Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona weet met Frenkie de Jong in bijzondere rol moeizaam te winnen

Laatste update:

Barcelona heeft zondagavond een moeizame zege geboekt op Cádiz: 2-0. In Catalonië waren Pedri en Ferran Torres belangrijk met late doelpunten. Daardoor kan Barça voor het eerst in deze LaLiga-campagne drie punten bijschrijven, nadat het elftal van Xavi vorige week niet verder kwam dan een doelpuntloze remise met Getafe. Overtuigend was het echter niet.

Bij Barcelona deed Xavi zondag een gedurfde zet, door de pas net zestienjarige Lamine Yamal te laten starten als vervanger van de geschorste Raphinha. Daardoor is de Spanjaard de jongste speler ooit die namens Barça aan de aftrap stond in LaLiga (16 jaar en 38 dagen oud). Buitenspelers Ferran Torres en Ansu Fati, die toch al langer meelopen bij Blaugrana, moesten genoegen nemen met een plek op de bank. Frenkie de Jong nam in het Estadi Olímpic een opvallende rol voor zijn rekening. Door het ontbreken van Ronald Araújo was Jules Koundé de rechtsback van dienst, waardoor De Jong naast Andreas Christensen in het centrum van de defensie werd geposteerd door Xavi.

Nadat De Jong een gele kaart had ontvangen wegens een overtreding, was Yamal dicht bij de openingstreffer. Het linksbenige toptalent dribbelde naar binnen, waarna hij met gevoel de linkerhoek probeerde te vinden. Doelman Conan Ledesma wist een doelpunt echter te voorkomen. Vervolgens werd Cádiz gevaarlijk via Roger Martí, die echter stuitte op Marc-André ter Stegen. Ook Koundé verzuimde een grote kans tot een doelpunt te verwerken. Na rust kwam Barcelona sterker uit de kleedkamer, al ontbrak de echte overtuiging in aanvallend opzicht.

Vlak voor tijd wist Barcelona de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken dankzij een uitstekende teamgoal. Pedri was uiteindelijk het eindstation, nadat hij door de Cádiz-defensie combineerde via Ilkay Gündogan. Ledesma, die een uitstekende wedstrijd keepte, was uiteindelijk te laat om Pedri’s inzet te pareren en zag de bal zelfs door zijn benen heen het doel in rollen: 1-0. Een tweede Catalaanse treffer van Ansu Fati werd een paar minuten later afgekeurd. De ingevallen Ferran Torres zorgde na een goede doorkopbal van Robert Lewandowski alsnog voor Barça's verlossing. De Spaanse buitenspeler bleef koelbloedig en schoot de bal beheerst langs Ledesma: 2-0. Daarmee bepaalde Ferran Torres direct de eindstand.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3528615690
2FC Barcelona3523752976
3Girona3523663175
4Atlético Madrid3522492570
5Athletic Club35171172262
6Real Betis3514138555
7Real Sociedad35141291154
8Valencia3513913-248
9Villarreal3513913-148
10Getafe35101312-743
11Alavés3511915-642
12Sevilla35101114-241
13Osasuna3511717-1440
14Las Palmas3510718-1437
15Real Mallorca3571414-1235
16Rayo Vallecano3571414-1635
17Celta de Vigo3581017-1334
18Cadiz3551416-2529
19Granada 354922-3221
20Almería3521122-3517

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een afschuwelijke wedstrijd zeg en messi_123 is weer terug op voetbalzone
Lamine de enige die nog echt goed was en een actie in zijn huis had. Gundogan heel erg slecht helaas had meer verwacht van hem. Ook van gavi die pakt bijna elke wedstrijd een gele kaart.
Xavi moet echt stoppen met dat 4-mans middenveld. We hebben een goede speler nodig aan de linkerkant van het veld. In de eerste helft liep het niet zo goed op de zijkanten. Gelukkig speelde Lamine wel goed. Xavi moet nadenken over hoe het team het beste kan spelen.
Ook lewandowski die al meer dan een halfjaar slecht speelt. Had echt veel meer van hem verwacht toen die bij ons kwam. Vitor roque is heel hard nodig maar die komt pas in januari helaas. Verder prachtige doelpunt van onze maestro Pedri onze belangrijkste middenvelder met de jong samen. Ik heb nog wel vertrouwen in het seizoen. Maar xavi moet betere ideeën komen, en stoppen met dat 4 mans met middenveld met pedri of gavi hangend vanaf links. Want dat werkt gewoon niet elke keer.

Een hele fijne alvast toegewenst culers en de andere leden op voetbalzone.

20 augustus 2023 om 21:41

Ik vond Gundo juist heel sterk spelen..

20 augustus 2023 om 21:42

Is ook het geval. Pure klasse.

20 augustus 2023 om 21:42

@H27-22
Vondt hem wel meevallen eerlijk gezegd. Had hier en daar vaak balverlies. Alleen die pass van pedri was goed van hem waardoor hij scoorde.

20 augustus 2023 om 22:08

Is het misschien een idee om overige aanvallers en verdedigers te verkopen want dan kan Xavi tien middenvelders opstellen. Wat een vreselijke tactiek met maar twee aanvallers op papier. Ga alsjeblieft gewoon weer op een normale manier voetballen, vreselijk.

Hoe verwacht je dat een Lewandowski goed speelt als je alleen Lamine en Pedri hebt die aanvallend wat brengen? Aanvallend maar toch heel behouden spel. Gündogan toch een assist en heeft nog even tijd nodig om te wennen.

20 augustus 2023 om 22:25

@FCVoetbal23
Nee verdedigers zijn niet nodig. Alleen een rechtsachter is hard nodig. Gelukkig is cancelo al rond met barca en barca ook bijna mer City, we hebben de beste verdediging ter wereld met christensen-kounde Araujo en balde, over lewa ben ik het deels met je eens maar die speelt al na sinds het wk afgelopen jaar was begonnen enorm belabberd, ik geloof nog echt wel in hem. Denk dat hij een timeout nodig heeft want die speelt echt week in week uit en krijgt zelde rust. Laat een ferran torres maar in de spits spelen.

20 augustus 2023 om 23:38

Welkom terug hermano

20 augustus 2023 om 23:43

@Unbeliebeble
Dankjewel! Ik was een lange tijd undercover, en heb laatst een kans gehad om een goed gesprek te voeren met vz. En we zijn op een goede conclusie gekomen

21 augustus 2023 om 08:30

De wedstrijd werd ontsierd door Cadiz, die uiteraard het recht heeft zich met hand en tand te verdedigen, indien reglementair en dat was het vaak niet. Ik heb strafschoppen op Lewa en Yamal gezien die door de VAR 'niet werden waargenomen', terwijl vorige week tegen Getafe door Soto Grado wel hands was gezien door Javi (waarvan de commissie overigens gezegd heeft dat het onterecht was en Soto Grado geschorst was afgelopen ronde). Maar toen was het kwaad al geschiedt natuurlijk. Als je hierbij optelt dat het aantal overtredingen 22-9 in het voordeel van Cadiz was en het aantal kaarten 4-3 in het voordeel van Barcelona, weet je precies met welke taak de arbiters naar Montjuic waren afgereisd. Het gaat dit jaar heel moeilijk worden om kampioen te worden. Het is precies wat Diego Simeone ooit zei, hun (real Madrid) pad naar het kampioenschap wordt vergemakkelijkt. Hands voor Bellingham bij hun 1-1, dat soort 50/50 beslissingen die in het seizoen heel vaak in hun voordeel (en 50/50 in het nadeel van Barcelona, en Atletico, maar die zijn meestal toch minder stabiel) en zo werkt het helaas in Spanje. Vorig seizoen ging het nog goed, ondanks veel meer penalties voor de een en veel meer kaarten voor de ander, even kijken of het dit seizoen ook weer goedkomt. Visca el Barça.

Marc-André ter Stegen; Jules Koundé, Andreas Christensen, Frenkie de Jong; Oriol Romeu, Ilkay Gündogan; Lamine Yamal, Pablo Gavi, Pedri González, Alejandro Balde; Robert Lewandowski (3-2-4-1).

Voor een oefenmeester die het constant heeft over de rol van tijd en ruimte in het moderne voetbal heeft Xavi Hernández een relatief kortzichtige oplossing voor tegenstanders die zich ingraven; meer middenvelders, minder diepgang zonder bal. Meer spelers die de bal rondspelen, minder spelers die hun directe tegenstander kunnen verslaan met een dribbel. Het lijkt alsof hij niet helemaal begrijpt waarom Barcelona in het afgelopen seizoen vaker in staat was om Pedri in de buurt van de zestien van de tegenstander aan de bal te krijgen. Ironisch gezien is het uitgerekend een 16-jarig talent dat begrijpt in welke ruimte het elftal gevaarlijk kan worden. Dribbelaars op de vleugel zijn cruciaal om de verdediging van de tegenstander in de breedte van het veld uit elkaar te trekken, waardoor de ruimte voor spelers als Pedri juist groter wordt (in plaats van kleiner door meer middenvelders in dezelfde ruimte te posteren). Het tactisch plan klopt gewoon niet. Spelers die in een bepaalde ruimte moeten komen staan er gewoon al. Het hoeft dan ook geen verrassing te zijn dat de wedstrijd kantelde op het moment dat er met Ansu Fati en Abdessamad Ezzalzouli meer diepgang op de vleugels werd ingebracht.

Uiteindelijk hebben we in de eerste twee wedstrijden gewoon bijna tweehonderd minuten naar een Barcelona dat niet in staat was om mensen vrij te krijgen in het centrum. Wat mij betreft speelt de club niet langer met het vierkant op het middenveld (tenzij de wedstrijd daar natuurlijk om vraagt) en juist met spelers die het veld breed maken. Of dat nu een 16-jarige Lamine Yamal is (die overigens voor een flink deel van de wedstrijd gewoon met afstand de beste man op het veld was), of met Ansu Fati, Ferrán Torres of Abdessamad Ezzalzouli. Oh, en wat mij betreft speelt Ferrán Torres de volgende wedstrijd in het centrum in plaats van Robert Lewandowski.

20 augustus 2023 om 21:41

Dat is heel lief van je, maar Yamal was een groot deel van de wedsitrijd je klassieke vleugelaanvaller: onzichtbaar tenzij de bal bij hem kwam.

Nee, het middenveld was vandaag ijzersterk. Oriol doet het weer erg goed (in ieder geval tegen de kleinere ploegen, vooralsnog), Gundo, Pedri en Frenkie waren ontzettend rustig en waren allemaal een stuk beter dan Yamal. MAtS natuurlijk ook groots vandaag en de centrumverdedigers deden niets verkeerd.

20 augustus 2023 om 21:49

En dat is eigenlijk precies wat Barcelona vandaag nodig had; een klassieke vleugelaanvaller die onzichtbaar was tot de bal bij hem kwam. Misschien is mijn wedstrijdbeeld enigszins gekleurd omdat hij eigenlijk de enige vleugelaanvaller was vandaag, zeker omdat de linkerflank nagenoeg vleugellam was met Balde.

Op het middenveld was inderdaad weinig aan te merken, behalve dat er één speler teveel in die linie stond. Je hoort me niet klagen over het niveau van Frenkie, Romeu, Gündogan, Pedri of Gavi, ik denk alleen dat er één speler ingewisseld had moeten worden voor een vleugelaanvaller. Kleinere tegenstanders proberen het centrum vast te zetten en door daar met een extra speler te gaan spelen zorg je alleen maar voor kleinere ruimtes voor bepalende spelers.

20 augustus 2023 om 21:57

Ik zal ook zeker niet beweren dat ie het slecht deed. Vind het sowieso moeilijk om kritisch te zijn t.o.v. een kind. Het ging me slechts om het stukje waarin je hem met afstand de beste noemde.

In principe heb je gelijk, maar zoals vandaag duidelijk werd had je er weinig aan om heel de wedstrijd met klassieke vleugelaanvallers te spelen. De snelheid kwam juist iedere keer vanuit het centrum, waardoor Cadiz druk moest zetten en op het laatste deel van het veld ruimte kwam van de vleugels. Cadiz liep constant te hinken tussen het centrum en de vleugels. Daarbij is onze zwakste linie nu eenmaal de voorhoede. Dan moet je juist gebruik maken van je kracht en dat heeft de staff vandaag gedaan.

20 augustus 2023 om 22:11

Fair, daar kan ik me in vinden. Overigens pleit ik ook niet voor een volledige wedstrijd met klassieke vleugelaanvallers, er zijn natuurlijk momenten waarin controle op het middenveld belangrijk is en dan is het niet vreemd om terug te keren naar dat vierkant met Romeu, Gündogan, Pedri en Gavi. Ik denk alleen dat het noodzakelijk is om ruimte te creëren voor die snelheid in het centrum, dat lukt namelijk niet als je de tegenstander niet dwingt om zich aan te passen aan de breedte van het veld.

Nu ik er overigens meer over nadenk, misschien was de slechte wedstrijd van Alejandro Balde wel het probleem. Als je namelijk op de linkerflank iemand hebt staan die de tegenstander wel terug dringt, dan heb je dit hele probleem niet. Ook niet vreemd dat de wedstrijd kantelde toen hij eruit werd gehaald voor een klassieke vleugelaanvaller.

20 augustus 2023 om 22:14

Wat verwacht je precies van Ferran in het centrum als hij 0 bruikbare ballen krijgt net als Lewandowski? Ze hebben alleen maar middenvelders die de bal rond passen zonder echt tot een creatieve oplossing te komen. Er moet een creatieve linksbuiten komen en een goede rechtsback. Daarnaast gewoon op de “normale” manier gaan spelen. En Gavi, dat is hem ook gewoon echt niet. Brengt totaal niks extra’s, misschien op 6 zetten met dat gif van hem.

20 augustus 2023 om 23:16

Daar ben ik het niet mee eens, Die jonge barst van het talent en was afgelopen jaar nog de golden boy winnaar, hij moet gewoon als middenvelder spelen naast de jong en pedri.

20 augustus 2023 om 21:43

Ik wil het 4mans middenveld tegen Villareal nog wel eens zien, ik vermoed dat het dan wél heel goed kan werken. Dat is toch een ploeg die meer zelf de bal wil hebben en zich veel minder ingraaft.

Het lastige is natuurlijk dat onze middenvelders gewoon van grotere klasse zijn dan onze aanvallers, waardoor Xavi er nog wel eventjes aan vast gaat houden waarschijnlijk. Maar tegen de mindere goden hebben we gewoon een oplossing nodig, want dit gaat waarschijnlijk te vaak een briluitslag opleveren.

Ik wil daar wel aan toevoegen dat het halen van een aanvallend ingestelde rechtsback ook al veel scheelt, omdat de dreiging van de rechterkant een stuk groter wordt. En Frenkie kan dan mooi als 3e CV terugzakken, zodat de verdediging ook op orde blijft.

20 augustus 2023 om 21:52

Uiteraard, het vierkant op het middenveld kan natuurlijk werken in wedstrijden waarin controle op het middenveld cruciaal is. Villarreal kan bijvoorbeeld zo'n wedstrijd zijn, met technisch sterke spelers in de as van het veld als Parejo en Baena. Het werkt alleen niet in wedstrijden waarin de tegenstander met twee rijen van vijf het centrum vast gaat zetten. Dan heb je spelers nodig die het veld breed maken. Maar goed, wellicht dat de komst van João Cancelo me wel tot andere inzichten doet komen.

20 augustus 2023 om 21:57

Ik ben het wel eens met je inzichten, maar ik denk dat Cancelo (of Fresneda) wel een deel van de problemen op kan lossen. Je zag vandaag een paar keer Kounde diepgaan, en vorige week een aantal keer Araujo. Araujo kan opzich nog wel afmaken, maar Koundé heeft die kwaliteiten er niet echt voor. Als je daar Cancelo krijgt, kunnen zulke acties een stuk gevaarlijker worden, waardoor je ook weer meer ruimte krijgt voor spelers als Pedri en Gundogan.

Alleen vraag ik me een beetje af hoe goed Cancelo de rol van opkomende back in gaat vullen. Bij City was die juist een speler die vaak bij het middenveld aanschoof, en dat hebben we juist níet nodig met het overvolle middenveld. Maar ik laat me graag verassen, en wellicht dat m'n analyse van Cancelo in z'n City tijd ook gewoon niet helemaal klopt.

20 augustus 2023 om 22:12

Volgens mij zitten we dan op één lijn. João Cancelo zal ongetwijfeld een verschil gaan maken, we weten alleen niet precies de manier waarop.

20 augustus 2023 om 22:17

Dat denk ik ook ja ;-) Laten we ervanuit gaan dat Xavi een mooie rol voor hem heeft. Ik wil eigenlijk daarna pas beoordelen of het 4 mans middenveld goed genoeg gaat zijn tegen de "kleintjes", of dat een 433 het elftal meer goed doet.

20 augustus 2023 om 21:44

Ik daarentegen ben niet verbaasd dat xavi kiest voor middenvelders zonder diepgang. Het is eigenlijk logisch. Xavi was zelf een middenvelder die de middencirkel amper verliet. Je ziet vaak trainers teruggrijpen naar spelers die hen aan zichzelf doen denken

20 augustus 2023 om 21:53

Dat Xavi een speler was die de middencirkel amper verliet is natuurlijk onzin. Zelfs Busquets kwam al heel vaak een stukje verder naar voren, en Xavi al helemaal. Maar diepgang is dan ook niet hetzelfde als diep staan.

20 augustus 2023 om 21:55

Nou, dat is dan lekker kortzichtig (waar ik me overigens niet over verbaas gezien onze recente discussies). Heb je gezien hoe vaak Gavi en Pedri in de zestien van de tegenstander kwamen? Het probleem is niet het gebrek aan diepgang van de middenvelders, het gaat om het gebrek aan ruimte voor die spelers om daadwerkelijk aanspeelbaar te zijn. En dat werd weer eens pijnlijk duidelijk bij het eerste doelpunt van Barcelona.

20 augustus 2023 om 21:59

Bochherief

Het Spaanse elftal met Xavi deed het anders vrij aardig met veel middenvelders. Om Xavi heen was er nochtans voldoende beweging dus dat kan prima werken. Misschien is het niveau toch wat anders?

20 augustus 2023 om 21:59

Ik heb de wedstrijden van het barca van guardiola grijsgedraaid. Ik weet waar ik het over heb. Xavi zijn heatmap was in de middencirkel.

20 augustus 2023 om 22:07

Ja. Xavi speelde vooral in de middencirkel. Maar om dan te concluderen dat hij denkt dat iedereen daar moet gaan staan is een beetje infantiel. Tenslotte speelde zijn vorige ploeg ook niet op die manier.

20 augustus 2023 om 22:09

Tja zelfs als je het bij Xavi goed zou hebben, zit je er in het heden volledig naast. Aangezien Pedri minstens 60% van de tijd een stukje verder speelt dan de middencirkel, evenals Gavi trouwens. Je kunt het eenvoudig opzoeken door even de heatmap van heel 2022/2023 te bekijken. Jammer dat die van Xavi niet terug te vinden is ;-)

20 augustus 2023 om 22:14

Goh, wat een verrassing. Je hebt mijn reactie niet eens volledig gelezen en mist mijn punt volledig. Het ging niet om het type speler die Xavi was (waar ik het overigens ook niet mee eens ben, maar dat even terzijde), het gaat om het feit dat er duidelijk meerdere varianten middenvelders bij Barcelona onder Xavi spelen op dit moment en dat het compleet kortzichtig is om te zeggen dat hij vasthoudt aan wat hij was als speler.

20 augustus 2023 om 22:18

Bochherief,

Je had al op voetbalprimeur een account aangemaakt toch? Niet door de solliciatiemolen gekomen?

20 augustus 2023 om 22:32

Hij is druk bezig met zijn afscheidstoernee hier.

20 augustus 2023 om 22:42

Als je op google zoekt naar heatmaps van Xavi vind je er nog wel genoeg. En die zijn ook zeker niet alleen in de middencirkel. Maar veelal daarbuiten.

20 augustus 2023 om 22:57

Elrompe, andonis, guaporta, stuur me een dm als je de heatmap wil zien

20 augustus 2023 om 23:02

Ik mag een app analfabeet zijn Bochherief, maar wat is een dm? Los daarvan ik weerspreek helemaal niet dat Xavi vooral rond de middencirkel speelde. Wel dat hij de opvatting propageert dat je daar de wedstrijden wint.

20 augustus 2023 om 23:09

Nogmaals, de discussie gaat niet over de heatmap van Xavi. De discussie gaat over het type middenvelders die nu onder Xavi bij Barcelona spelen. Maar dat ga ik niet blijven uitleggen, want blijkbaar heb je daar geen behoefte aan (of reageer je bewust op deze manier om een reactie uit te lokken, wat behoorlijk treurig zou zijn). Fijne avond.

21 augustus 2023 om 15:13

Als je zelfs Guaporta zover krijgt dat hij je treurig gaat noemen, ben je het ook echt. Ga lekker van deze site af man, niemand houd je tegen en niemand gaat je missen.....ja die andere clown misschien, maar die mag je gewoon meenemen.

20 augustus 2023 om 21:55

Ik heb de wedstrijd niet in zijn geheel gezien. Schakelde in toen het eerste doelpunt viel. Ik kan er dus niets over zeggen. Wel altijd leuk om je analyses te lezen. Geeft een stuk beter beeld over het spel dan het verslag. Daarnaast ben je altijd consistent in je opvatting. Een groot compliment.

Tegenwoordig woon ik niet meer in Spanje, maar in de tijd dat ik daar wel woonde kreeg ik veel mee over de ideeën van Xavi, en dat was veelbelovend. Ik kan niet zeggen dat de verwachting in zijn geheel waargemaakt wordt. Of dat aan de penibele financiële situatie van Barcelona ligt, of de capaciteiten van Xavi kan ik niet beoordelen. Hoe denk jij daarover?

20 augustus 2023 om 22:06

Altijd leuk om te lezen, stel ik zeker op prijs! Heb tegenwoordig niet meer de tijd om voor iedere wedstrijd een stuk te schrijven, maar het is leuk om te zien dat het nog altijd gewaardeerd wordt. Er waren inderdaad torenhoge verwachtingen van zijn periode als oefenmeester en, laten we eerlijk zijn, in deze situatie eindigen met het landskampioenschap en de Supercopa is bewonderenswaardig. En ten opzichte van het vertoonde spel onder Ronald Koeman is het een wereld van verschil. Maar om nou de tegenvallers volledig toe te schrijven aan de financiële situatie lijkt me ook kortzichtig. Ja, hij krijgt Oriol Romeu in plaats van Martín Zubimendi. Hij heeft relatief lang moeten wachten op de komst van João Cancelo. En hij heeft te maken met een groep die constant wordt gevraagd om salaris in te leveren. Dat is niet makkelijk. Maar aan de andere kant heeft hij ook een aantal vreemde beslissingen gemaakt. Het eindeloze vertrouwen in Marcos Alonso, het gebrek aan vertrouwen in Ansu Fati en in sommige gevallen niet genoeg beweging zonder bal in het elftal krijgen. Maar, buiten Pep Guardiola en Mikel Arteta natuurlijk, kan ik me geen enkele oefenmeester bedenken die beter in staat is om dit Barcelona terug te brengen naar de top van Europa. En zolang dat het geval is, verdient Xavi het volledige vertrouwen van de club.

20 augustus 2023 om 22:14

Inhoudelijk ben ik het niet altijd met je eens, maar het is zeker de moeite om de discussie of het gesprek aan te gaan. Ik ben dan geen barca fan, maar wel een fan van het Spaanse voetbal.

Je hebt in mijn ogen gelijk om niet alles op te hangen aan de situatie. En er zijn zeker discutabele keuzes geweest. Nu zijn we niet aanwezig bij de training dus vind ik het riskant om over de opstelling te oordelen. Maar echt overtuigend is het niet.

Wel een behoorlijke vooruitgang met Koeman inderdaad, maar daar was ik op voorhand al niet van overtuigd. Dat is geen Barcelona trainer.

Xavi lijkt me dat wel. Alleen krijg ik soms het gevoel dat deze klus toch iets te vroeg kwam voor hem.

Hopelijk vind je meer tijd om je ideeën te delen en van gedachten te wisselen. Dat maakt het hier een stuk aangenamer.

20 augustus 2023 om 22:42

Precies, het is des te interessanter om met mensen in discussie te gaan die het inhoudelijk niet met je eens zijn. Wat moet het leven saai zijn als iedereen het altijd met elkaar eens is.

20 augustus 2023 om 22:57

Daarom. Alleen is het jammer dat er hier een beperkt aantal leden zijn die in staat zijn om hun emoties en clubvoorkeur aan de kant te zetten om een leuke inhoudelijke discussie op gang te krijgen. Vandaar mijn wens om vaker een reactie van je te lezen. Al begrijp ik je prioriteiten.

20 augustus 2023 om 22:00

Deze wedstrijden maken op zich niet zoveel uit, Barcelona haalt de top 4 (of top 5) toch wel. Xavi kan een beetje experimenteren in La Liga dit jaar, zolang de ploeg maar klaar is als de Champions League begint, dit jaar is het voornamelijk belangrijk dat ze de groepsfase overleven.

20 augustus 2023 om 22:12

Dat is financieel opzich waar, maar het is natuurlijk ook gewoon de verwachting vanuit de club, de fans en de socios dat Barca meedoet voor het kampioenschap. En dat moet met deze selectie prima kunnen, zeker zolang Real geen echte spits heeft.

Daarnaast, bij een bagger en saai seizoen in La Liga verlies je ook erg veel bezoekers etc, wat op de langere termijn ook flink wat inkomsten gaat schelen.

20 augustus 2023 om 22:17

Nou, je weet de sfeer er wel lekker in te brengen in de eerste wedstrijden van het seizoen. Ja, je hebt gelijk dat Barcelona ongetwijfeld bij de beste vier ploegen van Spanje gaat eindigen en dat er in financieel opzicht weinig impact is. Maar je wil toch dat Barcelona weer gaat spelen om de prijzen? Real Madrid verslaan is, ondanks de kruisbandblessures, een flinke uitdaging en het al vroeg vinden van de juiste samenstelling is daarom belangrijk. Maar aan de andere kant, dit is wel het moment om te experimenteren en te zoeken naar die ideale samenstelling. Zeker als er nog dingen gaan gebeuren op de transfermarkt.

20 augustus 2023 om 22:30

Natuurlijk wil je als supporter kampioen worden voor de eer en glorie, maar je ziet toch de tendens dat bij clubs als Real, PSG en Bayern de focus voornamelijk op de CL ligt, en ze in de nationale competitie toch wat minder scherp (hoeven te) zijn - hun CL ticket staat vooraf al vrijwel vast. Voor Xavi is overwinteren in de CL ongetwijfeld bovenaan zijn prioriteitenlijstje, nog een jaar de Europa League in overleeft hij misschien niet eens.

20 augustus 2023 om 22:59

Bayern en Psg hebben een garantie op succes in hun binnenlandse competities. Real allerminst. Alleen blijkt het toch heel moeilijk om beide prijzen in hetzelfde jaar te winnen.

21 augustus 2023 om 02:36

Barcelona, Atletico en Real Madrid zijn de afgelopen 10 seizoenen telkens de top 3 geweest, dus dat kan je wel een garantie op succes noemen lijkt me.

Uiteindelijk is de Champions League voor al deze clubs het belangrijkste doel, La Liga en de Copa del Rey zijn van secundair belang.

20 augustus 2023 om 23:54

Vraag me trouwens af; in deze tekst wordt aangegeven dat Yamal “de jongste Spanjaard…” heeft hij wel al eens zijn voorkeur uitgesproken; liever voor Spanje of Marokko uit te willen komen? Als je met 16 jaar al basis kan staan en mee kan draaien bij Barcelona (wat heet), dan gaat dat circus natuurlijk snel starten. Denk dat beide landen deze jongen graag aan zich willen binden…

21 augustus 2023 om 00:20

Ja, gek dat ze hem niet de jonge Equatoriaal Guinees noemen.

Yamal is uitgekomen voor spaanse jeugdteams. Niet gek dat ze hem vooralsnog zo noemen.

21 augustus 2023 om 00:44

Hij kan voor 3 landen uitkomen, maar het is duidelijk dat hij een voorkeur heeft voor Marokko. Zijn vader is Marokkaans en die wil dat hij voor Marokko gaat spelen. Yamal heeft ook een paar hints gegeven met bijvoorbeeld een Marokkaanse shirt te dragen.

21 augustus 2023 om 08:33

Zijn vader is een idioot. Helaas zal Lamine veel invloed ondervinden van deze idioot.

Ondanks de "hints" waar je over spreekt, is ie vooralsnog onlangs vrij recent (mei 2023, toen ie al lang in de gaten werd gehouden door Marokko) uitgekomen voor het spaanse jeugdteam tijdens een toernooi.

21 augustus 2023 om 10:46

Yamal is geboren en opgegroeid in Spanje. Ze zullen hem Spanjaard blijven noemen tenzij hij besluit om voor Marokko of Equatoriaal Guinee uit te komen.

Geweldig hoor 3 punten maar als dit zo doorgaat wordt het weer een heel lang seizoen, het gaat allemaal veel te langzaam iedereen staat stil en veel spelers zijn ver verwijderd van hun vorm ik weet dat de scheidsrechters in la liga echt een schande zijn en ook ik kan me daar vreselijk boos overmaken maar je moet altijd in de eerste plaats naar jezelf kijken en Barca speelt op het moment ook echt ronduit waardeloos als dit al het geval is tegen Cadiz wat wil je dan straks voor elkaar krijgen in de Champions League o ja en Lewa mag wel eens op de bank plaats nemen dan dan Ferran in de spits met links Ansu en rechts Raphinha

Wat ik al heel lang zeg, Xavi moet terug 433 spelen, anders win je geen wedstrijden.
Wat ook een hele tijd duidelijk is, Lewa en Rapinha horen niet thuis in de basis ploeg.
Fati links, Ferran diep, en Yamal of Abde rechts.
Middenveld van drie man is beter voor het Barca spel.
Hoop dat Xavi dit gaat inzien, anders ga je heel vaak 0-0 spelen.

20 augustus 2023 om 21:45

Klopt, tegen sterkere ploegen zoals Real Madrid kan hij dit doen om meer controle over de wedstrijd te hebben. Maar tegen ploegen die zich ingraven moet hij 433 spelen.

Lewanowski stelt weer teleur, maar Xavi zal niet durven hem op de bank te zetten.

21 augustus 2023 om 10:45

Wat je al heel lang zegt? Dat zeg je pas sinds Getafe vorige wedstrijd.

Geen wervelende, maar over het algemeen een goede wedstrijd van Barça. Weinig ruimtes, maar toch elkaar regelmatig weten te vinden en zelfs door het centrum. Ledesma heeft wederom een topwedstrijd gekeept tegen Barça en hij maakte het verschil.
Paar heel fijne aanvallen gezien en verdedigend gezien tot aan het eind slechts drie keer steken laten vallen en die hadden allemaal te maken met de zwakste man van de voetballers vandaag.

Balde was erbarmelijk. Ik hoop dat ie mijn ongelijk bewijst en dit een kortstondig dipje wordt, maar kreeg het gevoel dat ie het einde van vorig seizoen al teveel ging "geloven". Cancelo is broodnodig.

MVP in negatieve zin: de scheids. Wat een knurft.

20 augustus 2023 om 21:50

Ik ben het ermee eens dat de spelers zelf best goed speelden. Maar toch ben je wel wat te positief naar mijn mening. Totdat de invallers erin kwamen hadden we nog maar bar weinig gecreëerd, deels doordat veel balletjes over de verdediging heen net te hard waren, maar het is wel duidelijk dat er echte buitenspelers nodig waren om de wedstrijd te veranderen.

Wat Balde betreft, hij viel echt tegen vandaag. Tegen Getafe vond ik hem juist samen met Frenkie de beste speler van Barca. Het lastige is natuurlijk ook dat er gewoon heel veel van hem wordt gevraagd, zowel verdediging en ook aanvallend. Er is verder niemand in de basisopstelling die er eventjes langs dribbelt op links, of er overheen komt denderen.

20 augustus 2023 om 21:59

Zo'n Abde is pas nuttig voor ons als de tegenstander niet meer helemaal fit is. Ben het ermee eens dat goede(!) vleugelaanvallers nodig zijn. Echter hebben we die niet.

Ferran wordt volgens mijn behoorlijk gekieteld door Xavi, net als Ansu. Wellicht komt het er (weer) uit bij deze jongens.

20 augustus 2023 om 22:15

De rechtsback van Cadiz was ook net gewisseld, dus dat is wel een beetje makkelijk. Ik ben het ermee eens dat het eigenlijk zonde is om een speler als Pedri, Gundogan, Gavi of Frenkie op de bank te zetten voor Abde of Ansu. Maar toch vraag ik me af of het het spel van de rest van de middenvelders niet ten goede zou komen, omdat er meer ruimte vrijkomt én er meer verschillende dreigingen zijn voor de tegenstander.

Dat laatste lijkt zeker positief te zijn ja.

21 augustus 2023 om 00:48

Gewoon lekker met 5 middenvelders en maar twee aanvallers spelen. Dan ga je veel scoren. Die middenvelders zijn zogenaamd allemaal.heel.goed en de aanvallers niet, maar het zijn elke keer de aanvallers die Barca redden.

Opnieuw gewoon 2 fases die 9/10 op de stip gaan, maar in het nadeel van Barcelona worden gefloten. Verder werkt deze opstelling met maar 1 buitenspeler en zonder echte rechtsachter niet tegen de kleintjes wat mij betreft.

We kunnen na 2 wedstrijden concluderen dat het 4 mans middenveld niet werkt. Eigenlijk komt geen enkele speler goed tot zijn recht in dit systeem (alleen Frenkie misschien) en het loopt veel te traag. Pas in de tweede helft ging het tempo omhoog maar nogsteeds niet hoog genoeg. Hopelijk stelt Xavi drie aanvallers op tegen Villarreal. En Lewandowski moet eigenlijk ook eens op de bank moeten zitten of op z'n minst gewisseld worden als hij niet goed speelt (wat al heel lang het geval is). Ben benieuwd wat Roque in januari kan brengen. Hopelijk brengt zijn komst iets meer pit in Lewandowski.

Lewandowski kan naar de veteranen wat mij betreft nog geen fatsoenlijke wedstrijd afgeleverd bij Barca. Ieder andere trainer had al bakken kritiek over zich heen gehad maar ach het is Xavi. En naar het materiaal kun je niet meer wijzen

Ik heb het al gezegd en ik blijf erbij wat ik eerder zei toen xavi werd aangesteld.het is gewoon een onervaren trainer met een amateuristische technische staf dat bestaat uit zijn broer en een paar vrienden.

Xavi heeft een obsessie en dat is weer spelen met zijn favoriete box middenveld van 4 met maar 1 aanvaller naast een zwak spelende lewa.Net als tegen getafe wat ook een zeer verdedigend elftal was als cadiz.In hemelsnaam waarom speel je niet met 3 aanvallers en ga je niet voluit op de aanval.Het is geen man city of een bayern waar je misschien voor kiest om wat meer controle op het middenveld te hebben.

Waarom kiest xavi ervoor om een jochie (wel zeer talentvol,maar toch nog een kind) van net 16 jaar te laten beginnen terwijl je torres,fati en abde op de bank hebt zitten.je gaat me toch niet zeggen dat we afhankelijk zijn van een teenager.
Zo jochie moet je 15 minuten geven en rustig laten wennen aan dit niveau en niet 90 minuten.

Nee ik.ben niet tevreden met xavi hij zit al twee seizoen en het spel trekt op niks.er was een periode van een maand of twee toen dani alves en aubemeyang hier nog waren dat het spel veel beter uitzag.sinsdien is hij niet flexibel genoeg om het systeem te veranderen.of het getafe of real madrid is, hij speelt met een box van 4 en maar 1 aanvaller die lewa (die geen knikker raakt vanwege het box systeem) moet ondersteunen.

Er is geen systeem, structuur of een duidelijke aanvalspatroon aanwezig.sommige spelers weten niet eens weten wat hun rol is in het elftal en dat is mede te danken aan xavi..Het is duidelijk dat een toptrainer dit elftal veel beter zou maken dan wat xavi nu laat zien.Dit is een behoorlijk getalenteerd elftal,maar met een xavi die nog in zijn kinderschoenen staat haal je hier niet het maximale eruit.


Als dit gedurende het seizoen niet veranderd en xavi is nog steeds koppig en het is te zien aan de resultaten en het vertoonde spel,dan is het beter dat barca aan het einde van het seizoen afscheid neemt van hem.

Dit is nu het 3de seizoen dat Xavi trainer is en ja we zijn pas 2 wedstrijden onderweg, maar is dit nu het tactisch meesterbrein? Afgelopen seizoen kampioen geworden doordat Real het liet afweten en voornamelijk de 0 te houden achterin en dat lijkt dit seizoen met de manier van spelen niet heel anders te gaan worden. Complimenten overigens naar de achterhoede en keeper want dat is ook wel eens anders geweest maar dit kan toch niet helemaal de bedoeling zijn? Het was eerst de VAR en de scheidsrechters volgens Xavi en later kwam het door het slechte veld of de tegenstander die een speelwijze hanteert die meneer niet leuk vind. Als er dit jaar Europees geen goeie prestaties komen dan vraag ik mij af hoe lang hem nog de hand boven het hoofd gehouden word.

20 augustus 2023 om 22:24

Compliment naar Xavi dat hij er een stabiele defensie van weet te maken die veelal de 0 weten te houden. Kampioen geworden omdat ze gewoon beter en constanter dan Real waren duss sssht. Jouw ploeg was gewoon te matig en Barca te sterk. Je praat uit onderbuik gevoelens. Kan het niet verkroppen dat Barca gewoon sterker was en de terechte kampioen is geworden afgelopen seizoen. Matige wedstrijd. Wel verdiende 3 punten binnen.

Heb de wedstrijd helaas niet gezien(op vakantie verdient mijn gezin de volle 100% aandacht) maar als ik de scoreverloop bekijk zal het weer een typische Barça wedstrijd van 2023 zijn. Veel balbezit, weinig diepgang, de nul houden en op het juiste moment prikken.

Tijd dat Xavi er wel een oplossing op vind, ik heb hier al veel nuttige meningen gezien (ondermeer van Guaporta, ElRompelineas waarvoor dank heren!). Ik sluit me volledig bij hen aan. Tegen sterke tegenstanders waar je de controle op het middenveld dreigt te verliezen is het inderdaad een goed plan om met 4 te spelen. Is dat niet het geval, moet Xavi inderdaad gewoon terug met twee klassieke buitenspelers spelen.

20 augustus 2023 om 22:47

@FCBInsider1899 Helemaal mee eens, xavi moet gewoon met een echte linksbuiten spelen en niet gavi. Want na mijn mening misbruik je zijn kwaliteiten als ie steeds linksvoor speelt. Hopelijk staat ansu op dit seizoen zag er in de voorbereiding heel verrassend en goed uit. Geniet nog van je vakantie en een fijne avond

20 augustus 2023 om 23:03

Eigenlijk hoef je niet iedere wedstrijd van Barcelona meer te kijken om te weten wat het wedstrijdbeeld is. Overigens ook gezond om je in de vrije tijd te richten op je gezin in plaats van een voetbalclub. Geniet nog van je vakantie!

Bij regel 2 van het artikel was ik al verbaasd, chapeau aan VZ voor de verwarring. Waarom een verwijzing naar de provincie Catalonië? In het artikel van Sparta - Feyenoord schrijven we toch ook niet: in Zuid-Holland kwamen de teams niet verder dan een gelijkspel. Bijzondere journalistiek.. maar dat wisten we al.

Je ziet toch dat Xavi enorm zoekende is voor de beste formatie, ook nu weer een enorm ouderwetse aanpassing waarbij het resultaat wel winst is maar het teamspel nog niet je van het...

21 augustus 2023 om 08:34

Jammer voor je dat Catalonië geen provincie is, zoals de door jou gegeven voorbeelden. Jouw verbazing ligt toch echt aan jou en niet aan VZ. Catalonië is een natie. Officieel. Zelfs volgens de spaanse wet.

Leuk feitje, jongste speler ooit La liga: Luka Romero, Real Mallorca. Met een leeftijd van 15 jaar en 219 dagen oud.

Meer dan terecht overwinning tegen een zeer stugge ploeg. Ik vond het niet echt een vermakelijke wedstrijd om te zien. Het lijkt Barca vreemd genoeg aan kwaliteit te schorten om ingegraven ploegen kapot te spelen. Tempo veel te laag en veel veilige balletjes naar elkaar inspelen. Wellicht niet zo'n populaire mening, maar Lewandowski is wel klaar. Vond het vorig seizoen al mwua/mwua maar dat is nu nog erger. Voegt heel weinig toe aan het spel van Barca.

Opteer al sinds de pre-season voor Ferran. Of op RW ipv Raphina of af en toe op de 9 om Lewandowski ook eens wakker te schudden. Ferran maakt sinds laatste maanden vorig seizoen alleen maar goede keuzes in z'n spel. Mooi om te zien dat hij heeft gescoord.

Gavi helaas die in een regressie zit. Doet bijna niks meer goeds.

Grote pluspunt lijkt dat Ter Stegen z'n vorm van vorig seizoen heeft doorgetrokken. Die gaan we nodig hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren