Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse start geweldig, maar stort in na ongelukkig rood voor Van Ginkel

Laatste update:

Vitesse is opnieuw tegen een zeperd aangelopen in de Eredivisie. Ondanks een flitsende start ging het elftal van trainer Phillip Cocu met 1-3 onderuit in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Grote smet op het thuisduel was de rode kaart voor Marco van Ginkel, die met een assist nog een belangrijk aandeel had in de vroege 1-0. Heerenveen profiteerde van de overtalsituatie en vertrok met drie punten uit Arnhem. Vitesse blijft derhalve hekkensluiter en heeft al vijf duels op rij niet gewonnen in de Eredivisie.

Door de rook van het vuurwerk dat door de Vitesse-fans was afgestoken, was het zicht niet optimaal in GelreDome. Het spel werd zelfs even stilgelegd. Na de hervatting was het de thuisploeg die de ban brak. Million Manhoef ontving de bal van Van Ginkel en schoot vervolgens op fraaie wijze raak. De vreugde was dan ook groot bij de fans van de Arnhemmers.

Vitesse rook bloed en had ook het meeste van de tijd de bal. Desondanks kwam Heerenveen na 24 minuten spelen op 1-1. Ché Nunnely gaf de voorzet vanaf rechts, waarna Pelle van Amersfoort van binnen de zestien kon afwerken. Kort voor rust was er nog een tegenslag voor Vitesse: Mica Pinto raakte geblesseerd en moest worden vervangen door Enzo Cornelisse.

Heerenveen toonde na rust meer aanvallende intenties, al bleef ook Vitesse geloven in een broodnodige overwinning. Kansen voor beide doelen waren echter nauwelijks te noteren. Van Ginkel ontving na ruim een uur spelen geel voor een overtreding op Mats Köhlert, als opmaat voor wat er enkele minuten later gebeurde met de middenvelder.

Van Ginkel ging van achteren namelijk vol op de voet staan van verdediger Oliver Braude. VAR Erwin Blank riep arbiter Edwin van de Graaf naar de kant om de ongelukkige actie van de Vitessenaar nog eens rustig te bekijken op de beelden. Wat volgde was een directe rode kaart voor Van Ginkel, die zwaar teleurgesteld afdroop.

Vitesse hield met een man minder geen stand, al wist Melle Meulensteen nog bijna te scoren. Zijn inzet ging echter net naast. Diezelfde Meulensteen was ruim tien minuten voor tijd de schlemiel toen hij vasthield in de eigen zestien. De VAR oordeelde dat het een strafschop was en Anas Tahiri schoot vervolgens raak vanaf elf meter: 1-2. Ion Nicolaescu deed Vitesse nog meer pijn door in minuut 84 de eindstand op 1-3 te bepalen met een knal van binnen de zestien.

Verbazing in studio
De rode kaart voor Van Ginkel was al tijdens de wedstrijd onderwerp van gesprek in De Eretribune van ESPN. "Hier kan hij toch helemaal niets aan doen?", aldus de zeer verbaasde Kees Kwakman. "Volgens mij is dit geen bewuste, hoor", vult collega Mario Been aan. Kees Luijckx voelt eveneens mee met Van Ginkel. "Ik geloof absoluut niet dat Van Ginkel dit expres doet."

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schaam je kapot man, trainingspartij 2e helft en alleen maar achteruit lopen. Cocu mag nu echt wegwezen, schande

Hoppaaa wat is deze lekker!! Uiteindelijk zeer verdiend gewonnen, en dat zonder Sahraoui. Op de eerste 10 minuten na de hele wedstrijd de baas geweest. Uitvak ook 90 minuten lang gehoord, heerlijk!!

Dit geeft iets meer lucht richting Fortuna thuis. Sterkte aan de Vitesse fans de komende tijd, Cocu zal er nu wel uitvliegen.

11 november 2023 om 23:17

Inderdaad. Man wat is brouwers toch goede elke week. Helaas niet gescoord maar zo veel dreiging met zijn passing en loop lijnen. Zeer zeer terechte 3 punten dit!

12 november 2023 om 00:35

Het leek wel of hij de Champions League had gewonnen….

Lijkt me een keer klaar toch met cocu? We creeren elke wedstrijd HELEMAAL NIKS. Gooi aub Theo en Chris voor de groep zodat we niet degraderen

Ik weet niet of een andere trainer het wel beter gaat doen. Fc groningen heeft zn trainer ook ontslagen en dat leidde alsnog tot degradatie.
Ik vond vitesse erg onzeker. Hveen lijkt de onzekerheid van zich af te schudden.

12 november 2023 om 00:04

Vraag ik me ook af. Ik volg Vitesse verder niet. Maar ik vind dat de nederlaag vandaag meer aan de spelers te wijten is misschien. Die rode kaart en penalty die maken je het ook niet makkelijk om punten te pakken.

Na clubs als Willem 2, Roda, ADO, NAC en Groningen zou er komend seizoen zomaar een nieuwe grote naam bij kunnen komen in de KKD.. Vitesse! Hopelijk keert ADO dan na 3 seizoenen weer terug in de Eredivisie : )

Cocu wees een man en stap zelf op #sturingin

Die Enzo Cornelisse kan er echt helemaal niks van. Als hij erin komt, weet je al dat er geen punten gepakt gaan worden. Is traag als een slak, staat verkeerd, stapt fout in, speelt vaker tegenstanders in dan medespelers, is klein, kan niet koppen, geen initiatief, ga zo maar door.

Er moet toch wel ergens een speler zijn in de jeugd die minder gruwelijk slecht is. Misschien in de O12, die zijn iig wel groter en sneller

Dat Vitesse heeft echt een serieus probleem hoor. Dit draait een andere trainer echt niet zomaar om. Buiten Manhoef zit er bar weinig kwaliteit in de selectie en bovendien zit het ook tegen gelijkwaardige tegenstanders niet bepaald mee. Als je dit soort potjes thuis niet weet te winnen, ga je een horrorseisoen tegemoet.

Ik ben het helemaaaaaaaaaaal zat dat mijn cluppie iedere keer word genaaid door die kkkkkk Var! De volgende die mijn club nog een x naait, ga ik opzoeken

12 november 2023 om 09:57

Topsupporter hoor. Net als dat stelletje kanslozen die naar het hoofdgebouw gingen? De spelers zitten in een enorme dip en dan ga je ze nog belagen ook? Steek ze een hart onder de riem daar hebben ze meer aan. Met dit soort taferelen bereik je helemaal niets. Met welk gevoel denk je dat ze over 2 weken het veld op komen. De volgende tegenstander is Ajax. Denk je dat het dan beter word als ze het gevoel hebben om niet meer veilig naar huis te kunnen? Nee jij bent een echte supporter daar moeten we er meer van hebben. NOT.

12 november 2023 om 13:12

Nou ga jij hem maar lekker opzoeken jonge treurkaars. Grote online hooligan😂

Heb de wedstrijd niet gezien, maar lees hier geen verbazing over de rode kaart van v Ginkel. Met de overtreding van Berghuis van vorige week in het achterhoofd, is er blijkbaar geen verontwaardiging? Kan iemand dat uitleggen?

Wat een domme titel zeg. Vitesse was al na een kwartier volledig aan het instorten en niet pas na de rode kaart. Tevens was de rode kaart ook helemaal niet dubieus. Braude had zijn been wel kunnen breken, zoals van Ginkel erop ging staan..

Tevens had van Ginkel al een gele kaart, dus zelfs al zou het maar bestraft zijn met een gele kaart dan nog zou Vitesse met tien man moeten spelen.
Eigenlijk is het nog erger, want pas met tien man kon Vitesse twee keer gevaarlijk worden. Dus ze leefden weer op na die rode kaart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren