Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Jong en Blind zijn verdedigend zo ongelofelijk kwetsbaar, slecht zelfs’

Laatste update:

Wim Kieft verwacht dat Ajax het moeilijk gaat krijgen tegen PSV als Erik ten Hag in de achterhoede kiest voor het duo Frenkie de Jong en Daley Blind. Achter de naam van aanvoerder Matthijs de Ligt staat een groot vraagteken, want door een knieblessure moest hij het duel van afgelopen woensdag met AEK Athene (3-0) al aan zich voorbij laten gaan. De Jong en Blind vormden tegen AEK het centrale duo en Kieft vindt dat het tweetal snelheid mist, waardoor PSV-aanvallers als Hirving Lozano en Steven Bergwijn Ajax ‘verschrikkelijk veel pijn’ kunnen doen.

De Ligt wordt zaterdag op de afsluitende training getest. Mocht hij niet inzetbaar zijn, dan lijkt het voor de hand te liggen dat Ten Hag opnieuw De Jong een linie laat terugzakken. “Hoewel ik erg te spreken was over de manier van spelen van Ajax tegen AEK, kan je tegen een beetje fatsoenlijk elftal niet met een verdedigingsduo Frenkie de Jong-Daley Blind aankomen. Die zijn verdedigend zo ongelofelijk kwetsbaar, slecht zelfs”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. “Speelt Ajax met die twee centraal achterin dan zullen Lozano en Bergwijn Ajax verschrikkelijk veel pijn doen met hun snelheid.”

Volgens Kieft gaat Ajax er niet alleen verdedigend op achteruit wanneer De Jong wordt weggehaald van het middenveld. “Bij afwezigheid van De Jong op het middenveld misten de aanvallers van Ajax aanvoer vanuit die linie”, schrijft de oud-international. “De Jong brengt anderen in stelling, in tegenstelling tot Carel Eiting. Hij voetbalt in een te lage versnelling. Donny van de Beek heeft mijn voorkeur. Knap hoe hij zich iedere keer manifesteert als invaller en ook tegen AEK weer scoorde. Heel even toonde hij een houdinkje na zijn goal, maar dat is hem vergeven. Je hoort hem nooit zaniken.”

Kieft vindt dat de opbouw van Ajax afhankelijk is van de twee vleugelverdedigers. Hij prijst Nicolás Tagliafico, die afgelopen woensdag nog twee keer trefzeker was in de Champions League. “Hij doet het offensief geweldig en kan daarbij ook goed verdedigen. Die combinatie is zeldzaam en daarom verwacht ik niet dat hij volgend seizoen nog in de Eredivisie speelt. Aan de andere kant komt Noussair Mazraoui vaak op, maar hij komt nooit met een voorzet, laat staan een goede voorzet. Hij ziet het gewoon niet.”

Bij zowel Ajax als PSV zijn de spitsen afhankelijk van de flanken, schrijft Kieft. Dat Huntelaar en De Jong de twee spitsen zijn van de twee topclubs, is volgens Kieft veelzeggend. “Voor mij typeren De Jong en Huntelaar de armoede in de spitspositie in de Nederlandse top. Vroeger had je veelzijdige topspitsen als Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy. In dat kader geloof ik (nog) niet in Kasper Dolberg. Hij blijft een vraagteken. Zijn geweldige seizoen onder Peter Bosz heeft hij - mede door blessures - geen vervolg gegeven. Dolberg zal zich opnieuw moeten bewijzen bij Ajax en iedereen ervan overtuigen dat hij niet de eendagsvlieg is waarvoor hij weleens wordt versleten.”

Wat verwacht jij van PSV - Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig heeft Psv daar ook zijn zwakste spelers, dus word het een open wedstrijd. Ben wel blij dat die 2 van Ajax gewoon goed kunnen voetballen ipv houthakken.

22 september 2018 om 07:57

Wim Kieft slaat hier de spijker precies op de kop, denk ik. Gelukkig zijn de verdedigers van PSV niet veel beter en waarschijnlijk ook niet opgewassen tegen de aanvallers van Ajax. Een 4-3 ligt dus meer voor de hand dan een 1-0....

22 september 2018 om 09:14

Ik vind schwaab een erg goede verdediger, daarbij heeft bij ajax voorin niemand de snelheid van bergwijn en lozano.

22 september 2018 om 09:16

Ik vind dat Kieft hier juist totaal de spijker mist. Ten eerste staan de snelle spelers tegenover de backs. Niet tegenover het centrale duo. Die moeten alleen rugdekking verlenen. Daarnaast is Frenkie sneller dan De Ligt. Wat dat betreft misschien alleen maar een voordeel. En daarnaast vind ik Blind nog steeds de beste CV van de eredivisie na De Ligt. Het enige waar Ajax echt zwak in zal zijn wanneer De Ligt niet speelt is het koppende aspect.

22 september 2018 om 09:21

Ja en bij PSV voorin heeft niemand de techniek van tadic en Ziyech. Dus het is maar hoe je het bekijkt. Daarnaast scoor je gemakkelijker tegen PSV dan Ajax. Tenminste een ajax met de ligt

22 september 2018 om 09:37

Dedonnie,
Verdedigen is meer dan hard kunnen lopen hoor.

22 september 2018 om 09:52

Frenkie de Jong is zeker sneller dan de Ligt. Maar de manier van spelen is totaal anders. Frenkie de Jong zal veel meer het middenveld in lopen waardoor je daar misschien een mannetje meer hebt. Toch kun je niet ontkennen dat dat gevaarlijk is want Bergwijn en zeker Lozano hou je niet meer bij dan. Daarnaast kun je wel zeggen dat ze tegenover de backs staan wat misschien wel klopt maar we weten beide dat die jongens vaak naar binnen trekken, daarnaast zijn ook de backs niet sneller.

22 september 2018 om 09:56

Pereiro heeft goeie techniek en ja PSV scoort vaker dan Ajax.

22 september 2018 om 10:01

Nou lee112 voor Bergwijn heeft een goedw techniek en niet minder dan Tadic en Ziyech

22 september 2018 om 10:10

@ pietverdriet. Daar heb je helemaal gelijk in! En dat is een van de redenen waarom ik het onzin vind dat men zegt dat Blind niet kan verdedigen omdat die niet snel is of niet kan koppen.

@depay. Dat van het in dribbelen van frenkie is natuurlijk ook een tactiek die je zou kunnen veranderen. Ten Hag kan ook zeggen dat die dat niet meer mag doen of alleen als Schone dan wel Eiting uitzakt. Verder klopt het dat niemand sneller is dan Lozano of Bergwijn. Maar Frenkie is in ieder geval explosiever dan De Ligt. En dat kan in de omschakeling nog wel eens heel voordelig zijn. Op grotere afstand zal inderdaad niemand ze bijhouden. Dus dan maakt het ook niet uit of je frenkie of de ligt hebt staan.

22 september 2018 om 10:22

Ach joh, Kieft zou zelfs zijn eigen moeder als prostituee vermelden als hij daar genoeg klikbeet door kan generenen. Die kerel is zo veranderlijk als het weer.

Heb niet eens het artikel zelf gelezen wat ik normaal altijd doe als ik besluit om mijn mening te delen. Maar met deze glibberige aal heeft dat helemaal geen zin.

Mocht Ajax het lukken om defensief de pot helemaal dicht te houden met hoofdrollen voor Blind en de Jong, dan zul je zien dat hij beweert dat hij altijd in hun heeft geloofd.

Ik geloof niet dat er ook maar een commentator is waar ik meer een hekel aan heb dan aan Aad de Mos. Het hoertje van de media.

22 september 2018 om 10:44

Toch wel bijzonder dat beide ploegen met zo’n ontzettend zwakke verdediging nauwelijks tegengoals hoeven te incasseren.

22 september 2018 om 10:51

@memphisdepay

Je schrijft: "frenkie de Jong is zeker sneller dan de Ligt. Maar de manier van spelen is totaal anders. Frenkie de Jong zal veel meer het middenveld in lopen waardoor je daar misschien een mannetje meer hebt. Toch kun je niet ontkennen dat dat gevaarlijk is want Bergwijn en zeker Lozano hou je niet meer bij dan. Daarnaast kun je wel zeggen dat ze tegenover de backs staan wat misschien wel klopt maar we weten beide dat die jongens vaak naar binnen trekken, daarnaast zijn ook de backs niet sneller".

Dat kun je toch gewoon positioneel oplossen. Als je goed hebt opgelet, zag je dat ook tegen Aek. Als Frenkie inschoof, liet Lasse Schone zich zakken om de verdediging te assisteren. Het probleem is, en dat zeg ik niet voor de eerste keer, dat je een team ook als team moet beoordelen en niet de spelers als individu. Het lijkt me duidelijk dat Ajax met De Ligt op detail anders speelt dan zonder. Vroeger kon dat niet bij Ajax omdat het team daarvoor de ervaring en het inzicht miste, maar daar is op dit moment natuurlijk geen sprake meer van. In de wedstrijden van PSV is bovendien ook gebleken als je druk op het middenveld van PSV zette, het team grote moeite had om zich daaronder uit te spelen. En als Ajax de afgelopen wedstrijden iets heeft aangetoond, dat is dat het team in juist in dat onderdeel heel bedreven is. Het PSV van Van Bommel is een team dat wil voetballen en tegen dergelijke teams komt Ajax normaliter veel beter tot zijn recht. Een PSV dat opportunistischer speelt met lange ballen in de richting van Lozano en Bergwijn, is veel gevaarlijker voor een ploeg als Ajax. Als Ajax er in slaagt de aanvoer naar Bergwijn en Lozano aan banden te leggen, komt de ploeg al een heel eind. Dan moet de individuele klasse van spelers als Zyech, Neres en Tadic de rest doen.

22 september 2018 om 10:56

Kieft slaat de spijker precies op de kop? Hij kraamt alleen maar onzin uit!

De backs staan bij Ajax in balbezit zo hoog dat je ze buitenspelers zou kunnen noemen, maar volgens Kieft zouden die belangrijk zijn in de opbouw? De opbouw bij Ajax verloopt vnl door de 2 CVs en de 2 Vm's!

Daarnaast zou Ajax FdJ missen op het middenveld als de Ligt niet op tijd fit zal zijn; FdJ kan ook iemand wegsturen van een paar meter naar achteren en hij kan het middenveld indribbelen en een overtal creeren, wat een extra wapen is. Daarnaast is Eiting geen koekenbakker die in een te laag tempo speelt, wat Kieft ons probeert te doen geloven. Ajax krijgt juist meer passend vermogen met Eiting ipv de Ligt.

Daarnaast kan FdJ prima verdedigen; hij is enorm sterk in de duels, ook verdedigend, dus hoezo zou dat duo verdedigend slecht zijn?

Als laatste zijn Mazraoui en Tagliafico verantwoordelijk voor Bergwijn en Lozano, en niet Blind en wie er nog meer CV komt te spelen. Overigens zullen die twee scherp moeten zijn, want die twee van PSV zullen vaak van de flanken weg zijn. Maar met een goede zoneverdediging moet dat op te lossen zijn. Barca hield in de tegenstoot die twee ook uit het strafschopgebied; de schoten kwamen veelal van buiten de 16. Ik neem aan dat dat veelvuldig bestudeerd is.

Het enige wat klopt aan het stukje is dat Huntelaar en LdJ niet zo goed en veelzijdig zijn als Kluivert en van Nistelrooij. Maar waarom hij deze wijsheid met ons moet delen, mag Joost weten.

22 september 2018 om 12:04

Lol bergwijn heeft wel degelijk een mindere techniek dan Ziyech en tadic. Niet dat bergwijn techniek slecht is, want dat is gewoon niet zo. Daarnaast heb ik het over tegen goals niet gescoorde goals.

22 september 2018 om 15:01

Bergwijn heeft een hele goeie techniek?

22 september 2018 om 08:09

Alleen is elke bal door de lucht gevaarlijk met die 2 achterin

22 september 2018 om 08:18

Zeker met Luc de Jong die alles in de lucht wint. Daardoor kan psv onder druk altijd een lange bal geven. De Ligt is sowieso belangrijk, maar zeker tegen de Jong.

22 september 2018 om 08:59

Precies. En zelfs met lange ballen op dat spitsje van AEK hield ik m'n hart vast.

22 september 2018 om 09:18

Die Spits wad ook beter dan Luuk de Jong!!

22 september 2018 om 12:06

De Jong is de beste kopper van de eredivisie.

Het is te hopen dat De Ligt toch mee kan doen, dat scheelt een behoorlijke slok op een borrel. Blind is traag maar positioneel wel goed. En als de verdediging niet sterk is, zullen we nog feller en nadrukkelijker moeten aanvallen en voor de 2e bal moeten gaan...

22 september 2018 om 07:59

Ik ben eens benieuwd. De zwakte ligt inderdaad in het centrum. Maar de open deur stond al een tijdje wagenwijd open... namelijk dat dit centrum de De Jong en Blind alleen werkbaar kan zijn tegen ploegen die alles dicht gooien van achteren. Om zodanig op het middenveld de overhand te krijgen en maximaal druk kan blijven zetten, zoals het weergegeven tegen Aek. Maar om te zeggen dat een traag centrum dodelijk is... ik denk dat een Puyol liet zien dat snelheid niet alles is.

Tegen voetballende ploegen als PSV en hogere europese top, is dit een vorm van kamikaze voetbal. Hopend dat je dan, op zijn Cruijfiaans, éã©ntje meer maakt dan je tegenstander. Maar het maakt je inderdaad kwetsbaar.

Durf er helemaal niks van te zeggen van de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Beide zijn nog niet getest op hun eigen niveau. PSV is overklast door de top en Ajax had het relatief makkelijk tegen een mindere tegenstander. Dus ik kan beide nog niet inschatten.

Het wordt hopelijk een spektakelstuk en niet zo'n schaakspel. Het mag van mij gerust 5-6 worden

22 september 2018 om 08:43

Ben ik niet helemaal met je eens. Een van de eerste wedstrijden waar ze de jong in de verdediging zetten was tegen PSV en die werden compleet verrast. Als je het goed uitvoert gaat het wel goed, maar als PSV er doorheen weet te voetballen dan kan het gevaarlijk worden ja.

22 september 2018 om 08:58

Hé vriend - je spreekt jezelf een beetje tegen. Al begrijp ik wel wat je bedoeld.

PSV weet er wel door heen te voetballen. Met een Lozano en Bergwijn op de flanken die levensgevaarlijk zijn. Dan nog een flamboyante Pereiro die altijd tegen Ajax iets meer kan opbrengen. Laat staan die Guti, mooi tandem met Lozano.

Nee, het is wel duidelijk dat het een andere editie gaat worden dan voorgaande jaren. Beide teams bezitten veel meer voetbal.

22 september 2018 om 09:26

Toen wisten ze geen raad met Frenkie. Daarnaast speelde Ajax thuis tegen een zeer verdedigend PSV. Nu gaan ze aanvallen. Zit een groot verschil in

22 september 2018 om 11:42

@xeqter

Je schrijft: "ik ben eens benieuwd. De zwakte ligt inderdaad in het centrum".

En dat is volgens jou bij PSV niet zo?

22 september 2018 om 12:09

Bij PSV is de zwakte de verdedigende kwaliteiten van de backs, vooral van Dumfries. Schwaab is al een jaar een van de beste spelers in het team, en Viergever is ook niet slecht.

22 september 2018 om 13:21

@scepticus38

Laat ik het dan zo verwoorden:

Het centrum van PSV is meer verdedigend ingesteld dan het centrum van Ajax. Ajax haar centrum, mits de Ligt afwezig is, bestaat uit twee "middenvelders".

Voetballend gezien is Ajax in de verdediging veel sterker, maar daar ligt nou juist de zwakte. Je ziet soms aan de Jong dat als hij wilt uitverdedigen dat dit altijd voetballend opgelost moet worden. En met snelle jongens als Lozano en Bergwijn zie ik dit als een gevaar (lees: bij balverlies) en dus is dit in mijn ogen een zwakte.

Maar dat maakt het ook wel leuk. Ik ben fan van Ajax maar mijn voorkeur gaat uit naar leuk voetbal. Ook al kost Ajax dat de kop ( oh jeeh wat zeg ik nu... )

PSV haar zwakte in de verdediging zoals Asroma8 hieronder schrijft, ligt in de backs. Zeer aanvallend/voetballend ingesteld, maar verdedigend zwak.

Beide teams hebben andere pijnpunten maar zijn daardoor niet persé zwak. Het zal de wedstrijd (hopelijk) veel meer dynamiek geven. Aanvallend zijn beide teams echt verbeterd, maar verdedigend is het allemaal relatief gezien minder.

22 september 2018 om 16:18

@xeqter

Je schrijft: "psv haar zwakte in de verdediging zoals Asroma8 hieronder schrijft, ligt in de backs. Zeer aanvallend/voetballend ingesteld, maar verdedigend zwak."

Fout. De zwakte van de verdediging van PSV is het gebrek aan opbouwend vermogen van de centrumverdedigers. Daardoor zullen ze eerder fouten maken als je ze onder druk zet. De verdedigers van Ajax hebben dat wel en zijn daardoor veel beter in staat om zich onder die druk uit te voetballen. Cruijff zei altijd: "als je de bal niet hebt, kun je niet scoren". En zo is het. Hoe vaker je de bal hebt, hoe minder kansen de tegenstander krijgt. En hoe beter de verdedigers kunnen opbouwen, hoe groter de kans dat je langdurig in balbezit blijft. Als je bang bent om achterin fouten te maken, kun je daar beter drie mandekkers neer zetten. Maar om te kunnen winnen, moet je scoren en daar heb je voetballers voor nodig. Het uitstekende middenveld- en aanvalsspel van Ajax van de laatste tijd, is voor een groot deel de verdienste van de verdedigers. Als die niet goed kunnen opbouwen, zal je dat ook in de andere linies merken. Voetbal is een teamsport. De verdedigende tekortkomingen van de verdedigers kun je ook als team opvangen door daar rekening mee te houden en op te anticiperen. Dat heeft Ajax tegen AEK ook gedaan, in die wedstrijd zag je Schone en in mindere mate Eiting veelvuldig in de laatste linie opduiken om de verdedigers bij te staan. Voetbal is een teamsport en moet je dus ook als zodanig benaderen en niet de spelers als individu beoordelen en niet per linie afzonderlijk naar het team kijken, maar naar het geheel.

22 september 2018 om 19:37

@scepticus38

Jouw mening wat betreft het opbouwen van achteruit, daar ben ik het roerend mee eens. De kracht van Ajax is mede verantwoordelijk wegens de goede opbouw over het gehele veld. En de verdedigers zijn (los van de keeper) de eerste in die linie.

Men moet niet bang zijn om fouten te maken, want fouten ontstaan altijd, wat voor linie dit ook betreft. Jij benoemt het als mogelijke fouten, ik zie het als risico. Hoog risico gaat gepaart met een grotere beloning, maar de afstraffing is minimaal twee keer zo hoog.

En je hebt gelijk als je zegt dat het een teamsport is en je als team je tekortkomingen moet proberen op te vangen. Echter wijst de praktijk altijd uit dat je niet met alles rekening kan houden. Fouten zullen gemaakt worden hoe goed je het ook theoretisch in je hoofd bepaald.

Ook daarom zeg ik dat de individu belangrijk is om te beoordelen.

22 september 2018 om 09:39

Bij oranje maakte Blind juist positioneel veel fouten. Blind schakelt al om als de bal nog niet weg is, waardoor hij hopeloos uit positie loopt wanneer je toch balverlies lijdt

Waar die haat op Blind vandaan komt is me een raadsel.. Ja hij speelde 2 dramatische interlands, maar hij lijkt me voor de Eredivisie gewoon een top verdediger. Kan behalve De Ligt geen betere opnoemen. Verwacht ook dat Blind niet heel veel moeite heeft met De Jong aangezien ze dezelfde snelheid hebben. Maar in de lucht is Luuk beter uiteraard. Maar met de ervaring van Blind schat ik het prima in voor Ajax.

22 september 2018 om 08:15

Ik zeg niet dat Schwaab per se beter is dan Blind, maar Schwaab geeft zelden een verkeerde pass of doet iets geks. Ook is Schwaab erg sterk in de lucht. Ik denk dat Schwaab (misschien net iets beter of) even goed is als Blind.

22 september 2018 om 08:28

Puur beoordelend op de positie van CV kan ik met 10000% zekerheid stellen dat ik liever Schwaab heb dan Blind. En dan heb ik mijn PSV bril nog niet eens opgezet🤓

22 september 2018 om 09:58

Schwaab is verdedigend slechter dan Blind, opbouwend slechter dan Blind en als leider slechter dan Blind. Hij is in geen enkele wijze ook maar op enig vlak beter dan Daley. Echt dit populaire gelul gaat echt te ver hoor. Mensen moeten leren verder kijken dan hun neus lang is, verdedigen is echt niet alleen maar in een 1 op 1 duel de bal afpakken. Slimme verdedigers zorgen dat ze de bal daarvoor al hebben. Er zal geen enkele trainer zijn waar ook ter wereld die Schwaab boven Blind zou kiezen, Schwaab mag alleen maar dromen van Daleys carriere.

22 september 2018 om 10:08

@eredivisie123

Je schrijft: Ik zeg niet dat Schwaab per se beter is dan Blind, maar Schwaab geeft zelden een verkeerde pass of doet iets geks. Ook is Schwaab erg sterk in de lucht. Ik denk dat Schwaab (misschien net iets beter of) even goed is als Blind".

Het probleem van veel mensen als jij is dat ze spelers als individu beoordelen, terwijl het voetbal toch echt een teamsport is. Een bekend adagium in de voetbalsport is, dat je als trainer niet je 11 beste spelers moet opstellen, maar je beste 11. En zo is het natuurlijk ook. Natuurlijk is verdedigen niet het sterkste punt van Blind, maar dat maakt hij ruimschoots goed met zijn gogme en inzicht. Frank de Boer en Ronald Koeman waren zelfs nog minder snel dan Frenkie de Jong, terwijl dat ze er niet van heeft weerhouden op het hoogste niveau aan te kunnen haken en grote prijzen te winnen. Als je een goed oog hebt voor de positie en in staat bent om gevaarlijke situaties te herkennen, heb je helemaal geen snelheid nodig omdat je daarmee in staat bent om al op de positie waar het gevaar kan ontstaan aanwezig te zijn voor dat dat werkelijk ontstaat. Maar aan die kwaliteiten heb je alleen iets als de rest van het elftal ook goed staan. Je kunt positioneel nog zo goed zijn, als je het in je eentje tegen 3 tegenstanders moet opnemen omdat je collegas hun plichten verzaken ben je kansloos. Maar dat geldt ook als je sneller bent dan het licht.

De fouten die Blind bij Oranje maakte, waren duidelijk het gevolg van onwennigheid en een gebrek aan communicatie. Die zie je hem bij Ajax nauwelijks maken en dat komt natuurlijk doordat het team van Ajax veel beter op elkaar is ingespeeld. Daar speelt Lasse Schone een ongelooflijk belangrijke rol in, die is als het noodzakelijk is, voortdurend op het eigen vak aanwezig om de verdediging te ondersteunen. Het is dan ook belachelijk om Daley Blind als individu te beoordelen, terwijl volstrekt duidelijk is dat er bij de samenstelling van een elftal rekening wordt gehouden met de zwakke punten van de individuele spelers en bij de opstelling op wordt ingespeeld. Spelers dienen niet alleen over voldoende kwaliteiten te beschikken, maar ook complementair te zijn aan elkaar. Daarom speelde woensdag Carel Eiting en niet Donny van der Beek. Dat had er mee te maken dat Ajax met twee controleurs speelt, mede om de tekortkomingen van een speler als Blind te compenseren en zijn pluspunten uit te buiten. Eiting speelde niet omdat hij een betere speler is, maar omdat hij een betere controleur en spelverdeler is. Bij Donny van der Beek overheersen de offensieve kwaliteiten en als een team met de punt naar voren speelt, komt die dan ook het best tot zijn recht op de nummer 10. Zoals gezegd: een vakkundig trainer stelt nooit zijn 11 besten op, maar altijd de beste 11. Ajax heeft in de Europese campagne in 10 wedstrijden 4 doelpunten tegen gekregen en in de competitie 1. De cijfers geven m.i. genoegzaam aan dat het met die verdedigende kwetsbaarheid van Ajax in de praktijk reuze meevalt. Die komt vooral uit de onderbuik omdat mensen die met hun onderbuik denken spelers als individu beoordelen, terwijl het voetbal een teamsport is. Mensen die hun verstand gebruiken en een team gewoon als een team beoordelen, komen in de meeste gevallen waarschijnlijk tot een heel andere conclusie. Het is ook vrij naief om van de veronderstelling uit te gaan dat Lozano en Bergwijn zondag alleen door de verdedigers van Ajax zullen worden geschaduwd. Daar zal het hele team op ingesteld dienen te zijn. Uit dergelijke opmerkingen kun je zien dat Kieft gewoon een commentator is en dat er niet een echte trainer in hem schuilt.

22 september 2018 om 10:12

Of Schwaab beter is dan Blind weet ik niet maar ik vind Blind ook geen zekerheidje. Die jongen mist gewoon iets en niemand kan echt aanwijzen wat het precies is. Daarom zijn er altijd discussies rond zijn persoon. In zijn eerste Ajax-periode, bij Manu, zijn rol in Oranje en nu weer.

22 september 2018 om 10:13

@surreal, Amen.

@NJfromVOL, Mijn fout. Bedoelde niet dat Kieft haat, die geeft een analyse. Alleen bedoel ik aan te geven dat het onzin is dat Blind niet kan verdedigen. Louis van gaal hield hem om 1 reden; Nederlands elftal. Maar als iemand als Mourinho die alleen van slopers houd achterin hem zelfs regelmatig opstelde ik zijn 1e seizoen, dan kan je echt wel wat.

22 september 2018 om 11:00

@surreal

Verdedigend slechter?

Laat ik voorop stellen dat Blind een uitstekende speler voor Ajax is en dus ook een van de betere in de Eredivisie. Maar de tackles en anticipatie van Schwaab zijn echt verrassend goed en ongeëvenaard in de Eredivisie. Blind is dan op andere punten weer beter maar als je puur verdedigend kijkt steken Schwaab en de Ligt er duidelijk boven uit.

22 september 2018 om 12:46

@surreal

Blind een leider? dat zie ik echt niet in hem hoor. had je gezegd Ziyech of De Ligt had ik het begrepen maar Blind is niet een speler die voorop gaat in de strijd. dat is iemand die gewoon zijn taken uitvoert en that's it

22 september 2018 om 12:48

@nickdanninga

niet zo moeilijk omdat aan te wijzen hoor wat hij mist. dat is lengte, fysieke kracht, snelheid en handelingssnelheid

22 september 2018 om 08:31

Ik vond hem tegen AEK ook erg kwetsbaar ogen moet ik zeggen. Eigenlijk is het ook helemaal niet zo gek. De beste positie van Blind is in mijn ogen de 6 positie. Hij komt snelheid, lengte en kracht te kort om in het centrum te spelen. Tuurlijk komt hij er in de eredivisie mee weg tegen de meeste clubs, maar tegen topploegen ga je dit gewoon merken.

22 september 2018 om 09:59

Grappig dat je hem tegen AEK kwetsbaar vond ogen. Ajax had geen schot op doel tegen gekregen en Blind won nagenoeg iedere bal.

22 september 2018 om 08:50

Ik zie geen haat. Kieft onderbouwt wat hij zeg, heeft een voetbal inhoudelijke mening en dat lijkt me vele male wenselijker dan weer een artikel waar F. de Jong heen kan.
Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar ik las woensdag in de comments dat men het hart vasthield bij elke lange bal.

22 september 2018 om 09:08

@messibazoer

2 dramatische interlands? Ik denk dat Blind in zeker 50 procent van zijn wedstrijden in Oranje grote fouten heeft gemaakt. En dan bedoel ik fouten waaruit een goal of bijna-goals zijn gevallen.
Fouten die voornamelijk te maken hebben met zijn gebrek aan snelheid maar ook zijn verdedigende kwaliteiten vind ik beneden peil.
Ik heb geen hoge pet op van Blind en vind niet dat hij in Oranje hoort. En als hij meedoet dan als linkshalf oid maar niet in de verdediging.

22 september 2018 om 10:10

He kun je die momenten uit die wedstdijden ook even naar voren halen? Want nu roep je gewoon iets zonder het te staven..

22 september 2018 om 11:20

En nu even je haatbril af en objectief reageren met feiten uit die wedstrijden waarin Blind volgens jou slecht speelde

22 september 2018 om 11:35

@protukker

Je schrijft: "ik denk dat Blind in zeker 50 procent van zijn wedstrijden in Oranje grote fouten heeft gemaakt. En dan bedoel ik fouten waaruit een goal of bijna-goals zijn gevallen. Fouten die voornamelijk te maken hebben met zijn gebrek aan snelheid maar ook zijn verdedigende kwaliteiten vind ik beneden peil. Ik heb geen hoge pet op van Blind en vind niet dat hij in Oranje hoort. En als hij meedoet dan als linkshalf oid maar niet in de verdediging".

Als je Strootman, Promes en Wijnaldum bij hun club ziet spelen, is dat ook een wereld van verschil met hoe ze bij hun club functioneren. En dat hoeft natuurlijk niet perse aan hen te liggen, maar kan er ook heel goed mee te maken hebben hoe Oranje als team functioneert. De fouten die Blind bij Oranje maakt, zie je hem bij Ajax zelden maken en dat zou normaal gesproken tot nadenken moeten stemmen, ware het niet zo dat iemand die vooringenomen is, zelden nadenkt. Het is dan ook gewoon een kwestie van voorkeur. Er wordt als het over Daley Blind gaat, wel heel erg vaak met twee maten gemeten: als hij een fout maakt, wordt die hem altijd veel zwaarder aangerekend dan als een collega een zelfde fout maakt.

22 september 2018 om 22:35

Kijk alle wedstrijden met Blond als verdediger even terug.
Ik kijk bij bijna elke tegengoal van oranje even goed naar de herhalingen. Ben zelf verdediger en vind het wel interessant om te kijken waar het misgaat. En vaak zie ik grote fouten bij Blind.

22 september 2018 om 09:37

Kritiek en haat is niet hetzelfde, niet eens een beetje.

22 september 2018 om 11:52

@migi

Je schrijft: "kritiek en haat is niet hetzelfde, niet eens een beetje".

Dat hangt natuurlijk van de kritiek af. Kritiek kan ook voortkomen uit haat en ongefundeerde kritiek kan ook als haat aanvoelen. Voor opbouwende kritiek, is dat inderdaad zo, alleen is opbouwende kritiek in de voetbalwereld net zo zeldzaam als een maagd van 48. Als er kritiek is, wordt meestal meteen de zeis tevoorschijn gehaald en iemand bij zijn enkels afgezaagd. En daarvan zijn opvallend vaak dezelfde personen het slachtoffer omdat ze niet bij iedereen goed in het pulletje vallen.

22 september 2018 om 12:45

@scepticus

daar weet Kluivertje alles van de kritiek op hem heeft vaak helemaal niks meer met voetbal te maken

22 september 2018 om 13:13

@scepticus

Kieft onderbouwt zijn verhaal. Misschien gezocht, misschien niet, maar hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel (die ik amper heb) dat het om een voetbaltechnische analyse gaat en geen 'strafexpeditie' van Kieft.

22 september 2018 om 09:46

Die haat was er in zn eerste periode al, toen vonden velen bijvoorbeeld Clasie een veel betere speler.. toen hij bij United zat vonden velen hem nog altijd slecht en snapte velen niet waarom hij in Oranje zat.. nu is hij terug en is er in principe weinig veranderd.. de meeste Ajacieden zien hem wel graag (niet eens allemaal) maar daarbuiten vinden velen hem slecht.. weet niet wat het is, gewoon een geliefde man om op af te geven..

22 september 2018 om 10:11

Dat begon natuurlijk al bij zijn vader die ineens niet meer in de smaak viel...

22 september 2018 om 12:43

@feelingood

respect dwing je automatisch af als je een goede voetballer bent dus blijkbaar vinden mensen Blind gewoon geen goede of iig geen bijzondere voetballer

Wat een onzin. Blind hoort gewoon bij de beste 5 verdedigers van de eredivisie (qua positionering de beste) en ook De Jong is verdedigend helemaal niet zo slecht als men hier wil denken.

Maar hier ziet men niet in wat men in Italië bijvoorbeeld wel weet: een goede verdediger maakt nooit een sliding en hoeft zelden echt in te grijpen, omdat ze het met positionering oplossen. Grote voorbeelden: Maldini en Nesta, die waren daar een meester in. Maldini zijn broek was nooit vies.

22 september 2018 om 09:13

Lol vergelijk je Blind nou echt met Maldini?

22 september 2018 om 09:25

Maldini met Blind! Maar soms is het makkelijker om de spits even los te laten om de pass in te schatten, dan constant contact te houden met de spits! (Mijn ervaring als verdediger) contact met de spits wordt de spits een horde om de pass te onderscheppen. Waren Maldini en Nesta, Danny Blind en Rijkaard ook erg goed in!!

22 september 2018 om 09:32

Narsingh en Aubameyang zijn beide snel, maar zijn totaal niet vergelijkbaar. Zelfde geldt voor Maldini en Blind..

22 september 2018 om 09:49

Je kunt dingen op bepaalde punten gewoon vergelijken.. niks mis mee.. Nederland en Ivoorkust spelen beide in het Oranje.. dan zeg ik verder niets over overige punten en kwaliteiten..

22 september 2018 om 12:04

@Ewazibbb

Een specifiek voorbeeld geven van een kwaliteit van Blind als een goede verdediger, die nooit een sliding maakt en ingrijpt omdat hij meestal goed gepositioneerd staat, is natuurlijk niet hetzelfde als twee voetballers qua overige kwaliteiten op hetzelfde niveau zetten. M.a.w. Hakkie vergelijkt Maldini niet qua niveau met Blind.

22 september 2018 om 12:33

@hertogtwan

dat zagen we tegen Peru dat het soms goed is de spits even los te laten

22 september 2018 om 09:13

Heel leuk, maar De Ligt is de enige goeie echte CV die Ajax heeft. Frenkie de Jong en Blind zijn geen Echte CV, zij spelen beide het liefst op de nr 6 positie. Ook heb je weinig verstand van voetbal als je vindt dat Blind goed gepositioneert staat, maar dat is denk omdat je een AJAX bril op hebt

22 september 2018 om 09:26

Schuurs is er wel, maar een meer centrale verdediger was wel prettig geweest. Iets om na te kijken in de winter!!

22 september 2018 om 09:51

Damon, Damon, Damon.. zeggen dat iemand weinig verstand heeft van voetbal en geen onderbouwing geven of wat dan ook.. kom dan met voorbeelden of een goede uitleg..

Daglt ze snelheid missen is onzin, frenkie is veel sneller dan matthijs. Ik ben eerder bang voor Bergwijn, die tegen Mazraoui komt te staan. En hoop natuurlijk wel dat de ligt gewoon in het centrum staat en de jong op het middenveld

Als AEK een beetje fatsoenlijk kon voetballen en hun kansen uitspeelden dan had Ajax zeker 1/2 tegengoals gehad. Lag achterin soms helemaal open. Gelukkig waren de Grieken niet goed genoeg om hier gebruik van te maken, tegen PSV zal dit toch anders zijn dus ik hoop voor Ajax dat de Ligt morgen kan meedoen. Zou ook beter zijn voor de wedstrijd in het algemeen. Aan de andere kant is het centrum van PSV ook hun zwaktepunt. Schwaab vind ik nog wel redelijk maar Viergever vind ik maar een matige speler dus we gaan het zien..

22 september 2018 om 08:39

Maar is dat niet zo’n beetje in elke wedstrijd. Als PSV de kansen tegen barca beter had uitgespeeld, hadden ze ook wel 1/2 keer kunnen scoren. Is dan de verdediging van barca gelijk slecht.

Ondertussen heeft de verdediging in 12 wedstrijden 8x de 0 gehouden. Zo slecht staat het dus niet achterin.

22 september 2018 om 08:48

Ik zeg ook niet dat de verdediging slecht is. Een centraal duo de Ligt/Blind is zeker niet slecht. Het duo blind/de Jong is alleen zeer kwetsbaar en tegen betere tegenstanders wordt dit afgestraft dat probeer ik aan te geven. Ook niet te vergeten dat jullie al tegen Heracles, Emmen, Groningen en VVV hebben gespeeld wat nou niet echt sterke tegenstanders zijn. Ik heb het ook specifiek over duo Blind/de Jong dus de andere wedstrijden erbij pakken heeft ook weinig te maken met mijn reactie..

22 september 2018 om 10:14

Niet slecht maar wel kwetsbaar, is dat niet hetzelfde product in een.andere verpakking?

22 september 2018 om 09:15

Je kan ze beide matig vinden, maar PSV heegt tot op heden weinig tegendoelpunten, en zelf veel gescoord

22 september 2018 om 09:23

Ajax maar 1 doelpunt tegen en PSV 3 voor beide een knappe prestatie. PSV heeft meer gescoord en dat is knap en een wapen. Ik denk dat zoiets als dit weinig zondag gaat zeggen. Gezien het spel tegen elkaar een moment wordt.

22 september 2018 om 10:15

Op alle fronten heeft Ajax veel minder doelpunten tegen gekregen dit seizoen. En dan.kan.PSV wel makkelijk scoren,maar als Ajax ze makkelijk tegenhoud?

Iedereen praat elkaar lekker na. Er wordt een paar geroepen dat Blind slecht speelt en opeens heeft iedereen die mening ook. Daar waar eerst iedereen zo enthousiast was. Kom op creëer je eigen mening.
Het enige wat ik van Blind vind tegenvallen zijn zijn leiderskwaliteiten, neemt de ploeg niet op sleeptouw wat je van tevoren wel had verwacht. Verder is het echt wel een hele goede verdediger voor Eredivisie begrippen. En zeggen dat de Jong/Blind snelheid tekort komen tegen PSV slaat ook nergens op want L. de Jong is zeker niet de snelste van de Eredivisie en in een 433 heb je meestal de buitenspelers tegen de backs. En Mazraoui en Tagliafico hebben snelheid zat tegen Lozano en Bergwijn.

22 september 2018 om 09:16

Ja maar een CV geeft meestal ondersteuning aan de back en dat is iets wat Blind en F.de Jong niet kunnen bijhouden

22 september 2018 om 09:39

Als iets duidelijk de waarheid is, wordt het geconstateerd door meerdere mensen. "Iedereen praat elkaar na", is dus een argument voor de uitspraak, niet er tegen.

Of ben je zo'n hipster die bij alles tegen de massa in wil gaan, dat kan natuurlijk ook.

22 september 2018 om 09:55

Is niet altijd waar. Soms is het ook de "makkelijkste" constatering, waardoor je napraat. Of waardoor je er zelf niet meer over hoeft na te denken. Daarnaast de invloeden van eventuele peer-pressure mogen niet onderschat worden. Dus ja de vraag is ben je een hipster of linkse rakker als je het niet met de "menigte" eens bent is ook een interessante, want ben je dan ook automatisch een meeloper en rechtse rakker?
Of ligt het allemaal niet zo zwart-wit?

22 september 2018 om 10:05

Alleen is het niet duidelijk de waarheid Migi. Blind is gewoon een hele goede verdediger en iedereen doet nu alsof hij het in de kelderklasse nog moeilijk zou hebben. Goede observatie dat het elkaar gewoon stom napraten is zonder ook maar enige basis.

22 september 2018 om 12:56

@surreal

Ramos vind ik een hele goede verdediger, Chiellini vind ik een hele goede verdediger maar Blind is een speler die niet snel bij me zal opkomen als ik denk aan goede verdedigers. maar goed, er zijn ook mensen die Veltman een goede verdediger vinden dus als dat de maatstaf is snap ik best dat mensen Blind een geweldenaar vinden

22 september 2018 om 08:59

Speelt Blind echt zo matig? Echt totaal niks van gemerkt tegen Groningen en AEK thuis. Zal je zien dat hij zondag net tegen PSV scoort.

22 september 2018 om 09:17

Groningen en AEK dat zijn atm, wel de 2 slechtste tegenstanders om tegen te spelen

22 september 2018 om 09:19

Hier zat ik op te wachten. Maar was Kiev en Luik ook slecht? Bedoel zo kunnen we alles wel slecht praten. Dan kunnen we maar beter oordelen met Ajax en PSV alleen onderling. Want de rest van de clubs in Nederland geven geen weerstand. Wat een onzin gezien de lang lopende overwinningen doet Ajax het heel goed. En ook Blind ja!

22 september 2018 om 09:39

Was Kiev en Luik ook slecht?

Ja.

22 september 2018 om 09:43

Dus als je wint is de tegenstander per definitie slecht. Zo wordt er hier gepraat. Maar wanneer is een tegenstander van Ajax wel goed? Bayern? Die zijn 3 klasse beter.

22 september 2018 om 09:46

@JasonRhijn...als je tegen AEK niet hebt gezien hoe pijnlijk blind eruit werd gelopen.....sterker nog. Elke wedstrijd weer zie je hem verkeerd staan en makkelijk voorbij gelopen worden. Ik heb deze dure aankoop nooit begrepen. Blind is geen verdediger.

22 september 2018 om 10:04

Duidelijk geen zinnige argumenten buiten wat de media al roept. Elke wedstrijd staat hij verkeerd, toch vreemd dat Ajax dan de minst gepasseerde verdediging van de eredivisie heeft.
Maar goed, laat alle papagaaien lekker elkaar napraten, ik als Ajacied ben erg blij met deze verdediging inclusief mr ajacied Daley Blind.

Ik lan er gewoon niet omheen dat er bij Danny Blind ooit een klink in de kabel met de media is ontstaan waardoor men begon met alle slechte bestuurlijke beslissingen op Danny af te schuiven. Tijdens zijn carriere was Danny nog een mr Ajax, daarna toen hij een andere
Mening aanhing dan de rest bij Ajax werd hij gezien als een scholletje een verrader.
Terwijl hij gewoon een ander beleid voor ogen had. Los overigens van het feit of ik het met hem eens was.
Ik heb dus het gevoel dat de houding tegenover Daley door de media voortkomt uit de houding tegenover zijn vader, zeg maar overgeërfd van vader op zoon.

Daarmee zeg ik niet dat men geen kritiek mag hebben maar ik vind dat wat betreft blind enigszins overtrokken.
Lekker blind bashen met z'n allen.

22 september 2018 om 10:07

Lol Migi Blind was klasse tegen Kiev. Beste speler op het veld. Dit bedoel ik dus, mensen verzinnen gewoon dingen. Wat een bizar domme opmerking.

22 september 2018 om 12:54

@thebrightone

precies. laten we Blind vooral niet meer "bashen" en weer neutrale, goed gefundeerde kritiek op Kluivertje gaan uiten

22 september 2018 om 09:01

Helemaal geen spijker op de kop, want uitgerekend F. De Jong herstelde dat met zijn snelheid! (Wat hij volgens Kieft niet heeft).... dat laatste dat de jong op het middenveld beter is ben ik het wel mee eens!

Wat een slechte analyse. De jong-blind te traag... wat wil je dan? Wober is nog langzamer dan f. de Jong. Daarnaast loopt Luc de jong de 100 meter ook niet binnen 14 seconde. En aan de andere kant staan Ziyech en tadic tegenover vrachtwagens viergever en schwaab. Wat het grootste probleem kan worden is de koopkracht van Luc de jong bij het niet opstellen van wober of de ligt!?

22 september 2018 om 09:18

Waarom moet je altijd snel zijn? Als je op de juiste manier tactisch sneller en beter bent compenseer je het ermee. Je weet wat je aan Blind hebt en niet hebt. Hij zou ook altijd de rol controlerende middenvelder kunnen oppakken.

22 september 2018 om 09:18

Als je Tadic en Ziyech snel noemt ben je ook niet helemaal bij de les

22 september 2018 om 09:21

Wie vind jij dan wel snel? Ziyech is juist snel aan de bal. Tadic is ook snel ja, het is geen 10 seconden renner in 100 meter bewijzen van. Maar tot heden niks van gemerkt dat zoiets hem beperkt.

22 september 2018 om 09:40

De koopkracht schijnt volgend jaar nog verder omhoog te gaan, dan wordt Luuk helemaal gevaarlijk.

Ik vind het ook hoor. Ik hou Mn hart vast met die 2 naast elkaar tegen snelle aanvallers. Blind zit er elke wedstrijd weer meerdere keren naast en frenkie staat vaak ook te ver naar voren. Het zijn beide gewoon geen verdedigers!!! Ik zie dan 10 keer liever een wober erbij staan.

22 september 2018 om 10:34

Ja want wober is lekker snel en heeft zich echt bewezen?
Nietvoor niets dat Wober niet in de basis staat.

22 september 2018 om 10:53

ik heb dit hier nu al heel vaak aangegeven. Maar de selectie is niet in balans. Onbegrijpelijk dat er niet een CV gehaald is in de zomer. Blind is geen CV. Kieft heeft totaal gelijk. Wöber heeft vorig jaar - zie de wedstrijd tegen PSV laten zien dat hij niet goed genoeg is. Blind is een 6 en kan evt in een vijfmans defentie wel mee. Ik houd ook mijn hart vast voor morgen. De verdediging rammelt. Maar moet toch je basis zijn. Overmars ziet het niet

22 september 2018 om 11:46

Zou graag nog een echte breker zien, mag best voetballend wat minder maar gewoon (kop)sterk en meedogenloos in 1-op-1. Dat zou in NL nog niet hoeven maar Europees is dat wel fijn. Wie zou een geschikte kandidaat zijn?

22 september 2018 om 14:19

Ik heb geen idee wie. Kijk totaal geen buitenlands voetbal meer. Maar een die gewoon sterk is in de lucht en gewoon kan verdedigen. Hij hoeft van mij ook niet technisch te zijn, maar gewoon doet wat we nodig hebben.
Daarnaast mag je ook wel verwachten dat we en reserve keeper hebben die er gewoon bij kan. Gek dat voor deze elementaire dingen geen aandacht is bij de beleidsmakers

Azijnpisser kieft weer aan het woord?
Met alle respect voor Kieft, maar ik zag de Jong weinig fouten maken tegen AEK en Blind trouwens,bijna, ook niet. Daarnaast zijn de meeste verdedigers niet de snelste spelers in het team.
Daarnaast mijnheet Kieft heeft Ajax, tot nu toe, dit seizoen al een stuk minder tegendoelpunten geïncasseerd in alle competities dan PSV, dus de beste verdediging is die van Ajax, inclusief Daley.

Hij vergeet alleen te vermelden dat die 2 achterin bij PSV (schwaab en viergever) het ook behoorlijk zwaar gaan krijgen tegen spelers als tadic, Ziyech en Neres.
Daarnaast stond de verdediging tegen AEK redelijk goed (persoonlijk vind ik AEK vergelijkbaar met het psv van vorig jaar).

Ik vind het altijd een beetje sneu als iemand zaken zo eenzijdig belicht, zonder de tekortkomingen van de andere partij te benoemen. PSV heeft achterin natuurlijk veel grotere problemen met Ajax, met twee centrumverdedigers die verdedigend ook niet bepaald hoogvliegers zijn en daarnaast ook nog eens totaal niet kunnen opbouwen. Daar gaat Ajax natuurlijk op inspelen. Verder vraag ik me wel eens af of mensen als Kieft soms in de veronderstelling zijn dat spelers als Blind en De Jong door Ajax per ongeluk in het centrum worden neer gezet, terwijl het van nature geen mandekkers zijn. Dat is natuurlijk niet zo. Dergelijke spelers worden bewust uitgekozen omdat in de spelstijl van Ajax opbouwende kwaliteiten van een verdediger minstens net zo belangrijk zijn als zijn verdedigende. Daarom is het ook zo volslagen belachelijk dat iedereen het in de meeste gevallen uitsluitend en op een overdreven manier over de vermeende tekortkomingen van Daley Blind heeft, terwijl hij in het centrum wordt neergezet vanwege zijn overheersende pluspunten en die meestal onbenoemd blijven. Als het over Daley Blind gaat is het glas kennelijk altijd halfleeg en dat is natuurlijk niet zonder reden.

Het aantal tegendoelpunten van Ajax dit seizoen zegt voorlopig genoeg. Verdedigen doe je bovendien niet alleen met het centrum... Al deze kul van de zogenaamde kenners en analisten wordt een beetje vermoeiend. De combinatie de Jong en Blind is niet ideaal maar ik vind het allemaal overdreven.

Ik hoop dat Ajax gewoon met Neres, Huntelaar en de Ligt kan spelen want anders missen we wel heel veel spelers (mensen vergeten ook nog Sinkgraven, Bande etc.)
Zou jammer zijn dat deze topwedstrijd een mindere topwedstrijd is door blessures

De man heeft gewoon gelijk. Op de manier die Ajax speelt, krijgen de verdedigers veel last op hun schouders en dan heb je absolute topverdedigers nodig. Types Sanchez. Nu zijn De Ligt en Tagliafico de enigen die echt goed kunnen verdedigen. Mazraoui wordt ook vaak overklast door zijn directe tegenstanders. Ondanks zijn leeftijd, als je juist talent in verdedigen zou hebben dan zou je dat juist moeten merken. Toen Kenny Teté pas kwam was die vele malen beter.

22 september 2018 om 11:57

@jashhh

Je schrijft: "toen Kenny Teté pas kwam was die vele malen beter".

Vandaar dat hij nu vaker op de tribune zit dan bij zijn vriendin aan de keukentafel.

22 september 2018 om 12:22

@scepticus38

hij zegt toch toen Tete net was doorgebroken bij Ajax

22 september 2018 om 13:23

@japie_krekel

Je schrijft: "hij zegt toch toen Tete net was doorgebroken bij Ajax"

En …? Afgezien van het feit dat om niet meer dan een mening gaat, waar je het niet perse mee eens behoeft te zijn, gaat het toch ook om het heden en niet om het verleden? Mazraoui staat dit seizoen voor het eerst op rechtsback en ontwikkelt zich razendsnel. Volgens mij kan je dat van Tete niet zeggen. Die was bij Ajax al niet zeker meer van een basisplaats en nu wordt hij zelfs met enige regelmaat niet goed genoeg gevonden voor de reservebank. Zo goed was hij dus kennelijk helemaal niet.

22 september 2018 om 14:11

@scepticus38

ik vind Tete wel beter dan Veltman en Kristensen maar het is idd geen wereldtopper gebleken

Wim kieft begrijpt tactisch zo weinig bij voetbal. De illussie dat cv's "de verdediging" is. Ten hag verdedigd veel beter sinds ten hag er is en dat heeft puur met hoe men verdedigd als team. Daarom hebben ze maar 1 doelpunt tegengehad in comp .maar ja kieft begrijpt ook niets van pieter zwart

22 september 2018 om 12:34

@rolo1984

dan begrijpt Jurgen Klopp er ook blijkbaar weinig van volgens jouw theorie. die gaf 80 miljoen uit aan een verdediger om minder tegengoals te krijgen

dat Ajax maar 1 tegengoal heeft ligt denk ik eerder aan het feit dat ze met spelers als Ziyech en Tadic voorin bijna alle wedstrijden in de Eredivisie domineren en voornamelijk op de helft van de tegenstander spelen

Frenkie De Jong is ook geen verdediger natuurlijk, die is geweldig als hij op het middenveld speelt hebben we allemaal kunnen zien.

Blind vind ik ook geen verdediger, die komt snelheid, lengte en fysieke kracht tekort voor die positie en als controleur vind ik hem snelheid, handelingssnelheid en duelkracht tekort komen. op welke positie hij wel zou kunnen uitblinken durf ik niet te zeggen. ik vind hem nergens een specialist in

PSV vind ik achterin overigens ook niet heel indrukwekkend. Viergever heeft geen lengte en fysieke kracht en Schwaab is degelijk op Eredivisieniveau maar laatst in de Champions League was het niet best. natuurlijk is Barcelona van een heel ander niveau als PSV maar dan nog zag ik hem fouten maken die hij op dit niveau niet mag maken

Ik weet niet of Kieft de wedstrijden van Ajax ook echt kijkt of dat hij misschien in slaap is gevallen. Blind is denk ik een prima verdediger voor de eredivisie. Voor de snelle Europese topploegen komt hij wat loop en handelingssnelheid tekort dus tot zover ga ik wel met hem mee. Wat de Jong betreft klopt er niets van Kieft zijn verhaal. Frenkie kan zowel aanvallende mv als verdedigende mv spelen en blijkt door zijn onvoorstelbare inzicht en positie kiezen ook de boel achterin regelmatig te redden. Natuurlijk is hij daarmee een uitzondering op de regel dat de meeste spelers of aanvallend of verdedigend heel goed zijn maar daar is hij dan ook Frenkie de Jong voor. Kijk de wedstrijden maar eens terug zowel in de competitie als Europees heeft hij een aantal cruciale intercepties gehad waar hij een bijna zeker tegendoelpunt heeft voorkomen.

Tegen AEK.hield ik mn hart vast. Oef zo onzeker die verdediging. Te weinig lengte. Ik zeg Wober.

Zelden zo domme uitspraak van een z.g. voetbalanalist gehoord. Nog erger is dat er een meute daarin meegaat door mee te gaan papagaaien. Het uitvallen van de Ligt zou voor iedere club een aderlating zijn en is niet zomaar ff te vervangen vandaar de hele internationale top achter deze jongen zit. Ik luister allang niet meer naar dit soort z.g. kenners, ga liever op mijn eigen waarnemingen af.

22 september 2018 om 12:52

@janta

ok, dus wat je zegt is dat we Kieft en onze eigen waarnemingen vooral niet serieus moeten nemen omdat jij een andere waarneming hebt als het aankomt op Blind?

ik volg hem al sinds zijn United tijd omdat ik veel Engels voetbal kijk en daar vond ik hem verdedigend vaak niet best. dat hij zich in de Eredivisie staande kan houden geloof ik wel, al werd hij er laatst tegen Emmen aardig uitgelopen door die spits maar tegen sterkere tegenstanders vind ik hem geen zekerheidje. ook niet tegen PSV

22 september 2018 om 13:01

Blind was 1 van de pijlers in de voorrondes CL en afgelopen woensdag tegen Aek. Ga niet lopen leuteren dat die allemaal zwak waren, als je CL speelt zijn er geen zwakke tegenstanders meer. De fysieke kracht en het verdedigend vermogen van de Ligt is idd een gemis meer Ten Hag heeft het opgelost door daar iemand neer te zetten met een voetballend vermogen en spelinzicht in de persoon van de Jong en dat is helemaal niet zo verkeerd. Heb ik uit eigen waarneming en niet van iemand die dat voor mij voorkauwt.

22 september 2018 om 13:07

@janta

ik vond het ook niet de meest indrukwekkende tegenstanders. ik wacht wel even af op de wedstrijden tegen Benfica en Bayern, teams waartegen je echte weerstand ondervind voordat ik mijn mening over Blind eventueel bijstel

Schwaab lijkt in de Eredivisie ook een topper maar tegen Barca schrok ik me een hoedje toen ik hem zag verdedigen

Kieft trapt weer open deuren in. Natuurlijk is Ajax mer kwetsbaar met de Jong en Blind in de verdediging. Maar voor NL begrippen gaat het wel. PSV heeft namelijk ook geen defensie waar ik wakker van lig met Viergever, en zeker niet Swaab. Die vind ik echt matig.

Maar Ajax heft zoveel voetballend vermogen, dus dat komt wel goed. Kieft en de Mos zijn beide eeuwige zeikers naar Ajax toe, en ik neem die daarom ook niet serieus. Dat Win een voorkeur voor Eindhoven heeft is prima, maar hij praat alles wel erg naar beneden. Morgen weten we meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren