Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De cijfers voor de ongekend wisselvallige De Ligt en Depay in Guimarães

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Nations League. Na verlenging werd Engeland met 3-1 verslagen in het Portugese Guimarães. Voetbalzone beoordeelt de spelers van beide ploegen die minstens een helft meededen in de reguliere speeltijd met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje - Engeland




ORANJE CIJFER ENGELAND CIJFER
Jasper Cillessen 6 Jordan Pickford 6
Denzel Dumfries 6,5 Kyle Walker 5
Matthijs de Ligt 5,5 John Stones 2,5
Virgil van Dijk 8 Harry Maguire 3,5
Daley Blind 7 Ben Chilwell 7,5
Marten de Roon 6 Declan Rice 5,5
Frenkie de Jong 8,5 Ross Barkley 6
Georginio Wijnaldum 6,5 Fabian Delph 6,5
Steven Bergwijn 8 Jadon Sancho 7,5
Memphis Depay 5,5 Marcus Rashford 7
Ryan Babel 6 Raheem Sterling 6
- - Harry Kane 5


Cijfers Oranje

Jasper Cillessen: 6
Het beste moment voor Cillessen was negen minuten na de rust, toen hij met een scherpe redding kwam op een kopbal van Sancho. De spelhervattingen van Cillessen waren vaak gehaast en daarom niet zo zuiver als ze konden zijn; bij de penalty van Rashford had hij best wat langer kunnen blijven staan.

Denzel Dumfries: 6,5
Zonder zijn magnifieke tackle op Rashford, zeven minuten voor de pauze, zou Engeland waarschijnlijk zijn gaan rusten met een 0-2 voorsprong. Dumfries was tevens attent op foutjes bij de Engelsen en speelde met durf, hoewel hij aan de bal lang niet altijd de juiste keuze maakte.

Matthijs de Ligt: 5,5
De ogen van de wereld zijn momenteel gericht op De Ligt en wellicht was de verdediger nerveus; behalve zijn desastreuze fout voorafgaand aan de 0-1 liet hij zich even later ook makkelijk door de benen spelen door Sancho, wat bijna resulteerde in de margeverdubbeling. Na de rust herpakte hij zich echter volledig, niet alleen met zijn doelpunt maar ook met heerlijke tackles op Kane.

Virgil van Dijk: 8
Door de meegereisde Engelse supporters werd Van Dijk uitgefloten, maar daar liet hij zich niet door van de wijs brengen. Van Dijk was een rustige factor naast de bij tijd en wijle onrustige De Ligt en viel op met zijn loepzuivere crosspasses, met name op Dumfries. Net als De Ligt was Van Dijk in de lucht een belangrijke troef voor Oranje bij standaardsituaties van de Engelsen, terwijl hij niemand langs zich liet dribbelen.

Daley Blind: 7
De linksback van Oranje had Sterling in zijn zak, maar Sancho kende meer succes tegen Blind. Het was geen al te opvallende wedstrijd voor de verdediger, die wel zuiver was in de passing en meer duels won dan verloor. Hoogtepunt: een sublieme pass met de buitenkant van de voet op Quincy Promes in de openingsfase van de verlenging.

Marten de Roon: 6
De middenvelder van Atalanta begon nerveus met een ziekenhuisbal op De Jong, maar herpakte zich door scherp druk te zetten en kwam met enkele goede onderscheppingen. Het was desondanks begrijpelijk dat hij na rust werd gewisseld; Oranje had simpelweg behoefte aan iemand met meer diepgang. De Roon legde te weinig risico in zijn spel.

Frenkie de Jong: 8,5
Een van de lichtpunten van Oranje. De Jong zette tegenstanders van de bal, leidde een kans voor Bergwijn in de openingsfase in en loste fouten van zijn ploeggenoten op: De Roon en Depay haalden opgelucht adem dankzij de Ajacied. Ook in de verlenging bleef De Jong maar gaan en zette hij Sterling op briljante wijze van de bal. Na veertien gelopen kilometers, het meeste van alle Oranje-spelers, was de pijp na 113 minuten leeg.

Georginio Wijnaldum: 6,5
Gesterkt door de triomf in de Champions League speelde Wijnaldum met veel zelfvertrouwen in de eerste helft. Hij diende als verlengstuk in de aanvallen en maakte vroeg in de wedstrijd goed gebruik van een misverstand op het middenveld van Engeland, waarmee hij een kans voor Wijnaldum voorbereidde. Na de onderbreking was hij een stuk minder betrokken in het spel.

Steven Bergwijn: 8
De doortastende Bergwijn onderscheidde zich met een flinke dosis lef. De buitenspeler van PSV dwong af dat hij vaak betrokken was bij acties, door veel tussen de linies te komen. Ook in de tweede helft leek hij onvermoeibaar, maar verprutste hij wel een gigantische kans.

Memphis Depay: 5,5
Een zeer wisselvallige wedstrijd voor de aanvaller van Oranje. De druistige Depay was essentieel bij alle doelpunten van Oranje: hij gaf de assists op De Ligt en Promes en was goed voor een attente balverovering voorafgaand aan de 1-2. Op andere momenten leek hij veel te nonchalant, zoals bij grote kansen en toen hij voor rust een Engelse uitbraak faciliteerde na slordig balverlies.

Ryan Babel: 6
Aan inzet geen gebrek bij Babel, die overal op het veld te vinden was. Hij liet zich vaak zakken om aan de bal te komen, maar als hij de bal eenmaal had waren zijn acties met wisselend succes. Ondanks zijn inzet was de bijdrage van Babel op de momenten dat het ertoe deed te klein.

Cijfers Engeland

Jordan Pickford: 6
Met uitstekende reddingen in de verlenging zorgde Pickford ervoor dat het lang een wedstrijd bleef. In de reguliere speeltijd oogde hij wat onrustig: de keeper leverde de bal meerdere keren in bij Oranje met slechte uittrappen. Ook grabbelde hij na een houdbaar schot van Babel in de eerste helft, maar kwam hij even daarna wel goed uit om een snelle uitbraak van Oranje te torpederen.

Kyle Walker: 5
Oranje legde de rechterkant van de Engelsen lam, waardoor Walker niet veel toekwam aan zijn bekende rushes. Oranje stichtte juist veel gevaar vanaf de linkerkant en Walker wist dat niet af te stoppen; kort na rust liet hij zich te eenvoudig aftroeven door Bergwijn en gaf hij de bal zomaar aan Depay. Beide keren wist Oranje het niet af te straffen. Het eigen doelpunt dat Walker maakte viel hem niet aan te rekenen.

John Stones: 2,5
Een desastreus optreden van de mandekker van Manchester City. Hij verslikte zich in de verlenging volledig in Depay en was ook in de reguliere speeltijd niet bij de les. Kinderlijk eenvoudig raakte Stones de bal in het slot van de eerste helft kwijt aan Oranje, maar de ploeg van Ronald Koeman wist er toen nog niet van te profiteren. Ook liet hij zich aftroeven door De Ligt bij de 1-1.

Harry Maguire: 3,5
Maguire kwam meermaals in de problemen en dat had hij aan zichzelf te danken. Bizar balverlies van de verdediger aan Bergwijn in de blessuretijd werd niet bestraft door Oranje. Maguire probeerde het spel naar voren te verleggen, maar hij deed het vaak op momenten dat hij onder druk stond en betere afspeelmogelijkheden had.

Ben Chilwell: 7,5
Chilwell diende regelmatig als begin van de opbouw van Engeland. Hij stoomde op wanneer de situatie erom vroeg en was sterk in de duels met Dumfries, ook al leverde het beide spelers bijna blessures op. Het doelpunt van Lingard werd weliswaar afgekeurd, maar de rol van de opgekomen Chilwell was helder.

Declan Rice: 5,5
In de eerste helft was Rice volledig onzichtbaar. Het middenveld van de Engelsen werd overlopen door dat van Oranje, met name aan de kant waar Rice speelde. In het tweede bedrijf beet het middenveld van Engeland wat meer van zich af, mede dankzij Rice.

Ross Barkley: 6
Het was een wedstrijd van fouten en daar onttrok Barkley zich niet aan, ondanks een sterk begin. Heel slordig balverlies had de 1-3 van Promes tot gevolg. Daarvoor was Barkley juist een van de betere spelers bij Engeland: hij voetbalde zich knap uit lastige situaties, maar nam ook risico's die niet altijd goed uitpakten.

Fabian Delph: 6,5
Delph probeerde voortdurend druk te zetten op De Jong en Wijnaldum en mede daardoor kwam Oranje minder aan voetballen toe dan het hoopte. Een afgemeten voorzet van Delph op Sancho had kort na rust de 0-2 moeten betekenen, maar Cillessen keerde de kopbal.

Jadon Sancho: 7,5
Toen hij vroeg in de eerste helft switchte naar de rechterflank, leek er geen rem meer op Sancho. Hij stond aan de basis van veel Engels gevaar. Een van zijn hoogtepunten was het door de benen spelen van De Ligt en het voorbereiden van de daaropvolgende kans voor Rashford, in de slotfase van de eerste helft.

Marcus Rashford: 7
Eén schot, één doelpunt, honderd procent passnauwkeurigheid: op de cijfers van Rashford viel weinig af te dingen. De spits wist de strafschop die hij kreeg zelf te dwingen en benutte die erg beheerst. Een blessure betekende dat zijn optreden beperkt bleef tot een helft.

Raheem Sterling: 6
De aanvaller speelde zijn vijftigste interland en was de op twee na jongste speler van Engeland die tot dat aantal kwam, na Wayne Rooney en Michael Owen. De aanvoerder van the Three Lions kon zich pas onderscheiden met een hakbal in de aanloop naar het doelpunt dat de 1-2 leek te worden, maar werd afgekeurd.

Harry Kane: 5
De vervanger van de geblesseerd uitgevallen Rashford speelde geen memorabele wedstrijd. Hij was niet gelukkig in de spaarzame mogelijkheden die hij kreeg en vertraagde het spel bij de Engelsen. Kane had het erg moeilijk met De Ligt, die uitstekend speelde vanaf het moment dat de spits het veld betrad.

Ben je het grotendeels eens met onze cijfers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht dat wijnaldum nog best sterk speelde had wel een hoger cijfer voor hem verwacht.

6 juni 2019 om 23:29

Sterk gespeeld? Hij leverde bijna alle ballen in. Zelfs ballen over 3 meter. Hij werkte hard en dat was ook het enige.

7 juni 2019 om 08:19

Volgens het AD man of the match 😂 Misschien Rotterdamse krant?????

7 juni 2019 om 13:24

@ajaja,

Dat vond Koeman ook dacht ik.

7 juni 2019 om 14:14

Koeman zei dat hij de mom was. En je loopt jaren achter het AD is al jaren niet meer Rotterdams gericht. Ze willen graag landelijk, dus lees Amsterdam.
Helaas uit zich dat ook in kwaliteit en kwantiteit naar Rotterdamse voetbal clubs.

6 juni 2019 om 23:41

De Ligt raakt in 120 minuten 1 bal slecht, Depay raakt in 120 minuten 1 bal goed. Allebei een 5,5? Deze rapporteur kan in het vervolg beter naar een potje dammen kijken

6 juni 2019 om 23:47

Helemaal eens. De Ligt was op t penaltymoment en de 3 minuten erna echt erg goed. Verdiend zeker een 7, zonder penaltymoment een 8,5.
Depay vond ik echt afschuwelijk slecht, minste van allemaal.

Mooi is wel dat die niet opgeeft en alles blijft geven, maar werkelijk geen pass kwam aan

6 juni 2019 om 23:51

Die man raakte hij daarentegen wel goed en gelukkig dat die vreselijke panna geen 2-0 werd, maar alles wat iedereen hier schrijft lijkt supersubjectief en afhankelijk van voor welke club je bent. Uiteraard mijn tekst inclusief.

6 juni 2019 om 23:42

Blind speelde gewoon een degelijke pot.Vond eerder Bergwijn man of the match. Leek niet van de bal te krijgen,heel sterk tussen de linies en had een paar goede acties in huis.

7 juni 2019 om 00:52

Maar geeft Bergwijn ook echt iets gecreëerd?

7 juni 2019 om 13:40

Ja? In de eerste helft op kracht langs verdediger en legde hem terug op Depay die wild mis schoot? Hele grote kans hoor.. Maar alleen Ajax spelers doen het schijnbaar goed, 100 berichten over frenkie en de ligt maar van dijk hoor je amper. Beetje selectief naar mijn ogen. En als je als centrale verdediger zoon fout maakt als de ligt dan verdien je gewoon een onvoldoende, dat kan egt niet op top niveau. Dat ie dan later scoort is leuk maar dat was meer door die lekkere corner van depay. Frenkie en van dijk waren het beste in mijn ogen, Bergwijn en wijnaldum kort daarachter.

Wel lekker op dreef weer oranje, kan niet wachten tot volgende EK

7 juni 2019 om 07:04

Ik ben blij dat jij er bent om ons te vertellen dat Wijnaldum er niets van kan. Als die onbenullen van een Jurgen Klopp en Ronald Koeman dat nu toch ook eens in zouden zien. Misschien kun je ze dat vertellen bij je volgende masterclass.

7 juni 2019 om 09:32

Blind he, wat een balletje gaf die he. Buitenkantje voet over zo'n afstond over de grond langs 2 man precies op maat!! Vond ik echt fantastisch!!

Cillessen een 6 omdat hij bij de penalty langer had kunnen blijven staan.
Stop met zulk commentaar en kansloze cijfers

Edit: 1 scheldwoord verwijderd. M.v.g., Mexicanooo.

6 juni 2019 om 23:46

Cillessen verdiende toch zeker een 7 gezien de rust. En zeker vanwege de redding op de kopbal bij 1-0. Maar bij de penalty had die echt veel en veel langer moeten wachten. Was voor rashford nu wel heel simpel.

6 juni 2019 om 23:57

Ach, als mensen zo gaan oordelen "hoe keepers blijven staan bij een penalty", lever ik m'n handschoenen in. Iets met beste stuurlui.

7 juni 2019 om 00:06

Achja is makkelijk zeggen met een penalty, Cillessen is geen penaltykiller en vind niet dat je een keeper daar op kan afrekenen.

7 juni 2019 om 13:45

Hoort er gewoon bij hoor, weet nog goed die wissel voor krul bij het WK
Maar verder prima gedaan, ook niet heel erg getest. Ook dankzij zijn goede positionering.

Dumfries was weer ijzersterk, verdiend een hoger cijfer. Wat een pot!

6 juni 2019 om 23:44

Denk dat geen speler groter verschil qua cijfers zal zijn dan bij Dumfries. Ik vond hem bijvoorbeeld matig, in opbouw (niet de springen langs de lijn, echt passende opbouw) traag en storende factor. Heel veel lichte overtredingen nodig en bij alles fysiek morgen gebruiken om te compenseren, dit was ook bij het buitenspel zetten van spelers terug te zien. Had ook hele sterke momenten, wil niet te negatief zijn. Heeft op dat vlak wel iets weg van Tete, die heeft dat ook. Heel knap dingen herstellen die met simpel stapje in aanloop naar moment voorkomen had kunnen worden. Dat is ook deel smaak, zo heb ik meer met een tactisch sterke back dan een fysiek sterke back.

7 juni 2019 om 00:09

Ik denk dat Dumfries nog veel kan leren op tactisch vlak en dat is niet gek van waar die vandaan komt. Heeft hele grote stappen gemaakt van Sparta naar PSV. Fysiek heeft hij mee en tactisch zal die nog moeten leren, maar hij is nog niet heel oud en kan zich nog voldoende ontwikkelen.

7 juni 2019 om 00:54

Dumfries komt mijn inziens inderdaad nog wat tekort en ik denk dat dat vooral door ervaring komt. Hij is nog wat jong en impulsief.

7 juni 2019 om 13:47

Mee eens gaeajax, een ruwe diamant. Ik denk dat hij alleen maar beter word en nog lang niet op zijn top zit. Fijne knokker voor oranje

7 juni 2019 om 18:10

De tackle van Dumfries was goed! maar was ook zijn schuld want hij hief het buitenspel op, dus moest hij wel die tackle maken wat gelukkig goed ging, verder was Dumfries middelmatig, net als bij PSV, en altijd de vermoorde onschuld spelen.

De Ligt was op de fout na nagenoeg foutloos. Speelde echt weer indrukwekkend goed.

6 juni 2019 om 23:34

Idd, ontzettend knap dat een 19 jarige mentaal zo sterk is dat hij na zijn 2 foutjes in de 1ste helft gewoon een werdpartij speelt in het restant van de wedstrijd

7 juni 2019 om 07:26

Ik zou eens ophouden het foutjes te noemen.
Verder inderdaad een sterke pot, maar het kan je ook de finale kosten.

7 juni 2019 om 09:11

@sportweek86

"idd, ontzettend knap dat een 19 jarige mentaal zo sterk is dat hij na zijn 2 foutjes in de 1ste helft gewoon een wereldpartij speelt in het restant van de wedstrijd"

Het is belachelijk om iedere fout van een verdediger onder een vergrootglas te leggen. Aanvallers en middenvelders maken iedere wedstrijd wel 10 van die fouten. Als je foutloze wedstrijden wilt zien, kan je beter naar robotinterlands gaan kijken, mensen maken namelijk altijd fouten omdat ze vaak in een split second zelfstandig beslissingen moeten nemen en niet zijn voorgeprogrammeerd. Mensen die alles goed doen en nooit fouten maken, bestaan simpelweg niet. Het foutje van De Ligt werd hem noodlottig en dat is vooral pech voor hem, maar als je kijkt naar het cijfer dat hij heeft gekregen, is duidelijk dat zijn hele wedstrijd aan dat foutje wordt opgehangen, terwijl hij dat foutje zelf heeft recht gezet door de gelijkmaker te scoren. Dat cijfer is dan ook volstrekt bespottelijk voor iemand die zo goed heeft gespeeld.

7 juni 2019 om 09:21

@njfromvol

"ik zou eens ophouden het foutjes te noemen. Verder inderdaad een sterke pot, maar het kan je ook de finale kosten".

Het kan je ook de finale kosten als je de mooiste kansen om zeep helpt en nalaat om te scoren. Ik zou dus eens ophouden om iemands prestatie op te hangen aan 1 fout. De middenvelders en aanvallers maken veel meer van dergelijke fouten, het verschil is dat het voor een verdediger rechtstreeks effect kan hebben. Als een middenvelder zijn mannetje laat lopen en er gevaar ontstaat, is er vaak nog een verdediger om dat foutje te herstellen. De Ligt heeft dat persoonlijk gedaan door te doen wat de aanvallers hebben nagelaten, de gelijkmaker scoren. Behalve dat foutje maken heeft De Ligt ook nog diverse scoringskansen onschadelijk gemaakt. Het is typisch Nederlands dat dat kennelijk niet meetelt en zijn prestatie wordt opgehangen aan 1 slippertje. Ik vind dat bizar omdat een objectieve beoordeling natuurlijk zou moeten bestaan uit de som der delen in plaats van te worden opgehangen aan 1 simpel deeltje.

6 juni 2019 om 23:40

Precies, 5,5 is een lachertje... daarnaast maakt hij zijn fout ook weer goed. Zou eerder een 8,5 moeten zijn!

7 juni 2019 om 00:57

Ik vind een 5.5 niet eens zo gek. Voor hetzelfde geld verlies je de wedstrijd door die 2 fouten achter elkaar. Ik vind dat je de uitslag van de wedstrijd in het voordeel van Nederland onbewust te zwaar meeneemt. Ik zou hem zelf denk ik een 6 of 6.5 hebben gegeven, maar zeker niet blijven de 7.

7 juni 2019 om 09:32

metaalverf

"ik vind een 5.5 niet eens zo gek. Voor hetzelfde geld verlies je de wedstrijd door die 2 fouten achter elkaar. Ik vind dat je de uitslag van de wedstrijd in het voordeel van Nederland onbewust te zwaar meeneemt. Ik zou hem zelf denk ik een 6 of 6.5 hebben gegeven, maar zeker niet blijven de 7."

Dat noemt men ook wel een drogredenatie. Als De Ligt dat foutje niet had gemaakt en niet een paar keer zo goed had ingegrepen en een kans onschadelijk had gemaakt, had Nederland ook kunnen verliezen en De Ligt die 7 wel gekregen omdat hij dat foutje niet had gemaakt. Bovendien heeft De Ligt die uitslag mede zelf bepaalt door te scoren. Als ik op jouw reactie moet afgaan, ben je kennelijk iemand voor wie het glas half leeg is en die iemand zijn fouten veel zwaarder aanrekent dan wat hij goed heeft gedaan. Afgezien van dat ene foutje heeft De Ligt bijna alles goed gedaan en een dijk van een wedstrijd gespeeld en samen met Van Dijk veel gevaarlijke situaties in de kiem gesmoord. Ik vind het bizar en bovenal volstrekt onrechtvaardig om iemand een fout zo zwaar aan te rekenen, helemaal als hij duidelijk aantoont het zich aan te trekken en het bovendien zelf herstelt door de gelijkmaker te maken. Van mij krijgt Matthijs alleen al voor zijn wilskracht en onverzettelijkheid een dikke 9.

6 juni 2019 om 23:43

1e helft heel erg slecht. 2e Helft heel knap herpakt.

6 juni 2019 om 23:43

Cijfers ook beetje uit de lucht gepikt... De ligt heeft dat ene foute dik en dik goed gemaakt jasper vond ik ook hoger dan dit... Dumfries ook niet vee fout gedaan maar was niet aanvallend gevaarlijk... Cijfers geven moeten ze mee ophouden...

6 juni 2019 om 23:48

5.5 voor de eerste helft misschien door die fout, 8.5+ voor de 2de helft, heerlijk sterk gespeeld, ontzettend veel aanvallen gestopt, goed voor kansen, (zelfs de eerste helft liep deze 19 jarige jonge als een tank door Engeland heen) maarja je, we kunnen even zeiken op iemand hier in Nederland..

7 juni 2019 om 00:40

Goal weggegeven plus een grote kans doordat hij gepanneerd werd. Eerste helft was De Ligt erg slecht, tweede helft heel sterk

7 juni 2019 om 13:10

Hoeveel goals heeft Depay weggegeven? Oftewel, de spitsen en middenvelders missen de kansen en maken geen goals. Als de Ligt dat dan wel doet poetst hij minimaal zijn eigen fout weg. Wat betreft zijn 2e slippertje.... hoeveel foutjes hebben de andere gemaakt? Waar was v. Dijk bij de afgekeurde goal? Kortom, iedereen maakt foutjes maar bij de Ligt tellen wij ze en vergeten we zijn meerwaarde te tellen....vreemd.
Mi heeft hij tof gewoon een ruim voldoende. Dus een 7 verdiend!

7 juni 2019 om 15:24

Depay legt die bal op zijn hoofd bij de 1-1, goed binnen gekopt maar zeker niet uit het niets gescoord of het gecreëerd. Wil die goal meer op het conto van Depay schrijven, iig 50/50. Waarom zijn mensen toch zo angstig om kritisch te zijn op de Ligt? Ja hij is jong maar niet onervaren, die komt er wel. Verdedigen (vooral centraal) is puur ervaring. Kijk naar de top, bijna allemaal verdedigers boven de 25. Echt onwijs knap hoe ver hij al is maar we moeten reëel blijven, gelukkig doet hij dat zelf wel.

Voor het eerst eigenlijk dat ik niet gelijk zeg; wat zijn dit voor cijfers? Kan me er best in vinden. Depay was dramatisch maar toch wel weer belangrijk. Bijzondere speler blijft het. Frenkie blijft een genot en Bergwijn had ook erg leuke momenten. Van Dijk en Promes ook goed. Hoogtepunt was die pass van Blind. Zag hem net terug; waanzinnig. Die aanval verdiende een doelpunt.

7 juni 2019 om 00:59

Het zijn redelijk veilige cijfers. Weinig uitschieters naar beneden of naar boven.

3 assists voor Depay, hadden ook 3 goals naast gekund. Weliswaar ongelukkig maar weer zeer belangrijk, 5.5 is dan wel te mager hoor. Promes viel echt lekker in trouwens, mooi om te zien. Matta maakt zn fout goed wat ook wel prettig is, is wel een dingetje zo bij Oranje

3 assists voor Depay, hadden ook 3 goals naast gekund. Weliswaar ongelukkig maar weer zeer belangrijk, 5.5 is dan wel te mager hoor. Promes viel echt lekker in trouwens, mooi om te zien. Matta maakt zn fout goed wat ook wel prettig is, is wel een dingetje zo bij Oranje

6 juni 2019 om 23:33

Hoe in hemelsnaam, kun je een mislukt schot voor open doel die vervolgens via 2 spelers in de goal gaat, een assist noemen. Depay deed werkelijk alles verkeerd vandaag, behalve de corners (waren bijna allemaal subliem) en het balletje breed.

7 juni 2019 om 08:55

"hoe in hemelsnaam, kun je een mislukt schot voor open doel die vervolgens via 2 spelers in de goal gaat, een assist noemen."

Heb je ook nog gezien wat er vooraf ging aan dat mislukte schot? Die goal was, ondanks dat hij zelf had moeten scoren, grotendeels de verdienste van Depay.

Begrijp me niet verkeerd, hij speelde absoluut een hele slechte wedstrijden, maar feit is wel dat alle drie de goals te danken waren aan het voorwerk van Depay. Dit is een speler die je sowieso moet laten staan, ook als hij er niks van lijkt te bakken.

Blind echt veel te laag. Matta zwak bij de penalty en panna maar daarna echt een rots in de branding. 5.5 is te laag.

6 juni 2019 om 23:34

Blind, die nog niet eens de helft van de snelheid had van Lingard bij dat VAR niet-doelpunt? Blijft een risico op linksback....

6 juni 2019 om 23:38

Ik mis je relevantie.

6 juni 2019 om 23:41

Millimetertje minder en de pass een milliesecondetje eerder en we lagen er gewoon weer uit doordat Blind te traag is... Daar moet je als defensie altijd voor waken. Verder prima pot hoor van Blind, maar een 7 lijkt mij dat prima te representeren. Hoger hoeft echt niet.

7 juni 2019 om 00:26

Op iets wat geen fout was? Trek jij punten af, uit potentie?

7 juni 2019 om 00:29

die bal lag er toch echt in.... of is jouw argument dat Blind, door 3 meter achter zijn man te lopen, zo mooi de buitenspelval openzet?

6 juni 2019 om 23:45

5.5 is niet te laag. Hij speelde inderdaad uitstekend, maar zo'n goal weggeven mag gewoon niet, je geeft de tegenstander een gratis goal. 5.5 lijkt me prima. Zonder die fout had hij van mij een 9 gekregen.

6 juni 2019 om 23:57

Mwaa 5,5 is iets te mager, maar veel hoger dan een 6,5 was ook niet terecht geweest. Maar kom op Cillissen is bijvoorbeeld een dikke zeven, misschien zelfs een kleine acht. Zijn uittrappen waren matig tot slecht, maar zijn reddingen daarentegen uitstekend. Dat hij dan een pingel tegen krijgt is toch geen minpunten waard. Dat zou geen verschil moeten maken. Als je hem pakt zou het automatisch +1 moeten zijn. Frenkie is ook wat te veel van het goede. Hij was goed, maar had ook weer een paar gevaarlijke balverlies momentjes. Dan zit je eerder rond 7,5. Babel daarentegen was niet hoger dan een 3. Balletjes alleen maar terug, nauwelijks zijn man voorbij. Nooit diep zonder bal. Nooit in de buurt van afvallende ballen en heel veel schijnverdedigen. Dat was echt heel erg slecht.

Blind echt veel te laag. Matta zwak bij de penalty en panna maar daarna echt een rots in de branding. 5.5 is te laag.

Blind was erg sterk, maakte veel meters en veel goede passes.
Van Dijk vond ik niet echt opvallen, al het werk achterin werd voornamelijk door de Ligt gedaan.
De hele voorhoede was vrij drama, te traag tempo en veel balverlies. duidelijk de zwakste schakels vandaag.
V/d Beek trouwens heerlijke inval beurt en geeft veel gif. Hopelijk zondag in de basis.

6 juni 2019 om 23:34

Vond je hem goed invallen? Ben wel fan van hem geworden maar hij mist een (best) grote kans en laat zijn man lopen bij de afgekeurde 2-1. Mag van mij ook wel basis spelen maar vond hem niet goed invallen.

6 juni 2019 om 23:38

Niet goed invallen? Man door hem ging Nederland pas echt voetballen.

6 juni 2019 om 23:39

Het tempo ging wel gelijk omhoog toen hij er in kwam vond ik.
Daarnaast was het de man van Promes die weg liep en niet de man van v/d Beek hij probeerde m wel over te nemen. En die kans was nog best moeilijk.
v/d Beek is goed voor dynamisch voetbal vanuit het middenveld naar de aanval. Om in de kleine ruimte snel te schakelen en de bal te laten versnellen met een strakke pass vindt ik zelf altijd erg mooi om te zien. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook een goed loopvermogen.

6 juni 2019 om 23:46

Wil ik niet alleen aan hem toeschrijven. Engeland geeft zelf twee goals cadeau na al 90 minuten in de benen te hebben. Wil overigens niet zeggen dat hij slecht speelde hoor, verre van.

7 juni 2019 om 14:00

Het ajax-bril gehalte druipt van je post af. Niet serieus te nemen dus. De ligt die alles alleen opknapte hahaha.

6 juni 2019 om 23:43

2 assists en zonder hem ook geen derde goal. Dan verdien je een 8. Hoe je ook speelde

6 juni 2019 om 23:48

Zonder hem had er iemand anders gestaan met zelf 2 doelpunten, 2 assists en zonder al zijn balverlies.

7 juni 2019 om 00:03

Wat een rare redenatie. Eens spits die zoveel verkloot en met zichzelf bezig is toch een veer geven op basis van halve assist die ontstaan door blunders vanuit de Engelse verdediging??? Als dat je criteria voor een spits is weet ik het niet meer. Is enorm belangrijk geweest voor Oranje maar wat was hij deze wedstrijd slecht zeg.

7 juni 2019 om 11:49

Niet mn criteria voor een spits, maar wel voor de beoordeling van een prestatie. Ik hou van het mooie spel, maar in mijn beoordeling hou ik rekening met de invloed van een speler op het spel. Daarom verdient hij wat mij betreft een 8.

7 juni 2019 om 14:04

1 mindere pot van Memphis en meteen moet ie eruit haha wat typisch Nederlands ook weer. Is gewoon een speler die vertrouwen nodig heeft en als ie dan een mindere wedstrijd heeft toch bijdraagt aan de score, bij PSV ook slechte wedstrijden gespeeld waar hij dan toch de beslissende maakt. Dat is ook een kwaliteit.

7 juni 2019 om 14:20

Het sterkste van Koeman is juist geweest dat hij Memphis liet staan, ondanks zijn tegenvallend spel.
Die is er over 2 dagen weer helemaal bij en hopelijk scoort hij dan gewoon zoals altijd.
Ik heb me laten vertellen dat hij steeds slecht zicht had door al de toverstof van de Jong.

de Ligt maakt 1 grote fout, maar speelde een goede 2e helft. Moet hoger cijfer krijgen dan Depay die een vreselijke pot speelde

De Jong 8,5? Op basis waarvan? Hij heeft wel zn werk gedaan maar meer ook niet hoor. De rest is wel terecht alhoewel ik Depay wel belangrijk vind in deze zege, hij speelde niet echt opvallend maar was ook niet zo slecht dat hij 5,5 krijgt.

6 juni 2019 om 23:50

Las net dit:128 touches, 101/105 passes, 13 ball recoveries, 5/7 tackles, 3 interceptions, 2/2 aerial duels, 2/2 long balls, 2/2 dribbles, 2 fouls won, 2 key passes. Liep ernaast meeste meters van alle spelers. Was echt een sterke pot van hem, alles begon bij hem.

7 juni 2019 om 00:09

Serieus? Hij heeft zijn werk gedaan en meer niet? Een 8,5 is nog laag. Frenkie de jong was overal. Dat opendraaien en vervolgens die pass op depay was weergaloos. Steeg samen met Van Dijk (en in mindere mate De Ligt) ver boven de rest uit.

Dan zie je het cijfer 5.5 voor de ligt, lees je de beredenering en dan strookt dat totaal niet. Hou hier maar mee op want die cijfers slaan zoals altijd weer nergens op

De Ligt 5,5? Was op zijn fout na belachelijk goed? Die panna bij De Ligt leidde helemaal niet bijna tot een goal. Grote inzin

De Ligt had slechts 2 fouten, waarvan een heel kinderlijk en die werd afgestraft. Verder heerste hij en was de aanvallers de baas. Kopte daarnaast weergaloos de bal in het netje. Hoe kan hij dan zo'n laag cijfer hebben!? Bij deze is dit niet meer serieus te nemen.

Trouwens gruwelijk vervelend hoe Dumfries en de Ligt het pispaaltje zijn van rivaliserende fans. Kom op man, sta eens achter je land. Dat eeuwige gedram, schei toch uit.

6 juni 2019 om 23:41

Word er niet goed van. Als het Nederlands elftal speelt ben je voor je land en maakt je clubvoorkeur echt niks uit. Net alsof dumfries de ligt af gaat zeiken als er wat fout gaat of andersom. Lijken wel kleuters hier joh.

6 juni 2019 om 23:52

Ben ik helemaal met je eens! Ik ben absoluut geen fan van dumfries (niet omdat hij van psv is trouwens) en hoop dat hij in het psv shirt lekker veel.fouten maakt. Echter zodra hij het shirt van oranje aan heeft, dan hoop ik dat hij een geweldige pot speelt.

7 juni 2019 om 00:16

Mooi gezegd Quirento, in live meepraten was het weer om te huilen. Beide jongens speelde sterk vandaag vond ik (buiten die fout van Matthijs dan). Toch staat het massief vol met Ajacieden die doen alsof de 2e rechtsback van Kozakken Boys erin staat en PSV'ers die over elkaar heen vallen om aan te geven dat De Ligt het niveau nog niet aankan. Echt bedroevend gewoon!

Ik vond Marten beter spelen dan Gini. Gini was behoorlijk onzichtbaar, zowel defensief / druk zetten als offensief. Ik blijf het bij Oranje te vaak een grijze muis vinden in de topwedstrijden. Marten speelde gewoon solide en was belangrijk in defensief opzicht. Ik zou die 6 en 6,5 dan ook omdraaien.

Cillessen speelde erg goed en verdient een 7, hield ons een aantal keer overeind.
De rest is wel aardig in lijn met wat ik ook zou geven.

6 juni 2019 om 23:43

Ik vond de Roon eerlijk gezegd de beste middenvelder. Verdedigend prima, gif en ook aan de bal sterk. Zocht vaak een voorwaartse oplossing, itt De Jong en Wijnaldum.

How kun je De Ligt nou een 5,5 geven? Penalty was een fout, maar verder speelde hij fantastisch!

Hahahah. De Ligt 5.5? Speelde (buiten die ene fout) werkelijk waar fantastisch. Meeste duels gewonnen, amper foute passes, meerdere cruciale ingrepen en een cruciale goal.

6 juni 2019 om 23:44

Die tackle op Kane. Die reactie en applaus van van Dijk daarop; echt heerlijk!

6 juni 2019 om 23:52

Lekker koppel achterin die 2
Kunnen we voorlopig wel mee vooruit

7 juni 2019 om 00:19

Inderdaad, die was broodnodig! Ik kan er gewoon bijna met m'n hoofd niet bij hoe een 19-jarig mannetje zichzelf zo de rug kan rechten na zo'n groffe fout. Dat slaat gewoon nergens op eigenlijk haha Hij was even 3 minuten van slag en daarna maakt hij de gelijkmaker en speelt hij nagenoeg foutloos de wedstrijd uit. Super gewoon. Heerlijk duo inderdaad, VVD en MDL!

Depay en De Ligt waren, ondanks dat niet alles lukte, echt wel nuttig vandaag. Beiden 7 wat mij betreft.

Promes en Van de Beek vielen lekker in zeg.

Virgil, Blind, Bergwijn en Frenkie staken er bovenuit vanavond. De pass van Blind was briljant.

Best een lekker team zo.

6 juni 2019 om 23:43

Nou wat viel Donny lekker in. Vooral toen hij geen zin had om met Chillwell mee te lopen bij dat "doelpunt" van Lingard. Verder goed gespeeld van Donny hoor, en er kwam zeker meer diepte in de ploeg toen hij kwam, maar dat moment vind ik echt niet kunnen Hij stopt gewoon met lopen!

6 juni 2019 om 23:46

Dat was de man van Promes he.
Met Donny komt er toch meer voetbal en dynamiek in de ploeg vind ik.

7 juni 2019 om 00:11

Door vd Beek kwamen we laatste kwartiet vd eerste in de problemen, vandaar dat oa Pröpper er weer in kwam. Speelt erg goed bij Ajax, maar bracht weinig vandaag.

6 juni 2019 om 23:45

Geeft Xavi zo'n bal, dan gaat ie heel de wereld over. Ik hoop dat Koeman weer in dezelfde samenstelling begint volgende wedstrijd. Ondanks de mindere prestaties van Gini, Depay en Dumfries.

Hoe kun je Memphis in godsnaam een voldoende geven? Die heeft op die assist na (een pasje over 2 meter), geen bal geraakt man...

7 juni 2019 om 00:01

Speelde drama, maar wel 2 assists en bij alle goals betrokken. Gisteren speelde ook niet goed, maar scoorde wel 3x en dan is het allemaal fenomenaal om met een paar flarden beslissend te kunnen zijn.

Die Frenkie moet écht even normaal doen! 14 kilometer, dat is echt bizar. Lange tijd geleden dat ik zó heb kunnen genieten van een Nederlandse speler!

Frenkie, De ligt, Van Dijk en Promes met een sublieme invalbeurt. 3x 8.5 en een dikke 9 voor Promes.

7 juni 2019 om 00:13

Hoop ook op Promes ipv Babel vd wedstrijd. 6,5 van Babel? Eerder een 5, was niet zo best vandaag.

Lingard deed qua totale speeltijd toch meer dan 45 minuten mee en zou mijns inziens daarmee ook een beoordeling moeten krijgen.

De Roon is echt niet geschikt voor topniveau, datzelfde geldt ook voor Dumfries, maar met wilskracht overleeft hij deze strijd. Donny van de Beek voortaan altijd opstellen, nu liet je Frenkie alle gaten dichtlopen. Met Donny had Frenkie zeker nog tot het einde kunnen spelen, maar doordat Roon gewoon slechte looplijnen heeft moest Frenkie alle gaten dichtrennen. Promes viel erg goed in, Bergwijn was erg matig. Ik had echt gehoopt dat Koeman een speler zoals Malen en Kluivert erbij zou doen. Eentje die diepgang heeft en vooral balvast was. Nu heb je teveel passers. Een type Neres was gewenst geweest. Met Depay en Promes heb je balvaste speler, maar je mist een type Robben. Met Kluivert heb je er een. Misschien niet voor in de basis, maar zeker nuttig als je meer ruimte krijgt en iemand nodig hebt die explosief is met of zonder bal.

7 juni 2019 om 00:02

Bergwijn matig? Alleen die verprutste kans was heel slecht

7 juni 2019 om 00:03

Ik heb het gevoel dat mensen met een bepaalde mening een wedstrijd in gaan, en vervolgens die mening sowieso volhouden. De Roon speelde een goede wedstrijd op die paar rare ballen na, hij zat er vaak tussen en draaide een paar keer goed open om een pass naar voren te geven. Van de Beek daarentegen heeft geen knikker geraakt, als hij druk zette jogde hij een beetje achter de speler aan en er zat veel meer in de kansen die hij kreeg. Door dit zwakke druk zetten kon uiteindelijk Lingard die buitenspelgoal maken.

7 juni 2019 om 00:20

Duidelijk een ajax-fan met een roze ajax bril. Lekker objectief. Hoop tekst allemaal blahblah. Bergwijn was gewoon de beste aanvaller vandaag, inclusief Promes was redelijk. Dumfries was redelijk, maar vond hem ook niet top. Wel veel diepgang en vd Beek was gewoon ook niet op zijn Ajax niveau. Heeft niks gebracht vandaag. Waar vele al bang voor waren was vd Beek ipv de Roon een slecht idee. Laatste kwartier vd 1e helft gewoon erdoor onderdruk gestaan. Gelukkig hersteld door inbrengen van Pröpper.

Koeman moet toch wel heel snel net Frenkie de Jong gaan zitten en vragen: “ joh, wie wil jij nou het liefst om je heen?” Die vlieg je in en stel je op. Ook al zegt-ie Anco Jansen.

Vondt iemand Donny van de Beek echt zo goed? Van der Vaart wist niet hoe vaak hij hem moest prijzen, maar vdB zette zo ongelofelijk zwak druk. Hierdoor kwam uiteindelijk ook die buitenspelgoal. Daarnaast was zijn zo geniale diepgang niet zo geniaal als hij kan.

7 juni 2019 om 00:22

Was gewoon niet in zijn Ajax niveau, maar dat willen de ajaxfans met roze ajaxbril niet zien.

7 juni 2019 om 06:55

Net zoals veel PSV-ers niet (willen) inzien dat Dumfries en Depay een belabberde wedstrijd speelden??????? Tijdens oranje speelt clubvoorkeur soms ook een rol bij sommige.

7 juni 2019 om 14:13

Zo veel slechts en toch 3 - 1 winnen haha, je zou bijna denken dat we overdrijven met zijn alle

Cillissen duikt nog voor de aanloop. Zelden een slechtere penaltystopper gezien in het profvoetbal.

7 juni 2019 om 00:19

Idd, al heb ik ook zelden een wisselkeeper gezien met zoveel zelfvertrouwen.

7 juni 2019 om 00:36

@migi

Cillissen is geen bijzondere keeper maar wel de beste die we momenteel hebben en best een nuttige kracht voor Oranje. spelhervattingen en penalty's zijn idd niet zijn beste eigenschappen maar hij is redelijk betrouwbaar op de lijn

7 juni 2019 om 09:32

Ik vind hem verder ook een prima keeper hoor, alleen op het gebied van penalties is hij echt amateuristisch slecht. En dat lijkt me nou net iets wat je kan trainen.

Het cijfer van de Ligt ben ik het niet mee eens, de Ligt maakte welliswaar een fout maar een 5,5 is wel erg laag, hij maakte de belangrijke 1-1 en speelde de rest van de wedstrijd geweldig

Dumfries een 6,5 omdat hij een goede sliding had, nadat hij zelf twee jeer buitenspe opheft en dus eigenlijk gewoon zijn eigen fout hersteld. Maar de ligt krijgt een 5,5 omdat hij een fout maakt en die ook zelf hersteld. Ik weet niet wie de cijfers geeft hier voor vz, maar die begrijpt er toch elke keer bijzonder weinig van imo. Ja, de ligt maakt een fout maar speelt verder gewoon goed en maakt zijn fout goed met het doelpunt. Dumfries maakt een fout en hersteld die zelf. Dat zijn dus gewoon voor beide spelers plussen. Beoordeel spelers nou eens op hoe ze gespeeld hebben en niet op de eventuele potentie of hype die er om spelers heen hangen. Zowel dumfries als de ligt hebben gewoon een voldoende gespeeld, als je dat niet ziet en dus oordeelt op één moment, dan ben je een zwakke analist. Dan oordeel je op “youtube momenten” en niet op 90 minuten.

Prima hoop dat iedereen afhaakt en de ligt bij ons blijft.... denk dat de geintreseerden het pas interessant vonden worden na zn fout: staat hij op hoe reageert hij nou als je dus zo reageert ben je dus een van de grootste!

Als je als voetbalzone medewerker een 5.5 voor de Ligt geeft, kan je beter stoppen denk ik op deze site verder nog iets te posten. Wellicht dat degene grammaticaal de rest kan ondersteunen.

Op voetbal inzicht valt de beste persoon helaas niet te betrappen, en laat dat toch het doel zijn van deze site. Draaien jullie aan een rad van fortuin met cijfers 1 tot 10 en baseren jullie daarop de cijfers?

ik ga niet eens meer verder in op de cijfers voor de andere spelers. In sommige kan ik me vinden, in de meeste niet. Begrijp ook niet het nut hiervan? Ik zie het vaker voorbij komen met cijfers die totaal niet overeen komen met de werkelijkheid.

De Ligt een 5,5 geven op basis van alleen die ene fout, ja ja het voetbal verstand zit idd bij voetbalzone.nl. Die hebben er echt kijk op. Een handige tip: misschien ook daadwerkelijk naar een wedstrijd alvorens u spelers punten geeft.

Behalve met het cijfer voor De Ligt ben ik t redelijk eens, op Wijnaldum na. Geacht voetbalzone.nl, hoe een aardige jongen Wijnaldum ook is, als hij belabbert sperlt mag u hem ook gewoon een onvoldoende geven hoor.

Ik ga het toch gewoon zeggen want hij maakt een gigantische fout en krijgt nog een pannatje tegen, maar Matthijs De Ligt is een bizare speler. Hij voelt het belang echt aan en staat er altijd. Als ik even na denk dit seizoen. Kopt de 1-1 binnen tegen Heracles in de 1ste wedstrijd van het seizoen met 2 minuten te gaan. Kopt Ajax naar de winst in Turijn. Kopt Ajax op voorsprong in de grootste wedstrijd van z'n leven. Breekt de ban voor Ajax in een hele moeilijke eerste helft van de halve finale tegen Feyenoord in de beker. En scoort nu ook weer de 1-1 in een wedstrijd waar NL de energie een beetje aan het verliezen in was, ja inderdaad hij maakt de fout voor de 1-1. Maar toch, deze speler is zo volwassen, zo'n winnaar, wat een heerlijke voetballer. We hebben weer echt jonge toppers in elke linie.

Ik blijf me toch verbazen over hoe je als verdediger één keer prutst, terwijl je verder een meer dan goede wedstrijd speelt, je een 5,5 krijgt, hetzelfde cijfer als wanneer je voorin constant over de bal heen maait.

De Jong en Blind waren de beste op het veld. Vooral blij dat Blind ook op linksback weer eens een sterke pot speelt want de concurrentie is daar erg matig.

Ik ga verder helemaal niet mee in de hosanna sfeer. Het voetbal was sowieso erg matig gister. Engeland speelde met een B-elftal en alsnog heeft Nederland het erg lastig. Vond NL wel iets beter maar er kwam wel naar voren hoe gebrekkig de aanval is en sommige andere posities. Daarom vind ik het extra vreemd dat Van de Beek niet speelde gisteren. Het gaat mij niet eens om Vdbeek versus De Roon, maar een coach met een beetje fantasie had toch wel een plek voor hem gevonden ten koste van bv, Dumfries of Babel (of gewoon toch De Roon). Een 343, 442 of 422 met valse spits zou dit NL elftal niet misstaan.

Het verschil tussen de minste en de beste speler in dit team is te groot.
Er zijn spelers waar je voor geneert en die niet om aan te gluren zijn.
En er zijnfantastische die een lust voor het oog zijn. En dat is veel meer verschil dan tussen een werker en een stylist. Namen noemen lijkt me in dit geval niet nodig..

7 juni 2019 om 10:11

Ja, dat kun je wel zeggen. Het klopt dat De Ligt in de eerste helft een fout maakte door die pingel weg te geven en zich knullig door de benen liet spelen, maar wanneer je daarna zo sterk speelt, de score eigenhandig weer rechttrekt en talloze goede tackles en balveroveringen realiseert mag het echt wel wat hoger dan een 5,5. Zelfde verhaal voor Memphis. Dit was inderdaad een van zijn mindere wedstrijden in Oranje, maar als je zelfs in je mindere wedstrijden nog goed bent voor twee assists verdien je meer dan een 5,5.

Heerlijk “we” winnen van Engeland (weliswaar een B elftal) en typisch Nederlands gaan we zeuren over wie vooral het slechts heeft gespeeld.

Niet zo lang geleden konden we niet eens winnen van FC bal op het dak 14 en kon geen enkele speler een voldoende halen.

Respect voor de coach en spelers dat ze “ons” afgelopen jaar hebben verwend met resultaat en zelfs met soms niet goed voetbal. Hierdoor kunnen alle azijnplassers zich weer eens lekker uitleven.

Keeper blijft lastig in het Nederlands elftal simpel omdat er geen wereldtopper beschikbaar is. Wat niet wegneemt dat Cilissen gewoon een betrouwbare keeper is en dat moet ook wat waard zijn.
Defensief zijn er meer dan genoeg opties om zelfs bij een blessure niet teveel kwaliteit in te leveren.
Middenveld eigenlijk ook hetzelfde alleen als Frenkie de Jong niet zou spelen valt er een enorm gat maar dit geldt voor elk land wanneer je beste speler uitvalt is vervanging moeilijk. Voorin is er echt wel een probleem. Veel creatieve snelle spelers maar geen echte goalgetter. Daarmee is de druk op Depay onterecht groot. Hij werkt hard maar als hij een mindere wedstrijd speelt is het Nederlands Elftal voorin toch wel erg lam.

Maar goed we kunnen niet alles in 1 keer hebben……

Deze cijfers zijn over het geheel niet serieus te nemen, want Mathijs was op zijn fout na op weinig andere fouten te betrappen (5,5 moet dus zeker een 7 zijn); Dumfries vond ik redelijk matig, dus daar had in plaats van een 6,5 en 6 of zelfs een 5,5 moeten staan. Babel probeerde het wel, maar hoort gewoon niet meer in het Nederlands elftal en ook voor Marten de Roon heb je nu betere spelers rondlopen. Al met al komen deze cijfers niet overeen met de echte voetbalkenner als Rinus Israël.

Er staat inmiddels best een aardig geraamte bij Oranje om weer goed mee te doen met de betere landen. Wat mij betreft missen we op een aantal plekken nog wel wat topspelers.

Dumfries en De Roon daar zou je betere voor moeten hebben. Blind op linksback doet het goed, maar is geen echte back.

En voorin komen we klasse tekort, die we met Robben, Sneijder en langer terug Bergkamp, Van Basten hadden. Zijn allemaal redelijke spelers, maar gisteren zag je ook weer dat we tegen een mager Engels team heel veel moeite hadden om te scoren.

Beste mensen, ik voel toch even de noodzaak om te reageren. Hoewel ik veel reacties lees met: de cijferbeoordeling kan beter/het klopt niet, want speler X of Y hoort een hoger cijfer te hebben, lezen wij hierbij graag een onderbouwing. Ik snap dat je aanvoelt dat een cijfer te laag is, maar geef dan ten minste aan waarom je er zo over denkt. Hierdoor heb ik veel reacties moeten verwijderen en dat is zonde. Juist in dit topic zou een mooie discussie kunnen ontstaan. Dat komt omdat ik onder zo'n reactie (een niet onderbouwde reactie dus) vaak een duidelijk weerlegde repliek tegenkwam. Heerlijk om te lezen! Keep up the good work voor diegene die zich heeft ingezet om een goed stuk te schrijven. Voor de andere mensen: het spijt me dat ik jullie boze blikken heb bezorgd, maar dergelijke topics zijn voor ons moderators gewoon lastig te modereren. De eerste reactie is waarschijnlijk: hoe kan dit? Waarom worden er zulke lage/hoge cijfers toegekend? Dat is een goed begin en een goed begin is het halve werk, maar we zien ook graag de rest (dus de onderbouwing). Groetjes en alvast een fijn weekend!

Gaat altijd over foutjes.. Die foutjes kostte Ajax de finale, en Nederland bijna de finale.
De Ligt is potentiële wereldtop, van Dijk is wereldtop.. Dat is een groot verschil.

Promes zou ik er wel bijzetten. Die wissel was het omkeerpunt in de wedstrijd. Depay verdient ook wel een hoger cijfer. Speelde een ongelukkige wedstrijd, maar was toch bij alle doelpunten betrokken. Frenkie was echt geen MotM, dat was toch echt Bergeijk voor mij. Hoe moeilijk het ook is om toe te geven als Ajacied. Maar Bergeijk deed alles goed en al het gevaar werd door hem gecreëerd. Enorme drive en werklust.

De cijfers voor de ongekend wisselvallige De Ligt en Depay in Guimarães

Volgens mij is wisselvallig de manier hoe Depay speelde slechte momenten afwisselen met goede momenten ondanks dat verdiend hij een hoger cijfer dan 5.5 omdat de goede momenten de 2 assists zeer belangrijk waren. De fout van Matthijs kan je afstrepen tegen de gelijkmaker die hij maakt daar bij een top wedstrijd gespeeld. Vele intercepties Engeland heeft amper kansen gekregen dan kan je nooit een 5.5 krijgen minimaal een 7. Sorry maar degene die deze cijfers heeft geven maakt zich gewoon belachelijk.

Cijfer voor de Ligt is veel te laag. Je geeft de Jong tegen Real Madrid toch ook geen onvoldoende wanneer hij de bal verspeelt aan Benzema en een bijna zekere goal schuld is. Natuurlijk is het een dure fout, maar verder speelt hij geweldig. Speelt Kane in 2e helft uit de wedstrijd (net als Ronaldo tegen Juventus), maakt wederom een belangrijke goal. Van mij had de Ligt minstens een 7 gekregen, zonder die dure fout een 8.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren