Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi springt in de bres voor bekritiseerde pupil: ‘Hij is de toekomst van Barça’

Laatste update:

Xavi is lovend over Raphina. De 26-jarige aanvaller van Barcelona werd tijdens de winterse transferwindow nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek naar Arsenal, maar Xavi is goed te spreken over zijn pupil. Raphina toonde woensdagavond op bezoek bij Real Betis (1-2) zijn waarde voor de Catalanen door de score te openen.

Ousmane Dembélé viel in de gewonnen wedstrijd tegen Girona (0-1) uit met een spierblessure, waardoor Raphinha tegen Betis in de basis stond. De Braziliaan kreeg de voorkeur boven Ferran Torres en betaalde het vertrouwen van Xavi halverwege de tweede helft uit door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Raphinha wist een voorzet van Baldé te verzilveren door goed vrij te lopen en van dichtbij af te ronden na een pass op maat.

“We zullen Raphinha altijd steunen”, zei Xavi na afloop van het gewonnen LaLiga-duel tegen Spaanse media. “Hij is de toekomst van Barcelona. Hij wordt bekritiseerd, maar hij is vandaag (woensdag, red.) beslissend en heeft ook veel defensieve arbeid voor ons geleverd. We waarderen Raphinha enorm.” Bij Barcelona was hij na 28 duels over alle competities goed voor 5 goals en 7 assists.

Dankzij de nipte overwinning staat de koploper voorlopig acht punten voor op Real Madrid, dat donderdag nog in actie komt tegen Valencia. Barcelona wacht komende zondag een thuiswedstrijd tegen Sevilla, waarna het op bezoek gaat bij Villarreal. Op 16 februari staat de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League tegen het Manchester United van manager Erik ten Hag op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk gaat xavi hem steunen maar het is gwn een middelmatige speler. Had echt meer verwacht van hem.

Hij is bijna 30 😭😭😭

2 februari 2023 om 08:31

Hij is 26?

2 februari 2023 om 08:44

Hahah hij is net iets meer dan een maand geleden 26 geworden, overdrijven is ook een vak.. xD

2 februari 2023 om 09:05

Gavi is ook bijna 60.

2 februari 2023 om 09:21

Al jaren stervende, zelfs.

2 februari 2023 om 18:30

Volgens mij is die Ansu Fati inmiddels ook erg oud, om de haverklap geblesseerd. Zal wel de leeftijd zijn.

ik vind een 26-jarige speler geen pupil meer om eerlijk te zijn. Verder deed hij het bij Leeds altijd goed, maar denk ik dat Barcelona een iets te hoog gegrepen is. Ik denk dat ze in Arsenal wel blij zijn dat de transfer uiteindelijk niet is doorgegaan.

2 februari 2023 om 08:38

Volledig mee eens. Mentale druk bij een echte topclub doet toch wat met een speler. Ik vond hem op het WK ook matig, er kwam daar niet veel uit. Maar ik snap wel dat een speler wel naar zo’n club gaat, je wil zelf ook weten wat je eigen top is.

2 februari 2023 om 08:40

Exact en vooral als je ziet dat Barca weer aan het herbouwen is zijn de mogelijkheden voor speeltijd dan ook groter.

2 februari 2023 om 09:20

Ligt eraan hoe je het interpreteert. Een pupil is niet per sé een jeugdspeler.

Tja dit is een normale reactie van een trainer, die zijn spelers steunt.
Maar Rapinha gaat echt nikd worden, komt gewoon te kort.

2 februari 2023 om 10:02

Dat zei iedereen ook over Ronaldinho de eerste seizoen ,de rest is geschiedenis

2 februari 2023 om 11:55

Is dat zo? Volgens mij scoorde Ronaldinho gewoon 15+ doelpunten en was er genoeg enthousiasme over hem.

2 februari 2023 om 12:08

Vraag het aan ten gate of aan rijkaard.
Hebben ze zelf toe gegeven in een intervieuw

Voornaamste waar ik voor vrees met Xavi als coach: spelers te rooskleurig inzien. Ik vrees wel eens dat dat zijn grootste valkuil kan zijn, te lang blijven bouwen op spelers die niet goed genoeg zijn, maar waar hij wel een zwak voor heeft.
Ik doel nu niet per sé op Raphinha, al ben ik nooit voorstander geweest van zijn transfer (helemaal voor die prijs), maar in het algemeen.

Hopelijk zit ik fout.

2 februari 2023 om 09:49

Volgens mij was de transfer van Raphina ook een beetje gedaan uit wanhoop en hadden ze in eerste instantie alleen interesse omdat Dembele zou vertrekken. Maar toen een bod van Chelsea werd geaccepteerd uiteindelijk toch maar snel gehandeld vanuit Barca. Waar ik achteraf super dankbaar voor ben er was anders veel te veel voor hem betaald. Raphina is een leuke speler maar geen geweldige speler.



Tja Raphinha heeft precies wat schrik om zijn duivels te ontbinden. Het zit bij hem allemaal tussen de oren, daarom dat ik ook blij ben dat hij gisteren belangrijk kon zijn. Gaf in de eerste helft ook een goeie bal naar Pedri wat ook een assist had kunnen zijn.

Gisteren had hij op een gegeven moment veel ruimte om zelf te gaan dribbelen langs de flank, speelde hij in 1 tijd naar Lewandowski door maar die bal werd onderschept. Xavi werd helemaal gek langs de lijn.

Hij beschermt hem gewoon en dat hoort een coach ook te doen, echter verwachten wij ook meer van hem;

Wat me vooral opvalt bij deze jongen is het feit dat hij behoorlijk traag lijkt voor een buitenspeler, ook kan hij de bal totaal niet afschermen.

2 februari 2023 om 09:58

Zelfs Ronaldinho was de eerste seizoen bij barca een drama ,dus een beetje vertrouwen kan geen kwaad

2 februari 2023 om 11:01

Haha Raphina( de allerslechtste aanvallende aankoop allertijden ) vergelijken met Ronnie. Ga maar weer snel je bed in jongen want je hebt er geen kijk op. Deze knakker kan werkelijk niks aanvallend. Elke wedstijd loopt ie zich 100x vast, geen dreiging, geen behendigheid, geen overzicht, kan amper tot niet scoren.. moet ik nog ff doorgaan?

2 februari 2023 om 12:05

Zie jij op mij profiel 1975 ,dat is namelijk mij geboorte datum ,blijkbaar volg ik barca voor dat jjj geboren bent,
Ik zegger voor jou nog een keer ,Ronaldinho stelde de eerste seizoen bij barca niks voor,en neymar ook niet.

2 februari 2023 om 12:10

Zeg trouwens ook nergens dat ie zo goed wordt ,maar om hem nu al af te kraken,
Had jij gedacht dat Dembele zo goed zou worden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren