Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona heeft met Ferran Torres eerste grote aanwinst onder Xavi binnen

Laatste update:

Ferran Torres vervolgt zijn loopbaan bij Barcelona, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De aanvaller komt per direct over van Manchester City; Fabrizio Romano meldde eerder al dat Barça een vast bedrag van 55 miljoen euro aan de Premier League-club betaalt. Daarbovenop kan een som van 10 miljoen euro aan bonussen komen. Ferran tekent voor vijf jaar in Barcelona, krijgt een transferclausule van een miljard euro en wordt de eerste winterversterking van de club.

Ferran zette zondag al voet op Spaanse bodem, waarna hij maandagochtend medisch gekeurd werd door Barcelona. De kersverse aanwinst van trainer Xavi kwam in zijn periode als speler van Manchester City in totaal tot 16 doelpunten en 4 assists in 43 wedstrijden in alle competities. Guardiola legde in augustus 2020 23 miljoen euro neer voor de van Valencia afkomstige buitenspeler. Bijna anderhalf jaar later vertrekt de Spanjaard voor ongeveer het dubbele van dat bedrag richting Barcelona, dat al enige tijd in de markt was voor de flankspeler.

De aanwinst van Barcelona maakte naam als jeugdinternational en in oktober volgde zijn debuut in de nationale ploeg van Spanje. Ferran werd vervolgens opgenomen in de selectie voor het EK en de aanvaller was trefzeker tegen Kroatië (5-3 zege) in de achtste finale. In de halve finale van de Nations League tekende Ferran voor beide doelpunten tegen Italië (1-2 zege). Met twee treffers werd hij gedeeld topscorer van het toernooi, samen met Kylian Mbappé en Karim Benzema.

Ferran kan op alle posities in de voorste linie uit de voeten. Barcelona zocht al enige tijd naar versterkingen voor de voorhoede, mede door het tussentijdse afscheid van Sergio Agüero. Ferran kent LaLiga behoorlijk goed, want in zijn periode bij Valencia kwam de multifunctionele aanvaller tot meer dan zeventig competitiewedstrijden. Barcelona zal wel, waarschijnlijk via het verkopen of verhuren van spelers, ruimte moeten maken in de salarishuishouding. Pas dan krijgt men van LaLiga groen licht om Ferran definitief aan de selectie toe te voegen. Volgens Romano zal Hakim Ziyech door de komst van Ferran in januari geen (tijdelijke) transfer naar het Camp Nou maken.

“Ferran mag trots zijn op wat hij hier bij Manchester City heeft bereikt”, zegt Txiki Begiristain, technisch directeur van Manchester City op de clubwebsite van the Citizens. “Het afgelopen seizoen speelde hij voor het eerst in het buitenland, maar hij heeft zich goed aangepast. Hij gaf altijd honderd procent, werkte hard voor het team en maakte doelpunten die ons hielpen prijzen te winnen. Door blessures heeft hij dit seizoen helaas geen wedstrijden meer kunnen spelen, maar Ferran is een speler waar we allemaal met plezier mee hebben gewerkt en we wensen hem het allerbeste bij Barcelona en voor de rest van zijn carrière.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hebben geen geld maar toch spelers kopen?

28 december 2021 om 14:36

Financial Fair play gaat om boekjaren. Als zij dit kunnen opvangen met een verkoop deze winter of zomer is het ook goed. Of een nieuwe investeerder. Ze hebben geen transferban oid van de Uefa dus dit kan gewoon.

Los daarvan is het wel gek dat ze zoveel uitgeven terwijl alle spelers salaris inleveren en dan koet Ferran Torres het ook nog waarmaken. Is nog geen gevestigde naam.

28 december 2021 om 14:43

De salarisverlagingen waren onderdeel van een correctie om die op marktconform niveau te krijgen. Ferran Torres wordt geen grootverdiener. Ferran Torres, Memphis, Ansu Fati en Pedri verdienen samen nog niet eens wat Coutinho verdient. Laporta heeft in de megasalarissen van Bartomeu gesneden en trekt vooral jong talent aan die veel minder verdient.

28 december 2021 om 14:48

@Visca, Ongetwijfeld heb je gelijk. Maar alsnog is het bizar aangezien ze rond de 1 miljard schuld hebben. En daar komt nog 1,5 miljard bij voor het stadion. Dit valt gewoon niet uit te leggen naar clubs die uitgesloten werden voor Europees voetbal..

28 december 2021 om 14:55

Je kunt gewoon op de site van Barcelona kijken. De schuld van Barcelona is 680 miljoen waarvan 122 miljoen in een investering in het stadion komt. De echte schuld is dus 558 miljoen.

28 december 2021 om 15:07

Volgens de officiã«le bronnen hadden ze alleen al afgelopen jaar een verlies van 481 miljoen. Hoe kan je dan maar een schuld hebben van 558 miljoen in totaal als Barcelona al jarenlang boven hun stand leeft? En volgens mij kost het verbouwen van het stadion al 1,5 miljard. Dus die schuld is echt wel boven de 2,5 miljard minimaal.

28 december 2021 om 15:09

Het zijn de officiele cijfers. Het verlies was vooral een boekverlies omdat Laporta veel spelerswaarde heeft afgeschreven. Coutinho en Griezmann zijn in werkelijkheid niet zoveel waard meer.

28 december 2021 om 15:14

Waar op de site kan je die terugvinden?

28 december 2021 om 15:29

De rapporten kan je hier vinden: https://www.fcbarcelona.com/en/club/organisation-and-strategic-plan/commissions-and-bodies/annual-reports

28 december 2021 om 16:22

De 680 miljoen zijn de langlopende schulden die niet binnen 1 jaar afbetaald moeten worden. Er is ook nog voor ruim 600 miljoen aan kortlopende schulden die dus binnen 1 jaar afbetaald moet worden. Daar tegenover staat maar een kortlopende vordering van 259 miljoen. Hiermee was er dus een groot liquiditeitsprobleem. Dit is echter opgelost daar uitgifte van nieuwe bonds ter waarden van ruim 500 miljoen. In de verklaring van de accountant staat ook een going concern paragraaf maar zij hebben oordeel niet aangepast. Ofwel, de plannen van het management zijn op korte termijn (12 maanden) voldoende om te overleven. Maar al met al zou deze situatie bij een normaal bedrijf wel echt zorgelijk zijn en die zouden denk ik meer moeite hebben om 500 miljoen bij te lenen. Een Manchester City loopt ook wel een kredietrisico op deze verkoop tenzij zij deze vordering weer hebben verkocht aan een andere partij (zoals Ajax dat heeft gedaan).

28 december 2021 om 16:32

En toen kwam de auditor (deloitte) langs en volgde vanaf de officiële website:

Titel: Due Diligence reveals liabilities of 1.35 billion euros in March 2021 and increases by 61% in payroll in 3 years, 56% in administrative costs and 600% in financial costs

Tekst:
"the CEO of FC Barcelona, Ferran Reverter, has today publicly presented to the media the details of that Due Diligence, which conclude that there have been serious administrative deficiencies, and has also presented the closure of accounts for the 2020/21 season"

"the new Board of Directors and its new executive structure encountered an economic and financial situation marked by negative equity and in a situation of technical bankruptcy; debt and future liabilities amounting to 1.35 billion euros, with an urgent need for refinancing; zero operating cash flow, with difficulty to meet the payroll"

"as well as the increase in debt, there are other miscellaneous liabilities and commitments that have been assumed by the club and that are not recognised in the official calculation of the debt, which amounted to 1.35 billion euros in March 2021."

28 december 2021 om 16:48

Oftewel als we de bijna 300 miljoen aan vorderingen en de investeringen in het stadion buiten beschouwing laten dan kom je al een stuk lager uit. Dat rapport gaat ook over heel FC Barcelona. Barcelona heeft vele topsporttakken buiten het voetbal (voor mannen). Voor la Liga geldt de schulden die bij andere sporttakken niet als schuld voor de voetbalstak. De investering in het stadion geldt ook niet als schuld.

28 december 2021 om 17:11

1.5 miljard voor een stadion? Bouwprijzen zijn gestegen maar zoveel? Denk het niet willen ze een goud stadion bouwen?

28 december 2021 om 18:19

Je haalt de ene keer de waarde aan van de totale club om aan te tonen hoeveel Barcelona wel niet waard is, maar als je de schulden bespreekt dan heb je het alleen over die van het voetbalgedeelte. Dat is nogal scheef natuurlijk.

28 december 2021 om 14:37

Volgens de Barcelona fans komt dit doordat Barcelona de grootste club ter wereld is maar ook de mooiste. Voor mij is dit meer een gevalletje van geld lenen om terug te komen aan de top, maar ze leven eigenlijk gewoon boven hun stand op het moment.

28 december 2021 om 15:19

Rickert volgens welke Barcafans? Of ben je lekker dingen aan het verzinnen en dan doen alsof het van de fans komt?

28 december 2021 om 19:13

Ik heb die reactie's ook gelezen Barcalover123. Hij is zeker niks aan het verzinnen.

Kan iemand mij uitleggen waar dit geld vandaan komt? Dit is toch bizar

28 december 2021 om 14:40



Vanuit de bank, eerder kenbaar gemaakt dat er is voldaan aan een lening. Inderdaad bizar.

28 december 2021 om 14:43

Geen idee blijkbaar hebben ze nog meer geleend dan. Want een andere manier is er eigenlijk niet als je al die verhalen hoorde. Wel een pittige prijs voor Torres met 65 miljoen. Maar goed wel natuurlijk een prima aanval nu mits iedereen fit is met Fati, Torres en Dembele en daarachter nog Memphis, Jutgla en Abde.

28 december 2021 om 14:54

Hoe is 65 miljoen een goed bedrag voor een speler die al paar jaar niet eens 3 wedstrijden achterelkaar heeft gespeeld?

28 december 2021 om 14:58

Ik heb niet gezegd dat 65 miljoen een prima bedrag is. Ik zeg alleen dat ze nu een prima aanval hebben. Ik zei dat het juist een pittig bedrag was voor inderdaad iemand die nog niet veel heeft bewezen.

28 december 2021 om 20:12

Nu weet ik niet of het daadwerkelijk twee aparte leningen zijn, maar ik lees iets over 150 miljoen euro van voor dit huidige seizoen en ik lees iets over een lening van zo'n 550 miljoen euro. Die club hangt aan elkaar van de leningen en als daar straks ook nog een lening van 1,5 miljard bij komt, wordt dat alleen maar erger. Hoe dan ook kan niemand me wijsmaken dat 55-65 miljoen (exclusief) uitgeven verantwoord is. Die zijn echt volledig de weg kwijt daar in Catalonie.

28 december 2021 om 15:12

In het VZ artikel van 25 december wordt het keurig voor je uitgelegd. Titel: 'hoe Barcelona ondanks een miljardenschuld 55 miljoen kan betalen'

28 december 2021 om 15:42

One-Kurd / Het had in dit artikel ook nog wel een keer vermeld mogen worden.. die Txiki, waarover ze spreken in dit artikel, is de voormalig directeur van barcelona en nu mogen ze het in 155 termijnen betalen ofzo, dit is een keiharde conflict of interest imo maar goed iig doet barcelona niet mee aan die cvc deal, dat slaat echt alles, dat mensen als Tebas daar in trappen blijft toch lachwekkend

28 december 2021 om 15:50

Vriendendienst inderdaad van Txiki, en mooie sponsoring aan City voor Haaland te proberen halen. Aan die bedragen van Haaland geraken ze toch niet, dan maar op deze manier. Al sluit ik ook niet uit dat Frenkie op een of andere manier involved is/zal zijn op het einde van dit seizoen.

28 december 2021 om 15:54

Niet van jouw belastingsgeld dus stop the whining

28 december 2021 om 18:10

Ik zal mijn mening even voor me houden als het niet uit mijn portefeuille komt, sorry.

28 december 2021 om 16:03

Kan iemand mij uitleggen waarom dit zo boeiend is voor jouw? Gewoon voetbal kijken en de rest is niet ons probleem.

28 december 2021 om 16:57

Ook al kan het blijkbaar, het is imo te gek voor woorden dat ze dit nu doen terwijl er zoveel speelt. Eerst je huis op orde hebben voor je weer wat gaat uitgeven. Bizar inderdaad.

28 december 2021 om 18:03

Er is een artikel op Marca van een paar dagen terug hierover. (t:his is how Laporta and Barcelona found enough money to sign Ferran Torres". Komt erop neer dat Barca wel cash heeft maar dat de regels in Spanje (niet de Fifa Fair Play Rules) een maximum had gesteld op wat Barca mag uitgeven aan salaris (gebaseerd op inkomsten van vorig seizoen tijdens covid). Bij start van seizoen voldeed Barca aan de regels en er waren nog wat salaris verlagingen daarna en salaris van Kun en Demir is weggevallen en Ferran verdiend ook niet zoveel. En bij nog winterse verkopen zal er nog meer salaris vrijvallen.

28 december 2021 om 20:55

Ja ze hebben collector gelopen langs de deuren in Spanje

29 december 2021 om 04:39

Schuld is niet hetzelfde als cash flow. Vergelijk het met je eigen bankrekening; als je veel schulden hebt uit het verleden maar je salaris wordt net gestort kan je in theorie een vakantie boeken en een fles champagne open trekken. Of het verstandig is dan weer een ander verhaal.

Depay in ieder geval naar de bank dus als iedereen fit is. Mijn dag is alweer goed. Groeten

28 december 2021 om 14:35

Klopt, maar wel lekker dat ze dus geld hebben zodat hij zn volledige salaris toch kan eisen. Idem voor de rest van de selectie.

28 december 2021 om 14:39

Samen met Danjuma de enige aanvaller van hoog niveau voor Oranje. Doodzonde dus

28 december 2021 om 14:44

maar toch verdwijnt hij meestal in de grote wedstrijden als het dan echt erop aankomt. Daarnaast komt hij het spel vaak ook niet ten goede

28 december 2021 om 14:42

Spelen op andere posities? Depay speelt voornamelijk als spits, Torres als vleugelaanvaller.

28 december 2021 om 14:45

Als iedereen fit is wordt de aanval als het goed is Ansu/Torres/Dembele. Braithwaite komt daarnaast ook terug aankomende maand dus het wordt pas op de plaats maken voor depay als hij zijn vorm niet terugkrijgt denk ik. Daarnaast kunnen Nico Gavi Abde en Jutgla ook nog voorin uit de voeten.

28 december 2021 om 14:51

Bij Spanje was hij op zijn best zoals in de Nations League tegen Italie als valse 9. Hij scoorde 6 keer in de laatste 8 wedstrijden en ook vaak tegen grote landen.

28 december 2021 om 15:05

Braithwaite. Even serieus, dat is toch absoluut geen hoog niveau? Depay heeft toch wel meer laten zien dan Braithwaite. Dembele is zelden fit en heeft zodoende ook al lange tijd weinig laten zien. Depay gaat gewoon spelen hoor.

28 december 2021 om 15:16

Depay gaat dus echt niet spelen want Xavi wil met pijlsnelle vleugelspelers spelen dus depay gat sws niet op de vleugels spelen. Ik verwacht dat Fati de vaste spits word en dat Torres’ en dembele op de vleugels gaan spelen. Depay zal met braithwait moeten strijden wie de back up spits word.

28 december 2021 om 14:43

Ter Stegen
Dest/Alves
Araujo/Mingueza
Piqué/Garcia
Alba/Balde
Busqi
Frenk/Gavi
Pedri/Nico
Dembele/Coutinho (?)
Torres/Bratwhaite
Ansu/Memphis

Als iedereen fit is hebben ze nog altijd een leuk elftal hoor, jammer genoeg is dat al anderhalf jaar zelden het geval

28 december 2021 om 14:48

Pique, Garcia en Mingueza is gewoon enorm matig.. hadden beter centraal achterin wat kunnen toevoegen.

28 december 2021 om 14:50

Zeker waar, Lenglet en Umtiti nog niet eens opgeschreven omdat die echt verschrikkelijk zijn. Die Christensen zou voor Barca echt een fenomenale toevoeging zijn

28 december 2021 om 15:23

Dus je clubtopscorer op de bank zetten? Lekker slim. Tijdens de selectie met Neymar Suarez Messi, was het meer dan logisch. Maar nu? Wie is er nu beter? Fati is best wel lang geblesseerd, Dembele is een goede sneller speler maar geen geweldig speler en Torres moet het maar blijken of het goede match is.

Daarnaast vraag ik me af hoe komen ze aan zoveel geld?

Bizar met al die schulden

Vind het nog steeds bizar dat Barca in deze situatie even 55 miljoen uit mag geven maar ja een goede aanwinst verder natuurlijk.

28 december 2021 om 15:39

Hopelijk heeft Laporta ook rekening gehouden met een worst-case scenario als er straks weer publiek geweerd wordt in de stadions. Anderzijds kan de schuld dan weer gestoken worden op Corona voor mismanagement van meerdere jaren. Torres is zeker een toptalent, alleen is de vraag of je met een beperkt potje geld zoveel moet uitgeven aan 1 speler, wat eigenlijk niet eens het grootste mankement oplost voor je team. Zowel een echte goalgetter als een goede verdediger heeft de club imo meer aan op dit moment.

28 december 2021 om 15:48

Concha / Ga er maar vanuit dat terug naar full capacity nog een hele lange tijd gaat duren. Daarom wil Florentino die ESL zo graag hebben, er zijn partijen bereid om super veel geld te betalen om die ESL uit te zenden. Rekenen op toeschouwers zou dom zijn, we zitten in een rare tijd. In ieder geval steunt barcelona ook die ESL, dat doen ze goed, revolutie komt eraan

En maar salarisverlaging vragen zodat er weer miljoenen kunnen worden uitgegeven aan transfers..de wereld op zijn kop...

28 december 2021 om 14:44

Salarissen en transfersommen zijn (zoals je zelf al aangeeft) 2 verschillende dingen en daar gelden ook andere regels voor. Barcelona heeft een bepaald limiet aan salarissen en daar moet ruimte gemaakt worden door grootverdieners zoals Umtiti/Coutinho. Maar dat betekent niet dat Barcelona hun salarisbudget kan ophogen met ander geld. Blijkbaar is er wel geld voor transfers.

28 december 2021 om 15:23

Klopt....maar als speler zou ik mij een beetje gepiepeld voelen...los van clubliefde.

Spaans, redelijk jong, talentvol, maar wel prijzig. Blijf het bijzonder vinden dat dit mag en kan gezien de precaire financiële situatie, maar voor de sportieve ambities natuurlijk een welkome versterking. Nu nog wat dure overbodige jongens lozen en langzaam weer bouwen. Met name achterin mag nu wel de focus komen te liggen, behalve Araujo en in mindere mate Alba is het pure armoede.

Prima, een mooie winst gepakt op Ferran. 55 miljoen ben ik zeer tevreden mee, die kunnen we mooi inzetten om Haaland binnen te halen

28 december 2021 om 14:51

Pas op want de Real Madrid fans zijn al kwaad dat er geen artikel over Erling Braut Håland zijn droombestemming is geplaatst op VZ. Voor je het weet krijg jij ook de volle laag.

28 december 2021 om 15:04

Had pas nog gelezen dat hij graag naar Barcelona wil komen omdat hij denkt daar belangrijker te kunnen zijn dan in Madrid

28 december 2021 om 15:27

Lijkt mij ook een beetje de insteek van Laporta. Niet voor Haaland kunnen gaan financieel, dus dan een extra bonus geven aan de grootste concurrent City (door er weliswaar een goede Spaanse speler ervoor te halen). Win-win voor Laporta dus, en een vriendendienst onder de Catalaanse enclave. Zijn vrees, en begrijpelijk, zou natuurlijk zijn dat Real Mbappe en Haaland haalt. En gezichtsverlies voor Laporta zou immens zijn natuurlijk na zijn 'showtjes' met Raiola. Zijn grootste kans om Haaland niet bij Real te zien is door City te helpen.

28 december 2021 om 17:15

Ik weet niet of dit zóver doorbedacht is, maar als Real Madrid in één zomer de meest gewilde voetballer strikt zullen ze bij Barcelona niet blij zijn. Ik vind 65 miljoen overigens wel fors, Ferran is goed maar heeft niets speciaals. Ik weet niet of Manchester City Haaland kan halen, Raiola en Guardiola zijn niet de beste vrienden.

Hoe komen ze ineens aan dat geld?

Echt ongelooflijk dat dit kan, met zoveel schulden. Het wordt hoog tijd dat er een keer echt wordt ingegrepen. Afgezien van al het gedoe eromheen, Ferran Torres is een uitstekende speler. Maar om nou te zeggen dat hij precies het type is, wat Barcelona nodig heeft, nee. Toch niet die pure goalgetter die ze in mijn ogen nodig hebben. Een aanval met Fati - Torres - Dembele is natuurlijk wel om van te smullen, qua dynamiek en technisch vermogen.

Nu lees ik in de Engelse media dat Coutinho onderweg is naar Arsenal (op huurbasis).. alsjeblieft niet zeg. Ik dacht al dat er iets achter de schermen gaande was mbt tot zulke spelers want hoe kan Barca anders opeens zo’n enorm bedrag besteden?

28 december 2021 om 14:40

Waarom ook in hemelsnaam? Coutinho is te traag voor de flank en kan echt alleen op 10. Maar daar hebben we al Odegaard en Smith-Rowe, waarbij beide ook wel op de flank uit de voeten kunnen. Coutinho heeft al 4 jaar niets laten zien.. Ik geloof er dus ook vrij weinig van dat hij naar ons komt. Past totaal niet in het rijtje van aankopen afgelopen zomer..

28 december 2021 om 14:42

Nee precies. Wij zouden eerder moeten gaan voor een centrale middenvelder aangezien Partey en Elneny straks weg zijn. Daarnaast een spits gezien de situatie van Auba, Laca en Eddie.

28 december 2021 om 14:52

Hoop ook echt niet op Coutinho, dat zou ik echt heel erg zonde vinden. Arsenal is mijn favoriete club in Engeland en draag die club graag een warm hart toe, dus ik zou erg balen van een transfer van Coutinho naar the Gunners. Ik hoop dat het bestuur alles zet op de komst van een goede spits en Auba de deur uitbonjourt. Vlahovic zie ik heel graag komen, dan heb je echt een wereldse aanval met ongelooflijk veel talent.

28 december 2021 om 15:20

Ja Vlahovic zou echt top zijn. Middenveld zou ik het liefst een ervaren middenvelder uit de PL zien. Declan Rice is de droom maar vrijwel onmogelijk. Maar een speler als Kalvin Philips of Ward Prowse zou ook niet verkeerd zijn. McGinn van Villa vind ik ook een goede!

Torres is een goeie speler voor Barca hoor. maar hadden ze die 55 miljoen niet beter in de verdediging kunnen pompen?. lijkt mij meer de positie van Barca die versterkt moet worden.

28 december 2021 om 14:40

Barcelona heeft een groter probleem voorin dan achterin dit seizoen. Ik zie ook graag een back en een centrale verdediger komen want de verdediging is zeker nog niet optimaal. In de zomer lijken transfervrije deals mogelijk.

28 december 2021 om 14:42

Vindt je dat echt? Er zijn meerdere wedstrijden die je hebt verloren of punten hebt verspeeld door je verdediging.. Aanvallend is het niet mega bijzonder, maar je scoort wel en je creëert nog kansen. Maar als je elke pot 3x moet scoren, omdat ze achterin standaard 2 doorlaten.. dan ga je het lastig krijgen ja...

Dat los je dan normaliter niet op met een extra aanvaller, maar met een nieuwe verdediger. Altijd eentje meer scoren dan de tegenstander is ook geen sustainable tactiek namelijk. Dan krijg je hetzelfde als Liverpool met Sterling, Suarez en Sturridge voorin.. Die wonnen uiteindelijk ook niks, omdat het gebrek aan een goede verdediging je opbreekt uiteindelijk.

28 december 2021 om 14:46

ligt er niet nog ergens 50 miljoen bij Barca verstopt?. dan zou ik als ik Barca was De Ligt halen voor de cv positie en wie zou jij als back willen zien?.

28 december 2021 om 14:49

Buiten de wedstrijden tegen Bayern krijgen ze meestal maximaal een goal tegen de laatste tijd.

28 december 2021 om 14:54

Araujo is een goede verdediger. Maar Piqué is toch langzaam wel klaar. Lenglet is echt een drama van een speler. Umtiti is niks meer blijkbaar? WAnt die krijgt met die koekenbakkers als Garcia & Lenglet nog niet eens kansen.

Dan heb je nog Mingueza. Die weet volgensmij nog altijd niet of die CV of RB is of toch maar rechtsbuiten, als die als kip zonder kop naar voren rent.

Ik vind oprecht Araujo de enige van niveau achterin. Waar Dest nog wel kan groeien, gok ik. Zeker op defensief gebied. En Alba is nog ''degelijk'', maar is defensief nooit de allersterkste geweest.

Is toch niet echt Barca waardig, die defensie?

28 december 2021 om 14:56

Twee tegen Elche en Osasuna ook. Ze hebben al 6 wedstrijden na elkaar de nul niet gehouden.

28 december 2021 om 15:22

Com-ple-te onzin Visca.

Barca heeft tot nu 29 doelpunten gescoord dit seizoen. In heel La Liga doen enkel Madrid (41) en Betis (32) het beter. 29 doelpunten is evenveel als nummer 2 Sevilla en beter dan nummer 4 Rayo. Je kan dus onmogelijk concluderen dat het aan gebrek aan doelpunten ligt dat ze niet in de top 4 staan.

Barca heeft ook 22 doelpunten geslikt. De hele top 6 doet beter. In bovenste helft zijn er maar 2 teams met meer doelpunten tegen: Granada (23) en Valencia (26).

Hoe diep moet je harsens dan in je achterste zitten om te beweren dat doelpunten maken een groter probleem is dan de verdediging?

Bovendien heeft Barca in de nipte wedstrijden die ze moesten winnen bijna altijd gescoord, echter de tegenstander ook.
Athletic 1-1
Granada 1-1
Alaves 1-1
Celta 3-3
Osasuna 2-2

De laatste wedstrijd tegen Elche geef je het ook nog bijna weg door er 2 te slikken. Gelukkig maakt Barca er zelf 3. Ja dan ligt het probleem duidelijk bij de aanvallers.

Bovendien heeft Barca dit seizoen nog nauwelijks gebruik kunnen maken van hun beste aanvallers Fati en Dembele. Ook Braitwaith is nog niet fit geweest. Dit terwijl de verdediging al het hele seizoen nagenoeg fit is. Daaruit kan je concluderen dat de tweede seizoenshelft offensief alles nog eens beter moet gaan als die jongens wel fit zijn terwijl er achterin geen groeimarge is op dat vlak en je niet zomaar verbetering moet verwachten.

Als laatste wil ik aangeven dat Xavi bij Al-Sadd altijd goed offensief voetbal heeft gebracht en veel scoorde. Ze slikten echter ook veel tegendoelpunten ondanks dat ze ver voor lagen op de concurrentie. Dan wordt het duidelijk dat Xavi voorin tactisch altijd wel een oplossing zal vinden maar achterin daar nog niet toe in staat is. Zoveel blijkt ook uit de resultaten sinds zijn aanstelling.

In 6 wedstrijden heeft Barca 10x gescoord. Dat is een beter gemiddelde dan eender welk team in de competitie dit seizoen op Madrid na. In diezelfde 6 wedstrijden hebben ze er echter ook 7 tegen gehad wat een slecht gemiddelde is.

Dit heb ik je onlangs ook allemaal al eens gezegd en ipv er op in te gaan negeer je het om vervolgens dezeflde onzin te blijven verkondigen in andere topics.

28 december 2021 om 17:54

En hoe zeg. Barca kan zo Dybala, Christensen, Azpi en Maza transfervrij binnenhalen. En dan heb je nog wat anderen. Cavani, wellicht een ruildeal Alba voor Gaya.

Benvinguts Ferran! Ik hoop dat hij zijn belofte in kan lossen. Ik zie hem graag als valse 9 spelen. Ansu Fati kan er ook spelen dus er komt veel beweeglijkheid in het team. Er staat nu in de aanval en het middenveld echt een team voor de toekomst. Hopelijk komen er in de zomer nog 2 verdedigende krachten bij.

28 december 2021 om 14:41

Van welk geld? Ze besparen momenteel overal op waar het kan, behalve op de uitgave.

28 december 2021 om 14:46

Geld is op dit moment het probleem niet, La Liga salaris cap wel. Die zal in de zomer omhoog gaan omdat Griezmann en Messi uit de boeken zijn.

28 december 2021 om 14:51

Hoeveel heeft FC Barcelona, als de salary cap gefixt is, dan daadwerkelijk te besteden? Ben oprecht benieuwd!

28 december 2021 om 14:52

Ps:
Ik hoop dat in de zomer toch een Coutinho & Umtiti ook uit de boeken zijn. En hopelijk Sergi Roberto ook, met zijn aflopende contract, toch?

En persoonlijk zou ik spelers als Wagué, Lenglet ook zo snel mogelijk weg werken, idem voor een Braithwaite.

28 december 2021 om 14:53

“Geld is nooit een probleem geweest”, en dat bij een club die ondanks meerdere maanden 70% van de salarissen ingekort te hebben toch een verlies draaide van bijna een half miljard vorig jaar? Dan lijkt geld me toch wel een probleem te zijn eerlijk gezegd.

28 december 2021 om 15:05

Lierse1997,

Ik heb het inderdaad aangepast naar “op dit moment”. Punt is dat je wel wat ruimte hebt aan transfergelden vanwege de herstructurering van de kort lopende schulden naar lang lopend. Dat maakt zeker ruimte, maar het probleem blijft salarycap die dit seizoen slechts op 97 miljoen euro staat.

28 december 2021 om 15:12

Ik blijf het toch wonderbaarlijk vinden dat er dan plots, ondanks dat de begrote kwalificatie voor de CL knock-outs (als we de media toch mogen geloven) niet behaald werd, allemaal geld is.

28 december 2021 om 15:29

El_guaje nee hoor. Barca zit nog steeds boven hun limiet, ook met het vertrek van Messi en Griezmann.

Bovendien wordt dat tekort van dit seizoen meegerekend in het volgende, Dus die limiet van Barca wordt in 2022/2023 nog lager gezet omdat ze er dit seizoen niet aan konden voldoen.

Dat laatste vind ikzelf overigens een belachelijke regel maar geldt wel. Tenzij die nog wordt aangepast tussen nu en september, wat ik niet uitsluit.

28 december 2021 om 15:32

@el_guaje7 - Natuurlijk is geld het probleem wel. Ben je al vergeten dat betalingen aan spelers ook voor een deel op de lange baan zijn geschoven naar jawel, dit seizoen? Het is niet zo dat er enorme bedragen vrijkomen door de bezuinigingen. De bezuinigingen binnen de selectie zijn nodig om geen gaten te krijgen. Het is niet ineens pure winst die je weer kunt spenderen en meer. Tel daar een lening van 1,5 miljard bij op. Sterker nog, de club hangt momenteel aan elkaar van leningen en zal daarover ook rente moeten betalen. Ik denk dat ze moeiteloos boven de 100 miljoen euro per jaar aan afbetalingen komen.

28 december 2021 om 14:45

Xavi gaat hem ook hoogstwaarschijnlijk als valse 9 gebruiken.

Echt te belachelijk voor woorden dit. Spelers moeten salarissen inleveren bij het leven. Een Umtiti wordt aangevallen door fans, omdat hij niet weg wilt terwijl hij dat contract gewoon vanuit FC Barcelona heeft gekregen en zich overal voor inzet. Koeman en Setien wachten nog altijd op hun geld en er wordt gevraagd of zij ook willen inleveren op hun ontslagvergoeding, om vervolgens 55 (!) miljoen + 10 miljoen variabelen te betalen voor een speler als Ferran Torres.

Begrijp mij niet verkeerd. Ferran Torres is een aardig goede speler, maar echt niet de verlosser voorin. Zeker niet voor dit bedrag. Hij is geen echte spits. En op de buitenkant komt hij wat mij betreft toch wel wat snelheid te kort, maar dat is mijn mening.

Het zal vast wel uiteindelijk Fati - Torres - Dembele worden, mits die verlengt. Maar dit is echt te lachwekkend voor woorden.

Ook lekkere winst gemaakt door City. Die kunnen dit in de zomer gaan investeren in een echte topspits. Dan hoef je ook niet meer met De Bruyne of Bernardo of Sterling in de punt te starten, aangezien men Jesus toch alleen op de flank gebruikt...

28 december 2021 om 14:45

@glennn Dembele gaat ook verlengen, de kans is groot dat het deze week gaat gebeuren

28 december 2021 om 14:51

Ja, lekker voor Barcelona. Had nog stiekem, als Arsenal fan, gehoopt op een ruil met Aubameyang.
Hadden wij er een speler met restwaarde, jongere leeftijd en veel talent bij en waren wij van Auba af. Konden wij dat geld vol investeren in een spits in de zomer!

28 december 2021 om 14:53

haha dat soort geruchten heb ik ook idd vaak gelezen, maar aubameyang vind ik persoonlijk niks voor barca past daar totaal niet, hij is meer een real speler

28 december 2021 om 15:02

Dat ben ik met je eens. Ik vind Aubameyang, ondanks zijn staat van dienst bij Arsenal, ook geen Arsenal speler op dit moment.
Het is echt een spits voor de counter/2 spitsen systeem. Alleen in de punt, zoals Arsenal wilt spelen, dat zit er bij hem helaas niet in.

Vandaar zou een deal met Dembele (concurrentie op de flanken met hem erbij) ideaal zijn. Dan bespaar je de moeite van een transfersom en kon men in de zomer voor een topper in de punt gaan ala Vlahovic, Calvert Lewin, Richarlison of Isak bijvoorbeeld. En in de winter de broodnodige Cm/cvm halen ala Zakaria/sanches (aangezien El Neny en Partey naar Afcon gaan)

28 december 2021 om 16:23

Aubameyang is totaal geen Real speler. Dwarsliggers eindigen bij ons op de bank en tribune. Bovendien is hij de 30 gepasseerd dus zou deze middelmatige spits ook nog eens kortlopend worden aangetrokken. Niks voor Real dus, in alle opzichten niet.

30 december 2021 om 12:27

Middelmatige spits? Dwarsliggers?
Hij heeft zijn mankementen qua gedrag ja, maar dat maakt je geen dwarsligger.

En verder is Auba alles behalve een matige spits, maar goed.

Ik snap heus wel dat Madrid hem nu niet meer wilt hebben. Maar qua profiel en speler past hij uitstekend bij het spel van Madrid.

28 december 2021 om 15:15

Je moet investeren om in de top 4 te eindigen jongen. Met Luuk de Jong en Depay ga je geen doelpunten maken. En Aguero is ook al uitgevallen. Nu blijf je met een blessure gevoelige 18 jarige Fati en een blessure gevoelige Dembele achter. Zo ga je geen wedstrijden winnen. Als Barcelona zich kan plaatsen voor de CL is dat geld zeker al terugverdient.

28 december 2021 om 15:21

Ja zo kan elke club wel redeneren. Dus als Sociedad morgen een lening aangaat van 200 miljoen “want zo investeren ze om de CL te halen en dat is dan wel terugverdiend”, dan denk jij ook dat dat goed beleid is?

30 december 2021 om 12:30

Met Depay ga je geen doelpunten maken? Volgens mij is Depay nog altijd de topscorer van dit Barcelona met 8 doelpunten in La Liga... Dat aantal hebben anderen dus nog allemaal niet gehaald.

Verder verdien je niet zomaar een transfersom terug (inclusief salarissen en tekengeld) als je je plaatst voor een CL. Dat is klinklare onzin.

28 december 2021 om 15:31

Ik vind Torres een uitstekende speler. Enorm potentieel en hij gaat dit Barca zeker sterker maken imo.

Dat dit desondanks een ridicule transfer is en dat geld niet elders wordt geinvesteerd ben ik het volmondig met je eens.

30 december 2021 om 12:31

Jazeker. Ben het ook met je eens hoor. Zeker voor Barcelona is hij een uitstekende versterking. Kan overal voorin uit de voeten.

Enige wat ik dus heb, is dat ik niet weet wat zijn daadwerkelijke positie is. Als buitenspeler vindt ik hem namelijk wat ''traag'' ogen op de één of andere manier,
Als spits vindt ik hem nog te weinig ''spits''. Maar wellicht kan hij dat wel ontwikkelen bij FCB. Bij Spanje haalt hij ook ee naardig rendement als puntspeler namelijk.

Barcelona had allang failliet moeten zijn, ze staan 1 miljard in t rood bij de spaanse bank dat kan nooit verantwoord zijn.

welkom ferran, zeer benieuwd hoe die het gaat doen, weet iemand wanneer hij mag spelen? had gelezen dat ze hem pas volgend seizoen kunnen inschrijven voor laliga en UCL

28 december 2021 om 15:21

Hangt er van af of ze 4 maal het salaris van Torres’ kunnen bezuinigen. Als dat lukt mogen ze hem direct inschrijven anders niet.

Goede transfer, verwacht veel van hem met dit soort aankopen en het talent dat we hebben kunnen we bouwen aan een toekomstig topelftal, welkom bij Barca

2de aanwinst binnen onder Xavi. Ben benieuwd wie is er nog gaat komen.

Je zit diep in de schulden en je gaat geld lenen voor ene overbodige speler die je niets eens nodig hebt, echt bizar dat dat allemaal mag. En Barca blijft doorgaan met wanbeleid. Pijnpunt is toch echt dat ze een centrale verdediger moeten halen en ene rechtsback. ferran is niet eens basisspeler van City, als hij echt zo goed was had pep hem nooit laten gaan dus hij hij zelfs als invaller van gene toegevoegde waarde..

28 december 2021 om 14:55

Haha hou op man, Ferran is een geweldige speler en samen met Ansu, Pedri & Gavi de toekomst van Spanje. Zijn 12 goals voor Spanje vijf er van waren tegen Duitsland & Italië. Ook begon hij prima aan het seizoen tot hij geblesseerd raakte en een middenvoetsbeentje brak.

28 december 2021 om 14:57

Pep heeft duidelijk in een persconferentie gezegd dat als een speler wilt vertrekken, dat hij mag vertrekken. En dat was met Ferran het geval. En geen toegevoegde waarde? Dit seizoen 4 goals in 7 wedstrijden voor hij geblesseerd raakte, vorig seizoen geloof ik 16 goals en dat allemaal in de lastigste competitie van de wereld als 20 jarige. Oh ja, hij loopt ook nog eens 1 op 2 bij Spanje dus wat loop je allemaal te roepen met overbodige speler? Kijk wat meer voetbal in plaats van iedereen maar naroepen op dit forum.

28 december 2021 om 15:03

Nou ja wel 2 goals tegen 10 man tegen Arsenal in een 5-0 overwinning en vorig jaar had hij geen 16 goals. Als je 'ferran Torres statistieken' op Google zoekt zie je dat hij in 24 wedstrijden 7 goals heeft gemaakt. Heeft niet super veel bewezen ofzo maar hij is nog jong natuurlijk. Wel pittige prijs naar mijn mening 65 miljoen maar goed we zullen zien in de toekomst of hij het waard is geweest.



28 december 2021 om 16:31

16 goals? Nee in de competitie had hij er 7. Hij heeft nog nooit op het hoogste plan 16 goals in een competitie gemaakt. Misschien in zijn jeugdperiode?

28 december 2021 om 17:05

Zelfs Jesus en Foden scoren er aardig op los, niet gek bij een elftal dat elke wedstrijd zwaar domineert en zo’n 10 kansen per wedstrijd krijgt.

28 december 2021 om 17:22

Foden is veel en veel beter dan Ferran. Ik snap de referentie daarom ook niet zo goed.

28 december 2021 om 15:00

aqua toch, ferran is een topspeler met veel potentie, alleen bij city heeft ie een enorme concurrentie voorzich, met name sterling grealish jesus mahrez bernardo silva, en hij wist zelf ook wel dat ie geen een van hun uit de basis ging spelen, en ferran is een echte barca speler, bij ons kan die makkelijk basisspelen,

Nou, trek Barcelona maar uit het slob. De druk zal direct bij hem liggen omdat hij als nieuwe en vooral 'dure' aankoop is binnengehaald. Succes ermee.

Zoals ik het begreep moest Barca eerst verkopen om te kunnen kopen dit window. Vooral om salarisruimte vrij te maken als ik het juist heb. Ik ben benieuwd wie er in januari nog gaat vertrekken. Mag hopen dat er enkele deals al rond zijn of toch zo goed als en dat er niet net als in de zomer op goede hoop al nieuwe spelers gehaald worden voor de financiele ruimte er is.

28 december 2021 om 15:10

Ben benieuwd wie Coutinho, Umtiti en Roberto bijvoorbeeld willen hebben. Niemand gaat die salaris van hun betalen. Zelfs al snijden ze met 30%.

28 december 2021 om 15:13

Ik denk dat Roberto en Dembele een deze dagen een nieuw contract zullen tekenen met een salarisverlaging waardoor er plaats is voor Ferran. Wel een omgekeerde wereld de juiste volgorde is toch echt eerst snijden daarna kopen. Maar wellicht is Laporta zo zeker van zijn zaak dat ze het al officieel hebben aangekondigd.

28 december 2021 om 15:26

Dit neigt veel eerder naar pure paniek. Zo snel mogelijk de korte termijn verbeteren met blufpoker en hopen dat het goed uitpakt. Ik denk vooral dat Laporta weet dat Barcelona nog wat kan lijden voordat het echt penibel wordt. Wat ik vreemd vind, is de beeldvorming en de supporters die erin trappen. Dit is niet een gevalletje 'als, maar'. Ze moeten snijden en in plaats daarvan halen ze een speler voor 55-65 miljoen euro.

28 december 2021 om 15:33

Laporta is in eerste instantie ook een people-pleaser: de episode van Messi. Haaland geruchten bewust blijven aanhalen, nu toch een van de smaakmakers van de Nationale selectie halen. Dus eerst snijden dan kopen is niet echt aan hem besteed. Zou wat zijn als ze hem nu niet kunnen inschrijven. Of ze plooien voor die CVC deal.

28 december 2021 om 15:51

Laporta bepaalt dit niet. Hij heeft echt goede ervaren bestuurders aangesteld. Die besloten ook dat Messi te duur was voor de club.

28 december 2021 om 17:03

Nee dat besloot de Spaanse bond omdat salarishuis niet haalbaar was en anders de nieuwe spelers niet mochten spelen. Maar lekker goed blijven praten joh.

28 december 2021 om 20:08

@viscacatalunya - Ben je alweer vergeten dat ze deze zomer alles hebben geprobeerd om Messi aan boord te houden? Zoals Sergioramoshm al aangeeft heeft Laporta of het bestuur daar werkelijk niets mee te maken. Ze hadden simpelweg geen andere keuze.

Niet heel blij omdat ik liever versterkingen voor de verdediging had gezien... maar goed er is in ieder geval meer scorend vermogen bijgekomen.

55 miljoen euro met een eventuele 10 miljoen euro aan bonussen. Intussen wel bijna 3 miljard euro aan schulden hebben en flink moeten bezuinigen. Wat een walgelijk omhulsel is het daar geworden, zeg. Het is de naam Barcelona niet waardig. Ik betrap mezelf er ook op om de naam van de club bij de kritiek te gebruiken, maar het merk Barcelona is nog altijd geweldig. In dit artikel is ook eens te meer duidelijk geworden dat de fans de situatie ook niet beter maken. Als men het hier al aan het goedpraten is, zal dat in Spanje alleen maar erger zijn. Het toont ook aan dat de club ontzettend veel successupporters heeft. Ze moeten namelijk nog steeds bezuinigen en er is nog geen enkele speler weg. Vanwege het beleid ga je stiekem hopen dat ook in Spanje de stadions weer dichtgaan, maar stiekem hoop ik dat dit giftige beleid weer uit Barcelona verdwijnt, misschien wel tegen beter weten in.

28 december 2021 om 18:23

Het is opvallend inderdaad. Elke voetbalclub die dergelijke schulden heeft die moet gigantische offers maken als het aankomt op de sterkte van de selectie. Dat zal jij als Twentefan ook wel weten. Maar hier worden die offers alleen maar gemaakt omdat ze verplicht worden door La Liga, voor het overige blijven ze geld uitgeven. Alles behalve normaal en gezond lijkt me dan.

28 december 2021 om 19:56

Daarom krijg ik ook het idee dat hier veelal successupporters zitten en enorm onderschatten hoe enorm de schuld eigenlijk is. Ik was destijds uiterst kritisch toen de lijken bij FC Twente uit de kast kwamen en dat was ook terecht, zo blijkt. In plaats daarvan doen de Barcelona-'supporters' hier alsof zij informatie hebben die een ander niet heeft. Ik kan dergelijke naiviteit echt niet snappen. Maar goed, ik noem mensen die ik niet ken dan ook geen 'bro', maat' of iets in die strekking. Daar heb ik allang de leeftijd niet meer voor en ik ben toch meer van het ABN.

Goeie aanval hoor, Ferran Torres , Dembele , Fati en Memphis. Nu hopen dat ze allemaal een beetje fit blijven. Middenveld is ook prima met De Jong, Busquets, Gavi, Pedri en Nico Gonzalez. Nu de verdediging nog op orde krijgen en het is allemaal niet zo zwak als men wilt laten vermoeden.
Nee het is niet het Barcelona van 5 jaar geleden maar hier moet je gewoon mee om het kampioensschap kunnen spelen hoor mits er centraal in de verdediging iets bij komt.

Fati - Ferran Torres - Ousmane Dembele is op papier een topclub waardige voorhoede met Memphis Depay als roulatiespeler en Braithwaite als breekijzer. Het middenveld is ook goed voorzien met Pedri, Gavi, Nico, Frenkie, Busquets, Puig. Alleen de verdediging is van het niveau Maguire.

28 december 2021 om 15:47

Voor Dortmund wel. En dan zou men spreken van 3 toptalenten. Alleen zijn alledrie in zekere zin toch nog een vraagteken. Uiteraard heeft Fati een neusje voor doelpunten, maar die heeft in 1 seizoen ook nog geen 10 doelpunten gemaakt (uiteraard blessure toen hij doorbrak). Torres idem en Dembele blijft geniale dingen afwisselen met kinderlijke fouten.

Kan het jullie nu uitmaken van hoe zij dat doen. Zijn jullie advocaten ofzo van Real

Wanneer is Pedri weer terug? Dan kan het voetbal wel weer zéér aardig gaan worden bij Barça! Tikki Takka voetbal komt dan langzamerhand weer terug bij Barcelona!
Ter Stegen, Dest, Pique, Araujo, Alba, Gavi, Busquets, Pedri, Dembele, Ansu Fati, Ferran Torres

28 december 2021 om 16:23

@timo durf niet met zekerheid te zeggen, maar pedri kan deze zondag tegen mallorca aanwezig zijn hij wordt enorm gemist

28 december 2021 om 16:32

Dat zou geweldig zijn! Echt een enorm gemis voor dit Barça inderdaad! Geweldig talent en zou hem graag willen zien samenspelen met Gavi op het middenveld dat moet genieten gaan worden!

28 december 2021 om 17:12

zeker bro, nu hopen dat frenkie snel invorm raakt

Bizar dat dit gewoon kan ook al gaat het om boekjaren. Koeman heeft het moeten doen met bagger selectie en deze Xavi heeft zijn eerste aanwinst al binnen…

28 december 2021 om 16:48

Nou ja, mocht het straks weer goed gaan met Barcelona kan Koeman nog zeggen dat hij de basis heeft gelegd voor het nieuwe Barça.
Hij heeft het immers als eerste aangedurfd om met al die Barça jonkies te gaan spelen.

28 december 2021 om 18:08

Laat staan als Koeman er nog was. Dan was v. Beek of Promes gekomen lol.

Om je kapot te schamen! Het beetje sympathie voor de club is bij deze echt verdwenen. Hopen dat ze CL mislopen en nog verder de schulden in gaan. Dit kan je toch niet verkopen? 1 miljard schuld en nog doodleuk 55 miljoen neerleggen? Stadion gaan ze toch ook nog verbouwen en geld voor lenen? Hoeveel schuld hebben ze straks? 2 miljard?

28 december 2021 om 20:01

1,35 miljard + 1,5 miljard (als die lening er werkelijk komt) en dan ook nog een onzekere coronaperiode waarbij een lockdown nooit ver weg is. Het ergste is dat ze nog verder moeten bezuinigen om richting een gezonde financiele huishouding te gaan en dat is al inclusief het vertrek van Messi en de afwezigheid van Griezmann door een verhuur. Bovendien is Griezmann nog altijd van Barcelona zolang Atletico de clausule niet licht.

Goede aankoop (kijken de naar de potentie en zijn speelstijl). Maar toch een fiks bedrag. Ik zie liever Mingueza, Umtiti en Lenglet vertrekken en een hele sterke CV ervoor terugkomen in de vorm van Badiashile. Eric Garcia en Pique behoud je dan even als back-up. Araujo uiteraard basis. Ik vind dat Barca dit altijd doet: investeren in de aanval en middenveld maar achterin beetje laks aankoopbeleid. De laatste topaankoop was ironisch genoeg Umtiti. En daarvoor? Volgens mij Pique. Mathieu, Vermaelen, Lenglet, Todibo, Yerry Mina, Chygrynski, etc. Puyol, Marquez en prime Pique waren nog eens tijden. Mascherano deed het verdienstelijk maar imo nooit als volwaardig CV gezien. Badiashile i.c.m. gratis aankoop Mazraoui en eventueel een Gaya en je hebt serieus een sterke eerste elf.

28 december 2021 om 17:21

Araujo basis, waarom ?

28 december 2021 om 17:39

Omdat hij de beste speler van Barcelona is.

28 december 2021 om 18:00

Rm1334,

De beste speler van Barcelona zijn imo Pedri en Fati. Maar Araujo behoort zeker tot de nieuwe kern die we moeten gaan vormen voor de komende 10 jaar minstens. Gavi, Nico, Riqui, Abde Az, Akhomach kunnen zich hopelijk ook doorontwikkelen. Frenkie en Dembele zijn tegen de 25 en van hun verwacht ik wel eigenlijk dat het bepalende spelers gaan worden, etiket talent kan niet meer. Structureel wekelijks leveren moeten ze. Dus ben benieuwd.

28 december 2021 om 22:39

Araujo basis omdat garrincha ogen heeft en wel eens een potje Barca kijkt wat een domme vraag

Laporta had in het beginn wat geld opzij gezet, ik zie heel veel mensen hier dingen beweren zonder enig verstand van te hebben. Er is een lueke kanaal FCBTalks op youtube. Zal het maar gaan volgen.

28 december 2021 om 18:17

Zeker. ik volg ook fcbtalks, barca media, blaugrana planet en barca boy op YouTube. Tijdje terug zei ik in een barca topic. Veel mensen doen alsof ze bij barca werken. Ik ga mensen nu weer boos maken. Veel mensen praten onzin.

28 december 2021 om 20:03

Je kunt geen geld opzij zetten als je moet bezuinigen. Pure onzin en volledig onlogisch gezien de feiten die op tafel liggen. Dat Fcbtalk is gewoon een nieuwskanaal met alle soorten nieuws, waaronder ook veelal geruchten.

29 december 2021 om 09:37

Maar wel met fatsoenlijk uitleg over geruchten en over de financiële van barca. Daar gaat het om. Hier zitten meer niet barca fans, die dingen aan het roepen zijn waar ze niks van weten. De barca fans zijn blij met deze transfer, omdat we lang geleid hebben onder bartomeou. Een gevoel wat deze meeste hier niet begrijpen.

29 december 2021 om 13:54

De meesten hier begrijpen het heel goed. Ik ben nota bene supporter van een club die na 5 jaar nog steeds herstellende is van wanbeleid. Echter heeft die club alles moeten doorstaan; van het randje naar de afgrond tot drastische bezuinigingen, degradatie, terug op het hoogste niveau en inmiddels nog steeds herstellende. Daar heb ik nooit inhoudelijk over geklaagd omdat ik wist dat het terecht was. Nee, wat ik merk is dat de supporters hier de voordelen willen en de nadelen wegpraten. Je hebt geen geruchtensites nodig om de situatie van Barcelona te begrijpen. De cijfers spreken voor zich, evenals de bezuinigingen die nog steeds doorgevoerd dienen te worden. Het speelt blufpoker met onzekere omstandigheden.

Echt een lachertje dat een club met zoveel schulden een speler voor 55 miljoen kan kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren