Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind en Van Ginkel in voorselectie Nederlands elftal

Laatste update:
/

Marco van Ginkel en Daley Blind maken deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de vriendschappelijke interland tegen Duitsland op 14 november in Amsterdam. De middenvelder van Vitesse en de verdediger van Ajax zijn de meest verrassende namen in het keurkorps van Louis van Gaal.

Blind kreeg de afgelopen jaren veel kritiek over zich heen, maar maakt de laatste weken een uitstekende indruk. De 22-jarige zoon van oud-international Danny Blind heeft een basisplaats bij Ajax veroverd. Van Ginkel, negentien jaar, is een van de steunpilaren van Vitesse, dat dit seizoen een outsider voor de landstitel is.

Jeroen Zoet zit ook in de 34-koppige selectie van het Nederlands elftal. De keeper, die door PSV aan RKC Waalwijk is verhuurd, mocht zich vorige maand al melden bij Oranje toen Tim Krul een blessure opliep. Ten opzichte van de selectie voor de duels met Turkije en Roemenië keren Arjen Robben, Joris Mathijsen, Jetro Willems, Stefan de Vrij en Krul terug. Zij kampten met divers blessureleed.

Michel Vorm is niet van de partij. De doelman van Swansea City is ruim een maand uit de roulatie met een liesblessure. Op vrijdag 9 november maakt Van Gaal zijn definitieve selectie bekend.

De voorlopige selectie:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kenneth Vermeer (Ajax), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Douglas (FC Twente), John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Schalke 04), Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Marco van Ginkel (Vitesse), Nigel de Jong (AC Milan), Siem de Jong (Ajax), Adam Maher (AZ), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Hamburger SV)

Aanval: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Eljero Elia (Werder Bremen), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München) en Ruben Schaken (Feyenoord).

Het selecteren van Daley Blind is terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terechte uitverkiezingen als je het mij vraagt, zowel Blind als Van Ginkel zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. Daley Blind is bij Ajax absoluut de beste man achterin op dit moment.

Had ik niet kunnen durven voorspellen een jaar geleden maar sinds Danny Blind weg is lijkt hij wel verlost en speelt hij stukken beter.

31 oktober 2012 om 12:31

Linksachterin speelt hij erg goed. Ook tegen Feyenoord was hij de meeste constante speler van Ajaxkant. Zijn balaanname is geweldig en verdedigend loopt hij goed mee. Aanvallend kan het allemaal iets meer, maar dat is een keuze en tactiek van de coach.
Ik zeg terecht. BMI speelt liever centraal en als Blind dan op links staat heb je het beter dan met Willems.

Willems begint steeds meer een aanvaller te worden dan een verdediger.

31 oktober 2012 om 12:35

Willems doet verdedigend in mijn ogen te veel fout, maar als hij verdedigend beter wordt is het natuurlijk een echte Nederlandse back.

Verder ben ik het met je post eens, Aanvallend kan Blind inderdaad nog meer toevoegen in mijn ogen.

31 oktober 2012 om 12:38

Jetro, moet gewoon door Dick weer uit de basis gehaald worden, overschatte spelertje..

31 oktober 2012 om 13:02

hij word door weinig mensen overschat. maar hij overschat zichzelf en dat vind ik persoonlijk nog erger.

31 oktober 2012 om 14:31

Ik weet niet welke wedstrijd jullie gezien hebben hoor maar Blind werd vvolledig overlopen. Ik denk dat Schaken in het tijdje dat hij meedeed op zijn minst 7 keer de bal heeft voorgekregne.

31 oktober 2012 om 17:25

Omdat heel Ajax toen in paniek was en maar moest verdedigen...?

31 oktober 2012 om 18:14

Wie overschat zich zelf? Heb je voorbeelden waar dat uit blijkt?

31 oktober 2012 om 12:42

Ik denk dat hij toch wel wat snelheid tekort komt tegen sterke buitenspelers. Die eerste goal van Feyenoord was bijvoorbeeld ook aan hem te wijten doordat hij niet goed meeliep met Verhoek en hem daarna op snelheid niet meer kon inhalen. Ik vind dat Blind het goed doet bij Ajax, maar puur verdedigend schort er nog wel wat aan, in balbezit doet hij het prima. Ik zie dat Willems er ook weer bijzit, daar krijg ik helemaal een punthoofd van. Die kan totaal niet verdedigen en het is net een blind paard als ik hem steeds zo zie rennen.

31 oktober 2012 om 13:00

Blind stond aanvallend opgesteld omdat Ajax in balbezit was. Poulsen levert de bal in, en ja dan is Verhoek op snelheid niet meer in te halen.

31 oktober 2012 om 13:08

Wat een onzin, Verhoek kaatst een bal en loopt de diepte in, Blind verdedigde hem in eerste instantie, maar liet zich toen heel makkelijk aftroeven.

31 oktober 2012 om 13:29

Je hebt helemaal gelijk, had denk ik een van de andere kansen in gedachte!

31 oktober 2012 om 13:35

Helemaal mee eens. Je kunt nog argumenteren dat Blind in eerste instantie dacht dat Moisander het probleem op zou lossen en daardoor te laat startte, maar dat getuigt ook niet van briljant inzicht en zijn gebrek aan snelheid kwam weer duidelijk aan het licht.
Zoals ik steeds heb gezegd: Blind is een prima voetballer maar een slechte verdediger. Op dit moment doet hij het boven verwachting goed, maar hij houdt een aantal principiele tekortkomingen.

31 oktober 2012 om 13:37

Ik denk dat Blind inderdaad met een goed seizoen bezig is en daarom is het niet vreemd dat hij bij deze voorselectie zit. Je zegt dat hij soms snelheid tekort komt en daar heb je een punt.
Als je zag hoevaak hij in het laatste halfuur van Feyenoord-ajax voorbij werd gesneld door Schaken dan geeft dat te denken. Schaken kwam er telkens voorbij met maar een kleine versnelling en elke keer kon hij daardoor een goede voorzet geven. Die laatste voorzet leverde Feyenoord zelfs nog bijna de overwinning op maar Vermeer redde geweldig.

31 oktober 2012 om 13:47

@gait...

Waar jij nu op doelt stond blind al helemaal niet meer op de back positie.. Dijks stond toen op de backpositie dus dat gaat niet helemaal op wat je zegt.

Ik ben het wel met je eens dat hij niet erg snel is maar ik vind dat hij dit op de backpositie beter compenseert dan centraal achterin. Ik vind het hoe dan ook een terechte uitverkiezing want ik vind hem op dit moment wel de meest constante back van nederland. Willems vind ik verdedigend niet goed en martins indi vind ik centraal sterker staan dan op de back positie.

31 oktober 2012 om 16:07

Klopt.. Jij had het over balverlies Babel.. Maar het is wel zo, als Ajax in balbezit is, dan lopen de backs vaak voor de bal uit. en als je dan balverlies lijdt...

31 oktober 2012 om 12:42

Terecht, ik twijfel nog een beetje. Blind vind ik wel terecht, zeker als je de alternatieven en de recente vorm bekijkt. Als ik bijvoorbeeld zie was Willems allemaal aan het doen was tegen Zwolle.. Dan speelt Blind een stuk stabieler en volwassener.

Van Ginkel vind ik nog wat vroeg, die doet het goed en is een groot talent alleen vind ik hem nog niet van Oranje niveau. Daarvoor mist hij ook nog eens de internationale ervaring.

31 oktober 2012 om 12:51

zal waarschijnlijk komen doordat blind 5 jaar ouder is. Maar volwassener betekent niet dat deze jongen geschikt is voor het niveau van het nederlands elftal.

31 oktober 2012 om 12:54

Je kijkt toch gewoon naar wie de beste zijn en stelt deze op. Als Blind op dit moment op die positie het sterkste speelt, is hij toch geschikt voor het niveau van het NL elftal. Sterker nog, dat is dus het niveau van het Nederlands elftal.

31 oktober 2012 om 12:56

Samen met Maher is Van Ginkel op dit moment de toekomst voor Oranje als je het mij vraagt. Beide hebben het loopvermogen en de technische bagage om de top te bereiken. Daarbij doe je pas internationale ervaring op als je de kans krijgt... Dus waarom niet?

Blind is natuurlijk terecht, die jongen is een nuttige speler die weet wat er van hem gevraagd word. Hij is wat dat betreft wel wat vergelijkbaar met Van Bronckhorst. Krijgt hij een directe tegenstander die hem opzoekt (zie bv Schaken die hem in 5 minuten 3 keer passeert) is het allemaal maar zo zo, maar moet hij in de zone verdedigen doet hij dat uitstekend en in de opbouw is het ook een goede speler. Zeer constant ook dit jaar, wat je van andere niet kan zeggen.

31 oktober 2012 om 14:52

het vergelijk met van bronckhorst loopt een beetje mank, vind ik. van bronckhorst was zowel verdedigend als aanvallend beter. daarbij had van bronckhorst, afgezien van zijn laatste jaar, een hogere snelheid. de twee voorgaande seizoenen was blind altijd een van de mindere spelers van ajax en kon hij niet mee als het tempo te hoog werd. dit is voornamelijk het geval wanneer ajax met veel ruimte in de rug speelt of wanneer ajax moet komen bij een achterstand. door zijn gebrek aan snelheid komen er gewoon te vaak ruimtes vrij voor de tegenstander en daarmee gevaarlijke momenten voor het doel bij ajax. het is wel zo dat blind zich uitstekend heeft terug geknokt dit seizoen, in vergelijk met de twee vorige seizoenen, en dat hij in het veld laat zien dat hij een uitstekende mentaliteit heeft. daarvoor hulde, maar is blind daarom geschikt voor het nederlands elftal? naar mijn idee moet hier meer absolute klasse tegenover staan. deze klasse is wel te zien bij spelers als maher en van ginkel, welke beschikken over een veel grotere potentieel. van gaal selecteert soms te veel op mentaliteit maar vergeet deze soms te koppelen aan kwaliteit. hierdoor worden soms onnodig spelers opgeroepen, die blijken het niveau toch niet aan te kunnen.

31 oktober 2012 om 14:36

Zeker terecht dat blind is opgeroepen ik heb vaak lacherig om hem gedaan maar hij ontwikkeld zich nu ijzersterk het zelfde geld voor van ginkel maar op die positie zijn er betere spelers naar mijn mening.

Schaken,kuyt,viergever,vermeer,mathijssen,willems zie ik graag sowieso afvallen
gewoon weg omdat ze naar mijn mening op die positie te kort komen
Centraal zie ik namelijk liever Martins Indi Heitinga Douglas,ron vlaar,de vrij dan mathijssen en viergever en voor de zijkanten voorin geef ik robben,lens,narsingh,elia de voorkeur boven Kuyt en schaken. en vermeer vind ik een goede keeper maar hij zal eerst eens moeten leren rust te houden

31 oktober 2012 om 17:18

Afca_godenzonen:
Wel jammer dat je zijn vader erbij moet betrekken. Als Ajacied zou je toch hebben moeten weten dat Daley ook aan het einde van het afgelopen seizoen (toen zijn pa er nog was) al aardig sterk speelde op linksback. Daley heeft een moeten leren spelen op de linksback positie, waar hij voorheen nooit had gespeeld. Dat dat niet in een keer vlekkeloos verliep is begrijpelijk. Niemand schijnt hem die aanpassingsperiode gegunt te hebben omdat er een paar sportjournalisten populair wilden doen en hem de grond in sabelden. En toen is iedereen maar in de zelfde bus gestapt.
Mooie erkenning voor Daley na al de shit die hij over zich heeft gehad. Naast zijn voetballende kwaliteiten toont hij voor mij dus ook aan dat het mentaal ook wel goed zijn tussen zijn oortjes.
Overigens is niet dit hele stuk op jou gericht Afca_godenzoon. Alleen die eerste zin eigenlijk.

Ik vind de selectie van Blind zeer terecht. Dit seizoen (behalve de eerste wedstrijd tegen Psv) speelt hij heel sterk. Hij is solide en betrouwbaar achterin, hij heeft zich echt sterk ontwikkeld.

31 oktober 2012 om 12:30

Toen stond die ook nog centraal achterin!
Daarna is hij linksback gaan spelen.

Kan BMI zich weer gaan richten op centraal.
Ben benieuwd wie daar gaan spelen aangezien Vlaar het ook goed doet bij Villa!

31 oktober 2012 om 13:59

Niet zo moeilijk dan toch? Vlaar en Indi?

31 oktober 2012 om 15:36

ik vind de keuze voor blind echt belachelijk, maar ja zal wel weer door zijn vader komen, ik kan zowel op linksback als op LCV makkelijk 3-4 namen noemen die klassen beter zijn dan blind. hij is te langzaam en brengt aanvallend helemaal niks. ik vond het altijd al belachelijk dat hij in jong oranje speelde, maar dit is gewoon belachelijk.

van Ginkel is natuurlijk wel volkomen terrecht, erg goede speler die samen met maher clasie en strootman mag gaan strijden om de plekken op het middeveld van oranje, als sneijder er is hoort hij er natuurlijk in. maar toch ik denk dat een middeveld met strootman maher en van Ginkel ( in mijn mening de beste) ook erg sterk is.

31 oktober 2012 om 17:28

Psv.
Jij zit duidelijk gewoon Gijp etc. nog gewoon na te apen. De enige die dit seizoen sterker speelt op linksback dan Daley is Bmi. Willems zeker niet. Pieters zou kunnen, maar die is geloof ik nog geblesseerd en moet eerst weer gaan spelen en dan kunnen we evalueren hoe goed hij terug komt van zijn blessure. Bendtner is een naam die ik heb horen vallen? veel te wisselvallig nog, al is het wel een speler met potentie. Potentie betekent echter nog niet dat het er uit komt. Als je bedenkt dat Daley nog geen eens een jaar als linksachter speelt in zijn carierre en nu ook tegen topspelers van elite CL ploegen niet in de problemen is geweest, dan is dat zeer positief.
En dat je zegt dat het belachelijk is dat hij ook in jong-oranje erbij zit maakt eigenlijk jou meer belachelijk dan het feit dat hij er speelt. Want hij is bij jong Oranje meestal een van de sterkere spelers.
Sorry, maar van voetbalkennis heb je nog weinig kaas gegeten. Van andere napraten krijg je van mij een gouden medaille.

Terecht voor blind als je al zo lang constant goed speelt. Op een hoog niveau tegen oa tegen madrid,en manchester city. Dan verdien je dat in mijn ogen, die jongen ontwikkelt zich enorm goed.

Eindelijk een beloning voor het goede spel van Van Ginkel. Deze jongen gaat echt ontzettend ver komen. 19 jaar en dan een van de steunpilaren van Vitesse. Er wordt veel gesproken over Eriksen, terecht want het is een geweldige voetballer, maar het valt mij op dat van Ginkel nauwelijks aandacht krijgt, terwijl hij pas 19 is, en ook ontzettend goed kan voetballen.

31 oktober 2012 om 12:32

Toen hij 17 was, was die al een steunpilaar bij Vitesse. Werkt kei en keihard en staat altijd op de juiste plaatsen.

31 oktober 2012 om 12:44

Omdat Van Ginkel een groot talent is maar veel minder beslissend dan Eriksen. Dat is natuurlijk ook niet zo raar omdat Van Ginkel pas een jaar in een goed draaiend elftal speelt, maar Van Ginkel is nog lang niet zo spelbepalend om een uitverkiezing in Oranje te verdienen. Oranje streeft de wereldtop na en daar is Van Ginkel nog ver van verwijderd. Neemt niet weg dat ik hem daar zeker wel zie komen want het is zeker een talent.

31 oktober 2012 om 13:04

Omdat Eriksen bij Ajax speelt en van Ginkel bij Vitesse. Zo simpel is dat gewoon. Grote clubs krijgen nou eenmaal meer (media)aandacht

Zeer terecht dat Blind erbij zit!! Doet het echt heel goed dit seizoen. Ontwikkeld zich goed en als hij zo blijft spelen is hij misschien wel de beste LB van Nederland.

31 oktober 2012 om 12:28

Zeker een terecht uitverkiezing en doet het dit seizoen zeker goed, maar zolang van Gaal Bruno Martins Indi niet centraal zet zal BMI toch echt de beste linksback zijn van Nederland, zeker gezien zijn leeftijd is de kans toch veel groter dat hij het verder gaat schoppen. Maar Blind is dan zeker een goed stand-in. Op dit moment in ieder geval een paar klassen beter dan bijvoorbeeld Willems

31 oktober 2012 om 17:37

Dannyh:
remcootje heeft hierin volkomen gelijk: BMI zou op dit moment de sterkste linksback zijn in de eredivisie. Daarna komt op dit moment zeker Daley.
Maar ik ben allang blij en trots hoe Daley zich aan het ontwikkelen is. Die jongen verdient het echt. Ten eerste is het een prachig persoonlijk revanche voor hem op al die journalisten, andere coaches en forumleden die hem zo de grond in hebben proberen te boren. Ten tweede is hij een van de grootste Ajacieden in hart en nieren. Zo groot dat hij ook nu nadat hij zo goed speelt niet eens echt zijn ongenoegen uit omdat Ajax niet snel een contractverbetering wil aanbieden aan deze jongen. De meeste spelers zouden al lang gezegd hebben: Ajax, barst maar. Met nog maar een half jaar in mijn contract kan ik volgend jaar een mooi salaris ergens gaan verdienen omdat ik toch gratis de deur uit loop. Dat doet hij niet, want hij wil echt heel graag bij Ajax blijven spelen. Dat is voor mij toch prachtig om te zien.

Terecht, Blind speelt op het moment beter dan Willems en Buttner speelt helemaal niet. Ben vooral benieuwd naar van Ginkel of die aan kan haken bij het niveau.

31 oktober 2012 om 12:33

Willems speelt ook niet. Is een tijdje geblesseerd geweest, maar deed het daarvoor erg goed. Desondanks een terechte plek in de voorselectie. Het wordt nog spannend wie de vaste linksback gaat worden. Blind, BMI of Willems.

31 oktober 2012 om 13:06

Denk niet dat het heel spannend gaat worden. BMI heeft het uitstekend gedaan de laatste wedstrijden en is denk ik het grootste talent, dus tenzij hij centraal komt te spelen anders zal hij toch linksback nummer 1 zijn!

31 oktober 2012 om 13:12

BMI is helaas geen back, hij voegt aanvallend helemaal niets toe. Ik heb hem de afgelopen 3 wedstrijden in totaal 1 voorzet zien geven.

31 oktober 2012 om 14:35

misschien heeft hij geen voorzetten gegeven vanaf de flanken maar hij heeft in Oranje toch al een aantal geweldig mooie dieptepassen gegeven waardoor het gelijk gevaarlijk werd.
Bovendien heeft hij in slechts 5 interlands al 2 maal gescoord en dat voor een verdediger!

31 oktober 2012 om 14:50

Maar dat zijn dingen die hij als CV ook had gedaan, dat heeft niets met zijn rechtsback positie te maken.

De enige echt goede aanvallende acties(die hij als CV niet zo had kunnen doen) van hem op de linksback positie ware de 2 steekballen tegen Belgie, maar dat is alweer een tijdje terug.

31 oktober 2012 om 15:04

Het gaat ook om de linksback positie he, laten we nou eens kiezen voor een back die eerst zijn verdedigende taken uitvoert, het aanvallen komt op de 2e plaats te staan. Zowel Blind als BMI zijn aanvallend nog niet geweldig maar verdedigend wel sterk. Bij Willems ligt dat volkomen anders en dan heb je tegen toplanden toch echt een probleem!

31 oktober 2012 om 12:37

Ga eere.st is ff de feiten checken over Buttner voordat je zegt dat die man helemaal niet speelt, die man heeft volgens mij al in 3 wedstrijden mogen meespelen, dat is al 3 meer als wat iedereen had verwacht toen hij naar Man U ging.

Uitverkiezing van Van Ginkel snap ik 100%, geweldig talent die op zn 19e al 1 van de betere spelers is van Vitesse
Blind ben ik nog steeds sceptisch over, mist toch wat snelheid imo om de vaste linksback van Oranje te worden, denk toch dat hij het uiteindelijk aflegt tegen een Willems en of Buttner.

31 oktober 2012 om 13:55

3 wedstrijden is echt heel weinig, we zitten niet meer in het begin van het seizoen, we hebben er al 2 maanden opzitten en dan is 3 wedstrijden ongeveer hetzelfde als nul.

voor de rest ben ik het met je eens, al is Blind nu het meest constante van de 3. Dus een logische keuze.

31 oktober 2012 om 17:48

Willems was een aankomend talent waar velen, waarnonder ik, de eerste paar wedstrijden enthusiast over waren. Toch zijn zijn verdedigende niveau toch (nog) te laag gebleken om die positie tot zich toe te kunnen eigenen.
Buttner is ook zo'n veelbelovend talent waar veel potentie in zit. Alleen is het er op clubniveau nog niet vaak genoeg zichtbaar. Ten eerste omdat hij niet echt vaak speelt. Zoals je zegt 3x!!!. En daarvan speelde hij zijn eerste wedstrijd erg goed, ook al was het af en toe te opportunistisch volgens Saf. Dat is niet genoeg om een Oranje positie te kunnen verwerven.
Daley is aan een kant ook nog gewoon een opkomend talent op linksback. Ik heb het al eerder geschreven. Vele vergeten dat hij eigenlijk nog maar een half seizoen op linksback speelt. Daar voor nooit. Dan moet je toch wel toegeven dat hij zich heel sterk aan het ontwikkelen is op die positie. En dat is van Gaal dus blijkbaar ook niet ontgaan.
BMI is voor mij op dit moment #1. Daarna Daley. De enige die ik op dit moment ook nog wel als concurrent zou kunnen noemen is Pieters nadat hij terug komt van zijn blessure en mits hij het niveau van voorheen behaalt.

Mooi gebaar van Louis. Blind doet het op dit moment prima als linksback. Velen kraken Blind om z'n gebrek aan snelheid, maar hij heeft meer techniek en een hogere voetbalintelligentie dan alles linksbacks die we nu hebben uitgeprobeerd bij elkaar.

Ik moet zeggen, ik behoorde tot de mensen die heel veel kritiek op hem had (terecht vond ik toen). Maar moet zeggen hij doet het uitstekend de laatste tijd. Hij staat beter gepositioneerd en laat minder tot geen steekjes vallen. Aan de bal vind ik hem ook sterker geworden, maar dat kan ook misschien komen door het vertrouwen dat hij zelf gekregen heeft.

Nu maar hopen dat hij het volhoudt!

Dit is wel leuk en aardig, maar als ze dan gaan spelen, worden ze alleen op die wedstrijd beoordeeld en als ze dan niet goed spelen, worden ze meteen afgeserveerd.
Ze verdienen het overigens wel hoor. Ik ben blij dat ze er bij zitten. Maar ik hoop wel dat we deze keer eens winnen van de Duitsers en dus het beste team opstellen.

Blind speelt de laatste tijd prima dus begrijpelijk dat hij erbij zit. Van Ginkel is echt een groot talent en ik zie hem mits die zich juist ontwikkeld wel doorgroeien tot NL elftal materiaal.

Hieronder de rest van de namen.

De voorlopige selectie
Ibrahim Afellay (schalke 04), Daley Blind (ajax), Jordy Clasie (feyenoord), Bas Dost (vfl Wolfsburg), Douglas (FC Twente), Eljero Elia (werder Bremen), Urby Emanuelson (AC Milan), Marco van Ginkel (vitesse), John Heitinga (everton), Klaas-jan Huntelaar (schalke 04), Daryl Janmaat (feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan), Siem de Jong (ajax), Tim Krul (newcastle United), Dirk Kuijt (fenerbahҫe), Jeremain Lens (psv), Adam Maher (az), Bruno Martins Indi (feyenoord), Joris Mathijsen (feyenoord), Luciano Narsingh (psv), Robin van Persie (manchester United), Ricardo van Rhijn (ajax), Arjen Robben (bayern München), Ruben Schaken (feyenoord), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (hsv), Kenneth Vermeer (ajax), Nick Viergever (az), Ron Vlaar (aston Villa), Stefan de Vrij (feyenoord), Gregory van der Wiel (paris Saint-germain), Jetro Willems (psv) en Jeroen Zoet (rkc Waalwijk).

31 oktober 2012 om 12:30

van Ginkel, Clasie, Narsingh, Viergever, Zoet, Willems, De Vrij, van Rhijn, Martins Indi, Maher volgens mij krijgen we het tegenovergestelde probleem van de afgelopen jaren in de toekomst de talent zit hem op dit moment echt in de verdediging. Daarnaast hebben we ook nog heel veel goede spelers rond de leeftijd van 22 tot 25 die erg veel ontwikkeling doormaken. En dan hebben we nog niet eens over spelers die te jong zijn maar ook binnen een paar jaar mogelijk er kunnen Vilhena, Boetuis etc.

Al met al verdiend dat Blind er bij is was nooit echt zo weg van deze speler maar zijn spel liegt er niet om.

31 oktober 2012 om 12:36

Inderdaad Wolkje, de laatste jaren was de verdediging een groot probleem en de vraag was dan ook hoe dit verder moest maar nu ziet de toekomst er vrij positief uit, als ik dat zo mag formuleren. Vooral Bruno indi gaat grote stappen maken de komende jaren, ik hoop eigenlijk dat hij en Stefan [ de vrij ] het centrale duo gaan vormen in de toekomst.

Deze generatie belooft veel en de volgende generatie met spelers als Vilhena, Denswil, Rekik, Ake, Depay, Locadia, Achahbar, Kongolo, enzovoorts is ook veelbelovend. Natuurlijk moeten deze jongens eerst doorbreken en veel spelen en laten zien dat ze niet stagneren in hun ontwikkeling. Pas dan kunnen we spreken over toekomstig materiaal voor het Nederlands elftal.

Hopelijk blijven al deze spelers gewoon in Nederland en maken ze veel minuten zodat je in ieder geval verzekerd bent van minuten en ervaring in het betaald voetbal. Ik ben daarom ook blij dat Advocaat, De boer en Koeman de jonge spelers zoveel kansen geven.

31 oktober 2012 om 12:49

Vooral dat laatste wat je zegt vind ik erg belangrijk de samenloop van omstandigheden is echt perfect zoals je zeg Frank de Boer, Ronald Koeman en in mindere maten ook Advocaat geven de jeugd veel kans en dat op het moment dat Louis van Gaal de bondscoach is degene die het door selecteren zowat heeft uitgevonden bij wijze van.

31 oktober 2012 om 12:30

Mooi dat Elia en De Vrij er weer bij zitten. Ben benieuwd of De Vrij ook eens gaat spelen in het NL elftal.

Terecht voor Marco, speelt het hele seizoen al goed.

Vind het van blind ook wel terecht, speelt gewoon goed bij Ajax. Haalt eigenlijk elke week wel een constant niveau. Kun je op dit moment van Willems niet zeggen, en Buttner speelt niet elke week.

31 oktober 2012 om 12:28

Willems speelt zeker wel elke week? Die heeft tegen Willem II 20 minuten gespeeld volgens mij en tegen PEC voor het eerst weer een hele wedstrijd. Ben het voor de rest wel eens met je verhaal

31 oktober 2012 om 12:59

Ah oke ik wist niet dat die maar zo kort had gespeeld, maar dan nog. Willems heeft echt veel potentieel maar ik heb het idee dat die soms zo nonchalant voetbalt. Beetje als een straatvoetballer

31 oktober 2012 om 13:58

Op een of andere manier heb ik het idee dat Willems Emanuelson achter na gaat. Hij is nu linksback maar ik zie hem ergens één of twee linies ervoor eindigen. Verdedigend te zwak en te slordig.

Van Ginkel vind ik helemaal terecht, Blind kan ik inkomen. Is echt erg gegroeid alleen denk ik niet dat hij het in zich heeft een topper te worden. Van Ginkel daarentegen ben ik echt van onder de indruk en zou ik graag vanaf het begin van het volgend seizoen bij een topploeg in Nederland willen zien spelen

31 oktober 2012 om 12:31

We beginnen in de buurt te komen.
Gaat denk ik niet gebeuren dat v Ginkel bij psv of ajax of twente gaat spelen, en is hij waarschijnlijk niet te betalen, en Jordania verkoopt niet graag aan (toekomstige) concurrenten.

31 oktober 2012 om 12:35

Nee ben ik ook bang voor.. waar moet hij dan heen? Subtop in Duitsland ofzo?

31 oktober 2012 om 12:36

Ben op zich niet op de hoogte van de buitenlandse competities, maar een middenmoter of subtopper in Engeland of Duitsland lijkt me wel geschikt voor hem.

31 oktober 2012 om 13:30

In de buurt komen of elk jaar echt om het kampioenschap spelen is in het verleden nog een groot verschil gebleken. Qua druk, aandacht en beleving is het bij een ploeg als Ajax en PSV een heel ander verhaal dan bij Vitesse. Dit kan bij Vitesse wellicht ook komen, maar dit is een proces van jaren. Ook voor dit jaar is Europees voetbal het doel in Arnhem. Voor van Ginkel zou het nu nog wel degelijk een goede stap zijn.

31 oktober 2012 om 13:49

Qua druk enzovoorts misschien wel, maar v Ginkel kan nu perfect meegroeien met Vitesse. Hij was van speler in een team op de 15e plaats nu speler in een team op de 3e plaats(momenteel) . Vitesse wil nog verder groeien en ik denk dat van Ginkel daar perfect in meekan. Over 2/3 jaar zie ik hem wel de transfer naar het buitenland maken, en dat gun ik hem ook zeker.

Aandacht en beleving is er trouwens genoeg in Arnhem. Gister was hij nog te zien in een artikel van de NOS omdat hij al 10 jaar bij Vitesse speelt.

Zeer mooi voor van ginkel!! Hij heeft zich zeer sterk ontwikkeld de laatste 2 jaar. deze beloning heeft hij ook wel verdiend

Op basis van de afgelopen wedstrijden kan ik moeilijk ontkennen dat het onterecht is dat Blind geselecteerd is. Ik gun het hem ook wel, na al die kritiek die hij over zich heen heeft gekregen. Ik hoop dat Van Ginkel zich nog verder gaat ontwikkelen bij Vitesse. Hij is op de goede weg en het feit dat hij bij de voorselectie zit is een mooie beloning. Van Ginkel is, net als bijvoorbeeld Maher, toch een voetballer die tot de nieuwe lichting Oranje-spelers kan gaan behoren.

Blind speelt de laatste weken voor zijn doen erg goed.

Ben benieuwd of hij deze lijn kan doortrekken!

Terecht dat van Blind, speelt ijzersterk de laatste weken.

Van Ginkel, Douglas, Jeroen Zoet, Ron Vlaar, Schaken, Siem de Jong.. Ik moet bijna huilen dat deze matige spelers (voor het niveau wat Oranje nastreeft) geselecteerd zijn.

Vooral Siem de Jong en Van Ginkel vind ik simpele totaal niet wendbare spelers waar ik absoluut niet gecharmeerd van ben. Jammer..

31 oktober 2012 om 12:30

Waarom je Zoet en van Ginkel er tussen plaatst is voor mij totaal onbegrijpelijk..

31 oktober 2012 om 12:30

Je weet dat het de voorselectie is en dat geen van deze spelers echt basisspeler is?

31 oktober 2012 om 12:33

Haha tja de Jong, die had er niet moeten staan inderdaad... Maar van Ginkel bewijst net als Blind een goede speler te zijn, dus die beiden vind ik wel terecht dan.

31 oktober 2012 om 12:43

Waarom jij in dit rijtje van Ginkel, Zoet en Vlaar plaatst snap ik helemaal niets van.
Van Ginkel en Zoet zijn talenten voor de toekomst, die dit seizoen weer goed spelen en zo kunnen ruiken aan het niveau. Vlaar presteert gewoon erg goed bij Aston Villa, waar hij al erg belangrijk is. Bovendien was hij gewoon basisspeler de laatste interlands.

31 oktober 2012 om 12:47

Je hebt het over 'totaal niet wendbare spelers', maar op basis van dat criterium noem je wél Van Ginkel en niet Blind. Ik vind het goed dat beide spelers een keer worden opgeroepen, maar je kan mij niet vertellen dat Blind wendbaarder is dan Van Ginkel.

31 oktober 2012 om 13:13

Verdedigers zijn sowieso niet vaak echt wendbaar.

31 oktober 2012 om 13:38

Van Ginkel is geen verdediger en Blind wel, ik mag hopen dat je daarvan op de hoogte bent. Daarom vind ik het gek dat je de oproep van Blind wél terecht vindt, maar die van Van Ginkel níet. Maar goed, ik zie al dat ik niet de enige ben...

Ik snap niet hoe geen van de 3 Sporting spelers bij de voorselectie zit. Ik zeg niet dat ze in de definitieve selectie moeten komen, maar zij zijn echt niet minder dan sommige namen die wel geselecteerd zijn.

31 oktober 2012 om 12:42

Heb je Sporting een beetje gevolgd dit seizoen? Zijn echt waardeloos bezig.

31 oktober 2012 om 12:55

ik heb ze een beetje gevold. Maar ik vind dat van Wolfswinkel net zo veel recht op een plaats in de selectie heeft als Dost, meer eigenlijk. Boulahrouz doet het niet goed, maar Matijsen en Heitinga ook niet. Van Viergever ben ik momenteel nog niet overtuigd en met de Vrij moet ik het na z'n blessure ook nog maar zien. Dat Schaars niet geselecteerd wordt is wel begrijpelijk, op zijn positie zijn spelers die echt duidelijk beter zijn.

31 oktober 2012 om 13:28

Dost begint juist net een beetje te draaien(in een betere competitie) en boularouzs is te oud, daar heb je in de toekomst helaas niets aan, daarom neemt V gaal denk ik liever De Vrij of Viergever mee.

31 oktober 2012 om 13:39

Waarom de Sporting spelers niet geselecteerd worden:
Van Wolfswinkel zit mijns inziens ver van een selectie af. Dost heeft specifieke kwaliteiten die van Wolfswinkel absoluut ontbreekt. Lengte, kop- en duelkracht. Huntelaar of van Persie staat in de basis. Anders wordt hij vervangen door de ander. Dost is erbij om op een andere manier nog wat te kunnen forceren. De Jong heeft op basis van wat hij de afgelopen jaren heeft laten zien ook absoluut nog de voorkeur. Verder zou ook Kuijt in de spits nog beter zijn. Of van Wolfswinkel moet er per seizoen 20/25 in gaan schieten of hij kan een interlandcarriere op zijn buik schrijven.
Schaars heeft op zijn positie veel spelers voor zich die beter zijn of absoluut meer potentie hebben. Mits er niet veel blessures zijn is ook hij kansloos voor Oranje.
Boulahrouz is verleden tijd. Hij speelt bovendien erg matig bij Sporting en heeft ook op clubniveau de laatste jaren nauwelijks gepresteerd. Tijd om door te selecteren dus.

terecht.
ik denk echt dat blind te kort komt door zijn gebrek aan snelheid voor het echt hoge niveau maar goed, hij doet het gewoon uitstekend bij ajax op het moment dus hij heeft dit verdiend.
van ginkel heeft het uiteraard ook verdiend, 2 jaar geleden werd hij niet eens echt als groot talent gezien (bij vitesse misschien wel voor de club maar in het algemeen voor nederland toch niet echt) maar die jongen heeft zich echt uitstekend ontwikkeld.

willems mag wel afvallen voor de back positie.
hij verdient getuige zijn spel geen plaats in de selectie, man wat een gepruts van hem zeg keer op keer met die trucjes.
hij heeft zeker te veel naar atouba gekeken of zo?
na het ek was er al kritiek op hem, advocaat heeft op een gegeven moment ook aangegeven dat hij met die trucjes moet stoppen en nog steeds doet hij het...
luistert die willems wel eigenlijk? zo moeilijk is het niet om geen trucje te doen hoor...

31 oktober 2012 om 18:20

Dat zou je zeggen, maar aanleren schijnt nou eenmaal moeilijker te zijn dan afleren.

31 oktober 2012 om 23:56

mooi toch?

je bedoelt waarschijnlijk dat afleren moeilijker zou zijn dan aanleren.

ja ik denk dat het in dit geval vrij simpel is, gewoon normaal doen namelijk...
gewoon met de bal aan de voet naar voren zonder trucjes, loop je je vast? pass dan de bal.
kun je opstomen? stoom op en geef een voorzet... (want van mertens hoef je die niet te verwachten aan die kant)

het niet doen van trucjes is toch niet zo moeilijk?
ik kan het me echt niet voorstellen dat het moeilijk zou zijn zoiets af te leren hoor... (zeker niet op die leeftijd)

man man man alweer een interland. wat zijn het toch hinderlijke onderbrekingen van een leuk seizoen. vooral die achterlijke oefenwedstrijden. het zal de clowns met hun bos wortels op de kop goed doen, maar ik wordt er elke keer weer chagerijnig van.

31 oktober 2012 om 12:42

Niemand die jou verplicht te kijken hoor!

Oefenwedstrijden zijn er om jongens als Van Ginkel, Blind enz. enz. een keer aan het werk te zien tegen de grote jongens.

Niet zo klagen dus want oefenwedstrijden in november is al jaren zo

31 oktober 2012 om 12:47

Dat het al jaren zo is, zegt toch niet dat het goed is. Ik vind het echt onzin dat er midden in een drukke periode, met doordeweekse Europese en bekerwedstrijden, ook nog eens een oefeninterland wordt gepland. De clubs krijgen hun spelers weer vermoeider terug.

31 oktober 2012 om 12:51

Hoe moet een bondscoach er dan achter komen hoe het team er voor staat? Gokken? Duitsland is een zware wedstrijd maar wel dicht bij huis. Het is niet zo'n onzinnige trip als naar Australië paar jaar terug.

Mooie testcase

31 oktober 2012 om 13:01

Er zijn sowieso genoeg kwalificatiewedstrijden waar dat in naar voren komt. En derder vind ik het prima als er oefeninterlands gepland worden, maar doe dat dan in een periode die wat rustiger is. Niet nu alle clubs proberen te overwinteren in Europa.

31 oktober 2012 om 13:09

Ja maar het is gewoon onzinnig al die wedstrijden je gaat mij behalve die mensen die mogen debuteren dat er iemand op zit te wachten. De spelers hebben er waarschijnlijk geen zin in behalve die er pas bij zitten. Supporters lopen er ook niet warm voor neem ik aan en de bondscoach schiet er ook niks mee op. Dus vertel mij maar waar het goed voor is behalve Van Ginkel en Blind want de rest zal waarschijnlijk op 50% van hun kunnen spelen. Dus zoveel schiet die hier ook niet mee op

31 oktober 2012 om 13:34

Het gaat hem ook niet om de verplichting die wedstrijd te kijken, maar om het feit dat er geen competitievoetbal te zien is. baklap

31 oktober 2012 om 12:46

Normaal kunnen die oefeninterlands mij ook niet bekoren maar tegen Duitsland ben ik wel benieuwd hoe het zal vergaan. Wie kan al aanpikken op het hoogste niveau, wie is er nog niet klaar voor enzovoorts. Ik zie Duitsland wel als graadmeter i.t.t de kleine landen in de kwalificatie-poule.

31 oktober 2012 om 12:46

Onder Van Gaal is het tenminste weer leuk om naar te kijken. En daarbij: Het is toch leuk om te zien hoe de nieuwe spelers het gaan doen in het Nederlands elftal?

Eindelijk zit Van Ginkel er dan toch een keertje bij. Een paar jaar geleden erbij gekomen en toen riep iedereen bij Vitesse al dat deze jongen heel ver zou komen. Pas 19 jaartjes, het is natuurlijk de voorselectie maar, maar dit is goed voor de ontwikkeling van een speler.

31 oktober 2012 om 14:08

Het mooie aan Van Ginkel is dat hij er voor vecht, hij laat zijn kop niet hangen bij tegenslag maar werkt zich uit de naad. Terechte uitverkiezing! Hopelijk blijft hij nog een tijdje bij Vitesse, te vroeg de stap maken is voor niemand goed en Vitesse streeft naar een niveau waar hij leuk aan bij kan dragen.

31 oktober 2012 om 12:45

Hmmm noem al die spelers dan eens. Buttner?? Die speelt niet eens dus hoe kan je dat beoordelen?? Ik was altijd anti Blind, maar nu moet ik mijn ongelijk erkennen en toegeven dat Blind zich enorm ontwikkeld heeft. Liever Blind dan Willems. Deze jongen heeft een mega terugslag. Verder leuk voor Bas Dost en Schaken. Maar deze zullen toch wel afvallen lijkt me. Van Ginkel is echt heel goed en wordt met de week beter lijkt het wel. Deze man gaat het Nederlands elftal aan de hand nemen op het EK van 2016

31 oktober 2012 om 12:47

Ga toch weg man die blind ontwikkeld is veel te traag voor de top klaar.

31 oktober 2012 om 12:48

Nee nu moet je ook een man zijn en je eigen stelling beantwoorden. Wie zijn die betere spelers dan voor zijn positie??

31 oktober 2012 om 12:53

Indi deed t goed op links toch ?

31 oktober 2012 om 12:53

Wie moet er dan mee?
Büttner? die speelt nooit en als ie speelt valt ie door de mand bij Man Utd.
Willems? komt zelfs veel te kort voor PSV en dat laat ie wekelijks zien!

Blind is dit seizoen gewoon heel constant gaan spelen en is zowel verdedigend als aanvallend sterk, daar kan je niet onder uit!

31 oktober 2012 om 13:00

Zoals ik hierboven ook al zei, Willems komt echt niet tekort voor Psv. En die pukkie heeft wel gelijk in de zin dat hij bijna alles terug speelt, en hij te langzaam is.

31 oktober 2012 om 13:03

Tja, aangezien elke positie dubbel bezet moet zijn moet je toch echt minimaal 1 andere speler noemen. En BMI naar links is een noodgreep, dit is een CV.

31 oktober 2012 om 13:32

Kijk eens een wedstrijd van Ajax! Blind is juist de speler die de bal wel naar voren speelt!

Blind mag dan niet de snelste zijn maar compenseert dat met goed positiespel en fysieke kracht.

Willems is een lachertje

31 oktober 2012 om 13:43

Ik kijk heel veel naar Ajax, bijv. tegen Man City. Ik zie Ajax erg mooi voetbal spelen, en ben zelfs enthousiast over Ajax! Dat zie je mij niet vaak zijn hoor. Maar dan komt die Blind en die schiet elke bal terug naar de centerbacks en de keeper om hun het werk te laten opknappen. knap gek word je ervan.

Willems heeft het in zich om een top linksback te worden. Hij moet alleen weer even wedstrijdritme opdoen ivm zijn blessure.

31 oktober 2012 om 13:49

Ik vond tegen City maar 1 speler alles terugspelen: enoh. Vanaf het moment dat Enoh ging spelen kregen de verdedigers het dan ook lastig om op te bouwen (incl Blind). Maar als er één verdediger naar voren dacht was het wel Blind, zelfs tegen Real de eerste helft viel me dat op.

31 oktober 2012 om 13:07

Büttner heeft het probleem dat hij te weinig speelt bij United. Ik heb vorige week ook de CL wedstrijd van United gekeken, waar Büttner een basisplaats had, maar daar vond ik hem niet sterk spelen. Zijn directe tegenstander scoorde twee keer, waarvaan de eerste keer Büttner toch wel viel aan te rekenen. Ik hoop wel dat Büttner meer speeltijd krijgt daar, want in potentie is het een goede linksback die het Nederlands elftal zou moeten kunnen halen.

Verder vind ik de voorlopige selectie van Blind helemaal zo gek nog niet. Hij speelt gewoon goed de laatste tijd, maar heeft de pech dat hij als eerste wordt aangewezen als zondebok wanneer er iets fout gaat achterin bij Ajax. Als Alderweireld de bal verspeelt, dan ligt het aan de pass van Blind. Tegendoelpunt omdat Moisander een kopduel verliest, dan had Blind beter met zijn man mee moeten lopen zodat de voorzet niet had kunnen komen.

Ik ben blij verrast dat er niemand over zijn vader begint, want dat heeft hier niets mee te maken. Blind heeft dit de laatste wedstrijden verdient, op van Ginkel heb ik minder gelet maar die is voor zijn leeftijd naar mijn gevoel al vaak beslissend geweest voor Vitesse.

Blinds grootste nadeel vind ik op het moment echter wel zijn eeuwige passje terug, hij durft nooit met rechts te passen en kijkt enkel naar voren als hij een zee van ruimte heeft. Foutloos spelen is natuurlijk goed maar je kunt ook te behoudend zijn waardoor je een elftal toch zwakker maakt. Ik hoop dat hij daar nog stappen in gaat zetten.

Aanpassing: nu zie ik dat de persoon boven mij toch over Danny Blind begint, zoals ik al zei: flauwekul, heeft er niets mee te maken.

Voor mij is de keuze voor de afvallers niet erg moeilijk: Zoet, Willems (speelt momenteel niet goed), Viergever, Maher (speelt momenteel ook niet goed), van Ginkel (voorlopig niet beter dan concurrentie), Dost en Schaken.

31 oktober 2012 om 12:47

Deels met je eens. Maar ik vind dat Maher het momenteel beter doet dan Clasie en van Ginkel beter dan Siem de Jong.

Willems komt trouwens terug van een blessure en heeft daarna alleen tegen Zwolle gespeeld, dus terecht als hij niet bij de definitieve selectie zit.

31 oktober 2012 om 12:59

Maher speelt echter op een positie met meer concurrentie. Tussen Siem de Jong en van Ginkel zit niet veel verschil in kwaliteit denk ik, de Jong vind ik gewoon goed spelen de laatste tijd en hij heeft wat meer ervaring. Ik ben voor de vernieuwing van Oranje, maar het moet niet te snel gaan.

En van Willems ben ik overtuigd dat hij in de toekomst gewoon de LB van Oranje is.

Meer dan terecht als je kijkt naar willems is blind veel beter.
En van ginkel is een groot talent die moet je ook de kans gaan geven.

31 oktober 2012 om 13:01

Waarom vind je dat?

31 oktober 2012 om 13:30

Omdat ik willems in alles minder vind.
Mindere voetballer mindere traptechniek en verdedigend vind ik hem ook minder.

31 oktober 2012 om 13:39

Verdedigend is hij iets minder. Maar dat is alleen omdat Blind nooit risico's durft te nemen. Willems is sneller, kan ook goed voor zijn man komen, kan een man voorbij en heeft inzicht. Al die dingen heeft Blind gewoon niet.

31 oktober 2012 om 18:12

brisingr:
Twee kantekeningen:
1.dat de bal veel wordt teruggespeeld kan toch ook veel met de taktiek te maken hebben. Ajax houdt ervan om via het centrum aan de opbouw te beginnen. Dan heb je opties over het hele veld, en wordt je minder snel vastgezet aan een kant van het veld. Dat doet Ricardo ook van de rechterkant.
2. Het viel me juist op dat Daley de laatste paar wedstrijden ook juist aanvallend een paar pracht passes verstuurde naar de aanval waar ook nog eens veel precisie in lag. Je zult Blind niet a la Willems met technische toetjes en veel snelheid een man voorbij zien razen. Maar er zijn meer manieren om de bal naar voren te krijgen. Daley doet het met veel gevoel voor spelinzicht en positie kiezen. Daardoor kan hij het ook zonder mooie pirouettes te hoeven draaien het spel een veelbelovend vervolg geven.

31 oktober 2012 om 19:35

Blind neemt meer dan genoeg risico door altijd de voetballende oplossing te zoeken.
Willems gaat dribbelen en verliest de bal.

Mijn opstelling tegen Duitsland:

Edit: Ik had Afellay over het hoofd gezien. Die zou ik op tien zetten. Speelt uitstekend op dit moment. Maar ik zou Maher zeker wat speeltijd geven. Is toch belangrijk voor de toekomst, dat hij ook op dit niveau z'n minuten gaat maken.

Stekelenburg
Van Rhijn
De Vrij
Martins Indi
Willems
Nigel de Jon
Strootman
Narsingh
Maher
Robben
Huntelaar
31 oktober 2012 om 12:46

Wordt je afgeslacht net als de vorige keer, alleen dit keer met nog grotere cijfers.

31 oktober 2012 om 12:49

Verklaar je nader. VDV had er in moeten staan? Of Blind? Vlaar?

31 oktober 2012 om 12:54

Uhm, misschien je beste speler Van Persie?

31 oktober 2012 om 12:54

Ik zou toch iets meer ervaring in de verdediging zetten. De vier verdedigers die jij hebt opgesteld zijn zonder twijfel getalenteerd, maar ik denk dat ze wel de ervaring missen om te spelen tegen de toppers die bij Duitsland in de aanval staan.

31 oktober 2012 om 13:35

Is mn maat Sneijder nog niet fit?

en waar zijn v Persie en van der Vaart? De vorige keer dat die verdediging er stond was tegen Belgie, en toen werden ze totaal kapot gemaakt.. En Duitsland is nog een tikkeltje beter.. Lijkt me niet verstandig.. Beter Indi naar links, en Heitinga en Vlaar centraal.. van der Wiel zou ik persoonlijk gewoon rechtsback zetten..
Verder weinig op aan te merken.

31 oktober 2012 om 13:43

Sneijder zit niet bij de voorlopige selectie, dus ik neem aan van niet. Verder vind ik VDV nogal traag. Met het oog op 2014, kun je dan beter Afellay laten spelen en Van Ginkel of Maher wat minuten gunnen.

Over Van Persie of Huntelaar valt te twisten.

Ik denk dat je zo gauw mogelijk moet werken aan het team dat er in 2014 moet staan. Dit zijn oefenwedstrijden. Hierin kun je experimenteren.

31 oktober 2012 om 13:40

Geen Lens en wel Narsingh? Lens is de man in vorm op het moment...

31 oktober 2012 om 13:50

Ja, klopt. Maar het lijkt mij niet verstandig dat je de hele tijd iemand anders opstelt omdat die toevallig goed in vorm is.

Wel anderen af en toe speeltijd gunnen en aan het niveau laten ruiken. Dat zeker.

31 oktober 2012 om 15:05

Lens speelde vorige keer ook basis.. Het lijkt mij niet verstandig dat je de hele tijd spelers opstelt omdat je anders met spelers die in vorm zijn moet spelen..

31 oktober 2012 om 13:18

Ja jammer dan heb je er toch niet echt een kijk op. Blind speelt al een paar maanden ijzersterk. Hij heeft misschien niet het fysiek en snelheid om daarmee alles op te lossen maar zijn positionering, timing, inzicht zijn fenomenaal. Hij doet bijna altijd wat goeds met de bal. De juiste vaart, naar de juiste kleur, intelligent.

Danny Blind brak overigens ook pas door op zijn 26e en heeft ook tijdje rechtsback gespeeld totdat hij tot het eind van zijn carriere centrale verdediger bij Ajax is gebleven. Daley Blind is volgens mij ook een speler die blijft groeien als voetballer totdat ie ermee stopt.

Ik beweer niet dat hij een basisplek verdient maar hij is op dit moment gewoon 1 van de betere backs van Nederland. Ik zie hem liever dan Willems bijvoorbeeld. BMI zal nog wel de voorkeur krijgen.

31 oktober 2012 om 13:25

In geen honderd jaar ben jij serieus te nemen. Hij is echt gewoon heel erg goed in vorm, een uitstekende techniek, wint toch redelijk veel kopduels. Hij maakt eigenlijk vrijwel alleen maar goede keuzes. Hij mist misschien body en snelheid maar met de vorm van de afgelopen weken compenseert hij dit ruimschoots.

Eindelijk zit van Ginkel erbij. Doet het al een tijdje goed en is gewoon een enorme talent. Ik vind hem het niet minder doen dan Maher, Strootman of Eriksen. Ik ben echt een fan van Van Ginkel geworden!

Zoet, Narsing, Mathijsen, van Rhijn, Janmaat, van Ginkel, Siem de Jong, Maher, Schaken.....alvast wat namen die gerust van mij mogen afvallen....vd Wiel gewoon op rechts, en Robben en Lens op de flanken

31 oktober 2012 om 12:50

Wie word de back up van Gregory dan? ik neem aan gewoon Van rhijn.

31 oktober 2012 om 12:50

Ik weet niet of jij van Rhijn hebt zien spelen tegen City, maar die is op dit moment beter in vorm dan van der Wiel. Van der Wiel moet eerst maar eens wat meer minuten gaan maken bij psg.

31 oktober 2012 om 18:48

Tegen City deed hij het prima ja, maar tegen Boetius werd hij volledig overlopen. Vond hem vorige keren ook niet sterk (dit berust op een mening).
Back up kan gewoon Heitinga worden of de Vrij....

31 oktober 2012 om 14:06

Van Rhijn afvallen, wat een onzin is dat zeg. Die doet het hartstikke goed als rechtsback in Oranje. De rest zijn geen basisspelers, maar Maher en Van Ginkel zijn wel de toekomst.

Feyenoord hofleverancier met 6 spelers, top!

31 oktober 2012 om 13:02

nog niet he, voorselectie is dit!

31 oktober 2012 om 13:13

Waarvan minimaal de helft er geen recht op heeft in mijn ogen.. En dan heb ik het over:
- Schaken; te oud, heb je niks meer aan. Tevens lang niet goed genoeg voor het niveau wat het Nederlands elftal moet nastreven;
- De Vrij: net terug van een blessure, niet gespeeld bij feyenoord dus verdien je het ook niet om opgeroepen te worden;
- Janmaat: moet ik daar nog iets over zeggen? De matigste back die ooit opgeroepen is voor het Nederlands efltal.. Ongelofelijk dat hij er tussen mag staan..
- Mathijsen: te oud, en kan het niveau al lang niet meer aan. Zelfs het niveau van Feyenoord kan die al niet meer aan..

Dus 4 van de 6 hadden wat mij betreft al niet in de voorselectie mogen zitten. (wat mij betreft nog wel meer spelers hoor, maar omdat jij het even over feyenoord hebt, ga ik daar even op door)

31 oktober 2012 om 13:29

Ik vind ook een groot deel van de huidige voorselectie niet goed genoeg voor het niveau van oranje, maar er zijn nu eenmaal weinig alternatieven.
Kun jij een betere rechtsbuiten dan Schaken opnoemen die wel een plaats verdiend dan? Schaken doet het prima bij Feyenoord en is wekelijks de gevaarlijkste speler, vooral in de topwedstrijden vorig jaar heeft hij bewezen er wel te staan als het moet en ook tegen Ajax viel hij heel goed in. De Vrij moet idd wat meer ritme op doen, maar als hij weer het niveau haalt van voor zijn blessure is hij zeker een selectie en misschien wel basisplaats waard. Janmaat vind ik ook niet goed genoeg maar ook hiervoor geldt dat er weinig alternatieve betere spelers zijn die regelmatig spelen bij hun club. Mathijssen vind ik ook te oud, nog een redelijke speler voor Feyenoord maar niet meer voor het Nederlands elftal.

31 oktober 2012 om 13:37

Is Chery een Nederlander? Vind hem altijd wel goed speleen... Beter dan Schaken iig...

31 oktober 2012 om 13:44

Waarom zou Chery geen Nederlander zijn?

31 oktober 2012 om 14:06

Ik vroeg het me af, ik zie hem wel eens voetballen, niet elke voetballer van ado is een nederlanders

31 oktober 2012 om 13:32

Ik vind het een erg knappe prestatie van Feyenoord, maar ik denk dat er nog wel 2 à 3 afvallen.
Matthijsen heeft teveel jonge concurrentie, schaken zal waarschijnlijk de dupe worden van Robben z'n terugkeer, en Clasie zit in een dipje waar Strootman en De jong het nu juist heel goed doen.

Waar is Maduro?? Speelt alles in de basis bij Sevilla, een voorselectie had ik wel verwacht, voor de rest is het wel terrecht dat Blind erbij zit. De linksback positie is altijd wel een discussiepunt bij het nederlands elftal

31 oktober 2012 om 12:52

Die mis ik inderdaad ook. Hij werd echter ook in zijn periode bij Valencia, waar hij ook veel speelde, over het hoofd gezien. Vind dat hij zeker een kans verdiend bij het Nederlands elftal

31 oktober 2012 om 13:15

Jaa is toch zonde, hij is ook de enige Nederlander die in Spanje nog voetbalt, opmerkelijk dat hij er niet bij zit. En sevilla is een grote club in Spanje, speelt enorm goed, heb hem een paar keer zien voetballen.

Opvallend dat De Vrij al bij de selectie zit. Kan je toch wel merken dat Van Gaal erg gecharmeerd is van hem.

Die jongens doen het tegenwoordig bij hun club vrij aardig. En dat is blijkbaar genoeg om in aanmerking te komen voor, de voorselectie van, oranje.
Het zal mij ook niet verbazen als andere, redelijke, spelers als Yannick Wildschut, Robert Schilder en Piet Velthuizen bij de selectie komen.

31 oktober 2012 om 12:56

Wat een onzin.
Dat is toch ook de Enige weg om naar de Nederlandse elftal te gaan? wat moeten ze anders doen, moeten ze ook goed kunnen dansen ofzo?

31 oktober 2012 om 12:59

Wildschut heeft het hele seizoen zowel bij VV als bij Jong Oranje echt niets laten zien, die zal met de concurrentie op de vleugels echt geen kans maken op een uitnodiging.

31 oktober 2012 om 13:46

In Wildschut zit veel meer potentie als in Schaken, zit nu even in een mindere fase maar daar komt hij wel weer uit, ik zeg ook binnenkort. (tenminste, dat bedoelde ik) Schilder doet het toch gewoon goed en is bovendien op meerdere posities inzetbaar. En Pietje is toch niets minder dan die anderen. Wat klopt er nou precies niet.

He he eindelijk keer van Ginkel erbij had hem eerlijk gezegd al veel eerder verwacht. Denk ook dat die binnen niet al te lange tijd nja geen basis speler is maar dat die wel er elke keer gewoon bij zit. En blind begrijp ik dan weer een stuk minder ook al zal die niet voor de basis gehaald zijn. Maar we hebben nu toch eens een paar kerels achterin nodig in plaats van al die jochies

4 keepers in de voorselectie, dat is toch niet meer uit te leggen. En dat voor een oefenwedstrijd. Belachelijk iets, die voorselectie. Wellicht kan hij volgende keer ook nog een pre-voorselectie maken waarin hij 10 keepers op een lijstje zet.

Dit gaat Ajax geld kosten als ze willen verlengen... Die gaat opslag eisen en z'n contract loopt af na dit seizoen. Slim gedaan van Blind sr.

Braafheid, wilems en Pieters zijn minder nu. Emanuelson kan niet goed genoeg verdedigen. Dan houd je Martins indi en blind over als beste opties. Logische keuze. En van Ginkel is een toptalentje. Maar er zijn nu betere opties voor die plek.

31 oktober 2012 om 13:03

Pieters is minder ja? Pieters is geblesseerd man. Als je iets nutteloos zegt heb dan tenminste de feiten goed.

31 oktober 2012 om 13:12

Pfff hier heb je zo gelijk. Hopelijk bedoelde hij dit ook. Braafheid is echt niet veel minder hij heeft hooguit 1 goed jaar gehad. Toen piekte hij, Willems heeft een terugslag maar hopelijk komt hij er wel weer. Wachten tot Pieters terug is want ik vond hem nooit echt slecht. Nooit echt uitschieters naar beneden of naar boven, redelijk constant en daarmee ben ik al tevreden.

Onterecht natuurlijk hij speelt nu voor het eerst een paar redelijk wedstrijden op niveau.
Maar desonkdanks wel een logische keuze van van Gaal, de LB is uiterst dun bezaaid enblind kan nu laten zien op de training of hij het niveau aan kan.

Waar blijft die Pieters trouwens ? Wanneer hij weer fit is dat gewoon de vaste LB van NL ook voor Willems

31 oktober 2012 om 13:08

Is gisteren weer lichtjes begonnen met de groepstraining.

Een nieuw profiel van Louis van Gaal.

Jarenlang niets presteren. 3 weken een bal 5 keer rechtuit spelen en je kunt in Oranje.

Met een dergelijk profiel krijg je dus een voorselectie met Schaken, Janmaat en Blind. Ben eigenlijk verbaasd dat Melvin Platje nog niet geselecteerd is. En waar is Boetius die speelde zondag ook wel 5 keer een bal goed.

Blind, Schaken en Janmaat mogen niet eens Oranje schoenveters dragen laat staan het prachtige Oranje shirt.

31 oktober 2012 om 13:13

Van Gaal selecteert gewoon de best presterende backs van dit moment en beter dan Janmaat, van Rhijn, van der Wiel op rechts en Blind, BMI en Willems op links hebben we niet.

Schaken snap ik ook niet helemaal maar goed tis maar een voorselectie.

Beide mogen een kans krijgen. Op linksachter hebben we in principe alleen Martins Indi. De Feyenoorder zou ik ook liever in het centrum willen zien. Op links mag Blind zich nu mengen in een open strijd. Willems, een eventuele fitte Pieters en misschien in de toekomst Buttner zijn niet echt beter dan Blind jr die langzaam maar zeker van vaste waarde bij Ajax gaat worden. Nog geen ster, maar dat zijn de andere ook niet.

Van Ginkel vliegt voor mij een beetje onder de radar, maar heb geen bezwaar dat hij in een oefenpot even iets van Oranje mag proeven. Wie weet ontwikkeld deze jongen in de komende maanden ook heel goed. Ik denk dat zijn doel het jongeren ek in Israel is, daarna het grote Oranje.

Wat oefeninterland tegen Duitsland!!!?? waarom wist ik dat niet... omg als we dat verliezen zeg!!! kom op Van Gaal train de spelers goed! en winnen die wedstrijd! aaah!

Ik vind de selectie wel ok behalve dan Kuyt en Schaken. Je moet er toch niet aan denken dat Kuyt of Schaken de voorkeur gaat krijgen boven Elia? Die Kuyt kan helemaal niks op de flanken.

Daley Blind was afgelopen zondag weer eens dramatisch. Tegen ploegen die toch amper aan aanvallen toekomen kan hij zich voetballend wel staande houden, maar verdedigend is Blind zó zwak. De 1-1 afgelopen zondag was ook echt voor het grootste deel zijn fout (en deels Moisander ook). Hij liet zich er weer zo makkelijk uitlopen.

31 oktober 2012 om 13:22

Ik weet niet of jij het Ajaxspelletje een beetje volgt, maar dat doelpunt kun je niet aan Blind toerekenen.. Ajax was namelijk in balbezit, en zoals je misschien gemerkt hebt komt Blind dan mee naar voren. Poulsen was op gegeven moment in balbezit, en Blind was al aan het opstomen richting de linksbuiten positie, echter raakt Poulsen kinderlijk de bal kwijt waardoor Blind als een bezetene achter zijn man aan moet (verhoek). Dat je dan niet meer bij Verhoek komt, kun je Blind niet verwijten. Poulsen had gewoon niet zo kinderlijk de bal moeten verliezen.

31 oktober 2012 om 13:43

Je hebt ergens gelijk. Je kunt het Blind niet verwijten dat hij niet op tijd terug is, want hij heeft gewoon te weinig snelheid voor het spel dat Ajax wil spelen. Maar als hij gewoon pure snelheid mist, waarom wordt hij dan eigenlijk opgesteld? Sterker nog, waarom wordt hij dan zelfs voorgeselecteerd voor Oranje?

31 oktober 2012 om 13:41

Je begrijpt het niet helemaal geloof ik..
Ajax speelde bij balbezit eigenlijk met 3 centrale verdedigers.. Poulsen, Alderweireld en Moisander.. Blind en van Rhijn speelde met balbezit als middenvelder.. Hierdoor kregen de buitenspelers van Feyenoord heel veel ruimte in de omschakeling.. Zo ook Verhoek 2 keer.. Dat was de tactische zwakte... Als je dan knullig balverlies lijdt heb je direct een probleem, zoals bij de 1-0.. Blind was niet optijd terug bij Verhoek en van Rhijn ook niet bij Boetius..

31 oktober 2012 om 13:46

Voor jullie allebei geldt dat je nou zulke fouten vergoeilijkt met behulp van het systeem van Ajax. Blind moet zelf als verdediger ook zijn directe tegenstander in de gaten houden natuurlijk, dat is toch je kerntaak als verdediger. Opkomen is een extra.

31 oktober 2012 om 18:31

Loverfc:
Dat is misschien in jouw ogen, maar misschien niet volgens de instructies van Frank om het Ajax spelletje te spelen. Je kan door dit systeem ook een meerderheid in de aanval creeeren omdat de aanvaller niet naar achteren trekt om mee te verdedigen. Dan heb je inderdaad het risico dat bij balverlies je opeens heel kwetsbaar kan zijn. Vooral als je snelle vleugelspelers hebt als tegenstander. Let wel, ik zeg niet dat het zo is, maar het zou best wel eens het systeem kunnen zijn. En dan zijn er drie verdedigers omdat Poulsen inzakt die de boel moeten oplossen bij balverlies.

31 oktober 2012 om 20:48

Als linksachter is normaal gesproken verdedigen je kerntaak.. Echter bepaal niet jij of ik wat de kerntaak van Blind is, dat doet Frank de Boer...
Het zou verstandig zijn om bijvoorbeeld Alderweireld en Poulsen door te laten dekken op de links en rechtsbuiten van de tegenstander, in dat geval staat Moisander nog op de spits, en sta je dus wel 1 op 1..
De manier van spelen zoals Ajax doet, geeft je dus meer spelers op het middenveld, maar tegelijk creëer je gewoon een risico omdat je bij balverlies gemakkelijk tegen een counter kan aanlopen.. Dat wordt nogmaals bepaalt door de trainer.
Als je kijkt naar Barcelona die op een gelijke manier spelen (alleen dan veel beter natuurlijk) is Dani Alves ook veelvuldig voorin te vinden, en zal hij ook te laat terug zijn, als je heel knullig balverlies lijd.. Alleen gebeurt dat vele malen minder, omdat de middenvelders daar (xavi, Busquets, Iniesta) niet zomaar een bal aan de tegenstander schenken.
Je kunt je dus bij Ajax afvragen of het verstandig is om zo te spelen, maar dat is niet aan Daley Blind..

Heel goed Van Gaal....goed opgelet de afgelopen weken want Blind is prutser en mooi weer speler Willems allang voorbij gestreefd.

Blind speelt niet slecht dat klopt. Echt opvallend goed daarentegen ook weer niet. Hij speelt constant een 7. Tsjah moet je dan in het nederlands elftal?

Voor mijn idee is dit gewoon om een signaal af te geven aan Blind dat hij goed bezig is.
Maar in het rijtje met Martins Indi, Buttner en Willems vind ik hem de zwakste.

31 oktober 2012 om 14:02

Ik vind Blind wel opvallend goed presteren. Hij heeft de afgelopen weken vrijwel geen enkele fouten keuze gemaakt (in verdedigend en aanvallend opzicht. Is de beste ajaccied in een cl wedstrijd tegen Manchester City. Dat vind ik toch wel opvallend goed te noemen.

31 oktober 2012 om 18:38

Eigenlijk geef je onbedoeld al antwoord op je eigen vraag Luispedro.
Buttner en Willems kunnen het leuk doen als het even loopt. Maar maken daartussen nog aardig wat fouten zoals Blind dat een half jaar geleden ook deed.
Mijn vraag dan. Wat heb je liever? een speler die constant een 7 speelt of een speler die 20 minuten een 9 speelt en dan weer 20 minuten een 5? Dat kan bij aanvallers nog weleens leuk zijn, maar niet bij verdedigers. Want dan heb je een grote kans dat je tijdens die score van 5 periode een of meerdere doelpunten om je oren krijgt. En eerlijk gezegd denk ik niet dat Willems en Buttner (op die eerste MU wedstrijd na) nou hoger hebben gescoord dan Daley. Zelfs niet in fases gedurende de wedstrijd.

Ik vind Bulthuis beter als Blind maar die jongen blijft onder de radar omdat ie niet bij de top speelt

31 oktober 2012 om 13:29

Bulthuis is maar een matige schopper vind ik hoor, heb hem nu een paar keer zien spelen en dan vind ik Blind toch echt wel beter!

31 oktober 2012 om 13:31

U bent waarschijnlijk Utrecht-supporters. Niks mis mee, dan mag je Bulthuis een goede back vinden, maar objectief gezien speelt Bulthuis niet voor niks bij Utrecht en niet bij een Nederlandse topclub of buitenlandse subtopper.

31 oktober 2012 om 13:41

Daley Blind is ook niveau Utrecht / Groningen. Daar was iedereen het een maand geleden nog over eens, voordat Daley een paar aardige potjes speelde en alle vrienden van Danny Blind ineens begonnen te schreeuwen dat hij zo goed was. Ook al ben ik Ajax-supporter, ik moet vicecity75 hier gewoon gelijk geven.

31 oktober 2012 om 19:53

Totaal niet mee eens. Hij toont al sinds begin augustus, inmiddels al zo'n drie maanden lang dus, constant aan dat hij het niveau Ajax goed aankan. Tegen City was hij erg goed, een van de betere in de achterste linie.

31 oktober 2012 om 13:35

Ik als Psv'er vind Wuytens wel een goede verdediger wanneer ik hem zie spelen, hoe is hij in jou oogpunt? Iets voor Psv?

31 oktober 2012 om 13:58

Hij is na dit seizoen transfervrij ( wil zijn contract niet verlengen) ..maar het niveau PSV komt ie denk ik wat handelings snelheid voor tekort .hij heeft volgens mij nog in de jeugd gezeten bij PSV .dan zou ik als ik PSV was gelijk Mike Van Der Hoorn nemen .dat kan nog wel eens een grote worden .met zijn 18 jaren pas.wordt ook alom geprezen in de lokale pers hier

Toch wel verfrissend, zo'n bondscoach die naar de 'vorm van de dag' kijkt. Zo komen er nog eens spelers in aanmerking voor Nederland die daardoor een enorme boost kunnen krijgen en daardoor nóg beter worden. Van Ginkel en Blind zullen hierdoor enorm gestimuleerd zijn om te laten zien wáárom ze uitgekozen zijn.
In mijn ogen zijn het allebei volledig terechte uitverkiezingen.

Daarentegen moet ik zeggen dat Bas Dost per direct uit dit lijstje moet en vervangen moet worden door Ricky Van Wolfswinkel.

Opportunisme ten top. Geef Blind tweehonderd interlands en hij zal nog steeds geen internationale topper zijn. Geef Willems 200 interlands en hij staat bij Real, Barca of United. Dat ziet elke echte kenner. Zie je dat niet, ben je ook geen kenner en kun je beter de mond houden.

Wat een schande, en dit zeg ik als Ajacied. Toen Blind assistent werd was ik er al bang voor dat dit ging gebeuren. Ongelooflijk hoe een speler met zo weinig pure kwaliteit toch een uitverkiezing kan krijgen, gewoon omdat zijn vader, die al een reputatie heeft op dit vlak, goede contacten heeft en mensen als Jack van Gelder glorieuze interviews met Daley gaan afnemen na Champions League-wedstrijden om zo de publieke opinie te beïnvloeden. Dit kan gewoon niet op dit niveau. Snelheid is een van de belangrijkste eigenschappen voor een moderne back, en Daley Blind heeft de snelheid van een 35-jarige centrumverdediger.

31 oktober 2012 om 14:05

Wat makkelijk om dit te zeggen. Blind is al enkele weken bijna elke wedstrijd de beste Ajaxcied op het veld. Dan kan je wel wat en dan verdien je het ook om opgenomen te worden in het NL elftal. Blind is qua body en snelheid misschien niet de beste maar dit kompenseert hij de laatste weken met goed timen en dekken van zijn tegenstanders. Verder heeft hij echt wel een goede techniek en zo ontzettend traag is hij zeker niet.

31 oktober 2012 om 14:51

Noem je Blind nou overschat? Haha. Juist niet man, hij wordt altijd overdreven de grond ingeboord. Onderschat dus.

Dat doet verder niets af aan het feit dat het pijnlijk is dat dit nu het nederlands elftal niveau is.

31 oktober 2012 om 18:49

Overschat:
je doet je eigen naam aardig eer aan. Je overschat je voetbalkennis aardig.

Blind is gewoon samen met BMI op dit ogenblik de beste keuze voor linksachter als je ze eerlijk beoordeeld op het spelniveau.
Blind is ook tegen de 3 grote CL grootmachten nimmer in de problemen geraakt. Integendeel. Was eigenlijk over de drie wedstrijden genomen waarschijnlijk de beste speler van het veld.
Daarvoor had je de prognoses eens moeten horen over hoe Daley helemaal zou worden uitgekleed tegen die internationale topspelers die allen stuk voor stuk meer dan 20 miljoen zouden kosten.
Jullie kunnen dus hoog en laag blijven springen en schreeuwen dat hij er niets van kan. Daley bewijst vooralsnog op de enige juiste manier dat jullie alleen maar wat lopen te bazuinen: hij bewijst jullie gebrek aan voetbalkennis met de bal op het veld.

31 oktober 2012 om 14:06

Als niet ajacied moet ik helaas het toch met je oneens zijn. Ik vind dat Blind zeker niet het niveau van het Nlelftal aan kan maar hij staat echt prima te voetballen. Vorig seizoen werden tegenstanders vrolijk als ze zagen dat hij in de basis stond maar dat is niet meer zo. Hij heeft misschien niet super veel kwaliteit maar dat weet hij prima te compenseren met inzicht en wilskracht.

Op het punt van snelheid ben ik het helemaal met je eens, wellicht zouden ze hem eens als controleur op het middenveld moeten laten spelen.

31 oktober 2012 om 14:44

Willems is veels te onbetrouwbaar en wisselvallig, Buttner speelt te weinig, Emanuelson wilt geen linksback zijn. Blind speelt al maanden sterk. BMI zal voorlopig de voorkeur behouden hoor dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken.

Daley is gewoon net zoals zijn pa een laatbloeier die alleen maar beter wordt. Een slimme speler die alles op inzicht en timing kan gaan doen.

31 oktober 2012 om 14:48

Gast doe niet zo kortzichtig. Zie je dan niet hoeveel hij gegroeid is in zijn spel de laatste jaren? Hij wordt alleen maar beter hoor. Hij is juist de enige verdediger van Ajax die wat met het Ajax-spel aankan.

31 oktober 2012 om 15:26

BMI staat dan ook voorlopig linksback. Als Pieters weer fit is komt hij er weer in en als Buttner een basisplaats heeft bij Manchester dan wordt ook hij opgeroepen. Maar nu is het logisch dat Blind geselecteerd wordt. Willems speelt te slecht en Blind niet. Dus voor nu is het volkomen logisch.

Voordat het seizoen begon had ik ook niet gedacht dat Blind tot zo'n vaste waarde zou uitgroeien bij Ajax die het gewoon goed blijft doen. Wellicht raakt hij zijn basisplaats kwijt aan Boilesen als die bewijst beter te zijn dan Blind.

Er is ook niemand hier die beweert dat Blind een topper is maar met wat er op dit moment voor handen is dan is Blind een logische keuze voor de linksback positie.

Niet alle spelers laten al op hun 22e het toppen van hun kunnen zien en volgens mij is Blind zo'n speler die elk jaar beter wordt zodat hij rond zijn 28e echt een dragende kracht is binnen Ajax.

31 oktober 2012 om 18:53

Wat maak jij je belachelijk kerel met je gebrek van onderbouwde eenlijners.
Jij haalt hier niet eens het niveau van een zeer matige VZ foremlid mee.
Misschien eerst maar eens aan je zelf gaan werken voor dat je kritiek gaat uiten op andere.

ON: lees mijn reakties hierboven. Die ga ik niet weer herhalen.

31 oktober 2012 om 15:51

Helemaal met je eens. Blind komt gewoon kwaliteiten te kort voor de absolute top. Ja, hij speelt een paar prima potten voor Ajax, maar de man voegt echt niks extra's toe aan Ajax. Dat hij nu wordt opgeroepen is echt een compleet raadsel. Als ik hem bij Jong Oranje zie voetballen zit ik me steeds kapot te ergeren.

Daarnaast hebben we al een paar mannen in de selectie voor deze linksback positie met meer kwaliteiten en meer potentieel. Onzinnige uitverkiezing !

31 oktober 2012 om 19:58

Onbegrijpelijk dat je hier een groene rand voor krijgt. Je weet wat het beleid van Louis van Gaal is de laatste tijd. Spelers die een goede ontwikkeling doormaken en uitstekend in vorm zijn, maken allemaal kans. Op de dunbezette backpositie heeft Louis geen luxeprobleem.
Wie wil jij daar opstellen dan?
1. Willems - overschat zichzelf schromelijk, denkt dat hij linksbuiten is en maakt fout na fout.
2. Büttner - Prima back, maar speelt enkel per maand een keertje mee, en heeft dus geen basissplaats, verre van dat. Iets waar Louis van Gaal waarde aan hecht.
3. Bouma - Hier hoef ik verder geen uitleg meer te verstrekken.
4. Bruno M. Indi - Is een prima back, maar is beter in het centrum en hij moet daar ook eens zijn kans krijgen.
En dan houdt het op qua linksbacks.
BMI zal waarschijnlijk linksback beginnen, in de basis. Maar je moet toch een back-up in je selectie hebben? Dan kom ik alleen nog maar bij Blind uit. Je moet ook rekening houden dat we in Nederland op linksback te maken hebben met 'gebrek aan beter'. En in dat opzicht is Blind gewoon de beste bij gebrek aan beter.

Waarom heeft niemand het over Babel? Vind echt dat er bij Ajax gewoon 'staat'. Verdient zeker een plekje in de voorselectie, als je kijkt naar sommige andere spelers.

31 oktober 2012 om 15:48

schaken. Dan heb je gelijk, hij zou mee moeten ipv. schaken.

31 oktober 2012 om 16:17

tot vorige week zou ik het met je eens zijn, alleen afgelopen zondag tijdens de klassieker was hij echt weer een beetje de oude babel. Spelvertragend en weinig rendement. Los van de pass op Eriksen heeft hij die wedstrijd niet echt iets beslissends gedaan en hij leed te veel balverlies.

31 oktober 2012 om 19:06

Dat dacht ik ook meteen al. Tot de wedstrijd tegen Feyenoord. Maar het is ook niet eerlijk om iemand meteen na een mindere wedstrijd af te schrijven. Dan zou je Schaken na de wedstrijd tegen Hongarije ook niet meer op moeten roepen.
Babel speelt de laatste tijd verder goed. Alleen hebben we wel aardig wat keuzes voor de aanval. Jammer dat er in de aanval niet echt veel hoog kaliber zit op dit moment. Robben geblesseerd al begint hij net weer te spelen. Dan blijven alleen van Persie en Huntelaar over, die allebei op dezelfde positie spelen.
Hoop dat spelers zoals Lens zich lekker blijven doorontwikkelen. Dat hebben we hard nodig.

kan iemand mij vertellen waarom dost en de jong altyd worden opgeroepen en van wolfswinkel nooit?? hij speelt altyd en best redelijk. dat kan van dost en de jong niet worden gezegt momenteel(ja ik weet dat dost een goed weekend heeft gehad). ik vind van wolfswinkel gewoon de beste optie na huntelaar en van persie. of ligt dit aan mij

verder kan ik me wel vinden in de selectie

31 oktober 2012 om 14:09

Kuyt speelt ook prima en is reserve aanvoerder .

1 november 2012 om 13:58

ja ik weet niet of je het door had ik vroeg niks over kuyt maar over v wolfswinkel, ik weet dat van kuyt ook allang je reactie is geen toegevoegde waarde hier dus waarom reageer je hier op??

1 november 2012 om 15:15

-_-' je snap er niet zo veel van he?

Huntelaar en van Persie spelen in het Nederlands elftal op dezelfde positie. Er kan dus maar 1 van hun spelen zolang dit systeem gehanteerd wordt. Als derde man voor die positie hebben we Kuyt. Kuyt kan ook op andere posities spelen maar fungeert ook zeker als derde spits. 3 mensen voor 1 positie is ruim voldoende en zodoende komt bijvoorbeeld van Wolfswinkel niet in aanmerking voor een plek in het Nederlands elftal.

Comprendre?

Het is de voorselectie nog maar, dus eerst maar even kijken wie er afvallen. Als jong Oranje tegen die tijd ook moet spelen, dan zou het logisch zijn als sowieso Zoet, Blind, Van Ginkel en Maher tot de afvallers behoren.

Zowel Daley Blind als Marco van Ginkel verdienen deze voorselectie. Blind doet het de laatste weken goed en is momenteel één van de beste en meest constante spelers bij Ajax. Ook heeft hij zich in de topwedstrijden tegen Manchester City en Real Madrid knap staande weten te houden. Blind is het afgelopen jaar met de grond gelijk gemaakt door zowel supporters als de media, overigens niet geheel onterecht, maar hij is hier uitstekend mee om gegaan. Als Ajacied hoop ik dat hij dit niveau vast weet te houden en zich nog verder ontwikkelt, want persoonlijk schat ik Nicolas Boilesen nog steeds hoger in.

Marco van Ginkel is één van de grootste Nederlandse talenten. Die jongen is pas 19 jaar, heeft nu al meer dan 80 wedstrijden achter zijn naam staan en blinkt uit op het Arnhemse middenveld. Daarnaast kan van Ginkel op meerdere posities op het middenveld uit de voeten en beschikt hij over een uitstekende mentaliteit.

Kortom; twee uitstekende keuzes van Louis van Gaal.

Tsja dit is natuurlijk een logisch gevolg van het aanstellen van Danny Blind, de man die er hoogst persoonlijk voor heeft gezorgd dat het zoon Daley aan niets ontbreekt bij Ajax. Ben zelf een Ajacied en vind dat Blind het goed doet maar een selectie voor Oranje vind ik wel heel ver gaan. Als back zijnde mist hij gewoon cruciale eigenschappen waar snelheid er natuurlijk een van is. Door goed positie te kiezen weet hij dat aardig te camoufleren maar als het mis gaat hobbelt hij er als een vent van 53 met astma achteraan.. Geeft ook meteen aan hoe hoog de nood is bij Oranje qua vleugelverdedigers.

31 oktober 2012 om 14:46

Ja moet je hem dan niet selecteren omdat er mensen zijn die denken zoals jij? Willems speelt gewoon slecht de laatste maanden, Buttner speelt te weinig en Pieters is nog niet fit. Dan blijven BMI en Blind over. Blind speelt gewoon goed dus een logische keuze. Dus als je zelf niet met alternatieven komt dan heeft zeiken op Blind ook geen zin.

Leuk voor die 2 jongens!

Waarom wordt Zoet opgeroepen en niet Ruiter? Als er iemand dit seizoen goed staat te keepen is het Ruiter en mede daarom heeft Utrecht op 1 na minste tegendoelpunten hoeven verwerken.

31 oktober 2012 om 14:10

Nee man laat die jongen nou maar lekker onder de radar zich ontwikkelen .net als Mike Van Der Hoorn ..die gaan beide nog grote jongens worden . Ik kijk door een gekleurde bril maar ben het met je eens dat Ruiter twee klassen beter is dan Zoet .maar ik snap Van Gaal in deze wel . Hij pakt gewoon de keeper van jong Oranje .komt bij dat ik Ruiter ook wel eens wil zien als ie met tegenslag te maken krijgt of ie mentaal een beetje weerbaar is .zoals Vermeer laat zien na zijn mindere periode zo goed terug te komen

31 oktober 2012 om 14:17

Ik hoop ook dat Ruiter nog jaren bij Utrecht blijft! V.d. Hoorn is goed maar er lopen nog een paar grote talenten rond. Mijn favoriet is Kali, die man werkt zo hard en heeft een goede pass in huis.

Ik vind juist niet dat Vermeer mentaal weerbaar is, hij speelt wel iets beter dan vorig jaar maar zodra hij een tegenstander op zich af ziet komen blijft het een roulette (hij draait door en je weet nooit wat de uitkomst zal zijn).

Ik vind dat Van Gaal goed bezig is. Het meenemen en laten spelen van jeugd pakt tot nu toe goed uit!
Tevens hoop ik dat Büttner ook wat wedstrijden mag gaan spelen bij Manu! Dan kan hij misschien net als Bale/marcelo (bale een paar jaar geleden, als linksback!!) sterk aanvallend meespelen en Van Persie een vrije rol geven.

Heel gek: sinds Van Gaal lijken er veel meer goede spelers te zijn (niet om Van Marwijk af te kraken) in onder andere de verdediging!

Zou eerder Buttner meenemen dan Willems ook al speelt die iets minder. Traint dagelijks tegen spitsen als Rooney, Van Persie, Hernandez en Wellbeck. Daarnaast heb ik het idee dat van Wolfswinkel in betere vorm is dan Dost. Dus daar zou je ook nog je twijfels over kunnen hebben. En ten slotte vind ik Babel iets beter dan Schaken (wel links en rechts buiten, maar in oranje wisselen de flanken elkaar toch veel af). Dus zou ook eerder babel meenemen.

Sorry hoor maar ik weet niet waar van gaal mee bezig is. van ginkel, blind. nog even en we zijn niveau georgie. Kijk deze jongens hebben best talent maar zich toch nog lang niet bewezen. laat een van ginkel lekker in jong oranje spelen. Het is helemaal niet erg als een bondscoach jeugd oproept om langzaam ana te laten wennen maar die zitten er toch al bij in de persoon van clasie, maher ( in mijn ogen veel verder als van ginkel) viergever, BMI etc. en dan over blind nog maar niet te spreken zet dan urby daar neer aanvallend beter en verdedigend net zo slecht. Nee van gaal slaat een beetje door als je het mij vraagt.

Tja als Willems een plek verdient, hoort Blind er toch ook zeker wel bij te zitten? Waar ik alleen van opkijk is dat Buttner nog steeds niet geselecteerd is. Het is duidelijk, Blind is gewoon te traag voor dit niveau. Maar verder is hij verdedigend de afgelopen jaren erg gegroeid en hij verliest bijna geen 1-1 duels meer in de Eredivisie. Iets wat je van Willems niet kan zeggen. Van de 100 ballen die Willems krijgt verliest hij er 70, tikt hij er 28 breed en doet hij er met 2 iets goed mee naar voor. En nee, ik heb niks tegen Willems, maar die jongen is veel te vroeg gebracht. Het is ook in zijn spel echt nog een A junior. Niet alleen bij het Nederlands elftal maar ook bij PSV vindt ik het eerlijk gezegd een aanfluiting. Iemand die continue trucjes voor zijn eigen 16 aan het doen is. Kom op, dat kan toch niet op zo'n podium.

Verder vraag ik me ook af van Janmaat er nog steeds bij doet. Nu van der Wiel weer terug is lijkt mij het niet nodig om 3 rechtsbacks te hebben. Maar goed, het is een voorselectie dat klopt. Toch denk ik dat Janmaat van die drie gaat afvallen.

Dat van Ginkel erbij zit kijkt ik niet van op. Qua niveau zit hij echt op het niveau Maher/clasie. Dus als een speler als Maher een kans krijgt dan verdient van Ginkel ook gewoon een kans.

Tot slot snap ik niet wat Schaken er nog steeds bij doet. Als die jongen nog 23 was had je hem zeker op kunnen roepen maar de beste man is 30. En je gaat hem toch sowieso niet meer meenemen naar Brazilie dus hoezo dan toch oproepen? Ik vind wel dat je de komende anderhalf jaar alleen spelers moet oproepen die een kans maken op de WK. Haal dan bijvoorbeeld Babel of als je een rechtsbuiten zoekt desnoods Beerens.

31 oktober 2012 om 14:52

Jij hebt gewoon een aversie tegen Blind en je zal nooit meer toe kunnen geven dat hij gewoon beter wordt als speler want eenmaal je mening gegeven zie jij het volgens mij als falen om toe te geven dat je fout zat.

Terecht dat Blind geselecteerd is. Hij speelt dit seizoen ijzersterk en ik heb hem nog nauwlijks op een fout kunnen betrappen. Waar hij eerder door alle buitenspelers eruit werd gelopen staat hij nu veel beter gepositioneerd tenopzichte van de buitenspeler. Ook aan de bal is hij veel sterker. Hij probeert nu veel vaker een bal naar voren te spelen en dat doet hij ook nog is heel goed.
Ook de selectering van van Ginkel ben ik het mee eens. Hij speelt nu al langer dan een jaar in het eerste van Vitesse en speelt ook gewoon goed ondanks dat hij pas 19 is. Buiten zijn harde werken heeft hij ook nog een redelijk steekpass en scorend vermogen.

Vind dit wel een beetje raar. Blind is sterk begonnen, maar zet voor mij maar Martins Indi op die plek neer.

31 oktober 2012 om 14:57

Niemand zegt toch dat dat niet gebeurd? BMI zal gewoon de voorkeur krijgen boven Blind hoor. En wellicht krijgt Willems nog de voorkeur van de twijfel. Als BMI centraal gaat spelen dan zal Blind er wel vast bij gaan horen.

Ajax mag weer trots zijn dat het zeker een derde van de selectie heeft opgeleid of aan het opleiden is. Proficiat.

Blind heeft terecht een plek in de voorselectie gekregen. Die gaat de algehele selectie ook nog wel halen, net als Vermeer.

pfff wat een middelmatige selectie: ik kijk al uit naar het WK ,tegenstanders worden al gauw bang van een Janmaat, van Rhijn, Willems, Schaken,mathijsen, De Vrij, Blind zijn er echt geen betere spelers ??

Ongelofelijk ook die ajacieden, als Janmaat word geselecteerd is ie gewoon niet goed genoeg, word Blind geselecteerd dat doet het het zo geweldig dit seizoen. bah

als we deze spelers in de selectie gaan laten word dat wk niks hoor.. met alle respect maar spelers zoals schaken, willems, mathijssen, blind, vermeer etc. horen niet in ons oranje..

31 oktober 2012 om 21:04

Noem mij dan eens 2 links-backs die beter zijn? en een aantal keepers die fit zijn en beter dan Vermeer?

Over welk EK heb jij het eigenlijk? want ik geloof dat dat al geweest is.. Er komt een WK aan in Brazil...

31 oktober 2012 om 21:21

Gaan we: Buttner, Bruno Martins Indi, Willems, Pieters, Van Hintum van PEC zelfs! En keepers: Zoet, Stekelenburg, Krul, Waterman, Boer misschien zelfs wel..

EK was een foutje en heb het al aangepast.

31 oktober 2012 om 22:58

Bedankt voor je voer:

Buttner speelt 1 wedstrijd per maand. Lijkt me niet dus.
Martins Indi: Is de ene die inderdaad beter is.
Willems: Is de laatste tijd erg zwak bezig.
Pieters: Is al een eeuwigheid geblesseerd.

Mochten de 3 namen in vorm en wedstrijdfit zijn, valt er inderdaad wat van te zeggen, maar nu is het niet erg vreemd..

Over de keepers kan ik je niet serieus nemen.. Waterman en Zoet en Boer??? halen het lang niet bij Vermeer.. Dan komt Vermeer dus nu op plek 3. (normaal 4)

Ik vind het jammer dat Ricky van Wolfswinkel niet in aanmerking lijkt te komen voor een selectie, hij scoort misschien niet aan de lopende band en speelt niet in een absolute topcompetitie, valt daardoor blijkbaar niet zo op, maar hij heeft zich sinds zijn transfer naar Sporting Lissabon goed ontwikkeld en heeft veel meer body gekregen. Hij zou wel in dit Oranje passen denk ik.

Dat Blind er bij zit vind ik terecht, hij heeft zich sinds vorig jaar prima ontwikkeld bij Ajax, is vaak verdedigend de beste man dit seizoen.
Van Ginkel vind ik nog niet ver genoeg in zijn ontwikkeling, net als Zoet. Die twee zou ik over een jaar oproepen als ze het zo goed blijven doen.

weet je wat leuk zal zijn? als je basisopstelling doet met alleen maar vier nederlanders die actief zijn in het buitenland en de rest gewoon spelers uit de eredivsie. wieweet win je dan wel van duitsland. misschien onderschat duitsland nederland wel:

krul: is een keeper die in het grootste competitie van europa en van de hele wereld speelt.

van rhijn: speelt de laatste wedstrijden zeer goed. speelde heel goed tegen city.
de vrij: is een goede speler bij feyenoord, die zich steeds meer ontwikkelt.
martins indi: wordt met de week steeds beter, komt zeker door het portugees bloed :-p
blind: speelde een heel goed wedstrijd tegen city en ontwikkelt zich steeds beter.

van der vaart: is de man bij hsv en nu ook bij nederland.
clasie: een veel betere speler dan de jong. heeft ook de drang om naar voren te pasen. ik verveelde me weer aan nederland toen de jong speelden. moest gelijk aan van marwijk denken -_-
strootman: doet het de laatste weken het heel goed bij psv en speelt ook goed als international wanneer hij met clasie en vd vaart/sneijder samen speelt.

narsingh: buitengewoon goed in nl elftal. doet het de laatste wedstrijden het heel goed bij psv.
van persie: ik wil niet een speler die topscorer wordt van nederland die nooit gepresteerd heeft bij een toernooi, van persie daarintegen wel en van persie is wel een goede speler.
robben: had liever lens gezien, maar van gaal kiest altijd voor robben wsanneer hij fit is.

krul
van rhijn
de vrij
martins indi
blind
vd vaart
clasie
strootman
narsingh
van persie
robben
31 oktober 2012 om 15:55

Ik zou Narsingh omwissellen met Lens. Want Lens is op het moment echt in vorm, terwijl Narsingh dat juist niet is. (misschien heb je de namen gewoon omgedraait ? ) Verder zou je voor Clasie misschien beter Afellay neerzetten, al is dat misschien iets té aanvallend..

31 oktober 2012 om 21:26

niet gek.. mis alleen Sneijder.. Plus ik zou Stekelenburg op de goal zetten, maar dat is eigenlijk nergens op gebaseerd, zie Krul en Steek beide nooit in de competitie spelen..
Daarnaast zou ik Indi liever linksback zien en dan 1 ervaren kracht , denk Heitinga in het centrum..

31 oktober 2012 om 21:44

sneijder is juist geblesseerd. anders had ik hem zeker bijgezet.

31 oktober 2012 om 23:00

oke, op die manier, mijn fout.. Ik dacht dat dit gewoon je favoriete opstelling nu in het algemeen was, ik dacht namelijk dat Krul ook geblexeert was, maar is hij niet meer dus.. Top, Prima enzovoorts...

Blind is geen wereldspeler die ooit de clubkleuren van een Europese topclub zal verdedigen, maar hij is aan een uitstekend seizoen bezig, en is als een van de weinige ajacieden stabiel te noemen. Daarbij is de huidige linksback van oranje, jongetje Willems, een klasse of 3 minder. Dus deze uitverkiezing is zeer terecht en hij verdient zelfs om ipv Willems aan de aftrap te verschijnen, tenzij iemand anders dan Willems de voorkeur krijgt, zoals Bmi.

31 oktober 2012 om 16:02

Sinds pappie weg is gaat het goed met die jongen en omdat ik BMI centraal beter vindt dan wie ook verdient Blind een kans want hij is echt beter dan Willems. Ook zou ik Schilder wel eens willen zien op deze kwetsbare plwk

echt onzinnig die voorselecties kom gewoon gelijk met de definitieve selectie je geeft alleen maar mensen valse hoop, neem bijvoorbeeld S de Jong hij zit vaak in de voorselectie maar zal nooit tot de definitieve komen laat staan ooit een wedstrijd in het oranje spelen

Blind doet het sterk maar je zag toch ook wel toen Schaken er in kwam dat hij het tegen een echte snelle buitenspeler gewoon heel moeilijk heeft , zet hem dan vooral niet tegen Gotze of Schurrle want dat kan niet , kan je veel beter Indi op die plek zetten , verdedigend beter.

Willems heeft alles op een top back te worden maar iemand moet hem leren dat zijn hoofddoel is verdedigen en niet tegenstanders uitdollen op randje eigen 16.

Zal tegen Duitsland Emanuelson gewoon als linksback neerzetten , heeft drang naar voren en is verdedigend ook heel veel gegroeid , dan laat je Schurrle of Gotze ook mooi meelopen waardoor de dreiging op die flank minder is.

Ik ben blij dat Van Ginkel erbij zit, bij Blind heb ik wel mijn twijfels. Marco is bezig aan een sterk seizoen, waarin hij vaak beslissend is. Helaas steelt Bony vaak de show, terwijl Van Ginkel vaak de reden is dat hij scoort. Hopelijk debuteerd hij tegen Duitsland, zou fantastisch zijn voor hem.

31 oktober 2012 om 18:55

't is niet zo raar dat Bony de show steelt, maar Marco is echt een zwaar dragende speler bij vitesse

blind heeft niets te zoeken bij het nederlands elftal.
maar ja het zal wel bij gebrek aan beter zijn????

Waar blijft Ricky van wolfswinkel ? Na mij weten heeft dost geen basisplaats bij Wolfsburg en speelt RvW elke wedstrijd en maakt die nog wel eens wat doelpunten daar in Lissabon

Wanneer wordt Boerrichter nou eens opgeroepen?? Toch wel 1 van de beste Nederlandse flankspelers op dit moment. Of is ie weer gebleseerd ??

31 oktober 2012 om 18:58

Hij komt net terug van een blessure geloof ik, en hij speelde tot dusver best wisselvallig.

31 oktober 2012 om 21:11

Op basis van welke wedstrijd dit seizoen moet Boerrichter opgeroepen worden dan? Heeft dit seizoen toch totaal niets laten zien?

Blind heeft een aantal goede wedstrijden gespeeld, waarom zou van Gaal het niet proberen in een oefenwedstrijd? Daar zijn ze ook een beetje voor. Ik zeg, geef hem een kans!

Die van Ginkel vind ik zo'n geweldige speler!
die heeft in 2-3 (max 4) jaar een basisplaats veroverd, samen met Maher op het middenveld!

Vind dat Blind dit zeker verdient. Heeft laten zien in de CL dat hij zeker zijn mannetje staat tegen de grotere spelers. Vond hem eerst wat aan de trage kant maar vind dat hij dit goed oplost met inzicht en techniek.

Janmaat, Blind en Willems zijn veel te slecht voor Oranje, kunnen in de Eredivisie goed mee en Europees is het soms al lastig, laat staan Internationaal. Niet doen.

Van Ginkel vind ik wel heel goed ontwikkelen en mag van mij ook wel bij de selectie blijven.

Verder zou ik Kuyt, Dost en Schaken ook maar thuislaten en Zoet.

Snap werkelijk niet waarom Dirk word opgeroepen. Speelt echt bagger de laatste paar wedstrijden bij Fener. Verre van wat hij aan het begin van het seizoen liet zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren