Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer begrijpt fans wel: ‘Maar die moet echt op je pad komen’

Laatste update:

Voordat Frank de Boer arriveerde, gaf Ajax van tijd tot tijd het nodige geld uit aan geroutineerde voetballers. Soms was het een goede investering, maar het gebeurde ook geregeld dat de ervaren krachten te weinig toevoegden en wel een aanzienlijk salaris verdienden. Van die handelwijze stapte de Amsterdamse club uiteindelijk af: de jeugd kreeg voorrang. De Boer snapt dat veel fans graag zouden zien dat er één of meer ervaren toppers bijkomen, maar de trainer denkt dat dat geen realistische gedachte is.

/

“Natuurlijk zijn we ook wel op zoek naar iemand van 28, 29. Maar die moet echt op je pad komen. Iemand van 28 is op de top van zijn kunnen en gaat vanwege de salarissen en de competitie niet naar Ajax, want we zoeken wel top, echt tóp”, legt De Boer uit in gesprek met De Telegraaf. En iemand die geen top is en een negentienjarige jongen in de weg zit, hoeven we gewoon niet. Dan kies ik voor die negentienjarige.”

De trainer zegt zaterdag dat hij het er met zijn staf vaak over heeft, dat de kans dat een jeugdspeler het haalt groter is, dan dat een speler van buitenaf slaagt. De Boer vindt dat het verleden dat ook heeft bewezen: de talenten die Ajax zelf opleidde, hebben minder aanpassingsproblemen gekend dan voetballers die van buitenaf naar de club kwamen. De Boer is ook blij dat hij merkt, dat uit de opleiding afkomstige voetballers hun uiterste best doen indruk op hem te maken.

Als voorbeeld haalt hij A-junior Abdelhak Nouri aan, die met Ajax mee mag op winterkamp naar Qatar. “Ik vond het mooi dat Appie meetraint bij het eerste en tijdens de rondo het hardst traint. Dat had ik niet verwacht en dat is mooi. Hup, bravoure: ik ga tellen. Maar je moet als coach wel begrijpen dat jonge spelers meer fouten zullen maken dan iemand anders. Op dat dunne koordje ben je steeds bezig.”

Zou Ajax spelers qua salaris een uitzondering moeten maken voor spelers van 28, 29 jaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat blijft dus overwinteren in de Europa League

3 januari 2015 om 12:40

En hopen dat je een keer kan doorschieten naar de finale! Dat zou voor Nederland/Nederlandse club eigenlijk sowieso maximaal haalbaar zijn met het geld dat er elders in het voetbal rondgaat

3 januari 2015 om 13:04

Emanuelson (roma)
Caceres (juventus)
Britos (napoli)
Agger (voormalig Liverpool)

En zo zijn er nog een aantal die Ajax gewoon kan halen. Betaalbaar en met bakken ervaring.

3 januari 2015 om 13:14

De meesten willen niet naar de Eredivisie. En dan is het de vraag of ze ook echt TOP zijn. Bij Agger kan ik me dat nog wel voorstellen, maar die andere 3 niet.

3 januari 2015 om 13:16

Leuk en aardig maar die spelers moeten wel willen komen.
Dat zie ik dus niet gebeuren.

3 januari 2015 om 13:22

Nijogeth

Dat dacht je waarschijnlijk ook van Guardado?

Niet schieten is altijd mis...

3 januari 2015 om 13:28

Agger zit momenteel bij Brondby of all places...
Caceres heeft meer dan 60 interlands op zijn naam maar speelt amper bij Juventus.
Zelfde geldt voor Britos en Emanuelson.

Caceres verdient 1.700.00
Britos verdient 900.000
Agger 1.500.000
Emanuelson 1.500.000

Volgens mij geen salarissen die Ajax niet kan betalen...
Net als bij Babel doen, 1 jarig contract met optie tot extra jaar (met bonus). Dan heb je geen langjarige salariskosten en als ze het goed doen kan je optie lichten en verkopen/houden.

Je kan in het geval van Roma, Juventus en Napoli ook nog eens Denswil gebruiken. Gisteren een artikel gelezen dat zij allemaal achter hem aan zaten geloof ik.

3 januari 2015 om 13:36

Waar vind je die bedragen en is dat netto of bruto?

3 januari 2015 om 13:41

Bruto, dus wat het netto is verschilt per land. Maar gewoon googlen. Vaak staat het gewoon vermeldt tegelijk met de transfersom.

3 januari 2015 om 13:43

Shenkie, dat dus!!
Met de denkwijze van De Boer kom je nergens...

Oh ze zijn te goed dus laat maar, Nee!!! je moet het gewoon proberen.

3 januari 2015 om 13:47

Oh Bruto, kan Ajax dat niet betalen?
Ajax kan makkelijk 1,5 miljoen bieden.
Blind verdiende dit ook ruim in zijn laatste seizoen(stond in de Vi).
Als je 1,2 miljoen aan salaris biedt en 3 ton aan prestatiebonussen (kampioen bijvoorbeeld) dan zit je al op dat bedrag.

3 januari 2015 om 13:58

Denk je nu echt serieus dat een Emmanuelson 80% van zijn salaris inlvert om bij Ajax te voetballen???

3 januari 2015 om 14:03

Nisdenaam.

Yes en Ajax gaf eerder toch aan dat ze dit soort bedragen alleen geven aan spelers die zich al hebben bewezen bij de club? Kortom een nieuwkomer zal dat nooit ontvangen.

3 januari 2015 om 14:17

Snap ik, ik probeer alleen aan te geven dat Ajax zeer zeker meer kan betalen.
Overigens zou voor Eto'o meer worden betaald voor zo ver dat bekend was.

3 januari 2015 om 14:23

Velen fabeltjes omtrent Samuel. Eindstand weet niemand wat Ajax precies had aangeboden. Ergens las ik 2.5 miljoen euro per seizoen. Dan weer ergens ander 1 miljoen plus veel tekengeld. En ga zo maar door.

Maar oke, Ajax kan het indd wel gewoon betalen ja.

3 januari 2015 om 14:48

Ajax probeerde het toch ook bij Eto'o of zijn we dat alweer vergeten? De Boer heeft ook meermaals lijntjes uitgegooid naar jongens als Van der Vaart, Sneijder... Als het realistisch is om dergelijke spelers te halen tegen een niet buitensporig bedrag en zonder dat zij echt goede jeugd in de weg zitten (tenzij zoals bij Eto'o een speler gewoon echt veel beter is), dan wordt dat gedaan. Die kansen doen zich echter niet of zeer zelden voor. Dat komt voornamelijk doordat oud- Ajacieden langer in het buitenland willen blijven. Jongens als Nigel de Jong, Sneijder, Huntelaar, Vermaelen, Maxwell, Ibrahimovic, Van der Vaart, Emanuelson, Anita, Babel... Ze zouden ervoor in aanmerking komen, maar ja.. Haast onmogelijk..

3 januari 2015 om 13:02

Maar als ik het stuk hierboven lees, moet Zimling dus een echte topper zijn want anders hadden ze hem natuurlijk nooit gehaald.....
Voorlopig blijft het inderdaad figureren in de CL, maar in de EL is de laatste twee jaar (boekarest en Rbs) gebleken dat we ook daar figurant zijn helaas.
Maar e zult toch echt af en toe wat moeten halen wil je groeien naar een iets hoger niveau en talenten rustig inpassen in een solide basis.

3 januari 2015 om 13:13

Zimling was transfer vrij. Daar hebben ze geen dikke duiten voor gelegd.

3 januari 2015 om 13:21

Hij is toch gehuurd of wat?
Zimling weerspreekt dit gehele bericht.

3 januari 2015 om 13:25

Zimling is gewoon gehaald voor opvulling aangezien er niet direct een controleur klaar staat bij ajax.
Dat serero het nu zo goed doet op zijn manier wist ook niemand van te voren hier.

3 januari 2015 om 13:25

Gehuurd.... oftewel tijdelijk noodverband. Iemand die na een jaar weer weggaat zit niet jeugd in de weg, maar overbrugt de periode die het talent nodig heeft om die laatste stap te maken. Dat is wat anders dan een ervaren speler die voor 4 jaar wordt vastgelegd!

3 januari 2015 om 15:24

Precies dat! Er is geen enkele verklaring of reden te geven waarom Zimling gehaald/gehuurd werd. Totaal geen topper en ook tegen het beleid in wat hierboven door FDB wordt beschreven. Opvulling halen zou niet meer gebeuren en noodverband werkt alleen als het verband goed is. Zoals hierboven al beschreven zijn er wel degelijk goede spelers te halen die wel ervaren en een toegevoegde waarde zijn. Hier faalt Ajax dus in.

3 januari 2015 om 14:16

Er komt weer een "topper" uit Barcelona naar Amsterdam

Ajax heeft volgend seizoen de beschikking over Andre Onana. De 18-jarige doelman van FC Barcelona heeft een contract bij de Amsterdammers ondertekend dat in gaat op 1 juli 2015 en loopt tot en met 30 juni 2018.

Onana speelt vanaf 2010 in de jeugdopleiding van Barcelona. Dit seizoen komt de Kameroener uit voor het elftal onder 19 jaar.

3 januari 2015 om 14:19

Lol, waar stond/staat dat??

3 januari 2015 om 14:22

Dit meldt FOX Sports.

3 januari 2015 om 15:15

Staat nu ook op VZ.

4 januari 2015 om 10:50

Ajax lijkt daarnaast ook nog eens de strijd om Ødegaard te winnen. De Engelse pers meldt namelijk dat het talent City, United en Liverpool heeft afgezegd. Dat kan ook een mooie transfer zijn.

ik vind dat de boer zich een beetje verschuild achter die 4 kampioensschappen. Tuurlijk met eigen jeugd kun je ook een aardig team neerzetten maar dit beleid van Ajax vind ik niet bij een kampioen passen. Meer een beetje op dat van Feyenoord dat aan het saneren is. De boer heeft gewoon geluk dat hij 4 x kampioen is geworden anders lacht iedereen zijn beleid uit en was he geen toptrainer. Ik snap wel dat als.. niet telt in voetbal maar de boer mag wel met wat anders komen. Vind ajax een mooie club maar wat een zaad elftal joh...

3 januari 2015 om 12:42

Een zaadelftal, maar wel gewoon 4x kampioen. Presteert het best van nederland afgelopen jaren, ook europees (met uitzondering van AZ) doet ajax het beter dan de rest. Prima dat je kritisch bent op ajax, maar het feit dat jouw club het nog slechter doet zou mij meer zorgen baren...

3 januari 2015 om 12:51

het ging me niet om de kwalitieit van de spelers, want tuurlijk wat fcdebal terecht zegt, kampioen kun je niet met gelukt worden, maar het voetbal vind ik persoonlijk totaal niet attractief van ajax, alleen serero, kisna en el ghazi vind ik leuk om te zien, de rest is gewoon degelijk tot goed en sterk in teamverband.

maarja kampioen worden is idd dat wat aan het eind van het seizoen telt

3 januari 2015 om 12:55

oh ben maar niet bang hoor ben nog veel kritischer op mijn clubje maar vind het jammer dat ajax van alle clubs in nederland de meeste mogelijkheden heeft om aan te sluiten bij "de top" en er ook de middelen voor heeft maar hun visie en beleid gaan daarmee niet echt samen, wil je bij de top horen dan moet het geld rollen en niet op de bank staan, zo simpel is het

3 januari 2015 om 13:36

Ajax heeft die middelen helemaal niet om zogenaamd aan te sluiten bij de top van Europa. Daar komt meer kijken dan 70 miljoen euro op de bank. Lees op de bank betekent niet meteen te besteden. Ajax zoekt dus juist naar een ander alternatief. Investeren in jonge spelers en hun beter maken. Niks mis hiermee.

En indd wat is beter. Geld amper investeren en alsnog sportief beter zijn dan je concurrenten of wel investeren en alsnog hetzelfde resultaat behalen (want nogmaals Europees zullen 1 a 2 nieuwe aankopen geen donder uitmaken).
En als geld rollen hetgeen is wat telt, waarom staat PSV dan al 6 seizoenen droog?

Voor de rest is het niet de taak van Ajax om PSV fans te pleasen.

3 januari 2015 om 14:06

Dan moet ajax niet als doelstelling hebben dat ze willen overwinteren in de CL! Als je dat dan als doel stelt, dan moet je ook iets doen op de transfermarkt

3 januari 2015 om 14:19

Zodra Ajax dat niet doet geeft men aan dat Ajax niet ambitieus genoeg is.... Tsja

5 januari 2015 om 11:37

Ja ik ben psv maar ben meer dan dat, een normale voetbal fan kijkt verder dan zijn neus lang is en ik kan ook genieten van een leuk ajax en precies wat Pepoffies zegt dan moet ajax niet als doelstelling hebben dat ze willen overwinteren in de CL want dat is nogal tegenstrijdig.

3 januari 2015 om 12:44

Niemand kan met 'gewoon geluk' 4x kampioen worden...

3 januari 2015 om 12:49

Geluk toch als je van Barca kunt winnen en dan dit seizoen gelijk spelen tegen PSG en barca word er wel verwacht dat je in je eigen competitie kampioen word. Dus wat jij zegt klopt niet

3 januari 2015 om 13:00

Maar hij heeft er wel voor gezorgd dat ze 4x kampioen zijn geworden dus hij heeft het sl bewezen

3 januari 2015 om 13:06

Saneren is niet helemaal het juiste woord. Dat is wat je doet als je boel gierend uit de klauwen hebt laten lopen. Zoals bij Feyenoord en Psv.

Het huidige Ajaxbestuur is er steeds op uit geweest om de inkomsten en de uitgaven op elkaar af te stemmen op een dusdanige wijze dat er geen inkomsten nodig zijn uit CL of incidentele transfers om een groot verlies te compenseren. Frank staat achter dat beleid, maar hij is geen bestuurder en dus kun je dit ook niet zijn beleid noemen.

Zeggen dat hij geen toptrainer zou zijn als hij niet vier keer kampioen was geworden (met een elftal dat bepaald niet beter was dan de concurrentie) is net zoiets als zeggen dat Sven Kramer eigenlijk niet zo'n goede schaatser is maar dat hij dat netjes weet te verbergen door alles te winnen.

Dat het huidige Ajax niet swingt en over de tegenstanders heen dendert, kan iedereen constateren. Het is echter niet te zeggen dat dit onder het huidige beleid niet mogelijk is. De weg die gekozen is, is lang en heeft alles te maken met opleiden. Je kunt zeggen dat het de moeilijke weg is. Maar deze keuze is een verantwoorde keuze en zal er voor zorg dragen dat Ajax ook in de toekomst een club zal zijn waar iedereen rekening mee moet houden.

3 januari 2015 om 13:07

Zaad elftal is ook overdreven. De verdediging mag zeker beter. Het middenveld is een prima mix en de aanval is jong maar erg talentvol en speelt al erg goed op momenten.
Ik ben erg blij met de ontwikkeling van de afgelopen jaren. Naar mijn inziens te ver doorgeslagen maar was gewoon nodig. Mensen wijzen op hoe geweldig ajax nog was onder Jol etc met veel scorend vermogen en een aantal grote spelers maar vergeten er even bij te vermelden dat Ajax zeer rap de rode cijfers in dook. Als dat zo door was gegaan hadden we nu in een identieke situatie gezeten als waar Feyenoord in heeft gezeten.
Het beleid in de jeugd is goed zichtbaar en dat gaan we over een aantal jaar ook wel merken. Uiteindelijk is het een combinatie van opleiding en talent. Helaas zijn er ook gewoon lichtingen waar het gewoon wat minder is.
Het noemen van geluk bij 4x kampioen worden vind ik in ieder geval nergens op slaan. 1x kampioen worden is eigenlijk al geen geluk te noemen want het gaat over 34 wedstrijden. Het is niet alsof ze een lootje mogen trekken en kijken of ze winnen... Ajax heeft de afgelopen 4 jaar gewoon goed toegeslagen op de momenten dat het nodig was.
FdB is gewoon een top trainer omdat hij de afgelopen jaren idd niet met het beste elftal heeft gewerkt maar wel altijd de beste resultaten heeft behaald.

3 januari 2015 om 13:25

@sjoerd

Misschien bedoelt hij met zaadelftal dat het spel niet om aan te zien is en er niemand boven uitsteekt.

De kracht van dit Ajax is dat elke speler 'makkelijk' vervangbaar is omdat ze in een systeem spelen dus ben je niet afhankelijk van bv. 1 à 2 toppers die een wedstrijd moeten of kunnen beslissen. Als je dat leest zou iedereen er voor tekenen als het betekent dat je jaar na jaar kampioen kunt worden. En toch ben ik er overtuigd van dat er een combinatie mogelijk moet zijn waarin je attractief, aanvallend en dominant voetbal kunt zien in combinatie met het typische Ajax spelletje. De bal wordt te vaak breed gelegd of terug gespeeld, opbouwen om op te bouwen en dat verveelt snel. Ajax moet afstappen van het kicken op het hebben van de bal.

Het gevoel dat ik heb is dat veel jongens weinig durven. Eén omdat ze jong en onervaren zijn en twee omdat ze bang zijn om afgestraft te worden door De Boer, de media, fans, ... En ik ben er overtuigd van dat het Ajax systeem er voor zorgt dat creatieve spelers zoals El Ghazi en Kishna worden afgevlakt omdat ze zich moeten vormen naar dat systeem. Het is nu hun eerste seizoen en je ziet al die leuke acties van ze maar volgend jaar zal het sowieso minder voorkomen.

En waar De Boer nog altijd niks aan heeft gedaan is hoe het team moet reageren als er druk op ze wordt gezet. Ajax kan geen kant op. Het gekke is, het tegenovergestelde zie je amper waarin Ajax dominant speelt en de tegenstander geen kant op kan. Zelfs tegen Willem II was dit niet het geval.

Er is echt veel werk aan de winkel. De kwaliteit moet omhoog maar De Boer moet ook eens gaan kijken hoe ze dominanter kunnen worden en spelen.

3 januari 2015 om 13:26

Toen Ajax zogenaamd wel een kampioensbeleid aan het uitvoeren was (20 a 30 miljoen euro investeren), dan was het ook niet goed We wonnen niets en de kosten waren veel te hoog.
PSV doet al een paar jaar eigenlijk precies hetzelfde als Ajax destijds en wint ook niks. Wat PSV redt (en Ajax ook destijds) zijn verkopen. Zeer gevaarlijk beleid.

Zimling het perfecte voorbeeld hoe het niet moet!

3 januari 2015 om 12:41

Klopt, Poulsen was een goed voorbeeld van hoe het kan zijn, en Zimling pakt verkeerd uit.

3 januari 2015 om 12:48

Poulsen had internationaal gezien ook wel een iets andere conduitestaat.

3 januari 2015 om 12:45

Ja leuk en aardg met je mening, vroeger werd geld betaald voor de Zimlings van deze wereld en kregen ze ook nog een dik salaris. Nou dan liever proberen om ala Poulsen wat routeniers binnen te sprokkelen, liever dat t dan eens fout gaat als meneer Zimling alleen wat salaris kost dan een type Zimling halen voor een transfersom en een hoop salaris die zich mogelijk ook nog eens niet schikt in zijn rol als hij ernaast staat.

Veel beter dan Poulsen worden de routeniers niet die Ajax aan kan trekken, oudspelers daar gelaten maar ook dat geeft geen garantie.

Soms gok je goed, soms niet en Poulsen was prima en Zimling heeft vooral ook een hoop pech met blessurs, naja dat kan.

Mooi voorbeeld is denk ik psv, voorig jaar was het vooral vallen en op staan en nu zie je gewoon dat alles op zijn plek valt, talenten hebben ook gewoon even de tijd nodig om te wennen aan de druk en het niveau.

3 januari 2015 om 12:43

Inderdaad, het profijt dat die talenten hebben van een ervaren rot als Guardado en niet te vergeten Wijnaldum. Die laatste is misschien nog niet zo oud, maar heeft al behoorlijk wat ervaring

3 januari 2015 om 12:44

Ik denk dat De boer met ervaren spelers meer spelers bedoelt van de categorie Guardado ofzo type van de vaart voor ajax dus, iemand met veel interlands enzo. Anita en emanuelson hebben beide ongeveer 0 interlands gespeeld sinds ajax. En hun spel is veel te wisselvallig om een elftal te leiden, toch zie ik ze ook graag naar ajax komen.

Guardado? Die komt niet op je pad, die komt vanuit je technisch directeur Frank. Als je geen netwerk hebt kun je ook niet zulke spelers halen. Je kan veel zeggen over Brands, maar zijn spelersnetwerk is belachelijk groot.

3 januari 2015 om 12:48

Helemaal met je eens er zijn genoeg spelers van rond die leedtijd die ook echt iets zouden toevoegen en beduidend beter zijn dan wat er al rond loopt. Guardado is zo'n voorbeeld die zou bij Ajax gelijk 1 van de beste zijn maar, als er niet naar zulke spelers gekeken word tsjaa dan gaat er ook nooit 1 komen.

3 januari 2015 om 13:57

Zulke spelers? je bedoelt tribune klanten in de Pd?
Hij past perfect bij Psv, 0.0 zekerheid dat hij in dit Ajax zal passen. Voor hetzelfde geldt zal hij hopeloos falen in Amsterdam. Kan me nog een Guardado herinneren die helemaal ondersteboven werd gespeeld in Zwolle als Cvm. Juist die positie is belangrijk bij Ajax.

Jozefzoon waardeloos bij Ajax, degelijk bij Psv. Tsa ieder team is weer anders.

In Duitsland ook niet geslaagd, kortom ook hij was een gok

3 januari 2015 om 12:48

Brands haalt voornamelijk gearriveerde spelers weg bij andere clubs uit de eredivisie, omdat hij net wat meer betaalt dan de andere clubs. Maar wat heeft dat met een belachelijk groot spelersnetwerk te maken? Iedereen in NL kende de oud sparta spelers al.

3 januari 2015 om 13:03

Dan volg je PSV dus totaal niet als je dat denkt. Hij heeft in heel groot netwerk wat o.a. Thijs Slegers kan bevestigen (psv watcher van Vi). Ze hebben voor elk soort speler wel een 'bakje' aangelegd waaruit ze kunnen plukken. Eerst was het Defour, maar ik ben blij dat die uiteindelijk niet gekomen is, hierdoor kon de jong komen en is Guardado ook nog gehaald. Als jij je beperkt tot de strootmannen en Mertensen van deze wereld, ja dan heb je een klein netwerk, maar dat ligt aan jou, niet aan Brands Fcdebal.

3 januari 2015 om 12:51

Bij Ajax is het beleid om niet te werken met gehuurde spelers die de kern van het elftal moeten vormen. PSV kan in een zomer zomaar Rekik en Guardado verliezen als zonder er een euro voor te vangen.

Luuk de Jong vind ik daarentegen wel een goede aankoop voor de Eredivisie. Dit is een spits die je nooit in de steek laat in de Eredivisie. Gaat nooit een hoger niveau halen, waardoor je ook niet bang hoeft te zijn dat hij verkocht gaat worden. Echt een goede aankoop.

3 januari 2015 om 13:27

Dus omdat het huur betreft wil je niet een van de beste spelers van de eredivisie toevoegen. Daarbij komt dat hij de jeugd niet in de weg loopt aangezien hendrix nog genoeg minuten maakt. Het zorgt er alleen voor dat psv de vormcrisis van maher op kan vangen. Voor volgend jaar is er helemaal geen probleem met wijnaldum, hendrix, maher als basis. Mocht wijnaldum verkocht worden zijn de financiele middelen ook daar om evt guardado aan te trekken of te investeren in een andere middenvelder. Met het netwerk daarbij opgeteld van brands maak ik me dan ook totaal geen zorgen, ere wie ere toekomt psv (brandts) heeft het gewoon goed gedaan deze zomer.

3 januari 2015 om 13:52

Hhaaha wat een onzin. Ik kan me nog herinneren toen Guardado werd gehaald dat velen Psvers toch liever die belg hadden. Lekker makkelijk praten achteraf. Daarnaast zal er opnieuw niets bijzonders worden gezegd als PSV opnieuw geen kampioen wordt.

3 januari 2015 om 13:56

Ja dan heeft brands het dus goed gezien, oftewel je bevestigd mijn punt.

3 januari 2015 om 13:59

Was Brands zijn tweede keuze of wat? Gegokt en gewonnen.

Deed Marc toch ook? Samuel was onze eerste keuze. Kwam niet. Milik was keuze nr 2 en ook dat was een gok en gewonnen. Maar ja de positieve dingen van Marc vergeet men snel hiero.
'
Sterker nog Milik was keuze nr 3! Luuk de Jong was keuze nr 2

3 januari 2015 om 14:08

@lee
Een goede 2e keus is niet automatisch een gok! Ik ben het met je eens dat je niet altijd goed zit maar zeg dat dan ook. En kom niet met een non-argument aan als: je moet ze tegenkomen. Ik vind milik ook een goede keus maar in dit artikel gaat het over ervaring, zeg dan gewoon dat je met zimling een misser hebt gemaakt.

3 januari 2015 om 14:16

ok
Ja dan heb je wel gelijk, maar Frank gaf al eerder aan toch steeds terug te moeten vallen op jeugd. Indirect geeft hij dus toe dat de ervaren krachten gewoon mislukken.
Het is ook moeilijk om zo iets te zeggen als de speler in kwestie nog bij je speelt.
Zimling speelde 1 goeie pot in de CL, voor de rest 3 mindere potjes en is gelijk waardeloos volgens velen fans( waaronder ikzelf). Voor hetzelfde geldt komt zimling sterk terug. Ik denk dat Frank daarop hoopt. Hoe je het went of keert, Frank heeft al zijn spelers nodig.

3 januari 2015 om 14:31

Dat is ook zo, je kan dat ook niet zo zeggen als de desbetreffende speler er nog speelt, de reden dat ik wellicht een beetje te enthousiast/overdreven reageer is omdat elke club maakt fouten en scout verkeerd maar probeer iets wat mislukt is niet recht te lullen. Fouten zijn normaal want je kan het simpelweg niet altijd goed hebben. Alleen zeg dan niks in plaats van je moet ze tegen komen, zoals ik hieronder aangeef, brands is guardado ook echt niet op maandag bij de bakker tegengekomen.

3 januari 2015 om 13:54

''netwerk'' nou niet zwaar overdrijven, het verschil zit hem vooral in het feit dat PSV het gewoon probeert, en ze bij ons dus zo dom denken zoals hierboven is omschreven... namelijk ''oh te hoog gegrepen, dus we proberen het geen eens''
Waar is die bluf dan?

3 januari 2015 om 14:03

Nisdenaam, dat heeft er zeker mee te maken, je moet eraan denken en het doen. Ik vind ook dat ajax goed bezig is en ik ben blij dat psv nu ook meer op jeugd inzet maar je moet het niet overdrijven. Ik vind het alleen de grootste nonsens dat je ze tegen moet komen, ik snap dat je als coach niet zegt: zimling is een blunder, maar kom dan niet met dit.. ik ben de eerste om toe te geven dat ik in eerste instantie defour liever zag komen, daarom zeg ik hierboven ook: ere wie ere toe komt en dat is in dit geval brands en v geel met el ahmadi

3 januari 2015 om 14:15

Oh dat zeg ik ook niet, ''je ze tegen moet komen'' dat klinkt zo als:

''ik wacht totdat Messi verdwaald in Amsterdam komt aanlopen en in een beschonken bui plots een contract tekend''

Oftewel...dat zal niet gebeuren, actief speuren en ook daadwerkelijk contact zoeken, proberen aan 'klantenbinding' te doen.
Een mooi salaris + bonus bij kampioenschap, laten merken dat je hem graag wilt etc.
Dat kan allemaal helpen.

3 januari 2015 om 14:36

Inderdaad! Heldere analyse nisdenaam!

3 januari 2015 om 15:17

Brands heeft juist helemaal geen netwerk. Hij winkelt vooral bij zijn voormalige clubs. En volgens mij koos Guardado vooral vanwege Cocu voor Psv.

3 januari 2015 om 16:33

Ja maar hij kende Cocu dus toch via Brands en Psv? Als hij dus van Brands niets had gehoord had hij Cocu ook niet kunnen spreken, dus alsnog netwerk van Brands, heeft niets met Cocu te maken. Daarnaast weet ik zeker dat jij geen inkijk hebt in het transferhokje van PSV en Brands en expert Slegers dat wel hebben en al aan hebben gegeven dat er 2de, 3de en 4de keuzes zijn.

@lee112 vast wel. Defour vond ik ook best een goede speler, maar Guardado is wel even een stukje beter bekend en brengt meer voetbal in de ploeg en heeft veel meer ervaring dan Defour. Uiteindelijk valt die tweede keus dan beter, maar dat doet dan toch niets af op het netwerk van Brands?

28, 29 jarigen is wellicht niet realistisch inderdaad. Maar je zou best 30ers kunnen halen die misschien niet meer absolute top zijn, maar daar wel hebben gespeeld. Die ervaring kan zo'n jong team ook gebruiken en zou onderdeel van het opleiden moeten zijn. Denk bijv. aan Rijkaard en Stam in het verleden.

3 januari 2015 om 13:31

Rijkaard en Stam (en bij PSV Van Bommel) waren spelers die er bewust voor hebben gekozen om terug te keren naar Nederland. Daarvoor leverden zij een heel groot deel van hun salaris in en sloegen zij aanbiedingen af die vele malen beter waren dan wat zij hier verdienden.

Het salarisverschil is in de laatste jaren alleen maar opgelopen en het is dus niet zo vreemd om te moeten constateren dat spelers van waarde hun terugkeer naar Nederland zo lang uitstellen dat ze hun carrière uiteindelijk in het buitenland beëindigen. En dan hebben we het alleen nog maar over Nederlandse spelers, of spelers die lange tijd in Nederland gespeeld hebben.

Een dertiger die in de top gespeeld heeft en duidelijk 'over the hill' is, kan bij een laagvlieger in Duitsland of Engeland nog altijd een veelvoud verdienen van het maximum salaris dat Ajax betaalt. Ga je voor zo'n speler een uitzondering maken, dan zit je duurste speler regelmatig op de bank en is hij niet de beste speler uit je selectie. Een recept voor scheve ogen en onrust. Maar omdat ze geen band hebben met Nederland is geld het enige dat ze over de streep kan trekken. Kortom: onrealistisch.

Ik ben het wel eens met de Boer. Het is ongelooflijk moeilijk om de juiste spelers aan te trekken. Daarbij moeten ze de jeugd niet in de weg zitten. Het transferbeleid van Ajax is echt niet zo slecht. Veel spelers huren ze met optie tot koop, dus die moeten zich bewijzen. Milik zal blijven, Zimling niet. Bij PSV lijkt het nu wel beter, maar dat is korte termijn. Ik verheug me al op een aantal talenten die de komende jaren zullen doorbreken. Ajax zal de komende jaren weinig spelers aan hoeven trekken, voor veel spelers staat er al een opvolger klaar. Ik denk ook dat het niveau geleidelijk omhoog zal gaan.

3 januari 2015 om 15:24

Zowel het aankopen als het ontwikkelen van jeugd spelers is lastig. Ik snap alleen niet ze bij Ajax zo vaak aangeven dat ze sommige spelers niet halen omdat ze anders jeugd spelers in de weg staan, terwijl ze in de praktijk voor andere posities wel doen.

Een Duarte, Zimling, Viergever, Schone, Millik en een Moisander staan of stonden de ontwikkeling van jeugd spelers in de weg. Zo zit Millik de ontwikkeling van Zivkovic in de weg (zeker als je hem nu gaat kopen), Schone staat de ontwikkeling van elke rechtsbuiten van Ajax inmiddels al enkele jaren in de weg, Moisander staat de ontwikkeling van vd Hoorn en Denswill in de weg en Viergever staat de ontwikkeling van Bazoer en Riedelwald in de weg.

Guardado bij Psv, El Ahmadi bij Feyenoord. Blijkbaar bewandelen die clubs andere paden dan Ajax. Die spelers hebben overigens ook geen moeite om zich aan te passen aan het spel van die clubs. Ajax moet zich gaan afvragen of hun spel wel de juiste is, als slechts een beperkt aantal voetballers het kunnen spelen en de resultaten ook niet bijzonder zijn.

3 januari 2015 om 12:52

De resultaten zijn inderdaad niet bijzonder.....

Alleen PSV heeft (met veel beter materiaal) geëvenaard wat de Boer heeft bereikt.

3 januari 2015 om 13:02

Ik doel ook op het puntenaantal waarmee Ajax kampioen is geworden. Komt niet boven de 76 uit. Als je dan toch zo'n anders voetbal speelt dan zou zich dat moeten tonen in overtuigendere resultataten. Ook Europees is het al jaren teleurstellend.

3 januari 2015 om 13:05

Het gaat niet om het puntenaantal. Het gaat om de kwaliteit van de selectie. De Boer heeft in al z'n vier jaar nog nooit de beste selectie van de Eredivisie gehad, maar hij wordt wel altijd kampioen. Dat is een stuk je kwaliteitsverschil in vergelijking met andere coaches als Rutten en Cocu. Ik weet zeker dat De Boer er bij PSV meer uit zou kunnen halen dan Cocu nu doet.

Aangezien jij voornamelijk de "als-redenatie" toepast doe ik dat ook. Wat als Ajax niet genaaid was door die kroatische club of net iets meer geluk had gehad in bepaalde wedstrijden? Het heeft zwaar tegen gezeten, dat is de enige reden dat er nog geen overwintering in de CL heeft plaatsgevonden.

3 januari 2015 om 13:25

Maar is Ajax als Nederlands grootste club niet verplicht om de beste selectie te hebben? Of in ieder geval een poging te doen tot?
Het is toch schandalig dat de selectie al jaren ondermaats is? Moet je je eens voorstellen dat De Boer inderdaad een selectie kwalitatief gelijkwaardig aan of zelfs beter dan PSV zou hebben gehad.

3 januari 2015 om 13:47

Is de selectie van PSV dan ooo zo geweldig?
Ze worden jaarlijks groter gemaakt dan ze zijn en Ajax wordt juist kleiner gemaakt.
Kom mij niet wijsmaken dat een zogenaamd kwalitatief goede selectie 21 punten of zo pakt na 1 seizoenshelft voetballen. Dit seizoen veel meer punten, maar alsnog evenveel wedstrijden verloren als het o zo povere Ajax.
Is PSV dan echt zo goed? Tel hierbij op dat PSV vaak genoeg wedstrijden op het einde heeft beslist dit seizoen met alle geluk.

De enige Psvers die er bij Ajax denk ik in de basis hadden gestaan zijn Willems, Depay, Gini en Guardado. De rest zal gewoon banken.

3 januari 2015 om 13:59

El Ahmadi.... man man man.
Ben het wel met je eens dat het spel anders mag... maar dat zal je vaker horen.
Het is allemaal iets te gecontroleerd.

Ja heb he Iniesta'tjes dan kan je zo langzaam spelen en hopen op een gaatje,
Maar in Nederland kan dit spel eigenlijk niet, iedereen kan Ajax dan verslaan.
Blitzkrieg... (de tactiek voor de dramaqueens hier), Het hoeft niet counteren te zijn, maar iets meer tempo en iets meer naar voren zou voor veel ajacieden zeer welkom zijn.

Type Maduro of Anita, maar die verdienen nu veel meer dan dat ze bij Ajax kunnen/moeten verdienen. Je hebt nu Moisander en Schöne die de kar af en toe moeten trekken qua ervaring. Maar die hebben internationaal niet de ervaring voor de top. Poulsen had dat wel meer natuurlijk, maar daar moet je dan dus tegenaan lopen.

3 januari 2015 om 13:45

Agger, Emanuelson en Anita zijn goede opties.

3 januari 2015 om 13:46

En na dit seizoen Maxwell misschien. Niet geschoten is altijd mis. Of het een keer proberen bij Nigel de Jong.

3 januari 2015 om 14:11

Maxwell is van mij part meer dan welkom. Nigel ook, alleen is hij nog zeer gewild.
Proberen kan nooit kwaad indd. Zal wat zijn.

3 januari 2015 om 14:01

Hoeveel verdiend Maduro bij Paok dan....?

3 januari 2015 om 16:20

@ Ndisdenaam

Geen idee,volgens transfermarkt is zijn transferwaarde iets meer dan een miljoen Euro. Ik neem aan dat hij tussen 1 en 2 miljoen verdiend in Griekenland, dat moet Ajax toch kunnen opbrengen ? Volgens mij stond er hier onlangs een artikel waarin hij aangaf wel oren te hebben naar een eventuele terugkeer naar Amsterdam. Zo ie zo vind dat Ajax wel iets meer mag betalen voor gedegen ervaring, soms moet je ook wel een gokje durven nemen hoor. Mij bekruipt echt het gevoel dat men zich teveel door angst laat leiden als het gaat om het aantrekken van ervaren.

Als Ajax zich daar niet overheen weet te zetten ben ik bang dat die hele revolutie tot op zekere hoogte een "sof" is. Natuurlijk zijn er een hoop zaken ten goede veranderd maar hoe moeilijk het ook is; gedegen ervaren spelers (liefst die ook fysiek hun mannetje staan) zijn van essentieel belang voor de ontwikkeling van de jonkies. Zonder dergelijke spelers zullen we denk ik nooit die stap kunnen maken waar Ajax het steeds over hebt. Hoe talentvol de de aankomende jeugd ook is; mentaal en fysiek zullen zij tegen dezelfde problemen (valkuilen) aanlopen zoals alle voorgaande selecties van de laatste jaren.

3 januari 2015 om 18:34

@ Afca_leeds,

Ben het wel met je eens. Enkele ervaren jongens voegen echt wel iets toe aan een eerste elftal, zowel binnen en buiten het veld. Bij voorkeur natuurlijk een Nederlandse jongen die bekend is met het Ajax-concept. Ik denk dat Maduro en Emanuelson hier wel goede voorbeelden van zijn. Als Maduro de 6-positie naar Ajax' maatstaven kan invullen, zijn ze in ieder geval de komende seizoenen verlost van het zoeken naar de speler die deze positie in moet vullen. De afgelopen seizoenen was het in mijn ogen met name die positie die de problemen veroorzaakte en in de loop van het seizoen de problemen ook oploste.

Echter denk ik ook dat ondanks dat Ajax veel geld te spenderen heeft, het ook moet zorgen dat er geen scheve gezichten ontstaan in de selectie op het moment dat je ervoor kiest om bijvoorbeeld een Maduro relatief veel meer salaris uit te betalen dan andere belangrijke spelers van het eerste elftal. Anders krijg je daar weer onrust, daar zit ook niemand op te wachten. Dan kun je ervoor kiezen om meerdere spelers meer salaris te gaan uitbetalen, maar dan is de vraag of je nog binnen het gestelde salarishuis blijft. Kortom, zo makkelijk is het niet om het als clubleiding allemaal goed te doen denk ik.

4 januari 2015 om 17:25

@ Cpassv

Klopt, dat is altijd wel een gokje wat je neemt als je een ervaren man koopt en hij niet kan brengen wat er van hem verwacht word, maar als ik eerlijk ben vind ik dat ook achteraf gelul van spelers. Ik hoor dezelfde jonge spelers ook niet wanneer zij bijna wekelijks een wanprestatie op de mat leggen wanneer zij eigenlijk hun riante salaris waar de meeste volwassenen alleen maar van kunnen dromen alles behalve verdienen. In wat voor sector je ook kijkt voor "goede ervaring" moet je nu eenmaal meer betalen als voor een rookie die alles nog te bewijzen heeft en waarvan je weet dat hij niet regelmatig niet thuis zal geven. Kijk als die "ervaren" man de bewust de kantjes ervan afloopt snap ik het wel, maar ook los van het feit of een ervaren man slaagt of niet; jonge spelers moeten hun plaats kennen want ze hebben tegenwoordig veel te veel praatjes.

Alhoewel je volledig gelijk hebt dat het een risico is toont het maar weer eens aan hoe scheef alle verhoudingen eigenlijk zijn binnen het voetbal. Ik vind dat Nederlandse topclubs maar ook de andere clubs dat risico maar moeten nemen, er moeten echt spelers komen die talenten die vaak denken dat ze "god" zijn terug op aarde te kunnen zetten. Waarom kunnen jonge top atleten uit andere sporten wel het opbrengen om gefocust te blijven wanneer zij moeten presteren, ik denk ook dat jonge spelers zich vaak ook onterecht zich verschuilen achter het excuus "jeugdigheid" omdat je op deze manier makkelijk het ontbreken van de juiste wedstrijd mentaliteit kan verbergen. Het liefst zie ik ook oud Ajacieden terugkeren, maar daar moeten we ons niet op blindstaren omdat toch vaak blijkt dat zij geen zin hebben om terug te komen. Gabri, Pantelic en Poulsen waren mooie voorbeelden dat het ook met niet oud Ajacieden kan.

"en iemand die geen top is en een negentienjarige jongen in de weg zit, hoeven we gewoon niet. Dan kies ik voor die negentienjarige.”

Moisander-Denswil much? Wie houdt hij voor de gek met zulke uitspraken.

Misschien is Denswil niet goed genoeg maar geef hem tenminste een eerlijke kans en laat hem 4 wedstrijden in de basis staan of vaker invallen. Misschien ontbrak die motivatie net bij hem en ging het daarom niet zo goed.

Het verbaast me keer op keer hoe bepaalde spelers wel de kans krijgen om zich te bewijzen in de basis (blind, Sigi, Andersen) of maandenlang ontzettend slecht spelen (moisander, Van Rhijn, Veltman, Sigthorsson) zonder dat er iets aan gedaan wordt.

Je zou van minder gek worden.

3 januari 2015 om 13:30

Denswil heeft alle kansen gehad en steeds gefaald. Daarnaast zou hij nog meer kansen hebben gekregen als hij gewoon had bijgetekend.

3 januari 2015 om 14:07

Densje heeft zat kansen gehad, met zijn lakse houding.

Van Rhijn speelt de laatste tijd gewoon goed.
Veltman speelt helemaal niet maanden lang slecht.

En blijkbaar maken die spelers di wel kans op kans krijgen meer indruk op Frankie, kwestie van iemand die dagelijks met spelers werkt.

3 januari 2015 om 15:27

Klopt, Veltman speelt al een jaar slecht. Sinds de vorige winterstop is hij eerder slechter dan beter gaan spelen. Sinds die tijd maakt hij veel fouten.

Frank past eigenlijk helemaal niet bij het beleid van Ajax. Hij speelt liever met een degelijke Schone dan met een wisselvallige El Ghazi.

Daarnaast laat Frank Ajax al jaren saai voetbal spelen.

3 januari 2015 om 17:41

Dat zou ik je toch echt adviseren beter te kijken.
Maarja simpel die figuren nalullen van VI kan iedereen wel.

Heeft vooral aan het begin veel fouten van een toen helemaal zwak spelende Moisander moeten oplossen.
Doet meer goed dan fout, maar ach ieder foutje is er zogenaamd 1, terwijl de beste ook genoeg foutjes maken in de wereld.

3 januari 2015 om 16:34

@ Medellin

De Boer begrijpt ons kennelijk helemaal niet, elke supporter weet dat de kans dat er toppers naar Amsterdam komen verschrikkelijk klein is. Alleen daaronder zit nog genoeg wat van waarde kan zijn voor Ajax. Als Ajax alleen maar genoegen neemt met de "top" kunnen we het wel "shaken. Dan zeggen ze nog dat wij onrealistisch zijn omdat wij zogenaamd alleen maar genoegen zouden nemen met toppers. Als je financieel net even wat verder gaat moet er bij de Europese subtop of vlak daaronder met goed speuren toch wel wat gedegen ervaring te vinden zijn die wat aan Ajax kunnen toevoegen.

Ajax is de laatste tijd vaak tegenstrijdig in hun verklaringen maar ook in bepaalde (beleid) keuzes, ik vind het wat dat betreft toch wel beginnen te lijken op de voorgaande besturen. Die dachten ook wel dat we als supporters achterlijk waren als het om bepaalde zaken ging. Het klopt dat we geen geld meer zouden besteden aan oudere spelers die het niet waard zijn; maar we zouden ook geen geld meer besteden aan middelmaat. Dat is toch wat Ajax steeds haalt, dan mogen ze niet zoveel kosten maar de teller begint toch al aardig op te lopen, immers een hoop kleine beetjes word op een gegeven moment een hoop.

Zo zijn er nog wel een aantal andere tegenstrijdigheden, maar op bepaalde punten heb ik echt het idee dat we zoals vanouds weer in de maling worden genomen. Ze beginnen op politici te lijken en dat is alles behalve een goede ontwikkeling.

Wat een onzin, hoezo lukt het feyenoord met el ahmadi en psv met guardado wel? Komen ze aanzetten met zimling! Denk ook dat het gebrek aan kwaliteit ajax dit jaar op gaat breken en dat het met elke andere trainer nooit 4 jaar op rij gelukt was om kampioen te worden. Zo blijkt maar weer dat een goede trainer zeer belangrijk is.

3 januari 2015 om 13:23

Tubby het is zoals FdB het zegt. Zo iemand moet ook op je pad komen. Dat Feyenoord en PSV deze spelers nu toevallig hebben kunnen binnenhalen kan door verschillende zaken komen. Misschien wilde deze spelers wel niet bij Ajax spelen, misschien wilde Ajax deze spelers wel niet omdat ze niet dachten dat ze in het systeem zouden passen etc. Zoiets gebeurd ook vaak genoeg andersom.
Maar laat iedereen maar lekker negatief over Ajax praten. Zolang ze bovenin meedraaien etc vind ik het allemaal goed. Ajax is extreem gezond en daar kan het nog heel lang van profiteren.

3 januari 2015 om 13:27

PSV staat er ook om bekend om meer risico's te nemen op de transfermarkt en laten het geld vaker rollen. Het pakt nu goed uit maar dat gebeurt ook niet altijd zo vaak.

3 januari 2015 om 13:34

Dat heeft te maken met netwerk, denk je werkelijk dat brandts guardado op een maandag bij de bakker tegen kwam. Ajax is goed bezig met eigen vermogen, veel jeugd en een werkelijk fantastische coach. Als psv'er ben ik blij dat wij het voorbeeld van ajax volgen en meer op eigen jeugd inzetten. Wil alleen aangeven dat als je niet goed gescout hebt je de hand ook in eigen boezem moet steken en niet met non-argumenten moet aankomen, je komt ze niet tegen omdat je niet goed zoekt. Er is meerdere jaren aangetoond dat het wel kan en ja ook door ajax, neem poulsen. Geef gewoon toe dat zimling een blunder is in plaats van deze nonsens.

3 januari 2015 om 13:39

@medellin
Ik ben het ook absoluut niet eens met het risicovol investeren van psv, maar dat is mijn punt nu toch helemaal niet aangezien er totaal geen risico aan het voorbeeld dat ik geef zit (guardado). Ik ben het dus met je eens dat het niet goed is maar dat heeft er totaal niks mee te maken.

3 januari 2015 om 13:52

@tubby

Was ook niet op jou bedoeld. Ik ben met je eens hoor.

Ajax staat er nu om bekend om minder risico's te nemen en dan kun je een speler zoals Guardado gewoonweg niet halen. En ik denk eerlijk gezegd niet dat hij zo succesvol was geweest bij Ajax als hij nu is bij Psv. Andere manier van spelen, ander systeem.

En qua netwerk, Ajax scout zo slecht. Je ziet ze enkel jongens halen uit Scandinavië. Er lopen gigantisch veel jongens rond in België die je makkelijk kunt wegplukken en het wel zien zitten om à la Aldeweireld, Mertens, Vertonghen te spelen in Nederland en succesvol te worden in de eredivisie. In Duitsland/frankrijk/... is het moeilijker om die jongens te overtuigen.

Ik had ook wel wat meer verwacht van Overmars, Bergkamp, Jonk, De Boer met al hun vrienden in het voetbal.

3 januari 2015 om 13:57

Heerlijk objectief! Credits medellin!

3 januari 2015 om 14:10

El Ahmadi, kom op zeg...
Dat is niet de geweldenaar die wij willen zien, voor Feyenoord zeker goed.

Guardado is wel een klasse speler, een paar klasses beter dan Ahmadi...

Het verschil zit hem in dat vooral PSV het gewoon doet, bij Ajax wordt er teveel getwijfeld.
Als iemand zogenaamd te goed is wilt dat niet zeggen dat hij niet alsnog kan komen.
Als je het niet probeert zal je het nooit weten.

Het moet sowieso mogelijk zijn... en het hoeft niet op je pad te komen. Ik kan je echt wel spelers opnoemen waarbij je het minimaal kan proberen en wat ook een versterking is.

Als Guardado naar Nederland wil, wil die linksback van Mexico met 7 longen ook wel.. goede speler vond ik dat. En daarnaast ik vind Boilesen 3x niks.

Layun, Anita, Maxwell, Agger, Emanuelson, net als Psv Guardado had je Anderson van United misschien kunnen huren... Al vind ik 1 miljoen plus salaris voor 10 maanden wel erg veel geld, we hebben met Ruiz gezien dat het kampioenschap niet te koop is.

En misschien over 1 of 2 jaar Sneijder en Nigel de Jong

Komen spelers als vd Vaart, Nigel de Jong, Emanuelson of Afellay, die allen transfervrij zijn naar Ajax en zo ja, moet Ajax hiervoor de salaris grens optrekken? Dit zijn allemaal middenvelders, die dan in de plaats van het huidige veelbelovende middenveld moeten spelen, want ze komen zeker niet voor de breedte naar Ajax. Dit zijn geen gemakkelijke keuzes. Toch? Voor welke positie zou in het huidige Ajax een basisplaats zijn weggelegd voor een (dure) routinier?

3 januari 2015 om 19:52

Linksback, Maxwell. Is transfervrij deze zomer, 33, speelt nog op topniveau (cl), kent de club, heel veel ervaring in de top, heeft al eens aangegeven graag bij Ajax af te sluiten, Ajax heeft na Boilesen 1 linksback en dat is een eerste jaars A junior in de A1 met potentie, want Viergever is een lachertje en Riedewald is in de as beter (cvm of Lcv). Savastano (die uit de A1) heeft nog wel een jaar of 2 nodig voordat hij er staat (mag het, hij is 17) en dat gat kan Maxie met Boilesen prima invullen. Boilesen kun je ook op LCV gebruiken, dus Denswil en Moisander weg, prima, zet Riedewald of Boilesen er maar neer.. Naar mijn mening is Maxwell echt de ontbrekende schakel voor dit Ajax volgend seizoen.

Edit: Maakt het gemis aan ervaring van Moisander en Zimling meer dan goed..

Als echte top kaliber Eto'o is gaat Ajax niet veel spelers aantrekken natuurlijk, terwijl er tig goede versterkingen zijn uit de categorie daaronder. In de Ligue 1, in de top van de kleinere landen, of ons buurland Belgie. Loopt genoeg rond, mits je het weet te vinden. Heb alleen niet het idee dat Ajax dat uberhaupt probeert. Ze houden gewoon stug vast aan de ingeslagen weg en tja, ook dat is goed.
Maar goed, het beleid zorgt ervoor dat Ajax financieel zeer gezond is en veel talent uit eigen academie door kan laten stromen, dat valt ook te prijzen natuurlijk.

Kijk, en dat had nu tijdens dat congres eens besproken moeten worden. Niet de jeugdopleiding, want die is juist prima. Maar vragen als

- Hoe kunnen we onze spelers overhalen net een jaar of 2 langer te blijven. Zie bv PSV met Wijnaldum en Depay
- Hoe kunnen we spelers van het niveau Guardado overhalen in Nederland te komen spelen. Al is het huur. Ik denk dat er bij topclubs heel veel goede spelers op de bank zitten waar clubs van af willen. De ED kan een podium zijn waar dit soort spelers zich weer in de schijnwerpers kunnen spelen.
- Hoe voorkomen we dat 16-jarige talenten al worden weggekocht.

Ik denk dat als Psv, Ajax en Feyenoord er in slagen wel per team 2 van dit soort spelers toe te voegen aan de selectie, en de talenten net wat langer kunnen houden, we al een heel eind zijn. Stel dat Ajax komend jaar zijn selectie houdt en een centrale middenvelder en een laatste man haalt die echt subtopniveau is, en ze hebben wat geluk met de loting voor de CL, dan overwinteren ze.

En maar naar excuses zoeken waarom ajax nder f de boer zo bagger speeld,daar trappen we niet in hoor f de boer,als je word weg gespeeld door vitesse en zwolle heeft dat niks te maken met je onzin die je uitkraamt

Waarom nou weer precies die leeftijd? Logisch dat toppers op die leeftijd niet naar de eredivisie komen, dat hoef je niet eens te proberen.

Suarez voldeed ook niet aan die filosofie maar was wel een versterking zoals er nog 100erden lopen die wel gewoon haalbaar zijn maar niet die leeftijd hebben. Weet zeker dat Suarez in deze tijd niet naar Ajax zou zijn gehaald wat ik betreur.

Er mag best wel iets meer risico genomen worden, ook top eigen jeugd hebben spelers nodig aan wie ze zich kunnen optrekken dus daar mag je best je portemonne voor trekken. Niets uitgeven kost alleen maar geld.

3 januari 2015 om 20:04

Sorry, maar volgens mij wilde Ajax voor v Ginkel ook een vergelijkbaar bedrag betalen als voor Suarez. Die laatste kwam voor 9 milj (in financieel betere tijden en clubs hun ogen zagen veranderen in € tekens als Ajax belde) en Ajax wilde ook meer betalen dan de (hoeveel?) miljoenen van Chelsea. Vitesse zit echter onder de plak, maar ik denk dat Suarez zéker wel gehaald werd, alleen voor iets minder..

3 januari 2015 om 20:28

Daar heb je gelijk in!

Laten we het iig hopen, dit soort spelers hebben we ook gewoon nodig om de volgende stap(pen) te zetten!

Hoop dan op minimaal 1 cv en 1 linksback. Zoveel meer hebben we niet nodig imo.

Tja, als je echt alleen maar genoegen neemt met "echt top" zoals de Boer zegt kunnen we ervaren spelers wel vergeten. Ik vind het echt een non argument dat de Boer over toppers begint; want elke Ajacied weet dat de echte toppers niet komen maar daaronder zit volgens mij genoeg wat wel van waarde kan zijn voor Ajax.wellicht hebben die spelers niet het niveau voor Real Madrid, maar die kunnen wel goed genoeg zijn voor Ajax. Dit minimalistische beleid slaat gewoon te ver door.

Uiteraard ben ik het ermee eens dat er in het verleden voor veel geld de verkeerde oudere spelers zijn gehaald, maar nu haalt Ajax voornamelijk alleen maar middelmaat en de teller van dat bedrag begint ook al aardig op te lopen. Goedkoop word op deze manier heel snel duurkoop, want we zouden toch ook geen geld meer uitgeven aan middelmaat ? Helaas hoor ik daar niemand meer over bij Ajax. Wat dat betreft vind ik dat Ajax de discussie oneerlijk voert maar vooral vaak erg tegenstrijdig is in hetgeen wat ze zeggen.

"die moet echt op je pad komen"

Nee, die moet je net zoals jonge spelers ook gewoon scouten, als je er 1 vind waar je in geloofd moet je ook gewoon bereid zijn om financieel iets meer te doen. Zoals Ajax voor Eto wilde doen, dat extreme minimalistische gaat ons echt niet naar de volgende stap brengen, dat zo´n zoektocht een hels karwei is snap ik maar het is het wel waard.

De Cruijff revolutie zou op alle gebieden voor de juiste balans moeten zorgen in de club, op veel punten is er verschrikkelijk veel ten goede veranderd. Alleen bij het eerste elftal is die balans nog ver te zoeken, als ik dit zo lees ben ik bang dat die balans er ook niet zal komen, ook niet wanneer de jeugd doorbreekt waar we zoveel van verwachten. Hoe je het ook went of keert die spelers hebben gedegen ervaren mannen nodig die hun terecht kunnen wijzen, waar zij zich achter kunnen verschuilen en die voorop in de strijd gaan. Juist omdat de aankomende spelers zo talentvol zijn lijkt het mij essentiëler dan ooit dat Ajax alles op alles zet om gedegen ervaring te vinden. Alleen als Ajax alleen maar genoegen neemt met de top dan kunnen we het wel vergeten.

Een van de meest belangrijke punten van het onlangs gehouden seminar is dus bij deze eigenlijk altijd meteen in de vuilnisbak gegooid door Ajax, dat veel spelers "nee" zullen zeggen betekend niet dat je het dan maar moet laten lopen. Niemand verwachtte dat Gabri, Pantelic en Poulsen naar Ajax zouden komen, hetzelfde geld voor Guardado bij Psv.

Snap Ajax ook wel dat ze de voorkeur aan jeugd geven, daar moeten Nederlandse clubs het eenmaal van hebben.

Maar als je ziet dat Ajax 125 mil op de bank heeft staan, mag je wel verwachten dat er een keer wat komt.

En dat ze voor alleen de echte top gaan is wel te merken aan Zimling!
En Viergever natuurlijk niet te vergeten...

zimling is écht top? je haalt natobene iemand van az alkmaar en zet hem vervolgens op de bank voor een huurling..zwaar onnodig die deen die kun je niet meer serieus nemen..

Over welke huurling heb jij het?

Zimling speelt toch verdedigende middenvelder, waar Serero momenteel speelt?

Zimling komt kwaliteit te kort zat ook op de bank waar hij speelde bij Mainz als ik het goed heb, en Viergever kan het niveau niet aan gaat net een tikje te snel voor hem.

Probeer dan Niger de Jong terug te halen voor 2 jaartjes, maar alsjeblieft geen niveau Zimling meer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren