Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

David de Gea mist in krankzinnige strafschoppenserie tegen Villarreal

Laatste update:

Villarreal heeft de Europa League gewonnen. In de finale in Gdansk tegen Manchester United moest er woensdagavond een strafschoppenserie aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen, na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd en een bloedeloze verlenging. Een krankzinnige strafschoppenreeks volgde: alle 20 veldspelers scoorden, waarna ook de keeper van Villarreal raak schoot en David de Gea miste.

Manchester United had het initiatief in handen in de openingsfase, maar kwam niet tot grote kansen. Scott McTominay schoot in de zevende minuut ruim naast vanaf de rand van het strafschopgebied. Het was de enige serieuze doelpoging voordat Villarreal de score opende na een klein halfuur. Dani Parejo verzond vanaf het middenveld een scherpe, indraaiende vrije trap richting het strafschopgebied. Gerard Moreno dook op achter de defensie van Manchester United en vond van dichtbij de rechterhoek: 1-0. Het was zijn dertigste officiële doelpunt van het seizoen voor Villarreal. Giuseppe Rossi was in het seizoen 2010/11 de laatste speler die zo vaak voor de club wist te scoren in een seizoen.

In het restant van de eerste helft hield Villarreal die voorsprong ogenschijnlijk eenvoudig vast. De nummer zeven van het voorbije seizoen in LaLiga speelde met veel spelers achter de bal en hield de rijen goed gesloten. Manchester United werd tot het uiterste gedreven om een opening te vinden en dat bleek een te zware taak in de eerste helft. De tweede helft begon met een serieuze kans voor Villarreal, toen Carlos Bacca net tekortkwam om van dichtbij de 2-0 binnen te tikken. Aan de overzijde vroeg Manchester United tevergeefs om een strafschop na contact tussen Alfonso Pedraza en Mason Greenwood; de videoarbitrage vond net als scheidsrechter Clément Turpin dat een penalty onnodig was.

Tien minuten na de pauze kwam Manchester United toch langszij. Na een afgeslagen corner van Luke Shaw haalde Marcus Rashford uit vanbuiten het strafschopgebied, waarna Villarreal de bal niet uit het strafschopgebied kreeg. Via de voet van McTominay kwam de bal voor Edinson Cavani, die makkelijk kon afronden omdat keeper Gerónimo Rulli uit positie was. De doelpuntmaker haalde de bal snel uit het net, waarmee hij aantoonde dat Manchester United de wedstrijd in de reguliere speeltijd wilde beslissen. Hoewel the Red Devils het spel domineerden, was het aantal kansen schaars. Een nieuw verzoek om een penalty, na een handsbal van Pau Torres in het strafschopgebied, na een voorzet van Bruno Fernandes vanaf de rechterflank, bleek evenmin succesvol.

De tijd tikte weg. Unai Emery voerde vijf wissels door in de reguliere speeltijd, terwijl Ole Gunnar Solskjaer al zijn troeven achter de hand hield voor in de verlenging. In de verlenging voerde hij wel zes wissels door. Donny van de Beek bleef op de bank zitten. Hetzelfde gold voor reservekeeper Dean Henderson, ondanks dat David de Gea de voorgaande 25 penalty's die hij tegenkreeg niet wist te stoppen. In de strafschoppenreeks maakten Gerard Moreno, Juan Mata, Dani Raba, Alex Telles, Paco Alcácer, Bruno Fernandes, Alberto Moreno, Rashford, Dani Parejo, Cavani, Moi Gómez, Fred, Raúl Albiol, Daniel James, Francis Coquelin, Luke Shaw, Mario Gaspar, Axel Tuanzebe, Pau Torres en Victor Lindelöf allemaal geen fout. Daarom moesten de keepers eraan te pas komen. Rulli scoorde en De Gea miste, waardoor Villarreal aan het langste eind trok. Emery heeft daardoor voor de vierde keer in zijn trainerscarrière de Europa League gewonnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ledereen schreeuwt bij wel om een nieuwe CVM bij Man Utd, maar als je Mc-Tominay vandaag zag spelen, heeft Man Utd echt geen CVM nodig hoor. Dan kunnen ze beter investeren in een CV en Sancho. Daar lijkt Man Utd veel meer behoefte aan te hebben.

Verder natuurlijk zuur voor PSV dat Villarreal wint. Die zijn nu zelfs niet zeker van groepsfase Conference League. Als PSV de 2e voorronde CL verliest, spelen ze 3e voorronde EL. Verliezen ze die ook, moeten ze nog play-off ronde Conference League spelen. Wereld van verschil dus of je 3e voorronde CL of 2e voorronde CL speelt. Bij 3e voorronde CL ben je sowieso zeker van minimaal groepsfase Europa League.

26 mei 2021 om 23:58

Een zwaluw maakt nog geen zomer. Druistig, grillig, toevalligheidsspelers. Een voetballer moet meer kunnen dan hij kan.

26 mei 2021 om 23:59

Dit hoorde ik x maanden geleden ook al toen ik eens iets over hem schreef. Hoeveel keer nog?

27 mei 2021 om 00:00

Heb hem herhaaldelijk geen niveau zien halen. De ondergrens is fors. Zie in hem geen topspeler, zeker niet als je wilt voetballen.

26 mei 2021 om 23:58

Zo lang stuk vooruit getypt. Maar je mist het belangrijkste. De penaltyserie: niet normaal man. 21x achter elkaar raak. De Gea dus meer dan 45x achter elkaar geen penal gestop

27 mei 2021 om 00:01

@pichitter en dan durft die Theo nog te zeggen dat de Gea er regelmatig eentje stopt. Kunnen we die nu dus ook al definitief afschrijven in hoeverre dat al niet het geval was.

27 mei 2021 om 00:02

Enorm slechte statistiek inderdaad, maar hij ligt nog eerder in de hoek dan Cillessen, dus niet echt een verrassing.

27 mei 2021 om 00:03

Uhm, hij stopte er nu 11 niet. Die andere 10 die er in gingen kon hij weinig aan doen, toen keepte Rulli ;-)
Hij staat nu dus op 36 niet gestopt.

27 mei 2021 om 00:04

@zytto34.. Stel je voor dat we met oranje een penaltyserie tegen Spanje krijgen op het EK.. wordt een avondvullend programma

27 mei 2021 om 00:10

@Siepie zolang ze op goal zijn wel hahahaha. Achteraf gezien misschien wel dom dat die Solskjaer geen Krul wissel deed met de statistieken van De Gea in het achterhoofd. Helemaal omdat hij nog in de 122ste minuut een dubbele wissel deed.

27 mei 2021 om 00:17

He fun fact. Wist je dat (buiten penalty reeksen om) tegen Cillessen 9 van de 44 strafschoppen zijn gemist en bij Krul 9 van de 57.

27 mei 2021 om 00:22

En hoeveel daarvan heeft Cillessen zelf gestopt? En Krul?

27 mei 2021 om 00:24

Klopt, maar als je er 20 op rij niet stopt dan wordt het wel een dingetje.

27 mei 2021 om 11:06

Dus tegen het einde van de verlenging worden van beide clubs spelers gewisseld om betere penalty nemers in het veld te hebben staan voor de strafschoppen maar vergeet Solskjaer Di Gea te wisselen, terwijl die 25 penalties op rij niet weet te stoppen!???

Het gaat er niet om dat di ea de pingel mist, dat had iedere veldspeler kunnen overkomen, maar dat hij in het doel mocht blijven staan voor de reeks!

26 mei 2021 om 23:58

McTominay speelt echt een fenomenaal seizoen, maar is het echt een CVM? Vond hem nml erg sterk als Box to Box

27 mei 2021 om 00:19

Dat krijg je er extra bij, hij is vooral verdedigend enorm goed. Staat positioneel goed, is enorm sterk en je komt hem 10x tegen in een duel. Wat een ontwikkeling heeft hij doorgemaakt, in het begin vond ik hem heel erg tegenvallen, maar man wat is hij nu goed.

26 mei 2021 om 23:59

Is volgens jouw logica de nummer 7 uit Spanje nu beter dan de nummer 2 van Engeland?

27 mei 2021 om 06:27

De nummer 7 in Spanje die op 4 puntjes geëindigd is van de 5de plaats.
Beter zou ik niet zeggen. Het zijn uiteindelijk penalty’s geworden..
Maar ze hebben in heel de EL blijkbaar ook geen enkele keer verloren. En slechts 3 keer gelijk gespeeld, als ik de Sporza commentatoren mag geloven. Dus wel een mooie statistiek.

27 mei 2021 om 00:01

McTominay ligt het niet aan. Fernandes normaliter ook niet. Het zijn spelers als Fred en, met name, Pogba die de motor laten sputteren. Daar moet een voetballer staan die het spel snapt en de spelers om zich heen makkelijker laat spelen.

27 mei 2021 om 00:03

Als er een middenvelder is die het spelletje snapt is het pogba wel, die gast is zo ongelooflijk goed als hij zijn dag heeft. Dat hij nu minder speelt doet daar niks aan af. Spelinzicht heb je of je hebt het niet, daar doet je spel niks aan af.

27 mei 2021 om 00:37

Alleen heeft Pogba te vaak zijn dag niet

27 mei 2021 om 00:46

Pogba vind ik echt overschat, vind het geen bijzonder speler en heeft vaak te veel tijd nodig en moet het van ruimte hebben, vind hem maar een beperkte speler die zich moet concentreren op fysiek. Ik opperde hem als verdedigend middenvelder die het spel afbreekt ala Casemiro, dat zou hem wel beter liggen, maar hij vind zichzelf een Iniesta dat kan hij helemaal niet.. Hij wordt gezien als iets wat hij niet is.

27 mei 2021 om 00:02

En weer baseer je iets op één wedstrijd.
Terwijl SMT helemaal geen CVM is.
Hij speelde samen dit keer met Pogba op die cvm plek. Terwijl een echte goede cvm dat in zijn eentje kan. Zodat iemand als SMT of Pogba nog meer naar voren kan spelen.

Juist Sancho is niet de prioriteit. Eerste CV en CVM. Dan pas Sancho.

27 mei 2021 om 00:03

@zermatt Weet niet, twijfel nog of het echt ern topper gaat worden. Voor nu was het heel goed. Gelukkig staat v Beek nu op 4120 minuten, klaar voor het Ek Maar ja jammer. PSV extra ronde, Ajax pot 3 door Lille Lijkt me zwaar jaar te worden voor NL

27 mei 2021 om 00:04

Is een goede speler om voor de breedte erbij te hebben voor de vele wedstrijden die er jaarlijks gespeeld wordt.

27 mei 2021 om 00:04

Rennen en vliegen kan Mctominay wel en op inzet wint hij veel duels daar kan Pogba nog wat van leren maar aan de bal is het echt verschrikkelijk hoor. Fred of Mctominay is lood om oud ijzer.

Ongekend hoe sommige penalties genomen werden, alsof de druk er totaal af was. Nu vond ik De Gea wel of heel langzaam of al heel vroeg gaan.

26 mei 2021 om 23:58

Nou inderdaad.. vond de keepers beiden wel heel vroeg duiken.. die lagen al voor er geschoten werd

27 mei 2021 om 00:01

Was meer in de zin dat De Gea niks gaat tegenhouden en dat bleek zo.

26 mei 2021 om 23:59

Al hadden ze er nig 30 meer genomen, dan had hij er nog geen gepakt.

26 mei 2021 om 23:59

Die De Gea is niet meer half de keeper die hij een aantal jaren terug was.

Arme de Gea eerst 11 maal een penalty niet pakken om hem dan vervolgens zelf te missen. Wel een leuke penalty serie gezien in tegenstelling tot de wedstrijd. Maar hopen dat zaterdag anders is.

26 mei 2021 om 23:58

@blue die man is toch ook wel klaar bij MN Utd. Zo een domme beslissing om toen bij te tekenen. Had gewoon naar RM moeten gaan

26 mei 2021 om 23:59

Speelt alsnog bij een van de grootste clubs ter wereld als eerste keeper, verdient genoeg geld en is over zijn slechte periode heen.

26 mei 2021 om 23:59

Dat is niet arme, dat is gewoon slecht. Is een paar keer droog door het midden geklopt ook nog, goede penaltykillers hebben daar dan hun benen nog ergens zweven.

27 mei 2021 om 00:00

Je weet het ook altijd beter he John Terry, word je niet moe van jezelf?

27 mei 2021 om 00:00

Klopt hij had die ene in het midden kunnen hebben als hij zijn been had laten staan (volgens mij was dat de 6e). Die Rulli had trouwens ook wel eentje kunnen pakken die van Shaw was nou niet heel goed ingeschoten ofzo.

27 mei 2021 om 00:01

Wat een nonsens. Goede penaltykillers. Beide keepers hadden wel wat mogen pakken. Normaliter zeg ik dat een keeper alleen maar als held uit de serie kan komen, maar vandaag..

27 mei 2021 om 00:04

Duh Arthur, als ik het ergens mee eens ben geef ik vaak eerder een duimpje dan een uitgebreid verslag over hoe ik het er allemaal wel niet mee eens ben. Zo kan je iedereen die hier een discussie wil wel een betweter noemen. Als jij het niet met mij eens bent leg je maar uit waarom, zelf voeg je nu ook niet veel toe.

27 mei 2021 om 00:05

Ja Rutgerr de pingels waren allemaal ook wel erg strak ingeschoten hoor, behalve die van Shaw en De Gea. Toch denk ik dat Neuer er op de een of andere manier wel een gepakt had. Gea had ook al sinds 2018 geen pingel meer gepakt he, en dan zelf de laatste ook zo slap inschieten. Tja ik vind het slecht.

27 mei 2021 om 00:07

Dat is jou goed recht, maar De Gea is niet slecht, de Gea is uitvorm. En natuurlijk speelt die al een tijdje niet op z’n niveau maar geen één keeper op dit hoge niveau is slecht.

27 mei 2021 om 00:09

Beide duidelijk geen penaltystoppers. Zet een Krul onder de lat en hij stopt er min1 in deze reeks. Weet niet of Henderson wel een penaltykiller is maar ik denk wel dat hij volgend seizoen officieel eerste keus zal zijn voor ManUtd

27 mei 2021 om 00:11

Geen een keeper op dit hoge niveau is slecht? Wou dat ik het hier met je eens kon zijn. Je beseft dat Chelsea over een paar dagen mogelijk met Kepa een CL finale moet aftrappen?

27 mei 2021 om 00:47

Is ook gewoon voor 80 miljoen opgehaald, dus dan ben je ook niet per se slecht of kraam ik dan onzin uit?

27 mei 2021 om 00:53

Dat iemand duur is maakt hem niet per definitie goed he. Vorig seizoen kreeg Chelsea 54 doelpunten tegen en een aardig deel daarvan kwam door persoonlijke blunders van hem. In goede doen is het overigens een prima keeper en destijds snapte men de gedachte wel om hem te halen van Bilbao (in dat opzicht kraam je geen onzin uit), maar uiteindelijk heeft zijn transfer helaas gigantisch gebackfired. Hij is nu al 2 jaar niet meer in goede doen en van de 80 miljoen mag je nu blij zijn als je er 20 terug ziet.

Wedstrijd was niet om aan te zien, des te mooier was de penalty reeks.

PSV een extra ronde helaas, maar wat de neuk gebeurde hier joh? 11 penals erin schieten als team is vgm nog nooit gebeurd, wat een helden.

26 mei 2021 om 23:59

Rulli is echt een eindbaas! Zelf de kruising injassen als tweede keeper van het team en daarna goed tegenhouden ... Super League club die een Spaanse subtopper niet kon handelen . Holy shhhh wat waren de penalty's goed ingeschoten. Heb genoten!

27 mei 2021 om 00:13

Ik had liever beide finales, deze en die van komend weekend, zonder verlening gezien. Want dat zou ook een uniek iets zijn. Volgens mij is er al jaren geen CL of EL geweest waarin er geen verlening is gespeeld. Dit jaar waren we goed op weg want zo uit mijn hoofd hebben we dit jaar in beide geen verlenging gezien. In de CL kan het nog.

27 mei 2021 om 00:44

Liverpool 2 seizoenen terug en bayern vorig seizoen wonnen zonder verlening hun finale

27 mei 2021 om 10:36

Ik doelde niet op alleen de finales, maar op de gehele campagne van poulefase, via achtste, kwart, halve tot finale. Alle wedstrijden.

27 mei 2021 om 13:32

Speelde juve tegen porto geen verlenging?

27 mei 2021 om 16:07

@spursfan96 Je hebt helemaal gelijk. Die wedstrijden eindigden 2 keer in 2-1. De tweede wedstrijd was 3-2 na verlenging. Ik had het zo snel niet gezien en kon het ook niet herinneren. Trouwens voor mij ook onbegonnen werk om 30 jaar CL en EL alle uitslagen terug te kijken Kan zijn dat in het verleden wel een keer een seizoen is geweest zonder een verlenging, maar dat kan ik mij niet herinneren. He wat jammer nou, ik zal mijn hoop vestigen op volgend jaar

Was de wedstrijd maar zo spannend als de penaltyserie. Geweldige spanning die echt alles goed maakt.

Er werd gesproken over hoe geweldig ze ingeschoten werden, maar wat werd er ook matig gekeept zeg bij de penals

26 mei 2021 om 23:59

Viel mij ook op. De gea gokte maar wat en rulli mocht die van shaw wel oprapen

27 mei 2021 om 00:00

Rulli zat er toch wel vaak bij hoor! 2x had die met een iets sterkere hand hem moeten pakken. Penalties van Villareal werden, met uitzondering van de tweede die slap linksmidden ging, allemaal loepzuiver ingeschoten

27 mei 2021 om 00:03

Dat viel mij ook op inderdaad. Ik heb toch het idee dat je het je tegenstander als keeper lastiger maakt als je bij een strafschop blijft staan i.p.v. blind een hoek in te duiken. Al waren ze wel goed ingeschoten, die ballen door het midden zijn dan geen optie meer en een matig geschoten pingel straf je makkelijker af.

27 mei 2021 om 01:43

Het probleem is dat je niet kan blijven staan en dan alsnog een hoek kiezen daar heb je zelfs als top keeper de tijd niet voor.
Het is of proberen de penalty te lezen en op basis daarvan, voordat de bal geraakt is de hoek kiezen, of gokken, of blijven staan.
Lang blijven staan en dan kiezen kan wel, maar je moet onderweg zijn naar een hoek op het moment dat de bal geraakt is.

Als 2e doelman je club de EL bezorgen, ongekend! Wat moet dat heerlijk voelen

27 mei 2021 om 00:02

Ja, en hoe hij die pingel erin trapt was toch heerlijk!

27 mei 2021 om 00:11

En dat ook nog eens doen nadat je er net 10 om de oren hebt gehad en dus heel lekker erin zit

27 mei 2021 om 08:14

Nou ja 2de doelman.. Hij keepte de hele Europa Leaue. Dus in de competitie wel, maar in dit toernooi is hij hun eerste doelman. Net als dat Pinto vroeger bij Barcelona de Copa keepte, terwijl Valdes de competitie en CL keepte.

Zodra het naar penalties ging wist je als United fan dat het voorbij was.

26 mei 2021 om 23:58

Ging anders nog lang goed! Alle strafschoppen waren haast perfect dus MANU valt niets te verwijten

27 mei 2021 om 00:00

Heeft dan ook niks met de veldspelers te maken en alles met De Gea. Die kon nog geen penalty stoppen als zijn leven ervan afhing. Inschieten blijkbaar ook niet. Had liever Henderson gezien.

27 mei 2021 om 00:04

De penalty shootout niet nee, maar als je na de 1-1 Villareal zo erg onder druk zet en ze niet met 2-1 verslaat, verdien je het ook zwaar die penalty’s te verliezen.

Wat een heerlijke shoot out!

Gefeliciteerd Villarreal! Slecht voor mijn club PSV maar het is ze van harte gegund. Geweldige penaltyserie!

Zelden zo een goeie strafschoppenreeks gezien. Alles leek wel de kruising in te vliegen. Gefeliciteerd Villareal fans!

Die Emery is me toch wel een EL kampioen zeg. Weet niet hoevaak die hem gewonnen heeft nu, maar weinig trainers doe hem dit nadoen. Eerst met Sevilla en nu met Villareal

27 mei 2021 om 00:00

Met elke club die hij de finale gespeeld heeft gewonnen, behalve.....jep 🥲

27 mei 2021 om 00:01

Hahahaha, de kracht van Emery is minder dan de vloek van Arsenal

27 mei 2021 om 00:04

Verschil is dat hij met Arsenal hele andere speler tot zijn beschikking had. Geen materiaal om defensief te spelen. Daarnaast zijn de spelers van Villareal mentaal bijvoorbeeld wel heel sterk, i.t.t. jongens zoals Xhaka.

27 mei 2021 om 00:34

Ja dat is indd jammer. Maar het was ook geen match met Arsenal en Emery.

27 mei 2021 om 00:02

Emery says Good Ebening. Ze hebben hem in Engeland vaak belachelijk gemaakt om zijn Engels en voorkomen. De ultieme wraak van mr. Europa League.

27 mei 2021 om 00:24

Schandalig inderdaad hoe hij daar behandeld is door onder meer de spelersgroep. Prachtige revanche.

27 mei 2021 om 00:07

Ik denk 3 keer met Sevilla en nu voor de 4de keer. Topprestatie!

27 mei 2021 om 00:35

Dat vind ik toch wel echt een wereld prestatie. 4 keer de EL winnen als trainer is maar voor weinig trainers weggelegd. Nu hopen dat hij het in de CL ook goed kan doen met dit Villareal.

Als je 11 penalties zo in schiet in een EL finale, dan verdien je het ook te winnen. En normaal gesproken als je er 10 in schiet ook.

En dat is de 5e Spaanse ploeg in de CL voor komend seizoen. Maar wel een mooie penaltyreeks, eerlijk is eerlijk!

Mctominay motm, wat een rushes de hele tijd. Je wist dat zodra de gea een penalty geen nemen het mis zou gaan, zat 0 vertrouwen achter

Absurde penalty’s van Villarreal zeg.

Geweldige pemaltyreeks zeg, zenuwslopend. Wedstrijd was verder niet om aan te gluren

Wat een penaltyreeks. Als neutrale kijker was dit zelfs bloedstollend. Wat een beest is die McTominay trouwens, man man.

Slechte wedstrijd waarin United het allang had moeten beslissen. 21 penalty's geen enkele redding omdat ze vrijwel allemaal zo goed ingeschoten worden, en dan nummer 22 zo slecht. Jammer. Had het United net iets meer gegund. De strafschoppenserie was 10x zo spannend als de wedstrijd zelf. Goodnight.

27 mei 2021 om 00:06

Allang moeten beslissen? Ze hebben geen grote kansen gemist, eigenlijk nagenoeg niks gecreëerd. United had al mazzel met de 1-1 want ze hebben niks klaargespeeld vandaag. Met je eens dat de strafschoppenserie spannender was dan de wedstrijd zelf.

Wat een penalty serie. Alle 11 van Villarreal gescoord. Dat heb ik echt nog nooit gezien. Is dit ooit eerder gebeurd in een finale?

26 mei 2021 om 23:59

Dit was wel heel bizar ja! En Rulli de held, wat een ontknoping!

Poh, wat een penaltyreeks zeg. Gefeliciteerd Villareal fans. Oja, wat speelde McTominay fan-tas-tisch. Fijn dat Donny rust kreeg ivm de 4000 min van het afgelopen seizoen

Gefeliciteerd Villarreal fans! Gevochten als leeuwen, a la Chelsea 2012 je eerste Europese finale gepakt. Dat wordt bij United toch wel exit DDG voor Henderson lijkt me. Faalt bij 10 pingels en schiet dan de laatste zo slap in terwijl Henderson al aan de deur rammelt. Wat een pingelreeks!

Wow. Dit was echt krankzinnig en geweldig om te zien. De underdog doet het. Prachtig! Memorabele strafschoppenserie. Villarreal fans gefeliciteerd! Hebben we die eigenlijk hier?

Ik had bij de penalty serie geen enkel moment het idee dat villareal ging missen. Maar ook alle schutters van manu gingen goed met de druk om hoor. Bij de slecht ingeschoten penalties zaten de keepers vaak al in de verkeerde hoek.
Mooie spannende pingel serie

Was even bang voor een herhaling van Liverpool - Alaves als het gaat om de grootte van de clubs, maar gelukkig won Villarreal

Voor de verloren Groguets hier: gefeliciteerd!

Ik denk dat ik nog nooit zo'n verschrikkelijke finale heb gezien, in ieder geval niet inclusief verlenging en pengels. Wat was dit slecht. Behalve die geniale penaltyreeks. Pure karma dat Villareal won trouwens, Solskjaer dacht pas aan wisselen na 97 minuten en had eigenlijk in de verlenging geen recht meer om uberhaupt die beker te pakken. Gelukkig waren de odds me welgezind en is de grootste winnaar degene die een livebetje op Villareal heeft gezet haha.

Zeer spannende wedstrijd met een nog spannender slotstuk. Villarreal was bijna de gehele wedstrijd het sterkst op het veld, ondanks de vele gemiste kansen. Gefeliciteerd en nu lekker feest vieren!

Wat een krankzinnig spannende slotfase zeg, wie had durven denken dat het tot zo'n lange shootout zou komen. Emery bewijst toch weer mr Europa League te zijn, gefeliciteerd aan de Villareal supporters hier!

Lullig voor de Gea maar wat een dag voor de yellow submarine. Rulli wat een held. Even een pingel op zijn wreef de kruising in schieten en dan de bal stoppen.

Als je ooit nog eens wil weten hoe je een penalty moet nemen moet je de eerste 21 penalty's van deze serie maar kijken! Man oh man wat een heerlijke serie was dat

26 mei 2021 om 23:59

Door de VAR is het stoppen van een pingel veel moeilijker geworden. Maar ze waren bijna allemaal goed ingeschoten inderdaad.

27 mei 2021 om 00:25

Ik vind die nieuwe regel dat je 1 voet op de lijn moet hebben tot het moment van schieten ook gewoon echt drie keer niks.. Keepers zijn al flink in het nadeel van nature bij een penalty, maar zo haal je alle kans voor hen er uit. Een penalty scoren moet een kwaliteit zijn, niet iets wat nagenoeg iedereen kan...

27 mei 2021 om 00:59

De nieuwe regel is idd dat 1 voet op de lijn moet hebben. Dat was vroeger gewoon 2. Alleen wed er toen nooit naar gekeken.

Slechte match van het jaar. Beide ploegen moeten zich schamen. United met Baily en Lindelof is gewoon een middenmot en natuurlijk Solskjaer die geneutraliseerd werd door de laffe tacktiek van Emery maar het is hun recht en het heeft hun de beker opgebracht. Blij dat de wedstrijd voorbij is.

27 mei 2021 om 00:09

Is toch ongekend hoe hard vandag gehaald is op coaching en tactiek? Onbegrijpelijke (late) wissels weer.

Rashford mocht erin blijven vanwege zijn naam. En alles wat hij gedaan heeft buiten het veld, afgelopen jaar. Maar was de slechtse van het veld.

Hebben 120 minuten lang niks gecreëerd. In de verlenging waren ze op. Tegen die frisse benen van Villareal. Maar toch aan blijven tobben met dezelfde spelers. OGS kan niet tactisch wisselen

Weer een tegengoal door dood spelvormen. Niks geleerd dit seizoen.
Wordt daar niet op getraind of iets??

Het spel was bar en bar slecht. Vanuit de zijkant wordt er niks aan gedaan.

27 mei 2021 om 00:10

Britse media zal wel los gaan over de Gea

Wat geweldig dit voor Villareal. De eerste hoofdprijs in de geschiedenis van de club. Ongelofelijk dit. Het is hun van harte gegund. Toch wel 1 van de best geleide ploegen van Spanje.

Ze hebben toch nog plek bij Spanje? Neem Albiol dan direct mee. Wat een fantastisch toernooi heeft die gespeeld zeg

Ole wisselt speciaal voor de penalties maar maakt alsnog de kapitale fout om dan De Gea te laten staan. Desalniettemin doet Emery het gewoon weer, ongekend.

1e slechte penalty en het is afgelopen. Zelden zo'n sterke penaltyreeks gezien zeg!

Absurde penalty serie. Gruwelijk, dat Villareal em wint! Wat een prestatie voor hen. De nr 7 van la liga! Vorig jaar Sevilla, dit jaar Villareal. Het was geen hoogstaande pot maar beide teams hadden hun momenten. En dat Villareal em wint zeg, toch mooi. Emery de absolute EL legend zeg haha. En met Villareal heb je nu 5 Spaanse teams in de CL. Erg netjes gedaan.

Geweldig dit voor Villarreal en Emery. Het hoeft niet altijd goed te zijn, dit maakt voetbal ook mooi.

Wat een penals heerlijk! Zo hoor je ze te nemen op enkele uitzonderingen na

Niet de Gea de schlemiel, maar Ole. Wat een laf gedoe weer als coach. Dacht dat hij dit iets had losgelaten maar zijn tactiek en (gebrek aan) wissels kosten mi ManU de wedstrijd over 90 of 120 minuten. Dan weet je dat de penals loten is, terwijl je het veel betere materiaal hebt..

Bizarre ontknoping en ondanks dat het geen extreem spannende finale was (op de pingels na) heb ik toch genoten en een leuke avond gehad. Heerlijk zo op het bankje alleen jammer voor PSV dit. Maar goed, Roger vindt vast wel wat leuks uit.

En zo zien we maar, het fantastische beleid van Villareal troeft het wanbeleid en het grote geld van United af. Wat een klasbakken the yellow submarine!

Ik heb toch het idee dat je het je tegenstander als keeper lastiger maakt als je bij een strafschop blijft staan i.p.v. blind een hoek in te duiken. Al waren ze wel goed ingeschoten

Vorig jaar Sevilla en nu verliezen van Villarreal. Dit is dan de nunner twee van Engeland. Wat ongelofelijk matig is United toch, terwijl ze tien keer meer hebben uitgegeven dan Villarreal.

27 mei 2021 om 00:12

Wat een onzin. Of je 1 miljard heb uitgegeven of een 1 euro, verliezen met strafschoppen is geen schande. Belachelijk reactie van je maar ja dat zijn we inmiddels van je gewend.

27 mei 2021 om 00:29

United met miljoenen selectie kan niet winnen van een bescheiden Villareal, is wel schandalig geef ik je gelijk in. Knap van Emery wat hij presteert met een niet al te veel kwaliteit....

Een mooie prestatie voor Villarreal. Ik vond ManU veel beter spellen, maar helaas veel kansen gemist.

27 mei 2021 om 01:17

Ja tot de goals vond ik Villareal beter, maar United mocht komen, waren zoveel beter? In mijn ogen niet, ja ietsjes omdat Villareal United liet komen. In de verlenging vond ik Villareal weer iets beter...

Man Utd de betere spelers, Villareal de betere coach. Met Solksjaer aan het roer kom je nooit van het kleurloze, laffe voetbal af.

Vandaag weer gebleken dat Spaanse teams in de finale, altijd maar dan ook altijd taai zullen zijn. Of het nou Real, Barca, Villarreal, Real Betis, in de finale staan. Je gaat nooit makkelijk van ze winnen. Sterker nog, ze maken het leven zuur voor je. Prachtig dat Villarrral heeft gewonnen, hun eerste Europese prijs ooit ook. En die Emery wint gewoon zijn vierde Europa League haha. Penalty is loterij, maar ik vond De Gea echt heel vaak als een oudwijf overkomen. Typerend dan ook dat juist hij de beslissende penalty mist. Voelde je aan alles. Felicidades Villarreal🍋.

27 mei 2021 om 00:12

De woorden van Luis Aragonés die het Spaanse voetbal veranderden;
Finales speel je niet, finales win je.

27 mei 2021 om 00:31

Zoiets heeft wel mentale impact, en gaat in de hoofden zitten goed voor de mindset. Finales zijn er ook om te winnen, verliezen is gene optie..

27 mei 2021 om 01:19

Behalve als je Atletico heet natuurlijk. Die lijken ze vooral ze te verliezen

Ben niet de enigste wie van tevoren dacht dat De Gea hem zou missen, man wat een waardeloze penalty stopper zeg, duikt 2 seconden de hoek in voor hij word genomen.

Wel erg leuk voor Villareal maar zwaar kl*te voor PSV. Manutd viel echt zwaar tegen, het is gewoon niet heel veel. McTominay was met afstand de beste bij ManUtd vandaag, man wat een werklust zit er in die jongen, lekker om te zien. Gefeliciteerd Villareal supporters, had zelf gedacht dat ManUtd dit wel even zou winnen..

27 mei 2021 om 00:18

Dacht ik ook, en ik denk zoals je hierboven zegt ook al wel dat Henderson binnenkort DDG overneemt. De geruchten gaan dat Wan Bissaka nog steeds blinde voorzetten aan het pompen is... Maargoed voor zo'n club uit een stad zo groot als Delft is dit wel gigantisch, ik gun het ze wel

Holy shit. Wat een finale zeg!
+ die penaltyserie… ongekend.
Zuur voor De Gea dat hij (naar mijn mening) bij iedere penalty niet alles eruit haalt..
Ook niet heel verstandig om een penalty dan zo slap in te schieten.

Toch wel verrassend dat Villareal de Europa League wint en ook voor Emery de vierde(?) keer in z’n carrière. Geen beste wedstrijd, sterker nog het was een draak van een wedstrijd waarin Villareal niks deed en United weinig creëerde. De penaltyreeks was het hoogtepunt. Alleen die penalty van De Gea.. jemig wat slecht zeg. Zelfs voor een keeper.

Hoeveel Spaanse ploegen hebben een Europese prijs gewonnen de laatste jaren,niet normaal....vaak wordt er gezegd dat de premier leauge veel breder is en la liga maar 3 clubs heeft,dat klopt dus echt niet!

27 mei 2021 om 00:05

Men praat maar wat, ze hebben zoveel meer geld, de PL teams. En ja Sevilla won em tig keer met Emery, ervoor Atletico. Vorig jaar weer Sevilla dus, nu Villareal. En in de CL Real tig keer afgelopen jaren, barca daarvoor met daarbij atletico die 2x de finale haalde. Tsja!

27 mei 2021 om 00:06

Wat die kleine Spaanse ploegen zo lastig maakt om te bespelen is hoe compact ze verdedigen. Pau Torres en Albiol waren subliem.

Van De Bank speelde weer niet, geeft te denken

Dit gun je zo'n club als Villarreal toch wel. Vandaag begonnen ze ook met 5 spelers uit de eigen jeugd aan de aftrap en dat is tekenend voor het beleid dat ze voeren. In de hele EL campange hebben ze ook maar 2 keer gelijkgespeeld en voor de rest alles gewonnen, dus je kan moeilijk zeggen dat het niet verdiend is. Dat ze in de finale wat verdedigender spelen tegen zo'n grote club is dan ook geen schande natuurlijk. En die penalty's waren natuurlijk ook geweldig. Torres en Rulli schieten hem als 10e en 11e keuze toch maar mooi even in de kruizing.

27 mei 2021 om 00:07

En een bedankje naar Valencia haha. Schonk Villareal Parejo, Coquelin etc. en heeft hen toch sterk gemaakt dit seizoen. En dan met de EL expert Emery aan het roer, tsja.

27 mei 2021 om 00:08

Niet zo lang geleden speelden ze in de lagere klassen. Valencia moet eens goed gaan kijken bij hun kleine regiogenoot hoe je een club runt.

Normaal had je nu dan nog kunnen zeggen dat de spelers zelf beter hun penalty's hadden moeten nemen zodat de keeper daar niet hoefde te staan,maar die hebben ze allemaal rustig gemaakt. Wat een bak zeg. Voor de rest was het een erg matige finale, maar die penaltyreeks maakte een hoop goed. Het was uiteindelijk de tijd waard om hier 2 uur naar te zitten kijken.

De nummer 7(!!!) van La Liga wint gw van de nummer 2 van de 'beste, sterkste meest krachtigste competitie' de Pl.... Hahahahha

27 mei 2021 om 00:07

Zonder buitenlandse inbreng, en dan met name innovatieve ideeën van buitenlandse coaches, stelt het Engelse voetbal vrijwel niets voor. Ze gaan er ook weer keihard af op het EK ondanks die ijdele hoop.

De PL is heel goed in de markt gezet de laatste 30 jaar, maar verliest langzaam zijn glans want heel vermakelijk is het inmiddels ook niet meer. Het zit vol met poenerige, kleurloze teams die bestuurt worden door zielloze geldwolven. Nul karakter. De supporters en geschiedenis is het enige dat nog van waarde is, en ook tot komt steeds meer op de achtergrond te staan. Daar doet de CL finale niets aan af, kijk maar naar de coaches en het geraamte van de teams.

27 mei 2021 om 00:10

Volgens mij staan er 2 Engelse teams in de CL finale. 4e plek Chelsea heeft Real en Atleti eruit gespeeld?

Emery masterclass en ook wel verdiend hoor na de 1-1 heeft United niets meer gedaan, daarvoor eigenlijk ook niet wat is dat een extreem matig team in balbezit. Albiol man van de wedstrijd. Als vd Beek een beetje zelfrespect heeft dan dient hij vanavond nog een transferverzoek in. Als United kans heeft op een betere coach dan zou ik Ole gelijk ontslaan.

Weten jullie zeker dat er uberhaupt goalkeepers stonden op doel? Manmanman... Je zou als keeper van zo’n grote koopclub maar 11 keer falen om een penalty te stoppen.

Ole is echt een laffe coach. Al zijn wissels vandaag waren gewoon negatief en hij toonde geen enkele intentie om de wedstrijd te winnen. Dan krijg je op het einde verdiend de deksel op de neus. Gefeliciteerd emery en villareal! Emery is de gevaarlijkste man die je kan tegenkomen in de europa league.

Nu villareal CL speelt, zal als Uefa real en Barca (en misschien atm) uit CL wilt zetten, straks nr 10 of 11 nog Europa in

Wat een sukkel die de Gea, niet omdat ie mist, maar 11 villareal spelers uit z’n concentratie probeert te halen voor hun pingel en dan zelf moeten.... wel gunstig voor Ajax dit! Villareal had anders in pot 3 gezeten en nu is er toch weer een iets grotere kans uit pot 1 een team te loten dat op papier mogelijk is.

Aan die de Gea heb je ook weinig meer. 11 penalty’s en dan geen enkele stoppen. Maakte ook geen zekere indruk tijdens de penalty serie. Denk dat united meer aan die Henderson heeft.

27 mei 2021 om 02:13

Keeper van Villareal heeft ook 10 achter elkaar niet kunnen stoppen en hij is nu grote held. Fine line between hero and loser

Wat een moment voor een reserve keeper. De 11e penalty scoren en dan die van de tegenstander keeper stoppen. Je club de eerste Europese trofee in de geschiedenis bezorgen. Wow!

Vrijwel de hele wedstrijd was niet mega goed. De strafschoppenserie was enkel spannend en van torenhoog niveau. Totdat de Gea hem miste natuurlijk. Wel mooi dat Villareal hem heeft gewonnen. Toch wel bijzonder clubje uit een relatief kleine stad. Vamos!

Man man wat een misser is die de gea is al sinds het wk 2018 niks meer, dit was misschien wel de meeste spannende europa league finale die ik in jaren heb gezien

27 mei 2021 om 00:37

Sterker nog ik heb hem nooit goed gevonden, maar toen kreeg ik meeste leden over mij heen dat Gea zo ene wereldtopper is en zeker topdrie werd mij verteld., blundert regelmatig en nooit zeker rare fratsen, of van die rare goals die hij door laat.

27 mei 2021 om 19:01

@Aqua1 hij was zeker wel goed maar vondt hem een paar jaar geleden nooit beter dan neuer

Geweldige penalties! Stuk voor stuk fenomenaal in geschoten. Maar ja, iemand moest m missen en helaas voor de Gea mam hij de zwakste van allemaal.

Te gek dat Villarreal wint natuurlijk en dat Emery daar trainer is kan geen toeval zijn, wat een fenomeen. Je kan bijna zeggen dat je met hem een EL erbij cadeau krijgt. Chapeau!

Zoooo!
Hoe toch een middelmatige wedstrijd afsluit in een geweldige penaltyserie. Hoe de penalties bijna zonder druk werden ingeschoten...petje af

Best wel schandalig dat United dit verliest, als je die teams naast elkaar legt. Wel mooi om de underdog te zien winnen.

27 mei 2021 om 00:33

Alleen Pogba is al meer waard dan dan de Villareal selectie bij elkaar, is wel blamage dat United verliest van een Villareal die moeten putten van een erg kleine budget en weinig geld.

En ja van de beek onze oranje klant werd zeker gespaard voor de belangrijke Nederland.

Villarreal speelde verdedigend, maar ik had wel sympathie voor de ploeg. Goed georganiseerd. Waar ik mij aan stoorde is dat United zo laat wisselde, ze forceerde in de reguliere speeltijd, 2de helft, bijna niks. Tactisch gewoon slecht. Verdiend verloren

Cillisen is niet de enige die geen 11 meter kan stoppen wat waardeloos

Ole at the wheel.. Weer geen prijs voor hem.. Hoe lang mag hij nog blijven aanklooien voor ze hem eruit schoppen?

27 mei 2021 om 00:24

Je loodst een subtop team naar een Europa League finale, 2e plek in de Premier League en dat noem jij aanklooien.

27 mei 2021 om 00:27

Met zo'n begroting mag je toch minstens verwachten dat ze in de finale komen, is niet eens zo'n hele prestatie.

27 mei 2021 om 00:28

Uiteindelijk win je niks. Dat is toch waar het om gaat. Emery loodste een subtop team in Engeland ook naar de EL finale, maar won hem ook niet. Uiteindelijk wint Ole niks. Mourinho won bijvoorbeeld wel de EL, maar moest ook opzouten. Wat heeft Ole nou meer bereikt dan Mourinho sindsdien?

27 mei 2021 om 00:44

@isodmr als je dat argument over ajax zegt t.o.v. de eredivisie budget verschil is de wereld te klein. Dus pas maar op

27 mei 2021 om 00:49

@isodmr De begroting is inderdaad van het beste, maar dat resulteert zich niet op het veld. Het is gewoon een goed elftal maar geen team dat prijzen kan pakken. Des te mooier dat ze in de finale stonden.

Mooi voor Villareal en dan toch iets te vieren voor het Spaanse voetbal dit jaar. De club uit het kleine stadje van 50 000 man doet het! Het moet maar eens gedaan zijn met de ene te bestempelen als favoriet, ik heb niets anders gehoord vandaag en op Sporza deden ze het ook. Snappen ze dan niet dat Villareal in de finale stond voor een reden? En met een coach die de prijs 3x (welliswaar met een sterker team) gewonnen heeft? Wat mooi voor de fans, volledig ontroerd waren ze. Dat ze dit mogen meemaken in deze bizarre tijden. Gefeliciteerd aan de Villareal fans hier op Vz.

27 mei 2021 om 00:41

Als supporter van het Engelse voetbal gun ik het Villarreal ook wel. Dat halve dorp zat zowat in dat stadion en als je ook zag hoeveel het voor ze betekende, terwijl het voor United fans de zoveelste prijs zou zijn die ze in hun leven voorbij zien komen. Daarnaast deed deze finale me ook wel denken aan hoe Chelsea in 2012 de CL won, die zijn nog wel een jaartje door het dolle heen.

Besef ff dat Emery al 4x de Europa League heeft gewonnen, wat een held!

Heerlijk! Prachtig voor Villareal. PL topper tegen LaLiga subtoppertje😂

27 mei 2021 om 00:54

Dat zeker nog een sprookje erbij, sprookjes bestaan dus echt, wat een gigantisch mooie prestatie heeft Villareal geleverd. Emery is wel koning EL, nummer 4 alweer doet hij ook knap.

Hoeveel keer mag je wisselen? Want Villareal heeft 6x gewisseld en zover ik weet mag je maar 5x wisselen?

27 mei 2021 om 00:31

In de extra tijd krijg je er een wissel bij.

Maar goed dat Donny na die 4000 minuten rust kreeg. Met wel een heel doelpunt en 2 assist, en vaste klant voor de Boer was Man U hier natuurlijk gewoon winnend van het veld gelopen

27 mei 2021 om 00:40

Hij heeft gewoon weer 120 minuten gemaakt vandaag hoor. Kan je zo bij die 4000 minuten optellen. Toch best netjes.

27 mei 2021 om 00:48

Foutloos gespeeld iets wat Oranje nodig heeft En ene neusje in de zestien heeft, kan als Muller in Oranje spelen.

Als de Gea raak had geschoten, hoe ging de penalty serie dan verder, met reservespelers?

27 mei 2021 om 00:56

Nee, gewoon weer bij nr1 beginnen.

Ik heb hier 20 jaar voor gewacht, na die gemiste strafschop van Riquelme dacht ik dat ik het nooit meer zou meemaken. Nou ik heb het vandaag 21x meegemaakt, dit had niks meer met voetbal te maken. Dit was puur emotie en nog erger als je zelf in de stad Villa-real bent met allemaal mensen die hetzelfde voelen.

27 mei 2021 om 02:05

Gefeliciteerd man! Mooie comment. Het is jullie echt van harte gegund. Ik zelf ben een PSV fan dus kwam een overwinning van Man United mij veel beter uit. Alsnog gun ik het Villareal meer. Sinds dat Pellegrini de club omhoog bracht ben ik het een prachtige club gaan vinden met hele mooie shirts. Die degradatie een paar jaar terug vond ik echt kut maar dit is echt zo mooi! Een club dat nooit een Europese prijs heeft gewonnen maar het structureel prima doet is alles gegund. Ik hoop dat jullie het volgend jaar goed doen in de CL, niet leeggekocht zullen worden en met het geld dat eraan komt wat versterkingen binnen kunnen halen. Geniet ervan!!!!

Europaleague meester flikt het weer.
Hij past niet in engeland vanwege zijn gebrek aan taalkennis maar wil je de europa league winnen ga lekker aan de slag met emery

David wint van Goliath.
Kleingeld wint van bankbiljetten.
Efficiént gevoetbald door Villa en gegund gewonnen,zo heb ik de wedstrijd bekeken.
In de tweede helft zat ik wel te wachten op de Manchestergoal die gewoon had moeten vallen.
Villa heeft dit zonder paniekspel goed opgevangen.
Hele mooie strafschoppenreeks,zelden gezien zo.

De strafschoppenserie is mogelijk het enige wat mij bij blijft. Voor de rest was het een tranentrekkende vertoning. Hopelijk worden we zaterdag meer verwend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren