Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lewandowski wint Ballon d’Or mogelijk alsnog door onderzoek naar winst Messi’

Laatste update:

Robert Lewandowski gaat mogelijk alsnog aan de haal met de Ballon d'Or van 2020, schrijft Sport. Volgens de Catalaanse sportkant overweegt France Football, het tijdschrift dat de Ballon d'Or-uitreiking organiseert, namelijk om de Poolse spits vier jaar na dato alsnog de prestigieuze prijs te overhandigen.

Lewandowski was in 2020 de absolute topfavoriet om de Ballon d'Or te winnen. De Poolse spits veroverde dat jaar de treble met Bayern München en was in 47 wedstrijden over alle competities goed voor liefst 55 treffers. France Football zette echter een streep door de Ballon d'Or-ceremonie dat jaar, vanwege de coronapandemie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Sport weet dat France Football nu overweegt om Lewandowski alsnog de Ballon d'or van 2020 te schenken aan Lewandowski, al bestaat daar nog geen zekerheid over. Eén van de redenen dat France Football overweegt tot dat historische besluit te komen, is het onderzoek dat een paar maanden geleden werd geopend in Frankrijk naar de Ballon d'or van 2021, gewonnen door Lionel Messi.

Paris Saint-Germain, waar Messi in 2021 voor speelde, zou namelijk druk hebben uitgeoefend op France Football om Messi de prijs te laten winnen. Bij de Ballon d'or-verkiezing in 2021 eindigde Lewandowski als tweede, ondanks dat de Pool dat jaar beduidend trefzekerder was dan de Argentijn (64 om 41 goals). Messi kreeg 33 punten meer van de jury (613 om 580). France Football maakt zich door het onderzoek zorgen om imagoschade, wat een belangrijke reden zou zijn om Lewandowski alsnog de Ballon d'Or van 2020 te overhandigen.

Eind april liet Lewandowski zich tegenover Sport BILD nog uit over de veelbesproken Ballon d'Or van 2020. De Pool, die tegenwoordig onder contract staat bij FC Barcelona, vertelde tegenover de Duitse sportkrant dat hij er geen probleem mee zou hebben om de prijs vier jaar later alsnog overhandigd te krijgen. "Natuurlijk zou ik de Ballon d'Or op een dag willen winnen. Voor mijn gevoel was het in 2020 en 2021 mijn beurt."

"Er gaan geruchten dat ik de prijs van 2020 alsnog overhandigd krijg. Dat was een exceptioneel jaar voor mij, ik haalde mijn hoogste niveau en we wonnen alles." Lewandowski won in 2020 de landstitel, DFB-Pokal en Champions League met Bayern. "Als ik de Ballon d'or van 2020 vier jaar later ontvang, zou ik me niet beledigd voelen. Het zou een grote eer zijn om de prijs in ontvangst te nemen."

Nadat de uitslag van de uitverkiezing in 2021 bekend werd gemaakt, maakten de nodige voetbalprominenten hun onbegrip kenbaar. "Ik begrijp de wereld niet meer na deze verkiezing. Met alle respect voor Messi en de andere genomineerden, maar de enige die de prijs verdient, is Lewandowski", foeterde Bayern-icoon Lothar Matthäus.

Ook Iker Casillas begreep er weinig van. "Ik vind het steeds moeilijker om voetbalprijzen geloofwaardig te vinden. Voor mij is Messi één van de vijf beste spelers in de geschiedenis, maar je moet wel weten hoe je kunt bepalen wie de meest opvallende spelers zijn na een seizoen."

De Ballon d'or wordt sinds 1954 uitgereikt en 2020 was het enige jaar waarin er geen winnaar werd uitgeroepen. Het mogelijk alsnog uitreiken van de prijs zou dan ook een historisch besluit zijn van France Football.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou die ook gewoon recht op moeten hebben. Ze hadden de Ballon D'or veel te snel afgeschaft terwijl de meeste competities inclusief de CL gewoon doorgingen. Dan is het raar om het niet te geven alleen omdat de Ligue 1 er wel mee stopte. Lewandowski was met afstand de beste in dat jaar. Dus zou niet meer dan logisch moeten zijn.

14 mei 2024 om 18:42

Helemaal mee eens, hij was echt by far de beste dat jaar. Sowieso vond ik Messi niet uitblinken tijdens zijn periodes bij PSG.

14 mei 2024 om 19:18

Lewandowski 2020, 2021 heeft Messi gewoon terecht gewonnen. Enige wat lewa meer had was goals. Terwijl Messi zijn eerste prijs met Argentinië pakte, beker in Spanje.

14 mei 2024 om 20:06

@modricmagic

Ja eens Lewa hoorde hem ook gewoon te winnen hij was in 2020 gewoon de beste speler ter wereld toen.

Nog altijd jammer dat die nooit 1 heeft gewonnen. Zijn transfer naar Barca was ook een van de redenen om die gouden bal te winnen maar ik denk niet meer dat hij die nog zal winnen.

Dat blijft samen met die van 2010 de gouden bal van Messi die zeer discutabel was. Ik denk dat de rest van zijn zeges wel terecht waren, al kun je bij de meest recente ook nog wel je vraagtekens zetten. Ik vind de hele verkiezing sowieso een grap. Aanvoerders die hun vriendjes selecteren etc. Dit moet in dit tijdperk toch gewoon objectief door data vast te stellen zijn?

14 mei 2024 om 18:57

Hoe was de Ballon d’Or van Messi in 2021 discutabel? Lewandowski verdiende hem 2020, maar in 2021 zeker niet.

14 mei 2024 om 18:58

2021 Is niet zijn meest recente overwinning.

14 mei 2024 om 19:02

Lierse, als je doelt op zijn achtste en laatste ballon d’Or die heeft hij gewonnen omdat hij Argentinie na 36 jaar persoonlijk naar de wereldtitel schoot.Als onder andere speler van het toernooi en twee goals in de finale.

14 mei 2024 om 19:04

2022 natuurlijk. Had een teleurstellend debuutjaar bij PSG en was enkel een maand fenomenaal in Qatar. Heeft hem natuurlijk puur uit sentiment gewonnen toen. Al was er dat jaar geen speler die constant een jaar leverde. Vandaar vraagtekens, maar die van 2010 en 2020 vond ik zeer discutabel daar er met Sneijder, Iniesta, Milito, Forlan en later natuurlijk Lewa spelers echt overduidelijk beter presteerde

14 mei 2024 om 19:05

Het WK was in 2022. De ballon d’or ging over het jaar 2023. Het WK telde daarvoor helemaal niet mee.

14 mei 2024 om 19:06

Jij reageert op iemand zegt dat naast die twee gouden ballen hij de meest recente ook discutabel vindt. Geen enkele van de door hem genoemde discutabele gouden ballen is die van 2021.

En voor dat laatste heb je de gouden bal van het WK zelf. Dan ben je niet plots de beste speler van het jaar (!!). Iniesta kreeg ook niet de gouden bal in 2010 toen hij zijn land voor het eerst (!) naar een WK schoot.

14 mei 2024 om 19:10

Iniesta had een goed WK Lierse, maar die had ook een beduidend beter elftal dan Messi had in 2022.Stempel van Messi op dat WK was wel wat groter dan Iniesta in 2010 of Sneijder of Forlan die überhaupt nog nooit een WK hebben gewonnen of in een finale hebben gescoord laat staan twee keer scoren in een finale.

14 mei 2024 om 19:12

@Elguaje en Mbappe schoot zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de finale waarin hij 3x scoorde en speelde daarnaast een beter seizoen voor PSG. Waarom hij dan niet? Omdat Coman en Tchouameni hun pingel niet raak schoten?

14 mei 2024 om 19:17

Diego_Forlan

Doel van een WK finale is om te winnen. Kun je net als Mbappe een hattrick maken in de finale is allemaal leuk voor de boeken en statistieken maar je moet hem wel winnen.

14 mei 2024 om 19:26

Maar waarom kreeg in 2018 Modric hem dan terwijl Mbappe en Frankrijk wonnen? Waarom Messi in 2010 terwijl in dat WK niet eens een keer scoorde? Die logica gaat dus alleen bij Messi op.

14 mei 2024 om 18:57

In 2010 was inter natuurlijk heel goed etc. Maar de beste speler van de wereld (ja ook toen) was gewoon Messi. Net als in 2011, 2012 etc. Eigenlijk was messi elk jaar dat heeft gespeeld tussen 2007-2021 de beste. Daarmee bedoel ik te zeggen, als hij ieder jaar een andere identiteit had met zijn kwaliteit hadden ze die speler elk jaar de golden bal gegeven. Juist omdat hij zijn eigen niveau steeds moest evenaren werd er überhaupt gesproken over andere winnaars.

14 mei 2024 om 18:59

Natuurlijk kan dat niet objectief, het is altijd subjectief welke data je kiest om te gebruiken en daarbij kun je verschillende posities niet met data vergelijken.

14 mei 2024 om 19:09

Dan moet het concept maar op de schop. Kijk voor de grap eens de top 3 van Messi de laatste keer. Neymar op 1(!)... die met een bierbuik vrijwel alleen maar geblesseerd was.. je kan de data natuurlijk inzetten om spitsen op goals, buitenspelers op dribbels en assists, verdedigers op ingrepen en overtredingen etc te beoordelen, zo moeilijk is dat niet. Degene die op de meest relevante vlakken het hoogste scoort in combinatie met teamprijzen is de beste. Dan is het populariteitsgehalte in 1 klap weg. Net als met de goals voor de gouden schoen kan je het dan ook nog instellen per zwaarte van de competitie.

14 mei 2024 om 20:20

Want? Als je even uit je bubbel stapt snap je toch ook wel dat er niks van belang is aan deze prijs? Je doet net alsnog dit de wereldorde bepaalt. De populariteitsprijs wordt gewonnen door de populaire mensen, poe poe. Kunnen we Eurovisie ook opheffen want daar stemmen Cyprus en Griekenland ook altijd voor elkaar.

Objectiviteit is onzinnig, want daar heb je geen prijs of stemmen voor nodig. Die statistieken staan immers al vast.

14 mei 2024 om 19:46

Vergeet die "van" Ronaldo in 2016 niet. Suarez had die altijd moeten winnen met zijn absurde 40 goals en 16 assists in La Liga. Dat was toch wel de grootste grap wanneer het op de Ballon D'or aankomt.

14 mei 2024 om 20:07

Waarom nou weer Ronaldo uit 2016 er bij halen? Was zo blij dat die discussies niet meer aan de orde van de dag zijn. Nee en Weah dan toen, alleen bij Milan speelde er al betere spelers. Wat geweest is is geweest. Behalve....2020 dus.

14 mei 2024 om 20:35

Daarvoor krijg je de gouden schoen en niet de gouden bal in mijn ogen. Die van 2013 was pas absurd toen ze opnieuw gingen stemmen. Daar werd Ribéry beroofd van de gouden bal.

Als ze het toch met terugwerkende kracht doen, dan mag Sneijder die van 2010 ook krijgen.

Als ze alles met terugwerkende kracht terug draaien eindigt Messi straks nog “maar” op vier gouden balletjes 😂

14 mei 2024 om 20:12

Als ze alles terugdraaien dan houdt Messi alleen de prijzen over die hij met PSG heeft gewonnen, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

Lewa hoort hem gewoon te krijgen uiteraard. Was ondanks corona vreemd om geen uitreiking te doen. Net als dat Ajax geen kampioen mocht worden. Wel apart dat er in het artikel staat dat Lewa meer doelpunten heeft gemaakt dan Messi dat jaar en daarmee suggereert dat hij hem dan had moeten winnen. Het gaat om de beste speler, wat hij zeker was en niet de meest gemaakt doelpunten.

Als dit zo zou zijn zou het alsnog zeer triest zijn voor Lewandowski, het moment dat hij echt de beste was heeft hij geen krediet gekregen omdat er wat figuren tussen zaten die perse wilde dat messi m zou krijgen. Nu achteraf de Ballon'dor krijgen is het hele moment al weg en is die alleen voor in je kast.

Ik zeg je eerlijk als Messi fan hoorde Lewandowski hem gewoon te winnen toen.

Nog altijd jammer dat die er nooit 1 heeft gewonnen.

15 mei 2024 om 01:05

Hoe bedoel je "eerlijk als Messi fan"? In 2020 kreegnm niemand hem toegewezen, je doet het overkomen alsof Messi er ten onrechte mee aan de haal ging ten koste van Lewandowski.

Dit zou alleen voor de boeken zijn dan. Hele charme is ervan af

Ach ik gun het hem wel anders werd het toch wel
Messi maar ook alleen maar daarom, verder hadden alle toppers een slecht seizoen. Afgelopen seizoen verbrak Harry Kane bijna zijn record in zijn debuut seizoen en moet je horen hoe iedereen over hem praat omdat die geen prijzen wint.

Zet je Kane neer bij Barca dan scoort die er ook 40 misschien wel 50, iets hoger wat ik Lewa niet voor in staat acht met ze gekke tiktok filmpjes 😂

Nee deze man is niet Gouden bal waardig

Zo wil je die nutteloze prijs toch niet winnen???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren