Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer blij met vleugelspeler: ‘Levensgevaarlijk, souplesse en snelheid’

Laatste update:

Frank de Boer was dinsdag na afloop van het Champions League-duel met APOEL Nicosia niet tevreden met het resultaat, maar was wel te spreken over Lucas Andersen. De Deense vleugelspeler nam Ajax’ openingstreffer voor zijn rekening, waarna de Cyprioten via een penalty op 1-1 kwamen.

/

Andersen bezette samen met zijn landgenoot Lasse Schöne de flanken naast centrumspits Kolbeinn Sigthórsson en werd naderhand gecomplimenteerd door zijn trainer. “Ik vond dat hij een vrij goede wedstrijd speelde”, vertelde De Boer aan Ajax TV. “Je ziet dat hij levensgevaarlijk aan de bal kan zijn. Hij heeft veel souplesse en bewegingen op snelheid.”

Ruim een kwartier voor tijd werden de twee Deense buitenspelers in Nicosia afgelost door Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna en met hun inbreng was De Boer eveneens content. “Ik wil Andersen de tijd gunnen, maar we hebben ook Kishna en El Ghazi. Zij vielen goed in, waarbij Kishna twee panklare voorzetten gaf. Ik ben blij dat iedereen stapje in goede richting doet.”

Denk je dat Lucas Andersen zijn basisplaats behoudt bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het klopt dat Andersen het beter oppakt maar slechter kon ook niet, kwam geen lantaarnpaal voorbij! Vind nog steeds dat hij op dit moment te licht is voor Ajax

1 oktober 2014 om 11:08

Gisteren was hij met afstand de meest gevaarlijke speler van Ajax. Als hij zo blijft spelen haakt hij niet alleen aan, maar is hij ook direct een toegevoegde waarde.

1 oktober 2014 om 11:09

Andersen staat alleen op de verkeerde positie, hij is meer een middenvelder (type Kaka). Zijn zoveel posities die bij Ajax beter in te vullen zijn. Ik zou met een middenveld spelen: Klaassen (CM, zoals Wijnaldum), Schone (CM) en daarvoor als AM Andersen. Flanken El Ghazi en Kishna en spits Zivkovic.

1 oktober 2014 om 11:42

Z'n haar is een type Kaká.

1 oktober 2014 om 11:43

En dan komt Fischer nog terug van zijn blessure, ooit. Ajax heeft dit seizoen nogal brede selectie.

1 oktober 2014 om 12:19

Allemaal leuk en aardig dat je de nieuwe trainer van Ajax probeert uit te hangen, maar Frank weet heel goed wat hij doet. Het pakt tot nu toe goed uit.

1 oktober 2014 om 13:19

@chriseriksen: Jij verwoord precies mijn gedachte! Ik denk dat Ajax in die opstelling heerlijk aanvallend voetbal zal laten zien. Enige probleem met dit Ajax is dat er veel toptalent (kishna, El Ghazi, Klaassen, Zivkovic, Fischer en Andersen) is, maar te weinig ervaring waardoor er niet constant zal worden gepresteerd.

Over Andersen: ik vind het een geweldig talent en je ziet ook aan zijn (korte) techniek dat hij veel potentie heeft. Wat mij gister weer opviel is dat hij zich veel naar het middenveld liet zakken (imo is het dus ook een creatieve middenvelder) en dan levensgevaarlijk was.

1 oktober 2014 om 12:56

@cannavaronr4

Andersen IS gewoon geen vleugelspeler, maar is zeker niet te licht

wat heb ik genoten van andersen gister, eindelijk laat ie het zien. Je zag het de afgelopen wedstrijden al steeds meer, maar die jongen heeft enorm veel talent, die wordt na Eriksen onze nieuwe Deense topper!

1 oktober 2014 om 11:34

Ik heb ook erg genoten van hem. Zoveel balcontrole en souplesse , echt geweldig was het.

1 oktober 2014 om 12:44

We hebben het wel, met alle respect over een tegenstander uit Cyprus!

1 oktober 2014 om 13:11

Haha hoe kan je dit nou zeggen

1 oktober 2014 om 13:50

Die met alle respect 3 seizoenen geleden nog in de kwartfinale stond van de CL

1 oktober 2014 om 14:12

Ajax won in '95 de CL. En dan?
3 jaar geleden was de selectie heel anders dan nu. Die prestatie is niets meer waard.

1 oktober 2014 om 12:44

Vergeet Viktor Fischer aub niet . Dat word straks een mooie concurrentie strijd tussen de Denen (fischer en Andersen) en Nederlanders (kishna en El Ghazi). Bovendien speelt Schone ook op de flanken. Kortom, we hebben veel keuzes!

Ja hij begint eindelijk te laten zien wat hij kan. Dat lukte hem voorheen alleen in Jong Ajax en in de voorbereiding. Nu dus ook in het eerste. Al vind ik hem nog steeds geen vleugelspeler

Andersen toont eindelijk durf. Als hij nou nog voorzetten leert geven (of anders de laatste man leert uitspelen zodat hij door kan op de keeper), kan het een toppertje worden. Ik genoot in ieder geval wel gister van een paar van zijn acties

1 oktober 2014 om 10:05

Krijgt net als Blind, Anita, Eriksen en vele anderen gewoon veel tijd en kansen en dat gaat zich uitbetalen. Dat vertrouwen heeft Frank wel afgedwongen

1 oktober 2014 om 10:49

Josephius, idd! En vooral met Anita zat hij goed, wat een snelheid zat toen in het spel. Dat was echt zwaar genieten.

2 oktober 2014 om 12:48

Anita was echt een verademing op het middenveld. Hij moet bij een club komen waar hij echt op 6 mag staan en waar ze de bal willen hebben, misschien in een mindere competitie!

3 oktober 2014 om 20:23

Brasileiro

Volgens mij heeft een basisplek bij Aston Villa, of toch niet?

1 oktober 2014 om 11:57

Dat is grote onzin. Je moet ten eerste aangeboren talent hebben inderdaad. Daarnaast moet iedereen dat ontwikkelen en bijschaven. Je moet vrijwel alles nog leren. Alleen door het talent wat iemand bezit leert de een het sneller dan de ander. En weer een andere leert het nooit. Ik denk dat er op de wereld wel tientallen personen net zo getalenteerd als Messi zijn in voetballen. Daarvan voetballen er alleen heel veel nooit. Zo missen heel veel sporten enorme talenten. Misschien heb jij wel gigantisch veel talent in curling. Wie zal het zeggen.

1 oktober 2014 om 12:11

Haha hij loopt soms om mensen heen alsof ze er niet staan. Passeren heeft niet met snelheid te maken, passeren heeft te maken met timen en kiezen, Andersen heeft veel aan zn lichaamsschijnbewegingen. Iniesta is ook niet snel, passeert toch zeker zn man en het aller aller aller beste voorbeeld is Matt le Tissier, voor de liefhebbers en kenners van vroeger wel bekent. Die had echt totaal geen snelheid maar die was 1 op 1 toch altijd de slimste.

Terug naar Andersen, puike wedstrijd en hij lijkt zoals eerder werd genoemd qua stijl idd wel op Kaka, prima snelheid aan de bal, overzicht, goeie pass (de assist op Schone waar de goal uit viel was prima en ook de pass in een keer op de juiste snelheid naar Klaassen in de tweede minuut was perfect) en een heerlijke soepele, bijna nonchalant ogende, techniek.

Keep up the good work, je komt er wel Lucas!

1 oktober 2014 om 15:03

Hij zegt ook nergens dat hij niet als middenvelder moet worden opgesteld.....

Hij zegt alleen dat Andersen wel de kwaliteiten heeft om een man uit te spelen, terwijl jij beweert dat dat niet zo is. ZUCHT

1 oktober 2014 om 18:42

@alexischileno dat Andersen op het middenveld hoort te staan staat buiten kijf wat mij betreft. Maar je moet wel bedenken dat de beste jongen pas 19 jaar is. Zijn versnelling en vermogen om snel weg te draaien is bovengemiddeld. Als hij leert het juiste moment te kiezen voor alles is hij niet aan te pakken; hij draait zijn tegenstanders nu al dol. En wat je als eerste reageert op mij, dat je niet leert om en man uit te spelen, dat je dat al bezit en dat Andersen dit dus niet heeft, is complete onzin. Ten eerste kan Andersen heel makkelijk mensen uitspelen, alleen hij komt de laatste telkens niet voorbij (dat hebben zoveel voetballers). daarom moet je hem ook op het middenveld zetten inderdaad want dan hoeft hij de laatste man niet uit te spelen maar kan ie een steekbal geven. En het is wel mogelijk om passeerbewegingen te leren en reacties van tegenstanders leren in te schatten.

1 oktober 2014 om 19:51

Alexis, je probeert er om heen te lullen. Ten eerste kun je zeker wel leren een man uit te spelen door daar specifiek op te trainen echter zal dat sneller gaan als je bepaalde functionele kwaliteiten bezit. Zo heeft v Persie jaren lang een persoonlijke trainer gehad waardoor hij die kwaliteit echt heeft vergroot.


Anderssen bezit een prima techniek en is redelijk snel en kan prima een man passeren. Dat hij dit op een hoger niveau niet altijd laat zien is een andere kwestie. Hij heeft gisteren laten zien het zeker te kunnen en heeft een paar keer met vloeiende bewegingen zijn tegenstander te kijk gezet. Maar je moet dit wel kunnen zien want niet iedere toeschouwer bezit de kwaliteit om een andere zijn kwaliteiten te herkennen. Is namelijk moeilijk aan te leren

Vind nog steeds dat Andersen op de plek van Serero moet en een El Ghazi of Kishna samen met Schöne op de vleugels. Andersen heeft niet de actie die zij wel hebben, maar durft wel een risicobal te geven.

Zou hem liever op de tien positie willen zien. Is van nature ook een tien volgens mij.

Zou het zonde vinden om hem om te toveren naar een vleugelspeler, terwijl je daar genoeg opties voor hebt. Juist nu Ajax behoeft aan een creatieveling op het middenveld.

1 oktober 2014 om 10:11

Op het middenveld zou hij inderdaad beter passen. Alleen hij heeft een duelkracht van een badeend (serero overigens niet veel meer). Daarom zal hij fysiek sterker moeten worden, als hij een middenveldrol ambieert.

1 oktober 2014 om 10:32

@ Nufc_u2

Persoonlijk pleit ik voor het terug schuiven van Klaassen naar de CM positie van Serero en dan Andersen op de CAM positie van Klaassen. HIj is echt een aanvallende middenvelder. De wedstrijden van hem in Jong Ajax waren met regelmaat echt om te smullen. ZO rustig, zo geniaal, zo talentvol. Ik ben nog steeds vol vertrouwen dat hij beter kan worden dan Eriksen.

Tegelijkertijd los je dan ook het fysieke probleem dat Serero heeft op het middenveld gelijk op. Klaassen heeft het loopvermogen om de "box to box" player te zijn van Ajax. Voetballend goed genoeg, combinerend goed genoeg, fysiek aardig sterk, voldoende loopvermogen.

1 oktober 2014 om 11:04

Sluit ik me helemaal bij aan. Ik zie Klaassen meer als een cm, ook omdat hij wat fysieker is dan de rest (Serero, Andersen) en hij ook wel mee kan verdedigen wat je bij netgenoemde toch wel mist. Andersen hoort niet op de flanken maar op CAM.

1 oktober 2014 om 11:13

Toch vond ik Klaassen gisteren sterk spelen. Hij heeft een goed overzicht, een goede pass, handelt snel en gooit wat vaker zijn fysiek in de strijd dan Andersen.

Zou voor Klaassen niet hetzelfde gelden als voor Andersen? Veel vertrouwen betaald hij tot nu toe nog prima terug.

1 oktober 2014 om 12:27

Voorlopig mist Andersen nog de duelkracht en met name de balvastheid om op het middenveld te spelen. Aan de zijkant wordt dom balverlies (wat bijna inherent is aan jonge spelers) veel minder hard afgestraft. Laat hem daarom nog maar lekker even aan de zijkant rommelen en stabieler worden. Zoals hij gisteren heeft laten zien kan hij ook daar een meerwaarde zijn voor Ajax.

Dit is Ajax, hier staat Ajax bekend om. Talenten laten staan, ze de kans blijven geven en uiteindelijk zie je dat het eruit komt. Ajax mag zich gelukkig prijzen met Frank de Boer als coach. Dat is geen trainer die vatbaar is voor de publieke opinie en zich snel van de wijs laat brengen. Als we de analisten hadden moeten geloven dan konden Andersen en Serero er geen pepernoot van, maar beiden lieten gisteren een goede wedstrijd op CL-niveau zien en dat is toch wat anders dan een wedstrijdje tegen Nac of Heerenveen.

Ja leuk Frank maar verkracht hem niet op de flank maar zet hem op de plek van serero, dan kan je of kishna of el ghazi ook nog opstellen. En stel eens een andere spits op, deze 2 aanpassingen zal Ajax geen windeieren leggen, ik snap alleen niet waarom hij dit niet ziet:s

1 oktober 2014 om 12:11

Ik denk dat frank de boer er iets,meer kijk op heeft dan jij dus hij weet best wat hij doet

1 oktober 2014 om 12:58

Dat denk jij maar ik ook ;-)

Echter is Frank ook een mens en mensen maken fouten zo ook nu in mijn ogen, lijkt me niets verkeerds aan ook al zou Frank er meer kijk op moeten hebben dan ik.

Ik ben niet blind.. Sigi presteert al 4 jaar niet dus lijkt het me verstandig een keer iets anders te proberen. Ajax heeft nooit goed gespeeld met hem in de spits, vroeger liep het oook altijd beter met bijvoorbeeld Siem in de spits terwijl dat geen echte spits is.

Serero is een leuke voetballer in de kleine ruimte maar voetbal speel je op een groot veld, heeft geen kracht, geen schot en geen goede pass.. waar Serero op dit moment in uitblinkt is fel zijn en ballen afpakken... ik verwacht meer van een centrale middenvelder maar jij kan er mee leven(ik ook wel) maar zou graag een betere speler zien(andersen) want op die positie zal hij nog beter uit de voeten kunnen dan op de linksbuiten positie.

Net als jij heb ook ik een mening en ik ben van mening dat Ajax veel beter zal renderen met een betere spits en een betere speler(andersen) op de plek van Serero.

1 oktober 2014 om 12:31

Omdat Andersen op dit moment nog veel te frivool en onstabiel is voor een cruciale plek op het middenveld. Op de zijkant is balverlies minder dodelijk dan centraal op het middenveld. Daarom kan hij zich daar wel prima ontwikkelen en eens een keer een mindere bal of zelfs wedstrijd spelen zonder dat hij het hele team in problemen brengt. Bovendien heeft hij gisteren aangetoond ook prima op die positie uit de voeten te komen. Zodra hij daar stabiliteit ontwikkelt heeft kan er gedacht worden om hem naar het middenveld te halen.

1 oktober 2014 om 13:09

Ik begrijp wat je probeert te zeggen Polop en ik ben het ook gedeeltelijk met je eens. Echter zijn juist de dingen die je noemt ook het probleem van Serero en die speelt wel. Serero is ook frivool en ook zeker onstabiel, soms speelt hij goed(en dan voornamelijk verdedigend, aanvallend brengt hij veel maar ook veels te weinig!) maar vaker speelt hij een slechte wedstrijd. Kijkend naar Serero's kwaliteiten(tenminste wat hij laat zien) kan je hem misschien het beste als een soort Anita gebruiken als vm want aanvallend brengt hij helemaal niets ik hoop dat je dit met me eens bent? In mijn ogen moet juist degene die zijn positie bekleed ook aanvallend iets toevoegen wat Andersen maar ook bijvoorbeeld Schone(ik zou kiezen tussen die 2) veel meer zou doen dan Serero. Serero ziet vaak niet eens waar de ruimte ligt, of ziet het wel maar krijgt de bal daar niet wat ik erg zonde vind. Dan heb ik het nog niet eens over zijn schot en of lange pass, beide dramatisch bij hem. Zelfs zijn korte pass slaat vaak nergens op, speelt hem vaak achter de man terwijl die man juist diep loopt. Andersen kan dit allemaal beter en dan heb ik het nog niet eens over Schone.

Andersen is echt een prima voetballer maar moet gewoon op zijn positie spelen, daar heeft Ajax uiteindelijk het meest aan(andersen wordt zo beter maar ook Ajax gaat meer punten halen). Kishna en straks ook Fischer kunnen de linksbuiten positie ook prima invullen en op die manier doen die gasten voornamelijk Kishna ook ervaring op en worden die ook maar beter en beter. Serero zie ik niet 1,2,3 zoveel beter worden, zie meer potentie in Andersen, Kishna etc dus waarom zou je hen niet laten spelen?

Het vertrouwen in anderssen betaald zich uit. Hij word steeds beter.

Ik heb voor het eerst genoten van Andersen in Ajax1. Samen met Klaassen, Veltman en van Rhijn speelde hij een puike wedstrijd. Hij had erin moeten blijven in plaats van Serero, al kan ik me ook voorstellen dat Andersen nog geen 90 minuten op dit niveau kan spelen. Kishna viel ook aardig in, laat die maar lekkr op links spelen. El Ghazi mag een tijdje banken en Serero hoef ik eigenlijk helemaal niet terug te zien in ee Ajaxshirt. Die voegt echt niks toe behalve hard werken en her en der een bal veroveren. Verder is het allemaal risicoloos en slaapverwekkend, nooit eens een beslissende actie of een splijtend passje.

1 oktober 2014 om 10:54

Shorty, precies! Snap niks van die Serrero fans, komt ieder vlak tekort.

1 oktober 2014 om 11:08

Je hebt gister zeker liggen slapen? Vond Serero één van de betere bij Ajax. Speelde mijn inziens erg sterk, zat er vaak goed tussen en sterk in de duels, en natuurlijk technisch gewoon goed

1 oktober 2014 om 11:44

Serero???
Eindpasen die niet aankwamen open doel die niet in is geschoten....

Ja hij had dreiging alleen die werd allerminst door hem zelf weer verpruts door onzuivere passes verkeerde keuzes maken.
Verder fysiek ook veel en veel slecht voor de top, je kan klein zijn kijk de jong,maar dan wel stevig blijven maar hem blaas je met een kuch weg......

1 oktober 2014 om 12:27

Serero staat op het middenveld omdat hij stappen verder is dan Anderson. Hij kan nou minuten maken voorin om op de flanken om sterker te worden. In de toekomst komt hij wel als aanvallende middenverlder aan de bak.

1 oktober 2014 om 13:18

Flanky

Serero loopt in zn enthousiasme wel eens wat gaatjes dicht, dat komt sympathiek over en dus verovert ie her en der een fanhart. Als je het heel realistisch bekijkt, dan voegt Serero niets meer dan dat toe. Vertraagd het spel enkel met tikjes breed of een actie naar de zijkant te maken in plaats van naar voren. Hij doet eigenlijk alles wat een ieder met een tamelijke inzet kan, verder doet ie niets. Ik vond Andersen gisteren opvallend fris en opvallend veel meters maken, die kan op het middenveld ook zo zn gaatjes dichtlopen. Aanvallend was het gisteren wel duidelijk wie van hen de opening kan forceren. Andersen zal nog niet top zijn, maar met Serero ben ik gewoon helemaal klaar en dat was ik eerst met Andersen, dat geeft aan hoe klaar ik nu met Serero ben. Serero is nooit het frivole voetballertje geworden dat het in zijn eerste voorbereiding met Ajax leek, ik meen tegen Palmeiras of zo. Toen durfde hij te passeren, een keer een goed passje te geven etc. Nu is het gewoon een grote lafbek geworden.

1 oktober 2014 om 21:14

Flinke, Serrero heeft 0 rendement. Geen eindpass, 0 scorend vermogen en ontbeert creativiteit.

Andersen deed me gisteravond vooral denken aan Boëtius: altijd naar binnen toe aannemen of terugkappen om voor z'n rechter te komen, geen enkele keer buitenom terwijl juist daar de ruimte lag en opendraaien tijdens/na een aanname was er al helemaal niet bij. Dat zijn toch basisdingen die je als buitenspeler zou moeten beheersen?

Die Cypriotische verdediger schrok zich rot toen Kishna bij zijn eerste beste actie de bal met links voorzette (kopbal Sigthorsson). Hij deed dat nog een paar keer en ik vond hem in een kwartier completer/gevaarlijker overkomen dan Andersen in 75 minuten.

1 oktober 2014 om 10:28

Dat zijn misschien basisdingen voor een buitenspeler... Andersen is géén buitenspeler. Prent dat er eens in, want als De Boer hem opstelt, dat stelt hij in feite gewoon een extra middenvelder op die het veld breed houdt. Je zag namelijk ook vaak genoeg dat Serero op de linkervleugel verscheen en dat Andersen zijn positie centraal overnam.

1 oktober 2014 om 11:05

Nou, dan moet De Boer daar duidelijk een andere speler opstellen. Ik zag ook leuke acties van Andersen, maar hij heeft te weinig snelheid en een té zwak linkerbeen om buitenom te gaan en een voorzet met links te geven. Nouja.. dan vind ik 't dom om hem daar op te stellen.

Hij heeft dan in feite maar 1 optie: Naar binnenkappen en afgeven. Ja, of een paar man passeren, maar als je binnendoor een paar man wilt passeren heb je een goed fysiek nodig en dat heeft hij juist niet.

1 oktober 2014 om 11:47

Te weinig snelheid? Die jongen is juist hartstikke snel. Hij is geen 'draver', maar die versnelling bij hem is echt geweldig.

1 oktober 2014 om 13:20

Andersen is volgens mij erg snel op de eerste meters, kwam er meermaals heel simpel voorbij bij zijn directe tegenstander. Andersen is me gisteren echt 100% meegevallen, heb ik totaal niet zien aankomen.

Mooi om te zien dat die jongen beter en beter lijkt te worden naarmate hij vertrouwen blijft krijgen. Heeft De Boer goed gezien. Desondanks mag hij nog steeds wat extra krachttraining doen en op den duur op het middenveld worden geposteerd, want daar hoort hij thuis. Geen echte vleugelspeler. Daar zie ik toch liever Kishna en/of El Ghazi.

Blijf erbij dat hij veel beter zal renderen op de plek van serero.
Bij die goal zag je zijn specialiteit, de voorhoede inspelen en bijsluiten. Op het middenveld speelt hij zich veel makkelijker vrij, hij mist de tools van een echte buitenspeler.

1 oktober 2014 om 10:21

Dat klopt allemaal, alleen op het middenveld zal hij ook moeten terugverdedigen en bikkelen. En daar mist hij absoluut de power voor.

De sportschool en sessies met Jaap Stam zijn de enige oplossingen om hem verder te helpen.

1 oktober 2014 om 11:12

Andersen mag dan misschien de power missen, maar wat te denken van kabouter Serero? Die mist veel meer dan alleen power om daar te spelen.

Souplesse Ja, Snelheid redelijk, Levensgevaarlijk bij lange na niet. Andersen speelde prima. Eindelijk een goede wedstrijd. Gewoon als middenvelder opstellen. Als buitenspeler mist hij snelheid en tweebenigheid om voor verassingen te zorgen. Serero is gewoon tandeloos, speelde gisteren best sterk maar dat is juist het probleem. Zelfs in een sterke wedstrijd is Serero vrijwel nooit beslissend.

1 oktober 2014 om 10:24

serrero is een jonge die maar blindelings dat veld blijft rondrennen. handig tegen een team als barca. maar als je zelf het spel moet maken totaal ongeschikt

ook heeft het geen zin die jonge voor de goal te laten komen want hij heeft nu al zo ontzettend veel grote kansen gemist in de CL jaren voor ons.

Over andersen heb je helemaal gelijk, die jongen heeft Inzicht genoeg. voor een nr 10 positie. schelheid en actie komt die tekort voor de flank

iedereen deed het goed bij ajax bij vlagen zelfs mooi voetbal , enige min puntje vond ik toch als ajax zo graag wil overwinteren , zet dan laatste 15 a 20 min milik erin inplaats van viergever dan heb je een 424 opstelling

ondanks dat Andersen gister eindelijk eens fatsoenlijk speelde zie ik toch liever toegewerkt worden naar een vaste basis nu
met zimling op de plek van viergiever.

en de flanken met Kishna en El Ghazi. gooi ze maar voor de leeuwen, het zijn echte buitenspelers. types die we bij ajax al lang nietmeerr hebben gezien en schone kan dan naar het middenveld toe.

Zimlin
Schone-Klaassen
Ghazi-Sigi/Milik-Kishna

1 oktober 2014 om 11:08

Eens. Je zag Schöne op 't eind een keer een bal goed aannemen in het centrum en zoals Van Marwijk dat had voorspeld versnel je daarmee het spel heel erg. Toen dacht ik ook meteen: Gooi Serrero er maar uit en zet Schöne op zijn plek. En zet El Ghazi op de zijkant.

1 oktober 2014 om 13:26

El Ghazi voert al een paar weken een one man show op en vaak zonder succes. Leuk om je acties te blijven maken, moet ie ook zeker blijven doen, maar hij is momenteel een stuk teruggevallen. Geeft niet, want je kunt ook gewoon Kishna brengen die juist weer iets aan de beterende hand lijkt. Die twee kunnen elkaar dan gedurende het seizoen afwisselen. Schöne op rechts houden en dan Andersen voor Serero. Wanneer El Ghazi erin komt dan kan Schöne naar links of Andersen naar links en Schöne mid. Genoeg opties en dan komt straks ook nog Fischer terug die zeker ook nog wel krediet heeft. Misschien gaat Fischer wel in de spits.

1 oktober 2014 om 17:15

We mogen juist wat meer One-Man Show spelers hebben die de bal niet breed of terug geven maar een actie kunnen maken. Als je als Ajax zijnde bang bent om buitenspelers met durf en risico in hun spel op te stellen, klopt er iets niet. Ajax heeft nu 11 nette jongens die allemaal netjes meeverdedigen, maar behalve Schone geen spelers die voor veel verassing kunnen zorgen en een wedstrijd kunnen beslissen.

1 oktober 2014 om 21:56

Kishna kan dat prima zo lang El Gazi uit vorm is. Ik zeg juist dat ze dat moeten blijven doen, alleen na een wervelend begin zakt El Ghazi terug. Even de druk eraf halen, waarna ie weer wat vrijer kan spelen. Je ziet kishna nu ook langzaam sterker terugkomen.

Andersen is gewoon geen buitenspeler, ondanks dat hij het gisteren heel aardig deed. Hij heeft de creativiteit en handelingssnelheid om als LCM (serrero plek) erg goed uit de voeten te kunnen, ook het terug verdedigen kan hij wel. Maarja, over Schöne moet je hetzelfde zeggen eigenlijk. Maar ben het zeker niet eens met die boe-roepers de afgelopen weken die zeggen dat hij niet Ajax waardig is en een "lulletje" is, is gewoon een groot talent dit. Kan zeker net zo'n type als Eriksen worden..

Serero en Klaassen zijn voor mij een zekerheid op het middenveld Serero is de aanjager pakt ballen af en in de combinatie is hij misschien de betere bij ajax 1 x raken goed wegdraaien redelijk snel alleen een nadeel hij kan niet scoren. maar is een nuttige speler. Schone met de punt naar achteren laten spelen want viergever bakt er niets van en die moisander oei wat is hij uit vorm als hij ooit in vorm is geweest pffff als er niemand beter dan hem is is het wel erg gesteld met verdedigers bij ajax. Boiliossen kan beter, maar mag toch echt wel aan zijn voorzetten gaan werken van de 10 komt er maar 1 goed aan.

Ajax had gewoon kunnen winnen, maar Sigthórsson en Serero benutten hun kansen nauwelijks. Schone had trouwens ook de gelegenheid om te scoren. Ik blijf het zeggen dat als je zulke kansen niet maakt, je het als team gewoon enorm lastig maakt. De vleugels deden het goed, Andersen durfde tenminste een man voorbij te gaan. Dat is iets wat je in het hedendaagse voetbal steeds minder ziet. Boilesen kan dat ook goed trouwens.

Wat een negativiteit hier zeg...

Bij Andersen zag je altijd dat die jongen talent heeft maar in Ajax 1 kwam het er maar niet uit. De laatste wedstrijden ben ik zeer positief door die jongen verrast. Ontzettend snel aan de bal, goede dribbel, technisch begaafd en een goed inzicht. Ik begin nu te begrijpen waarom Frank hem al die tijd op de buiten heeft gezet. Het vertrouwen begint zich uit te betalen. Ben ik zeer blij mee.

Nu mogen de jongens gaan uitvechten wie er op de buiten komt. Is alleen maar goed. Maakt iedereen scherper en beter. Andersen begint nu mooie stappen te zetten in zijn ontwikkeling. Beloofd nog veel voor de toekomst.

1 oktober 2014 om 11:35

Het is jammer dat dit soort spelers zo wisselvallig zijn. Serrero was uitstekend tegen PSG maar viel tegen tegen Apoel. Klaassen viel tegen in de wedstrijd tegen PSG maar was weer uitstekend tegen Apoel en Nac. Pas als ze 25 zijn worden ze scherper maar dan spelen ze niet meer voor Ajax. Wie denk jij dat de strijd gaat winnen op rechts en linksbuiten: Fisher, Andersen, El Ghazi, Kischna, Schone of Muric?

1 oktober 2014 om 12:26

Dat is een moeilijke vraag. Dat heeft natuurlijk ook te maken met vorm en met tegenstander. Het zijn allemaal talenten en talenten zijn grillig in ontwikkeling. Zoals jij terecht aangeeft is het vaak nadat ze 25 zijn dat ze stabiel worden (door ervaring).

El Ghazi en Kishna zijn wat mij betreft meer klassieke buiten. Met snelheid en goede acties. Alleen moet het rendement omhoog. Gisteren zag je bij Kishna een paar goede ballen klaar leggen voor de spits. Dat zou ik graag vaker zien. Fischer ben ik niet zo'n fan van. Ik vind hem vaak iets te laks ogen verdedigend. Aanvallend wil hij er veel energie in steken maar verder niet. Hij had hier wel wat meer stappen in gezet. Toch mis ik qua mentaliteit iets bij hem. Andersen begint nu stappen te maken. Ik ben benieuwd of hij die stappen door kan zetten.

Andersen en Schöne zijn meer middenvelders die op de buitenpositie komen. Kan heel effectief zijn en toevoegend zijn. Echter missen ze soms de actie en het lef om een mannetje voorbij te gaan. Op dit moment zie ik het liefste Andersen (omdat zijn vorm goed is) op links en Ghazi op rechts. Schöne op de buiten ben ik niet kapot van. Echter Kishna zit vlak achter deze jongens. Als hij nu ook stappen gaat maken kan hij zo één van deze jongens voorbij komen.

Muric is nog te jong. Die moet nog rijpen in Jong Ajax en totaal fit worden. Denk niet dat we daar dit seizoen veel van mogen verwachten.

Echter dit is dus een momentopname. Met talent kan het ook zo zijn dat ze over een maand er allemaal anders voor staan. Ben wel blij dat we in ieder geval concurrentie hebben op die positie. Ghazi, Kishna en Andersen heb ik qua talent erg hoog zitten en verwacht ik veel van.

Even serieus gooi andersen op de plek van sererro want lichter dan hem kan andersen nietzijn.

Lucas moet eigenlijk gewoon op de plek van Serero spelen, die vond ik gister ook niet geweldig spelen, veel te veel foute passes of terug als het vooruit kon.
Alleen dan moet Lucas nog even het kracht honk in, beetje zelfde als Eriksen, die had in begin ook wel es moeite. En als buitenspeler kun je nog eens een bal verliezen, op het middenveld is dat een stuk gevaarlijker, dus hij moet juiste keuzes maken.

Ja en dan nog niet winnen van APOEL kun je nagaan als de buitenspelers niet hun dag hebben..zoals vaak t geval is,dan krijg je waarschijnlijk zelfs een pakslaag van URK.

Eerste keer dat ik in Andersen zie wat de Boer ziet. Speelde uitstekend en juist Schone leek moeite te hebben met terugkeren. Wordt leuke concurrentie strijd om de vleugelspits posities. Fisher, Andersen, El Ghazi, Schone en Kischna kloppen allen op de deur. Kischna viel ook ijzersterk in. Dan heb je ook nog Muric in de jeugd. Misschien is het een idee om Fisher en Anderson ook een keer in de rol van Serrero te laten spelen. Dan worden ze breder inzetbaar en heeft Serrero ook een concurrent. Hetzelfde geld voor Klaassen, hoe zouden we zijn verlies in godsnaam opvangen bij een blessure?

Voor Boilesen, Serrero, Klaassen is heel weinig concurrentie in de huidige selectie.

1 oktober 2014 om 13:30

Blessures van Klaassen en van Rhijn zijn momenteel de blessures die je het minst graag hebt. Hoe je het team dan ook schuift, je wordt er een pak minder van. De vleugels zijn inderdaad erg goed bezet ineens. El Ghazi is iets teruggezakt, maar dat geeft niet want je kan zo Kishna brengen. Straks zal het misschien omgekeerd zijn, of misschien wordt Schöne wel voorbij gestreefd. Heerlijk om eindelijk eens een beetje echte strijd te zien op bepaalde posities bij Ajax, is lang geleden.

1 oktober 2014 om 14:25

Ik denk dat Duarte nog de beste vervanger van Klaassen is qua type. Fysiek aardig sterk en staat ook verdedigend zijn mannetje. Ajax heeft best veel opties op het middenveld en op de flanken, we zouden ook kunnen overwegen Klaassen of Fischer in de spits te zetten ipv. Sigi of Milik.

Serero was gisteren ook erg goed vond ik. We hebben voldoende kansen gecreeerd alleen te weinig afgemaakt.

Voetballend zit het prima. Nu nog meer het krachthonk in.

Voetballend echt een klasse speler. Alleen wordt op een hoger niveau meer gevraagd dan alleen voetballen. Het probleem is dat hij wel zo goed is dat hij in de basis moet staan, maar hij kan absoluut niet op het middenveld staan. Dat is echt jammer, want hij heeft niet de specifieke kwaliteiten voor een buitenspeler.

Hij is en blijft veel te licht laat hem 6kg aankomen en hij kan echt meedoen maar ben al blij dat ie een overtreding durft te maken en voor de bal gaat hij was een bange muis dat is het gelukkig niet meer leuke techniek leuke speler maar gaat ie het waarmaken we zullen zien.

Hij is en blijft veel te licht laat hem 6kg aankomen en hij kan echt meedoen maar ben al blij dat ie een overtreding durft te maken en voor de bal gaat hij was een bange muis dat is het gelukkig niet meer leuke techniek leuke speler maar gaat ie het waarmaken we zullen zien.

Ajax heeft goed gespeeld maar als de spits drie keer verzuimd te scoren of assist win je niet...

Vondt Andersen gisteren eindelijk eens echt goed spelen, was verreweg de gevaarlijkste speler van Ajax.

Andersen lijkt een stap te hebben gemaakt en met Kishna en El-ghazi hebben we ook twee leuke talenten erbij. Dit is waar Ajax het van moet hebben, de opleiding is onze levensader, de kwaliteit van het eerste hangt af van de kwaliteit van de jeugdspelers.

Goed beleid!

Ik vond hem gisteren voor het eerst redelijk. Maar die jongen die is zo mager dat als die harder rent hij door de wind terug geblazen wordt. Hij moet wat meer spek en ei eten!

Stond gisteren inderdaad eindelijk een keer goed te ballen, maar om hem nou ''levensgevaarlijk'' te noemen gaat veel te ver. Hij moet veel vaker op doel durven schieten en mag ook wat meer body krijgen.

.... Zou weleens Andersen, Klaassen en schone op t middenveld willen zien. Ghazi en Kishna op de vleugel.. viergever als stand in voor Boilesen . Op midveld komen Schone en Andersen beter tot hun recht. Je hebt ook Fischer nog die een keer terug komt voor de vleugels...desnoods in de spits..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren