Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe details over bizarre rel bij NAC: ‘Van Hooijdonk wast handen in onschuld’

Laatste update:

Er wordt steeds meer duidelijk over het opmerkelijke voorval na afloop van het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen TOP Oss en NAC Breda vrijdagavond (1-1). De Bredanaars wisten zich te plaatsen voor de play-offs om promotie en terwijl aanvoerder Cuco Martina bij ESPN de wedstrijd nabeschouwde, vloog teammanager John Karelse zijn collega Alex Knook in de haren. In De Gegenpressing Podcast van BN DeStem onthullen NAC-clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof wat er werkelijk gebeurde en wat de gevolgen zijn.

De journalisten waren na afloop van de wedstrijd aanwezig om spelers te interviewen, waarbij de clubwatchers bedreigd zouden zijn door Karelse. Hierop zou Knook, die perschef is bij NAC, hebben ingegrepen, waarna de teammanager zijn collega aanviel. Blanco zag dat Karelse Knook niet bij de keel heeft gegrepen, zoals eerder wel door een ooggetuige werd beweerd tegenover ESPN. Blanco: “Karelse heeft Alex Knook echt gewoon naar de grond gewerkt. Volgens mijn eigen waarneming is hij helemaal niet uitgegleden. Karelse buigt zich ook nog over Alex, dat komt vrij intimiderend over. Als een soort sumoworstelaar pakt Cuco Martina Karelse vast om hem van Alex weg te halen. Je moet het zien om te geloven.”

Maandag trad NAC naar buiten met een statement. Daarin viel te lezen dat Karelse een officiële waarschuwing heeft gekregen, maar niet dat hij uit zijn functie verheven zou worden. "John Karelse heeft spijt van hetgeen is voorgevallen en heeft alle betrokkenen zijn excuus aangeboden. Voor NAC is dergelijk gedrag onacceptabel en past niet binnen de normen en waarden van de club, alsmede de omgangsnormen. Hiertoe heeft NAC Karelse een officiële waarschuwing gegeven", aldus de club uit Breda.

Het statement leidde tot enige verbazing bij de clubwatchers van NAC. Blanco weet zelfs te melden dat Karelse in eerste instantie wél op non-actief gesteld zou worden. "Iedere andere werknemer was voor dit incident op staande voet ontslagen, dat wordt door meerdere mensen bevestigd. Het managementteam is zaterdag gaan zitten met John Karelse, daarna met zijn vieren: Eric Matijsen (commercieel manager, red), Edgar Mol (financieel manager, red.), Léon Aerssen (hoofd veiligheid, red.) en Peter Maas (technisch directeur, red.). Ze kwamen unaniem tot het besluit dat Karelse op non-actief moest worden gesteld. Hij mocht zondag niet meer naar het trainingscomplex in Zundert komen en maandag niet bij de wedstrijd tegen Roda JC."

"Het managementteam heeft ondertussen informatie ingewonnen bij de RvC, om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren", vervolgt Blanco. "Er is een persbericht opgesteld met quotes van Karelse over zijn afscheid, dat hij het allemaal betreurt. Het was exit Karelse. Zaterdagavond zegt de RvC opeens: ‘We gaan Karelse helemaal niet op non-actief zetten. Perschef Alex Knook heeft geen belastende verklaring afgelegd. Dat vinden wij geen aanleiding om iemand te ontslaan.’"

De beslissing heeft als gevolg dat het personeel in de top van de club op gespannen voet met elkaar leeft. "Door deze situatie heeft NAC een immense bestuurscrisis. Het gaat een kwestie van tijd zijn voor het gaat exploderen. Het managementteam voelt zich niet meer serieus genomen", benadrukt Blanco.

De journalist heeft daarnaast gesproken met Pierre van Hooijdonk, RvC-lid bij NAC. "Ik heb Pierre van Hooijdonk gevraagd of hij begrijpt dat mensen reppen over vriendjespolitiek. Dat begrijpt hij totaal niet, hij vindt het ook een aantijging. Pierre wast zijn handen min of meer in onschuld en vindt niet dat hij erop moet worden aangesproken dat hij Karelse in het zadel heeft geholpen", aldus Blanco.

Het persbericht van NAC suggereert dat alle betrokkenen excuses hebben ontvangen van Karelse. Kas bevestigt een 'sorry' te hebben gehad, maar dit geldt niet voor Blanco. "Dus dat persbericht van NAC is feitelijk onjuist."

"Het is een vorm van klassenjustitie, er wordt met twee maten gemeten. In ieder weldenkend bedrijf betekent zo’n incident op non-actief of ontslag op staande voet. Mijn persoonlijke mening is dat NAC het moreel kompas door dit volledig kwijt is. Ethiek doet totaal niet meer ter zake. Blijkbaar kunnen sommige mensen binnen de organisatie zich meer veroorloven dan andere mensen", laat Blanco zijn opvatting duidelijk blijken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belachelijk besluit inderdaad. Pure vriendjespolitiek van de RvC. Zegt ook wel veel dat Pierre afgelopen zondag bij Studio Voetbal gaat zitten en er geen enkele vraag over dit incident wordt gevraagd of dat Pierre er zelf iets over zegt. Alsof het vrij normaal is dat een elftalleider een collega tegen de grond werkt. Niet nieuwswaardig volgens de NOS.

14 mei 2024 om 19:12

Ik word zo moe van die internet ridders die mensen maar ontslagen willen zien. Zo ook van die idiote podcastmakers. Ze smeken bijna om ontslag. Wat is dat voor een onzin? Ruzie op de werkvloer is heel menselijk en normaal. Keurig? Nee. Een reprimande is op zijn plaats en bij herhaaldelijk gedrag dient wel ontslag te volgen. Maar wat hebben die mensen te winnen bij een ontslag? Het gezin van Karelse niets in ieder geval. Maar dat maakt de heren niet uit. Nee, iedereen op het schavot voor het minste geringste. Ik begin een ongelooflijke hekel te krijgen aan de maatschappij, en ik hoop dat deze heren en jij op staande voet worden ontslagen voor een klein incidentje. Kijken of jullie dan nog steeds van die moraalridders zijn.

14 mei 2024 om 19:18

Ouderwetse mening hoor, daar hou ik wel van.

14 mei 2024 om 19:24

@eenopinie Klopt, je collega fysiek aanvallen zonder serieuze gevolgen moeten we accepteren. Gooi jezelf ff weg zeg.

14 mei 2024 om 19:46

Het zijn allemaal belanghebbenden die op zoek zijn naar sensatie, daar leven ze van.

14 mei 2024 om 20:31

We hebben het hier over fysiek geweld. Da's ook per wet verboden. Als je hier niet keihard tegen optreedt, kun je een ander in de toekomst ook niet ontslaan. Het is gewoon heel dom van NAC. Je hoeft echt niet iemand om ieder scheetje te ontslaan, maar bij dit soort zaken volstaat een ontslag. Als jij iemand fysiek aanvalt op je werk en je baas krijgt dat mee, is de kans ook groot dat je ander werk kunt gaan zoeken...

14 mei 2024 om 20:39

Tenzij hij ze brood verdient met iets als MMA dan is het zeg maar wel de bedoeling 🤣

14 mei 2024 om 20:46

Uhm iemand wordt hier door agressie naar de grond gewerkt. Ik wil hier echt niet de moraalridder aanhangen, maar een officiële waarschuwing is wel erg mild. Maar dat is mijn mening

14 mei 2024 om 22:24

Overal waar deze engnek verschijnt is er stront aan de knikker. Van Hooijdonk en zijn maatje Guido Albers zijn twee gezwellen in de voetballerij. Walgelijke gasten.

Waarom zou een Blanco, clubwatcher, excuses moeten krijgen van Karelse? Ik heb ze ook niet gekregen. Heeft Blanco een officiële functie bij NAC of is dit zijn fifteen seconds of fame (en dus misschien wel onderdeel van de crisis bij NAC dat verkeerde personen zichzelf heel belangrijk vinden? Kan iemand mij dat vertellen?

14 mei 2024 om 18:36

De situatie begon omdat Karelse de clubwatchers wilde aanvliegen. Dus excuses naar hun is wel op zijn plaats

14 mei 2024 om 19:21

Dank je - dat haal ik namelijk niet uit het artikel. Daar lees ik dat Knook werd aangevallen en dat Blanco stond te kijken. Maar als hij Blanco wilde aanvliegen dan is een persoonlijk excuus op zijn plaats.

Dus van Hooijdonk had veel commentaar op Ajax met betrekking op het morele kompas. Maar die vind dit bij zijn eigen club heel normaal.

14 mei 2024 om 18:45

Ach van Hooijdonk, die is toch niet meer serieus te nemen. Alles wat hij bij NAC doet mislukt. En wat moet het een hel zijn om samen met hem in een vergadering van de RvC te zitten. Zal uren duren en dan is er nog niets gezegd.

14 mei 2024 om 21:08

Omdat van Hooijdonk in dit geval zelf de touwtjes in handen neemt (dan mag het natuurlijk wel), want hij helpt zijn vriend John Karelse, mede oud-naccer. Opnieuw, nadat hij begin van het seizoen deze baan kreeg, net als Gabriels trainer van O21 is geworden en Ton Lokhoff nog steeds in functie is! Maar dat doet Pi-Air allemaal voor de club en niet voor zijn vriendjes!!

Dat zou je nou nooit verwachten van Pierre, die man is immers nooit hypocriet. NAC staat hier echt voor lul, bizar hoe duidelijk er sprake is van vriendjespolitiek

Ontzettend hypocriet dat hier niet over word gesproken door Van Hooijdonk . Wanneer dit incident bij een andere BVO was geweest was dit onderwerp zeker besproken. Ook de NOS slaat hier de plank volledig mis . Dit bevestigd gewoon dat er alles behalve objectief nieuws word gebracht door de NOS. Pure vriendjes politiek..

Haha wat een reacties. Mensen hebben rancune naar van hooijdonk en gaan nu iets in zijn schoenen schuiven wat helemaal niet een verantwoordelijk van hem is. Misschien moeten mensen eens opzoeken wat de taken zijn van een rvc lid (niet eens de voorzitter). Grof gezegd toezicht houden op beleid en zorgdragen dat er geen grote risico's worden genomen (met name financieel). De mening van pierre is dus niet relevant, laat staan dat hij enig verantwoordelijkheid heeft.

14 mei 2024 om 19:39

Het artikel zegt dat de RVC dit belachelijke besluit heeft genomen, als hij daar onderdeel van is draagt hij toch de verantwoordelijkheid van deze beslissing?

14 mei 2024 om 20:43

Het feit dat de RVC hier dus mee van doen krijgt is dan al het begin van de fout. Als de functie bestaat uit alleen (voornamelijk financiel) toezicht houden, fan is hun mening over het feit dat hij niet op non actief moet worden gestelt niet relavant

Karelse en Knook hebben een soort van gevecht waarna Knook blijkbaar geen belastende verklaring heeft afgelegd en daarmee eigenlijk, zo neem ik even aan, ook zijn eigen aandeel/schuld erkend mbt het incident. Moet je dan uit principe Karelse ontslaan omdat hij iets agressiever bleek dan Knook? Het lijkt erop dat er toch iets uitgesproken is..

Als de perschef een vrouw was geweest was hij met pek en veren het land uitgejaagd. Of Knook wel of niet een belastende verklaring aflegt zou helemaal niet uit moeten maken. Voor mij was het bedreigen van club watchers al voldoende geweest om hem op staande voet te ontslaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren