Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona bombardeert De Ligt tot belangrijkste transferdoelwit’

Laatste update:

Barcelona gaat komende zomer een serieuze poging ondernemen om Matthijs de Ligt los te weken bij Ajax, zo weet Mundo Deportivo dinsdagochtend te melden. Volgens de Spaanse krant heeft Barça de achttienjarige verdediger van Ajax gebombardeerd tot belangrijkste transferdoelwit voor de zomerse transferperiode.

De Spaanse topclub wil de verdediging verjongen en ziet De Ligt nu als 'uitverkorene'. Daarmee krijgt hij de voorkeur boven Dayot Upamecano van RB Leipzig, Kalidou Koulibaly van Napoli, Mouctar Diakhaby van Olympique Lyon en Ínigo Martínez van Real Sociedad, die eerder in verband werden gebracht met een transfer naar Barcelona.

Vanwege zijn voetballende kwaliteiten wordt De Ligt in Spanje vergeleken met Gerard Piqué. Bovendien is men ervan overtuigd dat hij zich snel zal aanpassen aan het spel van Barça. Barcelona houdt er rekening mee dat het veertig miljoen euro op tafel moet leggen om de verdediger los te weken bij Ajax. Davinson Sánchez vertrok afgelopen zomer voor een soortgelijk bedrag naar Tottenham Hotspur.

Zou jij Matthijs de Ligt bij Barcelona willen zien?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier wordt niemand beter van. Ajax , de Ligt, Barcalona. Nou de portemonnee van de Ligt maar dan kan die beter naar china

7 november 2017 om 08:54

Je vergeet de portomonee van ajax. Ik zou de ligt graag bij barca willen zien.... Over een jaar of 5

7 november 2017 om 11:29

Haha ja, maar 40 milj voor de Ligt is wel overdreven natuurlijk. De Ligt is nog geen eens een vaste waarde voor Ajax, maakt hier en daar nog slippertjes. Laat hem de aankomende jaren eerst maar een meerwaarde bij Ajax worden.

7 november 2017 om 14:14

De spaarpot van Ajax is goed genoeg gevuld.
Als ik hun was zou ik er voor zo'n bedrag zeker niet aan beginnen.

Ben het ook niet eens met Stevenvd. Ik denk dat Barca er wel degelijk beter van wordt. Als ze hem zouden halen wanneer hij pas 25 is, of nadat hij een tussenstop gemaakt heeft, zal hij ongetwijfeld een veelvuidig bedrag waard zijn.

Pas wanneer er een niet te weigeren bedrag zou komen zou je het kunnen overwegen. Maar dan nog is geld niet alles.
Ze zouden er slim aan doen om deze jonge jongens eens echt aan zich te blijven binden. Hooguit gerichte aankopen doen of uitgelezen kansjes benutten. We moeten als Nederland weer vooruit met ons voetbal.
Dat is niet voor elk bedrag iedereen zomaar laten gaan en talenten uit de competitie te verwijderen en in vele gevallen niet laten ontplooien doordat ze moeten banken.

Nu denk ik dat dat in dit specifieke geval niet zal gebeuren, maar dan nog moet ook het clubvoetbal en de comp vooruit. Dus mijn devies:

Ajax doe het niet, voor ons allemaal! Hoe sterker de concurrent, hoe sterker je zelf zult moeten zijn en dus hoe sterker de comp. Nederlandse clubs moeten stoppen met iedereen zomaar laten vertrekken!

7 november 2017 om 09:06

De zaakwaarnemer zal er niet ongelukkig van worden lijkt me.

7 november 2017 om 10:01

ajax kan hier zeker beter van worden.voor de helft van het geld kan je een veel betere en meer ervaren speler halen om de verdediging te leiden.de ligt speelt meer slechte als goede wedstrijden dit is echt geen gemis voor ze.davinson was echt een beest.de ligt heeft niks bijzonders en teert vooral op zijn fysiek.maar zijn draaicirkel en snelheid zijn echt wel zorgwekkend.als hij het al lastig heeft tegen kerk en labyad kan je je voorstellen als hij tegen echte topaanvallers gaat spelen als griezman,aguero,jesus,kane.

ik moet het nog maar zien of hij ooit het benodigde niveau gaat halen voor een basisplaats bij een topclub voorlopig lijkt hij vooral te teren op zijn fysiek maar maakt nog veel ste veel verdedigende fouten.

7 november 2017 om 10:11

Als jij denk dat hij alleen op zijn fysiek teert en veel te veel fouten maak heb jij een selectief geheugen of kijk je bijna geen wedstrijden van Ajax.

7 november 2017 om 10:26

ik kijk elke wedstrijd van ajax.hij maakt gewoon nog veel ste veel fouten zeker als hij zon grote stap zou moeten maken.misschien die fanbril eens af doen want hij heeft echt nog helemaal niets bewezen dat hij dat niveau aankan.

ik gun die jongen best die stap hoor maar hij is echt nog heel ver verwijderd van het niveau dat je nodig hebt bij barcalona om je in de basis te spelen.of hij moet het niet erg vinden net als cillessen de bank warm te houden elke week.

7 november 2017 om 10:46

Jochie is 18 geef hem tijd

7 november 2017 om 10:54

Juist. Dan ga je toch niet naar Barca?
Eerst minstens één seizoen foutloos draaien.
Wanneer dat is weet je niet.
Kan volgend seizoen al zijn maar misschien ook pas na tien jaar!
Dan zou Barca eventueel te sprake kunnen komen.
Maar nu? Eén woord: Belachelijk.

7 november 2017 om 11:13

Welke verdediger speelt wel eens een foutloos seizoen?
Neem David Luiz, fantastisch vorig jaar, dit jaar matig.
Ramos heeft ook mindere periodes, Chielini heeft misschien een foutloos seizoen gehad 2 jaar terug, maar zie wanneer dat gebeurd. Pique heeft ook nog nooit een foutloos seizoen gespeeld.
In deze tijd heb je geen mogelijkheid meer om te wachten op een foutloos seizoen voordat je een speler koopt. Je zal een speler moeten kopen waarvan je verwacht dat deze een "foutloos" seizoen kan spelen. Als je erop wacht, dan zijn ze onhaalbaar geworden.

7 november 2017 om 11:36

@ryan030
Ik zeg nergens dat hij dat niveau al aan kan, dus de fan bril hoeft niet af. De stap naar Barca zou veel te vroeg zijn. Ik vind alleen dat iedereen De Ligt constant omlaag praat om 1 a 2 foutjes per wedstrijd. Geen enkele verdediger is foutloos en helemaal niet op zijn leeftijd aangezien ervaring belangrijk is voor een verdediger.
Hij is naar mijn mening kop sterk en onderschept genoeg ballen. Ja 1 op 1 maakt hij nog wel eens fouten en hij staat nog wel eens verkeerd, maar dat zijn juist de ervaring dingen, je leert beter inschatten door het te doen. Ik vind alleen dat je hem veel te kort doe door te zeggen dat hij alleen teert op zijn fysiek.

7 november 2017 om 11:40

Jochie speelt in Ajax 1 en moet dus als een speler van Ajax 1 beoordeeld worden en op dit moment is het gewoon een 13 in een dozijn voetballer. Toen hij er net in kwam snap ik ook wel dat velen wild enthousiast waren over hem, maar hij heeft tot nu toe nog geen lange periode constant goed gepresteerd

7 november 2017 om 11:53

"voor de helft van het geld kan je een veel betere en meer ervaren speler halen om de verdediging te leiden"

Dat is simpelweg niet waar. Spelers die beter en ervarener zijn dan De Ligt, komen nooit naar Ajax. Uitgesloten. Je kan hooguit een keer geluk hebben dat je een speler van pakweg 32 vindt met een verleden bij de club, die wel terug wil. Categorie Huntelaar en Siem, maar dan in de verdediging. En dan moeten ze dus ook nog beter zijn dan De Ligt.

Die lopen er echt niet veel rond hoor.

7 november 2017 om 11:55

@markerazzi

Dat klopt, hij moet beoordeeld worden als speler van Ajax 1. Maar hij is niet zomaar een speler van Ajax 1; hij is een heel jonge speler van Ajax 1. En dat betekent dat de rek die er in zit nog een stuk groter zal zijn dan bij oudere spelers. Kortom: een aantrekkelijke kandidaat dus voor topclubs. Ook zij weten dat hij geen garantie is voor topvoetbal (want dat is geen enkele jonge speler) maar de transferwereld zit nu eenmaal zo in elkaar dat je niet de luxe hebt om te wachten tot iemand 21 is. Want dan zijn er al 10 andere clubs geweest die hem gekocht hebben.

7 november 2017 om 12:40

@ryan030

Wispelturigheid qua fouten maken hoort bij zijn leeftijd, van elke fout zal hij leren.
Maar deze knul heeft echt de uitstraling van een topverdediger, hij is groot en sterk, kan meedogenloos zijn en heeft een geweldige trap. Het enige vraagteken voor mij is zijn (gebrek aan) snelheid.
Verder vind ik hem nu al qua instelling en wedstrijdmentaliteit een voorbeeld voor zijn medespelers.

7 november 2017 om 13:57

je zegt het zelf 1 a 2 foutjes per wedstrijd en dat in de eredivisie.op topniveau worden die fouten gewoon afgestraft simpel zat.hij is fysiek een beer maar is heus niet de eerste die fysiek sterk was op 18 jarige leeftijd en later blijkt dat hij eingelijk helemaal niet zo bijzonder was en vooral op dat fysiek teerde.

het is jammer dat die jongen zoveel in de media komt en zich niet gewoon rustig in de luwte kan ontwikkelen zon grote stap zou zijn carriere gewoon kapot maken want het komt veel ste vroeg.ik zou als ik ajax was er zeker niet rouwig om worden als barcelona 40 miljoen bied.gelijk accepteren je weet toch dat een speler maar een paar jaar in je team speelt en als je nu flink kan cashen nu hij hot is moet je dat gewoon doen.ajax ontbreekt ervaring en echte leiders in de as en die kan je zeker kopen voor 40 miljoen.de ligt is zelf ook echt niet gebaat met wober naast hem,als hij een ervaren speler naast zich had gehad dan had hij zich veel sneller kunnen ontwikkelen.

zijn snelheid is zijn grootste manco inderdaad en op topniveau steekt hij er niks bovenuit kwa fysiek dus zo bijzonder is hij ook niet.ja in de eredivisie tussen al die kinderen en de mindere goden.maar kijk is naar de echte top aanvallers denk je echt dat een lukaku of lewandowski fysiek onder de indruk is van een de ligt?in de eredivisie valt zijn fysiek op maar op internationaal niveau is 1.88 niet heel bijzonder.vergelijk dat eens met van dijk die is nog groter maar die is veel atletischer en die is wel redelijk snel.

je noemt namen als luiz en pique die spelen inderdaad ook niet foutloos maar die spelen wel tegen spelers die vele malen beter zijn dus is het ook niet gek als je soms dol word gedraait door een klasse aanvaller.luiz is geen pure verdediger dus die kan je ook niet met hem vergelijken en pique heeft net als mathijs het zelfde probleem veel ste traag en hierdoor komt hij ook harstikke vaak in de problemen tegen echte top aanvallers.

als hij zich goed blijft ontwikkelen moet hij op een geven moment wel de stap omhoog maken maar laat hem eerst stabiel worden in de eredivisie voordat hij naar clubs van het niveau barcelona gaat.een tussenstap in de subtop of naar een club die veel jonge spelers laat spelen ala dortmund voor een paar seizoenen zou perfect zijn voordat hij de concurrentie aan moet gaan met echte topverdedigers die bij de topclubs spelen.

7 november 2017 om 16:04

Belangrijker, wie zorgt ervoor dat Ajax een verdediger haalt voordat de Ligt wordt verkocht om de debakels van de afgelopen 10 jaar te voorkomen. Hij staat op de lijst dus hij gaat weg niet voor 40 dan wel voor 50 miljoen. Is dat te weinig dan maken ze hem gek waardoor hij niet meer bij Ajax wil voetballen. Deal ermee en snel doorschakelen.

8 november 2017 om 09:22

Ook weer een open deur
Ik moet nog maar zien.....
Dat is altijd zo. Door verleiding, blessures of andere keuzes van trainer(s) Het blijft altijd een vraag of zo'n speler er komt.
Daarnaast worden de fouten mede veroorzaakt de een wel zeer slecht functionerend middenveld. Zyech heeft veel te vaak balverlies. Schone verdedigt niet, haalt de counter eruit omdat hij het overzicht/snelheid niet heeft. Van het gewissel van Van de Beek, die vorig seizoen zijn beste wedstrijden op "6" speelde en nu op rechts telkens neergezet wordt. Ddit geldt eigenlijk ook voor de twee de Jong's.

Eigenlijk is 1 probleem bij Ajax:
De verkeerde spelers wordt vertrouwen gegeven en daar wordt de rest niet beter van .

7 november 2017 om 10:22

Als jij niet in lange termijn kan denken ligt het wel aan jezelf. Hij heeft alles wat zon speler moet hebben op zn 18e

7 november 2017 om 11:49

Zeker. Alleen dat had Ron Vlaar toen ook. Speelde zeer goed in halve finale EL. Laten we voorzichtig zijn, niet in de laatste plaats in het belang van De Ligt zelf.

7 november 2017 om 11:57

Maar anders dan in de tijd van Vlaar kun je nu niet meer wachten tot de speler wat ouder is. Daar is de transfermarkt veel te dol voor geworden.

Niemand zegt dat De Ligt 100% zeker een stabiele topspeler gaat worden. Dat weten we gewoon nog niet. Men zegt dat hij de potentie heeft, en dat klopt, want we hebben hem allemaal al mooie dingen zien doen. En dat is heden ten dage genoeg om door een topclub gehaald te worden.

7 november 2017 om 17:56

Misschien dat het nog wat te vroeg is maar ik denk zeker dat wanneer de Ligt iemand naast zich heeft die stabiel is zoals pique of umtiti die hem kunnen aansturen en eventueel kan corrigeren Barca wel heeft wat ze zoeken namelijk een voetballende verdediger.
Hierin is de Ligt namelijk wel erg goed niet voor niets dat manchester in de finale Sanchez lieten opbouwen want die is namelijk een stuk beperkter hierin maar Sanchez vult de ligt mankementen wel weer goed aan.
Ik denk zelf dat het nog te vroeg is en sanchez bijv. op dit moment wel verder is maar ik denk dat wanneer de ligt deze stap zet niet een verloren zaak is voor hem.

Ik kan me zo'n aankoop alleen voorstellen als ze hem vervolgens gaan verhuren aan een kleinere club in Spanje. Maar daar leg je toch geen 40 mln voor neer lijkt me.

7 november 2017 om 09:29

Tegenwoordig haast wel haha. Het zijn bijzondere tijden.

7 november 2017 om 09:49

Kom maar bij ons dan voor een jaartje

Het is nu weer wachten op de mensen die komen met dooddoeners dat hij nog te veel fouten maakt, hij nooit goed genoeg zal worden en meer van zulke one-liners. Nee, hij is inderdaad nog niet goed genoeg, maar dit gassie is 18!, geef hem op zijn minst de tijd zich verder te ontwikkelen voor je hem afbrandt.

7 november 2017 om 08:56

Het stellen dat hij die fouten over 5 jaar niet meer maakt is net zo voorbarig als hem nu af te branden.
We zullen het zien. Maar ik snap Barça inderdaad niet.

7 november 2017 om 08:59

De kans dat hij die fouten niet meer maakt is een stuk waarschijnlijker mijns inziens dan dat hij die fouten nog steeds maken. Hij leert daar van en groeit door. Het gros van verdedigers op zijn leeftijd speelt nog in de jeugd of sporadisch. Deze kerel is international en heeft een EL finale achter zijn naam staan. Nee, het zegt niets. Maar het spreekt voorlopig wel in zijn voordeel.

7 november 2017 om 09:34

Het zegt niets, maar toch haal je het aan als argument. Even verderop noem je mensen die het niet met je eens zijn jaloers of stekeblind..
Die jongen heeft een goed lichaam en een prima kop erop. Maar ajacieden hebben vaak de neiging om hun spelers te beoordelen op hun beste wedstrijd (nog altijd goed zoeken) ipv in het algemeen. En De Ligt is nu gewoon niet veel bijzonders. Zelfs niet in de eredivisie. En heel misschien kan hij het niveau van Barca ooit aantikken. Dan hoop ik wel dat de mensen om hem heen iets kritischer zijn.

7 november 2017 om 12:02

Waar stelt hij dan dat De Ligt die fouten niet meer maakt over 5 jaar? Ik zie het niet.

Het gaat allemaal om een inschatting van kansen. Veel mensen zeggen met grote stelligheid dat hij niet goed genoeg is. Maar niemand zegt met grote stelligheid dat hij zeker goed genoeg is en dat hij over een jaar of twee in de basis staat daar.

Topclubs schatten die kansen in, omdat zekerheid niet bestaat. Als je wacht op zekerheid, dan ben je te laat. Dat is wat er nu gebeurt. Ook die topclubs weten dat het mis kan gaan, en dat calculeren ze in. Maar de critici calculeren niet in dat het ook goed kan gaan. Dat zie je hier ook.

7 november 2017 om 12:44

Mijn voorlaatste zin Edo. Groetjes

7 november 2017 om 08:56

Jouw reacties is een dooddoener op zich. Iedereen die dit een belachelijke aankoop zou vinden, komt blijkbaar met dooddoeners.

Alles wat je opsomt is is gewoon waar, al is het te vroeg om te bepalen of hij dat niveau nooit zal halen. Ik sluit het niet uit, al lijkt de kans me niet zo groot. Maar je gaat geen veertig miljoen betalen voor een speler die het niveau bij lange na nog niet aan kan. Ik ben er niet van overtuigd dat hij bij een club net onder de top wel direct basis zal spelen, laat staan bij Barca.

7 november 2017 om 09:01

Dan kunnen we elkaar de hand schudden. Hij speelt zich namelijk bij geen enkele topploeg in de basis, subtop lijkt mij ook niet. Maar wanneer je zijn potentie niet ziet ben je mijns inziens echt kapot van jaloezie. Of stekeblind. Dat kan ook natuurlijk.

7 november 2017 om 09:57

Dr.mario

Je vergeet 'geen verstand van voetbal' nog en zo zijn er nog wel enkele dooddoeners en oneliners die je kan gebruiken. Iedereen met een afwijkende mening die snapt het niet. Dames en heren, mag ik voorstellen aan de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, de one and only Dr.mario, de persoon die alles beter weet dan ieder ander.

Laten we eens normaal doen, ik ga me niet voordoen als expert want dat ben ik niet en jij waarschijnlijk ook niet. De Ligt is een leuk spelertje van 18 jaar maar dat gewauwel over potentie komt onderhand ook mijn strot uit. Als Barcelona daar 40 miljoen voor gaat neerleggen dan zijn ze in mijn ogen knettergek.

7 november 2017 om 09:57

Die potentie is er. Maar de daadwerkelijke stap zetten is natuurlijk een tweede. Er zijn zoveel voetballers die de potentie hadden, maar nooit de top haalden. Ik denk niet dat Barca nu al veertig miljoen voor hem gaat betalen. De helft zou ik al veel vinden.

7 november 2017 om 10:06

potentie is een leuk woord maar is nergens op te toetsen.het is gebasseerd op meningen en niets anders.

de ligt heeft nog geen enkele spits van niveau echt helemaal uit de wedstrijd gespeeld.de enigste echte test die hij heeft gehad is lacazette en die was 2 keer de ligt de baas.zelfs in de eredivisie is hij al schuldig aan minimaal 7 tegengoals door slecht te verdedigen.waarop is die potentie dan gebasseerd behalve zijn enorme fysiek vind ik hem nergens in uitblinken en hij moet echt wat gaan doen aan zijn wendbaarheid en start snelheid want hij is echt ongelovelijk traag.

ik moet het nog maar zien of het een topper word.ik zie in hem gewoon een type ashley willams.fysiek en voetballend prima maar te langzaam en te kort komen uiteindelijk voor de echte top en daar is natuurlijk niks mis mee.

7 november 2017 om 12:06

Kaassie, nu doe je zelf precies hetzelfde. Geen expert zijn, maar iemand die het niet met jou eens is, is per definitie knettergek. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

Feit: niemand weet zeker waar het plafond gaat liggen van De Ligt.
Feit: de transfermarkt is zwaar oververhit
Feit: veel topspelers zijn zelfs voor Barcelona niet meer te halen als ze eenmaal echt zijn doorgebroken. Zie Coutinho.
Feit: clubs hebben belachelijk veel geld te besteden.

Clubs kopen spelers jong en voor veel geld, omdat ze niet te laat willen zijn. Dus dan haal je er meerdere, in de hoop dat enkele van hen doorbreken. Dan kan je al die jonge aankopen af gaan branden. Want geen van hen heeft het vereiste stabiele niveau. Maar dat is niks anders dan de glas-half-leeg benadering. De glas-half-vol benadering zegt dat het een mooie kans is, die misschien gaat leiden tot succes.

7 november 2017 om 09:21

Daarom moet hij ook niet naar Barca gaan nog! Die jongen moet vertrouwen en veel speeltijd krijgen... het is te licht voor barca basis en als invaller ook nog wel vind ik. Leuk die trainingen bij barca en flink zak geld maar je schiet er verder nog niet veel mee op.

(Of hij moet verhuurd worden aan een andere club in de spaanse competitie)

7 november 2017 om 10:23

Nou Mario, je begint er zelf over dus we hoeven het er eigenlijk niet meer over te hebben. Maar je hebt gelijk dat ie niet goed genoeg is, het nooit zal worden en ook nog eens teveel fouten maakt.

7 november 2017 om 10:47

De Ligt maakt naar mijn mening nog te veel fouten. Denk ook niet dat hij ooit het niveau van Barcelona gaat halen. Hij is misschien pas 18, maar juist daarom is het voor zijn ontwikkeling beter om in de luwte van de Eredivisie zijn foutjes te maken ipv onder alle schijnwerpers die er bij Barcelona op je staan. Na twee foutjes daar word je namelijk in de internationale pers weggezet als het zoveelste talent uit Nederland die het niet waar kan maken en het volgende teken dat het Nederlandse voetbal dood is etc etc.

Potentie is ontzettend gaaf. Weet je wie het ook had, Roysthon Drenthe, Mario Balotelli, Kerlon, Ödegaard en zo kan ik nog 1700 reacties volschrijven met namen die minstens zoveel potentie hadden als De Ligt en het nooit hebben gemaakt. Natuurlijk, goed genoeg is oud genoeg, maar laten we niet doen alsof De Ligt presteerdt op het niveau van een Mbappé (andere positie ja ja, zal best). De Ligt moet op het moment nog lekker in Nederland blijven en daar gezellig in een team spelen dat nauwelijks offensieve druk krijgt om zich daar te ontwikkelen.

7 november 2017 om 12:33

Dat hij in Nederland moet blijven ben ik met je eens. Wat je daarvoor schrijft, ben ik het niet mee eens. De Ligt onderscheidt zich van vele andere talenten op één punt: Mentaliteit. Juist dat is essentieel om door te groeien tot wereldklasse. De Ligt heeft naast enorm veel lef ook nuchterheid. Hij blijft met beide voeten op de grond, waar andere talenten (die jij noemt) zich groots wanen. Ook bij Mbappe zie je die onverstoorbaarheid. Dat is dan ook hetgeen direct opvalt bij de Europese top.

7 november 2017 om 12:03

Ik zou liever een speler kopen die iets minder fouten maakt en er gelijk staat. Wat is er mis met een sobere verdediger die echt kan verdedigen? Types Materazzi. Elke keer hoor je de Ligt over dat hij zo goed kan leren van zijn fouten. Hij maakt ze nog steeds, dus ik weet niet wanneer hij ze dan niet een keer maakt.

Voor 40 miljoen strik eromheen, Veltman er gratis bij en weg doen.
Prima speler voor Ajax, veel te Ligt voor Barcelona (kunnen beter voor andere opties gaan).

Ik weet niet zo goed wie de scout is bij Barcelona, maar als de scout de laatste wedstrijden van Ajax heeft bekeken, denk ik dat hij er gauw vanaf ziet. Kinderlijk eenvoudige fouten. Daarnaast heb ik me tijdens de wedstrijd tegen Utrecht echt lopen verbazen over zijn meevoetballende kwaliteiten. Die viel me echt ontzettend tegen. Balletje op Wöber, balletje op Onana, en lange passes die worden ingeleverd bij de tegenstander.

Ik zeg niet dat hij geen talent is, maar hij zit wel in een ontzettend slechte fase. Met Sanchez viel dat niet zo op, maar nu........

7 november 2017 om 09:05

Wat een slecht verhaal. Buiten zijn 1.5 fout in de Klassieker ben ik benieuwd welke kinderlijke fouten jij op kunt noemen. De Ligt surft mee op het dramatische niveau van het elftal, feit. Het vertrouwen ontbreekt, zoals bij alle andere spelers.

Ontzettend slechte fase is enorm gechargeerd. Goedkoop willen scoren noem ik dit, niet op feiten gebaseerd.

7 november 2017 om 09:15

SjaakC, ik weet niet of jij Ajax een beetje hebt gevolgd de laatste tijd? Maar kijk andsrs de wedstrijd tegen Utrecht maar eens terug. Doordat de Ligt niet goed stapt, heeft hij de eerste goal voor Utrecht verzorgd. Vervolgens heeft hij echt de gehele wedstrijd alle lange ballen ingeleverd bij de tegenstander. Ook heeft hij de ballen over de grond allern maar terug op onana gespeeld of breedteballetjes op wober gegeven.

Hij heeft tegen Feyenoord 2 grote blunders gemaakt. De bal van onana was weliswaar slecht, maar het risico wat de ligt neemt is echt slecht. De Penalty was ook een hele grote fout.

Daarnaast in het NL elftal 3 cruciale fouten gemaakt.

Hoeveel bewijs wil je nog meer?

7 november 2017 om 09:20

Voor sommige mensen is het glas altijd half leeg. Die kunnen geen goed woord overhebben voor een 18-jarig verdedigend!! talent de Ligt, omdat hij zo gehyped wordt door de media.
Zelfs Frank de Boer had zijn "de Boertje" en zie hoever hij het schopte als speler. Of de Ligt werkelijk tot dat niveau kan doorstoten, kan de toekomst alleen maar uitwijzen. Maar week in week uit roepen dat hij alleen cruciale fouten maakt, is kortzichtig (dan wil je het goede niet zien).
Ik weet niet hoe lang we terug moeten in de tijd om een verdedigend talent aan te wijzen dat met zijn leeftijd al bij een van de grote drie in de basis stond. Maar goed, met talent alleen kom je er niet. Hij zal moeten doorpakken en stappen maken om een topverdediger te worden.

7 november 2017 om 09:22

Het feit dat je ze op kan noemen zegt genoeg. Daarnaast is je eerste voorbeeld onterecht, omdat het gewoon buitenspel was. Hij stapte dus prima, maar de grens vlagt niet. Daar kan de ligt weinig tegen doen. Feyenoord en de bal van onana, het is niet briliant verwerkt nee, maar zoals je aangeeft, hij had die bal nooit mogen krijgen.

7 november 2017 om 09:26

Jij hebt duidelijk een hele andere kijk op het spelletje. De meeste mensen die voetbal kijken, zijn namelijk op de hoogte van de buitenspelregel. Die was bij jouw eerste voorbeeld (de 0-1 van Utrecht) van toepassing. Dus dat is een héél slecht en ook dom voorbeeld.
Waarom probeer je zelfs de bij iedereen bekende regels te omzeilen om de Ligt te bashen, want dat is wat je doet?

7 november 2017 om 09:36

Volgens mij was het Veltman die totaal verkeerd stond en de hoek niet afdekte bij de 1e goal van Utrecht. De Ligt stond daar wel goed opgesteld, want hij dekte zijn man af.

On topic: De Ligt is een groot talent van 18 jaar oud. Ja, hij maakt fouten. Ik weet niet of je het spel van Pique wel eens ziet, maar die is ook niet foutkoos. Dus ik snap dat Barca hem wil hebben. En het bedrag begrijp ik ook. Als je Sanchez zijn transferwaarde dit jaar ziet, is die 40 miljoen voor De Ligt volgend jaar niet zo heel vreemd.

7 november 2017 om 09:59

@bjoriesnorie: beetje triest je reactie, je noemt 5 momenten op in heel veel wedstrijden. Als je zo gaat berederen zijn zelfs Messi en Ronaldo klungels.

Ik zal nergens beweren dat De Ligt klaar is voor Barca, dat vind ik veel te snel, maar hoe jij hem afbrandt is te triest voor woorden. Het feit dat er veel interesse uit het buitenland is voor hem, zegt meer dan jouw “mening”.

Ik denk dat Barca hem echt wel wil halen, om hem vervolgens vooral te laten trainen en heel langzaam te brengen.

7 november 2017 om 10:05

@bjoriesnorie

Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken, maar doordat hij niet goed stapt??? Hij stapte uitstekend, het was namelijk gewoon buitenspel. Dat de grens het niet afvlagt kan de ligt vrij weinig aandoen. Vervolgens dwingt hij de spits ook nog naar buiten toe waardoor die weinig anders kon dan breed leggen. Dat vervolgens niemand bij de opgekomen Labyad in de buurt is waardoor deze tot twee keer toe het doel onder vuur kan nemen, kan de ligt vrij weinig aan doen. Alles wat hij bij zijn tweede grote blunder tegen feyenoord fout deed, deed hij nu juist goed. Niet in paniek raken, aanvaller naar buiten toe dwingen en de goal zo goed mogelijk afschermen.

Dat alle lange ballen vervolgens voor de tegenstander zijn kan de Ligt vrij weinig aan doen, aangezien Dolberg sowieso heel slecht is in het verwerken van lange ballen en zo ongeveer elk duel om een lange bal verloor.

Maar je ziet wat je wilt zien. Dat een 18 jarig jochie een van de minst slechte op het veld is als het hele elftal door zijn ondergrens zakt, zal je ook wel niet gezien hebben. Dat het juist viergever was die als centrum verdediger letterlijk elke bal de ligt toeschoof omdat viergever geen enkel idee had, zal je ook wel niet gezien hebben.

Dat alles wat nu opgenoemd wordt bij de Ligt ook keihard werd geroepen bij Vertonghen, zal je wel niet door hebben. Of het gerucht waar is, laat ik in het midden, maar feit is wel dat veel centrum verdedigers die als talent werden aangestipt bij Ajax de afgelopen jaren nu belangrijke spelers zijn bij vrij aardige clubs.

En barca is niet compleet gek he. Sanchez is niet te koop, Vertonghen is niet te koop en Alderweireld is ook niet te koop. Van doffe ellende probeerden ze het maar met Vermaelen, maar die is altijd geblesseerd.

7 november 2017 om 11:27

Zeker bjorie, mis geen wedstrijd van Ajax. Uit en thuis ben ik erbij. Jij?
Je komt met het voorbeeld Utrecht. Fout! Eerste goal was buitenspel, De Ligt zijn werk gedaan.
En dat hij naar Onana en Wober speelde was niks anders dan het gevolg van enorme passiviteit bij zijn teamgenoten. Hij kon weinig anders. Heet dat fouten maken? Ben het mee eens dat Barcelona te vroeg is voor De Ligt, maar je komt niet verder dan drogargumentatie. Of anders gezegd, goedkoop scoren. Je hebt toevallig de wedstrijd tegen Utrecht gezien, en de samenvatting van de klassieker. Beetje karig om je een mening te vormen.

7 november 2017 om 14:16

ja maar in de europese top staat bij elke bal die je aangespeeld krijgt de tegenstander direkt in je nek te hijgen en dan word bij barcalona toch echt verwacht dat je de bal in 1 keer bij een medespeler krijgt , dit lukt de ligt op dit moment nog niet eens als ie alle ruimte heeft , in potentie de beste nederlandse verdediger maar nog ver verwijdert van de europese sub top want ook bij een engelse of spaanse middemoter kan hij nog niet mee als ie nu zou gaan krijgt hij een royston drenthe carriere ; beginnen bij barca en binnen 5 jaar loopt zijn vriendin met een verplichte hoofddoek om ergens in de zandbak omdat haar vent daar voetbalt

7 november 2017 om 18:20

JDG84, ik ben het met je eens dat het net aan buitenspel was. Maar als hij gewoon op tijd gestapt had, dan was er geen twijfel mogelijk. Nu was er zoals je zag wel twijfel omdat de ligt heel laat stapte. Dan neem je altijd een risico dat de grensrechter het niet ziet. Maar ieder zijn mening.

7 november 2017 om 09:20

Wat bedoel je met die passes? Dat het simpele ballen waren of dat hij die passes inleverde? En kinderlijk eenvoudige fouten, hij is 18 jaar. Ik zie dezelfde fouten ook gemaakt worden door spelers van 27 jaar in de top competities. Verschil is dat de ligt nog beter zal worden. Hij zit misschien niet in zijn beste fase nee, daar ben ik het met je eens. Maar ontzettende slecht kan je het toch ook niet noemen.

Ik twijfel of de bron wel betrouwbaar is, de ligt heeft veel potentie en werkt hard. Maar voor barcalona komt hij (nog) te kort. Barcalona moet hoger inzetten op een betere verdediger.

Logisch dat Barca De Ligt volgt. Een betere LCV van 18 jaar is er niet. Barca kijkt ook naar de potentie die nog in hem zit.

7 november 2017 om 09:58

Precies snap die negativiteit niet

7 november 2017 om 11:53

Zeker. Alleen vermoed ik dat een snelle transfer niet in het belang van De Ligt is. Je wordt bij zo'n club al snel vermalen en dan loopt je loopbaan en vertrouwen een deuk op. Een geleidelijke opwaartse lijn lijkt me veel verstandiget.

Ik hoopte op 20mil maar 40 gaat Ajax niet weigeren , de Kas moet natuurlijk gevuld worden

7 november 2017 om 09:30

Waarom hoop je op twintig?
Als je veertig kan krijgen..graag uw uitleg.

7 november 2017 om 09:42

Miss is hij barca fan

18 jaar en basisspeler van Ajax terwijl hij ook in de jeugd altijd uitblonk en doorgeschoven werd. Dan val je op bij de topclubs. Uiteraard hoor ie nu nog niet bi de basis, maar het is logisch dat topclubs deze jongen in de gaten houdt. Waar denk je dat de huidige top verdedigers zoals Varane, Ramos etc stonden op hun 18e? Niet verder dan de Ligt nu.

7 november 2017 om 09:28

Varane speelde bij Madrid op zijn 18de.

7 november 2017 om 09:46

Toen heeft hij ook nauwelijks gespeeld toch en toen was ie toch ook niet zo goed als ie nu is? de Ligt heeft al een EL finale gespeeld en veel potentie.

7 november 2017 om 09:54

Mwah, al met al een stuk of 10 wedstrijden. Seizoen daarna werd het inderdaad veel meer. Maar talent spatte er in het eerste seizoen ook wel af.

7 november 2017 om 10:27

Vorig seizoen was De Ligt grotendeels 17, toen speelde Varane bij RC Lens en degradeerden ze uit de Ligue 1. Toen hij een paar maanden 18 was ging hij naar Real waar hij een handvol wedstrijden in alle competities speelde in z'n debuutseizoen. Niet dat ik Varane naar beneden wil praten want het talent zag je in zijn eerste seizoen bij Real ook al absoluut, maar ditzelfde talent zie je bij De Ligt ook (alleen dat lijken sommige mensen niet te willen erkennen).

7 november 2017 om 11:17

Maar Varane werd gehaald van een club dat degradeerde. De Ligt speelde op zijn 18de een Europa league finale. Varane is een fantastische speler, maar je ziet dat Real daar kocht op potentie, niet op status. Dat zou hier exact hetzelfde geval zijn. Potentie heeft die namelijk in overvloed. Nu is het een kwestie van ervaring op doen. Wachten op die ervaring kan je als club niet meer, dan vis je achter het net straks.

7 november 2017 om 14:21

talent van varane is echt niet te vergelijken met de ligt.die is voetballend beter heeft een veel betere sliding en is veel wendbaarder en sneller als de ligt.hij blinkt echt uit op basis van talent en dat op een hoog niveau.de ligt heeft nog helemaal niks bewezen om zijn talent te kunnen vergelijken met een basis speler van real madrid houd toch op.varane heeft alles wat een topverdediger moet hebben.positioneel sterk,fysiek sterk,snel,wendbaar,geweldige tackle.op die punten scoort de ligt alleen fysiek sterk in alle andere facetten is hij echt vele malen minder als varane.

7 november 2017 om 11:56

Het verschil is denk ik wel dat Real normaliter niet zo 'hoog' speelt als Barcelona, dus met minder ruimte achter de verdediging. Dat is voor een talentvolle verdediger wat makkelijker acclimatiseren.

Op mij komt de ligt over als een nuchtere, zelfverzekerde man (jong-volwassen). Maakt als 18-jarige nog wel eens een fout die doorslaggevend kan zijn, maar heb vertrouwen dat hij zich stormachtig gaat ontwikkelen (naarmate hij op een hoger niveau kan spelen). 40 miljoen in deze tijd, zou in 2010 misschien net 12 miljoen zijn.

Is hij lang en lang niet aan toe. Maakt, ook positioneel, nog teveel foutjes. Concentratiekracht moet omhoog. Opbouwend moet het ook beter.

Als ik Barcelona was zou ik mij richten op Salah (vind ik daar qua techniek, snelheid en pressie-inzicht echt goed passen, veel meer dan Suarez en Alcacer), Eriksen en Sanchez (die kan direct een stap door, blunder dat ze hem niet eerder hebben genomen).

7 november 2017 om 09:50

Dat Sanchez niet bij Barcelona speelt is geen blunder geweest
Hij wilde zelf niet naar Barcelona

7 november 2017 om 10:09

Uhm zeer zeker is dat een blunder geweest. Had aangeklopt bij Ajax op het moment van tottenham en hetzelfde bod gedaan en dan was hij nu speler geweest van Barca. De eerste keer wilde hij niet in Barca B, de tweede keer hebben ze geeneens een poging gewaagd.

7 november 2017 om 10:59

Dat was een jaar eerder

7 november 2017 om 11:08

De 1e keer wilde hij idd niet eerst een tijdje in Barca B spelen
De tweede keer was er wel degelijk interesse en toen het net bij Tottenham getekend had heeft hij hierover zelfs nog een interview op camera gegeven

The Colombian Davinson Sánchez has explained why he signed for Tottenham from Ajax despite being linked with Barça. “for me, Barcelona has always been one pf the best in the world but the conditions I was going to arrive to were not the best,” Sánchez said.

Sánchez says that his decision to sign for Tottenham was a football decision and not based on anything else: “luckily, a decision was taken based on football, not on marketing”.

Mocht ajax geen CL halen volgend jaar, en de kans is groot , dan mag en wil ajax de ligt waarschijnlijk best voor 40 mil verkopen. Ook al staan ze financiël sterk, er moet toch geld binnen komen.

7 november 2017 om 12:28

@daninho
Ik denk als dat gebeurd, de Ligt niet meer dan 10 milj waard zal zijn.
Bij Barca zullen ze dan zeggen: Een speler van een subtopper (dat is Ajax dan gezien vanuit Spaans oogpunt) uit Nederland mag geen geld kosten.
Vooral niet als de speler/club ondermaats presteerd (geen europeesvoetbal en/of interlands gespeeld).

Mundo Deportivo kan je vergelijken met de Party, dus ik zal dit niet zo serieus nemen. Daarentegen is dit natuurlijk desastreus voor zijn ontwikkeling. Buiten het feit dat dit niveau te hoog gegrepen is, zal hij zich ook moeilijk kunnen aanpassen aan alle andere factoren die bij Barcelona komen kijken. In de Eredivisie kan je nog wat foutjes permitteren, maar in Spanje word je met de grond gelijk gemaakt.

Dit is oude koeien uit de sloot halen. Deze krant loopt gewoon achter qua nieuws of recycled gewoon haar nieuwsbronnen. Afgelopen zomer waren er wat geruchten over De Ligt en Barcelona en dan komen ze nu opeens weer mee dat het de belangrijkste doelwit wordt. Wat een onzin. Zomer is net voorbij. Winter moet nog komen, en nu al reppen over je transferdoelwit van de zomer. Maak dat de kat wijs.

Daarnaast zoals gezegd zomer is net voorbij. Tegen de tijd dat de volgende zomer weer aantreedt dan is de zogenaamde belangrijke interesse in De Ligt ook weer verdwenen.

7 november 2017 om 09:35

Lijkt mij ook ja. Komt nu duidelijk te kort voor Barcelona. Hij zal zeker in de gaten gehouden worden, maar dat geldt wel voor meer verdedigers. Als hij stappen maakt, zal hij serieus in beeld komen. Voor nu lijken het mij niet meer dan geruchten, al weet je in de voetballerij maar nooit. Kopen ze hem, dan zal hij verhuurd moeten worden dan wel moeten banken. Dat zal zijn ontwikkeling niet ten goede komen. Hopelijk mag hij een paar seizoenen in Amsterdam rijpen.

7 november 2017 om 10:34

Ryjuu inderdaad. Als een club een speler echt wil dan wachten ze niet tot de zomer met het risico dat er andere kapers op de kust liggen maar handelen ze direct en halen ze hem nu al binnen voor volgend seizoen.
Het is gewoon onzin nieuws. De Ligt zal nooit de top halen. Hij is te traag en mist teveel wendbaarheid en hij compenseert dat niet genoeg met positioneel verdedigen. Hij rende bij het eerste doelpunt achteruit en zorgde dat buitenspel opgeheven werd. Dit was slechts een beperkte snelle spits van Utrecht die het de Ligt moeilijk maakte bij elke diepe bal. Moet je nagaan wat betere spitsen die slimmer lopen doen met de Ligt.

Barcelona moet gewoon bij de jongere spelers kijken. Als ze zich al hebben bewezen dan is Barcelona kansloos tegenover Engelse clubs en Psg. Alleen kan je de Ligt niet voor 15-20 miljoen oppikken, mede doordat Ajax dat ook niet kan verantwoorden tegenover de achterbaan. Maar Barcelona kan de komende jaren 10 talenten voor 20-30 miljoen kopen en dan hopen dat 2 of 3 slagen. Het is vergelijkbaar met Ajax, maar bij Ajax gaat het op 16-17 jarige talenten.

Barca merkt dat spelers steeds duurder worden, vandaar dat ze de beste jeugdteam van de wereld willen hebben. In plaats van dat ze alleen maar spelers rond een jaar of 25 kopen, kijken ze nu meer tot 29 jaar. Dit omdat ze over 5a6 jaar dan weer een top team hebben zonder veel geld uit te geven. Ze hebben al de beste jeugd speler van Duitsland van Schalke 04, dembele en asen op die van Engeland. Hun jeugd heeft natuurlijk ook goede spelers. De ligt zou wat mij betreft ook naar Barca moeten gaan, dat is goed voor zijn ontwikkeling, niet omdat hij in het 1ste speelminuten krijgt, maar omdat je weet wat je te wachten staat en ondanks je niet bij 1 speelt is de jeugd nog steeds sterk. Trainingen zijn wel bij 1, ik bedoel als je met Messi traint is toch anders dan dat je met younes traint he? Cilessen is er volgends mij toch ook niet slechter van geworden?

Mundo is niet echt de meest betrouwbare bron (understatement)

Maar toch zou er aan de ene kant wel iets voor te zeggen zijn

Zeer jong,talentvol, Barca hoopt hem vroeg te halen zodat hij daar de volgende stap kan maken
ipv bij Ajax,want als hij die bij Ajax zou maken gaat zijn transferwaarde door het dak.

Maar aan de andere kant

Toch wel redelijk aan de prijs voor een 18 jarige jongen die nog veel te leren heeft
Ook gezien de andere spelers die op het lijstje schijnen te staan die (waarschijnlijk) goedkoper zijn zoals Mina,lenglet,upamecano,diakhaby
of in andere gevallen ouder maar met een stuk meer ervaring (koulibaly en Martinez)

En een jongen van zijn leeftijd moet iedere week spelen en dat gaat bij Barca niet gebeuren
Ga je hem dan nog een paar jaar verhuren,net als Marlon (die al heeft laten zien mee te kunnen)?
Want Pique gaat hij voordat hij die volgende stap maakt,niet uit de basis spelen (umtiti zie ik hem helemaal niet uit de basis spelen)

Lastig..

Maar ALS je 2 of 3 spelers van het lijstje Mina,lenglet,upamecano of Diakhaby kunt halen,voor het bedrag dat Barca schijnt te willen betalen voor De Ligt
Zou ik persoonlijk eerder dat doen

Speltip 6: Speid je winkansen

7 november 2017 om 13:22

We hebben Marlon uitgeleend aan OGC Nice, waar hij volgens mij basis speelt en we kopen al in Januari Yerry Mina voor 9 miljoen, waarom zouden we in godsnaam nog 40! miljoen betalen voor De Ligt als we al 3 relatieve jonge verdedigers hebben. (umtiti, Marlon EN Yerry Mina)

8 november 2017 om 09:51

"we hebben Marlon uitgeleend aan OGC Nice, waar hij volgens mij basis speelt"

Dat weet ik,hij is voor 2 jaar verhuurd.(wat ik nog steeds een domme zet vindt aangezien de verdediging vrij dun is,maar Valverde vind hem waarschijnlijk nog niet goed genoeg voor Barca)
Hij speelt bij Nice dan weer paar wedstrijden basis en dan zit hij weer op de tribune.

"we kopen al in Januari Yerry Mina voor 9 miljoen"
Daar heb ik het over..maar die staat op dit moment alleen nog op een lijstje .
En als hij zou komen komt hij volgens de geruchten pas in de zomer,
want Valverde wil in januari een ervaren verdediger halen en Mina pas in de zomer.

"waarom zouden we in godsnaam nog 40! miljoen betalen voor De Ligt als we al 3 relatieve jonge verdedigers hebben.(umtiti, Marlon EN Yerry Mina)"

40 miljoen vind ik ook overdreven zoals ik al aangeef,maar de laatste jaren zijn er al gekkere dingen gebeurt bij Barca,dus ik zou er niet van staan te kijken.

Ik zou dus ook liever zien (zoals ik in het vorige bericht al zeg)
dat ze ipv 1 speler voor 40 miljoen 2-3 jonge talenten halen voor dat geld.

in de zomer zouden we dan 2 jonge verdediger bij de selectie hebben(umtiti en Mina als hij komt) zoals gezegd Marlon is 2 jaar uitgeleend en Barca haalt spelers zelden tussentijds terug.

Gewoon zeggen 40 miljoen en de Ligt speelt nog 1 a 2 seizoenen in Amsterdam. Dan heeft Barca hun toekomstige jonge verdediger maar kan hij eerst nog stabieler worden en de fouten afleren bij Ajax. En Ajax heeft alvast het geld en nog de beschikking over die jongen een a twee seizoenen.

Natuurlijk maakt De Ligt nog fouten, maar zonder fouten van verdedigers vallen er al de helft minder doelpunten. Hij is dus net als de rest. De rest is alleen een stuk ouder en je moet toch verwachten dat een 18 jarige nog een stuk beter zal worden. Ik zie hem nu ook een hoop goed doen waar niemand het over heeft. Ten tweede denk ik niet dat wij het hier als leken op VZ beter weten dan de Ajax leiding,en de scouts van grote clubs.

De triestesse is gewoon dat Ajax alleen nog een opleider is van jong talent, dat terwijl het bij Ajax zit nog fouten mag maken, en daarna als die er uit zijn, voor weinig wordt weggekocht. Zodat Ajax weer opnieuw mag beginnen. What's next, een 16 jarige in het eerste omdat de vorige al op 18 jaar is weggekocht?

ondanks dat hij nog veel fouten maakt, heeft hij wel de potentie om een top verdediger te worden. Maar om nu al naar Barcelona te gaan... dan weet je dat hij eerst bij Barca B terecht komt om vervolgens over een x aantal jaar verkocht te worden aan een andere club.

Ieder talent in Europa heeft de aandacht van de grote clubs, met de Ligt is het niet anders.

Ik durf er geld op in te zetten dat hij volgend seizoen nog bij Ajax speelt. En zoals het bij Ajax altijd gaat, er komt weer een talent aan die schijnbaar nog beter is dan de vorige

Zou minimaal nog 2 jaartjes of 3 bij ajax blijven, hij is nu gewoon nog te jong moet nog veel leren maar denk wel dat ie er komt

De Ligt zal goed genoeg zijn. heel simpel uit te leggen door hem te vergeleken met Pique. Ze hebben hetzelfde postuur, zijn allebei redelijk technisch en spelen in een elftal dat de zelfde filosofie beoogd. Hij is natuurlijk te jong om nu al een basisklant te zijn bij barcelona, maar vergeet niet dat barca veel meer balbezit heeft dan de tegenstander en dat de Ligt dus in competitiewedstrijden, waarin barca veel meer balbezit heeft, prima mee kan voetballen.
Daarbij komt nog dat de Ligt zich beter kan ontwikkelen door tegen lastige tegenstanders te spelen. Een Jorgensen/de Jong/dolberg (of misschien zelfs die irritante Kerk? ) zijn prima tegenstanders, maar Echt ontwikkelen doe je door tegen de grotere spelers te spelen. Pique speelde in de jeugd van Barca en werd vervolgens op achttienjarige leeftijd uitgeleend aan United. Op zijn 21 even aan real zaragoza. Vervolgens gewoon een hele belangrijke factor bij Barcelona. Dit zou voor de Ligt, in een sterkere competitie, ook een goede stap zijn.

Ondanks dat hij wel erg jong is zou ik deze transfer wel toejuichen, hij is natuurlijk de perfecte centrumverdediger voor Barcelona in de toekomst. Hij is ook nog zo jong dat Pique nog prima een paar jaar in de basis kan blijven. Hij zal met de juiste begeleiding vast meer bij Barcelona leren dan bij Ajax waar hij dan wel elke week wedstrijden speelt. En ik denk dat het ook niet onverstandig zou zijn om hem af en toe eens bij Barcelona B te laten spelen

Iedereen ziet dat de Ligt een top top talent is, maar die jongen is er nog lang niet klaar voor. Eerst eens een van de beste van de Eredivisie worden, misschien captain worden en dan eens gaan kijken welke stap je gaat nemen. Het manneke is 18 jaar, tijd en tijd genoeg. Die foutjes die hij maakt zullen er ook wel steeds meer uit gaan, al maakt natuurlijk elke verdediger fouten.

Hoop wel dat hij nog iets kan doen aan zijn snelheid. Ben bang dat de Ligt het heel lastig gaat kregen in La Liga als ze met een hoge lijn spelen. Hij is niet bepaald wendbaar en zeker op de eerste meters rent iedereen hem eruit.

Hij is nog heel jong, dus het kan zijn dat ze hem kopen en verhuren

sommige reacties die ik lees denk ik echt bij hoeveel heb je gezopen?

direct verkopen voor de helft van het geld koop je een betere.. ajax zal minimaal 30 a 35 miljoen vragen gok ik
dus dan zal een vervanger dan rond 17 miljoen kosten denk je dat die voor 1 of 1,5 miljoen per jaar voor ajax gaat voetballen?

of maar gewoon verkopen zo goed is die niet..

Wat verwachten sommige mensen wel niet van een 18e jarige voetballer? dat die net zo goed is als pique net zo ervaren is als pique?

gewoon een enorm talent die nog veel moet leren dat heeft elk talent alleen bij een verdediger vallen de fouten meer op en zijn ze dodelijker dan bij een spits bijvoorbeeld.

en de verhaaltjes dat je bij een grote club speelt dan mag je geen fouten meer maken is dikke onzin Ajax is helaas geen Europese top meer het is gewoon een opstap naar de top.
En soms kun je met top talenten wel eens een keer een uitschieter hebben en Europees succesvol zijn. en dan is een finale EL een succes.

Spelers worden zo snel afgebrand bij de nederlandse top.. lekker spelers afbranden als het eens wat minder gaat man man man kap daar gewoon eens mee. we hebben geen topspelers ala robben wijnaldum van dijk verrati. Wees is trots op de (top)talenten die we voortbrengen! niet alleen steunen als het super gaat maar ook steunen als ze een vorm dipje hebben i.p.v. te roepen verkopen die hap.

Wat een hype weer. Hij is dus nog maar 18. Genoeg tijd om dus de gebruikelijke terugval te krijgen. Wat ook niet raar is. Iedere jonge speler krijgt daarmee te maken. Het is belangrijk dat hij zichzelf daar doorheen sleept.

Hij zal ineens niet meer goed genoeg gevonden worden en al zijn gloryhunter fans zullen ineens zijn grootste criticasters worden. Daar moet hij zich doorheen slaan en met wat mentaliteit er weer boven op komen. Anders wordt het gewoon weer de volgende Veltman of Viergever. Oftewel, overhypte ''talenten''.

Iedere keer gebeurt hetzelfde. Van een Depay tot aan een Veltman of een Clasie. Ik vel pas een oordeel over zulke spelers of het daadwerkelijk TOP talenten zijn wanneer zij op een CL niveau uitblinken en het voor minstens 2 seizoenen volhouden op hetzelfde niveau.

Waar is Victor Fisher? Waar is El Ghazi? Waar is die ene jonkie die uit het buitenland gehaald was en op de linksbuiten en het middelveld stond bij Ajax? Heette hij Andersen? Allemaal ''top'' talenten. Nou nou, het valt allemaal wel mee.

Over Klaasen zei ik ook dat hij het niveau van Everton echt niet aan kon. Dat de handelingssnelheid daar te hoog zou liggen voor hem. Ik werd een hater genoemd. Nope, ben gewoon een realist en zie dit iedere keer weer gebeuren en al jaren.

De zogenaamde analisten op tv waren ook Bruma aan het ophypen toen hij nog in de jeugdteams van Chelsea zat. Ik herinner me Huge Borst toentertijd bij Studio Voetbal roepen dat hij al bij Oranje moest en alle super slimme analisten op tv hadden hem in toekomstige elftallen staan voor Oranje. Ze noemden hem de nieuwe Jaap Stam.

Protip: van Johan Derksen, Rene vd Gijp tot aan Yoeri Mulder en Wim van Hanegem. Ze praten allemaal poep. Al hebben ze op een top niveau gevoetbald. Het voetbal is inmiddels ook doorontwikkeld en ze praten nog vanuit tactieken die uit de jaren 70 afstammen. Veel plezier met je linksbenige linksbuiten en rechtsbenige rechtsbuiten.

De Ligt was wel de beste speler in de EL Finale afgelopen jaar tegen United.

De bekende reacties die we al kennen van Vertongen, Ericksen, Suarez, Sanchez etv etc..

Echt jammer als hij volgende jaar zou gaan.. hoop nog zeker 3 a 4jr van hem te kunnen genieten bij Ajax. We shall see

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren