zijn die het niet gered hebben gaan alle Marokkanen het niet redden?

21 augustus 2019 om 13:43

Als Barca fan ben ik toch blij met zijn beslissende assist in de halve finale tegen Real.

Hij kan in ieder geval zeggen dat hij een belangrijke bedrage heeft gehad en een championsleague heeft gewonnen.

21 augustus 2019 om 13:43

Hij heeft hetzelfde als ieder ander jonge speler, en dat is altijd willen spelen nadat je basisspeler bent geworden... alleen dit “soort” jongens zijn niet de ideale schoonzonen zoals een Vd Beek dus wanneer zij gaan klagen hebben ze geen goede kop..

21 augustus 2019 om 13:49

Afellay heeft in 3 seizoenen bij Barca 20 wedstrijden gespeeld. Verhuurd aan Schalke heeft daar 10 wedstrijden gespeeld. 4 seizoenen bij Stoke City minder dan 50 wedstrijden gespeeld. Is nu terug bij PSV en wordt gebombardeert als aanvoerder zonder dat iemand weet waarom. Jullie gaan mij niet vertellen dat hij zijn potentie heeft waargemaakt. Hij is gewoon overal mislukt.

21 augustus 2019 om 13:59

Bergwijn,

Een van de beste Nederlandse voetballers van de laatste 10 jaar??

- Sneijder
- Van der Vaart
- Kuijt
- Robben
- Van Bommel
- Gio
- Van Persie
- Huntelaar

- Frenkie en De Ligt (hebben meer bewezen dan Affalay, vanwege de halve finale CL)

Allemaal spelers die ik 100x liever heb. Om maar even een kleine greep te doen.

Aanpassing:
Ik vergeet nog wat sterren sorry:
- Ruud van Nistelrooij
- Seedorf
- Edwin vd Sar.
- Wijnaldum
- Virgil

Denk dat ik nog wel even door kan gaan..

21 augustus 2019 om 14:07

Frenkie en De Ligt noemen als zijnde betere voetballers omdat ze de halve finale champions league hebben gehaald, slaat natuurlijk helemaal nergens op. Affelay heeft de champions league gewonnen in 2011. Daarnaast heeft Affelay 53 interlands gespeeld, nog altijd een stuk meer dan De Ligt en Frenkie samen (26, 17+9). Dat wil niet zeggen dat ze in potentie niet een stuk betere voetballers zijn, maar als beide nu zouden stoppen zijn ze natuurlijk geen betere voetballers geweest dan Affelay is geweest.

21 augustus 2019 om 14:07

Hij zegt dus één van de beste, dus het klopt toch. Misschien bedoeld hij wel 1 van de top 50 of 100 beste Nederlandse voetballers?

21 augustus 2019 om 14:09

Carrière technisch is NL een betere keuze....maar soms maak je besluit niet met je hoofd maar met je hart.

21 augustus 2019 om 14:10

Ik snap je punt en ben het met je eens dat hij zijn potentie niet waar heeft gemaakt. Ik ben het echter niet met je eens dat hij mislukt is. Hij heeft verschrikkelijk veel pech gehad met een reeks vervelende blessures, maar hij heeft een aantal prima jaren gehad bij PSV en het Nederlands elftal. Dus om hem in het rijtje Aissati, Bakkali, Labyad, Ould-Chik te plaatsen gaat mij wel wat te ver!

21 augustus 2019 om 14:17

Frenkie en De Ligt noemen als zijnde betere voetballers omdat ze de halve finale champions league hebben gehaald, slaat natuurlijk helemaal nergens op. Affelay heeft de champions league gewonnen in 2011.

Hoeveel heeft Affelay daaraan bijgedragen?

Als je ziet hoe Ajax nu kwakkelt zonder de sterktehouders.

Natuurlijk heeft Affelay in zijn totale carriã¨re een grotere betekenis gehad (qua interlands), maar mochten Frenkie en Matthijs niet hopeloos uit vorm of zwaar geblesseerd raken, dan zal zijn carriã¨re in het niet vallen met deze voetballers.

Aanpassing:
On:
Ihattaren, 17 jaar. Verwachting wordt al geschept dat hij voor Marokko kiest. Iets wat voor veel voetballers nu heel normaal is. Zou zo maar een volgende misser kunnen zijn voor Nederland.

Als je ziet dat Nederland Ziyech nu uitstekend had kunnen gebruiken..

21 augustus 2019 om 14:33

Afellay gaf de assist op de winnende goal tegen Real in de halve finale.

De Ligt en De Jong deden vast wat meer, maar zij vlogen er in de halve finale uit. En uiteindelijk telt dat niet. Je wint of je verliest.

21 augustus 2019 om 14:53

@migi,

Touche, die was mij totaal ontschoten.

Kiko Casilla, 2e/3e keeper van Real.
Heeft 3x de Champions League gewonnen.
Maar keept nu bij Leeds.

Beter gedaan dan Affelay? Of?

21 augustus 2019 om 15:24

Je kunt zeggen over ibi wat je wilt, maar back in the days was hij echt wel een toptalent. Die jongen had alles om het te redden. Helaas fysiek niets en van glas. Had veel meer kunnen halen uit zijn carriere als hij fit bleef.

Verder spelen Frenkie en de Ligt eerder bij een internationale topclub. ze zijn ook serieus kanshebbers voor een basisplek. Ik zie hen ook een betere carriere hebben dan ibi uiteindelijk. Maar feit blijft dat ook ibi een toptalent was.

21 augustus 2019 om 16:01

@stagiaire:
Weet je wat blessures zijn? Zo nee ga het ff opzoeken zo ja stop is met zo kinderachtig te doen. Jij weet ook gerust wel dat Affelay een groot deel van zijn belangrijkste jaren geblesseerd is geweest:

https://www.transfermarkt.nl/ibrahim-afellay/verle...

21 augustus 2019 om 19:18

@ Stagiaire

Als je het zo bekijkt is hij inderdaad mislukt. Maar dan moet je dieper graven en je afvragen waarom hij zo weinig wedstrijden heeft gespeeld. Lag dit aan zijn kwaliteiten? Ik denk het niet. Was de 12/13/14de man bij Barcelona. In de super belangrijke halve finale CL tegen Real Madrid mocht hij invallen omdat Guardiola dus dacht dat hij met Affelay binnen de lijnen de meeste kans had om te winnen. Als het niet aan zijn kwaliteiten lag, waaraan dan? Misschien aan die vreselijke knieblessures die hij heeft gehad? Dat is gewoon dikke vette pech hebben.

Hij heeft ook gewoon een zilveren medaille behaald op het WK 2010, dat doen hem niet veel voetballers na.

21 augustus 2019 om 19:19

@spuit11

Affelay heeft de CL gewonnen. Was ook nog erg belangrijk in de halve finale CL met een assist tegen Real Madrid. Wat is nu je punt met die halve finale CL?

21 augustus 2019 om 19:22

@ Spuit 11

'maar mochten Frenkie en Matthijs niet hopeloos uit vorm of zwaar geblesseerd raken, dan zal zijn carriere in het niet vallen met deze voetballers'

Dit is toch precies wat met Affelay gebeurd is? Die is (meerdere keren) zwaar geblesseerd geraakt.

Dan kun je het ook omdraaien: Wat had Affelay bereikt zonder die blessures? Misschien had die wel 8 jaar bij Barca gespeeld en daar alles gewonnen wat er te winnen viel.

21 augustus 2019 om 15:22

Ik hoop dat hij voor marokko kiest. Alleen maar om feit dat ze in marokko beter met hem zullen omgaan. Voorbeeld ziyech is in marokko een held. Laatste afrika cup speelde hij abnormaal slecht en heeft in kwartfinale in laatste min penalty gemist, waardoor ze moesten verlengen en die toen verloren. Maar in marokko nog steeds een held. Maar als hij dat had gedaan in nl shirt. Was die afgemaak in NL. NL is ee super kritisch land en als je een kleurtje hebt zijn ze nog kritischer en als je marokaan bent zijn ze super kritisch hahah. In marokko is die net als alle andere en zullen ze van je houden alleen maar omdat je hun shirt draagt laat staan als je goed presteert. Nog een voorbeeld stel je eens voor dat weghorts in de eerste wedstrijd van een wk in de groepfase een eigendoelpunt maakt en daardoor verlies je de wedstrijd. Zou hij nog worden opgesteld in dat wk . Nee toch . Bij ons is dat gebeurd boudabouz tegen iran heeft daarna nog gespeeld en nog paar keer opgeroepen

21 augustus 2019 om 20:45

Dus iedereen die een foutje maakt in Oranje wordt nooit meer opgeroepen? Dus De Ligt is na Bulgarije nooit meer opgeroepen? Frank de Boer stond bekend om zijn slippertjes en volgens mij heeft Seedorf ook nog wel wat potjes in Oranje mogen spelen na het EK van 1996. Ik denk dat je uitspraak niet helemaal klopt.

De keuze hier boeit nog niets. Bij beide keuzes heeft hij nog niet gekozen dus voor de haatcomments komen, take it easy..

21 augustus 2019 om 13:15

In principe wel toch? Zijn keuze zal dan niet definitief vastliggen, maar hij zal nu waarschijnlijk een keuze maken die hij ook op de lange termijn voor ogen heeft.

21 augustus 2019 om 13:32

Zodra hij 1 minuut in actie komt voor Marokko is de keus gemaakt.

21 augustus 2019 om 13:34

Definitief pas als hij een officiële wedstrijd heeft gespeeld natuurlijk. Maar ik denk dat de keuze die hij nu gaat maken, ook zijn keuze is voor de toekomst. Ook al is dat niet officieel.

21 augustus 2019 om 13:55

Klopt Skede, ik was vergeten officiële erbij te schrijven. Met het laatste van je reactie ook eens, we zullen het spoedig weten al doe.ik een inschatting dat zijn keus voor Marokko gaat worden. (Helaas)

21 augustus 2019 om 14:55

Hij heeft denk ik al een keuze gemaakt, alleen nog geen bekendheid aangegeven .

Die jongen is pas 17 laat hem lekker nog een paar jaar voor jong oranje spelen en dan pas een keuze maken.

21 augustus 2019 om 13:16

Nee laat hem nu de keuze maken, dan weet je of je er nog energie in moet steken als nationale voetbalbond.

21 augustus 2019 om 14:07

Precies dit, snap niet dat anderen het er niet mee eens kunnen zijn.

21 augustus 2019 om 13:21

Wat een onzin. Is 17 jaar en kan nu dus gewoon zijn voorkeur uitspreken. Ik zeg niet een keuze maken, maar wel je voorkeur. De jeugdselectie van oranje is geen gezelligheidskamp hé. Als hij een voorkeur heeft voor Marokko kan die toch beter daar alvast gaan spelen? Zie ik het nut er niet van in voor Nederland en voor hemzelf om in Jong oranje te gaan spelen. Voor beide kampen is het zonde van de energie en tijd.

21 augustus 2019 om 13:46

En als het voor hem echt om het even is? Dus echt 50/50? Ik zou het dan ook lekker afwachten en de keus pas maken als het echt moet.

Het probleem is niet de spelers met een dubbel paspoort, als er al een probleem is dan zijn het de regels

21 augustus 2019 om 14:02

Ik heb het ook over een voorkeur uitspreken hé, niet over een definitieve keuze. Als het echt 50/50 is, dan moet die allebei de uitnodigingen naast zich neerleggen en verder gaan denken. Heeft die een lichtelijk voorkeur, dan moet die gewoon duidelijk zijn richting allebei de bonden en zich daar voor beschikbaar stellen. Komt uiteindelijk een keer een oproep voor een officiële A interland, dan kan die zijn definitieve keuze maken of uitstellen door niet in te gaan op de uitnodiging. Je alleen beschikbaar stellen voor Jong Oranje omdat het dicht bij huis is en je weet het echt nog niet, dat vind ik geen legitieme reden nee. De KNVB moet zich in deze ook gewoon hard opstellen en niet onder de mom van 'hij weet het nog niet, dus nemen wij hem maar mee'. Maar zo denk ik erover. Als hij gewoon zegt dat zijn voorkeur op dit moment bij Oranje ligt, even goede vrienden en selecteer je hem. Kiest die later alsnog voor Marokko dan heb je als KNVB er tenminste alles aan gedaan. Maar meenemen omdat die het nog niet weet, is al een teken dat je het als KNVB zelf ook lekker vrijblijvend neemt.

Nou benieuwd wat het gaat worden. Het land waar die is geboren, zijn hele leven heeft gewoond en nog woont of het land waar die naar op vakantie gaat.

21 augustus 2019 om 13:22

In het land waar hij op vakantie gaat, is het land dat meestal het meest weerspiegeld met zijn identiteit. Ik snap dat je er niet makkelijk in kan komen. Maar thuis hangt hoogstwaarschijnlijk de Marokkaanse cultuur. Zijn opvoeding thuis was waarschijnlijk een Marokkaanse opvoeding, ... .

Dit heeft te maken met identiteit, en dat creëer je niet enkel door in een land te wonen.
Ik woon al heel mijn leven lang in België, geboren en opgegroeid. Toch blijf ik een Marokkaan voor de meeste, tenzij het in hun voordeel is.

‘wanneer ik scoor, ben ik Romelu Lukaku, Belgische sterspeler. En wanneer het minder gaat, ben ik Belg van Congolese afkomst’

Dan begrijp ik perfect in welk tweestrijd zulke spelers zitten.

21 augustus 2019 om 13:40

Dat vind ik een te relatief betoog. Als ik op straat loop, denk ik echt niet: "he, dat is een autochtone Nederlander" of "he, dat is een Nederlandse Marokkaan". Ik denk er simpelweg niet eens over na en het interesseert me eerlijk gezegd ook niet.

Wat ik dan weer belangrijk vind, is hoe je jezelf voelt. Dat creeert grotendeels jouw identiteit en dat bepaalt waar de voorkeur ligt. Een samenleving de schuld geven waar je zelf deel vanuit maakt, vind ik een veel te makkelijk excuus.

Natuurlijk zijn er vooroordelen, racisten, criminelen, atleten, advocaten en ga zo maar door binnen elke bevolkingsgroep. Als jij bijvoorbeeld zegt dat je Nederlander bent, zal geen weldenkend mens zeggen dat het niet zo is. De kleine groep gekken die dat wel zeggen, moet je negeren want daar komt over het algemeen niets zinnigs uit; op geen enkel vlak.

21 augustus 2019 om 13:43

Tja zo heb je natuurlijk ook de andere kant, dat zij zichzelf ook bijvoorbeeld Marokkaans voelen en het met trots uiten, tot dat er problemen zijn in het buitenland en zij de weg naar de Nederlandse ambassade maar al te best weten te vinden. Dus dan voelen zij zichzelf opeens ook Nederlands, omdat het in hen voordeel gebruikt kan worden. Het is niet alleen dat 'wij' hen zien als bijvoorbeeld Marokkaan als het ons niet uitkomt, maar ook zij voelen zich niet Nederlands tot dat het hen zelf uitkomt. Is gewoon een probleem aan beide kanten.

21 augustus 2019 om 13:49

Je blijft ook een Marokkaan omdat je de cultuur niet loslaat. Niet elke cultuur integreert even makkelijk. Dat is niet de schuld van een kant, maar het ligt echt niet alleen aan het land waar je woont. Als je hier heen komt, kan je je ook gewoon aanpassen. Weiger je dat compleet te doen, kan je niet verwachten dat je met open armen wordt ontvangen. Het mes snijdt aan twee kanten.

Sommige mensen zijn inderdaad racisten, maar dat betekent niet dat iedereen dat is. Sommige mensen met buitenlandse roots zijn crimineel, maar die moeten we ook niet over een kam scheren. Waarom doe jij het dan wel?

21 augustus 2019 om 14:47

Denk niet dat integratie is wat het gros in Nederland wil, denk eerder dát het gros wil dat de allochtonen assimileren, althans dat idee krijg ik vaak als ik de Nederlandse praatprogrammas bekijk en beluister

21 augustus 2019 om 14:55

Welke praatprogramma's kijk je dan? Jensen en Powned? Bij Jinek, Pauw en Zomer met Art zetten ze meestal 1 kop van jut van Leefbaar of FVD ofzo neer en nodigen dan wat Bn'ers uit om een half uur lang omstebeurt te zeggen hoe xenofoob ze zijn.

Ik bedoel, ik ben het eens met de mensen die anti PVV of FVD zijn hoor, maar dat beeld dat de media zo rechts is, snap ik totaal niet.

21 augustus 2019 om 15:02

Argos, de nieuwstribune, perstribune, met het oog op morgen etc.

21 augustus 2019 om 15:39

Hehe, ja Met het oog op morgen is ook wel heel erg. Met hun sigarettenpropaganda

Maar goed, dat verschillende media het van verschillende kanten bekijken lijkt me niet per sé slecht. Al vind ik assimilatie wat onzinnig. Culturen die van elkaar leren is juist goed. Niemand is perfect.

21 augustus 2019 om 15:39

Hoe jij denkt, is hoe het zou moeten zijn. Helaas is de realiteit niet zo. Vandaar het grote probleem van de dubbele nationaliteit die altijd tot deze discussie zal leiden.

Hoe je jezelf voelt, ontwikkelt zich doorheen de jaren. Als ik kijk naar de jeugdploegen van België, zie ik meer mensen met een diverse achtergrond. Dit is waarschijnlijk ook zo bij Nederland. In de voetbalwereld ben je meestal blind voor kleur. Maar je nationale ploeg verdedigen is meer dan enkel je werk. Maatschappij speelt hier een groot invloed op.

Maar ik kan me herinneren dat Ziyech neer werd gehaald in verschillende forums voor zijn keuze voor Marokko. Moest hij voor NL gekozen hebben, en zijn niveau niet gehaald hebben, had hij sowieso ook te maken met minder leuke boodschappen.

Daarom dat ik wil duidelijk maken dat een keuze maken voor een nationale ploeg (als volwassene, die zijn eigen keuzes kan maken) vaak te maken heeft met de maatschappij waar hij in opgroeid.

Ikzelf zou nooit voor België kiezen, als ik deze keuze ooit had. Maar ik steun de nationale ploeg wel, omdat het een goede weerspiegeling is van onze maatschappij.

Dit heeft te maken met hoe je jezelf positioneert in een samenleving.

21 augustus 2019 om 13:26

De vraag stellen is hem beantwoorden gezien de keuzes van Marokkaanse spelers in Nederland de laatste jaren.

21 augustus 2019 om 13:32

Deze reactie getuigt wel van ontzettend weinig inlevingsvermogen. Je hoeft niet in een bepaald land te wonen om een emotionele connectie met je roots te hebben. Hij is opgegroeid met de Marokkaanse cultuur, zijn familie komt daarvandaan of wellicht woont er zelfs familie daar.

De keuze die jij schetst is in werkelijkheid bij lange na niet zo simplistisch.

21 augustus 2019 om 13:54

En het land waarvan hij dagelijks de taal spreekt, waar zijn naam en uiterlijk vandaan komen, waar zijn ouders vandaan komen en waarvan hij de cultuur en tradities dagelijks praktiseert.

Toch wel geinig hoe Marokko slechts een vakantieland is voor Ihattaren wanneer men in Nederland iets van hem wil. Maar wanneer hij gaat solliciteren voor een baan of een overval pleegt op een tankstation is zijn vakantieland het eerste wat ze zien.

21 augustus 2019 om 14:32

Wat zijn we toch ook een verschrikkelijk land, he? Kom nu eens met feiten en cijfers in plaats van simpele veronderstellingen die vooral gebaseerd zijn op napraterij.

21 augustus 2019 om 14:41

Er is afgelopen weekend iemand mishandelt bij mij in de buurt door drie witte mannen van Nederlandse komaf met een lengte van zo'n 1.85.

Fijn toch dat ze dat er bij zetten, als ik dan een Aziatische vrouw van 1.55 zie, weet ik, Hey, die was het niet.

Alleen een paar rechtse troep sites zetten het er altijd met koeienletters bij als het iemand van buitenlandse komaf is. De NOS / RTL / welk ander gangbaar journaal dan ook, doet dat helemaal niet.

21 augustus 2019 om 14:55

Hahaha, nee die zetten dan erbij licht getint, kom op zeg, kan mij redelijk vinden in je betoog tegen JurgenKlopp, maar vind dat hier de plank behoorlijk misslaat.

21 augustus 2019 om 14:59

En als ze erbij zetten van Nederlandse komaf betekent dat ze bekend zijn bij de politie anders had dat er niet bijgestaan, als de politie 3 mannen van Marokkaanse komaf zoekt dan wordt de nationaliteit er ook bij vermeld.

21 augustus 2019 om 15:02

Die zetten erbij dat een schutter wit is bedoel je?

21 augustus 2019 om 15:09

@sirius

Haha, wie heeft gezegd dat Nederland een verschrikkelijk land is? Ik betwijfel alleen of Lekiam, Johan Derksen en andere betweters die zo goed schijnen te weten hoe het leven van een Nederlandse allochtoon eruit ziet Marokko ook als ‘vakantieland’ zien wanneer ze de criminaliteitscijfers in Nederland te zien krijgen. Ik denk dat jij, net zoals ik, het antwoord op die vraagstuk dondersgoed weet, dus er is geen enkele reden om je zo aangevallen te voelen omdat ik iemands hypocrisie blootleg. Ik heb niks over het land gezegd, dus trek die lange tenen maar weer in.

Over de onderbuikgevoelens van Lekiam heb ik je overigens niets horen zeggen. Die mag wel gewoon willekeurige aannames doen dat Marokko slechts een vakantieland is voor Ihattaren, maar ik moet met cijfers en feiten komen als ik dat punt wil weerleggen? Tis goed met je.

21 augustus 2019 om 15:22

@after

‘ze’ zijn de mensen op wie mijn reactie van toepassing is, in mijn reactie genoemd als “men in Nederland”. Mensen die bij keuzes voor nationale ploegen de afkomst proberen te verwaarlozen, maar tegelijkertijd wel als eerste naar de afkomst kijken wanneer het niet langer in hun nadeel werkt (zie genoemde voorbeelden). Ik weet dat je trots bent dat je hierboven een nieuw woord hebt geleerd, maar zorg ervoor dat je eerst de definitie kent voordat je ‘m willekeurig in het rond gaat slingeren. Hier wordt namelijk nergens gegeneraliseerd.

21 augustus 2019 om 15:42

De huidskleur van een dader geven bij een signalement is toch prima? Lijkt me niet meer dan logisch..

21 augustus 2019 om 17:48

De huidskleur wel maar tegenwoordig wordt soms vermeld dat ze een noord afrikaans uiterlijk hebben (lees marokkaans) of soms letterlijk marokkaans.

Wie zegt dat het geen turk, irakees of chileen is? Ik ken 2 oerhollandse criminelen met zwart krullend haar die het prachtig vonden als ze als noord afrikaans omschreven werden in de media

21 augustus 2019 om 19:13

Wellicht zit je er een enkele keer naast, maar je gaat toch niet ontkennen dat er uiterlijke kenmerken zijn? Een goed voorbeeld:

Er zijn nou eenmaal kenmerkende verschillen tussen bepaalde nationaliteiten met betrekking tot het uiterlijk. Diegene die dat ontkent, is wel heel erg vastgeroest in z'n mening en houd zichzelf waarschijnlijk ook voor de gek.

Als ik in Marokko loop, word ik ook niet op straat herkend als een Marokkaan. Niet omdat ze me niet als Marokkaan willen zien, maar omdat het duidelijk is dat mijn roots ergens anders liggen met betrekking tot het uiterlijk.

Dat is niet racistisch of discriminerend, maar gewoon een feit. Dat neemt niet weg dat ik gewoon als Marokkaan geaccepteerd zou kunnen worden evenals een persoon met Marokkaanse roots als Nederlander geaccepteerd kan worden.

21 augustus 2019 om 19:34

maar wandering, wat is er gek aan om te zeggen dat ze licht getint zijn? ALs je opzoek bent naar een crimineel helpt het toch om iemands uiterlijk te beschrijven? Als die persoon licht getint is, dan is dat zo. Kunnen dan slecht zeggen dat die wit of zwart is, dan wordt die nooit gevonden (en het is ook nog eens niet waar).

21 augustus 2019 om 14:54

Ik denk het land waar hij wel eens op vakantie gaat.
Ik denk dat zijn familie liever wilt dat hij voor Marokko uitkomt.

21 augustus 2019 om 15:48

Hou eens met die “land waar hij naar op vakantie gaat”-onzin.

Was jij er al die jaren bij toen wij onze familieleden in armoede achter moesten laten in Marokko? Na een “vakantie” van 8 weken. Was je erbij toen we onze overleden familieleden vanuit NL naar Marokko vervoerden om daar te begraven?

Was je erbij elke keer als we op de boot van Spanje naar Marokko zaten en in de verte bergen en vlaggen zagen die ons weer deed verenigen met onze oma’s, opa’s, tantes, neefjes en nichtjes?

Was je erbij dat je een casettebandje moest inspreken en dat dan moest opsturen omdat je familie in Marokko geen telefoon had? En dat je dan paar weken moest wachten op een casettebandje dat vanuit daar weer werd opgestuurd. En op die manier moest vernemen wie er nog was en wie niet.

Nee he? Maar wel als de kippen erbij om aan te geven dat we Marokko alleen als vakantie kennen.

Om misselijk v te worden dit soort populistische onderbuik-uitspraken.

Als hij de uitnodiging van marokko negeert lijkt het me ook wel duidelijk dat hij voor nl gaat kiezen hoop het ook want mo is misschien wel het grootste talent van zijn leeftijd

21 augustus 2019 om 13:18

Hij vond het een eer dat hij was opgeroepen voor Marokko maar wou voorlopig nog geen keuze maken. Gaf hij zelf aan tijdens een interview met Foxsports afwachten dus wat hij ook kiest ik sta achter hem.

21 augustus 2019 om 14:27

Geldt ook voor mij Adiltaraabt, hij is een vrij man om zijn eigen keuze te maken en wat hij ook kiest ik zal hem als voetbal liefhebber blijven volgen en als mens hoe dan ook het beste wensen. Neemt niet weg dat ik natuurlijk hoop dat zo'n groot talent voor NL wil spelen. Zoals ik hier al weleens heb gezegd, ons land heeft behoefte aan gezamenlijke helden... als Mo het oranje aantrekt en samen met Virgil, Frenkie, De Ligt en Depay voor mooie toernooien zorgt, is dat ook voor onze samenleving alleen maar goed. Ik zou de eerste zijn om een shirtje met zijn achternaam te kopen haha!

21 augustus 2019 om 17:49

Hij is nog niet uitgenodigd betreft een voorselectie

Zitten toch een aantal spelers tussen die al niet misselijk presteren of waar ik wel toekomst in vind zitten: Boadu, Gakpo, Kluivert, Koopmeiners, Matusiwa, Van Bergen, Reis, Stengs, Wijndal bijvoorbeeld.

21 augustus 2019 om 14:27

Ben het grotendeel wel met jou eens. Matusiwa zie ik echter niet zo veel in. Goede balafpakker voor in de Eredivisie, maar ik denk dat hij niet veel hoger gaat eindigen, puur omdat ik hem voetballend niet zo goed vindt als men zegt over hem (wat ik gelezen heb de laatste maanden).

Verder denk ik dat Schuurs ook nog een stabiele kracht kan worden.
Ihattaren noem je niet op, maar gezien het artikel, zou jij dit ook wel een goede vinden (ik ook hoor).

Verder denk ik van dit lijstje dat Noa Lang ook nog wel genoeg rek in zit. Zeker voetballend gezien!

Overigens zijn er ook spelers die er net buiten vallen, zoals een Guus Til (qua leeftijd gok ik). Maar dat is ook een prima speler voor de toekomst!

Ben benieuwd of de knvb (Van der Looi) eerst een goed gesprek met heeft gevoerd, of gewoon een uitnodiging heeft gestuurd en kijken wat zijn reactie is. Wat ook het geval is geweest, mocht dat gesprek er nog niet zijn geweest, dan lijkt mij vanzelfsprekend dat dit er wel gewoon komt. Een keuze maken hoeft natuurlijk niet meteen, maar een voorkeur uitspreken kan geen kwaad. Met zo'n uitnodiging van Marokko op zak, lijkt mij dit de het ideale moment om zo'n gesprek te gaan voeren.

21 augustus 2019 om 13:53

Een voorkeur uitspreken is min of meer ook direct een keuze. Er is dan namelijk een groep die hem afvalt. Het is alleen afwachten welke groep dat gaat worden.

21 augustus 2019 om 14:12

Ik zie dat niet als directe keuze. Je geeft gewoon aan wat op dit moment je voorkeur geniet. Hiermee geeft je voorlopige duidelijkheid richting beide bonden. Een voorkeur voor iets kan altijd nog veranderen. Stel hij spreekt nu zijn voorkeur uit voor Nederland en hij kiest later alsnog voor Marokko, dan zal die daar vast wel legitieme redenen voor hebben. Maar je kan als bond hem ook gewoon blijven oproepen (wat nu al jaren gebeurt) en kijken waar die uiteindelijk voor kiest ja, maar daarmee creëer je gewoon een vrijblijvende situatie. Geef je ook als bond niet echt een signaal dat je zo'n speler waardeert. Maar zo denk ik er over.

21 augustus 2019 om 14:23

Die vrijblijvende situatie is er sowieso zolang hij niet word opgeroepen voor het grote Oranje en daar is het momenteel simpelweg te vroeg voor.

21 augustus 2019 om 15:03

Niet als jij aan hem vraagt waar zijn voorkeur op dit moment ligt. Zegt die dat zijn voorkeur op dit moment bij Marokko ligt, dan weet je als KNVB voldoende. Zegt die dat zijn voorkeur op dit moment ligt bij Oranje ligt roep je hem op. Weet die het niet? Nou dan zou ik hem gewoon links laten liggen en verder gaan met iemand anders. Ik geloof er niet in dat iemand geen voorkeur heeft (lees geen definitieve keuze). Je hebt altijd een voorkeur voor iets. Al is het omdat je geen zin hebt om te reizen en je daarom liever bij Jong Oranje zit. Dat is dan een voorkeur die je op dus moment hebt.

Ik denk dat ie voor Marokko kiest maar ik hoop dat ie voor NL gaat spelen

Zo wordt hij wel meteen gedwongen om kleur te bekennen. Laat het dan maar meteen duidelijk worden ook, voorkomen we meer met z'n allen een soap. Ik zou graag zien dat hij voor Nederland kiest in ieder geval.

Fingers crossed. Hoop echt dat ie voor Nederland zal kiezen uiteindelijk. Heerlijke speler, die gaat het echt wel maken!

Blijft toch een nare keuze. Welke je ook maakt, je schopt er een hoop mensen mee tegen de schenen. Ik hool matuurlijk dat ie NL kiest, maar lekker zelf weten.

Misschien handig om de volledige voorselectie te plaatsen?

Zitten een aantal leuke talenten bij maar ook spelers als de Wit die dan weer helemaal geen talent hebben.

Pittige beslissing om op je zeventiende te maken. Ga er maar aanstaan.

Welke keuze hij ook maakt, hij kan het toch niet goed doen. Sterkte alvast komende tijd kerel!

21 augustus 2019 om 13:28

Je kan ook overdrijven hé. Het is niet dat die door de andere partij dan dagelijks gaat worden opgewacht. Hij zal ook niet in stadion worden uitgefloten of met de dood worden bedreigd. Hij zou dan een voorkeur (nog geen keuze) tonen voor zijn interland carrière, dat is geen doodzonde hé. Tuurlijk zal je commentaar krijgen, maar dat krijgt die ook als die een wedstrijd slecht speelt.

Ik denk dat Ihattaren 'gewoon' deze interlandperiode bij Jong Oranje mee gaat doen. Dest is er niet bij, imo verdiende hij ook een oproep. Zou me niets verbazen als hij opgeroepen gaat worden bij USMNT komende periode.

21 augustus 2019 om 13:38

Dest heeft tot nu toe altijd zijn jeugd interlands voor de VS gespeeld dus die zal daar wel opgeroepen worden als die ook moeten spelen.

21 augustus 2019 om 13:44

I know, maar gaf laatst in interview aan nog niet definitief gekozen te hebben, nu niet opgeroepen voor o20 en niet voor Jong Oranje. Ik denk dat hem oproepen een goed signaal zou zijn, is niet alsof we zwemmen in opties als het op rechtsback positie aankomt.

Een goed talent met veel potentie. We zullen zien welke keuze deze jongen gaat maken.

Grootste talent uit de opleiding sinds Depay, qua potentie kan je deze man zeker plaatsen in het rijtje FdJ en de Ligt. 6 maanden geleden 17 (!!!) jaar geworden.

Als deze jongen liever een keuze maakt op basis van religie en/of familie, laat hem dan lekker voor Marokko spelen. Het succes van het Nederlandse voetbal hangt niet van de keuze van Ihattaren af...(niet cynisch bedoeld)

Dit is toch te bizar voor woorden gasten. Deze jongen is pas 17 en kan niemand tevreden stellen met zijn keuze. Als hij voor Marokko kiest dan is ie ondankbaar en als hij Voor Nederland kiest, dan is hij landverrader ofzo iets. Laat die jongen lekker met zijn gevoel kiezen. Het is niet het einde van de wereld. Hopen dat hij zich zonder al te veel druk zal ontwikkelen, zodat wij als voetballiefhebbers kunnen genieten van zijn talenten.

Als hij nu in Jong Oranje speelt kan hij alsnog later voor Marokko kiezen toch? Na een A interland kan je toch niet meer wijzigen.
Als dat zo is, en hij is er nog niet uit zal hij nu nog wel bij Jong Oranje gaan spelen zodat ie nog niet definitief hoeft te kiezen..

21 augustus 2019 om 13:47

Hij kan gewoon voor Jong Oranje spelen zonder een definitieve keuze te moeten maken. Het betreft inderdaad een officieus debuut in Oranje. Alleen dan is de keuze definitief op dat gebied.

Na jaren dat ik kan zeggen dat er een mooie lichting van Jong Oranje eraan zit te komen.

Onbegrijpelijk! Die jongen zit ook in de voor selectie van het Marokkaanse elftal. Laat hem eerst maar eens zeggen voor welk land hij dan wel wil voetballen. En als hij dat nu nog niet kan of wil zeggen, jammer dan, maar dan wordt je ook niet uitgenodigd.

Ach ja nieuw seizoen en opnieuw lachwekkende selecties. Sierhuis, Zeefuik, Malacia, de Wit etc etc staan alleen maar andere jongens in de weg. Hoever. Maatsen, vd Berg, Pherai etc die wekelijks met het eerste mee trainen bij topclubs in Europa en in O23 elftallen spelen zullen wel weer allemaal in O19 gedumpt worden waar ze niks aan hebben.

21 augustus 2019 om 14:18

Daar moet natuurlijk wel een balans in worden gevonden. Natuurlijk is ontwikkeling een belangrijk aspect bij jonge spelers, maar het spelen voor vertegenwoordigde (jeugd)elftallen is toch vooral prestatie- en prestigegericht. Ontwikkelen doen de spelers grotendeels bij hun club.

Zijn er mensen die meer kunnen vertellen over Jan Hoekstra (FC Groningen) en Thijmen Nijhuis (FC Utrecht) ? Die namen heb ik nooit eerder gehoord.

Betekend ook dat Drommel (FC Twente) definitief klaar is na zijn keuze voor een competitieduel bij Twente vorig seizoen?

21 augustus 2019 om 14:15

Drommel is inmiddels 22 jaar en zal op basis daarvan sowieso niet meer opgeroepen worden.

21 augustus 2019 om 16:20

Nijhuis speelt bij Jong Fcu, is een gemiddeld keepertje... niets meer niets minder... maar in het land der blinden... er zijn kennelijk geen betere keepers in zijn leeftijdscattegorie... Paes zal wel 1e keeper worden bij Jong Oranje, enige keeper die 1e keeper is bij een Eredivisie club

Het blijft natuurlijk zijn keuze maar o o o wat hoop ik dat hij voor nl kiest. Tuurlijk gaat het om zijn gevoel maar hij mag ook dankbaar zijn Nederland voor hem heeft betekend. Heeft zich hier ontwikkeld tot een geweldig talent. Afijn het blijft afwachten.

Als die jongen zo twijfelt roep hem dan ook niet op voor jong oranje! De Knvb sponsort de Marokaanse voetbalbond al genoeg met goed opgeleide spelers. Dit is toch bizar?!

Voorstel: Als je gebruik maakt van Jong Oranje om jezelf te ontwikkelen dan speel je later ook voor groot Oranje. Zo niet, helemaal prima maar dan speel je niet voor Jong Oranje!!!!

21 augustus 2019 om 18:29

Ben ik helemaal met je eens , iedere keer hetzelfde liedje . Ik denk dat ze voor NL omdat het makkelijk is , lekker dicht bij huis .

Waarom Ihattaren oproepen? Goede speler hoor, maar we weten allemaal dat hij toch voor Marokko gaat kiezen, dus kies dan voor een ander talent op zijn positie.

21 augustus 2019 om 14:31

Waarom weten "we" dat hij voor Marokko gaat kiezen? Hij zat zonder dat hij zelf een keuze had gemaakt in een Marokkaanse voorselectie van 56 man. Dat is geen reden om aan te nemen dat hij zelf ook al de keuze heeft gemaakt voor Marokko. Als je hem nu laat vallen dan weet je zeker dat hij voor Marokko kiest.

Zo kan het ook. Gewoon vechten om die jongen. Wil je hem echt hebben, laat het dan maar zien dat je dat wil. Ipv te zeuren en het op nationalisme te gaan gooien dmv zwakke kortzichtige argumenten. En als je merkt dat de speler eerder voor zijn andere land wil spelen dan kap je het af, simpel.

Ik begrijp het ook niet hoor, het gaat meestal om trots en familie dat ze voor een ander land willen uitkomen maar dan toch naar Jong Oranje? Hebben ze dat geen eigenwaarde om te zeggen van "hartelijk bedankt voor het aanbod maar ik wil alleen maar voor mijn land spelen". Nu komt het over van lekker goed worden bij Oranje om dan met een gratis opleiding naar een ander land te gaan. En dit kost de Knvb gewoon veel geld. Ik zeg als je bij Jong Oranje wilt dan moet je een contract tekenen voor het leven voor het land waar je tekent.

Ben benieuwd. Speelde voorheen volgens mij ook zijn wedstrijden voor Oranje jeugdelftallen.
Gezien het feit dat hij nog geen keus wilt maken, denk ik dat hij voor Jong Oranje gaat spelen komende periode en dat hij het zo lang mogelijk uit stelt!

Indien hij nu voor Marokko kiest, lijkt mij dat wel een duidelijk signaal naar de bondscoaches!

Tja waar kies je voor?

1. Een land waar je bent opgegroeid. Opleiding hebt gevolgd. Het hebt geschopt tot profvoetbal dankzij de goede begeleiding en structuur, al je vrienden wonen, een deel van je familie, wekelijks tienduizenden mensen op de tribune zitten om je voetbalkwaliteiten te bewonderen, de taal spreekt, je pensioen gaat opbouwen, iedereen om je heen goede voorzieningen heeft en je via een goede route kan uitgroeien naar het grote Oranje (want daar ben je nog niet klaar voor).

Of

2. Een land waar je ouders vandaan komen, je 1 x per jaar naar op vakantie gaat en die je zo snel mogelijk willen claimen voor het nationale elftal. Niet omdat je daar al goed genoeg voor bent, maar om te zorgen dat als je goed wordt (waar ze zelf niks aan doen overigens), je alleen nog voor hun kan uitkomen.

Kun je een 15 of 16 jarige al een contract laten tekenen waarin staat dat de betreffende speler voor Nederland kiest - indien hij het 'grote' Oranje haalt? Ik snap prima dat het voor een spelers van Marokkaanse of Turkse afkomst lastig kiezen is - maar dan moeten ze ook maar in die jeugdelftallen gaan spelen. Dan komen er plekken vrij voor spelers die nu zouden afvallen, maar wel over veel potentie beschikken.

21 augustus 2019 om 16:36

Nee dat mag niet. Spelers zijn niet in dienst van de Knvb en kunnen daarom nergens toe worden verplicht. Daarom is het bijvoorbeeld ook niet mogelijk om te zeggen dat de bondscoach van Nederland een Nederlander moet zijn. De coach is, itt de spelers in dienst van de Knvb en die mogen geen uitsluiting op basis van afkomst vastleggen.

Ik had eerlijk gezegd wel graag gezien dat Ki Jana Hoever was opgeroepen. Ik volg Liverpool als supporter op de voet. En die jongen is zo goed. Verder kan ik me prima vinden in deze selectie

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren