Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eindelijk ook eens goed nieuws voor Vitesse: Arnhemmers horen meevaller

Laatste update:

Vitesse is met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van Marco van Ginkel. De dertigjarige aanvoerder van de Arnhemmers kreeg in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (1-3) in de zeventigste minuut een rode kaart, waar de aanklager van de KNVB hem drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) voor wilde schorsen.

De tuchtcommissie betaald voetbal heeft naar aanleiding van het beroep van Vitesse besloten om de straf te verlagen naar twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Van Ginkel mist zodoende de wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA van volgend weekend.

“In afwijking van de door de aanklager op zitting geëiste drie wedstrijden onvoorwaardelijk, vindt de tuchtcommissie één wedstrijd uitsluiting passend”, luidt de verklaring van de tuchtcommissie.

De spelmaker van Vitesse kreeg de rode kaart van scheidsrechter Edwin van de Graaf bij een 1-1 tussenstand tegen Heerenveen. Nog geen tien minuten nadat de thuisploeg met tien man verder moest profiteerde Anas Tahiri van een onnodige overtreding van Melle Meulensteen in het strafschopgebied, die daardoor een penalty veroorzaakte.

Ion Nicolaescu schoot vijf minuten voor tijd de eindstand op het bord en dompelde Vitesse daardoor verder in de problemen. De geel-zwarten pakten de laatste vijf competitiewedstrijden slechts twee punten en dragen momenteel de rode lantaarn in de Eredivisie.

Phillip Cocu trok na het thuisduel met Heerenveen zijn conclusies en leverde zijn contract ‘in het belang van de club’ in. Sindsdien is het speculeren over zijn opvolger in GelreDome begonnen, waarbij clubman Edward Sturing de meest logische en realistische (tijdelijke) oplossing lijkt.

Vitesse wil de eerste seizoenshelft afmaken met de oud-verdediger, waarna de club na de winterstop aan een externe oplossing gaat denken. Dat meldde Omroep Gelderland vrijdagochtend. De zestigjarige Sturing is momenteel actief als hoofd jeugdopleiding bij de Arnhemmers en stond in het verleden al meermaals aan het roer als (interim-)trainer in GelreDome.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsnog 1 teveel. Van Ginkel zag hem helemaal niet en springt omhoog om hem te ontwijken. Totaal geen intentie om hem te blesseren. Ik zag vandaag een kopduw van Alvarez tegen Beukema (ajax-az). Die speler krijgt helemaal niets terwijl die wel een intentie heeft! Schandalig als je het mij vraagt.

Belachelijke beslissing van VAR en scheidsrechter. Vervolgens onbegrijpelijk dat de kaart niet is geseponeerd. Nog steeds 1 wedstrijd onterecht geschorst.

18 november 2023 om 07:29

Niet mee eens. Het was zeker een gele kaart, maar geen directe rode kaart. Overigens was er geen kwade intentie en zeer ongelukkig dus vind het ook bijzonder dat hij besluit direct rood te geven…Voor Ajax in ieder geval een meevaller aangezien beide teams in een dal zitten. Verwacht ook geen spetterende wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren