Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cillessen staat op onze lijst en is een serieuze optie waar we naar kijken’

Laatste update:

Roda JC voelt wel wat voor de komst van Jasper Cillessen naar Kerkrade. De Limburgse club ontsnapte vorig seizoen net aan degradatie en werkte toen met Filip Kurto en Mateusz Prus als eerste en tweede doelman. Prus mag echter vertrekken bij de club en als Cillessen gehuurd kan worden, wil Roda JC die kans niet voorbij laten gaan.

/

Cillessen staat voor zijn derde seizoen bij Ajax en wordt gezien als een zeer talentvolle keeper. Hij moet echter plaatsnemen achter Kenneth Vermeer in de pikorde en ook in het nieuwe seizoen zal Frank de Boer hem niet als eerste keus aanwijzen. De 24-jarige Groesbeker mag wel verhuurd worden, gaf De Boer de afgelopen dagen aan. Een definitief vertrek is geen optie voor Ajax.

Mocht Cillessen er wat voor voelen, dan kan hij volgens De Limburger naar Roda JC vertrekken. Directeur Marcel van den Bunder geeft in het dagblad aan dat er serieus gehoopt wordt op de komst van de ex-keeper van NEC. “Cillessen staat, net als Kees Luijckx, op onze lijst en is zeker een serieuze optie waar we nu naar kijken”, stelt Van den Bunder.

Jasper Cillessen zou goed bij Roda JC passen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De vraag is of Cillessen nog een seizoen wil weggooien. Hiervoor is hij natuurlijk niet naar Ajax gekomen. Hij is beter dan Vermeer, dus het zou ook niet verstandig zijn van Ajax.

8 juli 2013 om 11:23

Beter dan Vermeer ja? Op basis van wat? Ik vind Vermeer het redelijk foutloos doen. Zoekt altijd de voetballende oplossing waar Cillesen nog wel eens de neiging heeft die bal naar voren te rossen als het niet nodig is. Verder pakt Vermeer vaak onmogelijke ballen, en punten voor Ajax. Ik begrijp helemaal dat Vermeer in het doel staat ipv Cillesen. Niet dat Cillesen veel fouten heeft gemaakt, maar er is gewoon geen reden om Vermeer op de bank te zetten.

8 juli 2013 om 12:15

@ben 1983

Ben et helemaal eens met je.
Vermeer heeft idd veel punten gepakt voor Ajax. Ook al zouden deze 2 keepers gelijk waardig zijn, zou ik nog voor Vermeer kiezen om het simpele feit dat je als Ajax weet wat je aan hem hebt. Hij heeft ook CL ervaring, ik zie dus alleen maar lus punten voor Vermeer ten opzichte van Cillessen en dan is het idd beter voor Cillessen om ergens tijdelijk te gaan keepen.

On:
Roda zou voor hem een hele goede optie zijn, je weet dat je als keeper veel ballen zult krijgen en daardoor kan je je als keeper onderscheiden.

8 juli 2013 om 12:40

Ik sluit me bij jullie aan, behalve dat ik wil toevoegen dat Cillessen in mijn ogen talentvoller is dan Vermeer. Ik zie in Cillessen een toekomstige topkeeper, Vermeer zit al een heel eind aan zijn max heb ik het idee. Laat ik maar zeggen dat ik Cillessen verder zie komen dan Vermeer. En stel dat Cillessen zich tijdens een verhuurperiode geweldig ontwikkelt en Vermeer blijft doorgaan zoals nu, wat dan? Ik persoonlijk zou proberen Vermeer te slijten, ook al zou dat niet netjes zijn...

8 juli 2013 om 12:54

Vermeer is een leuke lijnkeeper. Hij is vaak onrustig bij het uitverdedigen maar vooral zijn falen bij hoge ballen is een killer. Zeker in Europees verband, waar doelpunten vaak uit hoekschoppen en vrije trappen komen. Dan kom je met Vermeer echt tekort.

8 juli 2013 om 12:58

Ik word toch zo moe van mensen die zeggen dat Cillessen meer talent en in ''potentie'' beter is dan Vermeer. Dat moet allemaal nog maar blijken en kijken of hij het daadwerkelijk echt zo goed gaat doen. Want in potentie zegt he-le-maal niks!

Vermeer: 2(3)x landskampioen, top 3 minst gepasseerde keeper en afgelopen seizoen vaakst de 0 gehouden id eredivisie.

En dan nog steeds zien mensen liever Cillessen op goal..

8 juli 2013 om 13:17

Potentie zegt alles. Anders hadden jij of ik wel in Ajax 1 gestaan.

8 juli 2013 om 17:26

Ajax heeft nu prestaties nodig, ook over 6 jaar maar zeker ook nu. Vermeer deed en doet het gewoon prima.

8 juli 2013 om 11:24

Hoezo beter dan Vermeer? Gebaseerd op die paar wedstrijden? Ja het is ook een geweldige keeper maar Kenneth is nu gewoon nog een stap verder hoor. Heeft zich de afgelopen seizoenen uitstekend ontwikkeld, maar heeft blijkbaar nog steeds te kampen met een slecht imago. In mijn optiek is het gewoon de beste keeper van de Eredivisie. Heeft afgelopen jaar wederom een hoop punten voor Ajax gepakt, terwijl hij in tegenstelling tot vroeger amper punten gekost heeft. Ik vind dat Kenneth wel wat meer krediet verdient.

8 juli 2013 om 11:36

Het is beter om hem nu een seizoen te verhuren dan om hem nu in het eerste te zetten en vervolgens Vermeer op de bank.
Beter Vermeer nog een jaar in goal en hopen dat je hem naar een mooie club kan brengen!

8 juli 2013 om 11:40

Denken ze daar in Limburg nou serieus dat de 2e beste keeper van de eredivisie naar een degradatie kandidaat wil? Ik dacht dat carnaval nog niet begonnen was? Roda is veel een veel te slecht voor een keeper van dat kaliber. Die zou bij elke Nederlandse club in de basis staan behalve bij Ajax, die 2 goeie keepers hebben

8 juli 2013 om 11:43

Normaal gesproken is Roda JC geen degradatiekandidaat. Middenmoot/subtop zijn de regionen waarin ze normaal gesproken acteren. Voor Cilissen zou een grotere, vaste subtopper misschien mooier lijken, maar bij Roda JC word hij, mits ze weer onderin mee zullen doen, flink op de proef gesteld.

8 juli 2013 om 11:45

Maar het is voor hem wel een mogelijkheid om beter te worden. Persoonlijk hoop ik ook dat hij nog een jaar als 2e keeper de strijd met Vermeer wil aangaan. Maar als Cillissen zelf wil spelen is Roda in mijn ogen toch een uitkomst.

8 juli 2013 om 11:59

vergeet niet dat hij daar direct onder de lat kan gaan staan, wie weet dat dat mee helpt

8 juli 2013 om 12:40

Roda in de subtop? Ga een ander voor de gek houden man. Roda is heel misschien middenmoot maar echt zeker niet meer. Ik zie in Roda meer zo'n stilstaande organisatie die de weg omhoog nooit meer gaat vinden. Over een paar jaar is het geluk van Roda op en dan degraderen ze, iets wat ze al jaren verdienen eigenlijk. Hierna komen ze nooit meer terug in de eredivisie

8 juli 2013 om 12:55

Wat een negativiteit zeg!
Ik denk dat Roda wel weer terug kan komen waar ze vandaan komen. Maar voor een keeper is vooral speeltijd belangrijk daarvoor is een huurperiode aan Rodaniet verkeerd.

8 juli 2013 om 17:29

MrLahey;

Hoe lang jij al voetbal volgt weet ik niet maar ik heb de indruk dat het nog niet zo heel lang is. Ik zeg toch nergens dat Roda JC de laatste jaren een stabiele subtopper was, of wel? Dus ga heel gauw je mond spoelen met groene zeep voordat je mij er van beschuldigd om onzin te praten en op die manier mensen voor de gek houd.

8 juli 2013 om 11:41

Cilissen is pas 24! Toegegeven Ajax had hem het eerste seizoen beter bij NEC kunnen stallen maar aan de andere kant moet een topclub die op 3 fronten actief is over een goede tweede keeper beschikken. Dat is ook wel gebleken.

Cilissen is nog hartstikke jong, zeker voor een keeper. Men overdrijft vaak zoveel. Op je 24ste heb je nog een lange carriere te gaan, zeker een keeper kan nog minimaal 10 jaar mee.

Een verhuur is het beste voor beide partijen, mits Ajax een betrouwbare tweede keeper kan contracteren. Liefst een die al op leeftijd is en NL spreekt. Van der Hart is, denk ik, nog te licht om als tweede keeper te fungeren.

8 juli 2013 om 12:09

Dat er nog steeds mensen denken dat hij beter dan Vermeer is... Ajax moet Vermeer hartstikke dankbaar dat hij nog de keeper van Ajax is! Hoe hij Ajax heeft gered in de Champions League ze konden makkelijk onderuitgaan met 9-0 tegen Real Madrid maar de geweldige reddingen van Vermeer lieten dat niet toe, ik weet ook zeker dat Ajax niet van City zou winnen zonder Kenneth Vermeer. Een beetje meer waardering mag ook wel, voor jullie keeper die het al jaren uitstekend doet.

Zou goed zijn voor Cillessen. Gewoon lekker verhuren. Ajax zit dan wel met een 2e keeper probleem want ze hebben geen andere keepers van het niveau Cillessen. Maar goed, aangezien de Boer Cillessen geen eerlijke kans geeft is het gewoon beter hem te verhuren tot Vermeer verkocht wordt. Eigenlijk hoop ik dat Vermeer deze zomer verkocht wordt. Cillessen heeft veel meer in huis maar krijgt de kans niet.

8 juli 2013 om 11:24

Wat is dat nu voor onzin. Cillessen heeft de pech dat Vermeer het gewoon prima doet. De Boer heeft geen enkele reden om zijn 1e keeper te wisselen als deze zo presteert. Voor Cillessen is het natuurlijk een vervelende situatie, maar dat risico was er toen hij NEC vroeg verliet.

8 juli 2013 om 11:32

de pech voor cillessen is dat op het moment hij bij ajax tekende vermeer zich extra heeft lijken te ontwikkelen en steeds minder "vermeertjes" heeft.

8 juli 2013 om 11:27

Precies... Vermeer verkopen en Cillissen als eerste keeper..! Ik hoop dat zo..!

8 juli 2013 om 12:04

Stop daar dan maar mee want Vermeer blijft gewoon en zal keepen ook. En terecht, hij is nu eenmaal verder dan Cilessen. Zijn tijd komt nog.

8 juli 2013 om 13:27

Zijn tijd komt nog idd, maar hij had natuurlijk nooit naar Ajax moeten gaan om op de bank te gaan zitten, daar is nog geen enkele jonge speler beter van geworden.

8 juli 2013 om 11:29

Je gaat toch geen keeper die het goed doet eruit halen om een andere een kans te geven.
Keepers weten dit zelf ook. Spelers krijgen nog af en toe minuten, maar dat werkt voor keepers niet.
En een ervaren keer erbij zou prima zijn, als je kijkt dat Vermeer gemiddeld 2 wedstrijden per seizoen mist, kan je die gok best wagen om niet een keeper van hetzelfde niveau op de bank te hebben.

Lijkt me een prima club voor hem om zich verder te ontwikkelen. Als je hem verhuurd moet je wel zeker weten dat Vermeer blijft anders is straks je beste keeper verhuurd. Roda is wel actief op de transfermarkt trouwens. Met spelers als Kali, Van Peppen, Ramos en misschien Luijckx doen ze prima zaken.

Roda heeft wel behoefte aan een goede keeper, maar als ik Cillisen was zou ik lekker bij Ajax blijven. Ik neem aan dat je hier toch meer leert dan met alle respect bij een Roda JC waar je tegen degradatie vecht.

Pasveer word gehaald als Cillissen word verhuurd. Ik denk dat Ajax liever Cillissen aan een buitenlandse club verhuurd om daar sterker te worden.

8 juli 2013 om 12:16

Hoezo een buitenlandse club? Bij Roda is voor Ajax zijn ontwikkeling makkelijker bij te houden. Daarnaast heeft Roda zich al aardig versterkt en is dus geen degredatiekandidaat meer. Dus zou een goede stap zijn voor Cillissen.

Cillessen gaat zeker voor de optie verhuur, hij wil namelijk maar 1 ding en dat is spelen.

Roda zou prima zijn voor hem omdat je daar als keeper lekker veel te doen hebt in vrijwel iedere wedstrijd, dus een win win situatie voor hem.

als we deze 2 jongens er nog bij hebben gaan we europa in! ik voel het gewoon.

Mocht Cillessen naat Roda gaan, dan heeft hij gewoon twee jaar weggegooid. Dan zit hij weer op hetzelfde niveau als Nec, waar hij vandaan kwam. Dan zou ik liever Ajax verlaten voor een club uit het buitenland, bijvoorbeeld een middenmoter in een grote competitie.

Weet iemand tot wanneer het contract van vermeer loopt? Ik denk dat Ajax beter Vermeer kan verkopen ookal is het een echte ajacied en houdt hij echt van de club. Hopelijk vangen ze er nog een redelijk bedrag voor en dan kan Jasper onder de lat staan, misschien dat Ajax er wel op achteruit gaan maar miss kunnen ze met dat geld een 2e keeper halen.
Als Roda daadwerkelijk Cillessen kan huren lijkt mij dat fantastisch voor ze echt een klasse keeper en met hun andere aankopen hebben ze dit seizoen een veel beter team dan vorig seizoen.

8 juli 2013 om 11:34

Vermeer heeft al een aantal keer aangegeven zijn contract graag te willen verlengen, dus ik ben benieuwd of hij iemand is die ooit naar het buitenland wilt. Ik denk dat hij het wel prima vind bij ajax.

8 juli 2013 om 11:35

ohh okee dan verlengt hij zijn contract wel mede doordat hij een echte clubman is en zeer geliefd bij het publiek, jammer voor Jasper, zo'n talentvolle keeper....

8 juli 2013 om 11:40

2015, Cilessen een jaar langer.

Zou geweldig zijn voor Roda, ik kom vaak in het stadion en zie elke keer weer Kurto of Prus de fout in gaan. Cillessen is natuurlijk wel boven niveau voor roda.

Vraag me alleen af of dit gunstig is voor Ajax, mocht Vermeer geblesseerd raken heb je natuurlijk een groot probleem, van der hart is er denk ik nog niet klaar voor om Champions League te keepen.

Als je ziet dat Cillessen toch wel wat wedstrijdjes mee heeft gepikt denk ik dat het geen goede keuze is voor ajax, maar een ontevreden Cillessen heb je ook niks aan.

Mocht Nordfeldt weggaan bij Heerenveen dan hoop ik dat Heerenveen Cilessen gaat huren. Prima keeper voor Heerenveen en uitstekend voor zijn ontwikkeling. Cilessen vind ik toch wel een keeper dit minimaal in de subtop moet keepen en niet bij een degradatiekandidaat

8 juli 2013 om 11:58

Dat zou wel een fantastische optie zijn, ik gun het Marco van Basten van harte!

Vermeer had precies hetzelfde probleem met Stekelenburg voor zich. Kenneth is het voorbeeld van geduld hebben. Cillessen doet er inderdaad goed aan om, mocht Vermeer blijven, op huurbasis voor een andere club te keepen. Heb nog even geduld Jasper. Jouw tijd komt nog!

Verkopen zou dom zijn. Je weet niet zeker of Jesper de druk aankan.

Wat slim van Ajax zou zijn is als ze Vermeer proberen tot de winterstop af en toe op de bank te zetten.

Indien de prestaties van Jesper dan goed zijn zou je Vermeer kunnen verkopen.

Je gaat van NEC naar Ajax, een duidelijke stap omhoog en het was ook duidelijk dat hij dat niveau aan zou kunnen. Vervolgens twee jaar later is er nog steeds geen basisplaats voor hem en nu gaat hij wellicht verhuurd worden aan roda. Dus NEC - Ajax - Roda. Zo ga je van een stap omhoog, twee stappen omlaag. En dat terwijl hij duidelijk veel beter verdient.
Als hij zo nodig verhuurd moet worden, ga dan naar AZ. Die Esteban kan er niet veel van en dan speel je tenminste nog op niveau. Maar liever nog wordt Vermeer verkocht, Cilissen is gewoon net zo goed maar meer potentie.

8 juli 2013 om 13:31

Waarom vind je NEC een stap omhoog t.o.v. Roda? Als we eens naar de afgelopen drie seizoenen kiijken:

2012/2013
15.n.e.c. 34 37
16.roda JC Kerkrade3433

2011/2012
8.n.e.c. 34 45
10.roda JC Kerkrade34 44

2010/2011
6.roda JC Kerkrade3455
11.n.e.c. 34 43

Als je naar deze cijfers kijkt kun je toch niet zeggen dat NEC een stap omhoog is. Deze cijfers geven meer aan dat ze ongeveer gelijkwaardig zijn de afgelopen twee seizoenen, maar als ik de aankopen en vertrekken van beide clubs vergelijk dan zou ik momenteel toch voor Roda gaan.

8 juli 2013 om 23:33

Ja duhh natuurlijk zou jij voor Roda kiezen....

Daarbij is het wel makkelijk om te wijzen naar spelers die gekomen zijn en vertrokken zijn. Bij NEC zijn er wel wat spelers vertrokken maar amper tot geen basisspelers. Roda heeft spelers gehaald die nuttig kunnen zijn,maar die zijn niet beter dan die van NEC als je het mij vraagt. ( Vind Kali overschat namelijk). Dus Roda heeft misschien wat meer gehaald omdat ze ook meer nodig hadden. Als je de elftallen gaat vergelijken is Roda zeker niet beter, vooral omdat er naar mijn mening nog redelijk weinig creativiteit zit,ondanks de komst van de overschatte Kali.

Maar of je nou voor de ene of de andere club kiest hangt nog van veel meer andere dingen af.

Goede speler voor Roda JC. Vorig jaar veel tegendoelpunten mede door de verdediging. Met Van Peppen hebben ze de verdediging goed versterkt. Met Cillissen erbij worden ze sowieso geen 16e meer.

Onbegrijpelijk dat Cillissen niet de gelegenheid krijgt om zijn kunsten bij Ajax te etaleren. De beste keeper van de Eredivisie. Dat is nogal een uitspraak van een Vitessenaar over een ex-nec-er..... !

Naar Roda JC is wel een flinke stap terugwaarts. (met alle respect)

Zouden er in het buitenland geen mogelijkheden zijn om hem tijdelijk te stallen. Zowel voor Ajax als Cilliessen als Louis van Gaal zou dat een betere optie zijn !!

8 juli 2013 om 11:53

Het is maar hoe je het ziet. Je kunt beter een jaartje wél keepen dan weer een jaartje op de bank zitten. Dan moet je soms maar een tijdelijke stap terug zetten. Denk dat hij bij Roda genoeg aan de bak komt en met een keeper als Cillessen op doel kunnen wij zeker weer hoger eindigen.

8 juli 2013 om 12:24

Ik neem als voorbeeld bijvoorbeeld Jeroen Zoet, heeft een aantal seizoenen bij RKC gekeept (ook niet bepaald een topclub toch?) en heeft zich daar gemanifesteerd als geweldige keeper, dit seizoen is het zelfs de bedoeling dat hij bij PSV in de basiself staat. Ditzelfde zou met Jasper Cillessen kunnen gebeuren als hij zich laat zien bij Roda. Al is Cillessen iets ouder en vind ik Roda in ieder opzicht een mooiere club dan Rkc.

8 juli 2013 om 12:45

Ik vind Roda in geen enkel opzicht een mooiere club. Ze zijn afgelopen seizoen weer met alle geluk in de eredivisie gebleven. Van mij mogen ze er nu wel eens uit. Er zit toch geen publiek

8 juli 2013 om 13:25

De relatie tussen jouw goed onderbouwde uitspraak 'er zit toch geen publiek' en 'ze zijn afgelopen seizoen weer met alle geluk in de eredivisie gebleven' snap ik niet helemaal. Ten eerste heeft Roda een gemiddeld toeschouwersaantal van ongeveer 13.000, meer dan menig andere Nederlandse Eredivisieclub. Roda heeft een prachtig modern stadion met een capaciteit van ruim 19.000, in grote en belangrijke wedstrijden zit het stadion vaak nagenoeg vol. Ten tweede is Roda inderdaad met alle geluk in de Eredivisie gebleven, maar strijdt het normaliter gewoon mee om Europees voetbal. Buiten dit seizoen en het rampseizoen een paar jaar geleden. Daarbij zou ik niet weten welke eerste divisie ploeg jij terug zou willen zien voor Roda?

8 juli 2013 om 13:32

mrlahaye. jij bent een vervelend mannetje

Niet heel waarschijnlijk, maar het als zou kunnen moet PSV proberen Cillessen over te nemen. Waterman en Tyton mogen dacht ik allebei weg toch, of heb ik dat verkeerd?

Zou prima optie voor Cilisen zijn. Ik heb liever dat hij de voorkeur boven Vermeer krijgt maar dat zie ik niet gebeuren.

Mocht deze verhuur doorgaan, dan mag ik hopen dat ze in Nederland eindelijk eens zo verstandig worden om een gentlemans agreement op te stellen waarbij hij niet tegen Ajax zal spelen. (zeker als keeper kun je een wedstrijd beslissen. Voor spelers als Koppers of Lukoki lijkt me dat minder noodzakelijk maar ook dan zou het geen verkeerd idee zijn)

8 juli 2013 om 12:12

Een gentlemans agreement op te stellen waarbij hij niet tegen Ajax zal spelen? Dus Roda mag hem wel huren/kopen om hem niet tegen de huidige 1, waarbij je hem waarschijnlijk het hardst nodig hebt, gebruiken? Haha jonge wat een onzin. Als je bij Roda in het team zit speel je voor Roda ongeacht de tegenstander.

8 juli 2013 om 12:28

Nee, onder contract staan bij Ajax en er dan mede voor zorgen dat Ajax 0 punten pakt. Ajax verleent Roda een dienst door hem te verhuren, niet andersom! Bij kopen is het anders, dan zou het onzin zijnn, maar bij een verhuur zou hij nog altijd bij Ajax onder contract zijn

8 juli 2013 om 12:47

Nee niet waar. Als Roda een speler huurt van Ajax staat die speler tijdelijk onder contract bij Roda en heeft te doen wat Roda van hem vraagt. Het enige wat Roda zal vragen is om doelpunten te voorkomen. Ook tegen Ajax en ook als dat mogelijk de titel kost. Als cillessen dat niet kan opbrengen dan is het simpelweg een waardeloze prof.

9 juli 2013 om 00:55

Punt blijft dat dit onder andere in Engeland vrij normaal is dat gehuurde spelers niet tegen hun daadwerkelijke werkgever spelen. Vind het opzich geen slecht idee al denk ik inderdaad dat hij zich juist tegen ajax in de kijker kan spelen als keeper zijnde

Zou een goeie voor Cilissen zijn, zo staat hij de eerste speelronde in ieder geval onder de lat in de Arena.

Lijkt mij een goede deal. Uitstekende keeper voor Roda. Wel met verhuurvergoeding van een 0,5 miljoen want Cillessen was niet gratis. Voor kwaliteit moet je betalen.

Goede versterking voor Roda. Hebben ze eindelijk een goede keeper. Nu nog luijkx binnen halen en er staat een goed elftal.
Cilessen
Dijkhuizen Ramos luijkx peppen
Kali
Hupperts pluim fleddures
Demouge nemeth

Eigenlijk hoop ik dat cillessen niet komt. Kurto is niet eens zo'n slechte keeper maar wel nog heel jong en is nou eenmaal niet het grootste keeper talent. Echter zal Kurto weinig van Cillessen kunnen leren, daar heeft die jongen gewoon nog geen ervaring voor. Het huren van Cillessen betekent dus stilstand of minder vooruitgang op keepers gebied bij Roda. Dan zie ik liever een meer ervaren keeper komen die Kurto kan coachen.

Ik hoop wel dat Cillesen komt. Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van het huren van spelers, tenzij de desbetreffende speler echt van meerwaarde is, en ik denk dat dat wel van toepassing is op Cillesen. Prus kon het niveau gewoon niet aan. Kurto kan dat wel, maar is nog te onzeker/wisselvallig. Nu kun je Cillesen een jaar laten keepen, en kan Kurto nog een jaar rijpen.

Ik zie sommige mensen weer negatief doen over Roda, begrijpelijk gezien het vorige seizoen, maar mensen, ga er maar vanuit dat Roda geen degradatiekandidaat is volgend seizoen. Met het huidige spelersmateriaal is de middenmoot gewoon de minimale doelstelling en wie weet komt het linkerrijtje al in zicht. Nu zal er waarschijnlijk weer iemand op mij reageren dat ik kleppen voor mijn ogen heb of iets dergelijks, maar ik denk dat Roda veel mensen gaat 'verrassen' dit jaar.

Roda JC lijkt me een redelijke club voor een verhuurperiode.
Toch heb ik liever dat hij verhuurd wordt aan een sc Heerenveen bij een vertrek van Nordfeldt, een FC Utrecht bij een vertrek van Ruiter, dit soort clubs spelen om play-offs, bij Roda moet je dat na afgelopen seizoen nog afwachten, daarnaast speelt FC Utrecht (voorronde) EL.
FC Groningen zou ook een prima club zijn, maar dan zou een andere talentvolle doelman genaamd Bizot moeten plaatsnemen op de bank.

Het beste is denk ik toch dat Vermeer vertrekt naar een mooie subtopper in de Premier League.
Maar als Cillessen dan het hele seizoen uitstekend keept, is de kans groot dat hij na het seizoen ook vertrekt.. dan heb je eerst een luxeprobleem en dan heb je een onderbezetting (qua kwaliteit).
Mickey van der Hart brengt toch risico's mee voor 2e keeper, maar is helemaal nog niet klaar voor 1e keeper. Ik denk dat Ajax dan een Coutinho van ADO of Ruiter van Utrecht (willekeurige voorbeelden) als 1e keeper moet halen voor 2e keeper achter Cillessen, dan vertrekt Cillessen na komend seizoen en Ruiter/coutinho/boer ofzo 1 (of 2) seizoen(en) keepen en dan langzaam V/D Hart brengen?

Ik denk alleen dat het heel moeilijk te voorspellen is. (cillessen kan natuurlijk ook 2 seizoenen blijven, dan is het probleem al iets minder moeilijk om op te lossen) Vermeer hoeft niet per se weg, dus dat wordt wel lastig voor Cillessen. Als Vermeer het niet erg zou vinden als hij 2e keeper is, gewoon (bijna) hele carrière bij Ajax, wisselend 1e en 2e keeper? Cillessen heeft natuurlijk wel 3 - 4 miljoen gekost.. dat zou ik niet op de bank weggooien.

Vraag me toch echt af hoe Roda aan die spelers blijft komen. Afgelopen seizoen werd op het laatste duidelijk hoe slecht het er financieel uitziet voor Roda ( bij degradatie zou de Roda zelfs een schuld van bijna 20 miljoen aan de gemeente hebben ). Ok, Malki is verkocht voor een aardig bedrag, maar na het terughalen van Demouge, het aantrekken van 5 nieuwe spelers en waarschijnlijk een hoge huursom voor Cillessen zul je toch niet bezuinigen?

Is Ome Nol weer aan het bijspringen??

8 juli 2013 om 13:30

Nou Ivo, Roda heeft afscheid genomen van bijna een heel elftal spelers van de oude garde. Dit betekent dat er enorm veel ruimte is vrijgekomen in het salarishuis, daar deze oude spelers voor Roda begrippen ontzettend veel verdienden. Hierbij komt inderdaad nog de verkoop van Sanharib Malki plus de transfersom van 1.5 mln.

8 juli 2013 om 13:38

Roda is alweer een tijdje uit de Categorie 1 bij de Knvb. De financiele situatie is dus zeker vooruitgegaan. Daarnaast zijn grootverdieners als Wielaert, Ramzi, Delorge en Malki (die nog een mooi bedrag opleverde) vertrokken. Ook zijn er nog een handvol andere spelers weg, wat ook weer wat aan salaris bespaart. Van de spelers die nu zijn gekomen zullen alleen Kali en Demouge nu bij de grootverdieners zitten, dus al met al denk ik zelfs dat er nog ruimte over is.

8 juli 2013 om 14:16

Zoals Rickrodajc en superroda al aangeven zijn er al een heleboel grootverdieners vertrokken. Met het geld van Malki zijn ook nog een deel van de schulden afbetaalt waardoor ook weer het financieel plaatje er beter uit begint te zien.
En of ome Nol weer aan het bijspringen is, het zou me eigenlijk niets verbazen. Ik denk dat Nol een hele dikke vinger in de pap heeft betreft Demouge, aangezien hij nogal gecharmeerd van hem was, maar voor de rest bemoeit meneer zich niet meer met Roda

On: Cillessen is een keeper die eigenlijk te goed is voor Nederlandse middenmoot, daarom zie ik hem met al het plezier komen. Prus die mag vertrekken, daar ben ik niet rouwig om. Kurto begint beter te worden maar is nog te wisselvallig. En Roox is nog jong, maar die krijgt zijn kans wel.
Met Cillessen hebben we toch nog een mooi team, mochten Németh/paulissen de vorm vast kunnen houden in de spits, en ja ik weet dat het maar amateurs zijn waar ze tegen spelen, maar dan nog.

Edit: En tegen iedereen die zegt dat Roda degradatie-kandidaat is, we zullen wel zien dit seizoen.

Cillessen
Dijkhuizen
Biemans
Ramos
v. Peppen
Huppert
Kali
Donald
Fledderus
Demouge
Paul./Nemeth
8 juli 2013 om 15:19

En Bonevacia? Ik vond hem aan het einde van het seizoen erg sterk. Of is hij gehuurd? Wel een schande dat ik het niet weet.

8 juli 2013 om 15:51

Bonevacia was gehuurd en heeft toen meteen een contract getekend voor 2 seizoenen meen ik. Dus hij staat onder contract bij Roda. Ik denk dat Bonevacia gaat rouleren met Kali en Donald op het middenveld.

Voor een doelman is trainen veel belangrijker dan de wedstrijden. Ik ben zelf doelman, tijdens de wedstrijd heb je vaak minuten niks te doen en ben je eigenlijk alleen maar bezig met de organisatie achterin, tijdens de training wordt je continue op de proef gesteld. Meetrainen met Ajax is dus veel waardevoller dan wedstrijdje pakken bij Nec. Cillisen heeft er verstandig aan gedaan naar Ajax te komen.

Cilessen is goed genoeg om in Ajax 1 te keepen, maar Ajax heeft Vermeer. Dus ik snap dat hij uitgeleend wil worden, maar ik denk niet dat hij naar een club als Roda JC gaat, dan speelt die bij een club die tegen degradatie strijd, bij Ajax bij een club die altijd voor het kampioenschap gaat. Zou wel snappen als hij naar clubs als Heerenveen of Groningen.

8 juli 2013 om 13:38

Roda kan normaal gesproken concurreren met clubs als Heerenveen en Groningen, Roda heeft in de afgelopen vijf jaar twee slechte seizoenen gedraaid. Normaal is Roda gewoon een club die meestrijdt om Europees voetbal.

Je kan niet toch niet zomaar besluiten om een heel seizoen fit te blijven? Robben is nu eenmaal een blessuregevoelige speler, het zal me dan ook niet verbazen als hij opnieuw geblesseerd raakt... zonde!

Ik zie hier veel reacties van toch wel veel Roda supporters dat Roda een subtopper is, een club die een uitschieter naar onder heeft gehad maar wel weer bovenin mee gaat draaien, zie hier de begroting van vorig seizoen:

Ajax Amsterdam – begroting: 62 miljoen
PSV Eindhoven – begroting: 60 miljoen
FC Twente – begroting: 46 miljoen
Feyenoord – begroting: 35 miljoen
Vitesse – begroting: 30 miljoen
AZ – begroting: 28 miljoen
SC Heerenveen - begroting: 22,5 miljoen
FC Groningen – begroting: 18 miljoen
NAC Breda – begroting: 14 miljoen *
ADO Den-haag – begroting: 13,6 miljoen
FC Utrecht – begroting: 13,5 miljoen
N.e.c. – begroting: 11,5 miljoen
Roda JC Kerkrade – begroting: 11 miljoen
Heracles Almelo – begroting: 8,5 miljoen
Willem II – begroting: 8,1 miljoen
Vvv-venlo – begroting: 7,5 miljoen
PEC Zwolle – begroting: 7,1 miljoen
RKC Waalwijk – begroting: 4,9 miljoen

Roda staat op de 13e plek, gezien Roda nog ontzettend veel schulden heeft zie ik de begroting niet toenemen, hoe rot het ook is om in te zien Roda is niets meer en niets minder dan een middenmoter, als ze bovenin meedraaien is dat eerder een uitschieter dan constant te noemen. Velen vergeten dat de gemeente de laatste jaren vele miljoenen heeft moeten lappen om Roda in leven te houden, en Roda dat is gaan merken in de beurs, de begroting moet terug, het stadion zit niet vol. Het gaat gewoon niet goed met Roda, vandaar de goedkope krachten die transfervrij overkomen. Maar of dit de oplossing is. Ik vind het wel fijn en knap dat ze nu eindelijk iets aan de financiele situatie gaan doen, handje blijven ophouden bij de gemeente kan gewoon niet meer, ook al hebben ze enkele maanden geleden weer wat miljoenen mogen ontvangen.

Ik verwacht dat Roda dit seizoen tussen plek 10 en 15 gaat eindigen, degradatie denk ik niet, Europees al helemaal niet. En ze zullen daarop moeten voortborduren, even wat jaren in de middenmoot om langzaam de weg naar boven te vinden. Natuurlijk zal ik wel weer aangevallen worden omdat ik als Fortuna supporter iets negatiefs post over Roda, maar zet die bril eens af, het is gewoon realistisch, Roda is de club niet meer van 5/10 jaar geleden, veel clubs zijn Roda voorbij gestreefd waar Roda er gewoon financieel een puinzooi van gemaakt heeft en nu pas op de plaats moet maken. Er is geen club in de eredivisie die de laatste jaren zoveel gebruik heeft gemaakt van gemeentegeld als Roda .

8 juli 2013 om 18:53

Forzasittard, ik ben een van de mensen die jouw in het verleden "aangepakt" heeft omdat je meningen en gevoelens als feiten verkocht. Jouw goed onderbouwde verhaal van hierboven is, in tegenstelling tot het verleden, realistisch en zonder vervelend getroll. Kritiek van mij: neen.

Eens: Roda heeft nog steeds problemen (tja, geldt dat niet voor elke club buiten de gezonde categorie 3). Mvdb heeft wel flink gesaneerd en in de cijfers is dan ook terug te zien dat er progressie is. Dat betekend dus niet dat alles koek en ei is, maar dat je iets hebt om naar vooruit te kijken. Met het huidige spelersmateriaal denk ik dat een positie 9 - 12 realistisch is, natuurlijk, dat is een schatting en een gevoel: we gaan het allemaal meemaken. Heb er zin an! Voor hetzelfde geld loop het team helemaal niet samen en hebben we evenveel pech kwa arbitrage en spelen we weer nacompetitie. Van de andere kant kan er een Van-veldhoven effect onstaan, waarbij je met een gelijkmatige spelersgroep opeens van het ene seizoen (16e) naar een magistraal seizoen gaat (6e). Who knows.. Cilissen erbij zou die kansen alleen maar bevorderen!

Vergeet niet dat Roda uit dat diepe dal aan het klimmen is, en dus het laagste punt kwa zorgen voorbij is - tel daarbij op dat een aantal elftallen in de eredivisie aanzienlijk zwakker zijn geworden - en Roda op dit moment een puik beleid voert wat betreft nederlandstalige, en over het algemeen jonge spelers.

Enfin: ja, ik ben het eens dat we iets minder positief moeten zijn als menig RJC fan is, maar dat we na de shit van vorig jaar de weg naar boven (sportief en financieel) definitief in gaan zetten!

8 juli 2013 om 23:33

Hallo ik ben er ook weer!

Ik ben het wel met dhr Forza Sittard eens , maar ik denk dat het sportief wel eens een goed seizoen voor Roda kan worden.

Kali is een erg leuke speler die het middenveld zeker doet versterken, van Demouge weet iedereen wat die kan. Al gaat hij dit jaar zonder Malki om hem heen spelen.. dus afwachten hoe dat gaat. De achterhoede vind ik persoonlijk wel zwak versterkt.
Van Peppen vind ik niks en die kaartenpakker al helemaal niet! Het middenveld heeft een flinke oppepper gekregen met Kali en in de aanval is nu Demouge er een heel jaar bij.

Met Cillessen zou Roda een goeie slag slaan, groot keepers talent en hij pakt gewoon punten voor je ploeg. En dit kan voor Roda af en toe eens een goed zetje zijn ( veelal pech vorig seizoen).

9 juli 2013 om 08:54

Sja, als alles een beetje meezit zoals het vorig jaar tegenzat moet een positie a 7 - 8 - 9 mogelijk zijn, maar het kan evengoed opnieuw tegenzitten. Ik wil een sprongetje maken naar 2 augustus! Te lang zonder voetbal, bah!

Tja, persoonlijk zie ik liever Cillessen op doel staan bij Ajax. Is misschien momenteel iets minder als Vermeer, maar ik schat de potentie van Cillessen een stuk hoger in. Mocht de Boer daadwerkelijk weer 100% voor Vermeer gaan, moet hij niet moeilijk doen over een goede 2e keeper achter de hand hebben, en Cillessen gewoon verhuren. 80-90% keept Vermeer toch wel wanneer hij 1e keus is, dan maar proberen dat 100% te maken of dan maar een talent. Cillessen móet nu gewoon basis spelen voor zijn ontwikkeling.

Persoonlijk vind ik Cillessen te goed voor de middenmoot. Subtop zou beter zijn, maar AZ en Utrecht zijn bezet (al is Cillessen beter dan Esteban) en Heerenveen(qua club subtop,qua elftal nog niet) zou evt kunnen als Nordtfeldt vertrekt. Anders naar het buitenland. Maar als je in 2011 van NEC naar Ajax gaat om vervolgens van 2013 tot 2014 verhuurd te worden aan Roda weet je een ding: dat je een foute keuze hebt gemaakt en dat je in 2 jaar niks bent opgeschoten.

Ik vraag me ook af of Cillessen überhaupt naar Roda wil

Eerste bod van Roma is 17 miljoen. Dus dan zal het rond de 20 worden lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren