Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Conclusie na Feyenoord: worstelend Ajax verder weg geraakt van Ajax’

Laatste update:

Ajax werd de afgelopen vier jaar vier keer kampioen van Nederland, maar de Amsterdammers dreigen dit seizoen af te sluiten zonder prijs; de Johan Cruijff Schaal ging naar PEC Zwolle, de ploeg van trainer Frank de Boer werd uitgeschakeld in de Champions League en het bekertoernooi en in de competitie is de achterstand op koploper PSV opgelopen tot zes punten.

/

In het Algemeen Dagblad wordt in twijfel getrokken of De Boer nog wel de juiste man is voor Ajax; de coach werkt op dezelfde manier als hij de afgelopen jaren deed, maar het verwachtingspatroon was dit seizoen veel hoger en de prestaties zijn daarbij achtergebleven. De doel om in de Champions League te overwinteren is niet gehaald en van het beoogde aantrekkelijke voetbal komt bitter weinig terecht.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet begin dit seizoen weten dat De Boer in Amsterdam de beschikking heeft over ‘de beste selectie sinds jaren’, maar volgens de krant is dit een inschattingsfout gebleken en is de amusementswaarde van het spel eerder omlaag dan omhoog gegaan. ‘Ajax is Ajax niet meer’, waren de woorden waarmee Johan Cruijff vier jaar geleden zijn revolutie startte, maar het dagblad concludeert dat het zondag tegen Feyenoord worstelende Ajax ‘nog verder weg is geraakt van Ajax’.

Ben je het met deze conclusie eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het amusementswaarde is slecht.
Daar maak ik mij het meeste druk om.
Ik zie nu 2 jaar lang dit zeikvoetbal zonder rissico.
Geen doorschuivende verdediger om een man meer situatie te hebben op het middenveld
Zoals zondag niet de ballen te hebben om 1 op 1 te spelen om het middenveld in handen te krijgen.
Dat is ajax ballen tonen en voetballend beter zijn.
In plaats van schøne met een echte rechtsbuiten spelen.
Ik denk zelf dat omdat ajax geen topspits heeft dat er een echte tien achter moet staan.
Dat zou andersen goed in kunnen vullen en als fischer terug is fischer daar neer te zetten.
En het zou ook handig zijn als er eens gebruik word gemaakt van de vleugels aangezien kishna weet ik veel hoe vaak vrij stond maar de bal niet krijgt.
Dat is kwaliteit de ruimtes zien.

Verdedigend stond het redelijk want feyenoord had de bal maar ik heb maar weinig uitgespeelde kansen gezien van feyenoord.

28 januari 2015 om 08:46

Probleem is alleen dat Ajax helemaal werd weggespeeld en overbluft. Ballen tonen ok, maar als je voetballend niet beter bent, kun je dat natuurlijk moeilijk tonen.
Is nog steeds ongelofelijk dat we niet gewonnen hebben zondag....

28 januari 2015 om 08:50

Als jij zorgt dat je een man meer krijgt op het middenveld kan je sneller een vrije man vinden en dan afspelen.
Hier kan je het middenveld weer in handen krijgen en de wedstrijd omdraaien en feyenoord tegen de muur zetten.

Feyenoord heeft een paar honderd procent kansen gehad maar echt heel erg veel uitgespeelde kansen en vol druk op het doel was het ook niet.
Ze voetbalde net zoals ajax heeft gedaan vaak van achteruit het middenveld op maar kwamen dan ook niet heel vaak verder.

28 januari 2015 om 09:29

@wve

Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Maar het ligt niet aan het spelsysteem hoor! Ajax heeft jaren altijd maar met 3 middenvelders gespeeld en dat was ook nooit een probleem. Als je op het middenveld een man minder hebt dan betekent dat automatisch dat je ergens anders op het veld een man meer hebt.

Maar het gaat natuurlijk wel om de uitvoering ongeacht wat voor systeem een club graag speelt. Maar dan moet je natuurlijk wel de mensen hebben die het kunnen uitvoeren. En dat is nu net het grote probleem. Ajax mist teveel kwaliteit binnen de selectie om het goed uit te voeren.

En met alle respect voor Feyenoord. Het is natuurlijk wel een pijnlijke conclusie als je ziet hoeveel 100% kansen Feyenoord heeft gehad t.o.v. Ajax. Zeker als je bedenkt waar Feyenoord financieel vandaan komt en een stuk lastiger heeft om goed beleid uit te voeren t.o.v. Ajax.

En natuurlijk kan je een paar mindere wedstrijden hebben in het jaar ongeacht de tegenstanders. Maar het zijn er in dit seizoen echt teveel. En dan kan je niet anders concluderen dat het een gebrek is aan kwaliteit.

Het ligt overigens in mijn ogen niet aan de Boer. Maar aan het materiaal wat hij tot zijn beschikking heeft. Iedere trainer blijft gewoon afhankelijk van zijn materiaal en kan hooguit een paar procent verschil maken. Maar het verschil is nu wel erg groot!

28 januari 2015 om 11:23

Ja dat klopt ajax begint altijd met vier man achterin en drie op het moddenveld.
Maar de boer gooide het nog wel eens om als er een man meer nodig was om het middenveld in handen te nemen.
Dat miste ik zondag.
Maar laten we ajax nu ook niet een depressie in praten want ze staan er nog aardig voor.

28 januari 2015 om 11:57

@ Wve

Wat dacht je van een beetje vertrouwen in het heden en in de toekomst? Het is in de geschiedenis bijna onmogelijk gebleken om 5 jaar op rij kampioen te worden. Zelfs clubs en teams als United, Chelsea, Barcelona, Madrid etc etc hebben dit bijna niet gepresteerd. Een 5e titel op rij zou fantastisch zijn, maar iedere realist weet dat dit bijna onmogelijk is.

Dus moet je gaan kijken naar de selectie en de toekomst. De huidige selectie ligt allemaal tot 2018 of langer vast op Kishna, Schöne, Moisander en Bazoer na. Oftewel er kan nog ongeveer 2 jaar lang met dezelfde basis en wissels gewerkt worden. Er is dus een heel stabiele groep gecreeerd waarmee men een aantal jaar vooruit kan.

Cillessen (medio 2018)
Boer (medio 2017)
Leeuwenburgh (medio 2019 in beraad)
Van Rhijn (medio 2018)
Veltman (medio 2018)
Boilesen (medio 2019 in beraad)
Vd Hoorn (medio 2017)
Riedewald (medio 2018)
Viergever (medio 2018)
Klaassen (medio 2018)
Andersen (medio 2019 in beraad)
Serero (medio 2017)
Bazoer (medio 2019 in beraad)
Fisscher (medio 2017)
Kishna (medio 2016)
Muric (medio 2018)
Milik (medio 2019 aanbod gehad en akkoord)
El Ghazi (medio 2019)
Zivkovic (medio 2020)

En dan van Jong Ajax

Owusu (medio 2019)
Menig (medio 2019)
Acolatse (medio 2018)
Becker (medio 2017)

Of Ajax A1
Nathan Leyder (medio 2016, aanbod tot 2020 in beraad)
Azzouzzi (medio 2020)
El Mahdioui (medio 2018)
Vd Beek (medio 2020)
Savastano (medio 2018)
Cerny (medio 2018, zodra 18 jaar tot 2020)
Nouri (medio 2018, zodra 18 tot 2020)
Efmorfidis (medio 2016)
Walian (medio 2017)
Idrissi (medio 2019 aangeboden)

De toekomst ziet er goed uit, en in sommige periodes moet je investeren en opbouwen naar een betere toekomst. Dit is zo een jaar dat je misschien een keer genoegen moet nemen met minder voetbal en geen prijs. Het gaat om de lange termijn. En het beleid omtrent financien, transfers, jeugd, selectie, trainers etc is daar volledig op gebaseerd.

In plaats van klagen, een beetje hoop.
In plaats van dromen, realistisch zijn
In plaats van schreeuwen, een keer de toekomst bezoeken.

trouwens, Ajax heeft nu meer punten in 19 wedstrijden dan de 3 eerdere seizoenen onder Frank de Boer. Normaliter liggen we dus gewoon op schema om kampioen te worden.

28 januari 2015 om 13:10

Daarom.
Maar ik wil wel weer eens lekker ouderwets echt goed voetbal zien.

28 januari 2015 om 10:42

Wij hebben 3 100% kansen gehad volgens mij. dat is niet veel als je bekijkt welk overwicht wij hadden, Maar daar zou ik niet meteen ajax voor willen compimenteren. De voorhoede van feyenoord is nu juist de zwakste linie. Want als Feyenoord de voorhoede had gehad van bv PSV dan denk ik dat jullie de 2 wedstrijden tegen Feyenoord dit seizoen ongelooflijk pijnlijk zouden hebben verloren. Goed, als, bestaat niet en wij hebben niet zo'n goede voorhoede. Maar ik bedoel dat het misschein niet alleen de kracht van ajax is dat Feyenoord niet scoorde.

28 januari 2015 om 11:25

Ja maar dat hebben ze niet en kazim is volgens vele en hem zelf een goede spits.
En de een van de kansen kwam nog door een fout van ajax.
Voor de rest had feyenoord meer de bal op het middenveld en verdediging dan in de aanval.

Altijd rekening houden met lucky Ajax ..afgelopen seizoenen met niet al te mooi voetbal kampioen geworden. het breit veel de laatste jaren maar werden wel kampioen

28 januari 2015 om 08:53

Was niks lucky,s aan de kampioenschappen.
Gewoon verdient en de beste van het seizoen.

28 januari 2015 om 09:06

Je kan niet 'lucky' zijn als het om een kampioenschap draait. Lijkt me erg sterk dat je 34 duels het geluk aan jouw zijde hebt.

Dat je af en toe wat geluk hebt waardoor je in de 90e minuut de winnende maakt oké. Maar dat betekend niet dat je meteen met geluk kampioen word.

28 januari 2015 om 10:12

Maximis..

Mag ik jou er daarbij aan herinneren dat Ajax het afgelopen seizoen de meeste pech had met de arbitrage van alle Eredivisieclubs? Dit heeft het Nrc/handelsblad destijds uitgerekend na een onderzoek.

Bron; http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/268077_ajax-heeft-...

Ja goed is het niet nee.. Maar zo zeikte veel mensen de afgelopen jaren ook. Alleen toen werden we telkens kampioen. En begrijp me .. Ik wil ook een attractievere Ajax zien.. Maar zo waardeloos als geschetst wordt is t ook weer niet.

28 januari 2015 om 09:05

Nou, het doet eerlijk gezegd wel pijn aan de ogen..... Kijk vandaag de dag voor actractief voetbal liever naar Heerenveen, PEC en Feyenoord dan naar het initiatiefloze Ajax.... En dat zegt toch wel iets...

28 januari 2015 om 09:21

Zo waardeloos als het geschetst wordt is het juist wel.

De kampioenschappen hebben een hoop verbloemd. Het spel is al jaren niet om aan te gluren, zonder enig lef. Er wordt nog steeds gesproken over die ene wedstrijd tegen Barcelona. Daar wordt structureel vergeten bij te zeggen dat Barcelona al geplaatst was en 5 basisspelers miste.

De laatste wedstrijden tegen Excelsior, Vitesse, Groningen en Feyenoord had je gewoon alle 4 moeten verliezen.

Ik snap ook volledig dat Frank de Boer voortborduurt op de speelwijze die hij voor ogen heeft. Ajax mist alleen gewoon kwaliteit. Daarom holt het niveau achteruit.

Als je kijkt wie er de afgelopen jaren zijn vertrokken (sinds aantreden De Boer) en wat daar voor teruggekomen is, is het ook logisch dat het niets meer is.

Stekelenburg, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Blind, Anita, De Jong, Eriksen. Deze spelers zijn allemaal Europese (sub)top. Daarnaast zijn ervaren spelers als Ooijer en Poulsen vertrokken. Mannen die de jonge garde bij de hand konden nemen.

Nu spelen daar Moisander, Veltman, Van Rhijn, Andersen, Boilesen, Schone, Zimling.

Cillesen, Klaassen en Serrero noem ik bewust niet, want die hebben nog wel kwaliteit voor een stap hoger. De rest is gewoon (nog) zeer, zeer matig.

Een hoop talent inderdaad, maar daar red je het niet mee. Je moet ook ervaring, slimheid hebben.

Ajax moet de portemonnee trekken voor ervaring en kwaliteit. Het liefst een combinatie.

Ik weet dat er weinig haalbaar is, maar als je het niet probeert lukt het zeker niet.

Wat voorbeelden: Heitinga (in de Ooijer rol, dus weinig spelen, maar wel clubman en ervaring), Vidic (ontevreden bij Inter), Agger (speelt bij Kopenhagen en is Deen), Van der Vaart (clubman), Emanuelson (speelt ook nooit).

Ze hebben 100.000.000 om uit te geven. Oftewel kwaliteit aankopen en de rest aanvullen met jeugd. Volgens mij is het beleid dat er geen Tainio, Mido, Oleguer, Sulejmani, Atouba en Luque meer worden aangetrokken.

Van der Hoorn, Duarte, Sana, Zimling zijn nog slechter dan bovengenoemde. Gelukkig kostte ze iets minder, maar je hebt er net zo weinig aan. Dat is gewoon pure middelmaat. Niveau FC Groningen.

De enige die ik hier op VZ ook over hoor is Hansje, maar die wordt dan constant afgevallen.

28 januari 2015 om 10:12

@tommie: mooie analyse.
De transfers die Ajax wel doet zijn ook allemaal jeugdspelers. Van die groep moet je nog maar afwachten hoe die zich ontwikkelen. Dan hebben we het over Fischer, Kishna, El Ghazi, Muric en zo. Statistisch gezien zullen er maar een of twee Europese top worden. Als ik dan zie hoe ver Paul Pogba op zijn eenentwintigste is, dan weet je dat het voor veel Ajax-talenten heel kort dag is.

28 januari 2015 om 12:41

Helemaal mee eens en onderschrijft wat ik het afgelopen jaar ook verkondig. Ik ben vanaf het begin voorstander geweest van het nieuwe beleid, technisch hart en het beleidsplan. Wat het belangrijkste (voor mij als liefhebber) is is het spel en dat is al jaren niet om aan te zien. Dus ja, versterkingen zouden zeker haalbaar moeten zijn maar waarom is er geen vooruitgang te bespeuren in het spel? Lijkt me dat FDB genoeg tijd heeft gehad om zijn stempel op het team en de spelers te drukken. Hij kan niet het excuus hebben dat hij geen kwaliteit tot zijn beschikking heeft want daar is hij, samen met het technisch hart, verantwoordelijk voor. Daarbij mag een Ajax supporter best kritisch zijn t.o.v. het beleid en hoeft het niet als een blinde achter de polonaise aan te lopen.

28 januari 2015 om 10:01

Zo waardeloos als het geschets wordt is het dus wel. Noem 1 wedstrijd op dat je echt hebt kunnen genieten van Ajax. Als je al een attractieve wedstrijd kunt opnoemen dan moet dat een wedstrijd zijn waarin El Ghazi gespeeld heeft.

Het positieve is wel dat Feyenoord ons 2x dronken gespeeld heeft en dat wij toch 4 punten hebben overgehouden aan deze 2 wedstrijden (met enig geluk natuurlijk).

En ja ... ik heb inderdaad het saaie spel ook geaccepteerd tijdens de eerste 3 kampioenschappen. Als je de kampioenschappen voor het gemak even buiten de discussie laat, dan denk ik dat iedere Ajax liefhebber baalt van het spel waar ze iedere week op getrakteerd worden.

iedereen lult maar over Andersen, maar die gozer is echt een aanfluiting.
Veltman is zogenaamd international maar hij heeft geen idee wat verdedigen is.
Boilesen ook, komt 100x per wedstrijd op langs de lijn, maar gaat ook regelmatig de fout in.
Niet iedereen is het er mee eens, maar Schone moet gewoon op het middenveld, zodat El Ghazi kan spelen.

En dan dat eeuwige rondspelen van de bal achterin. Ik heb regelmatig moeite om m'n ogen op te houden, zo traag gaat dat rondspelen. Barcelona speelt ook op balbezit, maar volgens mij doen die dat in een iets hoger tempo en gaat de bal ook iets sneller naar voren.

Ik ben nu bijna op een punt aangekomen dat ik liever naar aantrekkelijke wedstrijden kijk dan met saai voetbal kans maak op een 5e kampioenschap op rij ...

"de doel om in de CL te overwinteren" Oke als iemand dit zegt die de Nederlandse taal niets als moedertaal heeft snap ik dit maar niet een Nederlandse website.

De doel jonguhhh!!

Is de Boer wel de juiste man.... Dat lees ik veel. Natuurlijk is hij dat!! Hij bracht ons 4 kampioenschappen .. Zonder hem was dat niet gelukt. Hij gaf eenheid.. Een team. Endat terwijl we telkens de beste mannen verloren aan buitenlandse clubs.. En redde we het met de middelen die we hadden. Nu gaat het iets minder en staan er meteen mensen klaar om te zeiken. Kritisch mag je zijn.. Maar veel mensen overdrijven.

28 januari 2015 om 12:47

Overdrijven? Ik denk dat je, ook als Ajax supporter, best kritisch mag zijn. Daarbij wordt je tegen Pec, Vitesse, Den Haag etc en 2 x tegen Feyenoord(!!) van het veld gespeeld met voetbal dat ik graag van Ajax zie. Dus ja, dan is het wat mij betreft wel gerechtvaardigd om daarop kritisch te zijn. Verliezen (of puntverlies) is niet erg, wel de manier waarop. Ajax stond altijd bekend om aanvallend, technisch voetbal met driehoekjes overal op het veld, snelle buitenspelers, naar voren gericht voetballen, een veel scorende spits, een dynamische en scorende nummer 10 maar niets van dat alles is er over gebleven. Daar maak ik me dus zorgen om.

Ik baal er nog steeds van dat je niet van deze ploeg hebt kunnen winnen. Alle respect voor wat Ajax en De Boer de afgelopen jaren hebben gepresteerd, maar Feyenoord speelde gewoon tegen niveautje Heracles zondag. Helaas ook precies de reden dat Feyenoord de laatste 4 jaar niet minimaal 1x kampioen is geworden

He eindelijk komt er beweging in en gaan er meer mensen inzien dat Ajax Ajax niet meer is en dat het niet om aan te gluren is en dat we gewoon kwaliteit missen , Overmars heeft het qua financien prima gedaan en de club weer gezond gemaakt echt petje af , maar sportief zijn we geen ene moer opgeschoten omdat alles wat top en subtop was weg is en er alleen maar mindere spelers voor in de plaats zijn gekomen , ik hoop dat dat besef nu ook eindelijk is doorgedrongen bij de technische staf maar dat betwijfel ik , ik heb al eens gezegd dat als de Boer en Overmars zeggen dat dit de beste selectie sinds jaren is dat je dan je supporters niet echt serieus neemt want dat is gewoon niet zo .
Dus wat heeft de revolutie van Cruijff nu opgeleverd je we zijn weer een gezonde club erg belangrijk dat zeker maar we zijn ook een voetbal club en sportief zijn we nog steeds niet verder wij missen het Ajax voetbal want we zien alleen maar dat oeverloze spelen op balbezit en tikkie terug tikkie breed maar dat zal Johan Cruijff toch niet hebben bedoeld .

De Boer is een goede coach gezien de behaalde successen. Maar je begint je toch af te vragen of hij wel de ideale trainer is voor een (van nature) aanvallende club.

De Boer wil eerst balbezit, controle en geduld. Daarna pas pressie. Voor clubs uit Topcompetities is dat een normale gedachtengang. Dus daarom zal hij het buiten Nederland ongetwijfeld wel gaan redden. Maar in Nederland én zeker bij Ajax willen we graag aanvallend en attractief voetbal zien. Soms een tikkeltje naief voetbal zien.

Maar onder De Boer is Ajax heel degelijk, afwachtend en saai aan het voetballen. De titels heeft dat allemaal uiteindelijk verhuld. Maar nu de successen tegenvallen, gaat dat zich wreken.

Daarom zou Ajax aankomend seizoen gebaat zijn bij een nieuwe trainer, die Ajax weer aanvallend laat voetballen. Zeker gezien de aanstormende aanvallende talenten, als we de verhalen mogen geloven....

28 januari 2015 om 13:11

Ergens niet zo gek. Ajax heeft immers - voor die 4 titels op rij - briljante wedstrijden afgelost met dramatische, waarbij de ene wedstrijd een 9 was en de andere een 3.

De Boer heeft er meer stabiliteit ingebracht. Het doel was om de wedstrijdjes die een 3 waren naar het niveau 6 te brengen. Helaas zijn nu ook alle wedstrijden van niveau 9 naar een lullig 6je gedevalueerd.

Toch kun je dit De Boer niet aanrekenen. Spelers moeten zelf dat besef hebben. Heeft met zelfvertrouwen te maken. Zo zouden Kishna en El Ghazi iedere actie moeten proberen hun mannetje uit te spelen. Iedere speler moet weer het besef krijgen, dat ieder balcontact bedoeld is om uiteindelijk te scoren. Soms moet je even temporiseren, maar hiervoor heb je spelers nodig die een wedstrijd kunnen lezen. Ik zeg: 2 oude rotten terug in de as en gaan met die hap. De kwaliteit is aanwezig, nu de mentaliteit nog.

Het voetbal van Ajax is inderdaad niet heel boeiend. Maar een kampioenschap maakt veel goed. Als Ajax eventueel meerdere jaren niet kampioen wordt komt er weer druk op te staan en ik ben benieuwd hoe stevig er dan aan het nieuwe beleid wordt vastgehouden. Vaak zie je dat er dan door de druk van buitenaf weer veranderingen worden doorgevoerd.

Voor het nieuwe beleid van Ajax was het een zege dat ze de afgelopen jaren kampioen zijn geworden want dat betekent dat de tegenstanders veel minder ruimte hebben voor kritiek. Ook al hoeft het beleid zich pas vanaf volgend jaar uit te betalen..

ik wordt hier zo moe van, we moeten nog 15 wedstrijden doen net zo als de andere, het kan allemaal nog, mooie wedstrijden de schaal binnen halen. Laten we eens gewoon achter de club blijven staan en toejuichen enz, ipv kritiek op kritiek.

28 januari 2015 om 10:14

@jolano

Het is absoluut niet zo wanneer er iets van kritiek is dat men dan ook vervolgens niet meer achter hun club staat. En kritiek hoeft ook niet negatief te zijn. Zeker beleidsbepalers moeten in mijn ogen altijd kritisch zijn om te kijken waar er verbetering mogelijk is. Want ook al zou het zeer goed gaan is het grote gevaar dat men tevreden is en dan kom je ook achterop als je alles bij het oude laat.

En ik hoop net zoals jij dat Ajax ongeacht de problemen die zij nu hebben toch in staat is om die schaal binnen te halen. Het is absoluut niet uitgesloten om dat het ook slechts maar de eredivisie is. En niemand nog echt overtuigend is en boven de rest staat. Qua dat betreft is onze competitie vrij armoedig maar wel spannend door dat veel ploegen ook veel kwaliteit missen.

En kan je wel concluderen dat Ajax ook binnen zijn selectie wel erg veel aan kwaliteit mist. Zeker als je bedenkt dat het graag aansluiting zoekt met de Europese clubs. En als jezelf al vier keer de landstitel hebt gewonnen en er financieel een groot gat is met de rest van de NL clubs dan vind ik het verschil echt pover. En had het juist ieder jaar sterker moeten zijn. Maar het tegendeel is waar.

Ajax heeft van alle NL clubs het makkelijkst om ervoor te zorgen dat er ieder jaar een sterke selectie heeft. En dat is dit jaar gewoon niet zo ook al zou men nog kampioen worden. Het spel in het gehele seizoen is niet overtuigend. En het heeft al teveel wedstrijden gehad waar zij werden overklast. Daar kan je echt moeilijk de ogen voor sluiten!

28 januari 2015 om 10:27

Nee de ogen moet men niet sluiten en kritiek kan, maar laten we nu net niet doen of het o zo slecht is, ze zitten in een dip, maar houden het bij gelijk en winnen. Kwaliteit raken we iedere keer kwijt, door de transfers en dat zal altijd zo blijven.
De Boer zal altijd proberen om ze te motiveren, dat zullen de meeste niet kunnen zien of horen, maar ook hij is geen god. Ze willen verder met de jeugd, maar ik ben net zo als vele van mening dat men ook ervaren spelers met een bepaalde leeftijd moeten hebben die de jonkies mee kunnen trekken. Maar zoals iedereen die kosten veel geld, de transfer is miss wel te doen, maar ze zullen te veel persoonlijk vragen en daar zal het op stuk lopen. Wie weet hebben ze tot en met zondag nog een verrassing in petto.

28 januari 2015 om 11:17

Ik ben blij dat je het mij eens ben dat er verbetering mogelijk is. Helemaal mee eens dat de huidige selectie een leider met ervaring in het veld mist. Dat kan net het verschil maken. Daardoor is de balans in de selectie bij Ajax afwezig.

En natuurlijk zijn dergelijke spelers niet makkelijk te halen maar zeker ook niet onmogelijk. Daar zijn de beleidsbepalers voor aangesteld omdat voor elkaar te krijgen en daar worden zij ook vorstelijk voor beloond. En er zijn clubs met minder mogelijkheden dan Ajax die het ook lukt. Dus ik zie geen excuus.

In het begin van het seizoen heeft Ajax dat ook duidelijk ingezien. Daarom hebben zij Zimling gehaald alleen dan blijkt dat die gewoon simpelweg niet voldoet door gebrek aan kwaliteit! Wat mij betreft halen zij desnoods maar weer Poulsen op mocht je geen alternatief vinden. In sommige wedstrijden heb je echt zo een jongen nodig. En volgens mij wilde deze speler graag terugkeren!

Overmars, De Boer, Jonk en Van der Sar blijven achter het geneuzel van die ,,fluwelen revolutie'' aanlopen en inmiddels is het wel duidelijk dat het niets brengt. Iedereen moet geduld hebben, maar er is geen progressie. Ajax is inderdaad meer-niet-Ajax geworden. Dat is zeker dit seizoen al meerdere keren duidelijk geworden in beker, competitie en CL. De 4 kampioenschappen is op zich een fantastische prestatie, maar zijn het echt Ajax-waardige kampioenschappen of meer de ,,kampioen van de armoede''? Ik voel meer voor het laatste.
Het wordt tijd dat die ,,luchtbel'' van de jeugdopleiding wordt doorgeprikt. Al die geprezen talenten blijken gewoon niet een Ajax-waardig talent te hebben op Klaassen na. Nu roepen er hier in een reactie weer mensen dat ik Kishna en Elghazi vergeet, maar die vergeet ik bewust. Geen teamplayers en geen Ajax-talenten maar ego's. Deze jongens gaan de Europese subtop zeker niet halen op basis van hun ego en mogen niet in de schaduw staan van Klaassen. Anderson krijgt vooralsnog het voordeel van de twijfel al zou het maar zijn op basis van zijn achtergrond. En ik blijf beweren dat die Milik ook niet blijft. Is ook geen Ajax-spits. Het blijven roepen dat de ,,jeugd'' tijd nodig heeft is voorbij. Boilessen (23 jaar), Veltman (23 jaar), Ligeon (23 jaar) gaan niet veel beter worden; Moissander en Schöne (30-ers) groeien niet meer. Moissander kun je niet eens aan de ,,straatstenen'' kwijt. Serero (25 jaar) is nu op zijn hoogtepunt maar blijft fysiek kwetsbaar, zeker als je ooit weer wilt aansluiten bij de Europese subtop. En ondanks hun leeftijd zijn spelers als Van der Hoorn, Bazoer?, Duarte, Viergever en Zimling regelrechte miskleunen. Van Živković mag nog wel wat verwacht worden. Die jeugdigheid van het huidige elftal valt allemaal gezien de leeftijden nog wel mee. Echte Ajax-talenten staan er gewoon op hun 20e jaar en dan bedoel ik voor langere tijd een vaste basisplaats.
Het is te hopen voor de supporters, maar ook voor de aanhangers van het ooit zo mooie Ajax-voetbal, dat er wat dissidenten zijn die de rest, inclusief Cruijff, eens wakker gaan schudden. Om alleen maar te gokken op de ,,jeugd'' is een misvatting. Maar gisteren komt er dan weer zo'n prachtig bericht naar buiten over het ,,vastleggen'' van een ,,supertalent'' waarvoor ik naar het stadion moet gaan komen. Ik had zo'n bericht en actie na de blamage van afgelopen zondag kunnen voorspellen. Nou zo'n flutcontractje stelt helemaal niets voor, geeft geen garanties en als het een echt supertalent is, dan kopen zelfs Europese subtoppers met groot plezier dit contractje af. Maar ja, dan gaat het ,,spaarsaldo van Ajax gelukkig weer omhoog''.
Talenten zullen er zijn maar ook altijd geweest, dat is heus geen exponent van de huidige jeugdopleiding, maar die kunnen alleen maar sneller rijpen in een gebalanceerd elftal met minimaal 3 geroutineerde spelers op Europees subtopniveau en het liefst met een Ajax-hart.
Ik ben de komende weken benieuwd, maar ben bang dat het blijft bij het aanprijzen van de geweldige talenten in de B1. Ik hoop als liefhebber van ,,het Ajax-voetbal''dat Ajax het komend seizoen weer een Ajax-waardig team op de been kan brengen met attractief voetbal en met de intentie om daadwerkelijk aan te sluiten bij de Europese subtop. Dat is en was toch de doelstelling TH? Als er nog een club in Nederland is die dat kan, dan is dat Ajax (en misschien Psv/feijenoord). Zij kunnen er immers voor zorgen dat het niveau van de eredivisie niet verder afzakt maar juist weer de weg naar boven vindt.
Ik ben er overigens van overtuigd dat het goed is om na een fantastische periode de huidige trainer/staf (met meer dan alle respect voor de huidige mensen) te vervangen. De Boer zit ook op dood spoor en verdient het om in een andere keuken zijn ongekende kwaliteiten te ontwikkelen. Hij verdient het zeker. De Boer kan alleen verder als hij geroutineerde spelers als verlengstuk in het veld en in de kleedkamer krijgt. Daar zitten nu de verkeerde ,,baasjes''.

28 januari 2015 om 10:18

'luchtbel van de jeugdopleiding' is wel wat voorbarig. In de komende 2-3 seizoenen kunnen we zien of de jeugdopleiding is verbeterd. De spelers die dan doorkomen zijn in de afgelopen 4/5 jaar opgeleid.

Maar het klopt wel dat er te weinig routiniers, of beter gezegd goede routiniers zijn aangetrokken. De reden dat Ajax huiverig is kan ik wel begrijpen, teveel matige spelers die te weinig brengen en teveel kosten.

Maar kijk naar Feyenoord met een gedreven El Ahmadi of PSV met Guardado.ajax heeft nu veel geld op z'n bankrekening, dus het kan eruit om iets exta's uit te geven, qua loon en transferkosten aan een ervaren speler die echt wat toevoegt.

Hiervoor kun je ook clubs als Salzburg of Basel als voorbeeld nemen.

misschien kan het AD zich beter druk maken om haar eigen ploeg.

Feyenoord krijgt al jaren de complimenten maar altijd als het moet verzaken ze.
Dit seizoen al weer tegen psv en 2x tegen ajax. Weer geen prijs in rotterdam.

Natuurlijk wil ajax overwinteren in de cl en dat meot ook de doelstelling zijn, maar je hebt een beetje geluk nodig met de loting.

vorig jaar hadden ze het moeten halen met milan en dat jaar met lyon en zagreb.
Maar als je bij real, barca, dortmund, psg en man city in zit wordt het gewoon lastig

over het niveau valt idd genoeg te zeggen, want in de competitie ziet het er niet best uit.

Op de training van Ajax is het ook vooral jonge jongens die de bal rond tikken en combineren. Bij Feyenoord spelen trainen ze met het mes tussen de tanden, tackelen, sliden, kracht en duel.

Denk dat Ajax daar nog wel eens een inhaal slag op kan maken. Opportunistisch kracht voetbal, wind er onder en niet via 14 schijven naar een doel verplaatsen maar 12 combinaties overslaan en eens een scoringskans forceren.

28 januari 2015 om 10:25

@kinge

Het verschil met Feyenoord heeft met de filosofie te maken. Daar is niks goeds of fout aan. Ajax heeft van oudsher de meer technische spelers en heeft geloof in het combinatiespel. En Feyenoord moest het altijd meer hebben van het fysiek en de directere spel.

Het is juist mooi dat beiden clubs een verschil hebben qua opvatting. Dat maakt de onderlinge confrontaties ook altijd zo boeiend. Maar het gaat aan het eind van de rit om de uitvoering van het speltype en de kwaliteit.

En Ajax moet zeker niet gaan proberen Feyenoord te kopiëren en andersom. Want dat is men daar niet gewend. Gewoon wel vasthouden aan de eigen clubcultuur en daarbinnen te proberen mensen aan te trekken met kwaliteit die het kunnen uitvoeren!

"of De Boer nog wel de juiste man is voor Ajax"!

De gedachte alleen al is te belachelijk voor woorden. De Boer is 4x op rij met Ajax kampioen van Nederland geworden en ook nu nog is de achterstand op PSV gering. We moeten gewoon nog 15 wedstrijden spelen, oftewel, we zijn nog maar net halverwege. En wat dan nog, mocht de Boer een jaar geen kampioen worden. Alsof het vanzelfsprekend is dat je zo maar ieder jaar kampioen van Nederland gaat worden. Er kan ook wel eens een ander de beste zijn.

28 januari 2015 om 10:34

Precies. En of dat gebeurt zullen de komende wedstrijden uitwijzen maar het is niet zo dat Ajax momenteel 5e staat met 17 punten achterstand...maar 2e, met de mogelijkheid dat in de komende 13 wedstrijden door PSV eventueel nog wel wat foutjes worden gemaakt (niet te hopen voor jou en gezien jouw nuchtere wijze van argumenteren, gun ik het je ook nog wel mocht Ajax het niet lukken).

Waar hebben we het over?

28 januari 2015 om 10:40

Het is fijn dat er ook nog net zo denken als dat ik doe, de beste zal uiteindelijk met de schaal staan en dat kan men pas zien op 17- mei. Snap dat altijd wijzen naar de trainer toe niet, want ook de spelers hebben hun verantwoording en die staan op het veld.
Je ziet vaak genoeg dat de boer of cocu of jans enz staan te schreeuwen of wijzen, als de spelers het niet oppakken, ja wat moet je dan.

Patpsv, helemaal eens, daarnaast:
"maar de Amsterdammers dreigen dit seizoen af te sluiten zonder prijs; de Johan Cruijff Schaal ging naar PEC Zwolle, de ploeg van trainer Frank de Boer werd uitgeschakeld in de Champions League en het bekertoernooi en in de competitie is de achterstand op koploper PSV opgelopen tot zes punten."

Ehm, niks meer te winnen??
- Achterstand 2012-2013 was voor Ajax 7 punten na 19 speelronden, nu is het een punt minder. Als ze net zo goed hadden kunnen verliezen van Feyenoord is een punt in die wedstrijd een winstpunt, overigens net als de 3 punten van PSV op Cambuur of de 3 punten van PSV op Feyenoord. Stel dat die 2x gelijk waren geworden, dan had dit klaagstukje niet eens in de krant kúnnen gestaan.
- Uitgeschakeld in wederom een van de zwaarste CL poules, dat klopt. Keerzijde is dat ze eens een modale poule moeten kunnen loten. Daarnaast zitten ze in de Europa League, waar echt niet louter topclubs in zitten...ik weet de prestaties in deze bekercompetitie van Ajax de afgelopen jaren, maar laat ze dát eens doorbreken en de finale halen en het seizoen is alweer geslaagd.
- PSV wint ook lang niet alles overtuigend, het tegengestelde is momenteel een feit. Daar wordt dan niet op geklaagd, opmerkelijk. Verder boeit 't me niet want ik moet gewoon alleen naar Ajax kijken.
- De jeugd heeft de toekomst. In het geval van Ajax, is dat de joker. Volgens mij kan Ajax gewoon de Youth League winnen aangezien ze de concurrenten al voetballes hebben gegeven. Die mannen stromen allemaal weer door. Klaassen was de eerste lichting waarmee De Boer al in de jeugd gewerkt heeft, de volgende lichting komt er al aan en deze mannen hebben allemaal langdurige contracten getekend. Dat weten we ook allemaal omdat anti-Ajax hier loopt te klagen dat iedere contractverlenging op VZ wordt vermeld, wat geheel logisch is gezien de huidige positie van die jongens in Europa (absolute top) dus eventueel willen we dat ook gewoon weten.
- De Boer wil dus gewoon die bijzondere lichting door laten breken, eventueel ziet hij daar veel meer uitdaging in dan een middenmootje in Engeland dus helaas voor het AD, zal hij niet echt onder de indruk zijn van dit stukje.
- We moeten nog 13!!!! wedstrijden.

Tsja, het glas is halfvol of halfleeg. Klagen mag altijd maar doe het dan op het voetbal..de situatie ansich is zo kansloos nog niet.

Ben het echt helemaal zat. Dat gezeik van mensen dat Ajax niet meer Ajax is, dat het niet aan te gluren is. Dat er inversteringen moeten komen. Dat er alleen naar koopjes wordt gekeken. Dat het beleid niet klopt. enz. enz.

Ja en. Wat maakt dat uit. Dat is allemaal korte termijn denken. Veel supporters van zowel Ajax als andere clubs kijken naar wat er nu op he veld staat en wat er nu gebeurd met het eerste elftal. Is een volledig verkeerde gedachte en vooral niet waar je naar moet kijken.

Neem een stap terug naar het begin van de revolutie. Ajax nam een voorbeeld aan de organisatie van Bayern Munchen en hoe die club gerund wordt. Inmiddels zijn we vier jaar verder en het eigen vermogen klimt na ongekende hoogte. Vier jaar kampioen geworden hielp hierbij ontzettend (toegegeven het was betonvoetbal, maar des al niet te min kampioen terwijl je dat eigenlijk niet mocht en kon verwachten op het moment). Maar het gaat om het feit van juist dat eigen vermogen.

Waarom is bayern supermachtig, juist door hun eigen vermogen. Hoe hebben ze dat eigen vermogen voor elkaar gekregen? Voor een groot deel door het stadion in eigen bezit te hebben. Joop Munsterman van twente heeft een soort gelijk idee, zorg dat je stadion van je zelf is dan heb je een brede basis om je begroting te vergroten. Waar joop de weg koos van schulden en investeringsfondsen, kiest ajax duidelijk een andere weg, namelijk zuinig aan doen nu zonder inmenging van de Knvb. Voor beide methodes is iets te zeggen, maar die van Ajax bevalt mij beter.

Waar veel supporters over elkaar heen vallen om te zeggen hoe slecht het wel niet gaat met Ajax 1, zijn er volgens mij veel beleidsbepalers die juist het tegenover gestelde denken. En die vol huiver de berichtgeving rond de investeringen van Ajax afwachten. Want dan is het gerommel in de marge over in de eredivisie. En heel nederland weet diep van binnen dat er maar een club is die daarin kan en gaat mee komen. Die speelde ajax afgelopen zondag van de mat, want vergis je niet ook Feyenoord heeft een gigantisch potentieel. Al hebben die een ruime achterstand door die torenhoge schuld die ze hebben moeten aflossen.

Dan komen we aan bij de gokjes, als je wilt besparen moet je het slim spelen. Feyenoord haalt met twee gokjes toch tot twee keer toe een hele goede spits binnen voor eredivisie begrippen. En al het geld dat ajax in gokjes heeft gestoken is samen inderdaad een top aankoop, maar een topaankoop slaagt niet per definitie. Huntelaar en Suarez deden het goed, maar die staken dan ook echt met kop en schouders boven de rest uit. Welke topaankop had Ajax dan moeten doen??? Maher??? Narsingh??? Zyech??? Was het met een van die spelers nu daadwerkelijk zoveel beter gegaan??? Of hadden we een topper uit het buitenland moeten halen en daarvoor het salarishuis moeten omgooien??? Dat is gebeurd met Eto en toen kwam die nog niet.

28 januari 2015 om 14:44

Ik begrijp dat jij de laatste 1,5/2 jaar op het puntje van je stoel zit , alleen de zin al : Inmiddels zijn we vier jaar verder en het eigen vermogen klimt na ongekende hoogte. Vier jaar kampioen geworden . Maar volgens mij is ajax een voetbal club en geen bank en daar bedoel ik niet mee dat ze miljoenen moet gaan uitgeven maar je kunt wel wat anders doen dan wat er nu instaat .
Maar jij vind dit prima oke' ik hou er een andere visie op na want sportief zijn in ieder geval geen ene moer opgeschoten er wordt gespeeld om niet te verliezen en dat spel past niet bij ajax hoor.

heef allemaal te maken met te veel ge bleseerde spelers die er anders gewoon in staan !! daar krijgen psv ook nog mee te maken!

dit gelijkspel was te wijten aan slecht spel van ajax en het slecht afmaken van de kansen want ook dat is een kwaliteit die feyenoord dan weer niet bezit dus zo hebben allebei de ploegen hun tekortkomingen en dat omdat ze beide niet willen investeren.

resp. ajax in ervaring en een leider en fey in een goede scorende spits ipv een aanspeelpunt, conclusie beide hebben steken laten vallen als het gaat om de juiste investering en liever centjes op de bank dan op het veld dus een gelijkspel is daarom ook terecht want het gaat nog steeds om doepunten maken, hoe je dat doet is niet zo van belang , het liefst met goed voetbal maar dat is iedereen over 10 jaar weer vergeten hoe je de title hebt behaald.

Een conclusie van het AD over Ajax, tja, dat kunnen we dus bij voorbaat niet serieus nemen.. Next!

Je kunt toch onmogelijk zeggen dat ze er helemaal naast zitten. De twijfels over De Boer zijn mijns inziens onterecht, over zijn inbreng in de kampioenschappen kunnen we kort zijn

Beetje rare conclusie dat de Boer niet de juiste man meer zou zijn voor Ajax.
De problemen die zich nu voordoen bij Ajax heeft puur met kwaliteit van de spelersgroep te maken. Waar de Boer wel degelijk probeert zo'n aanvallend en attractief team neer te zetten, is het de groep die gewoon nog steeds niet goed genoeg is blijkbaar. Er zit heel wat jonge talenten in maar die missen een leider die het team stuurt. Dat is enorm belangrijk. Doordat er bij Ajax zo erg op het geld gelet wordt zal er nooit een ervaren speler komen die deze taak op zich kan nemen of er moet een speler in Europa lopen die heel graag terug wilt naar zijn Ajax maar dat zie ik ook niet zo 1,2,3 gebeuren. Er moet gewoon een aanpassing gemaakt worden in het beleid om ruimte te geven voor dit soort aankopen. De jeugd staat namelijk stukken beter en daar gaan we ook wel echt profijt van hebben de komende jaren mits er die ervaren krachten bij komen, niet zulke "ervaren" spelers die er nu lopen. Moet een goede mix zijn en dat is het nu niet. de Boer heeft gewoon last van het beleid van Ajax. Het is enorm knap dat hij 4x kampioen is geworden met telkens een nieuwe, steeds jonger wordende groep.

Seizoen 2013-2014 speelronde 19 : Ajax 40 punten
Seizoen 2014-2015 speelronde 19 : Ajax 43 punten

Men kan heel hard gaan zeiken op Ajax en dat doen de meeste graag, maar Ajax doet het beter dan vorig jaar. Realistisch gezien moet je gewoon concluderen dat PSV het dit seizoen erg goed doet en dat Feyenoord zich sterk blijft ontwikkelen.

Overmars maakt teveel inschattingsfouten. Kijk maar naar wat hij in huis heeft gehaald.

Makkelijke conclusie. Je kunt het ook zo vergelijken: Ajax heeft op dit moment veel meer talent dan 4 jaar terug, echter ook minder ervaren spelers die echt de leiding kunnen nemen. (bijv. Vertonghen vs Moisander). Qua talenten: Ebecilio/sulejmani/ozbiliz/de Sa/lukoki vs Fischer/el Ghazi/kishna. Of qua spits: De Jong/sigthorsson vs Milik/zivkovic. Sigthorsson benoem ik bij oud omdat hij duidelijk gelost gaat worden door deze 2 andere spitsen. Deze ploeg is simpelweg te onervaren om veel van te verwachten op dit moment. Het potentieel belooft veel echter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren