Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Antwerp neemt na historische zege met opgeheven hoofd afscheid van CL

Laatste update:

Mark van Bommel heeft met Royal Antwerp FC de eerste punten ooit gepakt in de Champions League. De Belgen waren woensdagavond op eigen veld met 3-2 sterk voor FC Barcelona. Vincent Janssen was een van de doelpuntenmakers. Het duel tussen FC Porto en Shakhtar Donetsk, voor de tweede plek in de poule, werd een waar doelpuntenspektakel: 5-3.

Royal Antwerp - FC Barcelona 3-2
Het duel op de Bosuil was amper onderweg toen Van Bommel de leiding greep met zijn ploeg. Doelman Iñaki Peña speelde de bal in op Oriol Romeu, maar zag hoe zijn Spaanse collega de bal zo in de voeten schoof bij Arthur Vermeeren. De middenvelder van Antwerp schoot feilloos raak: 1-0.

Antwerp had niets te verliezen, was nog puntloos voorafgaand aan het duel met Barcelona en wist op voorhand dat er geen Europees vervolg in zat dit seizoen. Janssen dacht de 2-0 op zijn schoen te hebben, maar zijn schot uit de draai was een makkelijke prooi voor Peña.

Na ruim een half uur spelen volgde uit het niets de gelijkmaker van Barcelona. Uitgerekend uit een corner van Antwerp wisten de bezoekers te scoren. De ploeg van Xavi kwam er razendsnel uit en trof doel via Ferran Torres, die werd bediend door Lamine Yamal.

In de tweede helft besliste Janssen het duel in het voordeel van the Great Old. Nadat de Nederlander eerst nog een goal zag worden afgekeurd wegen buitenspel, was het niet veel later weer raak. Opnieuw ging er kinderlijk balverlies aan vooraf van Romeu. Janssen toonde zich dodelijk en schoot diagonaal raak: 2-1.

Antwerp dacht de zege daarmee binnen te hebben, daar het tot minuut negentig stand hield. Het was echter Marc Guiu die de Catalanen langszij bracht met een rake kopstoot. Antwerp richtte zich daarna nog één keer op en dankte George Ilenikhena voor de winnende treffer diep in blessuretijd: 3-2.

FC Porto - Shakhtar Donetsk 5-3
Waar bij Antwerp en Barcelona weinig meer op het spel stond, hadden Porto en Shakhtar nog alles om voor te spelen. De winnaar van dat duel zou zich samen met Barça plaatsen voor de knock-outfase. De thuisploeg schoot uit de startblokken en was al na tien minuten trefzeker, toen Galeno van dichtbij kon afronden.

Het meest dubieuze moment van de wedstrijd moest toen nog komen. Shakhtar trok na een half uur ten aanval, maar werd afgevlagd door de assistent-scheidsrechter. De arbiter van dienst liet echter doorspelen en zag Danylo Sikan de gelijkmaker aantekenen. Bij Porto waren ze toen al gestopt met voetballen. Doordat het geen buitenspel bleek, werd de treffer toegekend.

Toch greep Porto op slag van rust opnieuw de leiding. Wederom was het Galeno die doel trof met een schot vanaf de rand van de zestien. Ook na rust vielen de doelpunten als rijpe appelen in Estádio do Dragão. Knullig balverlies van Shakhtar werd ongenadig afgestraft door Mehdi Taremi: 3-1.

Shakhtar deed vervolgens nog wel iets terug door een eigen doelpunt van Stephen Eustáquio, maar zag Porto het duel vervolgens definitief beslissen. De 4-2 kwam op naam van Pepe uit een corner, waarna ook Ajax-huurling Francisco Conceição nog een duit in het zakje mocht doen.

De buitenspeler stond koud in het veld toen hij voor de 5-2 tekende. Daarmee was het doelpuntenfestijn nog niet ten einde, want ook een andere invaller liet zich nog gelden in het slot van de wedstrijd. Eguinaldo bepaalde de eindstand op 5-3. Voor Marino Pusic rest de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Portugezen gaan dus helaas weer over ons heen.

13 december 2023 om 23:05

Nee hoor, Barca poulewinnaar op onderling resultaat of bedoel je Portugal over Nederland?

13 december 2023 om 23:05

Nee joh. Nederland staat een straat lengte voor. Is helemaal niet verkeerd dat ze doorgaan in de CL. Liggen ze er waarschijnlijk in de volgende ronde eruit en halen ze verder ook geen punten meer.

13 december 2023 om 23:12

En jij ziet Ajax, Feyenoord of PSV nog ver komen in Europa?

14 december 2023 om 03:36

Nou PSV als ze Barca treffen, kunnen we wel een rondje verder komen.
Feyenoord en Ajax heb ik momenteel niet zo'n vertrouwen in inderdaad.

14 december 2023 om 07:51

Is ook niet nodig wanneer Portugal ook geen punten meer pakt. Pak anders de stand er even bij. Nederland heeft dit seizoen al meer punten gepakt dan Portugal en staat bijna 7 hele punten voor. Dat is een straatlengte.

14 december 2023 om 08:46

Dan schat je Barça wel heel laag in, deze wedstrijd was gewoon verplicht nummertje tegen een zéér gemotiveerde tegenstander. In de heenwedstrijd stond het 5-0 na 35 minuten..

13 december 2023 om 23:08

Xavi is het helemaal kwijt, vorm waar de ploeg in verkeert is zeer zorgwekkend. Het eerste wat hij zou moeten doen is Lewandowski banken voor Torres of zelfs Guiu maar daar heeft hij de ballen niet voor.

13 december 2023 om 23:14

Pfft, ik zie ook niet hoe dit op de rit moet komen, zeker niet na die onthutsende nederlaag tegen Girona. Roque komt snel maar die zal ook niet gelijk onbetwiste basisspeler zijn. Het is allemaal behelpen.

13 december 2023 om 23:42

Het is gewoon niet te begrijpen… je denkt dat je een nieuwe ploeg hebt. Al die jaren wezen mensen naar Messi.. Suárez, Busquets en Alba zijn te oud. Die moesten plaats maken voor vers bloed. Ze waren niet hongerig blabla. Nu heb je een heel nieuw elftal staan en we zijn nog geen stap verder gekomen.. Torres, Raphina, Lewa, en Oriol man man wat een niveau.. en dan hebben we een president die roept dat we favoriet voor de CL zijn. Alleen op die opmerking mag hij worden afgezet.

Barca speelde niet met de top XI. Maar natuurlijk wel leuk voor Antwerpen!

13 december 2023 om 23:10

@unbeliebeble

Zelfs dan, Barca speelde vandaag met spelers als Fermin Lopez Lewandowski Ferran Balde en Lamine Yamal Christensen Kounde. Barca hoort met dat materiaal gewoon te winnen echt een schande dat Barca verliest van antwerpen ik had ook geen zin meer om nog een verslag over de wedstrijd te maken.

13 december 2023 om 23:18

@messi_123 ik snap je broeder, als dit real Madrid was geweest had ik hetzelfde gevoel gehad. Maar jullie zijn lekker door. Dat is uiteindelijk wat er echt toe doet. Jullie zitten wel echt even in een dipje dus dit is dan extra vervelend. Hoop dat het goed gaat komen, maatje! Xavi moet snel orde op zaken stellen.

13 december 2023 om 23:35

@unbeliebeble

Dankjewel broeder voor je steun waardeer ik heel erg strijder

En verder helemaal met je eens. Barca prioriteit is vooral om een echte 6 te zoeken in de zomer want ik zie Barca dit seizoen weinig winnen.

Zubimendi is mijn droomkandidaat.

13 december 2023 om 23:46

Schandalig dat je een Nico in huis hebt en vervolgens die weg doet om een Romue te halen. Al doet Nico het niet goed bij Porto.. hij had toch prima die rol van Romue kunnen invullen bij ons. Juist wanneer de club geen geld heeft kies je voor eigen jeugd spelers ipv nobodys van buitenaf halen. Nu kan je weer shoppen voor een 6.. Torres, Raphina, Gündogan, Lewandowski, en Romue. Allemaal spelers die nooit gehaald moeten worden als je kijkt naar de situatie van de club. Wat een afgang.

13 december 2023 om 23:52

Xavi zal de kerst nog wel halen toch? Voetballend is het niet om aan te zien, er wordt zo makkelijk gescoord tegen barca dit seizoen. Ben bang dat rock bottom nog moet komen. En laten we niet vergeten dat het natuurlijk buigen het voetbal ook een zooitje is met het negreira schandaal. Zware tijden voor de culers

13 december 2023 om 23:52

@barcalover123

Ja man, Ik heb persoonlijk in Nico altijd wel potentie gezien ik had ook graag gezien dat Xavi hem de kans gaf om naast Frenkie te spelen. want Nico speelde dat weet ik nog goed vorig seizoen in de voorbereiding 2022/23 als enige pivot en speelde geweldig toen. echt dom dat Xavi hem liet gaan..

Verder met je eens. vooral Raphinha heb ik nooit willen hebben hij is geen speler die zijn tegenstander uitschakelt en dat zal die nooit worden.

14 december 2023 om 00:05

Al die spelers zijn gehaald om de ego van Laporta te strelen “kijk ons wij kunnen nog sterren halen”

14 december 2023 om 00:14

Broeder en strijder haha! Het is voetbal he, geen afkickkliniek

14 december 2023 om 01:05

@take It

Klopt daar heb je gelijk in, maar ik en @unbeliebeble zijn moslims en van de zelfde afkomst en zo begroeten moslims elkaar vaak. ook in het echt.

14 december 2023 om 01:06

@barcalover123

Raphinha werd echt eerst gehaald als vervanger voor Dembele die gratis leek te vertrekken vorig jaar in de zomer. dus ergens snapte ik zijn aankoop wel.

Heel knap gedaan van Antwerp, mogen terecht trots zijn. Van wat ik gezien heb waren Janssen, Vermeeren en Alderweireld top.

Barca wel extreem slordig in balbezit. Ik verwacht soms ook meer van de Jong, maar volgens mij had hij vandaag wel een groot verschil gemaakt als je zag hoe slordig ze waren op het middenveld.

De magie van de Bosuil! Zo trots op Antwerp. En prachtig dat juist onze 2 grootste talenten scoren, zoiets vergeet je nooit meer. Vooral Ilenikhena, op je 17de in extra tijd je eerste cl goal tegen Barca om je ploeg overwinning te geven. Ook een topmatch van Janssens. Xavi mag het gaan uitleggen...

14 december 2023 om 00:28

Beetje off topic misschien maar waarom is die tribune aan de lange zijde leeg bij Antwerp? Is dat alleen in de CL of is dat elke wedstrijd zo?

14 december 2023 om 03:16

Elke wedstrijd helaas. De tribune zelf voldoet niet aan de veiligheidseisen maar de grond is niet van de eigenaar van de club. Je moet maar eens “Mintjens-Gheyssens” opzoeken voor een genuanceerd verhaal.

14 december 2023 om 07:54

De zijtribune staat er sinds 1923 en is gebouwd uit hout en voldoet niet meer aan de veiligheidsredenen. Antwerp wil al heel lang een nieuw stadion maar maar door conflicten met de eigenares van de gronden sleept het al heel lang aan.

Laporta: "Iedereen weet dat wij de Champions League gaan winnen"
Gok dat deze wedstrijd die fata morgana wel wegneemt bij de beste man

14 december 2023 om 08:22

Ah nee toch.. heeft ie dat echt gezegd? Wil die dan niks goeds aan het imago van Barcelona doen?

Dit is het verschil tussen City en Barcelona. City tikt Rode Ster helemaal naar de t… met een z elftal, Barca kan hier niet eens een stempel drukken.

Peña komt duidelijk tekort, als voorzorgsmaatregel De Gea gewoon inlijven voor een half jaar. Xavi moet echt gaan vrezen voor zijn baan nu, een club als Barcelona kan zich niet zo vertonen. Eerst thuis tegen Girona compleet van de mat getikt worden, om vervolgens tegen het slechtste team van deze CL campagne te verliezen.

Oriol Romeu, hou de eer aan jezelf en vraag een transfer aan, of stop met voetballen. Van Busquets naar Romeu is alsof je van een Bugatti Chiron overstapt naar een Ford Ka, en dan heb ik het niet over de nieuwe modellen.

13 december 2023 om 23:18

Ik denk niet dat je Antwerp hebt zien spelen deze CL. Voor een eerste ervaring waren ze nog niet klaar voor CL maar ze waren zeker niet de slechtste ploeg. Stonden ook nog 2-0 voor tegen Shaktar en 1-0 tegen Porto maar alsnog verlies.
Ik denk dat Celtic sowieso al minder is in jouw Feyenoord poule t.o.v. Antwerp

13 december 2023 om 23:23

Aan de andere kant heeft Celtic meer ervaring, en hebben meer punten bereikt in een qua sterkte vergelijkbare poule.

14 december 2023 om 12:32

Correcte analyse ashleycole. Sterker nog, in Porto hadden ze minstens een punt verdiend (en dat zonder Alderweireld en vaste keeper) en uit tegen Shaktar zat er ook meer in. Enkel tegen Barcelona waren ze kansloos (ondanks een goede openingsfase). Hier zat echt meer in dan 3 punten maar wel lekker om je eerste punten ooit in de CL te pakken tegen een grootmacht!

Petitie om Romeu nooit meer op te stellen. Als Frenkie speelt, heeft hij als pure stofzuiger nog enigszins een rol, daarbuiten is het echt waardeloos. Verder is dit weer het volgende teleurstellende resultaat van Barca, ondanks dat er allemaal wissels instonden. Er is met een aantal spelers geprobeerd te verbloemen dat er geen geld is, maar met het drukke programma zie je dat nu op het veld terug. Zal je ook nog zien dat we straks PSG loten, armoede…

13 december 2023 om 23:18

Die Romeu mag er fysiek sterk uitzien, maar duels wint hij niet, heb hem ook nooit een bal zien afpakken.
Romeu kan gewoon niks, een amateur is het, en Xavi zette druk op hem te halen.
Lewa, rapinha, ferran, oriol, alonso, allemaal spelers waar Xavi om vroeg.

13 december 2023 om 23:41

Jullie hebben toch bv een marc bernal in jullie opleiding rondlopen? Of marc casaso, kunnen zij niet gewoon de reserve optie zijn achter frenkie? Heb romeu nog geen een keer iets goeds zien doen dit seizoen

14 december 2023 om 09:01

Stofzuiger was misschien overdreven, het is inderdaad eerder gewoon in de weg staan. Er is alleen druk gezet omdat er echt iemand bij moest en Zubimendi niet haalbaar bleek..

Geinig dat Barca de grote namen thuis wilde laten en last minute deze spelers alsnog meenam. Als Laporta echt aangaf dat dit moet omdat Barca de wedstrijdpremie hard nodig heeft ben ik benieuwd hoe het nu met hem gaat. Die zal nu niet aanspreekbaar zijn denk ik.

Voor PSV zou het niet eens zo ongunstig zijn om dit Barcelona te loten. PSV kan dan lekker vrij voetballen omdat de druk bij Barcelona ligt en daarnaast liggen er ook genoeg kansen voor PSV om door te gaan. Als je zo’n Raphinha (AliExpress Rivaldo), Lewandowski (over de top), Felix (mooi weer voetballer), Romeu etc ziet hoef je daar niet bang voor te zijn.

14 december 2023 om 08:22

Mee eens. PSV maakt oprecht een serieuze kans tegen het Barcelona van de laatste 2 maanden. Maar die wedstrijden zijn volgens mij pas in Februari. Tegen die tijd kunnen de zaken er anders voor staan.

Hoe word die rode kaart teruggedraaid? Maakt niet uit voor het resultaat, maar das toch gewoon rood? Laat staan en 'duidelijke fout'

14 december 2023 om 09:31

Ik heb zo een vermoeden dat wanneer dit omgekeerd was geweest voor A'pen, de VAR dit niet zou terugdraaien dus hier had Barcelona ook al een wat mazzel met de scheids.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren