Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Dat de stoppen zó doorslaan bij jongetjes van vijftien, zestien jaar'

Laatste update:

De KNVB overweegt komend weekeinde op alle voetbalvelden stil te staan bij het overlijden van Richard Nieuwenhuizen, een grensrechter van amateurclub SC Buitenboys. De bond neemt daar waarschijnlijk dinsdag een besluit over. "We willen komend weekeinde op een waardige manier stilstaan bij deze gebeurtenis", zei een woordvoerder van de KNVB in een reactie aan het ANP.

Maandagmiddag overleed de 41-jarige Nieuwenhuizen aan de verwondingen die hij zondag had opgelopen na een wedstrijd tussen jeugdelftallen van Buitenboys en Nieuw Sloten. De man werd geschopt en geslagen door minimaal drie spelers uit de B1 van Nieuw Sloten. Eric van der Burg, VVD-wethouder in Amsterdam: "Het verbaast me zeer dat de KNVB zegt: het zijn maar enkele scheidsrechters die vanwege incidenten stoppen. Elke scheidsrechter is er één teveel."

Almere is volgens de Amsterdamse sportwethouder niet de enige stad waarbij dit probleem speelt. "De KNVB moet een duidelijk signaal afgeven dat dit niet kan." Frank de Boer reageerde vanuit Madrid op het overlijden van Nieuwenhuizen. "Je kan je niet voorstellen dat mensen zoiets doen", zei De Boer, die zich met Ajax voorbereid op het Champions League-duel tegen Real Madrid dinsdag, tegen De Telegraaf. "Dat de stoppen zó doorslaan bij jongetjes van 15, 16 jaar."

"Waar is de opvoeding gebleven? Ik denk dat we daar eerst heel goed naar moeten kijken", aldus De Boer, die niet inging op de vraag of er misschien helemaal niet gevoetbald moet worden komend weekend in de Eredivisie. "Dat is niet aan mij. Maar het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. Dit is te belachelijk voor woorden."

De KNVB overweegt komend weekeinde op alle voetbalvelden stil te staan bij het overlijden van Richard Nieuwenhuizen. De grensrechter van SC Buitenboys werd zondag door onverlaten uit de B1 van Nieuw Sloten, met een ernstig gebrek aan normen en waarden, in elkaar geschopt en geslagen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die knulletjes berechten als volwassene en in de TBS laten wegrotten. Toen ik nog voetbalde voor het jaar 2000, ben ik werkelijk nog nooit agressief gedrag tegengekomen op het veld. Iedereen kwam daar om te sporten, plezier te maken en te winnen. Dat de jeugd van tegenwoordig werkelijk zo is doorgeslagen had ik echt niet voor mogelijk geacht.

Rond uit bizar. Diep triest dat dit heeft plaatsgevonden op de Nederlandse voetbalvelden. Hoop dat Fred Teeven alle verdachten aan de schandpaal nagelt waardoor er voor iedereen duidelijk wordt dat dit niet kan, wel triest dat het tot dit moment is gekomen.

3 december 2012 om 23:34

TBS zijn ze niet eens waard.

Deze jongens moet je niet proberen te herstellen maar gewoonuit de maatschappij verbannen.

Ik gooi rotte appels ook in de prullenbak...

4 december 2012 om 07:12

Omni Got your Back Richard!

4 december 2012 om 08:47

Het zijn zoveel rotte appels dat ik denk dat de mand niet meer deugt.

4 december 2012 om 20:17

De ouders/opvoeders van dit tuig gewoon heel hard aanpakken. Hun baan afnemen, geen uitkering en extra in de gaten laten houden door politie. Bij elke (kleine) overtreding minimaal 14 dagen bij de zware jongens in de cel gooien....
Net zolang doorgaan totdat ze ze zelf sterven, of hun kroost afmaken...

Maar dit zal weer onmogelijk zijn in de Nederlandse samenleving, waarbij de dader beschermt wordt tegen het slachtoffer...

3 december 2012 om 23:38

Lekker in de gevangenis gooien en zodra ze 18 zijn bij de zware jongens zetten. bij de opgeppakte tattoo-killers en andere brute moordenaars. Dan leren ze wel hun poten thuis te houden. Natuurlijk een schande wat hier gebeurd is. Word er misselijk van als ik het me inbeeld.

3 december 2012 om 23:39

Volgens mij kunnen 15/16 jarige maximaal 6 jaar TBS krijgen. Maar ik hoop ook dat deze sukkels hoger krijgen..

3 december 2012 om 23:40

ik ben bang dat, dat niet gaat gebeuren, helaas. zou prachtig zijn al lukt het om om ze voor de volwassene rechter te krijgen!

zinloos geweld moet stoppen en daar moet een duidelijk signaal voor komen. het gebeurt heel veel onder jongeren, die waarschijnlijk allemaal wel wat met voetbal hebben (omdat bijna iedere jongere voetbal fan is.) dus is het een ideaal podium om dat signaal mee af te geven! de knvb moet hier gebruik van maken.

laten we hopen dat zoiets verschrikkelijks nooit meer gebeurt, veel medeleven met de familie en vrienden.

moge hij zacht rusten.

3 december 2012 om 23:41

Gewoon tegen de muur zetten en afschieten, simpel en kosteloos voor de gewone mensen.

on: Dit is echt buiten alle proporties, de jeugd van tegenwoordig is te triest voor woorden, ik weet echt niet hoe die ouders tegenwoordig hun koters opvoeden maar het zal niet best zijn.

4 december 2012 om 00:08

Mag ik u erop wijzen dat het niet gaat om de Jeugd van tegenwoordig
Want om eerlijk te zijn vind ik dat zeer on terrecht tegenover de meerderheid van de jeugd die zich wel weten te gedragen

Dan heb je het over buitenproportioneel gedrag terwijl je ook buitenproportioneel reageert met afschiieten.

Begrijp me niet verkeerd,ik hoop ook op een strenge / lange opsluiting maar afschieten omdat ze geen goede opvoeding hebben gehad en ontspoord zijn geraakt?
Begin eens met de ouders aanpakken wat wat opvoeding betreft is hier de basis principes niet aangeleerd, namelijk respect ,
Maar ook hier geld dat veel ouder ( de meerderheid) wel weet hoe je jeugd opvoed.

4 december 2012 om 02:31

Wat een belachelijke reactie, je hebt het hier over 15 - 16 jarige snotneuzen. Er valt niks goed te praten aan dit hele verhaal maar toch wil ik het proberen vanuit een ander perspectief te plaatsen dan mensen nu doen.

De grensrechter van de uit spelende ploeg is bezweken aan de aangerichte verwondingen door de thuis spelende jongens van 15 -16. Ten eerste: op die leeftijd had ik altijd wel familie/ vrienden aan de lijn staan die in konden grijpen mocht ik rare dingen doen, en anders deed de vader van "pietertje" het wel. Wat dan ook het eerst door mij heen ging was: als ik zag dat mijn jongens de grensrechter belaagden zou ik de eerste zijn die ze een schop onder hun hol gaf en er van die ideeën af haalde.

Daarnaast kunnen grensrechters ontzettend irritante mannetjes zijn, ze zijn volwassen maar zijn met regelmaat de meest kinderachtige personen op het veld qua bevoor/ - nadelen. Dit spreekt dergelijk gedrag natuurlijk in geen enkel geval goed. Echter praten we hier over onderontwikkelde breinen in ontwikkelde lichamen. Kinderen die nog gekneed kunnen worden door hun naasten maar wanneer losgelaten ze als een groep wilde honden opereren.

In deze zaak, die natuurlijk erg gevoelig ligt, zou ik willen stellen dat die jongens natuurlijk een steekje los hebben. Maar erger vind ik het dat niemand ingegrepen heeft toen ze zagen dat ze de grensrechter aanvlogen. Ten eerste heb je de scheidsrechter die niks deed, aangewezen door de thuisclub en dus ongeschikt. Ten tweede heb je de ouders die niks deden, leden van de club en dus ongeschikt. Ten derde heb je er altijd wel bobo's bij staan van het (jeugd) -bestuur, die tevens dus ongeschikt zijn.

Wat ik dan ook vind is dat de voetbalclub sv Nieuwsloten, met al haar (spelende) -leden en supporters die niks doen tegen zo'n aanval, verbannen moet worden uit het voetbal. Hun valt meer aan te rekenen dan een stel debiele pubers die niks van normen en waarden hebben meegekregen van huis uit en ook niet vanuit de sportvereniging.

4 december 2012 om 13:04

Dit is werkelijk waar een te bizarre reactie :S. Het eerste stuk van je verhaal klopt al niet. De grensrechter was van de thuis spelende ploeg die werd aangevallen door de uit spelende ploeg. Dit gebeurde echter pas na de wedstrijd waardoor al een groot deel van de mensen in en rondom het veld weg waren. Dat jij aangeeft dat mensen niet ingrijpen en daardoor ongeschikt zijn klopt ook niet. O.a. het bestuur is tijdens de wedstrijd meerdemalen naar beneden gekomen om de wedstrijd te observeren en eventueel stil te leggen. Dat je ouders van de thuis spelende ploeg aanvalt op ongeschikt zijn is natuurlijk te belachelijk voor woorden die hebben totaal niks met die 3 jongens te maken. En dan het stukje een grensrechter is een irritantmannetje?? Goede reden om iemand kapot te trappen.
Dat je uiteindelijk concludeert dat deze 3 jongens een steekje los hebben zitten is nogal zwak uitgedrukt vindt je niet?? Het is behoorlijk triest dat je zo'n verhaal opschrijft waarbij de helft van je tekst verkeerd is en dan met een matige conclusie komt dat er een steekje los zit en geen normen en waarden ehbben meegekregen.
Dit zijn jongens die je nooit meer op of rondom een voetbalveld wilt zien. Daarbij zou een psychologische onderzoek niet misstaan om deze jongens uit de maatschappij te laten is dat nodig om dit goed in kaart te brengen en daar duidelijke actie en maatregelen op te ondernemen.

4 december 2012 om 20:24

Typisch Nederlandse reactie... bescherm de daders... En laat het slachtoffer rotten...

4 december 2012 om 23:02

Je hebt helemaal gelijk over thuis spelende ploeg, na het zien van een filmpje over dit drama was ik hier ook achter terwijl in eerste instantie in vele berichten foutieve informatie stond. Excuus hiervoor.

Neemt niet weg dat ik achter mijn standpunt blijf staan wat betreft de toeschouwers. Wanneer je dit als thuis spelende ploeg nota bene gebeurd mag je toch helemaal ingrijpen verwachten?

De ploeg Nieuw Sloten an sich kan natuurlijk niet veel hieraan doen maar daarentegen moet men nu dan maar gaan kijken naar de thuis spelende ploeg doe dit hun grensrechter laat overkomen.

Daarnaast wil ik even ingaan op jouw reactie wat betreft dat mijn stuk inhoudelijk niet klopt. Onze opvattingen verschillen en jij ziet iemand van 15 of 16 voor vol aan. Echter kan dit niet naar mijn mening en hebben de mensen die deze kinderen, want dat zijn ze, begeleiden in alle opzichten gefaald. De kinderen hebben een steekje los inderdaad, wanneer ze 30 zijn zullen ze hier ook met grote schaamte op terugkijken. Jij en met jou vele anderen schilderen ze af als monsters. Dit terwijl alle pubers wel pesterijen en knokpartijen meemaken omdat dit simpelweg bij die leeftijd hoort.
Nu komt het voor bij een grensrechter, met regelmaat mensen met een vorm van megalomanie, die ergernissen aanwakkeren. Natuurlijk geen reden om hem in elkaar te slaan, laat staan doodslaan. Dat weten jij en ik, maar wiens fout is het dat die kids dat niet weten? De mensen met verstand moeten ervoor zorgen dat dit niet kan gebeuren want als je 15 - 16 bent zijn de meesten simpelweg niet voor rede vatbaar zonder duidelijk ontwikkelingsplan..

Dat dit echt niet kan staat buiten kijf en die jongens moeten hun verdiende straf hebben. Echter wil ik de mensen die ze willen opknopen e.d. nuanceren met mijn reactie want ze weten niet wat ze zichzelf aandoen op die leeftijd en de mensen die dat wel weten hadden moeten ingrijpen, voor, na of tijdens de wedstrijd dat maakt niet uit.

3 december 2012 om 23:45

Dan heb je geluk gehad. Ik speelde zelf tussen 1994 en 1999, en elke keer als we naar bepaalde wijken moesten (regio Utrecht, dus Utrechters zullen wel weten waar ik het over heb) was het weer bal. Niet zo erg dat er mensen werden doodgeschopt, nee, maar toch...we hebben het dan over de E, D en C-tjes.

Deze idioten zijn echt compleet doorgeslagen. Er is hier gewoon echt iets mis gegaan in de opvoeding, Mag hopen dat ze lang wegrotten in de cel.

4 december 2012 om 06:53

Hier zat ik ook al aan te denken aan die reactie dat er voor 2000 niks gebeurde. Ik had altijd problemen als ik in de slechtere wijken kwam in Utrecht toen ik nog in de E en Dtjes speelde.

Maar groot gedeelte ligt de oorzaak bij de ouders, ik had toen der tijd een teamgenoot waarvan de vader ons altijd uit stond te schelden voor de meeste erge ziektes en ook ons zat op te jutten om de tegenstanders neer te maaien. Dit was voor mij toen 1 van de belangrijkste redenen om uit het voetbal te stappen.

Het zit bijna ingeworteld in het voetbal dat je mag schelden en schoppen, maar dit komt echt niet uit de jeugd zelf maar veel uit de opvoeding.
Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen maar ben bang dat er in de voetbal wereld weinig zal gaan veranderen.

3 december 2012 om 23:50

Nooit?

Als je in de lagere regionen voetbalt kom je wekelijks agressie tegen. Zowel verbaal als fysiek. Tot vandaag stond ik er zelf ook niet echt bij stil, maar dit is echt een heel groot probleem! En het komt ook omdat er gewoon helemaal niks aan word gedaan.

Hoe vaak ik al wel niet mensen klappen heb zien uitdelen aan tegenstanders. Je krijgt een rode kaart die niet word opgeschreven, en je zit s'avonds gewoon weer met een pilsje rustig op de bank terwijl je iemand wel fataal letsel had kunnen aanrichten.

Het is serieus zo dat je in mijn ogen op het voetbalveld alles kan flikken. Als het thuis niet goed gaat of wat dan ook en je hebt zin om je even lekker af te reageren dan kan dat gewoon op het voetbalveld.

En dan kun je zeggen dat dat lang niet overal het geval is, nee vast niet maar in heel veel, te veel gevallen wel! De Knvb/clubs/politie moeten hier harder tegen optreden. Dit ligt niet alleen bij de jongeren zelf, natuurlijk zijn het randebielen die zulk soort dingen doen! Maar er gebeurd wekelijks op honderden velden in Nederland gewoon hetzelfde alleen dan niet met zo'n fatale afloop en daar hoor je niemand over.

Ik zeg; tijd voor een landelijke actie! Niet alleen in het amateurvoetbal maar ook in de Jupiler League/ Eredivisie mag hier bij worden stil gestaan.

3 december 2012 om 23:51

Idd erg bizar dat dit kan gebeuren. Erg bizar dat een paar jongetjes dit in hij hoofd halen. Snap echt niet hoe die mensen zijn opgevoed en wat ze op dat moment dachten. Dit soort dingen horen gewoon niet te gebeuren en ik had me dit nooit kunnen voorstellen. Heb geen idee hoe je deze kindjes moet straffen.

Wat ik nog erger vind is dat er zoveel anderen op het veld staan: 19 andere spelers, scheidsrechters, coaches, staff, wissels en publiek. Hoe kan het dan zijn dat drie sukkels de kans krijgen om iemand dood te slaan met al die andere mensen om ze heen? Ik vind dat de mensen die daar stonden en niets deden zich ook diep moeten schamen en moeten nadenken over wat ze hebben laten gebeuren! Het is zelfs de vader van een van de spelers daar, echt hoe kan dat dan nog gebeuren?!!

Sterkte aan alle nabestaanden en laten we hopen dat er hard wordt opgetreden in deze zaak en dat er preventieve maatregelen zullen komen!

4 december 2012 om 07:19

Omdat maar weinig mensen lezen wat er is gebeurt. Hij werd na de wedstrijd in elkaar getrapt. Niet tijdens.

4 december 2012 om 07:52

@wedge21

Maakt het uit of het voor, tijdens of na de wedstrijd gebeurde. Nee, ik neem aan dat er altijd ouders bij zijn en dat er ook mensen van andere teams lopen, niemand heeft ingegrepen.

Als mijn zoon van 14 (iets jonger) dit zou doen dan wist ik het wel, ik zou hem eigenhandig het veld afhalen op een niet zachtzinnige manier. Alleen het verschil zit hem hier in ik probeer mijn kinderen normen en waarden bij te brengen, dus tegen oudere netjes u zeggen, luisteren naar de scheidsredhter want die staat er niet voor niets. En ieder mens maakt gelukkig fouten in ze leven en daarnaast een goede verliezer is een goede winnaar, maar een goede winnaar is geen goede verliezer, deze laatste zal bij deze jongens absoluut opgaan,.

Maar laten we eerlijk zijn hoeveel kinderen worden niet op de parkeerplaats van het voetbal gedumpt en zoek het maar uit, deze ouders zou je ook moeten aanpakken.

En laten wij onszelf ook een spiegel voorhouden, hier op het forum wordt ook menigeen uitgemaakt voor jood, k*tmarokkaan, kakkerlak, boer en ga nog maar even door. Met dit soort woorden is het ooit begonnen en kijk waar het nu in eindigt een vrijwillige scheidsrechter, vader van kinderen doodgeslagen,.

Nee, we moeten zelf ook een bril voorhouden, want supporters zijn ook geen liefjes. Waarom kunnen wij tijdens een interland als ajaxied wel naast een feyenoorder, FC utrecht supporter enz zitten maar als ze onderling tegen elkaar moeten gaan de ergste ziektes over en weer. Hier ligt ook een probleem dat opgelost moet worden.

Ook de profvoetballers moeten eens zonder morren een gele/rode kaart accepteren en als men er niet mee eens vraag je na de wedstrijd, buiten beeld, waarom de scheids de kaart gaf. Misschien wordt het dan nog eens wat met het voetbal.

4 december 2012 om 09:09

@ Wedge

Je gaat me niet vertellen dat er verder niemand in de buurt was van deze man? Er staat ook nergens dat het niet op het veld is gebeurd, na de wedstrijd kan ook na de laatste fluitsignaal zijn. Iig er lopen genoeg mensen rond op zo een complex en deze man had geholpen kunnen en moeten worden.

3 december 2012 om 23:51

Ik zou die mensen inderdaad flink lang de TBS inflikkeren. Sowieso schorsen voor het leven door de Knvb

Bovendien zat ik te denken, kan je ze buiten de rechtelijke straffen, niet mentaal ook kapot maken? Almere zullen wel een aantal Ajax fans tussen zitten (ik weet het, over een kam scheren. sorry als ik hiermee iemand beledig). Als je dan een Frank de Boer ofzo die jongens laat bezoeken, en dat hij ze dan verbaal hélémaal de grond in stampt. Lijkt mij wel effectief

3 december 2012 om 23:56

@dasklotas

Ik begrijp wat je punt is, en het zou mij ook heel veel goed doen als die jongens compleet gebroken worden, maar ik vind wel dat de sancties puur vanuit de rechtbank opgelegd moeten worden en dat de maatschappij daar verder buiten moet staan. Het is wat vergelijkbaar met die jongen die die haattweet naar Babel had gestuurd en vervolgens zelf doodsbedreigingen en stenen door z'n ruit ontving. Nou is de komst van FdB natuurlijk een vreedzame oplossing, maar een wetsovertreding mag in principe nooit een andere wetsovertreding legitimatie verlenen, dan zijn we als staat verkeerd bezig

4 december 2012 om 08:55

Daar heb je wel een goed punt. Maar wat is dan de 'andere wetsovertreding' die je dan begaat?

3 december 2012 om 23:54

Alle sterkte voor de nabestaanden van de grens. Het is een grof schandaal wat is gebeurd.

Deze jongens moeten zeker zwaar gestraft worden. Tien jaar TBS vind ik evenwel veel te ver gaan. Ik zou wensen dat ze er van leren en hun leven er aan wijden iets van een dergelijk vergrijp weg te nemen. Je mag kinderen op die leeftijd niet willen opgeven, hoezeer je hart er ook om roept om ze weg te laten rotten, vind ik.

Edit: typo.

4 december 2012 om 13:50

Hier kan ik me wel bij aansluiten. Wat hier is gebeurd is vreselijk en de daders dienen keihard gestraft te worden. Het probleem is dat je hierdoor alleen het gevolg van het probleem (=agressie bij jeugdwedstrijden) aanpakt en niet de daadwerkelijke oorzaak.

Hoewel de Knvb en ook Sire hun best doen fysiek en verbaal geweld op het voetbalveld tegen te gaan blijkt vaak dat dit niet effectief genoeg is. Reclames op TV, folders en andere communicatieve instrumenten zijn niet doeltreffend genoeg om dit maatschappelijke probleem aan te pakken.

De Knvb zou er goed aan doen om dit weekend al het voetbal af te lasten: zowel jeugd als eredivisie. Dit om nogmaals stil te staan bij het trieste overlijden en een voorbeeld te stellen. Daarnaast ben ik van mening dat er meer toezicht om de sportvelden moet komen. Denk aan camera's en bewaking die in geval van problemen snel ter plekken kunnen zijn. Daarnaast zou er een regel ingevoerd moeten kunnen worden dat de scheidsrechters en de twee grensrechters tegelijk en als laatste het veld verlaten.

Ik vind echter dat het niet alleen de vernantwoordelijkheid van de Knvb is om dit tuig aan te pakken maar ook spelen de ouders een cruciale rol in het gedrag van hun kinderen. Zo zou het verstandig zijn als er meer ouders langs de kant staan die hun eigen zoon kunnen terug fluiten.

4 december 2012 om 00:01

@blackjesus

Geweld bij de amateurs lijkt tegenwoordig de normaalste gebeurtenis.
Het gebeurt bij mijn club regelmatig en over een paar jongens van mijn eigen team niet te spreken. Vorig jaar is er bij mijn team alleen al 3 keer massaal gevochten.

2 Weken geleden zag ik een jongen van de A1 helemaal door het lint gaan op het hoofdveld en liep het totaal uit de hand maar zie ik dat er geen sancties naar deze jongen worden genomen door de club en speelt hij gewoon nog in hetzelfde team.
Belachelijk dat de club geen maatregelen neemt tegen deze jongens, want het gaat een keer goed fout als er niks mee word gedaan en dit keer was het raak.

Geweld op voetbalvelden moet keihard worden aangepakt en ik vind dat de verantwoordelijkheid bij de clubs gelegd moet worden.
Die hebben toezicht, die zorgen voor scheidsrechters en die kennen de jongens en de situatie. De Knvb is gewoon een slechte toezichthouder dat het maar met een verklaring moet doen op papier.

4 december 2012 om 05:03

@ blackjesus.
Agressief gedrag is niet alleen van deze tijd. Ik weet niet precies waar jij woont, maar bij ons in de regio was het ook (bijna wekelijks) raak en dan praat ik ook voor het jaar 2000 in de jeugd.

Het is diep en diep triest dat dit heeft moeten gebeuren en ik hoop dat hiermee een hoop mensen wakker zijn geworden, dan heeft deze laffe en trieste daad misschien nog iets 'opgeleverd'.
Het lijkt soms wel zodra mensen op het voetbalveld staat dat ze dan een vrijbrief hebben om zich maar te kunnen misdragen.

4 december 2012 om 10:29

Toen ik nog voetbalde voor het jaar 2000,

Ik ben al bijna 40 jaar, speelde vroeger in Rotterdam en altijd, werkelijk altijd als wij tegen een bepaalde bevolkingsgroep moesten voetballen was het vechten, de laatste jeugdwedstrijd was een kampioenswedstrijd die uitliep op een masale vechtpartij, de politie heeft toen 5 man gearresteerd van het andere team, later bleek dat er 3 senioren in dit A elftal liepen die een maand eerder door de Knvb waren geroyeerd, dit waren 1ste elftal spelers.

Mijn kindere voetballen allenbei de oudste in de E, toen ik laatst weer eens in Rotterdam moest voetballen en daar op het terrein kwam hield ik mijn hart weer vast, gelukkig verliep de wedstrij goed, alleen na de wedstrijd toen 1 van onze jongens iets te lang keek naar een tegenstander begon de ander direct te schoppen en te slaan aangemoedigd door al zijn vriendjes (ventjes tussen de 7 en 16 jaar), in geen velden of wegen waren er ouders te bekennen, we hebben ons team snel naar binnen gehaald snel gedouched en als een speer weer gevlucht naar ons veilige dorpje net buiten Rotterdam, veel vaders van ons (die wel hun kroost komt aanmoedigen), komen uit Rotterdam en echt allemaal hadden ze de zelfde verhalen als ik.

Het probleem ligt ook aan de opvoeding ik weet zeker dat als papa dit gedrag zou zien hij een paar draaien om de oren krijgt, maar deze jongens worden in de ochtend de deur uitgezet met een paar euro om zo de hele dag over straat te zwerven en of op de voetbal te zitten.

Echt je kan nou niet gaan zeggen dat dit iets is van deze tijd, dit probleem is al veel langer aan de gang en dit is ook niet de eerste keer en zolang er niets opvoedkundigs gebeurd zal het ook niet de laatste keer zijn

4 december 2012 om 13:02

Zwaar straffen helpt niet. Dat is wat al jarenlang uit onderzoeken komt. Het is zelfs bijna andersom: hoe meer mensen je opsluit, hoe sneller mensen weer de fout in gaan als ze vrij komen.

Ik snap wel dat je zo veel duimpjes omhoog krijgt, want het klinkt lekker populair en slagvaardig, maar iemand die echt slagvaardig is zoekt naar een oplossing van de kern van het probleem, niet alleen het symptoom.

is idd niet normaal meer dit.... wat zeggen tegen de scheids ofzo, ok... maar fysiek geweld nee dit gaat te ver allemaal..
Hier moeten we zeker stil bij staan.
rip

4 december 2012 om 00:06

Eigenlijk is iets zeggen tegen de scheids al te veel.. Het is al jaren misschien decennia lang zo dat scheidsrechters vrijwel iedere wedstrijd worden afgezeken.. Dat is ook zo in het profvoetbal..
Let wel, een scheidsrechter doet dit omdat hij dit leuk vind en er wellicht een zakcentje voorkrijgt. Over het algemeen doen ze gewoon hun best, zonder een team bewust te bevoordelen.. Bij amateurgrensrechters (vaak iemand van de club) is dat niet het geval.. Maar ook de grensrechter doet dit voor zijn plezier..

Bij een sport als rugby, hetgeen toch veel fysieker en ruiger is, wordt er geen woord gerept tegen de begeleiding.. Laat staan een scheldwoord... Daar moet de voetbalwereld ook naar toe..

RIP

Waar dachten die jongens aan een vader die nu zijn kinderen moet verlaten schaam je diep diep!!!!!
schorsing voor het leven

Rip Richard Nieuwenhuizen

1 van de weinige gebeurtenissen die me spontaan stil kregen. Diep triest.

4 december 2012 om 00:00

Wat mij nog stiller heeft weten te krijgen is de hypocriete en misselijkmakende stilte van de Knvb. Afgezien van een wijzend vingertje lijkt er weinig anders vanaf te kunnen en wassen zij hun handen in onschuld. Walgelijk.

We bemerken al jarenlang dat de agressiviteit en verhuftering van het (amateur)voetbal toeneemt, maar we hebben er geen flíkker aan gedaan. Hoor al tijdenlang niets anders dan de klaagzang van de zoveelste scheidsrechter die 't ziekenhuis in is gemept.

Om nu een verontwaardigde en 'verraste' Knvb-official te horen stamelen dat het uit de hand lijkt te lopen. Mosterd na de maaltijd voor deze meneer en zijn nabestaanden.

Natuurlijk behoren deze kinders sowieso het komend decennium geen daglicht te zien. But lets not kid ourselves: het probleem zit 'm bij verre na niet in dit drietal pubers.

4 december 2012 om 06:10

je hebt helemaal gelijk, de knvb mag zich heel hard achter de oren krabben. misdragingen moet ze veel zwaarder straffen, dit lijkt mij de enige oplossing..

Direct straffen dit soort tuig. Ongelooflijk dit, te triest voor woorden. Hoop dat deze 3 klootzakken hard gestraft worden.

Heel erg triest dit .. Ik hoop dat de Knvb het plan doorzet om komend weekeinde op alle voetbalvelden stil te staan bij het overlijden van deze man.

Lijkt me een goed besluit , om bij iedere wedstrijd (amateur en hoogste niveau) even stil te staan bij dit moment. maar ook om even naar jezelf te kijken en te beseffen of het nou echt nodig is om zo te keer tegen (verbaal , fysiek) tijdens wedstrijden.

Zeer treurig moment, en hoop dat er de juiste hulp bij de nabestaanden is.

Goed gebaar van de Knvb! verder Schande! je kan het niet eens zijn met een grensrechter maar hem dood slaan?

Heel veel sterke aan de nabestaanden. Schandalig dat dit is gebeurd, hopen dat deze malloten lang achter de tralies blijven. Een jaartje of 20-30 minimaal, maar dat zal helaas niet gaan gebeuren in Nederland.

4 december 2012 om 08:21

Nee joh, in Nederland zijn ze na 2 jaar weer vrij. Niet alleen de Knvb moet strenger gaan straffen, maar de hele rechtsstaat Nederland moet criminelen gaan aanpakken, door ze strenger te straffen en in de gevangenissen gewoon weer terug naar water en brood oid. Dan bedenkt zo'n man zich wel de volgende keer.
Misdadigers van nu worden in de watten gelegd, met alle procedures en strafverminderingen.
Weg met die onzin

Als ze een man die vrijwillig zijn best doet zo toetakelen moeten ze ook als een volwassene bestraft worden...

Afgrijselijk

Ten eerste gecondoleerd aan de familieleden wens ze veel sterkte toe.

Ik snap niet dat de knvb dit tolereert? Dit gebeurt wekelijks altijd zijn er een paar mensen die het verzieken voor de rest, Er moet veel strenger toegetreden worden op dit soort incidenten. Die arme man doet dit vrijwillig en bekoopt hier de dood ervoor? Deze jongens lopen over een paar jaar vrolijk vrij terwijl de kinderen en vrouw er mee zitten.

Ik zeg meer beleid voeren knvb! clubs mogen ook initiatief tonen door meer cursussen te geven over dit soort incidenten. Ik bedoel ik voetbal ook een paar jaar en ik merk dat de sfeer grimmig is tijdens sommige wedstrijden. Ik ben er niet bang voor maar het doet wel wat met me. Het is echt niet te geloven jongens van 15 en 16.

Ze mogen op hun bloten knieeen knielen dat ze in Nederland zitten en niet in Amerika.

3 december 2012 om 23:37

Klopt, ik begrijp niet dat het Nederlands rechtssysteem in dit soort situaties niet harder kan optreden, ook al zijn het kinderen. Het is toch afschuwelijk en het is ook zo bewust. Het is niet één klap uit een impuls, maar het is een doelbewuste achtervolging. Elke keer dat ik er weer aan denk wat er met die arme man is gebeurd moet ik weer huiveren. Afschuwellijk nieuws. Ik hoop zo dat deze jongens tot hun 30e achter de tralies komen, wat hier gebeurd is mág niet worden getolereerd.

3 december 2012 om 23:44

@jordinhoo precies ja ik denk er ook continue aan. Het is zo zielig voor de kinderen en vrouw vooral. Hoe moet je nu verder met je leven gaan? Dat je man verdwenen is uit je leven door zinloos geweld. Serieus ik zou helemaal doorgedraaid zijn als dat bij iemand gebeurde die dicht bij mij stond.

Het nederlandse rechtssysteem klopt voor geen meter. Tegen dit soort incidenten moet hard op worden getreden. maar door de eu wetgeving is het ook onmogelijk om hoge straffen te geven voor dit soort incidenten. Heb niet zo veel verstand van recht krijg er een beetje les over op dit moment maar, is het niet mogelijk om deze jongens via het volwassen recht te berechten?

Ik bedoel dit was geen onrechtmatige daad dit komt neer op mishandeling de jongens van 15 en 16 hebben genoeg normen en waarden mee gekregen wat goed en fout is? Kunnen niet voor 1 keer de regels omzeild worden? Dat is te veel gevraagd hier in deze land.

3 december 2012 om 23:53

Mwah ik wil niet discrimineren, maar het waren allemaal jongens van buitenlandse afkomst, met een andere manier van opvoeden met bijbehorende normen en waarden dan degenen die hier hegemonieus zijn. Misschien dat het temperament wel iets is waar ze niets aan kunnen doen, maar het zijn niet voor niets vele malen vaker mensen van allochtone afkomst die bij dit soort incidenten betrokken zijn. Overigens, nogmaals, ik heb niets tegen buitenlanders en weet wel dat de meeste allochtonen zich hier juist van afkeren, maar ik probeer gewoon te begrijpen wat in godsnaam 5 jongens er toe kan te drijven vanwege een godvergeten potje amateurvoetbal tot deze daad te komen.

Maar inderdaad, het zou fijn zijn als de politiek in zou kunnen grijpen (helaas kan dat niet vanwege de scheiding der machten), als er een wetswijziging doorgevoerd kan worden waarbij ook jongeren in een zo overduidelijk geval van moord gewoon lang gestraft kunnen worden. Je moet er toch niet aan denken dat degenen die jouw partner en kinderen van het leven beroven na een paar maanden alweer vrij over straat lopen. Echt, ik kan er gewoon niet bij, het laat me niet los.

Deze jongens zijn al wel richting de volwassen leeftijd natuurlijk, en de achtervolging verraadt absoluut opzet. Ik denk dat het wel mogelijk moet zijn om deze jongens via het volwassenenrecht te vervolgen, gewoon omdat het zo duidelijk moord is en een enigzins verdedigbaar motief compleet ontbreekt, maar ik vrees wel het ergste. Hoop dat een jurist hier ons wat meer uitleg over zou kunnen geven.

4 december 2012 om 00:05

Hahaha "ik wil niet discrimineren, maar". Denk je daadwerkelijk dat door te zeggen dat je niet wilt discrimineren je comment niet discriminatief (en op z'n zachtst gezegd generaliserend) is?

Als je nu duidelijkheid wilt van een jurist:
Delinquenten van 16 of 17 jaar kunnen volgens het volwassenenstrafrecht alleen veroordeeld worden mits de aanleiding te vinden is in de ernst van het misdrijf, de persoonlijkheid van de dader of de omstandigheden waaronder de misdrijf is begaan.

Er zijn veel te weinig feiten in het nieuws weergegeven om een duidelijk beeld te kunnen schetsen wat er nou gaande was tijdens de wedstrijd.

4 december 2012 om 00:09

Ik snap je punt. Joh ik voetbal zelf in de regio amsterdam en ik kom vaker teams tegen als nieuw sloten tegen hoor. Het zijn vaak allochtone jongens die temparement vol zijn dat klopt gewoon. Onze wedstrijd tegen agb ( turks team) werd ook gestaakt omdat ze met zijn 15 om een scheidsrechter heen stonden en die man vol liepen uit te schelden.

Come on als je het niet mee eens bent okay maar dit is echt onnodig. En het gebeurt wekelijks dit het is niet normaal. Ik sta er nu echt bij stil elke week kan het eigenlijk gebeuren. Elke week gaat het fout altijd die incidenten altijd het gescheld op elkaar. Ik kan mij tijden herinneren dat het niet zo erg was hoor. Daar werd men niet in elkaar getrapt voor een foutieve beslissing.

En volgens de scheiding der machten kan het niet uitgevoerd worden. Ik zie een wetswijziging ook niet snel gebeuren hier. Het is gewoon zo zonde wat dit soort misdadigers zijn over een paar maanden vrij (bij wijze van spreke) en de familieleden zitte hier de rest voor hun leven mee.

Ik hoop dat die gasten beseffen wat ze gedaan hebben en dat ze een bepaalde zelfrelectie hebben. Als 16 jarige ben je nog vrij jong maar je exploreert je in bepaalde gebieden. Je weet wat goed en fout is en toch zijn er een paar gestoorden die het verpesten in deze maatschappij.

Ik denk zelfs dat het beter is om alles eruit te halen om men erover na te denken hoe fout het eigenlijk hier is in nederland op de amateur velden.

4 december 2012 om 01:05

@jardinhoo

Ik ben geen jurist, maar ken het wet boek van strafrecht.... en dit kan absoluut geen moord zijn.
ze kunnen wel voor doodslag berecht worden.
maar dan zal het OM eerst moeten bepalen of ze deze jongens als volwassenen gaan/kunnen berechten.
Dat hoop ik dan...

en over dat buitenlander gedoe... ben zelf buitenlander...kan wel het 1 en ander uitleggen... maar dat gaat niet in een paar zinnen.

4 december 2012 om 01:51

Nu komt het weer. Als jouw waarnemingen op 20% van de Nederlandse bevolking gebaseerd zijn, dan is jouw empirische vermogen van buitenaards niveau. Doe even normaal man, je merkt het af en toe zelf en neemt daardoor direct aan dat het klopt? Hoe zit het dan met de voetballers van AFC die vorig jaar een politieagent aanvielen, of alle hooligans (die voor een overgroot deel Nederlands en blank zijn)? Daar ligt het zeker niet aan hun temperament of hun cultuur of wat dan ook. Waar dan?

En niet beginnen over jouw tijden. Als we het namelijk hebben over de jaren 70, 80 of de 90 dan zijn er vele male ergere dingen gebeurd met betrekking tot voetbal.

Punt is is dat repressieve straffen bij jeugdige daders dingen alleen erger maakt. Hetgeen wat deze jongens hebben gedaan is natuurlijk erg, daar zullen ze ook gestraft voor worden. Er is echter een moment wanneer zij hun leven zullen moeten oppakken (en leren leven met hetgeen wat ze gedaan hebben). Op dat punt moet je er voor zorgen dat ze hebben geleerd van hun fouten, niet dat ze het zomaar opnieuw doen.
Als je hier meer over wilt lezen of over praten, stuur me een berichtje. Ik heb zelf namelijk papers er over geschreven en heb behoorlijk wat artikelen die gaan over jeugdstrafrecht (vergelding, pedagogie etc).
Met je conclusie ben ik het wel eens. Zijn behoorlijk wat gestoorden die tussen ons leven, maar daarmee moeten we eenmaal leren leven.

4 december 2012 om 08:59

Regulator

Het verschil tussen hooliganisme en dit incident is echter dat er bij hooliganisme 2 groepen tegenover elkaar staan om elkaar de hersens in te slaan. Wetend dat het fout kan gaan bij jezelf of bij een ander.

Wat er is gebeurt bij de grensrechter is daarmee niet te vergelijken. Die man staat vrijwillig zijn best te doen en die jongens zijn er, normaal gesproken, om een potje te voetballen.

4 december 2012 om 10:57

Regulator, als jij zo'n awesome onderzoeker bent zoals je je profileert vanuit je ivoren toren, dan moet je je schamen.

Je reactie raakt kant noch wal en zit vol met drogredeneringen en onzin.

Jordinhoo zijn reactie is netjes en de opmerkingen die hij maakt zijn in lijn met de huidige statistiek. Verder geeft hij zelf aan dat de meeste mensen zich afkeren van dit geweld.

Dan je reactie op clintje: Als hij daadwerkelijk 20% had waargenomen is dat empirisch ontzettend mooi. We doen het tegenwoordig met veel kleinere samples generaliseren naar een grotere populatie.
Vervolgens haal je twee losstaande dingen erbij en gooi je nog even een lekker stroman argument ertegenaan.

Dat je ervaring hebt binnen die sector, prima. Dat je ervaringen of kennis wil delen, prima. Maar doe het wel fatsoenlijk asjeblieft.

4 december 2012 om 12:09

Uitstekende reactie, waarvoor hulde.

4 december 2012 om 12:24

Zeggen dat deze jongens van buitenlandse afkomst zijn en aangeven dat een verwaarlozende opvoeding bij deze mensen vaker voorkomt is niet discriminerend, dat is gewoon waar. Hij geeft toch aan dat dit zeker niet bij alle buitenlanders het geval is.
Je kan politiekcorrect zijn ook overdrijven.

Dit soort personen flink hard aanpakken. Wat een schande dat dit heeft kunnen gebeuren. Het zal wel weer een lichte straf worden omdat ze nog minderjarig zijn en in Nederland het strafrecht over het algemeen veel te mild is in mijn ogen jammer genoeg.

Het is werkelijk waar schandalig. Deze jongens verdienen een volwassen straf. Ik ben Van mening dat hierbij helemaal geen rekening gehouden hoeft te worden met de leeftijd. Als je zo stoer ben om Met 5 a 6 man iemand de dood in te jagen verdien je hiervoor ook een zware straf.

Het is te triest voor woorden.
RIP

Dit is geen doodslag meer, dit is gewoon moord. Ik denk dat ze hem flink op z'n hoofd getrapt hebben, dat doe je niet een keer maar dat doe je meerdere keren. Kan er echt niet bij dat je iemand willens en wetens zo toetakelt, ik was echt even aangeslagen toen ik het nieuws hoorde. Wat een zieke wereld.

4 december 2012 om 07:55

Ondanks ik je wel gelijk geef, is dit wel doodslag. helaas.....

Te schandalig voor woorden dit gewoon als je gewoon voor vrije wil grensrechtertje staat te spelen. En dan gebeurd er dit waarom om een voetbalwedstrijdje dat kan gewoon niet meer. En het gebeurd gewoon regelmatig dit soort dingen dat er gewoon scheidsrechters of grensrechters aangevallen worden. En het is niet een iemand bij wie de stoppen doorslaan maar als het goed is waren er 4 of 5 daders. En ergste misschien nog wel dat zijn zoontje op het veld stond en die dan dit mocht zien kan me niet voorstellen hoe die zich nu voelt.

En voor de daders gelijk levenslang maar aangezien we in Nederland wonen moet je eigenlijk *blij* zijn als ze sowieso een straf krijgen. En ook gewoon als volwassene berechten als je iemand dood kan slaan mag je toch wel op zijn minst als volwassenen berecht worden. Maar zoals ik al zij zal het wel weer een strafje worden en staan ze binnen een jaar weer buiten. En als het goed is mogen ze over 3 jaar gewoon weer fijn voetballen van de Knvb wat ook gewoon schandalig is. Dit soort mensen moeten helemaal niet meer terugkomen in de samenleving laat staan op een voetbalveld.

En voor de rest je word hier toch altijd wel een beetje naar van. En weet ook al wel ze hebben hier niks aan maar wil toch de familie sterkte wensen
Rip

Laten we allemaal eerst is wachten hoe het echte verhaal zit voordat er allemaal conclussie's worden getrokken..

3 december 2012 om 23:39

Er is geen enkele reden om met drie man een grensrechter dood te schoppen. Punt uit.

3 december 2012 om 23:42

dus jij trek altijd al bij voorbaat een conclussie? lekker is dat? kijk zoals het nu gaat moeten die jongen zeker gestraft worden! maar misschien is die man wel begonnen? jou vrienden zouden je dan ook helpen alleen is natuurlijk dit nooit debedoeling. waarschijnlijk ook niet van een 15 en 16 jarig jongentjes.

3 december 2012 om 23:45

ik wordt helemaal gek hier...... kijk..... Dit is nou... wat er mis is met onze maatschappij.
Dit soort zogenaamde menselijke reactie's.
Ik reageer hier niet meer op!

3 december 2012 om 23:46

Bij voorbaat? Last time i checked was de man al dood hoor, niks voorbaat.

3 december 2012 om 23:46

Ook al is hij zelf begonnen, dan nog is het doodslag en een ernstig gebrek aan opvoeding. De ouders mogen van mij aangepakt worden

3 december 2012 om 23:47

neen hij heeft zelfs nog geprobeerd weg te rennen en de jongens hebben hem gevolgd, ik begrijp wel wat je bedoeld je moet het hele verhaal weten voor dat je oordeelt, in dit geval weten we het hele verhaal al en is helaas zoals bekend verschrikkelijk!

met schorpioen eens word er ook misselijk van, ik hoop dat je inziet dat er gewoon nooit maar dan ook nooit een rede is om iemand dood te trappen anders heb ik medelijden met je.

3 december 2012 om 23:51

Nee, ik heb een greintje fatsoen in mijn donder en ik ben mentaal 100. Voor mij is er gewoon geen mogelijkheid dat je met drie man een ander dusdanig toetakelt dat die aan zijn verwondingen overlijd. Ik vind sowieso dat je met je fikken van een ander afblijft. Daar stopt het voor mij al. Als je dan zo'n grote jongen bent, vecht dan eerlijke en vecht dat nog als man tegen man. En er is nog een verschil tussen iemand een klap verkopen en met drie man toetakelen. Al vind ik dat je sowieso dat je met je poten van iemand afblijft.

3 december 2012 om 23:55

Ik snap je punt dat je zegt dat je niet te snel kan oordelen zonder alle details te kennen, maar dan nog(!). Hoe durf je in zo'n situatie zo'n domme reactie geven.
Je hebt het hier niet over een vechtpartijtje in de kleedkamer nav een rode kaart, je hebt het hier over iemand die Doodgeslagen en doodgeschopt wordt óp een voetbalveld.

Conclusie: Er is geen enkele reden, nooit en te nimmer, om iemand dood te schoppen op een voetbalveld. Ten eerste zijn het allemaal amateurs en vrijwilligers die het voor plezier doen, niet om de kist in gejaagd te worden.

Natuurlijk zal het kunnen dat de grensrechter belabberd heeft gevlagd, de wind zijn haar de verkeerde kant opblies, de scheidsrechter ook op apageapen lag, maar hoe slecht je prestatie op het veld ook is: dat hoor je gewoon nooit met de dood te bekopen.

3 december 2012 om 23:57

lijk me verstandig je kan je hoofd er niet eens bij houden

3 december 2012 om 23:41

Wachten? er is bekent dat ze de Grens dood hebben geschopt!

3 december 2012 om 23:42

Hoe bedoel je.... er is iemand dood getrapt door een paar criminelen van 15/16.... wat voor reden of excuus kunnen ze ooit bedenken om dit maar enigsinds te rechtvaardigen of goed te praten.
Volgens mij weet jij niet wat je schrijft.!?

3 december 2012 om 23:42

Wat voor echt verhaal verwacht je in hemelsnaam? Is er een verhaal dat het doodschoppen van een grensrechter rechtvaardigd?

3 december 2012 om 23:42

Ben je serieus hierin met een paar man een grensrechter aanvallen waarna die overlijd. En jij vind dat we geen conclussies mogen trekken. Wat vind jij een geldige reden om een grensrechter te schoppen dan. Want dat zou ik dan wel heel graag willen weten dit kan en mag gewoon nooit gebeuren. Gebeurd het wel mag je gewoon lekker zolang mogelijk het gevang in want dan ben je niet goed voor je hoofd. Hoe zullen deze mensen reageren als er wel echt een keer wat aan de hand is. Als je iemand al in elkaar kan schoppen om een verkeerde beslissing

3 december 2012 om 23:43

tuurlijk is dit niet te rechtvaardigen, zeker niet! maar vooraf allemaal conclussies trekken vindt ik wat te overdreven.. tuurlijk moeten die jongens gestraft worden, maar houd er wel rekening mee dat zijn 15 en 16 zijn...

3 december 2012 om 23:47

Wat doet dat er toe dat ze 15 en 16 zijn je kan wel iemand met een paar man in elkaar schoppen. Dan mag je ook gewoon lekker als volwassene berecht worden en opgedoekt worden zolang mogelijk. Wat vind je overdreven aan feiten liggen toch gewoon op tafel. En ik weet niet wat jij op je 15de deed maar ik heb zeer zeker niet iemand zomaar in elkaar lopen schoppen kwam trouwens niet eens bij me op. En waarom om een potje voetbal

3 december 2012 om 23:49

Als je 15 of 16 bent word je al lang en breed verondersteld genoeg moreel besef te hebben om geen mensen dood te trappen. Dat zijn geen kinderen meer, dat zijn moordenaars, klaar. Wie welke rol precies gespeeld heeft moet nog duidelijk worden, maar dat ze niet goed bij hun hoofd zijn en gestraft moeten worden is wel duidelijk.

4 december 2012 om 00:06

Of ze nou 5, 15 of 50 zijn, dat maakt helemaal niks uit.. Ze hebben misschien niet bewust iemand vermoord maar wel het risico genomen dat dit zou kunnen gebeuren! Gewoon heel lang wegstoppen dit soort "jongeren". Zullen in de toekomst nederland ook weinig goeds brengen!

3 december 2012 om 23:45

Uhmm de beste man is dood. dat lijkt me een goede conclusie. wat moet die grensrechter wel niet gedaan hebben joh. onterecht gevlagd voor buitenspel?

3 december 2012 om 23:45

En aan welk verhaal had je dan gedacht? De man is dood! De conclusie is overduidelijk, welke uitleg die idioten er ook nog aan proberen te geven.

Deze jongens moeten inderdaad als volwassen berecht worden voor doodslag.
Alle kosten die de familie van deze man moet maken, mogen de ouders ophoesten en alle gederfde inkomsten inclusief pension die deze man zou verdienen mogen de ouders ook betalen aan de nabestaanden.
En was dit Duitsland geweest... dan had de staat al die kosten uitgerekend en vooruit betaald en dan achteraf bij de ouders van deez criminelen ophalen.
Maarja.... dit is Nederland. als ze 18 zijn zullen ze wel weer iets anders flikken.

3 december 2012 om 23:42

Wacht nou maar eerst tot de hele gebeurtenis duidelijk wordt voordat je zulke zware woorden gebruikt.

Het enige wat we weten is dat dit een enorm trieste gebeurtenis is, dat de daders aangepakt moeten worden en dat er gekeken moet worden naar preventiemaatregelen. Al die andere waardeoordelen zijn op dit moment misplaatst.

Sterkte voor de nabestaanden!

3 december 2012 om 23:48

er is niets dat dit maar enigsinds kan verzachten.... niets wat die man gedaan kan hebben... kan dit rechtvaardigen.
dan maakt de leeftijd niet meer uit.
sorry...
Volgens omstanders heeft die man nog geprobeerd weg te rennen, maar hebben ze hem voor een 2e x naar de grond gewerkt en getrapt.

R.i.p. voor de nabestaanden van deze man. Kan je na gaan, deze man offert vrijwillig zijn zondagochtend/middag op om het voor knulletjes van 15, 16 jaar mogelijk te maken dat ze kunnen voetballen. En als 'dank' krijg je dit. Afschuwelijk en walgelijk.

Overigens pleit ik niet voor een speelverbod, tbs of wat dan ook. Ik financier met plezier de aankoop van drie kogels voor dat ongedierte.

Een vader van drie kinderen het licht uit de ogen schoppen en slaan. Geen enkele straf is genoeg om deze gruweldaad goed te maken, want de familie krijgt Richard nooit meer terug. Ik hoop alleen dat Justitie inziet dat deze 'moordenaars' geen enkele betekenis meer hebben in de maatschappij.

Ik hoop op een waardig afscheid van een man die voor deze club leefde en wens de familie alle sterkte toe in deze verschrikkelijk tijd! Rip.

Allereerst Rip.
Maar laten we allemaal eerst is wachten hoe het echte verhaal zit voordat er allemaal conclusies worden getrokken.
Ik keur het sowieso niet goed, deze jongemannen mogen van mij goed gestraft worden.

Gewoon even geen enkele competitie van Eredivisie tot laagste klasse, volgend weekend. Lijkt mij gepast. Gewoon even aantonen wat echt belangrijk is. En ja wat er op het veld gebeurd is een weerspiegeling van wat daarbuiten gebeurd, dus los je er echt iets mee op? Allicht niet, maar feit is wel dat de clubs en de Knvb veel meer kunnen doen dan ze nu doen. Sowieso moet er bij fysiek en psychisch geweld consequent veel harder worden gestraft, niet alleen de spelers in kwestie, maar ook het elftal en de club.

3 december 2012 om 23:50

Ik ben eigenlijk van mening dat je de club zelf niet zozeer moet straffen, maar omstanders. Als zij niet ingrijpen dan is dat toch gewoon nalatigheid en ben je dus toch eigenlijk mede-verantwoordelijk? Er van uitgaand dat je iets kan doen natuurlijk, in je eentje tegen een groep van 6 is niet te doen.

Op dit soort momenten vind ik het heel spijtig dat we in een land als Nederland wonen. Door allerlei wetgeving zullen deze jongens gewoon niet de straf krijgen die ze horen te krijgen. Ik wil niet zeggen dat deze jongens de rest van hun leven achter de tralies moeten, maar dit is gewoon een misdaad waarvoor je zeker een jaar of 10-15 voor moet krijgen. Ga er vanuit dat ze maar een paar jaar krijgen omdat het kinderen zijn oid. Een schande dat dit gebeurt. Dit soort mensen moet uit de voetballerij, en eigenlijk uit de gehele samenleving, geweerd worden.

En ohja, zo veel mogelijk aandacht aan besteden. Mensen moeten er bij stil staan (en dan doel ik vooral op jeugd) dat dit soort gedrag niet kan. Het gehele uitschelden en fysiek geweld tegen scheidsrechters, grensrechters en zelfs binnen teams. Het is zielig om te zien hoe mensen met elkaar om gaan om een bepaald doel te bereiken.

Echt ongelofelijk dat dit soort dingen kunnen gebeuren in Nederland, een land waar je je toch altijd wel redelijk veilig voelt zolang je niet 's avonds in het donker in vervelende buurtjes gaat rondlopen. Ik hoop dan ook dat de daders echt keihard worden aangepakt, wat mij betreft zet je ze levenslang op water en brood. Iemand die zo'n misdaad begaat verdient het ook niet om volgens mensenrechten behandeld te worden.

Verder wens ik de familie en vrienden van de overledene heel veel sterkte toe in deze erg moeilijke tijd!

De beste man deed dit als vrijwilliger, floot nota bene de wedstrijd van zijn zoon en omdat drje idioten vinden dat hij het niet goed deed, trappen ze hem dermate erg in elkaar dat de man aan de gevolgen dood gaat.

Als deze jongens zonodig ee volwassene op dergelijke wijze willen aanvallen, moeten ze ook als volwassene behandeld worden, oftewel, geef ze meer dan één jaar gevangenisstraf. Dit soort tuig verdient geen mooi leven en ik hoop dat ze de gevolgen hiervan zullen ervaren.

Rust in vrede voor de man en gecondoleerd aan de familie, vrienden en kenissen van Richard Nieuwenhuizen!

Ik speel zelf bij nieuwsloten en ik ken die jongens uit de B 1 en ik heb zelfs met een paar van hun in een team gespeeld en ik was ook gelijk helemaal stil toen ik het hoorde vooral omdat die jongens helemaal niet zo agresief overkwamen en ik het altijd wel goed met ze kon vinden desondanks hoop ik dat die jongens voor een Lange tijd worden opgesloten en nooit meer mogen voetballen want dit moet echt maximaal bestraft worden

3 december 2012 om 23:48

dan ben ik benieuwd welke nationaliteit ze hadden.... als jij er toch bij speelt.

on: Hopelijk zie voetballend Nederland in dat geweld niks oplost en alleen maar schade toe kan brengen aan iedereen. Ik zeg het hier nog netjes, als ik alles moest laten lopen dan zou ik een ban krijgen. R.i.p. Richard Nieuwenhuizen.

3 december 2012 om 23:52

Tja waren toch bijna allemaal allochtonen (marokanen en surinamers) en een paar Nederlanders (kweet niet wie het precies gedaan heeft)

3 december 2012 om 23:52

Want wat is daar precies de relevantie van?

Dat maakt hun daad toch niet meer of minder erg?

3 december 2012 om 23:53

@fr-4 life,

Wat heeft nationaliteit ermee te maken als ik vragen mag?
Dit is gewoon een zaak van zinloos geweld, dat doen zowel Nederlanders als allochtonen.
Ik vind het denken in groepen altijd zo stupide, maar goed dat zal wel aan mij liggen.

3 december 2012 om 23:56

Wat boeit dat wat voor een nationaliteit ze hebben al komen ze van mars af. Maakt het enig verschil of het nou een Nederlander of een Surinamer of een Rus of weet ik veel wat is. Vind je dan dat er andere straffen moeten komen of wat voegt het toe.

4 december 2012 om 00:03

Dit komt omdat mensen vaak het gevoel hebben dat allochtonen vaker dit soort dingen doen dan autochtonen. Veel mensen zullen gedacht hebben dat het allochtonen zijn, al dan niet terecht. Wat mijn mening is laat ik in het midden, maar ik snap (denk ik) de gedachtegang van fr-4life. Ook Nederlanders zijn wel eens een tikje nationalistisch en het is makkelijk om de allochtoon hier de schuld van te geven. Ben het niet eens met deze gedachte hoor, maar het is wel de werkelijkheid.

4 december 2012 om 00:56

Dat snap ik ook dat mensen het vaak hebben vind het alleen onterecht. En als er ook nog eens een dode bijgevallen is. Vind ik helemaal niet relevant vind het veel belangrijker ten eerste dat de familie er *goed* doorheen komt. Je snapt wat ik bedoel ze komen er natuurlijk nooit goed door heen. En ten tweede dat die gasten zolang mogelijk opgedoekt worden met dat misselijke gedoe. En of het nou een Surinamer of een Nederlander is vind ik eigenlijk geen toevoeging hebben. En ik snap zijn gedachtegang nog voor geen 0.000001 als er iemand overleden is en de eerste gedachte van je is wat is de nationaliteit van deze mensen.

Schandalig dat dit is gebeurd. Schadelijk ook dat de Knvb te laat en halfslachtig naar buiten trad.

Sterkte voor alle familie en vrienden van de gestorven grens. Werkelijk onbegrijpelijk, deze jochies. Ik kan alleen maar hopen dat het tuig dat dit aanrichtte een flinke straf krijgt. En dat ze daar van leren. Maar voor de grens is dat te laat. In elk geval pleit ik voor een minuut stilte komend weekend in alle stadions en bij het amateurvoetbal. Opdat dit nooit meer gebeurt.

Edit:
Ik had hier ook wat over de laksheid van voetbalzone geschreven. Heel netjes, maar kennelijk tegen een verkeerd been, want zonder kennisgeving verwijderd.

Ik heb werkelijk waar met afschuw dit gelezen vanmiddag! Heb me in tijden niet ZO boos om iets genaakt als dit! Hoe halen 3 van die mafkezen het in hun hoofd om dit te doen! En ik zal de laatste zijn die zegt die man staat er voor zijn lol. Ik heb ook op zondag altijd wel wat te zeiken tegen ze. Maar dit is wat de Boer zegt opvoeding niks meer niks minder! En het probleem is dat dit steeds vaker gebeurd in NL niet alleen bij voetbal! Veel en veel en Veel zwaarder straffen al dit uitschot! Project X ook zo jaaaa we gaan ze kei hard aanpakken en ze gaan betalen! Niet 1 gevangenis straf en niet 1 heeft er betaald beetje taak strafjes! Want ach ja daar leer je van volgens onze rechters! Bahh bahhh bahh

geen 1 straf is ooit hoog genoeg,
echt jammer dat de knkv nu pas ingrijpt, nederland verloederd, steeds meer dingen komen nu boven water doordat er bij sommigen in de opvoeden ernstige gebreken waren, vroeger moest je er niet aan denken om iets tegen de scheids te zeggen laat staan te doen... je werd meteen weg gestuurd of gehaald door de scheids en/ of de coach... maar in de eredivisie gebeurt het ook... veelste veel getollereerd en nu het vervolg. de knkv had veel eerder kunnen en moeten ingrijpen.. nederland verloederd en als er word ingegrepen, door een agent of beveiliger of iets dan staan de kranten er bol van hoe slecht het is, nee nu dit is gebeurd gaan mensen zich het realiseren... ik zou zeggen als het kalf is verdronken dempt men de sloot. dat is in nederland steeds meer van toepassing. echt jammer.

RIP elk slachtoffer van zinloos geweld van wie dan ook.
sterkte aan ieder

Dat zou fantastisch zijn. Niet alleen de amateurvelden, maar overal. Gewoon om één statement te maken dat het tegenwoordig nergens meer over gaat en zinloos geweld hard gestraft moet worden.

Alleen maar medeleven voor het complete scheidsrechterkorps en de familie van betreffende grensrechter deze jongens zijn het niet eens waard tijd en aandacht aan te besteden, vogelvrij verklaren doe er maar mee wat men wilt

"waar is de opvoeding gebleven? Daar moeten ze het als eerste gaan zoeken. De jeugd is vaak aan hun lot over gelaten. Pa en ma werken allebei, hebben een gezin te onderhouden, zien hun kinderen alleen aan de eettafel rond 19.00uur. De jeugd leef te veel op straat, halen streken uit en denken dan ze stoer zijn onder elkaar, thuis hebben ze ook wat te zeggen( laten de ouders toe) en op school hebben zo ook een mening.vroeger moest je juf of meester zeggen, tegenwoordig roepen ze hun bij naam. Vroeger toen alleen de man werkte en de vrouw zorgde voor hun kinderen hoorde je zulke dingen niet, nee de kinderen kregen hun aandacht wel van hun moeder, moeders regelde alles en hiel het gezin draaiende.

Alweer door zinloos geweld een gezin uit elkaar getrokken !!!!!!

Rip Richard Nieuwenhuizen

3 december 2012 om 23:55

Ik ben het met je eens, maar dat jeugd op straat leeft en streken uithaalt is al eeuwen zo. Daar ligt het probleem ook niet, ik heb ook stomme dingen gedaan. Iedereen wel denk ik, maar er zijn grenzen. Ik heb nooit andere mensen lastiggevallen omdat ik heb geleerd iedereen te respecteren. Dus ook leraren, agenten, ouderen etcetera. Bij dat laatste zit het probleem. De jeugd denkt dat ze boven de rest staan.

4 december 2012 om 01:01

je gebruik 1 woord en dat heeft de jeugd niet meer althans velen niet, Respect , maar als je dat niet geleerd wordt als kind zijnde dan weet je niet beter. We hebben zeker allemaal wel eens wat uitgehaald, maar dat was kattenkwaad, tegenwoordig halen ze streken uit, zodanig dan die streken onder de wet strafbaar zijn en daar zit het verschil met vroeger en nu. Ze moesten maar weer net als vroeger de corrigerende tik invoeren, zou er geen problemen mee hebben!!!!!!!

Ze zeggen dan wel, de jeugd is de toekomst , maar als ze de jeugd niet in toom kunnen houden, zie ik weinig toekomst !!!!

4 december 2012 om 01:15

@ H.j. Cruijff
Je hebt helemaal gelijk ik heb ook de meest stomme dingen gedaan. Denk 90 van de mensen dat wel gedaan heeft. Maar in je laatste stukje zit eigenlijk het hele probleem in Nederland ze hebben totaal geen respect voor andere.ik reis dan zelf weinig met het OV maar als je dan ziet dan mensen het niet eens voor oudere mensen. Of mensen die moeilijk staan even het fatsoen hebben om op te staan dan weet je wel hoever het is. En dat met agenten en ambulance mensen is helemaal erg. Hoe je het in je hoofd haalt om een ambulance te gaan blokkeren. Of die mensen gaat lopen bedreigen terwijl er iemand gewoon kan dood gaan door dat je je als ja ik heb niet eens woorden voor die mensen. En ook hoe mensen tekeer gaan tegen agenten. En wat dan misschien nog het ergste is als die agent dan een keer fatsoenlijk optreed dan wil Nederland hem aan de hoogste boom hebben.

Moet wel zeggen dat de ouders niet helemaal vrijuit gaan. Als die kinderen wat van ze uitgevreten hebben dan gaan ze het er nog voor op nemen ook. Durf ook te wedden als deze mensen een fatsoenlijke straf krijgen. We waarschijnlijk ouders gaan zien die er schande van gaan spreken omdat het zon lieve jongen is en je kent et wel. Terwijl als ik thuis kwam en ik zou het ook alleen maar in me hoofd halen om ambulance personeel te gaan hinderen. Denk niet dat ik ooit nog thuis zou hoeven komen laat staan als ik iemand zomaar in elkaar zou trappen die overlijd.

Waar zijn we in godsnaam mee bezig in deze maatschappij????

Werkelijk onvoorstelbaar dit... Ik ben er wel even heel erg ziek van geworden, toen ik dit hoorde...
Geen genade voor die walgelijke ventjes die dit hebben gedaan! Er is eigenlijk geen straf zwaar genoeg voor het ontnemen van iemand zijn leven onder zulke omstandigheden (en zulke redenen).
Ook ik hoop dat de Knvb actie onderneemt, en dat er meer aandacht komt voor dit soort onbegrijpelijk geweld.

Moge Richard Nieuwenhuizen in vrede rusten, en zijn nabestaanden sterk wezen!

Er valt niet te wachten op de eerste verhaal. Tuurlijk heb je van die wedstrijden met lompe of partijdige scheidsrechters. Maar dat moet je gewoon accepteren. Al verlies je met 10-0. Sporten doe je voor je gezondheid. Gewoon wat Fleur Agema op Pauw en Witteman zei. Iedereen die geweld gebruikt tijdens voetbal voor het leven schorsen voor alle sporten. En als je hier bij de Fjes mee begint dan heb je in toekomst een schone sport.

Ziek! Die jongens zijn echt ziek! 20 jaar achter de tralies en nooit meer op een voetbalveld toelaten!

4 december 2012 om 01:23

Vind ik ook hoor. Maar het treurige is dat er hier in Nederland we criminelen bijna belonen. Deze gaan echt niet meer als een jaar krijgen. En las vandaag al ergens dat die jongens zich naar 3 jaar alweer bij een club aan mogen melden en wedstrijden mogen spelen. Wat natuurlijk te gek voor woorden en beide dingen kunnen ook echt alleen in Nederland. Hier in Arnhem is tijdje geleden meisje vermoord en als je ziet wat voor een celstraffen ze daar voor krijgen lachwekkend. En het erge is nog eentje zou eigenlijk volgens het volwassene recht veroordeeld worden. Maar omdat meneer psychische probleempjes had deden ze dat toch maar niet. Hier zal ook wel weer zo iets gebeuren als ze al veroordeeld worden dat ze probleempjes hebben. Maar ondertussen is wel weer iemand zijn vader kwijt. En deze gasten zijn binnen een jaar weer vrij en kunnen over 3 jaar weer *lekker* voetballen

Jammer dat het woord nuance niet bestaat op deze website. De jongens en alle omstandigheden van dien worden op basis van enkele berichtgeving al direct veroordeeld. Daarnaast ben ik niet te spreken over al die uitspraken met betrekking tot lijden, de celstraffen die in Nederland gegeven worden, hoeveel die jongens eigenlijk zouden moeten krijgen etc. Vraag jezelf eens af wat het woord lijden daadwerkelijk betekent, wat vrijheidsontneming betekent, hoe ze in andere Europese landen überhaupt straffen.
Dat de sfeer zo erg oploopt is al lang bekent. De Knvb zou hier al lang tegen op moeten zijn getreden. Nu is het jammer dat het een leven heeft gekost. Erg tragisch nieuws.

4 december 2012 om 00:01

Als we het dan toch over lijden hebben: Verplaats je is in de positie van de familie van deze overleden man.. Zijn vrouw, zijn kinderen, zullen zij lijden op dit moment?
Wat is de nuance van ons rechtsysteem in verhouding met het leed van deze mensen? Ik denk dat er geen enkele straf hoog genoeg is om het leed van deze mensen te verzachten..

4 december 2012 om 00:13

Dat er bij een dodelijke gebeurtenis iemand gaat lijden is overduidelijk. Of dit door toedoen van een ander komt maakt hier niets meer uit. Precies zoals je zegt, geen enkele straf is hoog genoeg om iemands leed te doen verzachten. Daarom zou het strafrecht ook niet nadrukkelijk repressief moeten worden toegepast, maar zowel preventief als herstellend (of in het geval van kinderen: pedagogisch).
Om je vraag te beantwoorden wat de nuance is van ons rechtssysteem ten aanzien van de familie: ze hebben spreekrecht, enige brieven/meningen die zij willen uiten worden in het dossier meegenomen, ze kunnen een schadeclaim via de straf of civiel rechter indienen etc.

Dit zijn natuurlijk uitzonderingen, maar de complete voetbalcultuur zal veranderd moeten worden om dit soort dingen (ook in mindere ernstige varianten) te voorkomen. Kinderen zien overal hoe met scheidsrechters omgegaan wordt, en nemen dit over. Als er dan ook nog een aantal probleemgevallen tussen zitten kunnen dit soort dingen gebeuren.

Het is niet normaal hoe in voetbal met scheidsrechters omgegaan wordt. Het is normaal om bij een verkeerde beslissing met het hele team te gaan protesteren, en om vanaf de zijlijn te schelden bij de amateurs. Bij de profs kan een heel stadion zingend de scheidsrechter beledigen en dat moet normaal zijn. Ik zeg btw niet dat ik heilig ben, ik zit zelf op voetbal en heb in het heetst van de strijd ook wel eens gescholden op een scheidsrechter. Maar als ik achteraf kijk is het schandalig dat je als jongen van 20 een man van 40 (vaak nog vrijwilliger ook) uit loopt te schelden.

Ik denk dat de eerste veranderingen bij het profvoetbal moeten komen. Commentaar op de scheids gewoon verbieden, behalve de aanvoerder. Anders meteen geel. Het klinkt hard, maar het wordt tijd dat scheidsrechters respect gaan krijgen, ook bij slechte beslissingen. Daarnaast moet het mogelijk zijn als trainer om na de wedstrijd een klacht in te dienen bij slechte beslissingen. Dit klinkt tegenstrijdig, maar het idee hierachter is dat commentaar er toch wel is, je moet het alleen in goede banen lijden. Verder moet er veel meer openheid komen bij commisies zodat de trainers niet het gevoel hebben dat er niks met de klacht wordt gedaan. Natuurlijk zullen videobeelden hierbij kunnen helpen.

We moeten gewoon naar een cultuur toe waar je raar aangekeken wordt als je tegen de scheidsrechter staat te schreeuwen. Wat er nu gebeurt is natuurlijk extreem, maar er worden vaker scheidsrechters bedreigt of aangevallen.

4 december 2012 om 00:05

Volledig mee eens. Het gebrek aan respect zie je op alle niveaus, het begint al bij de coaches die na de wedstrijd uitvoerig staan te klagen over die penalty die ze hadden moeten krijgen. Dat ze de wedstrijd daarvoor bv een penalty hadden gekregen die er geen was, dat vergeten ze dan snel even. Al die dingen creëren een cultuur waarbij het normaal is dat de scheidsrechter de pispaal wordt. En de fifa laat de isolatie van de scheidsrechter toe, door halsstarrig te weigeren om hen technisch te ondersteunen.

Publiekelijk aan de schandpaal nagelen deze pubers!

regulator, weet je wel wat je schrijft?

Afgelopen weekend werd er bij de wedstrijden stilgestaan bij een zeer ernstige ziekte. Dit weekend moet er stilgestaan worden bij zinloos geweld op en rond het voetbalveld. Eerst wordt een bejaarde man, die elke zondag de plaatselijke verenigingen affietste om voor zijn hobby voetbalwedstrijden te kijken, met een karatetrap het zwijgen opgelegd. Een paar weken later wordt een grensrechter het zwijgen opgelegd, omdat hij waarschijnlijk een discutabele beslissing nam in de wedstrijd. Dit geweld moet gewoon stoppen. Elke vrijwillige grensrechter en elke supporter zal zich nu eerst twee keer bedenken of het wel zinvol is om te gaan vlaggen of te supporteren. Het kan tegenwoordig maar zo je einde betekenen. RIP

Als je sommige reacties hier leest, dan vrees ik dat dit zo weer kan gebeuren. Onbegrijpelijk dat sommige dit soort acties goed gaan proberen te praten.

ligt het aan mij of is de voetbal soft met straffen?
als ik voetbal doe ik voor respect en liefde heb voor de sport..

hoe kunnen 15/16 zo zijn is toch geen voetbal meer

Uefa EN Fifa zijn gewoon mietjes...slaande beweging op het voetbalveld naar wie dan ook gewoon 1 jaar schorsen

Wat mij dan te binnen schiet is als er al 1 iemand zo'n grensrechter een klap verkoopt dan moet toch iedereen er op afgaan en zorgen dat het gelijk stopt , dan bedoel ik trainer , ouders of toeschouwers.

Als men dat niet doet vind ik dat je gedeeltelijk medeplichtig gevonden kan worden aan de dood van deze man want iedereen stond er blijkbaar te lang naar te kijken want bij direct ingrijpen van omstanders was dit denk ik nooit gebeurd.

4 december 2012 om 00:01

Net Pauw en Witteman gekeken?
Een voorzitter tevens toeschouwer van de wedstrijd zag het gebeuren en iedereen rondom het veld greep volgens hem in. Maar als er uit het niets 30 man door elkaar word gegooid kun je moeilijk alles voorkomen. Een trap of een stoot is een fractie van een seconden.

Bonden/clubs/uefa/fifa/ouders, iedereen moet wakker worden geschud. Jammer dat dit altijd moet gebeuren nadat het al mis is gegaan. Maar zo gaat het wekelijks op de Nederlandse velden, alleen loopt het nu slecht af.

4 december 2012 om 00:02

Ja, ik snap dat ook niet. Je zou toch zeggen dat er minstens vijf andere volwassenen aanwezig waren? Een andere grensrechter, een scheidsrechter, twee trainers en nog wel wat voolwassenen langs de kant zou je zeggen.

Hoe kunnen er hier op deze site een paar .... Zijn die et nog verdedigen! Ik vraag je 1 ding, beeld je in dat jou//jullie vader daar staat. Met zijn vlag, voor de lol om te helpen. Wat ja zonder hem kan jij en je tegenstander niet spelen. En ach ja hij is partijdig dus geeft hij bij twijfel de bal aan jou ploeg! Want tja hij krijgt er geen cent voor! Tja in dat geval al doet hij dat tja dan verdient ook jullie vader het om dood geslagen te worden! Dom dan ik dan niet direct snapte! Dit is wat er mis is in NL gebrek aan respect en opvoeding!!!!

4 december 2012 om 00:56

Beeld jij je eens in dat de daders jou zoon of broertjes waren. Dan was jij hier ook wat milder geweest.de feit is dat het niet mijn mijn vader is en ook niet mijn broertje of zoon dus probeer ik zo genuanceerd mogelijk te blijven. Dit was een vreselijke voorval wat wekelijks op de nederlandse voetbalvelden gebeurd zowel naar de scheids of naar een tegenstander. Kijk maar naar de doodschop van de Jong in de WK finale had zomaar slecht kunnen aflopen. Ik hoop dat de Kncb hiervan leert en met maatregelen komt zodat dit nooit meer gebeurd.

In plaats van minderjarige kinderen af te zeiken kunnen mensen de forum beter gebruiken om hun mening te geven over de agressie op de velden of om sterkte te wensen aan de nabestaanden.

4 december 2012 om 01:37

Misschien dat we hier met zijn allen beter constructief bezig kunnen zijn, en kijken hoe we dit, als samenleving, maatschappij, groep, individu, wie dan ook, kunnen voorkomen.

Je kan het wel bagatelliseren en De Jong erbij halen, maar dat is appels met peren vergelijken. Of het nou je broer, oom, tante of verre neef is, het maakt mij geen ene reet uit: Je gaat een ander niet slaan. Klaar.

Ik ben zelf nog vrij jong, had een hoop agressiviteit in mij toen ik een paar jaar geleden op het veld stond (à la Stijn Vreven). Ik tackelde, duwde, schold, en schoffelde, maar slaan of schoppen? Bewust op iemand schoppen?een grensrechter? Een scheids? Ja ze kunnen je het bloed letterlijk onder de nagels vandaan schrapen, maar ook zij zijn mensen en ik weet niet waar het bij mensen mis gaat in de opvoeding.

Is heel de bevolking dan zwakbegaafd aan het raken ofzo? Zijn normen en waarden niet belangrijk meer? Blijkbaar niet anders zouden mensen dit niet doen, en het zeker niet bagatelliseren.

4 december 2012 om 01:40

@soccer1000

Oke speciaal voor jou zal ik even inbeelden wat ik zou doen als het me zoontje was die is over een jaar of 7/8 van dezelfde leeftijd. Mocht die het ooit in zijn hoofd halen om zo iets te doen zal ik er zelf opdringen dat die volgens het volwassen recht berecht word. En gewoon zo lang mogelijk weggestopt word. Denk ook niet dat ik dit ooit had moeten flikken denk nu op deze leeftijd nog dat me vader niks meer met me te maken zou willen hebben of me moeder of me zus of wie dan ook. En als ik op die leeftijd al een scheidsrechter of grensrechter verrot zou schelden een paar draaien om me oren zou krijgen. Laat staan als ik hem zou trappen of dood zou maken. Ze moeten dit gewoon bestraffen en kei en keihard ieder die een scheidsrechter of grensrechter fysiek belaagd dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd

Dat ze minderjarig zijn doet er helemaal niet aan toe ze moeten zo lang mogelijk het gevang in. Liefst voor de rest van hun leven vreselijke mensen dat het zijn nja mensen het zijn gewoon beesten.

4 december 2012 om 10:06

Als een broer of zus of weet ik wat van mij het deed kreeg die van mij ook nog een gruwelijke mep op z'n gezicht hoor, echt. Dit is gewoon niet normaal.

6 december 2012 om 00:22

Hier geef je zelf al aan dat je ook geweld gaat gebruiken. Terwijl je net zelf zegt dat er nooit een reden mag zijn om iemand te slaan.

Jammer dat dit anno 2012 nog kan in Nederland... Wat er ook gebeurd is, als je het met drie tegen één voor elkaar krijgt om iemand dood te schoppen en slaan, dan verdien je de hoogste straf die je maar kunt krijgen. Schuimbekkende idioten. Koop dan een boksbal en leef je daar op uit!

Ongelooflijk, hoe moeten de familieleden en vrienden van de grensrechter zich nu wel niet voelen? Niet dat ze het lezen, maar heel veel sterkte aan hen allemaal. En de andere leden van de club zullen vast ook diep ontzet zijn.

4 december 2012 om 01:41

Ik verbaas mij er bijna op dat dit pas het eerste geval is in amateurvoetballand. De maatschappij keldert al veel langer naar beneden en dat zie je in alle misdaadcijfers terug. Tijd om de maatschappij weer eens op de rit te zetten, dat begint bij de opvoeding.
Dus niet jammer dat dit anno 2012 nog kan, maar gelukkig dat dit pas het eerste slachtoffer is, nu aanpakken, doorpakken en dat asovolk, en dat is er heel veel in NL, weer eens fatsoen aanleren. Jeugd sneller uit huis halen bij probleem gezinnen en onderplaatsen: Liever een familie uit elkaar trekken dan het land kapot maken! Dat gebeurt.

Schande dit, hard straffen als je het mij vraagt maximale dententie is volgens mij 2 jaar voor deze jongens. Daarna kan je ze eigenlijk niet meer als volwassene berechten maar het lijkt mij wel het beste voor de maatschappij als ze dat toch maar doen! Daarbij zou ik zeggen laat ze wanneer ze vrij zijn voor de rest van hun leven niet meer voetballen!

Eindelijk wordt er op voetbalzone eens aandacht geschonken aan deze verschrikkelijke gebeurtenis.
Ik snap werkelijk niet waarom dat er niet direct na het incident een bericht over werd geplaatst, néé pas als Frank de Boer er iets over zegt dan pas plaatsen we er een bericht over, jullie moeten je diep schamen Voetbalzone!
Jullie kunnen in de wandelgangen wel onzin verhalen verkopen over David Beckham die een voetbal club wil kopen en dan Ronaldo en Messi erbij wil halen, maar om ook maar een kleine vermelding te maken over een grensrechter die op zulke afschuwelijke wijze omkomt door gewoon zinloos geweld, dat is dan weer teveel gevraagt.

Ik wens de familie heel erg veel sterkte toe, ik weet zelf hoe pijnlijk het is om een dierbaar persoon te verliezen maar dat het dan op zulke afschuwelijke wijze gebeurt maakt het nog pijnlijker.
Ik hoop dat het Nederlandse rechtssysteem eens ballen laat zien en dat dit tuig gewoon als volwassene wordt berecht, zodat ze voldoende tijd hebben om te kunnen nadenken over wat ze hebben gedaan.

Heel veel sterkte aan de familieleden van de scheidsrechter, aan de familieleden van de daders en ook aan de daders. Ik weet gewoon zeker dat dit niet zo bedoeld was. En dat de daders het momenteel ook moeilijk hebben met hun geweten. Ik hoop dat de Kncb nu goed ingrijpt want wekelijks zijn er vechtpartijen op de Nederlandse voetbalvelden. En zelfs een zachte klap kan zomaar de fatale klap zijn. Je ziet vaak bij de pro's al dat ze moeite hebben met het bedwingen van hun emoties tegenover de scheidsrechters. Ik begrijp dat het voor amateurs en vooral zulke jonkies het helemaal moeilijk is.

Je zult maar een kind hebben opgevoed die zoiets doet. Je schaamt je toch diep heel diep voor wat je kind heeft gedaan. Wat is dit toch moeilijk voor iedereen er om heen. Maar het ergste is nog dat dit kan gebeuren waar waren de ouders die de wedstrijd aan het kijken waren. Waar waren de tegenstanders en teamgenoten die ze hadden kunnen stoppen. Waar waren de trainers de andere scheidsrechters. Waar waren ze!!!?

Ik hoop dat deze 3 jongens voor een hele lange tijd worden opgesloten en dat ze maar mogen lijden over wat ze in het verleden deze arme man hebben aan gedaan.

Sterkte aan iedereen.

als ik sommige reactie's hier lees... dan verlies ik toch weer een de hoop in mijn mede mens.
ik begrijp niet dat sommige dit soort dingen kunnen roepen.

Vreemd dat een aantal mensen zeggen dat ze dit verschrikkelijk vinden en dat de jeugd geen opvoeding meer krijgen.
Maar in hun reacties lees je vervolgens ook dat ze zelf ook blijkbaar geen opvoeding hebben gehad
Want ze veroordelen doodslag , maar ze willen wel de dood van de daders?
Ik kan er met mijn pet niet bij
laat het recht spreken en niet de onderbuikgevoelens

4 december 2012 om 01:05

Jij krijgt van mij een pluim omhoog. Eindelijk iemand die het snapt!

4 december 2012 om 01:05

inderdaad een grensrechter hoor je niet aan te raken..clubs moeten eigen de straffen uitdelen bij kleine incident en van te voren duidelijk maak op de vuist gaan meteen verwijderen van de club..

het is ook moeilijk om de straffen te bepalen , want hij zeker door meerdere geslagen
dus iedereen even harde straffen gegeven

4 december 2012 om 01:08

Sowieso moet er een zwarte lijst komen, met van die gevallen.... Zodat ze ook niet meer een andere club terecht kunnen komen....

4 december 2012 om 01:19

Is er ook, wie gaat zo een lijst controleren elke wedstrijd? Niemand die dat doet. Dit zijn geen professionele jongens. Dat je ze herkend. Ze zullen op iemand anders de spelers pas aan spelen komen. Triest maar waar.

die man is door meerdere jongens in elkaar geslagen...
daardoor krijgen ze nog minder straffen en ze zijn nog jong..

mocht ik het zeggen elke persoon die hem heeft aangeraakt tijdens dat incident
minimaal 5 jaar maakt niet uit of ze 15 of 16 zijn

4 december 2012 om 01:11

Voor wat, Het zijn geen professionele vechters. Bovendien zijn ze 15/16. Degene die de fatale klap heeft uitgedeeld is niet te achterhalen.

Dit is wat er zal gebeuren. De club zal een boete krijgen. De b1 wordt uit de competitie gehaald. Die worden doorgeschoven naar de b2 en er komt een nieuwe b elftal voor de voorjaar competitie. De 3 zullen op iemand anders de spelers pas wel aan voetbal komen.

De rechter zal ze waarschijnlijk alleen maar tbs opleggen voor 1 jaar 1 voorwaardelijk. Na spijt betuiging. Dat omdat ze 15/16 zijn. Daarboven is het zware mishandeling en geen doodslag. Hij is later aan letsel overleden. Was hij naar het ziekenhuis gegaan leefde hij nog gewoon. Plus de werkelijke dader is niet te achterhalen. Iedereen krijgt een boete opgelegd en dat was het.

4 december 2012 om 01:21

ik weet het daarom zeg ik als ik het mocht zeggen...nu leert niemand er iets van
maar dit kan duidelijk niet..

ik weet dat ze max 1 jaar zullen krijgen

4 december 2012 om 01:35

Dit klopt per definitie niet wat jij beweerd..... zoek het anders eerst ff op in het wetboek van strafrecht voordat je zomaar dingen gaat roepen.
Iemand is overleden.... dus het kan weldegelijk doodslag zijn..
het kan zelf dood door schuld zijn.. staat wel een lagere straf op dan doodslag.... maar toch.
of zware mishandeling met de dood tot gevolg.
wat het nooit kan zijn is moord.
Jij praat echt onzin..... ben jij wel eens iemand kwijt geraakt door geweld???

Deze jongens kunnen zelfs in groepsverband berecht worden....dan hoeft de officier van justitie niet gaan bewijzen wie de fatale klap heeft uitgedeeld.
want dan zijn ze namelijk allemaal even verandwoordelijk.

Nog een onzin opmerking.... de rechter kan geen Tbs voor 1 jaar opleggen.... dat kan gewoon niet. want je moet elk jaar geevalueerd worden of je wel instaat bent om terug te keren in de maatschappij

Maar we moeten nu ook niet gaan doen dat het alleen maar in het voetbal voorkomt. Ik wil hiermee het zeker niet goed praten of minder erg maken, maar het gebeurd elke dag op straat ook (niet zo erg, maar zinloos geweld is er zeker).
Als je leest over knulletjes die ambulance personeel te lijf gaat, stenen gooit naar brandweerlieden, met een groep 1 of 2 politieagenten schopt en slaat (dat hele gebeuren wat op een mobiel was vast gelegd een aantal jaar geleden) en niet te vergeten de stoeptegels van bruggen afgooien.
Het is ook een van de redenen dat ik terug ben verhuisd naar de VS, niet dat het ergens anders niet gebeurd maar had er gewoon geen zin meer in.

Het is allemaal leuk en aardig dat iedereen er sancties op wil leggen aan de club en wie dan ook, maar dat betekent dat het al gebeurd is en te laat is.
Er zal een oplossing moeten komen om het te voorkomen, maar wat.... Wie oplossing er op vindt mag van mij voor de Nobelprijs worden aagemeld.

4 december 2012 om 04:07

@peetvader

Ga nou alsjeblieft niet de moraalridder uithangen.
Dat soort dingen gebeuren altijd en overal en juist in de VS lees ik de meest gestoorde dingen van een nanny die 2 kinderen van 5 doodsteekt en dat soort verhalen dus doe niet alsof het bij de landsgrenzen ophoud.

4 december 2012 om 16:50

Leer is lezen gast...

4 december 2012 om 18:05

Leer jij schrijven want er klopt niets van de zin :
Het is ook een van de redenen dat ik terug ben verhuisd naar de VS, niet dat het ergens anders niet gebeurd maar had er gewoon geen zin meer in.

Wat verschrikkelijk is dit, om misselijk van te worden.

Dit is dus wat er kan gebeuren als je geweld gebruikt. Er is geen verschil tussen deze jongens en iedereen die op een gelijke wijze geweld gebruikt tegen zijn medemens zonder gerechtvaardigde reden. Het enige verschil in veel gevallen is de afloop.

Mensen zijn ten slotte op en top opportunistisch, dus wou ik op deze wijze bijdragen aan de discussie.

Toch ook even reageren op de volgende zin van de Boer:
""waar is de opvoeding gebleven? Ik denk dat we daar eerst heel goed naar moeten kijken", aldus De Boer."

Een kind dat goed opgevoed is en het voetbal volgt ziet iedere wedstrijd "volwassenen" te keer gaan tegen scheidsrechters. Niet alleen supporters, maar ook spelers. Spreekkoren, het gooien van voorwerpen en een sprints vanaf 30 meter naar de scheidsrechter zijn "normaal" in het volwassen voetbal. Één die ik vaak in mijn jeugd heb gehoord is dat ik me moet gedragen als een volwassenen...

Naar mijn mening moeten we niet kijken naar de opvoeding, maar naar de manier van omgaan met elkaar in het algemeen. Genoeg 50+'ers die zich net zo schandalig gedragen (rellen Fcu-fct bijvoorbeeld). Laat volwassenen eerst eens een goed voorbeeld geven. Niet wijzen naar andere. Vraag jezelf eens af of jij altijd netjes bent tegenover andere en of je ze met respect behandeld zonder vooroordelen etc.

Voor de duidelijkheid: Ik wil uiteraard niks goed praten en ook ik vind dat deze jongeren volgens het volwassenstrafrecht berecht moeten worden.

Tja, wat moet je hier nou eigenlijk voor zinnigs over zeggen. Ten eerste vraag ik me af hoe het kan dat iemand wordt doodgeslagen (ik neem aan op de drukke plek) en dat er niemand een poot uitsteekt. Als het nou nog een stel beren waren dan kan ik me voorstellen dat je er niet gelijk tussen durft te komen. Maar kom op, dit waren een stil snotneuzen.

Ik zou zeggen Knvb keihard straffen. Leg het hele amateurvoetbal maar stil de rest van het jaar. Als het niet normaal kan dan maar niet. Er lijkt tegenwoordig elk weekend iemand te worden vermoord op het veld. Dat er spelers dood neervallen op het veld is al erg genoeg. Laten we elkaar dan ook niet nog eens gaan vermoorden. Want zo simpel is het, de beste man is gewoon vermoord.

Tegenwoordig is denk ik veiliger in Tel Aviv of Bagdad dan op het voetbalveld van de plaatselijke voetbalclub.

die arme man
als ik daar bij was stond ik niet voor me zelf in
waarom hielp niemand die man er zijn dus niet drie daders maar meerdere

gaat mij niet vertellen dat er niemand kon inspringen ze stonden gewoon toe te kijken
bange honden die hebben dit ook op hun geweten.

gadverdamme kan er niet tegen

Deze misdaad laat ons een spiegel zien van onze vijandige en geweldadige maatschapij. Drie tieners die als hyena's te werk zijn gegaan om hun meest negatieve gevoelens te uitten. Persoonlijk vind ik dat de Nederlandse rechtstaat al jaren failliet is dus verwacht ik ook geen serieuze straf. Deze jongens zullen in hun vroege twintigers wel een familie kunnen stichten en doorgaan met hun leven. Dat vind ik nog het ergste.

Mijn gedachten zijn nu bij Richard Nieuwenhuizen en z'n familie en vrienden. Serieuze straffen voor de daders verwacht ik niet.

Laten we in de toekomst nu gewoon al het geweld op de velden verbannen. Nu heb ik het niet over normaal voetbal spel met zijn schouderduwen en fatsoenlijke tackels. Gewoon alles wat na een fluitsignaal gebeurd en alles vergelijkbaar met dit, uitsluiten dmv schorsingen en uitsluitingen voor het voetbal. Deze gasten gewoon opsluiten voor min een paar jaar.

Telkens als ik deze berichtgeving weer voorbij zie komen haalt het me de woede op de hals. Ongelooflijk dat zoiets hedendaags gewoon kan gebeuren. Ik word al pislink bij de gedachte hoe 3 uitschotten van 16(!!!) gewoon een gezin heeft verwoest.

Ik heb het ongelofelijk te doen met de jongen die toe heeft moeten zien hoe zijn eigen vader in elkaar wordt getrapt door je leeftijdgenootjes en aan de gevolgen daarvan komt te overlijden. Totaal zinloos, respectloos, onfatsoenlijk gedrag en dan druk ik me zelf nog behoorlijk zacht uit.

En de ouders van deze uitschotten, die zijn net zo erg. Hoe kan je als ouder zijnde je eigen kinderen op deze manier hebben opgevoed zonder enige waarden en normen bij te brengen. Bij deze uitschotten is geen greintje respect en fatsoen te bespeuren. Ik hoop uit de grond van mij hart dat deze mensen hard worden aangepakt, ik wens ze het aller slechtste toe mogen ze branden in hel!

Ik heb ook is tegen Nieuw sloten gespeeld en het is alles behalve een gezellige club. Echt vreselijk wat hier gebeurd is. Ik heb vrienden die bij Sc Buitenboys spelen en 'k woon er vlakbij. Echt heel erg dit!

Even een reactie op de meest voorkomende reacties.
1. de Knvb mag leden niet levenslang schorsen op dit moment. Een club mag dit wel, de Knvb max. 3 jaar. Hier hebben clubs zelf voor gekozen wat ik werkelijk onbegrijpelijk vind maar dat staat daar los van. Het idee hierachter is dat de jeugd zich nog kan verbeteren en die kans dan ook verdiend (ook dit vind ik onbegrijpelijk!)
2. Er wordt nogal veel gesproken over "de jeugd van tegenwoordig" maar dat is naar mijn mening incorrect. Ik ben zelf 22 dus net geen jeugd meer (of wel, ligt eraan waar u de grens trekt). Ik heb zelf nog nooit agressief gehandeld naar een scheidsrechter of grensrechter. Natuurlijk zitten er soms verschrikkelijke "kwallen" tussen maar zonder hun bestaat het toch mooie spelletje niet! Verder heb ik natuurlijk wel eens wat mot met een spits of 2 (ben zelf keeper) maar dit gaat nooit verder als tijdens een corner even knijpen of een beetje "zuigen". Slaan, schoppen en spugen gaan mij te ver! Om nu dus de hele jeugd over dezelfde kam te scheren vind ik wat makkelijk. Moet er bij zeggen dat ik twee keer heb gevochten op een voetbalveld. Beide keren werd mijn vader geslagen. 1 x door ouders van de tegenpartij die dachten dat mijn vader iets zei (was een vader naast hem van mijn teamgenoot) en 1 x als wedstrijdcommissaris omdat hij een speler van het veld moest begeleiden (de grens van de tegenpartij vond het nodig hem met de vlag te lijf te gaan). Lijkt mij dat het dan bij iedereen zwart voor de ogen wordt, maar als iemand mij dit kwalijk neemt, mijn excuses.

Voor de rest ben ik het wel met de meeste mensen eens dat de passende straf een schorsing voor het leven zou zijn, en berechten als volwassenen (ook dan krijg je in NL niet lang).

Als laatste wil ik alle familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte wensen!

Weet je wat ik niet begrijp: Je speelt voetbal met minimaal 22 spelers. Dan zijn er nog een handjevol bankzitters en toeschouwers (ouders) aanwezig. Misschien zelfs nog een tweede, derde of vierde team. 3 kereltjes gaan verschrikkelijk over de schreef.

Heeft dan werkelijk niemand wat gedaan?

4 december 2012 om 09:46

Van wat ik gelezen heb in de krant ergens. Was de wedstrijd afgelopen en iedereen gaf elkaar de hand behalve 3 jongens die gingen naar de grens. Zal allemaal wel heel snel gegaan zijn, maar kan me net voorstellen dat niemand daarna wat deed.

Ad
'Op het moment dat de grensrechter dan wordt gemolesteerd, rent iedereen erop af. Maar een schop is in een splitsecond uitgedeeld', reconstrueerde hij. 'hij werd naar beneden getrokken en terwijl hij op de grond lag getrapt en geslagen.'

4 december 2012 om 10:00

Aha, ik heb zelfs begrepen dat die grensrechter nog is weggerend, maar dat die kerels hem hebben achtervolgd...

Geen enkele straf zal het verlies compenseren.

Het idee, dat een persoon ineens uit het leven wordt gerukt is ondragelijk. Dat je geliefde(etc) niet meer thuis komt, ril al van de gedachte.
Elke dag heeft iemand er weer mee te maken, zie het dodelijk ongeluk gister in Rotterdam en ga zo maar door.
Zijn allemaal geen woorden voor....
Pfff heel veel sterkte aan de nabestaande.

Over de straf zal ik me maar inhouden, aangezien ik het toch altijd fout heb. Genoeg discussie over gevoerd, begin het strafrecht nu wel aardig te begrijpen.

4 december 2012 om 11:22

Zal wel een taakstrafje worden van 150 uur ofzo.

Met dit recht heb je geen krom meer nodig.

Tijd dat het Nederlandse volk eens zelf actie gaat ondernemen. Stuk zelfcorrectie lijkt mij meer op de plaats dan straffen opleggen waar ze toch schijt aan hebben.

Mijn oom is ooit bij volwassen amateurs bedreigd en moest toen zelfs onder politie begeleiding weg gebracht worden. Zo erg was het. Hij was scheidsrechters en floot een 1e elftal maar gaf toen de tegenpartij 2x een strafschop en 1x rood. Beide waren overigens terecht, 1x doorgebroken speler(rood en penalty) en 1x werd er iemand omgeduwd voordat hij kon koppen.

Hij is daarna nooit meer gaan fluiten in Nederland. Nu woont hij in Canada(niet om deze rede) en is hij weer begonnen met fluiten bij junioren. Daar hebben ze superveel respect voor hem en heeft hij nog nooit problemen gehad. Coacht daar ook een jeugdteam en hoeft daar niet eens te zeggen dat dit niet mag, Het is echt van de zotte.

Zelf heb ik ook een keertje bij Nieuw Sloten gevoetbalt op een Paastoernooi, en ik wil eigenlijk nooit iets over 1 kam scheren, maar daar was het thuisteam ook niet normaal agressief en het scheelde ook niet veel of mijn vader werd toen aangevallen. Ik ben daar sindsdien ook nooit meer gekomen en de club waarvoor ik voetbalde komt er nu ook nooit meer.

Deze jongens moeten gewoon levenslang de cel in. En de club moet iets gaan doen aan die aggressie bij die jeugdteams. Iemand doodschopen omdat hij een spelletje goed probeert te begeleiden is echt, tja ik weet niet hoe ik het moet zeggen want er zijn gewoon geen woorden voor.

Het is een maatschappelijk probleem... Het is een pure afspiegeling van de jeugd, met name in de steden... Helaas is het ook hier weer zo dat het jongens zijn met een een niet Nederlandse afkomst.
Die discussie zal dan ook weer flink oplaaien...

4 december 2012 om 10:43

Dit is ook een opvoedkundig probleem.... heel wat ouders denken dat als ze hun kroost voeding/onderdak en kleding geven.... dat ze dan opvoeden.
Maar echt een kind bijde hand nemen om het dingens uit te leggen.... joh dat gebeurt bijna niet meer.
heel wat ouders kunnen geen kritiek op hun kinderen accepteren en dus de kunnen de kinderen dat ook niet.
Maar om als ouder kritiek te kunnen aanvaarden.... moet je dus eerst accepteren dat je (als ouder) fouten hebt gemaakt.
en dat kunnen de meeste ouders niet..
maar dan kunnen de jongeren het ook niet plaatsen en reageren ze zoals hun ouders... alleen kennen zij geen remmingen.

Sta eens stil bij hoe hard dit aan moet komen bij de familie van het slachtoffer. Ga na hoe lang deze mensen het verdriet met zich mee zullen dragen. Het gemis van de vader bij elke wedstrijd. Misschien kan zijn zoon wel nooit meer echt genieten van voetbal of misschien wel sociaal contact in het algemeen.

De schade die dit incident heeft aangericht is ongekend groot.

Wat mij betreft kunnen deze jongens niet hard genoeg gestraft worden, maar neem dat tuig van ouders ook meteen mee. Ik hoefde het in mijn voetbaltijd echt niet in mijn hoofd te halen om aggressief te worden richting iemand tijdens het voetbal. Mijn vader zou mij een draai om de oren gegeven hebben die ik vandaag nog zou voelen. Met respect ben ik opgevoed en ik weet wat goed en fout is.
Deze jongens van 15 en 16 zijn een regelrechte schande voor de jeugd, maar laten we eerlijk zijn; de ouders zijn hier ongetwijfeld medeschuldig aan.

Deze jongens opsluiten of in een put gooien, de tweede optie is goedkoper en heeft mijn persoonlijke voorkeur.

Om te beginnen Rip voor de grensrechter en zijn nabestaande. Veel sterkte toegewenst in de komende moeilijke tijd.
Dit is natuurlijk een vreselijk incident, maar helaas zijn dit soort voorvallen al jaren voorkomend, ook voor 2000. Ik heb zelf gespeeld in de jaren 90 en heb regelmatig gestaakte wedstrijden mee gemaakt. Allemaal door vechtpartijen. Ik zie in de reacties dat de afkomst niet relevant is voor de daad, in princiepe klopt, alleen is het wel zo dat er een probleem ligt bij de afkomst van de heren en de wijken waar ze vandaan komen. Ik heb zelf in elftallen gespeeld waar veel jongens zaten van Marokaanse en Surinaamse afkomst. Zelf ben ik nog een paar jaar trainer geweest van elftallen alleen bestaand uit jongeren van allochtone afkomst. Ervaring is dat de ouders weinig tot niet betrokken zijn bij het voetbal gebeuren van hun kind (uitzonderingen daargelaten.), ze worden of afgezet of komen op jonge leeftijd al zelfstandig naar de club. Er is geen ouderlijke controle dus en dit gebeurt ook als de jongere op straat lopen. Aangezien deze jongere naar elkaar toe trekken (wat vrij logisch is) beinvloeden ze elkaar negatief en ontsporen dus veel sneller. Daarnaast is het zo dat niet westerse culture veel feller reageren. Daarnaast moet je dus ook nog de wijken waar de jongens vandaan komen mee nemen in dit verhaal. (helaas zijn er aardig wat slechte wijken in Nederland). En er zijn ook nog genoeg Hollandse tokkie kinderen die geen opvoeding krijgen.
De enige manier om dus de extreme uitwassingen in de het voetbal als ook maatschappij tegen te gaan is door het bovenstaande aan te pakken. En het is dus niet verwonderlijk dat er geen ouders waren om in te grijpen.
Als de heren de maximale jeugdstraffen krijgen, dan is dat onder de 16 1 jaar detentie en boven de 16 2 jaar detentie. Daarnaast kunnen ze nog PIJ krijgen (jeugd Tbs) en gezien het geweldsdelict kan dit een maximaal verlengbare worden van 6 jaar. Alleen is het de vraag of ze deze uitspraak ook zullen krijgen, want waarschijnlijk is het moeilijk aan te tonen wie wat heeft gedaan....helaas....

Het is een maatschapelijk probleem maar ook een probleem van de voetbalsport.

Laten ze beginnen het onnodig commentaar op de leiding harder aan te pakken. Een van Bommel en Strootman zijn hele slechte voorbeelden voor de amateurtak van het voetbal!

Dit is echt vreselijk nieuws. Er moet echt eens gekeken worden naar de opvoeding van sommige delen van de bevolking. Waarschijnlijk zullen deze ventjes niet eens heel hard gestraft worden, aangezien we in Nederland meer de filosofie hebben dat die arme schatjes niet genoeg overspoelt zijn met liefde in ons land en daarom geen andere oplossing zagen dan dit maar af te reageren op een weerloze grensrechter.
Groenlinks zal wel weer opteren om wat nieuwe buurthuizen uit de grond te stampen zodat die lieve kinderen wat te doen hebben en niet genoodzaakt zijn op straat rond te hangen, want sja dan kan het gebeuren dat je af en toe iemand doodtrapt heh.

Ik vind het echt bizar dat sommige mensen dit ook maar enigzins proberen te relativeren. Dat ik zelfs ergens lees dat grensrechters ook wel irritant kunnen zijn. Zit er echt zo'n groot boord voor de kop bij sommige mensen? Is toch om kotsmisselijk van te worden.

RIP

Echt ongelofelijk natuurlijk wat deze 3 knullen gedaan hebben! Dus zoals ik begrijp sloeg de grensrechter op de vlucht, en bleven deze 3 ventjes hem achtervolgen? Anyways gevangenis straf, en daarna verplicht het leger in. Zal deze 3 bengels eens leren, uitzending naar Irak!

Dit probleem is niet oplosbaar. Waarom niet? Omdat dit niks met opvoeding te maken heeft. Je hebt problemen, waaronder geweld, wat nooit op te lossen zal zijn. Er is geen ouder in de wereld die zijn/haar kinderen leert om iemand anders dood te slaan. Ieder kind slaat, zeker kinderen van die leeftijd. Het is groepsgedrag, supportersgeweld en geweld tijdens het stappen wat kinderen inspireert tot dit soort daden. Het is zogenaamd ''stoer'' om iemand te blijven achtervolgen wanneer hij wegrent tijdens dit soort geweld. Ze zijn zich niet eens bewust van de gevolgen voor de familie van de omgekomene, of de gevolgen voor zichzelf.

Er zullen altijd en overal in de wereld incidenten blijven plaatsvinden als deze, omdat er altijd en overal in de wereld mensen worden geboren die de normen en waarden van vandaag de dag niet begrijpen. Daarom bestaan gevangenissen, rechtbanken etc. En daarom raken die steeds voller.

Begrijp mij niet verkeerd, ik wil ook dat hier aandacht aan wordt besteed en dat er stil bij wordt gestaan. Al is het maar uit respect voor de nabestaanden en om een signaal af te geven omtrent het groeiende geweld op (amateur) voetbalvelden. Maar ik ga niet mee in de opportunistische gedachte dat dit soort uitzonderlijke incidenten ooit tot het verleden zullen behoren, simpelweg omdat je niet alles en iedereen kan controleren en beheersen. Want zelfs de mensen waarvan je het bij voorbaat niet van verwacht en de leeftijdscatagorie waarin je bij voorbaat niet zoekt hebben nu voor dit vreselijke voorval gezorgt.

De verklaring van de jongens zal zijn

We hebben spijt en het was niet zo bedoeld.

OOk zullen ze de smoes van de slechte jeugd erbij halen en dan zijn ze zo weer vrij.

5km te hard rijden is in dit land heel erg en zoiets wordt slap gestraft let op mijn woorden

De verhouding tussen de ernst van delicten is volledig scheef!

Hoe triest dat zoiets kan gebeuren. Er is eigenlijk maar 1 straf voor dit soort delicten, helaas laat ons rechtssysteem deze straf niet toe.
Voetbal is van iedereen en hoort van iedereen te blijven.
Ik hoop dat het de familie en vrienden van de beste man enigszins troost kan bieden, wetende dat heel Nederland met ze meeleeft.

RIP

Deze fijne jongetjes lopen over 3 jaar weer buiten.

Ik vraag me 1 ding af?
waarom greep niemand in die het zag?

4 december 2012 om 15:24

Omdat hij misschien niet gezien is? Ik weet de situatie niet maar goed, als iemand het gezien heeft en niet ingegrepen heeft is hij medeplichtig in principe.

Ik ken die jongens, Nieuw Sloten ligt 10minuten fietsend van mijn huis vandaan. Echt gestoord dit.. ookal ken ik ze, ze verdienen echt de grootste straf die beschikbaar is. Dit is toch niet normaal meer? ..

ik ben lid van SC Buitenboys en ken de man die overleden is en zoon. Er er is wel degelijk geprobeerd om in te grijpen alleen overal was er iets aan de hand. Hoop dat ze een langdurige celstraf krijgen.

De aanklacht zal in 1ste instantie zijn zware mishandeling met de dood tot gevolg.
Aangezien hij pas in het ziekenhuis was overleden.

Maar welke aanklacht ze waarschijnlijk erbij krijgen is poging doodslag icm doodslag aangezien de daders tot meerdere malen aan toe expliciet en tevens doelbewustop zijn hoofd begonnen in te trappen , terwijl hij hulpeloos op de grond lag. Dit wordt in strafrecht op die manier gemeten op 1ste vlak, maar het kan natuurlijk milder worden als de advocaat roet in het eten gaat gooien door het op leeftijd te gooien en verstandsverbijstering of momentopname en evt ontoerekeningsvatbaar ! Je kan het geloven of niet maar je ziet het steeds vaker dat ze dit voor elkaar krijgen.

Danwel niet het betrekken van de schuld op de ouders, opvoeding , problemen , familie omstandigheden.

Jaja mensen het kan toch echt allemaal in deze kromme staat met een belachelijke wetgeving waar daders meer rechten en vertrouwen krijgen dan de slachtoffers en nabestaanden. In het huidige rechtsysyteem wordt meer gekeken hoe je de daders sneller kan rehabiliteren danwel preventief een cursus en psychologische gesprekken voeren dan dat ze daadwerkelijk worden gestraft in combinatie met tucht, normen en waarden en laten inzien wat de wonden en littekens met zich meebrengen aan de daad die zij gepleegd hebben.

Welkom in Nederland . Law above Citizen.

Ik gok een of maximaal 2 jaar jeugd detentie en als belanghebbende nog een jeugd tbs periode om ze rustig de maatschappij weer in te laten wennen .waarschijnlijk zijn ze de daders zo ontdaan van hun daad dat ze openlijke excuses aanbieden en spijt getuigen waardoor ze nog eerder vrij rondlopen wegens goed gedrag waarvan denk ook nog 4 jaar voorwaardelijk. Verder misschien nog een taakstraf van 200 uur (maximale) en een tegemoet komende boete (waar geen hoogte tegen op kan)

De pijn en het verdriet zal altijd blijven en daardoor los je niks op om die jochies hetzelfde lot te geven. Ook al zou je dat als onderbuik gevoel hun wel wensen na dit zinloos geweld .

Laten we hem altijd herinneren en elk jaar stilstaan bij deze gebeurtenis. Rust in vrede.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren