Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Boer hakt knoop door en wil vertrekken bij Ajax’

Laatste update:

Frank de Boer heeft Ajax laten weten te willen vertrekken, zo meldt het Algemeen Dagblad. De krant voegt eraan toe dat de partijen in gesprek zijn over een oplossing voor het tot medio 2017 doorlopende contract en dat er de komende dagen duidelijkheid wordt verwacht.

/

De Boer sprak al met de directie en datzelfde bestuur voerde woensdag een overleg met de Raad van Commisarissen. Het Algemeen Dagblad meldde eerder op de woensdag al dat een deel van de directie bereid is om mee te werken met een vertrek van De Boer, hoewel de gelimiteerde transfersom in diens contract twee en een half miljoen euro bedraagt.

“De ene directeur hoopt dat De Boer blijft, terwijl de ander zakelijker denkt en een goede afkoopsom bij vertrek ook prima vindt”, zo meldde de publieke omroep, die er nu aan toevoegt dat een langer verblijf van De Boer ‘slechts in theorie’ nog een optie is.

Een verstandig besluit van Frank de Boer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was te verwachten. Bedankt Frank voor alle mooie jaren!

11 mei 2016 om 22:55

Het is het AD he... niks is zeker.

12 mei 2016 om 01:20

Arsen(a)l, Het is zo goed als zeker, ook Voetbal Inside heeft het gemeld. Komende dagen zullen meer kranten en bladen het publiceren denk ik. Helaas, had hem graag zien blijven.

12 mei 2016 om 03:47

Inmiddels ook bevestigd door De Telegraaf, Bosz wordt als opvolger genoemd. (het is ajax, een van de weinige onderwerpen waar ik De Telegraaf nog wel over geloof)

11 mei 2016 om 22:58

Ik heb een beetje gemengde gevoelens, geweldig voor ons geweest met 4 titels zuur dat het vlak voor dat Frank de Boer gaat de titel zo wordt verspeelt. Ik kijk wel uit naar een frisse wind dat dan ook wel weer! Frank Bedankt het gaat je goed!

11 mei 2016 om 23:11

Geloof me die frisse wind gaat heel erg tegenvallen, je weet pas wat je mist als je het kwijt bent. De Boer heeft Ajax zo in zijn DNA dat heel veel bij hem natuurlijk ging. Als er een buitenstaander komt wordt het in veel opzichten zeker weten weer tenenkrommend, zoals met jol. Honderd doelpunten maar een leger vage aankopen, club naar de kloten en een trainingspak langs de lijn.

11 mei 2016 om 23:17

Hoeft geen buitenstaander te zijn, zijn vast en zeker nog opties met het Afjax-dna.

11 mei 2016 om 23:50

Maar dat is ook een kwestie van trainer scouten door het bestuur. Met iemand als Jol kan je van te voren al zien dat hij niet in het plaatje past dus hoef je het eigenlijk ook niet te proberen. Met bord op schoot scouting kom je tegenwoordig al een heel end, laat staan als je over proffessionele middelen beschikt.

12 mei 2016 om 00:21

De Boer heeft in al die jaren nooit een goede selectie gehad als PSV maar hij heeft er echt alles uitgeknepen. Ik begrijp veel mensen niet die denken dat De Boer heeft gefaald. Hij heeft wel eens fouten gemaakt, met name met wissels maar met deze selectie mag je eigenlijk niet eens verwachten dat je kampioen wordt. Ga maar bij de RvC of Overmars aankloppen als Ajax op Europees gebied nog wat wilt voorstellen.

12 mei 2016 om 00:22

Geloof me als ik zeg dat ik De Boer niet ga missen. Leuk dat hij Ajax zijn DNA heeft; hij laat het elftal er iig niet naar spelen. Kom eens een keer uit zijn achterste, manodedios.

Tenenkrommend onder de Jol zeg je? Het spel is na het spectaculaire begin armzalig onder De Boer net zo saai, alleen wat meer gestructuurd. Structureel saai. Punt. Hier en daar wat grotere uitslagen, maar het spel is ronduit saai. Als jij dat niet vindt, ben je gewoon in de ontkenning of zijn je standaarden laag.

Tenminste werd er onder Jol erop los gescoord: 106 doelpunten en 85 punten, meer dan De Boer ooit haalde.

Vage aankopen? Nee, Sana, Zimling, Duarte, etc. zijn fantastische aankopen geweest. Milik, Schone, Poulsen, Youness en Moisander waren de enige basisplek waardige aankopen (jeugd-aankopen als El-Ghazi, Fisscher etc. en een terugkoop als Dijks niet meegerekend). Bovendien moeten trainers geen carte blanche krijgen; er is niet voor niets een TD.

Ja, er is kans dat we nu weer jaren van onrust krijgen. Ik neem liever die kans dan dat ik nog 1 minuut naar De Boer's slaapverwekkende spelopvatting kijk. Jol heeft heel veel dingen verkeerd gedaan, maar het laatste halfjaar van zijn eerste seizoen was veel spectaculairder dan de 6 jaar onder de Boer

12 mei 2016 om 01:03

Wat je nu doet is een momentopname van de periode onder Martin Jol vergelijken met de slechtste kenmerken van het Frank de Boer-tijdperk. Dat lijkt me niet correct.

Onder Jol hebben we Ajax langzaam maar zeker zien desintegreren totdat het weinig meer was dan alle-ballen-op-Suarez.

12 mei 2016 om 01:32

En nu is het alle-ballen-van-links-naar-rechts-en-weer-terug. Is dat beter?

Nadat Pantelic ombegrijpelijk geen fatsoenlijk contract kreeg voorgeschoteld van Ajax, wist Jol niet wat hij moest doen aan het elftal en begon zijn waanzin. Dat was het aanzien inderdaad niet waard. Maaaaaaaar: alle-ballen-op-Suarez liet in ieder geval nog blijk zien van enig aanvalsdrift, dat kan je nu niet zeggen. Pas in de laatste paar minuten van een wedstrijd (of soms dit seizoen de eerste 5 min.) wil De Boer weleens een echt offensief eruit gooien.

Bovendien: de slechtste kenmerken? Voor een Ajacied is het spel HET belangrijkste kenmerk.

12 mei 2016 om 01:40

@manodedios: helemaal mee eens! Al zijn er nog genoeg met Ajax DNA. Maar die zie ik het voorlopig absoluut niet beter doen. Hoop wel dat er iemand met een Ajax verleden de kans krijgt, al zal die wel het nodige krediet moeten krijgen. Vond t juist wel mooi, de traditionele top 3 van vroeger met alledrie jonge coaches met een hart voor de club. En imho hebben ze het alle drie best goed gedaan binnen de mogelijkheden die ze hebben gekregen. Geen van 3 zonder fouten, voor de critici hierover beginnen. Maar hoop dat ze geen tussenpaus voor 1 of 1,5 jaar gaan aantrekken zoals Peter Bosz

12 mei 2016 om 01:51

Daar ben ik het helemaal mee eens Ik heb Bayern Barca ed ook vaak slaapwekkende wedstrijden zien spelen omdat ze net als Ajax tegen heel verdedigende teams moeten spelen

12 mei 2016 om 02:09

Ik ben het vrijwel helemaal met je eens alleen vond ik het voetbal onder Jol wel leuk om te kijken. De laatste keren dat ik echt genoten heb van Ajax over een langere periode was onder Jol, met Suarez en Pantelic: veel goals, vele mooie aanvallen en leuke hoogstandjes. Natuurlijk waren er ook mindere wedstrijden en slechte aankopen (tainio, Atouba bijvoorbeeld) maar het probleem is dat iedereen daarna Cruijff na is gaan praten en alles wat Jol deed opeens bekritiseerd werd. Wat ik Jol wel kwalijk neem is dat hij na het bekendmaken van de CL-loting uitsprak dat Ajax voor de 3e plaats zou gaan. Wat een onzin! Als je ergens aan mee doet moet je altijd voor de 1e plaats gaan ook al zijn je kansen miniem. Goed, met de Boer is er qua voetbal niets veranderd en worden we nog steeds afgedroogd in Europa (nee, dit ligt niet alleen aan de 'zware' loting, we konden het ook niet eens tegen Celtic of Molde). De keren dat Ajax kampioen is geworden lag toch ook voor een groot deel aan het gebrek aan weerstand (slechte jaren van Psv). Tijd voor een frisse wind en hopelijk meer kwaliteitsaankopen. Evengoed verdient de Boer respect voor zijn inzet en wat hij voor Ajax heeft betekent.

Jammer! Goede trainer met jonge selecties altijd goed prrsteren in de eredivisie

Dus nog steeds niks officieel

11 mei 2016 om 23:48

Wordt ook nog niet officieel tenzij men tot een akkoord komt over de afkoopsom. Frank staat gewoon nog een jaar onder contract, net zoals spelers weleens gratis weg willen maar nog een contract hebben. ook dan verwacht Ajax een transfersom, ook dan zet Frank een speler rustig een jaar op de tribune als er niet betaald wordt.

12 mei 2016 om 01:02

Frank dan ook maar een jaartje op de tribune zetten als hij niet wil verlengen en niet "verkocht" wordt ?

Na 5,5 jaar De Boer is het voor Ajax goed om te vernieuwen. De Boer heeft het prima gedaan, maar elke trainer heeft een houdbaarheidsdatum.

Ik denk dat het voor ajax goed zou zijn om Peter Bosz voor de groep te zetten, de huidige selectie te behouden en 2-3 versterkingen te halen, een CV, een 2e spits achter Milik (geef die jongen het vertrouwen of verkoop hem), en een vleugelspeler,

11 mei 2016 om 22:56

Sluit mij volledig aan bij jouw reactie. Als je irrationeel denkt dan heeft deze man de laatste 5,5 jaar zoveel voor Ajax betekent dat hij natuurlijk moet blijven. En ook dit seizoen weer met een stuk mindere selectie tot de laatste dag mee gedaan.

Als je rationeel denk is het misschien inderdaad eens tijd voor een nieuwe fris wind. Vooral iemand die Ajax weer iets anders laat spelen. Meer op zijn Cruijff's waar je bij de Boer zag dat hij toch meer de van Gaal kant op gaat qua speelstijl.

12 mei 2016 om 00:26

wat peter bisz die man is geen garantie voor succes krijgt altijd veel tegen goal om dat hij alles naar voren stuurd als een paard zonder kop. heeft geen cl ervaring als speler en als coach. en daar naast niemand in het buitenland die van die man heeft gehoord bij het aantrekken van spelers uit het buitenland. ajax kan iemand als frank rijkaard van gaal seedorf goed kunnen gebruiken op dit moment waar spelers wereld wijd tegen op kijken en waar ze graag onder willen voetbalen anders kan je beter voor jaap stam gaan of bergkamp of kluivert zie het zelfs beter doen dan peter bosz. beter bosz is ook een trainer die zijn mond niet open trekt bij alles ja roept en zodat ze weer kunnen doen en laten wat ze willen en zakken we nog verder weg. we iemand nodig die gaat opstaan en een team bouwt die hoge ogen gaat gooien in de CL. word tijd dat ze bij ajax al die beloftes waar maken en lkkr de portemonee trekken.

12 mei 2016 om 01:21

Jij hebt de punten en komma's nog niet gevonden op je toetsenbord? Er valt echt geen touw aan je verhaal vast te knopen.

Wat ik ervan begrijp is dat je Bosz niks vind en dat Ajax iemand als van Gaal, Seedorf of Rijkaard moet halen?

Ten eerste ben ik qua Peter Bosz niet met je eens, tenminste, voor een deel. Inderdaad heb je gelijk door te stellen dat Bosz er in het verleden er met enige regelmatig een roekeloos aanvallende speelstijl op na hield. Nee hij heeft geen CL ervaring, maar ja, dat zegt natuurlijk niks. Dat had van Gaal ook niet toen hij begon en heeft toch aardige successen behaald inmiddels. Of neem de trainers van AA Gent of Wolfsburg dit jaar, nog nooit in de CL gezeten en beide overwintert. Dat argument gaat dus niet op.

Daarbij dat er geen spelers komen omdat niemand Bosz kent dat klopt natuurlijk ook niet. Zeker als je weet dat er ook mannen als Bergkamp, van der Sar en Overmars rondlopen, dat zijn toch geen nobodies in het voetballerij.

Verder is Bosz juist wel een trainer die zijn mond open trekt hoor. Ik denk dat je je daar een beetje in hem vergist. Schijnt een enorm stoicijnze man te zijn die echt wel zijn mond open trekt, absoluut geen ja-knikker.

En ja, natuurlijk hoop ik dat. Maar hoge ogen gooien in de CL, dat zie ik voorlopig niet gebeuren. Laten we nou eerst maar zorgen dat er wat meer kwaliteit op het veld komt te staan en dat we qua niveau wat meer richting PSV gaan.

Overigens zou ik het voor Frank wel heel zuur vinden als Ajax deze zomer wel de volle knip gaat trekken. Die arme Frank heeft elk jaar zijn beste spelers weg zien gaan van Suarez tot Vertonghen, van Eriksen tot Alderweireld en van Blind tot de Jong. Hij heeft hier alleen maar Duarte's, van der Hoorn's en Viergever's voor terug gekregen. Daarbij zat hij ook nog eens in een van de meest onrustige tijden uit het de toch al zo turbulente geschiedenis. Hij alle windt uit de zijlen van zijn selectie gehaald en toch zeer behoorlijk gepresteerd ondertussen. Frank verdient een standbeeld voor deze prestatie. Ongeëvenaard.

11 mei 2016 om 23:04

Inderdaad, hier kan ik me ook wel in vinden. Ajax mag vooral wel eens kijken naar de oudere spelers die PSV wel weer te vinden: de De Jong's, Guardado's en Moreno's. Op elke linie een ervaren man.
Sowieso is er een tweede spits nodig, alleen Milik kan gewoon niet. Daarbij een versterking achtertuin die basiskwaliteit heeft, geen tweede garde zoals -met alle respect- Van De Hoorn en Viergever.

11 mei 2016 om 23:45

Klopt zeker, nou wil het feit dat Newcastle vanavond is gedegradeerd. Daar lopen nog wel een paar oud-Ajacieden rond met redelijk wat ervaring. Denk aan Siem de Jong of Anita. Dat zijn geen voetballers waarmee je de Premiership in kan dus neem aan dat Newcastle van ze af wil.

Mocht er bijvoorbeeld deze zomer een super bod op Bazoer komen van 30/35 miljoen, zou ik hem gewoon lekker laten gaan en Anita voor 2/3 miljoen terug halen. Kan je van de rest van dat geld Huntelaar en Ziyech er ook nog bij nemen.

Inderdaad is in elke linie een ervaren man wel echt een vereiste. Ik blijf het toch ook wel heel erg armoedig vinden dat de verantwoordelijke daar toch zo lichtzinnig mee zijn omgesprongen de afgelopen jaren.

11 mei 2016 om 23:19

Een echte nr 10 is ook nodig. Ziyech

Schandalig dat er Ajax fans zijn die hem weg willen hebben. Ze beseffen niet dat hij met zo'n matige selectie de afgelopen jaren de titel heeft gepakt.

11 mei 2016 om 22:57

Hoe matig ook, van de graafschap moet je afgetekend winnen in een kampioenswedstrijd

11 mei 2016 om 23:01

Als trainer ben vrij machteloos de spelers moeten het toch echt doen .

11 mei 2016 om 23:03

De graafschap moet je 100 procent winnen met je ogen dicht. Maar dat moeten die 11 op het veld doen. Vond het aardig verknipt dat er mensen zijn die de schuld bij de Boer leggen, of bij een dubieuze wissel. Kom toch op dit hadden elke elf willekeurige a-selectie spelers zonder enige instructie van de staf moeten klaren.

11 mei 2016 om 23:03

Maar hansje, we weten inmiddels toch wel dat jij alles tot in de details bij Ajax momenteel verschrikkelijk vind?

Over een jaar of 2 zul je zien dat FDB een godsgeschenk voor Ajax was.

11 mei 2016 om 23:05

Maar zijn wissels en opstelling was weer dramatisch. Graafschap is een fysiek sterke ploeg. Komt De Boer aan met Serero. Komt Fischer er nog even bij (inmiddels speel je dan met 9 man) en dan haalt hij een spits (milik) eruit. Voor mij inbegrijpelijk.
Dit opgeteld met zijn toch vaker vreemde wissel en opstelling beleid. Zie 2x de 3-4-3 tegen Utrecht waarvan hij na de uit wedstrijd al zei dat het achteraf niet verstandig was.

11 mei 2016 om 23:06

Je spits wisselen voor een buitenspeler die uit vorm is werkt dat niet aan mee....
Gewoon slechte keuzes gemeente en mede verantwoordelijk voor het gelijkspel en daarmee het verspelen van het kampioenschap

11 mei 2016 om 23:07

@tugvz
Ben het tikje breedt spel wel zat eigenlijk

11 mei 2016 om 23:15

Ik heb een tip voor je Hansje, kijk ook is naar de positieve dingen die er gebeurd zijn. Wat die zijn er genoeg. Ik zie jou louter afzeiken en daarvoor is dit forum niet bedoeld hoor. Dit is een discussieforum, geen uitlaatklep.

11 mei 2016 om 23:19

Geef het op thugvz, als de boer weg is focust hij zijn gezeik op overmars, als die weg is op vd Hoorn of Viergever etc. Sommige mensen zijn zo door en door verzuurd dat ze altijd wat vinden. Als je kampioen wordt moest het met mooier voetbal, als je veel scoort moest je er minder tegen krijgen, als je wilt is er altijd wat te vinden.

11 mei 2016 om 23:26

Tis hier ook geen ophemel forum.
Nog een kanttekening bij zondag. Hoe kan het dat Ajax conditioneel minder was dan De Graafschap? Dat komt echt niet door die zes wedstrijdjes EL die Ajax extra heeft gespeeld of door het hoge tempo.
Afgezien hiervan, waarom mag je je mening hier niet hebben?

Toen Ajax de vierde titel pakte (salon remise Heracles) toen won Ajax dat jaar slechts twee keer van 3 tegenstanders. Tegen de overige 14 werd punt verlies geleden. Toen stonden wat mij betreft alle signalen op rood. Maar ik mocht geen kritiek hebben Ajax had immers de titel.
Het is mij te doen om eens dit droefgeestige niveau achter ons te laten. Kijk hoe PSV aan het opbouwen is. Het is echt wel mogelijk

12 mei 2016 om 00:01

Huntelaar , Ziyech , Vlaar en een goeie rechtsbuiten erbij .

12 mei 2016 om 00:19

Hans, hier een medestander. Het lijkt wel alsof veel Ajacieden zijn vergeten waar Ajax voor staat.
Dit jaar is Frank nog verder van de Ajax basis af gaan staan.
Meer defensieve zekerheid ingebouwd door veelal met Bazoer en Gudelj te spelen.
Juist in de competitie kan Ajax aanvallender en dwingender spelen, maar hebben we veelal saaie wedstrijden gezien zonder daadkracht en echte aanvallende intenties.
Over de Europese wedstrijden nog maar te zwijgen.
Frank krijgt een ruime voldoende voor de resultaten in de competitie, maar een onvoldoende voor Europa en het vertoonde spel.

12 mei 2016 om 00:36

@hans1969 en Klink84

Ik ben PSV supporter en het eigenlijk ook met jullie eens. Ik heb wel respect voor de Boer, een echte Ajax man maar zoals hij zijn team de laatste jaren heeft laten spelen was verschrikkelijk en on-Ajax.
Ligt dit echter aan de Boer die een saai en defensief systeem hanteert of ligt dit aan de beperkte selectie waar je eigenlijk niet beter mee kan? Ik weiger dit laatste te geloven, Ajax heeft toch echt wel klasse spelers, vooral voor eredivisiebegrippen!?

Tegenwoordig lijken veel Ajax supporters veel sneller tevreden met resultaatgericht voetbal, ook al is het oersaai....helaas dit jaar niet eens resultaat. Vroeger waren Ajax supporters veel kritischer en werd er meer verwacht of zijn Ajax supporters gewoon realistischer geworden? Ok voor Europa was die Ajax filosofie niet altijd goed maar in de eredivisie kan er nog prima aanvallend gevoetbald worden toch?

Ik hoop op het beste voor Ajax, dat ze volgend jaar maar weer een geduchte concurrent voor de titel mogen zijn en het goed doen in Europa.

12 mei 2016 om 02:58

Vlaar? Denk je echt dat die ooit voor Ajax gaat spelen? Dat is een Feyenoorder en Az'er.

12 mei 2016 om 03:18

Hansje1969, beide spelers Serero en Fischer zijn zeker geen slechte spelers. Ze hebben hun goede en slechte moment, waarbij nog komt dat ze weinig speeluren hebben. Wanneer je Fischer vaker en volledige wedstrijden laat spelen, komt hij beter in zijn spel. Dit hebben we in zijn begintijd gezien. Fischer is geen invaller, net als Milik of een Bazoer.

De een kan invallen zonder probleem en de ander juist weer niet. De enige slechte speler in mijn ogen in de selectie is Veltman. Welke meer naast grijpt dan goed zit. Als hij goed greep, dan was het vaak een kaart Ja ook hij had zijn goede momenten, maar deze maakten zijn onbenulligheid en fouten niet goed.

Een andere rotte appel, is van Rhijn. Ook deze heeft zijn glorie gehad, in het begin met beginnersgeluk. Wat ik bij ajax graag zou zien, is de spelers als een Milik, Bazoer, Fisher, Younes, El Ghazi en Schöne gebruikt worden waar ze goed in zijn. De lange ballen en inkoppen die hap. Weg met die Hollandsche school. Meer opportunisme en meer Barca/rm voetbal. Ofterwijl het Braziliaanse tintje

Maar dan moeten eerst die rotte appels in de verdediging eruit. In die stijl kom van Dijk ook meer in zijn spel. Ipv almaar de bal terug spelen en blijven opbouwen. Veel van zijn lange ballen zijn aangekomen en leverden bijna altijd een goal op. Dus dan is in mijn ogen de keus snel gemaakt.

Wanneer je ook op de lange bal speelt, heb je meer ruimtes en is er altijd een achterhoede paraat om een counter op te vangen doordat ze niet al opbouwend naar voren gaan en ze praktisch op de andere helft staan.

12 mei 2016 om 18:22

Komop wat heeft Serero nou? Fysiek zwak, geen schot, geen paas, geen rendement en kan alleen snel wegdraaien en dan de bal inleveren. Echt een van de meest wasrdeloze spelers bij Ajax.
Kwam ook niet meer voor in de plannen van de boer. Waarom dan weer van stal halen? Serero zal ook niet voorkomen in de plannen van een nieuwe coach lijkt me

11 mei 2016 om 23:00

Ach dat zijn onwetenden. Die leven of in een droomwereld waarin ze nog elke dag hopen op een Ajax dat speelt zoals in de jaren '70 of '95 - of ze zijn jong en hebben de periode "Jol - Luque - Sulejmani - Urzaiz - v. Basten" (etcetera) niet meegemaakt. DatWat pas een doelloze stuurloze ramp, dat had pas niks met Ajax te maken. De Boer was een zegen voor de club.

11 mei 2016 om 23:05

"was" een zegen ja, nu wat anders. Het is gewoon aai over de bol en zorgen dat die ploeg voor elkaar gaat strijden. Misschien wat meer Atletico Madrid teambuilding gebruiken. Dit softe Ajax die babbels krijgt na 2 overwinning vlak voor het einde. De wedstrijd thuis tegen Twente was ook billen knijpen en Heerenveen uit alles behalve zekerheid. Als Klaassen 3 wedstrijden achtereen scoort in de Eredivisie gaan ze nog denken dat ze goed zijn.

11 mei 2016 om 23:01

Opeens is het gewoon klaar. Met uitzondering van jongens zoals Ferguson maar dat is zo uitzonderlijk en uniek.

11 mei 2016 om 23:02

En naast wat Hansje1969 zei, hoevaak hebben we de Cl/el wel niet verprutst tegen kleine clubs? Ja, elke munt heeft een keerzijde (ook al heb ik liever de titel dan een ronde verder in CL bijv.)

11 mei 2016 om 23:53

@ Thiagomessi

Er zijn fans die hem al veel langer kwijt willen. Het voetbal was niet aan te gluren, maar de resultaten verbloemden veel. Alleen in Nederland overigens.
In de eerste jaren kon hij met een wissel regelmatig een wedstrijd een positieve wending geven. Dat is echter lang geleden,
Heeft geen speler beter gemaakt, uitsluitend onzeker.
Die Spijkerman is dus eigenlijk ook een hopeloos geval. Die had, in ieder geval afgelopen zondag moeten ingrijpen. Niet dus: Ook wegwezen!

Daarnaast heeft hij samen met van der Sar en Overmars de logische opvolger weggewerkt op een niet zo nette wijze.

Wim Jonk de enig echte juiste keus!

12 mei 2016 om 00:41

mee eens maar men mag ook niet vergeten dat hij wel wat voor elkaar heeft gekregen. 4 titels met een jonge ploeg en aankopen die maar niet kwamen hij schreeuwde openlijk voor een spits die er gelijk moet staan. die is nooit aangekomen alle aankopen onder overmans waren drama behalve milik younes en gudelje was het bijna weggegooid geld in onbruikbare huurspelers of spelers die ergens buiten de boot waren gevallen. er moet een hoop veranderen binnen de club. en dat frank nu de schiemel is is niet geheel gerechtvaardigd.

11 mei 2016 om 23:57

Die matige selectie wordt altijd flink overdreven. We hebben de eerste keeper van het Nederlands elftal, de minst gepasseerde verdediging van Nederland, een zeer stevig middenveld waarvan 1 toptalent en 1 speler van het jaar (al is dat discutabel). Daarachter hebben we Sinkgraven, vd Beek en Andersen lopen die technisch stuk voor stuk zeer begaafd zijn. In de aanval heb je Fischer en Younes voor op links (alhoewel Fischer eigenlijk een tien is) die gezamelijk op meer dan 15 goals staan dit seizoen (terwijl een er al heel het seizoen 'uit vorm' is). Dan heb je Milik die veel scoort, El Ghazi die uit het niets kan scoren, Muric en Cerny die ook zeer gevaarlijk blijken te zijn. Ajax heeft zeker voor de Eredivisie een top selectie. Met een trainer die een beter aanvallend strijdplan heeft, kan je zelfs in Europa potten breken (kijk naar bijv Spurs die het nu super goed doet wegens een goed strijdplan).

12 mei 2016 om 00:56

je heb ook stabiele ervaren spelers nodig waar deze jongens zich aan vast kunnen klampen in wedstrijden wanneer het er echt om spant want tot nu toe zijn die wedstrijden waar de huidige team het laat afweten en vaak tegen niks zegende teams. en val al die jongens golft hun vorm op en neer kunnen niet serie wedstrijden laat staan nog een heel sezoen.

Wat mij betreft slechter nieuws dan het missen van de landstitel. Deze man heeft Ajax z'n gezicht terug gegeven. Nee het foebele was niet altijd zoals we dat het liefst zouden zien, maar Frank is een geweldig uithangbord voor de club geweest en heeft met zeer beperkt materiaal maximaal gepresteerd. Heeft jeugd weer voorop gesteld in plaats van jarenlang een vreemdelingenlegioen op het veld.

Frank je verdient een standbeeld en een legendarisch afscheid, bedankt je bent een topper. Ajax zal weten wat ze missen als je weg bent en elke opvolger gaat het heel erg zwaar krijgen.

11 mei 2016 om 22:58

Idd maar naar 5,5 jaar is het wel een keer tijd voor iets anders

11 mei 2016 om 23:34

Wat mij betreft is 5,5 jaar niet erg veel. Als je ziet dat Wenger en Ferguson allebei ruim 20 jaar in Engeland bij 1 club werken dan valt die 5,5 jaar wel mee. Ik hoop dat de Boer nog minstens 1 jaar bij Ajax blijft en Ajax door de groepsfase van de CL loodst en weer kampioen wordt, zo kan hij op een waardige manier vertrekken.

11 mei 2016 om 23:02

Heerlijk dit nieuws echt geweldig. Ik en mijn andere kameraden zijn hier helemaal blij mee. We hebben fantastische jaren gehad. Maar als we even nuchter kijken wel echt de laatste 3 jaar ontzettend slecht voetbal. Kunnen we wel het selectie beleid de schuld helpen. Maar Viergever op nummer 6 en Andersen als valse buiten speler en noem nog maar ontactische zetten op.

11 mei 2016 om 23:03

Je kameraden?

11 mei 2016 om 23:06

Andersen speelt nog steeds op linksbuiten...

11 mei 2016 om 23:15

@manodedios

Jij als Ajacied net als mij moet dit als een overwinning zien. Het is klaar met dit beleid. We zijn te knieperig en op bepaalde momenten zelfs te labiel. Een Hoorn als 2e optie in de spits zegt mij wel heeeeeeeeeeeel veel. We moeten terug naar de basis. Ik zie 2003/2004 als lichting en als selectie als een mooi voorbeeld wat een realistisch iets kan wezen voor Ajax.

11 mei 2016 om 23:24

Inderdaad een tweede spits moet er komen, staat dan ook al geruime tijd ( een jaar ) bovenaan de verlanglijst van juist, de boer. Verder ben ik het volledig en totaal met je oneens. Ajax in deze samenstelling heeft superhelden potentie en dat is voor een belangrijk deel dankzij de Boer. Van mij hoeven er alleen breedte aankopen gedaan te worden, niemand voor de basis.

11 mei 2016 om 23:30

Man, man, man, wat een droevige reacties ajaxnr. Echt voor zulke zogenaamde supporters heb ik eigenlijk geen goed woord over. Frank de boer heeft vrijwel ieder jaar een veel matigere selectie gehad dan PSV, maar toch pakt hij 4 kampioenschappen. Dit seizoen ook, stel ajax was in een eerder stadium al achter psv komen te staan dan de laatste ronde, dan had iedereen het knap gevonden dat de Boer met zulk slecht materiaal nog zo dicht bij PSV zou eindigen. Alleen nu het op de laatste speeldag verkloot is, is alles slecht en kut. Nee het voetbal is niet altijd goed geweest, maar wat verwacht je dan met dit elftal? Het enige spelertje die wat van een showtje kan weggeven is Younes, de rest is allemaal degelijk en hard werkend. Daar kan frank niets aan doen, die moet met deze selectie werken die hij gekregen heeft.

11 mei 2016 om 23:05

Helemaal mee eens manodedios!

Vier keer eerste en twee keer tweede, terwijl elk jaar geroepen werd dat PSV een beter team had. Ik snap niet waarom Ajacieden over hem klagen.
Na zo´n lange droogte is De Boer een godsgeschenk geweest en heeft Ajax gegeven wat ze zo hard nodig hebben, de manier waarop zou dan niet moeten boeien.
Ik gun hem in ieder geval het beste, hopelijk zorgt dit ervoor dat PSV volgend seizoen verder kan uitlopen.

11 mei 2016 om 23:02

Wat een vieze arrogantie. Psv staat nog mijlenver achter Ajax in alles. Psv is in alles kleiner en dat zou ook altijd zo blijven.

11 mei 2016 om 23:16

Behalve op teletekst pagina 819, en dat is wat echt belangrijk is .

11 mei 2016 om 23:18

In alles kleiner? In ieder geval niet in titels de laatste 15 jaar.

11 mei 2016 om 23:19

wie is er arrogant?mijlenver achter?hoe kom je daarbij?het is 2016 en geen 1971 .....psv laatste 2 jaar kampioen en cl gespeeld en nu weer sowieso....financieel loopt psv ook niet mijlenver achter,,,psv begroting zal dichtbij komen,,,,ik ben neutraal maar iemand beschuldigen van vieze arrogantie terwijl je daarna zelf over de grens gaat met je arrogantie

11 mei 2016 om 23:24

Haha als iemand het niet over arrogantie moet hebben ben jij het wel.
Ajax is volgens jou zo veel beter, het middenveld van PSV was niks vergeleken met dat van Ajax beweerde jij zelfs. Gudelj is zelfs zo fantastisch volgens mij noemde jij hem zelfs beter dan Propper en van Ginkel.
Jij bent een van de meest arrogante ajacieden op dit forum!
Waarom zou PSV mijlenver achter staan volgens mij zijn ze toch al 2x kampioen geworden achter elkaar en het lijkt mij dat ze op dit moment een sterkere selectie hebben. Daarnaast zijn wij dit jaar toch echt terecht kampioen geworden van de eredivisie en hebben we sinds jaren weer iets laten zien in Europa. Maar jij durft zelfs nog te beweren dat PSV in een simpele poule zat en 10 minuten voor tijd nog uitgeschakeld was, wees gewoon een vent en zeg dat PSV het op dit moment gewoon beter dan Ajax doet. Daarnaast heeft hij volkomen gelijk je gaat deze toptrainer er niet uitgooien maar dat heeft ook weer te maken met de arrogantie van Ajax supporters als jou, denk maar niet dat je een betere trainer voor de groep bij Ajax kan krijgen.

11 mei 2016 om 23:04

Dat weet niemand yamiown, iedereen met gezond voetbalverstand had de Boer liever zien blijven, waaronder ik. Die man heeft echt het maximale uit de groep weten halen, met 4 kampioenschappen en 2 tweede plekken. Wellicht was het Europees inderdaad niet om aan te gluren, maar het waren ook nog broekies. Maarja, de orde van de dag regeert en iedereen is erover heen gevallen dat we het verloren hebben afgelopen weekend, dus wordt er maar bedankt voor zijn diensten, zonder eraan te denken dat zelfs Marcel Brands van PSV zei dat je normaliter met dit puntenaantal kampioen zou zijn.

Ach, ik vind het jammer, hij heeft ons ons gezicht terug gegeven na de tijd van bestuurlijke miskleunen en heeft met een zeer beperkt budget (voor het uitgeven aan spelers) heel erg behoorlijk gepresteerd. Het ga je goed Frank, mocht je daadwerkelijk uitwuiven. Ik had gehoopt dat je nog jaren aan Ajax verbonden zou zijn, maar het mag niet zo wezen schijnbaar...

11 mei 2016 om 23:04

Ik baal er ook van hoe mede supporters hem graag weg willen. Het voetbal zelf is niet altijd goed geweest maar zijn prestaties zeker wel en daar verandert 1 wedstrijd tegen de graafschap niets in. Als ik Frank was zou ik ook gaan, leuke club met meer mogelijkheden financieel. Frank is een held!

Bedankt voor je trouw aan Ajax, maar dit is beter voor iedereen. Zou wel zo eerlijk zijn als Overmars ook zijn conclusies trekt over zijn eigen optreden.
Ajax is in vijf jaar alleen maar achteruit gegaan in niveau helaas.
Frank ik wens je toch veel succes in je verdere loopbaan als trainer

11 mei 2016 om 23:00

Overmars heb ik wel vertrouwen in. Alleen ben het met hem eens Ajax moet of meer betalen of meer salarissen betalen. Zo niet, dan heb je gokjes dat het of fout gaat of goed. Bedoel wil niet zeggen dat iemand het van 10 miljoen wel gaat redden. Maar een Ziyech kopen zou fantastisch wezen naar mijn idee.

11 mei 2016 om 23:14

Dat wilde ik drie jaar geleden al, maar Sinkgraven was duurder en interessanter wat Overmars toen dacht.
Dit soort spelers heb je wel nodig. Maar er moet in elke lijn een directe en ervaren versterking bij. Met wat ervaring erbij was dit nooit gebeurd bij de Graafschap. Niemand had een idee. Ajax heeft leiders nodig in het veld en niet op de tribune waar de jeugd zich aan kan optrekken. En dit is waar Overmars zwaar heeft gefaald. Selectie is totaal uit balans

11 mei 2016 om 23:59

"Alleen maar achteruit gegaan." Ondertussen hebben we een recordaantal punten onder Frank en de beste verdediging van de Eredivisie .

12 mei 2016 om 03:33

Geef eens argumenten bij je verhalen. Ja het niveau is achteruit gegaan, maar valt dit niet samen met een dichtgeknepen geldkraan? Je legt de schuld bij de trainer neer, die bepaald niet hoeveel er uitgegeven wordt! Je bent echt werkenblijkwaar kansloos in je opmerkingen.

Je noemt reacties van acties door een bepaalde oorzaak. Of zeg ik nu iets wat je pet te boven gaat? Die geldkraan moet gewoon open, er moet gewoon ervaring bij komen en frank moet blijven, dan gaan we hoge ogen gooien! Simple as that!

12 mei 2016 om 18:37

Kijk naar het saaie tikjes breed voetbal. Kijk naar de resultaten in de EL. Als je het niet meer weet, kijk naar zondag.
En dat aantal punten zegt me weinig. Onder Jol hadden we er meer.
Er staat momenteel een niet evenwichtige selectie. Waar zijn de ambities gebleven????

Vind het heel jammer dat hij niet blijft. Er zijn zeker dingen die kunnen worden verbeterd, maar we hebben vooral de tweede helft van het seizoen best vaak aardig gespeeld. Ajax heeft veel punten behaald dit seizoen en ik denk dat er eengoed vervolg had kunnen zijn, maar er zijn ook vele dingen die wel gewoon beter kunnen zijn.
Hoop dat Bosz de nieuwe trainer word, maar hij zal wel duur zijn want Maccabi heeft veel geld en hij zit er pas een half jaar.
Jammer Frank, All good things come to an end.

Als hij echt wilt gaan laat hem dan maar gaan. Frank bedankt voor de vier titels en een paar leuke CL wedstrijden tegen city en Barca. Jammer dat de Ajax fans niet beseffen dat je met dit materiaal het gewoon nog best goed heb gedaan. Tot snel Frank.

Helaas. Ontzettend jammer. Heeft als coach veel gebracht bij dit Ajax. Helaas is de chemie uitgewerkt en is het tijd om verder te kijken. Ik hoop op Peter Bosz of anders Co Adriaanse. Denk verder niet echt dat iemand anders dit Ajax op de rit kan krijgen. Van de Brom zie ik liever niet bij dit Ajax. Volgend jaar of het jaar erop Kluivert laten doorstromen vanuit de A1.

Dit is wat we willen horen. Bedankt voor de 4 titels en had was ook zeker de moeite waard om je als trainer te hebben. Maar op een gegeven moment ben je een tactische professor geworden en die spelers worden er krankjorum van. Spelers als El Ghazi en andere types worden bedonderd met bizarre tactische plannen. Volgens mij moeten hun aanvallen en een keer mee lopen als het minder gaat. Maar bedankt Frank je blijft Ajacied en geloof ook dat je het goed gaat doen bij een andere club.

Ajax moet dit jaar geen CL willen spelen en EL ook niet. Lekker focussen op het gebied van bouwen naar de toekomst. Dan maar als Nederland zijnde een paar jaar geen CL directe plaatsing.

Het was sowieso al tijd om te gaan vertrekken voor hem en een stap omhoog te maken. Nu ze het kampioenschap hebben verspild is dat in een stroomversnelling gegaan.

Onjuiste jurisprudentie, het.niveau van tekstschrijvers is onder de maat. Indien de Boer zelf opstapt is een afkoopsom niet noodzakelijk. Dit staat dus niet.in de tekst. Tip: of schrijf zelf verhalen of kopieer teksten maar doe aan evidence based en vermeld bronnen.

12 mei 2016 om 00:03

Hoe kom je daar nou bij... Dus als Vincent Janssen nu opstapt is een afkoopsom ook niet noodzakelijk?? De Boer heeft een doorlopend contract en als hij dat wil verbreken dient er door iemand betaald te worden.

12 mei 2016 om 09:45

Moet niet mooier worden, hoezo afkopen? Hij zegt toch zelf op. Ajax wil niet van hem af.

Onee toch, dit vind ik echt erg. Ik kan niet zeggen dat het onverwacht komt, maar wat mij betreft is FDB de absolute sterspeler van Ajax geweest de afgelopen jaren. Alle mensen die ik ken die voor Feyenoord,PSV,AZ,Twente etc. zijn hebben ook niets anders als respect voor deze man. Man... ik zou ook echt geen gelijkwaardige opvolger kunnen bedenken. Bedankt Frank, voor al het prachtigs wat je ons hebt gegeven. Ik hoop op prachtige vervolgstap en wat mij betreft krijg je een standbeeld kerel. Frank, het ga je goed!

Vraag mij af wie hem moet willen opvolgen, 4x kampioen worden en 2x 2e is niet voldoende met minder materiaal ? Als PSV fan ben ik hier blij mee omdat ik denk dat Ajax het nu een stuk lastiger gaat krijgen

11 mei 2016 om 23:09

Typisch het Ajax publiek. Niet alleen bij trainers maar ook bij spelers.

11 mei 2016 om 23:42

@soccerroos

Genoemde namen zijn Peter Bosz. Daarnaast is John van de Brom ook een goede optie.

Of Ajax het lastiger gaat krijgen, durf ik wel te betwisten. na 5,5 jaar heeft de Boer weinig geheimen meer voor de tegenstander. Een frisse tactiek kan ook zo maar tot betere resultaten leiden.

Prima besluit. Na 5,5 jaar is de koek op. En nog een jaar betonvoetbal
is geen prettig vooruitzicht. Positief is en blijft zijn rust tijdens alle Arena
stormen, negatief zijn tactische tekortkomingen, het indammen van elke
vorm van creativiteit, weinig spelers beter gemaakt - eerder andersom -
en het niet kunnen omgaan met mondige spelers. Alle plussen en
minnen naast elkaar is het duidelijk dat, ondanks de verbloemende
resultaten, hij niet een toptrainer is. Laat ik het zo stellen: ik zou hem
nooit als trainer binnenhalen, alleen al vanwege zijn spelopvatting.
We gaan in het verloop van deze week (of volgende) wel horen en
lezen hoe het bij Ajax verder gaat. Blijf benieuwd...

Ik denk dat Ajax zich maar moet afvragen waarom Bosz het beter zou doen dan F. de Boer. Ik ben niet zo weg van Bos. Isschien eens kiezen voor een buitenlandse manager. Een of een Italiaan Duitser bijvoorbeeld.

11 mei 2016 om 23:33

Jij gaat er dus Blind vanuit dat als Ajax "fluit", meneertje Bosz meteen komt.

11 mei 2016 om 23:43

Hij heeft een optie om naar de Nederlandse top te mogen. Zo'n optie neem je niet zo maar in je contract op, daar zit een gedachte achter.

12 mei 2016 om 09:26

Waar kan ik dit terug lezen, want deze "optie" is mij onbekend.

12 mei 2016 om 00:43

Of anders gewoon aankloppen bij de Belg Van Haezebrouck (AA Gent)

Zeer slechte zaak voor Ajax, denk ik. Het was de beste trainer voor deze club, en ik zie niet direct iemand die het kan overpakken van hem!

11 mei 2016 om 23:16

Ben er ook bang voor dit is niet makkelijk op te lossen.

12 mei 2016 om 01:44

rijkaard of van gaal en heel misschien co adriaans verder denk ik dat niemand in staat is om met dit spelers metriaal het beter dan frank doen. en welke speler wil er onder peter bosz spelen. wat een grap. als je als ajax wat van rol wil spelen moet je niet komen met een coach die nooit om de prijzen heeft gestreden. ik zie een snijder huntelaar vlaar van persie niet graag op de bank zitten bij ajax onder beter bosz. maar een trainer met naam die heeft altijd meer grip op de groep. maar bij ajax gaat alles altijd alleen achteruit. eerst waren het spelers en nu ook trainers. en ze moeten zich schamen dat ze nog geld willen zien als iemand intresse heeft in frank waardoor hij minder aantrekelijk word voor veel clubs. die man is er doorheen na de graafschap en team botert niet de aankopen zijn elke jaar slecht. milik is een beperkte speler in kleine ruimtes ik begrijp zijn keuze voor el ghazi die kan in de drukte wel een actie zitten die tot wat kan lijden en als milik zoe goed is als iedereen beweerd had 66min de tijd om er 3 in te schieten. gun die man het beste. maar de schuld ligt echt niet alleen bij de boer. in grote wedstrijden lieten ze het altijd na en zakte ze ver weg onder hun kunnen. en je kan niet echt zeggen aan wie het light want niemand die constant was en de team bij de hand neemt. dan ga je als trainer vaak wisselen. er zijn belsures prive omstandigheden vorm dip griepjes pijntjes vermoeiheid en dat weet alleen frank en de technische
staf en medischestaf en dan kunnen we ons af vragen waarom zo een wissel. elke wissel is een gok soms pakt het uit en soms niet. ik denk dat je eerder naar de rest die er staan waarom ze niet opstaan.

12 mei 2016 om 03:37

je noemt opties op die alleen met bakken geld en onbetaalbare spelers een prestatie kunnen leveren. Frank moet gewoon lekker blijven, en krijgen waar hij al lang om vraagt. De basis! Ervaring erin en een spits erbij!

Het is em gegund, heeft het gewoon fantastisch gedaan. Bijn elk jaar een individueel kwalitatief mindere groep dan PSV maar toch 4x kampioen

Ben benieuwd wie zijn opvolger word. En of Ajax Ajax weer word. Het blijft een gok met een nieuwe trainer. Het zijn gemengde gevoelens eigenlijk is hij heel het seizoen al de gebeten hond dus ik snap wel dat hij wil vertrekken.

12 mei 2016 om 00:41

Maar 5,5 jaar is heel wat voor een trainer. Zeker bij een topclub !

Zeer jammer. Perfecte trainer voor Ajax vind ik. En er zijn niet echt veel kandidaten om hem te vervangen.

Na 5 goede jaren is het wel tijd voor iets nieuws, 4 titels is echt een wereldprestatie, alhoewel europees gezien niks gepesteerd, het voetbal was vaak niet om aan te zien maar al met al heeft Frank het goed gedaan.

Psv, gefeliciteerd met de titel voor 2016-2017, vier het alvast

Goed nieuws voor iedereen die hoopt dat Ajax weer aanvallend en leuk voetbal gaat spelen met de volgende trainer. Natuurlijk is het geen garantie, maar Ajax met De Boer als trainer begon steeds en steeds meer op een stereotype Italiaanse club te lijken. Eerst verdedigend alles op orde en de nul houden. Dan pas aan aanvallen denken. Met een nieuwe trainer aan het roer zal dat er in ieder geval niet slechter op worden.

Drama voor Ajax. Na 9 jaar zonder titel met 10 trainers was een Frank een verademing. Kut RvC met al zijn beperkingen

Alsof zijn opvolger het meteen beter zal gaan doen.

Zowel Bosz als Van Den Brom is gewoon niks voor Ajax met die kinderlijke tactieken van hen.

En dan zul je na een paar maanden weer lezen dat het niet "klikt" tussen de nieuwe trainer en het technisch hart... Ik zou toch even, ondanks dat Ajax een grote naam is 3x nadenken voor dat ik zou tekenen. Er zijn altijd bestuurlijke problemen en daarom is het zo knap wat De Boer heeft gepresteerd.

onderhand ben ik zo een beetje moe geworden van de kritiek op Fdb.
We vergeten even dat deze man het hele seizoen maar 1 diepe spits had na de blessure van Anwar maar 1 goede buiten speler en op het middenveld geen creativiteit. en enkel beschikte over een degelijke defensie.
Wie is volgens de bestuurlijke statuten van Ajax verantwoordelijk voor het aankoop beleid juist ja niet FdB maar vriend Marc.

Daarnaast denk ik dat de loyaliteit van FdB in zijn technische staf te groot was gezien het nieuws wat naar buiten kwam, Dennis Bergkamp een goede voetballer en denk ook een uitstekende techniek trainer is denk niet de juiste man naast FdB om harde beslissingen te nemen en ik denk Spijkerman ook niet in zijn geheel daarom botst het denk ook met Orlando.

De bullshit dat FdB spelers niet beter maakt kan ik ook niets mee kijk naar Tete, Riedewald, Veldman en Cerny de laatste twee wedstrijden dan denk ik dat er nog genoeg progressie zat enkel zijn dit niet de spelers die voorin het verschil maken of al maken.

De wissels kan je het over hebben maar ik snap de keuze voor Serero wel dit is toch iemand die het in zich moet hebben om tussen de linies te voetballen maar dat is ook mislukt, daarna bracht FdB spelers die in potentie kunnen bewegen Anwar en Fischer maar ook die hadden geen zin meer om voor FdB te werken omdat deze egootjes zich groter voelen dan de club Ajax.
Kijk hier eens naar ipv te wijzen naar FdB zijn redenatie achter de wissels klopte er moest iets gebeuren tegen een statisch de graafschap maar degene die de grote mannen hadden kunnen noemen op zondag avond gaven niet thuis.

Met alleen jeugd red je het niet en met 1 diepe spits zekers niet, niet in europa en ook niet in de speeltuin die de eredivisie heet.
In elke linie een goede ervaren kracht erbij en dan kan Ajax wat en dan wel mensen die nu nog steeds wekelijks spelen in de subtop en geen jarenlange bankzitters bij een topclub of subtopclub.
Anwar en Fischer vervangen voor eigen jeugd want daar heeft Ajax talent genoeg voor.
En een echte nummer 10 die overzicht en een goede pass heeft en op het juiste moment diepgang dan denk ik dat ook FdB in staat is om het zo gewilde voetbal in de Arena terug te brengen.

Kortom wat hij dit seizoen heeft laten zien is uit armoe omdat het bestuur en de RvC liever op de centen zit als een Dagobert Duck en niet inziet dat als je door wil groeien je ook ieder jaar een gedeelte moet in investeren.

12 mei 2016 om 00:35

Ik begrijp je passie voor De Boer, niet voor niets een echte Ajacied. Alleen hij is net zo verantwoordelijk voor de aankopen en de samenstelling van de selectie. Want het Technisch Hart moet het eens zijn over de aankopen. Wat El Ghazi en Fischer (en eerder Kishna) betreft, zij voelen geen vertrouwen en dat zie je terug in hun spel. De spelers worden vol gepropt met allerkei opdrachten waarbij geen balverlies lijden hoog in het vaandel staat. Hierdoor krijg je onaantrekkelijk voetbal. Daarom de hoogste tijd voor een nieuwe trainersstaf, die dit talentvolle Ajax op de sterkste punten laat voetballen !

12 mei 2016 om 21:50

Volgens mij kreeg FdB niet de spits en de middenvelder begin van het seizoen en ook niet in de winterstop de RvC ging ervoor liggen en Marc maakte zich niet heel erg hard voor versterkingen geloof ik.

Je bent topsporter en je wordt betaald je werk te doen, vertrouwen is dan gelul je kan juist op deze momenten je kansen pakken en de trainer ongelijk bewijzen.
Dat is in mij ogen topsport mentaliteit.

Daarbij weet je als je niet goed genoeg uit een blessure terug komt je harder moet werken om terug te komen en dat mis ik wel bij deze twee.

Vind het heel jammer dat hij gaat, goede trainer en het gezicht van Ajax de afgelopen jaren. De anderen zie je niet en hoor je niet, of het nu RVC of directie is. Ajax heeft geen leidinggevend gezicht, dat is ook een verschil met Psv. Maar als je leest dat een van de directieleden het zakelijk bekijkt daar zakt je broek vanaf, als de Boer al had willen blijven is wel het laatste zetje om te gaan. Ik hoop op een leuke club voor hem en het is natuurlijk heerlijk voor hem om verlost te zijn van de Ajax gezeik.

11 mei 2016 om 23:59

een echte zakenman investeert in zijn product, dit product is voetbal en daar zie ik bar weinig van terug

Doodzonde voor Ajax. Bedankt voor de mooie jaren Frank en succes bij de volgende club!

Voor de mogelijke opvolger: De ideale kandidaat zou Rijkaard zijn, maar die gaat het helaas niet meer doen. Is het gek als ik in Laudrup een prima opvolger zie?

12 mei 2016 om 01:02

Dat is niet gek. Ik zie in Laudrup een veel betere opvolger dan in Rijkaard. Onder meer omdat Rijkaard na de CL-winst in 2006 werkelijk niets meer presteerde. Alleen zal Laudrup niet zo snel naar Ajax gaan vanwege het conflict over belastingzaken...

Frank verdient alle lof voor de prestaties die hij heeft neergezet. Echter heeft hij Ajax 1 op technisch vlak niet beter gemaakt. Ik heb maar zelden een bal vanaf een verdediger via een middenvelder naar een aanvaller zien gaan. Laat staan dat Ajax voor de verandering eens een hoog baltempo op de mat legde. Als is het maar een fase in een wedstrijd.

Frank heeft met de beschikbare middelen fantastisch gepresteerd tot de laatste snik. Echter lijkt het mij voor de algemene ontwikkeling van Ajax als club beter als hij weg gaat. Bovendien laat Frank de club gewoon in goede doen achter.

Van mij mag Jaap Stam de kans krijgen om voort te borduren op het werk van Frank de Boer. Echter met het accent op technisch voetbal, in ieder geval op de Nederlandse velden. Europees gezien moet je natuurlijk tactisch de juiste keuzes maken om te kunnen winnen. Al helpt natuurlijk een goede basistechniek. Het zou stoer zijn van Jaap Stam om Wim Jonk terug te halen voor het eerste elftal.

Zijn opvolger komt in een warm bad terecht bij een gezonde club waar miljoenen op de bank staan en het bulkt van de talenten. Met een kleine kwaliteitsinjectie ben je al heel ver. Allemaal dankzij De Boer. Maar ik vrees juist dat je hem gaat missen als hij weg is.

12 mei 2016 om 00:26

Ligt eraan wie zijn opvolger gaat worden. Ik kan ook namen noemen waarbij het een verademing zal zijn.

12 mei 2016 om 07:14

Voor wie heb jij een voorkeur?

12 mei 2016 om 07:29

Peter Bosz
en anders Rijkaard, maar die zal wel niet meer willen
Wim Jonk, maar dat ligt nog te gevoelig Maar dat zijn mijn nummers 1.

En die Van Haezebrouck zou ik weleens bij Ajax willen zien
en anders Kluivert maar voor de leeuwen gooien, die heeft het in zich !

erg bedank voor de 4 titels heeft meer dan het maximale uit de selectie gehaald. maar de versterkingen waren waardeloos tot dit jaar milik en younes en gudelje. wat staat er te gebeuren en ik zie niemand het beter doen dan frank met deze selctie. gaan ze eindelijk hun belofte waar maken of gaan ze tijd rekken zoals altijd tot iedereen stil word en dan weer 10jr achteruit. ik hooo dat er nu wel knopen doorgehakt worden en stappen vooruit gemaakt worden. maar ik heb echt me twijfels.

Er is een tijd van komen en tijd van gaan en nu is het tijd om te gaan , houdoe en het ga je goed !!!!!

Dat is goed nieuws voor Ajax. Het is de hoogste tijd voor een nw en fris gezicht voor de groep. Minder control-freak en meer avontuur. Waarom de ene helft vd directie zo moeilijk doet, is me een raadsel. Frank, bedankt en het ga je goed.

Een vertrekwens is 1, een andere club vinden is totaal wat anders. Ben benieuwd. Vraag me ook af welke spelers nu ook gaan vertrekken.

12 mei 2016 om 00:38

Heel wat.... Van Rhijn - Boilesen - vd Hoorn - Viergever - Serero - Duarte - Schone - Fischer - Zivkovic - Andersen. En wie weet Veltman, Milik en El Ghazi ook wel als de juiste club komt.

Ben bang dat de Boer ergens anders niet zal slagen.

Als nieuwe trainer voor Ajax misschien een buitenlandse trainer die wel een Ajax style heeft? Een trainer die bijvoorbeeld in het verleden jong Barcalona heeft getraind oid.

Jammer dat het opportunisme weer gewonnen heeft. Ik had Frank nog wel een paar jaar bij Ajax willen zien.

Gelukkig want die onsympathieke kerel kan ik missen als kiespijn want is een tactisch onbenul en heeft extreem veel fouten gemaakt en is puur Dior falen van de andere clubs een paar keer kampioen geworden.


Hij gaat ook extreem hard falen bij zijn volgende club.

12 mei 2016 om 09:53

Je kunt veel van De Boer vinden, maar onsympathiek is hij zeker niet!

Hoezo afkoopsom, hij geeft toch aan zelf te willen vertrekken.

12 mei 2016 om 07:13

Ja maar hij bezit nog een contract voor een jaar, als hij dat breekt moet hij betalen. Maar goed, denk/hoop dat Ajax daar schappelijk mee omgaat.

Hij heeft dit zelf nog niet gezegd dus niks is voor de volle honderd procent zeker tot nu toe. Ik zelf hoop, in tegenstelling tot wat ik denk, dat hij blijft. Maar ik zie het somber in

De Boer heeft het gewoon uitstekend gedaan. Zijn stugheid / onverstoorbaarheid heeft Ajax succes gebracht terwijl diezelfde houding op sommige momenten misschien net even in het nadeel heeft gewerkt. Maar deze momenten zijn al met al zwaar in de minderheid.

Dat die afkoopsom cashen überhaupt mee weegt. ...wat maakt 2.5 miljoen meer of minder nou uit. Een goede trainer is veel meer waard

4 uit 6 jaar, ik zou er voor tekenen als psver. De boer heeft het top gedaan en gun hem een mooie club

Gelijk mourinho aanstellen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren