Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi kiest partij na penaltyruzie Ferran en Ansu Fati: ‘Er is een volgorde'

Laatste update:

Barcelona boekte zondagavond met veel moeite een overwinning in LaLiga. In het eigen Spotify Camp Nou was de ploeg van trainer Xavi met 1-0 nipt te sterk voor Valencia. Na afloop ging het echter vooral over een penaltyruzie tussen Ferran Torres en Ansu Fati. Laatstgenoemde was in de 53ste minuut van plan om een strafschop te gaan nemen, maar Ferran was eerder bij de bal. De aanvaller raakte de bal vervolgens volledig verkeerd en trof de buitenkant van de paal.

Jules Koundé schoot vroeg in de tweede helft binnen het zestienmetergebied op de arm van Hugo Guillamón, waardoor arbiter Javier Alberola resoluut naar de stip wees. Ansu Fati was zichtbaar geïrriteerd toen bleek dat hij de penalty niet mocht nemen en zag zijn zijn ploeggenoot de strafschop hierna op de paal schieten. Xavi bevestigde na afloop echter tegenover Spaanse media dat Ferran de aangewezen strafschopnemer was. "Er is gewoon een volgorde van strafschopnemers. Ferran stond bovenaan de lijst. De staf beslist en de spelers weten dat.”

Raphinha verzorgde na een kwartier spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. Het laatste halfuur moest Barcelona met tien man spelen na een directe rode kaart voor Ronald Araújo. Een lange bal werd op zeer onfortuinlijke wijze teruggekopt door Koundé, waardoor Hugo Duro aan de aandacht van Araújo kon ontsnappen. Laatstgenoemde trok aan de noodrem en voorkwam dat de aanvaller alleen op Ter Stegen afliep. Alberola twijfelde niet en deelde een directe rode kaart uit. Met een man minder wisten de Catalanen de zege uiteindelijk nipt over de streep te trekken.

Barça zag Real Madrid zondag later op de avond dure punten laten liggen in LaLiga. Op bezoek bij Real Betis kwam het team van trainer Carlo Ancelotti niet tot scoren, terwijl ook de thuisploeg de ban niet wist te breken: 0-0. Het was al het derde competitieduel op rij dat de Koninklijke niet tot winst wist te komen. Door het gelijkspel liep de achterstand van de Madrilenen op Barcelona in de 24ste speelronde op tot liefst negen punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ferran kan weer omlaag op de lijst. Wat een misser.

6 maart 2023 om 08:20

Nou nou, je doet net alsof hij de bal het stadion uit heeft geramd. Was gewoon op de paal, zelfs de allerbeste nemers missen wel eens.

6 maart 2023 om 19:32

Gewoon superslecht genomen. Keeper heeft hem gelezen, en hij schiet hem niet eens op doel.

En hier heb je 50 miljoen voor betaald. Wat was hij weer eens een drama gister. Simpele penalties gaan er niet eens in.

6 maart 2023 om 08:12

Terwijl hij bij City echt talent liet zien en in 38 wedstrijden 15 goals maakte en 5 assist in alle competities. Dat staat in een schril contrast met zijn huidige 29 wedstrijden voor Barca met 5 goals en 1 assist…

Normaalgesproken probeert de tegenstander je uit je concentratie te halen. Nu voor de verassing eens een teamgenoot.

Natuurlijk staat de echte Spaans boven de genaturaliseerd. Dit is Barça he

6 maart 2023 om 08:25

Barca is nochtans Catalaans….

6 maart 2023 om 08:32

Je zal maar zo in het leven staan. Als je zelfs hier onderscheid in kunt zien, dan is er echt iets mis in je hoofd. Dat staat nog los van dat het een Barca probleem zou zijn, gezien je laatste zinnetje. Man man, het is normaal dat er lijstjes zijn wie een strafschop neemt. Ik denk niet dat afkomst daar iets mee te maken heeft. Anders werd hij wel sowieso niet opgesteld of opgeleid.

6 maart 2023 om 10:33

@1988m10

Heb je de laatste tijd wat gevolgd omdat je controversieel reageert altijd, dit is weer zo een typische comment van je.

Zoek niet te veel achter controverse, in elk team is er een volgorde van strafschopnemers zo ook in amateurreeksen zelfs. Ferran stond gewoon bovenaan het lijstje. Of dat nu terecht is of niet dat laat ik in het midden, maar Ansu heeft zich te schikken naar de regels van het elftal. Tenzij het 4-0 ofzo staat kan je daar eens van afwijken om iemand wat te gunnen, maar bij 1-0 is dat gewoon de strafschopnemer uit zijn concentratie halen.

Het is vooral zorgwekkend dat een Ferran Torres überhaupt bovenaan in zo'n lijstje staat. Weinig ervaring (in relatieve zin), nog best jong en eigenlijk gewoon z'n centen ook absoluut niet waard. Verder vind ik dit overigens een storm in een glas water, al moet je absoluut zorgen dat je 'm tussen de palen plaatst als je de bal op eist.

Ik zag veel mensen negatief doen over Ferran, dat hij ansu de penalty had moeten laten nemen. Nu blijkt er een volgorde te zijn waar Ferran bovenaan staat... En dan heb je de jonge ansu die'm even uit z'n concentratie komt halen. Belachelijk.

6 maart 2023 om 10:18

Precies. Dat zijn mensen met een hekel aan Ferran. En Fati is de zgn prodigy. Achteraf heel dom van Barcelona, dat ze het bod van 150mil van Utd op Fati niet hebben geaccepteerd.

6 maart 2023 om 10:34

@playfair

Ansu moet dringend veranderen anders zie ik dit niet goedkomen. Hij is de laatste tijd sowiso wat egoïstisch bezig en wil al te graag scoren tenkoste van het elftal. Ik snap dat hij wat vertrouwen nodig heeft na zo'n zware blessure maar hij moet niets forceren. Talent heeft hij zat, als hij fris in zijn hoofd zit dan is hij na Dembélé de gevaarlijkste winger en zou hij altijd op linksvoor starten.

Als Fati zo doorgaat zie ik hem liever in het B elftal want wat een naar mannetje begint het te worden. Tegen Real heeft hij Kessie een doelpunt ontnomen door niet te springen toen hij schoot en hij donders goed wist wat hij aan het doen was. Daarnaast heeft Lewandowski hem al aangesproken op zijn egoïstische speelstijl en nu heeft hij het aan de stok met Ferran. Word is tijd dat deze jongen beseft dat hij dit seizoen geen knikker heeft geraakt en niet kan teren op prestaties van voorgaande seizoenen.

6 maart 2023 om 11:50

@yannickdiemen

Je kan heel veel situaties opnoemen hoor, echter die van Real is denk ik echt wel onbewust hoor. Heel ongelukkig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren